Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AsusBoy
senior tag
válasz
runner 125 #98994 üzenetére
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok ?
Audi A4 2.0 Tdi , Skoda Octavia Rs 2.0 tdi , VW Passat CC 2.0 tdi ?
(ezek olyan 2008-2010es évjáratúak)
Előnyök ,hátrányok , szervizelés költségek stb stb .... ezek érdekelnének
Nyilván számít ,hogy mennyi km -er van benne , automata vagy manuális váltós stb stb.
De így vakon ti melyik kocsit ajánlanátok a legjobban ?
Köszönöm !
-
-
-
-
Mr.Peter
aktív tag
Üdv!
Úgy néz ki, hogy kellene, egy autó, amivel munkába tudok járni...
Első saját autóm lenne. Sokfajta autót vezettem már, különböző kategóriákban, és pont emiatt a régi swift-ek sosem tetszettek(a fapados kivitelezésük miatt), de most egyre jobban úgy néz ki, hogy a pénztárcám szempontjából egy 96-2003-as 1.3-as Suzuki Swift lenne talán a legideálisabb megoldás.
300-350ezres keret lenne rá.
Ennyiért szerintem már lehet jó esztétikai, műszaki állapotú darabokat is találni, aminél nem az lesz az első, hogy féltengelyt, meg futóművet kell kapásból cserélni, és a gatyám is rámegy.
Átírási költségek mostanság hogyan alakulnak?
Ha valakinek van saját tapasztalata a modellel kapcsolatban akkor azok észrevételeit szívesen várom akár privátban is.
Más kocsikat is lehet ennyiért kapni, kinek milyen ötlete van? (francia autók kizárva) -
hdman
őstag
válasz
bitpork #98975 üzenetére
latyak elvan az új autójával, szereti dédelgeti, a turbót pedig hűti használat után
MunezXBK: a kombit is kellene, szóval ha erre jársz, jó vagy egy jóárasított duplapolírra
Az első kettőt rögtön intézem, a polirt kicsit későbbre gondoltam én is, tavasztól kell jól kinézni.
-
hdman
őstag
válasz
mediumgecso #98955 üzenetére
Ugyanezekkel a feltételekkel kerestem autót az elmult 2 hónapban. Polo4, és Ibizát kerestem, 5ajtó, 1,4 benzin, klíma, elektromos ablak kombóval.
Végül vettem egy Mazda 2-t, ausztriából, holnap megyek érte
-
-
hdman
őstag
Ma megjött a rendszám a Mazdára, holnap reggel megyünk érte győrbe latyakkal
Televerem 100-as benyállal, aztán szabadjára engedem a 75 vadlovat hazáig
Fejben már megvannaka következő kötelező projektek:
- ablakfóliázás
- izzó csere NBU-ra
- polír (?)más: sok város, sok hideg motoros közlekedéssel, kevés km-re milyen olajat ajánlotok? 5w40, 5w30?
-
Bigemperor
senior tag
Nincs valakinek tuti dísztárcsa beszerző helye?Elsősorban netes elérhetőségű.
-
sullerj
tag
válasz
Sátán44 #98968 üzenetére
Egy hasonló esetnél én úgy jártam, hogy hiába volt meg az alvázszám, a német szerviz, akiket felhívtam a szervizpecsét alapján, csak hápogott, hogy ők egy kis szervíz, így papír alapon tudnák megkeresni az akták közt, mondjam a tulaj nevét :-). Nem tapasztaltam elutasítást, normális hangvételben meg lehetett velük beszélni (más kérdés, hogy egyéb körülmények miatt az a kocsi is felejtős lett végül)
Érdemes google alapján megnézni, hogy egy kis falusi szerviz pecsételte-e, avagy pl. egy márkakereskedő, ettől függően kaphatsz értelmes választ.
-
-
Sátán44
addikt
válasz
jozefgucci1 #98967 üzenetére
A kereskedő Németországból hozta be és még nincs rendszámozva. Elküldte a szervizkönyvét szépen olvasható változatban, de ennek ellenére szeretném leinformálni. Ha a valóságnak megfelel, akkor elmennék az autóért. 340 km-re van tőlem és potyára nem indulok el.
-
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #98962 üzenetére
Kollégámnak Volt Punto I. no problem vele, egyszerű kis autó, Punto II. jelenleg van egy másik kollégámnak ő neki csak télvíz idején vagy esőben van gondja vele
, de főleg elektromos gondjai, motorikusan nincs vele baj. Apámnak Stilo 1.8 16V volt, a motorja egy csoda volt, de ahogy lejárt a gari utánna sok gond volt vele, és csak elektromos hibák jöttek elő. (ABS, ESP, stb.)
Ismerettségi kötömben több Swift is van, és hiba nélkül futnak, igaz a városi fogyit azt szinte mindneki sokallja, igaz ezek 1.5 vvti-k.
-
válasz
MPowerPH #98962 üzenetére
Ezt még minimum 10 évig nem kell bezúzatni, persze ha csóri mindene lóg példányt veszel... Munkatársnőm első szériás puntoval jár fel dolgozni a szabadság hegyre, és én néha Civiccel "nem érem utol", szóval no para. A motorja ha rendesen 15-20 ezrenként olajat cserélsz, a világból kimegy, kicsit szelepes a hangja, de ez minden kis köbcentis olasz motorra igaz, a 900-as Panda is ilyen volt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tsebacsi #98960 üzenetére
Koszi mindkettotoknek.
Famalac: Igazabol tartok az olasz autoktol, ellenben sok jot olvasni a Puntokrol. Direktbe ilyen kategoriast keresek, hogy ha valami nagyobb baja van, csak leveszem rola a rendszamot, es bezuzatom. Mostanaban sokat megyek varosban, es a DPF-em nem nagyon orul neki, na meg a hideg bealltaval a fogyim is az egekbe szokott, igy muszaly lepnem.
-
válasz
MPowerPH #98956 üzenetére
Többünknek volt, szinte teljesen hibamentesen működött. Még a gyújtáskábelek és a trafó romlott el nálam, de szereléssel együtt 40k-ból megvolt. Erősen ajánlott autó
A gyengébbik 59LE-s a 8 szelepes, az erősebb 1.2-es 82LE, az a 16V-s. Rohadásra nem hinném, hogy annyira hajlamos lenne, az enyém legalábbis 8 év alatt nem kezdett el. -
válasz
mediumgecso #98955 üzenetére
Honda civic 7 gen (2001-) 1.4 benzin, toyota corolla, mazda 323 is jó, opel astra G, ford focus I
jó jazz nincs ennyiért
-
MPowerPH
félisten
Hali!
2001 Fiat Punto 1.2 5dr. Velemeny, tapasztalat? Varosi autot keresek, nem huzhatom tovabb. Lenyeg, hogy keveset egyen, es ne legyen szervizigenyes. A masik jelolt a Swift volt, de sokan mondtak, probaljak keresni inkabb Fiat-ot.
-
mediumgecso
őstag
Kedves Fórumtársak!
Autóvásárlás előtt állok, számomra fontos tényezők:
- Ennyit tudok most rászánni: 900e-1MFt (átírással)
- Nem megyek hosszú távokon, ezért csak benzines jöhet szóba
- Fontos, hogy megbízható legyen ennyi pénzért
- Asszony is tudja vezetniKiszemelt típusok: MAZDA 323 1.6 2003-asokat néztem HONDA JAZZ (hasznaltautón már csak 1M felett találtam, 2004-es évjárattól nézegetem)
A Honda Jazz-ekről csak jót olvastam / hallottam (tágas utastér, variálható, megbízható), Mazda 323 is megbízható hírében áll (természetesen feltételezve azt, hogy jól bántak velük).
Mit gondoltok?
Köszönöm ha válaszoltok.
-
Sátán44
addikt
Valaki tudna segíteni Mazda 3 1.6 2005 alvázszám lekérdezés ügyben? Már számtalan szervizt felhívtam és jogszabályra hivatkozva elhajtottak. (Jogosan)
330 km-re vagyok a kocsitól, ami komolyan érdekelne. Az előéletét és a valós km-t szeretném megtudni. Kérném, aki tud pm-ben jelezze. Köszönöm. -
runner 125
nagyúr
válasz
Buster17 #98925 üzenetére
Látom tboy közben bemásolta, kis utánajárást követően az alábbi sorrend a tökéletes, hosszú távú alvázvédelem. Nyilván kérdés az autó értéke, hisz ez komolyabb munkát és anyagi befektetést jelent.
Ettől függetlenül a rozsdapassziválókban én nem bízom, ideig óriáig megfogják a korróziót, de utána a védőréteg még komolyabban hajlamos megindulni.
Ha, magadnak akarod csinálni szerezz be drótkorongokat flexbe, fúróba, majd csiszold meg fémig ahol rozsdás. Majd le kell alapozni, és fel lehet fújni a védőanyagot.
Dinitrol és Loctite termékek javasoltak. Előbbi jó középkategória, utóbbi felső, nem bitumen, hanem műanyagalapú. Tartós, gyakorlatilag tizenévig rugalmas, körömmel felkaparható bevonatot képez, így folyamatosan alkalmazkodik a hőmérsékletingadozáshoz (nem fog megrepedni).
Jah és a legfontosabb, h a létező összes üreget is ki kell fújni üregvédővel. Az esetek nagy részében a korrózió bentről indul kifelé. -
runner 125
nagyúr
válasz
!Overdose! #98940 üzenetére
Tuti van belőle gyári xenon-os. Csak onnan tudom, h Index-en az S60 topikban az egyik user-nek egy ilyen gyárilag, szinte fullosan felszerelt Ibiza-ja volt és az is gyári xenon-os volt.
-
hdman
őstag
válasz
!Overdose! #98940 üzenetére
Sopronban van egy piros, abban xenon van, meg ha jól tudom egy szürke is szintén xenonnal.
-
Buster17
addikt
Alufelnit mivel lehet fényessé tenni?
-
hdman
őstag
válasz
!Overdose! #98930 üzenetére
De van!
m3tr0: áááá,annál jobb! Megnyerte a lottót, és vett egy Ferrarit
-
hdman
őstag
Remélhetőleg mindjárt jön latyak17 és tesz egy nagy bejelentést
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #98928 üzenetére
Sztem semmi kivetni való nincs abban h vki így akarja megőrizni az emlékét, részvétet kimutatni attól teljesen függetlenül hogy mi is történt valójában. Én már vagy 3 verziót olvastam itt a fórumon nem tudom/tudjuk mi történt pontosan de ettől még a veszteség az vesztésg, a fájdalom az fájdalom, a gyász az gyász.
Nem ismertem attól függetlenül, hogy találkoztam vele élőben is egyszer sok-sok évvel ezelőtt, mi több ha a miért moderálunk topikban megnézed az utóbbi időben elég sokszor küldtem pihenőre a viselkedése miatt tehát nem voltunk jó viszonyban. De ettől függetlenül tragédia történt és ezen nem változtat az sem ha esetleg önhibájából történt a baleset.
De ez itt off, úgy hogy ne is folytassuk.
-
DZs
senior tag
válasz
Balupapa #98915 üzenetére
Szép autó! Kár, hogy nekem is a méret lenne a gond, mint az előttem szólónak, meg még két ajtó. (A kuplungcsere nekem korai: vagy alulméretezett és tényleg csereérett volt, én 170k környékén számítanék rá.)
Egyébként mit jelent pontosan az FR? Csak felszereltségi szint? Mert úgy tudom, hogy a Cupra diesel 160 lovas.
-
-
válasz
Buster17 #98925 üzenetére
köszi a tippeket srácok!
runner-t idézve:
"alapos mosás, tisztítás, levéve mindkét lökhárítót, műanyag küszöböket, kerékjárati műanyag dobokat
- szárítás vagy pár nap száradás
- a felületi korrózió alapos kicsiszolása koronggal mindenhol (rozsdapssziváló NÉLKÜL!)
- epoxis alapozófesték felvitele
- fedőfesték felvitele
- alvázvédelem majd üregvédelem felvitele minőségi szerekkelS, persze minderről fényképes dokumentációt kértem."
-
Buster17
addikt
Hol lehet alvázvédőt venni és mi a neve?
-
Hmm ezt bármilyen autószerelő meg tudja oldani?
Mármint a mérést. Nem kell hozzá szakképesítés ugye?
-
válasz
focvis #98912 üzenetére
aláírom hogy büdi, csövesalkohol szaga van, de olcsó
mondjuk most az enyémben is auchanos van, épp ott jött rám a vásárlás
ez egy tipikusan olyan dolog amire sajnálom a pénzt
Más.: télen kell valamit csinálni a hűtőfolyadékkal?
Blaupapa: olasz dízel, tipikus ráköltöagatyádcsődbemészkocsi
-
Balupapa
senior tag
-
trassher
addikt
válasz
DeFranco #98899 üzenetére
Prelix és prevent is jó, semmi gond nincs velük. Vagy ha márkásabb kéne láttam tescoban sonax-ot is, 3 lityó 3200 forint.
Morris: Nekem egyszer volt tescós is mert nem volt más, a tartály meg üresen. Míg hazaértem jó volt az is. Amúgy meg az összes illatosítatlan büdös.
-
válasz
Ne vedd meg a Tesco-s saját márkásat!
Tisztít, nem fagy be, DE!
Száraz tél volt pár éve, lassan fogyott a Tecsós ablakmosó a 4,5 literes tartályból és belerohadt; minimum egy hónapig kerestem a motortérben - a nem létező - beledöglött menyétet vagy madarat. Az ablakmosó szaga volt.
Szerk: szervizbe is elvittem az autót, hogy nézzék már meg alulról, mert nem találom a dögöt.
-
-v-
addikt
válasz
Mind szar. Én még egyet se láttam ami jó lett volna. Bratyó direkt mindig a g*cidrágát veszi, mert céges benyakártyára azt is lehet, szóval miért ne, hátha az többet ér vagy jobb, de nem, nem ér többet, az is szar, semmit nem szed le .... minimális a különbség.
Edit: közben rájöttem ezt a nyárira mondom. Miért mondom a nyárira amikor tél van és a télit kérdezted?
-
Qru
MODERÁTOR
Kicsit off de: megy innen vki az Integra féle emlékgurulásra?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest