- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
FireKeeper #65918 üzenetére
Nem voltak rossz hűtők. Ha jól emlékszem, volt aftermarket és gyári Cyclone verzióm is. Talán GTX 460 vonalon... 🤔
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #65919 üzenetére
Még mindig van készlet azokból az ősi hűtőbordákból?
-
HUN_Sector
őstag
Naaaaagyon mini 5060 [link]
-
TurboK0
tag
kompakt MSI 5060 kártyák:
https://www.techpowerup.com/337623/geforce-rtx-5060-8g-cyclone-oc-sku-signals-modern-revival-of-msis-cyclone-card-series
https://www.techpowerup.com/337599/msi-readies-compact-geforce-rtx-5060-8-gb-inspire-itx-gpu
Kérdés hogy rajtuk lévő celeron-korabeli hűtők mennyire képesek végezni a dolgukat.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
flashpointer #65908 üzenetére
Ez itt nem egy 120w-os deskmini tapja ami akkora mint ket SATA SSD egymasra teve. Ennek legalabb 400 de inkabb 450w-osnak kell lennie az "asztali" 5060ti-hoz, vagy annal is magasabb a procitol fuggoen.
emellett meg ha 0.8L is lenne, akkor is tok mindegy, mert ugyanott tartunk es ahogy a korabbi felsorolasban is latszik - csak tovabbi hatranyok vannak amihez most ide irnam a gyanithatoan magasabb arat is. -
sb
veterán
válasz
flashpointer #65900 üzenetére
Majd meglátjuk az árát. Nem hiszem, hogy túl olcsó lenne.
-
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65908 üzenetére
a legnagyobb fizikailag amiket hasznaltam a dell 330 / hp 230, de azok is 'csak' 8.6deci. azota pedig van beloluk slim (GaN) ami lenyegesen kisebb, de meg mindig eleg jelentos es a farmerzsebet igencsak lehuzza
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
...Kulso tappal. Amivel egyutt mar ki is jonne a 4L.
Es akkor mar inkabb egy Velka 3 vagy valami hasonlo - jobb hutessel mind a cpu, mind az ITX gpu-nal es az alaplap is a vasarlora van bizva. Valamint rendes memoriaval a lassabb kesleltetesu SODIMM helyett (gondolom itt ez van). Emellett minosegibb haz, fejlesztheto, modularis, karbantarthato. -
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65896 üzenetére
nekem is igy van osszerakva, volt mar benne tobb itx lap, vegul a minisforum bd790 + 4060lp kombo valt be legjobban, csunyan elverte a 3950x-emet (az EPYC-kel nem birt, de annak meg az idle fogyasztasa botranyos ezekhez kepest
)
AI felhasznalast maga a 4060 a 8G memoriaval elegge lekorlatozza, de kicsi modellekkel lehet jatszani. -
VinoRosso
veterán
válasz
Nem semmi. A hangja vajon milyen lehet?
-
rxmiss
tag
válasz
TurboK0 #65902 üzenetére
erdekes lesz latni h ott mi a szuk keresztmetszet, mert hiaba van itt sokkal tobb elerheto memoria, ha a memoria-savszel fog limitalni. de en is nagyon kivancsi vagyok, gondolom nem csinalta volna meg az AMD, ha nem lenne ertelme
epp azon filozok h keressek-e 3090-et 24G-vel ebay-en AI-ra vagy varjam meg ebbol mi lesz -
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65896 üzenetére
Attól függ mire használod, játékra egyértelműen egy 5060 Ti jobb, de a ryzen max nem arra van árazva. AI számításoknál az akár 96GB GPU memória miatt 3-4x gyorsabb a 5090-nél (igen, 5090), mivel a kártyán nincs annyi memória mint az alaplapon. Így már gondolom egyértelmű, hogy a ryzen max miért kerül annyiba amennyibe.
-
Hanok
senior tag
válasz
Most már csak az a kérdés hogy meddig bírod tartani a kezeddel a 80-85 fokos házat miközben fel szeretne szállni..
-
flashpointer
őstag
na zotac mar ossze is allitotta a konfigod 2,7 Liter alatt asztali 5060ti-al
-
mpierre
veterán
Lili októberre hozza a DAN B4-et, gondolom olyasmi megoldással, mint az A4 H2O-t.
-
PROTRON
addikt
Ramból én is úgy jártam hogy ár-érték arányban a uad channeles alaplapomhoz RGB szettet sikerült szerezni...Adata ráadásul szintén zenész, csak a saját extra kis progijával lehet kikapcsolni az RGB-t, magát a progit persze ki lehet utána kapcsolni, de minden 5-6. újraindításkor elfelejti a beállítást.
Az MSI alaplapi progija hiába hirdeti magát úgy hogy minden RGB-t vezérel, az se látja...Mostanra meguntam a ki-be kapcsolgatást, igyekszem nem ránézni a házra...pedig rohadt idegesítő amikor FPS játékra fókuszálok és a háttérben szalad a fény...még az hogy az alaplapon van egy fehér visszajelző LED valami MSI hülyeség miatt még az is zavar...direkt munkaállomás alaplapom van, ami letisztult fekete-fehér, No RGB-vel, erre van rajta egy teljesen felesleges fehér LED pöty...nehezen de megtanultam együtt élni ezzel.
-
flashpointer
őstag
azert az az 5060Ti egyenertekuseg eleg nagyvonalu, az tobb mint 50 %-al gyorsabb, mint a ryzen max. Amugy meg +10% "konfig"felarert tobb mint 2x annyi teljesitmenyt tol egy 5070... jo-jo ugyanakkor az mar baszottnagy.
inkabb ilyen 4060 LP-vel realisztikus osszehasonlitani, ez pont olyan konfig, persze nagyobbacska es tudjuk hogy az utolso felliterek a legdragabbak eltunteni : )
-
sb
veterán
válasz
PROTRON #65894 üzenetére
Ugyan, vannak fontosabb dolgok is... És egyébként is, ha kéken világít akkor hűvösebb, mint ha piros.
Viccen kívül: én is kerülöm ezeket, de ha nincs választék akkor szemet hunyok... és kikapcsolom.Eddig mindig voltak minimál megoldások, de kezd szorulni a hurok. Asszem most használom életem első RGB-s alaplapját (Asus A620M Pro RS Wifi), és ramját is (ebből volt épp akciós 48GB-os kit). A lapon rögtön kilőttem, a ramhoz vmi progit kellett volna feltenni (extra agybaj), az elmaradt végül mert bekerült a másik, 32-es szett, azóta a 48-as a fiókban.
Pedig ventim se volt még ledes, vmi ezeréves CM házban talán egyszer, 10 éve. Amíg ki nem szedtem.Ráadásul most mindkettő fehér.
Lehet, hogy váltani kéne, fehér+RGB lap+ram, veszek még rá egy fehér+RGB AXP-120-at fehér C6 házzal és meg is vagyok.
-
PROTRON
addikt
Nálam erősen elvágja magát az a gyártó, aki külön "fan" gombot rak a házra amivel a fan RGB-t lehet kapcsolgatni, a színeket ciklikusan...
Azt hittem hogy a fan gomb a "turbo" helyett van, ezért vártam meg mire szolgál. Arra számítottam hogy 1 gombnyomással tudom változtatni hogy épp csendes környezetet akarok ha nem is passzív, de csendes ventivel, amihez visszább veszi a CPU-GPU teljesítményt, vagy nem zavar a hang ezért mehet ahogy a torkán kifér... -
sb
veterán
válasz
flashpointer #65890 üzenetére
Gyorsan megnéztem 3 félkonfig árát:
mITX 150 mITX 150 mITX 150
7700X 250 7700X 250 7900X 320
32GB 90 64GB 160 128GB 320
7600XT 350 5060Ti 450 5060Ti 450
840 1010 1240Az első egyértelműen gyengébb szvsz. Gpu is, ram is, cpu is 370 szint inkább.
A második árazásban szerintem közel egálban lesz, a cpu még mindig gyengébb.
A harmadik nyers erőre hasonló de nem tudja azt amit a 128-as APU. Szerintem itt látszik az árazási prémium, a 64-esnél meg már nem igazán.
És ugye a gép többi része még nincs sehol... -
sb
veterán
válasz
flashpointer #65890 üzenetére
Már megbeszéltük, hogy ez nem átlagusernek jön. Annál többet tud AI + a sok egységes ram miatt. WS árazást kap, ennyi.
A kisebbek elérhetőbbek lesznek, most is 1400-1500 a 64GB-os, a 380-as még olcsóbb lesz, sztem 1200 körül az se lesz rossz... ha lesz annyi, de én ilyesmit tippelnék. Most alul is tartják az árat, hiszen 370 se nagyon van 1000, de inkább 1200 alatt, a most kijött - amúgy tök potens (leginkább ez van átlagusereknek szvsz) 350 is 1000 körül van. De az mostani szinten is irreális, az már nem sokkal jobb mint az előző gen. Ebből gondolom, hogy ezeknek lentebb kéne csúszni, 350: 7-800, 370: 1000, 380/395(32-64GB-os): 1200-1300 majd idővel.
Olcsóbb meg soha nem lesz a dvga-s verziónál, hiszen ez kompaktabb. Szerintem ez irreális elvárás. Ha levesszük a WS funkciókat akkor is többet ad szvsz egy 32GB-os azonosan erős kiépítés is, mint egy cpu+4060/5060 kombó. Akinek kell a kisebb méret, jobb fogyasztás az áldoz rá, akinek nem annak marad a dvga és nagyobb méret. A 128-as meg más liga.
@PROTRON
És ha AI vezérli az RGB-t akkor "jó helyre megy" az 50 TOPS is.
(Én nem is láttam az RGB-t, egyből a tesztekre tekertem a videót.)
-
flashpointer
őstag
ebben csak az a problema hogy aki 2k eurot raszan (vagy mennyi lesz ezerot biztos) az nem fhd kozepes felbontasban akarja tolni, akinek meg eleg lenne ennyi teljesitmeny az meg nem ketezere vesz gepet : )
ez a gep gamerkent egyedul az ada 4000-et nullazta le, annak meg nem hiszem hogy olyan nagy kozonsege volt .
Kar hogy ilyen irdatlan draga. -
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65888 üzenetére
Brutál. A gpu részt nyilván sokkal nehezebb volt összehozni és az a nagy durranás de én már a cpu oldalon is ki vagyok akadva egy ideje. Nem játszom, de arra is elég lenne a hatmagosom kb... de egy nyolcmagos már tényleg a mindenre bőőővel elég kategória átlagusernek (játék nélkül meg a fele is). Namost ezek 370-395 között már 1.5-2.5x gyorsabbak ennél cpu-ban is. Az én fejemben ezek még mindig szerver/WS szintű megoldások, nem otthoni netezős-esetleg játszós PC szintje. És notiba, kis minipc-be beférnek. Lassan egy átlag desktop rendszerhez a handheld méret elég.
Ha a gpu-t is hozzáveszem még akkor is brutális, ha csak casual gamingre, de abban is mennyit ver mondjuk egy 370-es 17-28W-ból a 8600G-mre? -
sb
veterán
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #65876 üzenetére
"Persze túlhaladottá teszi a dolgot ha az ai max apu végül am5 asztali processzorkupakra át lesz tervezve, mert jelenleg még eltérő alaplapot igényel."
Az AM5 foglalat nem 256 bites memória buszhoz lett tervezve, 40CU-s APU-t hiába vársz bele. Nem véletlen, hogy a Strix Halo-t forrasztva szerelik.
Az sem valószínű, hogy legalább Mini-ITX formátumban, külön alaplapként kapható lesz, inkább csak barebone, vagy komplett Mini PC részeként várható. -
Hanok
senior tag
válasz
rxmiss #65883 üzenetére
Ízlések és pofonok gondolom. Ugye van akit nem zavar egy 40mm-es venti 1600-1800-as fordulaton mert valahol ott kezdődik a belépő fordulat és itt nincs passzív üzemmód hogy mondjuk 250-300w-ig elketyegjen venti nélkül. Még játékok alatt csak csak elmegy de böngészés közben már nem annyira. Én csak a 7660B-t néztem, de talán Crabface kollégának volt ilyen Velka 3-ban..Szerintem jót nem tudna róla mondani.
Legalábbis hamar megvált tőle..
-
rxmiss
tag
az otlet egy 5060 volt, az egy kismeretu hazba logikusan beepitendo desktop cpu-val egyutt legyen mondjuk 300W. egy 600-as platinum eseten a ventinek az alsobb fordulatszam-tartomanyban kene lennie. az sff.net-en pont h jokat olvasni az eredeti enhance-okrol zaj tekinteteben (vagy a 7660B-re ez mar nem all?)
TESCO-Zsomle: jogos
ugy 150*82*40.4mm vagy ~500 köbcenti -
VinoRosso
veterán
válasz
HUN_Sector #65881 üzenetére
Hát én még gyári halk Flex-el nem találkoztam. Lehet modolni a ventit persze, csak akkor ugrik a gari, és valószínű a táp is, mert ezek nem azért vonyítanak, mert nem tudnak bele halk ventit tenni, hanem mert 40mm-es ventivel ekkora fordulatszám képes csak kellő légáramot biztosítani a megfelelő hűtéshez.
sasNAXO: TFX táp legrövidebb (venti felőli oldala) 6.5 centi, Flex ATX 4 centi, szóval 2.5 centi összesen a különbség. Szeritnem ez nem egy rossz tradeoff a csendért cserébe, én pl vevő lennék egy ilyen házra. Flex ATX-esre tuti nem.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
VinoRosso #65878 üzenetére
A hang az mindig a gyártó függő. Létezik halk, csak hát megkérik az árát mert a filléres visító sokkal olcsóbb.
Most nem vagyok otthon, de szerintem egy harmadával magasabbnak kellene lennie a háznak hogy belemenjen egy tfx és a tfx tápból tudtommal nincs is moduláris, míg flex atx tápból van. (Nyugodtan javítsatok ki ha tévedek.)De általánosságban igazad van, lehetne többet a tfx tápok köré tervezni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
sasNAXO #65869 üzenetére
Nem értem miért tolják ezeket a flex-atx-es vonalat. Szerver formátum, nem desktopra lett kitalálva, a hajam égnek áll a hangjától (és nem azért mert hajszárítóra asszociálok azt hallva). Prémium kivitelezés, de gagyi terv.
Közben még TFX-es házak alig vannak, pedig sokkal halkabb, szélesebb körben elérhető, és alig foglal több helyet. Ez az NV10 nem lenne rossz egy TFX táppal, sokkal nagyobb nem lenne, cserébe viszont sokkal csendesebb. -
Hanok
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #65872 üzenetére
150 x 81.5 x 40.5mm de ugye a 250W az tényleg pont nem elég szerintem egy ilyen konfigra ahogy rxmiss is írta..Mondjuk kérdés mennyire lehet elmenni alulfeszelés tekintetében mondjuk egy 5060 Ti esetében..De szerintem ilyen 100-110W kürül már szépen esik a teljesítmény is.
#65873rxmiss: Alapvetően ha több helyen is szembejön az emberrel az hogy ventit cserélnek ebbe a típusba akkor nem az ügyes jut eszembe róla.
Persze tudom ne legyenek nagy elvárásai az embernek ha ekkora méretben gondolkodik..Megbontani meg nem szívesen bontanék meg egy 70-80 ezres tápot hogy még gari se legyen rá.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #65874 üzenetére
Az nv verzió lehetővé teszi vga behelyezését is és alig pár cm plusz. Az a baj, 18 cm hossz alatt jelenleg nincs még lp 5060, ami van az hosszabb.
Persze túlhaladottá teszi a dolgot ha az ai max apu végül am5 asztali processzorkupakra át lesz tervezve, mert jelenleg még eltérő alaplapot igényel.
A mini egybegépekben meg nincs sok bizodalmam
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #65865 üzenetére
N10 nekem is bejött. térfogatban kicsit nagyobb, mint az elérhető legkisebb APU házak (pl Skyreach 4 TINY), cserébe baráti ár, felskálázott gyártás. jó lesz ez.
-
rxmiss
tag
válasz
TESCO-Zsömle #65872 üzenetére
600W-os 7660B Platinum Enhance-ot lehet hozza rendelni, ha ez a kerdes. sztem az ugyes hang tekinteteben is.
a 250-es hdplex epp keves lenne (mondjuk kettovel jo, csak az meg nem olcso buli, hivatalosan tamogatott, van kozejuk mazzag a kapcsolashoz), az 500-asban meg van venti. -
Hanok
senior tag
válasz
sasNAXO #65869 üzenetére
Na jó ha már tetszés és minden kötél szakad akkor nálam a COOJ Sparrow-MQ6 egy ideje viszi a prímet csak az az egy kötél nem tudna elszakadni ami a FLEX táp hangját behozza a képbe..
Pedig tökéletesen letisztult kis ház..És most már egy 5060 Ti-al kb 4070-es szintet lehetne benne hozni 7 liter alatt.
-
sasNAXO
aktív tag
Ha már kívánság műsor: valakinél egy V1.1 FormD T1?
Jonsbo N10 / NV10-hez itt van egy informatívabb videó.
A ház elején és a pcie slot mellett van átjárás az alsó-felső szintek között, a felső fedőlap ilyen ki-bepattanós meg állítólag mágneses (talán, nem ellenőriztem alaposan), alsó lap már négy csavar, illetve az N10 esetén a gyári 40*20-as visítók 3pinesek (és sorba köthetők). (És értelemszerűen nagyon messze vannak a Noctuáktól.)
Amúgy szerintem nem rossz cucc.De nekem ami most az N10-nél is jobban tetszik, az az Lzmod A24 V5.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #65865 üzenetére
-
Crabface
senior tag
Esetleg ha valakinel lapul egy hasznalaton kivuli Jonsbo U1 Plus... Szivesen atvennem.
-
PROTRON
addikt
Látom megjelent az eGPU doboz legujabb generációja, nem merem megnézni az árakat hogy anno mennyiért lehetett volna megcsinálni, most meg mennyit költenek rá az emberek...
-
HookR
addikt
Jonsbo T9 képek és videó - Youtube / unikoshardware.com
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
rxmiss #65858 üzenetére
Én az utóbbi problémát egy huszárvágássa lelintéztem, mikor az ASRock B650E PG ITX-en lehúztam az m.2 ventijét a csatiról. Az a dög 12k fölött tudott pörögni, ha a proci átlépte a 70°C-ot. Most nem visít és az SSD is "csak" 74-76°C*...
* - Már amikor megy a VGA és tolja alá a meleg, mert amúgy simán 60 alatt van. -
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65853 üzenetére
ha ez is akkora zajgenerator, mint a 850-es 'kisteso', akkor nem ajanlom csendes szobaba. az egyetlen elonye talan az, hogy az indulaskor jelentkezo hangos coil whine-t elnyomja a terheleskor jelentkezo meghangosabb ventizaj
-
HookR
addikt
ASRock A620AI WiFi képek - wccftech.com
-
HookR
addikt
- MAXSUN Terminator B850BKB WiFi
- MAXSUN Terminator B760BKB WiFi
- MAXSUN BKB PC
képek - cowcotland.com -
HookR
addikt
MAXSUN Terminator B850BKB Wi-Fi - tomshardware.com / iPon
-
HookR
addikt
MSI MPG B850I Edge TI WiFi hivatalos oldal - [link]
- AM5
===============================================
MSI MPG X870I Edge TI WiFi képek - MSI blog / wccftech.com / overclock3d.net
===============================================
MSI MPG B860I Edge TI WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA1851
=============================================== -
flashpointer
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #65847 üzenetére
ez ezerkettes sfx, asszem uj rekord?
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65847 üzenetére
Az úgy már elmegy.
Bár én más ligában mozgok. Eleve dvga nélkül, de ha épp volt/lenne akkor sem a 3-400W-os sávból válogatnék, még nagy desktopba sem (inkább 100-200W), nemhogy mITX-be. De ez én vagyok... az utóbbi 5-10 évben azt hajtottam, hogy hol tudok még 400W vagy az alatti tápokat venni. -
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65846 üzenetére
Az előző szögből nekem annyira nem látszódott ez, de így már oké. Telefonról PH!-zni nem mindig szerencsés, nem ez az első alkalom, hogy megviccelt a mobilom.
-
TESCO-Zsömle
titán
"Sajnos" közben megtaláltam az igazságot egy kínai nyelvű oldalon.
Nem az ADATA találta fel szupravezetőt, a három HPWR csativól csak egy az, ami ténylegesen az, az egyik PCIe 8p-re alakul át a másik meg EPS 8p-re a CPU-nak.
850 és 1000W az elérhető teljesítmény...
Sejthető volt, minden 1200w feletti táp valamilyen formában már SFX-L...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Vigneau #65844 üzenetére
Én tényleg nem értelek titeket...
A 12vHPWR csatik fölé az van írva, hogy VGA & CPU. Számomra ebből az következik, hogy amiként 2x8p PCIe-ből lehet csinálni 12vHPWR-t, itt ennek a fordítottjával fognak csinálni 2x8-at, pontosabban 2x2x4p-t a CPU-nak.
Ami meg nem M.2 tárolókat illeti, az azoknak való 4p csatiból ott sorakozik kettő a HPWR csatikkal egy sorban felettük a SATA + Molex felirattal...
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65843 üzenetére
A mostani gpu-kból kiindulva, ha már AI, egy 2-300W-os már elég brutál kocka szokott lenni. Ezek párszor felszorozva, akár csak 4-5x, valóban 1000-1500W környékére már nem lesznek annyira kompaktak szvsz, hogy számítson az a pár cm a tápnál.
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65843 üzenetére
Vagy úgy vannak vele, hogy m.2 SSD-i legyenek a tulajnak. Bár attól az alaplapi kiegészítő tápcsati is lehet 4+4 helyett 4+4+4, ha olyan az adott alaplap.
-
Vigneau
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65840 üzenetére
Igen, azt néztem is, hogy elég foghíjas a többi fajta aljzat. 🤔
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65840 üzenetére
Erre nagy szükség van mITX méretbe (vagy hát máshova minek SFX táp?).
Én megvárom az utódját amikor már 3000W-ot tudok mITX-be beolvasztani. -
rxmiss
tag
válasz
FireKeeper #65838 üzenetére
vagy egy tapot
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65836 üzenetére
ezzel már egyszerre három VGA-t tudsz megolvasztani
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #65836 üzenetére
Bakker tényleg.
-
BiP
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65834 üzenetére
Mit kell látni?
-
TESCO-Zsömle
titán
Ez a kemény, nem a beton!
-
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65832 üzenetére
Jól néz ki, de sajnos sovány a teljesítménye manapság. Mondjuk az LP kártyák sosem voltak a topon ilyen szempontból.
Én egy normál RX 9070-re várok (valószínűleg hiába) ami nem hosszabb legfeljebb 24 centinél, bár igazán a 18 lenne jó. -
flashpointer
őstag
Zotac 5060 LP
-
TurboK0
tag
https://tech.yahoo.com/computing/articles/amd-b850-mini-itx-motherboard-151000742.html
Ez érdekes lehet. ITX lapka, elején egy m.2 és egy x4 slottal, a hátán egy x16 és egy második m.2 slottal.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #65829 üzenetére
Gondolom azt hozza amit az eddigi tesztekben kb. leakeltek. Mínusz hűtés.
Én még mindig a kisebb modellekre várnék AI 340/350. Ezek 3+3 ill. 4+4 Zen5/5C magos cuccok, 4 és 8 CU-val.A 4CU nyilván nem annyira erős, de általános használatra szvsz meglepően jó amit eddig láttam róla. CPU oldalon is. GPU-nál pedig a 350-360-370-es 8-12-16 CU között nem látszik nagy különbség.
Inkább az aggasztó, hogy az árakat eléggé feltolták, noti, pár miniPC szintjén is elég magasról indulnak ezek a kisebb cuccok is. Pedig már eleve azért nézem őket, mert elég erősek, a 370 is elég overkill sok dologra és nem olcsó. És akkor hol vagyunk még a 385-395-től...
-
HUN_Sector
őstag
Kíváncsi leszek a teljesítményükre [link]
-
TurboK0
tag
válasz
zed1983 #65824 üzenetére
Elméletben év végen / jövő év elején (2025 Q4) jön a Gorgon Point alapú 9600G és 9700G. Ez gyakorlatban egy átnevezett Strix Point. Az a széria Radeon 890M/880M/860M igpu-t használ (16/12/8 CU). Hogy a desktop verzióban mi lesz, azt még nem tudjuk, még csak internetes szójárás a dolog, annyi van bejelentve hogy "lesz".
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #65825 üzenetére
Nekem elég is lenne teljesítményben pedig
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #65823 üzenetére
Akkor ez nem jön AM5-re?
Milyen GPU lesz akkor a következő APU szériában? -
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65822 üzenetére
az AI apu elvileg annyira nagy, hogy azt csak forrasztani tudják, nem kompatibilis a sima - cserélhető processzoros - cpu socketekkel.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65820 üzenetére
a linkeltet pont nem tudom, de a fonokasszony megerositette hogy lesz itx-re forrasztott verzio.
-
sb
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65818 üzenetére
Én is.
De nekem jöhetne 340-el is egy ITX deszka a mini szerverbe. Meg igazából bármi közte... legyen sok jó gép/lap. Legalább így. Desktop APU-ról nézve az egészet megint fényévekkel le vagyunk maradva. -
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65817 üzenetére
ez egyébként milyen formátum, pico itx?
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65818 üzenetére
Iróniát kellene itt sejtenem....????
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #65817 üzenetére
Személy szerint én nyáladdzok egy Minisforum árazású, AI MAX-os ITX deszkára...
-
flashpointer
őstag
nem hiszem hogy barki is erre varna de egyre tobb ai max-os gep jon:
-
sasNAXO
aktív tag
Fehér Ghost S1 aprón, kvázi ajándék árban, ha esetleg valakinek...
-
TurboK0
tag
válasz
balage25 #65796 üzenetére
A legtöbb lapon valami ordenáré alumínium blokk a hűtő, ha találsz pl. réz memória bordát, azok tökéletesen jók a gyári helyett. Én is lecseréltem, nálam nem a hely miatt, hanem mert kevésbé ömlik belőlük a forróság, ami lukacsos gépházban nyár közepén nem mindegy.
A réz vrm bordákkal már inkább hűti a szobát a gép.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan gépházat, amiben throttle mentesen el lenne egy ryzen 5800x, egy pici vga társaságában, és 10 liter alatti? -
PROTRON
addikt
válasz
Crabface #65803 üzenetére
Attól még cicergés, coil whine simán lehet, az én HDplex-em sajna nem néma, csak csendes, de vagy 5-6 éves és használt piacon vettem, talán első generációs 250W-os.
De a korábban használt normál mean-well 120W tápegységem alap cicergéséhez képest még az is ég és föld... -
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #65802 üzenetére
Csendes? Nincs benne semmi mozgo alkatresz ami hangot generalna...
-
flashpointer
őstag
valaki probalta mar ezt a tapot?
Elvileg nagyon csendes, de hat mar sokszor megszivtam a sok botfulu velemenyevel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- HTPC (házimozi PC) topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged