-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
kiskuplung #67039 üzenetére
Azok akik ülve játszák az Alyxet.. bármire is képesek!
-
0utsider
tag
válasz
gulasoft #67000 üzenetére
Én általában úgy szoktam kezdeni minden új játéknál, hogy beírom a chatGPT-nek, hogy vezess végig lépésről lépésre az xy játékhoz a reshade 3d depth telepítésén.
Nem bonyolult. De mindig elfelejtem, hogy mi az az 1-2 dolog, ami kell a reshade progijából.
Mivel stratégiai játékot próbálsz, ezért ne felejtsd el a reshade-ben ingame beállítani a kurzort.
Így két kurzorod lesz, de csak a reshade-es lesz jó helyen.
A 2PH-ban nem tudom, hogy van e opció a saját kurzor eltűntetésére.A VD-t pedig állítsd át half sbs-re, miután beléptél a játékba.
-
zsozsa74
őstag
válasz
kiskuplung #67039 üzenetére
Mondjuk én?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #67031 üzenetére
Nem tudom, nekem ez a 2 kép is ég és föld. A legjobban a betűk élességén látszik (élőben mindenen). Bár valamennyire a táblán és az úttest felfestésén/szövegén is, így képen is. De a legdrasztikusabban talán a felkiáltójel körüli UI elemen. Az 1080p-s egy paca a 4K-hoz képest.
Ha csak nem az van, hogy a telefonom cache-ből nyitja meg az eredetit, míg te a PH-s kompresszáltat látod. A Messenger pl rendszeresen ezt csinálja.
-
Chrys_
addikt
Annyi azért van, hogy az ilyen köztes távolságra csak a lencse közepe jó. Eddig azon gondolkodtam ,hogy jó lenne végre VR szimulátorozáshoz, de ennél a szemüvegnél már nem elég a szem mozgatása.
A közepes távolságra való rész nem ennyire széles tartományú, valamivel keskenyebb:
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #67021 üzenetére
Ezekbol sokmindent igy nem latni sajnos.
-
pRoject22
őstag
válasz
gulasoft #67029 üzenetére
Azt szerintem potosan egy jó szemész tudja neked megmondani ,hogy milyen lencse kell, mindenkinél más, egy modernebb szemészeti üzletben vannak olyan gépek amikkel pontosan megmérik, ilyen sztk szemészet az szerintem nem játszik ilyenkor, legalábbis én párszor megszivtam velük, aztán úgy voltam vele nem érdekel kifizetem a drága szolgáltatást csak legyen jó, azóta viszont jó a lencse amit használok
-
pRoject22
őstag
válasz
gulasoft #67027 üzenetére
Akinek ilyen szemüveg kell annak az aszférikus lencsék pl nem jók, végigjártam annó ezt a szemészeten, palacsinta lencsés VR az jó de az IPD-t jól kell belőni, nekem pl 60 de nem tudom ,hogy a Q3 IPD állító az mennyire pontos mert míg 60-on picit homály addig ha leveszem minimumra már jó, szóval van jelentősége.
-
Chrys_
addikt
Ha valaki multifokális lencsés szemüveget hord, annak nem lesz jó a VR kép?
-
pRoject22
őstag
válasz
cinemazealot #67022 üzenetére
Így van, ez mondjuk fps játékoknál nem is jön ki annyira mint pl egy szimulátornál, nekem még a jó fajta Asus AX 3000V2 routerrel is VD-ben ugyanazzal a beállítással pl iRacingben még be sem ülök a kocsiba csak a pályát nézem az egyik kamerából már olyan összemosott a kép ami nagyon zavaró, aztán semmi mást nem csinálok csak bedugom az utp ethernet adaptert és össze dugom kábellal és ezeknek a műtermékeknek a 95%-a eltűnik.
Az most már kérdés, hogy én is társas házban lakom és lehet némi interferencia a jelek között annak ellenére is, hogy amit lehet kapcsolni a routerben ez ellen az bevan kapcsolva
-
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #67019 üzenetére
Nem placebo, de nagyon sok múlik az eredeti kép beállításain is. Ha 800p-nél csak kicsivel nagyobb felbontású (pl. 1080p) az eredeti render, ami ráadásul erős élsimítással (AA) jött létre, akkor annak 800p-re történő leskálázása sokkal elmosódottabb eredményt hoz, mint ha az eredeti egy sokkal nagyobb felbontású (pl. 2160p) render, amin ráadásul (pont a nagyobb felbontás miatt) elegendő az enyhébb (vagy kikapcsolt) élsimítás is.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #67016 üzenetére
"Sokkal szebb a streamelt kép magas felbontáson. 1080p-1440p-4K között is simán látszik a különbség a 800p-s kijelzőn."
Ez sima placebo, a 4K -> 800p kimondottan azon a 7-8" kijelzon, a 1080p-t es a 1440p/1600p meg ok, legyen a maga 2:1 aranyaval, viszont gyakorlati ertelme a nagyon magas felbontasnak nincs mert nem tudsz semmit elolvasni.
Az 500Mbps+ bitratenek pedig vegkepp semmi ertelme a 4K 60Hz (de meg 120Hz) streaming mellett. Semmit nem latsz az egeszbol meg nagyobb meret es felbontasra leskalazva se. Egy 13-as MBA-ra streamelve is abbol tudom hogy 50Mbps alapbeallitas a stream vagy eppen 110-120Mbps "unlimited" a beallitas mert en allitottam be, nem a kepminosegrol.
Termeszetesen ugy hasznalod ahogy akarod, csak azert irtam hogy ha valaki olvasna es bepaniklna a szamok lattan.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #67016 üzenetére
Ugyanezek a pconnect beallitasok. [kép]
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #67014 üzenetére
De, van értelme. Sokkal szebb a streamelt kép magas felbontáson. 1080p-1440p-4K között is simán látszik a különbség a 800p-s kijelzőn. Streamelve és natívan futtatva is. Élesedik minden egyre jobban.
Steam Linken nem tudom mi a helyzet, Apollo+Moonlight-tal használom.@kiskuplung: jó de ez 90 mega, nekem 150 volt és a Pico Connect Ultra beállítására még rá volt küldve 150% supersampling. Kábelen jól ment úgy.
-
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #67005 üzenetére
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a dologban, mert amúgy most nem csináltam új képet, meg gőzöm sincs már mikor csináltam ezt de kb 5 éve, mikor megvettem a dedikált Asust a T-homeos Sagem mellé. (előtte ugyanazt csinálta mint nálad: gyorsan balra-jobbra nézve fekete kép).
Azóta porosodik a kábel a szekrényben.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #67011 üzenetére
"lazán tolja Steam Deckre a CP2077-et 4K-ban valami 5-600 megabittel, 7ms késéssel."
Nalam nincs Steam Deck de ezt azert furcsallom mert sok ertelme nincs 4K-ban streamelni az 1280x800 felbontasu SD-re plusz a Steam Link VR alatt is csak max 350Mbps, atlagban inkabb 270-300 kozott. -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #67007 üzenetére
Nekem 39 Elitben most 60 165Mbps A Wifi 2041Mbps.. Ebből 5-8 ms a netwok. Ezt tudnám 1-re lefaragni a kábellel?
150-el leesett 40-re a network persze maradt 5-8 -
xandrush0831
aktív tag
-
Raymond
titán
válasz
20-30ms network latency csak akkor jon ossze ha valami mas sincs ott rendben vagy ha a router nem birja az iramot. Normalis kapcsolat mellett ennyi nem jon ossze.
-
mmdms
addikt
válasz
Az baromi sok. Nekem 4-8 kozott mozog a network latency. Ezt pconnecttel nezed?
-
gulasoft
őstag
válasz
Ahha, akkor maradj kábelen, mert az nem jó.
-
gulasoft
őstag
válasz
Ja hát 16-20ms a különbség. Várj megpróbálom kiszámolni. 100ms az egy tized másodperc. akkor a 20ms az egy tized 5-e, az tényleg jelentős. Látsz bármi különbéget ? De most tényleg komolyan, fut a játék, és a késleltetés különbség a kábel és wifi között 0,05mp? jól szémoltam? Ha igen az 5 század másodperc a különbség a kábel és wifi között. Amig üldögélsz nincs gond. Én elite közben felállok beengedem a macskát közben elsétálok a pilótafülke hátuljáig :-)
De kinek a pap kinek a paplan. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
kiskuplung #67004 üzenetére
Jó na, hozzám most ért el az 5ghz rúter forradalma.
Eddig vederrel hordtam a netet.
7-9ms környékéről 25-30ms-re. Lehet hogy be lehet állítani jól, de mindent úgy hagytam ahogy volt. Annyira nem nyűgözött le a 25 grammos kábel hiánya, hogy ismét órákat szabjak el az életemből a VR tweakelése miatt.
-
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #67003 üzenetére
Gyorsan meg kellett néznem, hogy esetleg valami időörvénybe keveredtem, és 2019-be csöppentem
Amúgy pontosan mennyiről mennyire nőtt az a latency?
-
gulasoft
őstag
Nekem egy bobo 3 pro van rajta, ventillátrral, 10000-es aksiva, mire az egyik lemerül feltölt a másik. Játékélményben nem érzel különbséget. Nem ez a lényeg?
Vagy üldögélve játszottál és úgy nem volt jobb kábel nélkül.
Meg hát ugye pont ezt fejtegették, hogy azért nem mindegy a router sebessége, mert az pont befolyásolja a latencyt. -
xandrush0831
aktív tag
Na kipróbáltam a kábelmentességet. Nem tudom, nem érzek nagy különbséget játékélményben, cserébe triplázódott a latency, meg újra merül az akksi. Maradok kábelen.
(Kivéve ha működni fog a FOV állítás VD-ben. De töltésre akkor is dugok be kábelt.)
-
gulasoft
őstag
Epicen most ez az ingyenes: [link]
Még soha nem használtam ezt a reshadert, hogy megy ez? Van valahol valami magyar videó ahol mutatják, vagy keressek angol videókat? -
gulasoft
őstag
válasz
menalcas #66983 üzenetére
Te figyusz? Az nem két kör? Elmész, kipróbálod 1 kör, megrendeled. +1 kör az összesen 2
Vagy megrendeled 1 kör és visszaküldöd +1kör ha nem tetszik.
Ja és a második lehetőségnél ha tetszik ,akkor csak 1 kör volt. Igaz az elsőnél is ha nem tetszik az is csak egy kör, de hidd el jobban jársz ha lesz időd rendesen kipróbálni. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
gyugyo79 #66997 üzenetére
Igen ma olvastam sokat a témában. Ahány ház, annyi sávszél.
Kiderül, ha megjött. (Bár nem elsődlegesen VR-hoz vettem, szóval szerencsére nem dőlök a kardomba, ha ahhoz nem lesz jó. 1080p 60fps képet ha átvisz Moonlight-ban 30mega bitrate környékén a 3 méterre lévő ágyba, már jó leszek.)
-
gyugyo79
addikt
válasz
xandrush0831 #66993 üzenetére
Van. De olvass utána ha érdekel. Akkor nem a vak vezet világtalant lesz
A wifi -vel a kábellel szemben egy nagy probléma, hogy nem tudsz pontos fix értékeket mérni csak laboratóriumi körülmények közt kb és a valós átviteli sebessége sem egyenlő az elméletivel. pld. Telekom a wifi 6 eszközeinek "valós" sebességéről :"
Kaon eszközök esetében (3-4 m távolságban):
A piacon jelenleg elérhető a Wi-Fi 6 szabvánnyal rendelkező eszközök teljesítményét az eszköz technológiai korlátai is behatárolják, valamint a környezeti feltételek (pl. zavartatás, falak miatti jelcsillapítás, stb.) miatt az ügyfelek által érzékelhető sebességek az alábbiak szerint alakulnak:
Zavarmentes környezetben AR1344 eszközzel WiFi6-os kliens esetén 800-900 Mbit/s, Zavarmentes környezetben AR1840 eszközzel WiFi6-os kliens esetén 1400-1700 Mbit/s,
Átlagosan zavart környezet esetén 500-700 Mbit/s,
Nagyon zavart környezetben 200-500 Mbit/s"Szóval ha te 6m -re használnád és Átlagosan zavart környezetben már lehet kevés lesz a valós meglévő sávszélesség. Írhatja itt gipsz jakab, hogy neki milyen f@sza, ha nálad mások a körülmények.
Ami többnyire igaz, hogy a max antennával (router és kliens eszköz is számít , szóval ha a vevő egységben csak 2 antenna van akkor hiába van a routerben 3 és tudod annak az elméleti maximumát a reklámokból, ha a kliensben csak 2 van akkor kapásból csak 2/3 -ad lesz a max ha meg egy akkor 1/3 -ad) elérhető nagyobb elméleti sebességnél a valós is nagyobb lesz ugyanazon a mért ponton ...
-
Raymond
titán
válasz
Ha mukodik stabilan az 500 mondjuk akkor szinte mindegy hogy 1200 vagy 2000+ a max elerheto, lehet az utobbin picivel jobb lenne a network latency, de ha problema van akkor a legtobb esetben nem az a talan 2-3ms difi lesz ami miatt megy a levesbe a dolog.
-
mmdms
addikt
válasz
Acc vel vagy lmu val probald ki a 2pass encodingot, ami csak 150 mbiten megy, nekem jobban tetszik simezeshez is mint az avc 300 mbiten.
-
xandrush0831
aktív tag
De amúgy ekkora számoknál van egyáltalán látható különbség? 1000vs.2000
Nem wifiztem még soha így nem tudom ott jobban számít-e, de gondolom a bitrate az bitrate. 600 felett kábelen már nem látom hogy 600 vagy 1000. -
gyugyo79
addikt
Vagy nem ax53 -ad van vagy nem ugyan azok a tulajdonságok
RT-AX52: "574 Mbps a 2,4 GHz-es sávon és 1201 Mbps on az 5 GHz-esen"
Archer AX53: "2402 Mbps 5 GHz-en és 574 Mbps a 2,4 GHz-es sávon"Archer AX55 Pro -n amin van 2.5 Gigabites lanra is opció de szintén 2402 Mbps tud 5 GHz-en 100%, hogy megvan a 2400 Mbps VD-ben is mert nálam az van AP -nak használva a lakás bizonyos részén.
-
menalcas
őstag
Sziasztok!
Kicsit furcsa kérdéssel fordulnék a csoporthoz, Q3 vásárlása előtt állok (konkrétan kosárban is van), de mivel élőben sose próbáltam most kicsit elbizonytalanodtam.
Az lenne a kérés maga, hogy Debrecen vagy közelében keresnék olyan segítőkész Q3 tulajt akinél esetleg kipróbálhatnámUI.: Tudom ha megveszem és nem tetszik vissza lehet küldeni, de megspórólnék 2 felesleges kört ezzel.
Köszönöm
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66979 üzenetére
Nekem ax53-as tplink van, ugyanezekkel a tulajdonsagokkal, 1200 mbit legjobb esetbe amit a ruter tud, ebbol a valosagba marad 1000, duplex kapcsolattal 400 mbit a max amit enged a vd. Sztem mindre eleg.
Az enyem nyaron szaggatott, kikapcsolt 2,4-es savval mar jo. -
xandrush0831
aktív tag
Nem baj, így már lenne legalább értelme megvenni a VD-t. Bár szerintem fél éve csak ülve játszottam, de ott is érdekelne hogy rendesen működik-e a FOV állítás, ha nem SteamVR-on fut a cucc.
Amúgy az USB is egyre rosszabb Pico Connectben. Amikor megvettem még lazán ment 1000 megával, most meg már stutterel vele.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66979 üzenetére
Pico connectbe meg mindig szar a wifi resz!
-
xandrush0831
aktív tag
[link] ASUS RT-AX52 (AX1800)
Ez amúgy elégséges lehet? Tudom, kaptam már konkrét ajánlást korábban, de költözés előtt állok és csóringer megoldásokat keresek. Elvagyok kábelen, de egyre több mindenhez kellene normális local streaming otthonra, aztán akkor már nem lenne baj ha menne vele a VR. -
pRoject22
őstag
válasz
Dave567 #66970 üzenetére
Én vettem egy Asus AX3000 V2-t, ezzel wifivel is tökély a kép, kb 40K huf és egy kis konfigolás a menüben.
Nekem 9800X3D és 5080-al VD Godlike 500 Mbit H264+ ingame minden ultra és NV panelban és 8X SS és 2X FXAA amit lehet bekapcsoltam, ezzel nekem megvan a fix 90 fps és tűéles szép a kép, volt pedig Varjo Aerom is és ahhoz képest is meglepően jó, sőt ezzel jobban megvagyok elégedve mert egyrészt kényelmesebb másrészt meg nézek előre és éles az egész kép, de én ugye gigabites utp adapterrel használom kábellal a szimeket, a nem szim az wifi de ott is ugyanez a szép kép van.
Nyílván gyengébb géppel ez más de én direkt a VR miatt tettem ezt össze.
-
Danex
addikt
Sziasztok, Oculus Questhez kéne megoldanom, hogy lehetőleg számlával tudjak rá alkalmazást venni de úgy, hogy nincs bankkártya.
Van erre valahol esetleg opció mondjuk aktiválható giftcard formájában vagy ilyesmi? (vagy átutalásos megoldás)
Köszönöm előre is! -
kiskuplung
őstag
válasz
BladePocok #66965 üzenetére
Ebbe én is belefutottam
Érkezett is rá magyarázat.
-
Raymond
titán
válasz
BladePocok #66965 üzenetére
A Nearby Devices kell neki es ahhoz BT kell.
-
-
Raymond
titán
válasz
BladePocok #66963 üzenetére
Brutusz kell neki a csatlakozashoz. Az app vagy a telefon OS irja is ha nincs bekapcsolva vagy keri az app a jogosultsagot.
-
BladePocok
tag
Végül az Alzától vásároltam egy Quest 3-at, viszont elakadtam az aktiválás során: a looking for headset résznél nem akar tovább menni. Mind az okostelefon/headset ugyanarra a wifi hálózatra van csatlakozva (a headset fel is frissítette magát a legújabb verzióra, szóval netet kap), nem értem mi a gond. (One hálózat)
Mindjárt visszaküldöm az egészet holnap, ilyen nincs hogy az ember elkölt rá közel negyedmilliót, erre nem "plug and play" élményt kap, hanem itt kell fórumokat bújni hogy mégis mi a gond... -
Ratrak
tag
válasz
VincentVG #66953 üzenetére
Ez kimondottan jól néz ki! Viszont rémálom lehet viselni. Én amikor télen vettem bukót, úgy teszteltem, hogy tényleg jó-e, nem kell-e kisebb-nagyobb arcpárna, vagy akármi, hogy abban gépeztem... Vicces volt, persze, de kényelmesnek nem mondanám az élményt, nem esett jobban sokáig viselni, mint a VR-t, sőt... Viszont ami fontosabb: meleg, volt, mint az állat. Kinyitott plexivel. Télen. Namost, itt a HMD kvázi olyan, mint ha le lenne engedve a plexi, és még fűt is extrában... 10 percet bírnék benne max. Ez a tipikus "pedig jó ötletnek tűnt"-dolog szerintem.
gulasoft: az a kábeles-töltős megoldás (itt találtam linkelve a fórumon én is) iszonyú szuper a Quest 3-al ülős-bármihez. Konkrétan nem lehet érezni a kábelt, egyáltalán, semennyire, ha ülsz ugye, és nem a nemtom, galérián, miközben a pincében van a gép... Szóval ha függőlegesen nem "emelkedik" sokat a kábel, akkor konkrétan nem lehet érezni, amíg nem tekered magadra (ami ülős játéknál nincs). A tőtike miatt pedig végtelen ideig használható vele a Quest. És akkor lehet akku nélküli fejpántot venni "fillérekér'", ami ugyanolyan, mint a Bobo, csak sokkal olcsóbb, és meg is van az ember. Ülős játékhoz kb. indokolatlan a kábelmentesség ha ezt a megoldást választja valaki. Álló játéknál meg... fene tudja, én nem nagyon tudok másfél óránál több ideig játszani állós-mászkálós-forgós-csápolós dolgot amúgy sem, annyit meg elbír a beépített battery. Nem mondom, hogy ez az "egy igaz út", de ez is egy, ami működik. Tény, ha az álló helyzetű felhasználás dominál, akkor a kábelmentesség az igazi.
-
gulasoft
őstag
válasz
Dave567 #66956 üzenetére
Segítek beállítani. Feljössz a discord csatinkra mobilnettel, és ha megvan a kiszemelt router (én speciel asust ajánlok) akkor tényleg nem bonyeszos. Komolyan mondom 2 évig kábeleztem, megváltás volt a kábel hiány, még Elite közben sem használok kábelt, pedig az nagyon üldögélős.
Egy jó kábel, meg az elosztó amivel tölteni is tudod az sem két forint, bár a múltkor az az ethernet usb átalakító az azért egy szimulátorhoz nagyon jó.
Deha csak a wifihez nem értés az ok, akkor tényleg segítek.
Ha ennek ellenére kábelezni akarsz, akkor azt is vedd figyelembe, hogy nem fogja tölteni a fejszettet, és akkor kábel ide kábel oda 2 óra max az aksi.
Van az a megoldás, hogy egy dobozba bemegy a táp, és egy másik lukon azu usb, és kijön egy táppal megdobott usb ami megy a szemüvegbe.
Ja és ha már quest 3, akkor lehet hogy egy aksis bobo vr3-asba is érdemes beruházni, mert a hozzáadott gumis gatyamadzag az inkább kínzóeszköz, de mondjuk ott az usb-t betömi az aksi, és olyankor mondjuk biztos marad a wifi, de van olyan pánt is amin nincs aksi. -
gulasoft
őstag
válasz
Dave567 #66956 üzenetére
Igen. A wifi bonyolult. Kell egy wifi6-ot tudó router, ezt kb. 10 perc bekonfiguráni, és átállítani AP üzemmódba. Ennél sokkal egyszerűbb egy 4 méteres usb kábelt vonszolni magad után, egy mágneses csatlakozó, hogy ha rálépsz véletlenül ne szakítsa ki a fejszetből a kábelt. De ha csak üldögélni akarsz, akkor tényleg egyszerűbb.
-
VincentVG
senior tag
válasz
xandrush0831 #66955 üzenetére
igen a sulyelosztas miatt (is) erdekes lehet. nade akkor ez mar masnak is eszebe jutott
-
VincentVG
senior tag
kis szines rovat, Gran Turismo csoportbol atemelve.
(en latok benne fantaziat--- tovabba nyakizomra is jo lehet.)
"Sharing my home DIY project. I had some initial concerns abt potential stuffiness but it turned out fine. I took out some paddings to make the VR2 fit. Quite pleased with the final result and it makes the whole VR experience more immersive!"
-
Megjött a Super:)
2024.04.25.én foglaltam 11.26.án fizettem a felét és ma meg is érkezett.
Ha jól rémlik Január közepét mondták a kiszállításra, ahhoz képest nem is késtek sokat:)) Még csak a kicsomagolásnál tartok, talán a hétvégén lesz időm bekapcsolni is. Elsőre ezek jutottak eszembe.
Jó:
Kissebb. 28cm a Crystal, 21,5cm a Super.
Könnyebb. 1200g a Crystal, 840g alapból és kiegészítőkkel, 936g (Dmas hangszóró, komfort fejpánttal)
Minőségibb műanyagnak és strababíróbnak tűnik.
Ha nem eröltetnék ezt a csere panel megoldást szerintem felére csökkenthetnék a súlyát. Nem tudom elképzelni, hogy valaki több féle panellel használná felvátva.
Rossz:
Nem tudom Kínában milyen széles fejűek az emberek, de semmit nem változott az arcpárna tartó mérete, simán befér mindkét oldalon az ujjam. Lehet gányolni megint vagy jó pénzért megvenni a kiegészítő tépőzárakat.
Nagyobb lencsét ígértek, megmértem ugyanakkora a Super lencséje is mint a Crystal.
Crystalhoz a plussz komfort fejpánt a fejem tetején középen van, a Superhez a homlokhoz közelebb, így szinte semmi értelme. Visszatettem a tépőzáras szivacs fejpántot.
A kábel a Crystalhoz háromfelé oszlik, 2db usb és 1 DP-re a Super csak két felé 1 usb és 1 Dp, mégis vastagabb és sokkal keményebb. Pedig az elosztó után a DP és az usb kábele is vékonyabb, nem értem miért lett mégis vastagabb a fő kábel. Szerintem ezzel a kábellel csak ülő játékhoz lesz jó.
A Crystalt úgy tudtam le-fel venni mint egy sapkát, mint a Reverb G2-t is. A Supernél mindig ki kell lazítani a fejpántot.
Elsőre kb ennyi a többit később.
Lehet lesz egy eladó Crystal
-
gulasoft
őstag
válasz
Dave567 #66948 üzenetére
A quest3 akkor abszolút nyerő, az álló fps-nél a kábelmentesség nagy erény. Én is toltam 2 évig egy valve Indexxel, gyári felfüggesztőkkel 2 év alatt két kábelt evett meg. (Mondjuk a supportja irgalmatlan jó volt, kérdés nélkül cserélték).
Vedd az amazon.it-ről ott legkisebb az ÁFA külünbözet, és ha nem jön be ingyen visszaküldheted. -
gulasoft
őstag
Egyébként egy csomó játék azért nem megy, mert az easy antichet van beleintegrálva a játékba (szintén epic találmány) és mikor írtam nekik, hogy az uevrt- igazán kivehetnék a tiltólistáról az volt a válasz, hogy sokkal könyebb vr-ban játszni mint egér billyentyűzel flaten és ezért nem veszik ki. És állsz ott bambán, hogy most ezek miről beszélnek? Láttak ezek egyáltalán VR-t. Ha fejjel célzol egy 5-10 kilós golyót (kinek mekkora feje van) kell a célpontra mozgatni, ha meg kézzel, akkor a levegőbe hadonászva kell azt a letámasztott csuklómozdulatot és a 3 ujjad 3mm-es mozgását leemulálni, ami mindíg is nehezebbé teszi a VR játékot. CS GO-ban egy Eger lélekszámának megfelelő fraget osztottam ki egy prémiumokat támogató német szerveren (ezért azóta is premiumkiller a steames nevem) míg vr-ban kb. homokzsáknak vagyok jó. Több mint 5 éve csak vr-al játszom, tehát azért van tapasztalatom, de szerintük a VR előnyöket biztosít a cooperatív játékoknál és ezért az anticheat nem veszi ki a tiltólistáról az UEVR beinjektálását. Úgyhogy nagyon sok multi nem megy, jó esetben csak barátokkal enged játszani, de legtöbbször ha ez az easy anticheat van, akkor egyszerűen kidobja a programot.
Itt is ez van használva, és ezügyben lehet végig kell böngészni az 1600+ hozzászólást hogy mi a megoldás, ha a kitűzöttek között nincs megoldás. -
gulasoft
őstag
Alapjában véve nagyon egyszerű használni. Letöltöd a legutolsó verziót a praydog github oldaláról (mostanában már a nightlyt szoktam letölteni, mert stabil kiadást lassabban készítenek, mert el vannak foglalva azzal, hogy stúdiókanak segítenek vr-osítani a programjaikat)
Letöltöd, kicsomagolod, azt a könyvtárat ahova kicsomagoltad kizárod a virusirtóból. (Kicsomagolod újra, hátha alapban kitiltott valamit a vírusírtód)
Beállítod, hogy az uvr injektort rendszergazda üzemmódban intítsa.
Elindítod az uevrt-t majd elindítod a játékot. Ha már fut a játék akkor visszaváltasz az uevr--ra, és felül van egy nem túl feltúnő lefelé mutató háromszög, azt megnyomod, megjelenek a futó programok, és ott kiválasztod a játékot., majd a megint csak nem gombnak kinéző inject felilatra böksz.
Pár mp. múlva vr-ba megy át a kép, és egy menüt kapsz az arcodba, amin mindenféle+ beállításokat tudsz megejteni. (megnyomsz a vezérlőn egy gombot, akkor kapsz egy kurzort, a kiválasztásnál nem a ravasz meg a grabet kell nyomni, hanem az A gombot)
Ha van hozzá config fájl, (belső nézetes legyen meg 6DOF-os) akkor azt az inject előtt betallózod (ezt ugye le kell menteni valahova a gépedre) nem nevezgeted át, nem piszkálod. Az injectnél csinál a C:\Users\YOUR_USERNAME\AppData\Roaming\UnrealVRMod könyvtárba ebből a configból egy másolatot, vagy ha nem adtál configot egy alap configot minden játékhoz
Ebben tárolja a beállításokat, a további betöltéseknél ezt használja, tehát csak egyszer kell megadni az imortot. (ha nagyon elcseszted, kitörlöd ebből a könyvárból a configot, és a következő import meg inject megcsinálja újra). Tehát a config fájlt amit letöltesz érdemes külön tárolni.
[link]
A config fájlokat a Flatsceen To VR Moddiing Community discord szerveren az ue-games szobában a játék beszélgetés kitűzött üzenetei között érdemes keresgélni.
Ha valami nem tiszta este keress a discord csatornánkon aláírásomban ott a link. -
Aki21
aktív tag
Hali. Valaki aki jártas az uevrba tudna segíteni? Az insurgency sand stormot szeretném vrba kipróbálni. Néztem már videót hogy kell megcsinálni. De valahogy nem jön öszze.
link ez alapján megcsináltam mindent de valamiért mégsem sikerül
-
kiskuplung
őstag
Ezt ismeritek? Ez lenne a Meta nagy techdemója "designed to demonstrate the power of gesture-based control and body tracking in VR"
North Star: A VR Graphics Showcase | Launch Trailer | Meta Quest PlatformMost csináltam végig, vagyis hát egy fél órája és még minidg hányinger kerülget.
Te jó isten, azt az istenbarmát, aki ezt jó ötletnek gondolta. Nem elég, hogy szaggat, mint az állat, remeg a kézkövetés, de még egy tengeren hánykolódó hajó fedélzetén is játszódik.Úristen, vagy 8 éve nem éreztem magam ilyen szarul VR-ban. Igazából egyáltalán nem éreztem magam rosszul az Ethan Carter meg a f*spumpa Robinson VR óta. Ha valaki kíváncsi rá, hogy mit érezhet egy kezdő, annak ajánlom kipróbálásra
-
gulasoft
őstag
válasz
GalaHU #66926 üzenetére
Mi változna a PC kompatibilitással? Minden ugyan az, csak még sem szemkövetés, sem haptikus visszajelzés sincs. A sweetpot ugyan olyan szar lesz, mert valami módosított fresne lencse van benne, és minden más is maradt. A pc kompatibilitás egy doboz, amihez neked kell venni még összekötő kábelt, meg bluetooth adóvevőt.
-
GalaHU
addikt
válasz
Dave567 #66923 üzenetére
Az, hogy volt mellette egy fullos PC-m az aktuális Ocolus-al...
Igazából csak a GT miatt akartam megvenni, nagyon kíváncsi voltam hogy mit hoznak ki belőle, mert az előző PSVR a GT Sport-al nagyon halvány lett, ezt meg marhára mindenki dícsérte a megjelenés előtt. (valamilyen megmagyarázhatatlan okból kedvelem a Gran Turismo szériát)
A képminőség sokkal rosszabb volt mint a Oculuson, a sweetspot olyan kicsi hogy az már zavaró volt, szemre a 45 fps-t se tudta tartani, ami fűszerezett a rémes ergonómia, és a vacak műanyagos-gumis felépítés amiben úgy izzadtam mint a ló...
Ez persze évekkel ezelőtt volt, akkor még PC-s kompatibilitás sem volt, szóval másabb lehet manapság a leányzó fekvése, de az anyaghasználat és az ergonómia gondolom ugyan.
-
sheep
addikt
Jó hír azoknak akiknek Reverbje van, mbucchia dolgozik egy új driveren amely kikerüli a wmr-t, ősszel fog megjelenni. Így már lehet használni a legújabb windowssal is (sajnos csak nvidiával lesz kompatibilis)
reddit -
Ateszpapa
addikt
válasz
xandrush0831 #66918 üzenetére
Köszi.
-
xandrush0831
aktív tag
A példámon nem sok. Illetve nekem de, mert supersampling függő vagyok. Hamar megtudtam mik a legintenzívebb beállítások, úgyhogy mehetett fel a felbontás.
ETS-ben már értelmesebb volt, egy pillanat alatt összeólózott minden CFG módosítást, amit órák alatt lehet begyűjteni a játék hivatalos fórumán. Figyelembe vette a gagyi i5 11400F-et is, és hozzáritkította a forgalmat és a LOD-okat. Kértem hogy 72fps-re optimalizáljon, tartja is mindenhol. -
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66918 üzenetére
De a peldadon, egy ams2-n mit kell allitani? Meg a 7900xt vel is csak annyi volt h mindent maxra es kesz. A 4080 meg elvileg egy erosebb kari.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
xandrush0831 #66912 üzenetére
Ez mire jó?
-
Tyrone89
aktív tag
annak aki VR headsetben néz filmet: A 4X VR videoplayer ugye tudja 2D-3D iso fájlok lejátszását, de pl serviio-n keresztül nem látja az iso fájlokat mert a serviio nem támogatja. Amennyiben viszont aki mindenképp a serviio-t használja megoldás lehet a következő, főleg 3D filmek esetén(mivel 2D filmnél elég egy remuxot letölteni, de 3D-nél sajnos más a helyzet ha teljes blu ray minőséget szeretne az ember, nem pedig a jóval alacsonyabb bitrátával bíró SBS vagy OU verziókat.)
Szóval makemkv segítségével kell mkv-t készíteni a 3D iso-ból, de a videónál mindenképp legyen kiválasztva az mvc sáv is, különben csak egy 2D mkv-t kapunk. Az így elkészült mkv fájl teljes bitrátával és felbontással rendelkezik.
Sajnos lejátszani csak a 4X VR tudja, sem a Skybox, sem a Moon VR, sem a Bigscreen nem képes normálisan lejátszani, csak akadozva.
remélem valakinek segítség ez, ha szeret VR headseten 3D filmeket nézni helyi hálózatról.
-
GalaHU
addikt
válasz
xandrush0831 #66914 üzenetére
Ezért veszek azóta mindent az Amazonról, ez az itthoni ügyeskedő posvány meg fulladjon meg a saját mocskába…
6 hónap után behalt a Turtle Beach felsőpolcos fejesem, megírtam a jegyet hétfőn, egy órán belül válaszoltak hogy nagyon sajnálják, küldjem vissza és küldenek egy újat. Sűrű lett a hetem, csütörtökön vittem a régit a Postára, de délelőtt hívtott a Feleségem hogy csomagot kaptam az Amazontól.
Konkrétan hamarabb ideért mintsem feladtam volna a régit.
Szóval nem csoda, hogy az összes Oculus-omat a DK2-től a Meta3-ig tőlük rendeltem, pech hogy a PSVR2 pont nem volt náluk amikor szerettem volna.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
GalaHU #66913 üzenetére
Igen ez meg a jobbik eset, hogy csak nem tetszett a termek. Nekem teljesen tonkrement a Quest2, igy 100 szazalek bukoval sem tudtam volna eladni. Most mar meg nem mondom pontosan meddig, de 2-3 honapig dobaltuk egymasnak a labdat a BestKonzol-al. Meg azzal is probalkoztak hogy kuldtek egy hasznalt, retkes cserét, mikozben direkt megkerdeztem hogy "ujat kuldenek, ugye?". Ereztem elore, hogy nem azt fognak.
Az utolso bekezdesre: ez az amit nem ertenek meg itthon az ilyen vallalkozasok. Hosszu tavon sokkal tobbet bukhatnak, ha ilyenek. Egyreszt mi sem vasarolunk tobbet onnan, masreszt ugye a hirnev sem mindegy. En peldaul alig varom a napot, hogy valaki megkerdezze itt a forumon hogy erdemes-e a BestKonzoltol vasarolni, azonnal tamadom majd meg a bejovo uzeneteit némi infoval es screenshotokkal.
Eltem nyugaton 9 evig, ha gond volt instant csere volt minden, epphogy nem kuldtek mellé ajandekba pezsgot. Megis mukodott minden. -
GalaHU
addikt
válasz
xandrush0831 #66911 üzenetére
A PSVR2-t a megjelenés napján délután hoztam el a Konzolvilágtól és olyan szar volt hogy másnap reggel ott topogtam az elállással a bejáratnál.
Hosszú veszekedés után is csak jelentős, 20%-os értékcsökkenéssel akarták visszavenni mert hogy szerintük higiéniai termék és még ezzel is jó fejek. Az ASZF-jükben viszont a VR nem szerepelt, csak a fejhallgató/füllhallgató (azt ki se bontottam) úgyhogy nem mentem bele, beîrtam a panaszkönyvbe, mondtam hogy megyek a fogyasztóvédelemhez.Mire hazaértem már lenyugodtam, végiggondoltam hogy rohadtul nincs kedvem ezzel vacakolni úgyhogy feldobtam az apróra és mivel kvázi hiánycikk volt a premierkor még aznap elvittek 10k bukóval.
Hiába tudtam hogy igazam volt, ez volt az egyszerűbb. A eladó csávó meg hoppon marad (gondolom ő akarta jó áron megcsípni a visszárút) de a Konzolvilág azóta már jóval többet vesztett, mert azóta sem játekot, sem hardvert nem vettem tőlük, pedig “nagyfogyasztó” a család.
-
xandrush0831
aktív tag
Ha valaki még nem használ ChatGPT-t tweakeléshez, kezdje el.
ETS2-höz is olyan letölthető .cfg-t rittyentett a konfigomra szabva, hogy soha nem futott még ilyen jól. AMS2-nél is megszabaditott most pár óra netbúvárkodástól/állitgatástól.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
izomman1 #66907 üzenetére
Az a baj, hogy ezek miatt nem fogják azt mondani ezek az eladók, hogy: "jaaa hogy te így használtad, akkor visszavesszük hogyne!"
Nem pénzt akarnak levonni, hanem nem veszik vissza. Már a visszaküldési igényedet is visszautasítják, nem fogják látni hogy te milyen ügyesen vigyáztál rá.
Aztán persze a békéltetővel vagy továbblépve az európai bizottsággal a vásárlónak lesz igaza, (nekem az utóbbinak már a meglemítésétől is beszart az EMAG egy nem-VR ügyben), de kinek van kedve hónapokig tökölni. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
BladePocok #66904 üzenetére
Éreztem én, hogy valami nem kerek... Miért ragaszkodsz ahhoz a bolthoz ahol kinézted? 10 Ft-tal olcsóbb, mint máshol? Nem gond, megírhatod, nem nézünk le érte. De akkor is azt fogjuk mondani, mint az esetek 100%-ban. Vásárold meg Amazonról. Amazon.de, amazon.it, amazon.es, bármelyik jó. Ha nincs regisztrációd és félsz, nézz be az Amazon topikba, biztosan szívesen segítenek eligazodni.
Ne feledd, hogy a pénzedért nem csak terméket kapsz, hanem szolgáltatást is: például garancia ügyintézés. Mivel Magyarország, hivatalosan a Meta által még mindig nem támogatott ország.
Nekem már volt visszaküldésem az amazonra, nem VR termék. Tudod milyen bonyolult volt? Az oldalon bejelentkezve 1-2 kattintással letöltöttem egy oldalas pdf-et, kinyomtattam, visszacsomagoltam a terméket, elmentem a postára és átvették. Kb ennyi. Pár napon belül a számlámon volt a visszatérített pénz.
-
Steve1207
veterán
válasz
s7evcsenko #66900 üzenetére
Mindkettő annak számít, ahogy Jakesz is írta és úgy kellene eljárni hivatalosan, csak sok bolt ezzel se foglalkozik, az aszf-be benne szokott lenni ettől függetlenül. Sokszor még azzal se vacakolnak, hogy értékcsökkentettként vegyék vissza, mert úgyis megveszik használtként pár ezerrel olcsóbban, pénzüknél vannak, elálló vásárló se nyűglődik meg háborog, új vásároló meg adott bolt is örül. Egy-egy hely van, ahol foggal körömmel ragaszkodnak ehhez és alapvetően amúgy az is lenne a hivatalos.
Szerk.: amúgy látom pont az ellenkezőjén is vagytok véleménnyel. Az biztos, hogy, amikor a törvényt bevezették annak minősült és eléggé meg is kavarta a kereskedőket. Aztán lehet lett kis enyhítés rajta ez alapján, hogy "amit nem dugsz magadba" vagy bontatlan onnantól a kereskedő döntheti el kb és esélyesen visszaveszi, de ez a kereskedőn múlik úgy is.
-
izomman1
senior tag
válasz
xandrush0831 #66906 üzenetére
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Mert mar most ugyeskednek, amikor meg nincs is baj.
Ez mar a next level, amikor nem csak a gariztatasnal akarnak hulyenek nezni, hanem mar a vasarlaskor is, hogy te oket akkor se keresd tobbet ha 2 nap mulva a fejedre robban a cucc.
Abbol a boltbol ne legyen tervben a vasarlas.
-
pRoject22
őstag
válasz
Akkor vegyél máshol
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
BladePocok #66902 üzenetére
Nem értem mi a gondod. Már leírták, hogy az elektronikai termékek visszaküldési szabályzatai érvényesek rá. Alzánál is vissza tudod küldeni. Amazonnál is. És más boltoknál is. De javaslom, hogy tájékozódj annál a konkrét boltnál ahonnan vásárolni szeretnél, ha egyáltalán az a célod.
-
fatal`
titán
válasz
BladePocok #66894 üzenetére
Nem minősülnek higiéniai terméknek. Ahogy a fejhallgató sem, csak a fülhallgató.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest