Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
xandrush0831 #66466 üzenetére
Még béta a verzió, amiben benne van.
Nem hiszem, hogy halszem lesz, máskülönben semmi értelme nem lenne az egésznek.
-
xandrush0831
aktív tag
Jött VD-be is custom FOV állítólag. Valaki aki Picos: ezzel már működik, vagy ugyanazt produkálja mint steamvr-ban, hogy szétnyújtja és halszemmé változik?
Picoék lassan tényleg integrálhatnák a Connectbe, mert már minden más tudja, meg mindenki mást érdekel hogy működjön is. -
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66458 üzenetére
Ez mondjuk van standalone is.
-
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #66458 üzenetére
igen, én már anno is mondtam, hogy jó ez a mindenki által sztárolt Alyx, na de melyik játékban tudsz késsel enni a konzerves dobozból?
-
xandrush0831
aktív tag
Nem bánom hogy eddig állt a backlogomban az Into The Radius, mert most van mit csinálni. Anno nálam elfelejtődött, mert még a 1070-el próbálkoztam. Rohadt jó ez a játék.
-
JoolsNOS
veterán
MI lehet a Vd-vel? Asetto corsa nem akar vr-ban indulni. Kiír valamit hogy ha nem vr-vban indítom akkor állítsam be (mindig így indítottam) és utána simán monitoron indítja. Airlinkel nincs gond.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
xandrush0831 #66451 üzenetére
Eddig rá sem mertem keresni de most, hogy mondod, itt egy YT videó róla.
A videó elején elmondja, hogy UEVR-ral használja, 6DoF support is van hozzá de valami motion controller profilt várnak még hozzá Discordon (azt nem tudom pontosan melyik DC szerveren jön majd hozzá profil de videóból vagy kommentekből lehet, hogy kideríthető).
Én nem UEVR-ozom egyelőre, de ha valaki beleugrik írhatnátok róla pár sort, hogy milyen. -
xandrush0831
aktív tag
Hat nem tudom hogy azt hasznalja-e egyaltalan valaki jatekra, kb tenyleg csak szineket lat az ember.
Tweakelesnel neha hasznalom, mert ha ugy is beakad akkor mindenhogy az lesz, es megsporolok egy csomo feleslegesen elcseszett idot.
#66447 Dyingsoul: Redditen mar lattam is rola VR videot.
Early-ben mar van 6dof is.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #66448 üzenetére
Azer a legelso talan smooth? opcioval aki jatszik az esku nem normalis. Kiprobaltam korabban en is, simezes kozbe van egy szurke paca kozepen korulotte zold felette meg kek paca.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
V76 apk telepítés problémára tudtok javítást vagy kerülő megoldást?
Egy órát elcsesztem mire rájöttem hogy a V76-al van a gond -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Dyingsoul #66444 üzenetére
Pico igen. Probaltam feljebb tolni a bitratet persze, itt azert alacsony mert probalgattam mar mindent. Kitoltam 1 gigaig, olyan 850 kornyekeig megy fel. De ugyanez a jelenseg, csak tisztabban latom.
Probaltam lemenni a felbontassal is kb Doom2-ig, de ugyanez.
A tobbi artifactot nem erdemes nezni a kepen, ez a Pico beepitett videorogzitojebol egy screenshot, leszamitva a harmadik kepet mert az meg valos screenshot. A latvany tekinteteben nincs gond, 1000x szebb mint a CP volt. -
Dyingsoul
Topikgazda
Más: Megjelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered. Elég csicsa, UE5 engine fut alatta. Nem tudom mennyire lesz VR-osítható, de szerintem érdemes lesz rá odafigyelni!
-
Dyingsoul
Topikgazda
Nem a GPU miatt, hanem a bitráta miatt, mint írtam. Úgy látom vezetékes a kapcsolat de gondolom ez is olyan, mint Questen, hogy nem direktbe rendereli a képet a HMD-re hanem az előre renderelt képet küldi videóként. A bitráta csak tömörített adat esetén értelmezhető legjobb tudomásom szerint.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
xandrush0831 #66443 üzenetére
Ez Pico ugye?
Máshol is van ott artifact a képen, pl kerítés cölöpök teteje is.
Ultra resolution? Ez egész pontosan mit takar? A ~110-es bitráta szerintem kevés ehhez. Próbáltad lejjebb venni a resolution-t? -
xandrush0831
aktív tag
Ahogy korabban is sejtettem es allitottam, nem a TAA miatt szar a Luke Ross mod.
Kingdome Come Deliverance 2, TAA es DLSS nelkul. Minden hibasan jelenik meg aminek "eles" szele van. Tokeletesen fut, ahogy setalok teljesen fluid. Viszont barmi ami mozog es elkulonul a hattertol, az szetesik. Kicsit ugy nez ki mintha bitrate artifact lenne, de az mindenhol lenne. Annyi hogy itt mar nem mossa szet a TAA, es latszodik az egesz, nem csak egy szellemkepnek tunik. A szazalekokra pillantva vegleg elvetem hogy a gepem keves hozza. Ez ilyen.
Tippre a ket szem renderet nem tudja rendesen osszerakni.
Oldalazo mozgas nelkul: -
mmdms
addikt
Nálatok működik a vd? másodpercenként 2x csatlakozik és kapcsol le a szerverről. Az ikon jobb alul megállás nélkül váltogatja a színét.
-
dom1n0
őstag
válasz
xandrush0831 #66439 üzenetére
Kollegammak 3080-al jol ment Quest2-n.
-
xandrush0831
aktív tag
Most hogy szóba jött a Rouge Incursion (bár a standalone verzió), olvasgattam 1-2 tesztet. Roadtovr.com:
Most akkor én rontottam el valamit hogy akadt potato felbontáson a 4080-al, vagy ez egy fizetett hirdetés?
Vagy ez is olyan mint az arcok a hivatalos ETS2 fórumon, hogy nekik tök smooth, 4 hozzászólással később meg kiderül hogy a 40fps reprojectionnel a smooth?
-
Dave567
addikt
válasz
kiskuplung #66437 üzenetére
Mi a baj a játékkal, bugos mint az állat?
-
kiskuplung
őstag
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
kiskuplung #66435 üzenetére
Hat idaig nem, viszont a 6dof mod nekem szetverte az egeszet. Elrontotta a kepminoseget, visszaestem 30 fps-re, eees a 6dof nem mukodott.
Anelkul viszont TPS-ben belecsavartam ma 2 orat gamepad-del. -
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #66434 üzenetére
Macerás volt összerakni? Fogsz is játszani így vele, vagy ez is csak addig volt érdekes , míg megcsinálta az ember
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831 #66433 üzenetére
Megkovetem magam.
Ha valaki San Andreasra adna a fejet, DX12 parancsot kell beirni targetbe. Neha bestutterel amikor uj palyareszt tolt be, de azon kivul fix 72fps 3820*3820-ban. -
xandrush0831
aktív tag
A netes mendemondaknak megfeleloen a San Andreas is jol fut UEVR-al...
1392x1392-es felbontason is koppra ugyanez ez az FPS (ez itt 3820*3820), a proci 30 szazalek kornyeken. Reproject fesztival, jatszhatatlan. Pedig ez amugy nagyon jol nezne ki, nem szemcses, nem szellemkepes, igazabol szebb a kep mint jopar nativ cimben. Eloszor latom azt hogy valaminek jol all a TAA. Gondolom ez az alapveto reszlethianynak koszonheto.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
gulasoft #66430 üzenetére
Nem szeretek ilyen hozzászólásokat írni, de most úgy érzem szükség van rá:
Az OFF-os hozzászólásaidat légyszíves tedd off-ba. Alul van rá gomb is és egyszerűbb azt bepipálni, mint amit most csinálsz: kijelölni az egész szöveget és majd a csak a szövegtörzset off-ba tenni...De gondolom hozzászólásgyűjtés a célod (mivel nem 1-2 ilyen hsz-ed van), ezért felhívnám a figyelmedet rá, hogy a hozzászólásgyűjtés szabályba ütközik, szóval légyszíves ezt is fejezd be (a semmitmondó kommentelésekkel együtt! Megjegyezném, hogy ez elméletileg egy szakmai fórum).
50 hozzászólásnak több, mint a negyede a tiéd és nem gondolom túl szakmainak vagy hasznosnak ezeket a hozzászólásokat. Ez is szabályzatba ütközik, 10./9-es pont. De ha folytatod, a következő figyelmeztetést valószínűleg már nem tőlem fogod kapni.
-
gulasoft
őstag
Én a múltkor átkapcsoltam a monitor 4k-ba, azon közel olvashatatlan lett a szöveg, a quest3 a VD-vel meg tök olvasható lett, de olyan picik voltak a betük, hogy ha lenne is 4k-s monitor valószínűleg a windowsban a szövegméretet feltolnám 200%-ra :és kb ugyan ott tartanék tartalommennyiséggel. Most egy 15-ös monitort cserélek le (másodlagos) egy nagyobb full hd-ra (Lányom kapott a cégtől sajátot) már az is plusz lesz, helyet is kell neki csinálni, nekem a 4k úgy érzem nem hiányzik, de ha valaki hozzászokott, akkor értem, hogy a szemüvgben is azt várja el.
Kellett nektek 4K-s monitor, most nem nyávognátok a quest felbontása miatt :-) -
xandrush0831
aktív tag
válasz
flashpointer #66427 üzenetére
Mindkettőnk monitorja ugyanakkora. Az enyém egy 2016-os 4K monitor, így nem hiszem hogy nagyon b*szó. Az övé meg valami friss modell. Mindkettő Samsung. Rohadt nagy a különbség.
-
0utsider
tag
válasz
kiskuplung #66343 üzenetére
Nekem a 200 milliós eladott darabszám nem tűnt kivitelezhetetlennek mindaddig, ameddig rá nem néztem, hogy pl a ps5-ből is csak 75 millió fogyott a megjelenése óta.
Bár amennyire én tudom, ott nem ez volt a legsikeresebb generáció.Így helyesbítem a mondandóm:
Ameddig meg nem közelíti a jelenlegi konzol generáció eladási számait.KRoy:
Köszi, hogy megosztottad az eddigi tapasztalataidat!
A mérete miatt érdekelt a cucc. Egy jóárasított kisebb felbontású verziót akár még meg is vennék.
Bár a q3-hoz képest kisebb FOV valószínűleg nálam deal breaker lenne.A standalone módot pl gond nélkül elcserélném a kisebb méretért és minimum 130 fokos FOV ért cserébe.
-
flashpointer
őstag
válasz
xandrush0831 #66426 üzenetére
a ppi szamit nem az hogy miylen felbontas, valszeg nem egy 21-22-es monitor az a fhd hanem 27 vagy felette
-
xandrush0831
aktív tag
Bárcsak ne lenne különbség az FHD meg a 4K között... Csomó pénzt spóroltam volna videókártyán. Most minden szarkazmus nélkül irigylem azt aki nem látja a különbséget, mert olcsóbb minden.
Amikor leülök a 4K monitor után a feleségem FHD monitora elé, kijön a szemem mint a csigának. Olyan homályos ahhoz képest, mintha valami 2 generációval korábbi konzolon futna, pedig 1080p ultrában egy 3080-al. Nem pixeles, hanem homályos. VR ugyanez, ha nem megyek fel a natív felbontás fölé.
-
gulasoft
őstag
válasz
kiskuplung #66419 üzenetére
Ja egyébként voltam szemészeten, megállapították, sem közelre, sem távolra nem látok jól, kb a monitortávolság az éles, de napi 8 órát ülük monitor előtt, ez nem is akkora csoda, úgyhogy ha közel hajolok a monitorhoz, hogy kivegyem a pixelekt, akkor sem látom őket, mert ugye közelre sem látok jól :-)
Tessék megöregedni és rögtön nem kell 5000*5000-es felbontásban renderelni a dolgokat :-) -
mmdms
addikt
válasz
cinemazealot #66422 üzenetére
Kb ilyen kulonbseg van a 7900xt meg a 4090 kozott assetto corsa conpetizioneba.
-
gulasoft
őstag
válasz
cinemazealot #66422 üzenetére
Igen felfogtam, köszönöm, ez a kép gif meg kasán szemléletes, csak ha már nem látod a pixeleket, akkor nem fogod látni a különbséget. Most ezt persze szépen ki lett sarkítva, azt kéne megnézni, hogy ugyan ez hogy néz ki egy 4k-s monitoron de erre most esélyem sincs, mert a közelemben nincs 4k-s eszköz, akinek van, annak esetleg megnézjetné hogy egy ilyen fulhd és 4k között lát e különbséget, egy ugyan ilyen arányú 4 k-s képpel, de van aki szerint igen, és mivel neki van 4k-s kijelzője el kell hinnem.
-
cinemazealot
addikt
válasz
gulasoft #66415 üzenetére
Itt egy illusztráció az alacsony felbontású raszterizációra:
Forrás: Wikipédia
Ha a raszter finomabb (nagyobb a megjelenítés felbontása), a háromszögek is élesebben látszódnak. És itt sem beszélünk még textúráról, csak egy térhálóról, amin az elemi háromszögek egy-egy színnel vannak árnyalva.
-
gulasoft
őstag
válasz
Mert biztos te is öreg vagy mint az országút itt meg sok a fiatal titán:-)
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Mi ez a pesszimizmus? Dobjátok a padlóla le!
-
kiskuplung
őstag
válasz
gulasoft #66416 üzenetére
Nem vagy egyedül amúgy, én se látom azt a nagy különbséget FHD-hoz képest.
Itt ahol ülök egy 4K TV van a FHD monitorom mellett és néha próbálgattam, de nagyon közel kell ülni a TV-hez, hogy valami különbséget érzékeljek.Legalábbis annyit biztos nem ér, mint amennyire megpurcan alatta a kis 3070esem, aminél meg nem vagyok hajlandó jobbat venni, mert FHD-ban meg minden megy 60 fps-sel.
Viszont arra emlékszem, hogy egyszer voltam vendégségben egy ismerősnél és 30 fps-es játékokat mutogatott az Xbox-án, hát erre viszont már biztos nem tudnék visszamenni.
Nem vagyunk egyformák.
#66418fatal` én arra leszek kíváncsi, hogy lesz-e egyáltalán Quest 4.
-
gulasoft
őstag
válasz
cinemazealot #66411 üzenetére
Kezdem érteni, van ott egy háromszög, és ott nem lesz recés a háromszög oldala ha nagyobb a felbontás, és az mindegy hogy milyen a többi adat, csak annyi van, hogy innen ide húzd a vonalat, és ha magasabb a felbontás akkor több pixelből tud dolgozni.
Köszönöm. -
VincentVG
senior tag
válasz
Raymond #66405 üzenetére
igen ertem, nem vagyunk egyformak. nekem kb a fullHD / 60fps volt sokaig az etalon, ezert kezdtem konzol utan inkabb PC-zni megint. ( jesus, mennyi de mennyi okoskodas ment konzolosoktol h mindenre eleg a 30 fps.) nalam a nagy attores a 4090 volt, nem akartam hinni a szememnek h 4k 120fps-t is tud. leesett az allam.
de valoban a 90fps mar kb barmire eleg, nekem is. de ha 120 lett veletlenul, akkor inkabb maradjon
-
cinemazealot
addikt
válasz
gulasoft #66407 üzenetére
A 3D térben nem beszélhetünk felbontásról, az pont olyan független tőle, mint a 2D vektorgrafika. Annak síkbeli (perspektivikus) vetületképzése és raszterizációja (tehát pixeles képernyőn történő megjelenítése) azonban annál szebb, minél nagyobb a megjelenítőd felbontása. Ha veszel pl. egy árva háromszöget, annak az élei kis felbontásnál recések, szögletesek, csúnyák. Nagy felbontásnál viszont élesek.
És még szó sem esett bármiféle textúráról.
Vagy Moiré effektusról (ha már Márton kolléga szóba hozta a szúnyoghálót).
-
gulasoft
őstag
Van egy jó példa, a walkabout minigolf. Nem tudom kinek van meg, az jobban nézne ki egy 4-s kijelzőn mint pl a quest3 2k-ján?
Én néztem benne a modeleket egyet ki is szedtem, és mikor felnagyítottam a nyomtatáshoz akkor derült ki, hogy nagyon szögletes. Ez a játékban is látszik, csak nem annyira. (Az atlantisos pályán az a szogonyos sellő akinek a lábainál van 2 sellő fiú.) -
gulasoft
őstag
válasz
cinemazealot #66406 üzenetére
Ha 2k-s térháló van akkor az a 4k-n sem lesz szebb gondolom. Minden játékba (itt gondolom az újakról érdemes beszélni) berakják a 4k-s modeleket?
-
cinemazealot
addikt
válasz
gulasoft #66402 üzenetére
Az, hogy egy 3D-s modellen csak 2K-ra optimalizált textúra van (vagy nincs rajta textúra egyáltalán), attól az még kinézhet jobban 4K felbontású kijelzőn, ha a modell térhálója (mesh) vagy az alkalmazott shaderek effektjei amúgy ennek köszönhetően nagyobb felbontásban láthatók. A relatíve kevés VRAM-mal forgalmazott, de egyébként korszerű videokártyák ilyen felhasználásra kifejezetten alkalmasak.
-
Raymond
titán
válasz
VincentVG #66389 üzenetére
"nincs olyan, h eleg fps vagy felbontas"
A kerdes inkabb az hogy mennyire van ertelme feltornaszni. En nagyon atlag vagyok akinek az ez alapjan megallapitott 90 eleg. A 72-t eszrereveszem egy rovid ido utan, de hasznalhato, csak tudom hogy a 90 jobb. A 120 is jobb mint a 90, de ott mar inkabb megerzes szinten van a dolog vagy olyan jatek kell hozza ahol jobban eszrevenni (pl. Eleven).
-
gulasoft
őstag
válasz
camaro79 #66399 üzenetére
Igazad van, mindennek vannak hibái. Az ár/érték arányt is kibeszéltük, mert van akinek érték/ár a fontos. Neked az autóverseny a preferenciád. Az hogy cockpitet építettél az iracinghez az is a te dolgod. Számomra hihetetlen a, hogy valaki egy játékra ennyit költ, de hát tudjuk, hogy vannak 40millás táskák, és 20 millás cipők, csak ez nem az átlag.
Semmi bajom nincs azzal ha valaki cockpitet épít és ezzel boldog.
Azzal sincs bajom, hogy ki mit vesz, meosztotta, kiderült hogy annyira nem jó, az ő dolga, Az is nagyon szimpatikus, hogy volt anyi becsület benne hogy le is írta.
Nem azért kérdezem, hogy az rtx5090 tényleg elég e mindenre, mert irígy vagyok, henem hogy megéri e nekem (mint ahogy te is gondolom eldöntötted megéri e neked a cockpit) . Kell e nekem ahhoz, hogy a quest3-at pcvr alatt is mindere tudjam használni.
Azért ezek nem kis pénzek, és engem úgy neveltek, hogy előbb kérdezzek, és utána döntsek, bár néha nálam is vannak impulzív vásárlások, de ha valaki már megtette, kipróbálta és hajlandó megosztani a tapasztalakot az sokat segít, ezért Kroy-nak még egyszer köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vicces képek
- Windows 11
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest