-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #67049 üzenetére
Láttam, hogy írtad, hogy be van állítva rendesen a fejpánt, de azért előfordul, hogy egy-egy állítási lehetőség mellett elmegy az ember.
A Meta leírása szerint ellenőrizd a pánt beállítását.Amit írsz, különösen a linken lévő 3-as pont az ami segíthetne szerintem: a HMD amikor a fejeden van, megfogod két kézzel oldalról és támassz rá kicsit a pántra is a tenyereddel. Fel-le kellene a szöget állítanod a pánt tengelyén. Kb azon a tengelyen ahol a pánt egyik oldalán az USB Type C és a másik oldalán a 3.5-ös jack van. Azon a tengelyen tudod dönteni a HMD-t a pánton fel-le. (Bár lehet tudod ezt és ha ez sem segít akkor tényleg nem tudom mi lehet a gond vele.)
-
Raymond
titán
válasz
szabi7777 #67049 üzenetére
"nálam ha kb 15 fokot felfelé nézek akkor már homályosodik. Lefelé nézés esetén nincs ez meg furcsa módon..."
Akkor itt igazitanod kell hogyan rakod a fejedre. Nalam meg a Go volt olyan hogy ha uyg raktam fel hogy "igy passzol jol erzesre" akkor az nekem is tul alacsonyan volt. Feljebb kellett tolnom. Talad meg hol a legelesebb, hol a kozepe ugy hogy fel le tolod hogy mikor kezd homalyos lenni. Aszerint allitasd be hogy hol ul a fejeden/arcodo hogy mikor elees a kep ne aszerint hogy mikor jo erzesre kivulrol. Aztan aszerint allitasd be a fejpantot hogy ugy maradjon.
-
szabi7777
csendes újonc
válasz
Dyingsoul #67048 üzenetére
Szia, köszi a választ.
Ahogy utána olvastam, a sweet spot a q3-nál gyakorlatilag a teljes lencse, a sarkokon-széleken lehet homályosulás, de nálam ha kb 15 fokot felfelé nézek akkor már homályosodik. Lefelé nézés esetén nincs ez meg furcsa módon...
Nem tudom hogy gariban reklamáljak e emiatt vagy ez van, ennyit tud, ezért kérdezek más Q3 tulajokat.Esetleg Gyömrő közelében (vagy BP keleleti részén) nem lenne egy Q3 tulaj, aki azt mondja h nála minden szuper, éles a kép szöveg esetén is és össze tudnám hasonlítani az övével az én Q3-amat?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
szabi7777 #67047 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt hívják sweet spotnak. A lencse természetesen középen a legélesebb, a széleinél homályosabb picit. Ha szemüveges vagy, az ronthat a helyzeten, bár épp pár hozzászólással feljebb vesézték ki a fórumozók ezt a témát. A Quest-ek kb 2m-es fókusztávolságra vannak beállítva, szóval ha távolra jól látsz akkor elméletileg a szemed jó hozzá. Szerintem inkább a sweet spot határairól írhatsz.
Ezt a megbillentem a fejemet részt nem igazán értem. Ha jól van beállítva a pánt, akkor a fejmozgatás nem kellene, hogy befolyásolja az élességet. Ellenőrizd, hogy minden állítási lehetőséget kipróbáltál-e a fejpánton és a headseten.
-
szabi7777
csendes újonc
Sziasztok,
Q3, ha bármilyen szöveget nézek (gondolom ez mindenhol előjön, viszont a szövegnél a legfeltűnőbb) akkor ha enyhén megbillentem a fejemet vagy enyhén felfelé nézek a lencse felső részén keresztül a kép homályos ami egyre erősebb minél nagyobb a dőlésszög.
Ez a probléma nem tapasztalható a lencse alsó és középső részéné(IPD, fejpánt, távolságtartó rendesen beállítva, ez nem lehet a gond, semmilyen setuppal nem sikerült ezt a rendellenességet megszüntetni.).
Lehet ez gyártási hiba vagy ilyen ez mindenkinek by default?
(olvasáshot szemüveget használok, de távolra jól látok, ennek ellenére próbáltam szemüveggel is, de azzal csak még homályosabb miden.)
-
gulasoft
őstag
-
-Solt-
veterán
válasz
kiskuplung #67039 üzenetére
Azok akik ülve játszák az Alyxet.. bármire is képesek!
-
0utsider
tag
válasz
gulasoft #67000 üzenetére
Én általában úgy szoktam kezdeni minden új játéknál, hogy beírom a chatGPT-nek, hogy vezess végig lépésről lépésre az xy játékhoz a reshade 3d depth telepítésén.
Nem bonyolult. De mindig elfelejtem, hogy mi az az 1-2 dolog, ami kell a reshade progijából.
Mivel stratégiai játékot próbálsz, ezért ne felejtsd el a reshade-ben ingame beállítani a kurzort.
Így két kurzorod lesz, de csak a reshade-es lesz jó helyen.
A 2PH-ban nem tudom, hogy van e opció a saját kurzor eltűntetésére.A VD-t pedig állítsd át half sbs-re, miután beléptél a játékba.
-
zsozsa74
őstag
válasz
kiskuplung #67039 üzenetére
Mondjuk én?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #67031 üzenetére
Nem tudom, nekem ez a 2 kép is ég és föld. A legjobban a betűk élességén látszik (élőben mindenen). Bár valamennyire a táblán és az úttest felfestésén/szövegén is, így képen is. De a legdrasztikusabban talán a felkiáltójel körüli UI elemen. Az 1080p-s egy paca a 4K-hoz képest.
Ha csak nem az van, hogy a telefonom cache-ből nyitja meg az eredetit, míg te a PH-s kompresszáltat látod. A Messenger pl rendszeresen ezt csinálja.
-
Chrys_
addikt
Annyi azért van, hogy az ilyen köztes távolságra csak a lencse közepe jó. Eddig azon gondolkodtam ,hogy jó lenne végre VR szimulátorozáshoz, de ennél a szemüvegnél már nem elég a szem mozgatása.
A közepes távolságra való rész nem ennyire széles tartományú, valamivel keskenyebb:
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #67021 üzenetére
Ezekbol sokmindent igy nem latni sajnos.
-
pRoject22
őstag
válasz
gulasoft #67029 üzenetére
Azt szerintem potosan egy jó szemész tudja neked megmondani ,hogy milyen lencse kell, mindenkinél más, egy modernebb szemészeti üzletben vannak olyan gépek amikkel pontosan megmérik, ilyen sztk szemészet az szerintem nem játszik ilyenkor, legalábbis én párszor megszivtam velük, aztán úgy voltam vele nem érdekel kifizetem a drága szolgáltatást csak legyen jó, azóta viszont jó a lencse amit használok
-
pRoject22
őstag
válasz
gulasoft #67027 üzenetére
Akinek ilyen szemüveg kell annak az aszférikus lencsék pl nem jók, végigjártam annó ezt a szemészeten, palacsinta lencsés VR az jó de az IPD-t jól kell belőni, nekem pl 60 de nem tudom ,hogy a Q3 IPD állító az mennyire pontos mert míg 60-on picit homály addig ha leveszem minimumra már jó, szóval van jelentősége.
-
Chrys_
addikt
Ha valaki multifokális lencsés szemüveget hord, annak nem lesz jó a VR kép?
-
pRoject22
őstag
válasz
cinemazealot #67022 üzenetére
Így van, ez mondjuk fps játékoknál nem is jön ki annyira mint pl egy szimulátornál, nekem még a jó fajta Asus AX 3000V2 routerrel is VD-ben ugyanazzal a beállítással pl iRacingben még be sem ülök a kocsiba csak a pályát nézem az egyik kamerából már olyan összemosott a kép ami nagyon zavaró, aztán semmi mást nem csinálok csak bedugom az utp ethernet adaptert és össze dugom kábellal és ezeknek a műtermékeknek a 95%-a eltűnik.
Az most már kérdés, hogy én is társas házban lakom és lehet némi interferencia a jelek között annak ellenére is, hogy amit lehet kapcsolni a routerben ez ellen az bevan kapcsolva
-
cinemazealot
addikt
válasz
Raymond #67019 üzenetére
Nem placebo, de nagyon sok múlik az eredeti kép beállításain is. Ha 800p-nél csak kicsivel nagyobb felbontású (pl. 1080p) az eredeti render, ami ráadásul erős élsimítással (AA) jött létre, akkor annak 800p-re történő leskálázása sokkal elmosódottabb eredményt hoz, mint ha az eredeti egy sokkal nagyobb felbontású (pl. 2160p) render, amin ráadásul (pont a nagyobb felbontás miatt) elegendő az enyhébb (vagy kikapcsolt) élsimítás is.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #67016 üzenetére
"Sokkal szebb a streamelt kép magas felbontáson. 1080p-1440p-4K között is simán látszik a különbség a 800p-s kijelzőn."
Ez sima placebo, a 4K -> 800p kimondottan azon a 7-8" kijelzon, a 1080p-t es a 1440p/1600p meg ok, legyen a maga 2:1 aranyaval, viszont gyakorlati ertelme a nagyon magas felbontasnak nincs mert nem tudsz semmit elolvasni.
Az 500Mbps+ bitratenek pedig vegkepp semmi ertelme a 4K 60Hz (de meg 120Hz) streaming mellett. Semmit nem latsz az egeszbol meg nagyobb meret es felbontasra leskalazva se. Egy 13-as MBA-ra streamelve is abbol tudom hogy 50Mbps alapbeallitas a stream vagy eppen 110-120Mbps "unlimited" a beallitas mert en allitottam be, nem a kepminosegrol.
Termeszetesen ugy hasznalod ahogy akarod, csak azert irtam hogy ha valaki olvasna es bepaniklna a szamok lattan.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831 #67016 üzenetére
Ugyanezek a pconnect beallitasok. [kép]
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Raymond #67014 üzenetére
De, van értelme. Sokkal szebb a streamelt kép magas felbontáson. 1080p-1440p-4K között is simán látszik a különbség a 800p-s kijelzőn. Streamelve és natívan futtatva is. Élesedik minden egyre jobban.
Steam Linken nem tudom mi a helyzet, Apollo+Moonlight-tal használom.@kiskuplung: jó de ez 90 mega, nekem 150 volt és a Pico Connect Ultra beállítására még rá volt küldve 150% supersampling. Kábelen jól ment úgy.
-
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #67005 üzenetére
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a dologban, mert amúgy most nem csináltam új képet, meg gőzöm sincs már mikor csináltam ezt de kb 5 éve, mikor megvettem a dedikált Asust a T-homeos Sagem mellé. (előtte ugyanazt csinálta mint nálad: gyorsan balra-jobbra nézve fekete kép).
Azóta porosodik a kábel a szekrényben.
-
Raymond
titán
válasz
xandrush0831 #67011 üzenetére
"lazán tolja Steam Deckre a CP2077-et 4K-ban valami 5-600 megabittel, 7ms késéssel."
Nalam nincs Steam Deck de ezt azert furcsallom mert sok ertelme nincs 4K-ban streamelni az 1280x800 felbontasu SD-re plusz a Steam Link VR alatt is csak max 350Mbps, atlagban inkabb 270-300 kozott. -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831 #67007 üzenetére
Nekem 39 Elitben most 60 165Mbps A Wifi 2041Mbps.. Ebből 5-8 ms a netwok. Ezt tudnám 1-re lefaragni a kábellel?
150-el leesett 40-re a network persze maradt 5-8 -
xandrush0831
aktív tag
-
Raymond
titán
válasz
20-30ms network latency csak akkor jon ossze ha valami mas sincs ott rendben vagy ha a router nem birja az iramot. Normalis kapcsolat mellett ennyi nem jon ossze.
-
mmdms
addikt
válasz
Az baromi sok. Nekem 4-8 kozott mozog a network latency. Ezt pconnecttel nezed?
-
gulasoft
őstag
válasz
Ahha, akkor maradj kábelen, mert az nem jó.
-
gulasoft
őstag
válasz
Ja hát 16-20ms a különbség. Várj megpróbálom kiszámolni. 100ms az egy tized másodperc. akkor a 20ms az egy tized 5-e, az tényleg jelentős. Látsz bármi különbéget ? De most tényleg komolyan, fut a játék, és a késleltetés különbség a kábel és wifi között 0,05mp? jól szémoltam? Ha igen az 5 század másodperc a különbség a kábel és wifi között. Amig üldögélsz nincs gond. Én elite közben felállok beengedem a macskát közben elsétálok a pilótafülke hátuljáig :-)
De kinek a pap kinek a paplan. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
kiskuplung #67004 üzenetére
Jó na, hozzám most ért el az 5ghz rúter forradalma.
Eddig vederrel hordtam a netet.
7-9ms környékéről 25-30ms-re. Lehet hogy be lehet állítani jól, de mindent úgy hagytam ahogy volt. Annyira nem nyűgözött le a 25 grammos kábel hiánya, hogy ismét órákat szabjak el az életemből a VR tweakelése miatt.
-
kiskuplung
őstag
válasz
xandrush0831 #67003 üzenetére
Gyorsan meg kellett néznem, hogy esetleg valami időörvénybe keveredtem, és 2019-be csöppentem
Amúgy pontosan mennyiről mennyire nőtt az a latency?
-
gulasoft
őstag
Nekem egy bobo 3 pro van rajta, ventillátrral, 10000-es aksiva, mire az egyik lemerül feltölt a másik. Játékélményben nem érzel különbséget. Nem ez a lényeg?
Vagy üldögélve játszottál és úgy nem volt jobb kábel nélkül.
Meg hát ugye pont ezt fejtegették, hogy azért nem mindegy a router sebessége, mert az pont befolyásolja a latencyt. -
xandrush0831
aktív tag
Na kipróbáltam a kábelmentességet. Nem tudom, nem érzek nagy különbséget játékélményben, cserébe triplázódott a latency, meg újra merül az akksi. Maradok kábelen.
(Kivéve ha működni fog a FOV állítás VD-ben. De töltésre akkor is dugok be kábelt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Napelem
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bluetooth hangszórók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest