Hirdetés
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- VR topik
- (kiemelt téma)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
70994 - 70901
70994 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-01-12 23:55 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
Steamen a Cooking Simulator VR akciós, -80%. Nekem wishlistes volt, pont erre a -80-ra vártam. Még becsöpög egy kis wallet money marketről és veszem is.
Review-kban (jogosan) lehúzták, de van friss review ami szerint a legtöbb negatív review-s problémát javították szóval ilyen olcsón én adok neki egy esélyt. -
Dyingsoul
Topikgazda
-
mad1
veterán
-
KRoy19
őstag
Próbáld meg a játékban, a kamera beállításoknál kikapcsolni a camera wobble opciót. A játékban mutatott felbontás és képfrissítés az irreleváns, mert azokat felülírka a Reframe work.
-
mad1
veterán
Hi
az miért van hogy a resident evil 2 vr ban rángat a kamera mozgás közben?
A monitor beállításai vannak az opcióban 144 vagy 60 hz,illetve 1920x 1200.
Ez lehet a baj?Re frameworkön belül kell állítani valamit?köszi
(meta quest 3 ,4070 laptop) -
Raymond
titán
-
zsozsa74
őstag
-
zsozsa74
őstag
Igen, nekem is van olyan, szerintem külső USB hub-ra gondolsz, olyanra, aminek saját külső tápegysége van. Ilyenkor persze egyértelműen a külső tápegység és a HUB-ban lévő vezérlő határozzák meg a töltési teljesítményt. (Ha nem akarunk nagyon mélyen belemenni, egyszerűen csak meg kell nézni a HUB tápegység kimenete hány Amperes, azt pedig osztani kell a HUB USB portjainak számával, de azt hiszem van amiben olyan vezérlő van ami terhelésesen osztja szét azaz ha csak 2-3 eszköz van rádugva, annyi felé osztja a teljes kimeneti áramerősséget, határ a csillagos ég).
Nem usb hubra gondol, hanem kábelre, mint az IUNI, amire töltőt lehet csatlakoztatni. .
-
Dyingsoul
Topikgazda
Igen, nekem is van olyan, szerintem külső USB hub-ra gondolsz, olyanra, aminek saját külső tápegysége van. Ilyenkor persze egyértelműen a külső tápegység és a HUB-ban lévő vezérlő határozzák meg a töltési teljesítményt. (Ha nem akarunk nagyon mélyen belemenni, egyszerűen csak meg kell nézni a HUB tápegység kimenete hány Amperes, azt pedig osztani kell a HUB USB portjainak számával, de azt hiszem van amiben olyan vezérlő van ami terhelésesen osztja szét azaz ha csak 2-3 eszköz van rádugva, annyi felé osztja a teljes kimeneti áramerősséget, határ a csillagos ég).
-
kzolee216
senior tag
Nem nagyon tudok olyan emberről a topikban, akinek lenne elite strap-je (nekem nincs).
Google-ben így kerestem rá:
Meta Quest Elite Strap does data goes through the strapReddit-es találatok:
No USB-C data pass through on elite battery strap.
Does the elite strap work with oculus link?
Is the Elite Strap with the battery pack able to be used with Quest link?Szóval röviden az van, amit te is tapasztalsz: az adatfolyam nem megy az Elite pánton keresztül. Páran azt állítják, nem is kell, mivel ha USB 3.0-ba dugod akkor töltve tartja a headesetet ezért nem kell a hosszabb üzemidő. Ez gondolom alkalmazásfüggő is lehet: függhet attól is mennyire merül a Quest maga de elméletben az USB 3.0-nak kellene tudnia annyit töltenie, hogy ne merüljön le.
Usb 3.0 csak bizonyos esetben tudja szintentartani a VR-t. Nekem pl az x870-es lapom hatul csak 15w-ot tud adni, tehat az nem eleg neki. Viszont vannak olyan kabelek, mikre ra lehet csatolni egy adaptert, na azzal mukodhet a moka.
-
-Solt-
veterán
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek - megpróbáltam visszaolvasni, de csak alternatív megoldásokat találtam a topicban "strap"-re keresve.
Probléma a következő: Quest 3 + hivatalos Meta Quest Elite Strap with Battery kombónál ha a pántba nyomom a be a hivatalos USB-C kábelt, akkor az asztali gépen se a MQDH app, se a SideQuest egyáltalán nem látja magát a headsetet. Tölteni tölt, de aztán annyi - mindig ki kell húzni a pánt-headset kábelt, és közvetlenül a headsetet csatlakoztatni a géphez.
Van erre valahol egy beállítás, amit nem találtam meg, vagy mi a szösz..?
Mert ha a headset le tudja kérdezni a pántos aksi töltöttségi állapotát, akkor gondolom(!) nem csak a tápfesz és föld vezetékek vannak a kettő között bekötve, hanem van adatforgalom is.Nekem is ez a kombó van... tölteni a strap-n keresztül lehet, ha viszont nem wifi-n hanem kábelen csatlakoztatod PC-re akkor az csak HMD-n keresztül működik.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek - megpróbáltam visszaolvasni, de csak alternatív megoldásokat találtam a topicban "strap"-re keresve.
Probléma a következő: Quest 3 + hivatalos Meta Quest Elite Strap with Battery kombónál ha a pántba nyomom a be a hivatalos USB-C kábelt, akkor az asztali gépen se a MQDH app, se a SideQuest egyáltalán nem látja magát a headsetet. Tölteni tölt, de aztán annyi - mindig ki kell húzni a pánt-headset kábelt, és közvetlenül a headsetet csatlakoztatni a géphez.
Mert ha a headset le tudja kérdezni a pántos aksi töltöttségi állapotát, akkor gondolom(!) nem csak a tápfesz és föld vezetékek vannak a kettő között bekötve, hanem van adatforgalom is.Nem nagyon tudok olyan emberről a topikban, akinek lenne elite strap-je (nekem nincs).
Google-ben így kerestem rá:
Meta Quest Elite Strap does data goes through the strapReddit-es találatok:
No USB-C data pass through on elite battery strap.
Does the elite strap work with oculus link?
Is the Elite Strap with the battery pack able to be used with Quest link?Szóval röviden az van, amit te is tapasztalsz: az adatfolyam nem megy az Elite pánton keresztül. Páran azt állítják, nem is kell, mivel ha USB 3.0-ba dugod akkor töltve tartja a headesetet ezért nem kell a hosszabb üzemidő. Ez gondolom alkalmazásfüggő is lehet: függhet attól is mennyire merül a Quest maga de elméletben az USB 3.0-nak kellene tudnia annyit töltenie, hogy ne merüljön le.
-
anaqer
veterán
Sziasztok!
Mert ha a headset le tudja kérdezni a pántos aksi töltöttségi állapotát, akkor gondolom(!) nem csak a tápfesz és föld vezetékek vannak a kettő között bekötve, hanem van adatforgalom is. -
gulasoft
addikt
Majd beidézem nekik, amikor másfél évig állítottad hogy a 4070ti is jó hozzá.
Az ilyen szintű hülyének nézésetésemet, hogy nem tudom hogy léteznek graphic presetek és usage monitorok, meg légyszíves fejezd be. Köszönöm!Egyébként az sem mindegy mikori a játék, és mennyire van optimalizálva. Másfé éve a Return to moria simán elfutott a 4070ti-on ahogy a Palword is. Sanos a legújabb játékoknál az optimalizáció már kimard, ha tud 40fps-t akkor ott megáll a fejlesztés és hátradőlnek, vagy már írják a következő programot.
Olyan szintű optimalizációt amit a HL Alyx-ba tettek, hogy egy krumplin is elfut ma már nem látni, pedig a memória árak a 3-4*-esére nőttek, ami persze a videókártyákat is magával húzta, de ez úgy tűnik nem nagyon hatotta meg a fejlesztőket.
Az UEVR mindenesetre egy nagyon jó kis tool, és elég sokan használják. -
xandrush0831
senior tag
Majd beidézem nekik, amikor másfél évig állítottad hogy a 4070ti is jó hozzá.
Az ilyen szintű hülyének nézésetésemet, hogy nem tudom hogy léteznek graphic presetek és usage monitorok, meg légyszíves fejezd be. Köszönöm! -
GalaHU
addikt
-
gulasoft
addikt
Jó lehet hogy akinek válaszolok az már tudja, de ha valaki nem olvassa végig a topicot, akkor az jön le, hogy az UEVR 75-fps-ből 15-öt csinál, és ezért egy kalap szar, és nem az, hogy aki próbálta, annak gyenge a kártyája, vagy ultrában próbálta azt a kártyát meghajtani.
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
pRoject22
addikt
-
Dyingsoul
Topikgazda
5090-el is rosszabb grafikád van, mint egy 4K monitoron. 😊
De szerintem rakd ki aláírásba hogy az van, és akkor nem kell a hsz-eid 95 százalékába beleírni.A topik:

-
gulasoft
addikt
5090-el is rosszabb grafikád van, mint egy 4K monitoron. 😊
De szerintem rakd ki aláírásba hogy az van, és akkor nem kell a hsz-eid 95 százalékába beleírni.Igen lehet, hogy az 5090-el rosszabb a grafika mint egy 4k-s monitoron, de az a 2k felbontás az körbevesz, és nem egy kis kulcsjukon kukucskálok egy 3d világ 4k-ban történő síkra leképzésébe. Mint az kiemelted, nem kell elmagyaráznom neked mi az a vr!
-
xandrush0831
senior tag
Az hogy most a San Andreas -nál miért csinált 15fps-t azt nem tudom, és mivel nincs meg nem is fogom tudni megmondani. A subnautica 2-höz nem is tervezik a vr-t miközben az egyben benne volt. Az is tisztán látszik, hogy az unreal enginben nem akkora varázslat VR támogatást rakni bele, ha kívülről bele tudják modolni. Sajnos az a helyzet, hogy tényleg kevés cím jelenik meg VR támogatással. Az UEVR meg Luke Ross modokkal időm nincs mindet kipróbálni.
(Van game pass prémiumom ezért "ingyen" volt a subnautica 2)
A palword, az alien fireteam elite, most a subnautica 2, mellette normál VR játékok walkabout, elite dangerous, mind mind annyi időt vesz el, hogy nekem napi 4 óra VR mellett sincs időm azon kerseregni, hogy egy egy cím miért nem jelent meg VR-ban.
Ezért vettem az 5090-et. Nem akarok roszabb grafikát mint amit a monitororm tud (és hát a fullhd-nál minden jobb lesz)
Igen minden ilyen játék gépigényes, de legalább van, és nem kell simulátor only üzzemódban használnom a VR-t.5090-el is rosszabb grafikád van, mint egy 4K monitoron. 😊
De szerintem rakd ki aláírásba hogy az van, és akkor nem kell a hsz-eid 95 százalékába beleírni. -
gulasoft
addikt
Nem a Subnautica 2-re írtam az egeret, de ezt te is tudod.
Jaja próbáltam konfigolni is, a San Andreast. 15fps-t csinált a 72-ből. Vadászgassa a lőtéri kutya hogy mi baja volt. De nagyon jó cucc, meg van mentve a VR.A szerkesztésedre: igen, tudom hogy mi a vr. Ne akard már állandóan megmondani, hogy kinek mi a jó. Köszi!
De biztos a csevegőprogramban konfigot vadászni akaró userek vannak többen. VR megmentve.Az hogy most a San Andreas -nál miért csinált 15fps-t azt nem tudom, és mivel nincs meg nem is fogom tudni megmondani. A subnautica 2-höz nem is tervezik a vr-t miközben az egyben benne volt. Az is tisztán látszik, hogy az unreal enginben nem akkora varázslat VR támogatást rakni bele, ha kívülről bele tudják modolni. Sajnos az a helyzet, hogy tényleg kevés cím jelenik meg VR támogatással. Az UEVR meg Luke Ross modokkal időm nincs mindet kipróbálni.
(Van game pass prémiumom ezért "ingyen" volt a subnautica 2)
A palword, az alien fireteam elite, most a subnautica 2, mellette normál VR játékok walkabout, elite dangerous, mind mind annyi időt vesz el, hogy nekem napi 4 óra VR mellett sincs időm azon kerseregni, hogy egy egy cím miért nem jelent meg VR-ban.
Ezért vettem az 5090-et. Nem akarok roszabb grafikát mint amit a monitororm tud (és hát a fullhd-nál minden jobb lesz)
Igen minden ilyen játék gépigényes, de legalább van, és nem kell simulátor only üzzemódban használnom a VR-t. -
xandrush0831
senior tag
Azért mert nem értesz hozzá. Minek a subnautica2-höz egér mikor vagy a vezérlőkkel játszod, vagy egy xbox vezérlővel (egyébként az egér mutatás bekapcsolható benne) a configot meg le tudod tölteni és egyszer beimportálni utána az használja, semmit nem kell órákig állítgatni. A jó konfigok fent vannak a falt2vr discord oldalán.
(ja és melléksen ingyenes, tehát kipróbálni semmbe nem kerül és a Luke Ross modokkal szemben itt ha nem indítod el az uevr-t és nem injektálod be be futás előtt akkor simán megy flat-en tehát pláne nem csinál semmi gondot ha nem tetszik vagy nem bírja a vas)
Az hogy ott úszol az óceánban, vagy egy kis képen nézed hogy úszol az óceánban az ég és föld.Nem a Subnautica 2-re írtam az egeret, de ezt te is tudod.
Jaja próbáltam konfigolni is, a San Andreast. 15fps-t csinált a 72-ből. Vadászgassa a lőtéri kutya hogy mi baja volt. De nagyon jó cucc, meg van mentve a VR.A szerkesztésedre: igen, tudom hogy mi a vr. Ne akard már állandóan megmondani, hogy kinek mi a jó. Köszi!
De biztos a csevegőprogramban konfigot vadászni akaró userek vannak többen. VR megmentve. -
gulasoft
addikt
Nem mentett meg az semmit. A felhasználók többségének nem arra van szüksége, hogy órákig állítgasson valamit hogy az elérje a félszar szintet. Valami mindig van azzal is. Nem látszik az egér, csak az egyik szemre rakja ki az effekteket, vagy simán csak szaggat. Úgyhogy ha valamikor meg is veszem a Subnauticát, meg sem próbálom VR-ban. Inkább játszom monitoron, úgy hogy szebb és jobban fut.
Azért mert nem értesz hozzá. Minek a subnautica2-höz egér mikor vagy a vezérlőkkel játszod, vagy egy xbox vezérlővel (egyébként az egér mutatás bekapcsolható benne) a configot meg le tudod tölteni és egyszer beimportálni utána az használja, semmit nem kell órákig állítgatni. A jó konfigok fent vannak a falt2vr discord oldalán.
(ja és melléksen ingyenes, tehát kipróbálni semmbe nem kerül és a Luke Ross modokkal szemben itt ha nem indítod el az uevr-t és nem injektálod be be futás előtt akkor simán megy flat-en tehát pláne nem csinál semmi gondot ha nem tetszik vagy nem bírja a vas)
Az hogy ott úszol az óceánban, vagy egy kis képen nézed hogy úszol az óceánban az ég és föld. -
xandrush0831
senior tag
Ezért mondtam, hogy az UEVR megmentette a PCVR-t mert unreal engines játék meg dögivel jön, és azért a subnautica 2 vr-ban meg flaten két külön történet, és ott nincs a luke rossos mozgás elmosódás. (Mondjuk vízzel ott is volt valami gebasz, az UEVR-os csávók külön a subnautica 2 miatt nyúltak bele több hónap kihagyás után a programba, úgyhogy a nightly kell belőle)
Nem mentett meg az semmit. A felhasználók többségének nem arra van szüksége, hogy órákig állítgasson valamit hogy az elérje a félszar szintet. Valami mindig van azzal is. Nem látszik az egér, csak az egyik szemre rakja ki az effekteket, vagy simán csak szaggat. Úgyhogy ha valamikor meg is veszem a Subnauticát, meg sem próbálom VR-ban. Inkább játszom monitoron, úgy hogy szebb és jobban fut.
-
gulasoft
addikt
Én is így vagyok egy ideje.
Mondjuk mivel nem jön szinte semmi új cím, nincs is más választás mint az endless szimulátorokkal tolni.Ezért mondtam, hogy az UEVR megmentette a PCVR-t mert unreal engines játék meg dögivel jön, és azért a subnautica 2 vr-ban meg flaten két külön történet, és ott nincs a luke rossos mozgás elmosódás. (Mondjuk vízzel ott is volt valami gebasz, az UEVR-os csávók külön a subnautica 2 miatt nyúltak bele több hónap kihagyás után a programba, úgyhogy a nightly kell belőle)
-
xandrush0831
senior tag
-
Márton
nagyúr
-
sheep
addikt
Elméletileg igen. Nekem utoljára indexhez volt, és ott ha egy irányba néztem elég volt egy, átellenben volt elhelyezve a két sarokba néha jó lett volna 3, de ha csak üldögéltem ott nem volt gond, de én ezt soha nem értettem, hogy csak simezéshez kell.
Én lassan 8 éve nem ültem flat játék elé, egyszerűen nem köt le, az első saját vr-os skyrim óta semmi flat nem tud lekötni. A monitorom is egy 10 éves "platóról lesett' ház nélküli full hd, egyszerűen nem éreztem ingert egy ngyobb felbontású monitorra, mert minek.
A második monitorom meg szerintem vagy 15 éves 15 colos flat, az is csak programozáshoz van max használva, meg azon fut az obs, de néha be sem kacsolom a VD-ben tök egyszerű váltani a 2 között.
Tehát az hogy csak szimezéshez az számomra értelmezhetetlen, de biztos egyedi eset vagyok.Én meg pl. attól kapnék hülyét ha minden játékot vr-ban nyomnék, nekem a vr kizárólag szimre kell. De lehet egyedi eset vagyok.
-
gulasoft
addikt
Hát itt inkább az lesz a gond, hogy átállnak ők is belső követésre (lásd frame) és akkor nehéz lesz base-t találni, de ha arra lesz igény valami kínai utángyártott lehet lesz. De ha a 2.-at csak tartéknak veszed az lehet jó, csak úgy kell elrakni hogy pára meg a többi ne csapódjon le. De hogy az 4 év múlva működni fog e......
-
KrAt
veterán
-
zsozsa74
őstag
Elméletileg igen. Nekem utoljára indexhez volt, és ott ha egy irányba néztem elég volt egy, átellenben volt elhelyezve a két sarokba néha jó lett volna 3, de ha csak üldögéltem ott nem volt gond, de én ezt soha nem értettem, hogy csak simezéshez kell.
Én lassan 8 éve nem ültem flat játék elé, egyszerűen nem köt le, az első saját vr-os skyrim óta semmi flat nem tud lekötni. A monitorom is egy 10 éves "platóról lesett' ház nélküli full hd, egyszerűen nem éreztem ingert egy ngyobb felbontású monitorra, mert minek.
A második monitorom meg szerintem vagy 15 éves 15 colos flat, az is csak programozáshoz van max használva, meg azon fut az obs, de néha be sem kacsolom a VD-ben tök egyszerű váltani a 2 között.
Tehát az hogy csak szimezéshez az számomra értelmezhetetlen, de biztos egyedi eset vagyok.Nem vagy egyedi eset, de fogadd el, hogy mást meg vr-ban nem érdekel másfajta játék! Én gémelek ezenkívül monitoron, nagy oled tévén, és androidos kéziketyerén is. Amennyire időm engedi. Pár játékot néztem már VR-ban, de egyszerűn nem érzem, hogy ezek többet adnának nekem, mint flaten. ¯\(°_o)/¯
-
gulasoft
addikt
Tehát az hogy csak szimezéshez az számomra értelmezhetetlen, de biztos egyedi eset vagyok. -
zsozsa74
őstag
-
zpeti2
tag
-
zsozsa74
őstag
Köszi! Csak az újabb SE-re mondták, hogy izgalmas a dolog, a nagytesónál nem tapasztaltak (eddig) ilyen gyártási, összeszerelési, stb. problémákat.
A követés probléma nem amiatt lehet, hogy a monitor fénye megzavarja? Ez éppen előfordulhat. IR-ben nem lehet kikapcsolni a monitort (vagyis oda nem kitenni a képet), ha VR-ban tolod? Ilyen funkció van pl. az LMU-ban közevtelenül, de a többi Steam-ből induló szimnél is be lehet írni egy ilyen kis parancssort, hogy ne jelenítse meg monitoron a játékot. IR-nél nem tudom. Az elég speckó...
Közben rájöttem, hogy valszeg neked a Lighthouse-os van, ott meg ez a monitor dolog nem játszik.
-
gulasoft
addikt
A Q3S az egy Q2 felturbózva a q3 procival, és ott már szines az áteresztés. De én Q3S-et nem vennék, a lencse és a kijelző Q2, és az az amit látni fogsz.
-
zsozsa74
őstag
Nekem működik, kop-kop 
Ami így elsőre nem tettszik, hogy van egy kis remegés, vibrálás a képben, szerintem a követés miatt ugrál. Már irogatunk a szupportal, de még nem fejtették meg
Jobb a követés mint a szuperben, nem megy el meg ilyenek, de azért pont ezt a hibát nem vártam. Játék közben nem látom, de ha egy pontra nézek akkor zavaró. A másik a lencse "csillogása"? A szélein ha nagyon fehér mondjuk az asztalt kiteszem, körülötte csont fekete, akkor olyan mint amikor beszűrődik a lencsére a fény. De játék közben ezt sem látom. Van rajta plusz dioptriás lencse az plusz felerősíti ezt. Ezeket leszámítva szuper, . éles, könnyű kényelmes, most hogy rátettem a Studiform kiegészítőket. Jól fut iR, szuperrel minden lov-on volt most szinte minden max és nincs reccenés. Nekem a minőséggel sincs bajom, nem tűnik gagyi szerlésnek, jó minőségűnek látszik a műanyag is, nem olyan mint amiket az első videókban látni. Óvatosan tépkedtem, tekergettem, a fejpánt csatija se jött még szét
Szerintem rendben lesz, most egy darabig nem akarok venni semmit.
Ha valaki vásárláson gondolkodik és előtte kipróbálná szóljon, Bp XV.kerKöszi! Csak az újabb SE-re mondták, hogy izgalmas a dolog, a nagytesónál nem tapasztaltak (eddig) ilyen gyártási, összeszerelési, stb. problémákat.
A követés probléma nem amiatt lehet, hogy a monitor fénye megzavarja? Ez éppen előfordulhat. IR-ben nem lehet kikapcsolni a monitort (vagyis oda nem kitenni a képet), ha VR-ban tolod? Ilyen funkció van pl. az LMU-ban közevtelenül, de a többi Steam-ből induló szimnél is be lehet írni egy ilyen kis parancssort, hogy ne jelenítse meg monitoron a játékot. IR-nél nem tudom. Az elég speckó...
-
zpeti2
tag
Nekem működik, kop-kop 
Ami így elsőre nem tettszik, hogy van egy kis remegés, vibrálás a képben, szerintem a követés miatt ugrál. Már irogatunk a szupportal, de még nem fejtették meg
Jobb a követés mint a szuperben, nem megy el meg ilyenek, de azért pont ezt a hibát nem vártam. Játék közben nem látom, de ha egy pontra nézek akkor zavaró. A másik a lencse "csillogása"? A szélein ha nagyon fehér mondjuk az asztalt kiteszem, körülötte csont fekete, akkor olyan mint amikor beszűrődik a lencsére a fény. De játék közben ezt sem látom. Van rajta plusz dioptriás lencse az plusz felerősíti ezt. Ezeket leszámítva szuper, . éles, könnyű kényelmes, most hogy rátettem a Studiform kiegészítőket. Jól fut iR, szuperrel minden lov-on volt most szinte minden max és nincs reccenés. Nekem a minőséggel sincs bajom, nem tűnik gagyi szerlésnek, jó minőségűnek látszik a műanyag is, nem olyan mint amiket az első videókban látni. Óvatosan tépkedtem, tekergettem, a fejpánt csatija se jött még szét
Szerintem rendben lesz, most egy darabig nem akarok venni semmit.
Ha valaki vásárláson gondolkodik és előtte kipróbálná szóljon, Bp XV.ker -
zsozsa74
őstag
BTW kínomban ma megpróbáltam a Q3-at ALVR-al, hát jobb, mint a Meta Link, és nincs is az a frame drop problémám, de szerintem nem éri el a VD szintjét. Vagy csak qrva bonyolult beállítani...
-
zsozsa74
őstag
Kíváncsiságból én is lőttem a steam képről párat.
Itt nem igaz az az eddigi állítás, hogy szebb a monitoron megjelenő és fotózott kép. A távoli három hirdetőtábla közül a bal szélső és középsőt simán elolvasom: Nippo és NGK.
Eljutottunk oda, hogy a 4k monitorról lőtt kép sem adja vissza amit látok
Peti! Mi a szitu a DA-val? Írhatnál már valamit. Eskü elkezdtem számolgatni, hogy az 5 vesémből mennyit kéne eladnom...
-
zsozsa74
őstag
Kijöttek a Dream Air SE rivjúk. Hát elég felemás. A fő baj nem a fícsörökkel van, mert azok nagyjából rendben vannak, hanem azzal, hogy teljesen beleillik a cucc a Pimax lottóba. Több YT-er is csak a 2. vagy 3. hmd-t tudta tesztelni, mert egyszerűen szarok voltak mindenféle hibával.
Azt mondják, ha működik elég jó a cucc, csak hát nem biztos, hogy működik....
A nagytesóval nem voltak ilyen gondok, ahogy mondják. És persze nem túl jó érzés hallgatni, hogy mindig a nagytesóhoz hasonlítják, hogy az mennyivel jobb. Persze dupla árért, de hallani akkor is lelombozó...
Persze sem az arcmaszk, sem a fejpánt nem a végleges, azt majd utólag küldik. Ez mekkora faxság... A BB2-nél jobbnak találják, főleg így kicsit olcsóbban, csak hát ha működik ugye.
-
KrAt
veterán
Amúgy ha PCVR (és nem a flat tartalmak, abban már túlléptem
) akkor van értelme megvenni a quest 3S-t "kicsit" drágábban a 2-nél, mert bár a HW a PC szempontból majdnem ugyanaz, mégis frissebb HW, talán időtállóbb? 
-
gulasoft
addikt
Na Luke Ross belehúzott, és a 007 first light-hoz megjelent a modja, alapban az ajánlott kártya egy 3060ti hát kíváncsi leszek bírja e az 5090, csak hát 70€! Mondjuk van bent 27 a subnautica 2 miatt de még így is +43€..
Kicsit drága kíváncsiság még törpölök, valaki esetleg kipróbálta már? -
kevike576
senior tag
-
Márton
nagyúr
-
kevike576
senior tag
-
Márton
nagyúr
-
kevike576
senior tag
https://www.reddit.com/r/RecRoom/comments/1tu0zo8/my_servers_shut_down_early/
tegnap azért pont végig tudtuk tolni az 5db questet ...
-
kzolee216
senior tag
Nálam is jelen volt a hiba, de végül kábelen használtam, úgy minden rendben volt, csakhát f@sul nézett ki. Első szemüvegemben 14 pixelhiba volt, ment is vissza... éljen a minőség... ki tudja mi makkanhatott meg időközben, lehet a vr-on belül valami hw probléma.
-
bobalazs
nagyúr
Itt nem igaz az az eddigi állítás, hogy szebb a monitoron megjelenő és fotózott kép. A távoli három hirdetőtábla közül a bal szélső és középsőt simán elolvasom: Nippo és NGK.
Nekem az a bajom, hogy hiába állitok felbontást, vagy render %-t, pl ETS2ben is, a 100 m.nél távolabbi dolgokat nem lehet elolvasni olyan homályosak. De más játék is homályos a távolban.
-
zpeti2
tag
-
VincentVG
senior tag
Azon inkább ne remegjen
Az aszférikus lencse miatt elképesztően nagy a natív render felbontása. 6800x6800 emlékeim szerint, amit még az 5090 se tudott 40fps fölé vinni. Ugyan ez a Dream Airrel kb 4200x3800 Kissebb könnyebb (tisztább érzés
) Még tesztelem, de már most mondom ez egy más kávéház, (oled, kontraszt, élesség) és ahogy nézem rákapcsoltak a gyártással is, én februárban rendeltem három hónapot vártam, de április közepi rendelők is már megkapták.nagyon varjuk majd a beszamolot
-
zsozsa74
őstag
A júzer errort most kizárhatjuk.
Egy halom ember szenved ugyanettől a gondtól. Lásd a VD discord csatornáját! -
pRoject22
addikt
Azt nem tudom ,hogy azok a játékok amik mondjuk a Q3 ról futnak direktben azokkal mi van, mi nagyjából egy hardverrel ugyanarra használjuk ezért néztem meg, hogy nálam mi van.
-
bobalazs
nagyúr
-
pRoject22
addikt
De akkor nem lehet kijelenteni egyetemesen ,hogy a meta elbaszta az updatet mivel akkor nálam is baj lenne, tehát akkor vagy user error valami vagy hardverhiba nálad.
-
zsozsa74
őstag
Ok. Jó neked. De én sem haluzok! Az van, amit leírtam. 30 fps-es droppok úgy 30 mp-enként. Gala cimborám is látta. Az ő Q3-a pedig 2.1-el jól működött a rendszeremen.
¯\_(ツ)_/¯ -
pRoject22
addikt
Mentem egy fel orat, vagyis meg mindig benne ulok csak megmutatom neked az eredmenyt, szoval updateltem a Q3 legfrisseb verziora és tovabbra is rezzenestelenul vajsiman megy minden.
Ez a kep a Q3 beepitett fenykepezovel keszult, tehat ami ezen van en azt latom a Q3 ban
-
zsozsa74
őstag
-
pRoject22
addikt
Én komolyan mondom, hogy nekem nem rontott rajta egy update sem, vagyis a tavaj nyári amikor megjelent a liquid and debris pop up ablak de azt meg már év végére javitották.
-
zsozsa74
őstag
C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics\OculusDebugTool.exe
Rögtön a legfelső sorban a Pixel per display override: indulhatsz 1.5-tel és húzhatod feljebb. De mint ahogy VD-nél is vannak beállítási lehetőségek, úgy itt is kell állítgatni ahhoz, hogy szebb képet hozz ki belőle...
Köszi! De már belefáradtam a Quest 3-ba...
-
zsozsa74
őstag
-
pRoject22
addikt
Ismét próbálkoztam a Quest 3-al a jó öreg Meta Link-kel egy töltős IUNI kábellel. Hát itt nincs az fps eldobás, de olyan hányadékul néz ki minden a VD után, hogy két kör után abbahagytam a szimezést. Minden recés, homályos. A játék ultrán van. Mégis mit állítsak a Meta Link-en? Na jó, igaziból már nem is érdekel...
Amúgy felmerült bennem és másban is, hogy szándékosan qrják szét az új frissítésekkel a VD használatot...Remeg az ujjam egy Crystal Super 50 ppd-n erősen...
Most ebéd után lefrissítem én is a Q3-at és megyek pár kört, majd megírom tapasztalok-e bármi rosszat.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ismét próbálkoztam a Quest 3-al a jó öreg Meta Link-kel egy töltős IUNI kábellel. Hát itt nincs az fps eldobás, de olyan hányadékul néz ki minden a VD után, hogy két kör után abbahagytam a szimezést. Minden recés, homályos. A játék ultrán van. Mégis mit állítsak a Meta Link-en? Na jó, igaziból már nem is érdekel...
Amúgy felmerült bennem és másban is, hogy szándékosan qrják szét az új frissítésekkel a VD használatot...Remeg az ujjam egy Crystal Super 50 ppd-n erősen...
C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics\OculusDebugTool.exe
Rögtön a legfelső sorban a Pixel per display override: indulhatsz 1.5-tel és húzhatod feljebb. De mint ahogy VD-nél is vannak beállítási lehetőségek, úgy itt is kell állítgatni ahhoz, hogy szebb képet hozz ki belőle...
-
zsozsa74
őstag
Szombaton valami iszonyat szaggatós volt golf, nem értettem miért. Vasárnap a pc kiírta, hogy a vd streamert a virusírtó nem hajlandó futtatni, kapcsoljam ki telepítsem újra.....
Csak pislogtam, hogy mi van, kiléptem belőle vissza és már nem volt vírusírtó üzenet.
Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy vajon jó helyre megy e a wifi, és kiderült, hogy ez a nagyon okos átált arra a wifi5-re amit mindenki használ, és ezért vettem egy 6Gh-es routert külön.
Visszaállítottam, kisimult minden, szaggatás off......de hogy mi a retekért állt át az a hét kérdése, főleg úgy, hogy nem az elsődleges userrel játszom, hanem a másodlagossal, és a wifi átállításához is az elsődleges userrel kellett belépni.
Ha valami baj van a Q3-al az nagyrészt softveres. Az előző verzióba szét szagata a lépet, mindegy hogy VD vagy airlink volt, ezt megoldották, kérdés mit rontottak el.
Ha a meta fejlesztőinek az anyukájuk erősen csuklottak vasárnap, az miattam volt.Mindig elqrnak valamit, de cserébe az avatarok már pörgethetik a bránert is kb...
-
gulasoft
addikt
Szombaton valami iszonyat szaggatós volt golf, nem értettem miért. Vasárnap a pc kiírta, hogy a vd streamert a virusírtó nem hajlandó futtatni, kapcsoljam ki telepítsem újra.....
Csak pislogtam, hogy mi van, kiléptem belőle vissza és már nem volt vírusírtó üzenet.
Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy vajon jó helyre megy e a wifi, és kiderült, hogy ez a nagyon okos átált arra a wifi5-re amit mindenki használ, és ezért vettem egy 6Gh-es routert külön.
Visszaállítottam, kisimult minden, szaggatás off......de hogy mi a retekért állt át az a hét kérdése, főleg úgy, hogy nem az elsődleges userrel játszom, hanem a másodlagossal, és a wifi átállításához is az elsődleges userrel kellett belépni.
Ha valami baj van a Q3-al az nagyrészt softveres. Az előző verzióba szét szagata a lépet, mindegy hogy VD vagy airlink volt, ezt megoldották, kérdés mit rontottak el.
Ha a meta fejlesztőinek az anyukájuk erősen csuklottak vasárnap, az miattam volt. -
zsozsa74
őstag
Azon inkább ne remegjen
Az aszférikus lencse miatt elképesztően nagy a natív render felbontása. 6800x6800 emlékeim szerint, amit még az 5090 se tudott 40fps fölé vinni. Ugyan ez a Dream Airrel kb 4200x3800 Kissebb könnyebb (tisztább érzés
) Még tesztelem, de már most mondom ez egy más kávéház, (oled, kontraszt, élesség) és ahogy nézem rákapcsoltak a gyártással is, én februárban rendeltem három hónapot vártam, de április közepi rendelők is már megkapták.Gondolom a szoftverben lehet állítani, hogy milyen felbontásban rendereljen a pc. Csak akarni kell.

A probléma ott kezdődik, hogy a DA majdnem kétszer annyiba kerül, mint most egy Super. Annyim nincs rá. De a felbontása 3840x3552 szemenként, nem annyi, amennyit írsz. Persze kevesebb így is a Supernél, de nem jelentősen.
-
zpeti2
tag
Azon inkább ne remegjen
) Még tesztelem, de már most mondom ez egy más kávéház, (oled, kontraszt, élesség) és ahogy nézem rákapcsoltak a gyártással is, én februárban rendeltem három hónapot vártam, de április közepi rendelők is már megkapták. -
zsozsa74
őstag
-
kzolee216
senior tag
Na egy kis update a korábban már jelzett Q3 (+VD)-s problémámhoz. Ugye az volt, hogy a Q3 elég gyakran eldobott a 90 fps-ből egy 6-7-et, ami a szimezést nem igazán segíti. 2.3 FW volt rajta.
Mai nap átjött egy cimborám, elhozta a saját Q3-át, amivel neki egyébként ugyanolyan pc-vel és rúterrel, mint az enyém semmi gondja nincs. Teszteltük. Rádugtuk az én USB C- Ethernet kábelemre a hmd-t és már hasított is minden 90 fps-el, mindenféle framedrop nélkül. Na most neki 2.1-es FW van a Q3-on. Okosan letiltott a frissítéseket.
Na ezekután visszatettem az Q3-am és pont be is futott a legújabb 2.4-es FW. Meg is örültem neki, hogy ez már tutira javít mindent (na jó, annyira azért nem bíztam benne). Hát annyi történt, hogy az eddigi 6-7 eldobott frame helyett most már fix 20-at hajint el a Q3...

Na mondom megnézem, hogy mi lesz gyári visszaállítás után. Meg is csináltam. Persze ilyenkor rögtön a legújabb FW-t tölti vissza, tehát a 2.4-est. Beállítottam újra mindent, VD letölt, beállít. A változás jelentős! Az eddigi 20 fps helyett most már váltogatva 20 vagy 30 fps-t dob el, de inkább 30-at.

Eskü, még valamit állítanék tuti hozzáadódna még egy 10-es mínuszba...
Felmentem a VD discordjára. Több tucatnyian szopnak ezzel...Áldom a napot amikor eladtam ezt a hulladék Q3-at
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
petymeg
addikt
Végülis megoldódott, a chipset drivere nem volt frissítve és nem tudta kezelni az USB 3.0 csatlakozókat. Ezért szaggatott a hang meg volt homályos minden. Most már tökéetes.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Ti mivel használjátok pcvr-ben a szemüveget, saját hang vagy füles?
Nem tudom mi a szar van a gépemmel, de újabban az il2-ben szaggat a hang, végig csináltam az összes tanácsot, amit ai adott de nem lett jobb. De azt mondja a füles az igazi. DCS-ben is szaggat a hang. Nem tudom mi lett.Én általában csak akkor teszek rá fejhallgatót, ha nagyon el akarok merülni benne, de én vegyesen használom a gyárit és a jack-es cloud-ot. Ilyen gondom még nem volt, de helyedben kipróbálnám, hogy a hangszórókra teszem ki a hangot, úgy recseg-e?
-
petymeg
addikt
Ti mivel használjátok pcvr-ben a szemüveget, saját hang vagy füles?
Nem tudom mi a szar van a gépemmel, de újabban az il2-ben szaggat a hang, végig csináltam az összes tanácsot, amit ai adott de nem lett jobb. De azt mondja a füles az igazi. DCS-ben is szaggat a hang. Nem tudom mi lett. -
JoolsNOS
veterán
Oh, ne érts félre, a rendes 3D VR engem is megvett kilóra....
És bármikor szóba kerül pl. szimesek közt is a téma, mindig azt szoktam mondani, hogy lehet neked bármilyen szipi-szupi 3 monitoros rendszered mindenféle hétnyelven beszélő egyéb hardverrel, akkor is ott ülsz a szobádban/padláson/pincében, és nem a (verseny)autóban, amit épp vezetnél. Az agyad érzékeli a falat, a bútorokat, a macskát, mittomén
VR-ban meg szó szerint megszűnik a külvilág, és azt érzed és látod bárhova szaladjon is a szemed, hogy tényleg ott ülsz abban a járgányban! Ehhez hozzájön a 2D árnyék vs 3D "valóság" különbsége (bármilyen szép képet nézel is monitoron, az olyan, mint egy "árnyék" a valóságban - mert mi is árnyék? Egy 3D objektum 2D-s felületre való "kivetülése". Bármilyen képernyőn ezt látod: színes, szép, meg minden, de 2D-s. Ezzel szemben a "valódi" VR-ban "valódi" 3D képet érzékel az agyad, és ez irgalmatlan nagy különbség. Pl. emiatt is sokkal jobb a távolság-érzékelés a szimekben, hogy mást ne is említsek.)
Szóval a kettő együtt számomra egyértelművé teszi a döntést, a VR minden valós hátránya ellennére is.Viszont, ha te 2D-s dolog nézésére akarod használni a VR-t, az már totál más tészta, és a fenti előnyök nagyrészét el is bukod, cserébe a hátrányok még erőteljesebben érzékelhetően jelentkeznek, én ezért nem forszíroznám a dolgot.
Alapból én is így vagyok, hogy soha többé flat sim, de azért egy teljes cockpitet elfogadnék.
-
zsozsa74
őstag
Na egy kis update a korábban már jelzett Q3 (+VD)-s problémámhoz. Ugye az volt, hogy a Q3 elég gyakran eldobott a 90 fps-ből egy 6-7-et, ami a szimezést nem igazán segíti. 2.3 FW volt rajta.
Mai nap átjött egy cimborám, elhozta a saját Q3-át, amivel neki egyébként ugyanolyan pc-vel és rúterrel, mint az enyém semmi gondja nincs. Teszteltük. Rádugtuk az én USB C- Ethernet kábelemre a hmd-t és már hasított is minden 90 fps-el, mindenféle framedrop nélkül. Na most neki 2.1-es FW van a Q3-on. Okosan letiltott a frissítéseket.
Na ezekután visszatettem az Q3-am és pont be is futott a legújabb 2.4-es FW. Meg is örültem neki, hogy ez már tutira javít mindent (na jó, annyira azért nem bíztam benne). Hát annyi történt, hogy az eddigi 6-7 eldobott frame helyett most már fix 20-at hajint el a Q3...

Na mondom megnézem, hogy mi lesz gyári visszaállítás után. Meg is csináltam. Persze ilyenkor rögtön a legújabb FW-t tölti vissza, tehát a 2.4-est. Beállítottam újra mindent, VD letölt, beállít. A változás jelentős! Az eddigi 20 fps helyett most már váltogatva 20 vagy 30 fps-t dob el, de inkább 30-at.

Eskü, még valamit állítanék tuti hozzáadódna még egy 10-es mínuszba...
Felmentem a VD discordjára. Több tucatnyian szopnak ezzel... -
gulasoft
addikt
És bármikor szóba kerül pl. szimesek közt is a téma, mindig azt szoktam mondani, hogy lehet neked bármilyen szipi-szupi 3 monitoros rendszered mindenféle hétnyelven beszélő egyéb hardverrel, akkor is ott ülsz a szobádban/padláson/pincében, és nem a (verseny)autóban, amit épp vezetnél. Az agyad érzékeli a falat, a bútorokat, a macskát, mittomén
VR-ban meg szó szerint megszűnik a külvilág, és azt érzed és látod bárhova szaladjon is a szemed, hogy tényleg ott ülsz abban a járgányban! Ehhez hozzájön a 2D árnyék vs 3D "valóság" különbsége (bármilyen szép képet nézel is monitoron, az olyan, mint egy "árnyék" a valóságban - mert mi is árnyék? Egy 3D objektum 2D-s felületre való "kivetülése". Bármilyen képernyőn ezt látod: színes, szép, meg minden, de 2D-s. Ezzel szemben a "valódi" VR-ban "valódi" 3D képet érzékel az agyad, és ez irgalmatlan nagy különbség. Pl. emiatt is sokkal jobb a távolság-érzékelés a szimekben, hogy mást ne is említsek.)
Szóval a kettő együtt számomra egyértelművé teszi a döntést, a VR minden valós hátránya ellennére is.Viszont, ha te 2D-s dolog nézésére akarod használni a VR-t, az már totál más tészta, és a fenti előnyök nagyrészét el is bukod, cserébe a hátrányok még erőteljesebben érzékelhetően jelentkeznek, én ezért nem forszíroznám a dolgot.
Én inkább ahhoz szoktam hasonlítani, mintha egy kulcslukon néznél be egy 3d-s világba. Egy szemed fér oda, nulla térérzés, és ha egy kicsit félrenézel, már csak az ajtókilincset látod.
-
Ratrak
aktív tag
Köszi a totál részletes leírást!
A felbontás része teljesen tiszta, azt nem tudtam eldönteni, hogy a környezet izoláció mit ad a játékélményhez. Hogy semmi mást nem látsz a szemed előtt, csak a játékot
Ugye a múltkori volt az első rendes VR élményem (űrkiállítás az etelében), ott a felbontás nem volt annyira lényeg, hanem tényleg működött a séta-nézel-látsz mód, marhajó volt, és ezek után gondoltam arra, ha az "ülésben ülök", és fogom a kormányt, vagy lövöm az idegeneket tonnaszámra, akkor a "csak azt látom" érzés mit ad hozzá.
A két 27-es monitort nem tudom lecserélni munka miatt, másik bemeneten a melós gépem van, szóval így most marad a setup

-
gulasoft
addikt
Akkor ha nem voltam egyértelmű, az 1500-at én tippeltem félig viccből, nem olvastam sehol ilyet.
Azért csak félig viccből, mert ha a kiöregedőben lévő kézikonzol legolcsóbb kiadásának ára 779 euró a Valve-nál, akkor egy zsírúj VR eszköznél én nem lepődnék meg az 1500-as cimkén sem.
De hát csak nem...Az 1 terrás 920€ tehát €, nem $ !!! Akkor a 4* erősebb machine vajon mennyi lesz? 2000€??
-
xandrush0831
senior tag
Tavaly még az volt, hogy a frame olcsóbb lesz mint az index ami 1080€ volt, ez az 1500$ nem tudom honnan jött, de ha az mire bejön és lesz 1600€ akkor kenhetik a hajukra! Mondjuk a quest3 is emelkedett, én még időben szóltam, hogy akiakar vegyen mert annak is fel fog menni az ára, és fel is ment. Kíváncsi leszek kijön e ezután egyáltalán a frame, és biztos van pár elvetemült aki ki is fizetne érte 1500$-t mert ennek hogy kész de túl drága ezért nem adjuk ki sok értelme nincs. Majd ha lemegy a memóriák ára olcsóbb lesz.
Emlékezzetek volt olyan aki 2millát kifizetett az 5090-re én 1 mila környékén szálltam be, még a memóriamizéria előtt pont, de van az a réteg akinek ez nem pénz.
Legalább lennének független tesztek, bár ha valaki megvesz egy méregdrága terméket és nem küldi vissza, az nem fogja leirni, hogy vettem egy méregfrága kaki talicskát, tehát azért ott is gond van a függetlenséggel, de hátha, és akkor látná a valve, hogy min kéne faragni a vevők visszajelzései alapján.
Ott áll benn a pénzük a sok fejlesztésbe, kicsit értelmetlen, hogy nem adják ki.Akkor ha nem voltam egyértelmű, az 1500-at én tippeltem félig viccből, nem olvastam sehol ilyet.
Azért csak félig viccből, mert ha a kiöregedőben lévő kézikonzol legolcsóbb kiadásának ára 779 euró a Valve-nál, akkor egy zsírúj VR eszköznél én nem lepődnék meg az 1500-as cimkén sem.
De hát csak nem... -
gulasoft
addikt
Deck kapott egy laza 200+ eurós emelést.
Szia 1500 dolláros Frame.
Szerintem kiöregednek a mostani cuccaim, aztán ideje más hobbi után nézni.Tavaly még az volt, hogy a frame olcsóbb lesz mint az index ami 1080€ volt, ez az 1500$ nem tudom honnan jött, de ha az mire bejön és lesz 1600€ akkor kenhetik a hajukra! Mondjuk a quest3 is emelkedett, én még időben szóltam, hogy akiakar vegyen mert annak is fel fog menni az ára, és fel is ment. Kíváncsi leszek kijön e ezután egyáltalán a frame, és biztos van pár elvetemült aki ki is fizetne érte 1500$-t mert ennek hogy kész de túl drága ezért nem adjuk ki sok értelme nincs. Majd ha lemegy a memóriák ára olcsóbb lesz.
Emlékezzetek volt olyan aki 2millát kifizetett az 5090-re én 1 mila környékén szálltam be, még a memóriamizéria előtt pont, de van az a réteg akinek ez nem pénz.
Legalább lennének független tesztek, bár ha valaki megvesz egy méregdrága terméket és nem küldi vissza, az nem fogja leirni, hogy vettem egy méregfrága kaki talicskát, tehát azért ott is gond van a függetlenséggel, de hátha, és akkor látná a valve, hogy min kéne faragni a vevők visszajelzései alapján.
Ott áll benn a pénzük a sok fejlesztésbe, kicsit értelmetlen, hogy nem adják ki. -
xandrush0831
senior tag
Deck kapott egy laza 200+ eurós emelést.
Szia 1500 dolláros Frame.
Szerintem kiöregednek a mostani cuccaim, aztán ideje más hobbi után nézni. -
KrAt
veterán
Hadd próbáljam körülírni a problémát kicsit máshonnan nézve, hátha segít elképzelni, hogy mit is kell elképzelni
Van egy távolabbi rokonunk, aki mindig is az "aktuálisan elérhető legnagyobb TV-m legyen" vonalon mozgott. Amikor mi még az ilyen 20" körüli CRT TV-ket néztük, neki már akkor is nemtom 40"-os volt, meg ilyenek.
Időnként, amikor nagyobbra vagy újabbra váltott a régit odaadta ajándékba, ami még mindig hatalmas volt számunkra. Ennek kapcsán tűnt fel az, hogy a TV-nél a méret csak egy ideig jó, ha minél nagyobb, ha ugyanis a felbontás nem megy a mérettel, akkor csak az lesz, hogy szép "pixeles" lesz a kép, vagy más hasonlattal élve, olyan, mintha egy "szúnyoghálón" keresztül néznéd... Nagy, persze, de valahogy nem éles, nem szép. 55"-on egy 4k kép szép, de egy FullHD, vagy mondjuk egy natív 720p már randa lesz nagyon, érted.Na, amikor te a HMD-ben kiraksz egy "hatalmas vásznat" a szemed elé, az is valami ilyesmi. Igen, nagy lesz a vászon, de valahogy az egész mégis.... nem az igazi. Ja, Quest3ról beszélek. Ha veszel egy szuper-high-end millióK felbontású cuccot, az nyilván más.
Én a Q3 mellett egy 55"-os TV-t használok monitornak, kb. 1m-ről nézve (+/- 20 centi) ha épp nem VR-ozok. A VD-t amikor belövöm, kb. pont akkora a Q3-ban az elém vetített desktop, mint amekkora a valós világban az 55"-os TV is a szemem előtt. Elég jól látható így az "átmenet" úgymond a kettő között, amikor váltok. És elég jól látható a különbség is, egyértelműen, és mindennel összetéveszthetetlenül a TV javára. Ugyanis kvázi-ugyanakkora "észlelt" méreten a TV-n 4k pixel jeleníti meg az adott tartalmat, a Q3-ban meg.... háááááát nem vagyok matematikus, de jóval, számottevően kevesebb, tekintve, hogy a full látótér kb. hány százalékát teszi ki az adott méret, és hogy hány pixel esik az összesből arra a területre..... Meg a lencsék torzítása, stb.
Szumma-szummárum, össze se lehet hasonlítani a két élményt, és egyértelműen a TV agyonveri a Questet ilyenben. Így én kizárólag akkor használnám ilyenre, ha a TV nem lenne elérhető, vagy ha tényleg olyan nagyon sokat számít az, hogy "legyen NAAAAGY".
Persze, a környezet distractoló hatását kiveszed a Questtel, ez tény. De kapsz helyette egy csomó más distractoló hatást, ami egy "passzív" tevékenységnél sokkal nagyobb eséllyel lesz zavaró (értsd: ha épp játszol, akkor nem zavar az, ami egy totál passzív "ülök és nézek ki a fejemből" használatnál már jobban előtérbe kerül).
Meg lehet csinálni? Persze. Működhet? Hogyne. Jó lesz? Szerintem nem, legalábbis ha rendelkezésre áll hasonló, "hagyományos" megoldás. Kuriózumnak jó lehet, de alapvetően (megint csak: szerintem) 2D-s bármihez monitor/TV, 3D-s bármihez meg VR...
Köszi a totál részletes leírást!
A felbontás része teljesen tiszta, azt nem tudtam eldönteni, hogy a környezet izoláció mit ad a játékélményhez. Hogy semmi mást nem látsz a szemed előtt, csak a játékot
Ugye a múltkori volt az első rendes VR élményem (űrkiállítás az etelében), ott a felbontás nem volt annyira lényeg, hanem tényleg működött a séta-nézel-látsz mód, marhajó volt, és ezek után gondoltam arra, ha az "ülésben ülök", és fogom a kormányt, vagy lövöm az idegeneket tonnaszámra, akkor a "csak azt látom" érzés mit ad hozzá.
A két 27-es monitort nem tudom lecserélni munka miatt, másik bemeneten a melós gépem van, szóval így most marad a setup

-
Ratrak
aktív tag
Köszi, nem gondoltam, hogy ekkora bulit váltok ki

Alapvetően 2 db 27-es QHD monitorom van, abból 1-en játszok, a másik csak asztal kiterjesztés.
A gondolatom az volt, hogy ha kizárom a "felesleges" tényezőket a látóteremből, ad-e hozzá valamit. Hogy közelebb, full sötétben, és csak azt látom, amit kell.
A fejemen a nehéz valami jogos, bár jó nagyra születtem, talán nem gond, illetve esténként fél-1 óra van játszani, amikor van szabadidőm, az meg nem sok idő

A szobában amúgyis klímázok, utálom a meleget, szóval talán az se gond annyira.
De jogosak az észrevételek, átgondolom. Vagy megpróbálok egyet próbára szerezni

Hadd próbáljam körülírni a problémát kicsit máshonnan nézve, hátha segít elképzelni, hogy mit is kell elképzelni
Van egy távolabbi rokonunk, aki mindig is az "aktuálisan elérhető legnagyobb TV-m legyen" vonalon mozgott. Amikor mi még az ilyen 20" körüli CRT TV-ket néztük, neki már akkor is nemtom 40"-os volt, meg ilyenek.
Időnként, amikor nagyobbra vagy újabbra váltott a régit odaadta ajándékba, ami még mindig hatalmas volt számunkra. Ennek kapcsán tűnt fel az, hogy a TV-nél a méret csak egy ideig jó, ha minél nagyobb, ha ugyanis a felbontás nem megy a mérettel, akkor csak az lesz, hogy szép "pixeles" lesz a kép, vagy más hasonlattal élve, olyan, mintha egy "szúnyoghálón" keresztül néznéd... Nagy, persze, de valahogy nem éles, nem szép. 55"-on egy 4k kép szép, de egy FullHD, vagy mondjuk egy natív 720p már randa lesz nagyon, érted.Na, amikor te a HMD-ben kiraksz egy "hatalmas vásznat" a szemed elé, az is valami ilyesmi. Igen, nagy lesz a vászon, de valahogy az egész mégis.... nem az igazi. Ja, Quest3ról beszélek. Ha veszel egy szuper-high-end millióK felbontású cuccot, az nyilván más.
Én a Q3 mellett egy 55"-os TV-t használok monitornak, kb. 1m-ről nézve (+/- 20 centi) ha épp nem VR-ozok. A VD-t amikor belövöm, kb. pont akkora a Q3-ban az elém vetített desktop, mint amekkora a valós világban az 55"-os TV is a szemem előtt. Elég jól látható így az "átmenet" úgymond a kettő között, amikor váltok. És elég jól látható a különbség is, egyértelműen, és mindennel összetéveszthetetlenül a TV javára. Ugyanis kvázi-ugyanakkora "észlelt" méreten a TV-n 4k pixel jeleníti meg az adott tartalmat, a Q3-ban meg.... háááááát nem vagyok matematikus, de jóval, számottevően kevesebb, tekintve, hogy a full látótér kb. hány százalékát teszi ki az adott méret, és hogy hány pixel esik az összesből arra a területre..... Meg a lencsék torzítása, stb.
Szumma-szummárum, össze se lehet hasonlítani a két élményt, és egyértelműen a TV agyonveri a Questet ilyenben. Így én kizárólag akkor használnám ilyenre, ha a TV nem lenne elérhető, vagy ha tényleg olyan nagyon sokat számít az, hogy "legyen NAAAAGY".
Persze, a környezet distractoló hatását kiveszed a Questtel, ez tény. De kapsz helyette egy csomó más distractoló hatást, ami egy "passzív" tevékenységnél sokkal nagyobb eséllyel lesz zavaró (értsd: ha épp játszol, akkor nem zavar az, ami egy totál passzív "ülök és nézek ki a fejemből" használatnál már jobban előtérbe kerül).
Meg lehet csinálni? Persze. Működhet? Hogyne. Jó lesz? Szerintem nem, legalábbis ha rendelkezésre áll hasonló, "hagyományos" megoldás. Kuriózumnak jó lehet, de alapvetően (megint csak: szerintem) 2D-s bármihez monitor/TV, 3D-s bármihez meg VR...
-
gulasoft
addikt
Én is használtam már többször is film nézésre, vagy akár foci meccs nézésre. Meg gamepass-al is volt 1-2 játék amit toltam már rajta flaten. Sztem kifejezetten kényelmes fekve ilyen módon használni. Főleg passthroughban ahol látod a környezeted is, de el tudod sötétíteni és mozi méretű kijelzőt kirankni magad elé. Nem olyan rossz élmény az.
Ok. Ha neked is kényelmes, akkor tényleg csak a próba marad.
-
bojan
tag
Na jó veled együtt 2.
Én az víz útját nem bírtam végignézni pedig az 3D volt, moziban IMAX-ben meg simán. Több mint 5 év VR használat után!!
Kényelmetlen, nehéz elfárad a nyakam, pedig a bobo a hátsó aksikkal egyensúlyt tart, de még azzal sem.
Ha lenne egy 3d házimozim azzal simán menne.
Megűllítanám kimenné csinálnák popkornt, innám a citromos martinit jággel, egy fejszettben ezek kb. zéró. Nem találod meg a popkornt, max szívószállal ihatsz bármit, sorozatot simán a monitoron nézek nagy filmet meg a tv-n, egyszerűen kényelmetlen számomra.
Jó öreg vagyok mint az országút és ez az én tapasztalatom. Lehet van aki ebben éli az életét is, hiszen van áteresztő szines kamera, de ez az applénak sem jött be, vitték vissza 1000 számra, pedig lehetett bene filmet nézni, meg 2d-s játékot játszani virtuális nagyképernyőn.
És erre jön a frame, fekete fehér kamerákkal, tehát AR kilőve, és majd lehet benne a steames könyvtárból 2d-s játékokat játszani virtuális nagyképernyőn. Iszonyat fontos volt, sokkal fontosabb mint retkes 2 szines kamera!! De majd lehet rátenni +súlyből olyan előtétet amit persze senki nem áll neki gyártani hátmég szoftvert írni hozzá.
Itt is megy a hype mint az apple esetén, mert az emberek nem értik, hogy a steames játékaik, nem lesznek attól vr-osak, hogy egy vr szemüvegben játszák. (persze kivéve a natívokat, amiket persze nem tudjuk hogy fognak futni)
Megint vannak jó ötletek, de hogy tényleg összeszedjék az össezset az valahogy nem megy. (itt pl. a szemkövetéses átvitel a nagy újdonság, erre visszamenek fekete fehér kamerákhoz kilőve az AR lehetőéget. Hihetetlen !!)
Oled panel (gondolom itt az ár a fő szempont), szemkövetés, szines ar, pancake lencse, vezeték nélküli kapcsolat. Valami mindíg kimarad, vagy horror ár.Én is használtam már többször is film nézésre, vagy akár foci meccs nézésre. Meg gamepass-al is volt 1-2 játék amit toltam már rajta flaten. Sztem kifejezetten kényelmes fekve ilyen módon használni. Főleg passthroughban ahol látod a környezeted is, de el tudod sötétíteni és mozi méretű kijelzőt kirankni magad elé. Nem olyan rossz élmény az.
-
gulasoft
addikt
Na jó veled együtt 2.
Én az víz útját nem bírtam végignézni pedig az 3D volt, moziban IMAX-ben meg simán. Több mint 5 év VR használat után!!
Kényelmetlen, nehéz elfárad a nyakam, pedig a bobo a hátsó aksikkal egyensúlyt tart, de még azzal sem.
Ha lenne egy 3d házimozim azzal simán menne.
Megűllítanám kimenné csinálnák popkornt, innám a citromos martinit jággel, egy fejszettben ezek kb. zéró. Nem találod meg a popkornt, max szívószállal ihatsz bármit, sorozatot simán a monitoron nézek nagy filmet meg a tv-n, egyszerűen kényelmetlen számomra.
Jó öreg vagyok mint az országút és ez az én tapasztalatom. Lehet van aki ebben éli az életét is, hiszen van áteresztő szines kamera, de ez az applénak sem jött be, vitték vissza 1000 számra, pedig lehetett bene filmet nézni, meg 2d-s játékot játszani virtuális nagyképernyőn.
És erre jön a frame, fekete fehér kamerákkal, tehát AR kilőve, és majd lehet benne a steames könyvtárból 2d-s játékokat játszani virtuális nagyképernyőn. Iszonyat fontos volt, sokkal fontosabb mint retkes 2 szines kamera!! De majd lehet rátenni +súlyből olyan előtétet amit persze senki nem áll neki gyártani hátmég szoftvert írni hozzá.
Itt is megy a hype mint az apple esetén, mert az emberek nem értik, hogy a steames játékaik, nem lesznek attól vr-osak, hogy egy vr szemüvegben játszák. (persze kivéve a natívokat, amiket persze nem tudjuk hogy fognak futni)
Megint vannak jó ötletek, de hogy tényleg összeszedjék az össezset az valahogy nem megy. (itt pl. a szemkövetéses átvitel a nagy újdonság, erre visszamenek fekete fehér kamerákhoz kilőve az AR lehetőéget. Hihetetlen !!)
Oled panel (gondolom itt az ár a fő szempont), szemkövetés, szines ar, pancake lencse, vezeték nélküli kapcsolat. Valami mindíg kimarad, vagy horror ár. -
0utsider
tag
Mert mint írtad, és én is írtam kényelmetlen. Ez bajaom a frammel is azt küzdik, hogy a frame magában tudjon 2d-s játékokat egy virtuális monitoron megjeleníteni, de mind tudjuk akik próbáltuk, hogy kényelmetlen, és jobban jársz egy 4k-s monitorral.
Egyszer kérdeztem és 1 ember mondta itt, hogy nagy ritkán játszik így.Nem csak 1 ember jelezte.
Voltunk szerintem vagy 3-an is.
Ami egy olyan fórum topikban amit aktívan kb 10-15 ember használ, szerintem nem elhanyagolható.Mondjuk az én esetem különleges, mivel én még a flat YouTube videókat is valós 3d-nek látom, ha nincs elhomályosítva a háttér.
-
gulasoft
addikt
Akkor meg is vannak a válaszok.
Mondjuk a pixelhiba meg a nem jött be két külön kategória. Az egyik a garis, a másik elállás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
70994 - 70901
70994 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- VR topik
- (kiemelt téma)
- Apple MacBook Pro 2020 évi 10. gen core i5 CPU-s notebook AkciÓÓ
- Apple MacBook Pro 2018 évi 8. gen core i7 CPU-s notebook AkciÓÓ!
- Ultra AM5 Gamer - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 Ti / 16GB DDR5 / 512GB NVME + 007 First Light ajándék!
- MacBook Air 13" M4 Sky Blue
- PALIT GeForce RTX 5070 White OC 12GB 3 év ALZA garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Review-kban (jogosan) lehúzták, de van friss review ami szerint a legtöbb negatív review-s problémát javították szóval ilyen olcsón én adok neki egy esélyt.

Mert ha a headset le tudja kérdezni a pántos aksi töltöttségi állapotát, akkor gondolom(!) nem csak a tápfesz és föld vezetékek vannak a kettő között bekötve, hanem van adatforgalom is.

De ha megígéri, hogy nem, eskü beteszem! 

Nekem működik, kop-kop
A nagytesóval nem voltak ilyen gondok, ahogy mondják. És persze nem túl jó érzés hallgatni, hogy mindig a nagytesóhoz hasonlítják, hogy az mennyivel jobb. Persze dupla árért, de hallani akkor is lelombozó...
Persze sem az arcmaszk, sem a fejpánt nem a végleges, azt majd utólag küldik. Ez mekkora faxság...