Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
nozs23 #124517 üzenetére
Kábellel szoktam windowsos PC re vinni a képeket nincs mac em. Így előfordul hogy pl egykét fájl lemarad mert az eszköz még tölti a képek előnézetét. Ilyenkor ki is írja hogy az eszköz foglalt és a másoláskor lemaradhatnak fájlok. HEIF képekhez kell egy extension a windowsba hogy megtudjam nézni, ha webre töltöm fel lehet a feltöltéskor már konvertálódik. A 3utools tudja a heif importot vagy inkább exportot majd megnézem avval is de látszatra nincs különbség a két minőség közt csak méretben. Bár tudom a HEIF a modernebb, de JPEG el könnyebb dolgozni így windowson belül. A RAW módot nem is használom mert nem szoktam utólag semmit se editálni csak szimplán drag n drop és megnézem mit fotoztam
-
subset
senior tag
válasz
bigmasterg #124515 üzenetére
Cool
Volt valami állítgatva ? -
-
nozs23
addikt
válasz
BogyóBP #124510 üzenetére
Nem túl jó stratégia JPEG-re váltani iPhone-on már. Egyszerűen sokkal több info van a HEIF-ben. Ezért sem működik JPEG-ben a styles, ami nem csak felszopott filter, hanem ténylegesen tartalmazza az extra highlight/shadow/color infót, hogy utólag szerkeszd. Mindezt kisebb fájlmérettel, mint a mezei JPEG. Persze el lehet menni ProRaw oldalra is, az már más sztori, még több komplikációval, úgyhogy abba nem mennék bele, mert szerintem nem az érdekel most téged.
Nem tudom milyen átvitelre gondolsz, MAC-re sokféleképp lehet, van olyan opció, amivel automatikusan JPEG-re konvertálja őket. Ha Win, akkor passz, de felteszem, ha csak simán lehúzod a iCloud/Fotók web felületén, akkor szintén át fogja konvertálni JPEG-re. -
válasz
bigmasterg #124515 üzenetére
Jófélee
-
bigmasterg
addikt
Vivo X100 Ultra,
3,7x
[link]
-
Quqesz
nagyúr
válasz
OPiiPO #124511 üzenetére
+Subset
Köszi!
Nem. Ez egy kicsit bonyolultabb a Pixelen. A mostani gyári appban ha hosszan nyomod az exponáló gombot a Legjobb fotó bekapcsolásával, akkor egy videót vesz fel, amiből lehet képet exportálni. A gond csak vele az, hogy ha nem az általa felajánlott képet választod, akkor csak fhd képet készít. Ha az általa felajánlottat választod, akkor 12mp képet exportál.
Mivel a normál beállításokkal kiégtek a képek, ezért a brightness-t levettem, így lettek jók, viszont nem dobja fel az ajánlottak között. Az auto éjszakai módot ki is kapcsoltam.
Manuális beállítási lehetőség csak a gcam appban van.(Hosszú záridő). -
BogyóBP
addikt
Valaki nyomja 16 pro max al? Milyen beállítás jött be a legjobban? Én a heif et nem szeretem mert macerás vele dolgozni és szerintem nem ad többlet pluszt mint egy jpg. Viszont az átvitel gondokat okoz főleg ha sok van egy mappaban(hónap). Rakhatnek fel egy rakat képet de úgy vélem hogy valamiért az s24ultra égbolt fotózásnal a szinatmenetet nem tudja rendesen lerenderelni se felvenni, elég csúnyán látszik míg iPhone nal nem.
-
*RLaci*
addikt
válasz
Elit3Zotya #124504 üzenetére
Az Ultra igen, az nagyon sokat javult, de sztem a Pixel jobb kicsivel még mindig, lásd Helltak összehasonlítását.
-
válasz
*RLaci* #124498 üzenetére
Jó fényben már kb semmi különbség egy 25u és egy pixel között, de ahogy fogy a fény úgy lesz egyre nagyobb az előnye a pixelnek.
Nemrég volt nálam egy xl, nekem nagyon tetszett, de kamerás felhozatalban picit már szegényes, pl nincs telemakró.
Mint telefon a 9 pro, egy nagyon jó választás szerintem is. -
*RLaci*
addikt
válasz
Thom! #124496 üzenetére
Hát én most visszaváltottam 25+-ról(ami sztem nagyon jó telefon) P9Prora. Az esetek 90%-ában szutyok a samu a pixelhez képest. Az a tré az s25-ben, hogy egy olyan teló van a zsebedben, amit ha előveszel, hogy lőjj egy képet, egyszerűen esetleges, hogy milyen lesz a végeredmény, magyarul 50-50, ez az arány a pixelnél kb 90-10%. Arról meg ne is beszéljünk, 25ökben kotvány lencse van 99%-ban.
-
válasz
Pinyo16689 #124485 üzenetére
Más a szenzor így abból is eredhetnek különbségek, de a proci sem ugyan az, lehet más ISP-vel dolgozik a 2 snapi proci.
De egy összehasonlítást előbb megnéznék, hogy valóban van e nagy különbség a 2 között. -
natë
nagyúr
válasz
Pinyo16689 #124485 üzenetére
Nem dolgozom a Honornál
-
Ricardo
titán
-
Cblacksmithc
tag
Realme 9 pro plus gcam
-
válasz
Ricardo #124480 üzenetére
SzVSz már egy mezei Samu s25U-val vagy Pixel 9 pro-val (mindkettőben soványabb a kamera, mint a vivo-é!) összehasonlítások se hozzák ki húdeűberbrutálmindentlever telefonnak a szifont. A "nagy előnyöket", amiket legtöbb influencer belemagyaráz 4k monitororon kell kurkászni, miközben ami igazi fegyvertény, pl éjszakai képek, abban a pixel simán leveri a dicsőített ájfónt úgy is, hogy egy 1974es videoton TV-műremeken nézzük az eredményt... Mindez -legalábbis nálunk - igen vastag almás felár mellett (nekem valami 30%-al lett volna drágább a 16pro)
-
válasz
bigmasterg #124474 üzenetére
A jobb ultraszéles garantált a nagyobb szenzor miatt, de a többi kérdéses hogy jobb lesz e.
A 15 ultra ellen tuti kevés most ez szvsz, de ne legyen igazam. -
sifu91
aktív tag
érdekes, jó kis teszt
[link] -
bigmasterg
addikt
Közben megjelent a Vivo x200 Ultra, jövögetnek az első összehasonlítók.
video - Vivo X200 Ultra vs Xiaomi 15 Ultra vs Galaxy S25 UltraEzt az upgradet most kihagyom, inkább egy új fényképezőgépet rendeltem két napja.
-
Bagoly01
senior tag
Pixel 7-re melyik Cfg ajánlott leginkább?
-
-
rtrace
junior tag
válasz
novinyul #124462 üzenetére
Nekem ez sokkal inkább vanilla GCam-nek tűnik, mintsem natë stílusának. Biztos importálva van rendesen a config?
Francia91 képei nagyon mások vele: [link] [link]
Oké, hogy nem ugyanaz a teló, de ha az egyiken minimálisra vette le az élesítést, akkor abból a másikon sem kéne ennyire eltúlzottra változnia. -
thomeef
őstag
válasz
Elit3Zotya #124463 üzenetére
Szerintem is, bár a V40-et a feleség kormányozta
De nem baj, ez az auto mód lényege.
-
-
Remus389
veterán
Legyen egy kis retro, iPhone XR
-
-
Thom!
veterán
S25 hatalmas csalódás
S23 van itthon szinte alig van előrelépés kamera fronton.
Ugyanaz a sáros kép, nem elég jók a részletek. Kevés fénynél a leggyengébb algoritmus zajszűrés szempontjából a piacon. Ami hiányzik a fényképeknél a 3D érzés... nincs mélység a karaktere a fotóknak. Ez a telefon maximum statikus témákra jó megfelelő fényben. Videózás viszont korrekt, de nem iphone szint.
Amúgy mint telefon szerintem kiváló oneui 7.0 elég jó lett, de hasra esni sem kell tőle.
S21 vagy S22 talán megéri váltani. -
novinyul
veterán
válasz
Ricardo #124448 üzenetére
A legnagyobb baromság volt részükről, de ugye tudjuk hogy már nem ők döntöttek erről. Sajnos már a 808 idején meg kellett volna lépni részükről az Android vonalat. Minden a kezükbe volt még akkor, de ugye ez már történelem.
Valaki87: Ilyenkor azért én is elgondolkodom ezen
näte: Maradtál Honor vonalon? -
vezeralmos2
senior tag
Galaxy Note 5 (Sony imx240)
raw kép, iso 40 F1.9 1/1948s , 5312x2988
-
thomeef
őstag
Vivo V40 (felül) vs Nothing 3a Pro (alul) makró mód, a legjobb elérhető még élesnek mondható kép, digitális zoom nélkül. A kép széltében körülbelül 2,5 cm-t fed le.
Szerintem magáért beszél. A Vivo amúgy nagyon szépen hozza a valóságot, nem szaturálja meg simítja szét szoftverből.Ha egyszer kijutok a lakásból, akkor jönnek majd kinti fotók is.
-
balint18
tag
Valaki Honor 400 Lite-tal tud lőni pár képet? Vagy mire lehet számítani kamera téren?
-
Bagoly01
senior tag
[link]
Redmi Note 13 Pro+ (Gcam) -
dokee78
félisten
Általában milyen módon fotóztok egy adott készülékkel?
Pro vagy automata? -
migabi24
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #124434 üzenetére
Elképzelem ahogy a samsung ledja a rendelést a sonynál több millió kamera modulra, de a sony azt mondja, hogy nem adunk nektek
-
rtrace
junior tag
válasz
vezeralmos2 #124434 üzenetére
Miért ne kapnának? S25U-ban is van 2, A56-nak meg csak az előlapi kamerája nem Sony, csak hogy a legújabb modelleket említsük.
-
válasz
Thom! #124431 üzenetére
Én már 2 generációval korábban (a52s) elengedtem a samsungot
. Egy borzalom volt, amit a gyári kameraszoftver a képekkel művelt és őszintén a high-end modellekről kapott mintáktól se voltam elájulva.
Hogy ne jöjjek üres kézzel, hoztam egy homályos-ködös távolbanézős képecskét - úgy néz ki, itt már előjön a légkör, de sztem volt értelme a kis olympus lencsét beszerezni
A "feldolgozásért" előre elnézést, ez a google photos backupomból van, majd állítgatnom kell rajta, hogy eredeti minőségben töltse fel a képeket. Eléggé olajfestmény-ízű így. A realitás kb felezett méret+medián filter lesz itt hosszabb távon szvsz.
Előtétlencse nélül (p9 pro, telekamera)
Olympus C-210 előtétlencsével -
Thom!
veterán
S23 és S25 majdnem vissza fejlődés van fotózás téren.
Képfeldolgozás alig javult ha javult.
Shutterlag S23 jobb.
Színkezelésben van javuláshoz S25 javára.Samsung nem erőltette meg magát a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.
-
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Thom! #124422 üzenetére
A Samsunnak az új kamerái nem tetszenek.
Volt nálam Note 20 Ultra, S22 Ultra, papíron 100MP, aztán a OnePlus 7T Pro a 48MP Sony Exmor RS szenzorával mindenhogy részletesebb volt.Az utolsó Samsung amiben normális kamera volt az a Galaxy S9/Note9 széria, Sony változó rekeszes kamerával. Azóta sem volt ilyen gyors kamerás mobilom, sok fényben állóképet készít a pillanatból, és sötétben is jó.
Az újabb Samuk mind lassabbak, és AI-val agyon színezettek, fuj. -
Thom!
veterán
S25 VS. Pixel 8
Fehér egyensúlyba úgy gondolom hogy jobb a samsung.
Összességében a pixel szerintem jobb, de az sem tökéletes.
Samsung néha kegyetlen egy fos -
vezeralmos2
senior tag
N910C(Note 4 Exynos) random redbullos kép
-
rtrace
junior tag
válasz
Ricardo #124416 üzenetére
"Igen feltelepíted és minden csodálatos."
Nem tudom, ez hogy jön ide, sehol nem mondtam ilyet és nem is kapcsolódik a témához.
Igen, tájékozódni kell előtte, segítséget kell kérni, a kapott instruckiókat tudni kell követni (nem mindenkinek sikerül ez sem), vagy pedig akit mélyebben érdekel a dolog, annak megtanulni magának konfigurálni és troubleshootolni, mint ahogy én is tettem.Régen az volt csak egyszerűbb, hogy az apk-ba volt beírva az, amit ma config fájlal viszel be és így kevesebb dolgot tudott az user elrontani. Cserébe nem tudtad így ízlésre szabni, nem tudtat magadnak megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat és meg kellett várnod, amíg egy programozáshoz konyító emberke portolta a te telefonodra is.
-
Ricardo
titán
válasz
rtrace #124414 üzenetére
Igen feltelepíted és minden csodálatos. Azért kell mindernféle konfigurációs fájlokat is telepítgetni, ha egyáltalán van a készülékednek megfelelő.
Lehet szépíteni, de ez már nem olyan egyszerű, mint anno volt.
Igaz anno egy, ritkábban két kamera lencse volt egy telefonon, de feltetted a vasnak megfelelőt és örültél.
Egy ideje vadászni kell a megfelelő verziót, és ha megvan, csak hogy jól működjön, egy passzoló konfig fáj is illik mellé, és akkor sincs garancia arra, hogy megfelelően működik minden úgy ahogy kell.
Ez saját tapasztalat. Régen szinte minden telefonomon Gcamot használtam, de egy ideje kínlódás az egész. -
rtrace
junior tag
válasz
aldebaran #124413 üzenetére
Lencse beállításoknál van, mindegyik kamerához külön kell. Meg figyelni arra, hogy image processing -> sabre/spatial rgb alatt ne legyen felülírva.
Nem biztos amúgy, hogy csak a 3 jó, nem próbáltam a többit. Inkább az a lényeg, hogy ne 1 (sabre) legyen, mert azzal fixen nem megy.
-
-
rtrace
junior tag
válasz
Ricardo #124408 üzenetére
A compiling során van kiválasztva egy alacsonyabb sdk-szint, ami miatt jelez a play protect, mert nem felel meg az előírásainak. Ennyi csak, semmilyen régi rendszerre "optimalizálásról" meg korlátokról szó nincs.
Értem, hogy nem mindenkinek a szíve csücske a GCam, de ezek műproblémák.
Az Exynos kompatibilitás nem, de arról meg szerintem volt tudomásod vásárlás előtt is és más kamera appokkal (MotionCam például) is köztudottan kompromisszumos. -
rtrace
junior tag
válasz
Bagoly01 #124407 üzenetére
Lehetséges.
Merge method 3 és engedélyezni kell dev settings-ben a bento-t. Ha akkor sem megy, akkor (egyelőre) felejtős.Nem mindig aktiválódik amúgy. 1 szupergyors frame-et csinál csak pluszban, extrémebb szembefényben nem tudná szépen összedolgozni, több lépcső kéne. Úgyhogy a HDRE-t nem minden esetben tudja kiváltani, legalábbis addig, amíg nem tudjuk paraméterezni.
Viszont egy ilyet már megoldott volna szépen.
Ez meg saját teszt. Föntről lefelé: 9.2 ZSL, 9.2 HDRE, 9.6 ZSL bento ON -
Ricardo
titán
válasz
rtrace #124406 üzenetére
Ha van egy régebbi telefon egy regebbi droiddal, akkor felteszel egy régebbi gcamot és örülsz.A gondok akkor vannak, ha a vas régebbi, de az android friss.
Ha az új droidhoz van optimalizálva akkor a tégebbi vas jelenti a korlátot. Ha a régebbi vashoz van optimalizálva, akkor meg az új droid. Ezt koronázza meg, ha az adott készülék nem snapdragonos, hanem valamilyen más processzort használ -
rtrace
junior tag
válasz
Ricardo #124403 üzenetére
Bizonyára nem hiába van így; vagy van valami technikai oka, vagy szimplán a visszajelzések alapján igényt látnak régi készülékek támogatására is.
Mi nem nyernénk vele semmit azon az 1 kattintás megspórolásán túl, pont ugyanazt tudják az újabb androidot targetáló verziók is. -
thomeef
őstag
Vivo V40 (felső három 2x tele, alsó sima main) -
nikkor
aktív tag
válasz
Plazmacucci #124400 üzenetére
Most Honor Magic 5 Pro használok. Ez is tud manuális fókuszt?
Már meg is találtam a Pro módban.
Köszönöm! -
Ricardo
titán
válasz
rtrace #124401 üzenetére
Folyamatosan arra vonatkozott, hogy azok közül amik működnénék talán az exynos-os samukkal, mindegyik picsog telepítéskor. Értem hogy elindul, ha figyelmen kívűl hagyod, de azért amikor az android már lassan a 16 nál tart, a gyártók többsége ( lassan a Samsung is) meg egy ideje a 15 ön, akkor a gcam verzióknak is illene a 11es verzióra írt alapról tovabb lépniük.
-
-
rtrace
junior tag
válasz
Ricardo #124395 üzenetére
Folyamatosan? Nekem telepítéskor jelez 1x a play protect, hogy biztos akarom-e folytatni, de pont hogy a régi verziókra épülőknél (LMC 8.3 például).
9.6-ból a v3-at már sikerült végül működésre bírnom a múltkori kommentem óta. Igen, vannak még benne bugok, de az ilyen korai buildeknél ez természetes, nekem nem tűnik reménytelennek.
A 9.2 is v10 körül lett egyáltalán használatra érdemes, ma meg az egyik legnépszerűbb.
Szerintem csak időt kell neki adni, addig meg a megfelelő helyeken tájékozódni, hogy melyik telón mit érdemes használni milyen configgal, nem vakon kisérletezni.De alapvetően kijelenthető, hogy hacsak nem igényli kompatibilitás miatt az adott teló, akkor fölösleges a 9.x verziókat erőltetni. 8.4-ből atomstabil portok vannak, ugyanazt tudják azok is, mint az újak, csak kiforrottabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest