- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alex8379
csendes tag
válasz
Rolibratyo
üzenetére
Ma sajnos nincs időm vele foglalkozni. De majd holnap. Amúgy itt van a mérési eredmények.
-
Rolibratyo
tag
válasz
alex8379
üzenetére
Kezdjük az alapoknál ha 5.1-es hangdoboz szetted van akkor az avr-ben ezt válaszd ki akkor is ha végfokolod a frontokat:
Setup-->Speakers-->Manual Setup-->Amp Assign-->5.1ch + ZONE2/3:
Fontos, hogy a két csatornás a sztereo lejátszáshoz a Denon / Marantz AVR-ekben procikban külön beállítás van a menüben:
Setup-->Speakers-->manual setup-->2ch Playback
Itt a sokcsatornás beállításoktól függetlenül megadható hogy sztereo forrás esetén legyen-e sub a frontok mellett vagy sem.Sajnos almát hasonlítasz körtéhez. Ha arra vagy kíváncsi hogy mennyit hozott a nem túl érzékeny dolbozaid végfokolása a korábbi AVR-es meghajtáshoz képest akkor ugyanolyan körülményeket állíts be az előtte-utána állpot teszteléséhez.
Ha már nem is emlékszel hogyan szóltak a Frontok szub nélkül akkor egy teszt erejéig kösd vissza őket az AVR hangszóró kimenetére és hallgasd meg önmagában utána mehet vissza a végfokra. Így lenne egy frissebb korrekt hasonlítási alapod.
Ezt a tesztet én a sztereo forrásanyaggal végezném a 2ch Playback menüben a Frontokat Large-ra állítva.Kétleném, hogy ne lenne egyértelműen hallható különbség egy csatornánként 500W 4ohm teljesítményű D osztályú végfok és egy AB osztályú AVR beépített erősítője között dinamikában.
Más: nem írtad, hogy végeztél-e bemérést a végfok rendszerbe integrálása után meg azt sem, hogy előtte be volt-e mérve legalább a marantz gyári audyssey kalibrációjával.
Ez a front hangdobozok jelszintjének a többi csatorna jeléhez történő igazítása miatt is fontos. Furcsálnám, ha nem kellene jónéhány dB-lel halkabbra állítani a vékfokolás után, bár ebbe beleszól a végfok gain-je is.Nem tudom hallottál-e már róla, de a gyári audyssey kalibrációnál létezik egy sokkal kifinomultabb nagyságrendekkel jobb akusztikai korrekcióra alkalmas megoldás saját ízlés szerint kiválasztható célgörbékkel. A legfrissebb:
O.C.A. A1 EVO AcoustiX -
alex8379
csendes tag
Sziasztok. Segitséget kérnék tőletek végerősitő bekötése, beállitásában.
Van egy Denon AVR X4400 hozzá [link] Dali OPTICON 8 MKII álló hangfal szett 5.0 amihez van még egy Klipsch R-115SW mélynyomó. Most vettem egy [link] AUDIOPHONICS AP300-S500NC végerősitőt. Tegnap össze is raktam. De valami a beállitásokba szerintem nem jó. Eddig a szub adta a mélyhangot így már nem is nagyon emlékszem, hogy anélkül hogyan is szóltak a Dalik nélküle. Viszont úgy voltam vele majd ha lessz a végfok akkor lessz olyan dinamika a szubi nélkül is hogy egyértelmüen hallható lessz. De szerintem gyenge a dinamika nélküle. Nem is tudom változott e egyáltalán.
Az AVR nél mik a lényeges beállitások 5.1 re kell állitanom akkor is ha a két csatornát a Pre-aut on keresztül megy? Illetve a menübe mik a fontosabb beállitási módok? -
Parson
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
És ezt miért tölem kérded? (Költöi kérdés, nem várok választ rá.) Talán a segitökész választ fölösleges hsz szaporitás helyett korábban magától is meg tudta volna adni a kolléga a kérdezönek... nincs itt semmi nagy arccal tolás, csak egyszerüen határozott véleménynyílvánítás. Részemröl fölösleges ezt itt tovább fejtegetni... -KP- megadta végül az értelmezhetö saját megoldási javaslatát, és pont. Szép napot.
-
m3ss
veterán
diegoban vannak blackout fuggonyok, ha csak a sotetites a cel.
-
-KP-
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Egyrészt nem nekem kell megoldani, mert nem én vagyok a kérdező. Amúgy pedig ha magamnak csinálnám, akkor készítenék 10-15-20cm vastag elnyelőket(ami elfér), amik eltakarják az ablakot, és zsanérokkal megcsinálnám úgy, hogy kinyitható/összecsukható legyen. Ezzel az ablakot is kiiktatnám az egyenletből és egyben a hallgatói pozíció mögötti visszaverődés is kezelve lenne. A zsanéros kinyithatósággal pedig a szellőztetés ill. a lakószoba funkció is meg lenne oldva.
-
Parson
addikt
Ha tökéletes megoldást akarsz, akkor ahhoz eleve nem csak félszavakban kellene hozzáállni... Viszont elárulom, hogy otthoni környezetben nem lesz tök´letes megoldás, úgyhogy némi kompromisszumot meg tudnod kell hozni majd... az, hogy mennyit, az per pill megint részletkérdés.
-
Parson
addikt
Sajnos pontatlan vagy, mert pont a magasabb hangokat fogja akár egy függöny is megfogni, és a mélyebbek pedig hatolnak át akár a falakon is...
Egy jó bársonyfüggöny kell és voila, problem solved... vajon a szinházakban miért használnak szintén olyat vagy még vastagabb anyagokból készültet... ennyit erröl elsö körben.
-
Rp526
senior tag
válasz
evitiguF
üzenetére
Amit én el tudok mondani, h mezei függönyboltokban és méteráru boltban nem találtam anno semmit, amikor vastag anyagot akartam. Ipari textilek közt is csak olyat, amit beduplázva lett volna bármi értelme. Az egy kárpitos gyár volt. Nem azt mondom, h nincs ilyen bolt, csak voltam 5 méteráru-függöny-kárpitos boltban és egyben sem volt.
-
Khaosz55
addikt
Úgy látom jönnek az új procik. Kíváncsi vagyok, még kevés az info. Jó lenne egy user manual és teszt is, de az még várat magára.
Arcam AVP45
Jbl synthesis sdp-60
Onkyo pr-rz91 -
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Függönyanyag!
Segítsetek már, megcsal az emlékezetem, mert tisztán rémlik, hogy kb 1-2 hónappal ezelőtt volt itt egy ajánlós poszt függönyanyagra, de keresővel sehol sem lelem.
szóval ha tudtok ajánlani nem horror áron jó minőségű függönyanyagot (ablak elé) azt megköszönöm! (240cm feszített szélesség, és ha padlóig kell lógnia, akkor 250cm hossz - bár akkor a radiátort is becsomagolom vele...) -
mandju
senior tag
válasz
devil-k
üzenetére
De, sok az 50 óra. Jobban örültem volna, hogyha 2-3 óra alatt sikerül...
Mindent script-ekkel oldottam meg és automatizmusokkal. Ez több, mint 2000 sornyi yaml kód.
Elkészült 3 különböző dashboard. Ez összességében több, mint 6000 sornyi dashboard yaml kód.custom card-okkal, interaktív gombokkal, kezelőkkel. Szenzorokkal, készülék státuszjelentésekkel, teljesítményadatok monitorozásával, media player integrációval stb... külön landscape és mobil nézettel
- Trinnov A32 vezérlés
- JVC NZ800 vezérlés
- HTPC vezérlés (Kodi, mpc-hc, madvr, nnd shader)
- nn wlan keyboard
- világításvezérlésekHa innen nézzük, akkor lehet, hogy nem sok az 50 óra. Teljesen nulláról indultam, soha nem volt közöm a HA-hoz.
Az unfolded circle sem triviális. Arra is ráment pár óra, mire az ember ráérzett a logikájára.
De most már minden úgy működik, ahogy szeretném és nagyon professzionális a megvalósítás. Az alap vezérlést infrán a harmony is tudta, de sokkal puritánabb formában. Vagyis nem teljesen, mert az A32 távról nem kapcsolható se ki, se be.
Most minden TCP/IP parancsokkal megy, így nincs ilyen probléma többet. -
devil-k
nagyúr
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
adamssss
üzenetére
Ami érdekes, hogy ez csak az Spa 22 és 23-nál volt így, én anno ezek után megvettem az akkori proci-végfok primare párost is az sp33 és a30.7 -et, de már annál se volt ez, ott bizony fel kellett tekerni a hangerőt. Nem is értettem, esküszöm erősebb volt a kis izmos spa23 avr
Most megvettem az spa25-öt is, nem csalódtam , erőben gazdag, és nagyon jó hangja van, de itt is finom lépésekben emelkedik már a hangerő, teljesen más mint a 23-as. De annyira megtetszett az új avr, hogy a hifibogár tovább hajtott, és most beszereztem ismét a processzor-végfog párosukat, az Sp25 és A35.8-at, úgy érzem révbe értem,, ez életem legjobb mozi és zenei hangja itthon.! -
mandju
senior tag
válasz
Rolibratyo
üzenetére
Én is a harmony elite-et használtam sok évig. Azt váltotta a sofabaton x2. Ez már felér a harmony szintjére és tud rf-et is, ami jól jött a világítások és a redőnyök vezérlésére.
Aztán a sofabaton miatt kezdtem el a HA-val foglalkozni. Viszont ahogy felépült a home assistant rendszerem, már láttam, hogy a sofabaton nem tudja olyan szinten a HA integrációt, mint az UC R3. Végül az R3 lett nálam a befutó és a kezdeti nehézségek ellenére most már tökéletesen azt hozza, amiért vettem.
Teljesen nulláról közel 50 órámba telt a HA felprogramozása és a remote 3 hozzádrótozása. Viszont így utólag azt mondom, megérte... -
Rolibratyo
tag
Már nem tudtam szerkeszteni:
Most jutott eszebe a Spacedesk nevű progi.
Alapból az iPad-et használom vele kijelzőként, amikor a JVC projit kalibrálom az asztali géppel és a projektoron csak a full screen teszt mintákat látom, de lehet vele a PC-t is távirányítani, ha duplikált kijelzőre állítod ugyanzt látod a tableten is.A standard microsoft remote desktop - ehhez is van ios app is nemcsak android- sajna alapból zárolja a gép kijelzőjét amire rácsatlakozol a standard consumer Windows Home és Pro licencek esetében.
Ez headless gép elérésére alkalmas, én arra használom.
Elvileg Windows Enterprise vagy Education verzióval látható marad a a host gép kijelzője is de ezt megerősíteni nem tudom.HTPC vezérléséhez ugye látni kéne a PC képét is ehhez RDP helyett Remote Assistance (msra) ajánlott, de ebbe még nem ástam bele magam. Itt elvileg nem zárolja a gép kijelzőjét normál Windows esetén sem amire rácsatlakozol, viszont ezt is konfigurálni kell először a Group policyben, hogy meghívás nélkül tudj csatlakozni, de ehhez meg valószínűleg másik pc kell nem app.
-
Rolibratyo
tag
válasz
Melorin
üzenetére
Én kb 7 éve Logitech Harmony Elite + hub-ot használok.
PC-t bluetooth-on keresztül képes távitlrányítani, nálam ez vezérli az egész mozit.
Előnyei:
- a fizikai táv mellett android és ios app is van hozzá bármely mai telefonra-tabletre feltehető és kb ugyanazt tudja, mint a táv
- rengeteg készüléket támogat alapból, amit nem azt is rá lehet tanítani
- makrózható pl. pause hosszan megnyomva pillantat állj majd led világítás be, fényerő fokozatosan fel, motoros vászon fel (szellőztetés hosszabb filmnél)
Hátrányai:
- már nem gyártják, drága volt és még sok év elteltével használtan se olcsó
- mindent a logitech szervereiről tölt le és ment vissza azaz ha a támogatás megszűnik mehet a kukába, hacsak nem lesz rá alternatív megoldás. Logitech ígérete szerint amíg a felhasználóknak szüksége van rá addig menni fognak a szerverek...Ha nem kell fizikai táv és jó a telefon / tablet akkor csak hub-ot is lehet venni Kleinanzeigeről 10-30€ közötti összegért Bluetooth-on keresztül az képes PC-t vezérelni
Ez nem olyan veszélyes összeg, ha pár év múlva ki kéne dobni is elviselhető.Vannak persze új gyártóktól alternatívák ezeket nek ismerem.
1.
2. -
mandju
senior tag
válasz
devil-k
üzenetére
unfolded circle remote 3 - erre nézz rá.
Én az utóbbi időben ezzel foglalkoztam, hogy a teljes mozi vezérlést össze tudjam hozni. Home Assistant az alapja. Akár telefonról, akkor egymás alatt helyezkednek el a kezelőszervek, akár tabletről, akkor pedig bal oldalt a kezelő, jobb oldalt a szenzor visszajelzések.
Home Assistant teljes vezérlés:
És ezzel van összedrótozva a remote 3
Tökéletesen működik. Bár nem triviális a programozása. A scriptjeim több ezer kódsorra rúgnak, a dashboard-ok kódja több, mint 6000 soros... :-)
A HKV-n a topikomban elég sok bejegyzést írtam róla. -
Melorin
addikt
Ti mivel távirányítjátok a PC-t? Van egy Flirc usb vevőm és egy gagyisztikus 800ft-os tanítható távirányító. Gondolom valami komolyabbat lenne érdemes beszerezni ha nem akarok folyton a PC-hez rohangálni.
-
Melorin
addikt
Van értelme PC-n 5.1 kimenetnél többnek lennie egy hangkártyán ha az atmos elvileg nem működik AVR nélkül? Ha van plusz kimenetem es hangfalam, ki lehet rá küldeni valami extra hangot?
-
ada19
őstag
A Sync correction ki-be próbáltam, az Audio Delay természetesen engedélyezve volt, addig talán értéket sem enged megadni. Az Audio Renderer-ben az MPC-HC elfogadta, tehát most jó, alapvetően arra vagyok kíváncsi hogy normális-e hogy ennyi különböző delayt tapasztalok (24 vs 60 Hz stb.), és ki hogy oldja meg.
#191951 Tuco78: ez sajnos nálam nem opció. -
Tuco78
aktív tag
válasz
ada19
üzenetére
Én pont emiatt választottam szét a képet és a hangot pláne, hogy én leginkább játszom a cuccon és ott ez még hangsúlyosabb probléma. Az erősítő hajlamos lagolni. A legjobb megoldás ha külön kezeled a képet és a hangot. Nekem a kép megy a vga-ról a TV-be 4k/120hz-el. A hang meg külön hangkártyáról csatornánként az erősítőbe. Jobban is szól meg abszolút nincs lag. Persze ez PC-n.
-
ada19
őstag
Csak félig kapcsolódik a témához, de hátha tud valaki segíteni eligazodni.
Amióta TV-t cseréltem (Sony XF90->TCL C7K), feltűnt hogy a kép és a hang nem mindig van szinkronban. Ami tovább bonyolítja, hogy forrásfüggő is HTPC-n pl. Kodi és MPC-HC esetén is különböző késleltetéseket mértem. A lánc:
Apple TV -> Denon AVR -> TV
HTPC (MPC-HC) -> Denon AVR -> TVKérdések:
-Hogyan érdemes mérni és ellenőrizni? Eddig azt csináltam, hogy letöltött AV sync anyagot (Downloadable Audio/Video Sync Tests @ 23.98, 24, 25, 29.97, 50 & 59.94 | PhotoJoseph.com) lejátszottam, telefonnal 240 fps-sel felvettem, lassítva visszajátszottam és addig állítottam a delayt amíg pont a megfelelő helyen nem hallatszott a hang. Ez jó így?
-Hol/hogy érdemes beállítani? A Denon is tud bemenetenként, de csak max 200ms-ig (és MPC-HC-ból kb. 250-re szükség van). Az Audio Renderer-ben tudtam még 100-at hozzáadni. Elvileg a LAV Audio Decoder-ben is van ilyen, de ott bármennyit állítok nem késlelteti. Apple TV-n az Infuse tud állítani, de pl. YouTube nem.Az már csak hab a tortánt hogy, amennyiben jó a teszt metodika, akkor Apple TV-n lejátszva, de TV hangszórókón keresztül kép jön hamarabb mint a hang, ezzel nem tudom mit kezdjek. De ha bekapcsolom a "hangrendszert", akkor más késleltetésre van szükség. Ha 24p-n beállítom a fenti módszerrel, akkor pl. Apple TV-n YouTube/60fps nem fog stimmelni.
Ez mindenhol ilyen?
-
Melorin
addikt
Eladtam a Denon AVR-t ,ert inkább PC-n szeretném hangkártyával megoldani a dolgot ha már a TV-hez nagyon közel van a PC-m.
Az a cél, hogy Cavernnel bekalibrálom a hangfalakat, majd Equalizer APO-ba beteszem az exportált értékeket.
Viszont valami nem világos. Azt mi oldja meg, hogy ha pl. a hangfalakat 80Hz-en vágom, az alatta lévő frekik a mélyládára menjenek ki? Mert úgy gondolom az LFE csatorna nem elég, az nem tartalmazza a többi hangfalról "levágott" tartományt.
-
skippper
senior tag
válasz
baandii
üzenetére
Én erre a problémára olyan megoldást csináltam, hogy van egy Home Assistantom (Raspberryn, vagy Docker imagen, igazából mindegy), ami figyeli a TV állapotát, illetve egy okoselosztóm, amit tud vezérelni a Home Assistant és amikor a TV-t ki-bekapcsolom, ugyanarra az állapotra húzza az összes slotot az okoselosztón (végfokok, erősítő, mélynyomó). Iszonyat kényelmes és tűpontosan működik.
-
-KP-
veterán
válasz
csacsi77
üzenetére
Van belépő házimozi topik. Nyugodtan kérdezz.
https://prohardver.hu/tema/hazimozi_beleposzinten/friss.html
-
-
baandii
senior tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a témában.
Kaptam egy Pioneer VSX-D514 erősítőt és az lenne a kérdésem, hogy valahogy megoldható lenne-e, hogy a tv-t valahogy össze kapcsoljam az erősítővel úgy hogy amikor a tv-t be/kikapcsolom az akkor automaituksan az erősítő is a hangfalakakkal be/kikapcsolódjon.
Az erősítőn se hdmi se bluetooth. Találtam egy ilyen eszközt, ez jó lehet?

Az egyik oldalon a tv-ből a earc hdmi bemegy ebbe az eszközbe a másik oldalon meg a kábelek az erősítőbe. Vagy rosszul gondolom? Mást tanácsoktok? -
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, nézzétek el a tudatlanságom.
Denon AVR X580BT erősítőm van most és egy nevenincs (Koda) 5.0-s hangfalszett (8 ohmosak). Erről szertnék tovább lépni. Elsőként frontokat szeretnék cserélni.
Ha a leendő frontok 6 ohmosak, akkor az nem okoz gondot? Hogy vegyesen vannak 6 ohmos (front) és 8 ohmo (center, surround) hangfalak egyszerre?
ChatGPT azt mondta, hogy ez nem gond, de az élőszóban jobban bíznék.
Előre is köszönöm! -
Rp526
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
"Signal Level Difference: XLR connections typically carry double the voltage of RCA (4V vs 2V). Using an RCA-to-XLR cable to plug into an amp's XLR input might result in a ~50% lower input signal than what the input is designed for, potentially requiring a higher gain setting on the power amplifier.Balanced/Unbalanced"
Ez továbbra is a 4V vs 2V-ra utal. Általában gondolom az RCA 2V max. Szerintem a 2V-t-ból nem lesz egy 1V az RCA-XLR kábel miatt. A végére oda is rakta: balanced/unbalanced.
De vki aki mérnök, hátha rendbeteszi ezt. -
Khaosz55
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Voltam olyan elvetemült hogy megkérdeztem az AI-t. Elmondása alapján ugyan azt mondja amit én mondok.
Szerencsére a minidsp HD annyira bika hogy 1.4-en is kihajtom, de kipróbálom majd 1Volt-on az érzékenységet is.
Key Considerations for RCA-XLR Connections:
Sensitivity Setting: If your amp has a switch, choose the higher sensitivity setting (e.g., 0.775V or +4dBu) to ensure the lower-voltage RCA input can fully drive the amp.Signal Level Difference: XLR connections typically carry double the voltage of RCA (4V vs 2V). Using an RCA-to-XLR cable to plug into an amp's XLR input might result in a ~50% lower input signal than what the input is designed for, potentially requiring a higher gain setting on the power amplifier.Balanced/Unbalanced
-
Rp526
senior tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Csak hangosan gondolkodom, nem tudom a választ, de ez nem 4V vs 2V miatt lenne? Tehát a Minidsp-HD unbalanced és tud 2V-ot. Amennyiben balanced lenne általánosságban azok tudnak 4 V-ot (mint pl a nagyobb MiniDSP modellek). Ehhez képest akkor "fele". Persze lehet tévedek, csak az a fura, hogy ha egyszer beletolta azt a 2V-t a kábelbe, az AMP miért veszítené el. De ez csak ötletelés, gondolom kellene az AMP rajza.
"Usually, a balanced XLR* outputs twice the voltage as the corresponding unbalanced output because most of the balanced outputs are just made with the unbalanced output on the hot pin of the XLR connector and an inverted voltage of the unbalanced output (usually obtained with an inverting operational amplifier) on the cold pin connector. Hence twice the voltage is available on this kind of XLR output compared to the unbalanced RCA output. This is usual, but far from universal." -
-
Khaosz55
addikt
Végfok input signal jelerősségell kapcsolatos kérdésem lenne.
Minidsp-HD-ből megy a jel RCA-XLR kábelen keresztük a végfokba. A végfokon csak XLR jelbemenet van. A végfokon 1,4V 1V és 0,7V bementi érzékenység állító kapcsoló van.Az a kérdésem hogy melyikre ideális állítani a bemeneti érzékenységet. Idáig 1,4V-on volt, és hogy rendesen ki tudjam hajtani a MiniDSP-ben a kimeneti jel +2dB-n volt. Igaz a bemeneti jel -4dB-n van mert véleményem szerint mintha soklenne a bemeneti jel erőssége a procitól. minden esetre így is ki tudom hajtani EQ után.
1V-ra állítva az érzékenységet alacsonyabb jelszinntel is jobban tudom hajtani a végfokot. Nem tudom mi hátránya van vagy lehet 1V bemeneti érzékenység esetén. Esetleg erős jel esetén a clipbe fut és előbb elszabályozza limiter ezért nem hajtom ki a végfokot ?Illetve ha jól tudom a XLR dupla jel erősséget kap. Na mármost én pont RCA-XLR kábelt használok, gondolom ilyenkor fele olyan erős megy a XLR-en. Ez bele szól a jel erősségbe? Nem "várna" erősebb jelet a végfok a XLR-en keresztül? Nem lenne jobb a 1V-os bemeneti jel erősséget használnom?
-
Tiger.
nagyúr
Ez csak engem boldogít, hogy nem kapcsol ki az energia takarékos mód amikor ki kellene?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
"Ami viszont fura, hogy zenehallgatás közben max 25-ig tudom az elvben 100-as skálán állítani a hangerőt mert afölött szabályosan fájdalmas, míg a filmeknél ez nagyon max 30..."
Ez az SPA23-nál így van.
Minden egyes lépték érezhetően növeli a hangerőt és a dinamikát.
SPA25-nél viszont sokkal finomabban megy ez a skála. -
No ma egy kicsit voltam egyedül napközben így tudtam tesztelgetni a rendszert. Plusz megjött a Zidoo 3000 pro is.
Elkezdtem egy kis Enya-val. Az a nő mindig is tudott énekelni de most egy új hangját hallottam. Tényleg hihetetlen, hogy kb el lehet képzelni hogy hogyan mozog a szája annyira pontosak a Revelek no meg a Primare. A Caribbean Blue nálam mindig egy vízválasztó mert nagyon kevés rendszer tudja az elején a két "dörrenést" szépen, erősen de nem tolakodóan leképezni. Hát itt ez is nagyon szépre sikerült.
Ezután jött egy kis basszus méregetés a Topikgazda ajánlásával. Thomas Vent tényleg nagyon adja. Az Old No.1 eszméletlen nagyot szólt, szinte szívritmus zavart okozott. A Land of Sioux-ban pedig van valami mély sáv ami nem szól nagyot de végig bizsergeti az embert és csak azt érzi, hogy remeg alatta a parketta. Eszméletlen élmény volt.Aztán végül jött a Gladiátor ikonikus csatajelenete. Itt főleg a centert emelném ki ez részben annak is köszönhető, hogy sohasem volt rendes centerem. De ez konkrétan ugyanazt tudja mint a frontok. Maximus lelkesítő beszéde csontig hatolt. Zengett tőle a nappali. Amikor meg elindul a lovasroham és a zene is a csúcspontjára ér hát az egy audio-vizuális orgazmus.
Szóval összességében nagyon boldog vagyok a szettel. Az akusztika nagyon nem az igazi de bányja kánya minden nem lehet tökéletes.
Ami viszont fura, hogy zenehallgatás közben max 25-ig tudom az elvben 100-as skálán állítani a hangerőt mert afölött szabályosan fájdalmas, míg a filmeknél ez nagyon max 30...Köszönöm mindenkinek aki segített összeválogatni a szettet meg rábeszélni a Holland útra a szettért.

-
Tuco78
aktív tag
3 okból akarom betenni.
1: A kényelem és biztonság. Tudom távirányitással állítani a hangot és ha esetleg valami megkergül a windowsban nem küldi ki a rotel mind a 200wattját az összes hangfalamra.
2: vannak konzoljaim is (PS3&PS5) és azokat is rá szeretném kötni a mozira.
3: A procik árához mérten jó áron láttam. -
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Úgy érzem az már a haladó szint szóval itt kérném ki a véleményetek.
Filózok feljebb lépni ezért kinéztem egy proci/végfok kombót.
Eddig egy arcam avr360-al toltam amivel alapvetően teljesen elégedett is vagyok de megcsipte az agyam a hifibogár ezért belevágnék egy kicsit komolyabb dologba.
A kinézett cucc egy arcam av888 processzor és egy rotel rmb1095 végfok. KB: 600ezer lenne a kettő együtt. A rotelt ismerem, hogy brutál de az arcamot nem. az avr-jeik hangjával ki vagyok békülve. Tudom ez egy régi elavult cucc de az én speciális rendszeremhez nincs szükségem modern friccsörökre csak szimplán az analóg vasra és a jó hangra. A forrásom PC egy asus xonar essence stxII 7.1 hangkártya.
Elsősorban játékra másodsorban mozira használom és a nappali kialakítása miatt 5.1 kiépítéssel.
Ha van valakinek ezzel tapasztalata vagy esetleg ötlete akkor megköszönöm ha megosztja velem. -
m3ss
veterán
válasz
lemmy9
üzenetére
Alkonyattól pirkadatig v2.0 black edition.

ez amugy egesz talalo hasonlat. btw annak idejen az egy jo film volt sztem. nem rossz ez a sinners, de propaganda gepezet kicsit tulhypolta. black pantherhez kepest mondjuk remekmu
amugy vicces ezt a jelenetet en is bevettem a demoim koze, jo kis kontrasztos jelenet, raadasul 70mm kepet demozni is franko. hangja is kivalo, ebben a jelenetben azert fincsi ez a zene is sztem.
one battle after another sztem viszont zseni film. mondjuk en nagy pta fan vagyok. vicces, jo karakterek, remek dialogus. storyban nem annyira eros, de ez jellemzo par masik filmjere is sztem.
en pl kifejezetten szeretem, amikor 1 oran at semmi nem tortenik, csak felepitik a karaktereket, vagy a storyt bontogatjak innen-onnan. a sok netflix hulladek utan ahol 3 perccel kezdes utan mar nonstop akcio kell a kozossegi median szocializalodott kozonsegnek, mert 2 perc utan elkalandozik a figyelmuk. ettol is voltak tartalmasabbak a regi filmek. amikor percekig csak a sivatagot mutatjak a lawrence of arabiaban, vagy az urodusszeiban az urhajot, vagy apokalipszis mostban ahogy orakig epitik a karaktereket. vagy ahogy a thin red lineban percekig csak a lengedezo fuvet mutatjak mikozben hallod a narratort. vagy ahogy bamul ki az ablakon percekig csondben johansson a lost in translationben. keresztapa, szarvasvadasz orakig lehetne sorolni meg ezeket..ettol (is) lesz emlekezetes egy film.mi volt az az animacios film az ISE video elejen?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Rp526
üzenetére
Értem, hogy a sorozat erre van kitalálva(mondjuk abból is van olyan, ahol teljesen feleslegesen húzzák és nem történik semmi), de akár a film is lehetne olyan, hogy 3 órában az izgalmas.
Ahogy mondjuk egy MiniSeries is ami mondjuk megvan 3-4-5 -6 részből tud végig izgalmas lenni.
Én ezt az ilyen mikor 1,5 órán keresztül nem történik semmi, nem tudod, hogy hova kifutni, nem tudtunk meg semmit, csak ment az idő, kicsit értelmetlen időhúzásnak érzem.
A Sinners amúgy még pont nekem is belefért, de erősen győzködtem magam az első 40 percben, hogy hát most már végig nézem, most már végig nézem, mindenki oda volt érte, végig nézem.
De pl. A volt egyszer egy Hollywood-ot lelkiismeret furdalás nélkül kapcsoltam kiAz [link] Élősködők is aránylag hosszú és az baromi jó tudott lenni.
Szóval nagyon változó.
-
Rp526
senior tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Mert a sorozat erre van kitalálva. Minden epizód végén/közben actioon action acton. A filmekben pedig nagyrészt egy csúcspontra készülsz az egész film alatt.
A Sinners nekem is picit vontatott volt, de még nem zavart. A One Battle After Another már tipikusan az volt, ahol keresnem kellett a szépet benne. Fotózás, színészek, stb. Atyám Sean Penn játéka de tetszett. Szerintem azért jók ezek a filmek, mert kicsit megtörik a tipik blockbuster darát. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én is így érzem. Túl hosszú volt így.
Ezek miatt, a 2 óránál hosszabb filmekhez nagyon kétkedve állok hozzá.
Pedig érdekes, mert van olyan sorozat, amiből simán le tudok darálni egy 3-4-5 órát is egyben. (Hajaj, régen meg hányszor volt egész napos sorozat maraton.
)
De ezek a filmek. Nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fejhallgatós találkozó
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Arc Raiders
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- További aktív témák...
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új Creative Sound Blaster JAM V2
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most megvettem az spa25-öt is, nem csalódtam , erőben gazdag, és nagyon jó hangja van, de itt is finom lépésekben emelkedik már a hangerő, teljesen más mint a 23-as. De annyira megtetszett az új avr, hogy a hifibogár tovább hajtott, és most beszereztem ismét a processzor-végfog párosukat, az Sp25 és A35.8-at, úgy érzem révbe értem,, ez életem legjobb mozi és zenei hangja itthon.!