Hirdetés
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bakelit, vinyl lemezjátszó
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Nem csak drága ATX 3.1-es tápok léteznek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BBéci
üzenetére
Lesz egy Zidoo 3000pro. Abbol megy majd egy hdmi a projektorba igy a hdr metadata-t mar kis sem fogja kuldeni.
A masik hdmi megy az avr-be az meg tudja majd a truehd-t meg a dts master-t. Egyebkent ma megyek az spa-ert. Fele aron volt mint a marantz. Majd meglatom hogy mennyire kell a dirac. -
BBéci
legenda
válasz
adamssss
üzenetére
HDR-t nem fogja szeretni a vetítőd.
Volt nálam pár tucat AVR, többségük saját bemérője nagyon jól végezte a dolgát. Értetlenül nézek ki a fejemből, nem értem, nálad mi lehetett a probléma.
Embertelen jó az SPA23, nagyon szerettem, de a Dirac akkora pluszt ad, hogy hatalmas hiba lemindani róla. -
-KP-
veterán
Alapba volt egy olyan problémám a rendszerrel, hogy megküldve hangerővel bántónak tűnt, de ha viszont visszavettünk a hangerőből, akkor a beszédérthetőség romlott. Mivel kb. 20 perc kocsival tőlem, ezért szerintem fogok még menni, de úgy, hogy egyedül, mert múltkor négyen voltunk.
-
válasz
palesz53
üzenetére
Hát alapvetően én nem gerjedek a dtsxdolbyhdriq stb stb szavakra szóval a minőségre többet adok. Ugye a projektorom is csak 1080p-t tud (Projectordesign F22 fluorit lencsével).
A kérdésem, hogy mi történik ha pl a medialejátszómmal meglövöm a rendszert egy 4k HDr anyaggal mert mondjuk a netflixen, vagy más forrásból úgy van meg?
A másik, hogy többen mondták itt, hogy kellene Dirac, de egyrészt én nem értek hozzá másrészt az ára is brutál, harmadrészt nekem még nem volt olyan AV-m ami jól állította volna be magát a saját mikrofonjával így kicsit szkeptikus vagyok.
Illetve kérdés még a cucc kora, valamint nem tudom, hogy pl egy koros gépnél mekkora az esély, hogy magával rántja az egész szettet ha valami elszáll benne?
A lényeg, hogy minőségben valószínűleg sokkal jobb lenne mint a Marantz és nem utolsó sorban kevesebb mint fele ár. Ha meggyőztök megveszem.

-
Sziasztok!
Ha minden igaz csutortokon erkezik a Revel szett.
Ha nem akarnek Marantz cinema 40-et venni akkor Ti a hasznalt piacrol mit ajanlanatok mozira? -
-KP-
veterán
Ha már Klipsch. Érdekesség, pont tegnap látogattam el egy moziszobába. Pio SC LX86 AVR, Jamo D500 LCR, D600 suround, Klipsch R-115SW szub 5.1 kiépítésben. Nettó 3*4méteres szoba, 240 széles 16:9-es spandexből készített hangáteresztő vászon Epson 6700-as vetítővel. Azért írtam a nettót, mert amúgy 440 a hossz, de elöl telibe lett rakva a fal a vászon mögött gyapottal 40cm mélységben. Emellett még volt pár nagyméretű DIY panel a szobában. Mérést nem tudok mutatni, de fülre nagyon rendben volt az utózengési idő... Összességében tetszett is meg nem is. Nagy hangerőn számomra túlságosan éles volt a közép és a magas a surroundokból helyenként, 1-1 jelenetnél már már kifejezetten bántónak éreztem. Nem tudom hogy a Pio AVR nem bírta, vagy a D600-as surround, vagy a kettő egyszerre? A Klipsch mélynyomó viszont lehengerlő, de ezt eddig is tudtuk. Igazi mozis hang. Abszolút vicc az az ár, amin meg lehetett venni pár éve újonnan, és ezer százalék hogy azon az árszinten sokkal inkább vennék ilyet, mint néhány agyon hypeolt márkának a kis piszlicsáré zárt szubjait. Volt nálam is pár, tudom mire képesek... A Spandex vászon nagyon finom, de sajna nyeli a fényt rendesen. Külföldi vásznas csoportteszt szerint 0.6 gain, úgyhogy bármennyire is olcsó, én max. ilyen 100-120" méretig használnám, felette kb. fényágyú kell mellé. Eco módban az Epson 6700 sem bírt vele, normál és max fényerőn viszont már közel sem halk. Mondjuk ott azért mutat is valamit, ellenben az eco móddal, ami egyértelműen kevés ahhoz a vászonhoz. Kár hogy nem fórumozik a tulaj, mert nagyon szépen, igényesen megcsinálta a szobáját. Biztosan kapna elismerő szavakat, ha bemutatná.
-
-
-KP-
veterán
válasz
Khaosz55
üzenetére
A home cinema kinget inkább hagyjuk... Feldobta nekem is a yt a videóit, de inkább kértem, hogy ne tegye többet. Amúgy meg nem értem mi a csoda azon, hogy a plate erősítő hibásodik. Minden márkánál hibásodik. Nekem két SVS mélynyomóm volt, mind a kettőt 1 héten belül cserélni kellett, pedig újonnan vettem. Másik ismerősnél két SB4000-ből egyik szintén panelcserés. Az XTZ-né is volt egy csomó panelhibás, az EDGE verziók elvileg ezért jöttek ki, és ha utánaolvasol az Arendalnál is ugyanúgy megvannak a panel gondok. Szerintem nincs olyan márka, ahol ne lenne gond a szubládák erősítő részével. A lényeg az, hogy mennyi gar van, és ha jön a hiba akkor cseréljék/javítsák. Ezek a plate ampos mélynyomók sose fogják elérni a passzív szub+külső végfokok megbízhatóságát.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo
üzenetére
A hozzászólásokban írta hogy analízis, de lehet félre értettem.
-
Rolibratyo
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
1:32-től
a customer reached out to me looking into a feasibility to repairing this klipsch subwoofer whitch we will look at today
32:20 - 32:48-igMPN and Mosfet transistors... this tings are coocked
Azaz frankón túlhevítették az erősítő végfok tranzisztotokat benne.Azt is említi valahol, hogy a korábbi Klipsch sub erősítőknek jellemzően tápegység oldalon volt bajuk, míg ennek a végfoknál.
Szóval ez nem csak analysis hanem javítás, de ezen nem fogunk összeveszni. -
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo
üzenetére
Ebben a videóban nem javítás volt hanem csak analízisre küldte el valaki a végfokot. De már hullot el a "home cinema king"-nél.
-
Rolibratyo
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Ez eléggé sajnálatos. Úgy látszik nem tudják levetkőzni az aktív subjaik erősítő problémáit. Találtam másik videot is a problémáról.
Bár azt nem értem, ha ezeket a modelleket 2023 óta gyártják
(Klipsch Releases Reference Premiere Subwoofers) és 5 év garancia van rájuk, akkor miért javíttatják, és nem cseréltetik kompletten garanciában bennük a modult:Reference Premiere subwoofers will be free from defective materials and workmanship for five (5) years on electronics and five (5) years on woofer, cabinet, and non-electrical mechanics, from date or purchase
-
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo
üzenetére
Itt az 1600-as végfok részletes elemzése. [link]
-
Rolibratyo
tag
-
Taki46
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ok
Akkor erre szeretnék tőled és bárki mástól is konkrét ajánlásokat kérni ha lehetséges ( márka,+ műszaki paraméterek) akár használt is szóba jöhet.
Árat nem írok de nyilván nem brutál pénzekért érdekel.
Persze nem is fillerekben gondolkom (de jó lenne ingyért 🤣)
Minél nagyobb a választék az annál jobb. -
Taki46
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ok
Értem amit írsz. Én fejeztem ki magam félreérthetően.
Tehát jelenleg 4 db magassági van és két sub. Cinema 30 AVR.Azon gondolkodom,hogy legyen 6 db magassági és 4 db sub. Az AVR egy sztereó vagy két mono (tetszőleges) vegfokkal bővíthető még plusz 2 db csatornára. 13.1....Természetesen a subok aktívak és az erősítő függetlenül tudja őket kezelni. De ezt te is tudod 🙂
Arra irányult a kérdésem,hogy csak a két frontot vagy akkor már inkább az egész LCR szekciót rakjam valamilyen vegfokra vagy az alsó 7.0 szekciót.
Nem szeretnék másik procit csak a jelenlegivel akarok foglalkozni feltéve ha van értelme. -
Köszi. Jön a második gyermekünk májusban így nagy üvöltetések biztosan nem lesznek. Szerintem min hangerőn fog menni a szett az ideje nagy részében
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Taki46
üzenetére
7.4.2-re 2 sub és 2 magassági az 7.6.4, nem 7.4.6. 6 subot semmi nem tud érdemben a Storm kaliber alatt, szóval kell az a MiniDSP, és egy 13.1-es proci. Én itt már hanyagolnám a középkategóriát (pl. AV 20), és rárepülnék egy HTP-1-re. Sokkal többet kapsz a pénzedért, például a butik AVR-ek árán már a teljes Dirac ART megvan, de ezen felül még Cavern támogatásod is lesz. Ja, és amúgy 7.5.4-ig felmegy, szóval akár MiniDSP nélkül is jól vagy, ha az egyik subot elengeded. Persze, ez egy előfok, de nem olyan drága hozzá képest mindent felfosizni.
-
Taki46
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Lehet elmentünk egymás mellett. Még két magassági amit tervezek és lesz még két sub is. Tehát 4 sub és 6 magassági lesz majd valamikor. De a ,plusz két magasságihoz mindenképpen kéne végfok. Természetesen ha lesz,akkor már inkább minimum a front és center szekciót kéne végfokolni. Gondolom én
Egyébként meg úgy tudtam,hogy a Cinema 30 külön kezeli mind a 4 subot. MiniDSP is van ha nagyon kéne.
Mondom egyenlőre csak ötletelgetek. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Taki46
üzenetére
7.4.2-nél miért kellene Cinema 30? Borzasztóan túl van árazva, szerintem érdekelteken kívül senki nem ajánlaná. 4 subot sokkal jobban meg tudsz oldani egy MiniDSP-vel, és még mindig jóval olcsóbban vagy. Ha van egy Cinema 40-ed, és nem kell több hangszóró, akkor igazából megérkeztél. Végfok irányban kérdéses, hogy milyen hangerőre kell. Referenciára már érdemes a 300 wattos modelleket böngészni, de alatta a referencia hangminőség olcsón van, pl. a sokszor említett Fosikkal.
-
Taki46
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ez a dolog engem is érdekelne. Cinema 30 gondolkodom végfokban. Mi az ami ajánlott lenne hozzá? Így is elégedett vagyok de ha lehetséges még tolni egy kicsit az élmény faktort akkor azt érdemes e megfontolni? Jelenlegi felállás 7.4.2 SVS hangfal szett+XTZ mélyek és még így is marad benne tartalék.
Viszont ha érdemes akkor kipróbálnám rá valamilyen végfokot. Esetleg a teljes alsó 7.0 szekcióra és akkor még két magassági lenne be iktatva a mostani 4 db mellé. Amit meg az AVR hajtana. Csak ötletelgetek 🙂
Milyen irányba kéne elindulnom? Minden véleményt és kritikát szívesen fogadok bárkitől.
Üdv -
VoidXs
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
Nem kell neked 30, talán Amp sem. A Cinema 40 minden téren kimagasló (hiszen mint mondtam, a csúcsmodell analóg stage-e van benne), transzparens az előfoknak és végfoknak is. Az egyetlen problémája, mint minden AVR-nek, hogy nagy hangerőre alkalmatlan. Ha üvöltve hallgatod, akkor is érdemes csak az LCR-t erősíteni, amihez két Fosi V3 bőven elég. A többi hangszóró közel nem igényel annyi erősítést.
-
lenox
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Az azert is jo, mert legalabb kiprobalod, hogy eleg-e. Nalam kb. ketszer akkora a hasonlo ter, es en a kb. 100 watt/channelt se hasznalom ki. De nyilvan nem vagyunk egyformak. Viszont azt irtad, hogy 'sub van a szetthez', en abban azert latok kockazatot, hogy egy subbal nem leszel annyira elegedett, bar konkretan nem irtad, hogy egy van.
-
-
lenox
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Na mindenesetre szerintem nem lenne lenyegi kulonbseg a Cinema 30/40 kozott. Ha ref hangero a cel, akkor valamilyen nagyobb teljesitmenyu erosito azert kene, pl. AMP 30, az kb. x3-at tud, az mar lenyegi kulonbseg. Nem tudom, hogy allsz most a kerettel, en amugy a subokra is hagynek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
lenox
üzenetére
Az igen, hogy ezek a DAC stage-t az új modellekbe is copy paste-elték. Koppra ugyanez az AV10/20/30 is. Bár ezeknél még jobban látni, hogy egész blokkok azonosak, mert minden egyes trace ugyanott van, nem keverte meg őket a KiCad. Amúgy ha dolgoztál erősítőkkel, ez teljesen normális gyakorlat, megy a működő 20 éves dizájn is ész nélkül az újba, aztán ki van adva az újságoknak, hogy ez a mindenben új hű meg ha.
-
Na ma elutaltam az ipsének az előleget úgy néz kit 2 héten belül itt lesz a Revel F208-as szett. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog tudni. Plusz a háttereket meg el is adom így lehet még a szállítás is ingyen lesz.
Szerintetek egy Marantz Cinema 40 elég a meghajtásukhoz vagy kell a 30?
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
A freki menete és torzítása valóban nem az, de ~2000 euróért ez az MMTMM kialakítás és a hozzá társuló horizontális lesugárzás szerintem ennyi pénzért ócska. Nézd meg pl a Perlisten A3M gyári méréseit [kép] , ami 1500 euró, szintén MTM, de jól tervezett, közel vannak egymáshoz a sugárzók, így centerként horizontálisan is kellően jó és terhelhetőség tekintetében is minden bizonnyal komolyabb a ~8" mélyközepekkel és 35mm-es magassal.
A JBL sub meg tényleg katasztrofális ennyi pénzért. -
Gino20
őstag
-
powerup2
addikt
válasz
rootmin
üzenetére
Mellette lévő erősítő volt az amin csodálkoztam nem tudom hány kg volt.
Az új Ariak visszalépés minden szempontból
. Nálam a sorround-ként volt használva egy aria sr900 aminek baromi jó tere van árulom de nem érdeklődnek úgy iránta. Pedig aki eddig hallotta csodálkozott rajta. -
ada19
őstag
válasz
rootmin
üzenetére
Van itt a fórumban másnak Arendal 1961 szettje?
Nekem 1961 5.1-em van, Monitor, Center, Surround és 1V kombó. Kb. 25nm nappali részben, 3 méteren belül mindegyik tőlem.
Klipsch RP szettet váltott, vásárlás előtt pedig MA Silver szettet hallgattam meg (NAD + Dirac), meg ezt. Mozira nekem az Arendal jobban tetszett, zenére viszont talán egy kicsit az MA, valószínűleg azért mert az álló volt, az 1961 Monitor meg állványos és 80-110 Hz körül vágni kell - de a szubjektív megítélesem alapján nem volt ég és föld különbség. Nyilván sokat nehezít, hogy nem ugyanabban a környezetben/erősítővel hallottam.
Ahogy írtad is, Erin/ASR/Audioholics tesztek meggyőzzőek a 1961-ről, és azóta sem bántam meg.
Két dolgot fontos tudni: a Tower is csak kb. 40 Hz-ig megy le, a többi pedig 80 Hz körülig, valamint az érzékenységük sem túl acélos, és 4 Ohmosak is, tehát alapból is, ART miatt meg főleg elég combos erősítés kell nekik.
Amik még felmerültek, de nem hallottam:
-Kef Q150/Q650c
-XTZ Cinema M6/M6 Center
-Arendal 1723 S THX Monitor/Center -
rootmin
tag
válasz
powerup2
üzenetére
Én munka miatt járok az ISE-re, így a hifis cuccokra általában jut összesen fél óra meglátogatni. Focal Grande Utopia-t így legalább láttam közelről, sajnos az nem szólt
Az új Arcam széria meglepett (hiszen aznap jelentették be) ott pont beleszaladtam egy Hans Zimmer demoba. Kellemes volt, de semmi hű meg ha. Nyilván az a környezet nem ideális rendes demozásra. Árát nem is mertem még nézni.
Van itt a fórumban másnak Arendal 1961 szettje? Nyugi, nem a nappalidba szeretnék kuncsorogni, csak érdekelne, mennyire elégedett, illetve hogy mi helyett döntött amellett és miért. (Illetve a fentebbi kérdésem, hogy ebban a kategóriában mi ajánlott, továbbra is adott)
Az új Ariak akkor ezek szerint kevésbé
Sebaj, azért meghallgatom majd alkalomadtán. -
powerup2
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Persze csak ISE-re sem tudott kivinni egyetlen értelmes hangfalat sem. Akinek a minőség kellett meg a hangnyomás mentek a 8-as csarnokba. Amik meglepően jók azok a proaudiotechnology hangfalai voltak. Annyira nem ismertem a márkát de egy problémája van a márkának hogy saját erősítő és kontrollel kell hozzá. A legkisebb hangfal 1300 dollár de olyan tere volt hogy ámultunk. Az erősítő és a kontroller árát nem tudjuk. A wisdom audio terén is volt érdekesség hogy a látogatok megtekinthették a drága hangfalaik hangváltóit
olcsó Bennic kondikkal volt tele
. Bár hang terén nálam ha mozi az ascendo volt a favorit.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Csak nagyon megtévesztő hogy a JBL a Synthesis-t emeli ki hogy hu az a csúcs persze ahogy te is irod a pro verziókban ugyan azok a driverek futnak akár nagyobb méretben. JBL HDI széria is egy nagyon nagy baki volt. Az a center amit alkottak nevetséges főleg azon az áron pedig vannak olyanok akik istenitik.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2
üzenetére
A JBL a C211 és hasonló szériával lőtt nagyot mellé, de azt helyrehozták. A Synthesis-t ne hívjuk JBL-nek, azok átcímkézett, drágított, olcsóbban gyártott, kisebb verziói az igazi, pro hangszóróiknak, hogy ők is ki tudják rabolni a rászedhető audiofileket.
Igen, a Kanta az, ahol igazán lehúzták a Focalt a lefolyón. Az Aria az árához képest még szerintem kiváló is volt. De a Kanta már az ellenfázisos koncepciójával is borzalmas, és ez még azelőtt, hogy meghallgatnád.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Focal-nál csak a nagyon magas szériák azok ahol minőségről beszélünk. Pedig az Aria széria is jól megépitett volt de már ott is olcsósítottak. Aria széria nagyon a kanta széria nyakán volt az pedig árba jóval magasabb sávban helyezkedett el. Ne hogy azt hidd hogy a JBL különb e téren ISE-n láttam miket alkottak hát a ceruza nagyon vastagon fog a minőség meg megy le. Ott is a műanyag lett az uralkodó plusz a pici hangfalak. A mozis hangfalaik sem olyanok mint régen.
-
powerup2
addikt
-
Meg ket kerdes. Az mekkora szentsegtores ha a frontok es a center nem ugyanaz a tipus?
Illetve az uj Canton reference 7-et hallotta mar valaki? Ha igen mi a velemenye? Bevallom most megyek megnezni az F208-at de kicsit tartok tole hogy az asszony ha meglatja a nappalinkban kivag a szettel egyutt. Foleg a centere drabalis egy darab.

koszi
-
rootmin
tag
válasz
adamssss
üzenetére
A francba, pedig egészen meghoztad a kedvem hozzá

Viszont Cinema 40-ért lehet tényleg megéri legalább Ausztriáig kikocsikázni, ott még elő-előfordul 2200 EUR alatt ár, itthon pedig betonozva van a milliós cédula.
Nálam amúgy nagy lenne a Revel, talán még az F206 is, pedig plátói szerelmem volt a Performa széria, sosem hallottam őket. 2,5m széles falon 77" TV (és TV-vel megegyező szélességű média szekrény) mellé keresek (maaajd lassacskán talán elérünk oda prioritásban) méretben passzoló, szobába és pénztárcához illő olyan frontokat, amiből 5.x (esetleg később 5.x.4) szett kialakítható.
Egyetemistaként, majd pályakezdőként albérletből albérletbe költözve sok (alsó polcos Magantból meg mindenféle Németországból guberált noname hifis cuccokból álló) Frankeinstein szett után közel 10 éve beszerzett régi Elac FS 108.2-eseim hangjával filmek terén elégedett vagyok, zenei téren érzek nagyobb hiányosságot. Ironikusan, pont a filmek miatt régi vágy a pöpec 5.x bővítés, főleg mióta megvan hozzá a saját hely is, még ha kompromisszumosan is.
Kb. 30 négyzetméteres amerikai konyhás nappaliba, kb. 2,5 méteres nézési távolságra és ezzel a front fal szélességgel nincs hely óriás frontokra. Ha csak filmeznék, 5 kompakt monitor és egy jó szub kombinációja lenne ajánlott, zene miatt ragaszkodom a frontokhoz*
Egy szó mint száz, lassan odajutok, hogy rá kell szánnom az időt végigjárni a magyar disztriket és végighallgatni a kiszemelteket. Miket ajánlanátok még? Ezen a szinten, a régi 3808-am Cinema 40 + ART-re való cseréjét is megelőlegezve, filmek terén kb. az összes kielégítené az igényeimet, a zenei tudás lesz a döntő. Nyilván faramuci a helyzet, mert 2.0 szett hangját fogom tudni meghallgatni, amit aztán majd befolyásol itthon az akusztika, a másik AVR meg az ART és a majdani szub(ok?) munkája. Utóbbi elhelyezése is izgalmas a keskeny falon, komolyabb refis darabot biztos csak hátra tudnék tenni, elől max. zártnak lehet hely.
Amiket felírtam eddig:
- Arendal 1961 Tower --> Ezt jó eséllyel be fogom rendelni itthoni próbára és ehhez mérni a többit.
- Focal Aria Evo X N2
- JBL Studio 680
- Bowers & Wilkins 603 S3
- Monitor Audio Silver 500 (7G)
- Kef Q11 Meta
- Canton Reference 7 -> Ezt inkább tényleg csak referenciának hallgatnám meg a többihez képest, hiszen ~dupla ár; Viszont mint "bútor", messze ő tetszene a legjobban.Nálam látatlanul az egyik befutó az Arenda 1961 széria, ami papíron kb. tökéletes ide, tehát szubjektív összehasonlítás célja az innen kizökkentés (vagy megerősítés) lesz.
Szívesen veszek tippeket, hogy mit hagytam még ki, mit érdemes még meghallgatni.
(Tisztában vagyok vele, hogy árban van szórás a fenti listában, a büdzsé még valamelyest képlékeny, a lélektani határ azért jóval a Ref7 alatt van
)*elgondolkodtam azért már párszor egy jó monitoros szetten is, még aktív is felmerült, Genelec 8030-ak hangját jól ismerem, azt picit kevésnek érezném, a komolyabb szériák, pl. 8341-ek árával pedig nem vagyok kibékülve, ráadásul hallottam terhelve ilyet, hangnyomásban sajnos megvannak a korlátai)
-
Egyszer élünk. Írtam a faszinak, hogy megvan-e még a szett. Nekem a hátsók úgysem kellenek mert nem tudom hova rakni őket, így amennyiért el tudom adni már tényleg bagóból meglesz a 3.1-em.

-
mimic1979
aktív tag
válasz
hotibi
üzenetére
Talán egy minimális szintlépés volt a Dirac-nál – de nálam ez hosszú út volt.
A fórumon szerintem kevesen voltak nálam nagyobb Dirac-ellenlábasok. Az Denon AVR-X3800H megjelenésekor vettem meg az erősítőt, és akkor még csak a Dirac Live volt elérhető hozzá. Bárhogy próbáltam, próbáltuk, nem hozta az elsöprő eredményt. Sterilnek éreztem, dinamikában visszafogottnak, valahogy nem volt „élő”. Visszaléptem az Audyssey MultEQ XT32-re.
Aztán megjelent a Dirac Live Bass Control. Újabb esély, újabb próbálkozás – de a csoda megint elmaradt. Ismét visszalépés. A Dirac maradt néha sztereó zenére, de házimoziban nem győzött meg.
Amikor jött az Dirac ART, komolyan elgondolkodtam: megint fizessek valamiért, ami nem hozza az elvárt szintet? Olyan sterilnek éreztem korábban a Dirac hangját, hogy már erősítő- és hangfalcserén gondolkodtam.
Végül fejest ugrottam az ART-ba.
És gyorsan rájöttem: ami eddig sem volt plug-and-play, az most még komplexebb lett. Kaptam egy alapképzést egy fórumtárstól, hallottam, hogy hozzátesz – de még mindig nem volt az igazi.Közben eltörtem a lábam, lett időm (home office mellett), és beleástam magam rendesen.
Minden lépést végigkövetve, megértve, mit csinál a group frekvencia, a support level, a célgörbe, folyamatosan állítottam és hallgattam.
Három nap konkrét „tekergetés” és célgörbe-korrekció után kimondtam:
Na, most megérkeztem.
Teljesen más rendszer szól nálam, mint előtte.
Nem csak a mélyhang kezelés változott – az ART sokkal több annál. Aktívan kezeli a szoba akusztikai problémáit, és olyan koherenciát, térleképzést és kontrollt ad, amit korábban nem hallottam itthon.
Szubjektív vélemény, de hosszas tapasztalat alapján: akinek nincs dedikált, akusztikailag kezelt szobája, az ART nélkül szerintem ne is gondolkodjon Dirac-ban. Úgy csak félmegoldás.
Most már értem, mit tud – de ehhez végig kellett járni a lépcsőt. -
Valakinek nem kell a hatter?
Ha elmegy a szettert ingyen viheti a hattereket.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
10 év nem kor a minőségi membránoknak.
Én, amikor megvettem a Vela 408-asokat, akkor beszéltem az egyik Elac mérnökkel.
Ő azt mondta, hogy ilyennel ápoljam:
Vagy ilyennel:
De mivel a Viking-et nem tudtam beszerezni, a Sonax meg akkor hiánycikk volt, csak más EAN számút találtam, így egy harmadik terméket javasolt, amit az utóbbi években kezdtek használni és nagyon jó szerinte.

Ezt már könnyen be is szereztem(igaz, a folyékony verziót, ezt a kendőt csak küldte, hogy próbáljam ki)
Azt mondta, hogy évente elég kezelni, de, ha félévente kezelem, azzal sincs semmi baj. -
Teny hogy brutal jo ar de 13 ora autoval… ha beleszamolom a benzint, minimum 1 ejszaka szallast, a sajat berktg-emet, palyamatricat, amortizaciot mar nem annyira jo vetel…
de foleg az hogy 2 de inkabb 3 napos ut… autom pont lenne mert egy superb-be a vilag befer.
lehet olcsobb meggyozni a forumtarsat hogy adja el.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A masik hogy a hangfalaknal nem szamit a kor? Anno olvastam olyan hogy pl a membranok egy ido utan szetrepedeznek stb.
Azert az egy “kb” 10 eves szett… -
Gino20
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
"Egy szett van Hollandiaban, de az is 10 eves…"
Ami annyiért (5.1) kb 2/3 áron van szóval ha nem gond a távolság meg van olyan autó, amibe befér..........
.... és igen, C208-at kb lehetetlen beszerezni. Újonnan már nincs és nem is lesz. Performa4 (ami infók szerint nálunk Arcam Radia néven fog menni [link] ) esetén már csak 2 utas MTM center lesz
. -
Sziasztok!
Egy Focal Aria Evo x n2 sokkal gyengebb minoseg mint egy Revel performa F208? Vagy inkabb csak masra jok? Sajnos ez utobbihoz centert szerezni kb lehetetlen. Egy szett van Hollandiaban, de az is 10 eves…
-
hotibi
aktív tag
Kicsit elírtam az előbb a bal oldali sarok a szenvedős, a jobb oldali rendben van. Jelenleg is a jobb oldalon van a PB2000 pro. XT32 elég szépen besimítja a rendszerbe. REW-vel ellenőrizve lett. Én magam nem értek ilyen mélységig ehhez. Mini DPS-t a fiam nem preferálja, meg nekem sem kellene még egy kütyü.
Dirac Live és a Bass Control-ra gondolsz? -
hotibi
aktív tag
Azt nem írtam hogy a PB2000 pro már megvan. SB16 ultra megosztó mert jókat, kevésbé jókat is olvasni tesztekben hozzászólásokban. Most kifutó árban van 900-ért. De ha úgy vesszük két PB2000 pro szinte megvan egy SB16 ultra árából. Jó..+200, de az eredeti árát tekintve gondoltam
A két szub összehangolásával kellene csak megküzdeni. mini DSP-t nem akarok. XT32 meg nem tud jobbat csak 5dB re simítani. Bár szerintem ennyi nem hallható ki. Volt két szub már a rendszerben. A szoba jobb oldali sarkában kicsit vacak a frekiválasz, és viszi magával a bal oldalit is. Szubok helyezgetése már nem opció. -
VoidXs
nagyúr
válasz
hotibi
üzenetére
Ha már azt a pénzt nézed, amibe az SB16 Ultra kerül, akkor nemhogy két SVS-t tudsz venni, de a Proval egy kategóriás, és mégis sokkal olcsóbb Klipsch RP-1400SW-ből még hármat is tudnál venni. Az a Klipsch meg az a szint, ami felett otthon csak a Monolith van, ha onnan lépnél tovább, akkor pedig már csak a pro vonal létezik.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
hotibi
üzenetére
Az SB16-Ultra volt a legrosszabb sub, amit valaha hallottam és mértem. Egy Genius 2.1 subja jobb nála. Viccen kívül.
Maradj a 2000 Pronál, az legalább jó.
-
hotibi
aktív tag
Üdv! SVS PB2000 pro sok helyen "házimozi szörny" ként emlegetik. Érdemes a szörnyet SVS SB16 ultrára cserélni?
-
Gino20
őstag
Köszönöm az infókat
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Samsung kuponkunyeráló
- Garmin topik
- AI, GitHub Copilot, Claude, Gemini
- További aktív témák...
- Részletfizetés. BankMentes. Kamatmentes. Új noblechairs EPIC FEKETE ARANY. 3 év garancia!
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon jó az a Wolfson DAC, ami benne van.

vs
ez a HDI sorozat félrement.
Az új Ariak visszalépés minden szempontból
Vagy ilyennel:

Azert az egy “kb” 10 eves szett…
.
Dirac Live és a Bass Control-ra gondolsz?