- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, de ami jatek mar 32 bites extenderes (DOS4GW ugye), azok kb mind tamogattak a GUS-t anno, vagy ha nem, akkor valamilyen sound libraryt hasznaltak, amihez beraktad a drivert es kesz volt. A DOS4GW cuccoknal csak arra kellett figyelni, hogy ha bugos a DOS4GW, akkor a bugmentes DOS4GW-t hasznald, vagy le kellett venni a cascadeolt IRQ controllerrol a GUS IRQ-t. (en pl hex editroral szerkesztettem ki az EXE-bol a benne levo bugos DOS4GW-t egeszen addig, amig nem lett PnP-m, es nem volt ott a driverlemezen a prepgame.exe, ami ezt elvegezte automatizaltan; ez a crashelos dolog egyebkent, az SB16 tulajokat is erintette, ha cascadeolt IRQ-t hasznaltal; egy debuggerrel inditva kb rogton ra lehetett jonni, hogy az irq controller piszkalasakor szall el igy az IRQ atalitasa is megoldas volt, ha valaki nem akart dos4gw-t hackolni) Ami viszont, nem valtott protected modba, es nem volt nativ GUS support, ott kellett az emualtor. Amivel akkor jatszogattam, szerintem, minden megszolalt. Emiatt, nekem, semmilyen rossz emlekem nincs abbol a korbol.
Ma, nekem benn van a P3-ban a Max (fel se merult bennem, hogy ne mukodne, hiszen anno is mukodott) es van mellette 1688-as ESS. SBOS-t igy, ebben a kornyezetben nem kell inditanom (az ugy is FM+SB emulalt, arra van nativ ESS), viszont a MegaEm/EmuSet tovabbra is hasznalva van, mert az MT32/GM emulaciohoz kell. Itt is erdemes megtartani a tobb verziot, mert vannak amik ezzel vagy azzal mennek. A game compatibility list ugyis kitirt ezekre.
-
arn
félisten
A problema az emulacioval van, az egyes sb generaciok se kompatibilisek teljesen. Illetve a vege fele a direct gus support is adhoc volt, volt hogy a configokba bele kellett manualisan turkalni, mert rosszul allitottak be. Retroban mar meg sem fordult a fejemben, hogy az sbossal meg ilyenekkel szenvedjek, eleg volt a maga idejeben. De a gus 2002ig benne volt a gepemben, amig isa volt, a demok miatt, utana meg epitettem egy retro gepet neki.
-
válasz
fpeter84
üzenetére
Latjatok, nekem kb minden ment. Eleve egy csomo jatekban ki lehetett cserelni a hang drivert, mas adag jatekhoz, a Gravis BBS-en voltak patchek, eleg volt onnan leszedni. Sott, onnan lehetett szerezni updatelt MegaEm-et is illetve a compatibility listen le voltak irva, hogy melyik jatekhoz, milye emulator kell, ha pedig, specko opcioi vannak, akkor az is. A Max-on az SBOS sokkal jobban mukodott, mint a siman. Sajna, az utolso beta drvier, csak a Max-hoz hozott DirectSound supportot, viszont a MIDI "bajos" volt, mert csak akkor szoltak a jatekok Windows alatt MIDI-t hasznalva, ha elotte betoltotte az ember a patcheket (load1024.mid meg loadgm.mid), viszont mivel ez mas-mas patchsetet toltott be, mas-mas hangszerek voltak meg. Aztan valamikor 95 vegen, talan 96 elejen, meglattam a PnP-t, ugyhogy abbol is vettem egyet, abba feltoltve a hangmintat, mindig, minden jol szolt. A PnP-t az ISA eltunese kergette ki a gepbol.
-
fpeter84
senior tag
én annó az első DX2-66 gépemhez kaptam ingyen egy GUS MAX-ot, mert ő is használhatatlan reteknek nyilvánította és félredobta, és nekem se alakult ki jobb véleményem róla... demoscene meg midi zene hallgatásra oké, bármi játék és win95 használat kínszenvedés és bughalmaz - igazi megváltás volt, amikor szereztem egy ESS 1869 ISA kártyát, egyből minden tökéletes lett
-
arn
félisten
Nah atszereltem az asus 430fx lapot a freetechre… ugyanaz a chipset, kb hasonlokoru kiadas. gus memteszt siman fut (asuson mar a legelejen hibat dobott), az sbpro prehistorikkal az asusnal a def timingokkal nem fut, feltolva mar igen. Freetechben se alaphelyzetben, se feltolva nem ok. Minden mas viszont korrektul szol.
Szoval csak ennyit szamit, hogy milyen gyarto milyen beallitasokat hasznal, teljesen makosteszta, hogy egy gyorsabb gepben egy regi kartya megy, es hogyan.
Asus alapbeallitasai 8/16 bitre 1/1, illetve 8/4, freeteche 3/3 es 8/4.
-
Jatszottam, kb teljes megelegedettseggel. 30k koruli HUF-ot kellett leszurkolni a kartyaert. Egy SB Pro 12-13 ezer forint korul lett volna. Kb mindenbol tudtam hangot kicsiholni ami akkor erdekelt, kb semmivel sem volt semmi bajom. Talan egyedul a CD-s Sam n Max volt ami nem szolt anno. Abszolut megelegedettseggel hasznaltam. Nem is igazan ertettem, amikor mondogattak itt ujabban, hogy csapnivaloan volt hasznalhato.
-
laci1128
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Én az eredeti D3D támogatással modern Intel és Ryzen procis gépeken is tapasztaltam a hektikus gyorsulást. Ahogy írják is a működő külsős OpenGL renderer és a D3D10 renderer esetén nem gyorsulgatott a játéklogika, legalábbis miután lekorlátoztam a képkockaszámot.
1:0 kompatibilitásban az idTech javára, WinQuake, GlQuake barkácsolás nélkül megy modern rendszereken is.
-
arn
félisten
Ez 2.2, ez volt az elso retail asszem. A 2.4es is nepszeru. Az fcc szambol ki lehet deriteni mikor kapott engedelyt, kb mikor kerult az amerikai piacra. A 3.4es mar 93ban letezett, az meg nem mixeres, kek kondik voltak rajta. En 95 vegen meg 3.73asat vettem, haverom 96ban 3.74eset kapott. A 3.74es 94 vegi engedellyel rendelkezik. A 3.73nek volt egy bugja, hogy vhol csak a demo egyik fele szolt, ez 3.4en rendesen mukodott, erre csereltem egy haverommal a sajatomat.

-
Durva, hogy a GUS dobozon levo kartya az mennyire nem hasonlit arra, ami benne volt
Sorry a kep minosegert, csak a webkamera van keznel. 
szerk: sott, ez ugy nez ki, mintha mar a 3.x-es revizio rajza lenne a dobozon, de benne meg a 2.2-es volt. A floppy is 3.58-as verzio. Talan, azok is megvannak meg valahol.
-
Mondjuk mikor hozzám jöttek a GUS kártyák, nem ismertem, gyakorlatlan voltam benne. SB-Awe vonalat ismertem csak.
Bár a BE6 Abit, K7M meg Asus, azokban jók, timming nemtom állítható-e, vagy milyen szinten. BE6- ot tuningoltam (de az ISA alap marad asszem), K7M alapon van. -
Van pár cím benne, ami esetleg még kellhet nekem is, elmentettem az oldalt.
Bár van olyan megállapítás, ami nálam nem fordult elő, pld :
Unreal Tournament (1999)CPU throttling, erratic speed-up/slow-down.
Néhány előfordult régebben, de az ott említetteknél ma már jóval modernebb megoldások, segédprogramok vannak. -
Nekem ez a fajta GUS volt, https://www.ebay.ch/itm/327097020641 az egyik 8 labu IC-n keresztbe kotott ellenalas miatt konnyen emlekszem. Azt, hogy van olyan classic, amin pl van mixer, egeszen par evvel ezelottig nem is tudtam. Sott, a Max megvasarlasa mellett az szolt, hogy van rajta mixer
... -
arn
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Itt tutira azon mulik mit allitasz be, pl az asus 430fxen bios default megy, setup default mar olyan agressziv timingokat hasznal, hogy elhasal. Mas gyarto, mas biosbeallitas, asus meg szerette koppra tekerni a biosait, ezert volt “gyorsabb” az asus lap (ugyanaz a chipset ugyanazzal a beallitasokkal ugyanazt fogja tudni, de ezzel mas gyartok nem foglalkoztak jo ideig).
-
arn
félisten
De itt is a hanggal osszefuggo dolgok egy resze io recovery problema… pl az indy siman meg 1000es p3on is, normalis biosbeallitasokkal. Alaplapon mulik mit hasznal.
-
arn
félisten
Maxot nem neztem, csak a classicot (3.74es). Akkor 3.7es kartyam volt, es csak a dx4 volt asus, utana mindenfele mas. De ez visszatero problema, mert mindben mas kartya van, es mind ugyanugy viselkedik.
minel nagyobb az idokulonbseg a hwek kozott annal valoszinubb vmi gond. Meg ez termeszetesen nem azt jelenti, hogy minden rossz, csak egyre tobb fele jatek hasal el, foleg a korabbi cimek. P3bben anno amikor teszteltem, a jatekok fele ment kb def beallitassal, megnovelt iorecoveryvel mar a 95%a.
meg az is biztos, hogy regen nem alltam neki 100 fele regi jatek tesztelesenek, csak azt hasznaltam ami friss, meg max par regi kedvencet futtattam, aminel lehet nem jott elo. Most direkt ezeket a cimeket keresem, hogy mi okoz kulonbseget - es van elteres egy dx4hez kepest.
-
Nálam már a sok retróban asszem nincs is ilyen korú Pentium összerakva.
Két korábbi lap van, egy modern XT (bár ezt nem is tudom mikor gyártották) és 286 (kicsi, modern lap ez is), azok visznek minden hozzáillő címet. XT : 8bites SB, 286 : relatíve korai SB16 hanggal.Következő szint már : SS7, P2, P-III, SlotA : GusClassic, GusMax, Awe32, SB32, GusPnP : kompatibilitás jó, bár DOS alatt EMM386 on/off függés, illetve GUSal már ami szól, ismertek a gondok.
Efelett egy köztes : nem naptárazós, de használható retróra is.
Madness : minden fut XT szinttől a modernig. A saját kedvenceim közül csak a Chasm a gond, ez gondolom speciálisan kezeli az SB- t, ha be van kapcsolva az SBEmu/VSBHDA/VSBHDASF akkor rosál, amúgy RyZenen is fut...hang nélkül.
A fenti tapasztalat természetesen a saját kedvenc címeimre vonatkozik, sok egzotikus játék, melyeket mások említenek, nálam nem használatos, érdeklődés hiányában.
-
Nekem volt anno GUS (meg abbol az idobol, amikor a classic nem volt classicnak nevezve, max es PnP is), de se az (szerintem) Fx-es 120MHz P1 mellett, sem upgrade utan a Gigabyte 586TX3-ban (majd amikor par het utan meghalt) a cserelt Asus TX97-ben se volt ezekkel soha baj. Kesobb jart meg BX-ben is, majd mostanra mar csak a Max maradt meg (a simanak es a PnP-nek csak a dobozai vannak meg), de annak sincs emmi baja a VIA 693T mellett. A gepekben rendszeresen kb mindig majdnem minden slot tele volt es most is tele van, sott, a VIA-s lapban splitterrel kette kellett osztanom az ISA-t, hogy ketto darab ISA-s hangkartyat is bele tudjak zsufolni. De, szerencsere, ezzel sincs semmi baj.
-
arn
félisten
Nagy remenyeket fuztem ezek a lassabb 94-95os pentiumokhoz… de baromira a bioson mulik hogy mennek benne a regi kartyak.
Dx4ben minden megy
intel plato p90, prehistoric meg se mukkan, mk se megy sbproval. Mivel dummy ami bios van benne, kb semmit se lehet vele csinalni, gyk a jatekon mulik hogy szol e vagy sem.
asus 430fx p133 - detto, de feltolva az io recovery timingokat, az sbpro magahoz ter, a gus memtesztje nem fut le, amugy jatekokkal szol, de azert ez igy nem kerek.
Intel zappa p120, ezt meg regen teszteltem, de emlekeim szerint mind az sbpro, mind a gus memteszt fut. pedig elvileg hasonlo bios, mint ami a platoban is van (eppen ezert a platonal meg jobb kompatibilitast vartam).
meg van egy freetech 430fx lapom, hasonlo korbol, mint az asus (late 95), kivancsi vagyok ott mi lesz. kesobbi asus lapokkal is hasonlo a tapasztalatom, nagyon szigoru isa timingokat hasznalnak, pl p3bben az awe32hoz is mar a recoveryk kellenek, tx97ben meg ok, de az sbpro es a gus classic mar ott is elhasal (akkor meg nem tudtam, hogy ez mar a 95os lapjuknal is problemas). pedig a 90es evekben meg abit bxben is hasznaltuk a gus classicot.
amugy minel ujabb az isas kartya annal kevesbe haklis ezekre, pl a 95os guspnp p3ban is siman fut, mindenfele trukkozes nelkul.
-
válasz
Rowon
üzenetére
Hopp, akkor felsőtápos a ház Nálad. Nálam az alsótáposokban elfér.
Mondjuk a VRM hűtésektől éppen, maradt vagy 1-2mm a rögzítő acélnak hogy nőgyógyász melóval bepattintsam. Néztem és is egy darabig hogyan is kell felfogatni, először a 775- re is fordítva tettem rá (úgy is tart, csak kilóg), aztán az X99/299 gépeken már begyakorolva, gyorsan ment.Előnye hogy kettő pár rögzítő jár hozzá, így feltehető könnyen egy második venti is. Valamint hogy ventillátorral sem lóg a RAMok fölé, így magasabb modulok is elférnek.
775- öt nem is szereltem házba, de azon is elfért volna, mivel az is alsótáposba ment volna. Sőt már a 478 is abba ment, de az most üres, az alaplap és a proci is elfüstölt, RIP.
-
Fücsök007
őstag
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Megjött a hűtő, be is szereltem VÓNA, csak kiderült, hogy oldalra túl széles és a tápegységtől nem fér be.
Úgyhogy ez visszaküldős. Egyébként LGA775-re jó, rajta van a furathely, de még a dobozon az írás is.Másik dolog, hogy a ventilátor klipszeken agyérgörcsöt kaptam. Annyira gagyi, hogy nem lehet felrakni. Thermalright ugyanebben az árban (vagy olcsóbban) ég és föld különbség.
-
laskr99
addikt
Sandy Bridge pentium/celeron/i3
-
Turulbir
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
-Na még +50MHz...
-Ez még mindig postol, akkor még 50...
Ott tartottam, hogy ennek sose lesz vége.

#128560 jokeph : nF2, nF3, nF4, nF5 is van, de nem az IGP-s kivitel szerintem egyik sem.
De mégis, a tesztlapom az, de ritka kaki BIOS van rajta. Ráadásul a legcarabb AM2-es x2 proci (A64 x2 3600+) van benne, mert azt nem sajnálom. Erősen hezitáltam, hogy megéri -e a lap azt a marék kondit, ami kellett bele.
Kaverit nagyon szeretem, az első volt, ami tényleg az elérhető legmodernebb fejlesztést (GCN 2.0) kapta meg IGP-nek.
-
Turulbir
tag
válasz
jokeph
üzenetére
Bár tippre alapon kb. ugyan annyi lenne, lévén ugyan az a cucc, csak még 65nm-en gyártva. A HD4250 meg kapott +60MHz-et az órajeléhez, egyébként az is ugyanez.
Egyébként kipróbáltam csak sideport memóriával (siralmas), csak UMA-val (ez már jobb), viszont sideport + UMA hozza a legjobb eredményt, szóval az utóbbit használtam. Tippre a rendszermemória 128 bitjéhez jön még hozzá a sideport, és így a busz szélességével nő a sávszél.
-
Turulbir
tag
válasz
Turulbir
üzenetére
'06, kicsit mindent visszább vettem, meg a proci kért még egy kis feszt:

Dx 8.1-ig jó lehet, de kicsit is komolyabb Dx9-es cuccnál elhasal. Összehasonlításképp a 25W-os Kabini:

#128557 jokeph : Jó kérdés, fejből nem tudom, át kéne hozzá nézni a lapjaimat. AM2+-ig nForce-ok vannak konfigban, ha van is HD3200, akkor is valami dzsunka lapon.
-
-
arn
félisten
válasz
fpeter84
üzenetére
Ahhoz hogy valamit jol tudj hasznalni, ismerni kell a korlatait. Az ai egy nem determinisztikus rendszer, de jol optimlizalt infrastrukturaval rendszerszinten kvazi determinisztikussa lehet tenni, efele megy a vilag - egyre jobb lesz a helyzet. Kicsit is komolyabb felhasznalasban folyamatosan validalni kell a valaszokat.
Meg alapvetoen nem is ertem, miert varnak el tokeletes mukodest, amikor a mukodesenek az alapja, hogy nem az, ettol emberi. Szamitogephez kotott, de nem a megszokott szamitogepes mukodes - ezt szerintem rosszul kommunikaltak, es ezert van ennyi felreertes.
-
Sub
kezdő
válasz
fpeter84
üzenetére
Neked is köszönöm a segítséget.
Alapértelmezett módon mindig a hivatalos manual-lal kezdek. Így ez esetben is, ám semmi olyan infóra nem bukkantam a kézikönyvben, ami arra utalt volna, hogy azon túl hogy AGP Pro, univerzális is egyben. Így bátorkodtam tovább lépni, de sajnos ellentmondásos lett a vége. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
a professzionális/üzleti AI-ok elméletben lehetnek jobbak is, de a konzumer megoldásokat egyértelműen arra programozzák, hogy ha nem tudnak jó választ adni, akkor is hazudjanak valami marhaságot, mert a paraszt akkor is boldog és elégedetten fizeti a havidíjat... én már attól okádok, ahogy ezek nyalják az ember hátsóját, hogy hűűű milyen okos zseni vagy hogy ilyen fantasztikusan jó kérdéseket teszel fel!
nem annyira gyakori, de sajnos előfordulnak ilyen variánsok a nagyon dzsunka kártyák között - fizikailag belemegy a 8x slotba is - de ha megteszed, mindenből kiereszti az éltető füstöt... azóta a lapon a chipset csak forrósodik és nem ad életjelet, a kártyán meg elégett egy széles vezetősáv - utóbbin ezt helyreállítva nem lehetetlen hogy még működne, de mivel van több másik ilyenem is, inkább nem kockáztatok hogy mégegy lapot megfektet...
-
fpeter84
senior tag
AI monnyon le, irtó sok baromságot tudnak összehordani - de aki szeret szívni az használja ezeket a konzumer szutykokat bátran

TUV4X VIA 694T chipset universal AGP 4x, abba abszolút mindent beletehetsz 1-2-4-8x kártyát - max kompatibilitási zűrök néha előállhatnak, de általában minden menni fog
az AGP Pro annyival több a sima verziónál, hogy több tápáramot tud szolgáltatni a kártyának - persze csak a plussz lábain, tehát magának a kártyának is Pro-nak kell ahhoz lennie, hogy kihasználjanormál esetben a slotban lévő pöckök meg a kártyák bevágásai megvédenek a hibáktól - kivéve amikor nem... egyes nagyon dzsunka gyártók kártyáival előfordul hogy csak 1-2x kártya, de úgy van mégis bevágva, hogy akár 8x slotba is belemegy - fizikailag - csak éppen bekapcsoláskor elfüstöl a lap és a kártya is... based on true story, sajnos tapasztalatból mondom - egy 775i65G lapom és egy noname SiS6326 kártyám bánta a figyelmetlenségemet...
-
válasz
KROK640
üzenetére
Valamiért a hűtő nagyon nehezen ment fel, 775-ös magas rézmagost raktam rá de alig akart bekattanni. (jó lukba raktam, a belsőkbe)
DarthSun
Azaz, Mint Cina-t rakok az erősebb gépekre, a gyengébbekre meg mint Xfce-t. Cégnél már elég sok gépen az fut mert windowst nem bírják el emberi sebességgel. Meg akkora trágyák már az updatek több éve hogy nekiálltam kiváltani az user gépeket is.
Nem akarok hardcore linuxos lenni, földi halandónak a mint szerintem is a legjobb.
Szerintem a mostani árrobbanás nem kicsit fogja megtolni a linux userek számát, egyszerűen nem normális dolog hogy 8-16GB ram kell egy win11-nek, pedig ellene 1-2GB-al is lásd tiny11 mert azt is használok tesztre. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Melyik Linux disztró ? Majd tőccsé' föl mentéseket.
Az amatőrnek, mint pld én, a MINT Cinna fut a gépén. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
I7 920, 24GB RAMmal, tökéletesen korhű
-
Előszedtem az X58-ast linuxozni. Van egy linux only Asus GTX950M kártyám (oem limitáció, nincs rá windows driver, erőltetve eldobja error 43-al de linux alatt hasít hibátalnul)
Szóval kapott i7 920-as bár van ithon W3530-as is bár az kb ugyan az. Aztán modern DDR3L 1866-os 1rx8 ramokat 6db 4GB-osat.
Táp szándékosan kicsi, nem lesz benne nagy kártya mert ez most nem erről szól az 50w-os 950m meg elég amire most kell.
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
7db. vegyes DDR1 memória ingyen elvihető.
Nem tesztelt, de maximum egy kis időt veszítesz vele amíg eljössz érte.
Átadni a Corvin negyednél tudom, hétköznap kb. 08-16 között.Hátha valakinek pont ez kell retro projekthez.
-
Lehet hogy csalós, mert egészen a retrótól számoltam az összesítést. De amikor ezt megláttam, már tudtam hogy szimpi lesz :
Intellel 99446 lett.
Még 800- as RAMok, akkor az 1066- osak a tesóm gépében voltak, de azóta már kapott RyZent ajándékba, a Geil- ek az asztalomon, majd kicserélem. -
Tegyük hozzá hogy a powercolor féle voodoo3-as igen jó volt, gyárilag 200mhz-es ramokkal húzva gyorsabb tudott lenni a gyári 3500-asnál, olyanom is volt. [link]
Az L alakú kártya meg már nagyon kései amikor már senkinek nem kellett 3dfx kártya és szerintem oem gépekbe pakolhatták a létező legolcsóbban legyártva.
De úgy vagyok vele hogy a vsa-100 nekem nem ad semmit ami miatt megérné tartanom akár csak egy darabot is, V1, V2 nekem az igazi glide-al, a V3 már a döglődés kezdete és nem igazán minőségi érzés.Én azon a véleményen vagyok hogy hagyni kellett volna a gyártást másnak is.
Nvidia kártyái is itthon a fos noname mx-ekkel terjedtek el akkoriban. Szinte mindenki ismerősök körében vette a mani, eagle, sparkle meg isten tudja milyen mx200-400-asokat akkoriban, elég soknál fos képpel, 64bites rammal stb. Emlékszem rá hogy pont a voodoo2t válltottam le egy mx400-al amit a veszprémi pri-compból vettem és a másodikat is vissza kellett vinnem mert hibázott, ott meg kellett várnom hogy lemenjen a 3dmark01 amin látszott is hogy esik kel a kártya.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hat ugye, ahogy olvasom itt is az a baj, hogy ez egy fos powercolor fele utanzat, nem eredeti 3dfx gyartotta Voodoo 4... ilyen esetben pedig, ne feltetlenul legyenek elvarasaid. A szabvany az szabvany, ha valaki nem tartja be, attol a szabvany tovabbra is igaz...
-
Kivéve egyes elcseszedten megcsinált ritka kártyák [link] . Nálam az L alakú v4 4500-as volt 3.3v only.
Átlag kártyákkal valóban nem volt ilyen téren gond. V3-asokat mindenbe is pakoltam amibe fizikailag belement. Csak akkor volt instabil amikor a lap tele volt dögött kondikkal, illetve egyszer az arcomba is robbant egy kondi AGP melletti egy NF7-el de az nem voodooval volt. -
Sub
kezdő
Köszönöm a hipergyors választ.
Az AGP Pro slot elején van egy matrica, azt nem bántottam nyilván. Középre simán belement a kártya és a slot vége is üres, vagyis az érintkezők nélküli műanyag pöcök ment oda.
Akkor bekapcsolom
ChatGPT pl azt hallucinálta, hogy mind a lap, mind a kártya leég.
Gemini meg azt, hogy simán működni fog. -
Ez univerzalis AGP-nek tunik, szoval igen. Alapveoten, ha nincs notch, ami elgancsolja, akkor bele tudod rakni (ezen nincs) es menni is fog. A baj forditott irany szokott lenni, egy 3v3-as kartya 1v8 slotban nem fog tonkremenni, csak nem fog mukodni. Egy 1v8-as kartya egy 3v3-as slotban viszont tonkre is mehet ha beleerolteted.
-
Sub
kezdő
Sziasztok!
Egy gyors tanácsot szeretnék kérni.
ASUS TUV4X lapban (APG Pro) szabad régi 3,3V-on ketyegő 3Dfx kártyákat tenni/használni. Több egymásnak teljesen ellenmondó információba futottam bele. Köszi! -
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Egyébként ugyanez a helyzet ha Prescott P4 (S478) és Athlon64 mobil-t (S754) veted össze, ott is AMD a nyerő, és mindegy hogy natív AGP 8X vagy PCI-e foglalatos kártyákat nézel. Késői AM3 lapban ott van az USB3.0 is, és két kártyával is megvan a maximális sávszélesség a tuning rovása nélkül. Egyedül a PCI késleltetésben jobb az Intel, mert az AMD memóriavezérlőjén át kell mennie az adatoknak amikor lehívja a memóriában lévő adatokat a videókártya, ezzel ellentétben S478/S775-nél az északi híddal kommunikál csak a kártya, bár játékoknál ez gyakorlatilag észrevehetetlen, mert XP-s játékok alatt bármilyen PCI csati visszafog alapból.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Hopp, a táblázat megvan, viszont a linkek bevezető sora azóta változott. De az abszolút eredmények láthatók, sajnos a képmentéseket egyenként kéne kigyűjteni, visszalinkelni. Mondjuk én a hiteleset kedvelem, azért is szoktam belinkelni a képmentéseket, de a PH és a Guggli is elkeverte azóta. Nem hiteles, időbélyegző nélküli, távolról jött képmentéseket, aki akarja elhiszi, aki akarja nem, ez már egyéni döntés.
-
Akkor zsír. Colstokkal a képről nemtom lemérni, de biztosan stimmel ha mondod.
Az LCPower esetében nem futottam bele (még), de ha van gond, arra tuti az AI is robbantaná az atomerőmű tápját is.
Mondjuk a P5Q (775) lapot, ami amúgy nagyon jó, de nem is akarnám beépíteni házba, mert a kb kortárs Phenom-II-X2 xarrá verte a saját retró/középretró tesztjeim alapján, úgyhogy utóbbi került házba/végleges konfigba. -
Őrület ha így van, minek is kéne változtatni, ha minden is kompatibilis, csak kihagyni a retró 775 pozíciót, és emiatt új sablont készíteni, meg a gyártósort is újrakalibrálni. Nekem csak 155 a szerény IQ- m, de ilyen ostoba moddolás kb még a csimpánz fejében sem fordulna meg.
-
-
válasz
Rowon
üzenetére
Hát nemtom, tavaly vettem egyet, elpakoltam az X299- hez, a setes dobozban tuti ugyanaz a backplaine van mint korábban. Már kifutó, tán nem is gyártják, idén változtattak volna ? Minek, ha már kifutó ? Pont a 775 lukat hagyták volna ki
Sztem a specekben azért hiányzik már, mert a 775 retró, nem tartják említésre méltónak, de backplaine sztem ugyanaz. -
Nane, ezt honnan veszed ??? , felpakoltam, használtam 775- re, és még saját fotót is beszúrtam ide. Ez tippre megint olyan figyelmetlenség tőled, mint amikor pld a PCIe to PCI konverterről vitatkoztunk, az adott típus kiskártyája teljes hátlappal rendelkezik, és két modulból áll, a kiskártya természetesen full magas bezellel épül, majd a 2. modul nyákja már különálló, és teljes magas kártyát is fogad...ezt Te egymásrapakoltnak vetted, hogy csak LP kártyát tud fogadi. ???
Ez most megint ilyen szintű, általam értelmezhetetlen állítás, vazze hát próbáltam, le is fotóztam amint 775- ön van nálam.
Van ilyen hűtőd, és ki is próbáltad ?.... há' nem is kell alapból, ott van feketén-fehéren a gyári specekben, hogy 775 is benne a sorban.
Komolyan mondom, ezt sem tudom értelmezni egy olyan intelligens embertől mint Te. -
válasz
Rowon
üzenetére
Megéri sztem.
-ha nincs 3D nyomtatód, akkor +költség egy lefogató, terv és nyomtatás, pontos mérések is kellenek, több óra tervezés. Ma már az óradíj 7k felett van, kivéve ha haveri alapon készül.
-ha van, akkor ugyanez egy hobbi nyomtatás, vagy magadnak számolod fel, de annyi idő alatt a főállásodban is többet keresel... -
válasz
Pista0001
üzenetére
Ide is, nincsmit. Bár akinek még kell 775- re, akár tartalékba is, sztem ez lassan kifutó lesz, tehát még most érdemes rendelni.
Még az X299 sem éri el vele a 60 fokot 4.4GHz allcore alatt sem, ó hát egy 775 proci, pld az E8500 jéghideg alatta, persze nyáron 40 fokban azért kissé magasabb, de még akkor is jól teljesít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari.l 4g modem Érintőkijelző
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:89%
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sorry a kep minosegert, csak a webkamera van keznel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Intellel 99446 lett.

Sztem a specekben azért hiányzik már, mert a 775 retró, nem tartják említésre méltónak, de backplaine sztem ugyanaz.