-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisszer
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
hát gyorsan tud böngészni majd midnight commanderrel a fájlok közt miközben telóról megy a youtube, irodai szoftvernek meg nem kell jobb mint a vim
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az Alpine kb. olyan sebességet tudhat, mint az Antix
(MUSL C alapú, annak megvannak a korlátai, de amikor proci/RAM igényről van szó, akkor előnyei vannak
)
Pár éve a Core2-es tartalék laptopon ez úgy nézett ki, hogy Ubuntun akadozott a FHD Youtube, Debianon éppenhogy elment 100% proci mellett, Alpine meg 60%-on vitte
@Homerhamm : Zárjuk be a boltot mára

-
homerhamm
veterán
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Alpine Linux, és simán.
(Na jó, egy SSD nem ártana alá.) -
5eft-ért HP brand gép (FM2-es talán 2 magos AMD A4, 8gb ram, HDD), vevő írja hogy megvenné postázással ha akadozás mentesen viszi a youtube-ot, van rajta office és böngészés is gyors rajta...
Hát ez nem az a kategória... -
koby11h
őstag
válasz
davenport
üzenetére
Vezetek nyilvántartást Excelben, ahogy a NAV előírásban szerepel, kinek, mit, mikor. Van nyomtatványom is hozzá, ahogy elő vagyon írva. Mondjuk olyat még nem láttam, aki a papírt ne adta volna vissza azonnal röhögve. Srác vett 2 db bontott sata kábelt, 2*100 Ft, nem is értette miről beszélek.
Szerk: még nálam is van a bizonylat, ha most adnék el valamit

-
BiP
nagyúr
válasz
davenport
üzenetére
nemnem, a rutinos kp-pörgetésre gondolok.
Igen, lehet valakinek emiatt is rutinja, mert mondjuk munkája során sok készpénzzel foglalkozott. Ettől még nem az én világom, és rutintalanként nekem gyanús. (ugye nincs ráírva, hogy élelmiszerboltos volt-e vagy valami seftes alvilági figura), szóval a gyanú ébred. Aztán max. pozitívan csalódok. -
-
davenport
senior tag
válasz
totron
üzenetére
Mondjuk 25 000 a vételár, leszámol 20 000 forintot, és utána lassan adogatja az ezreseket mintha várná azt, hogy alkudj a saját termékedre. Aztán amikor látja, hogy semmi reakció, akkor kb. az utolsó két ezrest úgy adja oda, mintha ő tenne szívességet. Amiben egyébként a poén, hogyha időben jelezné, akár alkudhatnak is, de így biztosan nem adom oda olcsóbban.
#131228koby11h: egyébként még fokozható a dolog, mert hiába vagy magánszemély, elvileg és mondom elvileg nyilvántartást kell vezetned az ingóság eladásodról, és egyéb bizonylatot is kellene adnod, még arról is ami nem adóköteles eladás.
-
koby11h
őstag
válasz
totron
üzenetére
Az adásvételi/átvételi nálam általában bianco, ingóságra, 2 példány nyomtatva. Helyszínen kitöltjük és 2 tanú. Volt már, hogy cégtől vásároltam és ők is ezt csinálták, de volt, hogy cégnek adtam el és ott is adásvételi és a hátoldalán átvételi, 2 tanúval. Pl. ha egy rendőr megállít és a csomagtartóba is benéz és ott van 30 bontott laptop akkor jó ha van róla valami papír is.
De jelzem, ezt csak nagyobb értéknél, és eddig 3 vagy 4 eset volt (eladóként és vevőként együtt).Fizetés közben már nincs alku! Egyszer próbálkoztak, mondtam, hogy akkor ok, add vissza a pénzt és keress más vevőt - ez bejött

-
totron
addikt
Épp ezért én csak odaadom és mondom, hogy nyugodtan számolja meg, nem is volt még senki, aki nem élt volna a felszólítás adta lehetőséggel. Mert hát rejtezhetik a kezemben bármiféle bűvésztrükk, úgy is saját kézzel való újraszámolóssá téve a jelenetet. Így aztán minden tiszta.
Érdekesség, hogy fizikai termékre szokás mondani, hogy használd egészséggel, de szolgáltatásra, pénzre nem. Gépfegyver mellé kimondva lenne a legviccesebb.
#131224koby11h, ér valamit ez? Az átvételi? Vagy sajtpapír csak? Mondjuk egy megelőző sajtpapír is valami már.
#131226davenport, na ilyen végalku sem volt még szerencsére, olyankor mi a szöveg? Egyébként mélyproliság az. -
davenport
senior tag
válasz
totron
üzenetére
Átadás előtt megszámolom, egyben átadom, és utána megkérem, hogy ő is számolja meg. Semmiképpen sem sietek vele, inkább akkor töltök ezzel plusz egy percet, mint hogy utána vita legyen belőle.
A fizetés előtt pedig tisztázom a végső árat, mert amit kimondottan rühellek az a fizetés közbeni alku, amit általában a másik kezébe egyesével leszámolók szoktak eljátszani ha eladó vagyok.
#131225BiP: vételnél, aki rutinosan pörgeti a számolást, az nekem mindig gyanús: spec én is rutinosan pörgetem, aki régebben sok készpénzt mozgatott, és sokat számolta, egy idő után megtanulta ezt, nem inkább a vásárlós csalásra gondolsz? (ad egy nagy címletet, aztán visszakéri, aztán ad aprót, és addig játssza el amíg te visszaadsz a nagy címletből, miközben az is nála maradt).
-
koby11h
őstag
válasz
totron
üzenetére
Megszámolom, odaadom, és megkérem, hogy ő is számolja meg. Aztán megkérdezem, hogy így akkor minden ok? És ha igen, akkor részemről ennyi volt. Illetve nagyobb összeg esetén még írok és aláíratok vele egy átvételi elismervényt is. Ez nálam kb. 50000 Ft fölött.
Utána már senki kedvéért nincs semmi fellebbezés. Pénzt vissza nem adunk és nem kérünk. -
totron
addikt
Találkozó esetén ti inkább egyben átnyújtjátok a papírpénz-összességet vagy leszámoljátok a másik fél kezébe?
-
-
-
bh
tag
Jó állapotú (..) külső hdd teljesen egyedi tartalommal, amit nem írhatok ide le részletesen. Tizennyolc karikás szerelmes filmek az előző 30-40 évből vegyesen. 850Gb. Fájl lista kérésre üzenetben.
azt hittem ez már vagy húsz éve nem árképző, egyáltalán miért lehet ittt így hirdetni ezt
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
davenport
üzenetére
Hát ez is igaz, bár megfelelő körökben simán el lehet flexxelni a számítógéppel is, még nagyobbat is üt mint egy 20 éves Suzuki spoilerrel meg alufelnivel ...
Jah, csak éppen a legtöbbször nem 5perc, hanem inkább 2-3 óra. Van itt a faluban egy hátratási gép szerelő, egy időben vele bartelleztem jókat, én ingyen csináltam a számítógépét, ő meg a mosógépet, mikrót, stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ez pontosan így van. Csak a legtöbb azt nem méri fel ésszel, hogy esténként jó eséllyel többet ül a gépe előtt, mint a kocsijában egész nap.
De jól mondod, pontosan ez az oka annak, hogy nem lehet 30 ezres kiszállást meg másik 30 ezres munkadíjat elkérni egy Windows telepítésért (még ma sem, nemhogy 20 éve; pedig a ft is más már, meg a digitális jelenlét is fontosabb lett).
Bezzeg ha megkotlik a mosógép ... -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Hát lehet, hogy ez lenne a reális meg a jó, de azt tapasztalom, hogy valamiért az IT-s dolgok árára sokkal jobban sajnálják az emberek a pénzt mint minden másra.
Van egy ismerősöm, hétszámjegyűt keres, cigire meg sörre saját bevallása szerint elmegy havonta több százezer, de amikor azt mondtam neki, hogy 25 ezer a 2TB-os HDD (ami a mostani árakat figyelembe véve nagyon is kedvező) akkor azzal jött, hogy fuhh, hát ez nagyon drága, neki ennyit nem ér, akkor inkább nem kell.
Ezer éve sír, hogy játszana, de nem tud mert integrált VGAja van. Hiába mondom neki, hogy 80K egy RTX 3060 12GB használtan és minden is megy, hajajj hát az rohadt drága meg sok érte.Meg nagyon sokan hátast dobnak ha 5 ezret mondok egy Windows telepítésre, miközben minden más szarra a többszörösét veri el naponta.
-
válasz
envagyok
üzenetére
Ja, a kevés ügyfelet próbálják lehúzni, hogy valami bevétel legyen. Nem véletlenül van kevés szerviz.
Az IT meg jelenleg annak aranybánya, akinek vannak certjei meg tapasztalata. Nekem sincs pl.
Kéne csinálni, csak én is inkább szerelek helyette valamit jófejségből valakinek mert az érdekesebb
.", zsebbe 50000Ft alatt senki nincs 1 napi 8 órás munkára." vs "nincs kedvem"
Másnak sincs, így akinek van, az sokat kérhet. -
válasz
KROK640
üzenetére
Bátyám gyűjti a busztáblákat de ezeket ingyen szokták osztogatni mert menne a szemétbe. [link]
Villamos táblából is van de jóval kevesebb, talán azok nagyobb értékűek de biztosan nem 10eft...
Hozzáteszem hogy igazából csak annak érték akinek valamit jelent az az útvonal, gyűjtők nem igazán adnak érte pénzt. -
totron
addikt
Fhérszbukon poszt: véletlenül ráléptem a kutyámra :DD (eleve túl- és agyontenyésztett fos sajnos, egér méret). Napi! 30k forint a ellátása, valaki utaljon már, itt a számlaszámom. Nem ecsetelem a reakciómat...
-
-
koby11h
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én meg itthon ingyen ástam ki a 18 kiszáradt, 20 cm törzsátmérőjű tuját! Megyek elkérem a feleségemtől a jussom!
-
válasz
envagyok
üzenetére
Én tavaly simán kifizettem kézbe 40-et a melósnak, akit megfogadtam 8 órára kerti melóra, főleg fákat kiszedni meg kiásni, de az annyira megnyomta, hogy még a fészerem tetejét is újrazsindelyeztük a végén, tényleg minden belefért amit csak kitaláltam. Megkapta a pénzt, meg valami olcsóbb piát azok közül amik akkor álltak otthon, mer' én amúgy se iszom egy kortyot se, gondoltam azt még mellérakom neki. Bár már elvileg nem szokás az alkalmi melósoknál a piakérés, de így, hogy adtam magamtól, örült neki.
-
envagyok
veterán
50+osan már nincs kedve az enbernek
Ezt a gázkazán szervizes fickót ismerem régről, 15 éve jár hozzánk.
2011-ben még 15-20 éves Suzuki Swiftel járt, most meg 0km-es prémium SUV-al.
Mesteremberekkel nagyon elszállt a ló.
Segédmunkást is kerestem a napokban otthoni munkára, zsebbe 50000Ft alatt senki nincs 1 napi 8 órás munkára.
Az átlagember meg örül, ha 15-20k-t hazavihet.
Olyan mintha 2 párhuzamos valóság lenne.
-
envagyok
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Igazából a mai világban ez lenne a reális, az más kérdés, hogy senki se fizeti meg.
Az IT régen aranybánya volt, most sajnos lezüllött a futottak még kategóriába, egy kőműves segéd jobban keres.
Voltam ma egy háztartásigép szervizben, a bevizsgálás 20000ft
, és akkor még nem csináltak semmit.
De múltkor volt nálam egy gázkazán szervizes, fél órás művelet volt, egy 2000ft-os alkatrészt cserélt, majdnem 60000ft-ot kért.
Abból kb 30000ft a kiszállás.
Mesélte, hogy a környéken aznap még 4 helyre kellett mennie.
Gondolom mindenkivel kifizettette a kiszállást.
150000ft egy napra csak a kiszállás
Már bánom hogy ezt a szakmát választottam. -
-
zykzeck
kezdő
-
zykzeck
kezdő
-
KROK640
nagyúr
Ráadásul 29-en is előre utaltak neki? nem lehett nagy értékű autóó, ha a kár így sincs 7 Milla sem. (Ha a pontos össeget nézem átlagban 233 ezret se értek az autók)
Egyébként az ezredfordulón ezt Amerikában megcsinálták, más léptékkel, okosabban -
-
Autóra előre utalni?
Egy 5000Ft-os akármire igen, de autóra? -
totron
addikt
és már akkor sem ír többet
Sokszor sziológia. Úgy érzi ha bejár egy ívet, legyen az bármennyire is irracionalitásban végződő akár, szóval hogy akkor tett meg mindent a Jó Választásért. Ha te ebben a sorban nem az utolsó vagy, akkor nem nyertél. Ő nyert. Hite szerint. Nem tudatos. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
- Vagy már megtette
- Vagy hülye
- Vagy bármi.Én is lemaradtam jó pár ezresről mostanában, amikor rám írtak, és pl. aludtam, másiknál meg nem volt háló a telefonon, amin az üzletelős Fb. fut. Aztán mire válaszolok, addigra vett mástól olyat. Ezek 3-4 óra késések voltak

De ebből legalább mind a kettő visszaírt. Furcsa is volt.A legjobb az, amikor rád ír, azonnal válaszolsz, és már akkor sem ír többet
Szerintem baromi sokan nem tudják kezelni az értesítéseket a telefonjukon, pláne nem foglalkoznak vele, és akkor ehhez jön, ahogyan a Fb. felülete használható telefonon (sehogyan).
Ugyanez igaz az e-mail és értesítések viszonyára, hogy a HA-ról ha kap valamit, azt se nézik sokan
-
Top cat
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Bözsi néni is jól nézett ki.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Te vagy akkor Elizabeth Hurley aki megkísérti Brandon Fraser-t, már mindent értek!
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nagyjávból igen.
A Goethe féle Faustban, Mefisto- vagy - Mephistofeles az aki megkísérti a főhőst, aki valójában az ördög, vagy az ördög egy démona. Alkut kötnek aminek értelmében az élete végéig azt csinál amit akar, aztán Mefisto elviszi a lelkét. (ki is nyírja Faustot egy nem túl szívderítő módon). -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pedig nem ördögöt, hanem szó szerint azt jelenti görögül, hogy (valaki) nem-szereti-Faustot. Me-phisto-pheles, ahol me, az tagadószó görögül, philos ugye szeretni, pheles meg Faust. Ebben a formájában Goethe találta ki. Más, hogy valóban ördögként mutatják be a színiművekben a karaktert.
-
Top cat
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Lehet, hogy csak dicsekszik.
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Vagy csak túl sok a paraszt :S
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Élnék a gyanúval itt Mária országában, hogy esetleg istenfélőek voltak és nem akartak az ördöggel cimborálni.
-
LÁTHATATLAN VAGYOK?
Az elmúlt pár nap alatt a második eladónak írok aki belép de vissza se ugat! -
válasz
totron
üzenetére
Mondjuk én azért jellemzően 2 perc alatt szerelem le az ilyen "bekattantakat", vagy így, vagy úgy, tehát olyan helyzet még 40 év alatt nem állt elő sohase, hogy ne mertem volna kimondani a véleményem valamiről, azért, mert mástól különösebben tartanék. Csúnya lenne.
Egyvalamit tartok be, mint "játékszabályt", ok nélkül nem kötözködöm, de mondjuk ez amúgy is alap. -
totron
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Behajlított ujjakkal van csak igazán Alien-hatás! Hmm, ha valamiből 1 van az lehet köznév is vagy tulajdonnév csak?
#131135morcosharcos, szeretett análfabetizmusom eladó. Csere egyéb egzakt közhelyekre. Ugyanitt gödör eladó, nem postázom.
Nem csak az említett funkciózavar lehet, hanem az van, hogy nagyon sokan több-kevesebb mértékben alternatív valóságokat hoznak létre, struccpolitika, életjobbítás. Nem felmenteni akarom a "hát hiheti is amit mond" szarzsargonnal, nyilván jelen van egy "majd csak bekapja valaki" is, de vegyülhet a kettő. Csak kibogozni ne akard, mert azzal csak a káoszát eteted, illetve be is kattanhatik. -
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem azaz érzésem, hogy kimásolta az egészet valami weboldalról, és aztán itt-ott hozzáírogatott, meg meg-meg csúszott a nulla egyes helyeken.
-
válasz
Top cat
üzenetére
Nekem ez a mondat tetszik a legjobban: "számitogép megjavitot száma 1378950 száma"
Gyakorlatilag itthon a 4,6 milliónyi hímnemű ember durván ~27 százalékának javított már számítógépet ezek szerint. Az nem kis teljesítmény. Ilyen szintű szakmai képességek indokolják a 780ezres videokártyacseréhez társuló munkadíjat.
#131168 KROK640
Szerintem a neuronok meg a gliasejtek csúsztak el nála, de lehet csak túl szigorú vagyok hozzá. Vagy túl engedékeny, és a dendritekkel, meg az axonokkal is grízes a helyzet
-
koby11h
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
Erről az a vicc jut eszembe, amikor a HR-es kérdezi a fiatal állásra jelentkezőt:
- Azt mondja még meg kérem, hogy nincs sem végzettsége ehhez a munkához, sem gyakorlati tapasztalat, most végzett a középiskolában, mégis kétszer annyit kér, mint a többi jelölt, akiknek van. Miért?
- Azt azért ön is beláthatja hölgyem, hogy tudás és gyakorlat nélkül ezt a munkát kétszer olyan nehéz elvégezni, így kétszer annyi pénz is járna érte!
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én ugyan nem ... Ő valószínűleg igen. Nemhogy Dámócon, de még Bregenzben sem fizetnének neki ennyit XD
A 780 ezres alaplapcserénél meg gondolom alul öltözött ázsiai szűzlányok cserélik a lapot, akiket lehet néznimunka"muka" közben. XD -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Piloss
üzenetére
Szép árlistája van :
számitogép tápecség csere 21000ft
számitogép alaplap csere 310000ft
számitogép dvd olvaso csere 50000ft
számitogép vincseszter csere 170000ft
számitogép ram csere 50000ft
számitogép takaritás 190000ft
számitogép videokártya csere 780000ft
windows 11 telepités 74000ft
windows 10 telepités 12000ft
windows xp telepités 15000ft
windows 98 telepités 170000ft
..............................................
notebook takaritás 150000ft
notebook dvd olvaso csere 21000ft
notebook kijelzo csere 51000ft
Asztali PC / laptop hibamegállapítás 0ftNotebook tisztítás normál laptop 12 500 Ft
Notebook tisztítás üzleti laptop15 000 Ft
Notebook tisztítás gamer laptop 17 500 FtVírusírtás
Asztali PC, laptop, vírus mentesítése 7 500 FtNotebook szoftveres karbantartás7 500 Ft
notebook vincseszter csere 17000ft
telefon Android / IOS szoftver frissítés 470000ft
Asztali PC szoftveres tisztítás 7 500 Ft
Hétköznap : 09.00 - 17.00
Szombat : 09.00 - 13.00
Vasárnap : ZÁRVAszámitogép megjavitot száma 1378950 száma
számitogép szerviz amit tudnikel amit a cég meg biszhato
hát mi nem ojan vagyuk mit a tőbi szerviz
én saját magam javitom meg a számitogépet
amit látok az aleirás ba ami ot szerepelmanokaviktor217@gmail.com
Horváth viktor informatikus szak szerviz szerelő
csak szeméjesen lehet elhozni
amuka dij 25000ft
csak erőle fizetésel 223.080 Ft ebe bene van acsere akatrészek ára ,,,,,,,,,,,,,,,, amuka dij 25000ft eza muka dij
dámoc taláhato
Gondolom látta valamelyik fővárosi hivatalos szervíz árlistáját, aztán megszaladt itt-ott egy nullával a lista.
Ezekkel az árakkal még Ausztria leggazdagabb tartományában Voralbergben, Bregenz közepén is "éhen" maradna, mert ott sem lenne rá fizetőképes kereslet.
Az írás képe alapján valami közmunkás lehet egyébként. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
+1
Nagy eséllyel a legtöbb azt fogja mndani, hogy X évig ment a gépbe, maximum nem játszott vele és kihasználtlanság miatt eladó. It már nekem felvetődne, hogy akkor :
1. Nem szinte új, max a fejében
2. Akkor sok éve mi a francnak vette meg, ha úgyse használja ki? Csak nem nem a legélesebb kés a fiókban? -
KROK640
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Még ha én írnám ...
egyrészt van egy csomó bontatlan VGA-m (gyűjtemény), másrészt olyan is ami ki lett bontva, de gépebe egyszer vagy egyszer sem járt, és a polcon van azóta is.
Meg olyanok is amik "munkás" kártyák, ezek jellemzően régebbi RX szériás kártyák, sokszor tesztre vagy ilyesmire kerülnek gépbe, esetleg pár hétre, de életük javarészét gépen kívül töltik állva.
Van pl egy RX580-asaom 5+ éve megvan, de szerintem 10 órát még nem ment összesen ...Nem lehet, hogy ott is ilyesmiről van szó? vagy csak szimplán hazudnak? Esetleg nem is tudják, hogy mit írnak?
-
Kedvenc helyi dámóci kollégánk számítógép szervizt nyitott
Most kihagyhatatlan, bevezető áron , win. 98 telepítés csak 170000 Ft! De hasonló kedvező áron cserél "vincseszter"-t vagy alaplapot is

-
-
TaaT
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
"alig használt, szinte új"
Ez nem csak a VGA piacon van jelen, minden számítástechnikai alkatrésznél ami használat közben kívülről (esztétikailag) nem amortizálódik, hasonló a helyzet. Pl HDD, alaplap, CPU, stb...Én is elmondhatnám hogy a padlásról lehozott 486-os gépem és a hozzá tartozó IBM Model-M billentyűzetem egy kis suvickolás után úgy néz ki mintha szinte új lenne.
[kép] [kép]* *under construction
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Tipp (ha őszinte csak buta a hirdető): végig gépben volt az, csak játékra nem vagy keveset volt használva. Szerintem sokuk fel se fogja, hogy akkor is használva van a vga (ami ugye az fps-t adja
), amikor az asztalon van vagy épp netezik vagy bármi, csak nem játszik. -
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Már ha le tudja írni
Meg ha tényleg ez van. Mennyi is az esélye? 
@BiP : És az mindegy is, hogy játszott-e rajta. Áram alatt volt=használat.
-
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Szerintem azért írja oda, hogy jobban vigyék. Most éppen ezzel lehet eladni. Mint a kihasználatlanság miatt.

@mefistofeles : Esetleg ha tartalék kártyának tartották, akkor lehetne, hogy csak állt, de valószínűleg elég kevés ilyen van. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem naiv, hanem az, amit mondtam. A nagyon komoly eladói szemléletükkel ők úgy látják, hogy a hülyeség kiírásával könnyebben el lehet passzolni a terméküket, azonban az, amit leírnak, nem azt jelenti, amire valójában gondolnak. Amire valójában gondolnak, az az, hogy egy megóvott, működőképes, de öreg eszközt árusítanak, és ez fejben náluk átfordul alig használt, szinte újjá. Ezt nevezik funkcionális analfabetizmusnak. Amikor nem azt mondom ki, amire gondolok, mert nem értem a jelentését.
Az alig használt az valami olyasmit jelentene, hogy a 10 év alatt, amíg tulajdonolta a dolgot, mondjuk be volt építve a gépébe három hónapig. Egyébként meg a szekrényben állt. Majd kérdezz rá egy ilyen hirdetőnél legközelebb, hogy meddig volt beépítve a gépébe a kártyája, amit hirdet. Kíváncsi leszek, mit fog közölni. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Szerintem túl jóindulatú (naiv,) vagy.
Nehéz elképzelnem, hogy egy birkapásztor nem tud különbséget tenni a szinte új és a működöképes között.
Ez bizony zömében, tudatos megtévesztés. -
BiP
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
de mi a jó istennek volt az a vga náluk? papírnehezéknek?
Nem. Használták ők rendesen, csak hazudnak a hirdetésben. Vagy amit morcos ír, hogy fingjuk nincs, mi mit jelent. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Mert nem tudják, hogy mit beszélnek.Ez is egyfajta funkcionális analfabetizmus. Mond valami hülyeséget, és közben tök másra gondol. Szimplán annyit kellene kiírniuk, hogy jó állapotú. Esetleg hogy letesztelte és működik.
-
Érdekes jelenségre lettem figyelmes a videokártya piacon. (biztos nem új keletű a dolog, de nekem most szúrt szemet)
Sokan árulnak 7-8 vagy még több éves kártyákat, és többségében "alig használt, szinte új" cimkével nyomják.
Próbálok én bizalommal fordulni az illetőkhöz de mi a jó istennek volt az a vga náluk? papírnehezéknek? -
-
homerhamm
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Engem az érdekel, hogy hogyan törli ki a seggét ilyen karokkal?

-
zykzeck
kezdő
válasz
morcosharcos
üzenetére
Azok karmok.
-
-
BiP
nagyúr
Marketplace gyöngyszeme
(régi, de még mindig jó 
[Fb videó] -
homerhamm
veterán
-
Ja, van is egy ilyen mém odaát, hogy "cybertruck simply doesn't sell"
https://www.businessinsider.com/cybertruck-sales-decline-tesla-elon-musk-cox-automotive-data-2026-1 -

-
tupacamaru
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Csak kíváncsiságból kerestem rá, de már nekik is csak egy darab van belőle. Nagyon nagy MSI fannak kell lennie valakinek, ha 8 milkát ad érte...
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
Hát ezt nem tudtam. Én sose vennék negyedennyiért se karit. A limitált szériából arra asszociáltam, hogy már nem igazán beszerezhető, aztán gyűjtő meg, aki pont ezeket a ritka cuccokat keresi, mindig akad.....
#131123 tupacamaru Azé' leszállna a szobádba a cuki kis kettészedhető csomagolásában, mint egy űrhajó, és ingyen felkínálkozna, csak beépítenéd, nem?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tupacamaru
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Azért az hogy valami idióta cikket ír egy másikról, az nem tudom mennyire releváns a történetben.... A Mindfactory-n, ahonnan gyanúsan ez is származik, 5700 euro ez a VGA. Ami jelenlegi árfolyamon 2.250.000 forint. Így valóban korrekt a hírdetés, de nem sőt.
-
válasz
KROK640
üzenetére
https://pcforum.hu/hirek/30680/msi-geforce-rtx-5090-lightning-z-videokartya-8-millio-forint
"Korrektnek tűnik" Sőt! -
-
bh
tag
keresd a hibát

-
-
-
KROK640
nagyúr
Kell neked össze-vissza mindenhonnan rendelgetni

Amúgy biztos munkaerőhiány van. Haverom dolgozott csomagválogatóban a magyar postán, azt mondta, hogyha kétszer annyian lennének is kevesen lennének. Aztán lelépett mert túl alacsony volt a fizu, de túl sok a munka ... ördögi kör ez.
-
Tegnap jött az újabb postai értesítő, szintén olyan küldeményről, amit vámolni kellett volna, és b*tak SMS-t küldeni. Ezt karácsony előtt rendeltem

Január 17-én ért az országba. Hogy akkortól mit basztak vele...?
A feb. 25-én rendelt küldeményem még most ér az országba... vajon arról lesz SMS?

-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Az legalább 20mp, ne hülyéskedj már
Meg nézni kéne az értesítést is...
Ennyi időt rászánni valamire...! 
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Vagy már eladta, de mit foglalkozik ilyenekkel, hogy leszedje...
-
Ráírok egy illetőre, érdekelne a videokártyája. Normális tag, 30+ értékeléssel.
Azóta vagy 10x belépett már de még csak rám sem böffent...
Olyan nehéz ez? Nem azért rakja fel a cuccot mert el akarja adni?
-
zykzeck
kezdő
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
A Harsányi Gabissal is fent van ám, csak az a teljes film, nem csak ez a remekbe szabott snitt

De itt van abból is egy kis rész: [link] -
Trailblazer
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
De ez a másik szinkron.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
"Összekavarodtál? Hát majd átnyomom a r.dv.s pofádat ott, azon a lyukon, attól talán kikavarodsz. Add ide a pénzem!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B760M i7 13700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Lian LI LANCOOL 207RX ADATA 750W
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Eladó Samsung Galaxy S24 8/256GB fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(MUSL C alapú, annak megvannak a korlátai, de amikor proci/RAM igényről van szó, akkor előnyei vannak
)

Másnak sincs, így akinek van, az sokat kérhet.
, és akkor még nem csináltak semmit.