- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hővezető paszták
- Canon MILC: EOS R és M topik
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
balzs79
csendes tag
-
Czo
addikt
válasz
Alex91 #45446 üzenetére
Ugy ugyonazt a skalazast allitod, mint amit Mac eseten is allitassz. Viszont Windowsban van lehetoseg csak a fontokat is novelni. A noveles merteketol fuggoen 1-2 app akar szet is eshet, viszont igy tenyleg csak a fontokat valtoztatod.
balazs79: Mondjuk lehet, hogy erdemes futni egy kort Macen a System Settings / Accessibility / Display / Text size resznel, bar nem tudom, hogy a fejlesztok ezt a propertyt mennyire veszik figyelembe, mert ez relative friss dolog (friss == Sonomaban jott).
-
Czo
addikt
válasz
balzs79 #45445 üzenetére
Ez "windowsos" monitor a DPI alapjan, viszont akkor kapod meg a Mac tervezett meretet, ha ugy tekered a skalazasos csuszkat, hogy 1440p-nek nezzen ki. Akkor megkapod azt, a kepet, amin minden akkora, amekkoranak terveztek a designerek. Ehhez a merethez kepest huzhatod ezutan jobbra/balra a csuszkat, ha te kisebb vagy nagyobb elemeket szeretnel. Az egesz feluletet egyben tudod meretezni, csak a fontokat kulon, nem.
-
-
balzs79
csendes tag
-
Czo
addikt
válasz
balzs79 #45442 üzenetére
Milyen monitorod van pontosan? Mert, a "4k" nem jelent semmit.
A 4k felbontasu kijelzon tokeletes kepet kell latnod 16:9/16:10 keparanyt feltetelezve 20"-22" meretu monitoron (itt lesz ugyanis retina), illetve 40"-44" meretben (itt lesz tokeletes nem retina). Minden mas meretben valamilyen skalazasra lesz szukseg, 27" meretben, pl. megfelelo alternativa az 5k szeru skalazas, azaz 1440p szeru, hi-dpi modon hasznalva. Az Apple 27"-es meretben 5k kijelzot alkalmaz a retina "elmenyhez".
-
balzs79
csendes tag
válasz
SharpSA #45441 üzenetére
Köszi a választ, de akkor én rosszul fogalmaztam. A felület méret a problémám, de ahogy kutatom a netet nem vagyok ezzel egyedül. Fájdalom leírni, de amíg Windows 11-en 4K-n megmarad a szép nagy felület és a rendszer betűméretei is olvashatóak maradnak, addig a macOS-en a betűméretet csak a "felület" csökkentése mellett tudom növelni, így pedig hunyorogni kell rendesen, vagy fel kell áldoznom a 4K-hoz tartozó felület méretét. Ez így elég szar.
-
balzs79
csendes tag
Sziasztok! Ciki kérdés, de nem találom az egyszerű megoldást. FullHD-ról 4K monitorra váltottam, nagyon tetszik az extra méret, a felbontásból nem szeretnék engedni, de a betűméreteket rendszerszinten szeretném kicsit növelni. Hol tehetem ezt meg, ha nem akarom 3840*2160 felbontást feláldozni?
-
Forraszto
tag
Üdv! Elnézést ha visszatérő kérdés, próbáltam rákeresni de nem sikerült: honnan érdemes m4 mac minit rendelni? A sima elég, 16/256. Amik eszembe jutottak, az a isytle,/icenter/ és az apple oldala. 300k mindkét helyen, az apple oldalán meg 250k-t ír. Ez valós különbség, vagy még rakódik rá ez-az, és a végén ugyanott leszek? Van egyáltalán valami előnye ha ilyen istyle meg hasonló helyekről veszem, vagy az apple-től? Ha gar/szerviz kell oda is bevihetem nem?
-
válasz
MasterMark #45431 üzenetére
Ezt gondoltam én is. Az is van beállítva, de valamiért angolul akar diktálni, bármit csinálok...
Most megjelent a nyelv választó ikon a mikrofon mellett aktív diktálásnál és engedte a "HU"-t választani, amit meg is jegyzet.
Köszönöm a segítséget
-
Hogyan tudom beállítani macOS 26 esetén (béta2), hogy a diktálás nyelve magyar legyen.
Ki tudom választani a listából a magyart, de az angol akkor is ott marad, ha direkt kivettem a pipát, hogy nem kérem.
Az OS nyelve alapból angol.
Tudtok erre megoldást
-
titi12
aktív tag
válasz
CharlieDrop #45428 üzenetére
Pontosabban: még az ÁFÁ-ját sem kell kifizetni.
-
cigam
titán
válasz
smallmer #45408 üzenetére
Feleslegese kikapcsolni, elég ha elalltatod.
Vagy visszaolvasol. N+1 megoldás fel volt már sorolva. Nemrég linkeltem olyan tartót amiben hozzáférsz, de volt már 3D nyomtató minta, amit pár százasért legyárt bárki neked.Esetleg megkérjük TigerCat-ot, hogy szedje össze a kikapcsolós linkeket, megoldásokat az összefoglalóba.
-
SharpSA
veterán
válasz
MasterMark #45411 üzenetére
Vagy a képernyő valamelyik sarkára be lehet állítani a alvást.
Én sem kapcsolom ki a Mini-t. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ismételten.
Mac Mini-nél baromira idegesítő ez, hogy az alján kell bekapcsolni.
Ti hogyan oldottátok meg, hogy ne kelljen azt mindig megnyomni?
Minden nap ki szoktam kapcsolni a gépet. Felesleges?Köszönöm szépen!
-
consono
nagyúr
válasz
werszomjas #45404 üzenetére
Tegnap volt akciós...
-
Vasti74
senior tag
Hátha valakit érdekel: (Német) Amazon Prime Day akcióban €559,67 a Mac Mini M4 :-)
-
zoli62
addikt
Pont egy éve van meg az iMacem. Stabilan működik, nem kér enni, nincs a Windows 10-11 telepíthetetlen frissítéseihez hasonló nyűgje.Természetesen néhanapján utána kell olvasni egy-két kérdésnek, de jóval kevésbé, mint Windows, vagy főleg Linux esetén. Ebben az elmúlt egy évben némiképpen játékra is használtam, de leginkább böngészésre, szövegszerkesztésre , szórakozásra és tesztelésre (Linux, valamint Windows 11 fut UMT-n), illetve programozás tanulásra. Kicsit nagyítottam az alaértelmezett méreteken, illetve használom a beépített egér gesztusokat. A billentyűzet és egér rendszeres töltése most már nem zavar, hogya szokásaim alapján beállt ezek gyakorisága. Osszeségében mint Linux és volt Windows felhasználó is elégedett vagyok a taapsztaltakkal. Több mint öt évre mindenképpen megéri azoknak, akik asztali gépet használnak.
-
Hovi
aktív tag
Nem offolom tovább a topicot. Wifi auto csatlakozást kikapcsoltam. Most már a LAN IP címét írja az SMB. Routeren fixáltam. Az itthoni wifin lévő eszközök simán látják a megosztásokat. Sajnos a WIN PC nem. Ping megy, de csatlakozni nem lehet. Új mini pc megrendelve. Elengedtem ezt a dolgot. Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.
-
MasterMark
titán
válasz
madgie #45397 üzenetére
Másik wifiről beszélünk ilyenkor, írtam hogy mobilnet, pl telefonos megosztás.
Külön nem is kell bekapcsolni a telefonon, mert csak rányomok a mac-en akkor automatikusan bekapcsolja a hotspotot és csatlakozik is rá. Ilyenkor ha a lan van előrébb akkor továbbra sem lesz netem, mert a lan alapértelmezett átjáróját használja.
-
madgie
titán
válasz
MasterMark #45396 üzenetére
Ha nincs kábelen internet, nincs wifin sem internet, asztali gépekről beszélünk, otthon legalábbis ugyanaz a hálózat van madzagosan meg a levegőben is.
-
madgie
titán
válasz
MasterMark #45392 üzenetére
Mire kellene egy másik Wifi egy asztali gépnél? Ha valamiért mégis, hátranyúlok és kihúzom a lankábelt...
-
vadkörte
addikt
Biztos, hogy a Mini LAN/Wi-Fi IP-je 128-as tartományban van? Ha igen, ne csodálkozz, hogy a 192-es tartományból nem érhető el.
A mini PC azért volt jó évekig, mert egy normálisan beállított NAS OS futott rajt, a macOS, pedig alapvetően desktop OS. Építs/vegyél egy NAS-t és helyreáll a világbéke. -
Hovi
aktív tag
Huh, részben (jóval éjfél után) megoldódott a probléma. De ilyet még nem pipáltam.
Szóval: a fájl megosztásnál azt írja a Mac: smb://192.168.0.128
Erre csatlakozni sehonnan nem mehet, ping sem látja ezt a címet.
Ugyanakkor a Mac Wifin és LAN-on is csatlakozik. (ugyanarra a routerre)
LAN IP: 128.168.0.116
WIFI IP: 128.168.0.241
Ha a wifis eszközökön (Iphone, Ipad, Android tablet és teló) a Wifi IP-re csatlakozom hálózati meghajtóként: MŰKÖDIK!!!! Vagyis a 128.168.0.241-re. Minden is megy. Jönnek mennek a fájlok, működnek a személyenkénti megosztások. Királyság! De a LAN IP címmel nem. OK, sebaj. DE! A Win PC ugyan tudja pingelni a Wifis IP-t, de csatlakozni nem tud. Win alatt nincs ott a hálózatokban a gép vagy a mappák, és hálózati meghajtóként sem lehet feltenni. Este már nem volt energiám, így majd ma délutánra marad a Win PC megoldása. Egyszerűen itt végetért a tudományom. A mini pc évekig ment itt, minden is működött.
Jah, ha a wifit kikapcsolom a Mac-en, s csak a LAN marad: van net, lehet böngészni, de a megosztás nem megy. Ki érti ezt.... -
r3dsnake
nagyúr
2017 óta használok Mac-es fájlmegosztást (Windows és iPad eszközök felé is), tökéletesen működik. Most épp M4 Mac Mini a fájlszerverem/nasom, 7 vinyó + 1 ssd lóg rajta. Mindig elértem, minden körülmény közt. Még akkor is, amikor 3 hónapig külföldön voltam. Nem tudom mi lehet a gond nálad, lehet hogy érdemes lenne egy teljes reinstall, és egyesével bekapcsolgatni a funkciókat. Nálam egyedül a file sharing van bepipálva a Settingsben és ennyi. Nincs külön drive-onként állítgatva semmi.
-
-
Hovi
aktív tag
Üdv. Segítsetek kérlek, mert az őrületbe kerget a Mac Mini M4. Eddig egy mini pc-n futott az OpenMediaVault. Innen volt megosztva 1db 1TB-s SSD, s egy másikra pedig tükrözve az első. Ezt látta a Mac Mini, egy Mac Air, Win PC, Iphone, Ipad, Android tablet és telefon.
Sajnos a mini pc meghalt, de nagyon kellene a fájlmegosztás. Amíg szerzek ehy másik NAS-nak valót, gondoltam mehet(ne) a Mac file megosztás.
Van egy dokkolóm ami két db SSD-t tud fogadni. Bele is tettem. Majd csatlakoztattam a Mac Minihez. Szépen látja is őket. Írja-olvassa.
Beállítások-általános-fájlmegosztás bekapcsolva.
Ezen belül megosztott mappa hozzáadva, hálózati user jelszóval hozzáadva, SMB megosztás engedélyezve. Ahogy a leírásokban szerepel. Google, ChatGpt +ezer más leírás szerint. De mégsem megy a fájlmegosztás. Sehol. Az iphone és az ipad ha beírom az elérési utat (smb://192.168.0.128, vagy
smb://192.168.0.128/nas) percekik homokórázik, majd megjelenik a fő mappa, de innen nem megy tovább. Win PC-n, vagy androidon ennyi sem.
Tűzfal nincs bekapcsolva.
Mit hagytam ki???
Mac Wifin és LAN-on is kapcsolódik. Sem a Wifi IP sem a LAN IP-n nem megy. -
Értem, még ha túlzásnak is tartom. 1-1 generáció között általában minimum egy év eltelik. A konkrét példában 4 hónapról van szó. Ha tudni lehetne, hogy majd 2026 márciusban jelenik meg, akkor nem is kérdés. Megveszem a mostanit.
Gondolkozva arra jutottam, hogy érdemes lesz, akkor eladom megjelenés előtt, ha nem lesz érdemes, akkor pedig megmarad az M4. -
scdlsc
senior tag
válasz
kleinguru #45363 üzenetére
Szerintem nem jön ősszel új verzió. Aztán persze ki tudja? Mindannyian isten kezében vagyunk.
https://buyersguide.macrumors.com/#Mac_Mini -
Sziasztok!
Még nem vettem át az M4 minimet. Szerintetek mi az esélye, hogy ősszel érkezik az M5 verzió belőle?Tavaly november 8 volt a kiadás dátuma. Nem szeretnék úgy járni, hogy most megveszem és kiderül ősszel, hogy ha türelmes lettem volna, akkor 4 hónap várakozással eggyel újabbhoz jutottam volna. Olvasni olyat is, hogy idén nem lesz új mini. Olyan pletyka is van, hogy M5 pro mini lesz csak, de már idén (illetve itt hozzáteszik, hogy kell legyen sima M5 mini is - nem hiszik, hogy kimaradna).
Amikor az M2 minit vettem, akkor is ezt mérlegeltem. Ott sikerült ráhibázni, hogy nagyon sokat kell várni az újra.
-
scdlsc
senior tag
RayCue-nál ezek a matricák jópofák!
https://www.raycue.com/products/mac-mini-sticker-set
-
cigam
titán
válasz
-Skylake- #45358 üzenetére
Ez a koncepció, az Inteles minik óta létezik, de ezekkszerint nem te vagy a célközönség.
titi12
Ahogy Te sem.~1GByte/s tempó mire nem elég? Bőven jó arra, hogy TM mentés menjen rá, és/vagy biztonsági mentés készüljön a fényképekről videókról, bármiről. Nem mellesleg még így is ~10x gyorsabb, mint egy mezei GB-es NAS
---
Szerintem ez is jópofa kiegészítő, még a power gombot is hozzáférhetővé teszi
-
-Skylake-
addikt
leairas meg funkcioi alapjan ez kb egy docking station, az pedig mint koncepcio (doboz, amire laptopot lehet kotni) egeszen messze all a fejemben egy asztali
szamitogeptol. szoval jo cucc, de egy minihez osszesen annyi koze van, hogy olyan alaku.
nem latom magam elott hogy miert vegyen valaki egy olyan docking stationt, ami elsosorban azzal emelkedik ki a maradek 400 lehetosegbol, hogy az alakja miatt valojaban csak egyetlen geppel hasznalhato erdemben a vilagon. mert ranezesre ez az amitol kulonbozik. 140W upstream usb van rajta, de a mini nem megy usbrol, annak kell 220. szoval nem a mininek van ott ez a funkcio (sem). nem latom a koncepciot.szerk: dockingnak meg raadasul eleg rossz, mert jobban megnezve 10gbps a max ami ezen atmegy. Szoval igazabol a ket vilagbol (ds <-> hub) mindkettonek a hatranyai vannak it kombozva. stationnek gyenge, hubnak sok.
-
cigam
titán
Csini lesz. [link]
-
cigam
titán
válasz
werszomjas #45354 üzenetére
Google 1. találat.... [link]
-
Czo
addikt
válasz
werszomjas #45352 üzenetére
Szerintem, nem fog oktobertol az sem updatet kapni. Tehat amit kifizetsz erte, azt kb olyan, mintha oktoberig fizetned.
-
werszomjas
addikt
-
Krethx
aktív tag
válasz
werszomjas #45350 üzenetére
Csak 1 gépen használható mint a Windows-nál. Ettől függetlenül nekem a Windows-os verzió ment kettő gépen is. Ki kell próbálni. Gondod nem lesz belőle. Viszont a másik gépen ilyen esetben aktiválatlan lesz.
-
DonMedve
addikt
válasz
MasterMark #45343 üzenetére
Köszi, megoldódott.
-
Krethx
aktív tag
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Szeretném a gépet alapállapotra visszaállítani. Mac Mini M4.
Ez a leírás alapján csinálom, végig is ment, ahogy írja, fekete képernyő van most, de már vagy 10perce. Esetleg van valakinek tippje mi lehet? Meddig várjak és mit csináljak ha nem tér magához? Előre is köszi.
Gépen világít a led. -
titi12
aktív tag
válasz
megsemmisito #45340 üzenetére
Szinte lehetetlen, hogy kvázi ugyanúgy nézzen ki az összes eszközön.
-
megsemmisito
tag
válasz
vadkörte #45337 üzenetére
A workflow nagyjából úgy néz ki, hogy betöltök kb. 100-600 darab 37 MB-os (lossless compressed) raw-ot, színkorrekció, amelyiken van égbolt azon maszkolással highlights lehúz, az egész képre plusz egy invertált gradiens expo le, ez átmásolva a következő hasonló 10-15 képre. Ezután képtől függően rámegy 2-6 maszk, pl témán expo esetleg kontraszt fel, ha ember van a képen szemek kiemelése stb. Aztán amelyikre kell komolyabb retus azt megnyitom photoshopban, ott kb 3-40 perc meló, helyzetfüggő. Save, photoshop bezár, majd a következő képen ugyanez, open in photoshop és így tovább. Lightroomban egy catalog-ba úgy 5-10 mappányi kép van maximum, úgy 3000 fotó körül aztán általában nyitok új catalog-ot. Lightroom m2 ssd-n van, a képek hdd-n, monitor Acer nitro xv272u kalibrált.
(Monitor a másik dolog ami miatt szóbakerült az iMac. Ez az Acer be van kalibrálva viszont a fotók iphone-on illetve egy barátom macbook pro-ján máshogy néznek ki(picit fakóbb, picit sárgább). Erről szoktunk beszélgetni, hogy mac-en kéne képeket szerkeszteni mert akkor iphone-on is úgy néznének ki a képek, és a megrendelők kb.90%-a azon nézi.) -
Krethx
aktív tag
válasz
Krethx #45336 üzenetére
Frissítéseket is megkapod attól függetlenül hogy 2021.
https://learn.microsoft.com/en-us/officeupdates/update-history-office-for-mac
-
vadkörte
addikt
válasz
megsemmisito #45329 üzenetére
Egyrészt milyen állományokat dolgozol fel és milyen workflow-val, mivel az a PC minden csak nem gyenge. Ha egyszerre betöltesz több száz 40-60MP-es tömörítetlen TIFF-et, ne csodálkozz, ha akadozik.
Másrészt, milyen monitorod van? Mert az iMac-kel monitort is veszel ha akarsz, ha nem. Ha a monitorod mind méretben, mind felbontásban és PPI-ben megfelelő (vagy kevés kompromisszumot igényel) egy Mac Mini-vel, vagy (akár egy régebbi) Mac Studio-val is jobban járhatsz, mint egy iMac-kel.
#45334 zacc
Van aki benchmark-okat futtat és a grafikonokra "élvez", más meg elégedetten használja a gépet és telibesz***ja, hogy mekkora pontszámot dob a cucc...A hw szenzacios, az OS nagyon gyors, de alapvetoen egy ipari hulladek.
Ne kezd újra! Kérlek!!! -
SharpSA
veterán
Húha... Ipari hulladék... Lesüllyedni szintjére... Azért ilyenkor illik odaírni azt, hogy: szerintem., ez az én véleményem, stb. Na meg pár információt, hogy miért.
Mert például szerintem meg a Windows egy ipari hulladék. Amúgy meg egyik kutya, másik eb, de nekem a MacOS sokkal jobb és kevesebb vele a probléma a Windowshoz képest. -
zacci
aktív tag
válasz
Eppen most upgradeltem egy regebbi pc konfigot i5 14600-ra es maradt a gtx970 gfx. Gondoltam letesztelem h mit bir egy 14gen 14 magos i5 a mini m4-hez kepest. Nos minden tesztben lenyomta a 10 magos mini az i5 konfigot. i5 kb. 13000 pontot hozott 14 maggal a geekbench-ben. Az M4 15k-t hoz. 1 magos teljesitmeny 2800 vs 3800 az m4 javara. A 970 gtx meg labdaba sem rughat. De ami igazan durva volt az a fogyasztas. Cpu+ gpu-t kihajtva 550wattot evett a pc. Ehhez kepest a mini maxon kb. 40w es leveri a pc konfigot. A hw szenzacios, az OS nagyon gyors, de alapvetoen egy ipari hulladek.
Persze fejlodott, foleg a Montenery-hez kepest. Ma volt dolgom utobbival. 5 perc utan majdnem kibaxtam az ablakon a macbook airt, annyira egy hulladek. Ha volt mar dolgod macos-el es le tudsz sullyedni a szintjere, akkor lehet boven eleg egy m4 pro mini is. Ventillator van benne csak pr marketing miatt alig hasznalja es persze e miatt tul is melegszik ha meghajtod es throttlingol a cpu, de szerencsere van ra “bugfix”.Az RTX miatt a mini pro lenne neked a jo alternativa ( szigoruan a hw tekinteteben). Az kb. hozna az RTX szintjet de az m4 cpu mar kb. 2x akkora teljesitmenyt adna mint az amd-d.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Simán jó lesz.
-
cigam
titán
válasz
iMac-ben nincs ventilátor
Ez tuti?
"The 10-core configuration comes with not one, but two system fans, resulting in a significant performance boost for intensive workloads like video rendering and 3D modeling!" [link] -
megsemmisito
tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy aki használ iMac M4-et fotószerkesztésre, Lightroomban és Photoshopban, mennyire használható a gép több órán keresztül egyhuzamban. Jelenleg pc-n editálok (Ryzen 7 5700x, RTX 4060, 32GB Ram) de ezen a gépen azért vannak teljesítményproblémák, például Lightroomban több maszknál már akadozik, meg elég hamar belassul.
Ha jól tudom az iMac-ben nincs ventilátor, ezért szeretnék némi infot kérni, hogy mennyire bírja a strapát. Köszönöm! -
cigam
titán
válasz
werszomjas #45325 üzenetére
Warez .... Pl. már elég régen nem Office365-nek hívják, és nem létezik belőle "Örök felhasználó" kiadás. Már csak ez a megfogalmazás is gyanúra ad okot.
A magyar oldal fel sem ajánlja, de a nem előfizetéses modellben árult termék neve Office Home 2024Sn00k
Amikor a Home verzió több mint 100$, akkor a "pro plus" verziót adják oda 20$-ért. Aha... Hány éves vagy hogy hiszel a mesékben?
Tipikus mennyiségi licence nepper árazás. Ugyanolyan illegális példány lesz mintha aktivátorral bírnád működésre.Otthonra bőven elég a Pages vagy a LibreOffice.
-
válasz
werszomjas #45325 üzenetére
Ez engem is érdekelne de ez gyanusan olcsó
Meg ki tudja ez Macre pl jó lenne-e, mert az nem derül ki...
[link] -
werszomjas
addikt
Ha már Office, egy ilyen Office 365 csomag működni fog rendesen?
6000 HUF-t épp megérne.PDF-XChange Viewer-nek van mac-ra megfelelője? ami tudja ugyanazt, mint az Xchange?
-
No teszünk egy próbát vele. Igazából semmi komoly sima itthoni felhasználás egyszerű táblázatok és word doksik semmi extra, erre elég kell legyen...
-
rjg
őstag
Igen. Egy két komplikált formázás vagy makró lehet, hogy nem lesz tökéletes, de ez ritkán, speciális esetben fordul elő. Azt is be tudod állítani, hogy docx és xlsx formátumban mentse el alapértelmezetten, az új fájlokat, így nem lesz gond ha a másik fél MSO-val nyitja meg.
-
Alex91
félisten
-
Hi,
microsoft office helyett tudnátok mondani vlami jó alternatívát ? Ajánlóban látom van ez a free office. aki használja meg van vele elégedve ? Tényleg ki tudja váltani a wordot meg excellt ? -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem használni a Mac Mini-met és lenne pár kérdésem.
- Mivel OLED TV-vel használom a Mac-et, ezért úgy szeretném beállítani, hogy a Dock automatikusan eltűnjön és megjelenjen. Ezt beállítottam úgy, hogy "Dock automatikus elrejtése és megjelenítése" lehetőséget választottam. Windows után egy kicsit fura, hogy ha lehúzom az egeret a kijelző aljára, akkor van egy kis késés mire előjön a Dock és nem mindig találom el, hogy hova kell húznom az egeret. Tudtok arra valami megoldást, hogy gyorsabban ugorjon fel vagy szokjam meg ezt így?
- Végül Razer DeathAdder V3 Pro egeret használok a géphez. A Razer adott ki egy gyári Synapse szoftvert az egérhez, viszont korábban írtatok ide szoftvereket amiket használtok egér beállításhoz. Mit gondoltok, mi lenne a legjobb szoftver amivel az egeret tudom kezelni? Nagyjából az érzékenységét szeretném beállítani, illetve azt hogy az egér oldalán lévő gombokkal előre és vissza tudjak lépni (egyikkel mondjuk böngészőbe vissza egy oldalt, a másikkal meg előre egy oldalt)- Az Alt+Tab-hoz van valami ajánlott program?
- Vírusírtót használjak?
Egyelőre ennyi, de még lesz kérdésem biztosan.
Köszönöm!
-
cigam
titán
válasz
titi12 #45312 üzenetére
A film(bár a könyvet is lehet látni, általában olvasni szokták
)
Azzal kezdődik, hogy meghalt, mindenki szomorú, mert hát milyen jó dolgokat készített, aztán elkezdi feszegetni a "sötét" oldalát, és végül egy fura kettősség lesz a végén."Idézheted őket, vitatkozhatsz velük, dicsőítheted vagy gyalázhatod őket, de egy dolog nem fog sikerülni, mellőzni őket..."
-
cigam
titán
Láttátok "Az ember a gépben" c. filmet? Sajna nem szinkronos, csak felirat van, de így is tetszett.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kleinguru #45306 üzenetére
De nem megy. Sleepben elvan, közel zero fogyasztással. (Fogadni mernék, hogy egy leálliítás/boot több energiát emészt fel, mint a sleep). Arról nem is beszélve, hogy visszanyitogatni mindent tök macerás...
Az eszköz van értünk, nem fordítva. Az enyémen a sleep is ki van kapcsolva. Cserébe bármikor elérem a világ bármely pontjáról.
-
DonMedve
addikt
válasz
kleinguru #45306 üzenetére
Hát nem tudom nálad mivan, de ha véletlen ki is kapcsolom akkor is indítás után mondhatni azonnal beszór mindent. De teljesen felesleges kikapcsolni, alvóban van, nyomok egy gombot azonnal feléled, onnan folytatom ahol abbahagytam. Felesleges kikapcsolgatni, csak az időd pazarolod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest