Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem tetszenek ezek a modern, stilizált ikonok is, bár maga a Liquid Glass annyira nem (iOS-en már szokom pár napja, Mac-re még ne raktam fel a Tahoe-t).
A 2010 körlüliek még az "organic" koncepciót képviselték, sok természetes anyag ábrázolás, realisztikus tárgyak 3D-ben... Akkoriban még (és elég sokáig) a Books-ban 3 dimenziós fa könyvespolcon álltak a "könyvek", és az ikonja is hasonlatos, 3D-s volt, az iWeb egy parafa tábla volt rászúrt képekkel, az iCal egy 3D-s falinaptár, a Keynote egy fa olvasótábla, a Contacts egy bőrfedelű jegyzetfüzet, stb. A mostani "lapos"felületekbe már nem illeszkednének ezek a 3D-s, organikus ikonok, de érdekes módon van egy ami még túlélte (legalábbis nálam a Sequoiában még ilyen organikus 3D-s jellegű): a GarageBand
-
cigam
titán
Tudom, ízlések és fotonok, de nekem a 2010 környéki ikonok sokkal jobban tetszenek.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Itt leírtam, A kiválasztott terület képének mentése fájlként. Ezt beállítja valami gombra, és nyomkodhatja ezerrel. Utána átnézheti.
Ehhez nem kell irfan view meg ötszáz megnyitott ablak.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Szabi®
üzenetére
Köszi, de nem ugyanarról beszélünk.
Nem az a baj, hogy valami nem működik, ezért megkérdeznek minket hogyan, vagy esetleg elmondják, hogy ezért nem jó a Mac.
A baj azzal van, ha megoldást ajánlunk azt nem fogadja el és más nincs, csak hogy nem jó a rendszer. És egyfolytában, mintha nekünk akarná bebizonyítani, hogy igaza van. Ezért már eleve páran kiborulnak. -
miresz
veterán
Részemről lezártam! Ha így átment az üzenet annak örülök(ünk). Ha valakinek megsértettem a kis lelkét attól elnézést! De már virágnyelven sokszor el lett mondva, és nem volt foganatja. Részemről az OFF befejezve!
-
Szabi®
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Ez nagyon manipulatív . . .Melyik hozzászólásommal is volt a gond ? Ami zavarta a többieket ? Akiket te állítólag képviselsz ? Jah és én is csak szimplán kimondtam, amit rég ki kellett volna mondani. Tönkre vágtátok ezt a topikot!
A kultúra szót a fenti kirohanásod után nyugodtan hanyagolhatod. Amiket írtál, azért másokat bannolnak! -
Szabi®
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én maximálisan megértelek, és elhiszem hogy a Mac-ben jártas tagoknak lerágott csont unalom ugyanazokat a problémákat olvasni heti rendszerességgel, de miresznek nem ez volt az első ad-hoc szélsőséges kifakadása, és nem csak ebben a topikban . . . Az ilyen tagoknak tökmindegy hol vannak, ki teszi fel a kérdést, és miért. Erre szoktam azt írni, ha nem tudja egy szint alá disztingválni magát, akkor ő sem különb, fórumozás helyet lehet menni szánkózni, labdázni, vagy bármi más, de ide nem hiányzik az ő gyűlölködése sem.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Szabi®
üzenetére
Egy dolgot elfelejtesz.
Zacci problémái amolyan hisztikék. Nyilván hozzászokott egy rendszerhez, ami egy másik rendszerben nem, vagy nem úgy működik. Persze, hogy átmegy pár tag boszorkányüldözésbe. Az elején sokan segíteni akartak, én is. Aztán látszik, hogy nem lehet, hisz köti az ebet a karóhoz, avagy trollkodik. Döntse el mindenki maga mit is csinál.
Mi nem tehetünk arról, mi hogy működik. -
miresz
veterán
válasz
Szabi®
üzenetére
Nem nagyon érdekel, hogy védegeted vagy nem, meg a véleményed sem! Nem jelentget itt senki senkit, de az, hogy valaki hülye vagy értetlen az nem szakmai topikba való, és ezen nem lehet segíteni, ahogy a példa is mutatja! Írjon blog-ot a gondjairól aztán ha valaki oda téved elolvassa ha akarja! Ez nem arról szól, hogy nem írhat ide az aki akar, de ez már nem szólt másról, hogy minden is sz@r, meg az ő b@lfaszságáról! Az ászf mindenkire vonatkozik! Rá is!
-
Szabi®
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Nem védem zacci-t,de nyugodtan elmehetsz pihenőre, mert rajtad és még 3 tagon kívül ide már más nem is ír . . . Kb miattatok halott ez a topik. Visszaolvastam nem 1-2 hónapot, és erősen bevett szokásotok volt a boszorkányüldözés, ha valakinek gondja volt bármivel is. Még egyszer kihangsúlyozom, ha valaki trollkodik azt nem védem, de magát a topikot te és az a pár másik "régi" tag nyírta ki. Ha zacci nem ír ide soha többet, a te reakciód és még két másik egyéné nem lesz pozitívabb. Ez a topik ékes példája annak, mennyire toxikus hellyé tud válni, ha mindig ugyanaz a két 2-3 renitens egyén ír csak, és afelett nem fér el semmi más. A nonpluszultra az, hogy utána még ti mentek jelentgetni másokat, miközben már nektek sem lenne itt semmi keresnivalótok! És ez most teljesen független attól, hogy értetek-e a machez vagy sem. Az ászf mindenkire vonatkozik!
-
MasterMark
titán
Főleg, hogy az egész nyüglődésre már hónapokkal ezelőtt leírtam a választ.

-
miresz
veterán
Lehet ezért majd elmegyek pihenőre , de már az sem érdekel, mert nem akarom a te idióta szenvedésedet olvasgatni itt (is), meg sok más topic-ban is. Remélem így felébred már valamelyik moderátor és nem csak engem moderál ez a hozzászólás miatt hanem téged is! Tele szemeteled ezt a topikot is b@lfaszságoddal, és mást nem olvasni csak a te szenvedésedet! Ha nem értesz hozzá, semmi nem jó neked, vagy balf@sz vagy azon senki sem tud segíteni! Ha nem tetszik a Mac OS akkor válts másikra, szabad választásod van! 2004-es regisztrálásod óta most valamiért öntudatra ébredtél ,( eddig valamiért aludtál? ) és csak lököd a hülyeségeidet! Ha valaki beleolvas ebbe a topicba csak a te hülyeségeiddel van tele mióta megjelentél! Érdemit nem tettél le ebben a topicban (se) még! Szerintem sokunk nevében írhatom, hogy a franc sem kíváncsi erre!
-
zacci
senior tag
válasz
scream
üzenetére
"miközben pl egy képnézegető, egy screenshot program és egy clipboard kezelő (pl.: nomacs - shottr - copyq) megoldaná a gondodat."
Nem oldja meg a "gondomat". Ma mar nem nagy tudomany egy screenshotot kesziteni, de az mar nem megy ennek a szerencsetlen rendszernek, hogy mindezt hatekonyan tegye. Szamtalan programot kiprobaltam mar, de nem lehet ertelmes munkat vegezni veluk.Es nem fogok 10x annyi idot eltolteni olyan piszlicsare munkaval, amit mas rendszeren 2sec alatt megoldok. Nekem mind1, hogy mi a rendszer neve es pont nem erdekel, hogy bullshit liquid glassal vagy win11-es hulladek designe-al kabit a rendszer. Nekem az kell, hogy ha leulok ele, akkor tudjak rajta hatekonyan dolgozni. Erre ez a rendszer es a programok szamomra alkalmatlanok, mert nem lehet veluk megoldani egy feladatot gyorsan es hatekonyan. Kitartonak gondolom magam es ezert kuzdottem ennyit ezzel a hullladekkal, de be kell lassam xarbol nem lehet varat epiteni, ugyhogy lekattanok errol a hatekonyan megoldhato feladatokrol es marad a gep bongeszos gepnek. Sajnalom, mert jo lett volna ha legalabb annyit tud, mint a masik rendszer.
Neha meg ranezek a wine+ irfanview kombora, hatha javitjak a bugot es akkor majd ujra felveszem a fonalat, de mar nem gorcsolok vele tovabb, mert nincs ertelme.Szoval koszi mindenkinek, aki epito jellegu tippeket, segitseget adott
Na azert nem fogok eltunni, nem am orulni
-
zacci
senior tag
Safari...

Egyre durvabb dolgokat muvel. Remelem javitjak majd.
A Safari frissiteshez mindenkeppen meg kell varni a macos frissitest ? -
scream
veterán
Hát figyelj, nem tudom akkor.
Illetve tényleg nagyon kezdenek ellenszenvessé válni ezek a világ körülöttem forog jellegű kinyilatkoztatások részedről meg a folytonos általánosított kijelentések, azért, mert egy ennyire nieche dolgot nem tudsz máshogy megugrani (screenshot készítése screenshotról), és csak azért is a megszokott régi dologhoz ragaszkodsz, miközben pl egy képnézegető, egy screenshot program és egy clipboard kezelő (pl.: nomacs - shottr - copyq) megoldaná a gondodat.
Tényleg nem értem, hogyha ennyire rossz, akkor miért ragaszkodsz a mac-hez?

-
Mi koze az OS-nek ahhoz, hogy senki sem irt a te igenyeidnek megfelelo szoftvert?
Egy hete megjelent az uj WINE, abban sem javult meg? Bugreportot keszitettel mar? Amirol nem tudnak, vagy amin nem problemaznak elegen, azok nem lesznek kijavitva. En csak fileokat es szovegeket masolok WINE es macOS kozott (a bgb emulatorbol csak Windows verzio van), ott nem volt problema az elmult idoszakban.
-
zacci
senior tag
válasz
scream
üzenetére
Sajnos hasznalhatatlan
A ctrl-v ugyan mukodik, de a programbol mar nem lehet kinyerni clipboardra az adott kepbol egy reszt, vagy magat a beillesztett kepet.
Pedig majdnem jo lenne...Nem ertem miert kell mindig elbaxni minden egyes programot, hogy a vegen alkalmatlan legyen az egyszeru feladatokra.
A clipboard kezelese katasztrofa. Adott egy kep, nyomok menubol egy masolast, majd beillesztes, es erre ez a szerencsetlen beilleszt valami tok mast.
Amit vegkepp nem ertek, hogy valamiert letrehoz fajlokat a ctrl-v hatasara. Ez teljesen felesleges es egyelore nem latom hol lehetne ezt kikapcsolni. Nem kepes ez a szerencsetlen a memoriaba dolgozni ?
Hosszutavon itt indokolatlan mennyisegu fajl keletkezne halal feleslegesen

Ami jo benne, hogy lehet mozogni a beillesztett kepek kozt. Vegre nem kerdez bezaraskor, mint a tobbi idiota program.
Ugy latom nem letezik macos-re olyan egyszeru es hatekony program, mint az irfanview.
Hatekony, produktiv munkara egyszeruen alkalmatalan ez a rendszer. Mar igy is tobb idot forditottam erre a szutyokra, mint amennyit barmikor is megerdemelne. Marad a macos ilyen bongeszos szutyoknak, minden masra meg ott a win. Abban legalabb lehet normalisan es hatekonyan dolgozni meg ugy is, hogy joval gyengebb a hardver, mint az M4. Ennyit er egy alapvetoen elbaxott OS egy jo hardveren...
De azert koszi a tippet! Talan ha egyszer megjavul a clipboard kezeles wine alatt, akkor esetleg alkalmas lesz hatekony munkara. -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Ko egyszeru dologrol van szo, semmi extra. Mukodjon a clipboard es a ctrl-c-v kombinacio. Ez ilyen nagy igeny ?
"Erről eddig nem volt szó, hogy a kivágott képből még ki kell vágni egy részt. "
Miert ? Ez akkora kihivast jelent ?
Probalgatom ezt a pastepal-t, de free verzioban egy csomo minden nem mukodik, igy nem tudom kiprobalni. Adhattak volna 15-30n napot, hogy eldontsem hazsnalhato-e a programjuk, vagy kuka
-
titi12
senior tag
Azt bizton állítom, hogy mindegyik, újabb OS újabb és újabb kihívások elé állítja a régi felhasználókat…

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ah, igaz. A HEVC az a mozgokep kodek! HEIC-re kell atnevezni.
-
oszy
veterán
Igen, írtam, hogy airdropon küldtem át.
Ez az eredmény:
JPEG image data, JFIF standard 1.01, resolution (DPI), density 300x300, segment length 20, Exif Standard: [TIFF image data, big-endian, direntries=11, manufacturer=Apple, model=iPhone 17 Pro, orientation=upper-left, xresolution=166, yresolution=174, resolutionunit=2, software=26.2, datetime=2026:01:16 19:57:57, hostcomputer=iPhone 17 Pro], baseline, precision 8, 4032x3024, components 3 -
Akkor, az meginkabb valami mas file lehet. Hogyan hoztad at, airdrop? Indits egy terminalt, ird bele kisbetuvel, hogy file, nyomj egy spacet, huzd bele a filet es nyomj egy entert. Ez megprobalja megmondani, hogy az milyen file. Pl. a file merete az kb megfelelonek tunik? Tehat pl. nem 0? meg nem 200? hanem kb ok?
Kb igy:
-
oszy
veterán
iPhone -› MacMini
Airdropon küldöm át. Mikor jobb felül a minin megjelenik az értesítés, ott kicsiben látni a fotót. Finderből akarom megnyitni a megtekintővel és mindig ez a hibaüzenet fogad. MI lehet a gond? -
válasz
scdlsc
üzenetére
Teljesen megértem. Hasonló nem ennyire problémás dolgokon, de én is végigmentem. Sőt, amikor visszaülök windows elé és nem RDP-n keresztül használom, akkor hirtelen minden szöveg olyan éles és sokkal jobban olvasható lesz

Komolyabbra fordítva. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége a folyamatnak. Korábbi példákban már feladta valamelyik fél. Vagy azok, akik segíteni szoktak, vagy az aki kéri a segítséget.
Itt most kitartó mind a két fél, amiből rengeteget lehet tanulni
-
scdlsc
senior tag
válasz
titi12
üzenetére
"kavics egyszerusegu feladatok"

Van egy workflow, ami elég egyedi, de működik Windows-on. Ő ezt meg szeretné oldani Mac-en. Megértem. Kihívás. Aztán amikor ez nem megy csettintésre, akkor a rendszer a "xar", meg minden "xar", meg minden túl van bonyolítva, meg "xar" a rendszer. Meg még a gép hűtése is el van rontva. Meg "xar" a rendszer. Ja, és "xar" a rendszer. De érted, azért ő ezen a "xar" rendszeren akar dolgozni.

-
titi12
senior tag
Ebben van munka, de szerintem ő sem ért minket, és mi sem őt

-
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem tudom. En az egesz shortcuts mukodeset nem ertem, tul bonyolult. Nem latom at, hogy mit lehet benne megcsinalni (mert nem mindig mutat minden appot pl.) es mit nem lehet benne megcsinalni, de ha ki is valasztassz egy appot, meg azon belul sem mutat minedn opciot, amit automatizalni tud. En nem tudok ugy eszkozt hasznalni, hogy nem tudom, hogy mire jo. Ha nem tudom, hogy mire jo, akkor XYZ muvelet/feladat vegrehajtasakor nem jut eszembe, hogy az egy eszkoz lenne a megoldasra. Hamarabb irok barmire scriptet/programot minthogy a shortcuts az eszembejusson.
Par napja irtam egy programot PDF-ben torteno naptar generalasra, mert kiprobaltam 3 lehetoseget az App Store-bol es egyik sem tetszett.
-
En ertem, hogy mit akarsz, de lehet, hogy ilyen nincs keszre megirva:
- ha dirty akkor lesz kerdes, plane akkor lesz kerdes, ha az autosave ki van kapcsolva. Egyebkent, ez is le van irva, hogy ennek igy kell mukodnie. Eseteden egyebkent, az autosave bekapcsolasa se segit (akar csak a Preview.app-ra, mert ez a tulajdonsag apponkent kapcsolgathato), mert az is csak akkor es csakis akkor nem fog kerdezni, ha nem egy uj dokumentrol, hanem egy korabban mar letezo dokumentum modositasairol van szo:
Help people avoid losing work if they turn off autosaving. People can turn off autosaving by selecting the “Ask to keep changes when closing documents” toggle in Desktop & Dock settings. In this scenario, show that a document has unsaved changes and present a save dialog when people choose to close the document, quit your app, log out, or restart.
When autosaving is off, make sure people know when a document has unsaved changes. To show that there are unsaved changes, display a dot on the document window’s close button and next to the document’s name in your app’s Window menu. When autosaving is on, showing a dot in these locations is confusing, because it implies that people need to take action to avoid losing their work. Regardless of autosave status, you can append “Edited” to the document’s title in the title bar, but be sure to remove this suffix as soon as autosave occurs or when people explicitly save their work.
- Itt, nem szokas 1 billentyus funkciokat gyartani, mert le van irva, hogy ezt nem igy szokas. A legtobb fejleszto probal tokeletes alkalmazast kesziteni a platformhoz, kovetve a platform ajanlasait. Igy szerintem, nagyon-nagyon-nagyon keresgetni kell az olyan Maces szoftvereket, ahol single billentyus shortcutok vannak. Kb 1 modifier mindig kell. Az ajanlas egyedul a jatekoknal fogalmazza meg, hogy ott mehet a single. Szoval, ezert nem talalsz olyan appot, ahol nem kell modifiert nyomkodni.
Keyboard users often appreciate using keyboard shortcuts to speed up their interactions with apps and games. A keyboard shortcut is a combination of a primary key and one or more modifier keys (Control, Option, Shift, and Command) that map to a specific command. A keyboard shortcut in a game — called a key binding — often consists of a single key.
Az idiota "open" ablakot csak akkor dobaljak, ha erre kered oket (pl. vagy mert bekapcsoltad az iCloud supportot, vagy mert az appban magaban van erre kapcsolo. Ha a TextEdit.app-ra es a Preview.app-ra nem kapcsolod be az iCloudot akkor mind a ketto jol hasznalhato. Ha a texteditnel belovod, hogy formazatlan text a default, akkor kb annyira egyszeruen hasznalhato, mint a windowsos notepad.exe.
Az IrfanView megjavitasanak az elso lepese, ha kuldessz bugreportot a WINE csapatnak. Illetve, elotte nyilvan megnezed, hogy az RC-vel milyen, mert ha azzal jo, akkor a kerdes targytalan. Amit en talaltam ticket a nemtom milyen verxzio utan nem mukodo pasterol, azt pl megnezte az IrfanView fejlesztoje is, majd megallapitotta, hogy WINE bug lesz.
Szoval, technikailag nem lehetetlen amit szeretnel, de mivel annyira platformidegen, hogy nem igen keszult ilyen szoftver. Lehet, hogy magadnak kellene megcsinalni.
-
zacci
senior tag
Pontosan. Mint mar irtam, nem lassabban akarom elvegezni a feladatot, hanem min. ugyan olyan gyorsan, vagy gyorsabban. Kulonben semmi ertelme az egesznek es adok a xarnak egy pofont. Olyanok nem fernek bele hogy billentyukombinaciok meg kerdesre valasz, mikor sok esetben nincs is ilyenekre idom. A munkam dokumentalasat szeretnem hatekonyabban megoldani, emrt igy is az idom jelentos reszet elviszi. De kell, mert kell es kesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 01.19. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Lenovo 14 Yoga Slim6 WUXGA OLED Ryzen5 7540U 4.9Ghz 16GB DDR5 512GB SSD Radeon 740M Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Én csak szimplán kimondtam amit a többiek burkoltan jeleztek feléd, meg felé, de nem kapcsoltatok, de hátha így átmegy az üzenet, ha már kultúráltabban nem.

A ctrl-v ugyan mukodik, de a programbol mar nem lehet kinyerni clipboardra az adott kepbol egy reszt, vagy magat a beillesztett kepet.
)

TigerCat