-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
OMV 7-en hol lehet beállítani milyen értesítéseket küldjön?
A System/Notification/Eventsben csak ezek a lehetőségek vannak.De pl. naponta kapok értesítést elérhető frissítésekről. Azt hol állítom be?
[ Szerkesztve ]
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Mostanában vettem észre, hogy win 11-es laptopról nem érem el az (smb) megosztásokat.
Eddig minden ment, SMB1 be van kapcsolva a laptopon.
Telefonról pl elérem.
OMV 6.3.9-1 van fent, és hónapok óta nem változtattam semmit sem.http://totesz.myminicity.com/
-
Gond nélkül frissítettem OMV 5-ről 6-ra majd onnan 7-re.
A webui-n a Rendszer / omv-extras alatt megjelenik ez az üzenet:
Miközben az openmediavault-compose csomag telepítve van:Mi a teendő?
-
-
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Odroid HC2 (XU4) SBC-n fut nálam az OMV 6. A legutóbbi csomagfrissítés elakadt ennél és nem megy tovább:
Setting up php7.4-fpm (7.4.33-1+deb11u6) ...
Van erre valamilyen megoldás, hogy végigmenjen? Nagyjából 3/4 órája állt meg ennél a pontnál a frissítési folyamat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Már tárgytalan: harmadik nekifutásra (SSH-n kiadva a dkpg --configure -a parancsot) megoldódott.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Kronk
őstag
Szisztok,
Abban tudna valaki segíteni, hogy a 6.3.9-1-es omv-t, hogyan tudnám lépésenként, a legfrissebb hetes verzióra húzni?
Értem ez alatt, hogy legyen egy backup, ha esetleg valami miatt vissza kéne állitani.
Megnézni, hogy most van-e bármi gond ami ami miatt nem lehet frissíteni, ezt előbb megoldani...
a dockerben/portainerben ezek vannak
ezeket továbbra is szeretném használni, és bármi amire még nem gondoltam.Köszi előre is
http://totesz.myminicity.com/
-
mzsol
tag
Szia! Igaz én 5ről 6ra frissítettem, de mentést az egész rendszerlemezről a clonezillával szoktam csinálni. Oldman2 azt írta hogy az omv-release-upgrade parancsal lépett át 6ról 7re. Én is így fogom megpróbálni ma ha lesz rá időm. 6.9.18-1 az én verzióm. omv-upgrade paranccsal a 6os legfrissebbig eljutsz.
-
OMV 7
Ehhez a futó háttérfeladathoz hogyan lehet ténylegesen "csatlakozni"? -
mzsol
tag
Sziasztok! Csak lett egy hibám a 7es verzióra frissítést követően. Nem tudok a VPN-el becsatlakozni. A container fut, volt már újraindítva, az omv is újra lett indítva a a frissítést követően. Mit kellene megnézni? Egyébként OpenVPN-as -ről van szó.
-
-
paizinho
tag
válasz Oldman2 #21004 üzenetére
Köszönöm az infót és jó olvasni, hogy sikeresen meglépted.
Én is már jó ideje tervezem, de kapott egy kis Proxmox gellert.
Már jó ideje használom szimpla home userként.
Most azt tervezem, hogy OMV 5 --> 7 helyett először Proxmox és abban OMV7 (nekem mergerfs miatt marad)
Szerintem érdemes meggondolni, mert ma már nem akkora overhead a Proxmox, cserébe ad néhány hasznos pluszt. -
-
szasza7103
tag
Sziasztok!
Újra raktam az omv-t költözés miatt. Minden megy, nem az első. A transmission daemon felől érdeklődnék. Miért laggol be tőle az egész szerver? kb 5-6 MB/s-re van korlátozva amit simán vinnie kellene a vasnak. Még az SSH felület is laggol tőle, amint kikapcsolom a windowsban a remote gui-t helyre áll a rendszer.
Köszönöm mindenkinek az építő hozzá szólásokat!
Üdv!
Próbálok tanulni az okosabbaktól, néha sikerül is.
-
Multibit
nagyúr
válasz szasza7103 #21026 üzenetére
Nálam nem laggol a TM. Milyen hw konfigon fut az OMV-d?.
-
Multibit
nagyúr
válasz szasza7103 #21028 üzenetére
Hmm. Érdekes. Nálam hasonló rendszer fut, legalábbis úgy gondolom. J4105 CPU 8GB RAM-mal. NVMe Samu SSD, mint rendszermeghajtó + enterprise
Samu SSD, mint adatlemez.amint kikapcsolom a windowsban a remote gui-t helyre áll a rendszer
Akkor nem a daemonnal van gondod? Remote GUI nélkül nem laggol az OMV, megy gond nélkül a le/feltöltés? -
szasza7103
tag
-
szasza7103
tag
válasz szasza7103 #21030 üzenetére
qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/qbittorrent-nox.service; enabled; preset: enabled)
Active: failed (Result: signal) since Tue 2024-11-12 09:04:19 CET; 2min 48s ago
Process: 852 ExecStart=/usr/bin/qbittorrent-nox -d --webui-port=8081 (code=killed, signal=ABRT)
CPU: 19ms
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: Stopped qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Start request repeated too quickly.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Failed with result 'signal'.
nov 12 09:04:19 T730 systemd[1]: Failed to start qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client.Próbálok tanulni az okosabbaktól, néha sikerül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest