Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
kisza25 #1902 üzenetére
"a motor csendes és jól megy(130-nál normál hangerőn lehet beszélgetni)"
Én anno nagyon mást tapasztaltam, kategóriája tán leghangosabbja volt a Ceed pályatemponál. kb ugyanannyit pörgött, uannyira volt hangos mint a Yarisom.
Mielött vmi nagy flame lenne belölle, nem csak én gondolom így:
TC:
"Hangosnak ez is hangos nagy fordulatnál – talán nem ártott volna egy kis hangszigetelés a motorháztetőbe. Autóknál zaj szempontjából pont a sztrádatempó körül kezdi elnyomni a szélzaj a motort – hát itt esélye sincs."de google kidobott egy mai összevetést is:
"Sokkal élénkebb a 109 lóerős i30u, nevében a modellfrissítésre utaló u-val. Az ezernégyes motornak segít a csekély önsúly is.Autópályára a rövidre áttételezett váltóval túl zajos a gép, de kihúzatáskor nemcsak motorbőgést, hanem élvezhető gyorsulást is kapunk. Nyers, gyors és sprőd a Hyundai, amelynek a rugózási és zajkomfortján kellene javítani. A Frankfurti Autókiállításon ültünk az utódjában, amely sokkal kulturáltabb autó lesz. "
kb uezt tapasztaltam én is anno....
-
kisza25
félisten
válasz
tomcsi23 #1996 üzenetére
nekem 5,5 évig volt skoda fabiam és tudom, hogy elsőre úgy tűnik, hogy gyenge benne a fék, de, ha lenyomod rendesen akkor meg áll az igen hamar, kicsit szokni kell, de én végrehajtottam már vele pár vészfékezést sikerrel,
én a hegyekben használtam szerencsétlent ahol2-3km-en 200-300méter szintkülönbség van és soha nem fogyott el a fék ereje,
hegyekben amúgy az a titok nyitja, hogy egyrészt a motorféket is kell használni, másrészt több erőteljesebb fékezéssel lassítani, mert úgy kevésbé melegszik fel a fék, mintha folyamatosan finoman fékezünk...
na most amikor hó van akkor megint kicsit más a helyzet, mert olyankor jobb a folyamatos finom fékezés és erőteljesebben a motorféket alkalmazni, de ilyenkor nem is fog túlmelegedni a fékünk(még mindig a hegyekről beszélek) -
-
kisza25
félisten
válasz
Yushchenko #1991 üzenetére
igen a fék kicsit olyan, mintha gumilabdára lépnél, de jobban lenyomod fog az rendesen
mondjuk az enyém abs-es volt ez nem tudom milyen,
a vw-nek ilyen a fék karakterisztikája, először finoman fog és onnan lehet adagolni, nem kell vele finomkodni, mint egy hondában ahol elkezd fogni aztán harap is -
Yushchenko
őstag
Közben volt időm végre tesztelni az 1.2-es fabiat.
Eddig nagyon tetszett, kellően dinamikus, már előztem is vele XDD A fogyasztása 5L volt most városon kívül.
Az egyetlen amit még nem szoktam meg az a fékek, amik nagyon gyengék. -
zolikaDB
veterán
Köszönöm az Omegás, Vectrás segítséget! Március, áprilisig van idő nézelődni, gondolkodni!
Nagyon tetszenek ezek a verdák, és az, h kényelmesek, jól felszereltek! Ha meglesz, beszámolok -
marsu
veterán
válasz
Laraxior #1967 üzenetére
Szia!
Nálunk 22.500.- pénz
Esztergom, hivatalos VW - Skoda márkaszerviz, de minden egyéb típusú személyautót is vizsgáztatunk, valamint kisteherautókat 3,5 T-ig.
A zöldkártya a műszaki vizsga része, külön kártyát már nem adunk, addig érvényes amíg a műszaki vizsga.
Üdv
marsu
-
Osz24
tag
es ha a zöld kártya lejart most?
de a muszaki ervenyes 1 evig? -
törölt tag
válasz
leroyclub #1965 üzenetére
A4 vagy bömös. előbbi technikás, utóbbi sportosabbként emlegetett. Német királyságok
Nekem jobban tetszik az A4, de a németeken kívül nem igazán érdekelnek a kocsik...ők tudtak, tudnak és fognak is tudni AUTÓKAt csinálniEnnyiért viszont inkább 80-ast tudsz nézni, az A4 kicsit húzós, a BMW is, de ezt már írták.
Üdv!
-
kisza25
félisten
válasz
Laraxior #1976 üzenetére
elvileg, ha szabályos akkor lelehet vele műszakiztatni, csak akkor szedik le, hanem az,
Sötétített üveg és a fóliázás szabályai! -
kisza25
félisten
elvileg 20-40eFt
akkor engem csúnyán átb@szt@k -
Laraxior
titán
mibe fáj mostanság egy műszaki vizsga + zöldkártya? asszem egybe van már a kettő, vagy hogyisvanez?
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Tudtok nekem ajánlani autót?
1000 euróért szeretnék venni valamit. A lényeg hogy klíma, ABS, elektromos ablak legyen benne. Max 2000ccm-es motor és max 9-10 literes fogyasztás. Csak városban mászkálnék vele. Kombit nem szeretnék. 95-ös évjárat körüli 3-as BMW-ket nézegettem, vagy A4-eseket. Ezek tetszenek. -
Sandrew
őstag
Kis infó.
Megtettük egy Biatorbágy-Szarvas utat ma oda vissza a passatunkal. 4.9L jött ki ami kicsit csal így kb 5.3l a valós. Pályán 130-145, főutakon 90-110 Klímával végig. Ez szerintem igen jó érték.
Dízel a verda. 2008-as 1.9PDTDI 160Le (tuning) -
Osz24
tag
szisztok most vettem nemrég egy BMW 316 i autot.
alapfordulat 600 körül van ,nem alacsony kicsit? -
Gebriel
veterán
válasz
hobizoli #1952 üzenetére
Céget nem képvisel a D.A.S. akkor tudhatnád.
[I"...]Azt hiszed csak neked van DAS-d?..."
Ez nem is tudom, hogy jött ide
1. Ajánlottam őket, hogy jók és senki nem mondta, hogy csak nekem van. De egy biztos, hogy neked nincs.
2. Ez kb olyan megnyilvánulás lenne mintha az mondanám: - Nekem van csak egyedül Vodafone előfizetésem.Vicc még a feltételezés is.
-
megema
őstag
válasz
zolikaDB #1945 üzenetére
'94 és '05 között volt egy újonnan vásárolt Opel Omega B MV6-unk. Full-full változat, automata váltóval. Hihetetlenül kényelmes volt, nagyon szerettük. Viszont ennek megvolt az ára is. Első széria volt, ami az országba érkezett, így sajnos elektromos problémákkal küszködött. Sokszor fordult elő, hogy be kellett bikázni, mert lemerült az akku. Kb. 6 éves korára sikerült találni egy szakit, aki meg tudta csinálni. Az motoros roló is elromlott benne. Fogyasztásról új korában nem tudok nyilatkozni, de a végén, eladás előtt már 17 lityit bekért városban. Persze ez lábfüggő, és nálunk nem volt kímélve.
Ezután márkát váltottunk, így konkrétan a B2/C-ről nem tudok nyilatkozni. Előtte volt két A Omega is, de azokról sem tudok sokat.
Más: Sikerült elkiabálni a dolgot a szüleim Passat-jával kapcsolatban. 8 évesen jelentkezett az első gond. Péntek este, bevásárlás után álltak volna ki a parkolóból. Motor leállt pici füst mellett. Autóklub kihív, hosszbordás szíj szakadást állapítottak meg. Reméljük, hogy ennyiben megáll a dolog, de ugye lehet hengerfejes és vezérlés cserés is... Annyi jele volt (ha ez volt az), hogy pár hete időszakos jelleggel volt valami hang pár másodpercig motor indítás után. Még előttem sem sikerült produkálnia apámnak, így csak ő hallotta. 2.5 V6 TDI 4motion 145 ezer kilométerrel... Mázli, hogy komfort tagságija van apámnak MAK-nál, így 6.000 forintban megállt a szállítás Dabasra (25 ezer kedvezmény).
Amúgy korábban említettem, hogy szolgálok hosszú távú fogyasztással. 12.5-öt eszik Budafok - Zugló ingázással, nem kímélve, de nem is nyélgázon.
-
csibor
addikt
Minden esetben kell eredetiségvizsga? Családon belül vennék sportkocsit
Daewoo Tico-t. Konkrétan anyósomtól, gondolom sehogy sem lehet kikerülni a sarcot. A üzembentartó nem játszik, mindenképpen a nevemre kell vennem. Hiába a bizalom
-
kisza25
félisten
válasz
zolikaDB #1949 üzenetére
egy kia pro ceed-et
tudom,hogy nem újat akarsz, hanem 2milláért,de azért már kapsz 2008-ast sw-t -
kisza25
félisten
válasz
zolikaDB #1945 üzenetére
na igen a kia ceed alsó közepes annak megfelelő anyaghasználattal, maga a motor és futómű páros plusz váltó viszont nagyon rendben van, de persze, ha te mást szeretnél az természetesen a te dolgod,csak egy tipp volt,
az opelt én az insigniától merem csak szívből ajánlani, nekem nagyon sok gondom volt vele(opelvectra),
de 2millából az nem fog menniolyan 4,5 körül indul a hasznát kombik ára
én amúgy Ausztriában melózok egy pár éve,
én úgy csinálom, hogy otthon évesen fizetem a biztosítást és a cascot is, így nincs vele nyűg, a kettő együtt egy évre 50eFt, egy zsír új kia pro ceed-re azaz nincs 200€ a kettő együtt -
zolikaDB
veterán
Tudom, kint vagyok, ezek mind így vannak. Tehát egy Fiestának, Kanak is olyan 500€ a bizti, itthon ennyi egy VR6 Passatnak.
Kia-t ismerem, fél évig jártam egy kollegával dolgozni, egy Ceed kombival, anyaghasználata nem tetszett, de meglepett maga az autó, mármár Golf-os.
Szóval, nagy Opelből melyik motorral, melyik kasztniverziót/évjáratot ajánlanátok? Más helyen meg pont azt hallottam, h a 2.2 legendásan jó... Német kollega szerint egy jó állapotú nagy benzines Omega (2.5, MV6) jó választás, mert BMW motorosak. Persze az MV6 zabál is.
Szóval C Vectra? Vagy B2 Omega? -
kisza25
félisten
válasz
zolikaDB #1941 üzenetére
a biztosítás miatt biztos, hogy nem éri meg kinti rendszámmal használni az autót, a törött kocsikat lehet jó áron venni németben, olyat amin kinyílt a légzsák, de nem lett komolyabb baja(30km/h felett már nyílhat), mert németben olyan autót amiben már egyszer kinyílt a légzsák nem lehet újra forgalomba helyezni,
a biztosítás amúgy azért olyan drága, mert tartalmazza az autópálya díjat, sőt még a más országból jövök díját is(mivel ingyenesen lehet használni)
amúgy nekem volt vectrám nagyon sok bajom volt vele, igaz az még a legutolsó faceliftes a vectra volt, de pl kia ceed sw-t kapsz 2milla környékén 2008-ast amiben elég komoly a felszereltség, ha szerencséd van még garisat is kifoghatsz(7év garival indulnak) -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Jövőre szeretnék autót venni, és ugye a legjobbat, a legjobb áron
Hosszú távra kellene, cca 1200km, nem vagyok kis ember, tehát Ford Ka nem jön be, kombi előnyben. Árban, felszereltségben az Opeleket találom elég jónak, ismerősöknek is van, tetszik. Használtra gondolok, árban max 2millió.
Kérdés még, hogy kintről érdemes behozni, vagy esetleg megvenni, kint fizetni az adót, majd ha hazajövök, honosítani. Netán egyből honosítani. Tudni kell, h pl Németországban az adók elég magasak, külföldieknek plusz költségek is vannak. (pl egy nagy Omega, vagy 5xx-ös BMW olyan 1000€ körül v felette kóstál évente.)*
Ezekre a modellekre kacsintgatok - motorból melyiket?
1, Vectra C dízel
2, Omega B2 (egyeseknek C)
Mi a véleményetek? Mit ajánlotok?*Jav: most csináltam egy netes kalkulációt, az Omegára ennyi lenne az évi nekem: 1.605,77 EUR
-
Gebriel
veterán
válasz
hobizoli #1933 üzenetére
Amugy meg minden relativ, ezert is nehez bizonyitani a velt/valos igazadat.
Aki ismeri őket azok jól tudják, hogy nekik nem nehéz bizonyítani a dolgokat.Az éves díjuk, a legolcsóbb 40k meg nevetséges azért az összegért amit nyújtanak. Nekem egy francós angol nyelvtanfolyam miatt a 3x-t vissza hozta.
-
törölt tag
válasz
izomhod #1934 üzenetére
Akik balesetet okoznak, azokat nem engedném többet kocsi közelébe. Ez lenne az ésszerű. Túl sok az ostoba az utakon...kb egy óra alatt 10-et kell kikerülni belőlük a városban: nem figyelnek, nem látnak, nem gondolkoznak...ráférne a jogsitulaj tömegre a tisztogatás
A pénz fizettetés...itt? öööJó vicc.
Üdv. -
izomhod
őstag
rövid sztori:
felhívtam egy márkakereskedést, láttam náluk egy frankó használt kocsit, kérdezgettem az eladót, mondta, hogy mindenképp ajánlott a kocsi, nézzem meg, nyugodt szívvel ajánlja
mivel mondta, hogy egy biztosító vezető emberéé volt, gondoltam lássuk
utaztam 120 km-t, erre külsőre szép, a belseje viszont olyan ganés volt, mintha egy ifába ültem volna be, fék csikorog, rendszám zörög, oldala elég karcos, kilincseknél nem is említem, okádék volt!
a pofám leszakadna az eladó helyében
az ilyet beperelném a picsába, fél napom ráment
-
Sandrew
őstag
válasz
Dark Archon #1912 üzenetére
Lopás ellen? öhh... Ismerős Merci Vito-ja ból bringás versenyen lopták ki a bringákat...
-
tomcsi23
veterán
válasz
Dark Archon #1912 üzenetére
Lopás ellen? Amikor egy esernyőért beqrják az üveget
-
-
Sandrew
őstag
válasz
dízelracer #1907 üzenetére
Tervezők...
-
dízelracer
őstag
válasz
Sandrew #1905 üzenetére
A kipufogócsonk felett jön előre az üzemanyagcső. Ennél rosszabb helyre már nem is rakhatták volna. Sógoromé is majdnem kigyulladt emiatt 2éve, múlt péntek délután a hatos út M0 felhajtójánál ki is égett egy hasonszőrű Ducato motortere emiatt. Neki nem volt szerencséje. Percek alatt hatalmas dugó lett miatta. Ott álltunk miatta mi is vagy fél órát. Jó nagy rakás szar az a széria ingyen sem kéne. Ipari hulladék.
-
Sandrew
őstag
válasz
Dark Archon #1863 üzenetére
Miért kell a bringát utastérben szállítani?
Amúgy meg neked ez lenne ideális:
Katt -
kisza25
félisten
a 3 ajtós a pro ceed ,
a kia-nak sokkal korszerűbb dhoc vvti motorja van, a japán autók motorjaira hajaz és hasonló a karakterisztikája, alacsony fordulaton kultúrált közlekedés, de minél jobban pörgeted annál jobban húz(5000-nél max nyomaték 6300-max le)szóval pörgetve sportos, nem pörgetve takarékos, 7év gari van rá, tehát ~2005-től még garis az autó -
kisza25
félisten
történetesen én is egy kia ceed tulajdonosa vagyok
pontosabban egy pro ceed-é
eddig csak jót tudok róla mondani, igaz nekem a 2011-es van, de ez igazából egy facelift volt, kicsit a futóműhöz is nyúltak, meg a motorhoz, na meg a külsőhöz, de olyan eget verő újításokat nem csináltak vele,
szóval nekem az 1,4literes 105lovas van(ez a régebbieknél 109ló volt, ha jól emlékszem az eu norma miatt lett papíron kicsit gyengébb)
a motor csendes és jól megy(130-nál normál hangerőn lehet beszélgetni), nekem eddig 6,5lityis fogyasztást produkált vegyes használat mellett, kényelmes(az ülések keményre tömöttek és oldalról is elég jól tartanak) jól fekszi az utat, minden kezelőszerv kézre esik,
miután megvettem és hazamentem vele(kb 80km) ki sem akartam szállni
hátul is simán elférek magam mögött, ez miatt a csomagtartó kicsit kisebb,de ez a legtöbb alsó közepesnél így van
valamire kíváncsi vagy akkor kérdezz csak nyugodtan
Új hozzászólás Aktív témák
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Eladó Bontatlan új Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete, kék vagy fehér színben
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400