- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Sziasztok!
Kb mennyibe kerülhet egy Steam Deck szintű (vagy annál kicsit jobb), helytakarékos pc összeállítása? Annyi lenne a feladata, hogy Moonlighttal tudjak streamelni tabletre/(arra alkalmas) Nintendo Switchre.
Minél hely-, és energiatakarékosabb, csendesebb megoldást keresnék.
Vagy nem jó ötlet? -
cucka
addikt
válasz
zipcss #187429 üzenetére
A normál verzió elég, sőt, erre a célra jobb választás.
1. High speed verzió arra van, hogy elég légnyomást tudjon létrehozni ahhoz, hogy kifújja a levegőt egy radiátor sűrű lamellái közül. Házhűtőnél erre nincs igazából szükség.
2. A lassabb ventillátornál a PWM szabályozási tartomány szélesebb szeletét tudod használni. -
CriticalHit
addikt
Arctic P12Max
-
zipcss
tag
Corsair 3000D RGB Airflowba (elöl 3 ventillátor), hátulra melyiket tennétek?
1. BE QUIET! Light Wings 120mm PWM fekete high-speed - iPon.hu
2. BE QUIET! Light Wings 120mm PWM fekete - iPon.huA high speed (1) max rpm-je 2500, szemben a sima (2) 1700-asával, viszont a dB különbség is jelentős (20.6 vs 31)
Kártya asus prime 5070 OC, 9700X-en ID-Cooling Dashflow vízhűtés, ami fent dobja ki a hőt. Hátul nincs semmilyen venti, a normál verzió is elég ide? Elöl a 3 jó kis pozitív legáramot csinál, kérdés mennyire kell hátul a rásegítés.
Köszi! -
KAMELOT
titán
válasz
parandroid #187416 üzenetére
Gépes topikba jöhetnek a képek (meg a konfig is)!
-
zipcss
tag
válasz
parandroid #187382 üzenetére
brutál jól néz ki a géped, néztem a képeket. alig várom, hogy megérkezzen az enyém is.
-
-
KMT
addikt
válasz
parandroid #187410 üzenetére
Köszi! Ezek ugyanolyan RAM mennyiségek, de jól látszik a különbség. Ha viszont az a kérdés, hogy gyorsabb, de kevesebb RAM, akkor azért előnyben lenne a több, ha amúgy a játék sokat használ, gondolom.
#187409 deathcrow42:
Csak közben 24-ről 37 ezerre ugrottunk...Adata mehet? 2*16 GB 4800 MHz kijönne most 28 ezerből kintről. [link]
-
válasz
herrkoser #187420 üzenetére
150-170 ezer környékén szuper laptopot lehet venni intel CPU-val, legalább 16GB rammal, fél tera SSD-vel, és általában van hely egy plussz sata SSD-re is 15,6" esetén
Monitort ráköti HDMI-re, és rögtön van egy két képernyős setup is.
Hardveraprón is van nem kevés ilyen ajánlat.
-
Atikusz
senior tag
válasz
Alaplap: 43k
MSI PRO B760M-P
CPU: 55k
Intel Core i5-12400
RAM: 30k
Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 6000MHz KF560C30BBK2-16
Táp: 25k
CHIEFTEC Powerup 550W 80 PLUS Gold
Ház: 17k
Aerocool Trinity Mini BlackSSD nélkül 170 ezerből a fenti konfig kijön, a ház az tetszés szerint változtatható. A régi sata SSD pedig a későbbiekben cserélhető vagy mellé beruházható NVMe SSD-re.
-
parandroid
félisten
válasz
Valami ilyesmi márkás egybegépet ajánlanék erre a célra: [link]. Leteznek üzletek, akik felujítva árulnak ennél is olcsobban kicsit régebbi modelleket is, garival, számlával. De ne engem kérdezz, melyikek ezek, mert 2 országgal messzebb tudnék csak konkrét boltot javasolni, a helyi viszonyokat nem ismerem. Amire fogyelni érdemes, hogy minimum 8. generációs, lehetőleg i5 proci, minimum 8, de inkább 16 GB RAM, és 500GB nvme SSD legyen benne. Van mindenféle méretben az egészen micro géotől az ultra small form factoron, és a small form factoron át egészen a micro toronyig mindenféle.
Nem feltétlent kell Dellt keresni, HP, Lenovo ugyanilyen jó.
p
-
parandroid
félisten
válasz
F-ECT$ #187417 üzenetére
Nem, de a monitorlámpa úgy van kitalálva, hogy az asztalt világítja, nem a monitort, ráadásul a színhőmérséklete, és a fényereje is állítható. A gép fényei meg nem olyan erősek. Az kicsit még fura, hogy az üveg oldallapban kcisit tükröződik a játék pl, ezt még meg kell szokni, de nem vészes. A tetőtér meg alapból borzaszó világos, rengeteg az ablak, de direkt nem akartunk teljesen sötétítő fügönyöket (csak a tv melletti ablakokra).
p
-
herrkoser
tag
Sziasztok,
Szeretnék kérni egy konfig ajánlást!
1. Mire fogod használni a gépet?
Csak alap netezős gép kell és MS Office, youtube vonalon.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Perifériák, monitor és egy random régi sata SSD van, amit a vevő át szeretne menteni.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház, táp, alaplap, memória, CPU (integrált grafikus vezérlővel) és egy m.2 SSD ha belefér a keretbe.4. Mennyi a kereted rá?
150-170ezer Ft.Köszönöm előre is
-
válasz
kolopele #187413 üzenetére
Ne haragudj, de itt én az utóbbi 500+ hozzászólásban nem emlékszem egy példára sem, ahol jelentősen, 10+ százalékkal többe kerülő gépet ajánlottunk volna szánt szándékkal vagy ha meg is történt, fel lett hívva a posztoló figyelme erre. Emellett szerintem rosszindulatú leszólás se volt sehol, de a realitás az, hogy ha valaki új, minőségi gépet akar összeállítani játékos VGA-val, akkor nemhogy 200, de a 300 ezer is erősen kompromisszumos.
Az, hogy hogy jutottunk most ide a gépajánlós topikban a 60 fps témára, nah hát fogalmam sincs
-
kolopele
nagyúr
válasz
Persze, nincs ezzel semmi baj, nem lehetünk egyformák, szerencsére az autós játékokat épp úgy ki nem állhatom mint bármelyik competitive játékot. Jól néz ki amúgy a géped, gratulálok. Nekem 3 venti van összesen a gépemben, bőven elég neki. Egyébként több időd lenne játszani ha nem sokszor egész nap másoknak segítenél itt a fórumokon
deathcrow42: Persze, kompromisszumos, de ez nem feltétlen baj, meg ugye nem mindenki zsebében lapul 2 millió csak PC - reAz fps az máshonnan jött.
-
F-ECT$
titán
válasz
Nem zavar, hogy mindenhonnan fényt kap a monitor?
-
parandroid
félisten
válasz
kolopele #187415 üzenetére
Én most, hogy elértem a 140-160 FPS tartományt a kedvenc játékaimban (ezzel a nem túl acélos VGA-val) pl elkezdtem gondolkozni rajta, hogy a 165Hz-es, 32" WQHD monitort lehet, hogy érdemes lenne 4k-ra cserélni, de belegondoltam, hogy mennyivel jobb az autós játékokat 140+ FPS-sel játszani, mint akár a 80-90 FPS volt, amit az 5800X3D, meg a 6750XT tudott... Lehet, hogy placebo, de játszok néha párhuzamosan régi gépen (5800X+6600+60Hz k1680x1050 monitor), illetve xbox series X-en is, és bár játék köuben nem tűnik fel annyira, max az, hogy nem olyan szép, de ha az időket nézem, durva, de észrevehetően gyorsabb vagyok a gyorsabb PC-n. Multiban meg folyamatosan sokkal előrébb végzek, gyakorlatilag esélyem sincs nyerni a lassabb gépeken. És azért én nagyon casual vagyok, ha van napi egy órám játszani, már örülök, mint majom a farkának, szóval hol vagyok én a no lifer profikól, pláne a sim riges játékosoktól...
Amúgy elkészült végre a gép, kész a kábelmanagement, meg az anti sag bracket is, tessék, egy-két-három kép, és akkor innentől már nem veszek semmit.
p
-
kolopele
nagyúr
válasz
Icewloxy #187414 üzenetére
Ha valami elég egy adott célra nincs olyan hogy gyenge vagy régi, nem számít. Akkor lesz valami kevés ha magának a usernek nem lesz elegendő, de addig nem. Én is vehetnék sokkal brutálabb procit meg vga - t, stb., de tudom hogy úgysem fogok 60HZ fölé menni már amíg élek, akkor meg minek? Single játékoknál számomra semmi jelentősége, és az sem tud érdekelni hogy nem megy minden játék maxon, pláne hogy lassan a medium-high kb. ugyanúgy néz ki, ahol kell meg ott a DLSS 4. Elhiszed hogy mennyivel gyengébb grafikailag mondjuk a N64 mint bármelyik mai játék lowon? Mégis van hogy egy Zelda pl. sokkal jobban leköt még mindig mint egy csillogó villogó semmitérő játék. Amúgy meg aki nem profi competitive versenyző annak kb. úgyis mindegy hogy hány fps mellett hal meg.
-
Icewloxy
tag
válasz
kolopele #187413 üzenetére
aki 240-360 meg 500hz monitort vesz próbálja azt maximálisan kihasználni, mert azért veszi, nekik mondogathatod hogy elég a 60fps,max megmosolyogtatod őket. főleg multis játékokra, ahol nagyon sokat számit mennyi az annyi.. cs,fortnite,valorant, cod, stb. és nem csak fps létezik. frametime is, ami olykor még fontosabb is. én is csak vga cserével lefeleződött a frametime és ég és föld lett a különbség. az is helyes hogy inkább gyüjtést ajánlanak , a már megjelenéskor is egy gyenge hw helyett.
-
kolopele
nagyúr
válasz
parandroid #187412 üzenetére
Félreértesz. Abszolút semmi bajom azzal, ha valaki azt mondja ő két milliót szán a gépre, és ehhez vár ajánlásokat, egyértelmű a dolog (bár kicsit nehéz elhinnem azt, hogy ha már ennyit rászán ezt meg kell kérdezni). Nekem az a bajom, hogy több esetben is olvasom azt, hogy ez a proci, ez a vga, stb., már nem jó semmire, majd a megadott teszem fel 300 ezres keretre jön a gyűjtsél még hozzá mert az sz@r, és volt már hogy az ajánlás egy kb. 500-600 ezres gép lett végül. Azt is elfogadom, hogy a 60 fps nem mindenkinek elég, de hogy már a 165 sem.....Itt már nagyon erősen befigyel azért a placebo. Eleve kicsi az esély amúgy is arra hogy a CW nem fog előjönni már ilyen esetben egy másiknál is.
-
parandroid
félisten
válasz
kolopele #187411 üzenetére
Rossz helyen fórumozol, ha ez zavar. Aki ilyen mélységben belemegy, hogy naphosszat fórumokat bújik, az jó eséllyel technofasiszta, ez mindig így volt, és mindig így is marad. Nem belőlük kell kiindulni, ahogy írtam, a userek 80%-ának abszolút nem érdekes a kérdés. Ezért ajánlok én is mindig bátran lassabb ramokat, ha valakinek szűk a kerete. Késleltetés ugyanez, cl30, 32, 36, kb olyan mindegy 99%-unknak. Persze ha valaki sokszázezres, vagy milliós tételt elkölt, akkor miért ne élezze ki? Ez is egy hobby, helyén kell kezelni.
p
-
kolopele
nagyúr
válasz
parandroid #187410 üzenetére
Talán mert nem ez az élet legfontosabb dolga, hogy 4800 mhz vagy 6000mhz. Engem még az sem érdekel hogy DDR4 - et használok 3200 mhz - en, tudom így már nem is vagyok ember, na de mit csináljak, ha egyszer a váltással sem lennék előrébb semmivel, a 60-75 fps az 60-75 fps marad. Amúgy most olvastam egy másik topikban, hogy 300 fps mellett már olyan CW - s a kártya amit vett a user, hogy csak 165 HZ - en tudja használni mert ott elhallgat, a monitor is ennyit tud mondjuk, ezért most eláll a vásárlástól. Nálam ez már betette a kaput megint, kevés a 165. Nonszensz.
Icewloxy: Ez így nem igaz, mert az 1050 Ti már régen 99% - on fog járni amikor egy brutálabb proci még csak 10-20% - on, azaz lesz akkora VGA limit mint egy ház, így az fps sem lesz több, ahhoz kártyát is kellene cserélni. -
parandroid
félisten
Ez a RAM sebesség kérdés amúgy gyakorlatilag megválaszolhatatlan. Most hirtelen ezt a tesztet találtam: [link]. Ez is azt mondja, amiben kb mindenki egyetért hogy az alap 4800MHz, és az expo 6000MHz között olyan 10-15% sebességkülönbség is tud lenni, de ez erősen jtékfüggő, van, ami tényleg ennyit produkál, van, ahol semmi nincs. Amúgy az a vicces, hogy a userek kb 80%-a megveszi a gépet egyben, és kb mindegy, milyen ram van benne, az alap 4800MHz-en járatja. Manapság már az is 'tuning', ha valaki felpakolja a ramokat expo 6000MHz-re, a userek jó részét ennyire sem érdekli a dolog.
p
-
ha 32GB akkor 2 darabos kit a dual channel miatt, és akkor már ez 37 ezerért. 12 ezer forinttal többért dupla ram, és a 32gb az egy jó darabig elég lesz.
Perpillanat így számolhatsz:
- 8400F, 32GB CL36 DDR5 6000-s ram
idővel
- VGA upgrade
idővel
- CPU upgrade, ha szükséges vagy van rá igény. Ez a VGA-tól is függ azért -
KMT
addikt
válasz
parandroid #187404 üzenetére
Köszi a válaszokat!
A RAM-ra visszatérve, a 4800 MHz már nagyon offos? 28-30e lenne 1*32 GB Crucial. Vs. kb 25e 2*8 6000MHz. Gondolom, a játékoknak is jobb a lassabb 32GB, minden másra meg egyértelműen?!
-
válasz
parandroid #187404 üzenetére
650w -os tápot keresek a lehető legolcsóbb (30-35k) gold-ot ami még jó szívvel ajánlható
a konfig még képlékeny
de kb ilyen lenne
amd b650/b850
65w proci
32gb ram
vga 180-250w rx 7700xt/7800xt/9060xt rtx5060tinem ide akartam
-
parandroid
félisten
Az olcsóbb chipset mindig kevesebb/lassabb csatolófelületet jelent (usb, nvme, pcie). Ezt a tufot azért szeretem ajánlani, mert egy aránylog jó kompromisszum. Azt nem tudtam, hogy neked a wifi must have, az sajna nem olcsó mulatság (van ennek a lapnak is wifis változata, de az már majdnem b650 árban van). De abban igazad van, hogy akkor már inkább alapból legyen a lapon, az usb stickek csak szükségmegoldás ak jók, a pcie kártyák drágák, az nvme megoldások meg még emellett fölöslegesen komplikáltak is.
8400f játékra jelentősen gyengébb, az a kevés l3 cache is sokat számít, irodai alkalmazásokban, böngészésnél nem fogod látni a különbséget. Elvileg 8400f 40e, a 7500f 60e körül már fogható, szóval ha 20e fölötti a difi, akkor epp szraul jönnek ki a pillanatnyi árak.
p
-
-
KMT
addikt
válasz
parandroid #187396 üzenetére
Akkor is, ha most nem játszom, csak később fejleszteném (proci + kártya)? A 8400f egyébként akkora katasztrófa egy régi 1050TI mellett? Azt látom, hogy kb 10% a difi a 8400f és a 7500f között.
Én úgy látom, hogy a 7500f +30e.Az olcsó asrock-ot néztem, de egy wifi/bt modullal már alig olcsóbb az MSI-nél.
Az általad írt asus lap már érdemben olcsóbb azért. Ott mit veszítek? Milyen hátránya lenne egy későbbi fejlesztésnél?
(A hátlapi USB-c azért hiányozna, a házon nincs.)#187397 deathcrow42:
Igazából árukeresőn néztem és a megbízható helyeken venném, az se baj, ha nem egy helyről. Az alaplapnál láttam nagy szórást, de úgy látom, 64e körül meglenne az is. Illetve a procinál, de az most 38e az oázisnál.
A tápot most lőttem használtan jó áron.#187398 CriticalHit:
Az elsőt értem. A többit miért ajánlod? Azok még drágábbak. Nem jó az MSI? -
toplec
újonc
válasz
parandroid #187400 üzenetére
Köszönöm!
nyomom is a megrendelés gombot! -
toplec
újonc
-
-
parandroid
félisten
Jó lenne, ha egy 7500f proci beleférne valahogy… De azt is megértem, ha az a +20k úgy sok.
Esetleg mindenki kedvenc asrock b650m hdv/m2 lapjával tudsz kicsit spórolni, sőt, az én kedvenc asus tuf a620m-plus lapom is olcsóbb lett kicsit, mióta utoljára néztem. Utóbbi a chipset miatt kicsit kompromisszumos, de határozottan nem rossz lap. Főleg ennyi pénzért. A jobb proci meg azért kompenzálna.
Esetleg lehet a rammal próbálkozni, hogy csak 5600-os (urambocsá 5200-es) modulokat veszel, de 32GB-ot. A prociból kiindulva nem egy űberbrutál tuninggép lesz, és szerintem többet nyersz a mennyiségen, mint amit a sebességgel elbuksz (ha az utóbbi egyáltalán észrevehető a teszteken kívül bárhol is).
Ja, és a hűtőből is elég kisebb, olcsóbb, akár ennek az id coolingnak a 214-es verzioja, bár az nem nagy spórolás. Ezek a procik gyakorlatilag alig melegszenek.
p
-
KMT
addikt
válasz
deathcrow42 #187145 üzenetére
Ez lenne az elképzelés:
alaplap: MSI B650 GAMING PLUS WIFI
cpu: AMD Ryzen 5 8400F 6-Core 4.2GHz AM5 Tray (100-000001591)
hűtő: ID-COOLING SE-224-XTS Black
ram: Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-16
ssd: Western Digital WD Black SN770 1TB M.2 NVMeMindez egy Fractal Design Define R4 házba menne, Seasonic FOCUS GX-650W 80 PLUS Gold táppal.
Erről mi a véleményetek? Cserélnétek valamit? Ezek így kompatibilisek, ugye?
-
toxicjew
addikt
Mindenkinek köszönöm az ajánlásokat, akkor még agyalok rajta hogy legyen
-
válasz
F-ECT$ #187392 üzenetére
Ez is reális, hogy most direkt nem veszel se 5070TI-t se 5080-t, hanem mondjuk egy 5060TI 16 gigásat, és amikor kijön az 5080 Super 24GB rammal (vagy akár az elborult 9070XTX vagy mi lesz a neve) bő fél év múlva, akkor váltasz.
Az 5060TI eladásával nem fogsz sokat veszíteni, míg egy 24 gigás 5080 lehet pöttyet jobb lesz a sima 5080-nál. -
F-ECT$
titán
válasz
toxicjew #187388 üzenetére
Az 5080 4k-ban 10-15%-kal gyorsabb az 5070 Ti-től és 25%-kal drágább, nem biztos, hogy megéri a felárat. Viszont egy 5070 Ti mellé nem feltétlenül "kell" a 9800X3D se.
Szóval lehet, hogy én most összedobnék egy stabil 2k-s gépet 700-800k körül, és a megspórolt pénzből később cserélnék majd egy erősebb vga-ra.
-
CriticalHit
addikt
válasz
toxicjew #187381 üzenetére
Játékra, így költeném az 1,1M-t:
AMD Ryzen 7800X3D, 9800X3D
Asrock B850 Steel Legend WIFI
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB AMD EXPO, Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
Super Flower Leadex VII XG 850W, Corsair RM850x, Seasonic Prime TX 850, Seasonic Vertex GX 850, FSP Hydro PTM PRO 850W, FSP Hydro G PRO 850
Thermalright Phantom Spirit 120
Samsung 990Pro, WD SN850X/ SN770, Kingston KC3000, Crucial P3 Plus
RX9070XT, RTX5070Ti
Antec Flux Pro, Lian Li Lancool 207, Lian Li Lancool 217, Fractal Design Meshify 3 -
parandroid
félisten
válasz
toxicjew #187388 üzenetére
Az új 2025 H9 németeknél már minden kiskerben elérhető, de még amazonon is (én is először ott rendeltem, aztán inkább váltottam arra a boltra, ahonnét a többi cucc is jött, és stornóztam a másik rendelést, mielőtt feladták volna). Szóval sanszos, hogy nagyon hamarosan megjelenik magyar kiskerekben is, ahol amúgy árulnak nzxt cumókat.
p
-
toxicjew
addikt
Hajajj, sejtettem, hogy nem lesz egy sétagalopp
Pont itt olvastam egyébként, hogy az 5080 nem ér akkora felárat az 5070ti-hoz képest, de nem akarok okoskodni, csak gyűjtöm az infokat.
Parandroid: a döntött ventis H9 Flow csak a gyártótól rendelhető? Nem nagyon látok olyat sehol. A hűtővel kapcsolatban akkor betámadom azt a topicot.
Deathcrow42: köszönöm a konfigot, tetszik. Akkor csak ezt a proci+vga dolgot kell rendbe tenni.
-
Icewloxy
tag
válasz
deathcrow42 #187386 üzenetére
eddigi tesztekből kiindulva többet vesztene a procin mint 5070ti-5080 közötti fps ami van. 9800x3d + 5070ti azt meghúzza +300/2000-el és akkor kapja a legtöbb fps-t az adott összegből.
-
válasz
1 millióba én már nagyon az 5080-t nézném, és nem az 5070Ti-t. A lenti konfig 950k alatt megáll, és így szabadon választhatsz tetszés szerint házat és cpu coolert.
1.1 millióból kijönne a 9800X3D + 5080 konfig, 80 ezerrel több a 9800X3D a 9700X-hez képest.
2k/4k gaming miatt nem is tenném prioritásba a 9800X3D-t, hanem inkább 9700X mellé az 5080-t párosítanám.
ZOTAC RTX5080 - AMP Extreme INFINITY ULTRA - 547k
AMD Ryzen 7 - 9700X - 125k
ASUS TUF GAMING B850-PLUS WIFI - 93k
DDR5 Kingston FURY BEAST RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - 54k
Samsung - 990 PRO 2TB - 66k
Be quiet! - Power Zone 2 850W 80+ Platinum - 60K -
hobizoli
nagyúr
válasz
parandroid #187384 üzenetére
ugyanilyen hazikom van ugyanilyen CPU kulerrel egy 13600K-n
+ XFX RX7900GRE -
parandroid
félisten
válasz
toxicjew #187383 üzenetére
Alaplapi chipset főleg hozzáadott portokban, illetve azok sebességében fejlődött. De ez modellenként változik, b650-esek között is van már pcie5.0 is, meg gyors usb is, de általánosságban igaz, hogy az újabbakon több, és gyorsabb csatolófelület van (usb, pcie, nvme, stb). Illetve az újabb lapokon általában a wifi/lan is gyorsabb, valamint lehet jobb a hangkeltő is. Pontos modellt, illetve annak felszereltségét kell mindig nézni, simán lehet, hogy az igényekhez egy B650 is bőven elég. De azért a 9800X3D, meg egy 5070ti mellé valószínűleg nem árt egy ujabb lap. Ha fontos a tuning, es az utolsó pár fps-t is ki akarod sajtolni belőle, vagy ha mondjuk videóvágással foglalkozol, ahol kell a sok villámgyors ssd, meg a minél több gyors usb port, akkor meg az x870 a te lapod. Vagy még inkább az x870e.
H9 Flow-val óvatosan, te a régi modellt nézted, abból van Elite, amit eleve nem javaslok a régi ventielrendezés, meg az üveg fedlap miatt. Ha az kell, akkor inkább a sima Flow-t vedd, ne az Elite-et. Nekem az új, 2025-ös verzió van már, ebben döntöttek az első sarokban a ventik, azaz jobb a légáramlas, illetve 3 féle felszereltség van, az enyémhez gyárilag adtak egy 12-es ventit hátra, valamint az alsó, es a függőleges ventilátorcsoportot (3 db 14-es venti egyben), illetve egy beépített rgb+fordulatszám vezérlő dobozkát.
Hűtőből az nzxt megoldásai kiválóak, de sajnos nagyon drágák, en a 280-as kraken elite v2-t vettem, jelenleg a gépem azonos felhasználás mellett csendesebb, és egyben hűvösebb, mint a korábbi, hasonló fogyasztású konfigom volt (5800x3d, ugyanez a vga egy be quiet 500dx-ben, dark rock elite hűtővel).
Anti sag bracket: [link]. Azért kell, hogy a saját súlyától ne ‘lógjon’ a VGA.
p
-
toxicjew
addikt
válasz
parandroid #187382 üzenetére
Igen, azt látom sokfelé, hogy ez most a legjobb gamer proci, szóval ja. Azért van egy 20/30/40k különbség a B850 részére, miben jobb az, mint a B650? A H9 Flow beépített ventijei elegek? Ahogy látom neked 6 is van
Azokat pluszba vetted bele? Illetve a proci hűtő amiben vakon vagyok... Ahogy nézem neked NZXT van. Melyik?
Mi az a VGA Anti Sag Bracket?
-
parandroid
félisten
válasz
9800X3D gondolom non-negotiable, ha a csúcs kell. RAM bőven jó, ha hosszabb távra tervezel, és belefér a költségekbe, akkor mehet akár 48, vagy 64GB is - én most csak 32-t vettem, egyelőre elég mindenre, mire több kell, addigra az is annyiba fog kerülni, mint most a 32. Anno a DDR4-nél is így volt ez. Lapból ebben a keretben már inkább B850-et néznék, de nagy jelentősége nincs (ASUS TUF Gaming B850-PLUS WIFI, vagy MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI). Tápnak nézz azért utána, SSD-ből sem kell feltétlenül a top, de ártani nem árt. VGA-ból valszeg én is ezt a szériát nézném ebben a keretben.
Házból ajánlom figyelmedbe az új H9 Flow RGB+ -t, pont a régebbi H9 feljavított változata. Vagy egy nagyobb méretű H6 Flow ahogy tetszik.
Én pont most raktam bele össze egy hasonló konfigot (B850 Tomahawk, 9800X3D - kép1, kép2). Normális VGA Anti Sag Bracket holnap érkezik...
p
-
toxicjew
addikt
Üdv! Elérkezett az idő, szeretnék kérni tőletek egy ajánlást egy teljesen új konfig összerakásához.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
A fő csapásirány single player, de esetenként multi is szóba jöhet majd.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Gyakorlatilag minden csere lesz
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, CPU, GPU, memória, SSD, táp, gépház, hűtő(k)
4. Mennyi a kereted rá?
1m forint. Ha nagyon-nagyon megéri a plusz pénzt, akkor 1.1
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Az későbbi csere lesz, a mostani csak fullHD. 2k vagy 4k monitor lesz a cél majd, ami támogatja a fenti feature-öket.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindent újonnan szeretnék. Stabil 2k, megcélozva akár a 4k-s gaminget lenne a cél. Mindenképp hosszútávra tervezek, a későbbi bővíthetőség is szempont. Fehér gépet szeretnék. Nem szükséges egy helyről minden alkatrész. AMD proci és Nvidia kártya kombót néztem ki, mert sok rosszat olvastam az Intel procikról, az AMD kártyákról meg személyes rossz tapasztalatom van. De meggyőzhető vagyokTámpontok utánanézés és ajánlás kérés után:
Ház: NZXT H7 Flow 2024 (vagy H9 és azon belül akár elite, ha tényleg annyira jó)
Lap: ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI (B850?)
Proci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Kártya: GeForce RTX5070 TI
Memória: Kingston FURY Beast 32GB 6000MHz (lehet 64 is, ha megéri hosszútávon)
SSD: Samsung 990 PRO 2TB
Táp: Thermalright TG-1000-W ATX (biztos nem ez a legideálisabb)
Proci hűtő: Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB -
parandroid
félisten
válasz
_Gugu_ #187379 üzenetére
Játékra javasolnám a piros oldalt, egyrészt későbbi egyszerűbb upgrade, másrészt kisebb fogyasztás, harmadrészt a degradációs probléma elkerülése miatt.
B850 lap:
GIGABYTE B850 GAMING X WIFI6E
ASUS TUF Gaming B850-PLUS WIFI
MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFIde akár a B650 változatok is tökéletesen megfelelnek, olcsóbbak, de alig tudnak kevesebbet:
GIGABYTE B650 GAMING X AX V2
ASUS TUF Gaming B650-E WIFI
MSI MAG B650 Tomahawk WIFI8 magos Ryzen 7 proci:
AMD Ryzen 7 7700 8-Core 3.8GHz AM5 Tray - 80e
AMD Ryzen 7 9700X 8-Core 3.8GHz AM5 Tray - 130e
AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core 4.2GHz AM5 Tray - 170e
AMD Ryzen 7 9800X3D Box - 200eUtóbbiak közül, ha szorít a cipő, akkor nyugodtan mehet a 7700, két kattintással 7700X lesz belőle, ami kb 10%-kal gyengébb (az amúgy éppen túlárazott) 9700X-nél. Az X3D procik megint más liga, de nemcsak árban, hanem teljesítményben is, játékra perpillanat ez a nonplusultra. A fenti lapok mindegyike tökéletesen elég a procik bármelyikéhez.
Én RAM-ból vennék még talán kevesebbet, illetve a hűtőn tudsz még spórolni, a Pro változat teljesen felesleges a Dark Rock 5-ből (Dark Rock Elite tulajként írom, de van egy sima Dark Rock 5-öm is), főleg az AMD procik mellé, amik 140 wattnál gyakorlatilag soha többet nem fognak zabálni, még ha húzod sem. Kollégák fognak neked ajánlani nem be quiet! hűtőket is, amik még olcsóbban tudják ugyanezt a hűtőteljesítményt. Én nagy rajongója vagyok a márkának, és nekem fontos, hogy néz ki a cajg, szóval szerintem vedd nyugodtan.
Ellenben az 5070 egyéni véleményem szerint nem egy jó választás, vagy gyakorlatilag ugyanannyiért 9070XT, vagy tegyél még kicsit hozzá (ha a fenti komponenseken sikerült spórolni), és inkább legyen az 5070Ti változat. Ráadásul a Prime azért eléggé az alja a szerelt hűtés szempontjából is.
Ház kiváló, táp bőven sok is (igazából egy 850-es is elég hosszabb távra is, főleg ha AMD vonalon orientálódsz).
p
-
_Gugu_
tag
Sziasztok Kéne egy kis help és előre is köszönöm:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Első sorban játék single multi vegyesen ARMA Elite Cyberpunk Ready or not stb (Minden más elmegy rajta Videó végés 3d render ilyesmi nem játszik)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor (egyelőre) Bill egér marad, minden más kuka
CPU RAM Ház SSD VGA Proci hűtő (komplett gép)
4. Mennyi a kereted rá?
Olyan 6-700K körül gondolkoztam.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Jelenleg Full HD HDMI csatlakozó+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Inkább Nvidia/Intel párti vagyok de nyitott vagyok sokmindenre, Igazból egy viszonylag időt álló gépet szeretnék amivel megint elleszek jó pár évig, valami olyasmibe gondolkoztam hogy I5, 4070 vagy 5070 (ha megéri), 64GB RAM...
Az alkatrészeknél az RGB ilyesmi abszolut nem szempont sők jó lenne ha nem lenne.A kinézett konfig az alábbi kéretik fikázni és várom a javaslatokat:
HázFractal Design Meshify 2 Black Solid
AlaplapGIGABYTE Z790 EAGLE AX
TápegységSeasonic Vertex GX-1000 Gold
RAMKingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO - RAM memória
SSDSamsung 990 PRO 2TB
VGAASUS PRIME GeForce RTX 5070 O12G
CPU Intel Core i5-14600K
Proci Hűtő Be quiet! Dark Rock Pro 5 -
zipcss
tag
válasz
deathcrow42 #187377 üzenetére
nagyon koszonom!
-
-
A Kazy témára van külön topik, legyetek szívesek ne itt offoljatok vele! Köszi!
-
Icewloxy
tag
ramok esetében számit milyen chip van rajtuk , ha a különböző márkájú és tipusú ramok is tudják a 6000mhz cl30-at expo-val? ilyenből van corsair venegance rgb, meg hyperx fury, meg stb. ezeken expo-t kapcsolsz úgy is, akkor meg mind1 a chip nem? tuning nélkül.
-
zipcss
tag
válasz
parandroid #187356 üzenetére
koszi, corsair muszaki tartalomban nem gyengebba vita gmhez kepest? (pcie 5.1 es atx 3.1 miatt?) vagy nem relevans jovobeni gpu szempontbol?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
KAMELOT #187279 üzenetére
Bocsánat, kicsit lassú vagyok.
A procit még értem, fapad, ez fér bele (de legalább nincs - annyira - kiherélve, mint a G variánsok). A keretet "még egy kicsit" kijjebb tolva mondjuk egy 7700 elvileg belefér, ha találni olyan 80e körül, de ez tényleg a plafon.
De mi a baj a lappal? Mezei 65W-nál nagyobb proci nem fog ebbe kerülni szerintem soha.
Esetleg pár ezressel többért van Gigabyte Aorus Elite Ice alternatívának.
-
zipcss
tag
https://ipon.hu/shop/termek/corsair-rme-series-rm850e-850w-pcie5-fekete/2338411
https://ipon.hu/shop/termek/gigabyte-aorus-elite-ae850pm-pg5-850w-pcie5-fekete/2326601
https://ipon.hu/shop/termek/msi-mag-a850gl-850w-pcie5-feher/2228325 (szín tökmind1)
https://ipon.hu/shop/termek/msi-mag-a850gl-850w-pcie5-fekete-v2/2365629 (itt a v2 nem tudom gyengébb-e, mint a sima, olcsóbb is.)
valamilyen csoda folytán újra elérhető az FSP VITA GM 750W, linkeltem plusz 4-et felette. Azokban nem vagyok biztos, hogy tundák a pcie 5.1 és az atx 3.1-et.
Ha azt mondjátok a 750-es is elég, akkor maradok a VITA GM-nél (5.1 és atx 3.1 miatt). köszi!
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
A munkahelyemen megbíztak, hogy rakjak össze egy új gépet a kollégámnak. Minél kevesebbre jönne ki a gép annál jobb lenne.
Egy helyről szeretnék mindent rendelni és akár gépösszeszereléssel kérnem, hogy csak az ssd-t kelljen belerakni az újba.
Fogalmam sincs, hogy intel vagy ryzen vonalon induljak el.
Az biztos, hogy 16GB ram kellene, mert sok ablak van neki megnyitva egyidőben (chrome, pdf, word)
A mi céges laptopunkban i3-1215u proci van, szóval ezt a teljesítményt azért hozza, az új gép.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
-Irodai használat (excel, pdf és sok chrome ablak)
-a régi gépből csak az ssdt akarom átteni az új gépbe.
- mindenre, kivéve ssd
4. Mennyi a kereted rá?
- Keretet úgy mondanék, hogy ami 100k-ba/150k-ba/200k-ba belefér.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Full HD -
zipcss
tag
válasz
deathcrow42 #187347 üzenetére
koszi, az lesz. nemsokara kilistazom.koszi az ajanlasokat is btw
pcie5 vagy atx-el vagyok meg bajban, de majd bekuldom amik vannak es mondtok ra valamit
-
-
zipcss
tag
válasz
parandroid #187344 üzenetére
koszi, az a baj, ahonnan van kedvezmenyem, ott az fsp vita 750 es a 850 GM sem elerheto. emiatt kerdes az alternativa
-
parandroid
félisten
válasz
zipcss #187342 üzenetére
Ugyanebből a 850-es?
De amúgy kb mindegy, 750-850W, 80+ Gold minősítés, meg legyen moduláris, ha ugyanezen az áron megy, nemigen tudsz mellélőni. A
milyen tápot(bocs, melyik tápegységet - vicces, hogy minden alkatrésznél másik kérdőszóra kell keresni) topikban pontosan is tudnak ajánlani, esetleg több alternatívával is.p
-
válasz
zipcss #187342 üzenetére
Corsair RM850 sosem rossz.
MSI MAG A850GL CWT belsővel jön, az is jó.És hát az FSP-VITA GM-ből van 850 wattos is.
FSP Fortron VITA GM 850W -
zipcss
tag
sziasztok,
megrendeltem az alábbi konfigot, amiből értesítettek, hogy a táp out of stock lett.sziasztok, meg lett a vegleges, 1 kerdesem van:
- alaplap - MSI B850 PLUS WIFI
- proci - AMD Ryzen 7 9700X 3.80GHz AM5 BOX 100-100001404WOF (ö1)
- gépház - CORSAIR 3000D RGB TG fekete
- vga - MSI SHADOW 3X OC GeForce RTX 5070 12GB GDDR7 DLSS4
RAM - 2 x CORSAIR 32GB Venegance RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT CMH32GX5M2E6000C36W
táp - FSP VITA GM 750W
ssd - WD 2TB Black SN770 M.2 PCIe M.2 2280 WDS200T3X0E
proci vízhűtés - pl. ID-COOLING DASHFLOW 240 BASIC fehér
Tápra tudtok alternatívát? Nem bánnám, ha 850W-es lenne az esetleges későbbi moddolás miatt. (procinál maradnék a 9700X-nél és a RAM-nál is. jövőbiztos setup kell, építész vagyok és játszanék is - ill. most jelentős kedvezményt kapnék az egész build-re)
Egy szó, mint száz, milyen tápot ajánlanátok, ami árban az FSP VITA GM-hez van közel és 850W, a fentiekhez?) -
parandroid
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #187336 üzenetére
Úgy volt, kell egy második komplett gép is, nem? Az a gen3 intel meg kb semmire nem jó alap. A B450-be elég egy használt proci, meg lehetőleg vga upgrade. A másik gép egyben cserés. De akkor azt majd a gyerek vesz magának, ez a te játékod.
p
-
válasz
parandroid #187323 üzenetére
Igazad van, lehet fájlszervernek jobb lenne, amugy is van benne egy raid kártya.
A gyerek majd vesz magának, 30 éves
Hamár ott. B450 miért vennénk 8400-at?
Használt 3600 20e, 5600 35e -
KAMELOT
titán
válasz
T0mBd1gg3R #187322 üzenetére
Inkább néznék egy újabb Xeon gépet olcsón. Ezekbe már egy fillért se tegyél!
-
KROK640
nagyúr
válasz
TechN7ne #187261 üzenetére
Rég olvastam ennyire mellét
Ok, hogy ár / teljesítmény viszonyban nem éri meg talán az RTX3050, de :
Egy GTX960-nál 125-130%-al erősebb (vagyis 2,25-2,3 ha a GTX960-at egynek vesszük), plusz van négyszer annyi VRAM, RT, DLSS. Azért ne vegyük már egy kalap alá a két kártyát! És igen, még a GTX1650 -et is bőven rommá veri. -
parandroid
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #187322 üzenetére
Azzal a VGA-val kb mindegy is. De vesztenivalód nincs, tedd át, próbáld ki. Aztán kiderül, hogy mi mennyire (nem) megy vele. Ez sajnos egy 12 éves gép, kb internetezésre elég, bár én a családban az összes 2-3 genes gépet lecseréltem már 2-3 éve 6-7 genre, mert már a nagyik is panaszkodtak, hogy ez nem, qz nem megy, meg ez-az lassú. Idén ezek közülnis az egyik cserélve lett már 9genre, mert felszabadult egy gép, de a win11 váltás miatt a többinél is érik a dolog. 1-2 évet még azért elmennek.
Szóval én nem feltétlen küzdenék vele, kéne venni annak a szegény gyereknek minimum egy 8gen i5-öt, vagy 3600-os ryzent, valamint alsó hangon egy 1050ti-t, vagy 1650/1660 supert. Kb 50e körül megállna a komplett gép, de azzal már tényleg lehet próbálgatni régebbi, egyszerű játékokat.
p
-
válasz
dannyl #187321 üzenetére
Rendben, köszi. Tehát.
Van 2 gép:
- Dell brand gép ~3770 Xeon, 16GB DDR3 dual channel, integrált vga, Sata 128 SSD
- Fos ház, Corsair 450 táp, B450 alaplap, Ryzen5 1600AF, kis toronyhűtő, 2x8 DDR4 dual channel, GTX760 vga, 512 Sata SSD
Előbbi gépet most szereztem.
Utóbbi gép a fiamé, de inkább PS-ezik, alig van használva, netezésre, youtube-ra, 1-2 halál egyszerű játékra ahogy a VGA is mutatja. Mondjuk a Fortnite épp ki lett vele próbálva, de épp elég is, 1080p 60Hz monitor. Vannak ilyen fűnyíró, boltos, kocsimosó meg ilyen szimulátorok még ilyeneket szokott rajta kipróbálni, meg valami south Parkos játékot, szóval amik nem jelennek meg PS-re.
Kicsit átvariálnám a gépeket, lenne ezentúl:
- Dell brand gép ~3770 Xeon, Corsair 450 táp, 16GB DDR3 dual channel, GTX 760, Sata 512 SSD
- Egy másik gép átépítéséhez pedig fel lenne használva a b450 alaplap és ram, az 1600AF valszeg ki lenne cserélve egy 5600-ra, ehhez menne egy kicsit erősebb pár éves 40-60 ezres vga. Ez most nem lényeg.Röviden a lényeg:
A GTX760 vga ami jelenleg a Ryzen5 1600AF-fel fut, úgy gondolom nem lenne érezhetően bottleneckelve a Xeon által sem, ugye? Erre a felhasználásra megfelelne a Dell brand gép ezzel a vga-val is. Igaz? -
dannyl
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #187317 üzenetére
Kicsit zavaros, hogy mit is szeretnél, ezért nem válaszol senki. Próbáld kicsit egyszerűsíteni, meg egyértelmű kérdéseket feltenni.
-
Icewloxy
tag
válasz
deathcrow42 #187319 üzenetére
de nem mindegy milyen chip van rajtuk ha a különböző márkájú és tipusú ramok is tudják a 6000mhz cl30-at expo-val? ilyenből van corsair venegance rgb, meg hyperx fury, meg stb. ezeken expo-t kapcsolsz úgy is, akkor meg mind1 a chip nem? tuning nélkül nyilván.
-
Icewloxy
tag
ezt a ramot nagyon hypolják, és sokan ezt veszik, ennek mi az oka? [link]
a 6000mhz cl30 expo ramok teljesitménye megegyezik? tehát mindegy milyen szinű,szagú,márkájú? -
válasz
T0mBd1gg3R #187273 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
válasz
kisgaben123 #187311 üzenetére
Oázistól, de természetesen több helyen kaphatóak a cuccok.
Sok fehér és RGB, büdzsé és AI miatt értelemszerűen az 5060Ti 16GB adja magát. Ez a konfig így pont 500 ezer, és kellene hozzá egy ház is, amit rád bízok, mit szeretnél.
Természetesen ehhez egy RGB-s fehér színű ház illene a legjobban.
7700 Tray - 79k
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB - 19k
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE - 84k
Corsair 32GB / 6000MHz DDR5 Vengeance RGB - White - 48k
Van ilyen kitem, le lehet vinni CL30-ra simán, de CL36 is okés.
GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti AERO OC 16G - 236k
Corsair RM650e 650W 80+ Gold - 35k -
4264adam
veterán
válasz
KAMELOT #187312 üzenetére
Nem, mert még mindig nem linkelted. És még mindig nem tudom mire érted, google nem hoz semmit.:
[Semmit nem találok keresőbe]1: Annyit értek hogy az Intel gyorsul a magasabb Mhz meglétével, de még ígysem tudja a 9800X3D erejét játékokban.
2: Hogy linux mérési eredményekre hivatkoznál vagy várnál hogy legyen. Csak ezt megint nem értem miért amikor windows-on játszunk hogy miért releváns.Szóval nem értem mire érted, és mi a DDR3 sebesség neked.
-
kisgaben123
csendes tag
Sziasztok!
10+ éves laptomomat szeretném lecserélni egy új asztali gépre, amit hosszútávra vennék, ebben kérnék segítséget. Több oldal saját konfigurációját néztem, de sok olyan márkákat javasol amiket nem ismerek, így emiatt vagyok kissé tanácstalan.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Főleg munka és személyes felhasználás, játékra van PS. Főbb tevékenységek: programozás (köztük AI), grafikai tervezés, 3D tervezés, videó vágás.
Nincs, csak perifériák
Gépház és minden ami benne van.
4. Mennyi a kereted rá?
Hosszú távra tervezek, így ár-érték arányban minden megfontolandó, de első elképzelésként mondjuk 500k körül.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
2 db FullHD monitorom van HDMI csatlakozóval. Képfrissítés ~60Hz, G-sync-et vagy Freesync-et nem hiszem, hogy támogatnak.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
AI alkalmazások esetében Nvidia GPU-knak van a legnagyobb támogatottsága, az elég hasznos lenne munkához, a többi márkával ilyen szempontból még nem volt tapasztalatom. A ház kapcsán tetszenek ezek az RGB ledes gamer setupok, illetve bejön a mini kialakítás, bár sejtem, hogy a GPU miatt ez vagy nem megoldható vagy jeletősen növeli a költségeket. Alaplapon jó lenne ha lenne usb-c, nem tudom ez mennyire alap dolog mostanában. Elsősorban új alkatrészekben gondolkozom.Előre is köszönöm a segítséget!
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #187306 üzenetére
AMD 9800X3D nagy V-cache miatt CL30 6000Mhz-től nem kell több. Nem fog tovább gyorsulni.
Intel tud folyamatos gyorsulást felmutatni 7000Mhz+ Memóriák mellett is de ők meg nem érik utol a 9800X3D-vel hiába gyorsul gyorsabb ramokkal.
2x24GB = Aki munkára használja sokaknak a 32GB már nem elég de nem 64GB-ot vesz hanem 48GB-ot.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Icewloxy #187301 üzenetére
Ilyenem van csak feketeben lassan 3 honapja.
Folosleges felelmeid vannak. Ketszer frissitettem rajta biost, egyszer flashbackkel egyszer magabol a biosbol gond nelkul. Menuje atlathato, elotte asrockom volt 6 evig de nagyjabol ugyan ott van minden max mas neven.
Megbizhatosagrol nem nagyon tudok mit mondani neked, ez egy alaplap. Azt csinalja amit mondasz neki. Ha hibas az ugyis nagyon gyorsan ki fog derulni.
Feher rambol olyat veszel amilyet szeretnel, de maradjon a 6000/6400 CL30-32. Egetvero kulonbseg nem lesz koztuk. Ha szeretnel vele szorakozni akkor 6400 cl32 aztan lehet levinni az idoziteseket.
Jatektol fuggoen 0-5% javulast erhetsz el vele. -
Icewloxy
tag
válasz
4264adam #187295 üzenetére
Ez a giga nem limitálna akkor egy 9800x3d t? Megbízhatóságra ,bios-a milyen ? Bios Frissítésen mennyire gördülékeny és egyszerű - stabil az esetében? csak azért kérdezem mert jelenleg MSI alaplapom van (b550m pro vd-h)de ilyet soha többet nem vennék. Milyen fehér ramot ajánlanál hozzájuk ? Gondolom még mindig a 6000mhz cl30 A legjobb hozzá expo bekapcsolásával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- ASUS P8H77M i7 3770 3.4GHz 12GB RAM 256GB SSD 500GB HDD GTX750 komplett
- Apple Mac mini M4 PRO 24GB / 512GB! BeszámtOK
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest