- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
Jamboo529 #186459 üzenetére
Igen, ez tipikusan az nvidia csatlakozók problémája, és ott is a nagyobb VGA-szörnyeknél jött elő. Hogy rosszul rádugott csatlakozók, vagy szar minőségű adapterek miatt történt, az nem derült ki egyértelműen, de valószínűleg is-is, mert gyári adapterek is érintettek voltak.
p
-
parandroid
félisten
válasz
csemiubi #186460 üzenetére
Jónak tűnik az a ház, én oldalra, felülre, hátra is beletenném azért az összes belepasszoló ventit (2+2+1). Alulra talán nem kell, ott a VGA teszi a dolgát. Ez azért még hozzá tud tenni az árhoz, főleg ha valami csendes, márkás darabot nézel ki, és egy külső vezérlőt is veszel hozzá (nem feltétlen muszáj, sorba is fűzhetők adapterrel, és akkor elég az alaplapi 2-3 tüskesor).
A konfigot jól összeszedted, egyedül a VGA az, amin csak csóválom a fejem, mert egyértelműen nem ér annyit, de újan ez van, egyszerűen nincs jó vétel ebben a kategóriában.
Esetleg ha van elfekvőben valami régi VGA, akkor használd azt, amíg kijön a 9060, aztán akkor meglátjuk, azzal javul-e a helyzet, de vérmes reményeim nincsenek. Most májusra ígérik a megjelenést. RTX 5060 már kint kéne legyen, de nem merik megmutatni senkinek, csak a 16GB-os Ti példányt, de az is köznevetség tárgya, mert alig tud többet, mint az amúgy is túlárazott elődmodellje, csak még 1,5x-es áron. A Ti nelküli, 8GB-os verzió borítékolhatóan egy kisebb katasztrófa az elvárásokhoz képest, főleg 300 dolláros nettó msrp áron, ami lesz vagy 400 euró, mire nálunk a boltokba ér.
p
-
csemiubi
tag
Az ajánlásokból ezeket válogattam:
AMD Ryzen 5 7500F
ID-COOLING SE-224-XTS
ASRock B650M-HDV/M.2
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
Western Digital Blue SN580 1TB M.2
FSP Hydro K PRO 750W ATX3.0 80 PLUS Bronze
ASUS DUAL-RX7600-O8G-EVOErre kellene:
videóvágás/renderelés(vegas) az elsődleges felhasználási cél. (ez általában 3 videósávot és egy hangsávot takar, semmi 3D) Játékból Fortnite, Full HD/144Hz menjen és készen is vagyunk.
Javítsatok ki, ha valamivel feleslegesen fölé/alá lőttem!A trükkös kérdés ezután pedig, hogy ezek a komponensek bepakolhatók-e egy LIAN LI A3-mATX házba anélkül, hogy megsülne a cucc?
-
Jamboo529
senior tag
válasz
parandroid #186457 üzenetére
Hogy mik nem vannak már?
Tényleg pénznyelő ez az iparágRemélem ilyesmi csak a hőerőmű Nvidia szörnyetegekkel tud előfordulni.
-
parandroid
félisten
válasz
Jamboo529 #186455 üzenetére
Jó lett ez, pláne, ha a szinek is egységesek lesznek.
A kábel kérdésre: pcie power adapter. Nem feltétlen ez a márka, bár ezek nem tűnnek rossznak, én német amazonról vettem alu verziót.
p
-
Jamboo529
senior tag
válasz
parandroid #185991 üzenetére
Kértétek, legyen kép a kész gépről ami az általatok ajánlott alkatrészekből lett összerakva. Íme:
A procihűtő majd akkor fog világítani, meg az egész szinkronban lenni, ha megjön a kütyü hozzá. Addig ez van. Így is tetszik neki, azóta fel se lehet kelteni a gép elől.
Szerk.:
Kérdés: a VGA tápcsatlakozót lehet valahogy máshogy (szebben) elvezetni? A VGA alatt nem akartam húzni, ne legyen útban a ventilátoroknak. -
MSLB
friss újonc
Visszaolvastam kicsit a topicot, átírnám a kérdésem:
Melyik budapesti boltot (esetleg konkrétan eladót, aki nem csak a gamer használathoz, hanem a grafikus dolgokhoz is ért) ajánlanátok jó szívvel, ahol az igényeimet átbeszélve konkrét konfigurációt javasolnak nekem, és össze is rakják?
Ahol értenek is hozzá, és optimumot ajánlanak, amivel nem lesz sem kompatibilitási gond, sem értelmetlen pénzkidobás?Látom, hogy sok helyen van online gépösszerakó, de nem értek hozzá annyira, hogy ennek alapján vegyek meg valamit.
Köszönöm, ha valaki válaszol
-
cibus
senior tag
válasz
parandroid #186445 üzenetére
Hát de már korábban is leírtam, hogy én is msi-t preferálom, meg asrockot. És hogy nem számít pár ezer-tízezer. Ezt is már párszor leírtam. Akkor én se a Tomahawk-ot, meg a steel legendet nézegetném, hanem azt a 40ezres lapot, ami bőven elég egy ryzenhez. De megveszem a Tomahawk-ot.
-
4264adam
veterán
válasz
parandroid #186450 üzenetére
Ez szuper hír
-
parandroid
félisten
válasz
4264adam #186449 üzenetére
Nincs küldözgetés költsége, ha garanciaidőn belül vagy, küldik a csomagcimkét, meg a futárt, csak be kell dobozolnod. Szerk.: MS pl. DHL-el szállít, ehhez náluk cimke sincs, megmutatom a futárnak, vagy a postán a vonalkódot, amit küldtek, beszkenneli, és már jön is a cimke a nyomtatóból, amit ő ragaszt rá a dobozra. Amazonos visszaküldések is ugyanígy mennek amúgy.
p
-
4264adam
veterán
válasz
parandroid #186447 üzenetére
Ha nincs magyarországi képviselet a küldözgetés összege akár 10-20k is lehet külföldre. Ezért jobb ha az eladó adja a 10 évet.
-
parandroid
félisten
válasz
F-ECT$ #186444 üzenetére
Kereskedő mindig a törvényileg előírt, értékhatártól függő 1-2-3 év garit adja, se többet, se kevesebbet. Ami ezen felül van, az mindig a gyártóval lesz lejátszva. Ha ezt a kereskedő átvállalja (vagy eladáskor ezt mondja), az igazából egy fölösleges kör.
Legügyesebben ezt az MS csinálja az xbox-al, meg a Surface gépekkel, eleve náluk jelzed, ha gond van, visszaküldöd nekik, és már küldi is a cseregépet, kontrollert, táp adaptert, akármit. Dell dettó ugyanez, gondolom a HP, Lenovo is, velük még nem volt ügyem. Semmi értelme a kereskedőt zargatni, sokkal gyorsabb, ha direktben a gyártó supportjánál jelentkezel (jó esetben eleve beregisztráltad a terméket, ha nem, ezt a számlával bármikor megteheted).
p
-
parandroid
félisten
válasz
cibus #186441 üzenetére
Mind jó RAM, a Patriot is. Azt kell veni amelyik épp akciós, és tetszik a színe. De most komolyan, nekem ellenérzéseim vannak az Asrock-kal, meg nem ismerem személyesen, nem használtam még a Patriotot, de új szereplő a piacon. Minden teszt, minden tapasztalat alapján ugyanolyan jó, mint a többi. Annyi, hogy én megengedhetem magamnak, hogy 5e-rel többért olyat vegyek, amelyiknek jobban tetszik a neve. Akinek nincsenek ilyen fenntartásai, vagy minden fillér számít, annak ez nem szempont, tehát miért ne ajánlanám?
Ráadásul ez a 6000MHz CL30 dolog is olyan, hogy igazából már ez is túlzás, a felhasználók többsége megveszi a hardvert, összerakva megkapja, telepít egy windowst, és használja, észre sem veszi, hogy 5200-on mennek a RAM-ok évekig, nemhogy az időzítésekkel bajlódna.
És őszintén, mit veszít vele? 0,7 FPS-t a kedvenc játékában 1440p-n?
Alaplap ugyanez. Nekem a mániám az MSI, pedig semmivel nem jobb, mint az Asus, vagy a Gigabyte -vagy akár az Asrock. Mégis, ha valami irdatlanul jó ár lenne rá, mint ami a B650M HDV/M2-re van, én magamnak akkor is megvettem a Tomahawkot kb 75e-ért. OK, megideologizáláhatjuk, hogy azért, mert volt rajta spdif out, meg wifi/bt, de az az igazság, hogy ha nem lett volna, akkor is ezt veszem.
Tisztában vagyok a saját hülyeségeimmel, meg azzal is, hogy ez hülyeség, ezért az ajánlásokban nem befolyásol.
Ha mindenki a mindenkori best buyt venné, akkor az adott hónapban csak egyféle gépet adnának el, meg mindenki ugyanolyan autóval járna, ugyanolyan telefonja lenne, stb.
p
-
4264adam
veterán
válasz
cibus #186441 üzenetére
Láttam már olyat, hogy le volt tesztelve, EXPO profilba mégis olyan alacsony "tREFI" (11954) érték volt elmentve és alacsony fesszel hogy random 1-1 újraindulást okozott. Kézzel módosítottuk 49151 tack-re, 1.35V-->1.4V és azóta is jó.
Ami biztos a Patriot Ramokkal: Hynix B-die chipes tehát a tuningot is jól "kell" bírnia.
-
4264adam
veterán
Minden Ajánlattevőnek!!
Srácok most tűnt fel, hogy Kazy Computers Tápot és Ramot ajánlottam ki! Ne tegyük mert náluk nem 5-10 év garancia van hanem csupán 2 év.
Nagyon benéztem és ti is figyeljétek
-
cibus
senior tag
válasz
cibus #186440 üzenetére
pl árukeresőn rákerestem gyors 6000/30as ramokra. első 3 legolcsóbb találat a patrioton kívül és mind támogatja az msi tomahawk lap, le van vele tesztelve:
[link] [link] [link]akkor jobban járok ezekkel a ramokkal +5 vagy +8 ezerért?
az már akkor nem pénz, ha stabilabb lesz, nem fagy és tuti tudja a 6000/30at. és esetleg a a patriot meg nem .... KOMOLYAN KÉRDEZEM!! -
cibus
senior tag
válasz
parandroid #186437 üzenetére
Szerintem én is kulturáltan beszélek
mondjuk ez egy ellentmondás, te nem vennéd meg, mégis ajánlod. Amikor én is kértem véleményt hogy milyen legyen, nem lenne e jobb egy Kingston, ami bent van az alaplap letesztelt ramok listájában, akkor te is a patriotot ajánlottad. Bocs, nem értem
és nem veszekedés, meg nem bunkózás! Nem kell annak venni
-
MSLB
friss újonc
Üdv mindenkinek!
20 év laptopozás után visszatérnék az asztali pc-hez, gép ajánlást szeretnék kérni
- ezem volt eddig: https://www.hp.com/hu-hu/products/laptops/product-details/2101826663
alapvetően jó volt, amikor éppen működött (sokadik javítás után visszakértem a pénzem a HP-től), de + RAM kellene, és ha van értelme, egy jobb proci és GPU sem baj
- felhasználás: elsődlegesen grafikai alkotó-szerkesztő munka, nagyméretű, akár száz layeres PS file-okkal (video és 3d nem kell), könyvszerkesztés (szöveg+sok kép), JÁTÉK SEMMI, emellett átlagos használat (internet, szövegszerkesztő, filmnézés stb)
- programok: Photoshop CS6, (marad is, soha nem fogok CC-re váltani), AutoCad2010 (rendhagyóan használom, ezért szintén nem fogok feljebb váltani), On1 fotó szerkesztő programjai a lényegesek
- saját alkatrész nincs, két monitorral használnám egyidejűleg, az egyik egy ASUS ProArt PA248QV, ezen futnak a grafikus alkalmazások, (eddig Nvidia RTX3050 6G-m volt), és a laptop monitor helyett egy ezeréves, de jól működő Samsungot állítanék be (SyncMaster 913N, a paramétereit nem találom, de csak régi VGA csatlakozó), amit idővel majd lecserélek, azon mennének a napi dolgok, amiknek nem kell több
- teljes konfig kellene, házzal mindennel, és mivel a használati igényem várhatóan nem nagyon fog változni (max egy Wacom tablet jöhet hozzá), nem okvetlen szükséges, hogy nagyon lehessen bővíteni, bár persze nem baj, ha marad némi tér rá
- AMD procihoz és NVidiá-hoz ragaszkodnék
- nagyon fontos lenne a HALK működés - nem tudom, mennyire megoldható ez a mostani asztali pc-knél, egy modern laptop szintje azért jó lenne minimum
- semmi csilivili nem kell, megbízható, stabil, jó ár-érték arányú gépet szeretnék, ha lehetséges, kisebb házzal
- garancia miatt szeretnék új alkatrészeket
- 300e körül gondolkodnék, de mivel 20 éve nem volt pc-m, fogalmam sincs, ez elég-e...
- tanács jól jönne, hogy hol szereltessem, ill. mit kellene megcsináltatnom ahhoz, hogy nekem már csak a Windows felrakásával kelljen folytatnom
- semmi tapasztalatom pc összerakásban, hogy mire kell még figyelnem, tehát bármi egyéb tanács jól jönElőre is köszönöm!
-
parandroid
félisten
válasz
cibus #186436 üzenetére
Szerinted. Szerintem nem. Ez 2 vélemény. Aki meg tanácsot kért, majd eldönti, hogy hozzá melyik áll közelebb. Meg lehet ezt kulturáltan is beszélni, ahogy adammal tettük az imént. Meg van a te módszered.
“Plusz még egy kérdés! Miért ajánlász a patriot ram helyett kingstont? Mindig itt a patriot az ajánlott. Most csak azért, mert 6-8ezerrel drágább és ugyanazt tudja? Vagy miben több/jobb a Kingston? Mert ha nem tudsz adni rá indokot, akkor ez a 6-8 ezer egy elég szar ajánlás szintén, csak kidobott pénz. Szerintem...”
1. Most épp a patrot akciós. Ki tudja meddig? Én pl a Kingston Furyt olcsóbban vettem, mint amennyiert most a Patriot van.
2. Van, akinek számít, hogy milyen RAM. Nem azért, mert jobb, vagy rosszabb, hanem mert előíteletes bizonyos márkák iránt. Én pl nem vennék sem patriotot, sem asrockot, akkor sem, ha olcsóbb, itt mégis szoktam ajánlani. Ez szemelyes ügy, nem tartozom érte magyarázattal.De bele is írtam a hozzászólásba, hogy mindig, minden alkatrész helyett vannak alternatívák, és hogy az egyes ajánlott konfigok között keverhetők a tételek.
p
-
cibus
senior tag
válasz
Paxker315 #186434 üzenetére
Ok, definiáljunk. 4K-ra jobban kell már a VGA mint a proci. Az 5080 és az 5070Ti inkább 4K-ra való, mint a FHD-ra. De minimum 1440p magas FPS. Tehát a prociról inkább leveszi a terhet, ergó bőven elég a 7500F ott is. És mivel AM5, ezért később csak egy proci csere kell és kész, de most szerintem full felesleges egy 7700 + drágább hűtésre pluszt pénzt kiadni, ami nem hoz semmit. Inkább rakja mindenki azt vga-ba
-
Paxker315
addikt
válasz
cibus #186429 üzenetére
"Mint ahogy látszik a 7500F még egy 5080at is kb kiszolgál, de 5070Ti-ig mindent.
[kép]"
Definiáljuk, milyen felbontáson, milyen beállítások mellett. Mert nagyon más kép lesz 1080p medium-on, mint 4k high-on.Kontextusfüggő, hol lesz a szűk keresztmetszet, emiatt tartom kissé pongyolának az "ajánlást"
-
csemiubi
tag
válasz
parandroid #186427 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy írtam, videóvágás/renderelés(vegas) az elsődleges felhasználási cél. (ez általában 3 videósávot és egy hangsávot takar, semmi 3D)
Játékból meg Fortnite, Full HD/144Hz menjen és készen is vagyunk.
-
4264adam
veterán
válasz
csemiubi #186430 üzenetére
Így már kicsit jobban értelek. Keret azért csak ajánlott, hogy most mennyiért legyen kihozva. De az én ajánlatom ez:
Alaplap: [ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI] 60k
Proci: [AMD Ryzen 7 7700 8-Core] 86k
Proci hűtő: [be quiet! Pure Rock 3 ] 13k
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz] 40k
Táp: [FSP VITA GM 750W 80 PLUS Gold] 43k
SSD: [Western Digital Blue SN580 1TB M.2] 25k
Ház: [CHIEFTEC APEX AIR] 30k
VGA: [SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7800 XT 16G] 206kÖssz: 503k
Spórolási lehetőség:
- ASRock B650M-HDV/M.2 52k (8k)
- AMD Ryzen 5 7500F 67k (19k)
- Zalman N5 MF RGB 25k (5k)Ez ilyen időtálló, később bővíthető konfiguráció és nem lóg ki a lóláb sehol.
-
csemiubi
tag
válasz
4264adam #186426 üzenetére
Szerintem nem jó a hasonlat. Nem kötekedni jöttem ide. Kétszer vásároltam konfigot az itteni javaslatok alapján. Keretet korábban sem írtam(rugalmas), csak azt, hogy mire kell. Ennek ellenére mindkét alkalommal segítséget kaptam és azt is vettem, amit itt javasoltak. Most ez miért nem működik? Javaslatot, segítséget várok egy olyan konfigra, ami ezt tudja. Ennek nyilván megvan az alsó határa, nem? Felső biztosan nincs, de miért akarnék mondjuk egymillióért egy olyan gépet venni, ami 300 k-ért (vagy 470-ért) is simán tudja azt, amire szükségem van?
-
cibus
senior tag
válasz
parandroid #186427 üzenetére
A haladó, avagy "gamer" gépet javítanám!
Bőven elég egy 7500F is egy szerényebb hűtővel és akár egy szerényebb lappal és több marad VGA-ra.
Mint ahogy látszik a 7500F még egy 5080at is kb kiszolgál, de 5070Ti-ig mindent.
[kép]Plusz még egy kérdés! Miért ajánlász a patriot ram helyett kingstont? Mindig itt a patriot az ajánlott. Most csak azért, mert 6-8ezerrel drágább és ugyanazt tudja? Vagy miben több/jobb a Kingston? Mert ha nem tudsz adni rá indokot, akkor ez a 6-8 ezer egy elég szar ajánlás szintén, csak kidobott pénz. Szerintem...
-
Paxker315
addikt
válasz
deathcrow42 #186415 üzenetére
+1 szempont: köv generáció intelnél új foglalat lehet-lesz. Időtállóság! : )
-
parandroid
félisten
válasz
csemiubi #186425 üzenetére
A legolcsóbb (összesen 200-205e):
AMD Ryzen 5 8500G - 56e *
ID-COOLING SE-214-XT BLACK - 9e
ASUS TUF Gaming A620M-PLUS - 43e
Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz - 21e
Western Digital Blue SN580 1TB M.2 - 26e
FSP Hydro K PRO 600W 80 PLUS Bronze - 25e
Ház tetszés szerint - 20-25e
* Ehhez a verzióhoz VGA sem feltétlenül kell, ott az IGPU, persze a játékot elfelejtheted.A belépő ajánlott (250-255e - VGA nélkül):
AMD Ryzen 5 7500F - 67e
ID-COOLING SE-224-XTS Black - 11e
ASRock B650M-HDV/M.2 - 53e
Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - 40e
Western Digital Blue SN580 1TB M.2 - 26e
FSP Hydro K PRO 750W ATX3.0 80 PLUS Bronze - 28e
Ház tetszés szerint - 25-30eHaladó, avagy 'gamer' (366-375e - VGA nélkül):
AMD Ryzen 7 7700 - 90e
be quiet! Pure Rock Pro 3 - 21e
ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI - 78e
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - 46e
Western Digital Black SN770 2TB M.2 NVMe - 51e
FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold - 50e
Ház tetszés szerint - 30-40e'HC Gamer' (575-600e -VGA nélkül):
AMD Ryzen 7 7800X3D - 180e
be quiet! DARK ROCK PRO 5 - 40e
MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI - 110e
G.SKILL Ripjaws S5 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL30 - 80e
Western Digital SN850X 2TB M.2 - 64e
FSP VITA GM 1000W 80 PLUS Gold - 60e
Ház tetszés szerint - 40-60eTermészetesen a fenti gépek alkatrészei igény szerint keverhetők, és mindenre van alternatíva. VGA-ra térjünk vissza akkor, ha tudjuk, mihez kell.
p
-
4264adam
veterán
válasz
csemiubi #186425 üzenetére
Tudunk ajánlani 470k-ért is(Géept monitor nélkül). De azért legyen annyi benned hogy a keretedet leírod.
Csak azon tudunk segíteni aki hagyja is.
"Új autót akarok.
Mire és mennyiért?
- 3M és ezekre...
- Az új autó ára 7M-tól indul. "Remélem érted a hasonlatot, ha nem, az nagyobb baj.
-
csemiubi
tag
válasz
parandroid #186407 üzenetére
Új legyen minden, márkákhoz nem ragaszkodom, fusson rajta simán az említett két dolog. Nem tudom pontosan, ezt mennyiből lehet kihozni, de a 100 ezret és az egymilliót is túlzásnak tartom. Nincs rá meghatározott keretem, ezért nem írtam árat.
-
4264adam
veterán
válasz
Lufeee #186422 üzenetére
[AMD Ryzen 7 7800X3D] 185k
CPU hűtő: Tökéletes az ajánlott Thermaltake. Ha vizet szeretnél várj az Artic Liquid 280-360-ra. Most van a gyártónál átállás a Pro változatra. Ezért nincs a boltokban 27-35k között, vagy csak nagyon drágán a kifutó nem Pro modellek.
VGA:
[Zotac GAMING GeForce RTX 5070 Ti SOLID ] 408k
[GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC ] 443k -
Lufeee
csendes tag
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm gyerkőcének megmaradtak ezek az alkatrészei - tanulásra / játékra használja amennyire a gép korlátai engedik:
- Kingstone 500gb m2 nvme2280 pcie 4.0 nv2
- Msi radeon rx 5500 xt gaming x 8g
- Gigabyte 650w gold gp p650g
- Aerocool shard akril házEhhez szeretnénk venni egy ajánlott low budget alaplap + processzort kb. 100 000 Ft ig. Sajnos ennyi rá a keret a memória miatt - az am5 alaplap + ddr5 memória kombó most nem fér bele. Kérlek segítsetek pár javaslattal.
-
4264adam
veterán
válasz
parandroid #186416 üzenetére
Igazad is van, de 3440x1440p miatt raktam a procit lejebb mert nagyobb felbontáson nem sok minden lesz különbségben. Viszont az 5070TI és 5080 között 4K esetén már 20% különbség van. Persze nincs teljes 2160p de akkor is több mint a 2560x1440p.
Igaz ezt a különbséget meg 160k felár követi, mert 450k-ért ott az Alza TUF és akkor mehet a picivel erősebb proci.
Faramuci helyzet ez.
-
cibus
senior tag
Na hosszú-hosszú évek után végre visszatérek az AMD-hez
tegnap este berendeltem a 7500f-et szállítással együtt 64ért. A thermalright macho rev.B hűtőmre be van rendelve az AM5 mounting kit. A héten, vagy jövő héten rendelem a lapot, ramot, mvme ssd-t és kész vagyok asszem. Még egy kicsit rágódom, hogy miből melyik legyen, de lassan meglesz ...
-
parandroid
félisten
válasz
4264adam #186414 üzenetére
Ennél a keretnél viszont én már inkább a 9700X-e, vagy a 7800X3D-t vadásznám le valahonnét jó áron. OK, minimum 40-50e plusz, meg annyival nem jobb, mint amennyivel drágább, de a konfig megérdemli, hogy ne budget procit kapjon.
Az amúgy valami ordenáré dolog, hogy a VGA teszi ki a gép árának 60+ %-át.
Szóval én inkább a GPU-n spórolnék (az az 1500 EUR-s ár nagyon brutális, lenne inkább 'csak' egy 5070i, vagy egy fullos 9070XT), és prociból vennék erősebbet (lásd fent, de akkor akár a 9800X3D is belefér), valamint hűtőből/házból valami nagyon szépet. Csak úgy visszakanyarodva a korábbi témázgatáshoz.
p
-
válasz
Lufeee #186412 üzenetére
900k az pont az a kategoria, hogy még picit (100-200k) kell rátenni, hogy kijöjjön egy aránylag fullos Nvidia 5080-s gép 4k gamingre.
Sajnos Intelből ilyen kategoriában már 265K kéne, de az a megfelelő alaplappal már 250 ezer körül van, ami szerinten picit sok, ráadásul 7000+ RAM is kell, amit kb. 8000 fölé kéne rántani optimális futtatáshoz + ehhez a procihoz már 30k-s hűtő/AIO kéne.
AMD felé kéne menni ezen okok miatt. Lásd 4264adam javaslatait alapnak
-
4264adam
veterán
válasz
Lufeee #186412 üzenetére
Alaplap: [ASUS TUF Gaming B850-PLUS WIFI] 95k
Proci hűtő: [Thermalright Peerless Assassin 120 SE] 18k
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz ] 40k
Táp: [FSP VITA GM 1000W 80 PLUS Gold] 58k
SSD1: [Western Digital Black SN770 2TB] 49k
VGA: [Zotac GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA] 615kÖssz: 991k
Olcsóbban:
- GIGABYTE B650 EAGLE AX 60k
- [be quiet! Pure Rock 3 ] 13k -
csemiubi
tag
válasz
viperabácsi #186409 üzenetére
Szia!
Simán. Nem válogatok, ha elfér és hűt rendesen, jöhet
-
Lufeee
csendes tag
Sziasztok!
Új PC vásárlás kapcsán szeretnék segítséget kérni tőletek.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játékra elsősorban:
Solo: elden ring, Aliens: Dark descent, The Last of us I-II
multi: WoT, WoWS, PUBG, Battlefield V, SW: Squadrons
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor: LG 45GR95QE-B
HDD: WDC WD20EZRZ
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház, táp, alaplap, proci, procihűtő, Ram, SSD, VGA
4. Mennyi a kereted rá?
~900k, de ha azt mondjátok hogy ár/érték arányban van jobb konfig és arra érdemes lőni, akkor emelhetünk rajta.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
3440 x 1440, 240 Hz, HDMI 2.1 x 2, DisplayPort 1.2 x 1, NVIDIA® G-SYNC® kompatibilis, AMD FreeSync™ Premium
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Csak új konfigban gondolkodom, INTEL-t preferálom, de meggyőzhető vagyok, ha ár-érték arányban AMD-vel jobb konfig is van. Házat tekintve a szellős, könnyen szerelhető/takarítható, jól levegőző félét kedvelem, illetve színben a feketét preferálom, mert minden is fekete a szobában. :-)
nagyon köszi a segítséget előre is! -
CriticalHit
addikt
válasz
Sgr_A #186406 üzenetére
AMD Ryzen5 7500F
ASRock B650M-HDV/M.2
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)AMD EXPO, Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K
FSP VITA GM 750, FSP Advan 750
Arctic Freezer 36 CO, ID-COOLING SE-224-XT,
RX7800XT pl [link]
Lian Li Lancool 207, Montech Air 903 Max, Endorfy Arx 500 Air, Chieftec Apex Air, Be Quiet! Pure Base 501 - Airflow Black -
4264adam
veterán
válasz
Sgr_A #186406 üzenetére
Alaplap: [ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI] 60k
Proci hűtő: [be quiet! Pure Rock 3 ] 13k
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz] 40k
Táp: [FSP VITA GM 750W 80 PLUS Gold] 43k
SSD: [Western Digital Blue SN580 1TB M.2] 25k
VGA: [SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7800 XT 16G] 206kÖssz: 503k
Spórolási lehetőség:
- ASRock B650M-HDV/M.2 52k (8k)
- AMD Ryzen 5 7500F 67k (19k)
- Zalman N5 MF RGB 25k (5k)
- FSP Hydro K PRO (ATX3.0) 850W 80 PLUS Bronze 33k (10k) -
viperabácsi
addikt
válasz
csemiubi #186402 üzenetére
Esetleg ez háznak ?
Lian -li A3 mATX
magasság 306 mm
szélesség 194 mm
hosszúság 443 mm
Nekem fehérben van ilyen elég tágas belül. -
parandroid
félisten
válasz
Sgr_A #186406 üzenetére
- Processzor helyett javaslom a nem sokkal lassabb, de sokkal olcsóbb Ryzen 7 7700-at tálcás változatban, 80-90e Ft közötti áron.
- RAM legyen 6000 MHz CL30-as.
- Táp inkább az FSP Vita GM ugyanilyen méretben, az 80 Plus Gold, és moduláris.
- VGA sem jó választás sajnos, a 7600 széria eléggéfélresikerült, ha 30e-t hozzá tudsz tenni, van 7700XT, ha még egyszr ennyit, akkor 7800XT, ha ez a keret fix, akkor is jobban jársz egy használ 6750XT-vel, és még spórolsz is kicsit. És mivel kizárt, hogy ebben a kategőriában legyen a közeljövőben használható alternativa, az árát is tartani fogja.
- SSD-ből a javaslatom Samsung, vagy WD, előbbiből lehetőleg Pro, utóbbiból SN580, vagy SN770, utóbbi gyorsabb, kérdés, hogy ezt ki veszi észre. Méretben 1-2 TB nagyságrendben érdemes gondolkozni.
- Procihűtő kb mindegy, ne a gyári legyen, 6-8e Ft-os kategóriától felfelé ami tetszik, de itt 30-40e-t is el lehet költeni hamar, és még csak akkor jönnek az AIO-k.
- Ház szintén ízlés kérdése, legyen alsó tápos, mesh előlapos, és tetős, 2-3 rendes ventivel, ezek olyan 20-25e körül indulnak.A keret szerintem tartható, a VGA a kényes kérdés, ha hosszabb távra tervezel, én rámennék a 7800 XT-re, ha nem telik rá, akkor vedd most a 6750XT-t használtan, és második lépésben valamikor később a 7800XT-t, bukni nem tudsz rajta.
p
-
Sziasztok
az alábbi gépet néztem ki
asrock b650 mhdvm.2
ryzen 7 9700x
kingston ddr5 5600mhz 2x16gb
bequit systempower 10 850w
Asus rx 7600xt
ház procihűtő ssd még függőbenjátékra lenne full hd felbontáson
ezek mind új alkatrészek lennének
a keret kb 450k -
cibus
senior tag
válasz
parandroid #186401 üzenetére
Viszont ahogy néztem ennek a viper 6000/30as ramnak a gyári leírását ez alapból egy 4800/40 ram 1.1V-on és expo1-ben lesz 6000/30 1.35V. így hogy nincs a listán, talán nem fog menni 6000/30on? Ezért van az a lista az alaplapoknál?
-
csemiubi
tag
válasz
parandroid #186403 üzenetére
Gondoltam, de hátha van megoldás. Ha nincs, akkor megy a gép az asztal alá, és felőlem lehet 70 centi magas is
Az asztalon csak így van hely. (Corsair Air 240 helyére menne)
-
csemiubi
tag
Sziasztok!
Új PC-re lenne szükségem.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Videóvágás, renderelés (nem 3D), Fortnite
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Nincs ilyen
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Gépházra és annak tartalmára, monitorra
4. Mennyi a kereted rá? Nem szempont
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont) Monitorra is szükség lesz (Full HD, 144Hz)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Gépház nem lehet magasabb 33 centinélKöszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- 27% számlával! Ryzen 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% számlával! i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 3TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- HP t630 Thin Client 256GB SSDvel - leírást olvasd
- Eladó steam kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest