Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
--------------------------------------------
Karácsonyi telefonajánló 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha nem lesz vele firmware brick gebasz, akkor bombajó vétel lehet belőle.
Remélhetőleg HyperOS 3.1el jön. -
-
mcs
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szeptemberig biztosan, de májusnak örülnék legjobban. Dimensity 9500at kap, és biztosan legalább 6000es akksit, úgyhogy nem lesz komolyabb hiányossága.
-
-
judas13
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Pocos tulajdonossal beszélek a legjobbkor
Szállítási költség lenne de nem tudom pontosan. De van rá esély, hogy ez az akció csak ide Ausztriába kizárólag belföldre vonatkozik tehát odahaza ez nem működik. Vannak cégek akik úgymond biztosítanak osztrák címet aztán tovább küldik megfelelő díj után magyarba de nem vágom pontosan ennek a menetét...
Igen egyre jobb ez az ár döntést kell hoznom szerintem
-
mcs
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Most olvastam, hogy hamarosan érkezik a 17T Pro is, úgyhogy inkább azt várom ki, és egyből durr bele.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nincs már belőle, úgy látom.
-
-
mcs
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az biztos, hogy a Xiaominak kicsit kiszámíthatatlan a frissítési rendszere. Hátha nem fogom beszívni vele.
MI Account fiók kell-e hozzá, vagy megy nélküle is az OTA? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
judas13
üzenetére
Csak a fekete, és sárga színek akciósak.

Szerintem nagyon jó ár, és ennyiért nem igazán van jobb.. Én lassan 3 hete használok egy Poco X8 pro maxot, most asszonynak nézegetek. Poco-t, mert nem fogok szolgáltatónál aláírni hűséget, függetlenül meg szerintem a piacon ár/értékben legjobb telefonok.Én nagyon elégedett vagyok az X8 pro max-al.
Magyar mi.com oldalon regisztrálva vagyok, beléptetett ezzel az osztrák oldalra is.
Ha rendelnék a magyar regisztrációval, kifizethetem a magyar bankkártyával..?
Jönne még erre valami díj, illetve telepítéskor magyarra lehetne állítani a rendszert, ugye?
Elnézést, ha láma a kérdés, csak itthonról rendeltem mindig.
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Teasers
üzenetére
Mint laikus, hozzá nem értő felhasználó mondom, h alap dolgokra a Motorola G86 nekem bejött. Letöröltem, ami nem kellett. Rádiózásra, FB, filmnézésre használom. Nem jön sok reklám, Brave böngészővel szinte semmi. Ha kifogsz egy újat jó áron garival, sztem nem nyúlsz mellé nagyon.
-
judas13
veterán
Hello mindenki!
Most itt az alap változat 200 Euro ennyiért érdemes lenne azért már rámozdulni? Annak fényében, hogy ugyanennyiért milyen alternatíva lenne ha egyáltalán a piacon?
egyszer 5 éve volt Pocom akkor attól kifejezetten nem dobtam egy hátast de ahhoz képest ez itt már egy más kategória ahogy látom.
-
mcs
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak neki egyedül.
Picit alszok még rá, de egyszerűen nem tudok más és jobb alternatívát így hirtelen, ami megfelelne. Sajnos a Samsung nem tudott most semmi olyat felmutatni, amire szívesen váltanám az A54et, illetve a Samsung LDAC implementációja állítólag nem az igazi, ami miatt másik gyártót választok, és a Xiaomi tudomásom szerint nem mókolt bele ebbe a részébe. Olyan fül és fejhallgatót használok, amik LDAC képesek, és kamatoztatnak is belőle szépen. -
Teasers
tag
válasz
User05
üzenetére
Köszi! mhydas99 neked is, most látom csak.
Köszi mégegyszer. A Honor mennyire hasonlít a samsung rendszeréhez? Apum nem nagyon ért a telefonokhoz, annak örültem már hogy a samsungokat megtanulta használni. Nem szeretnék neki újabb traumát egy új rendszer megtanulásával. Nagyon különbözik?
-
User05
aktív tag
-
-
Teasers
tag
válasz
Teasers
üzenetére
Sziasztok.
Múltkor tettem fel ezt a kérdést, és a Samsung A56 ajánlottátokAkkor végül nem volt aktuális, de mostmár az lenne, viszont a 100.000 Ft-os keret túl magas végül. Esetleg egy eggyel kisseb kategória van, ami használható lenne?
Köszönöm.
szerk.: Az A55-ös jó lehet?
-
User05
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak jön rá majd valami update 2.0, és nem brickeli a telót
-
-
-
mcs
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Olvastam, hogy ilyen esetben régióvaltáskor általában fel szokta ajánlani, de ilyenkor is ugyanaz a frissítés jön le, mint magyar régió esetén?
-
-
-
mcs
veterán
válasz
User05
üzenetére
Samsungnál is bőven kapcsolgatok kifele appokat, úgyhogy itt sem fog nehezemre esni.
Régen annyira szerény, visszafogott, sótlan volt az MIUI, most pedig pont ellenkezőleg.
Ennek biztosan valami átlátszó flip tokot keresek majd, mert nem lenne képem teljesen elbújtatni. Edzett üveg van rá megfelelő? -
User05
aktív tag
válasz
Sgr_A
üzenetére
Samsungnál is korlátozott a törölhetőség.
mcs: Egyébként a reklámokkal leginkább max a zene appban vagy az app store-ban találkozni ami gyorsan kiiktatható. De a reklám általában a Poco erőssége.

Valószínűleg lesz rajta bőven játék amit törölni kell vagy felesleges dolgok. De az a 2perc szerintem nem a világvége. Én is 15T Pro-t tervezek venni, kíváncsian várom majd a véleményed róla
Én az S25FE, Honor 400 Pro helyett is valahogy ezt választanám.
Honor portréban nagyon erős viszont a 15T Pro pedig kiegyensúlyozott... és van 4k 120fps videózás
-
mcs
veterán
válasz
Sgr_A
üzenetére
Nekem nincs speckó elvárásom, csak hogy a normál, átlagos használatra megfeleljen több évig, de ne is legyen egy semmitmondó kacat. A rendszer teljesen fluid volt mikroakadás nélkül, és a kamera sem kispályás, szétalázza a Galaxy A54et. Élményben simán hozza a Samsungét a UI, rengeteget fejlődött a Xiaomi ebben is. Igaz, hogy pezsgőt tapiztam, de ezüst lesz a befutó.
-
mcs
veterán
Xiaomi 15T Proról mi a véleményetek?
-
mhydas99
őstag
válasz
totron
üzenetére
Ez kevesbe lesz tudomanyos, amit most mondok, de egy eros es modern SoC az olyan, mint egy nagyon markas, nagyon minosegi polo. Felveszed es egyszeruen azt erzed ez rad van ontve. Kenyelmes, baromi konnyu az anyaga, nem nyulik es nem gyurodik es baromi jol nez ki. Jol erzed benne magad es nem idegeskedsz, hogy meggyurted ules kozben csunyan, hogy mar a 10. mosasnal kinyult a nyaka stb. Mondtam hogy nem tudomanyos, de ez az elso.
A masodik, amiert jobb a minosegi, dragabb, erosebb es modernebb SoC az a telefon fogyasztasa. Jobban fogja birni. Persze a legmodernebbek kozul a kozepkategorias kevesebbet fog enni, mint a legerosebb varians es ez akkor jon ki leginkabb, mikor leterhelobb hasznalatot valasztasz. Altalalnossagban elmondhato, hogy ma mar egy telefonnal a GPU jelenti a legnagyobb fogyasztot, nem is feltetlen a CPU magok (lasd BIG.little architectura kvazi eltorlese, legalabbis ugy, mint a 2 evvel ezelotti SoCoknal, mar nincs). A kulonbozo benchmark programoknal is leginkabb a GPU es az NPU szokott fejlodni es megdobni a pontszamokat. Persze irod, te nem jatszol, akkor hogyan hat ez rad?! Egyszeru. Szebb lesz a videok kepe, amit telefonon nezel, ha 4/8K YT-felvetelt vagy mas HDR/Dolby anyagot nezel. Modernebb es erosebb GPU=szebb kep!
Aztan ott van a fotozas es videozas, na ott is nagyon szamit. Nem csak a GPU-n mulik (meg iGP-n) a kep minosege, de az osszkepen megis sokat tud dobni egy jobb szett. Reszletek/AI-algoritmus/HDR kezeles stb. Ehhez modern es eros chip is kell, a legszebb vegeredmenyekert...Szoval osszessegeben ha nem hasznalod ki a telefonod tudasat az ido legalabb feleben (jatek, kamerahasznalat, egyeb speci appok, amikhez kell az ero), akkor a penzt is nezve nem eri meg a legmodernebb, legjobb chipset. Akkor hasznalattol fuggoen massziv kozepkategorias vagy felso-kozepkategorias chip kell. Es az is tokeletes lesz. A nuansznyi kulonbsegekrol lemondhatsz az erosebb javara, de ha nem hasznalsz egymas mellett napi szinten egy felso meg egy kozepkategorias, legujabb telefont, akkor ugysem erzed a kulonbseget atlagos hasznalatnal.
-
User05
aktív tag
válasz
totron
üzenetére
Egész sokat befolyásol. Ugye a telefonok már 120hz-esek minimum.. Ahhoz is kell kraft, hogy azt a frissítést az appok is bírják szusszal. Például multitasking miatt is jó, bírja a sok lapot/appot egyszerre (ramtól is durván függ)
AI funkciókra is már nagyobb erő kell, például a valós idejű fordítás vagy a tárgyeltávolítás, és a legfontosabb a képfeldolgozás. Egy erős prociban általában jobb a képfeldolgozás, jobb a végeredmény és az ai rásegítés.
Szerintem a nagy felbontású videóknál is számít, és a szoftveres képstabilizációnál is.De vannak kivételek amikor a proci nem sokat dob a képeken. Lásd Poco széria.
Ott számít a szenzor minőség és általában spórolnak mindenen mint a lencsék vagy a képfeldolgozó algoritmusok. Játékokhoz sem kell feltétlen 2-3 millió antutu, maximum kevesebb energiát igényel a futtatása és ezáltal nem melegszik annyira mint egy "pont jó" telefon. A jövőbiztosságot is említetted, azon is sok múlik, bár ez inkább már az adott rendszertől is függ mert vannak rosszabbul optimalizált OS-ek. -
totron
addikt
A játékokon nem játszom és a jövőre gondoláson eljövendő Androidok kívül mire kellhet az átlagnál nagyobb erő egy telefonban ma?
-
padzso
tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Köszi a hosszúra nyújtott eszmefuttatást!
Hogy lelőjem előre a poént: végül S23 256GB lett. Nekem bőven elég lesz, úgy, hogy kb.7 éve nem cseréltem telót. Mindez egy Redmi 4 Prime, ami aicp rommal a mai napig vállalható. Mondjuk a rádió, a jackdugó meg az infravörös hiányozni fog.
A lényeg az, hogy nálam elsődleges a méret, manapság a fentebbi választásnál lejebb amúgy sem tudnék menni, min. 6" az alap képernyő mindenhol.
Abban meg igazad van, hogy a régi telóban 4000mAh telep vitt 5" lcd-t, 3G HSPA+ -on, ill. az SD625 soc teljesítmény/takarékosság szempontjából jól eltalált lapka volt. Az S23-nál az akksi változatlan, a többi viszont megnőtt. Szóval csodák nincsenek.
Remélem az utód is vígan ellesz 7 végig...
-
-
Graphics
Jómunkásember
-
huan
őstag
Sziasztok.
Szeretnék egy mobilt vásárolni :
Árkategória? 100ezer +- 20ezer
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A bestbuy-t keresem
- Mire használnád? Fotózás, közösségi médiára
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Samsung Android mindenképp
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mindegy
- Egyéb igények? NincsMi most a legjobb választás ebben a kategóriában? Rugalmas vagyok árban.
Köszönöm szépen!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
mhydas99
üzenetére
Áh, tényleg nagyon karcsú. A 6300-ast hamarabb mondanám. Az is volt, az FHD mellett is jól üzemelt.
Lehet kellő mennyiségű rammal esetleg jó lehet valamire a 6100, de nálam a Plus kiadása sem túl acélos.
Én nem ajánlom, szükségtelefonnak jó, de közel 5 éves SoC az alapja...
7020 és 7025 is jobb valamivel.
-
mhydas99
őstag
válasz
Alcsi69
üzenetére
A te felhasznalasodra minimum 6 GB RAM, legalabb Dimensity 6100 vagy Snapdragon 6 gen 3 kell. Vagy ezeknel erosebbek. Gondolom a nagy aksi nem hatrany, ha van. Kijelzo meg lehet sima IPS is...a Moto jo

Valamennyire lehet hazabeszelek, de van felrakva par Moto edge 40 is 45-50 kozott. Na azzal jobban jarsz szerintem! Igaz aksi kisebb, kabe abban gyengebb valamivel, de egy napot elmegy normal hasznalattal. Szoftveres tamogatast mar nem kap mostantol, de meg evekig hasznalhato.
Ha fontos a szoftvertamogatas is, akkor a G54 sem a legjobb valasztas. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok,
Ceges telefonnak keresek valami ultra budget szerkezetet, mert a Realme 6 azert mar tud laggolgatni mindentol IS, plusz Android 11 a max ra.
Ez amugy kb. telefonalasra, emailre meg alap netezesre lenne.
Mivel alapbol iphone-os vagyok, ezert neztem ilyen hasznalt 12-ket, meg SE 2022-t is (bar ez szerintem lehet kicsit kicsi lenne), de pl. talaltam apron egy Motorola G54 5G Powert 38k-ert. Ez a Moto milyen lenne erre a felhasznalasra?

Koszi!
-
mhydas99
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Ne haragudj, de eleg sarkos a velemenyed...Note 11 mikori? Most nem neztem meg, de tippre 4-5 eves..
Pont a Covid ota lassult be a mobilos fejlesztes, raadasul 2024 ota kapott elsoszamu szerepet az AI mobilokban. Szoval azt kiveve a kalapbol te 2 ev alatt varnal gyors fejlodest a mobilpiacon ( Note 11-hez merten).Sok telefon nem azert nem kepes 4K60fpsre, mert nem birna a proci, hanem azert, mert a szenzor nem kepes ra (lasd Sony Lytia 700C peldaul). Aztan ugye egeszen a felso-kozepkategorias szegmensig a procik valoban nem tudjak a 4K60FPS-t feldolgozni, mert gyengek hozza.
A kepek minosege az elmult 4-5 evben valtozott. Sokkal reszletgazdagabbak lettek a kepek (pixel binning), a HDR dinamikatartomanyban latvanyos a fejlodes (lasd kiegett vs nem kiegett eg fent), eletkepes es mar kimondottan jo temaszeparacio (bookeh effekt), a zoomkamerak kepminosege is nagyit ugrott elore...szoval kar azt mondani, hogy nem tortent valtozas.
Ha peldaul egy 2021-es csucskameras telefont hasonlitasz ossze egy 2025-os also kozepkategoriassal, akkor igen, valoszinuleg a 2021-es fog jobb kepeket kesziteni a legtobb esetben, de nem mindig.Szoval ha ennyire fontos neked a fotos minoseg, akkor keress celzottan fotozasban magaskategorias keszuleket. Ha ujonnan akarod megvenni, akkor 350 ezer alatt nem fogsz talalni. Hasznaltan mar kaphatsz 200 korul is 2 eveset. Fognak DSLR szintu kepeket es videokat kesziteni? Dehogy fognak. Ha olyan vagyaid vannak, akkor vegyel egy jo fenykepezogepet 2 extra obival 600 ezerert kezdesnek.
Szoval lehet kiakadni arra, hogy mieet nem fejlodik latvanyosan a piac evrol-evre, de pont miota vetted a Note 11-ed (ha frissen vetted) huzta be a piac a kezifeket...ez van. Vannak olyan kameras telefonok, amiktol lerakod az arcod. 600 ezerert. Ne feledd, Covid ota a valodi inflacio is 200 szazalekos a vilagban...
-
Victoryus
addikt
Azért nem egyszerű a választás. Tegnap jó sok teszt videót megnéztem, olvastam, de...
Gyakorlatilag mindig az a jó telefon, amit éppen tesztelnek
Megdícsérik a Honor 400-at, a 400 pro-t, a Xiaomi poco f7 pro-t, 15T-t, Honor 200 pro-t... Samsung A56, A57-et, de szidják is néha.
Igazából az összes nyamvadt telefon tudná a 4K 60fps-t kisujjból, csak genyók a gyártók, vedd meg a pro, ultra verziókat.
Hát már az Mi 9 lite is tudott 4K 30fps-t, jópár éve, azóta meg csak jobb procik vannak a piacon.Őszintén szólva nem látok hatalmas javulást a fényképek minőségében. A zajszűrés - stabilizáció fejlődött, de lehet az is csak szoftveresen.
Az elcseszett fényképek nagy része simán szoftveres szivatás. Hiszen a Note 11 -is GCam app-pal sokkkal jobb képeket készít, mint a "gyárival". Undorító ez az egész hozzállás a vevőkhöz, teljesen hülyének néznek mindenkit.Honor 400 meg a többi AI-val feljavított telefon képei is szánalmasak, és ezek az ajánlott telefonok. Nekem ne tegyen bele olyan részletet, ami sose létezett a valóságban. Lecseréli a piros fehér zöldet random más színekre...
Marad a Note 11 amíg ki nem purcan... Rohadék Google miatt meg nem is lehet normális fotós alkalmazást írni, mert egyszerűen nem fér hozzá a hardverhez. Gcam se tudja használni a széles látószügű kamerát normálisan.
Egyáltalán nem a jó irányba megy a technológia. -
mhydas99
őstag
válasz
kmisi99
üzenetére
Viszonylag uj, kevesbe hasznalt telefont vennel max. 80 ezerig, ami jol hasznalhato, 512GB tarhellyel, nagy aksival, jo kamerakkal es hosszu tamogatassal?
Sok sikert! Szerintem emelj az aron 50 ezret.
Egyebkent ujonnan Motorola edge 50/60 fusion. Also-kozepkategorias telefonok, de jok lehetnek, hogy hosszutavon meddig birjak majd, azt csak Isten tudhatja... -
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, szülőnek szeretnék új telefont venni.
Szempontok:
Minél jobb üzemidő, egész nap nyomkodva van, sokszor a unoka is nyomkodja.
Nagy tárhely, vagy bővíthető ha nem bővíthető akkor inkább 512G de a 256 al is kiegyezek. Nem rossz/jó kamera
Jó hangszórók, mert stream nézés a fő felhasználás
És ami a legfontosabb időtálló legyen, az előző telefon 8 évig húzta.Mindenképp hardveraproról veszem, szóval az utóbbi 1-2 évben megjelent telefonok érdekelnek.
Hardverapro ár esetén 80E ft körülig gondoltam.
Honor magic 8 lite ot néztem. Brutális akku idő, strapabíró, de nem bővíthető illetve rossz kamera ami miatt érdekelne pár alternatíva.
Pocoról azt olvastm azokon sok a kínai szemét program, így mindenképp egy stabilan használható készülék kellene.
Xiaomi felé is nézelődtem, de kíváncsi vagyok ki mit ajánl. -
F-ECT$
titán
A Oneplus egyébként tervez kivonulni Európából. Ettől még lehet venni, de hosszú távra lehet másban érdemes gondolkozni.
-
mhydas99
őstag
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Ja akkor tudod
Bar egy CE5-on nem ugy fut az OS mint egy 13R-en akar, de a lenyeg megvan.
Akkor nem is fotelefonnak keresel? Vagy csak ujdonsagra vagysz a meglevok melle? Nem tudom mi tudna drasztikusan tobbet/jobbat mutatni neked, mint egy OP meg Samsung...
Talan tenyleg a specifikus celhardverek fele kene akkor menni, mint a gamertelefonok
-
mcs
veterán
Egyelőre picit félek belevágni a Pocoba, mert terjengenek róla neten forrasztás minőségi problémák, amik miatt váratlanul képesek kipurcanni. Nálatok mennyire sűrűn fordult elő ilyesmi?
-
mhydas99
őstag
válasz
Sgr_A
üzenetére
Samu szoftver tekinteteben: stabilitas, sebesseg, funkciogazdagsag, jo tamogatottsag.
Ezt jelenti altalaban az, ha Samu szintu szoftverrol beszelunk.
(Kerek mindenkit, aki 3 evnel regebben hasznalt OneUI-t egy kozepkategorias vagy gyengebb telefonon, az ne ekezze a rendszer, koszi
) -
válasz
mhydas99
üzenetére
Nekem ne mond ingyen sem kéne pixel
Számomra buta és ronda de stabil jó támogatással.
Az kérdés hogy mit értünk a samsung féle minőségen, a stabilitást vagy a sokféle testre szabhatóságotNekem semmi bajom a samsungal, az asszony s24-et a gyerek s20fe-t használ
Én csak az exynos procikat nem szeretem
Nekem az ios féle jön be de az oppo color os nagyon hasonlít hozzá
Én örülnék ha más gyártó is tehetne ios-t a telójára.
De ahogy látom már egyre közelebb a két rendszer.
A droidot egyre jobban bezárják, az ios- t meg nyitják ( szerintem nem is olyan stabil mint régebben. -
mhydas99
őstag
válasz
Sgr_A
üzenetére
Pixel nem Samu szinvonal
Ne ertsd felre a vanilla Droidnal nyilvan ha epp be is csuszik bug, akkor legalabb gyorsan javitva lesz es a felulet gordulekeny. Viszont a OneUI-hoz kepest vegtelenul fapados. Vvalakinek bejon, valakinek nem. Aki Samsunghoz szokott, azoknal altalaban tul puritan a PixelUI. -
-
mhydas99
őstag
válasz
AnonymusX
üzenetére
Nem olvastam el ennek az ASZF-et, de joparat mar igen jorabban es a legtobbszor igy irjak: A promocio x datum orajatol y datum orajaig tart VAGY a keszlet erejeig. Nem en irom nagybetuvel, az ASZF-ekben is szinte mindig nagybetuvel van irva. Bar nekem mindegy, ha fogyasztovedelemhez akarsz fordulni lelked rajta.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Oldfoksz
üzenetére
...én meg egymás mellett használom őket
Az A54 és az A25 negyedévente frissül, a Vivo havonta.
Full reklámmentes, sima felület, jó használni.
A fényképező menüje jobb mint a Samsungé.
Az akkuja jobb, a töltése jobb.
Most 3 db Samsungunk van a családban, A54, A25, S26 Ultra. A 2 db A-val párhuzamba állítva a Vivo semmiben sem rosszabb.
(Az S26 Ultráról meg nyilván csak hónapok múlva lehet érdemben nyilatkozni. Az biztos, hogy a zoomkamera+A.I nagyon kemény benne. Olyan távoli dolgokat is le lehet fényképezni vele, ami korábban elképzelhetetlen volt) -
Oldfoksz
aktív tag
-
Azteeek
tag
Sziasztok
S25 ultra kategóriájában van valami ami ugyanazt tudja csak egy kicsivel kisebb méretben? -
cs.zs.
veterán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
A Vivo V50 2025-ben jelent meg, onnantól 5 évig kap frissítést.
Snapdr 7 gen 3, 12/512 GB , 6000 mAh akku,
alzán 153.000 Ft, 3 év garancia.
és biztosan vannak még ezen kívül is a háttérben megbúvó értelmes példányok
12-16GB ramos telefonok 2025-ből, 130-210.000 Ft között,
és ez csak 1 áruház a sokból -
jano_77
nagyúr
válasz
AnonymusX
üzenetére
én pont erre céloztam - és nem csúsztam le semmiről, mert nem akarok telefont venni - mikor megkérdeztem, hogy az árnak a folyamatos ugráltatása változtatása az mennyire elfogadott, normális, nincs ennek vmi szabályozása?
Én is úgy gondolom, hogy ha meghírdetnek egy 04.13 - 04.19 közötti akciót, akkor ott végig ugyan annyinak kellene lennie az árnak és nem ugrálhat fel-le.
-
Oldfoksz
aktív tag
200k Ft.
Ennyi van
Van stream,net,zene ( fontos),game.
Nincs photo,zocmedia,emil,véges elemszámitás
Nem kell: Xiaomi-poco-redmi ( + használt alma
)
Szoftver: legalább samu szinvonal.
Akku : min.6000
Van valami..... ? -
AnonymusX
őstag
válasz
mhydas99
üzenetére
A felsorolásból kihagytad, hogy a jogszabályoknak is meg kell felelni, sőt azoknak elsősorban, lehet bármi az Ászf-ben.
Egyébként egy szakértő így foglalta össze:
"Időtartam meghatározása esetén az akcióban szereplő termékek akciós áron történő megvásárolhatóságát az előre jelzett időtartam végéig biztosítani kell. Az időtartam meghatározásával együtt a „készlet erejéig” történő értékesítés kommunikálása alkalmas a fogyasztó megtévesztésére – tehát szabálytalan."Tehát, ha adott időtartamra hirdet akciót a kereskedő, márpedig a mi festival jól behatárolt időtartammal bír, akkor az akciós árának még most is ugyanannyinak kéne lennie, mint az akció első napján.
Egyébként már megint 190 ezerre emelkedett az ára.
-
mhydas99
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Csak halkan kerdeznem, miert tennel?
A kereskedo akkor es ugy akciozza a sajat termeket, ahogyan csak akarja. Van ASZF, azaz T&C minden akcio mogott. Elegge vedett a tortenet. Abban benne van, mettol-meddig tart a promo, mire vonatkozik, milyen kuponokkal lehet igenybe venni es jellemzoen az is, hogy a kuponok halmozasa ervenytelenne teszi az akciot atb...lemaradtal az akciorol, ertem en hogy faj, mindnyajunkkal volt mar ilyen, de ezt inkabb engedd el... -
AnonymusX
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hétfőn volt igazán jó áron ott a 15T, 135 ezer forint volt a 12/512-es változat kuponnal. Másnapra felment az alapára 155 ezerről 190-re, így már semmit nem jelentett ez a Mi Fan Festival "akció". Most épp 170 az alapára. Nem hinném, hogy jogilag korrekt ez az árváltoztatás az akció ideje alatt.
-
mhydas99
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Oppo, Vivo nagyon jo telefonokat es szoftvereket ad!
Nyilvan szubjektiv kinek mi jon be, te is csak akkor fogod megtudni, hogy neked tetszik-e a rendszer, ha hetekig hasznalod. Osszessegeben elmondhato, hogy az Opponak egy fokkal szofisztikaltabb a rendszere, de a Vivoe is az elitben van. Altalanossagban beszelve. Nem kell toluk felni.
Honor 400 tovabbra is jo alternativa szerintem!
Az altalad (vagy AI altal) osszehozott listabol a fel tarsasag nem elerheto hivatalosan Europaban, igy hiaba rendelned meg Alirol, a rendszerlokacioval, ROM-mal, frekvenciasavokkal, NFC/eSIM hianyaval bizony lehetnek gondok!
Ha valami Global piacra szant ROM-mal jon EREDETILEG Alirol es Europara is van gyartva, azzal nem lesz gond. Na abbol van keves.
Honor 400-at meg Magyarorszagon is megkaphatod jo aron. Vagy nezz szet az amazon.de-n, most eleg eros a forint, jol jarhatsz akar onnan is. -
Victoryus
addikt
válasz
mhydas99
üzenetére
Végül 25 telefon maradt fent a szűrőn.
- max 16cm magasság, max 500 €, infra, 4k video, széles látószögű kamera, legalább 4400mAh aksi
Oppo meg Vivo teljesen ismeretlen nekem. Redmi Note nem tudom miért nincs benne, elvileg van olyan ami tudja amit kellene.
Honor 400 szimpatikus továbbra is, Alin elfogadható áron van, vagy aprón néha- néha garis ha akad.
-
freddyadu
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Még én sem tudom, ahol a legolcsóbb.
-
-
mhydas99
őstag
válasz
RootOfOrigin
üzenetére
Hello!
Samsung S25FE, ha nem gond a nagyobb meret, 6,67 col,
Xiaomi 15T Pro,
Jo mindenes meg a Honor 400 Pro.Ezek mind nagyobb meretuek, kisebbekbol, 6,3 col korul ott a Pixel 9 vagy 9a (kevesbe hat premiumnak), S24, akar S25 is apron, ujonnan.
Vezetek nelkuli toltes: nem is mukodik ugy a tolto, ha a telo es akozott van barmi femes, illetve a telefon tokja maximum 6 mm lehet, egyes toltoknel 3-4 mm.
Nem art a kartyaknal a telefon, hisz par vezetek nelkul toltheto telefonba van beepitve magnes is. -
RootOfOrigin
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi telefonom (Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G) akksija már kezd eléggé ramaty állapotban lenni, úgyhogy a közeljövőben cserélném a telefont. Milyen telefont tudnátok ajánlani a következő kritériumok alapján?
- Árkategória: kb. 200-250 ezer Ft
- Használt vagy új: Újat szeretnék venni majd
- Felhasználás: átlagos felhasználás (tartalomfogyasztás), játék (Hoyoverse játékok), kültéri fotózás
- Oprendszer: Android vonalon mozognék inkább
- Igények: reklámmentesség, jó IP-védelem (a telefon téradat-rögzítésre is lesz majd használva, a szabadban), jó üzemidő, elegendő tárhely (minimum 256 GB), kevés vagy könnyen törölhető bloatware, vezeték nélküli töltés.A vezeték nélküli töltéssel kapcsolatban lenne kérdésem: a telefonomat zsebben, a brifkóm alatt szoktam hordani, amiben viszont 3 mágneses kártya van (bankkártyák és mágneses beléptető kártya). Történhet-e valami a kártyákkal, ha egy vezeték nélküli töltésre képes telefont hordok így a zsebemben? Azt már kapásból tudom, hogy nem tanácsos a kártyát töltés közben a telefon és a töltő közé tenni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Oppo Find X9-et látott valaki globál verzióban jó áron beszerezhetőt? Nem a Pro, a sima modell érdekelne.
Kínai rendelés is oké. -
mhydas99
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Elsore a Honor 400 jutott eszembe ujonnan. Az jo.
Nezhetsz meg Pixel 8a/9a-t is enyhen hasznaltan itt apron.
Motorola edge 50 neo is kismeretu, viszont funkciogazdag telo, 100 korul ujonnan, de nem a legjobbak a kamerai, habar hasznalhato kepeket keszit.
Hasznalt S24 is jo valasztas! Igazabol az a legjobb szerintem.
Ha fontos a hosszutavu frissites is akkor vagy a Samu vagy a Pixel 8/9a.
Egyebkent meg 256GB tarhely ala ne menj, meg ha nehez is ugy keresni.
Probald ki egy boltban szemelyesen, ha twheted a Motorola edge 60 prot is. Emagrol 115-130 kozott mozog az ara. Kamerai egy fokkal gyengebbek, mint egy Samsung S26-ban, 4K 60 fps videot nem tud, 30-at igen, de annal az aksija kepes a 10 ora SoT-ra is. Tapasztalatbol mondom. 6,67 colos telefon, de kecses, vekonyitott az oldala es hajlitott a kijelzo szele, ha vekonyabb tokkal hasznalnad eleg jo a fogasa. Nagyobb mint a kisebbek persze, de a lekerekites miatt nem erzed egy teglanak. Teljesitmenyben is jo.
Probald ki hatha bejon neked. -
Victoryus
addikt
Milyen telefont tudtok ajánlani?
- elég lenne 6.5 col kijelző, nem kell nagy tepsi
- legalább 8 óra kijelzőidő
- 4k videó
- fotó széles látószöggel tájképekhez, képstabilizátor
infra nem ártana ha lenne benneMég mindig a Redmi note 11-et nyúzom, aksi ideje jó, de a fotózással nem vagyok kibékülve. Gcam-mel a nagy látószögű kamera fhd felbontás max, sima kamera app meg béna mint a fene.
Árban max. 150e, de lehet használt is akár, illetve kínai telefont csak kínai őstermelőtől, Ali stb. Poco nem kell. Infra meg nem nagyon van Xiaomin kívül ha jól tudom.
Van egyáltalán ami szóba jöhet?
Honor 400? -
mhydas99
őstag
válasz
padzso
üzenetére
S24 inkabb 160-tol indul hasznaltan, az neked nem ferne bele ezek szerint. Nekem van, exynossal semmi gond, hasit es az aksiido is nagyon jo, ertsd 1 nap, ha nincs romma nyuzva.
Viszont kompakt telefon kiugroan jo aksiidovel csak kinaiak kozt van es naluk is 1 eve. Azok meg jellemzoen 3-500 ezerert kaphatoak.
Ha nem nyomkodod allandoan a telefont, akkor amugy az S23 is elmegy reggeltol estig 1 toltessel, 9a is. Ott van meg a Pixel 8a hasznaltan, az meg olcsobb is es erdemben minimalis a kulonbseg a 9a-hoz kepest!
Pixelekben exynos van, csak atnevezve es picit attervezve! Szoval ha S24-en is huzod a szad, akkor jol gondold meg. (Egyebkent kar huzni szerintem). Ismerosomnek van Pixel 8a-ja meg Samsung S24-e is, szerinte a Samsung keszit tobbsegben jo kepeket. Azaz neki a Samsunge tetszik jobban, nyilvan ez szubjektiv. (Csak azert irom, mert a 2 kozul a legtobben a Pixelt kialtjak ki "jobbnak", de ezt mondjuk embere is valogatja, kinek mi jon be).
Szoval meg mindig S23 es 8a azok, amik beferhetnek hasznaltan 120-ba. Esetleg 9a ha szerencses vagy. Ha eleg a 128GB hattertar.
Ujonnan az arba (100 ezer, Telekom kartyas csomag) beferhet meg a Moto edge 50 neo is, ami egyebkent egy jo telefon es tovabb is lesz ket evvel tamogatva, mint az S23. Viszont processzorban, kameraban lenyegesen gyengebb, hattertar nagyobb, 256GB, kijelzo is nagyon szep, osszessegeben az is egy jo telefon.
Ahogy hiznak az appok, 2-3 ev es nem lesz eleg 128 gb. Nekem mar most aem, pedig csak appok vannak felrakva, semmi media. Szoval ha tudsz, 256GB-ot celozz meg a sajat erdekedben.
Mivel kismeretu hasznaltat keresel 120-ig, ami teljesitmenyben sem gyenge, tudnod kell hogy olyan rekord uzemidoket ezek tavolrol sem produkalnak, mknt a regi telefonod, ami sokkal gyengebb is...Szoval hasznalattol fuggoen leginkabb 1 napot fogjak birni, de ha ugy hasznalod, lehet mar keso delutan toltore kell raknod majd.
-
padzso
tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Köszi!
Az eu-s S24 az nem Exynossal jön? Inkább SD preferenciám van, mondjuk lehet elmaradott vagyok, mert sokszor a MediaTek is fucsán hangzik.
Hát igen, a keretet szeretném 100-120e körül hagyni, engem hidegen hagy az, ha többszázezres teló lapul zsebben. Inkább valami stabil, 1 feltöltéssel sokáig ketyegő, megbízható egység kell, hardverigényes játékaim nincsenek, infószerzés, navigáció, mindennapi appok, kommunikáció fontosak.
Még mindig egy 17'-ben vett mobil van a zsebemben(SD625, 3GB RAM), még mindig működik, akksija jócskán bírja, viszont az appok elhúztak mellette, tehát a váltás már nagy régen esedékes... -
mhydas99
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Alin most az X7 Pro 93 ezer kuponnal, 12/512GB. Volt 8/256 77 ezerert is, de azt mar leraboltak. Az azert jobb.
Nyilvan ha fontos a magyar gari, gyorsabb szallitas es eggel tobb kamera,akkor M8... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen, jó a Poco M8 Pro 5G.
Kissé ívelt a kijelző széle, de azért nem túl durva.
Ennyiért valóban nem kapsz nagyon máshol ilyen csomagot.
-
Zoli bácsi
őstag
Nézegetem a Mi.com oldalt, van 15e. ft értékű kuponom az X8 pro max vásárlása után.
Feleségemnek egy Redmi Note 12 4G telója van, elvileg ő elvan vele, én unszolom hogy cserélje. Lejár(t ?) a támogatottság, kevés a 4Gb memória, és aksi is kezdi magát megadni, neki ugye rajta van egész nap wifi, mobilnet, meg az okoskarkötő szoftver is lehúzza az aksiját, szinte naponta tölt.
Ami kell neki NFC, jó akkuidő.
Ami szerintem kell neki, 8Gb memória legalább, 5G már legyen. Mindig én választok neki telefont, rám bízza.
Elég jó áron van a Poco M8 Pro 5G [link] Ebből ugye lejön vagy 15e. ft, vagy 10%, a kettőt együtt nem engedi, az tuti.
Ha jól tudom, ez egy átnevezett Redmi Note 15 Pro +, amit 95e. ft-ért megvehetek.
Úgy gondolom ebben az árban sem itt, sem másik gyártónál nincs jobb ajánlat.
Jól gondolom..? Köszönöm!
-
-
Zoli bácsi
őstag
Bocsánat, lehet nem is off a dolog.
Ugyan már vettem telefont (Poco x8 pro max), de olvasgatom a fórumot.
Írjátok az árakat, de pl. este a mi.com oldalon a Xiaomi 15T (12/256) 149e. ft szokott lenni. És ez lekuponozható, készülékbeszámítás is van, illetve ha valaki regisztrál, egyszerre kap egy -5% kupont. Sajnos 2 hétig jó, egy lejárt, beregeltem másik e-mail címmel, megint kaptam.
A Poco telefonomnál ez 9.e. ft-ot jelentett.
A 15T pro volt már 199e ft, és ugye a kuponok.
Este érdemes nézni az oldalt, nem tudom mi benne a logika, de este olcsóbb árakat ad, mint napközben.
A telefonom vételére megint kaptam dupla mi pontokat, ha jól számolom 15e. ft értékben. Úgyis akarok asszonynak is venni telefont, de meg kell nézni meddig jó....
Na mindegy, a lényeg, ha valaki "Sziamiau" telefonban gondolkodik, nézze meg a mi.com oldalt, lehetőleg este.
-
mhydas99
őstag
válasz
freddyadu
üzenetére
Attol fugg. Egyertelmu valaszt nem fogsz erre kapni, aki pedig egyertelmuen allitja, hogy ez vagy az a telefon mindenben jobb fotos teren, mint egy hasonlo kategoriaju konkurens, az hazudik.
Tudod ma mar a szoftver a legfontosabb. A hardver is persze, de gyengebb hardver eros szoftverrel bizony jobb kepeket jelent, mint egy eros hardver gyenge szoftverrel.
Pixeleknek nagyon jo a szoftvere. Social Mediara, kis kijelzon, belenagyitas nelkul nezegetve jo kepeket keszitenek igen, nagyon is.
Ha DSLR minoseget varsz egy telefontol, akkor hiaba koltesz akar 700 ezret is egy telefonra NEM fogod azt a minoseget megkapni.
A Xiaomi 15T bizonyos helyzetekben jobb kepeket fog csinalni, mint a 9a. Ha zoomolni kell, akkor meg plane, mert a 9a-ban csak digitalis zoom van. Egyebkent pedig a feheregyensulykezelesen, HDR-feldolgozason, fenyerossegen, OIS/EIS mukodesetol is fugg. Ezert fontos a szoftver/hardver kombo.Egyszeruen fogalmazva hol a 15T, hol a 9a fog jobb kepeket csinalni, helyzete valogatja, de mindket telefon nagyon jo kameras kepessegekkel rendelkezik!
-
mhydas99
őstag
válasz
padzso
üzenetére
A felsoroltjaid kozt eleg sok 200 ezer felett van es hasznaltan is akorul mozognak, mivel eleg ujak.
Ha 100 a hatar nagyjabol, akkor S23. En mar nem vennem meg, mert meg 2 ev tamogatas van ra csak. Ha 2 ev mulva cserelned akkor egyebkent jo.
Pixel 9a jo valasztas de ha hasznaltal mar Samsung OneUI-t mostanaban csucskeszuleken, akkor ahhoz kepest fapados lesz a Pixel. A Samsung szoftvere jobb osszessegeben.
Ha fel tudod tornazni az arat, akkor Vivo X200FE-t vadaszhatsz hasznaltan, ketlem hogy 200 alatt latnal, de az nagyon jo kis telefon.
Ha 160-ig elmehetsz, akkor Samsung S24. -
padzso
tag
Sziasztok!
Megfizethető "kompaktot" keresnék. S23 van fixen a célpontban, 1 már van a családban, ki-kikacsintok, hogy a második ne az legyen, de mindig úgy érzem, hogy visszatérek a kiindulási ponthoz.
A Samsung ugye 146 mm, talán elmennék 155-ig is, a lényeg az, hogy jól bírja az akksija és megbízható legyen. Nagy kezem van ugyan, de nem szeretem, ha féltégla húzza a zsebemet,
Amiket nézegettem, a teljesség igénye nélkül: Pixel 9a, Find X8, Vivo 300, Xiaomi 12-14, Moto Edge 60 Neo, Xperia 5 V, stb. Nem szeretnék egy vagyont sem kiadni érte. A használt S23 most 100e Ft körül megy, ami teljesen elfogadható.
Nem kell új teló, használt is megteszi, csak problémamentes legyen sokáig, mivel nem vagyok cserélgetős típus.
S23 alternatíva esetleg? Vagy ne keressek tovább?
Köszönöm! -
mhydas99
őstag
válasz
freddyadu
üzenetére
Minden telefon masban jobb.
Ha a kismeret es jo kamera a fontos az adott arban, akkor nem, nincs jobb a 9a-nal.Ajanlom a nemet Amazon oldalat is nezegesd, rendelhetsz toluk is hazahozzak es most kulonosen jo tegnap este ota a forint-euro arfolyam

Ha jo a nagyobb meret is, az egy fokkal szebb kijelzo es eggyel tobb, hasznosabb kamera es minoseg, akkor a Xiaomi 15T.
-
mhydas99
őstag
válasz
freddyadu
üzenetére
Hello. Csak uj keszulek lehet? Mert 150 ezer forint valoban kivalo kameras telefonra nagyon keves. 300 ezertol realis az ar ujonnan. De ha egy jo fotos telefon kell, akkor Pixel 9a. Kismeretu, nagyon jo keszulek. Valoszinuleg inkabb 160-180 korul lenne a kisebb, 128GB tarhely, de az a valodi belepo a jo kameras telefonokhoz.
160 ezer korul most van Xiaomi 15T az Alzan peldaul, 12/256GB, jo telefon, jok a kamerak de nagymeretu, 6,7 col.
Ha hasznalt telefonok is szoba johetnek, akkor iPhone 14, Pixel 9 (nem A), Samsung S24.
-
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
Hölgynek keresek telefont, ami egyrészt elfogadható méretű, másrészt kiváló képeket készít (akár sötétben is).
A keret ~150k.
Nagyon nem vagyok képben, ezért köszönöm szépen a javaslatokat! -
mhydas99
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Szerintem a Xiaomi 15T.
Most tobb helyen is akciozzak, 160 kornyeken kaphato a 12/256.
Pocok persze nyers eroben magasabb szinten allnak, de teljesitmenyben, tudasban es aksiidoben is jo a 15T. 2 napot nem fog elmenni de este ugy is tolt a gyerek. A kamera meg jobb es lehet most meg nem szamit, de gyorsan nonek es 2-3 honap is eleg ahhoz, hogy elkepeszto igenye legyen mondjuk egy kicsit jobb mobilos kamerara.
Osszessegeben 15T szerintem. A teljesitmenybeli kulonbseget meg nem igazan fogja erezni valodi hasznalat kozben. Abban is eros felso-kozepkategorias lapka van. Boven eleg. -
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77
üzenetére
Erre esetleg tudnátok ajánlást pls?

Kicsit próbáltam keresgélni, de mostanság nem követem már a telefonok gyors fejlődését, így nem vagyok nagyon képben.
Az alábbiakból melyikre tennétek a voksot vagy esetleg van-e más, ami jobban megérős lenne ebben a kategóriában?
1. Poco F7 12/512 GB
2. Xiaomi 15T 12/512 GB
3. Oneplus 13R 12/256 GB(ez már picit kicsúszik a 200K-ból)
+1 Realme GT 7 12/512 GB (ez már 240K, de ha azt mondjátok hogy annyival jobb mint a másik 3, akkor lehet rávehető lenne apuci, hogy pótoljon a kölyöknek)Köszönöm
-
válasz
Hópihe005
üzenetére
Ha fontos a fotózás is a 75 e-hez tegyél még hozzá. A belépő szintű Samsungok sem készítenek nagyon jó képeket, de pl a Honor Magic 8 Lite nagy kijelző, nagy akku, Amoled, stabilizátoros kamera, nappal jók a képek éjszaka már nem tökéletes, Motorolákat is megnézheted nincsenek felesleges appok, de ha Samsung akkor az A37. Az aprón is vannak olcsón pár hónapos készülékek, vagy a szolgáltatónál hűségre hátha van kedvezmény.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)