- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
Raisen1989 #195826 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg,
kis hazánkban vélhetően kevés tapasztalat lesz vele,
de létezik a Vivo V40 Pro is. Mobilarena hír volt róla korábban, akkor még jó drága volt, de most a mall.hu által Csehországból szállítva mindössze 123.390.- Ft.
3 db 50 MP kamera a hátlapon, ebből 2 db OIS, 4k60 video, stb...
2024-es Android 14-ről indulva 4 év support. Ha esetleg valakinek fontos az antutu-pont, ez 1,5 milliót csinál. -
Raisen1989
csendes tag
Rengeteg véleményt meghallgattam, ismerőseimtől, fórumokon böngésztem napok óta. Még egy utolsó kérdésem lenne.
Adott a Xiaomi 14 T pro.
és nézegetem még mellé többek tanácsára az Iphone 14-15öt. A pro felejtős, drága. De már a 15ös sima is húzós árral bír.
Szerintetek 14 T pro vagy iphone 14?
A fő szempont a kamera.Pixeleket elvetettem.
Vivo telefonban a v50 még nem olyan jó, az x2000 brutális, de elképesztően erős.Korábban sosem volt még iphone telóm, kicsit félek tőlük.
(igaz Xiaomi sem, csak Huawei, de azokat Trump kb megölte)Szóval 14 T pro vagy iphone 14 ?
-
cs.zs.
veterán
válasz
csaplar55 #195824 üzenetére
Érdekes a megfogalmazott 160-170 ezres kereted, mert a N P 3a-ból a "sima" 12/256 GB 158.000 Ft-ba kerül, míg a PRO verzió periszkópos zoomkamerával 172.000 Ft, és így mindkettő kb beleeshet a tervezett sávba. (hu.nothing.tech)
A Honor 200-nak jócskán lement az ára, az említett ársávodba már a Honor 400 is befér, hiszen a Yettelnél feltöltősben 153.000 Ft.
-
csaplar55
csendes tag
Sziasztok !
Most nem töltök sablon kérdőivet - már töltöttem kb. 2 hónapja...
Csak inkább olyan tippelést várok, ki melyiket venné itt a fórumtársak közül. Nincs fontossági szempont sem ( fotózás, töltés, stb)
Tudom, sokszor leírtátok: úgyis azt veszem, amelyik nekem "szimpatikus"..... De mégis...íme a listám:
Xiaomi 14T
Nothing Phone (3a)
Poco X7 pro
Honor 200
...esetleg Motorola, de az a single SIM miatt az utolsó helyen van, de azért nem kizáró ok.
De ha van más javaslat ilyen árkategóriában, (max. 160-170), szívesen veszem.
Előre is köszi ! -
totron
addikt
válasz
vence #195820 üzenetére
amazon.de Az mindig jó, ha ár/érték arányban sikerül jól választani, viszont ha a használhatóság a tét, sajnos minden más szempont megy a levesbe. Így nézve nincs is mit mérlegelni és minden más, problémás modellt automatikusan el kell engedni. Ez persze csak papíron ilyen egyszerű. Be lehet látni azért mi a hosszútávú, igazi érdek.
A kereső meglehetősen pocsék, sokszor nem ad létező elemekre találatot. Mikre gondolsz egyébként, mikre keressek rá? -
Köszi az infót! Soha nem migráltam még, de mivel nem is magamnak veszem, akkor esélyes, hogy Realme 9-ről is menni fog, főleg mivel nálad nehezített körülmények voltak!
Ez a sokkal gördülékenyebb érzés nekem is mindig megvan új telónál és nagyon jó tud lenni!
Mobilon én se szoktam játszani, a Realme gazdája sem!
Használd egészséggel jó sokáig, amúgy jók ezek a Realme telók, remélem újra beindulnak az itthoni forgalmazással is! Az említett Realme 9 is talán három éve van keményen nyúzva és bírja, pedig már talicskányi kijelző elfogyott rajta. Tipikus női user!
Xiaomi 12X-ről nemrég szedtem le a gyári védőfóliát, pedig használom egész nap, igaz évente egyszer ejtem el és már ez is három éves. Gyárihoz hasonló sima szilikon tok teljesen jól védi, csak időnként cserélni kell a besárgulás miatt.
-
cs.zs.
veterán
Vivo V50 Lite 5G 8/256GB, 6500mAh akku
Külföld, barangolás, Netfone főkártya,
Internet megosztva, egész nap 2 db telefon volt rácsatlakozva, 120Hz, max fényerő, kb 160 db fénykép/rövid videó.
Reggel 9-kor hagytuk el a lakást, este 6-kor értünk haza 45% akkuval.
[kép]
Ez kérem nagyon jól nyomja!
-
Chris500
csendes újonc
Sziasztok valaki tudna nekem segiteni volna egy Navon Mizu M505 LTE telefonom de csak a logóig kapcsol be meg szeretném csinálni de nem tudom hogy kell pontosan bele mentem recovery menübe de onnan tovább lépve be jön az android logó és azt irja ki hogy hiba
-
totron
addikt
Ott tartok, hogy veszek valami ideit b@szó szabványokkal és wireless töltéssel - mert az kell, egyszer az életben - a kijelző használhatóságát meg elegánsan figyelmen kívül hagyom. Vigyázat, ennyire vagyok tőle!
Utálom, hogy nincs infó, egyiknél a vibra módjáról és szaporaságáról, a másiknál meg a leejtés tűréséről nem, habár sejthető mindkettő, de én nem sejteni akarok.
OnePlus Nord CE 3 Lite egyébként, ha használni is akarom. 2 éves telefon, a kézhezvétel pillanatában eleve befejezett frissítésekkel, a low budget bugyraiból. Zsigerileg lehet érezni, hogy jó, tabletből, monitorból, telóból is mindig az alsópolc vált be a legjobban ilyen tekintetben. Volt, amelyik még használható színeket is produkált a nyugodtság mellé, persze van olyan is, hogy erősen fájó plasztikság vagy látványosan nem létező színek a kísérők. Ennél azért jókat írnak, habár őszintén, nagyon nehezen csúszik le, hogy új árért a múltba kell nyúlni, cserébe még csak gondviselés sem jár mellé. Épp az első bekezdés atmoszférájának megélése lett volna a lényeg.
#195812cs.zs., vagy csak kiderült a nászéjszakán, hogy nem működnek a dógokz, s minden további együtt töltött idő karcoló szenvedély lesz. -
Veron
addikt
Előre is köszi szépen!
- Árkategória? Max 300k Ft
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3-4 év
- Mire használnád? Általános felhasználás
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? iOS preferált, de nem kizárólagos
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Kompakt méret
- Egyéb igények? iPhone SE 2020 készüléket vált. Annak a mérete tökéletes (világos, hogy csak nagyobbak vannak), viszont kamerában szemmel láthatóan erősebb legyen, főleg rosszabb fényviszonyok között. Adná magát a 16e, de szívesen meghallgatom az egyéb ötleteket is, akár Droid vonalon. -
Pease
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék családon belül lecserélni egy Redmi Note 9 Pro telefon.
- Árkategória? ~150k (ha kicsivel magasabb áron sokkal jobb elérhető belefér)
- Használt vagy új? Lehetőleg új, akár külföldi rendelés is lehet.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú táv
- Mire használnád? Általános napi használás, kb Candy Crush szintű játékok.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Redmi Note 9 Pro-hoz hasonló méretű megfelelő.
- Egyéb igények? Oled kijelző, jó akkuidő, ha lehet ne legyen ívelt a kijelző, mert szeretnék üvegfóliát is hozzá.
Köszi előre is az ajánlásokat -
Syz
senior tag
válasz
ubyegon2 #195807 üzenetére
Első bekapcsoláskor felajánlotta,hogy tegyem közel a készüléket ahhoz amiről szeretnék adatot átmásolni.Na most a GT 2 Neo ami volt előtte,az kijelző és szalagkábel sérült,tehát a fizikai gombokkal ki és bekapcsolni tudom a telefont,illetve a töltést felveszi,de a kijelzőn semmit sem tudok megnyomni mert nem érzékeli.Google fiókba beléptem és onnan áthúzott 120 alkalmazást,a régi beállításokkal.A régi telóról pedig egy kurzoros,egeres megoldással sikerült megoldani a belső tartalom mentését,úgyhogy most már teljesen átköltöztem a Realmi 14-re.Egyébként megjegyezném,hogy a GT 2 Neo is 120 Hz-es kijelzős volt,de teljesen más érzés a 14-en ugyanez a képfrissítés.Sokkal-sokkal gördülékenyebb,még úgy is hogy visszaraktam a képeket és minden régi dolgot a másikról.Pörög a teló,multitaskingon is.Igaz én játszani nem szoktam,úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni.Jövő héten megérkeznek hozzá a tokok is amiket rendeltem,aztán remélem sokáig ki fog tartani
-
válasz
totron #195735 üzenetére
Ezért nem kell fórumokat olvasgatni vásárlás előtt. Én is kinéztem egy telefont, még örültem is, hogy végre tök kommersz, amihez nem csak Burkina Fasoból lehet tartozékot beszerezni, hanem a sarki közértből is. Erre most kiderül, hogy valójában egy túlárazott stroboszkóp, amin azért végszükség esetén lehet telefonálni is...
-
CeDee
csendes tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget:
- Árkategória? Max 100k
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú
- Mire használnád? Általános felhasználás
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Alkalmazkodom!
- Egyéb igények? nanosim, illetve egy Samsung galaxy a41-et vált, legyen jobb nála -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Pandimakaay #195808 üzenetére
-
Pandimakaay
aktív tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy androidról költöznék iphone-ra. A mappákat nem tudok másolni ezt már megkérdeztem. Most egyesével átviszem, rendszerezem. Most egy ipad-em és egy régi 7 es-em is van. Amit az ipad-re rátettem próbából, az megjelent a régi iph7 készüléken is. Kérdésem az, hogy ilyenkor az eszközön van, vagy felhőben, mert ugye más más tárhelyűek. köszi előre is.
-
Szia!
Super, ha lassan is, de csak kezedben van a teló! Amúgy a véletlen műve, hogy javasoltam, mert nem sokkal a kérdésed előtt láttam meg és olvasgattam róla és írtad, hogy Realme mobilod az előző is, így adott volt, hogy ezt javasoljam. Ha az első benyomásaid jók, akkor ez szerintem már be fog jönni neked!
Köszi a visszajelzést, hátha másnak is ráirányítjuk a figyelmét egy igen jó ár/értékarányú telóra!
Minap nézegettem amazon.de oldalon, de ez nem volt, csak a Pro verzió, no de majd lesz valahol, mire kelleni fog.
Szerencsére nem kifutó modell.
Az alkalmazások áthozása saját appal sikerült vagy külön appot használtál hozzá?
-
Syz
senior tag
válasz
ubyegon2 #195515 üzenetére
Szia mester!Nos 4 napja már boldog Realme 14 tulaj vagyok és megköszönöm mégegyszer,hogy javasoltad.Az Euronics,személyes átvétellel a boltban nem vagyok elégedett,5.-én rendeltem meg és most hétfőn,16.-án sikerült nekik oda szállítani.Viszont megérte várni rá,egy nagyon jó fogású,smooth OP rendszeres teló,üzemidőben pedig tényleg kiváló.Külön öröm,hogy az előző Realme telóról sikerült neki átrángatni a volt alkalmazásaimat és igazából minden fontos dolgot ami el volt mentve.Még ismerkedünk természetesen,de nagyon jó a nyitány
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Édesanyámnak vennék telefont kb 100e Ft-ig, de ez rugalmas keret és kicsit használt is szóba jöhet.
A fotózási képességek és ehhez tartozó nagyobb háttértár a preferencia, természetesen nem kézzel állítgatna záridőt, szóval valami jobb szoftveres támogatás lenne a fontos.
Egyébként teljesen normál használat, viszonylag hosszútávra, lehetőleg 6"-nál nem nagyobb kijelző mérettel. -
totron
addikt
válasz
liszi70 #195803 üzenetére
Meg lehet próbálni a cserét. Engem csak lebasztak, hogy de hát nem is régi a kártya. Nem, de a megoldáskeresésnek ez is része, ha már helyettük is a végfelhasználónak kell ötletelnie. Titkos és időszakos összeférhetetlenségek ezek készülék és adott szolgáltató kártyája között, bosszantó, hogy nem lehet belelátni, átlátni, nem kötik az emberek orrára az okokat. Ami nem is lenne nagy baj, ha nem történnének ilyenek.
Cseretelefon is volt, hogy nem fogadott semmilyen hívást, az legalább konstans semmikor semmit, nem volt kérdés, hogy hívtak-e, csak nem jutott el vagy eleve nem is hívtak. Ezt persze utólag írom, menet közben ott is volt pár kérdőjel. Megengedhetetlen, pont a műfaj lényege veszik el az ilyen hibákkal. Nem ritka, hogy sepri le magáról a felelősséget a szolgáltató, ne hagyd. -
-
Golota
aktív tag
válasz
liszi70 #195794 üzenetére
Ugyanebben a szívásban volt részem. Semmiféle ráolvasás, beállítás nem segített. Bizonyos telefonok a 2. SIM kezelésénél érzékenyek a hálózati beállításokra. Yettel a problémás SIM? Nekem cserélni kellett Telekomra, azzal nem volt baj. Az első slotban simán megy a Yettel. Esetleg cseréld meg a kettőt, teszteld.
-
vacs
veterán
válasz
liszi70 #195794 üzenetére
Kérj sim kártya cserét, mondd az igazat, hogy "sim-kezelőben nem elérhetőként jelenik meg."
És ha már ott vagy, akkor Volte-t (4G hívás) kapcsoltasd be a szolgáltatónál és te is a készüléken, a sim kártya beállításainál, ha még nincs!
Telekomnál egy ingyenes sms-el bekapcsolható!Ha utána sem lesz jó, akkor a telefonnal van a baj.
-
szkorhetz
őstag
válasz
Honda567 #195796 üzenetére
Ez szokott az ajánlott lenni.
Baseus L54 USB-C audioadapter + 3,5 mm-es mini jack, fekete - eMAG.hu -
Honda567
tag
Samsung A55-hez Jack átalakitóból lehet jó minöségüt kapni?
[link] Ilyet vettem és sistereg alapzaj van, már voltam mobil kiegészitö üzletbe azt mondták Bluetooth fülest vegyek csak azzal lesz jó. Volt már nekem Xiaomiba is bt füles régebben nem mindig csatlakozott egyszerre a 2 nekem nincs hozzá türelmem.
A vezetékessel eddig semmi bajom nem volt elözö telóval. -
Shryoss
csendes tag
Nekem is erőltetett egy pár app-ot, hogy telepítsem fel, de mindig "opcionális" volt (nem volt egyértelmű, "vissza" ki kellett lépni az app-ból asszem). Viszont volt egy-két app, ami alapból telepítve volt, de azokat meg azonnal töröltem lefele.
Egy időjárás app van, amitől nem tudok megszabadulni, sajnos az elég rendszer szinten van integrálva és még fizetős is (tele van reklámmal, alig lehet látni az aktuális időjárás információt...), de legalább egy AdGuard DNS kézi beállítása megoldotta valamennyire.
(Edge 50 Neo) -
Bocsánat az offért, de nem találok megfelelő topikot telefonhibával kapcsolatban. Samsung Galaxy A13 telóm van 2 SIM-kártyával. (A fő SIM-kártyám használom gyakorlatilag mindenre, a 2. csak időnként van bekapcsolva, alapból nincs engedélyezve.) Már másodszor járok úgy, hogy több óráig nem vagyok elérhető, mert az 1. SIM-kártyám valamiért kikapcsolódik. Olyankor a sim-kezelőben nem elérhetőként jelenik meg. Újraindítás, vagy a SIM kivétele-berakása megoldja, utána rendben minden.
Ez borzasztó gáz, ma sem értek el órákig többen, és nem tudhatom, mikor gondol egyet a telefonom, és mondja be az unalmast a SIM-kártyámmal. Jártatok már így? Mi lehet a gond?
(Szerk.: Most kaptam az SMS-t, 18 nem fogadott hívásom volt a leállás alatt.)
-
Frenky89
addikt
válasz
Kbali #195786 üzenetére
Igen, azt szeretném. Ez most a LineageOS-szel meg egy kis mókolással teljesül is, de egyre több nyűg van vele. De nem akarok egyből custom ROM-olni, csak a company profile-nak kellett a friss Android, így lett LineageOS.
Szóval a mostani OnePlus 6-tal is vígan ellenék amúgy teljesítmény ügyileg, de a "házi" support kezd kicsit fárasztó lenni már.
-
vence
aktív tag
Lehet valami el lett fogadva a set up során,
amit nem kellett volna.És igen, akad pár apróság, a Motorola sem csinál mindent jól.
Pl. elfelejtik az egyik legkedveltebb óra-widgetjüket az újabb OS verziókba betenni ...Valami újdonság meg hozott pár játék demót, vagy reklámot, de csak le kellett dobni, vagy tiltani.
... van ilyen is, sajnos!Nem, ezek nem jönnek vissza, ha egyszer elintézi az ember ...
legalábbis eddig nem tapasztaltam. -
totron
addikt
válasz
Bzs77 #195780 üzenetére
Nem kerülnek vissza a frissítésekkel? Xiaomiknál számoltak be visszamászásról.
Kihalnak a korrekt IPS panelek? Néhány kifutó modell fellelhető még, na meg az alsópolc továbbra továbbra is kapja, de nem komolytalan telefont nem lehet találni soha már előző technológiával? A G75-nél felcsillant a remény egy pillanatra, de a kamerája úgy szar ahogy van, pont ebből a szintből menekülnék.
-
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
7 éve (2018 májusa óta) használok egy OnePlus 6-ot. Teljesítményben és akkuidőben is teljesen jó lenne még mindig számomra custom ROM-mal, de egyre inkább zárulnak be az ajtók integrity check és root detection fronton, úgyhogy kezd kicsit élhetetlenné válni a banki app-ok és a company profile használata.
Milyen új telefonnal lehetne elkövetni hasonlón hosszú használati időt?
Persze nem akarok feláldozni mindent ennek az oltárán, de pl. nem fő szempont a kamera, vagy pl. sose játszok telón, így a teljesítmény is csak azért érdekes, hogy hosszútávon is oké legyen. Lényeg az időtállóság és az üzemidő.
A OnePlus 13 szériánál kezdtem a nézelődés, 4 év főverzió és 6 év security frissítést ígérnek. Ha ehhez még hozzáadódik egy kis community support, mint a 6-os esetében az még jobb. A Google-nél és a Samsung-nál a Pixel 9 és az S25 esetében is 7-7 év "frissítést" ígérnek, de nem találtam részletezést. -
vence
aktív tag
válasz
marlboromen #195778 üzenetére
Ennyiért sokkal jobb moto-t is vehetsz !
pl. moto g55 5G-t ...
az árukeresőn ~57k ( Btelvagy a moto G34 -re kellene keresni ...
eMAG, Allegro, EU (ha érdekes )
Ez kb. egy tizessel olcsóbbés mind a kettő sokkal jobb teló!
-----------------
@ Akik 50 - 60 eFt sávban kerestek ...Most írtam / írták ( köszi L D. ) a választ.
Ebben az ársávban ezek a best-buy készülékek. -
-
fess
őstag
Sziasztok!
50-60e kategóriában idősebb szülőnek milyen ajánlott teló van? Viber, waze fusson rajta, lehetőleg egyszerű használat, reklámok nélkül. -
macssessz
tag
Sziasztok!
Átlagos használatra, használtan, 50-60e-ig milyen telefont vegyek?
Amiben nincs mindenféle erőltetett háttérkép, hirdetés meg ilyesmi vackok.
2 sim-es, min.5000-es akku. Most poco M4 pro 5g HyperOS van de idegel a vackaival. Motorolák felé nézelődtem az alap android miatt.
Köszi előre is a segítséget. -
marlboromen
aktív tag
Köszönöm, ez a moto jó is lesz.
-
vacs
veterán
válasz
marlboromen #195775 üzenetére
Erre egy használt telefon is megfelel, 6 GB ram bőven elég ehhez.
-
válasz
marlboromen #195775 üzenetére
moto g15 [link]
6000mah akku -
marlboromen
aktív tag
Sziasztok. Milyen olcsóbb androidos telefont ajánlanátok egy műhelybe, nem lesz benne kártya sem, az egyetlen feladata hogy napi nyolc órán keresztül megbízhatóan wifiről nyomja a youtube musicot egy Bluetooth hangszóróra. Köszönöm szépen.
-
cs.zs.
veterán
válasz
EngineerBoy #195770 üzenetére
Szia,
A25, A26, A35, A36 esetén
6/128 vagy 8/256. Ha 256GB, akkor 8GB ram.A54-A55-A56 8/128, 8/256, itt már nincs 6GB ram.
-
vacs
veterán
válasz
EngineerBoy #195770 üzenetére
Lejjebb görgetsz és a specifikációk között írják:
Memória (GB): 8
Tárhely (GB): 256
samsung.com/galaxy-a26 -
EngineerBoy
tag
Sziasztok!
Samsung shop alkalmazasban a 256 gb a26-rol hogy tudnám kideríteni, hogy 6 vagy 8 gb rammal rendelkezik.
Vagy hozzank csak 8 gb verzio erheto el?
Köszi a segítséget! -
cs.zs.
veterán
válasz
totron #195765 üzenetére
Szerintem ez az oled kijelzők sajátossága, vélhetően a felső rétegei tűnnek úgy. A kikapcsolt oled TV-men is látható bizonyos szögből a zöldes réteg. Persze az más, azt nem forgatjuk a kezünkben, ha bekapcsoltuk. Messzebbről nézzük és szemből.
Szerintem amiről te beszélsz, az nem hiba. -
totron
addikt
Az OLED-ek menyire nőtték ki mára a zöld/piros pink elszíneződéseket? A betekintésre változó, nem pont szemből nézve előjövőekre gondolok. A kamera, kameraszög nem adja vissza ezeket egyértelműen videókból. De alapból is látok pl. egy Vivo tesztben általános, pirosasba hajló fehéreket. Ez függ a környezeti színhőmérséklettől is, ha az nem tér el nagyban, nem mindig bukik ki látványosan, ám egy borongós vagy többségében inkább hidegfehérbe hajló belső világításnál vöröslik a fehér háttérű OLED-tartalom.
Mindegyik kategóriában ez van?
Mindkét esetben optikailag 'bezárja' a teret a jelenség, mintha ~25%-kal kisebb lenne a kijelző és a fehér is hiányzik. Cserébe eye candy faktor és szuper feketék, nehéz a mérlegelés. Feltételezve egy olyan esetet, amikor PWM nem kavar be.
-
vence
aktív tag
válasz
Csápájev #195760 üzenetére
Ár / értékben - szerintem - nehezen lehet találni jobbat, jóval drágábban sem.
Van benne pár olyan extra is, ami az utódjába sem került bele ...
+ a 125W töltő ( ... de nem minden sorozatnál !!
Tisztázandó, mert 15-20k-s tétel ! )Írtam már róla többször!
És miért lenne probléma egy alig több, mint 1 éves modellt
megvenni ?!
Ilyenkor vannak a legjobb áron ...A Fusion kb. 2 kategóriával van lentebb.
(De a saját kategóriájukban leginkább best-buy telók ...)
Ezek a dolgok persze mindig attól is függenek, hogy kinek, mi a fontosabb !!A Btel viszonylag stabil, de (halvány) szürke!
Bolti garira számíts !!!
(( A gariztatás leginkább nem úgy van, ahogy a kolléága írta az előbb!)
Keress tapasztalatokat a neten, én nem ismerem őket közelebbről! -
spleenszuru
őstag
válasz
cs.zs. #195762 üzenetére
Értem, és köszönöm. Akkor tulajdonképpen rajtam áll, mit vállalok be.
Az előző kb. 10 évben 3 telefonom volt, és hogy lekopogjam, egyikkel sem volt semmilyen gondom (mindhárom Xiaomi), szóval vagy kockáztatok újra, vagy gyűjtök tovább, mivel most flagship telefonokat nézegetek, míg az eddigiek mind mid range volt. -
cs.zs.
veterán
válasz
spleenszuru #195761 üzenetére
Szia,
telefonvétel-ügyileg megbízhatók, nem ezzel van a baj.
Az adott telefonnál egyértelműen látszik, hogy az 5-össel kezdődő árak a magyar disztribútortól származnak, a 4-essel kezdődők meg valahonnan külföldről. Az is ugyanolyan jó telefon, ugyanolyan bontatlan, stb.
Ha esetleg garis gondod adódik, akkor a magyar folyamat itt gyorsabban zajlik le. Az olcsóbbaknál meg kell várnod, amíg a bolt visszajuttatja az adott külföldi forrásához, stb stb. Ettől már lehet hogy (gari-ügyileg) az is jobb, ha külföldi oldalról rendeled telibe.
-
spleenszuru
őstag
Egyébként hogyan szűrhetem le, melyik webshopok megbízhatók telefonvétel ügyben?
Azért viszonylag soknak van magasabb értékelése, de az árak annyira emelkednek néhány helyen, hogy lövésem sincs, miért.Vegyük példának az egyik kiszemeltem pl. Xiaomi 15 Ultra.
A kiemelt ajánlatok pl. megbízhatók?
-
Csápájev
őstag
válasz
vence #195758 üzenetére
Az Edge 50 pro szerinted még jó vétel?
Jobb,mint az edge 60 fusion?
Elég jó áron van most, 140e B-telnél, bár bevallom azt a webshopot nem ismerem. -
Pandimakaay
aktív tag
Sziasztok, honor magic 5 pro-m van. Teljesen szuper meg mindig. Egyszer se tudtam megakasztani. Nagyon megtetszett a hajlithato V szeria. Eleg jo arban van most magic v2, v3 kicsit dragallom. Megeri most vennie gy V2-t. Miben rosszabb minr a v3? Valakinek van esetleg tapasztalata? Koszonom elore is.
-
axioma
veterán
válasz
vence #195747 üzenetére
te tudsz edge 50 fusion-hoz hogy hol lehet szerezni [kulfold is lehet] JO uvegfoliat [nem gel, nem hajlekony], ami teljesiti, hogy mukodik az ujjlenyomatolvaso, a selfie-kamera, tokkal is kompatibilis, nem torik, es teljes feluleten ragasztos(!) nem csak a szelen... jo lenne a telo, ha lehetne normalisan uvegezni, vedelem nelkul meg ez a design, hat...
#195758 koszi, megnezem ezeket
[uveg ved a toresevel a leesesnel, mas kb. kizart, fizika az fizika] -
vence
aktív tag
válasz
totron #195751 üzenetére
Le lett írva, talán már előtte is, amikor a kolléga megvette a vivo-ban kicsit régebbi technika van és egyébként sem egy jól kiegyensúlyozott modell.
Ennek ellenére megállás nélkül itt reklámozódik, hogy hű ...
Nem oktalan ellenérzésről van szó, hanem megalapozott kritikáról!
Mindenki azt vesz, ami tetszik neki, csak nem egyoldalúan kellene lefesteni a dolgokat.Keress vissza le lett írva több dolog is.
Ugyanez vonatkozik a G szériára,
keress a típusra, ami érdekel.
A G55 ajánlott, de sokaknak elég a nagyon kedvező áru
g34 5G is, ami a legolcsóbb eSIM-es készülék.Én a jó ár˛/érték arányú készülékeket kedvelem.
És az információkat elsősorban nem a hazai forrásokból szerzem,
hanem onnan, ahol gond nélkül tesztelhetnek/ (-getnek is!) az emberek akárhány készüléket.
+ x telefonjuk van egyszerre, mert belefér.
stb.Nem, nem úgy gondoltam!
@ 144 Hz
Szerinted mégis, mi máshoz kell ez a frek ?!
Vagy más típusoknál ez, hogy van?
Olvasd el pár mérvadó tesztnek a vonatkozó részét!
(A Noteb. tel. tesztek egyébként leginkább németben eredetiek, arról fordítódnak!) -
qltsar
veterán
-
cs.zs.
veterán
-
totron
addikt
válasz
qltsar #195749 üzenetére
Nem ezek azok amik szoftveres DC-t is használnak és csak az alsó ~30%-ra vonatkoznak ezek a PWM-értékek?
#195747vence, olyan, mintha oktalan ellenérzésed lenne a Vivo felé, ellenben a Motorolát szívlelnéd. Tapasztalat? A G szériáról mit gondolunk, mi a benyomás?
#195740cs.zs., sehol nincs róla PWM-teszt. -
qltsar
veterán
válasz
vence #195747 üzenetére
egyébként, lehet még kijelzőben is jobb a Fusion,
Ez így szeirntem egyáltalán nem így van, már, ha a két modell összehasonlítására értetted:Ha eltekintünk a "bugtól" ami miatt elvileg a Fusion kb. játékon kívül "csak" 120Hz-ig megy, egyértelműen rosszabb a kijelzője, mint a Neo-nak.
Másik topicban beszélgettünk már a Neo-val kapcsolatban (is), de a Fusion is szem előtt volt számomra, így eléggé utánanéztem, de, ha csak a kijelzőnél maradunk, akkor:Neo:
LTPO P-OLED (1-120Hz), HDR10+, 3000 nit, 1200 x 2670 pixel 460 PPI, PWM 355.5
Fusion:
P-OLED, 60/120Hz - 144Hz Peak, 1600 nit, 1080 x 2400 pixel, 393 PPI, PWM 389 -
cs.zs.
veterán
válasz
Napfénysüti #195745 üzenetére
Ahogy itt több hsz-ben is írtuk, minden Yettel és Telekom telefon is független, olyan kártyát raksz bele amilyet akarsz.
Most viszont a Yettelnél elfogyott, (van ez így), erre reagálva(?) leárazta a mall.hu. -
vence
aktív tag
válasz
EngineerBoy #195743 üzenetére
Egy Edge 50 Fusion vagy Neo-val
szerintem - sokkal jobban jársz!Sokkal kiegyensúlyozottabb készülékek,
átlagban emelkednek ki a mezőnyből,
nem egy-két tulajdonság alapján, ami
az ajánlónak fontos.
Ár/értékben elég egyértelműen jobbak.De próbáld őket megnézni valahol élőben ...
egyébként, lehet még kijelzőben is jobb a Fusion,
mert az még 144Hz-et is támogat,
amit ez az agyondícsért vivo nem tud!
+ + stb.
Meg kell nézni egy korrekt összehasonlítást! -
thomeef
őstag
válasz
Napfénysüti #195745 üzenetére
Nincs már olyan hogy nem független, 5 éve kb csak függetlenek a telefonok. A V40 130k a yettelnél, amikor a kolléga linkelte még volt raktáron. Per pill nincs
-
cs.zs.
veterán
válasz
EngineerBoy #195743 üzenetére
Hetente jönnek új dolgok, biztosan van még egy csomó,
kérdés hogy jár-e erre valaki aki már látta/fogta/ismeri.
Az biztos, hogy a Vivo V50 Lite 5G nagyon szuper, nekem abszolút bejött. [kép] [kép] [kép]Egyenes konkurense pl a Honor Magic7 Lite 5G, 6600mAh akkuval, töltő nélkül kb 130.000 Ft. A kamerája talán hangyányival jobb, de a kijelzője lekerekített, az sokaknál kizáró ok.
-
EngineerBoy
tag
Ejha nem semmi köszi, vivon kivul van még valami esetleg?
-
cs.zs.
veterán
válasz
EngineerBoy #195741 üzenetére
4G verzió alzán 100e alatt, töltővel,
5G verzió Yettelnél 111e, töltővel,
nagynevű boltokban 5G verzió 115.000, töltő nélkül -
cs.zs.
veterán
válasz
EngineerBoy #195739 üzenetére
Vivo V50 Lite
6500 mAh akku, 2-3 napos üzemidő,
brutál fényerejű 120 Hz kijelző
1 hónapja használom, le sem teszem -
EngineerBoy
tag
Sziasztok
80-100 között milyen telefont erdemes vasarolni?
Legyen hosszu uzemideju és legyen jo kijelzoje kb ennyi a kriteriuma sógoromnak.
Egy galaxy A10-et nyuz még mindig de nagyon gatyán van már -
cs.zs.
veterán
válasz
Napfénysüti #195736 üzenetére
Igen, a hazai V50 telefonokban már 12/512GB memória van, és 6000 mAh akku.
Tényleg nem tudom hogy megér-e a V40 5G 5500mAh 8/256GB-tól 70.000.- Ft-tal többet.
Mindenki másképp mérlegel.
Meg ugye a legfontosabb: tetszik-e? Ha igen, meg kell venni!
A V50 feltöltőkártyás ára cirka 100.000 Ft-tal több mint a V40, 234.600.- Ft,
ez annak a fényében sok, hogy pl alzán 218.790.-
A V40-nél épp fordítva van, nem a nagy boltokban, hanem Yettelnél a legolcsóbb.171.600.- Ft-ért ott van egy másik egyéniség is,
az 50 MP-es periszkópos zoomkamerás Nothing Phone 3a Pro, 12/256GB memóriával, de "csak" 5000 mAh akkuval. -
thomeef
őstag
válasz
Napfénysüti #195736 üzenetére
Nem, szinte ugyanaz a telefon, csak átnevezték.
-
totron
addikt
Van olyan, hogy együttállásban van ~100 ezerig nézhető/villódzásmentes kijelző és jó kamera? Említett kijelző és jó anyagminőség kettősével is kiegyeznék. Háromszoros együttállásban nem bízom, de ha létezik az sem baj.
Noteboocheck teszteknél a secondary frequency-t hogyan kell értelmezni? Gyakran társul alacsony PWM értékhez egy 2000 közeli freki. -
Golota
aktív tag
válasz
azzaren #195697 üzenetére
Az a helyzet, hogy az elképzeléseidnek leginkább egy Pixel 9 pro felel meg. Ezekben tudtommal már javították melegedéssel kapcsolatos problémákat (megjegyzem, én 42 fokban fotóztam végig egy napot Olaszországban és bírta a Pixel 7 pro, de elhiszem, hogy a Pixelek között vannak problémásak: már nekem is jelzett egyszer-kétszer a kocsiban, hogy melege van).
Én bevenném a pakliba az Iphone 15 pro-t használtan. Az sokáig kiszolgálna és mindent tud, amit keresel.
A kínai telefonok szoftveres supportja erősen kérdőjeles. Én tutira nem adnék ennyi pénzt olyan brandre, aminek 45 típusa van folyamatosan gyártásban.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Viktor0610 #195732 üzenetére
Annyi, hogy nem csak a hűségidő számít, hanem ami ettől is fontosabb: a tulajdonjog.
Lerövidítve: ami ki van fizetve, az már nem az eladóé, ugyan milyen jogon akadályozná a tulajdonost bármiben is? Kicsit megbonyolítja a sztorit, ha hűségidős volt, készülékkedvezménnyel, amiből keletkezik egy kis kötbér.
Link
A lényeg ugyanaz: Yettelnél és Telekomnál is minden eszköz független, már 2017 óta.
-
válasz
cs.zs. #195731 üzenetére
Nem a függetlenséget írja elő a törvény.
Az szerepel a jogszabályban, hogy a hűség lejárta után biztosítani kell az ingyenes függetlenítés lehetőségét.
Ezt oldották meg úgy a szolgáltatók (kivéve One-iPhone vonatkozásában -tudtommal), hogy eleve függetlenül adják a készülékeket. -
cs.zs.
veterán
válasz
Rekro #195728 üzenetére
Minden telefon független már évek óta. Yettelnél is, Telekomnál is, máshol is. Törvény írja elő. Május 19-én én is vettem Yetteltől feltöltős csomagban Vivo-t, és nekem Netfone az elsődleges kártyám. Emiatt nem kell aggódni. [kép] [kép]
mindig vannak kivételek: a Vodafontól (ONE) kihozott iPhone-ok hűség esetén függők. -
Rekro
aktív tag
válasz
cs.zs. #195689 üzenetére
Helló!
Na most jutottam gép elé és sikerül tüzetesebben átnézni az ajánlásokat. Nem vagyok Yetteles(aki kapná/én is telekomos vagyok), de úgy látom hűségídő nélkül feltöltőlkártyával is működik az akció ilyen vásárlás esetén lehet függetleníteni ezeket a készülékeket? Mert ezért az árért tényleg bestbuynak tűnik most ez a Vivo.
Köszi
-
cs.zs.
veterán
válasz
Chris500 #195724 üzenetére
Szia,
erre valaki más fogja megadni a választ, mert én senkinek nem javaslok ilyen régi telefonokat.
Még ha új, 0 km-es darabok, az akku akkor is legatyásodik ennyi idő alatt, ha pedig használtak, akkor már a kijelző fényerő sincs meg, a frissítések pedig már így is úgy is lejártak.
iPhone 12 mini, 13 mini -
cs.zs.
veterán
válasz
Chris500 #195719 üzenetére
Szia,
árukeresőn a kijelző méretre is lehet szűrni, most max 5,99" méretet állítottam be.
5,92" az Asus Zenfone 10, Zenfone 9,
5,8" a Samsung S9,
van még ott egy 5,7" Caterpillar S62 Pro, (fogalmam nincs milyen, ez erősen kérdőjeles)
de 5,5" alatti és androidos, az égvilágon semmi emléítésre méltót nem láttam.
Ott van viszont az iPhone 12 mini, 13 mini, szerintem attól jobbat nem találsz. De azok meg ugye nem androidosak. -
mani17
tag
válasz
Napfénysüti #195715 üzenetére
Én a Xiaomit venném, utánna talán a Oneplust. Tisztelettel:.
-
Chris500
csendes újonc
Sziasztok azt akarom kérdezni hogy 5,5 col vagy az alatt melyek a legjobb android telefonok amin legalább android 11 vagy 12 fut és jó kamerával rendelkezik ?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Szia,
a 195685 + 195689 hsz-t is olvasd el! -
vacs
veterán
válasz
A Oneplus 8-on még az eredeti Oxygen os fut, ehhez képest nagyon más világ lenne a Xiaomi + Poco felülete!
-
Napfénysüti
nagyúr
Sziasztok!
Feleségem kénytelen lecserélni a Oneplus 8-asát, segítséget kérnék mi lenne a legjobb utód.
Árkategória? Max 200k.
- Használt vagy új? Új.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú.
- Mire használnád? Netezés, családi fotók készítése.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android maradhatna.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Ne legyen péklapát, Oneplus 8-nál picit nagyobb még oké.
- Egyéb igények? 256 Gb tárhely, árkategóriában korrekt fotós képességek (ez talán a legfontosabb szempont).Pár telefont kinéztem, ezek közül melyik lenne a legjobb? Esetleg más alternatíva?
Honor 200
Xiaomi 14T
Nothing 3a
Oneplus Nord 4 (vagy 3)
Poco X7 Pro -
Bl.Gyo.
őstag
Üdv. Remélem nem baj itt kérdezem meg:
El akarok adni egy Alzánál vett készüléket, Alza garanciával. Ugye a vásárlás az én nevemre ment. Az mindegy kinek a nevére lett vásárolva, így is intézheti más (új tulajdonos) a garanciáztatást ha szükséges? Köszi. -
válasz
cs.zs. #195710 üzenetére
Tény, hogy a birka marketingesek egyre több márkánál jól összezavarják az áldozatokat! Most éppen a Realme kezdi a hülyeségét a 14 Pro Light verzióval!
Ezt a One mobilt meg igazán nyomhatná promóban a hasonló nevű szolgáltató, mondjuk féláron! Nem is olyan rossz telók ezek jobban megnézve... nem egy Moto ugyan, de akkor is.
-
válasz
Graphics #195707 üzenetére
No Te csak ne magyarázzál, mikor vehettél volna erősebb belsőségűt, volt is nálad, bezzeg ilyen ólrunder-t meg nem teszteltél!
Ja és ráadásul valami fura betű+számkombós telót vettél állandóra! 1+13R...
MotoÓlrunder, no az már valami!
Igaz a teszt úgy kezdődik, hogy a cikkíró kivágta az ablakon és amikor locsolta a pázsitot, akkor lelte meg...
-
-
vence
aktív tag
válasz
HawerKing #195702 üzenetére
Ez a kérdést így feltenni, nem sok értelme van ...
a hasonló ár ellenére nem igazán összehasonlíthatók!
A két készülék nem egy "kategória".De az több mint egyoldalú értékelés, hogy
a Poco "lényegesen erősebb belsőségekkel" bírna.
A POCO a nyers erőről szól, több dologban pedig inkább átlag alatti ... (valamin be kellett hozni a viszonylag drága vas, csipsz árát!)A Fusion pedig inkább egy jól kiegyensúlyozott többcélú kész...
egy jó "allrunder", átlag feletti akkuval.Lehet ájuldozni a nagy akkutól, de a többletet simán "elégeti"
az erős proci a nehezebb rendszer kiszolgálásakor ... stb.
- Az üzemidők a GSM Arena vonatkozó tesztje szerint:
...... Active use score - - 12:43h vs. 14:18h
- ugyanitt pár más mért adat:
- - a Fusion kijelzője a fényerőssebb;
- - és sztereo hangszórói is egy kategóriával magasabbra kerültek
stb.
Szóval ennyit a "lényegesen erősebb belsőségekkel" -ről ...
de hozzá kell tenni, hogy az itt említett területeken mindkét cucc
jól teljesített.
(De én biztos nem cipelnék egy nehezebb telefont, aminek az üzemideje rövidebb!)
Persze mindenki maga döntsön ...
csak korrekt és nem "Hú, de ..." összehasonlítások alapján!Szóval minden leginkább attól függ, hogy mire használnád elsősorban ??
Töltsd ki az összefoglalóban levő kérdőívet, úgy kaphatsz
relevánsabb tanácsokat. -
HawerKing
őstag
Szerintetek Poco X7 Pro vagy Motorola Edge 60 Fusion??
-
totron
addikt
Hol tartjátok elviselhetőbbnek a kameralyukat? Középen vagy valamelyik sarokban? Eddig csak csepp félszigethez volt szerencsém, abból is a lekerekítettebb-ívesebb fajtához. Egy lyuk vagy egy szenzorsziget a tolerálhatóbb?
#195670thomeef, köszi a leírást. Egyet nem nem értek csak, a hozza a kötelezőt nem 50e környékén illene? Mi kerül ezen 100-ba?Fém hátlap teljesen kiment a divatból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest