- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok.
Feleségem telefonját cserélnénk de 7 éve nem foglalkoztam a témával. Segítséget szeretnénk kérni.A fotózás lenne ami top prio (gyerekek, család fotózása).
E mellett az aksi idő és hogy 6.7" -7" ig .Iphone 15 plust vennék (apple-re álltam át mindenben) de most nincs "kedvem" 400at költeni.
Max 200k ( plusz mínusz az apró ha megéri a felárat)
Csak új.
Köszönöm az ajánlásokat.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Viktor0610 #192750 üzenetére
Nem mentél elég hosszan vissza
amire válaszolgattunk azt nem igen törölted iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Jó lenne, ha nem kellene a topikot naponta takarítani az offtól, amit termeltek!
Ne kelljen már senkit kitennem innen ilyenek miatt!Xiaomi 13T
-
pit stop
addikt
Az 5 IV csúcs volt, így nem lesz lassú (nekem 5 II sem az, 4 év után) - neked kell mérlegelni, hogy lassbb de frissebb hw és frissebb/frissített sw kell, vagy a hosszú távú erős hw.
Amúgy van 5 v is (nem tudom használt árát, de azt magasabbra tippelném).Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Lmh
őstag
válasz
pit stop #192717 üzenetére
Nem túl gyenge az Xperia 10 VI hardvere? Hiába adták ki később, 5 év mulva nem lehet hogy azért lesz kevésbé használható mert túl lassú lesz?
Pl most a redmi6-omon is megy minden applikáció, pedig ezer éve nem támogatott. Viszont egyszerűen baromira lassú :S
Úgy látom más Xperia verzió nincs most ami hasonló méret és árban is használtan 100 és 200k között van.... vagy van valami?[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Tamás1966
tag
válasz
cs.zs. #192735 üzenetére
Akkor megnyugodtam. Akkor nincs bűnöm nekem sem. Ezek szerint ezt néhányan itt félre értették.
Szerintem ezzel ez a téma lezárva
A net mindenkinek a rendelkezésére áll.
Ha beírsz egy telefon tipust, egyből jönnek az ajánlatok 30-50 ezer ft-os különbségekkel.
A net felajánl sokszor 8-10 féle lehetőséget.
Mindenki ott vásárol ahol akar, ez mindenkinek a magán ügye, meg amit a pénztárcája enged.
Ez eddig is így volt, és ezután is így lessz.
Kár is ezt a témát tovább feszegetni. Csak fölösleges energia pocséklás.
Evezzünk békésebb vizekre. -
zoltanz
nagyúr
Androidos telefonoknál mennyire Ram erőforrásigényes a Miui főverzió?
Az Android tudom hogy 1-2 főverzióként jelentős.
Köszi! -
Tamás1966
tag
Ja igen.
Te csak egy linket tettél be telefonról. Ez igaz. De ha rákattintunk a telefonra, egyből ajánlja a "szürke" boltokat. Csak ezért mondtam no. -
Tamás1966
tag
válasz
cs.zs. #192732 üzenetére
Én nem tudom, hogy mi van ezzel, de az itteniek szerint, az árukeresőn látható, és reklámozó boltok ún szürke importosak.
Én ezt itt hallottam életemben elöször. Azt, hogy csak Médiában, meg méreg drága szaküzletekben, és szolgáltatóktól szabad vásárolni, ezt én itt hallottam elöször.
Nekem ez új hír, pedig megéltem már több mint 50 nyarat.
Én csak azt tudom.mondani, hogy engem mindenki lecseszett ezért.
Az ügyről mást elmondani nem tudok.
Bocsánat, ha bárkit is megbántottam, vagy megsértettem valamilyen etikai kódexet. -
cs.zs.
veterán
válasz
Tamás1966 #192720 üzenetére
"...Cs.Zs. kolléga.
Az árukeresőt ne ajánlgasd, mert még a végén te is le leszel cseszve. Azt itt nem szabad..."Erről lemaradtam.
Most komolyan.
Mi azzal a baj, ha beteszek egy olyan linket, ahol minimum 8GB rammal szerelt telefonokat emelkedő ársorrendbe tettem? A lefelé görgetéssel (vételár) mindenki ott áll meg ahol akar.
Ez egy "segítségnyújtás". A linkben nincs előtérbe helyezve (általam reklámozva) egyetlen termék és egyetlen bolt sem.[ Szerkesztve ]
-
vence
aktív tag
# 192704
>>> M. M.
Garanciális igény érvényesítése
A garanciális igényt az alábbiak szerint érvényesítheti:- Kérjük, tárolja meg a vásárlást igazoló bizonylatot (számla, nyugta), mivel a garancia érvényesítéséhez szükség van a vásárlás igazolására.
- Lehetőség van a termék visszaküldésére a forgalmazó számára, akik a termék javítását vagy cseréjét végeztetik el.[ Szerkesztve ]
-
Cblacksmithc
tag
válasz
csgabee #192705 üzenetére
Samut vegyél neki, ha azt szokta meg
keress olyat, amilyet csak akarsz, mert a Te pénzed és a Te választásod, hogy mire költöd azt amit
itt nini: igaz, hogy csak áruházi készlet van , de igenis vannak véletlenek.
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
vence
aktív tag
válasz
dragon1993 #192722 üzenetére
80-ig biztos, hogy tarol a G54 Power ...
kivéve, ha napos, vagy túl világos helyen is huzamosabban lenne használva.Szóval meg kellene nézni egy moto G84 vagy G85-öt is, ezek nagyobb fényerejű OLED-del vannak hasonló árakon (akció függvényében).
De, én inkább már egy frissebb edge 50 Fusion mellett döntenék ...
egy lépcsővel feljebb most az az ár/érték-bajnok
és a 110-be még bele is fér egy 8-256 GB-os, megbízható és gyors EU-forrásból. -
vence
aktív tag
válasz
csgabee #192705 üzenetére
Tudjál róla, hogy a
#192704 hsz-ben egy nem javasolható, teljesen ismeretlen hátterű eladó, bizonytalan eredetű áruját javasolták.
A probléma egy részét már le is írták ...A Galaxy A16 egyébként sem igazán ajánlott, - ha már ilyen helyen érdeklődsz - mert a jelzett árszinten, min. egy, de inkább két kategóriával jobb és sokkal gyorsabb készülékekből válogathatsz!
-
dragon1993
őstag
Apám kamionozik és kirabolták szegényt így új telefonra lenne sürgősen szüksége.
Redmi Note 5-öt vált.Árkategória. 80-110k között ha felette van nagyon BB akkor megpróbálhatok beszélni vele.
- Használt vagy új?
Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül gyártói garanciával.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel
2-3 évre legalább
- Mire használnád? Telefonálás / TikTok / Kihangosítóval is telefonál / Navigáció kamionban előfordul / Hívás rögzítés nem létszükséget de jó lenne
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
6" se probléma minél nagyobbÁtfutva a topicot a Motorola Moto G54 Power 5G 256GB 12GB-t találtam.
-
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192720 üzenetére
Ne csak ebből a topicból indulj ki. Sokan cserélnek 1-2 éven belül ismerősi körben és a lecserélt készülék megy gyereknek vagy nagyszülőnek. Egyes cégeknél szintén szokott lenni csere akkor is, ha semmi baja a készüléknek, de ők szintén nem fognak idejönni kérdezni.
Aki viszont 3-4-5 éves telót cserélne és közben nem követte a piacot az viszont jól is teszi, hogy nézelődik, utánaolvas és kérdez. Ez pont az az időintervallum, amikor a techiparban lehetnek jó újdonságok vagy alsóbb kategóriába leszivárgó jó tulajdonságok (pl Amoled kijelző ujjlenyomatolvasóval).Egyébként egyáltalán nem ÁK-val van baj, ne keverd össze a dolgokat! ÁK nagyon hasznos weboldal! Viszont jogutód (és következmények) nélkül megszűnő cégekkel nagyon kell vigyázni. Előre persze nem lehet tudni, hogy mi fog bedölni.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Tamás1966
tag
válasz
ggeleven #192716 üzenetére
Szerintem ha 5 évig használ az ember egy telefont, az már jónak mondható. Utána már érdemes cserélni. Pont itt ebben a topicban lehet olvasgatni, hogy akik cserélnek, azok kb mind az 5-6 éves telójukat akarják cserélni.
Ritkaság, hogy valaki 1-2 éves telefont cserél.
Az Iphonosoknál van egy ilyen divat-hóbort, hogy nehogy a havernak jobb legyen, de az egy másik szegmens, azt hagyjuk.
6 év után már nyűglődik az aksi, nincs frissítés, szakadozik a Wifi, lassul a keresés.Cs.Zs. kolléga.
Az árukeresőt ne ajánlgasd, mert még a végén te is le leszel cseszve. Azt itt nem szabad.
Csak szólok. Egyébként semmi probléma. -
-
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192715 üzenetére
Na de 4-5 év múlva mennyire lesz elég ez a vas az akkori droidnak és appoknak? Sajnos semennyire.
Hiába a hosszú támogatás alsó polcos termékekre, ha nem lesz mi meghajtsa. Ramból minimum 6 GB-re mennék én is. Onnantól meg már egyéni preferencia, hogy kinek mi tetszik.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
cs.zs.
veterán
válasz
csgabee #192702 üzenetére
Szia,
szerintem hosszú távra tervezve nem szabad már 4GB ramos készüléket vásárolni.pl az árukeresőn lehet ramra szűrni, és ha a minimum 8GB-ot kiválasztjuk, bőven vannak lehetőségek 70.000 alatt/körül!
bár kétségtelen, hogy az A16-nál a 6 éves frissítési ígéret nagyon erős fegyvertény
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz
Tamás1966 #192709 üzenetére
telefonponthu és smartshop
Két igen népszerű szürkeimportos sufni gsm webshop volt, 2024-ben megszűntek, nyom nélkül eltűntek. Egy rakat embernek volt garis terméke, leadott telója, amit soha nem kapott vissza.
Olvasd el amit linkeltem és akkor talán megérted mire gondolunk.Olcsóbb, szürke importos boltokból a Btel/FirstPhone alatt nem is nézelődnék, ha a garancia fontos.
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Tamás1966
tag
Na tessék.
Erre föl te is a 6 gigásat ajánlod. Hát ez marha jó. -
Tamás1966
tag
Majd ő eldönti.
Nem mindenki ennyire vonalas, mint itt sokan.
Neki az ár a fontos, nem az, hogy minêl nagyobb nevű üzletben vásároljon.
Nemrég vettem egy nadrágot 13 ezerért.
Aztán megláttam egy bevásárló központban ugyanazt a nadrágot 38 ezerért.
Csak azért, mert hátul a zsebére rá vártak egy plecsnit, egy márka névvel.
És vannak akik ezt bekapják. -
vacs
veterán
válasz
A virtuális memória sokkal sokkal lassabb, mint a RAM, parasztvakítás, én nem kapcsolnám be.
Ha nem akarsz kiszúrni anyukáddal, akkor min 6 gigás telefont veszel neki a hosszú távú használat miatt, igen picit drágább, de az infláció miatt a telefonok is drágábbak lettek!(^)(>.<)(^)
-
-
Tamás1966
tag
válasz
Szia.
Szerintem igen. A mama már nem akar túl nagy dolgokat csinálni, neki bőven elég.
5 ezres az aksija, és én találtam 66-;ért 6 gigásat.
Küldöm a képet. [kép]
Neki ez a telefon egy 6 éves után csúcsnak fog számítani. Nemis lessz gondja, hisz Androidhoz van szokva. Megcsinálod neki és már hadználhatja is.
Persze a szakértők bizonyára erősebbet fognak javasolni, de amire a mamának kell arra ez tökéletes szerintem. Egy gond lehet talán, amit itt olvastam, hogy az exynos proci nem a legjobb, úgy látom ez azzal van.
De ebbe várj egy kis megerősítést. -
HF77
őstag
üdv
szerintetek?
note 13 pro + 5G vagy Poco X6 5G (általános felhasználásra, game az off)Köszi
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
csgabee
tag
Sziasztok!
60 év feletti édesanyámnak szeretnék telefon ajánlatot kérni.
Mindig is Samsung telefonjai voltak.A jelenlegi vagy 6 éves,és naponta tölti,valamint baromi lassú már. Nagy nehezen rávette magát a cserére.
Szeretném kérdezni,hogy a Samsung Galaxy A16 ajánlott vétel-e?Ha jól látom sokáig fog támogatást kapni még.
4G verzió neki gondolom elegendő lenne 4gb rammal.Ugye a ram itt is bővíthető a rendszermemóriából elvéve 8gb-ra?
Esetleg mit ajánlanátok?Jobb lenne 70000Ft alatt maradni,mert töltőt is kell még mellé sajna vásárolni.Ugye azt lespórolják már....
Előre is köszönöm a segítségeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest