- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen processzort vegyek?
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Belépőszintű Socket AM5-ös deszka a Biostar névjegyével
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
Hali adot egy Sapphire Nitro +7800xt, és nagyon magas a hs cs2 ben eléri 95cfokot Deep Rock ban meg a 100Cfokot, furmark, timespy, superposition ban meg 90fok körül megáll.
Milyen fajta gpu terhelő programmal érdemes tesztelni ?
Deeprock:
Superposition:[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Üdv! Valaki kérdezte, hogy van e tapasztalat az XFX Mercury Magnetic Air típussal. Elvileg érkezik hozzám szerda körül egy 7900XTX belőle használtan. Csinálok tesztet, bedobom majd csoportba, ha még érdekes lehet valakinek. Kíváncsi leszek mit tud a Merc-hez képest.
-
gaben88
őstag
Indi után tegnap felraktam a STALKER 2-t és hétvégén belevetem magam a zónába. Viszont nem tudom eldönteni, hogy milyen beállításokkal a legjobb a minőség/fps 4k-n. Ki milyen beállításokkal játsza, játszotta a STALKER 2-t? TSR? Xess? FSR? Utóbbi szerintem a legrosszabb ránézésre. FG vagy AFMF2?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
-
Aby_2014
aktív tag
Érdekességként írom az alábbiakat:
Jómagam, illetve korábban fórumtársak is szembesültek az IDLE állapotban 909Mhz-en ragadó memória sebességgel és emelkedett fogyasztással. Bizonyos esetekben a monitor egyedi beállítására van szükség, de ez az én esetemben nem akart működni... végül egy érdekes dologra jöttem rá tegnap.
Mint itt az emberek 98%-a, a sensor adatok olvasására a Hwinfo programot használom, de ennek futtatásakor a memória rögtön felugrik 909Mhz-re!
Viszont ha pl: GPUz-el figyeltem az adatokat, akkor szépen beállt a LOW IDLE állapot..
Tehát akkor kezdjétek babrálni a monitor beállításait, ha a HWInfo -n kívül más program is mutatja az IDLE 909Mhz-et.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Alogonomus
őstag
Azokban az esetekben a fogyasztása nagyon függ attól, hogy például a böngészőben aktív-e a hardveres gyorsítás, a filmet lejátszó szoftver használ-e erőforrás-igényes képminőséget javító eljárásokat. Valamint sokat számít az is, hogy egy vagy több monitor van a kártyára kötve.
Több monitor esetén hozzá sem érve is eleve 40 W környékén fogyaszt, amin a böngészés/filmezés sem emel 5-10 W-nál többet, míg egyetlen monitoros helyzetben a 10 W-os idle fogyasztása felmehet 30-40 W-ig böngészés/filmezés közben. -
Gyick
őstag
Hi!
Azt szeretném kérdezni hogy egy 7800xt-nek mekkora a fogyasztása nem intenzív igénybe vétel esetén. pl (netezés/youtube videók v filmek nézése stb) 1440p-s monitoron.
Az tudom hogy játékban kb 50-60w-al(kb 25%-al) többet fogyaszt mint egy sima 4070
Arra nem nagyon találok adatot hogy idleben mekkora ez az eltérés -
Zsohi
őstag
válasz Krisz0418 #10331 üzenetére
Nincsen, se semmifele mod a jatekhoz. A mentest es a konfig fajlokat is toroltem, steam cloud toroltem.
Viszont ha mar neked is megvan a 80+ fps valami biztosan tortent a hatterben, mert legutobb teljesen jatszhatatlan volt RT mellett.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Zsohi
őstag
Valaki akinek megvan a Hogwarts Legacy és van egy kis szabadideje kérem nézzen rá a játékra, mert nem tudom miféle varázslat történt a játékkal, de Ultra RT beállítás mellett az eddigi 15-20 fps helyett 100 fps környékén szalad és a nagyon durva megakadások is úgy ahogy eltűntek. Újra is telepítettem, kétszer is... Mert nem hiszem el
[link] csak, hogy ne vakon higgyetek nekem.
A másik ami miatt újra elővettem a játékot, hogy hardware cserére készültem és a jelenlegi vasat még egyszer utoljára a penge élére akartam állítani, hátha még egy kicsit ki tudok belőle facsarni, néhány szép eredményt elérni és arra gondoltam megnézem teljesen alap állapotában is(elég jól nyomon követhető a játék teljesítményén a hardware véli változások, illetve 3DMark benchekre gondolok). A RAM-ok 3600MT/s értéken tekernek AUTO értékeken, proci szintén alapon, a videokártya pedig koppra tolt teljesítmény limiten. Nem értem mi történt, hogyan lett 20-ból 100 és akármit teszek is, nem ugrik vissza. Szemre is passzol a képi világ, de még is na. [link]
-
Micsurin
nagyúr
válasz gulupeti #10327 üzenetére
...az csak akkor nem ér semmit ha vagy gyenge a ház fala, vagy nem tette be jól a user. 1 hónappal később vízmértékkel mérve még mindig nem lóg semmit.
7800XT és 7900XT-t is kiválóan megfogott, meglepne ha annyival nehezebb lenne az XTX.
Házfal vastagságra meg annyit, hogy agyon ajnározott Lian Li-ból és Corsairből is fogtunk ki olyan ami bizon nem volt elég strom, hogy elbírja a hátsó támasztékot és engedett már ott pár mm-t.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Tyler Durden #10320 üzenetére
Az a terhelt fesz, ha csökkented a csúszkát az alapján változik a terhelt fesz is
Véleményem szubjektív...
-
Micsurin
nagyúr
válasz F.B.I. #10322 üzenetére
Nem feltétlen kell ennyire radikálisnak lenni, ha nem ütöd meg a beállított mint az is tud instabilitsást okozni. Meg kell nézni nem túl GPU heavy játékok alatt mi az az órajel ameddig lemegy. (Valheim, Minecraft, régebbi címek) És oda lőném be.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
F.B.I.
veterán
Meg a minimum frekvenciát húzd kb 100 MHz-el, a max alá.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az az.. Azzal szabályzod a TDP-t
Legutolsó csúszka jobb alul
Véleményem szubjektív...
-
addikt
válasz hackeeeee #10319 üzenetére
Total Board Powerem van, az lenne a TDP vagy rosszat nézek?
Illetve a feszre a kártyának 685mV-t ír, azt kéne feltolni 1075-re?
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz gaben88 #10314 üzenetére
Csak épp azt mondjuk hogy ha valakit kicsit is zavar akkor inkább mínuszba menni, mint kitolni..
Én lefelé simán mentem, nem nagyon releváns amit ír.
Kezdésnek próbálj annyit, hogy a TDP-t húzd le -10-ig, illetve a feszt mondjuk 1075mV-re, ha nincs bántva az órajel, és nézd meg mi történik.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
-
addikt
válasz gaben88 #10314 üzenetére
Azt használtam eddig, mostanában Valorant pörög illetve Resident Evil4 single player gaméból, ezeknél az Adrenalin UV-vel nem volt gond.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
gaben88
őstag
válasz Tyler Durden #10312 üzenetére
Power limit kitolás és a UV kezdő tuningnak okés és eredményes XTX esetén. De az én tapasztalatom az, hogy az Adrenalin által belőtt UV GPU móddal beírt érték alá ritkán lehet lemenni stabilan. Mert van, hogy 1-1 bench idejére bőven be lehet alá menni, de aztán bele lehet futni olyan játékba, ahol meg elhasal a driver.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
addikt
-
F.B.I.
veterán
válasz Tyler Durden #10309 üzenetére
Igen, ott állíts egy manuális profilt és onnantól kapsz szabadkezet.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Krisz0418
őstag
válasz Tyler Durden #10309 üzenetére
gpu rész..manual tuning—>custom. Ott pedig ami kell amellett bepipalod es elojonnek a huzogatni valok
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Tyler Durden #10301 üzenetére
Vedd vissza -10-re a TDP-t, plusz alulfesz, és ennyi. Próbáld ki..
Aztán utána akár órajelben is mehetsz lentebb, ha az a fontos, hogy hűvösebb legyen, mert elhanyagolható lesz a különbség..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
válasz fahrii #10305 üzenetére
Tervben van feher kabel Tegnap jott meg a kartya, csak gyors osszedobtam aztan jovanazugy alapvetoen full feher buildet akartam, de hat amdbol kb nem letezik feher kartya
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
addikt
-
Krisz0418
őstag
válasz Tyler Durden #10301 üzenetére
Mindenkepp jovok beszamolni, esetleg helpet kerni
-
Krisz0418
őstag
Hasznal valaki vertikalis vga holdert? Gondolkozom rajta veszek egyet, melyiket erdemes? Sajnos nagyon nem szimpi igy oldalrol az xfx
[kép]AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz Krisz0418 #10299 üzenetére
Akkor ne vidd fölé. Úgysem nyersz vele annyi töbletet mint amennyit buksz.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Krisz0418
őstag
válasz BogyóBP #10298 üzenetére
Nekem nem villog sehol, csak benchmarkban/jatekban ha 2750 fole viszem a memoria orajelet. Cm v1200 platinum tapom van, 12v-s ag 100A-t tud elmeletileg, arrol meg paksot meghajtom
-
BogyóBP
addikt
válasz Krisz0418 #10296 üzenetére
Nem lehet hogy a tápod gyenge? Nekem az volt a ludas kihajitottam az 500W os BQ tápot és beraktam egy 650W osat helyére, igaz az már van 6 éves táp volt vagy több de minden radeon kártyánál villogott a kép ha félreraktam a játékot és youtubeozni akartam itt a csere óta nincs ilyen és öcsém gépében sincs ami nálam tré volt mert ott is ugyan egy régebbi de 650W os táp van. Szóval valószinüleg nem hülyeség az amit a gyártó ír. Mondjuk én arra tippelek hogy amperben nem tudott a 12V os ág elég teljesitményt leadni de passz. Azóta táp hosszabbítókat nem is merek használni.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Miért szebb egy Nvidia kártya képe mint egy AMD kártyáé? szebb az élsimitás és a tükröződés is szebb.
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #10295 üzenetére
Fhuu talan 1050 kornyeke volt. Nem nagyon mokoltam meg ugy vele, gyors bedobtam a gepbe driver fel es 3dmark indit Viszont a memoria 2750 felett sztem elmegy pihenni, ott mar kezd villogni a kep.
-
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #10293 üzenetére
Itt is, a bo6 bench lefutott egymas utan 2-3x is. A wot meg crash. A port royal rt bench nem? Rt alatt visszabb veszi az orajelet, legalabbis hogwartsban 2850rol amint bekapcsoltam az rt-t lett belole 2600
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #10292 üzenetére
Hát, a pontok miatt érdemes megnézni, de főként port royal.. de ingame fog kiderülni, hogy mennyire stabil.. Én ezért nézem god of war alatt.. 7800 XT-nél pl, minden 3dmark bench lefutott, viszont ingame elhasalt, kért egy lépcső feszt pluszban.
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #10291 üzenetére
Holnap este megnezem, ugy is raerek hetfoig. Lesz ido kitesztelni Ezt a benchelest meg hagyom akkor, ott lefut a jatek meg 5perc utan fagy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #10290 üzenetére
Így
Itt is megnéztem azért, hogy nem-e opció ez még
Nade, tényleg ha van rá időd, próbáld meg h vedd visszább, kellemes csalódás.. És tényleg lófütty teljesítménykülönség van.
Olvastam olyat redditen, h 7900XT, 4k-ban 260w körül, 4-5% teljesítménykülönbség a fullos stock profilhoz képest.
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #10283 üzenetére
Az derék azért, és erre még mehet 15% Régi szép idők.. annó a 6900XT-vel cirka 500-550w-ig mentem.
De ezért itt a lefelé menet sokkal jobban skálázódik, ez alapján azt mondom, hogy szerintem 350-360w körülig le lehet menni az xtx-el, teljesítméynvesztés nélkül.. Vagy, elhanyagolható különbséggel.. Ha az xt is így muzsikál 300W-n, hogy cirka max 5% körüli különbség van..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
Norb79
őstag
válasz Krisz0418 #10283 üzenetére
Nekem referencia modell van xtx-ből, natív 4k@60-100-120al szoktam nyomulni, melyik játék mit bír max részletesség mellett és még egyszer se sikerült 350 watt fölé kergetni.
Szóval szerintem azért van szórás attól függően mit enged meg a gyártó.
Gyerek 6900XT-je, ami korábban az enyém volt, az meg Red Devil, na az ugyanígy megy a végtelenbe a fogyasztással, ha úgy van, azt picit máshogy finomhangolták. -
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #10282 üzenetére
En full alapon lefutattam egy 3dmarkot kezdesnek, 390w
elozo szeria csucskartyai is hasonloan sokat ettek? Nem mintha erdekelne engem, de mondjuk egy 4080/superhez kepest (ha mar azzal van pariban) sok
azt tudom hogy pl evga 3080nal volt 400wattos bios amit felrakhattal ra.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #10281 üzenetére
Ezért is mondtam h a 3dmark nem releváns.
Ha alul van feszelve adj neki egy kicsi pluszt.
Csinálj annyit h húzd le a tdp-t -10-re, pár fps-t fogsz csak észreenni, és még hűvösebb lesz.
A 7900xt full stock-on 340W.. lementem vele 300W-re, Ragnarökben 2-3 fps különbséget vettem észre
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
Hetveget raszanom szerintem kitesztelem a kartya veget. Fura tenyleg az egesz mert pl a ts extreme gond nelkul lefut akar 3ghzen is a world of tanks meg 10perc utan kivagott driver hibaval
igy stockon se rossz amugy, a hotspot nalam nem megy 65fole se nagyon. (35%os ventivel)
a bo6 benchmark sokat javult +60-70fps atlag a 6800xthez kepest…viszont a kartyat nem lattam meg 380watt alatt
[ Szerkesztve ]
-
egera24
tag
válasz egera24 #10275 üzenetére
Ráadásul a Delta Force Warframe-ben 1440p mellett is megszűnt a lag, ami eddig jelentkezett, stock beállítás mellett is egyébként...
Sajnos a Rainbow Six Siege-ben továbbra is vannak kisebb akadások és FPS drop-ok, azon egyelőre semmilyen beállítás sem segített eddig :/
-
pozsgai
csendes tag
válasz hackeeeee #10276 üzenetére
Holnap érkezik a 7800XT-m, olvasgattam csomót már, hogy hogy kell behangolni, nem akarok határokat feszegetni vele, szóval nem tervezek az utolsó mv-ig le, vagy az utolsó MHz-ig felmenni, sőt, lehet hagyom stockon, de ahogy magamat ismerem úgyis játszok vele kicsit, szóval szerinted van valami nagyjából safe aranyközépút, amit a legtöbb bír, és lehet vele minimális teljesítményt és fogyasztást/hőfokot is nyerni? Persze tudom, hogy mind más és más, de kiindulásnak jól jönne
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #10273 üzenetére
~300W/~340W/~320w
7900-nél nem úgy jön át.. itt cirka 10% fogyasztás az 10% teljesítmény.. persze tegyük hozzá, h ez 10 fokot jelent..
De ha csak -10re teszem a TDP-t és az órajelet nem bántom akkor is kb. ez van, cserébe 10 fokkal hűvösebb..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
egera24
tag
válasz Micsurin #10268 üzenetére
Fuhh, hálás köszönetem
500-ról felvittem 1200-ra, és az Overwatch 2 alatt nem crashel be a rendszer. Eddig ugyanezen beállítással de 500-as minimummal kb. 30 percen belül driver timeout-ot dobott, most 1 óra játék után is semmi.
Az első héten egyébként húztam az órajeleken, illetve nem volt ennyire agresszív az UV, viszont nagy terhelésnél zavaró volt számomra (és főként feleségemnek) a 2000 körüli RPM. Ezzel a "tuning"-al viszont nem megy 1000 RPM fölé szinte sose, nem is hallani a ventit (az alapjáraton felül).Szóval köszönöm szépen, még tesztelgetem, mert kidobhat bármit még a gép, de egyelőre ez így mesterinek tűnik
-
-
F.B.I.
veterán
Mi most durva UV - el toljuk a fiam 7800XT -el, ott marad a minimum és 2300 - ra ment a max, ami mellé viszont kell a 1030 mV de itt semmi hangja a kártyának és a power limit - 10 - re állítva. Ha véletlenül elvesszük akár 1025 - re a feszt, már crash, hiába húzzuk mondjuk 2200- ra a minimum órajelet. Szóval durva UV alatt működik de magasabb órajelekhez, tuti kell a fentebb húzott minimum. És amikor a Helldivers megy 2 órát, egy The Finals 5 perc után omlik.
[ Szerkesztve ]
-
Dagaddt
aktív tag
Bocs de ez alatt mit értesz, hogy 6500xt nél a PCIE verzióra figyeljek?
A lap amibe raktam a Ryzen 5 8600G-t : [link]
Ja valószínűbb hogy 6600 lesz az vsak használt és nem 6500xt valahogy nagyobb az értelme és ha nem megy a hibrid crossfire (multiGPU) akkor is önmagában a 6600al is remekül használható lesz a gép! Vagy eladom ez már részlet kérdés.[ Szerkesztve ]
D°°ci (Sok pénzből mindenki tud akár 'gamer' PC-t építeni az nem nagy cucc)
-
Micsurin
nagyúr
válasz apollo12 #10265 üzenetére
Ennyire érzékeny az XTX? Nálunk a 78/79XT-k vannak fajsúlyban de azok nagyon szépen lemennek feszben mindenkinél 1100 alá. (stabilan)
Mondhatni scrum team tevékenység lett a Space Marine2....egera24 Stabilabb lesz vele az órajeled, amikor meg nem kell úgyan úgy nem fog pörögni feleslegesen. Csak 3D alkalmazásoknál emeli meg, ennél a szériánál eleve a gyáritól valamivel magasabb és stabil az amiben lehet reménykedni. Elnézve a teszt eredményeket redditen marha nagy a hajlamuk clock stretching-re, gyakorlatilag pontszámban alig változik a bench nálam is egy közepesen stabil 2730-2750 és egy beton stabil 2690-es boost közt. Érdekes egy széria még mindig... az RDNA2 valahogy kiszámíthatóbb volt.
Marha zseni youtubereknél valahogy mindig az 500-at látom, de ha nem viszem a Mint a Max után akkor garantált pár játéknál, hogy töltőképernyő előtt vagy után elfogja dobni magát a fesztől függetlenül. De ez csak az én tapasztalatom az elmúlt ~3-4 hét és ~110-120 óra játék alapján amit most a szabi alatt letoltam. Nincs hozzá semmi kézzel foghatóbb bizonyítékom mint az utolsó pár hsz-em ha visszakeresel, szóval ha más nem jó próbálgatást. Én fixen így hagyom mert jobban tetszik amit látok mind hőfok és stabilitás mind FPS és órajelben.Dagaddt 6500XT-nél a PCIE verzióra figyelj az alaplapon.
[ Szerkesztve ]
-
Dagaddt
aktív tag
válasz SirRasor #10260 üzenetére
Ez adott egy kis reményt!
[link] Ugyan ez 5600 és RX 6500 XT de a 8600G-mmel ugyan ez elvileg még hatásosabb lenne csak 6500 xt helyett azért gondolkodnék inkább 6600ban mert amúgy használhatóbb eladhatóbb valamire valóbb kártya! Amúgy az új Strix Halo APU-k nagyon ígéretesek, szimpik. Jól láttam hogy teljesen új foglalatba jönnek és még nincs is hozzávaló alaplap valami FP11?!D°°ci (Sok pénzből mindenki tud akár 'gamer' PC-t építeni az nem nagy cucc)
-
apollo12
veterán
válasz Micsurin #10259 üzenetére
Negyedik 7900xtx van nálam eddig ez vált be nekem nincs semmi cw, halk alap 408w tdp mellet, semelyiket nem tudtam stabilan 1110mvolt alá vinni, 7900gre meg simán 1000mvolton mainapig stabilan megy, benchekben vigan mennek 1100mvolt alatt, mostani kártyám indiana jonest, 1118mvolton végig vittem , bf2042 1125mvolton semi gond, cs2 meg eldobja magát (4-500fps en nyomom), vagy amd driver baszakodik vele
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Krisz0418 #10263 üzenetére
A 6000-es máshogy skálázott azt ne vedd figyelembe, ehhez képest a 6700XT-t nevetve belőttem pár óra alatt.
Én is hackeeeee ajánlására kezdtem el hozzá húzni a minimum órajelet, így sokkal sokkal stabilabb eredményt kaptam.
Keresd meg azt a feszt ameddig letudsz menni stabilan 500/3000-es max mellett, majd vedd vissza valamelyest a maxot (2900/2950 már bőven stabilra kihozta nálam is és munkatársnál is)
Ha megvan utána keress valami nem annyira GPU éhes játékot és nézd meg mi lesz az alsó határ amire beáll így a GPU. (Nekem pl Valheim és OW alatt ~2660 és 2670 közt szórt ezért belőttem 2650-re a minimumot.)Szépen beálltam így ~1075 mV-on 2650 / 2950-re, legalább 3 hete nem nyúltam hozzá és nem volt ami leverje pedig próbáltam durván sok játékot és nem 1-2 órákig. Benchmarkra állítani marhára felesleges mert nem fog valódi terhelési képet mutatni egyik sem szerintem. Azok ep*nis-re jók semmi másra. Ha játékra kell az UV-OC akkor azt játékok alatt kell kitapasztalni.
Ha minmaxolnál, ha már elég stabil vagy rakj rá egy RAM OC-t Adrenalinban. Ez egy pesszimista 200%-ig biztos órajelre rakja őket ami fix nem fog fagyni de garantáltan nem is a teteje. Ezzel még tudsz egy keveset játszani.
Szép és jó a csajos videó, de bőven lehet jobbat hozni több energiát belefektetve.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
-
Micsurin
nagyúr
válasz egera24 #10261 üzenetére
Min órajelet húztad a max után? Ha nem akkor ezért, Delta és OW nekem is elszáll ha a mint 500-on hagyom, ha a min/max-ot bejátszva találok nyugvó pontot akkor stabil alattuk is. (Valheim ugyan ez, ha nincs rendesen beállítva a min órajel akkor kevésbé GPU súlyos játékoknál eltudja dobni. Ha húzom a mint a max után akkor stabil marad az órajel és nem fagyok.)
-
egera24
tag
válasz apollo12 #10258 üzenetére
Nekem 7800xt van (Sapphire Pulse). Nekem is ez a tapasztalatom. Overwatch, Delta Force nem futtatják 100%-ra a GPU-t, viszont 1100mV alatt egyszerűen elszállnak és driver timeout-ot kapok. Nem is nagyon tesztelgettem őket, beállítottam rájuk egy-egy gaming profile-t stock beállításokkal.
Ezzel szemben egy Elden Ring vagy épp Cyberpunk 2077 simán elfutnak 960mV-al. Ugyanez a benchmark és stressteszt programokkal is. -
SirRasor
addikt
válasz Dagaddt #10247 üzenetére
8600G nem tud együtt dolgozni más GPU-val.
7800 XT-vel nem tudtam működésre bírni. Vagy az egyik terhelődött, vagy a másik - természetesen úgy, hogy egyszerre ment mindkettő.
Általában a játékokban még választó is volt, hogy akkor melyik legyen használva és nem volt olyan opció, hogy egyszerre, hibrid módon.
Mert találtál erről valamit a neten, hogy elméletileg lehetséges?Zsohi +1, viszont a 7800 XT után elég durva a visszalépés. Végül is csak eladtam, úgysincs idő játszani.
RDR2 minden maxról low-medium és 45 FPS fölé nem megyek, de most már zavar, hogy nincs meg a 60 FPS és nincs kedvem se így játszani
Viszont SOTTR - RT nélkül - maxon megy 60 FPS-sel, amin lehidaltam[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Micsurin
nagyúr
válasz apollo12 #10258 üzenetére
Max -12mV ami megy neki? Ezt mikor elsőre írtad már akkor meglepett. Másnap vittem volna vissza 14 napon belül, ha ennyire B szériás diet fogok ki... fixen menne az lentebb kényelmesen még csak játszani kell vele. Egész jól lemennek ezek a kártyák. (7700, 7800 és 7900xt is amik a látókörömben voltak eddig)
Krisz0418 CP2077 / Helldivers 2* / nem rég ajánlott f2p shooter / Metro Exodus*, a *-osak nekem extrém hamar kihozták ha volt valami. Ha ezekben 1-2 órát már elfutott akkor 99%-ban stabil pontot találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #10252 üzenetére
Kicsit elszoktam már tőle, utoljára 4éve a 6800xt-t oc-ztam.
TS extremeben, a gpu clock a 2. teszt első felében visszaesik 2760mhz körülre, utána megy tovább 2870-2880mhzel. Ez normális vagy több fesz kéne?
Áram kimaxolva, fesz jelenleg 1065mv-on. Memória 2760mhznél stabil, felette villog a kép már.szerk.: a gpu test elso fele gond nelkul stabilan tartja az orajelet.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
-
Krisz0418
őstag
válasz hackeeeee #10252 üzenetére
Jobban járok 3x8pinnel? Vagy elég ha 2db kábel van bedugva a tápba és az egyik kábel mindkét 8pinjét felhasználom. +másik kábel 8pin. Vagy három külön kábelről a 8pin?
cm v1200 platinum.AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 7900XTX ||
-
bobalazs
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Krisz0418 #10251 üzenetére
Kb, az összes.. TS extreme, FS extreme, mehetnek a simák is h legyen magas FPS, port royal.. Utána valami hw igényesebb gém, nekem a Ragnarök jónak bizonyult tesztre. Összes 3dmark lefutott, ragnarök meg hasalt, ergo kellett neki egy kis nafta.
Véleményem szubjektív...
-
Krisz0418
őstag
Mivel érdemes OC-t tesztelni? TS extreme? Speed way? Steel nomad?
xfx 7900xtx, minden full stock. TS extreme 58/65fok (gpu/hotspot) volt a max.
-
Dagaddt
aktív tag
Igen no ezért vettem hozzá: [link] ilyen memória párt és ez engem ki is elégítene ám de félek, hogy a fiamat nem fogja... ezért gondoltam hogy ha ez lesz a helyezet még megtolom egy dGPU teljesítményével aztán bele ért a kezem a bilibe! mert nincs épeszű árú új generációs Radeon (7xxx) a hardvert nézve valamelyest értem mi kerül egy 7600on 120k-ba de azért no, csak egy VGAkártyáról beszélünk és mivel a 8600G ben egész használható van ezért lenne jó megtolni azt, de nincs mivel ha jól értem.
Egyébként ebben a lapban: [link] mi ez a multiGPU támogatás?[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz F.B.I. #10246 üzenetére
Nekem kb ~30% volt a felár, annyit talán ért. Érdekes, hogy elvileg cirka ua a borda, csak a középső venti nagyobb, és a HS cirka 15-20 fokkal jobb mint a 7800XT-nél.. Nem is értem, és még ha kicsit visszább fogom, akkor még hűvösebb lesz sztem.
Ez csak a Ragnarök alatti teljesítmény, mert azt nyüstölöm most.. abban vannak olyan területek, ahol megjön a 40-50% között, vagyis ahol mondjuk beesett 60 fps körülre, ott most 85-90 Fps van..
Véleményem szubjektív...
-
Dagaddt
aktív tag
válasz F.B.I. #10244 üzenetére
Ilyesmi a cél csak màr megvan egy Ryzen 5 8600G és gondoltam olyan kártyát teszek mellé amivel össze tud dolgozni ha már APU és nem CPU de döbbenetemre úgy tűnik nincsen!!! Attól még marad a kb teljesítmény cél tehát valószínűleg veszek egy 6600ast és megpróbálom őket együttműködésre bírni 1-10%teljesítmény növekedésért is már megérné. Számomra minden esetre ez a piaci helyzet döbbenet! Hogy ezt megengedheti magának az AMD! Meg hogy ez nem téma. ENNYIRE Minden PC user tele van dellával!?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #10236 üzenetére
Tegnap végre kicsit megizzasztottam végre a 7900XT-t, ~75 foknál nem megy fentebb a HS, max talán 76, vram szintén 75-76 fok. Még nem vettem visszább, ergo 340w-n kapart folyamatosan.
Konstans 20-30%-al, teljesít jobban mint a 7800XT.
Mindez úgy, hogy néma venti, ~32-34%
Véleményem szubjektív...
-
F.B.I.
veterán
válasz Dagaddt #10243 üzenetére
Rakj össze egy olcsó Ryzen 1600-ot, meg mellé egy olcsó 6600-at és kész, annyit fogyaszt mint egy nextgen konzol. Így használom én is, tökéletesen lefut rajta minden, ráadásul, 32” 1440p monitorral.
-
Dagaddt
aktív tag
válasz Micsurin #10240 üzenetére
Hát ez az! Pont az Ár és a felesleges áram zabálás a problémám mindenkinek el adják most már rá kényszerítik SZINTE azt amire nincs is szüksége mert nincs már alternatíva. Csak a végletek! Gamer gép, munka gép, grafikus munkaállomás. A PCnek az volt a lényege, hogy mindenki ősszerakhassa igényének megfelelően.
"Normális dVGA"! Ezekszerint nem figyeltél pont az a lényeg, hogy nekem a kb. 20on-30 TFLOPs os teljesítményűtől nem kellene nagyobb mert minek?! Egy RX7600ra is sajnálnám kiadni azt a pénzt mert túl erős. Gyengébbel is lehet... bocs lehetne játszani ha volna.
Én szívem szerint ár érték arányban egy RX6600-al vagy egy PRO W6600-al meg is elégednék de ha már van az APU ban is egy kis kraft az miért kell hogy ott legyen kihasználatlan... ha rég létezik a módszer hogy ne így legyen.
Igazából tudom a választ: mert csak 2 valamire való GPU fejlesztő van jelenleg és el is kezdték felosztani egymásközt a piacot. Így a vásárló szív mert nincs verseny. Régen azert voltak a Woodook a Matroxok, VIA-k ezek eltűntek gyengébbek voltak de a piaci verseny csak nagyobb volt a PC-s világban.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Dagaddt #10239 üzenetére
Mire kell neked a crossfire amit egy mai értelmes dVGA nem tud magában megoldani azonos, vagy akár alacsonyabb árfekvésben?
A 74/75xx meg szerencse, hogy el lett felejtve. Volt 6500XT-m, már akkor sem kellett volna létrejöjjön az a kategória. Ott a 7600, teljesen korrekt belépő olyannyira, hogy konkrétan kár bármit betenni alá mert az már konkrétan kevés lenne játékra. (Retrozáson felül)egera24 Játék bug, 1080p-ben nekem se szórakozik, uw1440-ben igen. De ha rákeresel még XTX-el is tud akár szórakozni. Majd meghegesztik...
[ Szerkesztve ]
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Nekem van egy régebbi Hibrid Crossfire-es gépem. Tök frankó volt, és Gondoltam építek a gyereknek is csak egy újat. Azt nem gondoltam volna, hogy az AMD maga öli ki eme remek a technológiát. No de a lényeg, hogy vettem egy Ryzen 5 8600g APU-s gépet és gondoltam majd dobok mellé egy Radeon RX 74oo avagy egy RX 7500 VGA-t alsó középkategóriából, mert nekem nem kell izom gép erre kiderült, hogy már nincs ilyen kategória. Ami még furább hogy lehet, hogy már e szerint ez a korszerű APU semmilyen VGA-val hivatalosan nem tud együttdolgozni!?! Ez kurva nagy lehúzás és átbaszás így ebben a formában! A YouTube-on azért találtam ilyen videót.
[link]
Mondjuk én 7xxx-es kártyával raknám össze! Mit gondoltok?!
Valaki csinált hasonlót RX 6xxx vagy 7xxx kártyával?![ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz egera24 #10237 üzenetére
Delta Force neked is laggol a Warfare módban?
Nem igazán...
Elég jól tekeri mondjuk a gépet.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Scarletiel #10235 üzenetére
Hát, csak 12GB... Akkor inkább AFMF-el egy 7800XT. Vagy 7900XT.. Ha kell a csillio FPS.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Scarletiel
senior tag
Mondjuk úgy is az lesz, hogy semmit nem lehet majd kapni hazai áron sem, főleg nem 5070-et, mert amint megjelenik a bot scalperek felvásárolták már. Aztán majd apróról lehet bugázni 600-ért 5070-et.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
jimpo
senior tag
válasz BandiT85 #10233 üzenetére
Ha többet akarsz, többet fizetsz.
Eközben a gépem... 7800 XT mellett 5800X3D processzor 1080p felbontás.
Persze lehetne locsolni a lóvét hogy magasabb, továbbra is natív felbontáson meglegyen nagyjából ugyanez a képkockaszám.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
egera24
tag
válasz BandiT85 #10225 üzenetére
Ezt én is úgy olvastam valamelyik fórumon, de a megközelítést úgy kell nézni, hogy a jelenlegi hardveres teljesítményben valószínűleg elértek a gyártók egy határt, ahol nem lehet effektíven tovább növelni a nyers teljesítményt.
A mai csúcs GPU-k így is böhöm nagyok, sok energiát igényelnek és sok hőt termelnek.
A jelenlegi irányvonal szerint az AI és a frame generation a jövő. Ezért is fókuszálnak erre a tech-re a gyártók. Nyilván van hardveres fejlesztés is, de nyers erőben kisebb.
Egyébként eddig is ugyanez volt a menetrend, ha kell a nagyobb teljesítmény, vedd meg az új kártyát.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Tyler Durden #10229 üzenetére
Igen, hasonlóan gondolom én is. Csak más is említette, hogy sanszosan az lesz majd (reméljük sokára), hogy szinte kötelező lesz a DLSS vagy az FSR, hogy rendes teljesítmény legyen elérhető ingame..
Bár most is ez főként magasabb felbontás mellett szükséges, aki nem FPS huszár, azért a 1440p 60 fps simán elérhető már.. Persze a kérdés az igény..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kopidoo #10228 üzenetére
True, csak nem ezt tolják a marketinggel, ami azért gáz egy kicsit.. Persze az új dlss miatt ugrik akkorát.. szerintem, de majd kialakul. És majd meglátjuk.. Illetve persze, ez a játék miatt is így van, mert dlss-re van kihegyezve. Na de ezt itt engedjük el mert nem ide való
Izgalmas lesz majd az új FSR, majd meglátjuk mit hoz.
Véleményem szubjektív...
-
addikt
válasz hackeeeee #10227 üzenetére
Számomra a kérdés az, hogy meddig lehet ezeket kapcsolgatni, mármint RT-t vagy PT-t. Amíg raszterben erős egy kártya és nem akarok csillivillit, mert nem kötelező bekapcsolni, engem addig nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát..
Én keresgéltem egy csomót, hogy van-e natív összehasonlítás a 4090-5090 között, és, kb. 1 dolgot találtam, ahol fullos CBP összehasonlítás van ahol 17 kontra 26 fps van talán, és kb. ennyi, de semmi mást.. 4K natívban azt hiszem, fullos RT-vel.
Sajnos tartok attól, ha beindul ez a DLSS mizéria, hogy szinte csak ez lesz.. Sztem ezért is kezdte el masszívan fejleszteni az FSR-t az AMD is, hogy vesenyképes legyen.. mert ugye jelenleg a framegen nagyobbat gurít mint az FSR..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Micsurin
nagyúr
...én azt várom mikor kapunk a nyakunba olyan grafikai funkciókat amiket tudnak kötni ~2 évent az új genhez és így a fejlesztőkön áttételesen de kikényszeríteni a váltást. De amerre halad az irány lassan a unicard sem elképzelhetetlen... legyártanak egy kártyát aztán majd monthly fee-ért cserébe több csomagban elérhető teljesítmény állandó szerver kapcsolat melle persze. Na jó horror vége.
-
BandiT85
aktív tag
Durva, hogy most már lassan ott tartunk hogy nem az a kérdés, mekkora számítási teljesítménye van egy adott kártyának, hanem hogy mekkorát tud hazudni...És ha akarod a legújabb felskálázást/frame gen-t, akkor bizony meg kell venni a legújabb, legnagyobbat fake-elni tudó hardvert.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz SirRasor #10223 üzenetére
Mert én több DF videót nézek, és ez jött szembe.
Elvileg szerkezetileg nem jó hozzá az RDNA3, mert nagyobb erőforrás igénnyel tud működni csak, de elvileg úgy olvastam, hogy ettől függetlenül tud működni.. Szóval, talán lesz, csak nem fog akkorát gurítani, mint az új szérián majd. De erről még nincs tényleges infó sehol sem.
Véleményem szubjektív...
-
SirRasor
addikt
válasz hackeeeee #10220 üzenetére
Miért nem a forrást linkeled?
Valószínűleg teljesen csak az új HW-val fog működni, mert ha már kisbetűvel odatették, akkor valószínűleg több AI core kell hozzá, mint ami RDNA3-on elérhető? Ki tudja, talán 7800 XT és fölötte menni fog.Make Love not war!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Véleményem szubjektív...
-
Zsohi
őstag
válasz Krisz0418 #10212 üzenetére
3.14csa nagy a szórás és a clock stretching se gyenge ebben a szériában. Elég ránézni a 3DMark eredményekre, megint kiadhattak volna egy külön szériát a jobban sikerült chipekből és akkor lehetne 7950 XTX is. Ha kifogsz egy retek darabot, ahogy az nekem is sikerült még 525 Watt-os teljesítmény mellett is alig sikerült egy ~17%-os extrát kihozni belőle a penge élén táncolva. Egy középsz@r-ban akár egy sima 20% is benne lehet. A top 100 3DMark eredményekről már ne is beszéljünk.
-
Krisz0418
őstag
válasz apollo12 #10213 üzenetére
Na meglesem koszi. Gondolom nem csalodtal az xfx-ben. Nem akartam nitro+t venni orias felarral.
szerinted eleg egy ddu-s driver torles es fel az uj friss driver? Nem akarok windowst ujrarakni. 6800xt—->7900xtx csere lenne szoval olyan sok minden nem valtozhat.
-
Krisz0418
őstag
Mivel kedden jon az xfx 7900xtx-em..mennyire szereti a tuningot ez a szeria? A 6800xt-m pl gond nelkul megy 2500-2550mhzen, ahogy tudom a legtobb tudja.
kivancsisagbol raprobalok majd, de valszeg nem ugy lenne hasznalva. Itt is mokolni kell vele kulso progival pl a tdp limitet stb? Mit lehet kihozni belole max fogyit? 6800xt-vel asszem sikerult ~350wattot.
-
Atish19
őstag
válasz gaben88 #10200 üzenetére
Felapplikáltam az X3D-re is. Itt valahogy nem hozott akkora javulást. Viszont itt eddig is nagyon jó értékeim voltak. Asztalon IDLE az eddigi 40 helyett most 37-38. Játékok alatt 58-60 helyett 53-56 környéke. CB R23 alatt 76 fok. Mindezt 23 fokra fűtött szobában nagyon jól szellőztetett házban. 5800X3D-től ami elég forrófejű azért ez nem rossz eredmény Be is fejeztem az offot csak mivel többeteket érdekelt visszajeleztem. Remélem ennyi belefért
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
F.B.I.
veterán
UV, OC ha valaki bármelyiket tervezi és már unja a benchmarkokat (amik általában le is futnak stabilan), azoknak ajánlom az ingyenes The Finals c. játékot (multi), hamar megmutatja ha nem stabil valami. Ha 1 órát elpötyög, nem lesz gond a beállítással, gyorsabban dobja magát, mint a Helldivers 2 (ami ugye nem is ingyenes, cserébe bétatesztelő vagy).
-
Curtain
senior tag
válasz ggbuffon1897 #10205 üzenetére
Nem adnak hozzá de azért jobb ha alátámasztod szerintem. Az én merc-em kicsit lóg ha nincs alatta semmi. Nem vészesen de hosszú távon biztos nem tesz neki jót ha nincs alatta semmi.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ggbuffon1897
őstag
Xfx 7800xt melle (black edition) adnak vga tamasztot?
A core / mag verzional olvastam h nem, ennel nem talalom. Fura lenne egy 35centis monstrumnal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Yettel topik
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile 2
- Milyen processzort vegyek?
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...