Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bib
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Vagy most megveszed az újat , majd akkor adod el a régit ha elszállnak az árak.
-
Bib
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
160-180 kb
-
Veiled Bride
senior tag
Egy 7800xt-t mennyiért lehet mostanában vajon reális áron eladni? Még 2 év garancia van rá.
-
samfishR
senior tag
PTM-el megszereltem én is a nitro 7900XTX-em, eddig maxos ventivel volt 105-110°C, most meg már 85°C fölé nem megy a HS alap venti beállításal

kicsit nagyobb a pad mint a gpu, így egy tipp, aki szeretné felrakni a PTM-et és nem akar a körbevágással szenvedni: ráraktam a padot és csak körbehúztam a vga szélénél a fóliát egy fogpiszkáló oldalával, így elvágta alatta a pasztát
ez lett az eredmény:
előtte persze hűtőben volt a pad.így nézett ki a gpu és a hűtő, látszik, hogy volt ahol már paszta sem volt közte:

-
raziel01
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Alzán ment egy időben, hogy mikor olcsók voltak a tápok akkor sokan vettek. Amikor meg felment az áruk és cserélni kellett volna akkor alza inkább visszaadta a pénzt.

És ott voltál úgymond veszteség nélkül, mert visszakaptad az árát de mondjuk az adott táp már 20k-val többe került szal csak többért tudtál venni. -
Asshur
tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Nekem most egy GRE van a gépben, de vettem egy 7900 XT-t tartalékba, nyers raszter erőben nem sokkal több, de a 20 giga nagyobb sávszélességű vram később a textúrák méretének növekedése miatt jól jöhet, FHD 144 Hertzen vagyok, és maradok is még jó pár évig. A "kötelező" RT-re is elég lesz ebben a felbontásban.
-
válasz
MZsoltee
üzenetére
A jósolt áremelés miatt én is egy 9070XT-n gondolkozom, de csak az új termékhez járó garancia szól mellette*.
Semmi más értelme nem lenne a mostani 7900XTX-ről váltani.*jah és lehet vadászni az olvadós 12VHPWR nélküli peldanyokat, amivel a Nitro+ kapásból ki is esik.
Csak ott van a kisördög a vállamon, hogy ez a 450W-os dög bármikor beadhatja az unalmast... Mondjuk akkor legalább szép dísz lesz belőle, ha elemre kötöm a LED-eket

-
MZsoltee
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Akkor Man ikabb egy 9070.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
+1 a PowerColorra. Nem egy forrófejű és csendes. Nekem 7800 XT-ben egy Red Devil van.
Kíváncsi leszek addigra (év második fele) milyen árak lesznek. Ezt most olvastam: [Kiszivárgott: Durva áremelés készül az Nvidia és az AMD videókártyáknál is] -
M.T.
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Powercolor se rossz ha találsz reapert, uv al nagyon jó. Nekem Hellhound van kicsit nagyobb de xfx nél még mindig kisebb
-
Veiled Bride
senior tag
Az előző kártyám (Rx6800) is xfx volt igaz az "csak" egy Swft de azzal is maximálisan meg voltam elégedve. A következő kártyám is xfx lenne de sajnos ahhoz házat és/vagy alaplapot is kéne cserélnem. Sajnos az xfx 9070xt-k vagy túl hosszúak vagy túl vastagok ahhoz hogy nálam jelenleg elférjenek. :/
-
tusi_
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Grat, szerencses vagy akkor. Nalam ez a 2. 7900xt. Az elsot visszakuldtem 2 honap utan, mert 49/110 fok volt. Az uj egy honapig birta, majd az is elment a 60/105 fokig.
Most mar nem foglalkozom vele, meg valahogy be is allt, lehet szetterult a paszta kozben nem tudom, de mstanaban nem megy 85 fole, persze egy kis UV vel. -
tusi_
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Uj a kartya?
-
tusi_
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Nekem az van es jo a hutese, HA nem hotspotos. Marpedig mindegyik az, igy a Merc szenved ettol, mert a leghangosabb ventije van.
Egy kis PTM utan viszont rendkivul jo lesz, a ventik alig hallhatoak, mert 35% alatt maradnak meg csucsterhelesnel is. -
Veiled Bride
senior tag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Az Xfx Merc-nek van az egyik legjobb hűtése a 7000-es szériában.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Küldtem PU-t. Bocsi telóról vagyok.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Tudod esetleg a nevét, vagy profilját, vagy valami elérhetőséget?
Lehet kérek egy árat rá, bár nem szívesen nélkülözném napokig a kártyát.
Viszont az is lehet, hogy mindjárt, hirtelen felindulásból kiszedem a kártyát és újra pasztázom. Tényleg csak a termal padoktól félek, hogy milyen állapotban vannak.
Egyébként tegnap rosszul írtam, nem Gigabyte, hanem XFX a gyártó.
[Ez a fajta]
Lehet tudni valamit az XFX-ek hűtéséről, hogy gyengébb, vagy ilyesmi? Kicsit féltem is tőle, előtte gőleg Giga kártyáim voltak, meg 1-2 Asus. -
MZsoltee
veterán
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Van erre aprón kolléga, akinek van tapasztalata. Ha pár napig tudod mellőzni a kártyát szerintem csináltasd meg vele.
-
Nuada herceg
őstag
Köszi!
Hát végülis még nem lehet olyan öreg a kártya, hogy a padok morzsolódjanak már.
Anélkül, meg egy újrapasztázást könnyen megoldok szerintem. CPU-t sokat csináltam már, de VGA-t komolyabbat, ahol volt pad is, még csak 1-et. Attól valahogy félek.
De most dota közben a menüben, míg el lett fogadva a meccs, és várni kellett, 110 fokos volt a hotspot, másodpercekig!
Ez már komoly azért. Hiába az alulfesz. -
Bib
őstag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Padok nem szoktak sérülni, visszatehető általában. Gpu-ra nagyon jó a ptm 7950, többen is használjuk, elég olcsó kell hozzá kézügyesség. Újabb 9070xt-ket is ezzel készítik a gyártók többsége.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Értem!
Köszönöm szépen neked is a választ és Omis fórumtársnak is.
Ezt szerettem volna elkerülni, de nem akarom megsütni a kártyát, úgyhogy állok elébe.
Milyen vastagságú thermal padok kellenek? Elég 1 méret? Vagy ide is több vastagságú kell? Mint feleségem laptopjához. Kikészültem tőle.
-
Omis
senior tag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
hasonló bajom volt csak az új paszta és új hővezető lap segített!
-
válasz
Nuada herceg
üzenetére
Ha tartósan 30...40°C felé megy a delta, azt sajnos csak újrapasztázással fogod tudni megoldani.
Ha finoman szeded szét, akkor a thermal pad-okat nem kell majd cserélni, elég lesz csak a GPU-t újrakenni.A paszta amúgy valószínűleg kinyomódott középről. Tipikus probléma az ilyen nagy GPU chip-ek esetén.
Így nézett ki az én 7900XTX-em:
Ha már szétszeded, érdemes elgondolkodni rajta, hogy paszta helyett nem-e akarsz inkább egy tartósabb Thermal pad-et rakni, pl Thermal Grizzly Kryosheet.
A biztonság kedvéért érdemes Kapton szalaggal körberagasztani:
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte Aorus RX 7900 GRE kártyám. Valamikor tavasszal vettem még használtan. Semmi gond nem volt vele, viszont megfigyeltem, hogy játékok alatt a hotspot 100-102 környékén mozog. Persze olyan játékoknál, amik pörgetik rendesen a GPU-t. A GPU hőmérséklet teljesen rendben van, jó nagy hútő van rajta. Aztán valahogy elengedtem ezt a hotspot mizériát. Majd most, ma délelőtt néztem játék közben (PoE2), hogy 106 is volt a GPU hotspot! Az már azért úgy ijesztő. Aztán visszament, de ilyen 102-104 között mozgott. Mit tudok tenni ezzel? A kártya viszonylag új, szóval gondolom nem kellene még újra pasztázni. A ház jól szellőzik, viszont csendesre van véve minden venti, úgy állítottam be manuálisan. Persze van egy Game mód is, mikor láttam a forró értéket, akkor átraktam arra. Ilyenkor jobban pörögnek a ventik. Most az Adrenalin szoftverben beállítottam az alulfeszelést. Nem tudom jelent e valamit. Megyek, játszom kicsit, figyelgetem az értékeket. Valami vélemény? Gondolom ez már nem jó érték azért. -
Omis
senior tag
Hőfok problémák megoldva!
GPU hő 55-60,hotspot 70-76 vram 88 .ez 100% terhelés mellett 250-270 wattos fogyasztással,
paszta ami rákerült Endorfy pactum 4, hőelvezető lap meg minus pad 8 -
HEAHEA
aktív tag
válasz
R1c3i_BNGK_
üzenetére
Szervusz sorstárs!
Most olvasgatok a fórumok között és megtaláltam az írásod itt. Ez nekem is előjött korábban. Érdeklődtem itt: [link] és itt: [link] . Tapasztaltam amit itt pár hsz.-szel korábban #12036 apollo12. írt.
Megoldás: régebbi, stabil driver telepítése. Erre gondolok, mert amióta Szenteste felraktam a VGA gyári oldalán lévő drivert, jó régi , nem jöttek elő az általad tapasztalt anomáliák.Lehet csoda történt?
Majd még meglátom mi lesz, de egyelőre ezt tapasztalom. Végig jártam amit írtál, igaz nem küldtem vissza a kártyát bevizsgálásra, de monitor csere, kábel csere, stressz-teszt, driver újratelepítés, majd windows 11-é is fel a legújabb driver és akkor is.
Ezek után DDU használat és a régi-régi driver. Egyelőre nincs hibaüzenet, újraindulás sem. Kopp-kopp.
Nem tudom okozhatta a bajt, hogy valami összekad a rendszerben, passz.
Szerintem ez valami szoftveres baj lehet. -
jimpo
senior tag
Unreleased Radeon RX 7700 XT MBA prototype shows up with AMD-style reference cooler
Rég láttam ilyen piros PCB-t..
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Swaggering78
üzenetére
Csak az nem tol ekkora droppokat…

Jó cucc lenne ez az RDNA3 tunningra, de leginkább bench alatt. Gyakorlatban nagyon hamar eldobja az órajelet. -
heavygrip
senior tag
Ja, és nálam ez az átlag volt, amúgy a max kb. 63/81. De ez nagyon GPU intenzív környezetbe van, 75 hz-en játszok, szóval nem teker folyton 100-on a GPU.
Érdekesség hogy Rouge City egyáltalán nem akad, egy röccenés nincs játék közben, a kieg. viszont elég sok helyen dadog... bár nem vágom és nem is tudom mihez kötni, mivel még leg intenzívebb harcba sem szaggat be
megyek egy üres részen és ott random fordul elő.
Annyira nem zavaró.
Mindegy. Be tudom unreal engine 5 sajátosságnak
-
tusi_
addikt
-
heavygrip
senior tag
Szerintem jó lesz hozzá. Mondom,nekem bevált. 3.5 óra Robotzsaru dlc után átlag 59/70 fok. Rpm asszem 1700, de majd megnézem ha gép közelbe leszek.
Nincs hirtelen felugró ventilátor fordulat, hanem szépen a terheléshez van igazítva. Észre sem veszed játék közben.Nekem Pulse van (az összes Radeon kártyám az volt idáig) és ezek 2000-2200Rpm-nél már hangosak, részemről legalábbis. Így próbálom/próbáltam ez alatt tartani őket.
Most 1070mVolt-on megy gyári órajellel. Stabil, 3.5 óra Robotzsaru után bátran állítom
lehet lentebb megyek, bár így is faragtam a fogyasztásból, gyári 230-240Watt helyett most 190-200Watt 100%-os GPU kihasználtság mellett. Annyit eszik mint a stock 7600XT 
-
tusi_
addikt
Halli
Ha nemetben vetted, akkor oda szol a Gewährleistung, azaz a jotallas. Minden ugyedet a bolt intezi 2 evig. A garancia a gyartohoz szol, azaz a seggsziklahoz.
Volt hotsotos kartyam - XFX Merc 7900xt - es nem foglalkoznak vele, amig nem 110 fok tartosan. Enyemet bevizsgaltak, aztan visszakuldtek, hogy nem talaltak semmit hibat. (Mindfactory)
UV val probalkozzal meg, sokat hoz. Ha ugy is magas a HS, akkor probald meg csereltetni. Javitani a boltok nem javitanak, visszakuldik a gyarhoz. Ez kb. 5-8 het.
Enyem most extrem terheles alatt max 89 fok - ez egyszeri peak volt, altalaban 85 fokon megall - ugyhogy nem foglalkozom vele. UV sokat segitett.
Hogy milyen ertekekkel probalkozz, azt valki, akinek 7800 a van tudna megmondani. -
Swaggering78
kezdő
Boldog karácsonyt mindenkinek. Jöttem egy speedway eredménnyel. Úgy láttam még senki nem posztolt hasonlót ide.
Ez egy top 1-es rtx 5070 es eredményt is felülmúl. Tud ez az amd ha egy kicsit meg van tekerve.

-
Omis
senior tag
Hali mindenkinek van egy ASRock rx 7800xt(steel leegend ) kártyám ,UV val próbálkoztam de kifagy úgyhogy ezt hagytam is teljesítmény felvételt is megnéztem -10% és így is felszokik a kártya GPU hotspot-ja 92 fokra 87 százalékos terhelés mellett,ha 100-on megy akkor 97 is de itt meg vissza veszi az orajelet már , természetesen garis még (németbe lett véve),itthon is megcsinálják vagy ki kell küldeni?vagy óvatosba csináljam meg én?(Csavar matrica) köszi.
kb most lesz egy éves ,a ház airflow tökéletes,mert maga a GPU hő 65 körül szokott lenni. -
Alogonomus
őstag
válasz
lukacsger
üzenetére
Nézd a jó oldalát. A te GCD-d is annyira jó minőségű, hogy a fogyasztási keretéből a driver érzésre elengedné 3 GHz fölé is, mert a GCD-t még bőven stabilnak érzi, csak sajnos ilyenkor üt be az a valószínűleg valami GCD és MCD-k közötti adatszinkronizációs gond, ami megakadályozta, hogy az RDNA3-mal a 4090 ellen is versenyezhessen az AMD. Viszont annyi hasznod csak következik a jó GCD-ből, hogy a gyártói brossúrában csak 2680 MHz-ig garantált kártyád a még stabil 2800-2900 MHz mellett is valamennyivel az engedélyezett fogyasztása alatt üzemel, hiszen nem kell "kifutnia" magát a bekorlátozott maximális frekvencia következtében.
-
Johnny001
senior tag
válasz
R1c3i_BNGK_
üzenetére
Hali! Adrenalinban a VGA kártya memória órajelét én megpróbálnám lejjebb venni! Nekem az okozott gondot, egy próbát megér!
-
válasz
lukacsger
üzenetére
A kártyán lévő BIOS kapcsoló melyik állásban van?
Ahogy olvasom, szerelték 2 vagy 3 állásúval is, amelyikből az első állás a standard, és a másik a csendes és/vagy OC kellene legyen. (állítani csak kikapcsolt állapotban szabad)Ezt tudom elképzelni az egyetlen forrásnak, ahonnan az indokolatlanul magas órajel származhat.
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
lukacsger
üzenetére
Nekem ugyanezt produkálja Forti alatt a 7900xtx nitro, az órajel 2900-2950 Mhz-re történő visszavétele és minimális UV (1130mv) általában stabil eredményt hoz, de ez is driver függő.. Volt, hogy csak a 2850 Mhz lett a tuti... azt nem mondom, hogy normális, de ez van
A többi játékkal nincs bajom a gyári beállításokkal, szóval lehet, hogy csak az UE5 a háklis...
-
Swaggering78
kezdő
Ezek az időtúllépéses hibák nálam is megvoltak. Helyrejött azóta a kártya. DDU tisztítást csináltam csökkentett módban, letiltottam a win update szolgáltatást, majd felraktam tiszta telepítéssel az adrenalin drivert. Nekem max órajelen is stabil a kártya.
-
Bib
őstag
válasz
lukacsger
üzenetére
Igen, az adrenalin képes túllőni az órajelet. A kártyád 2680mhz gyárilag, minden e feletti OC és tuningnak minősül. Nézd meg azt az órajelet amit stabilan tart game alatt max terhelésen és azt állítsd be maxnak adreanlinban. A minimum szerintem mindegy. Ha így stabil, akkor mehet egy kis undervolt.
-
M.T.
senior tag
válasz
R1c3i_BNGK_
üzenetére
A 4db ram jobban terheli a chipsetet, általában a könyvben is benne van, hogy kisebb órajalre kell számítani 4dbnal. Nálam Asrock lap 2 rammal 3800Mhz en mennek a ramok 4 esetén csak 3600Mhz a stabil.
-
lukacsger
csendes tag
Sziasztok. Kiváncsi vagyok a vélmenyétekere. A Fortinte alatt a 7900XTX Nitro gyári beállitások melett folyamatosan kifagy időtúllépéssel (tobbi játekkal ez nem fordul elő). Gyárilag 3040 Mhz-re lövi be az Adrenalin. Minden driverrel friss Windows utén is ugyan ez van. Amit megfigyeltem, hogy nagyon magas Mhz-eket ér el játék közben pl 2950Mhz. Csak egy dolg segit ha visszaveszem a max orajelet 2850-re és a minimumot pedig 2350-re.
Mi lehet a baj kifogtam egy gyengye példányt? Ez igy normális szerintetek, hogy gyári beállitásokkal játszhatatlan valami? -
R1c3i_BNGK_
újonc
mikor le települt a win11 ami 2 napos msi dolgokat le szedtünk amit egyvől fel dobott, de valószínűleg nem az lesz a baj , mert az elözző win10-en nem volt rajta és gép újra rakás után is csinálta ugyan úgy , gondolod hogy a 4 ram lesz a baj ? Bár amikor csak a kártyát cseréltem akkor még 2x8gb volt benne 2db sloton. Most le szedtem a FURMARK-ot, már 10 perce megy , de semmi akadás fagyás crash nincs , szépen fut 150 átlag FPS-el . Ugye ez gpu killer. De elötte fel mentem R6-ba be töltött a match el indult fél perc el telt ahogy el indult a game és egyből crash . kb 30 mp-ig fekete képernyő volt mindkét monitoron , majd valahogy lett kép , de akkor már crashelt a gameből.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
R1c3i_BNGK_
üzenetére
A ram benne van a kompatibilítási listán ?
Túl sok az anomália, valami alapvető gond lesz. -
Bib
őstag
válasz
R1c3i_BNGK_
üzenetére
Az undervolt az biztosan nem segít ilyen esetben. Minden tuning kikapcsolása. Nincs valami segédszoftver? Msi ab vagy az Msi control center vagy bármi osd, vagy barkács, tweak kramanc? hardveres gyorsítás kikapcsolés chrome, steam,discord stb. Én ilyenkor azt szoktam, hogy memtest, cpu teszt, ssd teszt, ha minden jó, akkor friss windows, ezután windows updtate, amd chipset driver, hang driver, vga driver majd game telepítés és semmi más. Ezután teszt. Egyébként az amd nem csípi a 4db memória modult, de ez más tészta.
-
R1c3i_BNGK_
újonc
Sziasztok , vettem egy sapphire rx7600 videókártyát. Akkori többi alkatérsz : msi b450M mortar max alaplap, ryzen 7 3800x , 2x8gb ddr4 3000mhz ram, fsp 700w-os táp. A kártya csere után egyből ddu, új amd driver stb, és elő jött már akkor a ,,amd szoftver időtullépés miatt le állt" hiba a story vagy singleplayer alapú játékoknál. Majd került bele 4x8gb ddr4-es 3200mhz memória , nem változott semmit. Majd a kártyát vissza küldtem garanciába majd vissza küldték hogy ki lett javítva de semmi változás. Majd meghallt az alaplapom , és vettem egy MSI B550 alaplapot, és kapott win11-et a gép, de ezek után se sikerült . Le van a legfrissebb driverre frissítve , de semmi változás , ezek mellett lejebb vittem a kártya V-ját, le undervoltoltam , de az se oldotta meg a hibát. Esetleg a fent említett dolgokon kívűl van e valakinek más megoldása azt megköszönném ha le írná. Már azon is gondolkozom , hogy NVIDIA-ra váltanék kártya téren , kinek mi a véleménye erről ?
-
tusi_
addikt
válasz
ADAM1337
üzenetére
XFX hez - ha ez a Merc 310, marpedig ahhoz ajanljak - abszolut felesleges. A kartyanak extrem jo hutese van. Hangos, ha felkuszik 35% fole, de igazabol a 35% mar boven eleg a GPU 60 alatt tartasahoz. A Hotspotnal meg tok mindegy, az igy is ugyis felkuszik, akarhogy megy a venti. Inkabb egy PTM7950 es egy 34-35% koruli venti profil. Akkor meg nem hallhatoak a ventik es az edge homerseklet is boven jo.
Nalam 7900xt Merc 310 van es 35% korul meg nem hallom a kartyat, hofok 60 alatt van.
-
apollo12
veterán
Hali valaki már probált ilyet
, gondolokzok rajta, hang, hütés miatt.
[link] -
tusi_
addikt
Rossz topi. Bocs
-
heavygrip
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Attól függ milyen terhelést kap a GPU. Pl. Robotzsarunál vannak olyan részek ahol felmegy 85 re,de ez nagyon a max és ritka. Átlagosan - 3,5 óra játék után - 57/70fok 1500 fordulat.
-
Veiled Bride
senior tag
Az én xfx merc 7800xt-m játék alatt olyan 700-800at forog gyári venti profillal. A hotspot max 75fok. Nagyon rendben van a hűtése. Igaz egy jól szellőző házban van.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
...igazából az a kép valaki mástól van...az enyém [így] néz ki...viszont nálam nem lehet lemenni 30% alá, csak a zéro rpm-mel...aztán ha bemelegszik, rögtön 30-ról indul...bár nem zajos, csak láttam itt többeknél hogy 20% alá is le lehet menni-csak nálam nem...
#12040heavygrip : ...egyedi koncepció...bár nekem nagyon hiányozna a passzív üzemmód is, és aggódnék, ha még 90 fokos hőmérsékletnél is csak 55%-on forognának a ventik...
-
Str8 sk8r
őstag
...mindenkinek köszi a driver tippet...egyenlőre a 25.12.1-et nyegtetem, majd lecserélem legalább próbából a 25.9.1-re...
...a [képen] ez a 15%-os venti minimum sebesség opció egyébként mindenkinél játszik ?
... -
apollo12
veterán
hali fel rakom a legujabb drivert mukszik 1 resi ig utána mindig ez fogad .... mi a bánat baja van
-
Veiled Bride
senior tag
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Driveres problémák akadnak bőven most mert a "redstone" náluk most a priorítás. Ha gondot tapasztalsz a legújabb driver-rel akkor töltsd le valamelyik augusztus, szeptember környékit. Azok még jók voltak. Én csak a bf6-al játszok most, a novemberi driver egy katasztrófa volt de ez a mostani meglepően jó. Legalábbis a battlefield-hez.
-
Str8 sk8r
őstag
...teljesen igazad van - bár nem teljesen értem...
...nálunk nagyon lassú a net hála a vodkafonnak - az ~1 gigás drivert kb 1.5 óra alatt szenvedtem le...8.-án még az elöbb emlitett 25.11.1 verzió volt fent...előre letöltöttem még a kártya cseréje elött...
...fel is telepitettem még akkor...most pedig már a friss van fent...
...
...értem én hogy autómatikus, de ha elkezd frissíteni akkor annyira leterheli a netet, hogy semmi se megy addig kb egy órán át...azt észrevenném...
...
...és akadnak még driveres problémák?
- mert olvastam, hogy volt néhány... -
Str8 sk8r
őstag
...sziasztok...
......a mai nappal indulva csatlakoznék a klubbhoz egy komplett gép-frissítés okán...
...aktuálissá vált a "gémer"
gépem frissítése...vettem magamnak egy [7600] -as kártyát (a régi 6500-as helyett)...a topikot illetően visszaolvastam kb az első 6500-7000 hozzászólást...szomorúan vettem észre, hogy a 7600-as kártyáról nem sok szó esett...gyermekien naív lennék azt gondolni, hogy ez csak azért van mert nincs gond a széria ezen szegmensével...
...
...első körben érdeklődnék hogy mik a tapasztalatok a jelenlegi (AMD oldalon elérhető) 25.11.1 driver-rel ?
... -
jimpo
senior tag
-
tusi_
addikt
válasz
Swaggering78
üzenetére
Köszi.
-
tusi_
addikt
válasz
Swaggering78
üzenetére
Köszi a valaszt. A furcsa az, hogy a cutsceenek is iszonyat durvak, indokolatlanul tolja meg a rendszert. Az hogy a cpu ilyenkor meleg, az gondolom az eloshadereles miatt olyan, amilyen, de GPU-nak nem kene.
Erdekes egy darab mindenesetre
-
heavygrip
senior tag
Nekem is teker a proci,de csak az elején, aztán játék közbe nem para(50-55fok), a CP2077 jobban eszi a CPU -t.
Nálam nem főtt a GPU (7700XT) 1070mVolton megy fél éve, eddig a Doom alatt vettem észre hogy "melege" van asszem ilyen max 80-85körül volt a hot spot.
Majd este megnézem a RoboCoop-ot, mármost kíváncsi vagyok. -
tusi_
addikt
-
jimpo
senior tag
Robocop simán lehet hogy kevésbé CPU limitált, a GPU kihasználtság hogyan alakul?
A STALKER 2 pedig most is dolgoztatja a procit, bár jobb mint megjelenésekor.
Érdemes magas natív felbontáson, akár 4K esetén megnézni Epic és Ultra beállításokkal. Plusz keresni olyan helyeket, ahol jobban teker a kártya...
-
tusi_
addikt
Letezik olyan, hogy a sz..ul optimalizalt game - Robocop Unfinished Business - olyan magasra tolja a GPU hotspotot, amit egyik masik jatek sem tud?
Ma toltam AC Rallyet, Stalker2-t es Robocopot - mind UE5 engine - es csak a Robo tolja fel 88-ra a HS-t, a tobbiek alulrol nyaljak a 80-t. Meg az atvezetokben is 70 Fps mellett siman 80 fokra megy fel, mig a jatekban 120 Fps korul 85-88 fok.
Kozvetlen a Robo utan bementem Chornobylba es a mar elomelegitett GPU-t sem tudtam 75 fok fole vinni.Ez valami anomalia?? Stalkerben lattam parat, de nem ilyet

-
jimpo
senior tag

Majd kiderül mennyire tartós, tegnap 9070XT XFX Quicksilver -t rendeltem azon is PTM7950 van.
Kell a plusz erő 1080p-ről 1440p-re váltás miatt, "sajnos" megszoktam a magasabb képkockaszámot. Meg egyébként is, csak jön a karácsony...
Szóval, most vagy soha. 
-
Swaggering78
kezdő
Az én kártyámra rendeltem ptm-et. Magam raktam fel. Fagyasztóba beraktam fél órára előtte hogy könnyebben lehessen dolgozni vele. Igazából csodát tett. 1xx fokos hot spot értékem volt. Levitte 85 fokra zárt gépházban van használva a kártya. Semmilyen más paszta nem vált volna be mert mindet kinyomta volna oldalra a hűtés felfogatás ereje. Nem hiszem hogy meg kell bontanom mostanában még 1x.
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
PTM7950 mennyire tartós cucc hővezetés szempontjából?
Úgy értem, idővel mennyire hajlamos kevésbé vezetni a hőt a borda felé, ezáltal magasabb hőfokon üzemelve a GPU. -
Swaggering78
kezdő
Ejnye skacok látom nem változik ez a toxikus színvonal amit a ph fórumai nyújtanak.
Teszek rá. Hegasus : látom valamivel kompenzálnod kell a gyermeteg lelked hogy a másikat le állatozod.
A kártyát én sem üvegen járatom. A ref kártya game boost órajelein járatom így 375 w helyett 27x w körül és alatta ugrál a fogyasztás -10% pwr limit és 1,120 mv mellett. Így kb 9700 xt szint alacsonyabb fogyival megvan. -4 fps-t veszítek egy game beépített bench szerint. 
-
Hegasus
senior tag
-
Swaggering78
kezdő
-
válasz
Swaggering78
üzenetére
Az én Apukám gépe 14000 epéniszpontot hoz, Core 2 Quad 9300 és fincsa DDR2 1066MHz-cel.
Képet nem csinálok róla, csak hidd el.Hegasus #12004
Szerinte is el kell engedni.
Én anno csináltam amúgy sok tesztet, talán 2 éve... +15% TDP akkor kell, ha UV-val le tudod vinni az adott 3Dmark teszt stabilitási határához
Minekután valós használatban nálam néha -50mV-nál is volt crash, hagytam az egészet a fenébe, és azóta csak a ventilátor görbét állítom. 300W felett amúgy is már csak minimális a nyereség, és valahol 250W körül lenne az optimum. -
Hegasus
senior tag
feladtam! élnézést minden fórum olvasótól
rájöttem, hogy csak egy csimpánzzal próbálok kommunikálni, de az érvek helyett mindig csak az ürülékét dobálja.
azt el se próbálom magyarázni neki, hogy a "világrekord", azt csak 550w-os bios flashelés után lehet elérni. -
-
Hegasus
senior tag
válasz
Swaggering78
üzenetére
Persze volt ilyen, de ennek semmi értelme! ez kb -90mv körül volt, ahol csak a 3dmarkok futnak le (és a superposition, de a heaven már nem), minden más ki crashel.
de gondolom ezért dobálózol csak szavakkal és semmi bizonyítékkal, mert még a painted is ki crashel. 
gondoltam, hogy innen fúj a szél.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- LEGENDÁS! GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition 11G
- MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16G OC Garanciális
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit WaterForce
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ez lett az eredmény:

Szerintem ez valami szoftveres baj lehet.

...
...