Hirdetés
- Végül a terméktámogatást is megnehezíti az ASUS és az Acer szabadalmi vitája
- Majdnem 5 GHz-en ketyegett egy GPU, ami új rekordnak számít
- Hamarosan AI intézi a terméktámogatást az Intelnél
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Lazán legyint a hagyományra az In Win új háza
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
+1 a volfrámra. Reiva féle bőven megteszi szerintem.
U.i.: tájténium

-
Spoon16
tag
Magyarul legyen már titán a titánium,sokkal szebben hangzik

Másrészről szerintem a wolframmal nincs semmi gond, ha nagyon törik akkor kis láng felett simán ki lehet egyengetni. -
rtrace
tag
Ezt semmiképp. 60lbs teherbírással brutál vastag lehet, fölöslegesen hosszú is, meg 1 db 2 ezer forint....
Fém előkéből elég a legvékonyabb is, 25-30cm hosszban.
Én nem beszélnélek le a wolframról sem, nekem bevált és olcsó is. Igen, könnyen deformálódik, de a csali súlya/ellenállása kiegyenesíti úgyis, nem befolyásolja a mozgását.
Titániummal nincs ilyen gond, de merevebb és 3x annyiba kerül. Ha nem sajnálod beszakítani akkor az talán a legjobb.De mindenképp ebből a két típusból választanék, 5kg szakító bőven elég belőlük. Lehetőleg ne koromfekete, hanem szürke vagy bronz, kevésbé kontrasztol.
-
Gyok2
senior tag
Nemrég volt kérdésem fém előkével kapcsolatban, most találtam ezt: [link]
Mennyire lenne ez megfelelő az elképzelésemnek, hogy azért bírja is a fogakat, meg legyen érzékeny is? -
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ugyanez! Mindig csorgott a nyálam a Blue Arc orsókra, de sose lett belőle valoság. 2 éve még majdnem lecsaptam egy használtra (talán 25 ezerért volt fent 3 dobbal), de mára már benne van, hogy egy elcsigázott példányt fog ki az ember.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem blue arc-ból van a legtöbb, gyakorlatilag az összes matcbotomon ezek voltak/vannak. Van kettő, ami még nem is volt használva.
Bevallom, hogy nem kis szerepe van ebben a Walter féle (számomra tananyag) matchbotos videóknak. De régen amikor még Döme is igazi finomszerelékes volt, ő is ezeket használta a legtöbbször. -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Egy Blue Arc 740 M-et én is féltve őrzök. Meg 2 db Shimano Stradic-ot, még a régi legendás sorozatból. Nincs szívem eladni őket pedig már vagy 7-8 éve nem használtam őket.
-
galervin93
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
A Blue Arc-kal igazán autentikus páros.
Brutál, hogy korukhoz képest milyen értéket képviselnek azok az orsók is. Emlékszem annak idején a nyálam csorgott értük, de hát hol voltam én azokhoz az orsókhoz... Se píz, se posztó, nem tellett ilyenre, volt egy darab 12 grammos Exner Blue Matchem, úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére, egy egyszerű 3.6-os noname matchbot, ez volt a peca... Életem első pontyát is így fogtam, kárászozás közben, egy ippeg méretes pici kis tükröst... Az se ma vót.
-
válasz
galervin93
üzenetére
"Múltkor láttam egy Walter Bream Floatot, pár perc után már volt gazdája."
Pont volt lenn egy a garázsban.

Ezt a botot gyakorlatilag csak egy horgászpálya miatt vettem meg anno, ahova korum v2 medium carp float botjaim fix úszónál kicsit rövidek voltak, a speed master match (ebből van 420-om is) meg kicsit kemény (hiába a keszeges verzió). Ez az egy van csak.
Tíz plusz éves etetőanyag maradvány a nyélen. Azóta nem látott napfényt a rajta lévő blue arc-al együtt. Ha eladnám, akkor egyszer tuti, hogy kéne valahova...

-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére

Nyilván eleve használtan jön minden ilyen botika, szóval ez stimm.
Csak ritkán akarnak megszabadulni a régi jó botoktól. Match, spicc, bolo... Alig akad. Múltkor láttam egy Walter Bream Floatot, pár perc után már volt gazdája.
Ja egy Micro Crystalt kínáltak majdnem 50-ért. Ezek a botok lassan befektetésnek is jók lennének.
De én azt akarom hogy horgászat közben dicsőüljenek meg, szóval nem vitrinbe mennek, hanem a vízpartra. 
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Akkor k@pd be.
Most tudom, hogy a használtcikk piacot lesed hátha találsz valami 390es pálcát csakhogy nehogy szarba maradj a nagy bejelentése után
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Vigyen el a szabó bakter

-
galervin93
addikt
Bolondok vagytok.

Nem Reactorlite, de a földrajzi irány jó...
Aztán amúgy lehet tökre felizgatom itt a nagyérdeműt, közben meg csak egy kommersz cucc lesz oszt kiröhögtök... De most már végig húzom ezt a két napot döhöljek meg...
-
PpenoO
őstag

-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is kíváncsi vagyok . Remélem egy Maver Reactorlite
-
válasz
galervin93
üzenetére
Pedig elmondhatnád, mert most már engem is furdal a kíváncsiság...
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére

-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Nem akarsz spoilerezni?
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Mennyi ócska rakósbotika...

---
Ha minden igaz pénteken átveszek egy bugyiolvasztó matchbotot, alig várom már hogy tele spammeljem vele a topikot...
Coming soon... Lehet én is csinálok neki egy ilyen oldalt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
---
szerk.: főni gyors vagy mint az olajozott villám, igen, ez lesz az!
Tervek szerint nagyon záros határidőn belül rápróbálok. -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
ez az?
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Kövi fórumpeca Győr környékén lesz, meg kell találnunk az eltünt 1,7 milliárdot
-
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Hát a múltba nem tudok pecázni, így ezt kihagyom, pedig közel lenne...
(Ellenben itt jelezném, hogy majdnem a szomszédban, Horpácson nyílt egy tó, fasza egyenes parttal, kocsival kényiben be lehet menni, jegyváltás is rugalmas nem kell várni senkire, rakón is van hal, fórum pecára is ideális lehet!
)Batib
És teényleg, a Craplove! Pedig egyszer jártam ott én is, talán 2 éve. Meglepően élhető környezet a fővároshoz közel, kicsit amolyan angol fílingje van az egész helynek, nem annyira rossz, de valamiért nem fogott meg. Mindenesetre egynek jó, közelebb van, mont Dunavarsány.
Köszi! -
Batib
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Kb 3 éve voltunk Gödöllőn a CarpLove tavon. Elég sok kárász fogtunk. Konkrétan a Rocky tavon voltunk. A haverom egy egyszerű match horgászatot csinált 2-3 doboz konzervkukoricával, aratott. Hogy jelenleg mi ott a helyzet azt nem tudom.
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Tereskén volt sok anno, de elvileg már nem.
-
galervin93
addikt
Főváros és attól északra/keletre ismertek jó kárászos vizet (Pest/Nógrádban)?
Ahol tudom hogy zsákszámra lehet fogni az a Moby, de nem bánnám ha nem kéne 100km-et karikázni érte. Vác, Veres, Gödöllő magasságában nincs valami ilyesmi víz?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Én is sok mindent elajándékoztam, kollégáknak, meg a gyerekeiknek.
Érdekes szó ez a közért, mármint ismerem, de felénk nem használjuk. Egy Pesti csajt vett el egyik cimbora, a csaj mindig azt mondta, hogy közértbe megy. Furcsa volt. Ezt a szót itt abszolút nem használjuk, mi a Rábaközben egyszerűen bótba' megyünk, vagy ABC-be.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Inkább oda adom egy gyereknek ,minthogy egy halőrnek . És a gyerek boldogsága apró örömei szerintem mindent megérnek . A feeder cuccaim botokat kivéve 90% ban gyerekhorgászok kapták .
A másik ,hogy bot törés (nem volt sok de párszor sikerült) vagy pl egy Nagydunai pergetésnél mikor 1 nap bent hagyok 25000 ért csalit a vízben sose rágódom azon ,hogy hu bakker ez egy igen drága nap volt . Felfogom úgy ,hogy használati tárgy azé van ,hogy kopjon örömöt szerezzen ,van még a közértben .98940sasa311 nem kellett azt dobni ment az magától
De van másik amit fingom nincs ,hogy el fog e ott törni az első malac alatt . De az tuti ,hogy 18 as előke alá nem megyünk vele
-
hermanyi
addikt
Nem kritika . Meg kell venni a gyereknek . Több is veszett Mohácsnál. Az a lényeg hogy a gyerek jól érezze magát és vigyorogjon ,mert az minden pénzt megér .
Én anno Balatonon vagy 15éve Szemesen nyaralás alatt a kikötőben spicc botoztam . A bot valamiért bent maradt a kocsiba . Nekem engedélyem sem volt a Balcsira .
A lényeg mellettem 2 10 év körüli gyerek pecázgatott fogdosták a kis sneciket . Erre jön a halőr felőlük ellenőrzi őket . Én ekkor spicbot ki horog beakaszt a befőttles gumiba . És mikor én jöttem volna az ellenőrzésnél ,mondtam a halőrnek ,hogy nincs zsugám de figyelj. Odamentem a 2 kisgyerekhez és a kezükbe nyomtam egy 7m es Trabucco botot és a doboz csontit ami nálam volt , mondtam nekik használjátok egészséggel . A két gyerek nem akarta elfogadni mondván ez egy drága felszerelés stb stb . Amikor nagy nehezen felfogta a 2 kisrác ,hogy nem hülyéskedek ugráltak örömükben a bottal a kezükben . Én meg kérdeztem a halőrtől ,hogy igy rendben vagyunk az is csak vigyorgott és azt mondta minden tiszteletem .
Annyira aranyosan pecáztak ,annyira élvezték az 5cm es kis küszök fogdosását , hogyha nem jön a halőr szerintem akkor is megkapják tőlem a botot .
Utána még pár napig láttam őket a kikötőben ,hol az egyik pecázott vele hol a másik . -
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Vagy 10-12 orsót, esetleg Aliról 15-20 darabot is, meg is lepődtem, hogy nem így alakult végül a sztori...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
---
Én "hivatalból" kapok megyei szabadjegyet, azon kívül viszont mivel nem tudom hogy idén eljutok-e országos versenyre, ami az országos sportjegy feltétele, így az országos jegyet még meggondolom. Aztán lehet kettős tagként beszállok valamelyik közeli egyesülethez is, mert jó lenne az Ipolyon kívül egy olyan vízre is lejutni akár csak pár órára, ahol halst is lehet fogni...

Államim már van, ha a héten nem is, de jövőhéten terv szerint azt is "felavatom", hacsak nem jön vissza nagyon a tél.
Aztán lehet a mindenféle nagy tervek ellenére a gyerkőc meg a házfelújítás mellett aludni se lesz időm nem még pecázni... Majd kialakul.

-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én is maradok már örökre a helyi pocsolyánál, hiszen már úgyis beszórtam 3 🏆-t.
Igy legalább sosem vagyok egyedül. 😀 -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
hasonló vagyok én is csak fordítva . Nekem 80m az RSD 200m a csőhídi versenypálya és 2 éve nem veszek rá engedélyt ,mert berágtam egy segnyaló emberre . Inkább járok 100km re pecázni .
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Ez így igaz. Közel van, ez kényelmes és ki tud ugrani pár órára is az ember. 2x lemegyek a Rábára, Ignisnek fél tank benzin. Illetve hányszor volt, hogy elautóztam a Rábcához, és ott derült ki, hogy mehetek haza, mert elengedték a vizet.
Országos jeggyel semmit nem érnék, a Dunát is meggondolom mikor megyek el, pedig oda megvan a területi jegyem.
Amúgy olcsóbb lenne, ha vennék tórészt. Ezenkívül horgásztam én más tavon, akkoriban szerintem írtam is nektek, megtelepítették a tavat, aztán május 1.-én horgászverseny, körbeülték a tavat, kb 40 spori. Egyik kénytelen volt elmenni halat venni, mert a horgászversenyen fogtak egy pontyot, meg egy keszeget, vett halból lett a halászlé. Itt ilyen gond nincs, nagyobb a tó, illetve nincs lerabolva, itt szoktam panaszkodni, mennyi a dévér. -
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Te aztán tudsz élni. Ennyi pénzből én inkább országos/összevont területi jegyet veszek, így mehetek jó sok tóra és folyóra is...
-
Zoli bácsi
őstag
Anukám kezembe nyomott 120e. ft-ot, hogy azonnal menjek el a horgászbótba', és költsem el.
Hát ki vagyok én, hogy ellentmondjak egy 57 éves nőnek, akit ápolónőként a betegek csak "Őrnesterné"-nek titulálnak?
Szófogadó kisfiú vagyok, szóval felpattantam a Csepel Cruser kerékpárra, eltekertem a Lidl előtt, és nem cukroztam el...Szóval elmentem, és odaadtam Szákovics Imre bácsinak a zsét, illedelmesen köszönve, és mondva hogy anukám küldött, és mi célból.......
Úgyhogy akkor 2027 01.31-ig a Szárföldi Horgászegyesület tavain horgászni jogosult vagyok, két bottal, mint ugye a nagy fiúk.
Ja vettem tavi jegyet idén, tavaly nem váltottam, csak folyóvízit. Osztán' meg hiányzott.
De nem is én lennék, ha nem ereszteném bő lére...
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Azé már Adélnak is sikerült szerintem .
És ebből kiindulva lehet veled van a probléma
Spiccbothoz. Vedd meg a gyereknek , ne agonizálj megérdemli . A gyerek azt is megérdemli ,hogy egy akár 70-100 ezres bot is a kezében legyen . Törik törik lesz még a boltban lehet venni másikat.
Hal nem tör botot csak a suta pecás , a másik suta meg hagyja ,hogy elvigye a hal
. De ez ilyen sport erre aki sajnálja a pénzt az ne ezt a hobbyt űzze, mert ez egy nem olcsó szórakozás . 0.10 es előkével 60 dekáig tuti semmi gond nem lehet . -
Gyok2
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Csak amiatt, amit írtam, hogyha bejön egy nagyobb hal, több-tízdekás, akkor azt is ki lehessen szedni vele. Nem szeretném azt se, hogy megszakítson.
Nem nekem kell, gyerekeknek, hogy a sneciket, bodorkákat tudják fogdosni, de tudja a nagyobbat is.Steady74: Én is arra gondoltam, mint Ervin, de nem veszünk össze rajta, lehet tényleg elég lenne a közepes mérettel.
-
Spoon16
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Vagy én vizságztam nagyon régen ( 8 éve talán?) vagy ennek a kérdéssornak 80%-ban semmi köze nincs a vizsgához és a tananyaghoz.

Bár 80% felettit sikerült összehoznom. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Yep, nem is ellentétesen írtam hanem a tiéd mellé, megjegyzésként.

---
Írta valaki, hogy legalább a vizsga lenne szigorú... Maximálisan egyetértek, sőt én 1-2 évente simán vizsgára kötelezném az aktív horgászokat is. Botrányos tudású/hozzáállású emberek kapnak engedélyt és horgásznak...
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Azért elég komoly kérdésekre kell válaszolni, pl.:
"Melyik hal(faj) látható a képen: Csuka/Hekk" -
Zoli bácsi
őstag
Ezt nekem is bedobta, de azt hittem velem van a baj. Tudniillik én a kezdetektől Firefoxot használok böngészőnek, előtte meg Netscape Navigator volt, ha jól emlékezem, ebből lett a Firefox.
Aztán van pár reklámblokkoló, meg követést tiltó beépülő, amik néha megakadályozzák az oldalak normális működését.
Viszont a munkahelyi gép előtt mindig elszörnyedek, mi reklám van....Én gyakorlatilag sehol nem látok.
Persze néha azt sem látom amit szeretnék, de jól van ez így.
Nem csak a Firefox, van pár "ősi" alkalmazásom, pl az IrfanVieW, Totalcommander (Mégse Volkov Commander, meg Dos Navigator legyen már)amiket szinte a Dos, Win3.1 idők óta használok. -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Erre adj rendes választ

-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Halak méretét szándékosan nem is említettem, ha nézed pont a dobástávolság és a kosarak mérete volt kiemelve.
-
Zoli bácsi
őstag
Igaz, hogy pár szarvashibával, pl nem emlékeztem, 20 vagy 25 cm a korlátozás, de úgy néz ki átmennék horgászvizsgán.
30 kérdést kell eltalálni. [link]
"Gratulálok!
Sikeresen kitöltötted a horgászvizsga tesztet!
Az eredményed
Your score is 33 / 45
The average score is 71%
33 / 45" -
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Itt 1 db tű + 2 db csőspiccről van egyébként szó, amúgy szerintem töl fain hogy van több is. Nyilván nem menet közben cserélgeti az ember, mert egy versenyen nincs idő erre, de hobbi pecánál nem mindegy hogy 2-3 botot tart az ember vagy 1-et cserélhető spiccekkel. (Kérdés hobbi pecán mennyire van ebnek létjogosultsága, szerintem nem igazán de ez csak az én véleményem.)
Ha már felmerült a feeder spicc téma azt azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy feedernél sosem a halak mérete indokolja a spicc valasztását, hanem az eldobni kívánt tömeg, vakamint az egyéb körülmények (pl. szél, hullámzás stb.).
Én általában inkább a finomabb felé térek el, szóval a középső vagy az az alatti spiccet/spicceket rakom a botba, és a legritkább esetben megyek felfelé. -
Steady74
Topikgazda
-
galervin93
addikt
Akkor másképp közelítsük meg.
Mi az ami miatt aggódsz, vagy mire irányul egyáltalán a kérdés?
Ha attól félsz, hogy bármelyiket is eltöri egy nagyobb hal - nem a hal töri el, hanem a horgász. Ezért írta Steady a vékony előkét. De ide a rozsdás bökőt, hogy jól használva egyiket se lehet eltörni hallal. Inkább "lefelé" ad rugalmasságot (szó szerint). A tűspicc az igazán pici halak esetén segít bevágáskor, valamint az izgága apróhalak minden mozdulatát le fogja követni, a csőspicc meg talán feszesebb bevágásnál, jobb vele az akasztás nagyobb halak esstén (még mindig néhány demás halakról beszélünk, de egy snecinél baromira nem mindegy hogy 1 deka vagy 5).
Nem sok snecis/apróhalas "tananyag" van fent, de talán éppen a Sensasos Füredi Krisztiánnak van jó kishalas videója, sbban emlékeim szerint említést tesz a botokról is, érdemes lehet átnézni.Röviden: eltörni nem fog hal alatt (csak rossz használattal), de mindkét fajtának (tűspicc és csőspicc) megvan a maga területe.
Én most kicsit szemtelen leszek, de amíg nem annyira vagy képben, lehet elég lenne egy egyszerűbb bot is, aztán ha ráérzel a sztorira már céltudatosan tudsz vásárolni. -
Steady74
Topikgazda
Én a helyedben a közepest tenném fel és kipróbálnám milyen azzal a peca. Gondolom, hogy az apróhalat sem veri le, viszont a nagyobbakkal is elboldogul. Legfeljebb köss 0,12-es előkét a biztonság kedvéért, szakadjon az ha kell. Aztán majd rájössz mit bír a bot meg a szerelék.
-
Gyok2
senior tag
Sensas spiccbotokat ki ismeri jobban? Megint előjött egy múltkori problémám. Lenne egy bot (Record 375), ami kishalas, de 3 spiccet adnak hozzá, csak az a bajom, hogy a termékoldalakon kicsi, közepes és nagyobb halakat írnak, egy videóban pedig 5-20g, 20-50g és 50g-nál nagyobb halakat mond. Nekem elsősorban kisebb halakhoz kellene, de azért, ha jön egy fél kilós, ne legyen belőle probléma. Ki tud ebben valami biztatót mondani?

-
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Spúr vagyok, sajnálok rá annyit.

4m az ideális ezzel egyetértek, de egy Ipolyon van hogy 2-3 méterre vagy a vízfelszíntől, vagy magas stég + alacsony vízállás kombó, pláne ha még ládáról is nyomod, simán el tud fogyni a 4-es és jó lenne még egy kis tartalék. Nem túl gyakori (én is megoldom 3.3 meg 4m-rel), de tarcsiba jó ha van ilyen is.
De pl. 7-es tűspicces spiccbot + nagy hal kombó is simán kényelmesebb így.
Mondanám a bolot, de én ott mindent kézzel veszek ki, de mivel azt a pecát állva nyomom irreleváns is a merítő kérdése, nem használom. -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Nevis espirit volt nekem is imádtam . OB-n törtem el ,mert siettem és beleemeltem abba amit csak húzni kellett volna még 1 métert .
Azóta nem volt normális nyelem ,mert sokallottam a 60-100 ezret egy 4m es nyélért . De most szombaton megvettem a szent grált 22 ért
Idehaza ráraktam a nagy 22" es fejet és tökre jó . Igaz 440 a hossz de max 1 méter mindig mögöttem lesz belőle és igy tök jól mozgatható . Szerintem amúgy az ideális száknyél méret az 4 méter -
Spoon16
tag
Nálam eddig egyszer tört egy Nevis száknyél, én is csak leraktam a fűbe és véletlenül ráléptem. Azóta mindig legalább egy bottartó villán tartom, vagy a télcára támasztva. Kényelmesebb is így, meg sokkal jobban szem előtt van.
Egy cimbora lefújta valami brutál sárga festékkel a sajátját, pont azért,hogy mindig látni lehessen
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
4m volt a max ami kellett.
Topset nekem még hal alatt nem tört, lefittyenni már lefittyen fenékmérés közben. Viszont volt már olyanom (fültanúm van rá), hogy a pontyos topszetnél a pulla résznél szakadt a gumi, és ahogy végigpattogott a topszettben és elszállt, az is vicces volt

-
válasz
Steady74
üzenetére
Amúgy őszintén...Csak mert már itt felmerülnek 5 méteres rakós merítőnyelek meg ilyenek. Te is megfordultál régebben pár finomszerelékes versenyen. Melyik volt a legtöbbször használt méret? Nyilván sok mindentől függ (part, horgászmódszer stb), de nekem 70-80 százalékban 3 méter mindig elég volt. Én 2005-ben vettem meg a beastmaster nyeleimet (mind a kettőt, 3m és 4,5m, mert szotyiért jutottam hozzá), és hát nagyon kevésszer használtam a 4,5-öt. Meg amúgy szerintem nehéz is volt. Bár azt hozzáteszem, hogy a mai napig szerintem az egyik legjobb profi rakós száknyél. Van tőle már vékonyabb és könnyebb is, de azok nem ilyen erősek.
Amikor bejött a nevis megvettem a legjobb száknyelüket (espirit) 4 méterben (még mondtam is itt) ami valóban profi szerintem. Kísértetiesen hasonlított az akkori rive nyelekre amik olyan 70 környékén mentek. A most kapható legjobb nevis száknyelek kutyák ahhoz az espirithez képest. Akkor volt olyan 16-18 ezer környékén. Nem lehetett sokáig kapni (lehet, hogy rájöttek, hogy túl olcsó és túl jó). Bevallom, hogy ahol sok volt 4,5, de kevés a 3, ott használtam egy párszor. De nem is olyan erős mint beastmaster.#98898 Steady74 "Mondjuk a hangja az nagyon kemény, ahogy roppan a karbon"
Amikor eldurran a rakó fárasztás közben azt azért nehéz überelni. Az robban inkább...

Új hozzászólás Aktív témák
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Gyúrósok ide!
- Milyen autót vegyek?
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- CPU léghűtés kibeszélő
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- World of Tanks - MMO
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- DJI mini 3 drón display unit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak ritkán akarnak megszabadulni a régi jó botoktól. Match, spicc, bolo... Alig akad. Múltkor láttam egy Walter Bream Floatot, pár perc után már volt gazdája.