-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K_Gabor
tag
Tegnap hívott ismerős és leugrottam Tihanyba kipróbálni az ottani placcot.
Etetésre maradék Promixes bigmama ment dúsítva 4mm-es uni pellettel, csali pedig 8mm-es joghurt-vajsav popup. Ez a páros tetszett a bajszosoknak.
A nap folyamán összesen 10 nagyobbacska keszeg és 6 ponty jött.
Pontyokból 5 darab picike 1-1,5kg és egy 4kg-os szép kis tükröst sikerült merítőbe terelni.
Ezzel a lendülettel végre ki tudtam próbálni hogyan lehet az L-es dömés method merítőbe beletuszkolni az ekkora halat.
Elsőre mikor megláttam kicsit paráztam, de aztán végül szépen bele tudtam vezetni.
A fárasztás közben a betonkorláton keresztül a köveken át lemenni a vízhez meg külön móka volt.
Az utóbbi 2 pecán már nálam is az innen megismert 8011-es Hirisi horgok voltak bevetve, 10-es méretben, tök jók úgyhogy köszi a tippet srácok. -
Koncipappa
csendes tag
Itteni ajánlásra vettem egy Czero Excite 360 90g-os botot. Ehhez milyen orsót javasoltok? Methodozni tervezek vele. A Nevis Vanity MH 40-100-as botomon Döme Carp Fighter 4000 van (még a régi) és igazából elégedett vagyok vele.
Másik: tetszik a Preston Duraflat XL 30g kosár, csak sokszor nem kapni és drága is. Aliexpressen találtam Hirisinél L méretben ennek a copyját. Tudtok beszerzési forrást ennek a kosárnak az olcsóbb változatához (ha van ilyen) XL méretben?
-
jézusom
addikt
válasz
galervin93 #95964 üzenetére
Nem véletlenül profi. Van egy látásmódja
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO #95895 üzenetére
Most fejeztem be Gégény podcastjét. Két gondolat ragadt meg igazán (az a beteg fajta vagyok, hogy képes vagyok menet közben feljegyezni, különben elfelejtem; az alábbi két pont Viktor gondolata, és annak "manifesztációja" a fejemben):
- a horgászati (pergetési) alap dolgok tisztázása-kitisztulása (fejben) -
Analitikus szemlélet, folyamatos agyalás hogyan-miként - a legtöbben-legtöbbször azt hisszük, rettentő mély és szofisztikált dolgokon múlik a halfogás, pedigbamúgy nagy alapvetések vannak, amiket max térben-időben helyi változók befolyásolnak. (Magamra vetítve arra jutottam, hogy hétköznapi pecán sokkal inkább meg tudom ezeket valósítani, mint verseny körülmények között - pedig amúgy imádom a kompetitív körülményeket, de valszeg a rutintalanság miatt túlizgulom ezeket. - Máris tanultam valamit, hátha egyszer hasznát veszem.)
- volt egy nagy mondata, ami a horgász guide-olással kapcsolatban merült fel, miszerint mennyit lehet fejlődni egy nap alatt, ha - vendégként - minden kérdésedre 30 évnyi rutin válaszol... - Na ez ütős, meg is nyugodtam, hogy van még időm fejlődni.Mindenesetre minél többet tapasztal az ember, annál előrébb jár, ez nem is kérdés.
Jó rész volt ez is.
Erdei is majd valamikor sorra kerül, mihamarabb remélhetőleg. -
BlackmMmDog
aktív tag
Tegnap a Szepi horgásztón voltam, jött 4 ponty (5; 8,4; 9,05; kb. 10-es a peca végére ) és 1 harcsa (18,3kg)
-
PpenoO
őstag
válasz
WarninShotZ #95957 üzenetére
Két dolog miatt nem horgászom már Taksonyban (najó, a harmadik a Rikárd rendszer). Az alap, hogy +1m iszap van, emiatt halak se nagyon vannak már a mellékágban. A második pedig a szél. Öt éve már, hogy olyan szél van szinte állandóan, a kedved elmegy a stégen tanyázni, pláne, hogy agyrákot kapsz a naptól és a lehegesztett napernyőt is zavaróan rángatja egész nap.
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93 #95946 üzenetére
Ne is mond a szelet.. Utálom, mint a sz@rt, munkában is inkább hátráltat minket csak.. Elég volna sokszor ha csak lengedezne a szél, max 2-3 m/s-al, untig lehetne csinálni kényelmesen minent.
-
-
tween
őstag
Köszönöm az ajánlást kedves Hermányi kolléga
Alig várom a tesztet (b@sztam adaptert rendelni a végére).
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
26-29 között lenne lehetőségem elmenni a Peresi holtágra pezázni, de tudom, hogy Pontyra pl. tilalom van.
Akkor ez azt jelenti, hogy arra egyáltalán nem horgászhatom csak pl. Dévérkeszegre? Szerelékemnek is kimondottan ilyennek kell lennie? Mondjuk nekem mind1 mit fogok, mert sosem viszem haza a halat, nem eszi senki.
Lehet hülye kérdés...friss horgász vagyok még. -
galervin93
addikt
Hogy veregessem már bele ebbe a szélbe. Mondom kimegyek már kipróbálni az új matchbotokat. Kipakoláskor is "határon" táncolt az erőssége, pedig direkt időben mentem, hogy a napközbeni megerősödése előtt legyen egy-kér órám... Mire bekevertem a kaját meg helyén volt minden már habzott a part széle és fújta el s hullá ok tetejét... Majdnem telibe pofába természetesen, 14-es úszóval alig bírtam huszonegykét méterre pecázni, talán egy órát ha toltam. de legalább meglettek a botavató keszegek. Két botot terveztem kipróbálni, de a másodikat ki se nyitottam. Talán jövőhét közepén már szűnik ez a bolond, hideg északnyugati szél...
Szerk.: ja a másik lényeg meg a Cralusso Bream Float kipróbálása volt. Első blikkre tetszik, baromi könnyű akár menet közben is alkalmazkodni változásokhoz. Egyelőre az antenna készletet szoknom kell, én szeretem a viszonylag hosszú, vastag bóbitájú, de érzékeny karbonszáras "keszeges" antennákat, majd barkácsolok hozzá ilyesmit. Most jobb híján fekete furulya antennával toltam, gyerekkoromban használtam utoljára, de teljesen jól működött.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
feelurself #95943 üzenetére
Köszi! hermanyi neked is.
-
Zoli bácsi
őstag
Na gyerekek......
Jön a gyereknap. Hogy el ne felejtsem az aktuális, gyermeknapi Carp Zoom akciót, megint 20%, szinte menetrendszerűen. A vásárlás után visszajön még 10% hűségpontban, így nem rossz!
Toljátok a pecát!
-
feelurself
aktív tag
válasz
lumpy92 #95931 üzenetére
Nem szoktam aromázni. Egyszerűen vizezem és megy a pelletkosárba.
Az előző kommentemben leírt keverési arányhoz és 1 liter pellethez megy először 2.5 deci víz, összekeverem, állni hagyom 5 percig, majd még 1.5 deci víz. Itthon szoktam bekeverni, mire leérek a partra(10p) tökéletes. Ha sokáig pecázok és érzem hogy szárad akkor lespriccelem vízzel a tetejét.
Egyébként az unisabb keveréket lehet egybe is vizezni - értsd - nyakonöntöd a kívánt mennyiséggel, bekevered és kész.
A classic viszont nem szereti ha áztatod, könnyen szétmálik, így azt több részletben szoktam vizezni.
Valamint néha szoktam sapkázni sima pontyos etetőanyaggal.. -
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95938 üzenetére
Tudom, ezért lepett meg hogy két pecáig tartott. Nem a horog akadt bele, talán a tok lehetett az oka. Nem nagy a luk, és még lehet használni, csak gondoltam leírom.
Korábbi sérülése lehetett szegénynek, mert az ő horga szépen akadt, és nem ott. Többet nem tudtunk tenni, kapott egy kis kéket.A hálóval szerintem lepattintanak (lehet nem is viszem be), de a merítőnyelet vissza fogom vinni. Hitvány a ragasztás minősége, és miliméternél is vékonyabb ott a karbon. Csodálkozom, hogy előbb nem engedett el.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
@mriya@ #95937 üzenetére
Akkor igen, nem lenne a szája széle szétbszva. Régen ugyan, de volt szerencsém vadvízi pontyhoz, az alsó ajka olyan vastag volt mint a mutatóujjam, viszont oldalt a szája széle teljesen ép volt, ennek meg fel van szakadva teljesen, nézd meg a képet.
Redneck: pedig az egy jó szákfej.
Grillo: van még mit tanulnia
-
jjohn
aktív tag
válasz
Steady74 #95922 üzenetére
Pontosan úgy van ahogy írod, kintről behozzák és kimérve adják el.
Felénk, pár helyen néztem 2100 Ft-ért adják kilóját kimérve. Jobban megéri ha az itthoni áruházból berendel az ember egy nagy zsákkal.
Még annyit:
A uni-nak Nyers fehérje: 45% Nyers zsír: 16% Nyers rost: 2,4%.
A classic-nak Nyers fehérje: 33% Nyers zsír: 9% Nyers rost: 4,0%
A start-nak Fehérje: 64% Zsír: 15% Rost: 0,5% -
lumpy92
aktív tag
válasz
feelurself #95927 üzenetére
Ilyenkor ezeket a pelleteket csak bevizezed és úgy megy a pelletkosárba? Vagy aroma kerül rá?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74 #95926 üzenetére
Igen sajnos megviselt szája volt, pedig alapvetően egészségesek a halak Újhartyánban. Örülök hogy összejött neki, mert idén sokat nullázott.
A Döme háló anyaga, nem valami jó minőség, a CZ nyél menetes részén meg elengedett a ragasztás. 2 horgászat után.
A lenézett filléres Nevis merítőm még 5 év után is hibátlan. -
feelurself
aktív tag
válasz
jézusom #95921 üzenetére
RSD-n februar ota hasznalom kulonbozo aranyokban keverve a 2mm-es unit es 2,5mm-es classicot.
Ameddig hideg volt a viz, az Unibol kevertem tobbet, viszont ahogy melegszik a viz a classicbol keverek tobbet, mert magasabb a szenhidrattartalma. Valamint mindig rakok bele 10% start pelletet is, sokkal jobban tapad tole az egesz keverek. Legutobb 40-50-10% (uni-classic-start) aranyban kevertem es szepen hozta a 1,5-5 kilos potykakat.
Megprobalok a kovetketo pecan szelektalni es keverek bele nagyobb szemu pelletet is. Vagy lehet a nagyobb szemuvel csak etetek. Leirom majd a tapasztalatokat. -
Redneck
nagyúr
Barátnőm fogott egy 70 centis vágótokot, majd egy szép 10kg körüli vastag pontyot. 40-80g 2.7m-es teleszópos bottal, 0.18-as piros feeder zsinórral.
Kis bottal is lehet nagy halat fogni.
-
Grillo
őstag
válasz
jézusom #95921 üzenetére
Hasonló tápokon nőnek fel a nevelt halak, így ismerik, szeretik. A többi meg azért megy rá, mert magas tápértékű, jó összetételű. A pisztrángnak valóban gondolom nagyobb a fehérjetartalom a ragadozás miatt, a másikban meg a széhidrát? Minden esetre könnyen kezelhető, jó etetőanyag, nem csak methodhoz, nagyon sokan használják sok-sok éve.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
jézusom #95921 üzenetére
Igazából semmi és minden. Ezek kiváló minőségű pelletek, a 1,5-2mm-es ideális methodhoz, a nagyobbak meg etetni. A halastavi halak ismerik mert ezzel etetik őket, de ugyan ezt kapják Ordason is és pl. Majosligeten is. A legtöbb cég megveszik Ausztriából tonna számra és kicsomagolja.
Nem ismerem az árát a sógoroknál, Ordas-tavon talán 650 Ft/kg áron adják, szerintem ott kb 350-400 Ft lehet egy kg. Ezért éri meg megvenni és használni. -
Steady74
Topikgazda
-
jézusom
addikt
Hali Lógatók!
Mi az az "aqua pellet" amiről beszél EA? google semmit nem talál csak ilyen tavi tápokat
-
balou84
csendes tag
Még egy megjegyzés a Fisch.hu 10%-os visszatérítéshez. Bár azt kommunikálják, hogy bármikor beválthatod azért ez egy kicsit csúsztatás, mert kedvezménykuponnal együtt nem lehet használni. Más webáruházakban ez nem így van, ott mehet a cashback meg a kupon egyszerre.
-
-
PpenoO
őstag
Mindezt egy Daiwa Exceler 4000 cxhval aminek a tengelye úgy görbült, hogy szorult az orsó
hermanyi: 25 perc volt te kis nápolyi matchboy
Lényeg: EA trinity bot 40e a kategóriában nagyon pöpec, erről is beszél EA a podcastben (módosított tubertini pálca).
-
hermanyi
addikt
válasz
PpenoO #95910 üzenetére
Igen és másfél óra volt mire szerencsétlent 3m távolságból 2m re kicsörölted hogy lehessen meríteni
.
A kép legalább visszaadja ,hogy már senki nincs a tavon mert zárás van . Te meg de 11 kor akasztottad
De másfél kilót akasztástól számítva tuti hízott a hal mire kijött annyi ideje volt -
hermanyi
addikt
válasz
PpenoO #95905 üzenetére
Én nem azt mondtam hátha eltörik . Mert hal nem tör botot főleg úgy ahogy te pecázol .
Annyira voltál vele kemény ,hogy majdnem megsajnáltam szegény halat ,mert szerencsétlen nem tudta eldönteni ,hogy a partról horoggal próbálják irányitani ,vagy csak feltámadt egy kicsit a szél és elkezdett áramlani a víz . -
PpenoO
őstag
Tudom faszság és valszeg ua. "gagyi" kínai orsó mint amit a walter árul csak más szinterezéssel, de veszek egy EA orsót, megérdemli az "öreg". Szétszedetem sasa311el (igen veled), oszt meglatjuk
Btw, a Trinity feeder bot, amit ajcsiba kaptam a banyától meg szenzációs (a maga nemében). Alapból slag, de akciónál befeszül.Ezzel fogtam ki kabátba egy 18kg pontyot ordason pár éve. Be voltam szarva, mert EA is max 10kg halig ajánlja, a hermányi meg tukmált, húzzad neki amatőr köcsög, hátha eltörik a bot, de nem tört el
(reklám) -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #95900 üzenetére
Engem anno úgy 22-25 éve itt a versenypályán az Öreg Katus Gyuszibával közösen próbáltak tanítgatni . Ugye akkoriban a csőhídi pálya teli volt versennyel OB-k stb . Rengeteget pecáztam mellettük. Volt ,hol a Gyuszibá hol EA jött oda hozzám ,hogy mutizam már meg a szereléket . Kitekertem nézték aztán huzigálták az ólmozást és mondták próbáljam meg igy , és lás csodát elkezdtem dupla olyan ütemben fogni a halat mint előtte. És amikor rákérdeztem, hogy ez miért meg hogy akkor bakker nem voltak rest és 15-20 percig magyarázták, hogy most a jobb dévérek (értsd kiló körüliek) nem úgy mozognak esznek a vízben mint tegnap előtt hanem máshonnan közelítenek a horog felé ezért meg azért. Amúgy nekem a hazai finomszerelékes horgászatban az öreg Katus és EA a két etalon utánna Timár Gabi bácsi és mindenki más csak utánuk. Mind emberségben és tudásban .
EA ra meg azért mondom ,hogy elkurvult ,mert nem az van ,hogy néha feederezik hanem szinte csak azt nyomja és ha már nagyon fáj neki akkor nézi az úszót .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest