- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akosos
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam új routert FGA2235MAG, működik minden(2 tv box,1 NAS, switch, stb) de azt vettem észre, hogy a wifi ingadozik-hullamzik, az 5g is átvált néha 2,4-re, és a térereje sem egyenletes.....
Más is tapasztalt ilyet? Érdemesebb egy plusz AP-t berakni még? -
snyper990
őstag
válasz
Fecogame #162944 üzenetére
Más egy eszközre ragasztott matricáról leolvasni a gyári alapértelmezett jelszót (amit amúgy sem árt a lehető leghamarabb megváltoztatni), meg más feltételezni, hogy egyáltalán létezik egy protokoll, amivel egy SOHO hálózati eszköz egy másikhoz csatlakoztatva csak úgy ki tud olvasni egy jelszót... Csak gondolj egy kicsit bele, hogy az miket hozna magával
-
AnonymusX
őstag
válasz
Mauzes #162939 üzenetére
Különbségnek elvileg nem kéne lennie, mivel a T-nek kötelező ugyanazokat a csomagokat elérhetővé tenni továbbértékesítésre más szolgáltatók számára. Ilyenért kaptak már egy szép kis büntit, mikor a Flipet indították, ugyanis Flipként teljesen más sebességű netcsomagot adtak, mint T-ként és ezt a csomagot elfelejtették kiajánlani "nagykerre".
-
Mauzes
addikt
válasz
kabelmania27 #162936 üzenetére
Igen, gondoltam, csak az a furcsa, hogy a Telekomnál 500/22 és 100/200 csomag is választható a címre, a One-nál meg csak az 500/22.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Mauzes #162935 üzenetére
Ilyen sokszor előfordul, hogy az adott házszám nem szerepel az adatbázisban, sőt olyan is, hogy az adott címen nem elérhető szolgáltatás, vagy rosszabb szolgáltatás érhető el, mint ami az adott településen megtalálható. Ilyenkor érdemes (mint ahogy csináltad is) a környéken "szétnézni", akár szomszédos utcákban is, hogy ott milyen szolgáltatásokat hoz az előminősítő. Az én esetemben több településen, több cím esetében is előfordult már olyan, hogy ki kellett igazíttatnom a szolgáltatóval, hogy elérhető egy jobb szolgáltatás az adott címen.
-
Mauzes
addikt
válasz
CosworthF1 #162932 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor a One-nál keresek netet, akkor egyrészt az egész utcán 1-26 számokon enged csak címet választani, de az enyémet 2 házzal odébb (30-as szám) már nem, másrészt meg a 26 alatt is csak egy opció elérhető, a HomeNet 500 (vario).
Erről viszont mintha azt írná, hogy valójában MTelekom rendszer:
"500 Mbit/s maximális letöltési és 200 vagy 22 Mbit/s* feltöltési sebesség, rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 275/50 vagy 275/13 Mbit/s*
*Mivel a szolgáltatást a Magyar Telekom Nyrt., mint a szolgáltatásban közreműködő elektronikus hírközlési szolgáltatóval együttműködve, a társszolgáltatóval kötött hálózati szerződésekben szabályozott nagykereskedelmi szolgáltatásokra épülve annak optikai vagy kábelhálózatával lefedett szolgáltatási területein nyújtjuk, így az elérhető le- és feltöltési sebességeket a nagykereskedelmi partner vállalásainak figyelembe vételével, az adott Előfizetői Hozzáférési Pont létesítésére irányuló Előfizetői Szerződés megkötésekor a szolgáltatásban közreműködő társszolgáltató által rendelkezésre bocsátott információ alapján tudjuk meghatározni." -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Marci112233 #162933 üzenetére
Igen, valóban "kimaradt", de nem akartam az összes elérhető sebességet felsorolni, csak a nagyobbakat ragadtam ki példaként mindenhol
-
Marci112233
addikt
válasz
CosworthF1 #162932 üzenetére
Telekom optika 1000/1000 kimaradt a 2000/1000 után.
Biztos van az 1/1gigabit ahol 2/1 elérhető. Nekem az 1/1 van és az is megváltás egy ADSL net után.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Mauzes #162926 üzenetére
A két szolgáltató más sebességeken szolgáltat, ezért nem érdemes így összehasonlítani őket, sorolok fel példákat:
Telekom optika 2000/1000
Telekom koax 1000/25, néhol 1000/200
One optika FTTH 1000/300
One optika GPON 1000/1000
One HFC 1000/40
PR-Telecom optika 1000/300
PR-Telecom koax 800/25 vagy 500/20
stb. -
flash-
veterán
Amugy reggel ota meg a teljes telekom szolgáltatas nem jo.
Pedig kuldtek sms-t:
Kedves Ügyfelünk! A xy MT azonosítóhoz tartozó xy címen levő szolgáltatásaid ismét elérhetőek. Köszönjük türelmedet! Továbbra is kiesést tapasztalsz? Kérjük áramtalanítsd, majd indítsd újra eszközeidet, Telekom Home Box (modem) majd Set Top Box sorrendben. Üdvözlettel: TelekomKi be kapcsolom a Texhnikolor ont-t de hiaba. A "PON" lámpa pirosan világít. Tudok meg valamit tenni vagyez mindenképp szolgaltato tudja megcsinalni?
Es miert küldtek sms-t ha nem is jó? -
Nasuto
tag
válasz
Albert.Tamas #162904 üzenetére
A Telekom.hu-n belépve vagy ügyfélszolgálaton tudsz igényelni +1 Fő SIM-hez tartozó multiSIM (Okosóra típusú eSIM). Valamelyik csomaghoz jár 2 multisim, ha nem, akkor 990Ft/hó/db.
-
Capella
senior tag
-
Mauzes
addikt
válasz
skroy #162925 üzenetére
Fura, mert most nekem Digi optikai van FTTH 1000, és az is 1000/300, szóval elég hasonló, mint a Telekom 1000/200-as csomagja (minimum értékek sem térnek el durván).
Na de a lényeg, hogy ha koax, akkor jelenti-e azt, hogy nem kell nálam semmilyen átalakítás ahhoz képest, ami most is bejön, azaz én bármelyiket kérhetem majd a fenti 3 csomag közül, aztán annyi naftát tolnak be? Vagy ez még nem jelenti automatikusan ezt, hanem a nagy csomag akár igényelhet extra valamit (új kábelt vagy nem tudom).
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, most költözöm majd új ingatlanba. A címkeresővel megnéztem, hogy az én címemen az alábbi internet előfizuk érhetők el: Net 250, Net 500, Net 1000/200.
Azt hogyan tudom megállapítani, hogy ezek milyen típusú csatlakozások (pl. optikai)?
Jelenleg a föld alatti vezetékben van bevezetve az internet a házba, tehát tök szép esztétikus. Ha más csatlakozást kérnék (pl. mert nem optikai), akkor az okozhat bonyoldalmat ilyen szempontból. Az eladó egyelőre nem bírta nekem megnézni, hogy mégis milyen előfizetése van, szóval ezt nem tudom.
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Öcsém nevén van az otthoni internet szolgáltatás. De ő már rég kiköltözött nyugatra. Át szerettem volna írni a nevemre de az ügyintéző szerint körülményes (közjegyző közben járásával+annak díja) ezért azt javasolta hogy várunk míg lejár a hűsége. Ami azzal jár hogy lekapcsolják a szolgáltatást és én lehetnék az új előfizető azon a címen. Augusztusban végre eljön a hűség vége. Szerintetek meg lehetne valahogy oldani hogy az "átállás" idő alatt megmaradjon a net szolgáltatás -
flash-
veterán
Ti mobilon(tvgo) adást ki tudjátok tenni tvre? A musor fekete, hang van. Illetve a musorujsag is megjelenik csak a tv képe nem.
Otlet? -
Pityu.
nagyúr
De akkor megérheti a cserét?
-
Atomantiii
addikt
válasz
AnonymusX #162914 üzenetére
Nálam az 5655 v2-őt cserélték mikor optikai 500-as netről váltottam 1000-esre olyasmire, mint az 5670, csak ez már újabbnak néz ki, mert annak a talpa máshogy van és alul áll, felül vannak a ledek, az 5670 meg oldalt áll és a ledek is oldalirányban vannak rajta. Már nem tudom annak mi a típusa pontosan, nem vagyok otthon.
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/sagemcom
-
AnonymusX
őstag
válasz
Atomantiii #162913 üzenetére
Nem hinném, hogy nem azt kapja, ami képen van. A WiFi5 is ki van hangsúlyozva, optikán ilyen paraméterekkel csak a Sagemcom 5655v2 van. Az 1 és 2 Gb/s net mellé járók Wifi6-osak.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Pityu. #162910 üzenetére
Ha viszonylag sokat másoltam hálózaton eszközök között, akkor képes volt belassulni a másolás vagy teljesen megállt. Olyankor csak az áramtalanítás segített, meg néha a rá dugott vonalas telefon nem működött, nem csengett ki ha hívtak. Ha meg mi hívtunk valakit akkor olyan volt, mintha minden oké lenne de közben meg nem csörgött a túl oldalon a telefon akit hívtunk. De mikor 1000-es netre váltottam nemrég akkor kicserélték az újabb verzióra, azzal nem volt eddig gondom. Szóval az is lehet már csak a talpas verziót adják, nem azt ami a képen van.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Pityu. #162905 üzenetére
Érdemes cserélni a Huawei-t. 7 éve üzemel nálam ilyen Sagemcom, nincs vele problémám, nem használok saját routert sem.
A Huawei csak N-es WiFi-t tud, ezért valahol 100 Mb/s környékén lehet a maximuma vezeték nélkül, az új Sagemmel az 5GHz-es sáv miatt simán meglesz WiFi-n is a 250 Mb/s. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Atomantiii #162908 üzenetére
Miket csinált? Azért kérdem mert kicsit félek a váltástól a huaweivel sose olt gondom.
Ez van most amúgy évek óta
-
hawyka
tag
válasz
Albert.Tamas #162904 üzenetére
Egy keszuleken egy esimet tudsz hasznalni. Tudsz igenyelni masodikat, az 990ft havonta.
-
PitLee
őstag
Adott egy szituáció, szeretnék Telekomos előfizetést, de a ház a tesómé ő megengedte a bekötést.
A ház egyedül álló öreg paraszt ház, felújítás előtt, így nincs probléma lyukakkal.
Az én nevem lesz ha esetleg később elköltöznék, akkor szolgáltatásokat vinném magammal.
Kell hozzá meghatalmazás vagy elég vagyok én is ? -
Pityu.
nagyúr
Mennyire jók ezek a telekom modemek?Nekem még a fehér Huawei van
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok
Adott egy Iphone csak Esim-em van , tervezek venni Apple Watchot ezt is tudnam hasznalni Esim-kent , hogy mukodik egy Esim ketto keszulekre is hasznalhatom? -
Louro
őstag
válasz
NvidiaRTX #162902 üzenetére
TLC TV + Samsung SB. A TCL és a Samsung topikokban is érdeklődtem és ott sem tudtak segíteni. Direkt megnéztem előbb a kapott használati útmutatókat, majd utána a topikban érdeklődtem. De nem volt megoldás.
TLC azért nem a low budget kategória. Azért a CEC elvileg arra lett kitalálva, hogy egy vezérlővel lehessen egyszerre menedzselni eszközöket. Valószínűleg szabványos, de úgy látszik mégsem akar működni gördülékenyen. Elvileg azért a szoftvereket az IT-analfabétákra tervezik, de mégis vannak furcsa működéseik.
De visszafogom magam. Kicsit elvittem más irányba a témát. Hétvégén nyomok egy factory reset-et. Hátha....
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Louro #162901 üzenetére
Samu TV-vel a Samu SB tökéletesen működött mindig és minden körülmények között.
Az hogy egyesek rákötögetik minden gagyi hülyeségre az nem a SB hibája.
Szerintem.
Ezek a bizonyos blamák mindig akkor keletkeznek amikor az "okos" majd én megmutatom user elkezd mókolni meg direkt nem úgy csinálni a dolgokat ahogy kell.
Szóval énnekem soha nem volt még bajom Samu SB-al és igazából semmilyen technológia dologgal mert mindig követtem a "szabályokat".
A TARR-os internet állandó szakadozása is mint kiderült nem user error volt. Érdekes most hogyhogy nincs internet hibám?
Pedig ugyan az a kábel és alaplap / LAN / Windóz van mint korábban.
A szupertechnológiák világát nem mi éljük, mi átlag user-ek vagyunk, a szuper technológia itt kezdődik. (110 kg/pár)
A SB-od ehhez képest kisded játékszer.
Jó éjt. -
Louro
őstag
válasz
patrikcoc #162900 üzenetére
Uh, a Samsung soundbar.... nálam is az van. Van, hogy mindig sikerül CEC által bekapcsolni, de van, hogy 2-3x is ki-be kell kapcsolni a TV-t, hogy érzékelje, hogy a soundbart is kapcsolja be.
A hangerős sztori nálam is jelentkezik.Értem, hogy szupertechnológia világát éljük, de azért elég nagy blamák ezek :/
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Louro #162890 üzenetére
A lassúságot már megszoktam, de ezt a home gombos hibát nálam is csinálja a legutóbbi app frissítés óta (ami kb. fél éve volt, firmware frissítés meg másfél éve). Szintén zavaró hiba, hogy csatornaváltás után nem reagál a nyilakra ha a mini EPG eltűnése előtt nyomom pl. a lefele gombot, pár mp. után semmire se reagál (amikor eltűnne a csatornaváltás utáni felület interakció nélkül). Ezt a hibát a frissítés után kb. 5 perccel már észrevettem, a fejlesztőknek sajnos nem sikerült.
A másik meg a hangerő vezélés, a box távjával szoktam a Samsung soundbar hangerejét állítani, viszont ez kb. 10 bekapcsolásból 3x működik, meg kell nyomni a Home gombot (ilyenkor felvillan az eARC a hangprojektoron, mintha forrást váltanék) majd vissza a tv adásra, utána fixen működik… -
snyper990
őstag
válasz
milan07 #162897 üzenetére
Ha lejjebb görgetsz, a „Mely szolgáltatással kapcsolatos hiba elhárításában segíthetünk?” alatti kategóriák egyikére kattintva sem jön elő a chates gomb?
Egyébként elolvastad az általad talált oldalon a szöveget, mielőtt ide belinkelted? Írják rajta, hogy az azon az oldalon lévő űrlap pont, hogy csatolmány nélküli üzenetküldésre való. Ráadásul az is ott van, hogy „Ha otthoni szolgáltatásodhoz kapcsolódó műszaki hibát szeretnél bejelenteni, kérjük, kattints erre a linkre”, a link pedig arra az oldalra visz, amit én is linkeltem... Egyébként szintén szerepel az oldalon a lakossági ügyfélszolgálatos email cím, amire küldhetsz üzenetet csatolmánnyal együtt. De a chat valószínűleg gyorsabban megoldaná.
Sajnos látni/olvasni/szöveget értelmezni nem tudok helyetted. Ha nem sikerül megoldani, ott a telefonos ügyfélszolgálat -
milan07
tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogyan működik az online hibabejelentés? A telekomos weboldalon keresgettem, de egyszerűen sehol sem találom, ahol valóban be is lehet jelenteni. 2 évvel ezelőtt ez annyira egyszerű volt, csak én szenvedek vele?
-
Louro
őstag
válasz
AnonymusX #162891 üzenetére
Köszi, akkor ezzel kell együtt élni.
Csak az a durva, hogy kb. 20 éve UPC nagyon jó volt. Aztán a Voda felvásárolta. Jöttek a folyamatos akadozások, problémák. Emiatt váltottam Telekomra, de úgy látszik, itt ez azért akadnak - bár ritkábban - akadozások és azért messze van egy 21. századi elvárt szinvonaltól. Hihetetlen, hogy mindig úgy promóznak mindent, hogy 4x, meg 5x gyorsabb lesz, ahogy evolválódik, de valójában csak egyre problémásabb lesz. (Tudom, kell az analítika, hogy tudják mit nézek és az alapján próbáljanak nekem értékesíteni.)
-
AnonymusX
őstag
válasz
Louro #162890 üzenetére
Szia!
Amire adják, arra bőven elég a 100 Mb/s ethernet csatlakozó. Persze jó volna Plexszel, VLC-vel 4k BD minőségben streamelni rá, de nem erre való. Még a felsőkategóriás tévéken sincs gigabites csatlakozó.
Emellett a TV szolgáltatás sem az erőssége, mint tapasztaltad, bár van akinél jól tud működni. Szerintem ennyire nem kéne rossznak lennie, szóval érdemes volna gyári állapotra visszaállítanod és mindenféle app telepítése nélkül kipróbálni.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Bár már 1 éve Telekomra váltottam, de most már bátrabban merem bedobni a kérdést.
Nálatok is tetűlassú a Telekom box? Gondolok itt az EPG-re (lassan tölt be, lassan lehet oldalra haladni, hogy betöltse a következő műsorokat) vagy amikor megnyomom a házikót, hogy alkalmazások közé menjek van, hogy megnyitja a főképernyőt, majd 3-5 másodperc múlva visszavált a TV-re. De az Alkalmazások menüre navigálva persze betölti a standard bullshit-et, de az alsót, az általam letöltötteket van, hogy 5-10 másodperc mire betölti. Igazából csak egy VLC-t és egy Plexet töltöttem le. Semmi játék vagy tárhelyigényes app.
Ez a normális? Jelen állapotában inkább idézi az ADSL-es időket, amikor már nem volt a nosztalgikus betárcsázó hang, de azért még mindig várni kellett, hogy betöltsenek a tartalmak.
AZt már csak félve jegyzem meg, hogy 10/100-as hálózat is khmm-khmm... Ennyivel drágább lenne egy 1000-es android box?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
abrtom87 #162886 üzenetére
Ha most jól értem a telefonnal kell a TV-t kezelni?
Tehát kell hozzá egy app ami a wi-fi-n vagy is bocsánat interneten keresztül vezérli a TV-t?
Kajak még TV nézéskor is a kik.rt telefont kell nyomogatni?
Hát ez haláli... tehát nem elég, hogy merül a teló a nap folyamán meg még a TV n-zéskor is merítsem tovább?
Hát aki ezt kitalálta a fejét verném a falba.
Tudod mikor fogom én a telómmal a TV-t kapcsolgatni akkor inkább nem lesz TV előfizetésem SOHA. -
RI/OS
addikt
Sziasztok,
Kaptam ma egy ilyet:
Wi-Fi 6 modem - Vantiva CGA4336
Lehet hogy nincs rajta dyndns kliens?
Nem találom sehol.Van erre valami megoldás, ha nincs?
-
-
-
abrtom87
tag
Itthon tervezi a Telekom a TV boxok végleges megszüntetését? Szlovákiában már nincs box, hanem android app van helyette, onnan kell indítani, nézni a tv-t. A régi előfizetőknek is elvitték a boxokat megújítás esetén és kedvezményes android tv vásárlási lehetőséget kaptak.
Az app meglepően jó és nagyon gyors! A műsorok közti váltás legalábbis ég és föld a boxhoz képest. -
milan07
tag
Üdv! Jelenleg 150/50-es csomagom van, amiért 7500 forintot fizetek, és szeretnék váltani optika net 250-re, ami 6200 forint (250/70). Az lenne a kérdésem, hogy van-e itt valami beugratás, vagy plusz költség? Csak mert így olcsóbban kapnék jobb netet.
-
tuto558
aktív tag
válasz
devast #162867 üzenetére
Az elmúlt másfél évben, mióta van Pro csomag, 2-szer is volt nálunk optika kiesés (pontosabban egyszer, másik alkalommal meg PPPoE azonosítást dobta el a Telekom hálózata folyamatosan, amihez időrés csere kellett), és mindkét alkalommal jól működött a mobil stickről a net. "Központi" hiba még egyszer sem volt, amikor egyik sem működött volna.
-
devast
addikt
válasz
tuto558 #162866 üzenetére
Kicsit "peasant blinding" az a cucc sajnos, mert csak optika szakadás / optika végponti eszköz meghibásodás ellen véd. Az meg.... ritka. Bármilyen központi hiba (aminek sokkal nagyobb a valószínűsége) mindkettőn pont ugyanúgy fog jelentkezni. Ha yettel/one -os sticket lehetne beledugni, úgy több értelme lenne, de ilyen nyilvánvalóan sosem lesz.
-
snyper990
őstag
válasz
barnibooo #162858 üzenetére
Vagy peering, vagy DNS probléma lehet.
Nslookup szerint a 18.172.242.4 IP egy budapesti Cloudflare szerverhez tartozik (name = server-18-172-242-4.bud50.r.cloudfront.net
)
Ugyanakkor nálam booking.com-ra csak 3.165.206 kezdetű IP-ket ad vissza. Azok elvileg bécsi Cloudflare szerverek címei (server-3-165-206-89.vie50.r.cloudfront.net
)
Esetleg másik DNS-kiszolgálót próbálhatsz beállítani, aztán ürítsd a DNS cache-t -
tuto558
aktív tag
válasz
barnibooo #162847 üzenetére
Default telekomos DNS-t használok és teljesen rendben van. Nálam annak a leggyorsabb a ping ideje is. Épp ezért nem is próbáltam mostanában más DNS-t használni, de pl a Cloudflare-es (1.1.1.1) szerintem kifejezetten nem javasolt, mivel az időközönként lassú cloudflare elérés így minden oldal betöltésére kihatással lehet.
-
barnibooo
aktív tag
VPN-nel meg működik, szóvel elvileg nem fogja semmi tűzfal és társai, nem?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
barnibooo #162858 üzenetére
Tükör simán betölt. (Edge böngésző, kikapcsolt IPv6, Windows Defender)
#162860 barnibooo:
Passz én nem értek hozzá. Azt tudom hogy semmi hálózati beállítást nem mókoltam tehát nem állítottam be sehol fix host-ot vagy mit csak simán az IPv6 van kikapcsolva meg lefixáltam a Speed Duplex-t 2.5Gb-ra.
Telóval wifi-n keresztül megy? -
barnibooo
aktív tag
Kezdődik!!
booking.com ismét elhasalt nálam.Valaki rátud esetleg nézni?
-
Marci112233
addikt
válasz
Szpisti #162852 üzenetére
Nekem 2020 ig volt ADSL, azt váltotta két évig az Elektronet már optikai netje, de annak 200/80-as netje majdnem annyiba került mint most az 1000/1000, így 2022-ben tértünk át a Telekomra, és már akkor is trükkel lehetett még kérni a sima IPTV-t. Hogy ez a trükk működik-e még ma is, azt viszont nem tudom.
Azt viszont nem bánjuk hogy nem androidos lett, mert nem kell semmi abból amit azok tudnak, mert van kéznél két asztali PC és két laptop is amik elvégzik azt amit a box is tud, és sokkal stabilabban ha kellenek.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Szpisti #162852 üzenetére
Az IPTVtől még messze van.
Adások között karikázik.
Napi többször kilép a menübe indok nélkül.
Felvételek lehetősége és lezelése korlátozott.
Érdekes adás kereséskor(tempós csatornaváltás egymás után) újraindul
OS Core frissítést nem nagyon kap (biztonsági patch néha-néha jön) -
NvidiaRTX
őstag
Amit kaptam modemet is megér egy misét...
Természetesen antenna nincs rajta, mondjuk ezen nem lepődtem meg, de azon már inkább, hogy van rajta két akasztó lyuk csak azt nem tudom hogyan akasszam fel ha:
-a hátulján van a szellőzés
-a hátulján vannak a LAN csatlakozók
-a hátuljába van beledugva a 4G sztikk
Szóval ja kénytelen vagyok ilyen "szép" állapotban tárolni a cuccot. -
Szpisti
addikt
válasz
Marci112233 #162843 üzenetére
Tudom, hogy ugyanazt azt IPTV stream-eket használja az Androidos box is, csak komolyabb az Androidos box rendszere (felokosíthatók a "buta tv-k" is).
Már 2008 óta IPTV-m van, még az elején fizettem elő rá, 2013-ig ADSL-en és T-Home-os STB-vel (szürke), azután kábelen és a Cisco STB-vel, ami azóta is megvan, hibátlanul üzemel, de van két újabb STB is.
Volt róla szó anno, hogy szép lassan áttérítik az előfizetőket az új Androidos boxokra, néhány éve pedig már nem is lehet sima IPTV-re előfizetni...
Csak itt éveken át a sok problémát olvastam az új boxokkal, így nem is terveztem áttérni rá, de időnként meg szoktam kérdeni itt, hogy érdemes-e már, vagy még mindig nincs kiforrva... -
NvidiaRTX
őstag
Hamarosan az esti órák következnek, szóljatok ha van olyan oldal ami belassul mert ki akarom próbálni, hogy végül is mennyire vészes a dolog.
-
Dzs3ko
tag
válasz
Dzs3ko #162776 üzenetére
Szolgáltatói eszköz kikerülése, és saját router használata + IPTV
Következő megoldás született:
- szolgáltatói ONT (Fiber to home) eszköz egy bridge lett
- Asus router gyári latest firmware (2025 Q1 - AX router + AI Mesh a házban - Merlin is ment, de Merlin AIMesh szolgáltatása bugos volt - 5GHz bug)
- Asus router végzi a PPPoE betárcsázást
- Asus router LAN/IPTV beállítása LAN port (kép mellékelve)
- LAN 4 port-ban IPTV settopbox csatlakoztatva
- Érdekesség hogy ha a LAN 4 portban a szolgáltatói IPTV settopbox van, akkor folyamatosan van egy 1Mbyte/sec > forgalom azon a porton (kép mellékelve).Asus router IPTV beállítása ONT Huawei modem esetén itt működik:
Szerintem fontos hogy az IPTV forgalom látható ha jó a beállítás:
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Telekom Huawei bridge mode Telekom IPTV Asus Router
-
barnibooo
aktív tag
válasz
patrikcoc #162846 üzenetére
Nálam is hajnali órákban olykor visszajön működik, de valamikor az egész használhatatlan. Azzal tudtam réggebben előidézni, hogy működjön, hogy IPv6-ot kiszedtem, és csak v4-volt, de már ez sem működik....
NvidiaRTX -> Igen a linkelt oldalról van szó. Most nekem is teljesen jól működik!
Érdekes, hogy telefonomról, ugyan azon a WiFi-n működik, viszont gépről semmi. És nem hinnám, hogy a gép tűzfala kavar be, hiszen NordVPN-nel Magyar VPN-t használva, probléma nélkül megy. Érdemes lenne szólni nekik, vagy OFF, úgy se csinálnak vele semmit?Javasoltok valami gyorsabb DNS szervert?
Eddig a 1.1.1.1 és 8.8.8.8 volt használva. Telekomosról vélemény? -
NvidiaRTX
őstag
válasz
barnibooo #162844 üzenetére
Ez az oldal az?
Szempillantás alatt betölt.
Viszont a ping-elés nekem is General fail-ot dob. -
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Többször, és zavaróan elő jövő hiba, hogy a bizonyos oldalak, már elérhetetlenek. Tudok a DTAG hibáról, de ez már több. Olykor IPV4-el bejön ha van IPV6 teljes OFF az az egész.
Most se tudom elérni. Ötlet? Másnál is van ilyen gond? -
Marci112233
addikt
válasz
Szpisti #162841 üzenetére
Ezt honnan tudod? Az Android boxos verzió is IPTV, legalábbis mikor nekünk kötötték be a sima régi IPTV-t, a szerelő aki falubeli volt anno mondta hogy az android is IPTV csak más a beltéri. Már akkor is jelen volt régóta az android verzió, és rá is kérdezett hogy hogyan nem azt kértük, mire mondtam hogy a sima stabilabb, el is ismerete hogy így van, és mi azóta sem bánjuk hogy nem androidos lett végül. Mert mint írtam a szomszédokba androidos rendszerek vannak, de mindhez jöttek már javítani, nem is egyszer, nálunk meg lassan 3 éve egyszer sem.
-
Szpisti
addikt
Van már hír arról, hogy mikor lesz kötelező az Androidos box-ra való átállás? Tehát, hogy mikor szüntetik meg végleg a "sima" IPTV-s stb-ket?
-
válasz
Marci112233 #162838 üzenetére
Szerintem alapban jobb az Androidos box képminősége, de valóban figyelembe kell venni összehasonlításkor a köztes befolyásoló tényezőket is, megfelelő tévé, kábel...stb. kell hozzá.
-
Marci112233
addikt
válasz
Lugas #162833 üzenetére
Azért hogy a jobb a képminőség az a függhet a TV-től is. Ugyanis nekünk hagyományos IPTV van és az egyik Samsung FHD TV-re kötve hozza ugyan azt a kép minőséget mint a szomszédba ugyanúgy Samsung FHD TV android boxal. Nekünk mióta bekötötték(2022) azóta se volt szerelő kint, csak akkor volt gond amikor központi hiba volt. Ellenben a szomszédban már többször voltak kint, több eszközt is cseréltek mert behaltak. És nem beszélve hogy gondol egyet kép minőséget vált vagy a hanggal van probléma velük, amiket mi a régi IPTV-vel nem tapasztalunk.
-
totron
addikt
válasz
Atomantiii #162832 üzenetére
Igazatok van, de telefonos sokféle tudásokkal ahány ügyintéző annyi teljes magabiztossággal való állítás is volt már rossz tapasztalat. Hívás lesz.
-
snyper990
őstag
válasz
NvidiaRTX #162830 üzenetére
Szerintem azért jól tud jönni néha a rögzítés/visszanézés, főleg olyan műsornál, ami egyébként annyit nem ér, hogy alternatív forrásból beszerezzem (meg tényleg van olyan is, amit nem is lehet). De azért idegesítő, amikor lemarad a vége csak azért, mert a szolgáltató szigorúan csak az EPG szerinti időintervallumban rögzíti, amihez képest kb. többször csúszik el a konkrét műsor, mint nem. Ha meg olyan műsor jön utána, ami nem rögzíthető, vagy amit nem akkor rögzítettek, amikor az előzőt, akkor a végéről le kell mondani. Néha bosszantó tud lenni, főleg azt figyelembe véve, hogy fizetős a funkció
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Atomantiii #162832 üzenetére
Egyszerűbb felhívni őket aztán ott elintézni a dolgokat és ha van kérdés elmondanak mindent.
-
Atomantiii
addikt
válasz
totron #162831 üzenetére
Most nem tudom hogy van, de múltkor még úgy volt mikor én módosítottam, hogy ha vállalsz 1 év hűséget akkor az első hónapban kicsit olcsóbb lesz, amit fizetni kell. Ha nem vállalsz hűséget akkor meg az első hónap is teljes áron megy. 2 évet meg készülékvásárlásnál lehetett érvényesíteni. De hívd fel őket telefonon az a biztos.
Ez a weboldalas variálás nem mindig úgy sűl el, ahogy kéne.
-
totron
addikt
válasz
Atomantiii #162829 üzenetére
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
snyper990 #162823 üzenetére
Sztem itt az a probléma, hogy az emberek mindenre akarnak mindent is használni.
Ha én TV-ről akarok rögzíteni valamit akkor biztos nem a szolgáltatói gagyikkal fogom ezt megtenni hanem vannak erre HDMI-vel ellátott rögzítő eszközök és akkor nincs az, hogy engedi vagy nem engedi a műsort és nem fog semmi elcsúszni vagy lemaradni.
De a mai világban miért is kell ilyen funkciót használni mikor mindent szinte MINDENT megtalálni a megfelelő khm "oldalakon" és még csak előfizetés sem kell hozzá.
Amúgy nekünk már az új androidos okos boxot adták ami szép magentán világít és valszeg soha nem lesz másra használva csak TV nézésre.
A csatornák közötti váltás gyors, de egyéb műveletekre már lassú legalább is az én szememnek. Anyámnak pont jó arra amire való. -
totron
addikt
Meglévő előfizetéssel való rendelés esetén 200 Ft-tal többért ajánl a weboldal magasabb IPTV-csomagot, hűség nélküli az előfizetés. Fentebb váltva nem találom magam hűséges állapotban? Erről nincs információ.
-
snyper990
őstag
válasz
Turbobacsi #162804 üzenetére
Nekünk még az első verziójú (AV kimenetes SDMC) box van. Alapvetően meg vagyunk vele elégedve, nálunk elég régóta viszonylag problémamentesen működik (mondjuk nem jelentkeztem be rajta Google fiókba, nem tudom, ez számít-e; régebben be volt jelentkezve, akkor sem tapasztaltunk vele komolyabb problémát. Illetve áramtalanítva van, amikor nem nézzük, lehet, hogy az is segít stabilitás szempontjából). A képe szebb, mint a régi boxnak.
Ahogy írták, ha rögzítős boxod van, érdemesebb lehet azt megtartani. Az új platformon sokszor lemarad a felvétel vége, amikor a műsor elcsúszik az EPG-hez képest, ráadásul nem is minden csatornánán/műsornál engedélyezett a rögzítés.
Amúgy lutri, sokaknál van vele probléma, és nem igazán lehet tudni, hogy miért, vagy hogy akinél nincs, azoknál miért nincs. De azért nem is annyira általános, hogy gond lenne vele, mint azt sokan gondolják itt. A topik felnagyítja ezeknek az eseteknek a látszólagos gyakoriságát, mivel általában az ír ide, akinek problémája van vele.
Ki lehet próbálni, és 2 héten belül elvileg vissza lehet térni az eredeti felállásra. Viszont ha rögzítős box van nálad, valószínűleg nem olyat fogsz visszakapni, így a rögzítés funkció ugrik.
El kell dönteni, hogy megéri-e, az új csomag árát is figyelembe véve. -
garga01
őstag
Úgy látszik Németországban is eszkalálódik a CF probléma, most dobta fel ezt a (német) videót a YT. A kapcsolódó weblapon el lehet olvasni a panaszt is, laza 237 oldal.
-
hawyka
tag
válasz
Semmiképp, ragaszkodj a régihez, amíg lehet. Ha normálisan használni akarod a tv-t, akkor óvakodj tőle. Az extra funkciókhoz inkább saját eszközt használj. Az újraindítgatás, cache uritgetes, ki-be lépkedés nem mindenkinek annyira alap, mint azt sokan gondolják itt.
-
válasz
Triathlete #162818 üzenetére
Ma volt tapasztalatom vele egy idős néninél, eljutott oda egy áramtalanítás után, hogy a tévé adást akarta behozni, ekkor be tudtam lépni a menübe és töröltem a felesleges alkalmazásokat.
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Android box esetén bekapcsoláskor a menüig nem jutok el mert, azt írja, hogy kevés a tárhely, és ezt dobálja kétszer-háromszor majd fekete képernyő.
Lehet valahogy a cache-t törölni a menü elérése nélkül? Vagy mi lehet a gond? -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
A napokban jönnek bekötni új internetet 3 emeletes társasházi lakásba, a jelenlegi szolgáltatónál nem tudom pontosan mekkora a csomag, de 17/0,8 az internet sebessége.
Jövő héten jönnek bekötni a Telekomos netet, pontosabban routert cserélni, mert ugyanúgy a telekom hálózatát használta a régi szolgáltató. Elvileg 500Mbit-es netet kértem, koaxon fog jönni.
A kérdés: feltűnt, hogy a végpont előtt van egy toldás a koaxon, egy csatlakozóval van meghosszavbítva. Ez jelerősség és sebesség szempontjából nagyon befolyásoló tényező? Kb 5 méter van a toldás után. Érdemes lenne újrahúzatni az egészet bekötésnél? -
válasz
csako #162811 üzenetére
Nincs
Nem is kell mint mondtam. Amit el akartam kerülni és elvileg úgy is van, az mégis úgy látszik megvalósul.
A csomagban volt az új box, egy sim és a watch 9. Talán várunk még valamit? Költői! Egy fix, a havidíj szinte pont annyi watch 9 részlettel mint korábban, annyi h levettük a tel biztosítást és átalakult részletté. -
-
AnonymusX
őstag
válasz
Kolondrum #162808 üzenetére
Kellett volna kapj tájékoztást, hogy mit tegyél a régi eszközzel. Egyáltalán nem biztos, hogy vissza kell adni (vannak ilyenek is). A futár mellett postán is visszaküldheted vagy egy Telekom üzletben is leadhatod (bár nem szeretik átvenni, főleg ha partnerüzlet).
-
Szóval ezt vigyem vissza nekik? [kép]
Az új valamivel kevesebbet eszik villanyból, adapter ugyan az csak kicsivel kisebb a plafon Amper amit felvehet. A net kicsit még gyorsabban Up-ba.
Ja és miért angol? Nekem nem baj, de sokaknak az lehet. [kép]
Vicces, h mellette állva kisebb a wifi jel, mint a külső routeremnek a kanapéról. Mondjuk nem csoda 1000mW-al.
Remélem stabilan fog működni. -
blg
senior tag
válasz
ha most használod a felvétel funkciót, akkor nem biztos, hogy érdemes váltani. vannak korlátozások az androidoson
-
Lugas
csendes tag
válasz
turbobacsi igen, szerintem érdemes váltani. Én Október óta használom az androidos boxokat: kisebb hibáktól eltekintve sokkal jobb, mint a régi dekóder.
-
Turbobacsi
senior tag
Hi! még a "régi" féle winCE-s tv boxokat használjuk, tudom hogy az androidosokkal bevezetéskor sok gond volt, az a kérdésem érdemes e váltani? (a telekomtól hívogatnak ez ügyben...)
-
devast
addikt
válasz
NvidiaRTX #162800 üzenetére
Azért nem találtál, mert nincs egyszerű magyarázat rá, mivel nem egyszerű megérteni. A telekomos implementáció megfelel az iparági standard-eknek, plug and play tehát neked semmit nem kell tudnod/értened, bedugod és működik jól. Klienseken sem kell semmit állítani, az összes windows/android/ios -en gyárilag működik. Jelenleg még semmi negatív hatása nincs talán ha kikapcsolod, de lésőbb lesznek. Pl a thread protokoll (smart home) kizárólag ipv6-on működik (értsd: nem ipv6 internet kell neki, hanem a belső hálózatodon és a klienseiden nem tilthatod le).
-
vpeti22
újonc
Lehet már volt róla szó: május 5-től újra elérhető a Food Network csatorna a 82-es csatornán. Kb. 5 éve került ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Renault, Dacia topik
- Óra topik
- Formula-1 humoros
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest