- Videós, mozgóképes topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hawyka
tag
Nálam most így néz ki a 250-es csomag...
[kép] -
hawyka
tag
Most már a letöltés is felkúszott 500-ra...
-
hawyka
tag
Ma reggel óta ilyen sebességet mérek 250-es nettel, asztaliról és mobilról is. Modem újraindítás után is. Nem állítottam semmit, csomagot sem váltottam. Ez hogy lehet?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
lali303 #163110 üzenetére
köszi. igen, az megvan, akkor csak a kedvenceket mutatja az epg.
de visszalépsz, és ugyanúgy ömlesztve van az összes csatorna.a flip-nél ez simán működött. ha kiválasztottál kedvenc csatornákat, jobboldalt előjött az options és ott kipipáltad, hogy az összes-et vagy kedvencek-et akarod csak látni. és akkor csak azok voltak.
itt ez nem megymost ott tartok, hogy sorrendbe is kell rakni a kijelölt csatornákat, és akkor így most megvan a kedvenc-ek sorrendem.. de persze, ahogy véget ér, folytatódik a többi ömletsztett.. a flip csak a kedvencet volt képes mutatni, éa azokat léptettem, azokat láttam csak
elég gyenge ez így -
aok1
tag
válasz
Marci112233 #163102 üzenetére
Jó az ha van tartalék. Nekem is 2000\1000-es netem van, de kicsi árban a különbség, akkor már inkább a 2 Gigabites net. Jobban megéri.
-
aok1
tag
Ez az AI semmit nem ér a Telekom alkalmazásban. Bármilyen kérdést teszek fel a legegyszerűbb kontextusban neki mindig ugyan oda lyukadunk ki. A kérdésben az egyik kollégánk tud segíteni, vagy hívd a 1414-et. Vicc
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
el tudja nekem valami árulni, hogy - miután bejelöltem minden kedvenc csatornát - hogyan tudnám rábírni ezt a nyomroult droid-boxot, hogy valóban csak a kiválaszott kedvencek legyenek és azokat léptethessem?
csak az ömlesztett csatornákat adja, akármit csinálok neki
nagyn köszi! -
mlinus
őstag
válasz
az 1gbit is teljesen luxus, semmi nincs konzumer közegben amihez KELL az 1gbit, még akkor se ha 4-5 ember használja a netet, csak annyi a különbség 500mbit és 1gbit között hogy az egyikkel gyorsabban jön le mondjuk steamen a játék.
mivel viszonylag kicsi az árkülönbség az 1gbit és 2gbit között ezért akik megtehetik, azoknak szerintem no brainer... nekem is volt évekig telekom 2gbit, és néha amúgy tényleg hiányzik (digire váltottam a szar routing miatt)
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Boven elegendo nekem is mindenre termeszetesen, de ha lehet gyorsabb miert ne legyen?
Kozben 3x inditottam ujra a ONT-ot így jelenleg hozza a sebessegeket. (1950 mb/s)
-
Marci112233
addikt
válasz
jozsef8 #163097 üzenetére
Mivel valószínűleg nem csak te vagy azon a fő szálon hanem többen is, és minél többen vannak azonos időszakban ugyanúgy gyors nettel, úgy osztódni fog. Így amit leírtál reális érték is lehet.
Viszont én még most is azt kérdezném mire nem elég az 1000-es net hogy kell a 2000?
Nekem az 1/1G is tökéletesen megteszi mert akár 100-110MB/s sebességgel töltök lefele emellett megy 3 boxon keresztül 3 TV nekem a TVGO, és sehol egy szaggatás sincs ennek ellenére. És ezzel a 100-110MB/s-el is pikk pakk lejön több 10 GB adat is. -
devast
addikt
válasz
jozsef8 #163097 üzenetére
Nyilván mert egy fizikai optikai vonalon több felhasználó lóg, így nem mindig elérhető a 2000mbit. Tudtommal a fizikai vonal 2500mbit le és 1250mbit fel, és talán 32? felhasználó osztozik rajta. A garantált sávszél 300mbit le, ha afelett van akkor a szerződés szerint már rendben van. Elolvastad mit takar ez a 2000 pro csomag mielőtt váltottál rá ?
-
jozsef8
aktív tag
Sziasztok,
tegnap váltottam 1000-es optikáról 2000 pro-ra. Az internet az első 1 órában végig 1950-1980 között mozgott, de a mai napon folyamatosan 1350-1390 között mozog. Qbittorrenten 160 MB/s-nál többet nem mértem (sem akkor és sem most ssd-re), és olyan érzést kelt mintha mesterségesen lenne belassítva. Van másnál is ilyen? Vagy ez a 2000-es netnél rendben van?
-
snyper990
őstag
válasz
Gergello #163087 üzenetére
Szia!
„Úgy látom, ha kérném a modem cseréjét egy 5670-re, amin van 2,5 Gbit lan port, akkor az egy 2,5 Gbit wan portos wifi 6 routerrel jelentős előrelépés lehetne.”
Igen. Mondjuk az, hogy milyen wifi szabványt tud, már kb. részletkérdés. A klienseid tudásától függ, hogy milyet érdemes. De lehet akár wifi 6e vagy 7 is, ha jövőbiztosabb megoldást keresel. Ha meg végképp hosszú időre terveznél, olyat vegyél, amire telepíthető OpenWrt.
Buktató nemigen van benne, a telekomos wifi 6-os HGW-kkel jellemzően nem szokott probléma lenni.
Ügyfélszolgálat (chat, telefon) meg tudja mondani, hogyan lehet kérni az eszköz cseréjét. Viszont ha új csomagra akarnak terelni, nem biztos, hogy megéri.
Valószínűleg nem kell hozzá szerelő, kiküldik az újat, kicseréled, a régit meg visszaküldöd. -
Gergello
addikt
Sziasztok !
Még 2021-ben köttetem be a 2000/1000-es net csomagot, amit akkor még így neveztek:
"Gigaerős Net 2000/1000 díjcsomag 202110"
Ekkor a Sagemcom f@st 5655 modemet kaptam hozzá, ami mögé saját routert tettem, a saját router végzi a pppoe bejelentkezést is, a router wan portja 1 Gbit-es.
Szeretném jobban kihasználni ezt a díjcsomagot, úgy hogy saját routert továbbra is használnék.
Úgy látom, ha kérném a modem cseréjét egy 5670-re, amin van 2,5 Gbit lan port, akkor az egy 2,5 Gbit wan portos wifi 6 routerrel jelentős előrelépés lehetne.
Van ebben buktató ? Hogy lehet kérni telekomtól a modem cseréjét ? Cserénél a szerelőnek kell az optikai kábelt bekötni az új modembe ?
Köszi.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ennél a box-nál a távirányító már nem olyan, hogy a tv-t is be lehessen kapcsolni vele ? [link] -
PitLee
őstag
válasz
gilfoyle #163060 üzenetére
Nem tudom a win11-ben van-e Erőforrás-figyelő, de ott megnyitod a Hálózat fület és látod, ha esetleg valamelyik progi eszi a netet.
Van még egy ilyen is, jelentsen bármit is
https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/t63bpv/intermittent_latency_issues_how_to_troubleshoot/
The most common cause of latency spikes is bufferbloat, which is a common router bug where it doesn't manage its buffers (queues, backlogs) of unsent packets very well, when your Internet connection is fully utilized. Run a bufferbloat test like this one:
https://waveform.com/tools/bufferbloat/
If you have a bufferbloat problem, use a site like https://www.stoplagging.com/ to learn about your options for setting up Smart Queue Management (SQM) on your network to fix the bufferbloat problem.
It's often helpful to test for bufferbloat while connected via gigabit Ethernet to a LAN port of your router. That avoids Wi-Fi, so it helps you figure out if your problem is specific to your Wi-Fi or not.
-
zzola
titán
válasz
AnonymusX #163079 üzenetére
Kijön egy technikus, hétfőn. Telekom rendszere már már hajaz a
VodafONE-ra, online megrendeltem a szolgáltatást, jött is dokumentum a jó címmel. Ma jóváhagyták és eltűntettek egy pontot (.) a címből, erre a 3-ból 32 lett a házszám. Az én időm megy el arra, hogy telepítési cím módosítását kérjem, a saját balf@szságuk miatt.
Chat-en jeleztem, majd a végén kértem a beszélgetés másolatát e-mail-ben. Az e-mail elfelejtett megérkezni... -
pingtest
tag
Tegyük fel előfizető változik, marad minden, csak más nevén, akkor új kábelezést kell csinálni? Egyik ismerősöm beszélt ma valami ilyet. Nem értem a lényegét.
-
zzola
titán
Sziasztok!
VDSL2 területen, ha egy adott címen pár hónapja volt internet szolgáltatás, új szerződés kötés esetén kijön egy technikus, vagy létezik szereld magad csomag? Vagy ezt megrendeléskor lehet látni esetleg választani? Köszi.
-
snyper990
őstag
válasz
z1RoX #163072 üzenetére
Említetted Vandának a „wifi asszisztencia” kifejezést?
Nyilván ki kell várni, míg tudsz valakivel beszélni... De innentől szerintem már meg tudod oldani magad is.
Bár nem teljesen értem, mit szeretnél jelenleg a wifi asszisztencia szolgáltatástól. Leírtam mindent, amit a hozzászólásod alapján tudni szerettél volna az okoswifi rendszerrel kapcsolatban -
snyper990
őstag
válasz
z1RoX #163068 üzenetére
Szia!
A HGW-t nem fogod tudni bevonni a mesh rendszerbe.
Teljesen normális működés, hogy saját wifi hálózatot hoz létre a mesh. Nem érdemes ugyanazt a nevet adni a HGW és a mesh által létrehozott hálózatoknak, mert abból csak kavarodás lesz. Max. akkor, ha nagyon sok wifi kliensed van, és nem akarsz mindegyikkel egy új hálózathoz csatlakozni, de úgy sem biztos, hogy zökkenőmentesen át tud csatlakozni minden kliens. Jobb az eltérő név, de a HGW wifijét érdemes le is tiltani inkább.
Egyébként fizetsz a wifi extra mellé Wi-Fi asszisztencia szolgáltatást is. Az pont a hasonló kérdések megválaszolására és egyéb problémák megoldására van -
z1RoX
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy kértem wifi extra (kaon mesh) és az a bajom, hogy egy külön wifi hálózatot hoz létre és nem pedig meshként a jelenlegit bővíti. Írjam át a sagemcomv2 wifi adataira a kaon mesh vezérlőt vagy ez így jó, hogy külön hálózatot hoz létre és pont. Azt szeretném, hogy egy wifi hálózat legyen kiterjesztve a meshel és kész.
Köszönöm!
-
Tamás2310
tag
Sziasztok!
A nonstop Wi-Fi szolgáltatás működik-e a Sagemcom F@st 5670-es modemmel, vagy le fogják cserélni Technicolor FGA2233-ra? -
snyper990
őstag
válasz
enginev3.0 #163062 üzenetére
5655-ösön nincs 2,5 Gbites port
-
enginev3.0
félisten
válasz
milan07 #163061 üzenetére
Ha van tőlük független eszköz akkor nekik mindig az a hibás
Nekem egy időben az oldott meg gondot hogy a 2.5gbites portrol atdugtam a routerem 1gbites portba
De nekem nem indult újra csak valami hiba lett ilyenkor az ont -ben és újra kellett kézzel indítani, hogy legyen újra net
De most már hónapok óta működik 2.5gbites porton is a saját routerem
-
milan07
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a Sagemcom Fast 5655V2 nevű csoda melyik routerrel tudna a legjobban együttműködni AP módban? Előzmények: gyakran megszakadt a net, telekom felhív, nagytudású azt mondta, a mi tenda-nkban van a hiba, aztán később feltűnt, hogy a tendahoz ilyenkor csatlakozva van a laptop, és megnéztem a telekomos routert, az indult újra mindig. Felhív megint, a túlképzett most azt mondta, hogy mi tenda routerunk nyomja el a telekomos routert, és hogy kapcsoljuk ki utóbbin a wifit, és akkor tuti jó lesz. Mindkettőn ment a wifi, tudom, hogy nem így kellett volna, mert zavarják egymást, de ez tud okozni újraindulást a telekomos router-ben? Nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan. Na mindegy, majd lesz megint akkor egy telefonhívás, kíváncsi lennék, mennyi kifogáskártyájuk maradt még. Ti hogy kezelitek az ilyeneket? Csak mert ezek egzisztenciális kérdést csinálnak abból, hogy ő náluk bizony minden tökéletes, még véletlenül sem ismernének el semmit sem, mert azzal csorbulna a szerintük létező tekintélyük.
-
gilfoyle
őstag
válasz
kabelmania27 #163057 üzenetére
Hú az egy régi konfig, azóta költöztünk.
Itt is direktben megy a Sagembe a koax. Abból meg utp a gépbe, azon mértem ezt. A csatlakozást megnézem este, az áramtalanítás nem segített.
Azt hiszem régebben is hasonló gondom volt, az egyszercsak elmúlt "magától" vagy vki megjavított valamit valahol. -
enginev3.0
félisten
válasz
Lacus MD #163055 üzenetére
Hát ez van leírva
Megnyitod az ont webes felületet
Az ip címe rá van írva az eszköz aljára vagy hátuljára, és ott a név és jelszó is a belépéshezUtána WAN (internet) résznél megkeresed a passtrough módot és bekapcsolod (itt megtalálod a bejelentkezési adatokat is (telekomos email cím + jelszó))
-
AssAssynn
addikt
válasz
AssAssynn #163017 üzenetére
Hali.
Na még mindig nem megy a megrendelés, de lehet rájöttem mi a baj... ugye nem tudsz úgy rendelni, hogy ne add meg a telefonszámodat, de az én számom már több fiókhoz, névhez hozzá lett adva korábban... lehet az a baja most is, hogy látja a számom máshoz tartozik és ezért nem akarja engedni... csak hát ugye nincs más szám amit megtudnék adni. Nem lehet a számot kikerülni valahogy?
-
kabelmania27
Topikgazda
-
btudos
nagyúr
válasz
AssAssynn #163026 üzenetére
A visszaélések melegágya lenne, ha azonosítás nélkül lehetne szerződést kötni, ezért vannak bekötve a szolgáltatók az állami nyilvántartásba.
Más kérdés, hogy a belügyminisztérium nyilvántartása saját magával sincs összhangban, emiatt sokszor bele lehet futni abba, hogy hiába írsz mindent okmányhelyesen, mégis hibát ad vissza. -
Lacus MD
tag
válasz
enginev3.0 #163054 üzenetére
Pl. ezt:
Telekom cuccban be kell kapcsolni a passtrough módot az internet beállítások résznél és akkor a saját routered is fel tud csatlakozni a telekomos bejelentkezési adatokkal
-
Lacus MD
tag
válasz
enginev3.0 #163052 üzenetére
Azt hogy kell
-
enginev3.0
félisten
válasz
Lacus MD #163051 üzenetére
Minden megoldható
Telekom cuccban be kell kapcsolni a passtrough módot az internet beállítások résznél és akkor a saját routered is fel tud csatlakozni a telekomos bejelentkezési adatokkal
Iptvhez pedig igmp képes router kell
De az is lehet hogy a routered fel csatlakozik a netre és mellette online marad a telekomos ont is és utóbbiról mennek a média boxok
A többi cuccod pedig a routeredrol megy
De ilyenkor két külön hálózatod lesz -
Lacus MD
tag
válasz
enginev3.0 #163050 üzenetére
Minden jó, de a legjobb, ha már oszt WiFi-t legalább (azaz jön is rajta valami), de persze a legoptimálisabb lenne a legjobb.
Azt is olvastam, hogy a Smart tv box nem megy, ha a routerbe dugom be. Ez megoldható valahogy, mert a bejárat felett van a telekomos router, de a tv állványon van a UniFi. Vagy egyszerűbb, ha veszek egy UniFi switch-et és a telekom routert használom. -
Lacus MD
tag
Sziasztok! Ne haragudjatok, de szerintem béna vagyok. Most lettem Telekomos, eddig One volt a szolgáltató. Ott a routerbe simán bedugva egy UniFi Dream Machine WAN portját csont nélkül működött minden, simán osztott netet a UniFi router. Itt nem oszt netet. Gyakorlatilag direktbe van rádugva egy falban futó UTP kábellel. Mit kellene átállítanom? Olvasgattam, de egyelőre nem értem mit kellene tennem.
-
gilfoyle
őstag
válasz
kabelmania27 #163046 üzenetére
Köszönöm, h foglalkozol vele...
Ezek kellenek? -
gilfoyle
őstag
válasz
kabelmania27 #163044 üzenetére
Sagemcom F@st 3896 a modem.
Az összes jelszint érték kell? -
gilfoyle
őstag
Azzal kezdem, hogy a telekom szerint náluk minden rendben van. Pár napja ilyen a netem:
Pár percig jó, aztán van kb egy percem amikor kuka és ez ismétlődik periodikusan.
A 10.238.32.1-es cím, ahol megugrik a ping, a kábelmodem IP átjárója.
IPTV is akadozik ilyenkor.
Mit lehet tenni? Nem hiszem, hogy nálam van a hiba. -
t.imi
addikt
válasz
szkristof05 #163039 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
cettlee
őstag
hali!
jönnek beszerelni, de az utp kábeleket házon kivül a falakon kell huzni, legalább 50m kültéri kábelre lesz szükség.
Ebben az esetben fel kell hivnom a Telekom figyelmét a szükséges hozzávalókra vagy megoldja a csapat? kötelesek megoldani? -
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Az 1/1 Gbps-es csomag sávszélességét korlátozhatja a telekom? (Főként arra gondolok, ha extrém módon van használva. Egyáltalán mi számít annak?)
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Van egy régi Sagemcom roterem.
Iszonyatosan be tud lassulni a wifi és a letöltés se megfelelő kábelen.
Most beszéltem fantasztikus Vandával és bejelentettem a hibát, illetve kértem cserét.
Ha cserekészüléket kapok, akkor a legújabbat kapom, vagy ugyanezt az ősrégi xart, ami most van?
Láttam itt visszaolvasva olyat, hogy díjmentesen cserélik a régi routert a legújabbra, viszont nem találom.
Hol lehet ezt meglelni? -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Iptv-re most milyen set top boxot adnak? Kihalt a Cisco 2001 és várom a cserét.
-
vacs
veterán
Üdv.
Sagemcom 5670-en van egy lwip0 nevű eszköz a wifin, hogyan tudom letiltani?
Ami érdekes, hogy pl az Access Control - Internet access control planning felületen nem is látom az lwip0 eszközt! -
AssAssynn
addikt
válasz
Trailbreaker #163029 üzenetére
-
csixy
addikt
Nálatok nem tűnt el a földi digitális tv hangja?
-
snyper990
őstag
válasz
zolokas #163011 üzenetére
Szia!
Hogyan csináltad azt a „port checkinget”? Mi írja ki, hogy „nat false”?
Port checker weboldalak vagy nyitva látják a portot, vagy nem. Azok elvileg nem tudhatják, hogy NAT-olva vagy-e. De ha nem vagy NAT-olva, az jó, tehát egy „nat false” eredmény akár pozitív dolog is lehet. Kicsit részletesebben fejtsd ki
Egyáltalán mi a probléma? Nem megy a letöltés? Vagy nincs aktív státuszban a kliens?
Ellenőrizd, hogy nem vagy-e NAT-olva (HGW admin felületén látható WAN IP megegyezik-e egy IP ellenőrző oldalon /pl. ezen/ láthatóval).
Ha az rendben van, ha van a klienst futtató eszközön tűzfal, azon is át kell engedni a kívánt port forgalmát. Illetve portellenőrzéskor futnia kell a kliensnek. -
-
tuto558
aktív tag
válasz
Matrox1995 #163022 üzenetére
Hiába nem vagy rá jogosult, azt nem is neked szórja (hiszen te otthon vagy, a te HGW-d), hanem mindenki másnak aki esetleg a közelben tartózkodik (és jogosult rá).
Nekem kb 1 éve volt ugyanez optikán, akkor chat-en egy ügyintéző ki tudta kapcsolni a kérésemre. -
válasz
AssAssynn #163024 üzenetére
Ezt ne úgy képzeld el, hogy kedvük szerint olvasgatják az adatokat, hanem (tippem szerint) mikor te beírod az adataid, akkor lefut egy keresés, és azért sem írja ki, hogy mi a hiba, mert csak a tökéletes, minden mező egyezésre kap vissza "igen, van egy találat" vagy "nem, nincs" választ.
-
-
Matrox1995
tag
Üdv!
Észrevettem, hogy a mai naptól kezdve elkezdte a HGW szórni ezt a Telekom-Hotspotot.
Ez kikapcsolható? Az app szerint amúgy se vagyok rá jogosult.
Anno is volt valami hasonló dolog, az kikapcsolható volt. Akkoriban DSL-en rendesen elvett a feltöltésemből. -
AssAssynn
addikt
Hali.
Próbálom megrendelni a szolgáltatást, de nem tudom, mert ezt írja ki: "A megadott adatok nem helyesek! Kérjük, pontosan úgy add meg adataidat, ahogy az okmányodban is szerepelnek!"
Egyrészt... várjunk csak, honnan is tudhatná az oldal, hogy az én adataim nem helyesek?
Másrészt: minden helyes. Ilyenkor mi van? -
herion
tag
válasz
bozsokiandra #163012 üzenetére
20-as bordás védőcsőben kényelmesen be lehetett húzni nálam csatival együtt.
3db elég kis rádiuszú 90 fokos törés volt, de simán átment rajta behúzó szállal. -
Kicsirics77
veterán
válasz
bozsokiandra #163014 üzenetére
nem hegesztve van, simán megblankolta, majd rendes törővel egyenesre törte, és szétszedhető csavaros a kuplung rajta, valahol van is itthon egy ilyen kuplungom még, meg optika szerelő cuccot is tudok szerezni,egyébként biztosan nem olcsó a kiszállási díj.
-
bozsokiandra
tag
válasz
Kicsirics77 #163013 üzenetére
Köszi, végülis nem gond akkor rakok majd 20-as vagy akár 25-ös csövet.
Most csak részben megy csőben, kívűl a falra van "szegelve".
Hőszigetelős előtt állunk, szeretném csőbe rakni a későbbi javíthatóság végett.
Egyébként kb. mennyit kell fizetni ha csak ezért kihívnám a Telekomtól a szerelőt hogy átfűzze és hegessze vissza a csatlakozót? -
Kicsirics77
veterán
válasz
bozsokiandra #163012 üzenetére
egyenes szakaszon a 11-es
ha van benne 90fok, akkor meglátásom szerint a 16-os csőben sem fog elmenni. -
bozsokiandra
tag
Telekom optikai net vezetéke csatlakozóval együtt milyen átmérőjű védőcsőben fűzhető át elakadás nélkül? (90 fokos kanyar lesz benne)
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok, F@st 5670 routerben be van állítva a port torrentre, de még is port chekkingnél nat false, mi lehet a probléma? tcp udp-re van állítva.
-
snyper990
őstag
válasz
Virag.h #163009 üzenetére
Én meg szerkesztettem az előző hozzászólásomat...
A másik port az aktív státusz szempontjából tudtommal lényegtelen. De ott szerintem rossz MAC címet választottál ki, mert az egy Electrolux eszköz címe (MAC címeket sem annyira ajánlott csak úgy közzétenni...)
Annál a szabálynál is inkább a Destination IP mezőt töltsd ki, már csak az átláthatóság/egységes kinézet miatt is.
Ha utána sem látja nyitottnak az oldal, és még akarsz vele foglalkozni, próbálkozz egy direkt UDP port scanner oldallal -
Virag.h
aktív tag
válasz
snyper990 #163008 üzenetére
Koszonom. Toroltem🤞🙂
Azon az oldalon amit linkeltel nem tudom atirni az ip cimet. Viszont a yougetsignal.com/tools/open-ports
oldal is megfelel? Mert ott azt irja h a 1681 port open ami jo. Viszont beirtam a 6999 es portot is de az zarva van. Van annak mar nincs jelentosege? -
snyper990
őstag
válasz
Virag.h #163007 üzenetére
Publikus WAN IP-t közzétenni, főleg egy publikus fórumon a nagyon nem ajánlott kategória... Töröld a képeket mihamarabb
Nem vagy CGNAT mögött. A portellenőrzős oldalon a HGW-ben szereplő WAN IP-t írd be.
A másik két oldalon azért ír más címet telefonról, mert az iCloud Private Relay eltéríti a telefonod internetforgalmát, így minden az Apple szerverein keresztül megySzerk.: úgy látom, a canyouseeme-n nem lehet átírni az IP-t. Vagy tiltsd le legalább ideiglenesen az iCloud Private Relay-t, vagy számítógépről ellenőrizd
Szerk2.: Másik open port checker oldalon ellenőriztem, nyitva van a portod.
Mivel ezt így már én is meg tudtam tenni, és hozzáértők akár vissza is tudnak élni ezekkel az infókkal, érdemes lehet másik portszámot választanod (lehetőleg olyat, amit más szolgáltatás nem használ: [link])
Utána lehet, hogy nem árt áramtalanítanod a HGW-t egy-két percre, hátha újraindulás után másik IP-t kapsz a szolgáltatótól -
Virag.h
aktív tag
válasz
snyper990 #163006 üzenetére
Igen technicolor router van. Ott ezt irja ki.
A nyitott portos oldalon ezt.
A my ipv4 oldalon pedig ezt -
snyper990
őstag
válasz
Virag.h #163004 üzenetére
Az oldalon a HGW WAN IP-jét kell megadnod. Azt a HGW admin felületén találod (úgy látom, Technicolor van nálad; azon az admin felület kezdőoldalán az Internet Access kártyán egyből látható), de számítógépről és telefonról is (ha wifivel csatlakozol a helyi hálózathoz) fel kell tudnia ismernie az oldalnak. (Telefonnak, NAS-nak, bármilyen egyéb hálózati eszköznek /IPv4-es/ helyi hálózaton kizárólag LAN IP-je van, a HGW WAN IP-jén keresztül kommunikálnak az internettel, azaz az internet felől csak az „látszik”, a „válaszokat” meg a HGW/router továbbítja annak a helyi hálózaton lévő eszköznek, amelyik várja/ahonnan a „kérés” érkezett)
Az oldalon (vagy itt a My IPv4 után) véletlenül nem egy 100.64.0.0 - 100.127.255.255 tartományban lévő IP jelenik meg? Ha igen, akkor CGNAT mögé kerültél. Ügyfélszolgálattól kell kérni publikus IP-t. Ez magyarázná is, hogy miért nem megy rendesen a torrent. -
snyper990
őstag
válasz
Virag.h #163002 üzenetére
Ha a képen látható IP fixen a NAS-é, akkor elvileg jól van beállítva a porttovábbítás.
UPnP/NAT-PMP engedélyezése opció mellől kiveheted a pipát. Remélhetőleg a HGW-n sem engedélyezted az UPnP-t, ha mégis, azt is érdemes letiltani.
Itt tudod ellenőrizni, hogy nyitva vannak-e a portok (közben futnia kell a torrent kliensnek).
Ha az oldal azt írja, hogy nincs nyitva a port, akkor a NAS tűzfalán is engedélyezni kell a kívánt portokon a forgalmat -
AnonymusX
őstag
válasz
Fecogame #162996 üzenetére
Az univerzális távvezérlés menüpontot kéne megkeresni és újra beállítani a megfelelő bemenetre. Itt egy leírás, de lehet nem pontos, mivel a TV szoftververzióban eltérhet a honlapon lévőtől.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Videós, mozgóképes topik
- Megdöbbentő bejelentés a Nothingtól
- Konteó topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PHP programozás
- Xbox Series X|S
- Reklámblokkolók topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Direct One (műholdas és online TV)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest