- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
Új hozzászólás Aktív témák
-
itldj
aktív tag
válasz
Obendi #15057 üzenetére
Nekünk is hasonló, csak 700-es szériás Elux van, az inverter motor miatt választottam anno.
Mind a pamut mind a műszál programot a lehető legrövidebbre szoktam venni a time managerrel, és eddig nem vettem észre hogy ne mosott volna ki rendesen. (4,5 éves gyerkőc melett kb napi szinten megy)
De amúgy nem tudom én se sajnos, hogy min rövidít. -
bagoly71.
tag
-
Obendi
csendes tag
Sziasztok.
Sajnos le kellett cserélni a 20+ éves Siemens mosógépünket, most egy EW6TN3262H szipi-szupi hiper csodával tolom. Első meglátás, hogy a korábban 1,5 óra alatt lefutó program ennél 2,5 óráig tart (műszál, 40°C).
A kérdés: tudja-e valaki, hogy Time Manager használatával hol van az időmegtakarítás; mosási idő, öblítések ideje/száma, vagy mi?
A gép az emeleten van, nem igazán érzek késztetést arra, hogy órákig mellette üljek.
Ha valaki válaszol, megköszönöm, ha nem, tudatlanul fogok meghalni. -
lacam
aktív tag
válasz
ahopka #15052 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Bejelentettem, de 1 hetes elszállítási időt mondtak illetve eztán indul náluk a bevizsgálási szakasz...itthon meg nincs mosógép.
Mikor megemlítettem, hogy ezt elviszik de ugye hoznak egy másikat? Hát ...nem jött megnyugtató válasz. Pedig én is úgy tudtam, hogy ilyenkor csere. Felhívtam a Whirlpool szervízt, a szervizes is azt tanácsolta, hogy 72 órán belül vegyem fel a kapcsolatot az eladó webshop-pal (nem írom ki a nevét, de az egyik legnagyobb) de ugye úgy tűnik, a cserekészülék számukra kellemetlen... Nekem, aki kifizette szerintem rosszabb... -
ahopka
újonc
Hasonló cipőben jártam én is (hűtőszekrény), csak én már kicsúsztam az elállástól (ill. én nem is akartam elállni) amikor jelentettem a problémámat és akkor akitől vettem a hűtőt a következő választ adta:
"a hatályos jogszabályok alapján a termék cseréjét a vásárlást követő 3 munkanapon belül jelzett meghibásodás esetén tudjuk biztosítani." Tehát élnie kell nálad is a cserének, ha 3 napon belül bejelentetted a hibát (ahogy látom ezt megtetted).Plusz ezen kívül még egy infó, olyan esetben amikor javítani kell egy adott berendezést, (gondolom a garanciális időn belül)
ekkor: " a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet értelmében a szakszerviznek a bejelentéstől számított legfeljebb harminc nap áll rendelkezésre a javítás befejezésére:
(7) * Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény vállalkozás részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, - a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában - a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni. (151/2003. (IX. 22.), 5. § (7))"
A 30 nap ebben az esetben 30 NAPTÁRI nap, nem munkanap. -
lacam
aktív tag
válasz
Csorbi #15050 üzenetére
Írtam a webshopnak, a válasz az volt, hogy majd valamikor elviszik (nem most), bevizsgálják és utána eldől mi lesz...addig meg főjek a mosatlan ruháimban.
Az tudható, hogy mire szolgál ez a nyílás? Minimális levegőáramlást mintha éreznék mikor teker a gép...lehet tényleg túlfolyó?
A számokra nem találtam találatot.
-
lacam
aktív tag
válasz
Csorbi #15048 üzenetére
Szia,
Igen, így.Kaptam egy olyan tippet, hogy lehet, hogy a mosószer (Ariel színes mosópor) felhabzott és azon a nyíláson távozott ... az valami túlfolyó lehet? (eddig is ilyen mosószert használtam, régi Zanussi nem panaszkodott)
Google nem segít (van szám a műanyag elemen) illetve a "bekarikázva keresés" is csak 2 orosz/ukrán fórumra visz, ahol megint nem találom, hogy pontosan mi lehet ez a gépen... (ott is csak kérdezik, hogy miért folyhat ezen keresztül a víz)
Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Ma kaptam meg a gépet (webshop) nemtudom hogy él-e a 3 munkanap csere esete... -
Csorbi
addikt
A beüzemelés ennek megfelelően történt?
-
lacam
aktív tag
Sziasztok mosógép szakik,
Vásároltam egy Whirlpool TDLR 6240SS-t.
Tudjátok mi ez a "HR" nyílás és miért folyik belőle a víz?
Zsírúj készülék, első, üresjárati mosás megy jelenleg is, és mosószeres tócsát csinált a fürdőszobában. (dobrögzítőket természetesen eltávolítottam)
Garis gond lesz? 🤔Köszönöm
-
válasz
salapp #15044 üzenetére
Samsung tv és telefon gariztatásban vannak borzalmas sztorik. Mosógépet nem tudom,hogy másképpen kezelnék-e. De emiatt nem venném.
Keskeny mosogép Beko vagy LG. Nálunk 2 Beko is van. 5 évet kibírt. Az egyiknél a szivattyú ment tönkre 20k volt a javítás,de az rendesen kapott ruhat napi szinten.
-
salapp
addikt
Ha nem szeretnék sokat költeni és alapvetően egy-két főre szeretnék keskeny mosógépet (ez fér el), akkor ez 125-ért, ingyen házhozszállítással jó lehet?
https://www.lg.com/hu/mosogepek-es-szaritogepek/mosogepek/f2j3wsbwe/
Illetve van olyan, ami akár kicsivel több, de ennél jobb? Látom, hogy dobtisztítás kapásból nincsen benne (az előző, amit családban továbbadtam, tartalmazta). Mennyire értelmes funkció ez amúgy is?
Samsungból több van a családban, de azok már 4-10 évesek. Elég rosszakat olvastam a garancia ügykezelésük kapcsán. De lehet, az is csak gonosz botok irománya, a mai világban ki tudhatja...
Azt is látom, hogy egy ideje még az aquastopos csövet is kispórolják a gyártók.
Köszönöm a választ. -
válasz
zoldmac88 #15042 üzenetére
Másik konkurens boltban is voltam. Ott az LG öntiszítós megoldására azt mondták 3 év és szervizes kell. Pont gari után
Valszeg olcsóbb gép és extra biztosítással jobban járok.
Nekem ezek után az LG nekem is fizetett hirdetés kategória. Bosch gépeimmel nem voltak gondok. Valszeg Bosch lesz. -
zoldmac88
csendes tag
válasz
grabber #15035 üzenetére
Mi keskeny LG-ről váltottunk, annak idején szintén nagyon azt nyomta az eladó, őszintén nekem már akkor volt egy “fizetett hirdetés” érzésem. Ettől függetlenül nem volt vele gond, de nekem más világ a Bosch. LG csendes volt, de mégis kotyogott kicsit a ház centrinél, Bosch meg se rezzen. LG sokszor sokáig szenvedett a centrizés elindulásával, Boschnak ez nagyjából mindig elsőre sikerül. Boschnál tudsz 15-30-45-60 perces programot összehozni sima mosásra, LG-nél korlátozottabb volt. Egyedül a wifis telefonos applikáció hiányzik.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Csorbi #15039 üzenetére
Értem én, automata adagolós a gép. Viszont a gép új szagán kívül semmit sem érezni a ruhákon. Sem az Ariel Color pods-ot, sem a Lenor öblítőt. Nem lett "ész nélkül locsolva", a gép automatikusan adagolja.
Ahogy olvasom itt a fórumon (ha jól emlékszem a Háztartási nagygépes topicban vagy itt) visszamenőlegesen és a külföldi Samsung fórumokat elég sokan panaszkodnak erre. Az AEG és Electrolux gépekre olvastam ugyanezt. Általában arra jutnak az emberek, hogy túl jó hatásfokkal öblíti a mosógép ki a ruhákat. -
Crvsh3R
senior tag
-
Hori05
csendes tag
válasz
Crvsh3R #15031 üzenetére
Nekem LG automata mosószer és öblítő adagolós gèpem van. Ott a használati szerint a ruhák közé kell tenni minden kapszulás vagy préselt mosószert. Van benne por mosószer tartály, de oda nem szabad tenni.
Mióta megvan a gép, (1-év kb) se por alakú mosószert se kapszulásat nem használtam. Nagyon kényelmes az adagoló, bevált."Ne tegyen lapokba zárt, tablettás vagy kapszulás mosószert a kézimosószeradagolóba....Ha egyszer használatos mosószerkapszulákat használ, helyezze a kapszulát a dobba a szennyes ruha betöltése előtt. "
-
válasz
zoldmac88 #15034 üzenetére
Milyen? Nekem LG-t javasoltak a boltban. Mondván ugyanolyan,de olcsóbban.
Szimpatikus az LG,mert jo vélemény van itt. Szivattyúnál Lefolyóból van kis cső leengedni a vizet. Gondoltak rá legalább.
Néztem a bosch szárítógépet,mert van 3. Szűrője is a hőcserélő előtt. Így talán kevésbé lesz koszos a szűrő. De a boltba szintén LG-t javasoltak. Öntisztítósat,így szerintük sose kell majd szöszt takarítani.Bosch vagy LG mosógép/szárítógépen agyalok. Őszre vennem kell költözéséskor
-
zoldmac88
csendes tag
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Frissen tönkrement mosógép helyére keresek másikat. Budapest területére keresnék olyan kereskedőt, ahol elérhető szolgáltatás régi mosógépet leszerelni + elszállítani + újat felszerelve hagyni hátra.
A régi egy Zanussi Lindo 100 ZWY50904WA. Felültöltős, forgódobos, kicsi méretű mosógép (szélesség 40 cm / magasság 89 cm / hosszúság 60 cm, teljesítmény max 2200W, töltés max 5.5 kg). Helyrajz szokás szerint zsúfolt. Méretben, használat módjában, teljesítményben kompatibilis darabot keresek. Az újat illetően egyetlen extraként annyi kellene, hogy látni lehessen a programból hátralévő időt.
Van a fentiek között bármi, amivel túl szépet álmodtam? Ha igen, jelzést kérnék rá. Ha nincs, tippeket szeretnék, melyik weboldalon nézzek utána kínálatnak.
Előre is köszönöm
-
userxy
őstag
Halihó!
Szeretnék venni egy mosó és egy szárítógépet. 8-9 kg-os változatban és kb 500k-ig. A kettő együtt.
Designba passzoljanak egymáshoz, mert egymásra akarom őket rakni.
Ki mit venne? Ami lehetőleg stabil okos és ár értékben is kiváló.
Nem muszáj kihasználni a keretet. Nem vagyok a pénzem ellensége.
Előre is köszi! -
Crvsh3R
senior tag
Az automata mosószeradagolós mosógépekkel mennyire használhatóak a mosókapszulák? Általában ezt applikáción keresztül vagy a kezelőszerven lehet jelezni a mosógép fele? Kinéztem egy mosógépet, ami a SAMSUNG WW90DG6G94LKU4, de nem tudom, hogy az Ariel kapszulákkal használható-e. A másik kiszemeltem a SAMSUNG WW90DG5G34AELE vagy ugyanez feketében.
-
emitter
őstag
Sziasztok!
10 évet bírt az (anno is már használtan vett) Miele W986 gépünk, a szerelő szerint vezérlés hiba, ami 300 ezer lenne. Mit ajánlotok helyette? Ismét egy használt Miele, vagy egy új olcsóbb gép, amit olcsóbb javítani? Az újabb Mielék, amiket most használtan tudnék venni, állítólag már nem olyan megbízhatóak, mint a W986 és kortársai. Bár úgy nézem, még mindig kapni W986-ot is, de hát ez már mégiscsak egy 25+ éves modell, ki tudja, mikor adja meg magát benne valami.
A szerelő és más ismerős is a Beko-t ajánlotta inkább.
Ha Beko, akkor azon belül milyen árkategória az, ami már megvételre javasolt?Ez a jelenlegi 5 kg-s gép, alapvetően elvoltunk vele, bár néha jól jött volna egy kicsit nagyobb kapacitás (4 fős háztartás).
Köszi!
-
mtamas92
újonc
Sziasztok!
Elöltöltős mosógépet szeretnénk vásárolni, 2 személyre, heti 2-3 mosásra.
WHIRLPOOL FFB10469BVEE
BOSCH WGG244Z5BY
BOSCH WAN28270BYMaximum 200.000 Ft értékben gondolkodunk, de nem gond, ha olcsóbb.
Más márka/típus is szóba jöhet, ha nagyon rossz irányban keresgélek, elérhetőség szempontjából nézelődtem jelenleg. Ha esetleg van másféle ajánlás 2 személy átlagos használatú mosására, akkor azt is szívesen meghallgatnám.
Köszi! -
vargalex
félisten
válasz
Nagya21 #15021 üzenetére
Szia!
Ugye attól függ, hogy melyik gyártónak mi a keskeny kivitel. Pl. itt ez a 9 kg-os LG, a gyártó szerint keskeny kivitel, 475 mm. Ahogy nézem, a tiéd sem sokkal keskenyebb, 450 mm.
-
ftc
nagyúr
A végén Samsung lett... holnap hozzák 600EUR WW11DB7B94GBU4
Bosch 8-as 850 lett volna s 250 EUR az 250...
-
vargalex
félisten
válasz
Nagya21 #15016 üzenetére
A mostani Zanussi Lindo 100 is már 12 éves, illetve előtte a szintén felültöltős Whirpool is több, mint 10 évet ment (és az igazából csak már eléggé rozsdás volt, a Zanussi csapágyas is).
Az Elin-Beko jól néz ki, csak az árukereső szerint már nem forgalmazzák sajna. Illetve szerintem nekünk nem ártana 9kg-os. -
vargalex
félisten
Sziasztok!
A régi Zanussi Lindo 100 mosógépünk csereérett. Milyen elöltöltős, keskeny kivitelű gépet tudnátok ajánlani, ami egy 5 fős családot, viszonylag sok mosással kiszolgál?
-
ftc
nagyúr
Sziasztok, mivel régi 12 éves Samsungunk már mosás közben vándorol s érdekes hangokat ad ki illetve mosási készsége se a régi cserélnénk...
Néztünk Samsung - kiesett legközelebbi szerviz 200km...
pedig régi gépért 200EURt kaptunk volna
Aeg , Electrolux - 9000/8000 seria illetve Electroluxnal 900-as
BOSCH WGB25602CS Séria 8 - itt elekadtam mert sok egyforma van semmi különbséggel sztem a 8-as között... Amúgy itt megéri a 8-as szeria?
Miele - igen az ár, illetve amit nem értek saját mosósszer kell? videokból ez jött le...
LG-nél nem fogott meg semmi.
Mi az ajánlott márka sorrend? AEG-re alzánál akció van
-
Hubman5
csendes tag
Sziasztok,
Szüleim új lakásba költöznek, eddig felültöltős mosógépük volt, most viszont elöltöltőset akarnak. Szeretném a segítségeteket kérni a megalapozott vásárláshoz, ezért kérnék tőletek javaslatokat az alábbi szempontok szerint konkrét típusra (lehet több is, más márkától):
- keskeny kivitel jöhet csak szóba sajnos (Bosch-t szerettünk volna, de így sajna nem lehet)
- legyen megbízható, jól szervizelhető
- nagyjából ilyen 200.000 Ft környéki árkategóriába essenÉn ezeket néztem eddig:
- Samsung WW60A3120BE/LE
- LG F2J3WSBWE
- LG F2WR709S2W
- AEG LSR6E47DE -
ádika86
aktív tag
Sziasztok!
Vadiúj Bosch WGG244Z4BY mosógépem ezt csinálja, úgy vettem észre, hogy centrifugálásnál, alacsonyabb fordulatszámon. Vízmértékkel megnéztem, elvileg szintben van. Mitől lehet ez? Garancia lesz belőle?
Videó:
[link]Köszi előre is
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Melyik mosógép a jobb a 2 közül? Vagy mi más van, ami ár/érték arányban jobb vétel? Eddig ehhez hasinlo Electrolux volt, csak most 9 ev után nagyon hangos lett. Ahogy néztem az Electroluxon van Baby program ami a másikon nincs. Ez mit csinál? Szükséges lehet, vagy mas programmal kivitelezhető?
[link]
[link]Üdv: Fishor
-
hockeyapu
senior tag
Akárhogyan nézem, ha az ember mindent akar, ami szem szájnak ingere, akkor az 400K fölött kezdődik !
Olyan nincs, ami össze is hajtogatja helyettem a ruhákat ? -
sziklay
újonc
Szia.
Ajtó kapcsolót ( elektromágneses, vagy hőtágulós zárat) érdemes kicserélni. Ha egyből nyit előbbi, ha percek alatt, utóbbi.)
Nyilván nem tudom nálad mi a bibi, de a környezetemben ez megoldott ilyen hibát.
8-ezer körül volt az alkatrész és a hölgy ismerős nem várt meg vele, kicserélte maga... -
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy kb 7 éves BEKO WTV6330 BO típusú mosógép. Még az Aldiban vettem anno kb 80-85e Ft körül az 5 év gari miatt, és azóta is hibátlanul működött. Heti 8-10 mosás simán ment rajta az évek alatt és a kutyaszőrös takarókat és egyéb cuccokat is simán bírta. Szóval jó választás volt akkor. Egyedül annyi volt a gondja hogy leesett a földelés csatlakozó a gépen belül, és rázott. De erre a villanyszerelő rájött és megcsinálta.
Na most egy pár hete kb elkezdte azt csinálni, hogy ha becsukom az ajtaját és elindítom bármelyik programot, akkor nem kattan be az ajtózár. Illetve random módon vagy kattan vagy nem, és nem indul el a mosás. Egyre gyakrabban nem kattan, így kicsit kezd elegem lenni belőle.
Valakinek volt már ilyen tapasztalata esetleg? Az ajtózár lehet a gond vagy az elektronika kezdi megadni magát? Ha elektronika akkor nyilván egy panelcsere nem lenne feltétlenül gazdaságos, de ha az ajtózár akkor talán azt viszonylag olcsón meg lehetne úszni. Alapvetően elégedett vele otthon mindenki, nem feltétlenül akarjuk lecserélni.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Kerékpársportok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest