Hirdetés
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziklay
újonc
válasz
Nagya21
üzenetére
Én használok egy ideje automata adagolós LG-t engem meggyőzött.
Nincs vele gond, szetszedheto es kimosható a tartály és az adagoló.
A mennyiség egy gombnyomással szabályozható vagy kikapcsolható. ( mosóporhoz)
Sose használtam előtte folyékony mosószert, azóra csak azt.
Megette a persil után a legolcsóbb mosószert is.
Ha nagyon koszos munkásruhát mosok, előmosással csinálom.
Egy dolgot tartok be konzekvensen, mikor dob tisztítást javasol, akkor kimosom az adagoló tartályt is. -
Keef_Lee
őstag
Siguro (Alza saját márka) mosógépről mi a véleményetek?
-
Nagya21
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Hali!
Az a helyzet, hogy nekem egészséges ellenérzéseim vannak ezzel az autodose funkcióval kapcsolatban.....lehet kényelmes, de én látom mennyire szennyezett a menkesz ruhám, és amikor berakom a mosógépbe akkor a mosószer gyártó ajánlása alapján adagolom.
Nem valami algoritmus mondja meg hogy elvileg mi lehet a jó.....
+1 hibalehetőség, + akkor olyan mosószert,öblítőt vásárolni ami nem döglik bele az adagolóba.....

Na nem nekem ez nem opció.....
Üdv Nagya -
petakpa1
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi akkor ránézek AEG-Elux-ra, hogy van-e keskeny + mosószeradagolós + wifi. Ha ezek megvannak akkor jön a HA integráció még.
Vagy utóbbiról lemondok cserébe az automata mosószeradagolásért cserébe.Linkelt LG-k végülis mindent tudnak ami nekem kellene kivéve a mosószeradagolás...
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Szeretnék visszatérni erre az áprilisi hozzászólásomra.
Április óta még húzza az immár 10 éves Samsungunk (WF60F4E0W2W/LE). Igaz már csak úgy tudjuk használni, hogy konnektorból folyamatosan ki van húzva és csak használat előtt dugjuk vissza, majd 1-2 perc áram alatt történő várakozás (kb ennyi idő alatt pakolunk be bele) indítjuk el a programot. Ha így csináljuk végig megy a program. Ha folyamatosan áram alatt van és úgy indítjuk, akkor random megakad a program 36, 34, 17, 11 ... stb hátralevő időnél.
Igazából vezérlés/panelhibás, és nem éri meg javítani. Ezt már tudjuk, de úgy vagyunk vele, hogy amíg totál be nem krepál addig még hajtjuk.
Sajnos a héten egyszer már a fenti áram alá helyezem majd indítom a programot módszerrel is megakadt egyszer, szóval egyre közeledik a vég ezért ismét elkezdtem nézelődni.A korábban linkelt két LG-n kívül esetleg mást tudtok még ajánlani ami tudja esetleg az alábbiakat:
- Keskeny kivitel
- Automata folyékony mosószer adagoló
- Okosfunkciók
- Home Assistant alá integrálható.Bosch-t néztem még, de nem találtam keskenyt egyáltalán. AEG/Miele-ből esetleg van keskeny? Jól tudom, hogy a Bosch/AEG/Miele kb ugyanaz?
Elektrolux ami keskeny és tudja az alábbiakat? -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Újból nekifutnék a kérdésnek. Milyen felültöltős mosógépet ajánlanátok?
Eddig Electrolux volt, 7 évet bírt heti egy mosással. Más márkákkal gondban vagyok. Whirpol, Indesit tudtommal bóvli. Haier esetleg? -
Csorbi
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Szerintem ezzel az árral még a szar tapasztalat is jó tapasztalattá válik.
-
IntelKiller7
nagyúr
Sziasztok!
Samsungnál ezt a 165 ezres mosógépet le tudnám kuponozni most 113 ezerre. Van valakinek tapasztalata ezzel vagy hasonló géppel? -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Új felültöltős mosógépet vennénk.
200 ezer forint körnékéig melyik márkát ajánlanátok?
Az iverteres motornak van e hátránya? -
atala
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
Nekünk a mostani LG előtt volt egy felültöltős Elektrolux, és egy szintén felültöltős AEG. Mindegyik 2 év után csapágyas lett, amit azokon nagyon könnyen cserélni lehetett, de a csere csapággyal sem ment el 1,5 évenél tovább.
Nem a csapágy megy tönkre, hanem a szimering, ami utána átengedi a vizet, és kimossa a csapágyból a zsírt, meg el kezd korrodálódni.Direkt figyelünk, hogy ne tömjük meg, és a centrifuga sem megy maxon.
Viszont átlagban havi 40-45 mosás megy.Kíbváncsi leszek ez az LG meddig bírja. Itt már húzósabb egy csapágy csere.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
5-7 éves BEKO mosógép még mindig nem csapágyas. Eddig jók voltak,most meg minden gép csapágyas lesz?
atala: Nem éri meg,keresnek kibúvót. Ugyanígy a Casco,lakásbiztosítás. 10 indok lesz,hogy miért nem kell fizetniük és még velük is lehet harcolni,hogy kifizessék.
Haladni kell az árral. Olcsó gép,nincs ami elromoljon és gari után csere. Akkor nem jársz rosszul.
Dehogy már 5 év gari akció sincsen senkinek most. Annyira nincs jó döntés már. Az extra garancia is egyre több kikötés. Szerelhetetlenebb gépek,még drágább alkatrészek(Bosch),hogy ne érje meg javítani. Rosszabb mint pár éve. -
Csorbi
addikt
"De a gyári garanciánál is bele köthetnek a csapágy cserébe, mert kopó alkatrész."
Amennyiben a jótállási feltételekben benne van (nincs) akkor igen. Egyébként nem. És akkor meg is érkeztünk a kellékszavatossági kérdéshez is, azaz 3 hónapos korában ha előjön egy csapágy hiba, az vajon a kopásnak köszönhető-e.
-
atala
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Én ezért nem veszek már mosógépre kiterjesztett garanciát.
De a gyári garanciánál is bele köthetnek a csapágy cserébe, mert kopó alkatrész.A kávéfőzőmre vettem, mert a boltban nem voltam lusta átolvasni a szerződést, hogy mire nem vonatkozik a garancia. Igaz ott voltam vagy fél órát, de türelmesek voltak.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
13.26. ha a mosógép ciklusszáma évente a 220 ciklust, a szárító és a mosogatógép ciklusszáma évente a 180 ciklust meghaladja
Markabolt.hu De most nézem ez az Alfa kiterjesztett garancia feltételek. Csak ezt linkelték hozzá ha vennék biztosítást. Mert nem tűnt dráganak. 20k+2év vállalható.
De akkor miért hivatkozik rá,hogy kiterjesztett gyári garancia? Akkor ez nem gyári. Ez is megtévesztő,mert kevesebbet kapok mint a gyári.
"Kiterjesztett gyári garancia ismertetője és tájékoztatói"Ez gyári garancia vagy csökkentett?
-
Csorbi
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Ez a 180 ciklus honnan származó információ?
Az AEG jelenleg hatályos hivatalos jótállási feltételekben szó sem esik erről, és mivel ez egy JOGI szabályozás, így aztán hivatkozhat bármilyen szerviz vagy szerelő, vagy akárki utólag egy ilyenre, a vásárláskor létrejött adásvételi szerződés (ugye a vásárlás egy adásvételi szerződés jogilag) az írásban foglaltak alapján történik, abban az a mérvadó. Ergo nyugodtan elhajtható a pics....ba az aki ilyennel bepróbálkozik, hogy évi 180 ciklus...
(Electrolux tökugyanez)
Szóval ha lehet, alátámasztás nélkül ne terjesszünk blődségeket, légyszi. Köszi. -
Szárítógép mosogatógép 180 ciklus. Szóbal AEG is felejtős. Napi 1x sem mehet mert ugrik a gari. Ilyet sem akarok,hogy ne ondítsam el a mosogatógépet/mosógépet mert ha használom ugrik a gari.
Lesz olcsóbb típus Bosch. Ha lehet régebbi széria azok megbízhatóbbak. Max180k-ért.Aztán 5 év múlva csere.
-
Csorbi
addikt
válasz
fradi81
üzenetére
A régi háztartási nagygép elszállításának igényét a megrendelés folyamán nem szükséges előzetesen jelezni. Ezt az igényt kérjük, hogy a szállítási időpont egyeztetésekor, a logisztikai partner diszpécserének jelezze. Ha valamilyen oknál fogva meghiúsul az elszállítás kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat.
-
fradi81
veterán
Hali, MM-től ha veszünk mosógépet a régit automatikusan és ingyen elviszik?
-
atala
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Ez a mienk. [link]
Mint ahogy írták is, a garancia általában a kopó alkatrészekre nem terjed ki.
Vagy ha ki is terjed, akkor bele kötnek, hogy túl sokat ment a gép.
A régi AEG gépünknél, amikor csapágyas lett, ki jött a szerelő és megállapította, hogy a 3 év alatt annyit ment, mint ha 5 éves lenne. Kiderült, hogy évi 220 ciklusig érvényes a biztosítós garancia.
Tehát mielőtt aláírnád, olvasd el részletesen a szerződést.A drága alkatrészekről:
Most mondta nekünk egy hűtőgép szerelő, hogy azokat is már csak 4-5 évre tervezik, és ha utána még javítható is, olyan drágán adják az alkatrészeket, hogy nem éri meg.
5 évente dobd ki, és vegyél új hűtőt, mosógépet, szárítót...stb. Nesze neked környezetvédelem. -
Nézek külföldi mosógép szerelőt. Bosch-t nem ajanlja mert ragasztott és az automata mosószer rendszert sem,mert elromlik. Csak buta szerelhető gépet. Az alkatrészek is csak drágábbak lettek,nehogy megérje javítani.
Akkor lehet LG lesz. Milyen az LG? Mosási programok? Dob méret,zaj?5 év garis megoldás nimca most gyári. Muszáj extra garanciát vennem. Akkor meg mindegy milyen márka.
-
atala
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Ez egy jó kérdés. A Mi LG-nk, a rogram elején méregeti magát, hogy kiszámolja a mosási időt, de még nem sikerült egyszer sem úgy megtömni, hogy hibát jelezzen.
Persze aztán lehet, hogy jelezne, de száraz ruhával totál fullra tömve se éri el a maximim megengedett súlyt.
Mi lazán bepakolva kb félig, max 3/4-ig rakjuk. -
dugo_
veterán
válasz
grabber
üzenetére
Jelez, de 9kg-ot amúgy is képtelenség belerakni egy ekkora gépbe. A kisebb programoknál meg csak annyi történik, hogy az előre definiált idő/vízmennyiség nem lesz elégséges a ruhamennyiséghez és csökken a mosás hatékonysága. Szerintem egyébként 3-4 kiló már a másik véglet.
De ha már téma. Az lehet áteresztő tömítés miatti kezdődő csapágyprobléma, ha néha kézzel forgatva a dobot olyan érzés, mintha homokot darálna? Álmoskönyv szerint ez a vízbetörés miatti rozsdásodás lehet. Egyelőre nem lóg, szerintem még nem hangos és nem is minden ciklus után ilyen. -
atos30
aktív tag
válasz
grabber
üzenetére
Szerintem ha sokat fog menni a gép, akkor azt vedd amire a legtöbb a gari. Azt kell figyelni, hogy a gari kiterjed-e a kopóalkatrészekre is(pl csapágy), apróbetűs részben le szokták írni a kizárás okait. Nem biztos, hogy egy 5 év jótálásos géppel jársz jól, amiből kizárják a csapágymeghibásodást, vagy egy 3 év jotálással, ami meg teljes körű.
Esetleg megoldás lehet plusz 1-2-3 év biztosítási garancia/jotállás (vagy minek hívják) vásárlása a gép mellé.Én a Lg F4WR909P3W 9Kg-os gépet használom. Nem tömöm teli (max 3-4kg ruha), mert súlymérős és a garanciális feltételekben szerepel a nem rendeltetésszerű használat, valamint a nem a használati útmutató szerinti használat, és hát ki tudja , hogy nem-e naplózza a gép, hogy hány kg-al töltöttem túl a gépet az adott programhoz (van olyan program amihez csak 2kg ruha a max) , és máris mondhatják, hogy ugrott a gari.
-
BlackJack21
tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Megtörtént eset:
Ismerős kapott tavaly egy Samsung mosógépet( kb 3-4 éves), hogy ha kell, akkor viheti, úgyis csapágyas. Szét lett szedve, az üst szétvágva,( mert ez pont UH hegesztett üsttel szerelt.), csapágy kicserélve, majd az üst összeragasztva, csavarozva, ahol az anyag engedte. Összeszerelés után jó is lett. Idén az elektronikája adta meg magát, ezt viszont a műgyantás kiöntés miatt javíthatatlan. A panel új ára miatt már még a mókolás után sem érné meg, úgy sem, hogy a mosógép ingyen volt. Még nem lett "kidobva", mert még fut pár kört egy kínai motorvezérlő és egyedi vezérlő körben, de ez már a hobbi kategória.Így próbáljon meg az ember vigyázni a környezetre. -
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Az EU-nak kellett volna törvényt hoznia rá. Engem csak a sok garis megbízható gép érdekelne.
Amúgy meg megy leadásba a régi gép ilyenkor,újra lesz hasznosítva. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Talán azért fontos , mert a környezetet terheljük a sok ipari hulladékkal , az én mosógépem , most 17 évesen fingott ki .
Egyébként sok elektronikai problémát lehet javítani , egy új mosógép árának töredékéért. Nem mellesleg ez a régi mosógépem 4 évesen lett csapágyas és utána 13 éve nincs vele gond , most azért lesz kuka ennyi idő után , mert már több olyan probléma van , ami már nem javítható gazdaságosan . -
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nekem sosem kellett caapágyazni. Ezt nem érte ,miért fontos. Ha csapágyas,kuka csere. Egyik gép sem tartós. Ha meg nem csapágy baja van majd elektronika baja lesz.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
grabber
üzenetére
Az a baj , hogy a Bosch már csak ragasztott üsttel készül , ha csapágyat kell cserélni akkor nem gazdaságos a javítás. A Samsung és az LG szinte összes típusa csaoágyazható , ezt azért érdemes szem előtt tartani. Én most rendeltem Samsungot a shopjukból. Az LG és a Samsung honlapján mindig vannak kuponok .
-
Sziasztok!
Új házba költöznénk lassan és kellene új gép. Mindenből. A Beko mosógép kicsi nekünk már 6kg és keskeny is. Szárítógép forgótárcsa aminek belseje műanyag elkopott. Annyi baja van,de 10kból javítható. Pillanatragasztó nem volt tartós. De azt is itt hagyjuk.
8-10kg-os gépekből kellene mosógép és szárítógép.200-250k/gép. 5 év gari jó lenne.
Nekem Bosch gépek szimpik. Electrolux lehetne még,de megbízhatósága nem tudom milyen. Ti mit vennétek?
Tűzhely,főzőlap,mosogatógép(45cm beépíthető)szintén kérdés. -
d@minator
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
#15099Csorbi
A Haiert el is felejtettem. Itt egy lengyel oldal [link] meg tudod kérdezni, hogy melyik üst ragasztott amennyiben az adatbázisukban szerepel válaszolnak. Úgy tűnik az LG-k amikre tudtak választ adni nem ragasztottak.
Segítség a kérdéshez csak be kell másolni. X és Y helyére írd a típusszámot.
Dzień dobry, czy pralki X i Y maja klejone bebny czy skrecane ? Dziękuję. -
Csorbi
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Olyan kell, aki garanciális javításokat végez, mert azok dolgoznak olyan gépeken amik 1-2 éve kerültek forgalomba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Elden Ring PS5 játék
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest