Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
válasz
eddie17
üzenetére
Nekünk két kicsi hűtőnk van Candy, az egyik borhűtő, a másik a savanyúságnak, zöldhagymának, stb.
Látszik, hogy a Samu és az Lg hűtőink anyaghasználatban verik ezeket, de nem is annyiba kerültek, s a célnak nagyon is megfelelnek.
5 évesek, teszik a dolgukat. Meglepően jó ár/érték arányba kerültek anno.
-
eddie17
addikt
válasz
eddie17
üzenetére
Végül megrágtuk asszonnyal, hogy mi legyen. Kell az új gép, de eléggé lesújtó a minőség 200 ezer környékén is, nem hogy 150 ezer.
Tegnapi napon megnéztünk jó pár gépet, az első amire azt mondtuk, hogy na ez már egészen jó minőség, nem rosszabb mint a mostani "öreg" mosó-szárító Beko, az egy 240 ezer forintos LG volt.
A belépő DD LG valami katasztrófa, pici a nyílás, műanyag "pöcök", műanyag zsanér, libeg az ajtó...
A mostani 200 alatti Beko-k, ugyanaz a gagyi műanyag minden rajta. Ránézésre is gagyi volt, hát még megmozgatva...
Mellette volt egy régebbi Candy modell, ugyancsak műanyag zsanéros, még az sem volt érzésre ennyire gagyi.
Haier egészen okés volt, 200 ezer feletti árral.
200 ezres Bosch? Lőrés nyílás, bár tény, hogy az már egészen masszívnak tűnt.
Samsungból is a legtöbb ebben az árkategóriában nem túl meggyőző, és szinte mindegyiknek pici a nyílása.
Csak a 8kg vagy feletti gépeket néztük, 1400-as centrivel, csak mosás, nem kell szárító rész.
Szomorúan jöttünk haza, hogy tényleg ebben a kategóriában már nincs semmi gép.
Aztán este rendeltem egy Candy-t
Csak, hogy legyen itt néha kispolgári döntés is.
Nekünk most kell egy gép, pár éven belül költözünk, ahol jobban lesz hely mosó-szárító toronynak, az lesz a végcél de egyelőre bírjon ki valami kb. 5 évet, és nem voltunk hajlandóak több százezret most kiadni, még ha lenne is rá lehetőségünk, de a megbízhatóság az kérdéses.
ProWash 500, 9kg, 1400-as, fém zsanér, fém záró "pöcök", 2+1 év garancia, és az alzán most kifejezetten olcsón megvehető. Néztem véleményeket, egyelőre egészen pozitív, na meg a gyártó is most nagyon büszke, hogy ez aztán hosszútávra tervezett gép.
Tudom itt a Candy szitokszó, de egyszerűen szörnyű mennyire spórolós lett az elmúlt években az összes gyártó.
Kicsit hosszúra sikerült, ezért elnézést.
-
Nagya21
addikt
válasz
adam0913
üzenetére
Amire hosszú garancia van........
Keskenybe Lg, Elux, Beko, esetleg ha bevállalósabb vagy akkor Candy.
Nekem a covid alatt(2022)ben vett Elin (beko, keskeny, 1400, inverter) mosogépem van most, 1 éve üzemel, eddig jó, 8 éves eluxot váltott, ami csapágyas lett.
Üdv Nagya -
adam0913
tag
6-7kgos mosógépben mi a best buy, amit ajánlani lehet? (lehetőleg A-s, 1400 fordulatszámos, és mindenképp 50 cm mélység alatt, ideálisa 45-48cm között)
-
Nagya21
addikt
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Vedd meg ugyanezt Eluxban, olcsobban kijössz, a bele meg ugyanez....
Üdv Nagya -
szaniszlokar
aktív tag
Motorcsapágyas lett a 15 éves felültöltős electroluxom, így vennem kell egy új mosógépet.
AEG LTR7E273E a kinézett utód. Van valakinek az ilyen, vagy hasonló gépekkel tapasztalata?
Köszönöm! -
eddie17
addikt
válasz
Csorbi
üzenetére
Köszi.

Úgy tűnik hangból, hogy csapágyas lett és ez már nem a javítható fajta, nincs is csapágy rész az alkatrész kínálatban.
Egy szerelő hallgatta meg videó alapján, szerinte az lesz.
Mondjuk lehet a 200k-val picit fölé lőttem, inkább a 150k környéke lenne ha már úgy is azt olvasom, hogy pár év alatt elhullanak ezek az új gépek.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ezeket találtam emagon.: ltr8e363e 212e ft + szallitas, vagy [Electrolux EW7TN3272] 182e + szállításért. melyikkel járnék jobban?
-
Nagya21
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
HAli!
A keskeny elöltöltősnek ugyanaz a mérete (nagyjából) mint a felültöltősnek, csak az elején nyílik az ajtó, tehát kinyitáskor számolni kell a hellyel.
Manapság már az olcsóbb kategóriába is leszivárogtak az inverteresek, igen azt keress.
Üdv Nagya -
Joe Swanson
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ezek a keskeny elöltöltős gépek milyenek? ugyan olyan szélesek, mint a mostani felültöltősöm. inverteres motorost keressek?
-
eddie17
addikt
Sziasztok!
Van egy lassan 10 éves Beko mosógépünk, és úgy néz ki hogy elkezdett vacakolni, valami nagyon zörög a motor környékén centrizéskor. Ahogy néztem
150-200k-ig mi lenne az ajánlott?
7kg kapacitás, előltöltős, 1400 fordulatos, késleltetett indítás és 30 perc alatti rövid program lenne ami fontos.
Ahogy olvasom még mindig a Beko a jó választás ebben az árkategóriában? Gondolkodtunk DD LG-n is, de nem sok választék van ebben az árkategóriában.Köszönöm.
-
Csorbi
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ki mit részesít előnyben... Nekem pl a 6kg biztos hogy kevés lenne.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Itt [link] vannak bemutató videók. Azt vedd, ami nektek tetszik, igényeitek szerint. Két egyforma ember nincs.
-
Csorbi
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Kizárólag Electrolux, AEG (egy cég a kettő, gyakorlatilag az AEG egy magasabb szintre "matricázott" Electrolux) az igényeid szerint.
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Mosógép vásárlás előtt állok. a lakás adottságai miatt kizárólag felültöltős mosógép jöhet szóba. Milyen felültöltős mosógépek ajánlottak igazán, az aktuális piaci helyzet szerint?
-
Csorbi
addikt
válasz
deltaa97
üzenetére
A 14-15 nk az teljesen átlagos vízkeménység itthon, az ország nagy részén ez a jellemző.
Pl. egy 7kg-s mosógépnél mennyi az optimális töltet?
Erre nincs válasz, nem véletlenül nem határozza meg senki, mert millió dologtól függ, még a ruhadarabok méretétől és darabszámától, anyagától is. Arra kell figyelni, hogy a mosási töltet ruhaanyag-függő, tehát függ attól hogy pamut, kevert vagy műszálas.Szóval, mik az öregedés jelei egy alig 4 éves gépnél?
-
deltaa97
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Mosózsák a színfogó kendőnek az jó ötlet, köszi!
2 mosást úgy kell elképzelni, hogy az egyik mondjuk közel-fullon (mondjuk 6 kg vagy picivel felette), akkor a másik olyan 4-4.5 kg körül. Ha megoldható akkor a második adagot áttoljuk a következő napra.
Lehet egyébként az átlag 2-vel kicsit fölé lőttem, de átlag 1.5 mosás/nap mindenképpen megvan 4 emberrel (pedig nem kell extrémitásokban gondolkodni, pl nem mossuk naponta a farmereket és nem mosunk 3 naponta ágyneműt sem, fehér ruhák meg kb 1-szer vannak most 1 héten, mire összejön egy mosásra való).
Pl. egy 7kg-s mosógépnél mennyi az optimális töltet? Gondolom nem 7 és nem is 2kg.
Vízkeménység ~14-15 német keménységi fok körül van. Mosószer az a kemény vízhez ajánlás szerinti mennyiséggel van adagolva. -
Csorbi
addikt
válasz
deltaa97
üzenetére
Miért nem használtok mosózsákot? Akár szimplán csak magának a színfogó kendőnek is.
Mik az öregedés jelei?
A 2 mosás / nap az elég durva igénybevétel. Nem lehet ezt jobban optimalizálni? Meglepne ha mindkét mosás full töltettel menne...feltételezem legalább 7 kg-os, ha már az elődje is az volt, és az utód is minimum akkora kellene legyen. Ha kevés töltetet kap, nem biztos hogy optimálisan ki tud egyensúlyozni, és ez már rövid távon káros lehet a gép mechanikai alkatrészeire.
Mennyi az a brutál vízkeménység (nk° vagy °dH)? Ennek megfelelően adagoljátok a mosószert? (Vízlágyítót tartalmaz, ezért függ a vízkeménységtől az adagolás mértéke).
Mosógépből a Bosch-t javasolnám. -
deltaa97
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy 2022-es Samsung mosógépet nyúzunk (átlagban 2 mosás / nap, 98%-ban 'Mixed Load' program, 40 fok, centri 800 vagy 1400).
Kezdi már az öregedés jeleit mutatni.
Nagyon komoly gond nincs vele, leszámítva, hogy rendszeresen a vízleengedőbe nyomja a színfogókendőt (ez mondjuk lehet a kendő hibája is, nem tudom milyen megoldás létezik rá) és ilyenkor alul ki kell bányászni belőle (pár liter víz társaságában). Mosási minősége elfogadható (40 mosásonként megkapja a kért dob és mosószeradagoló tisztítást).180-200k-ig milyen elöltöltős mosógépet érdemes most venni? Legalább 7 vagy 8 kilogrammosak közül. Wifi, távoli indítás meg ilyenek nem szükségesek. A víz nálunk brutál kemény.
Szárítógép (Beko, meglepően jó) van külön, így nem kell kombinált gép.Samsungot megelőzően egy 7kg-s LG volt ami 3 év után motorhibával elhalálozott, úgyhogy azzal nem a legjobbak a tapasztalatok.
Előre is köszönöm! -
Gömbike
senior tag
válasz
horzoli
üzenetére
A Bosch indukciós főzőlapunk, az Lg hűtőnk, az egyik kávéfőzőnk ( ebbe nemrég vettem modult) wifis.
Egyedül csak a kávéfőzőnek az appját használom, mert ott látom a szűrő állapotát, a gép karbantartási állapotát, a lefőtt kávék adag és típus darabszámát. No, meg pontosabb mennyiségi beállítások.
A hűtőt és ezt a főzőlapot nem azért vettük, mert wifis, hanem azért, mert ezek voltak számunkra megfelelőek.
De a mosógépre visszatérve:
az én élethelyzetemben nem fordul elő, hogy távolról kellene bármit is be-le kapcsolgatni. Ezért van rajta a késleltetett indítás. Bár, ha belegondolok, akár mint a kávéfőzőnél is, segítséget adhat adatokkal a karbantartáshoz.
-
Kívülállóként mosógép vásárlási történetbe csöppentem és feltűnt, hogy sok mosógép wifi modult tartalmaz. Van ezekhez valami szaktopic, ahol pár dolgot magyarul meg lehetne beszélni?
Gondolok itt olyasmire, hogy mi értelme van?
Mit lehet, mit érdemes wifin csinálni velük?
Hogy lehet a biztonsági kockázatokat nullázni?
Sajnos csak felszínes ismereteim vannak mindenről. -
atala
addikt
válasz
atos30
üzenetére
Dobtisztításra nem volt szükség
30 ciklusonként kéri, és ajánlott is a dobtisztítás. Én minden másodikhoz rakok tisztító folyadékot, a másiknál üresen futtatom le.
A mienk 1,5 éves, 900 ciklusnál járunk. Mosás 40 fokon, néha 60. Centrizés 1200 fordulaton.
Ha lejár a 2 év gari, akkor szét lesz szedve, és meg lesz húzva a sulyoknak a rögzítője, mert az állítólag típus hiba, és egy idő után meg tud lazulni. -
hukhl
csendes tag
Sziasztok!
Költözés miatt kellene venni egy mosógépet.
2 felnőtt és 1 baba mellé.
kb 8 kg-os lenne a jó.
A gőz funkciót tartanám hasznosnak a kisbaba miatt.
A másik fontos szempont természetesen a tartósság.
Szárítógépünk van külön szóval az sem lenne szempont.
Ezen kívül, fogalmam sincs milyen funkció érné meg a felárat, egyelőre más funkcióra nincs igényünk.Fórum és tesztek olvasgatása alapján az LG tetszett meg DD technológia miatt.
Két típust néztem:
A drágább LG megéri a felárat? Igazából baba miatt a gőz program lenne fontos, hogy megfelelően működjön.
Árban úgynézten 150-200k között rengeteg fajta van szóval ennyiben jó lenne beleférni.
Nem zárkózom el más márkától sem. Hátha van valakinek jó tapasztalata mással is.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Én is ezt mondom. Márkaszervízben megkérdeztem hany év gari van egy milliós forintos gépre? Kevesebb volt,mint a Bekora. Aztán ha tönkremegy javítása is horror
Olyan mint a Hilti,Maglite.Már csak a nevéből él.
Jobban jársz 4 évente tiszta új mosógéppel,ami mindig garis és modernebb,mint egy 10 éves megbízhatóval. Abban már elég kosz is lesz. -
atos30
aktív tag
1 éve vettem a LG F4WR9093W gépet. Néhány adat érdekességképpen:
Túl sokat nem ment. Erősen szennyezett (fűfoltos, saras, olajos, véres, stb...) ruha nem volt. 30-40 fokos programok voltak, néha 60.
Centrizés többnyire 600-800, néha 1400-on.75 mosási ciklus
26,3kWh (alkalmazás szerint), ez átlagban kb 350Wh alkalmanként
Dobtisztításra nem volt szükség
Fűtőszál endoszkópkamera szerint vízkőmentes (pedig nálunk 360-380 ppm a vízkeménység)
Mososzeradagoló, mint újkorában. Nincs vízkőfolt, nincs mosószermaradvány, nincs penész. Mondjuk öblítő szert soha nem látott, de nem is büdös semmi.Plusz használat után én kiszoktam venni ,hogy kiszáradjon belülről.Ez így nagyon light-os használat, így nem jelenteném ki, hogy megbízható gép, lehet egy nagycsaládos háztartásban már kifingott volna.
-
válasz
teppik_amon
üzenetére
Mondtam,hogy szerintem a Miele sem jó már. De nem csak én gondolom így
-
Csorbi
addikt
válasz
Gömbike
üzenetére
Viszont a Gorenje még mindig 3 év jótállást ad a mosógépeire, ez azért nem elvetendő.
Nyilván olyan helyen érdemes megvenni ahol ezt az eladó is megadja. -
teppik_amon
tag
Angol mosógép szerelő jóember videóját lálkoltam, nyilván ilyeneket kezdett dobálni. [link]
Jó videói vannak, érdemes nézegetni őket mosógép témában. -
Gömbike
senior tag
válasz
nafikra
üzenetére
Egyet kell értenem az előttem hozzászólóval.
Gondolj bele, 27% Áfa+4,1% különadó. A maradékból lejön a gyártó, a forgalmazó és a kereskedő haszna. A terméket csak igen silány alkatrészekből lehet felépíteni ennyi lehetőségből.
Az említettek miatt értelmezhető gépet ezért a keretért nem lehet kapni kapni……….🥲
-
Csorbi
addikt
válasz
nafikra
üzenetére
A megbízhatóság és a meghatározott árkategória egy mondatban nem annyira említhetőek.
De talán ezt tudnám ajánlani: Gorenje W1NGPI61SBS
Gyári oldal
Árukereső, véleményekkel és boltokkal, árakkal -
nafikra
tag
sziasztok,
keresztanyam vasarolna egy mosogepet, az alabbi kriteriumokkal:
1200as centrit tudja
kb 45 cm melyseg, tehat keskeny
5 kg mosas min.
rovid program legyen benne kb 30 perces
feher szinu
vigyek el a regit a hazhozszallitasnal
ar: 100k kornyeketudtok ajánlani megbizhatot? arban sajnos ennyit tud erre kolteni
nagyon köszönöm
-
atees
őstag
Sziasztok!
Kérhetnék véleményt erről a Bosch gépről? A mostani is Bosch, tök jól működik 6-7 éve, csak költözünk és ezért vennénk egy nagyobbat.
Köszi! -
Norbika88
senior tag
válasz
Gömbike
üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Végül bementem ma a Euronicsbe és mondtam, hogy 200 ért kérek egy gépet amin ha befosi ka csapágy nem kell fűrészelni, és a 60cm ajtón befér.
Ezt vettem végül.
Majd kiderül :/ -
Gömbike
senior tag
válasz
Norbika88
üzenetére
Itt olcsóbb, ez a MO- i hivatalos kereskedő, s itt a videó is róla: [link]
Magamnak ezt választanám, bár én Elux fan vagyok, az AEG mosógépünk ( 74850a) mosógépünk 16. éve kifogástalanul dolgozik, az Elux mosogatógépünk 18 évet tudott le, az utódja is Elux lett. A szárítógép is Elux, most fordult a 9. évébe.
-
Norbika88
senior tag
Üdv!
Esetleg van valakinek tapasztalata az alábbi Beko előltöltős mosógépről? Vagy esteleg erről az Electroluxról?
Whirpool gépem csapágyas lett nyilván nem tudom cserélni szétfűrészelés nélkül...
200K lenne a plafon amit költenék új gépre, ja és 60cm ajtón kell beférnie.Köszönöm.
-
Haart
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Nyilván ez csak iránymutatás nem készpénz, de megszoktam már hogy ahány emberrel beszélsz annyi féle terméket promótál. És ez sajnos a szerviz/szerelőknél is igy van.
Amivel épp foglalkozik vagy neki könnyebb javitani, netán könnyebb az alkatrész beszerzés azokat mondja jónak épp. De egy másikat kérdezel meg teljesen más lesz a véleménye
-
Bosch mosógép már ragasztott. Nem lehet csapágyat cserélni már.
Bosch szárítógép 6-os széria felett csak öntiszítós hőcserélővel kapható,ami 3 év után úgy is eldugul. Csak a 4-es széria legolcsóbban tudod takarítani a hőcserélőt.Ezeket fenntartással kezelném,de a Beko nem rossz. Ár értékben.
-
-
Nagya21
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Hali!
Pucold le a höcserélőt!!
Van aliexpressen hőcserélőpucoló kefe, erős müa sörtékkel, pucold le, majd rakj a hőcserélő elé egy méretrevágott szivacsot( vagy vegyél az orczynál szivacsot, bekohoz van)
Nekem a sima bekonál csak simpla boholyszűrő van + szivacs de így 10 év után is viszonylag tiszta a hőcserélő(minden 5. száritás után a szivacsot pucolni kell)
Üdv Nagya -
válasz
c0dered
üzenetére
Van nekem is keskeny Beko. Nincs vele gond,de
Szösz nekem csak dupla szűrős,de hőcserélő nagyon szöszös. Ha alul van 3. szűrő olyat vegyél csak.
Kicsit hangos,nincs hangcsillapítás
Szélkerék műanyag volt fém tengelyen és elkopott. De az újabb már fém perselyes,ahogy láttam.De megy 3 éve. 140k-volt. Mivel keskeny kellett,nem sok választék volt.
-
Nagya21
addikt
válasz
c0dered
üzenetére
Hali!
Lyánygyermeknek Beko keskeny van, már 7. éve, jól múkoggy, 1* zörgött garis szerelő 1 csavart húzott meg.
Megvannak vele elégedve, de a saját tapasztalás, hogy hiába a duffla szöszölő szűrő, általmegyen a szösz.
Kell a hőcserélő elé is 1 szivacs......
Üdv Nagya
Ui: most az új házba is beko keskeny lett..... -
c0dered
csendes tag
(szárítógépes topicot csak döglöttet találtam)
Sziasztok!
Hőpumpás szárítógépet szeretnék venni, a legfőbb kitétel, hogy 51 centinél ne legyen mélyebb a gép. Eléggé szűk a gyártók köre, aki ilyet készít, szigorúan véve csak a Candy fér bele. Van tapasztalat a márkával? Ha igen, milyenek a szárítógépeik?B opciónak egy Bekot néztem (cipőkanállal, de beférne), de olyat se vettem még - ezek milyenek?
-
Haart
addikt
Megvettem végül, meglátjuk jól jártam-e.
LG lett ismét.
Automata adagolás miatt választottam. Plusz wifi. -
Haart
addikt
Hali bedöglött a DD LG féle mosógépünk kb 5-6 éves 6.5kg-os volt ami elég is volt amig 2-en voltunk. Kellene viszont vegyek egy ujat ami 9-10+ kg-os mivel 4 en vagyunk 2 gyerekkel és igen intenzivek a gyerekruhák foltjai
Mi ajánlott most mondjuk ugy 200k ig. Jó lenne valami ipari minőségű cucc 
-
Gömbike
senior tag
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Elöltöltős mosógépből idős (65+) embernek mi ajánlott? 130-140 ezerig?
Minél egyszerűbb legyen, tekerő meg start/stop gombos elég.
Heti egyszer mos akkor sem extrém piszkos ruhákat. Szárító nem kell.[link] LG-k jók? Itt elvinnék a régit is ingyen meg felhozzák gondolom a 4. emeletre 8k-ért.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
hotkar
üzenetére
Whirlpool Corporation több mint 1 milliárd dollárért többségi tulajdont szerzett az olasz Indesit Company S.p.A.-ban 2014-ben !
Az Indesit is a Merloni családé volt, amit összevontak és Indesit Company néven futtattak , mivel az Indesit alsó polcos termék volt, ezt nyilván többen ismerték, az Ariston meg prémiummárka (Sajnos csak volt !) volt , ezért lett a cég neve Indesit Company !
Ariston, Hotpoint és Indesit háztartási gépek gyártása és forgalmazása a Whirpool és a Beko közös cégének a tulajdonában van jelenleg Beko Europe !
A fűtést tényleg nem vették meg ! Az továbbra is az alapító Merloni család tulajdonában van !
Ez így kielégítő ?
A lényeg a fos Whirpool !
-
válasz
Flight
üzenetére
Aeg is Electrolux. Ugyanaz,lehet olcsóbb a másik nevén.
LG-t jobbnak gondolom,nem valasztanám az Aeg-et helyette.
Egyik sem lesz tartós. Nincs is már 5 év garis mosogép emiatt. Ne vegyél drágát,mert úgy is cserés lesz gari után. Javítani meg még kevésbe lehet mint 3 éve. Még rosszabb a helyzet.
Beko is lehet olcsón. De ha belefér Lg-t venném. -
Flight
csendes tag
Halihó. Milyen keskeny mosógépet ajánlotok 100-150k között? Sajnos a fürdő adottságai miatt csak keskeny játszik, kicsi a lakás. Előre is köszi!
-
petakpa1
őstag
10 éves Samsungot (vezérlés hibás lett, rendszeresen leállt program közepén, és szerintem a motor/csapágy/szivattyú és a végéhez közeledett már mert sokszor időnként szokatlan hangokat adott ki) LG F2WR909P3W-re cseréltük. Eddig elégedettek vagyunk.
A vásárlás szempontjai az alábbiak voltak:
+ LG DD motor és előnyei csendesebb és tartósabb (remélem így is lesz és ez is kibír majd min 10 évet mint az előző Samsung);
+ Home Assistant-ba integrálható (ez még nem történt meg, de elméletileg van integráció rá, igaz Cloud alapú);
+ Legyen nagyobb kapacitású mint az előző Samsung, amely csak 6 kg-os volt;
+ Keskeny kialakítású legyen. Na ez nem teljesen jött be
. A gép valóban csak 475 mm mély, de hátul a dob helye jóval nagyobb helyen dudorodik ki, mint az előd Samsungé (9 kg vs 6 kg-os dob ugyebár). Amíg a Samsung dobkitüremkedése mellett kényelmesen elfért a vízbetápláló csap, addig az új LG nagyobb kitüremkedésébe már beleütközik a csapba, ezért nem tudjuk annyira rátolni az új LG-t a falra mint a korábbi Samsungot. Ezért nemhogy több hanem még pár cm-el kevesebb hely is lett elől a gép előtt. Nem tragédia, de e tekintetben kicsit csalódott vagyok.
Remélem a gép tartóssága és csendessége kárpótol majd.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Én is arrafélé araszolok ! Az ariston, ami jó 10 éve még prémium volt, ma már csak szemét (hála a Whirpoolnak ) !
Olyan csöndes géppel mint a 16 éve vásárolt azóta sem találkoztam (na ez volt A Super Silent )! A többi márka csak ráírja !
Jól gondolom (ahogy itt olvastam ), hogy 6-os szériátől érdemes ? -
hockeyapu
senior tag
A 7 éves LG kijelzője már a felét sem mutatja, az LG hűtőnk (4éves) kijelzője is tré .
Lehet márkát kell váltanom .
Melyik legyen? -
jookomak
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Megtörtént. Szóval a két drágább modell ugyanaz, design különbség csak. Ezek full érintőkijelzősök, illetve nagyobb twindos kapacitás.
A két "olcsóbb" modell belseje(motor, dob, stb) ugyanaz, mint a két drágább modellé, csak ez még tekerőgombos vezérlés, amit őszintén szólva nem is bánok.
Szóval megrendeltem a WEJ885-öt. -
stuka20
senior tag
Tudom, de már újat vennének. Van egy program ami a jelenlegiben nincsen és az kellene (most hirtelen nem tudom micsoda az, de majd leírom holnap)
-
Nagya21
addikt
válasz
stuka20
üzenetére
HAli!
Ha büdös, akkor azt elsősorban a lerakódott mosószer, és penész okozza.
Mosószer lerakódást Trisós mosással kell eltávolítani minimum 60°c-on.
A penész ellen egy sima Hypos mosás elegendő(legalább 2l kell hozzá, miután nekiállt mos akkor betölteni) itt is ajánlott a legalább 60°c-os mosás
Üdv Nagya -
Spec
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
"Most őszintén, remélem nem azt várod hogy valaki látatlanban megmondja...."
Nyilván nem várom, hogy ez alapján bárki is 100%-ban pontos diagnózist adjon a hibára, csak gondoltam hátha valaki már tapasztalt hasonlót. Mielőtt szervizhez futnék, előtte szerettem volna kicsit tájékozódni, mert ha csak mondjuk a nedvességet kell kicsit kifújni, kiszárítani a belsejéből, azt lehet magam is meg tudom oldani.
-
Csorbi
addikt
Máris mondom, csak kicsit még tartsa a vonalat! (emelt díjas hívás)

Most őszintén, remélem nem azt várod hogy valaki látatlanban megmondja....
Ha az összes szűrőt, csövet átnéztétek, ahol bármilyen vízelvezetési vagy vételezési gond lehet, és a kézikönyvben leírt összes hibaelhárítást is végigcsináltátok, akkor jöhet a szerviz.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Adott egy 2023. augusztusban vásárolt LG F4J3TM5WE mosó-szárító gép. Igazából 90%-ban csak mosásra használtuk eddig, szárítani csak párszor. Eddig hiba nélkül működött, most viszont elkezdett egy hülye hibát produkálni. Éppen futó mosás közben leállt, és ez után elkezdett random újraindulgatni, ki-be kapcsolni.
A mosást befejezte a vizet leengedte, de azt öblítést, centrifugálást már nem csinálta meg. Onnan vettük észre, hogy egyfolytában csilingelt. A ruhákat kivettük, ezután áramtalanítottuk, majd visszadugtuk, de továbbra is ki-be kapcsolgat. Van amikor többször egymás után ki-be kapcsol gyorsan, villódzik rajta minden, van hogy bekapcsol, majd kicsit később, fél perc múlva magától kikapcsol. Olyan mintha beakadt volna a bekapcsolója, vagy kontaktos lenne, de érintő gombos vezérlő panelje van. Van hogy nem is reagált rá rendesen, többször kellett rányomni.
Mi lehet a gondja? Valami nedvesség érhette, vagy kezd megdögleni a vezérlő panel? Futtattam egy Smart Diagnosis-t okostelóval, az mindent rendben talált. Igaz, kb. 4-5x-re sikerült, mert közben is volt, hogy újraindult. Még nincs 2,5 éves a gép, de persze már nem garis, mert 2 év volt rá
-
Csorbi
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
Ecettel miért, amikor köztudott, hogy a gumi tömítéseket megeszi?
stuka20: Érdemes lenne pár tisztító mosást megcsinálni rajta mosógép dob tisztító adalékkal 90 fokon (vagy ha van dobtisztító program akkor azzal), valószínűleg le van benne rakódva rengeteg mosó- és öblítőszer maradék. Ha nem segít, akkor egy hozzáértő szerelőt kihívni, az megcsinálja. És után a szülők lelkére kötni, hogy az előírásnak megfelelő mennyiséget adagolják a mosó- és öblítőszerből, mert a szagos mosásnak 99%-ban az az oka hogy kiméretlenül, túladagolva locsolják bele a vegyszereket, mert úgy gondolják nem elég illatos a ruha, vagy ez a kinézetre picike mosószer mennyiség biztosan nem mossa ki a ruhát.
Ha mosóport használnak, térjenek át a folyékony mosószerre. -
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Miele mosógépünk van, ami nem akar tönkremenni, de már nincsenek megelégedve vele a szülők, mert szagosan mossa ki a ruhákat.
Milyen mosógépek vannak most amiket ajánlotok?
Legalább 1400-as fordulatszám, elöltöltős, ennyit mondtak csak. Néztem "best washing mashine 2025/26", de abszolúte nem értek hozzá. De nem kell Miele 500+ezerért.
Vagy milyen márkát érdemes nézegetni, samsung, lg, bosch, miele (igen tudom írtam)?
Milyen tesztoldalak vannak amik ajánlottak? Nem a legolcsóbbat keressük, hanem ami abszolút jó vétel és jól értékelt. -
jookomak
őstag
Udv mindenki. Mennyire ismeritek a jelenlegi Miele felhozatalt? Ugy dontottunk egy magas kategorias gepet veszunk.
UK piac, nyilvan vannak enyhe kulonbsegek a modellszamok kozt. Szoval a csucsmodell kiesik, annyit azert megse koltenek, de itt jon a matek.
WER865 es WWR860 egy arban, lovesem nincs mi a kulonbseg. Kicsit tartok, hogy utalni fogom a tapicskolos kijelzot, lehet jobb lenne egy szeriaval alatta, ahol meg tekerogomb van.
Itt a ket versenyzo a WEJ885 es a WWJ880, megintcsak egy arban, fogggalmam nincs mi a kulonbseg a ketto kozt, weblapon az osszehasonlito menuben sorrol sorra ugyanaz a ketto.Masik kerdes hogy a fenti ket kategoria kozt van-e minosegi kulonbseg? Programok szama kb lenyegtelen, ami kell azt mind tudja. Okos, smart, appos vezerles szinten sokadrangu.
-
Barnahalo
tag
Sziasztok! Sajnos a napokban valószínűleg bekrepált a kb. 10-12? éves Sharp ES-DD9144W0 9/6Kg-os mosó-szárítógépünk. Már többször volt szétszedve a szárító funkció hibái miatt, most pedig valószínűleg a szivattyú részen ment félre valami, vagy az elektronika adta be totál az unalmast.
Fontos, csak sima mosógépet szeretnénk, ne legyen egybe szárítóval, mert tanulva az előzőből, inkább külön vásárolnánk azt is.
Samsung mosógépekkel illetve szárítógépekkel mi az általános tapasztalat? Most január 19.-ig van 25% kedvezményem multistoreon, nem tudom ott lehet-e még kuponkódokkal lejjebb faragni esetleg az árból.
Csak egy gyors példa: Samsung WW90DG6U25LBU4 189900Ft helyett 145300Ft lenne.Ha nem jó választás a Samsung, akkor pedig milyen mosógépet érdemes vásárolni, ami ilyen 150-200.000Ft környéki kategóriába esik?
4en vagyunk, így maradnánk szerintem a 9+ Kg-os gépeknél.Köszönöm!
-
ReFleXx
addikt
Milyen felültöltős mosogép most ajánlott 150ezerig mondjuk?
Anyámnál a 20 éves Whirlpool most adta be a kulcsot (csapágy/motor) és még a fedele sem volt szétrohadva csodák csodájára. -
Gömbike
senior tag
válasz
r.mark
üzenetére
Próbáld meg úgy megközelíteni, hogy pl. 120 ezres gép árából lejön 27%+4,1% adó.
Marad 90 ezer. Abból lejön a gyártó haszna, amiből a munkásait, fejlesztést, stb. fizeti.
Továbbá a kereskedő és a forgalmazó haszna.
Gondolj bele, a maradékból nem várhatsz el minőséginek vallott, hosszútávra tervezett gépet.
-
Csorbi
addikt
válasz
r.mark
üzenetére
Egy ma kapható modellről hogyan lehet megbízhatósági információt várni a jövőre nézve?
Kristálygömbje senkinek nincs. Az, hogy mi volt korábban, sosem releváns.
Legyen minél hosszabb jótállás, a többi lutri. Azt kell mondjam a mai jövedelmek tekintetében, ez már "filléres" áru, régen több havi fizetés volt egy mosógép.
Az élettartam ennek megfelelően változik. -
r.mark
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy az Eluxoknak nem ott van. De 140 ért kapnék egy 6kg D energiaosztályút. A másik 3 A vagy B, és 7 kilós, inverteres...
De akkor van infó arról, hogy nem csak a Whirlpool rozsdasodik?
A Midea -ról azt írta a Gemini, hogy a kínaiak megvették a japán Toshibát, és annak a technikája van benne. A Beko megvette a Whirlpoolt, de a mai gépek még saját török cuccok. A Hoover meg a Haieré, kínai. E három közül akkor a Beko lenne a legmegbízhatóbb? -
r.mark
csendes tag
Sziasztok! Elromlott a Privileg (Whirlpool) felültöltős mosógépünk. Csak 6 éves volt. Rozsdásodott is a teteje, emiatt nem akarok többet Whirlpoolt (Privileget, Baukchnektet venni). Az Electrolux -AEG túl drága. 120-130 körül 3 elfogadható gépet találtam: Hoover, Midea, Beko.
Melyik a legmegbízhatóbb ezek közül ? -
Hali a Tandil vízlágyítóról mi a véleményetek?
Elvileg egy mosás egy tabletta. A mosószeradagolót írja. Mondjuk ezt ilyen extraként használom, mert amúgy van előtte hardware

-
Agostino
addikt
sziasztok
könnyen lehet, hogy a samsung ecobubble gépünk 12 év után megadja magát, vannak jelek. lg dd gépeket néztem, de rengeteg kóddal találkoztam. gemini szerint ez kurrens cucc: LG F4WV308S3U. szabad hinnem neki vagy ebben az árban, esetleg kicsivel többért van jobb?
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Beko,LG vonal szokott jó lenni. Minél több garival.
Van belölük keskeny kivitel is ha nincs sok ruha és fontos a méret. -
Gömbike
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Támogatom az előttem hozzászóló fórumtársat, a Beko vonal ár/érték arányban jó megoldás lehet.
De itt is igaz: “ olcsó húsnak…….”
Nagyon nagy a szórás, a szépen mos és jól az nem a polc alja.
Valamit valamiért.
Érdemes itt (is) szétnézni, ezek nem hitvány gépek: [link]
Az ár nagyjából tükrözi a minőséget. Hiszen 27%+4,1% a zebrakaja, a többiből meg a gyártó, fogalmazó, kereskedő próbál talpon maradni.
-
Nagya21
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
HAli!
Nekem a tavasszal tönkrement 8 éves Elux keskeny mosógép után egy occon vett Aldis Elin (Beko) mosógépet használunk, teljesen jó.
Üdv Nagya -
Rigormortiis
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy bb mosógépet nem túl erős felhasználásra? Ketten vagyunk csak, nem menne éjjel-nappal
Nincsenek nagy igények, mosson szépen és jól és nem baj, ha nem túl nagy. -
RaiZka
tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy megbizható / nagykapacitású mosógépet nagycsaládosok számára? Sokat megy nálunk a 4 gyerek miatt a mosógép és a mostani 7éves AEG kezd haldokolni (egyre nehezebben centrizik) Egyszer már a kiterjesztett gari lejárata előtt sikerült a csapágyat cseréltetni szóval már ez is kész csoda.. Tudnátok esetleg ajánlani valami konkrét típust? Szárító funkcióra nincs szükség. Beszéltem pár szerelővel de nyilván eddig minden szerelő más és más márkát preferált.. LG Direct drive mennyire javallott? Gondolom a 11-13kg fele kene nezegetnem a mostani 7kg-os kapacitas helyett.
Köszi szépen! -
lizo
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
espi38
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Akkor a linkelt mosógép típust utánozta le a Hisense, mert szinte ugyanaz az előlap csak a márka névben különbözik?
En is olyan cikket találtam amiben az volt leirva hogy jellemzően továbbra is a mosógépeket Szlovéniában gyártják. 3ev garancia van a Gorenje gépekre, samsungra csak két év, tudom a Inverteres motorokra 10-20 ev. A mostani Samsung 5 évet bírt és még ment,
-
Csorbi
addikt
válasz
espi38
üzenetére
Fordítva. Hisense = Gorenje
ÉS Hisense a cég neve.
A Hisense 2008 előtt nem gyártott mosógépeket, akkor a Whirlpool-lal hozott létre egy vegyesvállalatot, majd 2018-ban vette meg a Gorenjét vélhetően azért, hogy a Gorenje fejlesztéseit és modelljeit átültethesse a saját portfóliójába. A Gorenje gyártása és fejlesztése a mai napig jellemzően Szlovéniában történik (talán egy-két kivétellel). -
espi38
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Értem én😃. Gorenje - bosch-samsung - Lg gépeink vannak.
Pár hónapja vettünk egy Gorenje fagyasztot, akkor még nem tudtam hogy Kínai
Bár most olvastam, hogy a mosógépeket Kínában nem szerelik, Szlovénia-lengyelek.
Gorenje felé két okból jobban hajlok, gozfunkcio +gyorsabb elérhetőseg-, akár azonnali átvétel.
Samsung meg sokkal később érkezne meg és most ugye nincs mivel mosnunk, nem gondoltam hogy ilyen gyorsan elviszik - hiszen sok eladó mosógép van a piacon
-
-
espi38
őstag
Én sem vennék egyben szárítós/mosógépet.
Azért gondoltunk Gorenje mosógépre mert van egy fagyasztó-indukciós főzőlap-sütő jó pár évesek és soha nem volt semmi gond velük. Viszont azt nem tudtam, hogy Kínai cég kezébe került a Gorenje.
Akkor maradok a Samsungnal az úgyis olcsóbb mint a Gorenje, bár az asszony.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Disney+
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Lenovo 16 Ideapad Pro 5 OLED 2.8K 120Hz Ryzen AI 5 340 4.8Ghz 24GB 1TB Radeon 840M Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de legalább nem vettwm plussz garit rá.
Vihetem vissza.