Hirdetés
- Okoslámpával vinne fényt az OpenAI a sötétségbe
- Keebmonnak hívják ezt az ultrakompakt "erőművet"
- Saját fejlesztésű notebookkal jelentkezett a VGA-iról ismert Moore Threads
- Szinte meg sem jött, máris fogyókúrára fogták a Logitech Rapid Triggeres egerét
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
- Keebmonnak hívják ezt az ultrakompakt "erőművet"
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- "Aranyos" tápok huppantak le az FSP tervezőasztaláról
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
-
Miklós315
senior tag
Fura film. Teljesen megbízhatatlan a narratívája. Egy ponton teljesen érthetetlenné válik. A színészek jók. Rajtam kifogott, de ajánlom.
Mark sokévnyi házassága egy tűnődő pillanatában felveti, hogy leborotválja-e a bajuszát. Felesége elképzelni se tudná bajusz nélkül. Azért csak leborotválja. De senki nem veszi észre...
#értékelés
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Amit csalásként írsz le, az itt narratív eszköz. Szóval egyértelműen dramaturg és szándékosan van így építve. Időben pedig visszafelé kell mennie: Ugyan van egy "reversible" vágás ami időrendben megy (blu-ray remaster kiadáson extra), viszont az valószínűleg nézhetetlen, legalábbis elsőre.
A kulcs az utolsó (azaz időben a legelső) jelenetsor, és a könyv Belucci karakterének a kezében: Ez Prousttól az Eltűnt idő nyomában, ami könyv a gondolatkísérletei miatt híres. Innentől kezdve a film úgy is értelmezhető, hogy Belucci karaktere elkezd fantáziálni a kapcsolatáról, tézis-antitézis párokon keresztül, saját magát kiigazítva, ugyanakkor egyre mélyebbre süllyedve a gondolatmenetben. Valamint visszatérő elem, hogy az idő mindent elpusztít. Gyakorlatilag működik így nézve egy elszabadult gondolatkísérletként, ahol a film vége (legelső jelenete a két meztelen férfival) egyfajta kiterjesztése a növekvő morális válságnak. Másképp: Ez gyakorlatilag a Taxisofőr álomjelenetének egy variációja. Fun fact: ha láttad a Haute TensiontAz egyik karakter a nyitányból egyébként Noé korábbi filmjének, a Seul Contra Tous főszereplője, bár igazából itt a jelenet nihilista sokkfaktoron kívül szerintem sokat nem ad. Plusz az Irreversible elején a rendőrségi szirénával kevert techno konkrétan a Daft Punk egyik felének a műve., akkor az antagonista férfi formájában az bizony ugyanaz a színész aki a nyitójelenetben, egyfajta homageként. Egyébként ezek szerint volt hatása rád a filmnek és elgondolkodtatott, ami pedig általában szintén a jó filmek ismérve.
-
De4d
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ne már, lassan 30 éves film és elég alapműnek számít. Szerintem Al Pacino végén lévő monológj kb a filmes monológok közt az egyik legjobb, és talán egy másik is hozzáfűződik (legalábbis számomra) a minden héten háborúban az öltözős monológja.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Az ördög ügyvédje
The Devil's Advocate (1997)Már egy ideje meg akartam nézni, de mindig közbejött valami más, stb... így eddig tartott. Nyilván érdekes látni a "régi időket", a NYC WTC ikertornyok, stb... Keanu Reeves jó cast volt, ahogy Al Pacino és Charlize Theron is. A történet is érdekes, a drámai feszültség is szépen épül és jól elszínészkedett. Nem életem filmje, sőt, de egyszer érdemes megnézni.
-
válasz
Lajmund
üzenetére
Ohh erre van két általános és egy nagyon specifikus válaszom is.
Egyrészt: John Hughes, Molly Ringwald, Jon Cryer, James Speder, Harry Dean Stanton
Másrészt: hiába szemetelek ide rengetek karaktert, nem mindig sikerül a film esszenciáját megfognom. Ez a film, nem egy 2000es évekbeli szemét. Az, amit kliséknek hívunk, azok itt, ekkor születtek meg (illetve örökítették, alakították át a 70es évekből). Itt még színészek, neves rendezők csináltak filmet, ami hordozza magában a 80as évek esszenciáját, és én ezt az esszenciát szeretem.
(szerk.: meg a szóismétléseket is, de most ezt már így hagyom)De specifikusan azért, mert 3. éve van ez a kis "projektem", hogy minden hónapban megnézem azt a filmet, ami 40 évvel korábban, a hónap megjelent filmjei közül azóta a legtöbb bevételt hozta, legsikeresebb film volt. 1986 februárból pedig ez a film az.
-
Elemental
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Azért még agyaltam rajta. Azt kell mondjam, nagyon jól volt összerakva, és pont ezért működhet jól.
Inkább az egészet SP alá teszem, úgy egyszerűbb.Ha simán lineárisan lemegy a film, akkor azoknak, amiknek így jelentősége van, szinte fel sem tűnt volna. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez csalás, vagy remek dramaturgia. De ezért volt jó ez a film.(?) Az elején látunk valamit, de még nem tudjuk mi. Aztán kezd tisztulni a kép. Majd jön az ominózus aluljárós jelenet. Na, ez nem kegyelmez tényleg, fullon lemegy. Sok időt hagy az embernek közben agyalni. Aztán amikor azt hiszi a néző, hogy vége, jön az újabb sokk, a verés. Aztán utána jön valami, de ki is emlékszik rá az a sokk után? 
Én valahol ott jöttem vissza, amikor a volt párjával beszélték ki a szexuális életüket a jelenlegi párja előtt. A női orgazmusról beszéltek, ami már elindítja a másik irányú sokkot. (annak fényében, ami történni fog) A nőnek való örömszerzés fontosságát, amit az erőszak lerombol. Aztán az otthoni jelenet, a játékos erőszakkal. Amikor mondja a csaj, hogy mindig a nő dönt. És amikor kiderül, hogy terhes. Erre értettem a második sokkot, hogy a néző már tudja, hogy mi fog történni és mit rombol majd le. És ezért mondom, hogy ez csalás, vagy egy nagyon okos megoldás. Szerinted? Ja, még annyi, hogy így utólag érthető az indulat, amivel szétverte a fejét a csávónak a melegbárban. Persze sajnos(?) nem a jó embert kapták el, de igazából ennek sincs jelentősége, mert a dolog már megtörtént, visszafordíthatatlanul. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Ja, alapvetően én is inkább filmszerető vagyok. Viszont horroroknál jellemzően elég sokat kísérleteznek, szóval sok közöttük érdekes.
Ja, okkal mondtam, hogy óvatosan vele. Az
jelenet aaluljáró . Erre jön, hogy az első 15 percben kb földrengésszerűen morajlik a film 24Hzen periódikusan, szóval ha rosszullét kerülgetett, annak jó oka van.valósidejű nemi erőszakkal kb kiborított mindenkit, és okkal Igen, a
. Mondjuk az utolsó jelenet keretbe foglalja az egész filmet (rossz embert kapják el ). Mondjuk fél óra után a film átmegy egy drámába, de addigra már amúgy is lesokkolta a nézőt.ld Proust megjelenése, mint az egész egy gondolatkísérlet Szóval ja, különlegesség, de nem az a film, amit az ember gyakran megnézne.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Zootropolis 2.
Zootopia 2 (2026)Az első rész nekem nagyon tetszett anno 2016 környékén... így nagyon vártam már a folytatást, jó sok évet kellett rá várni... és megérte? Hát, igenis meg nem is. Az animáció még mindig részletes és aranyosan megrajzolt karakterek vannak, az utalások különböző filmekre, karakterekre még mindig szerethető és a történet is kellően izgalmas, ahogy a játékidő is megfelelő hosszúságú... de akkor ennyi jó mellett mi siklott félre? Leszámítva Shakira zenés betétjeit persze, valahogy a varázs nincs meg ami az első résznél megvolt még. A poén is kevesebb és erőltetettebb, és a rendőri bénázás is már eltúlzott. Persze azért még így is egy remek mese, és akinek bejött az első rész, nézze meg ezt is.
-
Elemental
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Igazából nem is szeretem a horrort. Kicsi nálam ez olyan kategória, amikor áll az ember a tus alatt és engedi magára az egyre hidegebb vizet, és közben mondja, hogy hű de bírom, hű de bírom, de közben szenved

Irreversible 2002
Na, lement a film, egy kicsit valóban a hatása alá kerültem.
Az asszonnyal kezdtük el nézni, de ő kiszállt az . Amúgy majdnem én is. Volt egyelején amikor a melegbárnál forgott összevissza a kamera , ilyet még nem láttam filmen, bár ezt lehet nem is kellene spoilerezni, hogy akit ez a téma nem érdekel, ne kezdjen bele. Magát a filmet nem éreztem olyan hű de nagy alkotásnak.megrázó nemi erőszak
Aslusszpoén, ha szabad így fogalmazni, hogy nem is az erőszaktevőt zúzták le. -
Pretty in Pink
Álmodj rózsaszíntAmcsi tini film, a 80as évek legjavából, melyben amcsi kislány amcsi suliba jár amcsi problémákkal, amcsi idióták közé. A fiatal lány, aki a sorból kilógva, saját magát próbálja meg ebben a közegben meghatározni, és ez persze mindenkinek a szemét szúrja.
A rózsaszín gruppi, a szürke egyen konformisták között, a punk a yuppiek ellen, különcök vs gazdagok. És közben persze tombolnak a hormonok, és szokás szerint itt is a nagy végzős bál körül forog az élet. Már megint.
A film a legtipikusabb tini film klisékre épít, felszínes történettel, elnagyolt karakterekkel. Egy szerencséje van, hogy írói székből legalább John Hughes a szállítója, aki 1950 és 2009 között végig (örök) tinédzser volt (ha éppen nem gyerek), és úgy tudta az ilyesmi felszínt átadni, hogy még ha feltupírozva és nagyon nagyon kiszínezve is, az még bőven fogyasztható, vagy éppen élvezhetővé vált. Ha pedig volt szerencséje rendesen megfogni a fenti rétegeket, akkor pedig komolyan tudott szólni az amerikai társadalmi problémákról is.
E film esetében, talán ez most kevésbé sikerült így.
Mindenesetre, bár tudom hogy nem ő volt a rendező, de biztos hogy benne volt a keze, remek színészi gárdát hozott/hoztak össze. Jött a The Breakfast Club-ból a remek Molly Ringwald, szerepel a pofátlanul fiatal Jon Cryer, itt volt James Speder, a meglepően jól helytálló Andrew McCarthy és örök kedvenc űrtechnikusom Harry Dean Stanton is.
Hja, a kidobó pedig Ford Fairlain.
A film aranyos, nehéz rá haragudni. Nehéz de lehet, ha végig nézed. Azért az a lezárás az még a rengetek giccs ellenére is unfair. Mindegy. A hibáit felvállalva, lehet ez egy rózsaszín kis nosztalgia film csemege 40 évvel ezelőttről annak, aki erre vágyik. Én a magam részéről, inkább maradok a fent linkelt Clubnál, az minden rétegében több és jobb is.
-
válasz
gameboy
üzenetére
Az éjszaka szülöttei / Nightbreed (1990)
Hát nem mondanám olyan félelmetesnek, de inkább különleges. Furcsa látvány világa van érdekes jelmezekkel. Kicsit olyan, hogy ha megnézted akkor felteszed a kérdést hogy WTF?
-
válasz
proci985
üzenetére
Mondok én is párat.
- Candyman - 2021 - ez egy elég beteg horrorfilm, a 92-es Kampókéz remakeje.
- Blood Machines - 2020 - Ez inkább egy független művészfilm, már csak a videóklip szerű kinézete miatt is érdemes megnézni, nincs 1 óra hosszú sem.
- Color Out of Space - 2019 - Nicolas Cage és egy szín, amitől mindenki megkattan.
- The Dark and the Wicked - 2020 - Egy déli amerikai farmon játszódó horrorfilm, indián misztikummal.
- Annihilation - 2018 - Natalie Portman főszereplésével, egy érzékekre ható testrablós scifi horror, elképesztően szürreális megvalósítással, végig feszült pillanatokkal. Alex Garland filmje, Jeff VanderMeer könyvéből.
- Evil Dead Rise - 2023 - Tipikus régi stílusú horrorfilm, de mai technikával. Igazi bűnös élvezet.
- The Empty Man - 2020 - Ez egy borzasztóan nyomasztó film, egy egészen egyedi ötlet alapján, ami bekúszik az ember bőre alá és napokig nem hagyja nyugodni.
- Presence - 2024 - Természetfeletti thriller, ahol egy szellem szemszögéből követhetjük végig emberek életét.
- Malignant - 2021 - Idézem a Wikiről: "A főszereplő utazást tesz saját elméjében és emlékeiben, hogy megpróbáljon megbirkózni a látomásaival, amelyekben folyamatosan brutális gyilkosságokat lát, miközben azok valós időben megtörténnek."+1
A tavaly futott It – Welcome to Derry sorozat, ami Stephen King AZ című könyvének előzménye. Az elején kicsit vontatottnak tűnt, de pár rész után felpörög és onnantól kegyetlen jó lesz.
-
Louro
őstag
-
Louro
őstag
Rental family 8/10
Igazából ez egyben dráma, másik oldalról Japán szomorú valósága. A sztori Japánban játszódik, ahol főszereplőnk, Brendan Fraser egy ott élő amerikai, aki színész. Próbál betörni a filmművészetbe és ezért reklámokat, kisebb szerepeket elvállal, de nem jön az áttörés. Egyszercsak egy alkalommal valaki felajánl neki egy állást. A japánok mondhatni magányosak, így társat, barátot, emberpótlékot keresnek. Egy céghez kerül, ami ilyen szolgáltatást biztosít. Legyen apa, legyen riporter, legyen bármi, amire az ügyfélnek szüksége van.
Kicsit bugyutának tűnik, de kellemes történet, kellemes megvalósítás. Fraser pedig a szomorú, jámbor tekintetével jól hozza a szerethető karaktert. Örülök, hogy visszatért, mert szerintem jó színész.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Köszi! MadSt néztem, de még nagyon sehol nem elérhető lemezen.
Viszont a rendezőtől az Ils (Them)nek nekiálltam pár hete, hogy 5 perc után feladjam, mert annyira zavaróan kezd. Úgy, hogy a blu-ray annyira gyenge minőségű, hogy a fél film szó szerint eltűnik a feketében. Ennyire kevés film tudott kiakasztani pár perc alatt, Martyrs tudott hasonlót, meg Lars von Triertől az Antichrist.
Meg persze az Inside (L'Interieur) van még 15 éve a polcon (ha jól emlékszem megvettem), de az szinopszis alapján annyira elborult, hogy azóta is gyűjtöm az erőt.
Lista harmada egyébként olyan, hogy nagyon nem nézném őket újra. Plusz direkt kihagytam pár filmet: Nem, az olaszokat nem felejtettem el.
Bad Pritt: köszi!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Igen, mondjuk durva helyett felkavarót használnék. Nézz szinopszist, nehéz filmek, de mindegyik másképp.
Ezekkel a filmekkel az (is) a baj, hogy elsősorban filmként jók, tehát nincs az mint pl a Hostelnél vagy a Terrifiernél, hogy oké, baromira és irdatlanul véres, de egyszerre filmként rossz, amitől az egész sokkal egyszerűbben nézhetővé válik.
-
Farkassacred
őstag
válasz
j0k3r!
üzenetére
"de azért vannak hibái." A közepétől kb csak az volt szegény filmnek.
Pedig ahogy kezdett.. mindenképpen többet láttam bele ennél.Arról nem is beszélve amik előjönnek benne és meg se magyarázzák..
Kár érte, mondjuk a főszereplő esélyes egy Oszkárra még így is, hirtelen más nem is jut így eszembe ebben a pozícióban aki megérdemelné. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Még egy: Descent into Darkness, szintén francia. Nem írnék róla semmit, épelméjű szavak amúgy sem képesek kifejezni, amit ez a film nyújt.

-
Juhaszatti
addikt
válasz
proci985
üzenetére
A listádat végigolvasva, kiegészíteném még egy darabbal: MadS 2024
A Martyrs után a 2. olyan film (egyébként szintén francia), ami engem annyira felkavart, hogy soha többé nem szeretném látni. Pedig bírom a horrorokat, az egyik kedvenc műfajom. Nagyon kidob a komfortzónádból, de pontosan ez a célja, és nagyon jól csinálja. Túl jól.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
gameboy
üzenetére
A köd ugrott be rögtön a hozzászólásodat olvasva, a 2007-es, Darabont féle feldolgozás.
A vége annyira erős, hogy nálam minden idők legjobb film befejezései között ott van. Váratlan, és olyan hatással volt amire a mai napig "aztakurva" érzéssel gondolok vissza, pedig nem tegnap láttam utoljára. A film korábbi szakaszai nem extrémen jók, de a vége mindenképp letaglózó. -
j0k3r!
őstag
The Secret Agent (2025)
(O Agente Secreto)
Nem egy megszokott "hollywoodi" történetvezetés, lassabb is a tempó, nincsenek gyors vágások. A cím megtévesztő lehet, mert nem egy titkosügynök kalandozásairól szól a film. Ami pozitívum az a szép fényképezés, hangulatos zene, illetve atmoszféra, a negatívum pedig a történetből és a játékidőből jön. Aki szeret kísérletezni az adhat neki egy esélyt, viszont mindenkinek semmiképp sem ajánlanám. Nekem bejött, de azért vannak hibái.
7/10
#értékelés
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gameboy
üzenetére
Milyen horrorokat szeretsz? Mi kavar fel? Horror műfaj szubjektív, mindenkinek más félelmetes.
Fontosabb, hogy felkavaró legyen, vagy fontosabb, hogy filmként jó?
Pár helyen van extra figyelmeztetés: Ha nem vagy tapasztalt, akkor nézz szinopszist, pár film ezek közül felkavaró. Ha mainstream horrorokat nézel csak, akkor pl a Descenttel, a Reccel, a Hereditaryval vagy a Get Outtal kezdeném kezdeném: Ha ezek erősek, akkor a franciákat ignoráld.
Szellemek és szörnyek:
Shining (1980)
Ringu (1995)
The Ring (1998)
Pulse / Kairo (2001)
Descent (2005)
Rec (2007)
The Witch (2015)
Smile (2022)Emberek szörnyként
Audition (1999) (óvatosan)
Irreversible (2002) (tényleg, nagyon felkavaró)
Funny Games (2005) (óvatosan)
Eden Lake (2008) (óvatosan)
Raw (2015) (kizárólag ha jó a gyomrod)
Get Out (2017)
Hereditary (2018)
Midsommar (2019)
Speak No Evil / Gaesterne (2022) (óvatosan)Testhorror:
Invasion of the Body Snatchers (1978)
The Thing (1982)
The Fly (1986)
Crash (1996)
Titane (2021)
Substance (2024)Trancsír:
Martyrs (2008) (kizárólag ha nagyon jó a gyomrod, nagyon felkavaró)
Tokyo Gore Police (2008) (splatter a maximumon, filmként annyira nem jó) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6
üzenetére
Gyakorlatilag a Barbie párja a Mad Max: Fury Road, ahogy meséli a toxikus feminitás és maszkulinitás párhuzamos sztorijait.
De ez tényleg csak a sztori egy része a társadalomkritikájával: Ken gyakorlatilag tudatlanul a dzsigolókultúrát hozza be (ld Midnight Cowboy), a film pedig szinte mindenkit tárgyiasít. Nekem valószínűleg ezért működött a film, mert így nézve kb egy Sion Sono, Kitano Takeshi vagy Solar Opposites szintjén ment át ultrabizarrba, de paradox módon mégis emberségesbe.
Én pedig végig azon gondolkodtam, hogy az egész Barbie / Ken / Matell vonalat ki lehetne cserélni valami másra, és a sztori ugyanúgy működött volna.
Erre jönnek rá az olyan finomságok, mint hogy az anyán keresztül a film reflektál annak regressziójára, hogy mentálisan nincs jól és hogy hiányolja a kapcsolatát a lányával.
-
proci985
MODERÁTOR
Furcsa slasherek rovatunkban ma: Horrorfilmek nem konvencionális történetmeséléssel.
Cerdita / Piggy 2022Oké színészek, jó rendezés, általában jó sztori, jó bár néha kissé összecsapott operatőri munka.
Gyakorlatilag a film mobbinggal indítva reflektál az okos de nem vékony főhősnővel, akit az osztálytársai kiröhögnek. Maga a struktúrája innentől válik érdekessé: A háttérben megy egy klasszikus slasher film, de egy pontig gyakorlatilag a film a gyilkos és az áldozatok helyett arra fókuszál, aki normál esetben egy mellékszereplő lenne. Egészen a film lezárásáig ahogy összefonódnak a szálak, és a film egy ponton majdnem átmegy Natural Born Killersbe.
5.5/10: Ígéretesnek indul és jól működik a koncepció, de később fél másodpercekre mutat a történet szempontjából fontos információkat és a vége bár feszült és sokkol, de végeredményben eléggé összecsapott.
Tragedy Girls 2017
Elfogadható színészek, jó tempó, elfogadható rendezés.
Másik variáció a slasher / tinihorror témára: Gyakorlatilag ez a film a Scream egy variációja, a több gyilkos szemszögéből mutatva a filmet, némi abszurd fekete humorral megszórva.
5/10: Ezt leszámítva viszont elég átlagos, bár kifejezetten véres pár ponton. Plusz style-over-substance, szóval a sztori logikailag nem igazán működik jól.
#értékelés
-
Miklós315
senior tag
válasz
lezso6
üzenetére
Szerintem meg a Barbie-éltetők a saját belső - témára vonatkozó, jó ideje friss levegő után áhítozó - álláspontjukat szeretnék belelátni, pedig sajnos nincs benne a filmben, mivel csupán csak az általuk "felszínnek" állított tartalom alkotja azt (nincs kettős-hármas csavar a "mélyben elrejtve" - megjegyzem: bátorság az lenne, ha nyíltan beleállt volna Gerwig a woke-kultúrhába, de a legpozitívabb értékelés szerint is eldugta azt a máz alá...).
Gerwig feminista. Női hangsúllyal dolgozik. Ennyi.
Megrendelték tőle a kornak megfelelő (trendi woke) iparitermék-marketingfilmet (Mattel Barbie babájának reklámját), lebérmunkázta azt (óvatosságból azért társírót+producereket is a nyakába ültettek), ennek eredménye egy USA-kompatibilis, túltolt zenés-táncos bugyutaság (vö. bármelyik klasszikus musicallel tálalás és tartalom mélysége szempontjából), aminek szavatossági ideje kb. zéró, mivel 2023-as film lévén 2026-ban sehol semmilyen popkulturális mémként, utalásként nem kerül elő (nem ivódott be a tömegtudatba). A figurái (termékként) megelőzték a filmet, közlései, viszonyai felejthetőek, csúsztatások, stb. Nem teremtett se klasszikusat, se pozitív értéket.Tartalmilag: Barbie (nők) és Ken (férfiak) na és "kettejük" viszonya körül forog a film. Nem a Napot kell megmenteni, nem egy intergalaktikus inváziót kell túlélni, nem egy autóbaleset morális dilemmája körül botorkálunk... Ebben a tartalomban pedig nem a klasszikus - pozitív értelemben - naiv romantika, hanem a mai modern feminista (ez néhol társutas, néhol konkurens a woke-kal) nézőpont kap hangsúlyt.
"A férfi lúzer, a nő elnyomott, de a nő sarkára áll, a férfi meg kikerül a képből.
Vegyél Barbie-t, játszd el te is."Nyilvánvalóan sokan sokféleképpen látjuk a világot, annak sok dolgát, így tehát ezt a filmet is. Ez nem gond. Ez van. Csak kikívánkozott belőlem a "mély mondanivalójának létezését" meggyőzően állító közlésre, hogy szerintem nincs több rétege a filmnek.
-
válasz
Miklós315
üzenetére
Szerintem ironikus módon nagyon woke szemlélettel állsz hozzá a filmhez.
Én azért eléggé utálom a femináci / woke / stb filmeket, sorozatokat, de Greta Gerwigre ezt mondani tévedés. Persze ultrakonzervatív vagy tradicionalista szemszögből végülis lehet az, de akkor kb az is femináci dolog, hogy egy nő lehet jól kereső szingli. -
Miklós315
senior tag
válasz
lezso6
üzenetére
"...a Barbie mély mondanivalójának létezését."
Hogy trendin egysíkú "femináci"? Valamiért a mély-merész-meta-megmondót akarják belemagyarázni a filmbe, de ha pont Gerwigre hivatkozol, akkor aláhúzod, hogy nem egy józan(abb) rowling-i "ébresztő pofon" a már túlzottan elfajzott világnak (világképnek), hanem egy önazonos, kizárólag női szemszögből lerajzolt világkép tálalása.
Ebbe belesimul a társíró N. Baumbach hollywoodi konformizmusa.Ken nem az önmagában (is) értékes, stabil-önazonos férfi létezés megtalálásának útját járja be a történet során, hogy a női útkeresés végén két egyenrangú személyiség találjon egymásra, hanem a női szemszögből lát(tat)ott, női igények szerint elfuserált - elvesz(ejt)ett - férfi vergődésén röhög, majd legvégül a szükségtelen voltát deklarálja, miközben a női kép hagyományos voltát is kukázza-alázza és leteszi voksát a "mai modern-független férfi(as)-nő" modellje mellett. Sok popcornnal fogyasztható, bárgyú vigyorral előadott "én nem állítok, csak kérdezek" pozőr tálalásban... ahogy megszokhattuk.
Borzalmasan ártó film. Anno a Disney-mesékbe is rúgtam egy jókorát, ezt a Barbie-t is ugyanolyan kártékonyan tévutasnak tekintem (márpedig gyerekjáték-marketingről van szó).
-
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék ajánlást kérni tőletek. Legyetek szívesek mondani nekem horror kategóriában olyan filmeket amik szerintetek jelenleg benne vannak a TOP3-ban és mind a mai napig megállják a helyüket hatás szempontjából, ami után nem sokan tudnak a megszokott nyugodtsággal elaludni a nézők a megtekintés után.Köszi előre is.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
devil-k
üzenetére
+1
nekem még egy értékelhető momentum: Balsai Móni feneke....
Érdekes hullámvasút volt. A gyász közeli most az életemben így ezt jobban átéreztem. De igen sokszor olyan tördelt volt.
Az tetszett, hogy sokszor tényleg nem lehetett tudni hova csavarják a történetet, próbálkoztak, hogy legyen pár meglepő fordulat a szokásos rom-komokhoz képest.Azért a 64 éves Scherer Pétert 50 évesnek eladni kicsit erős...
-
válasz
proci985
üzenetére
Te nagyon sok mindent láttál bele ebbe a csupasz, egyszerű-Hi Barbie, Hi Ken filmbe. Ennek annyi volt számomra a lényege hogy B és KEn kijártak a Mátrixból. Meg hogy a hapsik jobban tudnak bulizni mint a csajok. Ennyi jött le mert vagy tízszer akartam kinyomni, nem értettem mit esznek ezen, és csak tisztességből néztem végig.
-
devil-k
nagyúr
Szenvedélyes nők
5/10Nálam ez az alkotás egyértelmű visszalépés a Futni mentem után. Hiányzik belőle az átgondoltság, sokszor unalmas és dagályos, a humor nem működik, a tempó vontatott, helyenként pedig kifejezetten logikátlan. Van egy-egy valóban szívszorító pillanat, de összességében ennyiben ki is merül az emocionális hatása. Az az érzésem volt, próbál amerikai lenni. Szerintem a címválasztás is ehhez köthető.
Csányi Sándor cameója számomra teljesen indokolatlan és értelmezhetetlen volt. Ugyanakkor szép és méltó gesztus a tisztelgés Tompos Kátya előtt, aki abban az évben hunyt el – ez az egyik valóban értékelhető momentuma a filmnek.
Ha jól emlékszem, a produkció nem részesült állami támogatásban, ennek ellenére a Master Good promóció ilyen erőltetett, szinte belepréselt megjelenítése kifejezetten kínos. Nem a szponzoráció ténye zavar – az természetes része a filmiparnak –, hanem a kivitelezés módja. Így egyszerűen ízléstelen és hiteltelen.
Ráadásul a filmben feltűnő – vélhetően CGI-val (???) készült – megoldások (hangyák, égett-füstölő étel) is inkább komikussá, mintsem hatásossá tesznek bizonyos jeleneteket, ami tovább gyengíti az összképet.
-
proci985
MODERÁTOR
Barbie 2023
Remek színészek, rendező, operatőr, sztori, megvalósítás. Poszt-ironikus film, a ponton, ahol igazából sose lehet tudni, hogy mikor komoly, és mikor látszik annak.
Ez így, ebben a formában, hogy ment át az összes létező céges szűrőn. Gyakorlatilag öt perc után egész biztos voltam benne, hogy a South Parkon nevelkedett milllenialok filmjét nézem, akik ugyan tisztában vannak azzal, hogy ez itt Barbie, ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy ez.itt.Barbie. Eszméletlen a megvalósítása, a konzekvens színpalettája, a sztori, a színészek, nagyköltségvetésű mégis szurkál, átmegy metába (végig, de pár ponton szó szerint izomból veri át a negyedik falat) és pár pontjában annyira bizarr, ami mikroköltségvetésű auteur eurodrámáktól is erős lenne. Csak itt van budget, és hibátlan a megvalósítás. Kubrick 2001ével indít és végez(?), de közben csak gondolkodtam, hogy az a ház a GTA: San Andreas háza (oh, you didn't dare, or did you?*), vagy a film lezárása mégiscsak a Harry Potter / 2001 lezárása? Hogy a nagyvárosi jelenetsor mégiscsak direktben a Midnight Cowboyra rímel**? És miért gondolkodtam azon 20 perccel a film kezdése után, hogy japán színészekkel simán beleférne Takeshi Kitano auteur periódusába furcságra, csak rendes költségvetéssel? Ha ez nekem ennyire tetszik, mint aki semennyire nem vagyok célcsoport (bár hallottam a Barbie Girlt az Aquatól és tudom hogy néz ki egy Barbie), akkor ez mennyire generációkon átívelő mestermű? Továbbmegyek: We live in a Barbie society? (ami a maga poszt-ironikus módján, egyben saját magunk kifigurázása és görbe tükre is, gyerekjátékmarketingfilmnek álcázva?)
*Bár várj, én felismertem fél másodpercen belül a Crazy Town - Butterflyt a szöveg nélkül is, és annak kultúrális implikációit is. Vagy ugye az a táncjelenet nem Justin Timberlake legendás Single Ladies SNL paródiáját vicceli el pár másodpercben? Ezen a szinten nincsenek véletlenek.
** Ez mondjuk komolyan így volt interjúk alapján is.
9/10. A Shreken felnőtt millenial generáció átkeretezi Barbiet. A lovak miatt Ryan Gosling helyett Jake Gyllenhaal talán erősebb lett volna (kovbojok, meg Brokeback Mountain, de addig mégse mentek volna, ugye?), de őszintén? Gondolta volna valaki, hogy Margot Robbie látványosabb és furább filmben játszik, mint a Babylon? A maradék, utolsó pontjára pedig térjünk vissza 10 év múlva, első nézésre simán ott van benne az az utolsó, társadalmi hatás pont. Ha nem láttad, ajánlott: Filmszeretőként is, akkor is, ha sose volt Barbied és nem is akartál. Ez a film is olyan, mint a hagyma, vagy az ogre: Rétegei vannak.
A sok költői kérdésért elnézést: Normál esetben nem számítok arra, hogy egy papíron mainstream gyerekjáték promo film a saját ligájában veri körbe furcsaságra a műfaj legjobbjait. Igen, pl a Burton féle Charlie and the Chocolate Factory is használta a 2001 referenciát, nade a Midnight Cowboy referencia mégicsak keretezi a két szereplő helyzetét. Miközben unironikusan és szó szerint véve is teljesen jól működik az interpretáció: Akkor is, ha nem láttad, mire utal.
#értékelés
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Miklós315
üzenetére
Ezzel nem foglalkozik a film.
Mert nem is ez a célja. A történet szempontjából lehet érdekes lenne, de a főszereplő esetében totál mindegy. Ha belekezdenek a korábbi esetek mesélésébe, akkor a 90 perces időkeret nyomása válik súlytalanná. A film feltételezte, hogy a vádlott tudja a korábbi előzményeket, (és nyilván tudta is, hiszen nyomozóként aktív részese) a nézőt pedig nem kellett beavatni ezekbe, hiszen nem erről szólt a film... tehát itt most kivételes esetben nem probléma, hogy nem volt jobban kifejtve az előzmények amik ide vezettek - az elején pár percben lévő összefoglaló elegendő volt ehhez.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nulla.
Viszont feszültséget rendesen épít, ahogy azt kell. És megfelelően fel is használja, ahogy felépül.
Ha macskabarát vagy, akkor egy jelenetben pár másodpercre nézz oldalra. Nem tudom mennyire Gummo homage a téma miatt az említett jelenet, de Gummot úgy se vagyok hajlandó megnézni, hogy nem lakok együtt macskával egy ideje.
-
proci985
MODERÁTOR
The Innocents / De uskyldige 2021
Remek sztori, jó rendezés, oké színészek. Hangulatos norvég dráma / pszichológiai horror a lakóparban a nyár közepén.
Eskil Vogt rendezte és írta: Rendezőként annyira nem ismert, íróként a Worst Person in the World és a Sentimental Value kapcsán inkább. Horrorként érdekes, bár inkább metafóra az emberi kapcsolatokról, gyerekeken keresztül bemutatva. Szuperhősfilmként értelmezhető, de ez inkább csak marketing a film ennél több, de a fókusza más.
7/10. Hangulatos skandináv pszichothriller / horror, stílusszeretőknek egyértelmű ínyencség.
#értékelés
-
válasz
devil-k
üzenetére
+ Miklós: Akkor szerencsém volt.
Az alapötlet nekem is tetszett, de elrettentett a plakát, nem mertem bevállalni - inkább az Exit 8-ra esett a választásom.
Az sem váltja meg a világot, de nekem kifejezetten tetszett, elrepült a másfél óra. És remek példa arra, hogy alacsony költségvetésből is lehet jó filmeket csinálni, ha van egy jól működő ötleted*.*Bár mintha azt olvastam volna, játékadaptáció.
-
Miklós315
senior tag
válasz
devil-k
üzenetére
Tényleg gagyi. Sokkal jobb lehetett volna. Mély, minőségi pro és kontra érvekkel dolgozó vitaalap a mesterséges intelligenciának hívott programszerű algoritmikus adatfeldolgozó igazságszolgáltatási alkalmazásáról. Vagy kontrasztja a jog (ügyvédek, bizonyítás, stb.) jelenlegi korrupt és ideáltipikus elvi minőségének.
De csak egy bóvli akciófilmféleségbe torkollott, amiben csupán egy alibi AI-asszisztensként funkcionál az egyik "főszereplő".Batman összeveszik Fox-szal az adathozzáférés gátlástalan mértéktelenségén, itt ugyanez alapvető feltételként jelenik meg, hiszen a tétel szerint a vádlott (majdnem) teljes adathozzáférést kaphat az ártatlanságának bizonyításához. És ennyi, tovasiklik ennek horderején. Senkit nem érdekel a film világában. Pedig önmagában érne egy filmet, hogy "hogyan jut(ott) el egy társadalom/város arra a szintre, ahol ilyen drasztikus változtatást kell eszközölni. Mi az ok, mi nem működött...?" Ezzel nem foglalkozik a film.
Első problémám: egy random vádlott (drogos, suttyó, stb.) nem tud mit kezdeni ezzel az eszközzel (nem nyomozó, nem jogtudós, nem bölcsész: logikus, rendszerszintű védelem kialakítására nem lesz képes). Hőbörög a rendelkezésre álló másfél órában, majd kakukk.
Második problémám: az ábrázolt MI-bíróprogram is
. Látjuk, ahogykorrumpálódik ... no comment.szenvtelen, rideg programból végül kvázi együttérző nyomozótárssá válik Harmadik problémám: szorosan kapcsolódva az első problémához, látjuk, hogy
... De nem teszi. Az ominózusképes lenne a program végigkövetni az éppen aktuális esetek előtti, alatti, utáni fejleményeket, beleértve a főbb szereplőket (tettes és áldozat), a mellékszereplőket (tanúk, nyomozók, stb.), a bizonyítékokat, környezetet, mindent kapcsán nyilván csak lepereghetett a 90 perc, azt hello.Webb-ügy Kamu az egész. De a film akcióthriller hangsúlya ezt a hibát próbálja elfedni.Pedig rendelkezésre állt a letartóztatás, a bizonyítékok, a résztvevő személyek ellenőrzése/követése, mint eszköz. Gyakorlatilag a Mercy-program képes lenne valóban felgöngyölíteni az ügyeket, de csak alibi résztvevőként szerepel a "tárgyalásokon", miközben a film eleji marketingduma is ügyész/nyomozó, bíró, hóhér többes szerepkört tulajdonít neki. Valójában a vádlotton múlik minden. A megvalósítás nem túl acélos, a színészek sem, az alapötlet jó alapként szolgálna, de a Mercy-t - Ultronhoz hasonlóan - Nintendo-szintre butítva kellék díszletként kezelik csak egy dögunalmas, ezerszer látott bűnügy kapkodó kibontásához.
Csalódás.#értékelés
-
devil-k
nagyúr
Mesterséges kegyelem
Mercy
1/10Úgy látszik, most mindenféle szarba belefutok. Az alapötlet tetszik, minden más nagyon felejthető.
-
proci985
MODERÁTOR
An Evening with Beverly Luff Linn 2018
Minden szempontból jól megcsinált film (a díszlet különösen erős), ami valami eszéletlenül bizarr.
Mármint kb ez Wes Anderson és Dupieux (Deerskin) keresztezése, abszurd UK humor formájában tálalva, egy szerelmi sokszögről. Jellemzően az a humor és az a történetmesélés, ami valószínűleg a nézők jórészének nem jön be, ettől függetlenül szórakoztató.
6/10. A Best Weird Movies of 2010 listán az előkelő harmadik helyet csípte meg. Úgy általában nem merném ajánlani, de ha szereted az abszurd humort, egy próbát megér.
#értékelés
-
perempe
veterán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Esetleg ez lesz a következő. Song Sung Blue volt az utolsó film, nagyon tetszett. Hugh Jackman és Kate Hudson Neil Diamond dalokat énekelnek. Neil Diamondtól csak párszor hallgattam egy-egy számot, nem ismerem, de így is tetszett a film. Pár napja meg akartam nézni az Oklahoma!-t, ami Jackman egyik első szerepe lehetett, amit be is szereztem, de 3 óra hosszú, ami elbizonytalanított. Majd valamikor...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Én már elengedtem azt, hogy a 2000-es évekbeli vígjátékokhoz hasonló alkotást keressek, így nálam nem dőlt akkorát a mérce.
Ráadásul mai szemmel ugye azoknak is megvannak a nyilvánvaló bajai.
Igen, valóban lehetett volna ebből is egy sokkal jobb alkotás, de lehet, hogy jó pillanatban is ültem le, de nekem rengeteg poén tetszett, de sajnos sok fárasztó jelenet is volt(amit ugye említettem fentebb is, hogy ezeket ki lehetett volna hagyni)
Mondjuk még mindig ezerszer ez a vígjáték, mint a Vacation Friends 2...
Amennyire imádtam a Vacation Friends 1-et, a második része 15 perc után kikapcs....
-
mephi666
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
...nekem is megjött ehhez a kedvem
már csupán az alapsztorira is kíváncsi vagyok, hogy mi értelme ennek a tilalomnak, ha utána 1 nap van, amikor mindenki Zacher Gáborhoz akar bejutni? 
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nemrég láttam én is, kb 2-3 hete
Nálam eléggé mellément sajnos.
Így írtam róla akkor egy másik platformon:"Megvannak azok a 2000-es évek eleji igen prosztó vígjátékok?
Cooltúra, Buliszerviz, Sulihuligánok és társai.. Prosztók voltak ugyan, de a maguk módján igen szórakoztatóak tudtak lenni, ha jó hangulatban ült le eléjük az ember.
Na most képzeld el, hogy ez valami ilyesmi akar lenni, csak a sztori alapját lenyúlták a The Purge - A bűn éjszakája filmekből. Vince Vaughnal, a füves gyerekkel a Stranger Thingsből, meg még pár fiatal színésszel, akik amúgy teljesen rendben vannak. Ez akár jó is lehetne, mert ebben így van potenciál, de sajnos nem lett az.
Egyetlen igazán jó poént sem sikerült írni, egyszerűen nem vicces, ami egy vígjáték esetén elég nagy probléma"Persze a humor szubjektív, annyira azért nem rossz az össz értékelése, mint ahogy nálam lecsapódott a dolog
-
Atomgeszi
nagyúr
Ez jó beteg film volt.

Az alaptörténet az, hogy képzeljük el a világot, ahol mindenfajta kábítószer, beleértve az alkohol is illegális az év 364 napján, kivéve egy napot, amikor mindent szabad mindenkinek, aki elmúlt 18 éves.
Kicsit olyan bűn éjszakája film copy beteg köntösben.
A szinkron is elég jól sikerült szerintem(kivéve azt, hogy az iskolai tornateremben a kihangosított igazgató beszédén kívül a diákok egymás közti halk beszédje is visszhangosra volt állítva
)A 3 - 4 perces zenés táncos részt leszámítva jót szórakoztam(az ilyen musical zenés mindenki énekel táncol résztől a falra tudok mászni, az instant pörgetés volt)
Lehetett volna jobb is az értékelése, ha pár jelenetet nem úgy adnak le, ahogy, de amúgy nem volt rossz a koncepció.
Vince Vaughn nagyon jól tolta a szerepét az igazgató képében, gyors rákeresve én azt hittem, hogy A szakíts, ha bírsz és Páros mellékhatás filmjén kívül volt még nívósabb szerepe, de nem igazán ismerteket látok az imdb-n. Ezek szerint az a film öregedett nem rosszul, mert már az is 20 éves film.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nekünk így a családban egyáltalán nem jött be ez a Marty Supreme. Az oszkáros filmek közül a legcéltalanabb alkotás volt ez, egyetlen karaktert sem tudtam megszeretni a végére. A ping-pong meg mint mozi alapanyagnak, hm.
Nálam eddig a Franki az ami megérdemelné az oszkárt, itt valahogy tényleg valami különlegeset láttunk. De a többi jelölt is korrekt filmek nagyon is, jó kis év volt.
A Hamnet és és az északi drámát meg még nem láttam, de jó filmnek ígérkeznek. -
gyuromoj
veterán
-
-
paatrick
őstag
-
TomDeNemm
csendes tag
Utazás a föld középpontja felé - 1999
Ezt jó volt most megnézni
majd' 3 órás, de nem az a szakadatlan pörgés, mégis végig érdekes marad a film. Régóta akartam megnézni, gyerekkoromban ment tv-ben és akkor láttam belőle. A többi feldolgozást nem láttam, nekem ez marad az eredeti, de lehet majd megnézem azokat is
-
Medieval
Középkori hadvezérEgy vérgőzös, az elburjánzó kegyetlenség időszakában, az elnyomottak vérében áztatta országban, ahol sem a királyok, sem nemeseik nem válogatnak az eszközeikben, egy zsoldos emelkedik ki a mocsokból. Egy erőszakos, erőskezű vezető, mely hamarosan az ellenállás példaképe, a huszita háború vezéralakja lesz.
Nos, a film köré épül, veszi Jan Zizk hadvezér alakját, a korszak kusza politikai közegét és szereplőit, majd ír köréjük egy kitalált történetet. Magáig a huszitákig nem jutunk el, Huszt János is csak egy "cameo" erejéig szerepel, ez inkább egyfajta "eredet" történet szerűség akar lenni, adózva Jan emléke előtt.
Az egésznek, bár van egyfajta TV filmes érzete, a sötét tónus, a véres, erőszakos jelenetek, egy-két apróbb színészi pillanat (Sophie Lowe jelenetei főleg), és maga a közeg, az atmoszféra miatt, nézeti magát. Főleg, annak, aki mostanában a Kingdom Come Deliverance II világában töltötte idejét. A kunoktól kezdve a vár és falvak megjelenítése, belső terei, az öltözékek, mind ismerősként fognak visszaköszönni. A történelemből pedig, elég sok esemény, ha máshogy nem is, említés szintjén legalább szerepel. Igen, kezdetleges formában a szekértábor is.
Nem egy nagy film, sokszor lassú, fájdalmasan kevés és alulírt párbeszédekkel tarkított, viszonylag egyszerű történettel rendelkezik. Nem mer nagyot meríteni, de amit vállal, azt jól hozza. Aki pont ilyesmit nézne, aki a középkor sötétebb időszakának hangulat keresi, annak ez nem egy rossz választás.
-
gyuromoj
veterán
-
mvkly
senior tag
válasz
ripla
üzenetére
A jelenet szerint Brando-t köszönteni vonulnak ki (a filmbéli sorrend amúgy stimmel a dátumokkal). Ez a kör is lassan bezárul Pacino-val.
Valóban szomorú, de legalább le van zárva, 80+-osan távozni nem a világ vége. Kivéve persze Cazale-t. Minap láttam elvileg friss képeket Bruce Willis-ről, a családi kommüniké szerint végleg egy, a súlyosan demens embereknek fenntartott helyre kerül az otthonából, 0-24. A gyérülő hajú McClaine-t így látni 70 évesen, teljesen kiüresedett tekintettel... Na az a pár kép kicsit fejbe rúgott. -
Tom Noonan is elment 74 évesen.

1951-2026
-
válasz
Kergeboci
üzenetére
Anno magamnak is ezt kivantam, hirdetve hogy tok mindegy mi lesz, vegre legalabb ujra eloveszik sok szalon a reges reg hanyagolt kedvenc univerzumait. Aztan jonnek a modern Alienek, Predatorok, Star Warsok, en meg nezek ki a fejembol, hogy tul naiv voltam (nagyon nagyon nagyon keves kivetellel).
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Izlesek es pofonok. A sorozatbol (es amugy Disneytol) kapott eddigi "elmenyek" kovetkezteben (de talan, talan anelkul is, bar ezt mar prekoncepcio nelkul nehez megitelni), ezt en meg otthon sem szeretnem megnezni.
Ellenben irigykedek az ellen"taborra", es ironiat/rossz ertest felre teve remelem a jo elmenyt hozza nektek. -
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ja, az is érdekes lehet, de az család nélküli program lesz, Jarmusch-ra meg el tudom csalni őket

-
-
-
mvkly
senior tag
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Utolsó viking odab***ott, nálam 9 pont

#175121 Peterhappy: ez a Marty Supreme nekem nagy kérdőjel, a trailer alapján kicsit túlcsináltnak éreztem, de hát a trailer csak trailer...
A következő mozis program mindenképpen az új Jarmusch film lesz, aztán meglátjuk.#175122 genndy: NLK olyan kemény a film elején, hogy John Wicket reggelizik
-
gyuromoj
veterán
-
genndy
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
+1 az Utolsó vikingre nekem is nagyon tetszett
Tipikus elborult Anders Thomas Jensen film, mindegyik valahogy olyan könnyedén indul, aztán megjelennek a súlyos(abb) arcok, és időnként meglepően erőszakos is. De akinek bejöttek az eddigi filmjei (vagy egyéb furcsa skandinávok - hasonló ajánlások jöhetnek!) ezt se hagyja ki.
Mads Mikkelsen és Nikolaj Lie Kaas pedig remekek együtt
-
válasz
gbors
üzenetére
Szerintem az utolsó viking kifejezetten jó volt! Nem könnyű darab, de nekünk nagyon tetszett.
Vasárnap megnzétük a Marty Supreme-t, hát elég eszement egy alkotás. Volt benne egy-két wtf, de alapvetően tetszett, jól szórakoztunk rajta, jó volt a dinamikája, Chalamet tényleg nagyot megy benne. Hogy Oscart-érő/érdemlő alkotás volt-e, azt nem tudom, de nem lepne meg, ha jönne a szobor.
Estére a Jég veled van bekészítve, családi mozizás gyanánt. Tele vagyok nosztalgiával, alig várom, hogy megnézzük

Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a Gyerkőcöknek. December végén a Sly-féle Oscar-t nézettem meg velük, az elsöprő siker volt.
-
sherlock82
senior tag
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Köszi. Volt valami rossz érzésem már a plakáttól is, úgyhogy más lett helyette a moziban - Az utolsó vikinggel valamelyest jobban jártunk

Viszont Balsai Mónira azt mondani, hogy aránylag elfogadható színész - kb. olyan, mintha a Mount Everestra azt mondanád, hogy annyira nem is alacsony

-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Remek alapanyag, remek szineszek, ehhez kepest teritett betli. Mi nagyon vartuk a filmet es kellemesen szorakoztunk rajta, de azota is duhongok miatta, elpuskazott ziccer.
Amugy javareszt egesz hu a konyvhoz, csak az minden szemoontbol jobb - es lelke van (es a folytatasok szerintem meg jobbak).
-
sherlock82
senior tag
Szenvedélyes nők
Senki ne nézze meg.
Hiába van benne Básti Juli, Balsai Móni, Lengyel Tamás - akik aránylag elfogadható színészek ma itthon - szerintem nem volt akkora szám mint hirdették. Egyszer nézhető erős jóindulattal. -
Bad Pritt
félisten
Rég láttam ilyen zagyva, idegesítő, semmirevaló filmet, mint a Netflix nyugger szakosztályának Thursday Murder Club c. bánatát. Akaratlanul is állandóan az eszembe jutott az Affleck-Damon interjú, ahol elmondták a srácok, hogy a buta és figyelmetlen Netflix néző számára 20 percenként el kell mondani újra a plotot, mert a mobilját bámulva nem fog emlékezni. Na, a Thursday Murder Club ennek a sajátosságnak egy díszpéldánya. Expozíció expozíció hátán, állandó szájbarágás, következetlen következtetések és persze a végén a semmiből összeáll a kép, mintha a több szálon futó sztorit szereplőink a nézővel együtt ismerték volna meg és tudatában lennének minden nyomnak. Rémes film Chris Columbustól, ez a kiemelkedő színészi gárda sokkal többet érdemelt volna.
-
gyuromoj
veterán
-
Élt 95 évet - Nyugodjék békében.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, ennek a remakeje a Pulse (2006).
Ha teheted, nézd meg a japán verziót is, ahogy elnézem milyen filmeket szeretsz, szerintem tetszene
. A két film eléggé eltér történetvezetésre, ijesztegetésre (US inkább jumpscare látható entitásokkal, a japán slowburn) és az amerikai minden hibája ellenére van, amit máshogy, de remekül csinál. Bár sajnos bőven nem hisz annyira a koncepcióban.Folytatások tekintetében, az US Pulse lezárása
ahogy a srác néz ki az ablakon az elveszett városon kb hipnotikus és a kevés dolog egyike, amit az US remake telibetalál. Japán verzió évekig nehezen volt elérhető, de végre lett belőle egy 4K transzfer.
-
mephi666
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
...nem mondod, hogy ez a 2006-os Pulse alapja?
az a film tipikusan az, ami imdb5.0 alá beállt, de nekem mégis kedvencem, mert van egy nagyon jól eltalált atmoszférája... legutóbb kb 2 éve néztem újra (van 2 folytatása is, amik még az elsőnél is kevesebb pontot kaptak, de szerintem bőven vállalhatóak) -
.LnB
titán
válasz
paatrick
üzenetére
Számomra is meghatározó film. Talán ez volt az első film nekem, ami után csak bambultam, leültem gondolkodni rajta. Ez volt az a film, ami felnyitotta a szememet, hogy nem csak agyatlan blockbusterek vannak. Ezért a megtekintése után csak ilyeneket akartam nézni.
Viszont már nagyon rég láttam.
-
Cs1csó
titán
válasz
genndy
üzenetére
Pedig 2 verzió van belőle és mind fenn van torrenten:
1. a TC - a "mozis" vágás
2. a DC - a "rendezői" vágásEsetleg annyi, hogy van TC és DC "remastered" változatban is.
Nekem az az alap filozófiám, hogy hogy ha elérhető akkor mindig a bővebb változatot nézem, vagy ha van Open Matte akkor azt (persze csak ha az az Open Matte "valódi" ezt sajnos sokszor le is szoktam ellenőrizni, mert már volt amikor két oldalt durván le volt vágva sokminden.
Az Open Matte-ének az a lényege, hogy a "normál" "széles" filmhez képest alul és felül tartozik egy kis plusz, de oldalt minden ugyanaz tehát nem vesznek el oldalt, csak alul felül adnak HOZZÁ. -
genndy
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
A saját rendezője szerint a műfaja 'sci-fi'.
Nekem is egyik kedvenc filmem amúgy, volt szerencsém a maga idejében moziban látni
Azt a mozis vágást viszont amit én láttam, azóta se találom sehol: voltak benne hosszabb jelenetek (pl. az első találkozás a nyúllal, tudom hogy ott előkerült az Isten/vallás téma is) - ez a lemezes 'mozis' változatban nics; de mégsem a rendezői változat volt, mert hiányoztak belőle a 'grafikus' részek.
Ha valaki tudja miről beszélek és van tudomása a ténylegesen nálunk moziban vetített változatról (az se kell hogy szinkronos legyen) ne tartsa magában.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HP Zbook 15 g5 i7/32 GB/ 1TB/ Nvidia Quadro P2000
- ELADÓ ASUS ROG STRIX GTX 1080 TI 11Gb
- Motorola razr 60 ultra 16/512GB PANTONE Mountain Trail 6 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy ennyire nincs már mit nézni?