- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Americana (2025) Official Trailer - Ez is jónak tűnik.
-
Pitterix
őstag
válasz
Pitterix #171865 üzenetére
Büntetlenül: Halálos csapdában
Naná, hogy a 3. rész. S, mit ad Isten, ez eddig a legjobb.
No, nem mondanám, hogy nincs enyhe gagyi beütése, de az első kettő fölött áll.
Ez már nézhető. -
mephi666
nagyúr
válasz
lemmy9 #171915 üzenetére
most tudtam folytatni a filmet: nem semmi volt, ahogy élt... egyik oldalról kevés az a 70 év, másik oldalról pedig ezidő alatt leélt kb 1 tucat életet... meg amennyi cigit, piát, drogot elfogyasztott, annyitól más 1-2 hónap alatt kikészülne
...eddig csak az bántam, hogy 2004-ben nem mentem el a slipknot koncertre (amikor még egyben volt a banda és Joey+Paul éltek) ...most már azt is bánom, hogy a hazai Motörhead koncertek kimaradtak
...lehet, hogy soha nem lesz nálam toplista élén a zenéjük, de élőben biztos felejthetetlen lett volna... na meg Lemmy is egy utánozhatatlan jelenség volt és ez dokufilmen is azonnal átjött
-
j0k3r!
őstag
válasz
mephi666 #171951 üzenetére
Igen, mostanában ez a módi Hollywood-ban, hogy vesznek egy klasszikust és valamelyest átformálják a szereplőket, esetleg csavarnak is egyet a történeten, majd az egészet leöntik az oda nem illő mai kor szellemiségével/problémáival, ami úgy "lerí" az eredeti műről, mint úszkáló olajcseppek a vízben. Miért is van ez? Mert, ha írtak volna egy új történetet egy új címmel, akkor arra a kutya nem menne el, ellenben egy klasszikus címmel be lehet rántani a nézőket. Persze ilyenkor szokták felhozni azt, hogy alkotók szabadsága így-úgy, amire én azt mondom, hogy ennek is vannak határai, amelyekbe ha nem fér bele, akkor sajátot kell írni, ott nincs határ.
-
mephi666
nagyúr
válasz
k-adi #171949 üzenetére
na ez az, egy klasszikus remake-jéről van szó... beugrott a tökéletes hasonlat: pár hónapja egy helyi kajáldából rendeltem asszonynak ebédre brassóit... hív, hogy megkapta a kaját, de az szerinte nem brassói, hanem valami paradicsomos krumpli, hússal... írtam a kiszállító cégnek, felvették a kapcsolatot az étteremmel és azt válaszolták, hogy "ez az ő újragondolt brassóijuk, nem rontották el a rendelést" ...oké... asszony hozott haza a kajából: sült krumpli, tocsog valami paradicsomos cuccban, semmi fokhagyma, semmi bors... meg valami sült apróhús is akadt benne
semmi köze nem volt a brassóihoz, csak annak nevezték...
itt sem lett volna ekkora felháborodás, ha más nevet akasztanak a műre... alapvető dolgokat vágtak ki, vagy változtattak meg, amivel elveszítette az identitását... kb mintha csinálnának egy halálos fegyver remake-et, amiben egy kínai és egy félvér csaj a főszereplő, az eredetihez meg annyi a kapcsolat hogy rendőrök és sokat lőnek
-
k-adi
nagyúr
The Luckiest Man in America (2025)
Paul Walter Hauser valahogy mindig jó cast az ilyen kicsit creepy, kicsit lúzer karakterekre. Igaz, itt most nem tudott annyira kibontakozni szerintem, így nem is ez a legjobb alakítása de még így is hozta a kötelezőt. Walton Goggins keveset szerepel de akkor jó, David Strathairn is jól hozza a felsült producert. A történet érdekes, a megvalósítást közepesnek mondanám. Alapvetően pörög a film de van egy kis leülés a vége előtt. Mondjuk azt sajnálom, hogy itt se mutatták meg mi lett a jövőben és nekem kellett külön kigoogle-zni..
-
k-adi
nagyúr
válasz
KISDUCK #171925 üzenetére
A stúdió hozzányúlt egy klasszikushoz annak eldobva több hangsúlyos részét
Ahogy nézem már annyi alkotás van a múltból, hogy így próbálnak kitűnni a mostaniak, hogy totál átszablyák - csak így sokszor az igazi íze, hangulata veszik el. Mintha saját magukat gáncsolnák ki, aztán meg sírva ordítanak a sebtapaszért
-
válasz
gyuromoj #171926 üzenetére
Ez brutáljó lesz!
pedig meg kellett menteni ebben is de inkább arról szólt, hogy együtt tudunk változtatni a dolgokon( egyik jellegzetes példa, hogy a ), hát ez se nagy üzenet mert ha 600-szor nem volt ilyen akkor egyszer se de én nem érzem, hogy itt valami égbekiáltó gyalázása történt volna az eredeti műnek. Alapvetően az, hogy mi szükséges vagy mi nem az eléggé szubjektív, azt nem szeretem amikor rám akarnak erőltetni egy értelmezést a filmben és olyan durván próbálják a torkomon legyömöszölni a rendező, író vagy akárki világnézetét, hogy az már a film rovására is megy, na ott szoktam kibukni. Hála az égnek itt ilyen nem volt, az tény, hogy a "Herceg" szerepe kevésbé fontos de azért nem mondanám feleslegesnek."Herceg" és a Vadász összefogva tudtak kiszabadulni -
válasz
Narxis #171940 üzenetére
Nekem továbbra is az a problémám, hogy fogtak egy karaktert, akinek volt két definitív tulajdonsága (1. hófehér volt 2. meg kellett menteni), mindkettőt kivették belőle, és leforgatták a filmet névleg ugyanazzal a sztorival, és persze ugyanazzal a címmel, mert úgy jobban folynak a dollárok. Miután a filmet nem láttam, azt nem tudom megítélni, hogy lett-e narratív haszna annak, hogy Hófehérke ki akart lépni a damsel in distress szerepből, és erőskezű vezető akart lenni (szerintem pl. Jarmusch ebből is tudna jó filmet csinálni
), az viszont szimplán ostobaság, hogy becastoltak egy kávészínű csajt ezzel a névvel. Erre nem lehet mást mondani, ez egy értelmetlen, szükségtelen változtatás, aminek a filmhez semmilyen hozzáadott értéke nincs (vagy javíts ki, ha mégis). Ha Rapunzelből nonbináris pszeudoleszbikus vietnamit csinálnának, az sokkal kevésbé zavarna - viszont ha egy kopasz csajjal játszatnák el, az csak nem lenne már kerek?
Engem paatrickkal ellentétben a legkevésbé sem zavar, hogy Ms Zegler segghülye, engem az zavar, hogy a forgatókönyvíró és / vagy a producer segghülye. -
stellaz
veterán
válasz
KISDUCK #171939 üzenetére
"A törpék (dvärgar, óskandinávul dvergar, e.sz. dvergr) kicsi, alacsony lények a skandináv mitológiában. Kövek és sziklák alatt laktak, és ők jelképezték a föld belsejében titokzatosan ható természeti erőket."
-
válasz
KISDUCK #171939 üzenetére
"Bennem az él, hogy a Hófehérke törpéi törpék és élőszereplőben törpék az ideális színészek."
Épp ezért volt furcsa Dinklage véleménye, aki pont azt kifogásolta, hogy törpék játsszák a mesebeli törpéket, akik ugye barlangban laknak.(A chatgpt forrásanyagként idézésével vannak még fenntartásaim.)
-
válasz
KISDUCK #171932 üzenetére
Mondjuk ez, hogy latina hófehérke... valaki itt be is tett képet a szüleiről. Ez a csaj nem latina csak vannak latina felmenői, én meg akkor néger vagyok mert nem eléggé fehér a bőröm.
Az a baj, hogy már semmit nem lehet csinálni mert valakinek nem fog tetszeni és a twitter/facebook/insta/tiktok világban találni fog hozzá elég embert, hogy egyetértsenek vele. Nem kellene már ezzel foglalkozni, a Disney lehetne tökösebb és amit elképzeltek azt megvalósítani. Képzeljük el egy festménynél ahogy bele pofázik mindenki, hogy ááá, ne használj olyan sok színt, a másik ember meg, hogy használj már több színt mert ez olyan komor. Vicc.
-
válasz
stellaz #171938 üzenetére
"A Grimm-mese nem írja őket varázslatos vagy természetfeletti lényként, csupán kis emberekként, akiknek különös foglalkozásuk és életmódjuk van. A mese későbbi feldolgozásai – például a Disney 1937-es rajzfilmje – alakították ki azt a képet, amelyben a törpék inkább mesei karakterekként, néha varázslatos lényekként jelennek meg, sajátos személyiségjegyekkel (pl. Szundi, Morgó stb.).
Az eredeti Grimm-mesében a törpék kis termetű, emberhez hasonló bányászok, nem konkrét mitológiai lények." - chatgptBennem az él, hogy a Hófehérke törpéi törpék és élőszereplőben törpék az ideális színészek.
-
válasz
stellaz #171933 üzenetére
Engem se győzött meg ez az új feldolgozás, valószínűleg meg sem fogom nézni, mert nem érdekel, de a legkisebb Lannistert azért nem tartom hülyének. Van egy nézőpontja, amit elmondott a podcastben, amit el is fogadok.
Lehetett volna úgyis hozzányúlni az alapanyaghoz, hogy megfeleljen a "modern közönségnek" és a régi becsületén se essen csorba mint pl.: ahogy a Rómeó és Júliánál tették... -
válasz
stellaz #171933 üzenetére
Szerintem már az eleve hülyeség, hogy a mesebeli törpéket kényszeresen azonosítani akarjuk a termetükben kisnövésű emberekkel. Nem ugyanaz a kettő, tök felesleges ez az egész hajcihő. A törpék mesebeli apró lények, nincs közük az átlagtól eltérő genetikával rendelkező kisnövésű embertársainkhoz, még ha a köznyelv "törpéknek" is hívja őket. Néhány kosaras miért nem kéri ki magának a Gulliver utazásainak ábrázolását, vagy a János vitéz gonosz óriásait?
-
stellaz
veterán
válasz
KISDUCK #171932 üzenetére
Mondom, hogy ez az ember egy hülye . Ha Hófehérke nem fehér és a törpék egy medencés.luxus pecóban veretnek , mint menő tőzsde cápák , akkor az nem a Hófehérke története többé. Marhapörköltet is lehet ugyan csirkéből csinálni, ha nem szereted a marhahúst, de igazából felesleges marhapörköltnek hívni, a vendéglőben meg egyenesen átverés az ilyesmi .
-
válasz
stellaz #171930 üzenetére
Na megkerestem azt a podcastet amiből sok helyen idéztek: WTF podcast ep 1299, csak hang és kicsivel 55 perc előtt kezdődik a téma és kb 59 percig tart, nem tudom hogy máshol is megemlítik-e a témát, de a belepörgetésben ezt a szakaszt találtam. Nem mondanám még panaszkodásnak se amit mondott, hallás után nem a legjobb az angolom, meg azért pörög a párbeszéd rendesen, egy feliratozás segített volna valamit.
Nekem az jött le, hogy szerinte, a stúdió egyrészt haladó akart lenni hogy egy latina lett hófehérke, de a törpök még mindig barlangban élnek és az meg wtf.
Nem tudom hogy a filmmel kapcsolatban beszélt-e más platformon is, de ahogy elnézem az ebben a podcastben elhangzottakat említették meg mindenhol. Csak leírva másképp hangzik mint a podcastben, ott meg csak egy szimpla beszélgetésnek hat, semmi rage, kiakadás blablabla. -
-
válasz
KISDUCK #171925 üzenetére
Nem értem miért kell róla negatívan nyilatkozni, szerintem amit mondott (Peter Dinklage) az teljesen jogos....
vs.Simán lehetett volna törpe a 7 törpe. Ki hány törpe vagy kisnővésű emberre emlékszik a képernyőről?
Zavart érzek az erőben. Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de nem úgy volt, hogy eredetileg törpék játszották volna a szerepeket, és pont ez volt a baja Peter Dinklage-nek? Szóval van egyszer egy olyan igény, hogy törpék is kapjanak munkát, viszont ne ők kapják, mert az csúnya és korszerűtlen sztereotipiáknak ad teret, ami sértő a kisnövésű közösségre nézve?
-
gyuromoj
veterán
-
válasz
Narxis #171889 üzenetére
"lehet reklamálni a sokeszű Peter Dinklage-nél"
Nem értem miért kell róla negatívan nyilatkozni, szerintem amit mondott az teljesen jogos. A stúdió hozzányúlt egy klasszikushoz annak eldobva több hangsúlyos részét. Már minden filmben és sorozatban erőltetik a piszíséget, nem is tudom melyik a kedvencem, de az egyik dobogós talán az "örökkévalók" ezt nem teszem spoilerbe, mert ha jól emlékszem ezzel marketingeltek, az egyik főszereplő süket színésznő volt és süket szuperhőst játszott és mondták is hogy milyen fasza, hogy a süketek örülhetnek a saját süket hősüknek, csak a story azért így kicsit ellentmondásos volt, mert ugye
. WTF?!"androidok" voltak és hülyén hangzik egy süket android
Simán lehetett volna törpe a 7 törpe. Ki hány törpe vagy kisnővésű emberre emlékszik a képernyőről? Ott van Wee Man, Peter Dinklage, a csávó az erőszakikból, kicsi én, meg a csaj az american horror storyból. -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666 #171923 üzenetére
...oké, visszavonom: Momoa és Jack Black levegőben 69ezése kicsit sok... meg Stifler mamája is, akinek kb annyi a szerepe, hogy ki akarja pókhálóztatni az elhanyagolt muffját
...kb 10 percet ki lehetett volna ebből vágni, mert szerintem totál feleslegesek voltak az ilyen indokolatlanul wtf? részek
-
válasz
stellaz #171914 üzenetére
Nem állhattak a csaj mellett minden nyilatkozatánál, engem az se érdekel, hogy mit nyilatkozott. Egy film vagy tetszik nekem vagy nem tetszik, az, hogy a színész a való életben milyen politikailag korrekt vagy nem korrekt dolgot nyilatkozott engem marhára nem izgat. Elég öreg vagyok már, belefáradtam a kultúrharcba. Mindent megnézek ami kicsit is érdekel aztán legfeljebb lepontozom de legalább joggal teszem.
-
paatrick
őstag
válasz
k-adi #171907 üzenetére
Egyelőre kuss van körülötte, mondjuk én nem látom melyik stúdió merné bevállalni ilyen előzményekkel. Főleg a propalesztin hülyesége után, tudván hogy Hollywood elég zsidóközpontú
Igazából egy Amber Heard szerű karriert tudok elképzelni. Neki se a színészkedésével volt probléma hanem a magánéletbeli teljesítménnyel. De ő legalább megtalálta magát és visszavonultan boldog, ebből a Rachelből viszont pont azt nézem ki hogy annyira belehelyezkedik majd az áldozatszerepbe hogy bejátszik egy öngyilkosságot. Ezzel igazolva hogy a gonosz antiwokeok direkt kikészítették és vele amúgy semmi baj
-
-
-
válasz
stellaz #171909 üzenetére
Ezért kellett volna, hogy valami tejfehérbőrű csaj legyen? Engem a film nézése közben nem zavart, kb. majdnem fehér volt ránézésre(lehet puderezték? nem láttam még a filmen kívül a csajt). Egy fekete színésznő esetén már zavart volna mert az fura lett volna ha már mindenképp ezen a bőrszín dolgon akarunk vitázni.
amikor készült a film akkor még olyan világ volt, hogy a Disney nem akart emiatt rossz PR-t és tudott változtatni rajta, az más kérdés, hogy a "törpék közösségét" nem zavarta sőt kiakadtak mert munkától estek el. A közönség nem tudom mennyire lehet elégedett nekem tetszett, olyan fura volt, hogy már tetszett ez a CGI groteszk törp arc. -
stellaz
veterán
válasz
radi8tor #171911 üzenetére
Tehát nem volt sem rendező, sem producer, sem semmi, ezáltal az ég világon semmi nem kötelezte e Disney-t, hogy megfeleljen ennek a baromarcúnak.
Én már csak azt a kérdést tenném fel, hogy ez egyébként bejött? Mármint a hivatkozott "törpék közössége" is elégedett, meg a közönség is?
-
paatrick
őstag
Egy Minecraft-film / A Minecraft Movie (2025)
Wishes Jumanji?
Valami olyasmi
A játékkal én csak telefonon játszottam, de nagyjából képben vagyok vele, viszont azt nem tudom hogy ez most valamelyik story-based minecraft játék adaptáció lett volna vagy valami tök újat találtak ki.
Mindenesetre a történet elég gyenge, a szereplők gyengék és szinte feleslegesek is (fekete nőci meg a lánytesó), a főszereplőnek meg direkt ilyen full lúzer fiúkát raktak. Elég nehéz bárkinek is szurkolni.A ruházat az kritikán aluli
borzalmas. Momoa a 80-as évek neonszettjeiben ragadva, Emma Myers (farkaslány a Wednesday sorozatból) meg úgy van felöltöztetve mint egy nyugger, pedig kb 18-20 éves forma csajt játszik.
Na akkor mi marad? A látvány. Mondhatnám. De az Nvidia 5 éve hozta ki az RTX-es videokártyáit amit pont a Minecrafttal is promóztak. Azóta meg olyan modok fejlődtek a játékhoz amik új szintre emelték a játékot is. De azért a film jól néz ki, viszont talán túlságosan is lefaragtak a kockaságból hogy kicsit mégis élethűbbek legyenek a dolgok.
Vagy a poénok és az easter eggek? Hát poénok nem igazán vannak, és a kreatívok se erőltették meg magukat hogy minél érdekesebb dolgokat emeljenek át a játékból. Egyedül a crafting table volt érdekes.
Egyszer épp meg lehetett nézni, felnőtteknek nem ajánlom, gyerekeknek játékosoknak talán.
---
Ha már úgyis Hófehérke porondon van, ez a farkaslány csajszi még mindig tökéletes lett volna a szerepreGonosz mostohának meg Demi Moore. Korban is benne van már, ráncai is vannak, tök hihető lenne ha féltékeny a fiatalságára.
Még csoda hogy a wokeság előtt Emma Watson el tudta játszani Belle-t a szépség és a szörnyetegben, lehet manapság már az se lehetne
-
válasz
mephi666 #171902 üzenetére
Én kedvelem Aubrey Plaza-t de furának hatna, kinézetre GG szerintem jobb gonosz királynő.
Amúgy egyik élő szereplős Hófehérke film se volt pontos mása az 1937-es animációs sztorinak, szóval felőlem akár meg is csinálhatnák a teljesen hű filmet és akkor megnézzük mennyire lesz sikeres.
Top 10 Differences Between Snow White (1937) & (2025) [link]
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pitterix #171900 üzenetére
Jaaa, a gagyi film nalam sincs korhoz, gyerekhez kotve.
Csak akkortajt en is megneztem naponta-ketnaponta egy filmet, belefert, hogy szazadjara is megnezzek pl. egy Nagy durranast, vagy Halali fegyvert, most meg annyira ritkan filmezek, hogy igyekszem akkor megadni a modjat.Hehe, most en is szenvedek, es nekem is pszichologia.
Talan tul hulye, de minimum keves vagyok hozza...
/Csíkszentmihályi Mihály - A futás öröme/ -
stellaz
veterán
Nah...megnéztem, meghallgattam róla egy podcastet, ahol többek között egy rakétamérnök és egy fizikus elemzi a cselekményt, majd megint megnéztem a filmet. Eggyel okosabb lettem, de továbbra sem értem teljesen, hogy finoman fogalmazzak
7 ezer dollárból forgatott időutazós film, a főszereplő, rendező, vágó, zeneszerző és a producer is egyazon személy. Összességben egy baromi jó film, de azt el tudom képzelni, hogy nagyjából csak egy elég szűk réteg gondolja így
-
mephi666
nagyúr
válasz
Narxis #171901 üzenetére
...alapvetően kicsavarták-facsarták az egész sztorit
az eredetinek az az alapja, hogy van a szépséges hófehérke és a gonosz mostoha, aki itt már a castingnál el lett szúrva, mert nem GG kellett volna akkor már, hanem pl egy Aubrey Plaza, aki nem csúnya, de jobban passzol rá egy szemét szerep
...aztán hófehérke már anno a rajzfilmben is álmodozik a hercegről, itt meg arról, hogy majd erős női vezető válik belőle
az egész alapkoncepció teljesen más volt, mint az eredetié... a herceg "robin hood-ból lopott bandájáról" nem is beszélve.... volt csomó aranyos jelenet is az eredetiben, amit jól ki is kukáztak (ki evett a tányérkámból? stb) ...ja meg a régiben a banyát agyonvágja a villám, itt meg csináltak egy unalmas sablonjelenetet helyette
...lehetett volna ez szerintem jó is, ha próbálnak ragaszkodni legalább a fontosabb dolgokban az eredetihez (meg normálisan castingolnak) ...a giccses látványvilág talán megbocsátható
ui: ja és a nóták nagy része is erőltetett, unalmas
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Jövedelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Star Trek
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest