- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Nocsak-nocsak, szökőév lehet, mert a mostanában a különösen tömör és egybefüggő, agyhalott fosfolyamban ami alatt sajnos a torrentkínálatot kell érteni felbukkant egy nem tesztoszteron alapokon nyugvó, nem akciófilm. Több mint valószínű, hogy a benne vana jócsaj faktor hozta el a repertoárba, de hát így, ezen keresztül kell elfogadni.
Kidolgozott karakterek kelnek életre megfelelő színészi felbontásokkal. Egy karmesterleány életének több szálon futó dinamikáit pruttyantja elénk Chloé Robichaud. Értelmes motivációk, magánélet, rögös karrierút csiszolgatása. Kiérződik a női rendezés, ami nem minőségjelző. Életképesek-e a teljességhez megálmodott céljaink? Mekkora részt tesz ki belőlünk igazából az örökségünk? Hány jéghegycsúccsal van dolgunk menet közben...
Kanadai létére még nézhető is, hajrá. [link] -
Pearce
aktív tag
válasz
Juhaszatti #172730 üzenetére
Reméljük is, hogy fog azért profitot termelni, nem csak 0-ra jön ki, de ez sajnos ez nem ennyire egyszerű.
Amerikában hozott most egy aránylag jó kezdőhétvégét, láttam olyan becslést, hogy ott 300-350 millió lehet a vége, viszont nemzetközileg, főleg Európában elég gyengén nyitott. 225-be került elvileg, 100 a marketing, volt 1-2 egy cikk, hogy a a Warner 500-zal már elégedett lenne. Meglátjuk.
"már most megvan a film költségvetése, és még nincs vége a hétvégének..."
Ez sajnos nem így működik. USA-ból 50%-ot kap a stúdió vissza, 50%-ot a mozi tart meg. Nemzetközileg még kevesebb folyik be, nem beszélve Kínáról. + Mint előrébb írtam, 225-be került, elvileg 100 a marketing /bár Barbie szintű reklámozást láttam, nem tudom, ezt hogy hozták ki ennyiből, főleg, hogy a 100 a standard már/, és 2.5-szeres szorzót szoktak említeni, ami után már profitot termel.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
cyberkind #172721 üzenetére
Equalizer 4-et várom, annyi sok szar van körülöttem, hogy csinálhatnának belőle sorozatot, amíg Denzel két lábon járni tud és életben van. Olyan jó önelégülten nézni a jó győzelmét és ahogy a legváltozatosabban irtja a csúnyabácsikat.
Ahogy tabu volt egy ideig Hollywood-ban az, hogy nuki robbanjon a nagy sas területén, egy ideje a politikusgyilkosságot érzem tabunak, pedig megérne pár filmet de nagyon. Olyan sakál napja félét, amikor az igazságtalan, elnyomó rendszer kreténjeit végig lefejezi valaki és a végén még ő is életben marad.
Nagyon primkó.
Imádnám. -
Juhaszatti
addikt
válasz
markknight #172727 üzenetére
2025 eddigi legerősebb nyitánya. Az eddigiek alapján kb 600-700 millió dollárra taksálják a végét.
-
markknight
veterán
válasz
markknight #172727 üzenetére
Ok, látom 217 miska a global
-
markknight
veterán
válasz
cyberkind #172725 üzenetére
+ marketing költség, amin most nem fukarkodtak. Jelenleg meg 122 milliónál járunk (ez kisebb mint a 225), ebből még ki kell vonni a mozik jutalékát és máris nem olyan rózsás a helyzet. A kövi hét kritikus lesz. Ha 1 hónap múlva a profit nem lesz elégséges, akkor az egész vállalatra megy majd a darabolás aztán eladás stb.
-
cyberkind
félisten
válasz
markknight #172724 üzenetére
225 a zinternet szerint.
-
cyberkind
félisten
Valami sejtelmes oknál fogva az új Szupiember hatalmasat megy, már most megvan a film költségvetése, és még nincs vége a hétvégének...
-
De4d
őstag
Ezt a batman anime-t látta már valaki? Nem sok infót találni róla magyarul, és elvileg egy másiknak a folytatása.
[link] -
stellaz
veterán
válasz
Rigormortiis #172716 üzenetére
Szerintem Superman sem 8 órában melózik, mint szuperhős....
-
Rigormortiis
veterán
válasz
stellaz #172701 üzenetére
Nem egészen ugyanaz. Az orvosnak (ahogy pl a rendőröknek is) hivatása van, nem munkája, esküt tettek és ez az eskü nem csak a munka, szolgálati ideje alatt tart.
Konkrétan nincs (vagyis nem lehet) ilyen dilemmája nyaralás alatt, nem is kérdés, hogy segítenie kell, hiszen ha nem teszi és bebizonyosodik hogy ott volt, és ezt elmulasztja, azért büntetőjogi felelősség is terheli.
-
válasz
stellaz #172708 üzenetére
Most komolyan, ez ugyan az a sztori századszorra előadva. Nem is értem, hogy miért ül be erre az ember, pontosan lehet tudni, hogy mi lesz a filmben. Van Clark, akiről kiderül hogy szuperman. Jó sok alapozás, hogy bemutassák hogy mire is képes (pontosan tudjuk), hogy inkognitóban él (pontosan tudjuk). Majd megjelenik az ellenség. Először kap egy pofont, érzelmes monológok (jó esetben egy lobogó USA zászló a háttérben), majd epikus végső küzdelem, siker, happy end.
Tényleg mit vár az ember, ezredik rókabőr.
-
Fish1976
újonc
válasz
stellaz #172701 üzenetére
"A szerénység és alázat pedig egy erény"
Ahogy az önbecsülés, az őszinteség és a bátorság is.
Hogy azt megetted, hogy önmagad minek tartod.
Szerk.
Illetve van ez: Superman Superman akart lenni.
És lett.Ki állíthatta volna meg ebben és ki az, aki tagadja, hogy ő az?
Szóval: annyira tisztában van azzal, hogy ő kicsoda és ez akkora igazság, hogy: ő lett.
Kb.
-
Cs1csó
titán
válasz
stellaz #172700 üzenetére
ez alap jellemzője minden szuperhősnek aki a földön él, hogy jellemzően inkognitóban él. Superman-nek is fontos része. (meg a béna szemüveg) Ezt a filmet még nem láttam ebben is van béna szemüvege?
Nem tudom melyik filmben volt benne (Talán Nolan Batmanje?) amikor szóba került, hogy miért takarja el az arcát és és nem fedi fel magát, hogy "fél" és erre a válasz, hogy nem maga miatt hanem a szerettei, barátai, ismerősei VÉDELMÉBEN teszi amit tesz INKOGNITÓBAN. -
stellaz
veterán
válasz
Fish1976 #172698 üzenetére
Ennek a kérdésnek annyi értelme van, mintha egy orvos a nyaralása közben kerül olyan helyzetbe, hogy ő tud valakit egyedül megmenteni. Akkor ő most nyaraljon, érezze jól magát, vagy menjen le szolgába, csak mert neki van hatalma megmenteni valakit?
Ráadásul ez a dilemma nem vagy ha igen, akkor nagyon gyermeteg módon jelenik meg ebben a filmben.
Annak tudatában meg külön röhejes az egész felvetés, hogy Superman saját döntése alapján vállalta a szuperhős szerepet és hagyott meg magának egy civil életet is.
A szerénység és alázat pedig egy erény, amivel Superman rendelkezik és nem pedig egy elvárás. Akikre te gondolsz, azok Superman antagonistái, ők nem szerények és nem alázatosak és minden céljuk az önzőségükből fakad.
-
stellaz
veterán
válasz
Fish1976 #172697 üzenetére
Látom, hogy ebbe most nagyon beleélted magadat, de egyrészt ez egy film, nem a valóság, másrészt én semmi ilyesmit nem olvastam ki sem ebből sem a filmből, sem a régebbiekből. Superman ebben a filmben is pontosan azt és úgy csinálja mint az eddigi filmekben, csak a film stílusa lett viccesebb, vagy más olvasatban bárgyúbb.
-
Fish1976
újonc
válasz
stellaz #172696 üzenetére
Superman bele lett téve egy dobozba: a nagy erő felelősség. És akkor félj tőle. Félj magadtól. Zarkozz el és bújj el.
És légy szerény és visszahúzódó.De!
Amikor kérik, akkor igenis, akár az életed árán is tegyél érte, tedd meg, amit kérnek!
Mert neked kötelező!Ez egy érző lény elfogadása?
Ez egy teljes élete valakinek, önállóan, vagy egy szerep, amit elvár a világ?
Élet ez vagy inkább szolgasàg? -
Fish1976
újonc
válasz
stellaz #172696 üzenetére
A felelősség tudat miért kell, hogy jelentsen áldozati létet meg boldogtalanságot?
Miért kell ez kötelezően lennie?
Más embernek a saját életéért miért nem kell felelősséget vállalnia?
Stb -stb.De a lényeg: végül is miért zavaró vagy valami rossz, ha valaki gigapower erővel van és mellette laza, vidám és boldog?
Miért is?A felelősség kérdése:
Nem csak a más életéért vagy felelős.
A sajatodert is.
A nincsből nem tudsz adni.
Ha nem véded, nincs mit adni.Ha nem gondozod a kerted, nem lesz termés sem neked, sem a másiknak.
Jogában áll, sőt egyenesen megérdemli Superman azt, hogy boldog legyen
Mivel ő egy szuper ember. És a csúcsért, az első helyért hagy ne forduljon már be, mert azt mondjuk rá, hogy neki ez a "kötelessége"
Szerintem.
🙂De mindegy, mit mondasz, mondunk.
Mert lényegében ez van: a saját döntése az életéről.
Te meg más verheti a tamtamot, hogy "de neki másképp kell élnie!!!", ha ő erre beint.
Mert megteheti.És akkor mi lesz?
Fejre állsz?
Vagy nem fogadod el a segítségét ha kéne?
Jól kibaxol vele!Vagy gatolnad, hogy úgy tegye, ahogy neki tetszik?
Vagy megmondanad, hogy tegye?Akkor az már nem a segítség kérése egy másik lénytől.
Hanem az irányítása és uralása. -
stellaz
veterán
válasz
Fish1976 #172694 üzenetére
Fene tudja, Superman pont attól Superman, hogy van felelősség tudata és morálja, azon túl, hogy a faluban neki van egyedül puskája, meg helikoptere .
Emiatt él kettős életet is, hiszen kb amúgy is azt csinálna a bolygón, amit csak szeretne, de inkább azt választja, hogy azt teszi amit az erejéből fakadó felelőssége diktál , másrészt marad egy normális magánélete.
Ha nem lenne ez a kettősség, akkor maradna vagy bolygó főparancsnok vagy egy szuperhero.rockstar, akimás bolygókra jár bebaszni., mint az unokatestvére. -
stellaz
veterán
válasz
markknight #172692 üzenetére
A végén igen, de addig azért helyre tették rendesen. A csaj pl ugyanúgy tudott repülni a kis hajtóművel, túlélte a világűrt, a becsapódást, stb. -
Fish1976
újonc
válasz
stellaz #172691 üzenetére
Abban különleges, hogy nem akar áldozat lenni és úgy akarja élni az életét, ahogy azt helyesnek véli.
És, hogy azért kiáll.Ne a külsőt nézd, hogy "mind olyan erős", stb-stb....
Azért különleges, hogy nem egy befordult, világvége lény, hanem az, aki élni akar és teljes abban, hogy megagiga power van a birtokában és azzal tisztában van, hogy azt joga van a saját boldogságra - is - fordítani ráadásul úgy, hogy ő szeretné.
Mert az övé és ő a tulajdonosa ennek az erőnek.
És az életének.
És ezt az életet örömmel akarja élni.
Könnyedén. Vidáman. Boldogan.Mert az övé és így akarja élni.
Ez a különbség.Hogy nem áldozat.
Hanem egy rohadt szerencsés fickó, akinek ilyen megapower csomag jutott az életben, az életében.
És tisztában van vele.
(És ezért nem az ereit vágja fel, mint Cavill, hanem boldog vele. Nem Cavill-t bántom. Csak a különbséget mondom)És ez baromira, rohadtul király és menő!
Rock and roll, baby, rock and roll... -
Pitterix
őstag
Ne nézd meg! NE!
-
stellaz
veterán
Superman
Ez a lazább vonal nem volt rossz, de igazából nem ezt vártam. A képregényekben meg azért nem poénkodott annyit, mert tudta, hogy komoly felelősség van a hátán a szupererő mellett. Viszont voltak benne komikus elemek (ahogy a korai Superman filmekben is), ami a kettős életéből és a szupererejéből adódtak és úgy szerves része volt a történetnek.Azt meg egyáltalán nem vágom, hogy ha
ennyi földi embernek van ilyen ereje, akkor Superman miért annyira különleges? Kb egy a sok közül. -
myckey
veterán
válasz
Narxis #172684 üzenetére
24.hu ? Ok kik, marmint filmes berkeken belul, tehat a szakmaban...?
Ez van, kvara nem olvasom filmes kritikaka kapcsan a 24-et...inkabb mas portalokat, blogokat. Ilyenek.24...hat jo.
Megnezem inkabb magamnak, azt majd lesz valami. Amugy meg, volt mar eleg depis Supermanus...Christopher Reeve fele karakterrel is tudtam azonosulni. Jo lesz az a koncepcio.
-
.LnB
titán
Köszi a segítséget, akkor Pixel terem 6. sor közepe lett.
Bár sajna 3D... Gyerek miatt nem baj, én nem vagyok oda érte. -
.LnB
titán
Melyik mozit/termet ajánlanátok mostanság? Elbizonytalanodtam ebben az IMAX-ben. Etele 1.-2. terem? Vagy Pixel terem, annyira írja itt valaki.
Hárman mennénk. Köszi a segítséget előre is.
-
Fish1976
újonc
válasz
Fish1976 #172668 üzenetére
Mert látnia kell és látja, mert tudnia kell és tudja ez a Superman:
Tud adni.
Olyan sok van benne.
És nem fukarkodik vele.És ez több.
Ez sok.
Ez bőven elég.És tudja azt ezért, hogy milyen értékes.
És nem áldozat.
Hát hogy lenne áldozat azért, amikor lényegében egy Isten, és ad is belőle?Mekkora már, ha valakiben ilyen sok van?
És mekkora már, ha ezt felismeri és örül neki, hogy ez ő.
Hogy ő ez az élet, amiben isteni power van, amivel ráadásul adhat.
Úgy, ahogy neki jól esik, mert jogában áll a fájdalommal neki is - testi és lelki - határt húzni.
(Mert az nem jó neki. És adni akar még, akkor kell a határ 🙂)Tisztában van önmagával.
Tisztában van a világgal.
Tisztában van az életével.Ami az övé.
És szereti azt.
Örül neki és boldog.
😎Ez egy Superman.
Ez Superman.
🙂 -
gyuromoj
veterán
-
myckey
veterán
válasz
Dißnäëß #172663 üzenetére
Cs1csó
En is olvastam a " Papillon" c. konyvet, nem is egyszer ! Remek ! Magaval ragadott, bar az egesz kb. ugy lett osszevagva, sok koze nincs a valosaghoz. Marmint a " fohos" szempontjabol....Fenntartasokkal kell kezelni.
( de ezt mar tobbszor is taglaltuk )A klasszikus filmnek ( ' 73 ) sem korrekt a tortenetvezetese, sok a hianyossag, egyeb...DE azert cask-cask van koze Henri Charrière eletmuvehez, es ez melle nagyszeru film elmeny!
A ZENE, az OST...Jerry Goldsmith Fantastico ! R.I.P.
Papillon ( le film ) Musique de Jerry Goldsmith et chanson de Nicoletta
Toi qui regardes la merMindig osszeszorul az ember szive, ha hallja...( es a kepanyag is eros )
-
Fish1976
újonc
válasz
Bad Pritt #172661 üzenetére
Az életet azért mondjuk véresnek és komolynak, mert mi "eldöntöttük", hogy ennek kell lennie.
És) illetve erre tereljük az életünket, egy focimeccs miatt agyon ütik egymást az emberek pl. 🙂Másik:
Ha Superman vagy vagy csak - "csak"- egyszerűen egy ember és az életedben tudod, hogy kimaxolod - és még azon is túl - azt, hogy a te általad tekintett jót tegyed: miért kell, kellene keseregni az életen és miért is nézi az ember azt, hogy az élet véres és komoly és befordulós legyen akkor, amikor tudnia kell odabenn azt az ilyen lénynek, tisztában kell lennie magával így bárkinek, hogy benne van minden jó így.
És nem tehet többet.
És joga van a boldogsághoz, az örömhöz és ahhoz, hogy teljességében birtokolja az életet! És élje! 🙂És akkor ehhez tegyük a bónuszt, amikor szinte halhatatlan vagy, megapower erő, repülés, meg super sebesség.... hát ez mekkora szorzó ahhoz, hogy letojd azt, ami nem a tiéd, mint probléma, mert ott van benned az élet és ott van benned a megoldás a többi ember számára is: ne bánts mást és segíts, amennyire lehet, mind a kettőt. Nem kötelezően és belehalva, hanem: szívből.
És ennyi.
Nincs depresszió és vér és halál várása és természetesnek vétele.
Hanem a lexarasa és a választás: bennem több van és többet, a jót érdemlem és ami a lényeg: a jóért és a jónak és a jó érzésnek élek!Mert én választom.
Mert én vagyok Superman, aki ezt megteheti és meg is teszi!
🙂Uff!
Én beszéltem!
😎🙂 -
markknight
veterán
válasz
DudeHUN #172665 üzenetére
Azért bőven hülyéskednek a való életben is annyit egymással az emberek, hogy azt tudjam mondani rá, hogy ez okés. Egy Galaxis Őrzői fricskára nem lettem volna nyitott, meg már a trailerek alapján köpködtem a filmet de végül tudott mértékletességet tanúsítani Gunn. Persze, ízlések és pofonok. De azt gondolom nem kell mindenkinek egy karót nyelt közhelydurrantónak lennie, hogy komolyan vegyük.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
markknight #172664 üzenetére
Jelenetből annál több. Krypto, Lex talpnyalói,
, Zöld Lámpás, a Daily Planet szerkesztősége (ők máshol is erre hivatottak, de a többivel együtt sok volt),a komikus szál Jimmyvel , stb?Lois ahogy vezeti Mr. Terrific gépét, Supergirl -
DudeHUN
senior tag
válasz
Bad Pritt #172661 üzenetére
Azért van egy balansz valahol. Rendben van néhány mókásabb jelenet, beszólás, hogy megtörje a feszültséget. De na. Sam Liu és James Tucker vezette animációs filmekben ez debilség nélkül tök jól ment. Reméltem (főleg egy GoG 3 után), hogy Gunn legalább ezen animációs filmek színvonalát tudja hozni összetettségben és komolyságban.
Ha meg sikeres ez a semmilyen, felszínes izé lesz a színvonal. Hurrá. Tini koromban komolyabb Superman képregényeket olvastam... Tudom. Solat várok. Az számít már a komolyabb mésiumnak manapság :/ -
Bad Pritt
félisten
válasz
DudeHUN #172660 üzenetére
Semmilyen ponton nem tudok ezzel egyetérteni, de ez van.
Azért van benne 5 perenként valami vicces és mókás, mert hót unalmas, hogy minden, de tényleg minden blockbuster arról szól manapság, hogy véresen komoly emberek véresen komoly módon mentik meg a világot és közben sírnak, mert meghalt az anyjuk, apjuk vagy a Tony Stark.
Majd talán a következő tetszeni fog. Szeleburdiságról meg annyit, hogy a Donner filmek se mentek a szomszédba ilyen meg ilyen jelenetekért.Más: jobbosok nagy superwoke vonata kicsit célt tévesztett, szép munka ez is.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Bad Pritt #172656 üzenetére
Úgy értem, hogy nincsen aurája. Nincsen egy megjelenése, hogy amikor belép valahova vagy megérkezik, akkor egy jelenség.
A Snyder vonalat soha nem szerettem. De ez a feldolgozás fényévekre van a 2010-es animációs filmek színvonalától. Mint összetettségben, mint érettségben. Ha a cél az üzenettel az volt, hogy 5 évesek is felfogjanak belőle valamit, akkor oké. Ez megmagyarázná miért van benne 5 percenként valami "vicces és mókás". Nagyon faék és alap az egész ebből a szempontból.
Én tagadom az All-Star kapcsolatot. Az alapból másról szól, egy nagyon más élethelyzetben lévő Supermanről. Egy nagyon más karakterről. Lehet Gunn próbált valamit, de akkor nagyon messziről nézte a dolgot.
Reeves karakteréhez nem hasonlít szerintem. Az egy sokkal összeszedettebb, nyugodtabb Superman és Clark is, mint ez a karakter. Ez is zavart, hogy ez egy ilyen hirtelen habitusú kicsit szeleburdi csávó. Az "interjú" alatt éreztem már, hogy itt baj lesz. Az nagyon nem volt az a karakter.
A végén meg a meglepetés karakter belépőjére nem is térnék ki bővebben, mert csak káromkodás lenne belőle a spoiler mellett. -
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #172657 üzenetére
Nekem a játékossága tetszett nagyon, végre egy látványfilm, ami audiovizuálisan tömve van jobbnál-jobb megoldásokkal, kezdve az első jelenettel,
. Nem világmegváltó ötletek, még csak nem is újdonságok, de felüdülés egy olyan időszakban, mikor minden szuperhősfilm azon a sztenderdizált pályán mozog, hogy ő legyen az új Vasember vagy Bosszúállók.mikor repülés közben az S-pajzs lesz a főcím, a Mr. Terrific vs. egész tábor harcon át egészen az olyan leheletfinom apróságokig, hogy a kamera lemarad Supermantől repülés közben, ezzel érzékeltetve a sebességet az agyonhasznált lassítás helyett
Meg végre egy képregényfilm, ami a címszereplőről szól inkább és nem a civil alteregójáról.Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
DudeHUN #172655 üzenetére
Pont nem akart mély lenni. Tök egyszerű üzenettel, egyszerű nyelvezettel általános dolgokat fogalmaz meg, ennél többet egy ilyen filmtől én nem is vártam, mert csak pofáraesés a vége. Tisztelem, szeretem a Snyder-Cavill feldolgozást, de örülök, hogy kinőttük a depi korszakot és végre nem arról szólt egy Superman film, hogy milyen morcos, magányos és szomorú az emberiség reményének gondolt főhős.
Az All-Star Superman kb. mindentől fényévekre van, nem is vártam el, hogy elérje azt a minőséget, viszont a kapcsolat a filmmel tagadhatatlan.
Superman mindenkinek mástól jó, közel 90 év alatt ezernyi iterációja volt, hozzám ez a bohókásabb, vidámabb állt mindig is legközelebb és ezt Gunn tökéletesen át tudta ültetni mozgóképre, ráadásul a régi nézők számára talán ez áll legközelebb a Christopher Reeve-féle standardhoz is.Ami az egyik legrosszabb, hogy Supermannek nincsen megjelenése talán 1-2 jelenet kivételével, pedig a színész jó a szerepre.
Ezt nem értem, hogy érted, játékidőre vetítve magasan itt szerepel legtöbbet Supermanként a karakter és tele volt a film poszterre való képsorokkal.Mondjuk ebben az is segített, hogy in medias res vágtunk bele a sztoriba és nem fecséreltek időt a felesleges előzményekre. -
DudeHUN
senior tag
válasz
Bad Pritt #172648 üzenetére
Teljesen máshogy éltem meg a filmet. Szerintem nagyon sok benne az 5 percenként "vicces" jelenet, beszólás. Ami mély akar lenni az olyan mély, mint az Öreg néne őzikéje. Szóval, hogy egy 5 éves is megértse. Sok a marhaság is. Az, hogy minden előre látható nem rovom fel neki, mert itt nem számítottam képregényes mélységekre.
Az All-Star Superman ettől fényévekre van. Mind a képregény, mind az animációs adaptáció.
Van 1-2 jó jelenet és a karakterek is jók (bár Superman karaktere nem a legjobb sajnos), a színészek remek választások. És nem hosszú. De az egész egy vattacukor. Cuki, színes és édes. Csak rögtön elolvad, ahogy csinálnál is vele valamit. Erőltetett jelenetek, túltolt megoldások, szelektíven működő erők. Ami az egyik legrosszabb, hogy Supermannek nincsen megjelenése talán 1-2 jelenet kivételével, pedig a színész jó a szerepre. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
myckey #172644 üzenetére
Papillon epic jó, pár hónapja néztem újra. Imádom a régi filmeket, tempó, újklisémentesség, stb... Máshol tartott akkor a szakma.
Ha már "retró" (kisretró), amiket végignéztem nemrég és majd be pisiltem a gyönyörűségtől:
1492 (1992)
The Bounty (1984)
12 Angry Men (1957)Kakukktojás: The Artist (2011). IMÁDOM, zseniális.
-
myckey
veterán
válasz
koncsik #172649 üzenetére
Nem,
ez kifejezetten jo lehetettDe azert mindig megrag ez az alkotas, is ! Az eleje is igen eros, a fekete-feher expozicioval...kozben a filozofia es eletszemlelet, ami atlengi, a Zaras pedig lehengerlo es tragikus, egyben felemelo !
Probalok ugy idomulni, hogy ne legyen keserges, de a Noi karakter pont azert van ott, hogy kello balansz legyen, " antagonistaja" az oruletnek...a ket protagonistanak ! Ezaltal meg nagyobb a katarzis ! Az erzelmi toltetMasterpiece ( az Operatori munkat, a total kepeket, ismet emliteni kell )
*De azert a humora eleg, erdekes mar ...de csipem azert
-
Bad Pritt
félisten
Fantasztikus lett a Superman, ilyen az, amikor valaki érti az alapanyagot és tudja, hogyan kell egy új médiumra lefordítani. Corenswet lubickol a szerepében, Brosnahannel remek a kémia, a mellékszereplők mind jók, szerintem sok új Mr. Terrific rajongó lesz a film után.
Látványos, emberi, pont annyira nyálas és naiv, amennyire egy golden age vagy All-Star Supermannek lennie kell és megvan a Gunnra jellemző tökéletes arányérzék komoly és humoros között.
Mélyebben ismerve az alapanyagot nálam ez A képregényfilm. -
markknight
veterán
Jó alap ez a mostani Superman, 10-ből egy olyan 7 és 8 közé lőném be. Abszolút szórakoztató, nincsenek a poénok túltolva, kellemes film. Kíváncsian várom a többit.
-
myckey
veterán
válasz
Cs1csó #172643 üzenetére
Most epp meg, de amugyemigy...
nem ezt hallgatom rongyosra, ha OST.
Remek darab a mozi, az tuti. Muveszi de azert a kozonsegnek is odateszi, nem valami elvont, szurrealis dolog, emesztheto.
Kedvelem az uszast, a vizeket, ezt a miliot. A ket fohos jateka is remek, meg az operatori munka, a total kepek es persze a zene is.Szeretem ezt a filmet na
SZRK,
Most Retro mozi megy itt.,..Megvolt,
Dances with Wolves, Papillon ( 1973 ), Pan's Labyrinth, The Exorcist ( '73 ), Dark City & Escape from New York -
Cs1csó
titán
válasz
myckey #172642 üzenetére
Az egyik legnagyobb filmes teljesítmény ez a film! Jean-Marc Barr elképesztően szuggesztív, Jean Reno pedig egyszerűn CSÚCS, imádnivaló.
Eric Serra zenéjéről pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ő kicsit olyan Luc Besson "háziszerzője" sok filmjénél közreműködött."My Lady Blue' c. dal megvan?
Ez az a film (és még persze sok más) ami miatt nem tudok haragudni Luc Bessonra még az utóbbi idők sokszor futószalagon gyártott vagy gyártatott filmek miatt, amihez köze vilt valamilyen módon.
-
Bad Pritt
félisten
Remek filmnek tűnik, nem is értem, miért a Supermanre megyek helyette.
-
myckey
veterán
A nagy kékség (Le Grand Bleu)
Remek, meg mindig remek film !
A kepi vilaga, a karakterek es a viszonyuk, az az attitude, ami athatja az egesz mozit...Besson legjobbja, azt hiszem.
Igaz, a humor mar kicsit elavult, es a Noi (fo)szereplo jateka sem oregedett jol.
-
Louro
őstag
-
-
válasz
Kergeboci #172413 üzenetére
28 Years Later
28 évvel későbbMi? Mi a... ?
Fúú hogy ezt mennyien gyűlölni fogják!Szóval, volt egy ilyen mondásom, az első résszel kapcsolatban, hogy egy nagyon erős művészi film vénája van annak a filmnek, egy olcsó vhs-es köntösbe elrejtve.
Nos, itt nem rejtegetik.
Arra nem voltam felkészülve, hogy az idei év legfurcsább filmjét fogom látni (azt a Nosferatura tippeltem be volna). És még csak ne is beszéljünk a film utolsó 90 másodpercéről. Mármint, arról, ne, tényleg ne!
De a többi?! A legegyedibb "zombi" film, amit én valaha láttam. Már akkor is, ha csak külön külön nézzük az elemeit, de így egyben, a zenével(?), a képi világgal, a szürreális vágó képekkel, az új dühöngőkkel és a trailert megidéző zsigeri hangulattal, hát ez nem lett egyszerű.
A teljesen random történetet a teljesen random karakterek teszik még befogadhatatlanabbra, de azokat olyan színészi játékkal támogatják meg, hogy minden másodpercét imádtam. Jodie Comer nekem amúgy is a kedvenc színésznőm, itt sem hazudtolta meg, a miértjét. Ahogy a Kick-Ass felnőtt kölyke, illetve eme film még kölyök kölyke, mindkettő remek volt.
Úgy érzem Danny Boyle elgurult gyógyszere mellett, Alex Garland is mélyen belenyúlt a rendezésbe az íráson felül is, vagy ha mégsem, akkor Danny volt, aki túl sok Robert Eggers filmet nézett meg a közelmúltban. Jól tették.
Erős élmény volt.
Az utolsó 90 másodpercről pedig csak annyit, hogy ötletem sincs, miért, nagyon nem tudom, hogy ezek után, most mi van, illetve értetlenül állok az előtt, hogy ki és miért engedhette be oda Uwe Boll-t. De ez legyen a legnagyobb bajom.
-
dokee78
félisten
I care a Lot
Éppen most nézzük a feleségemmel!
Nagyon jól indult,jó ötlet.
Majd jönnek a hibái,rég bosszantott fel ennyire film.6/10
-
stellaz
veterán
válasz
Juhaszatti #172621 üzenetére
Rajongó nem vagyok, de azért van pár szuperhős film, amit szeretek,. Hogy mást nem mondjak a Deadpool vs Rozsomák az egyik kifejezett kedvencem
-
myckey
veterán
válasz
Juhaszatti #172621 üzenetére
En sem bannam, talan lesz is !
( bar a cash, nagy ur )
-
válasz
k-adi #172600 üzenetére
Olyat teszek, amit sose tettem Marvel filmmel, pláne nem 12-es karikással...
MEGVÉDEM!Bejött a Thunderbolts, magam se hiszem el, de bejött. Abban egyértek hogy Julia Louis-Dreyfus és a karaktere egydimenzós nulla, ami csak a filmet húztam le. A többiek nekem szimpik voltak, talán kivéve a flegmafejű Ghostwalker csajt. Igen, magam se akartam elhinni de egy marvel film, ami nem arról szól milyen 'eci tökéletes kockahasú mindenki és ontja magából az idézhető egy mondatos soundbyte-okat, amit mémesíteni lehet, hanem vannak benne meglepően szomorú beszélgetések és a trauma bondig nagy szerepet kapott. Engem a
eléggé mellkason rúgott, nem láttam jönni."Daddy, Im so alone" Kár az utolsó 5 percért, belesziszegtem de a film még ígyis tetszett. Lewis Pullman pedig remélem kap majd méltó szerepeket valami kemény drámában, mert ott van benne az X, nem örülnék ha azt látnám hogy popcorn moviek és romantikus komédiák felé megy. Túl tehetséges ahhoz.
"We're all losers! And we lost..." :')
-
stellaz
veterán
válasz
Juhaszatti #172605 üzenetére
Az előbb le is töltöttem, elkezdtem nézni, a csaj felmegy az épület tetejére (gondolom lifttel), hogy utána ejtőernyővel menjen a lentebbi szintekre, majd egyszerre karatéz le kereken 9+1 biztonsági őrt (megszámoltam). Ekkor tartottam 2:26-nál és ebben már a főcím is benne volt.
Ezen a ponton kikapcsoltam.
-
válasz
Louro #172612 üzenetére
Nekem nem a követéssel volt a bajom, általában megnéztem mindet. Csak mindig csalódtam, túl nagy elvárásokkal ültem neki.
A legnagyobb problémát én az infantilizmusban látom. Ezek ugye alapvetően gyerekeknek vagy legalábbis "gyermeki igényű" felnőtteknek készülnek. Emiatt nagyon egyszerű, könnyen fogyasztható a történet, így kiszámítható, nincsenek valódi drámák se. Pedig azért próbálkoznak, lásd Infinity War. De ott se drámát láttam, hanem azt hogy lejárt a színészek szerződése. A harcok is olyanok, hogy nulla vér, s nincs valódi tétje a dolgoknak, csak habkönnyű szórakozás. Mondjuk annak minőségi. Kb mint egy prémium mekis hambi.
-
myckey
veterán
válasz
Dißnäëß #172614 üzenetére
Mit ?
Ez kapott mozit ? Amugy a rajzfilm, a klasszik...az elegge jo darab, nem is mai mondjuk.
Eloszereplos sorozatra emlekszem, lattam is ,tetszett is. Varom is !
De ez is marvel, vagy
miakutyafaxa, lemaradtam valamirol ? De tok jo, hogy tetszett Neked is, klasszketten vagyunk.
szrk,
azzal is egyet tudok erteni, hogy elegge meg van kutyulva egyik masik Marvel movie, nem art, ha az ember kicsit tajekozodik, mert amugy el lehet veszni.Egyebkent a Logan - Farkas a legjobb Marvel film ( az egyaltalan ? Meg a Punisher sorozat
-
Dißnäëß
nagyúr
Oké. Akkor hozzunk a jó oldalról is valamit.
*figyelem, megint ízlés dolga lesz*Az Avatar - The Last Airbender-t imádtam pölö.
Várom a folytatást...
(nem a rajzfilmre gondolok) -
Louro
őstag
válasz
lezso6 #172606 üzenetére
Szerintem a Marvel ott van elcseszve, hogy van ezer és egy crossover és aki nem nézi a sorozatokat, meséket, kutyafüléket, akkor annak nem lesz érthető a film. A mozifilm legyen elejétől végéig érthető. Ne úgy, hogy előtte meg kell nézni 8 évadnyi marhaságot. Na meg pont a Marvelben már annyi a CGI, hogy a minőség kárára ment. Nekem a legutóbbi Deadpool is már kellemetlen volt. A második részben Buldózer és Kolosszus harca kifejezetten C kategóriás volt. Az első Deadpoolba még valahogy erő, látvány. Utána nálam lejtmenet.
Nem divatból vannak a Marvel ellen az emberek. Csak, ha egy filmnek az a címe, hogy "Szúnyogman", akkor az egy film és nem egy 8 részes sorozat folytatása, amit megelőzött 2 másik mozifilm és azok nélkül nem érthető.
Én 80-as kor szülötte vagyok és X-men képregényekből tanultam meg olvasni. Van még potenciál a képregény-adaptációkban, csak hát gondolom már mindenki csillagászati gázsit kér és számítógépes grafikával akar megoldani.
-
myckey
veterán
Nem kell ebbe belelatni semmit sem, meg tulmisztifikalni a dolgot..."belemagyarazni" !
Nem a kor, meg kutyafule ami szamit, sztm. Teljesen szubjekt, hogy ki szereti es ki nem. Egyeni preferencia, mint minden mas is, itt a forumon, is.
Akad eleg sok Marvel film, amit ruhellek, de amiben latok fantaziat, jo a latvany vagy a hangulata, tetszik par karakter es meg esetleg mondanivaloja is akad ( nem varok Tarr Belat ) hat azt meglesem ! Meglestem 10 evesen a sorozatokat a tvben, meg azt hiszem majd 100 evesen ugyanugy, meglesem.
Az biztos, hogy szarra van futtatva, sokszor feleslegesen, mert kutyaszar a minosege az egesznek. De ez kell az embereknek, a kommersz tomegcikk, futottak meg kat.
X-Men, Iron Man, Deadpool, Guardians of the Galaxy, Spider-Man, Hulk, Punisher...Oket kifejezetten kedvelem. Wolverine a kedvencem.
szrk,
Johet barmi...animacio vagy eloszereplos vagy CGI orgia, nem izgat. Az ujabb anim poki filmektol mondjuk lefostam a bokam, olyan lett. Jo ertelemben -
válasz
Dißnäëß #172601 üzenetére
Pont ugyanezt írtam a #172574-ben.
De amúgy se igazán a filmekkel volt a gond, hanem a túlzott hype-pal az Infinity Saga (2008-2019) idején. Azóta meg kvázi ellen-hype van, miközben szerintem kb ugyanolyanok a filmek. A utálatnak több oka is lehet: lehet megunták, de az is lehet hogy a mai fiatalokat a Multiverse Saga nem érdekli, az Infinity Saga rajongói pedig már felnőttek...
-
Juhaszatti
addikt
Mennydörgők*
Kifejezetten frissen hat az utóbbi évek MCU filmjei után.
Egész kreatív az is ahogy összehozták a csapatot, nem olyan Piszkos 12 utánérzés, mint amilyen az Öngyilkos Osztagnál volt. A karakterek között van kémia, és vannak köztük kellően érdekesek is.
Wyatt Russel US Agentjében még mindig több potenciált látok mint az új Amerika Kapitányban, de hát ez van.
Örülnék ha lenne folytatás, de hiába lett jó mind a kritikusi mind a nézői vélemények alapján, úgy néz ki a kasszáknál elhasalt. Úgyhogy esélyes hogy őket már maximum vendégszereplőként láthatjuk más filmekben. -
De4d
őstag
Ezt valaki látta már?
[Királyok királya] Kicsit fura ez a történet egy "családi" animációs filmben.
Jézus életből csináltak egy gyerekeknek szánt vicceskedős valamit? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bagyulajuve #172602 üzenetére
így.
én eleve kerülöm őket, de tudom, hogy nem én vagyok a célcsoport. jellemzően tiniknek és fiatal felnőtteknek készítik őket, én pedig annyira már nem vagyok fiatal.
Shang-Chit szerettem, de az a gyakorlatban egy modern (és kissé amerikai lezárású) wuxia. Nem egy Hero, de szórakoztató.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Dißnäëß #172601 üzenetére
egyéni preferenciák, nem kötelező, hogy tessen
nekem pl a Vasemberek, Amerika kapitányok sem jönnek be az elejéről, meg az Endgame-től kezdve szinte semmi - az egész MCU-ban több, ami nem tetszik, mint ami igen (pl Avengers az IW-ig, GoG (mondjuk a 2. annyira nem), Thorok, Pókemberek)
és akkor a sorozatokról nem is beszélünk, amiknek többségét nem is néztem meg (Loki és WandaVision tetszett)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest