- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
@Pötyi : Ha valamilyen hibát nem tudnak a tesztelők előidézni, adjátok oda egy usernek

@salaud : Nekem kb. 20 év Ubuntu-Debian után kb. egy kézen megszámolható hiba volt sima update után.
Ha volt törött csomag, akkor annak oka is volt... azaz csináltam valami marhaságot
@bambano : Ha régi lenne, akkor meg az a bajod
! Egyeseknek semmi nem elég jó 
-
salaud
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Jó is az apt, szeressük. Álmomból felkeltve kómásan megy az apt szinte összes létező kapcsolója. De... Sima frissítés után törött csomag található a rendszeren? Na, ilyen arch-on pacman-nel még nem fordult elő az elmúlt 10+ évben. Debain-nal meg származékaival meg jópárszor...
-
Pötyi
őstag
Jajj, ne is mondd! Kolléganő unatkozott és unalmában végignyomkodta mind a harminchat progit a kiajánlottakban. Gyalulhattam újra a gépét, annyira lelassult. Kérdeztem tőle, hogy mifenének rakta fel az adott progikat, ha soha az életben nem fogja őket használni?!? Válasz: Hát mert nem tiltotta semmi. Na, ott kezdtem el őszülni...
-
Lenry
félisten
amikor az üzemeltetés vezetésébe ejtőernyőztetett mánázser felhív (engem, mint rendszergazdát), hogy ilyen meg olyan villanyégőt hol talál az irodaházban...
- ez a ti dolgotok, én honnan tudjam?
- azt mondták, hogy téged keresselek.
- nem, ez a ti dolgotok, kérdezd meg a kollégáidat
-
válasz
bambano
üzenetére
Az, hogy mi függősége valaminek, nem a csomagmenedzsment szoftver sara.
BTW hard és szoft függőség?@qnadam : Hogy valaminek a nevét beírod, és felkerül, az az alapelv
A többi csak UI 
Volt melóhelyen volt ilyen webes szolgáltatás, hogy rányomtál egy progira a böngészőben, és a géped letöltötte, feltelepítette. Windows, Linux, Mac OS. (Ez azért is jó volt, mert akkor nem úgy szedte össze a user a netről a vírusos Putty-t pl.)
Ez technikailag lehetséges lett volna már 2000 körül. -
bambano
titán
válasz
qnadam
üzenetére
Az, hogy egy program eltávolítható legyen, a debian találmánya. A salaknak is volt "csomagmenedzsmentje", de az egy targz kicsomagolása volt abban az időben. Az rpm meg nem tudott függőségeket kezelni akkor.
Akkoriban a debian volt az egyetlen, amiben tisztességes csomagmenedzsment volt. Meg merem kockáztatni, ma is az.
Legalábbis technológiailag, merthogy az agyhalott csomagolók szerint mindenhez is kell python, az agyrém. -
válasz
salaud
üzenetére
Persze, a MS és az Apple is lopkod mindenhonnan. Néha ezekből kerül át valami opensource DE-kbe.
Dobj már valami linket erről az Alexa cuccról... csak a CEIP van meg.
"Ma nem merném elindítani a win11 telepítőt egy 64 gigás ssd-re.
"
30GB-on elfér (nemrég próbáltam). 64 bites Debian a felén is. Alpine meg 8...
-
salaud
aktív tag
Start menü->katt->gépelsz és dobja a programot. Ragadós képernyőszelek (kirántod az ablakot a szélre, és fél képernyő/teljes/akármi, mondjuk ezt konkrétan nyúlták). ISO kezelés.
Ezek konkrétan Linux DE-kből/OsX-ből lopott cuccok.Alexa...? Az nem MS cucc. A XP-ben is volt valamilyen mértékű telemetria.
Az XP Sp2-vel jött, főleg az IE használatával kapcsolatos telemetriai adatokat küldött haza, és bizony Alexa volt a neve. Amazon akkor még sehol sem volt, debianból potato-t telepítettem 2.2-es kernellel, kb negyedszázados sztori ez már...Ne értsetek félre, nem a Windows Xp-t sírom vissza, a Win11-et utálom mindössze, próbáltam kiherléni otthonra mert csak játék még pár olyan winonly szar fut rajta amit nem lehet kiváltani, minden másra ott az arch és a kde. Csak amikor egy egymagos Intel atomos netbook-on naprakész 64 bites arch Linux lxde-vel fullosan elfut 2 giga rammal, egy win11 meg tpm nélkül és ryzen2 alatt feltelepülni sem hajlandó alapesetben ilyenkor kicsit felbaszom magam. Windows XP amikor kijött elfért 1 gigabyte-on és nem a telepítő médiáról beszélek, hanem arról hogy 1 giga tárhelyre fel lehetett rakni. Ma nem merném elindítani a win11 telepítőt egy 64 gigás ssd-re.
-
válasz
salaud
üzenetére
Hát, de akkor meg mi változna a 11-hez képest? Ha eszük lenne, akkor nem úgy írták volna meg az egész kócerájt, hogy az ablakkezelő az OS, hanem lehetne cserélni legalább az UI-t
És akkor az összes XP meg 7 kattant user szája be lenne fogva."Munkára, böngészésre vagy akár játékra, milyen UI feature az, amit tud egy win11"
Start menü->katt->gépelsz és dobja a programot. Ragadós képernyőszelek (kirántod az ablakot a szélre, és fél képernyő/teljes/akármi, mondjuk ezt konkrétan nyúlták). ISO kezelés. Nem jut eszembe több, de van, az tuti.Az a vicc, hogy pl. egy akkuállapot lekérdezés ACPI-n keresztül, vagy egy SMART kezelés sincs még 11 alatt se, Ubuntu már több főverzió óta szól, ha rossz a winyód, meg meg tudod nézni az akkuállapotot is. (A powercfg-t hagyjuk, ha az egyszeri user nem tud terminálozni, akkor a powercfg-t se tudja használni
Meg az is adminjogos, pl. céges gépen nem kapsz olyat.)Alexa...? Az nem MS cucc. A XP-ben is volt valamilyen mértékű telemetria.
-
salaud
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Ismerem a wine-t és a proton-t is, nem számomra jelent gondot egy windows-os átlag program futtatása. A Windows XP klónt pedig nem szó szerint értettem, hanem annak Win11-hez képest egyszerűséget, telemetrianélkuliségét(tudom, Alexa már abban is volt, de két kattintással letiltotta az ember), kis gépigényét, stb.
-
salaud
aktív tag
Úgy látom ki kellett volna emelnem a modern szót a Windows XP előtt. Atomos tartalék netbookon xfce4 és lxde van telepítve, semmi nem hiányzik amikor az lxde van elindítva az xfce4 sokkal fejlettebb UI-ból. Munkára, böngészésre vagy akár játékra, milyen UI feature az, amit tud egy win11 de egy előző verzió nem és hiányozna? Komolyan kérdem, nekem egy sem jut eszembe, pedig használtam/használom mindkettőt.
-
bambano
titán
válasz
salaud
üzenetére
Pár dolgot át kellene írni az xp-ben ahhoz, hogy rendesen működjön.
Például a komplett tcp stacket. Ami az xp-ben van, az már a 100 Mbps környéki netekkel is döglődött, a mai sokkal gyorsabbakkal meg simán meghalna.Egyébként meg ha az xp szintű kompatibilitás a cél, akkor van wine.
-
válasz
salaud
üzenetére
Azért főleg managelhetőségben meg biztonsági featurekben elég sok minden volt az XP óta (az más kérdés, hogy miért nem lehetett egy átgondolt koncepció erre legalább a SP2 óta? Vagy a Pista óta?
mert a NT, 2000 környékén még talán volt...). Meg mondjuk mostanra ugye az van, hogy van a Windowsban kb. 3-4 management alrendszer, azt' egyik se biztonságos 
Viszont adminként egy csomó minden parancssorból egyszerűbb, szóval tök mindegy, milyen UI van a gépen.De otthonra amúgy ezek nagy része tényleg mindegy, mondjuk a home Windowsokból hiányzik is.
BTW azért megnéznék embereket, amint visszaülnek a 11 elől egy XP-re, és rájönnek, hogy azért az az UI nagyon buta
(Jelenleg egy Cinnamon, Mate, vagy XFCE az a szint, de már azok is fejlettebbek
) -
salaud
aktív tag
Sok év után a MS elkezdett foglalkozni a usereivel? :D
Lassan leesik nekik, hogy ha valamelyik konkurens hirtelen bedobna egy nagyobb összeget(és/vagy alanyúlna a React OS fejlesztésének) és létrehoznának egy jól működő modern Windows XP klónt, a civil felhasználók 90, a céges felhasználók 50 százaléka habozás nélkül azonnal váltana meg egy új licenc áráért is. Pár kényelmi funkción kívül semmi olyat nem ad semelyik Windows XP utáni verzió, ami bármilyen szinten előrelépés lenne egy átlag felhasználónak, sőt, sok rendszergazda is visszasirná a fekete lelke mélyén. Az elmúlt évtizedben a Microsoft nem kijavította a régi hibákat hanem létrehozott ezer rosszabbat...

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Csak idomul a mostani standardhoz

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez jó
Mindjárt megsajnálom a MS. 
@i400 :
-
-
Na, örüljetek.
Anno az 535-ös Lumiára csak Insiderrel ment fel az Win10 mobile, így azóta kapom az Insider spamet. Abban jött.
És "Reducing disruption from Windows Updates"

Sok év után a MS elkezdett foglalkozni a usereivel?

@Tim82 :

-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Holnap meg feljön az ördög a pokolból...
R.I.P. -
-
europe/username
EU-L-PF...... (ez a gépnév)Céges e-maillel jelentkezek be, a legtöbb felületünkre SSO-val megyek tovább, néha kétfaktoros autentikációval.
Az account beállításokat myaccount.microsoft.com-on tudom abajgatni.
De ezekből én nem lettem közelebb, hogy AD-e. Sorry.
Jaj de jó lesz akkor az az új Outlook. Alig várom.
Google Drive-ot amúgy nem tudom néztétek-e mostanában.
Nagyjából fél éve tudsz vele képeken lévő szöveget is keresni.
A feleségem mutatta nemrég. Anno csak szkenneltük a receptes újságokat, de dühében beírta, és feldobja a képet amin az adott recept van. Se a fájnévben, sem leírásban vagy tag-ben nem adtunk hozzá semmi infót.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
*valójában mi haltunk meg
-
E.Kaufmann
veterán
Chuck elszámolt a végtelenig... ...vagy csak hazaköltözött...
-
koby11h
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A Windows search a rendszer egyik legrosszabb része, ha lehet egy valamit kiemelni…
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
A userneved hogy néz ki, amikor bejelentkezel? Meg a gépneved?
(Esetleg parancssorba whoami meg hostname )
Ha valami\valami és valami\valami , akkor Active Directoryban van a gép.Amúgy a webes kinézetű Outlook ugyanolyan rossz mint a régebbi
Kereső pl. ugyanannyira nem működik.
-
Office-ból 365 van, az új túlkerekített ikonokkal, az Outlook kliens-ből még a 2016...2023 stílusú verziót használom amíg lehet, aztán át leszek kényszerítve az új verzióra, ami úgy néz ki mint a webes felület.
Ha megmondod nekem az AD-t hol lehet megnézni... Nem vagyok rendszergazda, csak vonalzótologatós bérenc.E.Kaufmann #49104
Mint írtam, nincs PST vagy csatolt külső valami.
Ha adatot osztunk meg, arra van hivatalos fájlcsere szolgáltatás (többek között openDXM), nem az Outlook-ot szemeteljük tele. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Hálózatról csatolt PST-t nem szereti.
@Aljasvip : De az Office verzióját mondod? Meg milyen szervered volt (Exchange?) ? AD-ban volt a gép? Utóbbi rendesen megfogja pl.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
90GB hogy lett felosztva, mert a PST/OST max 50 és akkor már nagyon virnyákol a régi Outlook alatt (nálunk az archive fiókba mentődnek a régebbi dolgok)? Új outlook meg túl új (nekem nem). A gép nVMe SSD, 16GByte RAM, 4 mag/8 szál, de azért erőműveken is lajhárkodott már a régi outlook. Mindenkinél kapcsolom át az új Outlookra, csak van akinél nem jön be, pedig már lehet PST-t csatolni és azt mondom, hogy doszt elég mindenre.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Sima outlook.
Nem tudom mit csináltok, nekem 8 év és 90GB után se volt lassú. Nem volt végtelen mappám, csak pár főbb kategória, és a csatolt PST fájlokat kerültem mint a tüzet.Mondjuk mi minden 4 évben cseréltünk laptopot ~2/3 évvel korábbi technóra.
Lehet inkább egy géppark felújítás kellene oda is? -
frescho
addikt
-
Lenry
félisten
válasz
bambano
üzenetére
a fejlesztők is mi vagyunk. meg lett oldva, hogy ami kijön ebből, az elmenjen a NAV felé pontosan úgy, ahogy ők azt kérik. maradjunk ennyiben.
a migrálás azt jelenti, hogy a Pentium4, ami futtatta sok éven át, kissé megöregedett, úgyhogy olyan 2018 táján bekerült az egész egy VMWare 6.7-be, ami viszont már nem támogatott meg nem is sikerült vele soha igazán összebarátkoznom.
mivel minden más Proxmoxban fut, ezt is áttenném oda, hogy ne kelljen csak emiatt egy VMWare-t is üzemeltetnem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Eladó Sennheiser Momentum 3 bluetooth fejhallgató aktív zajszűréssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- OPPO Find X9 Pro Titanium Charcoal 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mert a NT, 2000 környékén még talán volt...). Meg mondjuk mostanra ugye az van, hogy van a Windowsban kb. 3-4 management alrendszer, azt' egyik se biztonságos
Kereső pl. ugyanannyira nem működik.