- Milyen egeret válasszak?
- Dell asztali gépek
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudnátok nekem ajánlani olyan AIO-t, aminek LCD kijelzője van, és a kijelző részletesen testreszabható? Gondolok itt arra, hogy például saját animált háttér mellett a számomra fontos információk jelennek meg rajta. Nem kell fél ház méretű LCD, és nyilván legyen minél olcsóbb. A méret 360. Láttam Alin bizonyos Jungle Leopard Pro Flow típust (láttam össze lhasonlító tesztekben a típust anno), annak fél ház méretű, 5" kijelzője van, 60k, de ilyet azért nem mernek mert onnan rendelni...
-
válasz
tippm86
üzenetére
Nem tudom milyen volt korábban az LF rögzítése, de ezen az LF3-on egy hajlított lemezen (gondolom hogy erővel szorítsa le) keresztül kell betekerni a rögzítő csavarokat. Tapasztalatok alapján elég nehéz - én úgy csináltam hogy előre rögzítettem a keretre (lazán), és a keretet csavartam le. -> Aztán mikor rájöttem hogy nem fér el, szimplán megfordítottam a blokkot amivel így fordult a keret is... és mivel offset rögzítés, így 5mm-el el lett tolva ami azt eredményezte hogy instant 95 fokra ugrott Cinebench alatt.
Ha normálisan középre rögzülne a blokk, akkor elfért volna és valószínűleg megtartom a hűtőt. -
Érdekes jószág. Újfajta pumpa, képernyő, ventik, úgy általánosságban nem egy rossz cuccnak tűnik. Mondjuk nem is olcsó.
-
válasz
tippm86
üzenetére
Mi a baj a felfogatással?
Százszor egyszerűbb, mint az LF3.
"Problémák" vele:
- csak offset felfogatás van -> nekem beleért a cső a VGA hátlapba
- a VRM venti is elég nagy, lehet nem fér el a radiátortólSzóval alapvetően elférhet a házban *, de nagyban függ a cpu foglalat elhelyezésétől. Ha mindenképpen LF3 kell, akkor olyan helyről vedd ahol könnyen vissza tudod küldeni.
A CM-nek tök egyszerű a felszerelése: két fém keretet felcsavarozol a pumpára, majd a 4 hűtő rögzítő csavart betekered.
Nem tudom van-e RGB nélküli változat, de a ledeket bármikor kikapcsolhatod, vagy be sem kötöd és kész.*: és ezek a tapasztalataim egy CH160 Plus-ban voltak, a mITX változat egy picit kisebb ennél.
-
szasanyi
félisten
válasz
sixpak
üzenetére
OK, köszi!
to all: a kérdés továbra is adott, várom a tapasztalatokat. Esetleg ha lennének Lian Li GA II Lite felhaználók, az különösen érdekelne ugyanis relatíve olcsó és nagyon jó teljesítményű AIO (a ventik nem, csakis a pumpa érdekel).
-
tippm86
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek elfér egy ARCTIC Liquid Freezer III 240 Pro Black egy Deepcool CH170 Digital házba?
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Corsair Icue Link Titan-nak nincs pumpa hangja....tehát nem az van, hogy halk, hanem konkrétan semmi.
Ha leveszed a ház oldalát és rátapasztod a füled a pumpára, akkor sincs.
Teszteltem az elején anno, minden venti zero RPM, pumpa tesztelve quiet, balanced és extreme módban is, nem hallani semmit...amikor megvettem azt hittem hibás és nem működik a pumpa.
Van itt más Titan user is, gondolom megerősítik majd. -
szasanyi
félisten
Sziasztok! Rég foglalkoztam AIO-van, az újabbakat nem volt szerencsém kipróbálni (ismerem, csak első kézből nincs tapasztalatom) ezért kérdezem: van-e valaki, aki többször épít, cserél és az átlagosnál nagyonn személyes tapasztalata van
360-as AIO kellene csendes köznyzetbe, de nem tudom van-e olyan aminél a pumpa nem hallatszik ki zárt házból. Nem leszabályzott, csökkent hűtési teljesítmény mellett! Venti lesz jó és csendes, az nem számit milyen van hozzá/rajta. -
Tomko78
addikt
Erőt egészséget, adott egy Cooler master aio, felfogás engedi hogy a cső oldalt vagy lent legyen, gondolom semmi gond nem lehet ha lent van a cső? mert hőfokban semmit sem változott de kinézetben jobban tetszik ha lent van a cső .
-
MaddeNNNN
addikt
-
Floyd80
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Az EK-k ilyenek, indulásnál kicsit szörcsögnek. Nálam állítva van a Nucleus 360-os, ilyen 50-75% között szoktam járatni, így nincs hangja, de ha indításnál 100-ra rakom, akkor szörcsög egy fél percig, amíg átjáratja. De hőmérséklet szempontjából mindegy a pumpa sebessége, felesleges 100-on járatni.
Szóval ezt tudom ajánlani, hogy a sebességet vedd le és utána járasd 100-on majd vissza.
Egyébként azt vettem észre, hogy a levehető fedőlap szépen felerősíti a zajokat, a szörcsögést is, ezt az ügyfélszolgálat is megerősítette. A karimába raktam egy kis tömítést vagy a négy sarkára ragasztasz valami gumit, vagy a közepére, akkor max. nem világít a logo.
Cover will do that as it is held in place loosely with the magnets, and vibrations from the pump will be exaggerated with the cover also vibrating. To mitigate that, you can use double-sided tape on the edges of the cover, in between the cover and the pump housing, to help dampen the vibration.
-
-
válasz
Sati01
üzenetére
Az egyik legfélrevezetőbb ábra a neten és még mindig nem kopott ki a köztudatból...
Pár kép az elmúlt 5-6 évből, különböző AiO-k, különböző házak, egy dolog közös, mindig a "not recommended" (lol) módszerrel volt szerelve, soha egy másodpercig nem volt hangja egyiknek sem, volt köztük, amelyik 3 évig volt nálam (azóta meg más használja probléma nélkül).
-
laskr99
addikt
Üdv!
Nekem lenne egy EK Nukleus 240-em. Használtan vettem, de az istenért se akart a levegő kijönni belőle, mert visszalevegősödött. Gariban cserélték, az újat próbáltam fektetve teljesen levegőtleníteni, ott már nem is volt hangja, oldalra le-fel borítva a házat. De itt jön a csavar, álltva valamennyire visszalevegősödik, az elején elég hangosan szürcsög, majd menet közben néha néha megint hallani a buborékozást 1-2 másodpercre. Van valami bolondbiztos megoldás ennek a megoldására?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
120-as AIO-knak semmi értelme, mert egy pár ezer Forintos léghűtő teljesítményét tudják.
Minimum 240, de az arany középút a 280-as ha elfér. -
sinya85
senior tag
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Nekem nincs vele tapasztalatom de
ID-COOLING specifikációi szerint a hűtő akár 200W TDP-ig is használható
Az i7-11700KF alap TDP-je 125W, de Turbo Boost alatt (PL2) a fogyasztása és hőtermelése elérheti a 251W-ot is.
Szóval én nem raknám rá
Legalább egy 240 mm-es vagy 280 mm-es modellt választanék.
"helyesbítek ha van egy olyanod kíváncsiságból rárakhatod de pénzt nem adnék érte" -
AlexDaywalkr
tag
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Erre tudna valaki válaszolni? Köszönöm
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
FuRiONight
üzenetére
Az Atmos Stealth egy jó AIO, nem tudom hogy a pumpája ugyan az-e vagy fejlesztettek rajta.
Asrock AIO-i nagyon újak, szerintem nagyon kevés még velük a tapasztalat. -
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Cooler Master MasterLiquid Atmos II 360 LCD vagy Asrock Phantom Gaming 360 ajanlotabb inkább?
Jelenleg 7800X3D procihoz lenne, de később egy 9950X3D-hez kellene. -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy egy Intel I7 11700 KF processzorhoz elég lehet egy ID-COOLING Frostflow X 120 vízhűtés?
Köszönöm -
Csapoteam
csendes tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Szia
Meg találtam a nyílást .
Egy kb. M3 csavar csavarral van lezárva.
Nem lesz egyszerű úgy látom .
Kaptam egy másik ugyan olyan rendszert amiben nem lötyög a folyadék úgy gondolom abban nincs levegő . -
Phobion
addikt
sziasztok
Megvettem és beszereltem az első AIO-mat: Silent Loop 3 - 360
FanControl-al beállítottam, hogy a pumpa és a 3 venti a processzor hőmérsékletéhez mérten emelje az RPM-et.Nagyon gond ez? Tehát a pumpa élettartamát megrövidítheti ha ugrál az RPM idle és terhelés között?
Mert ha a pumpát fix 70%-ra állítom, az sajnos piszkálja a fülemet.
-
Phobion
addikt
Sziasztok
Nem volt még AIO hűtőm. Beszerelés után BIOS-ban kell majd állítgatni?
70% pump control lehet aranyközépút? -
-
Tudnátok ajánlani 240-es AIO-t 9800X3D-re? (olvasom a topicot egy ideje, de nincs jelöltem)
- nem Arctic LF3, nem fér el az alaplapon (próbáltam)
- a pumpa a blokkban van, 4pin PWM
- radiátor standard 27mm
- nem kell LCD, de RGB igen
- ha lehet akkor ne ilyen kapcsos rögzítése legyen (lásd lentebb)
- árban max 100€ / 40k FtEddig próbáltam egy LF3-t, de a ház is szűkös (Deepcool CH160 Plus) meg az alaplapon is úgy van elhelyezve a CPU socket, hogy a PCI-e slot nagyon közel van. Sajnos csak offset mounting van hozzá. A csövek felül nem férnek el mert hozzáér a radiátorhoz, alul meg a VGA hátlapjához. Egyetlen módon fér el kényelmesen (véletlenül jöttem rá), ha megfordítom a keretet, viszont mivel offset, így az IO die felé van eltolva a blokk. Ki is jött hogy ez nem jó, mert Cinebench alatt egyből felugrott 95 fokra. Szóval az LF3 megy vissza.
A másik amit próbáltam az egy Thermalright Frozen Notte. Ez kényelmesen elfér, le is hűti a procit és a venti még nem is hangos. Viszont két gondom van vele:
- a pumpa a csöveken van és 3 pines (a weboldalon 4pin-t ír), nem tudom szabályozni és terhelés alatt hangos. Nem vészesen, de jelenleg ez a leghangosabb a gépben.
- a rögzítése a gyári hűtő rögzítő keretet használja, elég macerás feltenni -
awe2
csendes tag
válasz
Sati01
üzenetére
Itt BalFsz1-es, BalFsz1-es bejelentkezik!

Köszi a paszta tippeket, lett egy kis időm és gondoltam úrapasztázom a cuccot.
Az X ben pasztázás tényleg jobb hatásfokú, főleg ha végre eltávolítottam a hűtőröl a védőfóliát.
Most futnak a tesztek, Cinebench alatt felment kemény 76 fokra.
Amúgy terhelés nélkül olyan halk hogy már már nézem megy e egyáltalán.
Megyek keresek valami keményebb falrészt és elkezdem verni bele a fejem
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok
Remélem jó helyen járok, pár napja azt vettem észre hogy totál random olyan hangot ad ki a vízhűtésem amikor elínditom a gépet és megíndul a viz(vákum hang talán) van amikor többször is csinálja .
Kezdjek el aggódni hogy kezd oda lenni a hűtés? Id-cooling a aio hűtőm. -
-
MaddeNNNN
addikt
Nem kötelező maximumon járatni a pumpát.
Általánosságban el lehet mondani, hogy pár fok különbség van egy nagyon jó és egy közepes AIO teljesítménye között. A kérdés az az, hogy ezt milyen hangon hozza.
Kivéve ha valami 250W-os vaddisznót akarsz hűteni. Oda már a játék víz is kevés ha halkat szeretnél.Ha az LM360 tetszik jobban akkor azt vedd.
-
Használ valaki innem Deepcool LM360-at? Nemrég jött velem szembe, és jobban megtetszett, mint az eddig kinézetét Thermalright Aqua Elite 360, és csak picivel drágább. Viszont a Deepcoolnak PWM-es pumpája van, maximumon pedig nagyon hangos a tesztek szerint (és bár ismereteim felületesek, úgy tudom a pumpát maximumon kell járatni, és a ventiket szabályozni).
-
awe2
csendes tag
Na gondoltam ebbe beleásom kicsit magam, és közben teljesen másra is leletem.
https://youtu.be/mM872xWJV60?t=634
és emelett
https://www.youtube.com/watch?v=kdFQL3t5rmQ
ez olyasmit vonna maga után hogy szükséges lenne egy légterelő elválasztó ami elkülöníti a front és a top levegő áramlatot.
6-8 hónapos videók, lehet nem csak nekem új a dolog. -
Nekem az a tapasztalatom, hogy ekkora teljesitménynél már sajnos kell a drága pasza.
Mx4 et használok még most is a gépek pasztázására , de a 14900K nál már nem volt elég.Probáltam a Thermal grizzly Hydrinaut-ot az hozott pár fokot.
Most Evolveo tc2 van a procin
10 perc Cinebench alatt 341W os max fogysztásnál érte el a 96 fokot.Amikor nincsen feltekerve a fogyasztás ot 200w nál megál 70 fokná
-
Csapoteam
csendes tag
Sziasztok
szeretném lecserélni a Liquid Freezer III 240 a hűtőfolyadékot.
Viszont bárhogy forgatom nem találom rajta azt a nyílást ahol ezt meglehet tenni .
Megtudja nekem valaki mondani hogy ez a nyílás hol helyezkedik el a vízhűtő rendszeren ?
segítséget előre is köszönöm -
awe2
csendes tag
Sziasztok.
Összeállt egy konfig
Asrock Z790 Steel legend
Intel 14700K
Amit hűt egy Be Quiet Silent Loop 420 (venticsere Light Wings-re)
Ezek belekerültek a CM Cosmos C700P házba, radiátor fent, a "szokottól" annyi eltéréssel hogy a csövek nem elöl hanem a ház hátánál helyezkednek el, elöl és lent 3+2 140 IN, a víz ugye 3x140 + hátul 1x140 Out.
Ventik 2db DeepCool FH-10 vezérelve
A pumpa a CPU/Water Pump Fan Connector (CPU_FAN2/WP) - ra csatlakoztatva míg a ventijei a CPU Fan Connector (CPU_FAN1) -re.
Gond:
Amikor elindítom a gépet felpörög a vga ventije, ok halható, + a víz ventilátorok amik halknak aztán nem mondható, süvít a radiátor résein, mondjuk rendben lenne.
Feláll a rendszer, halk, ameddig nem kezdesz el bármit is csinálni, újra fel fel pörög de bitang hangon, és nem maxon mert még van benne tartalék.
Plusz ha el el csendesedik marad egy mély látens moraj, mint amikor a szomszédnak megy a mosógépe, valami mintha rezonálna de mély hangon nem élesen, végigtapogattam-nyomkodtam amit értem, nem akadtam a forrásra.
Nem volt még dolgom vized dolgokkal, számítottam leírtak alapján bugyogásra ilyesmi de ezt nem annak vélem.
HWMonitor szerint a TMPIN3 felugrál 95 fokra is, ekkor hűtene gondolom.
Megkérdeztem okoskát:
Javaslatai használjam a HWiNFO-t
Kihámoztam hogy a PL1 = 200W, PL2 = 220W re limitáljam, megtörtént nem segített
"vagy undervolt (Adaptive -0.05V)" ezt meg sem találtam
"Fan curve-et állíts kevésbé agresszívra (ne reagáljon 1–2 mp-es spike-ra)" ezt sem találtam.
Kérdés:
Sajnos nem tudom pontosan megfogalmazni de remélem ráismer valaki a problémára hogy miért is ilyen hangos a működése és tud tanácsot adni.
Előre is köszi. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Vettem egy használt Arctic Freezer II 360 Rev4 AIO-t, hát nem maradéktalan az öröm.
Az egy dolog, hogy az LGA1700 kit nincs benne, rendeltem 9€ áron a gyártótól.
Aztán olvasgattam még tovább az oldalt.
Apróról vettem (még nem ért ide) egy ASUS ROG Strix Z690-F lapot.
Erre olvasom, hogy a pumpa alsó műanyag burkolata bele tud ütközni bizonyos alaplapok esetén az SMD alkatrészekbe. Hát persze, hgoy ez az alaplap is a listában van

Van az az opció, hogy kérek az Arctictól csere fedlapot (elvileg adnak a számlát bemutatva, bár használtan veszem de számla van), vagy csak simán leveszem róla. -
Floyd80
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az eladott cuccaim között találtam, AM5-ös standoff az ilyen volt.
AM5:

AM4:

-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Floyd80
üzenetére
Nem tudom, mert maga a hátlap ugyanaz am4 és am5 esetében is és olyan hűtőknél kellett új lefogató, ahol nem a gyári hátlapot használták, hanem saját megoldást, mivel am5-nél nem leszedhető a gyári hátlap. A lefogató ugyanannyira lóg ki az alaplapból am4-en és am5-ön is, pont nem rég szereltem át egy am4-es gépet am5-re és folyadékhűtés szerelékei ugyanazok voltak am4 és am5 esetében is.
-
Floyd80
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
De akkor mire gondolhattak ezzel, mikor kiadták az AM5 felfogatót?
With the new generation of AMD processors comes a new CPU socket type, AM5. Unfortunately, this new socket has changed the mounting height and our previous AMD brackets do not safely support it. Soon, NZXT will begin offering a new bracket to safely support the new AM5 socket for all our cooling products. Even though the AM4 bracket will fit, NZXT recommends using the new AM5 bracket to prevent possible damage to your components.
-
-Solt-
veterán
válasz
tippm86
üzenetére
Köszi! Közben ezt a választ kaptam az NZXT-től,
Yes, the Kraken X73 is compatible with AMD’s AM5 socket, including the Ryzen 9800X3D. AM5 uses the same mounting dimensions as AM4, so you can install the cooler using the included AM4 mounting hardware and the stock AM5 motherboard backplate. As long as you still have the original AM4 brackets and standoffs from your X73 box, you should be all set.
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Van egy Kraken X73-m amit még 2022-ben vettem, a leírásban AM4 socket támogatás szerepel... jól gondolom, hogy AM5-höz ez nem jó?
-
-Rolika-
senior tag
Geminivel "beszélgettem" és azt ajánlotta, hogy az Arctic liquid freezer III 240 Prot a Lian Li O11 Air Minibe ha oldalra teszem, akkor úgy tegyem fel, hogy befelé szívjon. Ez szerintetek okés? Elől 2x140 be, alul 2x120 be, felül 2x120 ki és hátul 120 vagy 140 ki van még a házban.
-
SoupSayse
tag
Köszi mindenkinek. Sikerült felraknom felülre, kicsit csiszoltam kókány módra a venti keret oldalából, így simán befért. Nem látszik, a működést meg nem befolyásolja, szóval oké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Eladó Pixel 7 obszidián 128/8
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Grózi