Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
Artic Liquid Freezer III Pro 360 felszerelhető 1200-as foglalatra vajon? Nem látom,hogy lenne rá lehetőség.
Perpill egy Corsair iCUE H170i ELITE LCD XT van gépben mert garizás alatt van egy NZXT Kraken73.
De ez a Corsair alap pumpa hang nagyon nem gyere be számomra. A Krakent nem is hallottam alapon 4 évig míg meg nem jött a hangja.
Vagy mit kellene néznem ami még jó 1200-re is és csendes a pumpa?360-420 játszik. Ház csere később lesz amikor procit is váltok így a radiátor csak kint áll a gépen kívül mert be nem fér. -
Bib
őstag
Itt minden [link] tök jól le van írva részletesen. Megmutatja melyik gyártó biosában hol találod a fan curve opciót, majd ki tudod választani a neked tetszőt. Van 0db, silent,standard, performance. Én a silentet választottam úgy módosítva ahogy írtam fentebb. Fontos kérdés még hogy az All in one kábellel vagy 3 külön kábellel szerelted, mert akkor azokat is be kell állítani.
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Artic liquid freezer 360 hangját, hogyan tudom csökkenteni? Úgy érzem, hogy alapjáraton nagyon zajos fölöslegesen. -
petimbo
tag
válasz
sinya85 #24886 üzenetére
Nem én voltam, a haverom szerelte be. Az alaplapba dugta. Tegnap még működött, csak az RGB fények világítottak a PC kikapcsolása után. Azóta letöröltem a Lian Li L3 szoftvert és többször megpróbáltam újra feltelepíteni, de a ventilátorok rohadt hangosak, és az LCD kijelző se világít. Olyan mintha a programnak valami más verziója lenne, pedig ugyanazt töltöttem le, mint pár nappal ezelőtt, mégis más a szoftver felülete, sokkal kevesebb menüpontból áll.
-
petimbo
tag
válasz
4264adam #24882 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy Lian Li Galahad II 360-as RGB vízhűtést. Amikor kikapcsolom a PC-t, a vízhűtés ventilátorai leállnak, kikapcsolnak, de a ventilátorok fénye nem alszik ki. Letöltöttem a Lian Li szoftvert is, de nem tudom, mi lehet a baj. Eddig amúgy nem is világítottak a vízhűtés ventilátorai. -
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Új házat ami egy APNX V1 és ventiket APNX FP2 vettem, a hűtésem egy Corsair h150i LCD xt. Le lehet cserélni az AIO ventiket ilyen APNX ventikre? Ha igen, mit hová kellene csatlakoztatni?
-
MaddeNNNN
addikt
-
Iceman821
tag
válasz
Mr.Mercury #24852 üzenetére
Hehe deepcool.
Deepcool aio-t nem szabad venni mert sz@rok. Nekem volt 360-as ugyanebből a tipusból. Úgy zavartam vissza 14 napos elállással mint a huzat. Ráadásúl a pumpa is állandóan maxon forog. A pumpának meg van egy ilyen jellegű recsegő hangja Ha teheted küld vissza és nézzél valami normálisat.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Belső késztetés miatt gondolkodom a Dark Rock Pro 4 cserén valami AIO-ra "mert még nem volt ilyenem". 7500F -20CO-val. Esetleg később 7800X3D ha azon is belső késztetést érzek és semmi indokot.
Cougar Panzer MAX házba kerülne és nem az első 3db 12cm helyére hanem felülre ott viszont a ház kialakítása 2db 14cm tud kivezetni a levegőt. Igen elfér 3x14cm is viszont a ház elején a tetőlap első ventillátor felett egy műanyag nem pedig mesh mint a 2. és 3. helyen.
Milyen 240-280mm hűtő ajánlott? Nem kell, hogy ARGB legyen.
Artic Cooling III 280-al szemezek, esetleg használtan még az NZXT Kraken X62-63-53 látok kb 20-25k-ig. -
Hegyirabló
veterán
válasz
MaddeNNNN #24869 üzenetére
Tévé nekem is így van az asztalhoz képest, de sajnos az asztalt nem tudom úgy rakni, ahogy Te. Az ablakos fal majdnem végig ablak és erkélyajtó, három lehetőség maradt, vagy a hátam mögött lesz az ablak, ezt nem szerettem volna, vagy valamelyik oldalt. (A szöveg a falon a Baldur's Gate miatt van, úgy próbálom végig vinni, hogy minél kevesebb gonosztevőt tegyek el láb alól).
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Hegyirabló #24866 üzenetére
Koszi, szerintem is.
Bar bal oldalt meg lehetne mellette 1 meter a falig mert mogottem van a tv es eleg kozel van
-
Jano156
tag
Sziasztok,
Sikerült az AIO-m belső tehát micro USB - USB 9pin kábelét elvágjam kábel management közben...
Esetleg van valakinek elfekvőben egy?
Tudna valaki tanácsot adni, hogy miként tudnék készíteni egyet?
Köszönettel
János -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #24865 üzenetére
Ezt a taktikát nem tudtam, az előző vízhűtésemnél nem volt ilyen gond, ezért nem is számoltam azzal, hogy ilyesmi akár ebben a formában előfordulhat... Mindegy, most akkor pár órát használom, aztán, ha nagyon nincs változás, jelzem a garis igényem és meglátjuk hova fut ki a történet. Köszi!
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Mr.Mercury #24864 üzenetére
Ezert szoktam tanacsolni hogy uj AIO beuzemelese elott mindig jarassuk a gepen kivul legalabb egy fel orat teljes fordulaton a pumpat es kozben forgassuk minden iranyba. Egyreszrol kiderul ha gyari hibas, masreszrol biztosan kihajtja magabol a levego buborekokat.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Eddig a hűtés részével nem volt gond (legalábbis abban a néhány percben amíg ment, azt direkt figyeltem, csak a hangja idegesítő inkább... Napközben majd járatom 5-6 órát, annyi idő alatt gondolom csak el kéne tűnnie a levegősségnek belőle. Ha nem, akkor intézem a visszaküldést. Köszi!
-
Bib
őstag
válasz
Mr.Mercury #24862 üzenetére
Én azért tovább járatnám 5 percnél. Ha a hőmérsékletek és beszerelés rendben vannak, nyugodtan használd. Ha levegős akkor el fog tűnni a hang, ha rossz akkor mehet a visszaküldés
-
sinya85
senior tag
válasz
Mr.Mercury #24860 üzenetére
én azt mondom 1-2 perc.
-
Mr.Mercury
aktív tag
@Bib, sinya85 rendben, köszi a tanácsokat!
Elvileg, ha ez megoldja a problémát, akkor mennyi idő után kéne ennek megszűnnie? Eddig max. 2-3 percet ment állítva a gép, mert nem mertem tovább üzemeltetni így... -
sinya85
senior tag
válasz
Mr.Mercury #24854 üzenetére
kapcsold be a gépet fektetve, hagy töltsön be a winfos
majd állítsd fel miközben megy a gép. -
Bib
őstag
válasz
Mr.Mercury #24857 üzenetére
Állítsd fel hadd menjen a pumpa 100%-on
-
Locutus
veterán
válasz
Mr.Mercury #24854 üzenetére
Lentre szerelted a radit, vagy itt most mi a francot látunk ezen a képen? Bevettél valami dokumentálásgátlót?
Ha az lent van, akkor nem csoda hogy szörcsög, mert felfelé belekeringeti a pumpába a buborékokat, ha az van legfelül. -
sinya85
senior tag
válasz
Mr.Mercury #24852 üzenetére
Most távolabbról egy képet.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Beüzemeltem a Deepcool Mystique 240 ARGB-s vízhűtésem, viszont üzem alatt a videóban hallható hangot adja ki, ami szerintem nem normális. Szerintetek ez garanciális hiba vagy én cs*szhettem el valamit a beüzemelés során?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Dragon3000 #24849 üzenetére
Hm úgy néz ki nagyobb házakban ahol van hely tényleg nincs rá hatással. Kisebb házakban erősebb hardverrel is megnézném azért ezt.
Köszi. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaddeNNNN #24848 üzenetére
Régen lehetett többet is találni, volt olyan is, ahol ide kábel is volt berakva, hogy mennyire fogja le a dolgokat és a kábelezés ott sem számított, de itt egy linus tech általi, ahol bekerül a táp összes kábele és nem lesz tőle változás, illetve szépen el kezdik betölteni a ház üres helyeit is és lehet figyelni, mikor lesz érezhető a különbség.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Dragon3000 #24847 üzenetére
Tudnál mutatni ilyen tesztet? Mert kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban pusztán a fizika miatt is.
-
MaddeNNNN
addikt
Sorry én úgy értelmeztem hogy most vetted. De lehet másik hozzászólóval kevertelek.
Így más a helyzet, viszont továbbra is azt ajánlom hogy szedd szét teljesen és takarítsd ki mert az ráfér
Aztán mehet egy jobb kábel menedzsment. Ha te nem is látod az oldallap miatt de a légáramláson tud rontani a házon belül.Így van ha felülre nem fér az AIO akkor mehet előre és kintről a házba fújja a levegőt. Fontos még hogy a ventik legyenek elől és mögöttük a radiátor. Tolni erősebbek mint szívni/húzni.
Fentre meg mehet 1 vagy 2 venti kifújni és hátra is 1 venti kifújni. -
Pycee
tag
válasz
MaddeNNNN #24842 üzenetére
Khm... Hát ez a "patkányfészek" az én alkotásom. Nem sértődtem meg ezen kijelentésen mert harmadjára raktam össze gépet. Mentségemre legyen, hogy nemrég lettem kész vele és az oldal lapot addig nem akartam rátenni amíg nem rendeztem el rendesen a kábeleket. (Gondolom a por miatt írtad a takarítást.) Várok még csatlakozót és ventit is! Sajnos felülre nem tudom rakni a radiátort. A konfig egy midi házban van egy mini-itx lappal. A lap felső részén van egy hűtőborda és ott a memória is. A ház teteje és a lap közt nincs annyi hely hogy elférjen a radiátor + hűtőventi.
Azt mondod, hogy a ventinek -ha elöl van- befelé kéne fújnia?! Mert akkor nem jól van az sem fönt!
Minden kritikát és tanácsot elfogadok!
Köszi! -
MaddeNNNN
addikt
Hát ebben a patkányfészekben nem csodálom. Szét kell szedni és ki kell takarítani ha már az előző gazdája lusta volt és így adta ki a keze közül. Az AIO meg vagy felülre menjen felfelé fújó ventikkel vagy előre menjen befelé fújó ventikkel. Hátra mehet egy hátra kifelé fújó venti.
-
Tukolp
aktív tag
Ja igen,
Még 1 kérdés maradt, hogy valahol eselteg meg tudnám nézni miylen típusú a hűtő ?
Mert sehol nincs infó róla, pl sorozatszám vagy akármi. -
Biga123
addikt
válasz
Tukolp #24836 üzenetére
Most nézem nálad is 5700X van, ez esetben én elől hagynám a radit és kintről nyomatnám át rajta a levegőt. hátul meg fölül kifele tolnám a meleget. így talán a vga is több levegőhöz jut. Az a proci garantáltan nem melegíti föl a radit .
+ alulra még tennék be ventit ami szintén kintről tol be levegőt a vga nak. -
Tukolp
aktív tag
válasz
Locutus #24834 üzenetére
Hmm gondoltam én, mert így ugye a radiátor által már felmelegített levegőt fújja be, annyi hogy a tetején meg csak egy egyventillátoros lyuk van, meg hátul is.
azt nem tudom esetleg megérné-e ha, vagy egyáltalán el lehet-e adni a vízhűtést azt venni sima ventillátorokat, meg egy levegőhűtést.
Vagy megfordítanám a ventiket, aztán bentről fújná kifele, bár nemtudom az mennyire jó
De ez a inside melegítés se a legjobb.
Vidi alapján van esetleg valami ötlet mit csinálhatnék ? -
Biga123
addikt
válasz
sinya85 #24830 üzenetére
Elképzelhető.
Vagy az is h túl alacsonyan van .Tukolp: Ezt konfigja válogatja, nekem a ryzen en lévő AIO befele tolja a "meleg" levegőt a házba elől, de az én radim még csak nem is langyos. Egy fűtősebb intelnél már más tészta. De a hűvös kinti levegőt meghálálja a cpu, ha nem a vga által felmelegített levegőt tolod át rajta . Ki kell tapasztalni nálad hogy a legjobb.
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség hogy milyen hűtőm van, a gépet használtan vettem, így ahogy van egyben. De sajna az alsó venti mikor bekapcsol, nagyobb terhelés alatt elég kellemetlen hangot ad ki.
Kellene egy kis információ hogy hol tudnék venni csereventillátort, nem kell rgb, nekem a sima is jó, csak működjönItt a link a hűtésről:
https://imgur.com/2mdWWmKKöszi szépen.
-
MaddeNNNN
addikt
na végre ideért
-
Bib
őstag
válasz
Sawyer7733 #24823 üzenetére
Mi a baj a jelenlegivel?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Sawyer7733 #24823 üzenetére
rog felárát a rog matrica adja
újabb generációs asetek pumpa van benne az asus meg köré rakta a saját borítását és kijelzőjét egy kb 50%-os felár ellenébenBTW ha valaki kíváncsi melyik gyártók használnak Asetek pumpát itt megnézhetik
-
Sawyer7733
csendes újonc
Sziasztok
AIO cserén gondolkozom, (jelenlegi egy BeQuiet Silent Loop 2 360) de nem tudok dönteni a két kiválasztott közül:
1: rog ryujin iii 360 argb extreme
2: be quiet! Light Loop 360mm ARGB
CPU: 7800x3D
Gépház: be quiet! SILENT BASE 802 (gyári pure wings2 140mm ventik cserélve a high speed pwm erősebb verzióra)
Tuning az max egy pbo és/vagy curve optimizer -10-15. Fontos számomra, hogy ne mindenfajta márka legyen vegyítve, ezért vagy rog vagy BeQuiet lenne (gépház, ventik, táp, jelenlegi aio BQ márka, alaplap, bill-egér rog). Illetve akkor már legyen rgb.
Igazából az zavar, hogy a ryujin-ról alig találok teszteket, a BQ viszont úgy van emlegetve hogy a "best high end cooler 2025" stb, tesztekben jobb kicsivel mint az arctic freezer III 360 (de legalábbis fej-fej mellett vannak). Viszont kb semmi info nincs a BQ pumpájáról, a rog-nál legalább tudható hogy Asetek van benne.
BQ mellett szól az ára (60e), de csak két ponton rögzül a cpu blokkja, míg a rog 4 ponton (plusz vrm hűtő kis venti is van benne). Cserébe a rog 160e Ft
Kérdés: megérheti-e a rog ezt a felárat? Gondolom a kis kijelző is sokat drágít rajta.. -
Pycee
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy konfigom, amin egy Cooler Master MasterLiquid 240L cpu hűtő van. De ez, most elkezdett nekem "szörcsögni"...( Működés közben mindig hallani egy kerregő hangot és ha megmozdítom, hallani a folyadékot ahogy szörcsög és kis idő múlva, újra visszaáll kerregésre.) Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy cserés? Köszönöm!
-
Köszi a tippeket és tanácsokat. “Így veszett.”
-
MaddeNNNN
addikt
spleenszuruBocs ez Neked is akart menni
Hát ha szigorúan az Arctic LF III-at nézzük a 420-as jelenleg olcsóbb mint a 360-as. Ha befér a házba simán vehető.
Annyiból nem overkill még a 360-as hogy ugyan azt a hőmérsékletet könnyebben tudja tartani vagy akár még kicsivel is de jobban tud hűteni mint egy 240-es mert elég nagy a különbség a radiátor felületek között.
Pumpát és a ventiket sem kell annyira pörgetni-> hosszabb élettartam és halkabb működés. -
Bib
őstag
válasz
spleenszuru #24810 üzenetére
240 felett minden Aio overkill 3D procira, a 3D chip miatt úgysem lehet nagyon hűvösen tartani. Fogyasztása nem sok van, így bármilyen toronyhűtő is lehűti.
-
spleenszuru
őstag
Jövök újra a kérdéssel, hogy milyen 420-as aio-t érdemes most venni?
LF3 aztán kész? Van értelme drágábbat venni?
5800X3D-re, később talán egy AM5 szintén 3D procira. -
Köszi, megfordítom akkor azt a hatot.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
sinya85 #24807 üzenetére
Pont ezért porosodik jobban, mert az összes helyen ahol lenne rajta szűrő legyen az akár mesh porszűrő akár maga a ház ott kifelé megy a levegő, ahol pedig nincs szűrő az összes résen befelé jön a negatív belső nyomás miatt. Ha változik a befelé és kifelé irányuló ventik aránya akkor ez mérséklődik vagy meg is szűnik. Általában ezért javasolt az enyhe pozitiv légnyomás.
-
sinya85
senior tag
válasz
MaddeNNNN #24804 üzenetére
A porosodásban nem értek 1et, mert ilyen formában nem közvetlen a venti nyomja be a port hanem a kis lukakon hézagokon kell beszívnia és kevesebb jut be. de azt csak én gondolom így
sylex:
Másrészt a házban tényleg huzatot kell csinálni. pl 6db befelé fúj a maradék 4 kifelé nyom. és sorba kötném az rgb-t mint a radiátoron -
MaddeNNNN
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Deepcool LE520 240MM AIO
- EK-Quantum Vector TUF RX 6800/6900 D-RGB - Nickel/Acetal + hatlap!
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360S (RGB mentes) - FEHÉR
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest