- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
T0rnad0 #4589 üzenetére
nálam is csak. jött. ma megcsináltam a ventilátor vezérlést a kártyához és 850/800on pro street 1280*1024ben minden highon bírja a strapát reggel 9óta....
stalker szintén 1280*1024ben minden fullon 100fps kinti terepen
szerintem a túlmelegedéstől fagy be talán. próbáld ki hogyha jobban hűtöd csinálja e.
lehet nem adom el a 8800gt ig..... -
Alex123
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4595 üzenetére
Nem éppen halk de megteszi:
TFD-12025M12B tápventillátor golyóscsapágyas 120x120x25 12VAdatlap: [link]
És a Mekkán csak 540 pénz...
(ha jól tudom, akkor eben a tápban is 12-es venti van, tehát lehet, hogy bele lehet barkácsolni)
Csak egy ötlet volt...
- Alex -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #4590 üzenetére
És én is tettem hozzá, csak hogy sztároljam magam!
-
subaruwrc
félisten
4581 pls.
-
Dinjr
csendes tag
Help!
Vettem egy agp-s sapphire HD 2600 Pro 512 Mb-os videókártyát, de az őrületbe kerget.
A gond az, hogy nem lehet normálisan felrakni a drivereket, pontosabban fel lehet rakni, de a játékok (wow, cs) nem indulnak el vele, kiírják, hogy nem tudják elindítani a 3D gyorsítást, frissíteni kéne a directx-t, és a drivert.
Én már kipróbáltam mindent, catalyst 7.7- 7.11, omega drivereket, felraktan [link] így is, az ati3duag.dll-t is variáltam, de semmi.
A topic kb. 1/6 részét is átolvastam, az ott leírtak sem segítettek.
Segítsetek, mert nem akarom az ünnepeket a zártosztályon eltölteni, meg már elvonási tüneteim is vannak!A gépem:
Asus A7N8X-X
AMD Athlon Xp 3200+
1024 MB RAM
200 GB vinyó -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Attól független nyugodtan szedd ki, és pucold ki a port belőle... Egyébként valszeg nem csak játék alatt csinálja nálad, hanem ha megízzasztod a procit, vagy valami tesztet küldesz, akkor is megnő a gép fogyasztása. Tippem szerint hőfokfüggő a venti fordulatszáma, ugye nagyobb fogyasztás nagyobb hőtermlést eredményez, és nagyobb hőmérsékleten meg már kerreg a venti.
Láttam olyat, hogy egy vezeték lógott neki a ventinek, de csak nagyobb fordulaton szívta neki a lapátoknak... Szal nézz bele a tápba. (áramtalanítva) -
7600GT
senior tag
Ki írta ezt mélyreható 1. hsz-t?
-
Sti06
csendes tag
Sziasztok!
Újabb probléma...
Korábban azt írtátok, hogy a 400W Chieftec bőven elég a 2600 XT-hez. Az a gond, hogy ha elindítok bármilyen játékot, a táp ventillátora olyan szinten brutál hangot ad ki, ami már elviselhetetlen. Kerreg, zörög, kattog. A régi videókarival semmi ilyen gondom nem volt. Mitől van ez, és hogyan tudnám ezt a kicsi, de idegesítő hibát orvosolni? Táp csere? Vagy csak ventil csere?
Köszi!! -
subaruwrc
félisten
megint én....
milyen módon tudom elkerülni a driver végtelen ciklusba kerülését?
2600xt-m van. 7.9es catalyst és driver 3.0ás .net framework.... -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4577 üzenetére
-
t.tomi
tag
Bakker
350W dzsunka tápom eddig bírta hajtani a kártyát.
Kezdődött azzal, h néha 2., 3. bekapcsolásra indult el a gép.
Majd a játékok kiléptek és a gép kikapcsolt.
Itt volt az ideje, h meglepjem magam 1 FSP Bluestorm II 400W táppal.
Most oxi minden megint.Remélem még 1 jó pár évet kihúzok vele.
-
kovy79
őstag
válasz
efegyke #4539 üzenetére
Nem akarok nagyon offolni, de csak egy példa a sok közül:
Egyik ismerősöm kb 1 hónapja rájött, h kellene a COD4-hez egy kicsit erősebb gép, mint az övé (NF7, 2200+, Ti4200, DVD rom, a gép többi része maradt /512-mb memó is/ ).
S939 Biostar (NF4U) lap 7-8K, A64 3000+ 3K hűtővel, 7300GT GDDR3 10K, DVD RW 3,5K.
10K-t kértem tőle, úgy, h még kerestem is kemény 1-1,5K-t!
Szvsz jól járt.
AM2-vel sem lett volna sokkal hosszabb (+3-4K), csak most az olcsó prociból hiány van. -
barnam_
nagyúr
válasz
dobolan #4573 üzenetére
Rivatuner képes profilokat kezelni.
De tudtommal a HD2600-ban nincs 2D/3D profil, tehát elvileg nem lehet külön órajelen járatni.
Bár megoldás lehet az ATI tool-ban lévő 3D detection opció, így csak akkor emeli az órajelet, ha elindítasz egy 3d alkalmazást. Viszont ATi Tool-al 857 MHz-re vagy korlátozva. -
dobolan
senior tag
Azt hogy oldanátok meg, hogy 2D-ben a kártya csökkentett órajelekkel menjen, de 3D ben automatán átvált emelt órajelre.
Az AGCT-ben nekem ki van takarva a 2D/3D.Valami olyasmi kellene, mint ami az ati tray toolsban van
Egyébként én a memóriát egyátalán nem tudom downclockolni, 650Mhz alatt egyből szétesik a kép.
-
ftc
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Kibővült az első hsz. pár dologgal, nézzétek meg
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #4566 üzenetére
És akkor honnan jön plusz 40-80 FPS pl. CoD2 alatt?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4565 üzenetére
Már linkeltem eredményeket, A64 2700MHz és X2 2800MHz között mindössze a CPU Score volt a difi, 5-600 pont.
Játékokban meg absz. semmi különbséget nem érzékeltem, pedig UT3 demóban a fizika is maxon volt, meg emlékeim szerint Krájziszban is.Szerk.: Hány fps-hez jött +40-80? Egyébként honnan tudod hogy nem dobott volna +3-400MHz CPU még 20-30 fps-t? Akkor meg szintén nem számottevő a különbség.
Mit lehet azon elrontani, egy kattintásnál mire kéne figyelni?
Azonos volt a két rendszer software oldalról, csak egy NOD32 futott, azt lusta voltam uninstallálni hogy egyáltalán ne szóljon bele az eredményekbe.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #4564 üzenetére
És ismételten nem értek vele egyet. Nálam 530MHz tuning sem volt elég egy magon, ez fölött meg mit akarsz még? Egyébként nálam ez az X2 is csak +300 pontot hozott 3dmark05ben, amit meg tudod hogy nem érdekel engem...
"agyonverte a 2400MHz-es AM2-es Athlonomat" - a hiba az ön készülékében van...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
DeadMeat #4535 üzenetére
Ciklusokban mérve a késleltetés ugyanannyi DDR és DDR2 esetében is, az meg nem mérvadó hogy az Everest mit mér ns-ban, a CPU ciklusokban dolgozik.
A másik kedvenc a WinRAR "benchmarkja", 2000MHz-es 754-es Sempron CL2.5-ben 400-on hajtott RAM-okkal agyonverte a 2400MHz-es AM2-es Athlonomat, ami CL4 800-as RAM-okkal volt megtámogatva, no comment...CPT.Pirk: Már többször leírtam, egy jól felrántott egymagos A64 is bőven elég ezek mellé a kártyák mellé, kivéve ha kell plussz 500-1000 CPU Score 3DMarkban...
-
cudar07
senior tag
huha
lehet, hogy nincs
az az igazság hogy az AMD oldalán a PROCI támogatás nem igazán FELHASZNÁLÓ barát
Tudnátok segíteni, melyek azok a programok , driverek, amiket ajánlott lenne feltenni?köszönöm a segítséget
bartonnál nem nagyon voltak ilyenekBocs hogy nem topik téma
aszem nézek valami ilyet is -
barnam_
nagyúr
válasz
Titok Levi #4544 üzenetére
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal lehet mérni a videókártya hőmérsékletét úgy, hogy az egy játék közben is kiírja a monitorra, és lehessen követni a változásokat? Igen, Rivatuner.
Azonkívül itt mondta valaki, hogy everestel lehet egy időintervallumon belül mérni a hőmérsékletet, azaz vissza lehet nézni, hogyan alakult a dolog. Nekem Everest Ultimate Edition-om (4.20) van, de én ilyet nem látok. Nézd meg a beállításokat, biztos lehet logolni. De Rivatuner is tudja.
Ja mégegy. Most próbálgatom AMDGPUClockTool-al emelni az órajeleket. A kérdésem, hogy lehet ezt itt "percenként" állítgatni ide-oda, tehát nem baj ha sűrűn változtatom?
Lehet, de gyakorlatilag semmi értelme. Először teszteld le, hogy stabil-e, utána menj feljebb.Másik, hogy újra kell indítani a gépet, hogy minden frankó legyen, vagy teljesen felesleges? Nem kell újra indítani.
cudar07: Milyen procid volt előtte? 3DM06-ban sokat számít a proci, abban lesz különbség.
-
cudar07
senior tag
szóval megjött az új procim
Gigabytes 2600XT DDR3 (silent) + zalman OP1
még csak 3Dmark03 teszteltem:
LE1100 (1900MHZ sempron) 12300 pöty
4000+ X2 (2*2100 MHZ) 12800 pötynem sok különbség
lehet 05-el kellene tesztelnem?lesz az is
vagy ennyire megelégszik ennyivel ez a kártya?? -
dobolan
senior tag
Ez így van, jobban megéri lecserélni a teljes platformot annak, akinek már a proci is kevés.
De azért azon is érdemes elgondolkodni ilyenkor, hogy tényleg szükséges-e.Pontosan hány 1080p-s filmet is nézel a géppel, mondjuk hetente, meg egyátalán meg tudod e jeleníteni natívban.
Nekem van egy 40"-os tévém és még így sem nagyon izgat az 1080p, a 720 már igen, viszont azt a 2500+-os barci is elviszi, ha nem extrém magas a bitrátája.
Az upgradelhetőség meg egy olyan dolog, amit akkor vesz figyelembe az ember, ha pár havonta fejleszt.Ha teszem azt 2-3 évente akarsz fejleszteni (ami szerintem átlagos használatnál teljesen normális időintervallum), akkor a hajadra kenheted az upgradet, úgyis cserélned kell szinte mindent.
-
gyiku
nagyúr
ugyanez volt velem is. nf7-sl 2.0, 2500+ barton, fx5600xt. mondom akkor upgrade
vgat elajandekoztam aposnak, vettem agps 2600xt-t. ment mint allat, cod4 szakitott, fenyev volt fx5600hoz kepest, 1080as filmekkel viszont nem tudott mit kezdeni.
ok, kovetkezo project: eladom regi lapot, procit, ramot, veszek am2es agp-s lapot, 4400+, meg ramot. osszerakom, faxa, csak az asrock lap (mas nem volt agp-be am2es) nem szerette agp-s atit. (se xp, se vista) kiraly. eladtam 2600 agpt-, visszavetettem agps lapot, hogy xar, vettem pcie lapot integralt vga-val, amig el nem ment a vga, majd beujitottam pcie vgaba, szinten 2600xt.
20ert ment el regi lap+cpu+ram, 21ert agps 2600, amit meg rakoltottem az kb 80. viszont igy kimasztam az agp-s zsakutcabol, es van 1 normalis gepem, amit kesobb barmikor lehet upgradelni.ne azt nezd, hogy most csak 20. ez csak ideig, oraig megoldas. Szanj ra inkabb 40et, es meglatod megeri.
udv -
válasz
Titok Levi #4544 üzenetére
Csak egy részére tudok érdemben válaszolni:
Húzni lehet percenként, de érdemes egy tesztet ráengedni húzás után, hogy stabil-e azon az órajelen, ami viszont nem 1 percHa stabil, érdemes lehet restartolni, de nem szükséges feltétlenül.
-
Titok Levi
tag
Sziasztok.
Na majd próbálgatom azt a Tv-s dolgot.
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal lehet mérni a videókártya hőmérsékletét úgy, hogy az egy játék közben is kiírja a monitorra, és lehessen követni a változásokat?
Azonkívül itt mondta valaki, hogy everestel lehet egy időintervallumon belül mérni a hőmérsékletet, azaz vissza lehet nézni, hogyan alakult a dolog. Nekem Everest Ultimate Edition-om (4.20) van, de én ilyet nem látok.Ja mégegy. Most próbálgatom AMDGPUClockTool-al emelni az órajeleket. A kérdésem, hogy lehet ezt itt "percenként" állítgatni ide-oda, tehát nem baj ha sűrűn változtatom? Másik, hogy újra kell indítani a gépet, hogy minden frankó legyen, vagy teljesen felesleges?
Köszi
-
efegyke
tag
Mikorra eladom,még lesz gari gépen mert 1 éve vettem(azért ilyet vettem mert csak erre volt pénzem tudom hogy akkoriban voltak sokkal jobbak is már) és sok alkatrészére van 3év gari.Nem vágom át nyugi,nap mint nap találkozunk.30-40rugót meg bárki adni fog még másfél év múlva is egy ilyen gépért(szerintem)
-
válasz
efegyke #4539 üzenetére
Egyetértek CPT.Pirk-kel, mert azért egy X2 "picivel" többet ér és tud, mint egy végsőkig kihajtott egy magos.
Abban viszont azzal nem értek egyet, aki ilyeneket mond, hogy egy AGP-s kártya áráért kapni lehet procit, alaplapot, VGA-t és memóriát egyben.
"Úgyhogy ha gondolkoznak az átálláson,csak felkínálom nekik a gépet és annyi pénzért amennyiért adni fogom meg is fogák venni sztem." - Épp előtte írtad, hogy nem szereted a garancia nélküli gépeket.
Ráadásul nagyon jó ismerősödnek kell lennie, ha megvesz egy halálra hajtott gépet... de ha meg olyan jó ismerősöd, akkor miért vágod át?
-
efegyke
tag
Hello!
Beszállnék én is ebbe az "add el az AGP-t és vegyél PCI Expresst majdnem ugyanannyiért" eszmefuttatásba.Én is egy hónapja vettem AGP-s 2600XT-t de az én esetemben szerintem így dönttem jól,ugyanis:van egy procim amit simán felhúztam addig,hogy most egy egymagos 4000+ szintjén van,a ramok is jól bírják az iramot(433Mhz CL2.5-3-3-7).A kártya pedig szerintem kivételesen jól húzható(857/1000).Ha ezt lecserélném valami 939cuccra,a kétcsatrnás memóriavezérlésen felül(+5-6%)nem kapnék semmit,pláne úgy hogy látatlanba lehet hogy semi tuningot nem fog bírni.A másik:Szerintem saját garis cuccokat,használt adott esetben gari nélkülire nem jó üzlet lecserélni.A harmadik:Ezt a gépet szerintem bármikor el tudom adni,ugyanis több ismerősöm is van aki nem játékra használja a gépét és kb 2 év múlva az ő gépeik már nem biztos hogy élni fognak(700Mhz-2000Celeronnal bezárólag)azt nem is említve hogy addigra talán már lesz nagyobb Vista dominancia, és ezen a gépen az gond nélkül elfut(1 évig volt rajta játékra is)Úgyhogy ha gondolkoznak az átálláson,csak felkínálom nekik a gépet és annyi pénzért amennyiért adni fogom meg is fogák venni sztem.
-
dobolan
senior tag
válasz
Titok Levi #4521 üzenetére
A monitoron marad a beállított képfrissítés és felbontás, a tvout-on pedig szabványos pal jel megy ki, ami eleve 50Hz váltott soros ezt kapja a tv, ami állóképeknél (pl win desktop) tényleg szemrontóan vibrál.
Ha van scart a tv-n, akkor azt vedd, amit lejjebb ajánlottak, azzal olcsóbban jössz ki.
-
popey37
addikt
A sokadik probálkozásra végül sikerült egy kis tuning, a kari pasziv hütéssel megy, a bordán egy 12cm-es venti csücsül. a hőfok 54-55 fok, az alap órajel 800/1400Mhz.
sok időm nem volt, de 904/2000mhz-et már sikerült kicsiholni belőle.egy kérdésem azért lenne még: 1,4-es memók vannak rajta, elméletileg meddig huzhatók?
A GPU szerintem voltmod nélkül nem igazán fog feljeb menni, max 5-10 mhz. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4529 üzenetére
3100mhz-es optinak boven eleg volt 400mhz cl2.Arrol nem is beszelve,hogy amd vonalon,legalabbis 939-ig (bar szvsz am2 is)az lacsony kesleltetesbol sokkal jobban profital mint a magasabb orajelbol.
De hogy olcsobb addr2 abban igazad van. -
Drimi
tag
Melyiket ajánlanátok vételre, az Asus vagy a Sapphire 2600XT-jét?
Árban a sapphire 800Ft-tal drágább, szóval mondhatni ua. -
Đave
csendes tag
köszönöm.
-
Đave
csendes tag
srácok!!irjatok nekem priviben pls olyan coolert ami jó hd2600xt ddr4esre.ára mind1.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4526 üzenetére
Mi az hogy semmi értelme? Hány 939 legenda születik még? Azért 3-3.2GHz-es X2-nek a DDR400 édeskevés lenne, kb. 2200-2400MHz-ig elég a sima CL2.5-es. Olyan CL2.5-es DDR600-at ami valóban felveszi a versenyt CL3-as 800-assal vagy CL4-es 1066-ossal meg horror áron sem kapsz.
Kicsit olcsóbb? Pont feleannyi, az nem kis különbség, 5k alatt DDR2-ből 1GB-ot kapsz. -
RexpecT
addikt
Hmm elég érdekes dologra lettem figyelmes, Mozilla Firefoxban ha a az oldalsó görgetősávot húzom akkor a vidkari (Hd2600XT Sapphire) fentebb veszi a hűtő teljesítményét.Olyan mintha egy játékot indítanék el
.
-
kovy79
őstag
válasz
Titok Levi #4521 üzenetére
Ezt az 50Hz-es dolgot ki mondta neked??
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #4522 üzenetére
Kicsit tényleg olcsóbb, csak én nem gondolkodok am2-ddr2 párosban, mert kvázi semmi értelme, csak intel miatt született meg...
Titok levi: 50Hz-től nem a monitor megy tönkre, hanem a szemed folyik ki... Bár nem tudom miről van szó, de ha jól sejtem TV-t és monitort is akarsz egyszerre használni, ezesetben pl. mindkettő a saját felbontását és frekvenciáját kapja meg.
-
kovy79
őstag
Én inkább állnék az útra egy vak sofőr elé, mint egy 5 éves Mercury tápra bízzam a gépem!
Röhögni fogsz, de a használt és eladandó alkatrészeidet is számold már rá a 20K-ra!
Lap + proci + cd író...=7-8K (+AGP HD2600 ára=27-28K)
S939 lap + A64 3000+ PCI-e HD2600XT =31-32K
Tehát kemény 4K-t kellett volna rátolnod.
Ha szerencsés vagy, AM2 is kijön majdnem ennyiből a memó árak miatt! -
athomi
veterán
Csak kíváncsiságból kérdem mennyire tudod húzni a 2600Pro-t és milyen ramok vannak rajta?
Nálam 600/800Mhz--->800/1200Mhz. A GPU nem megy feljebb, 820Mhz-nél kifagy, a memória pedig 1224Mhz-nél elkezd szemetelni. Egyébként több pontot kapsz 05-ben, mint én.Melyik drivert használod?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
5 éves mercury?
Na igen, a remény hal meg utoljára. Előbb a gép. Régen volt mercury-m, az két hónap után beadta a kulcsot. Cégnél ahol dolgozok időnként, ott meg kupacban állnak a vacak mercury és társai tápok. (bár igaz hogy sohasem vettek minőségi tápokat)
20K-ból meg össze lehet hozni A64-es rendszert. Persze vidkarit nem számolva, de szerintem a váltás később megtérűl, mintsem hogy mindig vadászni az ált. drágább agp-s karikat.
Proci:
5k - 3000+ - 3500+
7K - 3700+
14K - 3800+ X2 - 4200+ X2Lap:
9K - Biostar GeForce 6100-M9
9K - Biostar NF4-A9A
használtan szerintem olcsóbban is van...Ram:
ez ugye adott az előző rendszerekből, ált. ddr400 -as ramjuk van a még régebbi konfigot hajtó embereknek, de ha nincs, akkor kezdésnek:
5K - 512Mb DDR400...Többi cucc jó az előző gépből, itt egyetlen nagyobb tétel az a VGA kari.
mod: megelőztek... SZEMETEK!!!
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Mercury tényleg veszélyes, FSP 300 PNF nem ártana. (vagy itt)
Szerk.: Csak egyszer kell eldurrannia egy ilyen táőszörnynek és azonnal meg fog változni az álláspontod. (amíg le nem égett nálam egy 300W-os Codegen én is hajlottam arra hogy nem olyan rosszak a gagyi tápok...)
-
Kange
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #4516 üzenetére
Nem értek egyet Veled...
5 éve megvan a gépem, most fejlesztettem előszőr, kicseréltem a vidkártyát. Eddig soha semmi bajom sem volt semmivel. A táppal sincs semmi bajom.
Tudom, hogy púp az AGP kártya, de ezt most megvettem 20k-t, s sztem senki sem rak össze PCI-e -s gépet ennyiből...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi a probléma vele? Egyébként ez az AGP csak púp az ember hátán, megveszik drágán az agp-s karikat, holott nevetségesen olcsón össze lehet dobni egy játékra is alkalmas PCIe-s gépet, mondjuk egy 939-es A64-el...
Azt a mercury-t meg dobd el, 3-5k pénzért kapsz faja FSP-t... Olcsóbb mint füst nyomait vakarni a gépházból.
-
Kange
csendes tag
válasz
kommunism #4508 üzenetére
Nekem is 400Watt-os Mercury tápom van.
A gépem:
Proci: P4 2,6GHz HT @ 3 GHz
Mem: 2x512M Kingston RAM
Alaplap: Asus P4C800 alaplap
1 db ATA-s Samsung vinyó
1 db CD-író
1 db DVD író
1 db mobilrack
1 db PCI hangkárty
1 db PCI Snazzi DVD digitalizáló kártya
Sapphire Ati HD2600Pro 512M AGP vidkártyaA táp ezt simán kibírja.
A játékok egész jól mennek:
Crysis, Witcher, SoF Payback -t néztem meg csak eddig.
3DMark05 a 9600XT-mel 1700 pontot adott, ezzel pedig 6400 pontot.Jah, és húzom a memóriát, a procit és most a vidkártyát is...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kommunism #4507 üzenetére
Ha minőségi a tápod, (példáúl FSP) akkor egy 300W-s táp is röhögve elég neki, és a komplett gépnek. Ha Codegen, Deer, Vargáné, Mercury, akkor a ráírt teljesítmények jó ha a fele kijön belőle. Aztán a gépből a lélek.
Egyébként olvasd el a fórum 1. hozzászólását, sok hasznos dolgot írnak. Karira meg annyit, hogy 1024*768, 1280*1024-es felbontásokban szépen lehet vele játszani. Jah és van rendes PH!-s teszt is a kariról a főoldalon...
-
dobolan
senior tag
válasz
Titok Levi #4505 üzenetére
vegyél egy ilyet
kötsd össze vele a vidkarit meg a tv-t
A hangot meg a hangkártyából vezetsd egy ilyennel: -
barnam_
nagyúr
válasz
Titok Levi #4505 üzenetére
A sárgát, ugye? Akkor miért nem próbálod meg azzal?
(#4501) Mercutio_: Jó kérdés. Tudni kellene hogy ténylegesen mennyi... de nincs infrás hőmérőm.
Kange: Ezekkel tudsz tuningolni: AGCT, Rivatuner, ATI Tool 0.27 Beta 3; mással nem.
-
kommunism
aktív tag
ja igen és mennyire jó a játékokban???
-
kommunism
aktív tag
hd 2600 pro nem fogja kivégezni a 400 wattos tápomat ha semmi extra nincs a gépbe?
-
Kange
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #4503 üzenetére
Hát igen... Eddig kérdés nélkül megkaptam a válaszokat...
Az ATi Tool nem akar műküdni. Sem azzal, sem a RivaTuner-vel nem tudom megnövelni a sebességeket. Akármit is állítok be, egyből visszarakja alapra. Egyedül az AMDGPUClockTool-val sikerült elérni a "tuningot". Pedig az ATi Tool a 9600XT-nél ment szuperül.
Lehetséges, hogy az a baj, hogy a CCC-ben feloldottam az overdrive funkciót?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Első hsz-ed, grat.
(olyan érzésem van mint mikor a Tolvajtempó végén megszólalt a hullaházban dolgozó muki
)
ATi Toollal nézd meg mennyi a kártya vége (Find Max Core, Find Max Mem, két teszt között Default (aminek épp nem a végét nézed legyen alapon), a végeredmény alá 25-50MHz-cel belőheted a karit), figyelj a "szőrös kockára", mindig látni ha hibázik a kártya, de a program nem mindig veszi észre. (aminek fagyás lehet a vége) Ha a GPU bírja 850MHz-ig akkor állítsd le mielőtt eléri a 857-et, különben fagyás vagy reset lesz. -
Jodaka
csendes tag
válasz
Titok Levi #4496 üzenetére
Nekem egy ilyen átalakító volt hozzá : [link]. Olyan kábelt adtak annó 7600-hoz is de nem mentem vele semmire úgyhogy inkább vettem egy normális kábelt és azzal már működött (ami persze már a 2600 XT-vel nem ment
).
mod.: közben kicsit ízzítottam a kártyát crysis alatt.. Everestnél beállítottam, hogy naplózza a hőmérsékletet és fél óra után egyszer csak leállt a gép.. visszanéztem és 120nál adta meg magát és inkább kikapcsolt
Asszem egy időre visszarakom a 7600GT-t amíg szerzek erre egy normális hűtést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest