Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
SABIC
üzenetére
Mind a 3 optikai bemenetet próbáltad az erősítőn?
Ha nem jó, akkor (mivel a tizenOS kezeli)
- USB dac (nálam AXAGON ADA-17 és AudioQuest DragonFly Black is működik) hangminőség igénynek megfelelően > 3,5mm jack to RCA csatl.váltó és már ott is vagy az erősítő RCA bemenetén. -
alaves
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Elég lenne, de a TV-k HDMI 2.1 hardver/szoftver működése elég háklis tud lenni (pl. eARC miatt is). Elég ha a másik oldalon pl. HDMI 2.0-ás eszköz van és máris jönnek a gondok. Egyébként 1,5-2m viszonylatában (nálam és fórumtársak visszajelzése alapján is) ez stabil [link]
-
alaves
addikt
válasz
Anubris
üzenetére
HDMI 2.1 kábelt kellene hogy adjanak. Lehet, hogy másik kábellel kellene próbálni. Amíg nem lesz jó, addig törölni kellene a smartThings-ből az eszközöket (utána ismét 2 perces áramtalanítás) és csak manuálisan próbálni. Ellenőrizni kellene még, hogy az sb beállításaiban be van kapcsolva az eARC.
-
Anubris
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Valami nagyon nem frankó.
Nincs ilyen lehetőség, hogy HDMI (eArc).
A hangkimenetnél TV hangszóró, Q-Symphony (wifi), Q-series soundbar (wifi) opciók vannak.
Mindegy, hogy Q-Symphony vagy Q-series soundbar hangkimenetre megyek, a szakértői beállításokban a HDMI eARC mód ki van kapcsolva.
Soundbar kijelzőn hiába állítom be a TV arc, vagy HDMI-t, vissza dobja TV hangszóróra a hangot.
A HDMI 3 -ra ha rámegyek azt írja, hogy az eszköz bekapcsolásának ellenőrzése.
Tehát sztem olyan mintha nem kapcsolódna rendesen.Lehet a gyári sb-hez kapott új kábel rossz?
-
alaves
addikt
válasz
Anubris
üzenetére
A wifi csak vezérlés, a hang eARC-on megy.
- TV hang kimenet: HDMI (eARC) – HW-Q800F
- Hang > Szakértői beállítások
HDMI eARC mód: auto
Digitális hangkimenet formátuma: auto
Dolby Atmos: be
Anynet+ (HDMI-CEC): be
- Soundbaron: a soundbar kijelzőjén / távirányítón: forrás: D.IN / eARC
Mindkét cucc min. 2 perces áramtalanítása még kellhet. -
dokee78
félisten
QE65Q7FAAUXXH TV-hez járó TM2360E távirányító az elemes vagy solar?
Illetve infra vagy bluetooth? -
SABIC
kezdő
válasz
Quqesz
üzenetére
A kábel biztos hogy jó jelenleg a régi es az új tv áll egymas mellett az optikait ha átdugom a régibe tökéletesen működik. Az újnal pcm hang beallitva, hazimozi, ott a kis equalizer mutatja hogy működik a hang de mégsem engedi át, a hang levalaszto lehet a megoldás de mivel 2 alkalommal sikerült előhozni a hangot úgy gondolom így is kellene hogy működjön.
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
83S90F-hez vásároltam egy hw-q800f soundbart.
A tv és sb-t is a HDMI earc-ba dugtam. Viszont nem teljesen értem hogy az applikáció alapján most mégsem a HDMI kapcsolat van a kettő eszköz között hanem csak wifi kapcsolódás ?
Ha az applikációban át állítom tv earc-ra akkor viszont úgy veszem észre hogy csak a tv-bol szól a hang a mélynyomó és a hangfalbol nem.
-
Celtis
veterán
válasz
SABIC
üzenetére
Az AI is azt írja, hogy újabb samsungoknál gyakori ez a hiba, de pcm módban működnie kellene. Ha pcm kimenet van beállítva, akkor nem értem milyen kompatibilitási probléma lehet, mert baromi régi és kiforrott ez a technika.
Azt gondolom, hogy a tv-nek lehet valami kínja, de ha nem tudod megoldani a samsunggal, akkor tényleg marad a HDMI-ARC extractor mint megoldás. -
Quqesz
nagyúr
válasz
SABIC
üzenetére
Szerintem hibás az optikai kimeneted a tv-n és ez hardveres gond lesz. Más nagyon nem maradt. Itt nincsen kompatibilitási hiba lehetősége, csak fizikai. Vagy a kábel szar (ezt kilőtted) vagy a tv aljzat. A telefonod kamerájával nézd meg, hogy ad -e ki fényt az optikai aljzat(kis ajtót egy fogpiszkálóval nyisd be és ha működik, akkor a kamerád látni fogja a fényt). Kb minden tv alap beállításával mennie kellene a hangnak, nem kell hozzá varázsolni, hacsak valaki nem nyúlt bele a szervíz menübe és esetleg nem kapcsolta ki az optikai aljzatot.(bár nem tudom ki lehet ott kapcsolni
) -
SABIC
kezdő
válasz
hyppo!
üzenetére
Szia köszönöm, nem hittem volna hogy agysebbeszet, de jelenleg nem tudom hangot eloszedni a hazimoziból. A regi tv es az uj egymas mellett all ha atdugom az optikait a tvbe ott tökeletes. Hangnal kivalasztva az optikai, a szakertőiben kivalasztva a pcm hang es a hamgatvitelnel a pcm..ennel jelenleg nem tudok többet, penteken lesz időm hogy a samsung magyarorszag tavolirol atveszi a tvt megprobalja beallitani a hangot.
-
Tybike81
őstag
Miért van az ha Netflixen filmet nézek nagyon rossz a hang. Olyan mintha hullámozna, vagy próbálná a tv térhatásuvá tenni? Nagyon idegesítő. Más streamingnél nem vettem észre. Létezik, hogy a képmód(Filmmaker) is befolyásolja a hangot?
Tv:QE65QN80 -
SABIC
kezdő
Igen ki van választva, optikai hang házimozi, pcm .de semmi
-
SABIC
kezdő
köszönöm végig próbaltam a leirtakat, nem változik semmi nincs hang továbbra sem
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Rá van kötve soundbar?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Bocsánat, már megvan a megoldás, be volt kapcsolva az intelligens hangmód, amint kikapcsoltam, rögtön bejött a hangszínszabályozó
-
Bocsánat a valószínűleg teljesen alapfokú kérdésért, de teljesen elvesztem a különböző TV-k beállítási lehetőségei között
Az alany egy Samsung QE65Q80A TV, aminek szeretném a hangját beállítani.
A hangbeállítások között viszont az istennek se akar feljönni a hangszínállítási lehetőség, a vonatkozó sor nem kiválasztható
Mit kell állítani ahhoz, hogy a hangszínszabályozó elérhető legyen? -
alaves
addikt
válasz
SABIC
üzenetére
A TV hangkimenet formátuma mindig PCM legyen (ne auto).
Ha nem jó így sem:
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás). Időnként egyébként is érdemes elvégezni.
3 percet várni, amíg betölt teljesen a rendszer utána:
- TV és erősítő min. 2 perces áramtalanítása.
Újraindítás/áramtalanítás után ellenőrizni kell, hogy a hangkimenet PCM legyen.
Ha egyik sem vezet eredményre, akkor TV 'gyári visszaállítás' szükséges. -
SABIC
kezdő
Sziasztok!
Hang beállítás segítséget kérnék. Nem hittem hogy probléma lesz de van
Adott egy Sony STR-DB780 házimozi erősítő optikai kábellel van csatlakozva a Samsung QE42S90FAEXXH tv vel, optikai hang van kiválasztva nem érkezik a hang. Egy alkalommal jött hang a rendszerből, kikapcsolás után nem volt hang. Szakertői módban minden lehetőseget kipróbaltam.A kábel jó mert másik tv vel ki van próbálva működik, mi a további lehetőség?
Köszönöm -
Quqesz
nagyúr
Sajnos az adások felbontása egy dolog, de a sugárzott adás bitrátája a tárnabéka segge alatt sok csatornán, még hd adások esetében is. Az is számít kitől, hogyan jön be a kábeltv. Pl anno digi optikain hozta be a modemig, de sok helyen még nem hogy koax, de tyúkhúron jön az adás. Nekem Sony volt elötte, az picit ebben a műfajban combosabb, de nem annyival, mint amennyivel drágább.
Sztem engedd el, én pl tcl-t néztem meg, az ilyen adásokból olajfestményt varázsolt Salvador Dali stílusban...direkt kipróbáltam vásárlás elött.
Nekem a qn90d van, normal beállításon csak a mozgásjavítást vettem lejjebb, mert szappanopera volt a képen folyamatosan.
Anno mikor kábeltv-s voltam sokan panaszkodtak, hogy megvették a csilivili tvt és milyen szar a kép rajta...persze a tv jó volt, csak az adás egy fos.(nem a szokgáltatónál, hanem a csatorna átadott jele volt már gyatra) -
jpm
senior tag
válasz
Quqesz
üzenetére
Régebbi filmeknél, de elég random. Pl. Derrick oké, kisváros, barátok közt sz@r. Egyébként tényleg olyan mint ha 640×360 -as felbontás lenne felnagyítva. A sportműsorok is némelyik oké, némelyiket inkabb elkapcsolom... kép gyári visszaállítás is megvolt. Legújabb story kikapcsolom a tv-t az meg néhány masodperc múlva visszakapcsol vmi okos háttérképpel. mondjuk itt már en állítgattam mindenféle smart dolgokat. Sztem lassan visszaállítom az egész tv-t gyári állapotba. nyilván a 4k-s promo videokkal nincs semmi gond. A régebbi tv-vel nem voltak ilyen gondok. (UE50AU7022)
-
jpm
senior tag
Sziasztok, van egy olyan problémám a QN90F tv-vel, hogy némelyik csatorna némelyik adása, nem is tudom mi a jó szó rá, szóval elmosódott a kép. Mivel lehet a gond?
-
SABIC
kezdő
Sziasztok! Samsung oled tv re van jelenleg valamilyen kuponos árcsökkentő megoldas?
-
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
Az van

Keret? -
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
Nincs semmi.
Ez a QN70 van meg a Q7F de az meg elég kutyaütő
-
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
Samsung shop app.dec-ben a 85QN85F 500e alatt volt kuponnal.
Az ilyeneket érdemesebb figyelni.
Amúgy túlárazottak nagyon,ha mini led kell akkor min.QN80F vagy felette [link]
De ez is csak Q80D szint annak az utódja. -
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Mert az a LED -ek méretére utal. Persze ettől még valóban nem lesz jó.
Szerk.:
Mondjuk ha "normális" mini LED ott is lehetnek óriási különbségek a zónák száma miatt. Mert már az alacsonyabb árkategóriában is van mini LED. így például 55-65 colon 200 zóna körül. -
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
Lg is ezt csinálja
-
alaves
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Akkor mi a nevében a mini led ?
Idézem :
Quantum Mini LED Pro Legfejlettebb Mini LED technológiánk
[TÜV] Valódi kvantumpontos kijelző
Valódi kvantumpontos kijelzőként tanúsítva, kvantumpontos lemezzel és IEC szabványoknak megfelelően alkalmazott kék LED-del.
-
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
Hiába a hangzatos elnevezés ez is csak egy edge ledes model kb régebbi Q70 szint.
-
viperabácsi
addikt
Bár nem jött válasz a fentebbi hsz -ben vázolt hibára , lenne egy ismét egy kérdésem
EZT a tv-t mennyire ajánlanátok :
Samsung QE85QN70FAUXXH 85 UHD 4K Smart Mini LED Neo-QLED TV -
Guitar14
senior tag
válasz
Guitar14
üzenetére
Megoldottam őket!
Leírom hátha valakinek érdekes lehet:1. "Hogy tudom kikapcsolni azt, hogy ha pl. egy filmben sötétebb jelenet van akkor visszaveszi a teljes fényerejét..."
Szerviz mód (tv kikapcs majd: info, settings mute, bekapcs gomb egymás után)
SVC > Other Setting > CAL Data Restore (USB hiba lesz, OK)
Visszalépni a main service menübe ahol megjelent egy Advanced option gomb, jelöljük ki majd nyomjuk meg hosszan 5-6 mp-ig a Vol+ gombot.
Ez után még megjelenik opció az Advanced alatt.
Válasszuk ki a Picture_2D > Subsetting
Itt módosítsuk az alábbiakat:
PWM INI 2D 30-ról 75-re vagy 80-ra
PWM MOVIE INI 15-ről 75-re.
Így nagyon minimális lesz a sötétedés de lehet kicsit feljebb is vinni akár, de engem már nem zavar így.2. "Tudtok erre valami megoldást vagy appot ami működik úgy mint egy Kodi, hogy tudnék nézni M4-et néha napján?"
IttOtt TV app (2012-es Samsung smart TV-men is még elérhető
) , regisztrálni kell telefonszámmal és máris nézhetjük ingyen Az ingyenes csatornákat, (M1, M2, Duna M4 stb). 24 óra erejéig még kipróbálhatók az összes fizetős csatornák is (RTL, TV2, MTV, Cool stb.) ha akarunk elő is fizethetünk. (meg elérhető természetesen böngészőben, androidon, windows-on) -
Tybike81
őstag
A Samsungtól rendelt kisméretű tv-t (27 coll) nem tudjátok melyik futár cég szállítja ki?
-
alaves
addikt
válasz
pilu01
üzenetére
TV reboot: bekapcs állapotban nyomni a táv kikapcsot 5 mp-ig amíg újraindul
Hdmi 1, hdmi-pc ikonmód, hdmi kiterjesztett bemeneti jel: ki,
Monitorra kösd rá: nvidia vezerlőpulton: felbontas -pc- 1920x1080, 8bpc, rgb, teljes > átdugni a tv-re
Tv bekapcs., bemenet hdmi1 utána pc bekapcs -
icemad
nagyúr
válasz
pilu01
üzenetére
Szia. Milyen os? Win11 vagy valami Linux verzió? Ha win 11, akkor első körben csatlakoztasd a PC-t egy monitorhoz és állítsd be a felbontást 1080p@60hz-re, erre a kimenetre.
Próbálkozhatsz a tv menüjében az adott hdmi portot "pc mód" - ra állítani.
Esetleg kapcsold ki a hdmi uhd color opciót az adott hdmi portra.
Hdmi kábel teljesen bevan dugva? Néha a kábel pereme miatt nem csatlakozik rendesen. -
pilu01
senior tag
Helló
QE43Q60DAUXXH tévém nem akar együttműködni egy N750 Ti-2GD5/OCV1 videokártyával HDMI porton.
Adott egy Ryzen 3200G procis gép AB350M Pro4 alaplapban.
A CPU-ban lévő integrált VGA (vega 8) jelét simán látja az alaplapi kimeneten át.
De ha berakom a VGA-t, és abba teszem a HDMI kábelt akkor nem jelenik meg kép.
Másik monitoron átmegy ugyanerről a VGA portról a jel, illetve a videókártya minden kimenete működik monitorral.
Több kábellel is próbáltam, mind megy az alaplapi HDMI kimenetről, de egyik sem ha berakom a 750Ti kártyát, és annak a HDMI portjába dugom.
A TV-n kellene valamit állítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Óra topik
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- További aktív témák...
- Sony Bravia KD-65XF9005 65" colos tv eladó
- SAMSUNG (QE65QN900FTXZT) 165CM 8K NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03FWUXZT) 165CM 4K NEO QLED 144HZ FRAME TV ! 2025 UJ MODELL!
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4185
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Amúgy elvileg tényleg önjáró az ARC, de ezek szerint a gyakorlatabn nem annyira.
)
PCM re van állítva és nem Autóra akkor halkabb.