Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hyppo! #161753 üzenetére
…vagyis nincs net, nincs Netflix és YouTube se, meg frissítés se.
Akkor ha mégis befrissül, majd megint ki lesz találva megint valami.
“Jó” ez a folyamatos variálgatás az informatikában, pont a TV-knél nem látom pozitívnak, amikor egyszercsak átvariálódik az UI és a megszokott felület egyszercsak totál más lesz.
Ez még nekünk kevésbé is gond, de szülők ugye sokszor makacsok, nehezebben fogadnak már be új dolgokat. -
válasz
ρσгτσ #161750 üzenetére
Jó lesz oda az általam linkelt olcsó utángyártott is, értékelések alapján állítólag ugyanolyan, mint a gyári.
Szerintem ilyen veszély nem fenyegetné már ezt a TV-t (QE55Q60AAUXXH), hogy komolyabb OS frissítésen menne keresztül (vagy legalábbis mielőbb kikapcsolom rajta az automatikus frissítést, ha esetleg be lenne kapcsolva), így elvileg funkcionálni fog tudni az elgondolásom sokáig.
Tőlem menne ez a TV szülőkhöz, nekik bőven jó is lesz, én meg olyan miniLED lázban vagyok már hetek óta, hogy mielőbb be akarok helyette egy olyat szerezni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
fery02 #161749 üzenetére
Ehhez hasonló van nekem is. Gyári Samsung távirányító.
Szerk.:
Egyébként sajnos már későbbi OS -en nincs alsó menüsáv. Teljesen kilép a hub -ra. -
válasz
fery02 #161530 üzenetére
Megválaszolom magamnak a tökéletesnek tűnő megoldást, miszerint kipróbáltam a QLED TV-met egy régi Samsung TV távirányítójával és rendben működik azzal is a TV kezelése, a 0-9 szám gombok is rendben funkcionálnak.
Ugyan semelyik streaming-nek nincs a távirányítón saját gyors előhívó gombja, de pár extra gombnyomással ez kijátszható.
Ha megnyomjuk a MENU gombot és utána ugyanezt megnyomjuk mégegyszer, akkor előjön lentről az a sáv, ami a rendes távirányítóján a HOME gombra jön elő.
Itt pedig már oldalra navigálással ott is van a Netflix, meg a YouTube is a régi távirányítóval pötyörészve is és ezekben is rendesen lehet közlekedni a régi táv navigációs gombjaival.
Tehát már csak vennem kell egy ilyet és mehet is nekik a TV. -
alaves
addikt
válasz
kolo01 #161747 üzenetére
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás).
- 2 perces áramtalanítás.
- ha nem jó, akkor 'Gyári visszaállítás' menüből.Egyébként pedig célszerű bekapcsolni ezeket, és utána meglepően jól szól (mivel a TV-k hangrendszere nem 'high end'):
-Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
-Általános információk > Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: be -
kolo01
újonc
Sziasztok,
Van egy Samsung s90d tv-m, reggelre olyan lett a TV hangja (saját hangja a TVnen, nincs külső hangrendszer), minthogyha víz alól szólna. Hang visszaállítás volt. Van valami gyors megoldás, vagy hívjam a szervizt? 🙂
Köszi a segítséget!
-
blzkrmnd
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni képernyő tisztítással kapcsolatban. Vettünk egy csomagolássérült 2021-es Samsung QE65QN800A Neo Q-Led tv-t és a képernyőfólia lehúzása után ragasztónyomos maradt. A fólia lehúzása előtt megnéztük, hogy ez polarizációs fólia, vagy sima kijelzővédő és mivel a sarokban már fel volt pöndörödve arra jutottunk, hogy ez csak kijelzővédő lehet, mégis a képen látható nyomok maradtak a TV-n. Van valakinek ötlete mivel lehetne biztonságosan eltávolítani a foltokat? Nagyon makacsnak tűnik. Létezik hogy mégis a polarizációs fóliát szedtem le? Egyébként ha be van kapcsolva nem látszik semmi ebből, teljesen működőképes, de mégis. Előre is köszönöm!
-
ρσгτσ
addikt
válasz
unclefucka #161744 üzenetére
Amikor tisztítottad, gondolom fülpiszkálóval vagy hasonlóval, akkor a panelen lévő gomb érintkezőt megnyomkodtad, dörzsölted egy kicsit? Nem biztos, hogy segít, de az is megér egy próbát.
-
unclefucka
senior tag
válasz
ρσгτσ #161740 üzenetére
#161739 pjen:
Köszi.
Alkohol, benzin, kontakt tisztító, minden megvolt.#161740 ρσгτσ:
Igen, de akkor is csinálja, ha fizikailag le vannak szedve a gombok, vagyis a kibontott, pőre panel kap 3V-ot külső tápról.#161742 Kicsirics77:
Új távirányító lesz ebből. (remélem még kapható) -
Kicsirics77
veterán
válasz
unclefucka #161738 üzenetére
nálam is volt ilyen, a végén 2-3 havonta kellett szétszedni a távot, mert meghülyült a ki/be kapcsoló, meguntam és vettem 4,5k áron egy újat.
-
Emu
őstag
Ha valakit érdekel Samsung shopba MAR kód, [link]
Utolsó vásárlásért kaptam. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Ha megadta magát a gomb, akkor lehet olyan is, hogy folyamatosan be van nyomódva. Egy tisztítást azért szerintem is érdemes megpróbálni. Ha nem lesz jobb, akkor új távirányító.
-
pjen
félisten
válasz
En át törölném alkohollal, hátha valami szennyeződés van rajta.
-
unclefucka
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan furcsa hiba jött elő a távirányítómban, hogy folyamatosan a ki/be gombot "nyomva tartja". Ha teljesen szétszedem és a gombok sincsenek rajta akkor is villog az infra LED. Elemek fullon.
Mivel szög egyszerű a cucc, így lehetséges, hogy az IC megadta magát valamiért?Találkozott már valaki ilyesmivel?
MInden infót/segítséget köszönök előre is. -
stilo18
addikt
Csak szeretnék megosztani a rövid kis sztorimat..
Ugye tönkrement a QN95A-m.
Amiről kiderült, hogy nem a tv rossz, hanem a boxban meg tönkre egy táp..
A szervizes elmondása szerint 70k Ft volt a javítás.
Viccesen megjegyeztem neki, hogy arról volt szó, hogy már nem hozza vissza azt a tv-t.Közben vettem egy S90D-s oledet a One-tól.
Pár napra rá betettétek a csoportba, hogy jár a soundbar a tv mellé...
Láttam a szabályzatot, hogy a One nincs a partnerek között, de próba szerencse alapon elküldtem a jelentkezésemet a termékre.
Kb egy hétre rá jött a válasz, hogy nem vagyok jogosult, mert a One nincs a promós partnerek között..Oké, elfogadtam..
Rá 2 napra este egy húzos melós nap után gondoltam írok a Samsungnak..Megírtam, hogy sajnálom, hogy én nem kapok a promós sb-ból, pedig én is kifizettem a tv-ért a rendes árat és még csak nem is egy áfacsalt helyről vettem...és amúgy is (tényleg) nagy Samsung fan a család....és, hogy ha egyből megy is a kukába az emailem, legalább egy valaki elolvasta azt...
2 napra rá jött egy levél, hogy köszönik a megkeresést, elfogadták a panaszom és akkor küldik is a Q800-at....
Megleptek nagyon, le a kalappal a Samsung előtt
-
redXIII
senior tag
válasz
rainman72 #161732 üzenetére
Nem, a konzol az megvan. Azon van most az qn95a. Csak néztem az új tv manualját. Más a csavarméret, meg kellene 2 darab alátét is, de nem látom a rajzon hogy hogy milyen vastag az alátét vagy mi a tosz, + amit adnak a konzolhoz az sokkal kissebb átmérjü. Olyan kéne mint ami a manualban van, csak olyat meg nem találok.
-
redXIII
senior tag
Sziasztok.
Nem igazán ide tartozik de megpróbálom itt előszőr, hátha.
Vettem most a húsvéti akcióban egy 65 s90D-t, hogy "leváltsa" a szeretett qn95A-mat.
A gondom hogy nem találok hozzá olyan kitet amiben benne vannak a csavarok+ a spacer amivel ugyanúgy fel tudnám rakni a falra.
Nem tud valaki egy linket ahol egyben meg lehet venni ezeket a cuccokat?
Előre is köszi. -
Szegfű
csendes tag
Sziasztok!
Samsung QE85Q80DAT vagy a TCL 85C805 a jobb TV azonos árban? TCL-nél ugye 5 év a garancia alapból, Samu-nál csak 2? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11 #161725 üzenetére
Sajnos Samsung -nál ez ilyen. Nem mindegyik dedikált gomb megoldható, ha amúgy az eredeti távirányítón nincs. Pl. YouTube.
Meg nem csak itt. Ebből a szempontból például a droid jobb.
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Vettem hasznaltam gyari samsung taviranyitot. Szepen parosodott a tvvel. Mukodik is minden, de a netflix gombra nem jon elo a netflix. Tvm ue50mu6102. Nem mai tv az eredeti taviranyiton nem volt netflix gomb. Valahogy mukodesre lehet birni a netflix gombot?
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #161640 üzenetére
Nos, megvan a hiba.
Én csesztem el.Rájöttem, hogy a "működik" és a "nem működik" állapot között egyetlen dolog történt: az állvány mögött tekeredő kábeleket összefogtam kábelkötözővel
Optikai kábel esetében ez kifejezetten ellenjavallott
Új kábel, és szól minden, mint régen. -
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #161702 üzenetére
Aktív, HDR/DV gaming után sem volt már teljesen egységes a panel a HUD -tól. Mondjuk ami még mellékesen zavart az a megjelenő tinting is volt.
Én vettem erre a célra a mini LED -et. Az ebből a szempontból teljesen igénytelen, és a fényerő is mehet úgy, ahogy a felhasználónak tetszik.
OLED TV -k nálam maradtak filmezésre, YouTube -ra, és gamingre.
Zajkeltő eszköznek szerintem nem a legjobb az OLED. Arra a használatra, amire ő tervezi.
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #161693 üzenetére
Ja, igen. 60-as OLED fény lesz az inkább. Nálunk is a gyerek szerette ha a nickjr. megy miközben játszottunk (közben megnézte azt a mesét/meserészt amely érdekelte) és az égett be a B7-be (65-80 OLED fény) ~6 hónap alatt. Időközi kézzel indított pixelfrissítés gondolom nálad sem volt. Ilyen jellegű használatnál 400-500 üzemóránként azért szükséges és indokolt, nem véletlenül jelenleg 500 óránként fut le.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Intel fan11 #161695 üzenetére
Korábban válaszoltam neked erre. Kezelni fogja, de egyes távirányítók funkcióban, gombokban eltérnek. Van aminél például van gomb a beállítások menüre, van ahol nincs. Lehet BT vagy anélküli. SolarCell vagy elemes...stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest