Hirdetés

2017. július 27., csütörtök

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

PROHARDVER!

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#111001) pw12345 válasza PuMbA (#111000) üzenetére


pw12345
(tag)

Ja, meg ezek szerint PIP-je sem. :U Most ez életszerű, hogy a papíron ócskábbat kell vennie, ha nem, akar mocskot a képbe? Mit akar a Samsung, mert úgy tűnik TV-t gyártani lassan nem. :F
Nem tudom a többi gyártó mit művel mostanság.

Összegezve a közelmúlt eseményeit (jól értem-e, vagy ez egy horror forgatókönyve, mert, akkor parás):
A Samu kivette az alsó kategóriából a PIP-et, a Sport módot, a füles csatlakozót, és egyéb teljesen haszontalan, csak komplett hülyék által használt funkciót, ami miatt még érdemes volt Samut venni. :U
Ezzel együtt a monitor-TV-ket is kifuttatják úgy látom, így, aki PIP-et akar és nem milliárdos, annak marad a külső dobozhalmos megoldás (tuner, HDMI osztó, hangfal, PIP képes HDMI közösítő +20-30e
és egyáltalán nem biztos, hogy ezt így lekezeli a TV, nekem eddig is küzdeni kellett, hogy külső forrásról, normális HDMI képet varázsoljak és az sem biztos, hogy ez az összeállítás a
végén vállalható képet ad), dupla fogyasztással, kábeldzsungellel.

Halkan jegyzem meg, ha ez a tendencia, nagy valószínűséggel a következő évek során fokozatosan teljesen megszűnik a PIP. Az "N" szériában talán már a 7-8000-esből is száműzik, a "Szamszung Nyö"
sorozatban a 9000 és Q alsó szegmensből távozik, az O eresztéssel teljesen megszűnik. Esetleg a legdrágábban meghagyják kuriózumnak, de valószínűbb, hogy valami egyéb,
baromságot találnak ki helyette: graviszenzoros, giroszkópos távost, repkedő drón távost, vagy hasonlót. :W
Kaptunk helyette, már, ahol designos, lecsupaszított távost hangvezérléssel: Hey Cortana! Most tényleg, ki a f.. használja ezt a xart vakokon (de, akkor hol a felirat felolvasó funkció?
pláne magyarul?) kéz, meg láb nélküli embereken és pár gizdán kívül, ahelyett, hogy Entert ütne, de most komolyan? De, ha már gizdulni akar, akkor meg valami gesztus vezérlés (tulajdonképp az most is van, ha belevágom a távost a képernyőbe). Vagy a Philips Ambilight, de lehet 5 perc után meg is bolondulnék tőle.

Visszavette nagyrészt 60 Hz-re a frissítést, illetve, ahol maradt a 120 Hz, ott az ezt kihasználó elmosódáscsökkentő menüpontot törölte.
Megszűnik a VA panel, helyette jön az LG IPS (képzelem milyeneket szállít majd a konkurensnek ;] ), ezért érdemes volt kifejleszteni a PLS-t. :C Miközben drágább, mint az LG.
Évek alatt csökkent a garancia idő is, lassan a márkátlanok szintjére süllyedt. Most a pixelhibákat, foltokat és beszűrődéseket nem említeném, mert egyszer már leugattak, hogy az csak pár
embernél van, aki ide nyavalyog miatta. Szerintem épp fordítva: általános, de csak pár vájtszemű ember van, aki vizslatja itt a fórumon. Ismerőseim zöme, nem informatikus: látja a képet,
látja a meccset, hang van (olyan, amilyen :DD ), naaagy képernyő: boldogság. Ha lát is valamit, azt hiszi kosz, vagy nem érdekli, amíg működik.

Szerintem már csak a prémium szegmensre koncentrálnak a QLED-del, más magyarázatot nem tudok. De jobb, az annyival, mint, amennyivel drágább?

Kérdem én, ki a túró fog ennek fényében Samsung TV-t venni, meg minek, pláne, ha LG panel lesz benne, valószínűleg hasonló mint a márkátlanokban, csak drágább?
Alsó és közép kategóriában legalábbis, bár nem követem, hogy a Sony, meg a Panasonic mit alkotott mostanában, ha azok is visszavesznek akkor ugye bármi lehet.
Még az is, hogy észhez tér a Samsung, ugyan sci-fi kategória, de lehet. Vagy felvásárolják az LG-t, vagy az LG őket, vagy mindkettőt az indiaiak, amerre megy a minőség.
:P
Vannak a márkahűek, de mihez, ha eldobálja márkajellegét a termék. Persze biztos van, aki ragaszkodik a megszokott oprendszerhez, de egyrészt, azt is megbarmolták.
Másrészt megér az, annyival többet, jobb, annyival, mint a gagyi? Nem tudom, csak kérdem.
A csórók, mint jómagam valami noname f0shalmazt, 2-3 év garival (gondolom meg is döglik, annyi idő alatt, kb. pont, annyival olcsóbb), vagy LG-t (alsó szegmensben vállalhatatlan a
képe, még a gagyiké is jobb, de biztos van, akinek bejön). Vagy marad a Philips és a megöregedés, mire ... reagál ... a ... készülék. :Y
Az igényesebbek Sonyt, Panát, vagy drágább LG-t, ha úgysem, ad egyebet a Samu, esetleg csak többe kerül.
A pénzesebb csókáknak ott az LG OLED. És, akkor még nem volt szó az Ambilight fanokról.
Akinek nem számít a pénz, annak ott a Sony, TFT hangszórós csodagépe QLED helyett, ha nem teljesen hülye:
http://bitport.hu/hangszoro-nelkul-szol-a-sony-csucsteveje
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/kijelzobe-epitett-hangszorot-tenyernyi-fenykepezot-hoz-a-sony-2017ben/geznyy3
Nekem egy ormótlan tákolmánynak tűnik (tudom, hogy az csak a mélynyomó, de a készüléktest is, ha már lapos hangszóró), akinek telik rá, annak van helye hová tenni a puttonyos TV-t. :)

Bár akkor már SMD RGB LED falat építtetnék hangreflektorokkal, moziteremmel...

(#111002) gjanner


gjanner
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy spec. kérdésem KS7000-es TV-vel kapcsolatban. A TV HDMI4 bemenetén kapja a video jelet egy erősítőtől, mivel ez az egy ARC képes.
Az erősítő egyik bemenetén egy HTPC, másikon egy PS4 van. Ugye egyszer ezt, egyszer azt a jelet kapja, használattól függően. Amikor PS van ráküldve, akkor ki szoktam választani a Játék mód-ot a TV-n, HTPC esetében nincs játék mód, hanem Filmeknek megfelelő beállítások.
A problémám az, hogy a TV a HDMI4-en kapott forrást egyszer PC-nek, egyszer Receiver-nek, vagy simán HDMI-nek hívja (gondolom attól függően hogyan lett kikapcsolva). Ez nem is lenne gond, csak pl. ha PC-nek értelmezi a jelet, akkor a Játék mód inaktív, ilyenkor be kell lépni a TV forrás menüjébe és kézzel átállítani HDMI-re (ott ahol választható hogy Blu-Ray, vagy "Kábeltévés beltéri...", Játékkonzol, stb.) majd visszalépni a kép opciókra, Játék mód, stb. kicsit macerás.

Szóval lehet ezt a forrás dolgot valahogy fixálni, hogy ne kezdjen el keverni a TV a források között és e miatt korlátozni beállításokat (pl. Játék mód)?
Esetleg hasonló konfigurációban használja valaki?
Köszi előre is!

UI: nincs egyébként egyetlen gombnyomásos Játék mód ki/be kapcsolás? Csak menüben turkálósan?

(#111003) TCr


TCr
(PH! addikt)

Srácok, szerintetek melyiket?

- Sony 55XE8505
- Samsung 55MU7052

Kb. egy ligában játszanak.
PS4 és 1080/24p filmek (külső forrásból) tartalomhoz.

Pro és kontra vélemények érdekelnek, köszi!

(Jelenleg 50W805B van)

War has changed.

(#111004) pw12345 válasza gjanner (#111002) üzenetére


pw12345
(tag)

Elvileg mindenre van macro, csak nem teszik rá a távosra. Elméletileg ezt a kütyüt tudod makrózni MY KEY
gombra, vagy mi a tőróra (vagy valami tanítható távost):
[link]
Csak ki kell találnod a game mode infra kódját, de nem biztos, hogy fent van valahol és, hogy azt tölti le, nem valami virnyákot. Meg, hogy mivel játszod át a a kívánt távvezérlőre:
[link]
[link]
[link]
[link]
Aztán, hogy mennyire frissek, K-val kompatibilisek-e, az más kérdés. :U

#111003) TCr
Az attól függ, hogy a 7000-en van-e PIP és akarsz-e egyszerre játszani+filmet/TV-t nézni.
A Sonykon is volt régebben páron, de gondolom már kipusztult.
A képminőségekről meg majd Pumba...

[ Szerkesztve ]

(#111005) gjanner válasza pw12345 (#111004) üzenetére


gjanner
(tag)

Köszi, van egy Harmony One-om, azért kérdeztem az egy gombos megoldást. Utána nézek hátha
A forrás kérdésre van ötleted esetleg?

(#111006) TCr válasza pw12345 (#111004) üzenetére


TCr
(PH! addikt)

A PIP soha nem érdekelt, ezen túl sem fog.

War has changed.

(#111007) pw12345 válasza gjanner (#111005) üzenetére


pw12345
(tag)

Sajnos, azóta jobban körbenéztem, értelmet nem találtam, csak programozható távosok saját kódjait és, azok is csak a meglévő gombokra vonatkoznak, pedig tuti le van kódolva ez is. Próbálkoztam egy kódolható távossal és olyanokat hozott elő, amik nincsenek alapból egyiken sem, pl. az elalvás időzítő egy gombnyomásra,
kár, hogy, amúgy a menühöz használhatatlan volt. :(
Az a baj, hogy a K-ba nem tudok beleszólni, a SOURCE > TOOLS-ra gondolom nem ajánlja fel a game módot, csak a forrás beállítást. Nálam volt, hogy megjegyezte, volt, hogy eldobálta és újra kellett állítani (nem a game módot, szimplán a kép beállítást). Nem tudom, hogy P.MODE gomb (ha van) előhozza-e, vagy csak a képarányokat. :F

#111006) TCr
Akkor tökmindegy, válaszd a jobbat, válaszd az olcsóbbat, válaszd a szebbet, válaszd, amelyiknek kisebb az input lagja! Ha meg egyformák, akkor, amelyikre több a támogatás, a gari, ingyen szállítás, közelebb a szerviz, stb.

(#111008) HerbertSobel


HerbertSobel
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy mi a különbség Samsung UE43MU6172 és Samsung UE43MU6102 között?

SPEmall kedvezményre jogosító kuponok: https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: http://goo.gl/EF2I9p

(#111009) Batib válasza HerbertSobel (#111008) üzenetére


Batib
(senior tag)

Valószínűleg csak az S2-es tuner ami a 6172-ben van míg a 6102-ben nincs.

(#111010) Pumma válasza TCr (#111003) üzenetére


Pumma
(PH! kedvence)

Vegyes használatra hasonló minősítést kaptak, viszont filmezésre jobb az MU7-es(ami itt most 8000-es): 7.9 Movies , az XE8505 meg csak: 7.3 Movies . PC monitor használatra pedig fordított az eredmény. Érdekes a Sonynál, hogy már több mint 2 éve fut a tévéken a droid, és még mindig nem tudták normálisan megcsinálni.
Van PIP az MU 7-es szériában.

Xiaomíííííjaú

(#111011) sylex1


sylex1
(tag)

Sziasztok. A Samsung J6300 32" mennyire ajánlott monitornak? Teszteken elvileg simán merik ajánlani FPS-hez is, de máshol meg azt írják, hogy TV sosem jó erre. Vélemények? :)

Hogy mennyi 4? Ha adom 5, ha veszem 3 ;)

(#111012) PuMbA válasza sylex1 (#111011) üzenetére


PuMbA
(PH! nagyúr)

A J széria input lagja nem valami jó, szóval mindenképp UE32M5502 körül nézelődj. Ami problémás lehet 32 colnál az az, hogy ha közelről nézed, akkor nem látod be a képernyőt, azaz mozgatni kell a fejed, hogy lásd a képernyő szélét, valamint ekkora méretben a FullHD közelről pixeles. Minimum 1m-ről kéne nézned.

[ Szerkesztve ]

(#111013) Pumma válasza Gaben06 (#110999) üzenetére


Pumma
(PH! kedvence)

Mehet vissza ez is a feladónak.

Xiaomíííííjaú

(#111014) sylex1 válasza PuMbA (#111012) üzenetére


sylex1
(tag)

Annyiról nézem kb, tehát 1m-ről. Igen olvastam, hogy a régebbiekkel sok gond volt viszont ezt kimondottan kiemelték, hogy nagyon sokat javult az input lagja. Mennyi lehet kb neki? Vagy van valami mód rá, hogy azt lemérjem? Mert már több, mint egy éve megvan és szeretem nagyon főleg mivel hajlított is. De mostanában az FPS játékokat veszem elő, ezért kérdezlek titeket! :))

Hogy mennyi 4? Ha adom 5, ha veszem 3 ;)

(#111015) TCr válasza Pumma (#111010) üzenetére


TCr
(PH! addikt)

Köszönöm!
MU7 most akciós, kicsit viszket a tenyerem.

War has changed.

(#111016) Zolka25


Zolka25
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vettem tegnap egy UE43MU6102 UHD-s TV-t. Nagyon tetszik, de egy dolog furcsa.Ha nézek pl egy filmet, akkor a sötét részeknél láthatóan csökken a fényerő és így még sötétebb lesz a kép. Világosnál meg fordítva.

Olyan mint a dinamikus kontraszt más TV-nél. De a menüben minden extra funkciót kikapcsoltam.
Lehet ezt valahogy orvosolni? Vagy ez így normális?

Köszi szépen előre is!

(#111017) TCr válasza Zolka25 (#111016) üzenetére


TCr
(PH! addikt)

Local dimming van benne?
Ha igen, kapcsold ki, vagy vedd kisebb értékre.

War has changed.

(#111018) PuMbA válasza Zolka25 (#111016) üzenetére


PuMbA
(PH! nagyúr)

Film képmódot állíts be, ez a legalapvetőbb beállítás, az első a TV megvétele után :)

[ Szerkesztve ]

(#111019) dav<3 válasza PuMbA (#111018) üzenetére


dav<3
(tag)

Sziasztok!

Egy Samsung UE43KS7500-t akarok venni, viszont nem TV ként szeretném használni, hanem monitor ként.

Emiatt fontos lenne tudnom, hogy milyen HDMI van a monitoron, tehát olyan-e ami támogatja a 4K60Hz-et, bár valószínű hogy ez evidens mivel eléggé új TV-ről van szó.

Ami még fogntosabb hogy HDMI-n keresztül tudja-e a Chroma 4:4:4-et? (ez a legfontosabb)

Valamint esetleg ha valaki tudja, amit nagyon kétlek és valószínű hogy majd nekem kell letesztelnem, az a latency, hogy hány ms a késése a TV-nek.

Igazából a 2. kérdésem a legfontosabb, hogy tudja-e a Chroma 4:4:4-et HDMI-n keresztül, mivel a 4k60Hz-et biztos tudja, azt meg hogy mekkora a latencyje nem hiszem hogy tudja valaki, majd magamnak lemérem.

Előre is köszönöm!

Üdv.

Megbízható eladó, 122db pozitív, 0 negatív visszajelzés. Értékeléseim: http://hardverapro.hu/tag/dav_3

(#111020) dav<3 válasza dav<3 (#111019) üzenetére


dav<3
(tag)

Bocsánat, nem PuMbA-nak akartam címezni!

[ Szerkesztve ]

Megbízható eladó, 122db pozitív, 0 negatív visszajelzés. Értékeléseim: http://hardverapro.hu/tag/dav_3

(#111021) kalozhun100 válasza dav<3 (#111019) üzenetére


kalozhun100
(őstag)

Nekem pont ilyen tvm van, képe nekem tetszik. Én innen néztem róla az adatokat: [link]

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111022) Zolka25 válasza PuMbA (#111018) üzenetére


Zolka25
(lelkes újonc)

Igen így is tettem. De úgy is csinálja. És akkor is ha játék módon van. Eddig egy gagyibb LG tv-m volt. Ott csak kikapcsoltam a dinamikus kontrasztot és ennyi. Samsung fronton ez az első TV-m és annyi beállítási lehetőség van, hogy kicsit elvesztem benne. :D

(#111023) dav<3 válasza kalozhun100 (#111021) üzenetére


dav<3
(tag)

Monitorként használod te is?

Megbízható eladó, 122db pozitív, 0 negatív visszajelzés. Értékeléseim: http://hardverapro.hu/tag/dav_3

(#111024) PuMbA válasza dav<3 (#111019) üzenetére


PuMbA
(PH! nagyúr)

Tudja, itt megtalálod az input lag adatokat és minden mást :) KS8500 USA = KS7500 EU. Ha 20ms-t akarsz 4:4:4 chroma-val, akkor az MU sorozatban kell keresgélned, mert azok minden esetben 20ms-t tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#111025) kalozhun100 válasza dav<3 (#111023) üzenetére


kalozhun100
(őstag)

Nem próbáltam eddig még, csak filmet néztem rajta, meg ilyen streamelve játszottam rajta. Mármint amik vannak gaming szekcióban a menüben.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111026) Scooby válasza Zolka25 (#111022) üzenetére


Scooby
(fanatikus tag)

Szia!

Nekem is KS7500-am van. Megfutottam a köröket és ez a minimális fényerő állítás maradni fog. Nem tudod teljesen kikapcsolni sajnos. Én már megbarátkoztam vele. A Samsung-al beszéltem az infó tőlük van. Ha esetleg találsz rá megoldást, kérlek oszd meg velem is.

Üdv.

Minek az?

(#111027) kalozhun100 válasza Scooby (#111026) üzenetére


kalozhun100
(őstag)

Én prohardveres cikk alapján lőttem be a tv-t+ ami nekem tetszett.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#111028) Scooby válasza kalozhun100 (#111027) üzenetére


Scooby
(fanatikus tag)

Én az itt linkelt külföldi alapján lőttem be. De a mondandóm lényegén ez nem változtat. Nem lehet teljesen kikapcsolni az automatikus fényerő állítást.

Minek az?

(#111029) Zolka25 válasza Scooby (#111026) üzenetére


Zolka25
(lelkes újonc)

Köszi a választ. :) Akkor megbarátkozok vele. Nem lesz nehéz mert amúgy szép képe van, csak gondoltam hátha meg lehet ezt is oldani.

(#111030) Scooby válasza Zolka25 (#111029) üzenetére


Scooby
(fanatikus tag)

Igen, csodás a képe. Nem bántam meg, hogy megvettem. :)

Minek az?

(#111031) gyeniko


gyeniko
(senior tag)

A Samu köszöni szépen, nagyon jól van!

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.