Hirdetés
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- Bődületesen sok szoftverrel kínálja Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Philips LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
klaya86
üzenetére
Kíváncsiságból ránéztem a vezeték nélküli DEX -re. Úgy gyönyörűen futott a videó Samsung TV -n. Persze olyankor nincs távirányító vezérlés. Többi márkán annyira nem sima a működés, így a videó sem.
De ez már korábban is így volt, mert DEX -et régóta használok. Ez a része nem változott.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
klaya86
üzenetére
Megnéztem Samsung telefonnal és 3 TV -vel. Elég érdekes eredmény született...
1. Samsung TV
Enyhe lag. Távirányító nem működik a filmnél.2. LG TV
Szintén lag, viszont a távirányítóval lehet vezérelni a videót.3. TCL TV
Semmi lag, és a távirányító is működik.Tuti, hogy ez a funkció nem százas.
-
klaya86
őstag
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Köszi szépen! A kiválasztott videót ha elindítod, akkor lesz ott egy play ikon. Az a smart view.
Ha ráböksz, elkezdi keresni az elérhető tévéket. Kiválasztod, amelyikre szeretnéd küldeni, aztán már tolja is át. Első alkalommal lehet, hogy a tévén el kell fogadni a telefon csatlakozást.
-
klaya86
őstag
Sziasztok. Remélem itt kapok választ 😀 A kérdésem a következő lenne. Én évek óta már telefonról küldeni a tartalmat át tv-re. Általában full hd minőségű filmek. Nos, pár éve egy Samsung s23 ultrám volt és egy Samsung alsó középkategóriás tévé. A telefon natívban tudta átküldeni a filmeket, minőségromlás nélkül. Majd azokat simán tudtam távirányítóval kezelni, minden funkció működött, kereső sáv stb. Egy frissítés után az s23u elvesztette ezt a képességét és csak sima képernyő tükrözéssel tudta átküldeni a dolgokat. Szar kép, frame drop, csúszó hang. Nézhetetlen lett. Nemsokkal később lecseréltem a tvt egy középkategóriás Qled TCLre. Azon is olyan gatya volt, úgyhogy elengedtem. Találtam erre egy külsős progit,de az bizonytalanul működik mostanában. Időközben s25 ultrára változtam. A Samsung saját megoldása azóta sokat javult,de nem az igazi még mindig. Viszont... A telefon fórumában egy fórumtársnak elvileg meg működik normálisan. Samsung 2022es tévé+s25u kombó. Natívba megy át a film , a távirányító minden funkció működik. Az lenne a kérdésem, kérésem, hogy akinek Samsung telefonja van és használja film nézésre Samsung tévével,ott mi a helyzet? Mert most két opció van. 1. Időközben működik,de csak Samsung tévével normálisan és azért nézhető nálam már ugyan,de nem tökéletes illetve távirányítóval off, mivel hogy TCL tévém van most. Vagy.. 2. Ugyanúgy szar a natív küldés a fórumtárs meg mágus. Pillanatnyilag nincs közelben Samsung tv amin ki tudnám próbálni.
-
-
Emu
őstag
Aki korábban Samsungtól készülékbeszámítással rendelt TV-t tudna segíeni abban, hogy az a futár aki hozza a TV-t, ő fogja elvinni a régit is, vagy külön futárcég fogja ezt intézni?
-
ace05
senior tag
Jött frissítés a tavalyi Neo Qled-es Mini ledes tévémre (de furcsa ezt így leírni
). De furcsa ez oldalra kirakott, új dizájn. A főmenüvel csinálhattak volna valamit. A beállítások fő menüt azt egy az egyben nyúlták a samsung telefonokról. -
alaves
addikt
válasz
vatoloco26
üzenetére
Samsung OLED*/miniLED TV-k 2023-2025 beállítása:
Kép üzemmód:
-minden SDR forrás: filmmaker (TV, streaming, PC, stb) fényerő: 100-120 nit (8-30 típustól és fényviszonyoktól függően)
-minden HDR10/HDR10+ forrás: filmmaker fényerő: 50 (ha vakít akkor lehet kisebb is)
*-Ált.inf > Panelvédelem > Logófényerő módosítása: magas /Pixeleltolás: be (ha zavar akkor: ki)
-Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: be
-Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
-Ált.inf > Energiagazdálkodás > Fényerő optimalizálása: ki
Kapcsolat > Külsőeszköz-kezelő > Kiterjesztett bemeneti jel > HDMI: be (smart box esetén is)
Filmmaker SDR
Fényerő 8-30
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári
Filmmaker HDR (HDR10+)
Fényerő 45-50
Kontraszt 50
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
HDR-tónusleképezés: statikus (gyenge HDR anyagnál lehet aktív is)
Színtónus 2.meleg
Gamma: ST.2084/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő : magas
FEHÉR EGYENSÚLY: gyáriSDR/HDR Játék (és/vagy HDMI-PC módban) (PS5): szín: 15, ha a HDMI-PC módban van (4:4:4 full chroma átvitel), akkor az élesség: 10.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
vatoloco26
üzenetére
Ez a te nézési szokásodon múlik. Lehet ami másnak tetszik az neked nem.
QN85D
Én normal beállítást használok, bt.1886 maradt és a szín az 1.meleg. a mozgás beállítást levettem Egyedire és 8-8 a beállítás a két csúszkán (nincs szappanopera effekt)
Fényerő 35. A Dinamikus kontraszt feltolva maxra. A többi maradt a gyári állapoton. Ez kábeltv, minden másnál a Mozi mód.(Abba nem piszkáltam bele).
De kalibráltathatod is a tv-t, az pontosabb. -
alaves
addikt
válasz
vatoloco26
üzenetére
[link] (White Balance Settings kivételével)
-
vatoloco26
tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni hogyan lehet a legjobb képminőséget beállítani?
modell: samsung QN80F
van esetleg valakinek tuti szakértői beállítása?köszönöm szépen előre is
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Psychopeti
üzenetére
Jófogás, Vatera, FB Marketplace, egyéb aprón, ha szerencséd van találsz olcsón. VESA állvány az valamivel drágább ennél. Főleg ami tényleg stabil is, nagyjából 7-8 ezertől indul itthon.
-
Emu
őstag
Esetleg aki mostanában vásárolt Samsung Shopban, nincs véletlenül PTZ kódja?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Psychopeti
üzenetére
Régi TV, így valószínűleg csak használt piacon. Vagy veszel hozzá VESA kompatibilis talpat.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Ehhez a TV-hez lehet egyáltalán beszerezni egy "talpat" ??
Ha igen hol?!
Samsung LE32B530P7WKöszi előre is!
-
passatgt
aktív tag
Sziasztok! A Samsung QE75LS03FW tv-hez hozzá lehet párosítani a HW-LS60D hangszórót? Ha igen, érdemes ebből kettőt venni, vagy elég lenne egy? Nincs nagy igény, csak hogy jobban szóljon, mint a Frame TV beépített hangzása és stílusban passzoljon.
-
-
panizzi
aktív tag
válasz
Ernestoo84
üzenetére
az ciki, zárlatos lehet a kijelző, tv szervízben is csak mókolják, hivatalosan nem javítható
-
panizzi
aktív tag
válasz
Ernestoo84
üzenetére
gariztatás
-
Ernestoo84
friss újonc
Sziasztok!
Adott egy QE50Q60BAUXXH
Ma reggel YouTube nézés közben egyszercsak mintha picit elfolyt volna kép, majd megpróbált újra indulni a tv.
Bootloopba kerülhetett, mert nem bír bekapcsolni. Áram alá helyezés után szürke képernyő, tehát próbál indulni, bekapcsolás hang, aztán pár másodperc tv adás hang, majd újra ugyanez folyamatosan. Próbáltam áramtalanítani, a fizikai gombbal is resetelni, illetve próbáltam USBn keresztül firmware-t adni neki hátha elindítja automatikusan, de semmi. Ugyanezt a kört csinálja folyamatosan.Szerviz menübe nem tudok belépni, mert a képernyő nem jelenik meg normálisan hisz nem indul el a tv.
Van bármi ötlet amit érdemes megpróbálni?előre is köszi a tanácsokat!
-
falabu88
aktív tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Mini-led, de hiába, ha a edge led-es a megvilágítás nem pedig FALD. QN kategóriában ez (és a QN70 is, mert elvileg ez is kb QN70 csak átcímkézve) az a szint mint a Q60/Q70 a sima QLED-eknél.
Itt van pár kép róla (elég gáz sajnos):
[kép] [kép] [kép]Ahogy olvastam van akinek a sarkoknál is bevilágít és felhős a kép, de azt legalább megúsztam.
-
Thread62
csendes tag
válasz
Gabesz1019
üzenetére
QN90F, elromlott egy két hétre, szerverprobléma volt, nem volt "listening" hanem egy bol feldobalta hogy try saying...
byxbie nekem csak angol volt mindig, es youtubenak nem volt köze hozzá. már csak egy idegesito gond van a firmwareel, a kezdetektől, nem tudom ki lesz e javitava tobb mint 10 éves QLED jobban csinál valamit. nem nagy dolgot, csak a tv nézés 99%át kitöltő tv adás led clear motionjét érinti.
ja, szerkesztés: most látom youtube vezérlés, na az nekem új, hazamegyek kipróbálom
de az mire jó különben? mondjuk én cast-olok, PC-ről. -
Gabesz1019
senior tag
Nektek működik a hangalapú keresés Youtube-on? Eddig a keresősáv mellett ott volt egy kis mikrofon ikon. Ha a középső gombbal rányomtam és nyomva tartottam amíg beszéltem, beírta amit mondtam és meglepően jól tudott magyarul. Most viszont eltűnt az ikon, ha a távirányítón megnyomom a mikrofon gombot a Youtubenál Bixby jön elő, de nemhogy magyarul, még angolul is alig érti meg mire szeretnék rákeresni.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Kijelző csere nálam nem volt, de hátlap csere igen.
Miután a telefonos rosszul értelmezte a hibát így hoztak egy kijelzőt. Majd mikor kijöttek felmérték a hibát és hoztak három nap múlva a hátlapot.
Hívd fel a szervízest es megmondja mi a helyzet a kijelzővel. -
XboxGamePass
senior tag
válasz
hyppo!
üzenetére
Igen cseréltek valami alaplap szerű cuccot 5 perc volt és működik, nem tudom pontosan mit. Viszont hiába szóltam 3x Samsungnak chaten, hogy kijelző is kell azt nem hoztak, meg a szerelés már egy hete történt és a szerelő is rendelt kijelzőt elvileg, de úgy látszik az tovább tart.
Köszi futok vele egy kört! -
hyppo!
aktív tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Bejelentheted, majd kapsz egy "bocsi" emaolt, esetleg kupont cserébe.
Fotózd le és mehet a panasz, egy hónap és válaszolnak.
Én hasonlóan kaptam 15%os kupont.Amúgy mi volt végül a baja?
Emlékszem, hogy kijelző pixel hibas volt és a táppal volt gondod. -
XboxGamePass
senior tag
Szerintetek, ha a Samsung szerelő össze karcolra elég szépen bútor tetejét amin volt a tv azt érdemes bejelenteni a Samsungnak, vagy így jártam? (83" és ahogy rakták vissza húzták, nem emelték meg.)
-
ace05
senior tag
Philips HUE-en led csíkon gondolkozom a Samsung QE43QN90DAT tvm-re. Elvileg a tv támogatja a Philips Hue-t. Valaki csinált már ilyet? Hol induljak el?
-
falabu88
aktív tag
Megjött at 55" QN1EF, legyen itt egy rövid vélemény ha valaki rákeresne:
Sima tv adásra, világosabb filmekre hibátlan. Szép színek, korrekt fényerő.
A gond ott kezdődik, ha sok a fekete.
Mivel edge ledes, szépen felhősödik minden fele ahol van egy kicsit fényesebb rész. A nappaliban lévő QN90B nyilván ebben klasszisokkal jobb, de egyéb használatnál nem annyival jobb amennyivel drágább volt. 130ezer körül vettem (kuponnal + banki visszatérítés), ennyit bőven megért, de a normál 250ezres áron szerintem találni sokkal jobb tv-ket.
-
Mika1227
őstag
Samsung QEF1 típuson kikapcsolom a játékmódot de miden bekapcsoláskor újra bekapcsol. Nem lehet valahogy úgy állítani, hogy kikapcsolva maradjon? A pc képet mindig átteszi a tv-re ha az kikapcsolva is van.
-
Quqesz
nagyúr
Pár dolog, ami talán segít
-ARC hdmi-be dugtad és be is van kapcsolva
-mivel laptop összedugás esetén is ez a helyzet, lehet a laptopon van hiba vagy beállítási hiba....
Ez az áramtalanítását után jó ez meddig és hogy tűnik el megint a hang? Kábel nem tört meg esetleg? Másik kábellel próbáltad? -
mp54
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltem a jó öreg, hibátlan Pana 50G30 tv-t egy Samu 65s95f-re és anyázok...
A Samu a HDMI-vel rácsatlakoztatott külső eszköz (konkrétan ARCAM 400 AVR és laptop) hangját letiltja és csak akkor adja vissza, ha áramtalanítom a tv-t (kikapcsolás nem elég!).
-Eddig így nézetem filmet: laptop (külső HDD+VLC lejátszó)>HDMI>AVR>HDMI>tv-be a kép.(az AVR ből jött a hang, 5.1). Most a kép eljut a tv-be, de az AVR-t nem engedi szólni, csak ha áramtalanítom a tv-t!. Annyira letiltja, hogy a Win gépházából eltűnik az AVR mint hangszóró! Ha áramtalanítom a tv-t, visszajön.
Ha a laptopot dugom direktben a tv-re (HDMI), akkor ugyan ez a helyzet, áramtalanításig letiltja a laptop belső hangszóróit.
Kérek segítséget, mert csupa ideg vagyok...
Kösz! -
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok.
Mi az érdemi különbség (és nem az 1 évvel újabb szeriára gondolok) a QE ... 95 F és a QE ... 96 D között?
-
-
hyppo!
aktív tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Szia!
Nem szentírás mivel , nem eu piacra szánt modelleket tesztelnek. Kiindulási pont lehet, de a panelek eltérőek lehetnek.
Oled pártiként én már masba nem is gondolkodom, mivel folyamatos csalódás ért a többi típussal. Elerhető áron mar hozzá tudsz jutni oledhez, szinte mindegyik gyártótól.
-
DigitXT
félisten
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz, de eddig én az RTINGS teszteket etalonnak tekintettem, hogy ami ott le van írva az szentírás, és az alapján lehet jó döntéseket hozni. Ehhez képest ugye épp azt nézegetem, hogy a jelenlegi TU8000-em az RTINGS tesztje szerint BGR, nekem viszont határozottan RGB-nek néz ki.
Kérdés: előfordulhat, hogy 43"-on más a panel? Az 55-öst tesztelték, de állítják, hogy az eredményeik az összes méretre relevánsak... lehet mégsem?Azért kérdezem, mert ha elfogadnám, hogy BGR, és azt, hogy ez amúgy semmilyen látható problémát nem okoz számomra, és bátran vennék helyette egy valódi BGR-t, megszívnám?
Szerk: mondjuk lehet, hogy nem is releváns teszt, mert nekem UE43TU8002-esem van.
(Amúgy gondolkodok helyette egy OLED-en, bár ott aztán minden IS van subpixel szinten. Alternatíva lenne bármi, aminek nem vibrálós a háttérvilágítása, de azok mára kikoptak.
Gondolok itt pl. a SONY X85K-ra, ami alig 2-3 éves modell, de már 1 éve nem kapható: pff.)Köszönettel,
DigitXT -
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ha már szét van szedve, sok régi TV fehér Led alatti műanyag háttér fóliája poros lesz, ezt érdemes letisztítani ilyenkor (sík felületen, de nehogy összegyűrődjön, inkább húzó óvatos mozdulatokkal tisztítani). Valószínűleg izopropyl alkohol jó erre a célra (létezik kicsi spray formában is) és valami pici, de jó minőségű mikrószálas rongy.
Tapadókorong biztos ez is van olcsóbban.
-
Ciccuka
veterán
válasz
castiels
üzenetére
Igazából komplett szettet érdemes (lila folt esetén, mert idővel több lila folt is lesz valószínűleg). A Led szalag modellszámát előtte mindig érdemes pontosan megnézni, mert néha TV-ként 3-4 féle változat is lehet akár. Mindenképp Choice-ben keress és az értékeléseket is nézd meg.
Kiindulásnak (ue55hh6270ss led strip)
Vannak 1-2 havonta időszakok, akkor jól le lehet kuponozni (pl. 11.11-én lesz ilyen és Paypal-t használj)(ue55hh6270ss led strip replacement)
Models UE55 UA55 UN55
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- SAMSUNG (QE50LS03D FRAME) 127CM Q-LED SMART PRÉMIUM ART TV ! uj modell AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
(egy rossz tv-t intéztem pont emiatt..)
), de mivel csak tv adás fog rajta menni, arra hibátlan. Én max F1-et meg focit fogok nézni rajta, ott meg a 120hz nekem a legfontosabb, ami megvan.
Gondolok itt pl. a