- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
AgentSmiths
tag
válasz
CPT.Pirk #13761 üzenetére
remélem erre gondoltál?:Az illesztőprogram (ati2dvag) (display-eszköz: \Device\Video0) végtelen ciklusba állt be. Ez általában az eszköz hibáját jelzi, vagy azt, hogy az eszközillesztő nem megfelelően programozza a hardvert. Lépjen kapcsolatba a hardver eladójával frissített illesztőprogramért.
ezt irja -
workin
senior tag
válasz
CPT.Pirk #13679 üzenetére
Koszi szepen a valaszt
R ATI Radeon HD 2600PRO 512MB AGP 16920 Ft
R ATI Radeon HD 2600XT 512MB AGP 18600 Ft
R ATI Radeon HD 3650 512MB AGP 19920 FtEnnyiert tudom beszerezni oket...Sajnos adatokat nemtudok a pro -rol
De rakerdezek az uzletben hogy gddr2 vagy gddr3, a felhuzas ati tool-al vagy eleve megy catalystbol ? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #13295 üzenetére
Ez volt a helyzet a válság előtt, jelenleg a 10-20k között termékek is 3-4k-val drágábbak, elég durva áremelkedés.
Nemrég gondolkoztam rajta, hogy mégis beújítok egy alaplapot, mivel már van hangkari megfelelne egy MA770-DS3 Rev. 2.0 14k-ért... 18k alatt nem kapni sehol. -
Piero89
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #13087 üzenetére
A friss ph-s teszt is ezt bizonyítja.Holnap kapom meg a HD3850-emet,de szerintem mind 2 kártya(3850,4670) megéri a pénzét.Majd megírom hogy tényleg 2db 2600XT=HD 3850-el vagy nem
-
Májsztró
addikt
-
Májsztró
addikt
válasz
CPT.Pirk #13078 üzenetére
és úgy mennyi lenne az összteljesítmény ? ha az alaplapi meg egy 3470 menne hybridbe ? Gondolom a kettő közül a 3470-es az erősebb , így gyorsabban menne mint egy 2600xt ?
Egyébként csak most eszméltem fel,hogy a lap tud crossfire X-t. Akkor mehetne benne 2x2600XT, woooow
-
Májsztró
addikt
válasz
CPT.Pirk #13073 üzenetére
minél erősebb karit ? Most már annyifélét írtatok , csak a lényeget nem .... 2600Xt-nek okés hogy a felét megyi/meni (ide nincsen megfelelő magyar szó , vagy hülyén hangzik
). De akkor az IPG + 2600XT , többet megy mint egy 2600XT ? Vagy az IPG visszafogja , vagy valami köztes megoldás ?
-
Piero89
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #13028 üzenetére
Hát fogyasztásban lehet hogy még mindig kevesebbet fogyasztana mint 2db XT,ráadásul nálam sokat megy a gép 2D-be és melegedési problémákról még nem is beszéltem...20K-ért láttam HD4670-est és 15K-ért HD3850-et szóval az 5K különbség az utóbbi felé dönti a mérleget
Aggregátor:Max felbontás amit használok az 1280x1024,monitorcsere nincs betervezve még jódarabig.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12915 üzenetére
Nem tudsz olyan paramétert mondani az órajelen kívül, ami nem stimmel a 2600-al!
Ráteszem a VF900-at, csak kivárom a 3 napot. Lecserélem a biost, és ráteszem a rossz emlékezetű zalmant, remélem ezt nem vágja agyon!
Kinézetre és használatra pontosan olyan mint a 2600, még a memóriák is azok, Qimoda 1.0ns. GPU fesz - 1.22V, a 2600Pro-n 1.18V volt. 880MHz- stabil, de 890-en a 3DM03-ban, ne tessék röhögni, hibázik. Végigmegy, de meg-megakad. -
Piero89
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #12879 üzenetére
Hát majd kipróbálom mit érek el vele,de most vhogy sajnálok rá 800ft-ot is.Meg amúgy is garos jövő nyárig,addig bírnia kell az extrém körülményeket
mod: a hűvösebb kártyára egy 12 centis venti van ráállítva,és nyomja rá az egész kártyára a friss levegőt. Ez csak 70-80 fok-ig melegszik.Szóval lehet egy izmosabb hűtőborda többet érne rajta.
mod 2: Kb 1 hónapja vettem a 9 centis zalman-t 1K-ért
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12867 üzenetére
Tudom, 5-6k-t kell hozzárakni és valóban megvan a 4670, de most az utolsókat rúgom anyagiak terén, minden összejött. Nincs is szükségem ennél gyorsabb kártyára, 3D-ben alig használom. Még azon is gondolkodtam, hogy GDDR2-est veszek, de ekkora ocsmányságra én sem vagyok képes!
-
válasz
CPT.Pirk #12823 üzenetére
persze, hogy nem véletlenül, hanem azért, mert "nagyon otthon van a srác a HW-ek működésében"
tzsolesz:
de "sajnos" gbors-nak van teljes munkaidős állása
Diablo 3-ban egyébként nekem az a legnagyobb magic, hogy süt róla, hogy a Blizzard egy klasszissal felette áll minden más nagy játékgyárnak - sokkal jobban tudnak a játékos fejével gondolkodni, a trailerek / bemutatók összeállítása pedig zseniális, bennem mindegyik "húdejátszanékvele" feelinget generál, pedig sem a Diablonak, sem a Starcraftnak nem vagyok nagy rajongója.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12823 üzenetére
Én inkább a FC2-t várom jobban, na meg a GTA4-et. Na jó az új NFS-re is kíváncsi vagyok azért, hátha lesz még egy CPU tesztelő programunk.
A Diablo3-ról már láttam egy csomó trailert, és nekem annyira nem jött be. A játék igazán igényesnek néz ki, de nem az én világom lesz szerintem.Nem vallàs, de nyìlvàn nem hiàba került be a ph csapatàba...
Ezzel kapcsolatban annyi a véleményem, hogy örülök neki hogy egy ilyen szakembert behívtak a csapatba. Sokszor az az érzésem, hogy gbors-nak is ott lenne a helye...
-
válasz
CPT.Pirk #12821 üzenetére
hihetetlen ez az Abu-vallás, komolyan mondom - nagyon otthon van a srác a HW-ek működésében, de azt ő sem tudja megjósolni, melyik játék mennyire lesz érzékeny a GPU-k egyes korlátjaira. eddig az összes shader-intenzívnek kikiáltott játék közül egyedül a R6:Vegasban van számottevő előnye a 3850-nek a 9600GT-vel szemben.
ettől még lehet, hogy a Diablo 3-ban 1.5-szer olyan gyors lesz, de:
- akkor is arra számítok, hogy 60fps VS 90fps-ről beszélünk
- hiszem, ha látomja, és a magas ALU:TEX aránytól nem hal meg a GF8/9, csak arányosan lassul - a "meghaláshoz" iszonyú magas érték kell...
tzsolesz: dehogy. jelenleg minden szegmensben egyértelműen jobb az ATI, ezt az egyet kivéve - de amit kritériumként fentebb leírtál, annak egyik kártyájuk sem felel meg. a 9500GT pedig tényleg vicc (elég rossz vicc).
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12738 üzenetére
Nem fogyaszthat olyan sokat, mert 800 helyett csak 500 milló tranzisztor zabál.
A 256 bit meg nem lesz rossz! Az ár meg teljesítményarányos lesz, több lesz mint a 4670, de hasonló fogyasztással bír majd, reméljük.
PH!-s teszt meg egyikről sincs még, de nem is érdemes rohanni 4670-et venni! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12693 üzenetére
Majd ha lemegy 10K-ra az ára. megint nem akarom elszúrni a vásárt. Mondjuk ez nem 24K, hanem csak 18K, de akkor is.
Egyébként jó kis kari. Az a baj egyébként hogy most nincs kessem cserélni, meg az az igazság, hogy életem következő karija, nem biztos hogy alsó kategóriás lesz. Meg fogok kísérelni egy 4850-est karácsony környékén. Mindenesetre, már holnap a kezemben lesz egy szép Asus 4850, mivel havernak összeraktam egy gépet PCX-en, és holnap jön meg. Na majd az szép lesz, csinálok róla egy csomó fotót.
-
-
dzsambo
tag
válasz
CPT.Pirk #12647 üzenetére
A mai állapot, firss driverrel ment a játék egy 20 percig, azóta semmi a ccc ne jön be, a folyamatok között ott van, de nem lehet elindítani a gpu cloc tool meg valami hibára hivatkozva nem indul el, az alaplap, proci okozhat ilyen hibát? amit programot ajánlottál az megy szépen, folyamatosan 30 és 60 fps között mozog mérés közben,
-
dzsambo
tag
válasz
CPT.Pirk #12645 üzenetére
A túlmelegedésre én is gondoltam, csak nem tudom megállapítani a kártya hőmérsékletét. A gyári hütőnek elégnek kellene lennie. A kártya tetjén van egy ati feliratú bga ami nagyon meleg és nincs rajta hűtés, ez nem tutom mennyire befolyásolja. Tuning nincs. A drivert a sapphiretech oldaláról sedtem le, ez az: Catalyst 8.8 HOTFIX for HD2K/HD3k AGP cards and WinXP 32-bit
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12639 üzenetére
Ez jó. Csak az a baj, hogy az én Sapphire-om kék színű. Eltértek a megszokottól.
Nincs hír valami nagy processzor robbantásról AMD részről. Mert ideje lenne már valamit fakítani. Nem bánnám ha odapörkölne az Intel-nek. Mert addig én proci téren intel-nél maradok. Bízunk benne hogy a VGA részleg kihúzza a kakiból a levegőért kapkodó halacskát.
-
Mercutio_
félisten
válasz
CPT.Pirk #12602 üzenetére
Nem kérdés, hogy 4670 lesz, csak régebben volt 2600XT-m és tudom, hogy ebben a házban már az is milyen meleget csinál
épp a VGA limit miatt kellett eladnom és most, hogy kijött a 4670 végre talán visszajutok megint egy ilyen antec-be
, de ahhoz ugye az kell, hogy a hőtermelés ne legyen nagyobb, mint a 2600XT-é volt.
fagy53: A 4670 is megáll 59W-nál és szőrösfánk 64 fokig tudta max. tekerni a maghőmérsékletét
-
-
7600GT
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12538 üzenetére
Köszi szépen, de nem szeretnék semmit sem átbuherálni a karin, csak gondoltam lejjebb állítom a feszültséget fölösleges wattokat megspórolva ezzel. Olvastam katt777 írását az ATT-ről és ő ott simán tudta állítgatni az X1950XT feszültségét, ebből gondoltam, hogy én is tudom majd.
-
válasz
CPT.Pirk #12530 üzenetére
szerintem reálisak a topicban linkelt tesztek, próbáltam, mit tud az én kártyám fele sávszéllel,
AA nélkül 10-30%-ot, AA-val akár 50%-ot is lassult. a 4670 magasabb core órajele ebből valamennyit le fog faragni, de szerintem konzisztensen lassabb lesz a 3850-nél, AA-val meg kb. annyira lesz stabil, mint egy 256M-s 8800GT -
Blood Mage
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12523 üzenetére
no elolvastam a cikket...
4670? háát... majd meglátjuk eggyenlőre a azt kell kideríteni milyen minőségű táp van a gépben. Meg az kompatibilitás is... abba az alaplapba amibe belement a HD2600 abba belemennek a malyi karik is?? azaza PCI csatlakozós a hd vagy nem is tom miket kell nézni
?
-
Blood Mage
senior tag
válasz
CPT.Pirk #12521 üzenetére
óó igen igen ezt a cikat el akartam már régebben olvasni csak nem volt rá időm, azóta meg elfelejtettem...
meg tudom tudom HD4850 és 70est kell venni de én itt 30.000Ft-ig bezátólag gondolkozok... ergó maradnak az eddigi kártyák esetleg ha ati akkor 3870 de az meg túl sokat fogyaszt. de 88GT-nél nem kell jobb kari. HD2600pro után meg pláne... azon Gears of war tökre akad és messze nem mex grafikán. nekem emg 88GT-m van és igen csak kiakad a 62fps limitnél. ergó hova több erő?? UT3 detó ez a helyzet. COD4 még jobban fut -> a most kijövő cod5 el sem lesz gond. Minden játék megy rajta maxon a Crysis meg külön kategória. (Vannak a PC játékok meg a Crysis
) (nem az enyim lesz a kari, haveré) 10.1 is hova? még a 10er sem használom XP lévén, és mindjárt itt a DX11...
-
robag83
csendes tag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12356 üzenetére
Nem értem akkor sem, annyi pontot kellene kapnod. Nem mintha ez számítana, de ez nekem gyanús. Valami baj lehet ott. Mondjuk nálatok beleszólhat még szerintem a proci drivere is. Írd át a registriben a proci ID-jét, hátha.
futtatás--> regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWER\description \system]"ProcessorNameString"= ezt írd át
Mondjuk: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
Ezt én onnan másoltam ki.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12307 üzenetére
Nekem volt celeronom (533Mhz FSB, 256Kb L2), senkinek nem kívánom, nem is játékos PC-be lett tervezve, arra akkoriban ott voltak az AMD, és utánuk következtek a P4-ek. Na most azt vettem észre hogy az Everest CPU Queen-ben a cerka kapott bő 1100 pontot, úgy hogy már tuningolva is volt (3.3 Ghz-re a 2.8Ghz-ről) a P4 (2Mb L2, 800Mhz FSB, HT)pedig alapon 3400-at, tuningolva 4500 pont (3.8Ghz-en). Az alapórajelen is kemény 3-szor jobb pontot kapott a P4, tuningolva meg inkább hagyjuk is.
A P4 nem rossz proci, és szerintem az utasításkészletbeni eltérés, és a L2cache méretén kívül a rendszerbusz is visszofogja még a Cerkát, 533 vs. 800Mhz. Mindkettő prescott egyébként. A cerka a mai napig megvan arégi gépemben egy radeon 9550 mellett, amit sajnos nem képes kihajtani sokszor.ÉÉÉÉS erre akartam kilyukadni, a cerka a 2600-at semmilyen formában megsem mozdítja, semmi értelme mellérakni normális VGA-t.
Az új egymagos cerkák már 800Mhz-es FSB-vel, és 512Kb L2 cache-el jöttek ki, ráadásul conroe architectúra, és nem prescott. Az már jobb mint egy P4 állítólag. Az még annyira nem is vészes, persze nem hajtja ki az sem.
Ja az E1200-as cerka 2.2Ghz-en asszem valami 10000 pontot kap cpu Q-ben, nemrég vettem egyet egy gépbe mostoha húgomnak.
Tuti hogy jó játékra is. Ua. mint egy E2160 csak nem 1Mb L2, hanem 512kb.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12243 üzenetére
Szerintem egyik se, Windows XP SP0, max. SP1.
Sok olyan embert ismerek aki fél a frissítésektől mint a tűztől, meg az ő gépét ne fogja az update ha épp jön egy hibajavítás...
#12244 fagy53: Pedig milyen pöpec kis "OS" volt a 3.11, IE5 is kijött hozzá, mókás volt netezni vele.
(Mire rájöttem hogy kell egy NT-hálózathoz készült patch, hogy menjen a netmegosztás XP-vel... de sikerült.
)
-
Vanrota
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #12236 üzenetére
a agp-hotfix_xp32_66267.exe-t letöltöttem de először a megjelenítés vezérlőnél azt írja ki:
hogy ez a szoftver nem ment át a Windows Logo tesztelésén és ha feltelepítem veszélyeztetheti a rendszer stabilitását majd a catalyst control center telepítésénél állandóan ezt írja ki: Érvénytelen parancssor-paraméterek.Windows Installer. Veziószám: 2.00.2600.0
Copyright 2000 microsoft corporation. minden jog fenntartva. a szoftver egyes részei az Independent JPEG Group munkáin alapulnak.majd kb. 50-szer rákattintok ennél az állandóan megjelenő windows installer ablaknál az okra és mikor végig nyomom vége a telepítésnek és nyoma sincs a control centernek.
-
Chaser
legenda
válasz
CPT.Pirk #12165 üzenetére
Diablo 3 biztos nem, régebbi gamek meg a mostaniak közül FEAR és Stalker, bár azok se épp frissek.
#12166 VaniliásRönk: Jobb lenne lehet a 3650, de az beza 3-4k-val drágább, arról meg úgy tudom hogy 2600xt-vel szintén kb pariban van, ennyi +kiadást nem ér.
#12167 fagy53 : 86gt-t ismerem, melegszik azt tudom, evvan, de múltkor még 3k-val olcsóbb volt mint a 2600xt, most meg drágább, és az ő ára maradt fix.
#12168 tzsolesz : Lehet fél évre, lehet 2-re, passz, nem sokat játszok, nagyon hosszútávra nem gondolkodok, ilyen ütemben jövőre nagggyon olcsón már 3870-et is lehet venni, ezt meg pár k-s buktával el tudom adni. Csak úgy tudom azok jóval többet esznek, olyan cuccokat meg nem szívesen rakok a gépbe.
szerk: 1ébként ez lenne az ati vga
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12158 üzenetére
A régi számozás szerint ez lenne a 4600XT, a 4650 a PRO, a 4450 a 2400pro, és végül a 4470 a 2400XT.<--- javítsatok ki ha tévedtem.
Ahhoz képest 3x-or erősebb a 2600XT-től, nem semmi. Remélem valami 15-17k-árban jön ki, mert másképp nem éri meg majd ebben a nagy árversenyben megvenni. Ahol egy 4850 32K-ért is van, na meg a 3850 16K-ért. Nem mindegy.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12108 üzenetére
De csak azért érdemes a frissebb drivert felrakni, hogy megnézd a különbséget, mert voltak esetek amikor a régi jobb volt!
gyiku: fura, mert a laptól függ, hogy kell-e. Ez a Giga akciója, de az alaplapokban, amelyik CF-re alkalmas, 2 db x16-os sávval rendelkezik, kell lennie egy hídnak, ha nincsen akkor kilopják az élelmesek.
-
KMT
addikt
válasz
CPT.Pirk #12082 üzenetére
Az érdekes, mert én tuti, hogy utánad rendeltem és ma odaaták. Mondjuk az eladó csajszi nézett egy nagyot, hogy ez ennyibe kerül. Tehát én lehettem az első aki átvette. Du 3 fele. Úgy tűnt, hogy az eladók nem tudtak róla.
Biztosan az nem tetszett nekik, hogy hármat kértél.CF csati persze nincs benne, és 1800-ért adtak volna, azt is rendelésre... lehet nem lesz így CF-em.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest