-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
válasz
szabonagyur #229116 üzenetére
Nem rossz kombó persze az 1.5 sem, de azért picit kár, hogy elveszett így picit a Cupra eredeti “jelentése”.
(Persze más márka is meglépte, lásd Ford a Mustanggal.)
-
slett27
addikt
válasz
szabonagyur #229123 üzenetére
Igen, csak nem akarok dicsekedni már.
Ez lesz az én utam. Sima szívó.
-
slett27
addikt
Sziasztok ! 2006 Seat Leon 1.6 MPI, rádión szinte semmilyen adót nem tudok fogni. Ez a fejegység problémája lesz vagy inkább antennatalp ? Végigkerestem itt fórumon nem találtam infot. Köszönöm,s
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Meg tudnátok-e nekem mondani, hogy milyen, iletve mennyi váltóolaj kell az 1.4.es motorral, JHN váltóval szerelt autóm váltójába? Kell-e hogy stimmeljen a gyár által előírt számsor? Köszönöm.
-
bim
veterán
válasz
imyourfriend #229093 üzenetére
Igyekszem a turbót is cserélni de most arra nem futja. 8-10e km.-ként olajcsere összes szűrővel és nem taposom neki. Nagyjából ennyit tudok tenni érte. Ha valami gyanús hangot hallok akkor azonnal kiderítem és cserélem. Legutóbb generátor szabadonfutó+ vezetőgörgő csere volt.
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
szabonagyur #229081 üzenetére
Mármint ez még egy “rendes” Cupra, ami úgy is megy, ahogy egy Cuprának kell…
-
Hans meg ha pályázunk és a magyarnál szélesebb az út akkor nem találja rendesen a közepet és ezt megfejeli azzal hogy ha nem érzi a kezem a kormányon akkor olyat sípol h Iza már képtelen aludni a kocsiban.
-
1stVikman
senior tag
Nem vagy vele egyedül!
Legjobb, mikor egy hosszabb úton változik a hőmérséklet és többször is sípol.
Meg amikor a szélvédőmosó szintje épp határon van és terepviszonyoktól függően sípol, aztán eltűnik a jel, aztán megint sípol és így tovább.
Egy hangerő állítás vagy merjek nagyot álmodni : választható értesítő hang az elviselhetővé tenné azért. -
-
426os
őstag
válasz
bul07 #229105 üzenetére
Ma én is kicsit összeszorítottam a farpofáimat, mert menet közben néha csippant egy nagyon rövidet a Golf, de ahogy odanéztem a műszerekre, nem mutatott semmit. Aztán kiderült, hogy az övbekötés jelzése volt, ahogy a telepakolt jobb1-en bukkanóknál ugrált a cucc, de ez épp csak egy pillanatra jelzett be
-
bnorci71
addikt
válasz
simonjoe #229107 üzenetére
ja hát ezt nekem is mondta a gyerek "VW ott valami sárgának világítani kel"
-volt 400e+Km Crafterje futár autónak- és ezért a karácsonyi túrán nem foglalkoztam én se a tengeralatjáróval.
Mondjuk 3hete vásárolt autónál nem volt őszinte a mosolyom, de lehozta a gép aztán orvosoltam a DPF nyomásszenzor problémát. -
válasz
Corsa02 #229098 üzenetére
Azért ez friss VW tulajként okozott némi fejtörést, és nem is jöttem rá, csak már itthon vidultunk rajta amikor sikerült dekódolni. Na, azóta az összes információs és hibajelzésről van egy fénymásolat a kesztyűtartóban.
#229099HdRew:
Bölcs döntés, nem szabad Őket provokálni, mert nem lehet tudni a végkifejletet! -
válasz
HdRew #229095 üzenetére
"sárga cucc neki felvillan"
Erről a drága jó feleségem jut eszembe, amikor kétségbeesetten felhívott, h világít valami bálna az óracsoportban. Hosszas fejtörés után sem jöttem rá, majd itthon láttam, h alacsony a szint az ablakmosó tartályban.Azért egy diag jó lenne, mert van egy pár "sárga cucc" a rendszerben!
-
Corsa02
őstag
válasz
HdRew #229095 üzenetére
Szia!
Be kell menni vele a szervizbe és frissítsék le, volt több szoftvernyűg vele, van olyan ami okozhat ilyet. (bár a sárga cucc felvillan infó nem sokat segít
)
A szerviz ismerni fogja a problémát, hibátár is lesz. Egyébként érdemes egyszer levideózni is amikor produkálja és a szerviznek átadni/megmutatni. -
HdRew
őstag
Sziasztok!
Após céges kocsinak kapott egy '24-es Skoda Superb-et, és mostanában elkezdte azt, hogy valami sárga cucc neki felvillan és nem tudja indítani a kocsit. Ez nem mindig jön elő, van amikor kis idő után beindul, de eléggé randomnak tűnik. Valami elektronikusan lehet gatya, mert amúgy meg a motor a megbízható 150 lovas dízel.
Tudtok valami típushibáról esetleg, ami ezt okozhatja?
Köszi a segítséget előre is!
-
imyourfriend
őstag
Nem olyan rossz a helyzet azért, ezek a motorok még minőségi alkatrészből készültek jó eséllyel el is fog futni 7-800 ezret megfelelő karbantartással.. arra figyelnék azért ha a turbó hordja az olajat el ne köszönjön a motor idő előtt emiatt. Idővel az ECU megtanulja. EGR Valve alignment-re gondolhatsz ezt tudja a vcds igen.
-
szabonagyur
félisten
Egy érdekes dolog, hogy nézem a Cupraofficial.hu oldalt szerviz ügyileg, ők legközelebb Debrecent hozza fel.
Aztán ha megnézem itt Nyh-n a Platán autóházat ott tudok Cupra időpontot is foglalni
Akkor mégis lenne itt is?
-
szabonagyur
félisten
válasz
grizlisandor #229085 üzenetére
Mondjuk szerintem ami nekünk van pont, hogy csak névben Cupra
-
grizlisandor
veterán
válasz
szabonagyur #229081 üzenetére
Cuprából könnyen ír az ember, nem remeg meg a keze.
-
Henry1990
tag
válasz
Corsa02 #229082 üzenetére
Sokat nem tudok az előéletéről. Céges kocsi volt eleinte a Seat-nal, ami igazából lehet jó, és rossz is. Kereskedésben vettem, garanciával, így csak reménykedni tudok, hogy a következő 1 évben/30.000km-en kijönnek a gondok rajta. 94.000km van benne, első ránézésre nem tűnik egy lerúgott darabnak.
Szerelő barátom hamarosan megemeli ma a kocsit, és átnézzük. Hibatároló üres volt, gondolom törölték... De 200km után nem jött egy hiba sem.
-
Henry1990
tag
válasz
tasiadam #229080 üzenetére
Igen, az egyértelmű, hogy az olaj világos. De mint írtam, az előzőekben hamar feketés lett. Lehet hogy a motorban volt lerakódás, vagy a turbóban.. Erre igyekszem jobban figyelni majd.
Apropó van bármi jele annak, ha a szeleteket tisztítani kell? Az olajfogyasztáson kívül?
-
Corsa02
őstag
válasz
Henry1990 #229078 üzenetére
Azért ez is sötétedett, barnult már, de az olajnak ez a feladata, olaj diszpergens adalékai szuszpenzióban tartják a szennyeződéseket és ezért sötétedik, pláne egy dízelben, már akár pár km után fekete, ami normális. A Te autód valszeg pályán futott sokat, nem annyira kokszos és sokat cseréltek benne olajat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
grizlisandor #229076 üzenetére
Nem, ez csak Seat Cupra
-
norrberth
addikt
válasz
Rendes autó, rendes motorral 🤌
-
Henry1990
tag
válasz
Egy délután tettünk bele 200km-t, és abszolút megértem azokat, akik mellette voksolnak. Egészen élhető, mégis kellően erős ( talán kicsit erősebb is a kelleténél)
Ma megnéztem az olajat benne, elvileg ment már a kocsi vele 4000km-t, és baromira meglepődtem... Az előző turbo-benzines kocsijaim kivétel nélkül, olajcsere után pár kilóméterrel később, feketés volt az olaj. Ebben:
szó szerint megnéztem, hogy a nívó pálcát nem-e a kocsi mögötti motorolaj dobozba dugtam-e be. Lehet, hogy ez a normális, de engem meglepett
-
erdey_a
addikt
válasz
szabonagyur #229066 üzenetére
lehet, hogy félrérthető voltam
szóval maxi kéne, de nincs most (csak jövő tavasszal), ezért a nem maxit akarjuk megvenni, ha jó a méret, mert az van, de amúgy maxit szeretnénk, mert ott biztosan jó a méret. de az nincs. -
bim
veterán
válasz
imyourfriend #229054 üzenetére
Sajnos csak az EGR.-re jutott idő. [kép] [kép] [kép] [kép]
A szívócsinkot majd a turbócserénél eltakarítom. Sajnos szórja az olajat azért alakult ki ez a szép torlasz.Most határozottan jobban veszi a lapot. Nyilván ez 110 megfáradt paci, de határozott terv elérni a 7-800e km.-t vele.
Igazából leszereltem-kipucoltam-felszereltem-beindítottam és semmit nem tettem vele. yt.-n néztem videókat ahol vcds.-ben állítottak valami értéket ezért kérdeztem hátha valaki tudja. -
válasz
IntelKiller7 #229069 üzenetére
Ez nekem sajnos nem sokat mond. 🤗
Ha van a menüben "App Connect", akkor tudja. -
válasz
IntelKiller7 #229065 üzenetére
Nekem erősen úgy rémlik, hogy lényegesen gyorsabban töltött a csere után [link] . Csak a 4. fotón szereplő aljzatot vettem meg Golfhoz.
A gyárilag AA-s Golf 7 az biztosan erősebben töltött.VISZONT nem vagyok meggyőződve, hogy 2015. 01. havi autó AA/CP képes lesz, a Golfokban 2015. nyarától van még a lehetőség, akkor jött ki a MIB2.
-
Henry1990
tag
Sziasztok. Majdnem egy éves keresgélés után, megtaláltam amit kerestem.. egy 2018-as Leon Cupra 300, DSG váltóval. Szaladtunk is vele ma gyorsan 200km-t, nagyon rendben van a kocsi
-
IntelKiller7
veterán
2015/01 havi Highline Passat B8-am van.
A könyöklőben bazi lassú az USB-s töltés. Ha esetleg cserélném az USB portot egy Carplay-es modulra azon kívül, hogy utána már aktiválhatnám a Carplayt, a töltés gyorsulna valamennyit?
De láttam Alin USB C-s portokat is. Ezeknél elérhető magasabb töltés, vagy felejtős és vegyek egy szivargyújtós töltőt inkább? -
erdey_a
addikt
válasz
szabonagyur #229062 üzenetére
de, maxi kéne, csak nincs "felesleges" a német anyacégnél, ahonnan most át akarunk kérni kocsit. csak sima van... azzal meg én fogok szívni, ha csak ledöntött üléssel fér el a motyó...
holnap elmegyek egy használtautó kereskedésbe, megnézek egyet élőbe, mert minden centi számít. -
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog #229060 üzenetére
Nem maxit keres
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Bizonyára hülye kérdésnek tűnik, de megőrülök, hogy nem jövök rá megoldásra. Lényeg, hogy pár napja vettem egy VW Sportsvan-t, eddig minden szuper, egy dolog zavar, hogy a dátum 10 nappal korábbi napot jelez. Óra/perc az 1 percet siet, pont nem számít, de az a 10 nap igen.
Hogyan lehet átállítani a dátumot? Rákerestem persze google, de ahol mindenki másnak a nyelv választás alatt megjelenik a Set time and date, nekem az nincs ott (mondjuk azok Golf 7-esek, de műszakilag azonos az alap, kifejezetten Sportsvan dátum beállításra nem találtam semmit). Kis kijelző alatti gombbal pedig csak óra/perc állítható, dátumot nem tudok. Ötlet?
-
BigBlackDog
veterán
Márkaker nincs a környéken? Esetleg ott rá tudnál mérni. Vagy arra írtad, hogy nincs maxi?
-
-
erdey_a
addikt
válasz
BigBlackDog #229055 üzenetére
de itt is csak a padlón mérnek, a támla tetejénél nem...
80x80x80-as gépet kellene betennem, meg még pár kisebb dobozt, apróságokat.
kicsi lesz ez nekünk... maxit akartunk, de az most nincs eladó ott ahol vesszük.
vagy marad a kétszemélyes használat. -
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, egy 5 üléses 2021-es VW Caddy (nem Maxi) megvételén gondolkozunk. Fontos lenne tudnom, hogy mekkora a csomagtartó mérete (szélesség, mélység) beszerelt 5 üléssel, a hátsó üléssort felhajtva, ill. azt kivéve.
A neten mindenféle értékeket találok. a kedvencem, amikor a hátsó üléssor aljánál mérik a mélységet, pedig az ferde, tehát egy bútorlapnál ez a méret számít, de én egy 1m magas gépet akarok berakni.
Ha van valakinek ilyen (vagy jobban tud guglizni), megmérné nekem? -
norrberth
addikt
válasz
daniel2121 #229047 üzenetére
Állandóan engem keresnek..
Szerintem az új fékfolyadék mérőm kell nekik, vagy a Stanley készletem 😹
Ezek már a síkosítót elővették az autósoknak. -
bim
veterán
Üdv.
Kipucolnám a 411e km.-t futott AHF. EGR .szelepét mert elég kormos. Utána kell valamit matatni OBD11.-el? -
Czimby
addikt
válasz
dellfanboy #229044 üzenetére
Nem tudom, megnézni se csak hétvégén, de akkor már egyúttal cserélném is.
-
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
Passat B8, 1.4 TSI, 150hp, Sedan, 2WD, 2016
Gyertyákat cserélnék, de eltérő információkra akadok.
NGK-t szoktam mindenbe tenni, így most is azt tennék.
Ha kikeresgetem pl NGK katalógusból akkor a PZKER7B8EGS-t kapom, ugyanez pl a Kauffer ajánása is.
De a Bárdi és más oldalak meg a PKER7A8DES-t írják.
A különbség a hosszban van és emiatt a szikrapont is 1mm-el eltér.
Valaki meg tudná mondani 100%-ig biztosan, hogy mi kell bele? -
d4d
aktív tag
Jó napot, a moderát úr javaslatára néztem be ide. Egy vw mérnököt keresek aki segíthet végleg tisztázni egy kérdést.
2012-es VW Up! 1.0 MPi, 44kW, motorkód: CHY
Kérdés, gyári olaj előírás VW 502.00 vagy 504.00?
Négy márkaszervizzel beszéltem és úgy néz ki az 502es a nyerő, de a porsche m5nél, igaz pont itt nem nézett utána alváz szám szerint a fickó, de elég harározottan állította, hogy 504 kell bele, az 502 nem jó...
Google szerint (ai) meg mindkettő jó,
For Volkswagen (VW) engines, like the CHYA, CHYE, and DAFA, the recommended engine oil is a full synthetic 5W-30, 5W-40, or 0W-40. The specific oil should also meet the relevant VW specifications for your engine, such as VW 502 00 or VW 504 00/507 00. The oil capacity for these engines is typically 3.4 liters (service fill).
Ezt kellene tisztázni. Köszi.
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #229024 üzenetére
Mifelénk mindennapos az igazoltatás itt a Román határ mentén.
Bejárhatom a belső megyéket Balatont, Budapestet sehol nem fognak megállítani, sőt még igazoltató rendőröket se látni, de Püspökladánytól bárhol lehetnek és vannak is. Debrecen Berettyóújfalui Biharkeresztes Komádi villogóval is kivesznek, a sima igazoltatásokon kívül.Így az itt szaladgáló kocsik esetén fel se merül a szabálytalan fóliázás
Lehet, de én úgy tudom hogy színezve nem lehet a fólia a B oszloptól előre, van ilyen kézi műszerül is a fény áteresztőképesség mérésére
Rákerestem ezt találtam
[link]
A bizonyos “B” oszlop előtti ablakoknak tehát minimum 70% fényáteresztéssel* kell rendelkezniük. A mögötte lévő ablakokon nincs korlátozás, bármilyen sötétségű fólia megengedett.Viszont aki külföldre is jár érdemes megnézni hogy azokban az országokban mi a szabály ahova jár. Mert mint a kötelező tartozékok terén is van eltérés(Romániába is van plusz dolog a magyarhoz képest, kötelező tartozék a tűzoltó készülék meg 2db háromszög)
Szerk,
Megírtam elküldtem és utána olvastam tovább a hozzászólásokat, hogy ugyan ez volt írva
De már nem törlöm -
426os
őstag
válasz
Corsa02 #229032 üzenetére
Hm most megnéztem ezt a cuccot, nekem is ilyen van, bár Aliexpress-es változat. Enyém mágneses, de az nem annyira stabil. Ha leengedem menetközben az ablakot, akkor kicsit kihajlik néha. Ki kéne találnom valami tartót hozzá, mert ami volt mellé az öntapadós és nem maradt a helyén. Amúgy szerintem az a nagy előnye megvan még ennek, hogy télen leveszi az ember és világos van, nem kell bunkerben ülni.
-
-
Sza_Sa
senior tag
Nt ceramic 90 volt, 45% ir visszatartással, 99% uv blokkolással.
És akkor 10%-os mehet fel, nem 5, ahogy fentebb írtam.
norrberth: jobb gyártóknak van, de amúgy is azt érdemes nézegetni. -
Sza_Sa
senior tag
Nekem 2 autónál volt első oldalüvegen, ott arra kell figyelni, hogy fóliával együtt sem lehet 70% alatt a fényáteresztés. Ezt jobb telepítők tudják mérni, anélkül nem adnak bizonylatot. Amikor megfelelő a telepítés - jogszabályoknak megfelel - kap az üveg és a fólia közé egy sorozatszámot, egy műbizonylatot, meg egy könyvecskét, amit a yardnak lehet mutogatni.
Amúgy az autók többségénél maximum az 5%-os fólia mehet fel szabályosan, mivel a gyári üveg is színezett valamelyest.
B oszloptól hátrafelé akár koporsót is csinálhatsz az autóból, egy szabály van: a hátsó szélvédőt csak akkor takarhatod ki teljesen, ha megvan a két külső tükör.Infravöröst nagyon jól blokkolja a fólia, meg az UV-t, nem melegszik annyira a beltér. A teljesen víztiszta fóliák is nagyon jók ebben, emlékem szerint közel 100% uv-ir védelme volt a Skyfol NT Ceramic 95 fóliának, de majd megnézem.
-
norrberth
addikt
válasz
bul07 #229021 üzenetére
Engem megzsanettoztak az első ablakon levőért. 😁
Mostanában úgy megvannak erre zavarodba a rendőrök.
Minden autóson testüreg vizsgálatot végeznek.
De kajakra, úgy néznek befele az autóba.
Kúrnak meg mindenkit.
Arról nem beszélve Navosok is rávannak szállva a vállalkozókra. Addig kutatnak évekkel visszamenőleg amig nem találnak egy apróságot.
Kurva üres lehet az Államkassza.
Helyi csoportokba panaszkodnak hogy 10 év alatt nem volt erre annyi igazoltatás mint most 1 hónap alatt.
És nagyon trógerek! Szóval addig kutakodnak amig nem lelnek valamit. -
bul07
nagyúr
válasz
chopin42 #229020 üzenetére
Bármilyen fólia bukó műszakin ha nincs papír/műbizonylat(LLumar ilyen kártyát küld [link] ), sőt a rendőr is nézi.
Talán csak az átlátszó UV szűrős nem gond a hatóságnak.Öcsém kocsija majdnem teljesen kívülről is kapott egy átlátszót, és sehol nincs rajta kavics nyom
Új autó esetén én egyből rakatnék rá, nem tétel a kocsi árához képest és lassan egy kavicsnyom javítás árához képest is -
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Van egy 1.4.es roomsterem öt sebességes manuális JHN váltóval. Talán szereltek ezzel a váltóval több autótipust is. Milyen hajtóműolajat kellene vennem bele ha lecserélem?
Ezeknek az autóknak a könyvei már nem írják :( Köszönöm. -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
[link]
Ebben EA211 motor van szerintetek, illetve mennyire valós az ár, már megint ezzel jövök hogy gyanúsan olcsó-e vagy sem?
Tudom, hogy meg kell nézni személyesen, de mivel pár órára van tőlem, gondoltam megkérdezem, hogy egyáltalán érdemes megnézni?
Mivel hibrid és automata, gondolom nagyobbak a hibalehetőségek.... -
chopin42
őstag
Üdv! Nyár van, meleg, sok-sok napfény és gondolkodtam, hogy a lassan 20 éves oktávot mivel védhetném meg belül. Van hozzá méretpontos árnyékoló a hátsó ablakokra, 45 ezer itthon, külföldről mire bekerül, kb hasonló (Car Shades).
Jönnek a nyomkövetős videók, withcar ilyeneket árul (az enyémre pont nem), a kommentelők drágállják, "ennyiből megvan a hátsó fólia."
Nosza, fel is hívtam egyet Pécsett, és alap fóliával 66 ezer áfával...Legalábbis nem volt szó semmiféle extra UV vagy ilyenekről.
Kérdés: ez nem sok kicsit 3 ablakért egy sedanra? Vagy ennyi az ára, és a kommentelől vannak eltévedve? -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #229005 üzenetére
Ha alis akkor átlátszó körömlakkal kend le mert hamar megfog kopni. Körömlak meg megvédi.
Amúgy átlátszó körömlak univerzális autókiegészítő, kasznin bármi hiba kőfelverődés egyből le lehet vele keni hogy ne kapjon vizet, kis rozsda pontok azt is le lehet hogy ne kapjon vizet. Régen a üveg lámpákat is ezzel kentem ha kavicsot kapott és lett egy kicsi lyuk.
-
norrberth
addikt
🥰
-
imyourfriend
őstag
Ugy tűnik a legújabb verziójú szoftver már megfelelően számítja a fogyasztást 4.4/100-at írt a fedélzeti és 4.34/100-ra jött ki pedig igyekeztem pár kattanást rátölteni 754km / 32.7 liter prémijum lónyál.
-
imyourfriend
őstag
válasz
grizlisandor #229001 üzenetére
4/4 csere esetén van garancia, nincsenek olyan szigorú feltételek nem kérnrk számlát a munkáról ajánlást tettek, hogy cseréljem ki az üzemanyagszűrőt bár ez alap dolog.
-
grizlisandor
veterán
válasz
imyourfriend #228999 üzenetére
Garanciális feltételeket megírhatnád.
Mondták, hogy van 4/4 csere esetén, meg stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest