Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen joysticket vegyek?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
válasz
Atish19
üzenetére
Arra gondolok én is. Előre is köszönöm a képet, nagy segítség lenne. Nekem meg se mozdul, pedig elvileg kiakadási ponton túl is volt… igen a fém kapcsos.
Csavarhúzóval van valami tipped addig is? Ugye vékony legyen, lapos, és nem túl széles. Vagy nektek is nehezen jött ki csavarhúzóval? -
MunezXBK
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
Az jó lehet. Enyém valami 13.000-es, azzal mindenhogy vakítottam.
-
imyourfriend
őstag
7000 lumen azt írják róla.
simonjoe: mivel megjártam az ablak felhúzó kapcsolóval így egy olyat szerettem volna venni amiből jócskán adtak el és van jóféle értékelése. Alapvetően meg vagyok elégedve az Osram gyári D3s-el, de azért a kíváncsiság hajt emellett tisztában vagyok vele, hogy Ausztriában szigorúbban nézik ezeket a dolgokat.. bár ha nem vakítom el a szembejövőt akkor csak nem szereltetik ki a xenon fényforrást, hogy megvizsgálják.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
Hány Lumenes? Az én régiómban nem elérhető, így nem látom.
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
...miért nem a (majdnem) 360°-osat vetted meg? Sokkal jobb a vetítési képe!
[link]
-
Atish19
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Gyárban speckó vékony pofájú mini fogóval szedjük ki. Azzal pillanatok alatt kiugrik minden roncsolás nélkül. Amennyiben ebben is ilyen V alakú összenyomós fém klipsz van. Ha szeretnéd majd befotózom neked. Amíg nem kaptunk fogót mi is 2 csavarhúzót használtunk amúgy.
-
imyourfriend
őstag
[link] ma este megrendeltem egy ilyen D3S LED-et a xenon helyett, 12 pénzt megér a próba gondolom be kell állítani a fényszórót így nappal lenne célszerű eljutnom a szakihoz.

-
Emunem
őstag
van valakinek valami tippje, hogy ezt hogy a bánatba lehet kiszedni? Turiban ment, audiban ment, régi passzatban ment, ebben meg az egész hülye rendszer csak roncsolódásos kivételre van tervezve, hogy vegyen a paraszt egy egész napellenzőt.
Random kiesik a helyéből a forgó ponton, kisebb rázkódások, hőmérséklet változás stb..
megnéztem fórumokon, videókat, de ott mindenhol szétbarmolták az egész müanyagok, és csak úgy tudták kivenni. Én meg nem akarok karcos tető kárpitot, meg új napellenzőt csak ezért venni. Van valami megoldás erre, hogy kivarázsolódjon. Szerelöm azt mondta, hogy kasznis nögyógyás ismeröse kivenné, csak most eltört a keze a csávesznek. Engem meg roppant bosszant, hogy random kipottyan, aztán meg fityeg a kábelen.
Egy egész délutánom elment rá aktívan a levarázsláson, kis csavarhízókkal, ahogy a "gyári" leírás mondja, nem jött le sehogy se, van egy hosszú csőrű fogóm, azt meg tudnám flexelni, hogy jó legyen a vascsipeszek leszedésére, de két irányú a csipeszek tartása, és rohadt szük. Aki ezt kitalálta, az............... (és most mindenki azt képzel oda, amit akar)... Minden normális autón csavaros megoldás van, ezen meg egy ilyen ördöglakat.
Azok a pöttyök a kárpiton meg a napellenzön részben tölem, részben szerelö újja nyoma, még azokat le kellene takarítani, de annyira bosszant a dolog, hogy nincs idegrendszerem azzal is foglalkozni.
Előre is 1000 x hála annak, akinek van valami használható információja.

-
426os
őstag
Ezt csak úgy itt hagyom, mert VW. Random Lidl parkoló, Ausztria.
-
boti19871125
csendes tag
Sziasztok, lassan rászánom magam a rossz lambdaszonda cseréjére az 1.6 BSE Golfomban. Van vmi bevált módszer a kiszedés megkönnyítésére? (üzemmelegen, melegítve a csonkot, vagy hidegen jó előre befújkálva ilyesmikre gondolok)
-
6030D
addikt
válasz
Corsa02
üzenetére
Mi a vélemény a 2020-as Leon PHEV-ről? Azon erősen gondolkodom. Ugyanaz a méret, mint az O3, csak kicsit kisebb a csomagtér. Viszont a 30-40 km hatótáv tökéletes lenne nekünk a napi dolgokhoz, és nem kellene nyektetni a motort. Nem mellesleg még a 70 Ft-os árammal is olcsóbb a km, de persze a felár elviszi a különbözetet.
-
zoo8800
veterán
Van valakinek infója, hogy az új Passat / Superb PHEV hajtás mennyire problémás?
Egyelőre nem aktuális a csere, de egy ilyet nagyon el tudnék képzelni következő kocsinak, mondjuk 2-3 év múlva. -
426os
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
G7.5nél nekem is így működik, bár a 2x villantást nem próbáltam még. Villantás nélküli autó mód deaktivilásra én a rezsókapcsolót használom (Auto -> tompított állás), de nagyon ritkán van ilyen.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem előre tolva visszaveszi. Ha nagyot tolok előre, akkor rakja refire.
-
Atish19
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Világítás kapcsolón ha kikapcsolod az automata módot akkor leveszi az auto refit is ha aktív a refi ha nem. Más megoldást én sem találtam.
-
BigBlackDog
veterán
-
kulu22
aktív tag
Sziasztok, van valami titkos trükk arra, hogy: amikor a fényszóró kapcsolóm autó állásban van (mert általában ott van), 1x rányomok a refire, akkor átvált ugye az is auto-ra első körben - na és ebből az állapotból kiszedni úgy, hogy ne kelljen a "rendes" kört megtenni, vagyis az állandó refit kapcsolni majd úgy le? Magyarul egy mozdulattal vissza a sima tompított állapotba, kikapcsolva az autorefit. Nyilván a bajuszkapcsolóval szeretném valahogy megoldani, nem a lámpakapcsolóval bűvészkedni lentebb. Remélem érthetően írtam le. Golf 7.5.
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Megesik az ilyen a legjobbakkal is sajnos nem kell hozzá india

-
imyourfriend
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Addig jó míg nem Indiából érkezik az ilyesmi gyász szett.. [link] ez a turbóvízcső megy az 1.2 gen3-as puretech-re egyenesen Indiából érkezik persze olyan minőségű volt az első pár szállítmány 100 ezret ideküldtek abból 20ezer rossz volt a tavalyi évben! Hozzáteszem újkori ára nem hogy a 22 ezer forintot, de még az 5 ezret se nagyon érte el.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
daniel2121
üzenetére
A Victor Reinz-el felváltva hoznak/hoztak tömítéseket, pasztákat stb.
-
válasz
Coyot
üzenetére
Bizonyára úgy szakszerű.

Érdekesség még, hogy a G7 műanyag csavarja és O-gyűrűje lazán kibírt 2 olajcserét. Eleinte mindig újat vettem, de a korábbi versenyszerelő (
) egyszer azt mondta, hogy ennek semmi baja, kár lenne kidobni. Ugyanerre jutott az aktuális szerelő is, aki amúgy elég elfogult a gyári / prémium minőségű alkatrészek irányában.
Nem zárom ki, hogy 3x is fel lett használva, már nem emlékszem.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Köszönöm szépen!
Aftermarketben mindkettőre (N0138157 és N0138158) ugyanazt az Elring 591.840 tömítést hozza 1/4, ill. 1/5 áron.
De gyárit veszek!@Joe: Múltkor csak tömítést cseréltünk, jól tömít. (Ráadásul nem gyári volt, mert én a G7-ből kiindulva műanyag zárócsavart vittem magammal, helyben derült ki, hogy visszatértek a fém olajteknőhöz, szerencsére a szerelőnek volt kéznél passzoló alumínium?/acél? tömítése.)
-
Fandango
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Ma vissza vittem a szervízbe, nem tudtak semmit csinálni vele, mert hibakód mentes a kocsi. Semmivel nem tudtak előhozni hibát. Azt mondták, ha valamikor mégis hibát dobna, akkor hívjam őket, és megpróbálnak a leghamarabb fogadni. Nyitva hagyták a munkalapot, és semmit nem kellett fizetnem, az eddigi munkáért.
Bízom benne, hogy hibamentes marad a kocsi.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Tavasszal lenne egy szelepfedél tömítés csere. BCB motornál ha már bontódik mit érdemes cserélni? Vezérlést szoktak de az még nem kell pár évig. Hidrotőkék itt lennének vagy ahhoz már a hengerfejet kellene levenni?
-
imyourfriend
őstag
Sziasztok,
Szerdán szeretném kicseréltetni a bölcsőben a szilentet 2015 1.6 cr kombi autón. Gyári szilent megérkezett, szükséges hozzá esztergáltatni egy behúzó kúpot.
Megkérem akinek van ilyen a szervizben megméri a kúp hosszát és az átmérőt amire össze kell húzatni a szilentet? Jobb híján rámérünk holnap délután, de jobb lenne tudni hogy a 93mm-ről mennyire kell összehúzni mielőtt beér a bölcsőbe.
[link] ilyen típusú. -
szokeherceg
tag
Sziasztok! Octavia mk4be szeretnék néhány extrát beszereltetni. Tudtok ajánlani valakit? Kecskemét környéke előnyben.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
A Seat Aronaba szerelt 1.0 tsi 116 lóerővel szíjas vagy láncos vezérlésű motor? Illetve kb hány km után kell cserélni, ha szíjas?
-
426os
őstag
válasz
hodostamas
üzenetére
Én kivágnám ez esetben a megfelelő méretben és benéznék mögé. Szerintem nem lesz ott kábel, de ne legyen igazam. Ha nincs, akkor be kell húzni, de nagyvalószínűséggel akkor is oda rakod a lámpát, szóval a műanyag kilyukasztásával nem okozol nagy problémát. Alternatívaként vedd le a borítást (mondjuk kivágni is jobb, ha nincs a helyén) és akkor nem roncsoltál semmit.
Aliexpress-t ajánlom beszerzésni forrásnak, vannak nagyon jó led-es lámpák, amik plug&play mennek a gyári pilács helyére, és fényerősségben köröket vernek rá. -
válasz
nVIPER
üzenetére
Nincs motorbeázás, teljesen más konstrukció, nem hűtőfolyadék hűti az elektromos hajtást hanem olaj. Akku problémák voltak vele, de erre van is visszahívás. Sok, szoftveres nyűg, kb segített a sok frissítés. Kamera hibák a 360 fokos rendszerben, töltéshibák (ez hardveres és szoftveres hiba is) Spoiler hibák, nem csukódik... na egy szó mint száz, FL előttit nem vennék, viszont FL után nagyon jó lett!
-
426os
őstag
válasz
hodostamas
üzenetére
A legegyszerűbb, ha megnézed. De ilyen tényleg van, hogy nincs bent gyárilag a világíás? A helye megvan?
-
nVIPER
senior tag
Az E-TRON GT elég kívánatos. Van infótok róla, hogy milyen? Itt is előfordul az E-TRON suv-nak a motorbeázása (vmi ilyesmi rémlik korábbról). Milyen évjárattól érdemes ezeket venni?
-
hodostamas
addikt
Sziasztok,
VW touran 2020. A csomagtérben a világítás nincs bent gyárilag. ahogy nézem megvenni bárhonnan meglehet, kérdés hogy a kábel ott van -e?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egyelőre akkor hagyd figyelmen kívül, ha legközelebb érzed akkor szerintem motorháztető fel és kicsit körbe kell szaglászni. De! Az 1.5TSi nagyon érzékeny szándékosan ezekre a rendszerekre, ha AKF vagy PCV hiba van, rögtön lámpát gyújt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
norrberth
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jók ezek az új autók
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Motortérben körbenéztél? Ott lehetett érezni? Bent csak akkor érzed, ha behozza a ventilátor.
Tankszellőztetőre nagyon érzékeny szoftveresen, ott bármi van már gyújtja is a lámpát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tankszellőztető szelep hiba pl. Ha nem fordul elő többször nem foglalkoznék vele.
-
szabonagyur
félisten
Péntek du. pár percig bentről lehetett érezni benzin szagot, van értelme vele foglalkozni? Honnan jöhetett vajon?
-
JSandor
tag
válasz
N.otorious
üzenetére
Én is ki akarom cserélni a G7-be de rákerestem hogy kell.....
Ki kell venni belőle az egész fényszórót.... [link] Az összes kedvem elment.
-
zuchy
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Én ezt használom, szerintem elég jó fénye van, nem villog senki szemből. Nekem annyi volt, hogy beszerelés után kicsit feljebb világított, ezt be lehet állítani a lámpán lévő magasságállító csavarokkal. Utána pöpec. 6000k a fénye.
A5 D3S Xenon-os fényszóróban.
-
N.otorious
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Köszi, elmentettem.
-
yodamester10
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
[link] Itt találod
Most nézem jelenleg nincs nekik,a típust keresd eddig nekem bevált. -
N.otorious
senior tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Akkor lehet egy ilyenre beruhazok, alin osram d3s hozza ledbe, de az osram nem gyárt ilyet, legalabbis googlben nem találtam, de hasonlit az általad vásárolt kissebbre.
-
yodamester10
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
Hi!Igen több éve használom a Golf GTE ben semmi gond vele.Lényeg egyezzen meg teljesen a gyári mérettel.A képen a felső a régi az alsón már jobb a hűtés és kisebb,mindegyik 6000k.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Napelem
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Hajtókar, sor, AXS, középrész, pedál, MRP Új
- BMW 325XI 3.0L sor6 218LE 2008
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy egész délutánom elment rá aktívan a levarázsláson, kis csavarhízókkal, ahogy a "gyári" leírás mondja, nem jött le sehogy se, van egy hosszú csőrű fogóm, azt meg tudnám flexelni, hogy jó legyen a vascsipeszek leszedésére, de két irányú a csipeszek tartása, és rohadt szük. Aki ezt kitalálta, az............... (és most mindenki azt képzel oda, amit akar)... Minden normális autón csavaros megoldás van, ezen meg egy ilyen ördöglakat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
tégy belátásod szerint.
De gyárit veszek!