Hirdetés
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyomtató topik
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Azonnali fotós kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bezony! Ellenőrizniük kellene kb mindent is....de szarnak rá. A munkalap alapján dolgoznak, ami oda van írva azt megcsinálják és tolják ki az autót. Nekem még kérésre se néztek rá a hűtőfolyadékra pedig szóltam, hogy minimumon van.

Nincs itt már erre idő, a flottások tizessével viszik az autókat, darálják, írják a milliós számlákat...stb.
-
szabonagyur
félisten
-
tibbike01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Olajcsere szerviz
és
Ellenőrző szervizMindkettő 2 év vagy 30ezer km.
Ha az olajcserét kinullázzák, attól még az ellenőrző szerviz marad úgy, ahogy van, kegyeg a 30ezer km vagy 2 év.Olajcserénél csak olajat és fékolajat cserélnek.
Ellenőrző szerviznél meg szűrőket, gyertyát és minden mást, amit kell (valójában itt nem ellenőriznek semmit, csak a munkalapra írt dolgokat megcsinálják). -
Coyot
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Na, amúgy ez az ami nagyon durva, jellemzően elmennek 350- 450ezret nagyobb baj nélkül - legalábbis az én féle v6 3.0 tdi - 2010, és az ujabbak még egyszerűbbek is. Akkor az a netes átlag beállitás róla, hogy nem is tudom olvastam-e jót róla... Jah hát az első 400k km jó vele

-
tibbike01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs 2 évnél semmilyen "néznek valamit".
Vagyis akkor van, ha kevesebbet mész mint 30ezer km 2 év alatt. Mert akkor a 2 év jön el hamarabb. De ha 20ezret mész évente, akkor szinte évente viszed szervizre. -
LógaGéza
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mondták, hogy a köztes cserét nem állítják be az autóban, szóval az nem befolyásol semmit.
Van pár apró hiba amit fel akartam hozni a szerviznek, meg pár posztból azt láttam, hogy van szoftverfrissítés (Corsa02 esetleg ezt meg tudod erősíteni?), de nem olyan fontos, szóval várok vele. Kicsit szomorú, hogy nem látom sehol mennyit ment a belsőégésű motor, jobban tudnám mikor lesz aktuális... -
szabonagyur
félisten
válasz
LógaGéza
üzenetére
Alapjaban véve 30.000 km vagy 2 év.
A 400 napot azért írja mert attól, hogy elvitted úgymond köztes olaj cserére még a 2 évnél is néznek valamit, ezért mondták, hogy amikor az autó majd kéri amúgy is.
Ha megnézed 2 számlálód van ilyenkor, ez lehet különböző.
Szerintem tied sem rugalmason van.
-
válasz
LógaGéza
üzenetére
Akkor tán a hibridekbe kisebb tankot tesznek, a mild verzióba is. Volvo PHEV is csak 45-ös volt, 45,01 a rekordom. MX-5 szintén 45 l, annak a közelébe se értem, 37-nél már "meg akar halni".
outsiders: Fater Ignise 35 literes, az elvan 5 literből 100-ra.
#239770 Qru : Ha minden kötél szakad, van 20 liter 100-asom még a télről, a Mazdával 400 km-re elég lehet.
Amúgy pánikkeltő, kattintásvadász, nem számol a nyers kőolajjal. -
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Ekkora tényleg, mindenhol ennyit találtam, 40 fölött még nem tankoltam bele soha. Első kattanás után akkor tankolok csak, ha nyaralunk és még teleteszem itthon az autót
Akkor utána úgysem állok meg párszáz kilométerig. Én is örülnék a nagyobb tanknak, de van ennél rosszabb. Faterom Toyota Corolla Cross valami 34 liter, sima 1.8 hibrid..... A 2.0 motor mellé jár a 40es tank....
Biztos sokat fog az önsúlyon a kisebb tankkal.... -
tibbike01
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Első éves szerviz? Az mi a csuda? Ilyenről még nem is hallottam.
Az autót akkor kell vinni, amikor a fedélzeti kiírja, 2év/30ezer km, amelyik hamarabb bekövetkezik.
Ha sajátod és jót akarsz, akkor az olajcsere szervizre, 15ezer kmnél viszed el, de ellenőrző szervizre ráér akkor, amikor kéri az autó. -
LógaGéza
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Nekem még 4-essel kezdődőt se sikerült tankolni

Első éves szervíz hogy működik? Mikor vittem első olajcserére, azt mondták legközelebb akkor menjek, amikor az autó kéri. Na már most ez alapján még van 400+ napom, és 13700km-em... Ezek szerint nem kötelező az első éves szerviz? -
Cheesy
őstag
Audi A4 B5 1.6 ARM motorkód 2000-es évjárat
Hogy férek hozzá a gyújtáselosztóhoz? Az egyik gyertyapipa lehúzásakor (speciális fogóval!) elrepedt és leszakadt a gyújtókábel. Rendeltem új készletet, UNIX-ban van is, de hogy tudok hozzáférni? Van ehhez valami manual? :S -
válasz
Emunem
üzenetére
Is!
1. A tágulási tér hiánya
A tüzelőanyag a föld alatti tartályokban hideg, de amint bekerül az autódba, elkezd felmelegedni és tágulni. Ha „csurig” töltöd, nem hagysz helyet a táguló benzinnek.2. Az aktívszén-szűrő (EVAP rendszer) védelme
Az EVAP rendszer megakadályozza, hogy a benzingőz a levegőbe jusson. Ennek lelke egy aktívszén-tartály. Ha túltöltöd a tankot, a benzin bejuthat ebbe a szűrőbe, ami ezt rosszul viseli, tönkremegy benne a szén. Rohadt drága cserélni.3. Előfordulhat, hogy csak felesleges pénzkidobás lesz, mert az üzemanyag egy része a túlfolyón keresztül a földre folyik menet közben.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Ebben minden bizonyára igazad van.
(tágulhat, aktívszenes szűrő és egyebek). Ezek tudatában (is) szeretek a 3. kattig tankolni, aztán onnan még kerek literig
, a Mazda 1-2-szer már visszaköpte a végét.
"Megpúpozva" nem teszem le az autót. Azt is tudom, hogy nem szabad(na) kijárni belőle szinte teljesen.
-
válasz
outsiders
üzenetére
Pontosítok annyiban, hogy az utóbbi 10 évben nem láttam 8xx-et, előtte talán-talán.
45 littyes tank, biztos vagy benne, vagy csak ennyit tankoltál legtöbbet?
Golf 7-betöbbször*tankoltam 55 litert, és az hivatalosan 50 literes. A mostani G8-ba is tettem már 51 litert, ez is 50 hivatalosan (még ki kell épülnie a bizalomnak, hogy 55-ig elengedjem).Szerk: *utánanéztem, 55 litert csak 1 alkalommal sikerült, akkor porzott a tank. 51-52 liter sikerült sokszor, legalább 10 alkalommal.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
280-ig van a skála.
BigBlackDog: azt lefelejtettem (a fürdőkádból írtam), hogy 810-es range-et én még nem láttam benzines autómban
, talán 7xx-et 1x-2x. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mert sport modell. Bubi is 240-ig van skálázva, aztán 190-nél nem nagyon megy többet.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Végig.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Az állófűtés már jó pár hete nem is ment és használat után azért mindig kap 20-30 kilométer egybefüggő menést, szóval legyen már elég neki ennyi a visszatöltéshez!
De téli szezon után majd adok neki egy regeneráló töltést, hátha segít. Így, hogy írtad, véletlen sem szeretnék garancia ügyintézéssel VW részvény értéket csökkenteni.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Rendszeresen tönkreteszed az akkumulátort az állófűtéssel. 🤷 Viccen kívül. Megvonnám Tőled a garanciát.
(Aránylag sok VW részvényt birtoklok.)A képet illetően ugyanezt látom az alábbi különbségekkel:
- rövidebb a hatótávolság,
- hosszabb a sebességmérő,
- mutatja a váltóolaj hőmérsékletét,
- 6:08-kor még alszom.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Azért mert reggel 6-kor zaklatod, még nem ébredtek meg az átlagfogyasztást kijelző pixelek
-
BigBlackDog
veterán
Hiába, lassan itt az első szerviz ideje; mennek a méterek, kopik a szoftver. Már átlagfogyasztást sem jelez ki.
(Focvis, ne nézd a képet!)
Nem meglepő módon újraindítás után helyreállt a világ rendje.
-
válasz
imyourfriend
üzenetére
Soha nem volt olyan bajom vele ami nem elhasználódás volt. Értsd a befecsik és turbón túl 200-300k méter között semmit nem kért a kötelezőn felül. Bizonyos esetekben én ragaszkodom cserékhez de Hansnak semmi baja nem volt. Max más volt, ott látványosan jöttek elő a dolgok idővel.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Veszélyes szekerek ezek, igazából nem is tudom olvastam-e jót a 3.0 v6-ról legyen az bármely generációs.. persze gyártottak belőle 4 ezres v8-at is meg 4.2-es ezekben már komoly ménes lakozik.. ettől független bele se merek gondolni vagy 3x annyi baj lehet a motortérben egy mezei 1.6 vagy 2.0cr-hez hasonlítva.

-
Emunem
őstag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Valszeg megint paszuly, golf, vagy nagyon jó árasított A4. 2018-2021 között. Már nincs babakocsi, se kis ágy, elvileg elférünk kisebben is. Elektronyos még nem jön szóba, mert fater nyugdíjba megy, így nekem másik meló hely, ezáltal másabb lesz az autózási szokásaim. (Cégesautó?)
Itt is bukó lesz, 17e€ volt most valszeg 10-9e€ lesz a reális ára. (11,5e€-t hirdetem)
-
-
-
-
-
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, remélem minden úgy lesz ahogy írjátok és lesz minden is. Ma, hogy történt ami, kicsit jobb a kedvem és kevésbé sötétnek látom az autó buzulós jövőmet is

-
-
Vastag bukó volt - de ugye a kategória predesztinálta a dolgot. 2 éve volt hirdetés alatt. Jelenleg nincs olyan ami a büdzsé és a kívánalmak közös metszetében lenne és az elmúlt 1,5 év alapján ez nem is valószínűsíthető.
Morris: sajnos ez is eljött, de ugye mindennek örülni kell manapság
Az új gazdája - ha nem csal az emberismeretem - nagyon örül neki és már a nevén törte a fejét. Remélem jó helyre került! -
-
No srácok, mai nappal lezárult egy korszak. Szép volt, jó volt , megsirattuk de Hans elkelt.
Jó emlékeimben megtartom a csoportot ( simonjoe neked nem felejtem el hogy nem akarod megmutatni a kocsidat!
). Hogy mi és merre lesz még homályban leledzik. -
Lacess
tag
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Üzemanyagszűrőt mikor érdemes cserélni egy 2015-ös Octavia mk3 1.4 TSI-ben? jelenleg 224k km van az autóban 165-el kerül hozzánk, azalatt biztosan nem volt cserélve. Igazából nincs tünet, élő adatok is jónak tűnnek.
-
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Kedvelem őket én is, nem az ő saruk igazából a dolog. Előre mondták, hogy nem szokott feltétlenül zökkenőmentesen menni a szoftverfrissítéses művelet. Kommunikálnak, ügyintéző csávó is kifejezetten normális. Nekem sikerült beszívnom, hétfőn hívom őket és kérdezem a csereautót ha nem lesznek meg, mert nem lesz mókás a napi 35km bringával melóba.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jó motor, de az egy sportmotor inkább, a karaktere is olyan. Érzékeny, csak 100-as benzin, 8-10e-ként olajcsere, ha pályanapoztál akkor utána.
Zabál mint a disznó, de olyan a hangja, hogy csak taposni akarod neki mindig
-
szabonagyur
félisten
Formentor VZ5 motorjáról vélemény?
Az adózás részét egyelőre emésztenem kell, de tetszene a 2.5L 5 hengeres motor

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad mini 6 A15 (2021) 64GB karcmentes - 100%-os akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Sapphire Nitro+ RX 5700 XT 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(tágulhat, aktívszenes szűrő és egyebek).
, a Mazda 1-2-szer már visszaköpte a végét.
, talán 7xx-et 1x-2x.
Nem meglepő módon újraindítás után helyreállt a világ rendje.

Mármint az esés…
Nagy meccs volt!! Nem maradtál le semmiről, Te személyesen fogod látni!!!
Valszeg majd Te is kapsz egy impulzust és meglesz az utód. Nálam eladni volt pofon egyszerű, az "pótlást" több mint két évig kerestük, de csak türelem!