- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
na egy kis tuningal elértem a 10000pontot 05-ben, 5000-et 06-ban. a proci 2442MHz-n, a VGA 850/900-on ment.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most uninstalláltam a teljes drivert, ráküldtem a driver cleanert, felraktam újra a 7.11 véglegest, most jó minden.
AVP2 szépen megy 8xAA és 16x Anizo melett!
(kb. 2002-es game)
mod:
AGP-s karik helyett vegyetek egy s939-es rendszert, proci filléres, lap filléres, ramot nem kell cserélni, táp is elég, és vidkari is jobb/olcsóbb... Nem a régi celeronok meg bartonok mellé drágán agp-s kari.mod2:
Egy tipp az amd gpu clock tool 100%-os procihasználata esetén: szóval ctrl+alt+del, aztán katt a folyamatok között az exe-jére, bezárás, mikor megkérdezi hogy be akarod e zárni, akkor nyomni neki nem-et, erre bejön a progi, és lehet használni. -
he7edik.
addikt
válasz
VaniliásRönk #3380 üzenetére
Van nekik raktáron
potom 48K-ért -
FreeZer25
csendes tag
Akkor most légyszi utoljára tisztázzuk hogy az AGP-s hd2600xt-hez melyik driver ajánlott, mert itt mát mindenki mondott mindent, és teljes zavar az egész
-
aya
addikt
válasz
barnam_ #3381 üzenetére
Köszi elolvastam.
Másik problámám, a test drive unlimited kb 3 perc alatt csontrafagy, zene megy a kép meg nem nagyon. Esetleg erre valami?
vpu recovery enabled vagy disabled-en legyen?
Az overdriveot bekapcsoljam?
Amd clock tools fent van, akkor elég abban emelni az órajelet, nem befolyásolja a beépitett overdriveot? Mert gondolom az a szar. -
aya
addikt
Beújitottam egy asus 2600xt karit, 850/1600.
Kezdetnek ennyi ram 1.4ns 1720-nál már ujrainditja a gépet
Gyári overdrive-val huztam, mert nem tudom van-e jobb huzóprogi. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
7.11-el nem tapasztaltaok problémákat? Nálam telepítéskor (7.10 Crysis hotfixes volt fent) először szólt, hogy frisebb a CCC, mint amit feltenne, de aztán végül felment gond nélkül. Aztán pár játékban problémáim lettek:
Star Trek Bridge Commander intro videó alatt no signal, de játék jól ment.
Alien VS Predator2 és a Primal hunt indítás után no signallal végződött
Meg egy régi Z katonák szintén no signal.Most visszapakolom előpzőt, hátha megjavúlnak a dolgok...
-
neo4d
csendes tag
Lenne még 1 kérdésem! Egy kártya telejesítményében mit befolyásol az h PRO vagy XT?
-
athomi
veterán
Az új driverrel (7.11) sokat gyorsultak a kártyák (bár már a 7.10-esnél is javult a helyzet), ennek ellenére az x1950pro erősebb kártya egy kicsivel. A GDDR4-es nem éri meg, nem sokkal gyorsabb a GDDR3-asnál. Én vagy egy 2600XT-t vennék 22k-ért vagy megvárnám a 3850-es sorozatot.
-
neo4d
csendes tag
Láttam itt a proharver oldalán a teszteket, mely szerint az 1950pro elég sok játékben megverte a HD2600xt kártyát,de bizonyos forrás szerint később jöttek azok a driverek, amelyek 75%-os gyorsulást eredményeztek. Igazából hd2600xt-t vennék, csak a teszt eredemények láttán kicsit elbizonytalanodtam. Egyébként sok különbség van a GDDR3-as és a GDDR4 kártyák közt?
-
neo4d
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek meik lenne a legjobb választás?
Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4 (30300Ft)
Asus X1950PRO/256MB (34200Ft)
Sapphire Radeon X1950PRO 256M GDDR3 (31600Ft)Nem is annyira az ár a lényeg, hanem inkább a teljesítmény.
-
athomi
veterán
Azt hiszem a kártyám vége, amit stabilan bír: 820/1200Mhz! A ram kellemes csalódást okozott
, de a GPU-ban kicsit csalódtam. Na jó, ha belegondolok, hogy az alapórajel 600/800Mhz, akkor ez egész kellemesnek mondható.
-
Tomate
veterán
Ez mi a f*szom már
Ez már kész raktárbázis
-
WD40
aktív tag
Szerintetek az normális, hogy ha pl Wordben, vagy a böngészőben elkezdek kijelölni egy mondatot, rákapcsol a 2600xt ventije? Amikor befejezem a kijelölést, akkor lehalkul, visszaveszi a fordulatot. De van, amikor csak úgy magától kicsit gyorsabban, pár mp múlva megint lassan forog. Ugyanez van, mikor görgetek egy oldalt, de csak a görgetés idejére.
Aztán, ha egyszer elindítom a Control Centert, felpörgeti az Everest szerint 71%-ra a ventit. És ha egyszer elindítottam a CC-t, akkor hiába zárom be utána, csinálok bármit, marad 71%-on. Újabb elndításkor marad csak megint halkan. Van ebben valami logika?A driver a gyári CD-ről telepített, a CC szerint 8.401.00-es, ez nemtom hányas Catalyst akar lenni....
-
válasz
CPT.Pirk #3346 üzenetére
Hát... nem tudom, hogy olvatad és a hsz-emet, de odabiggyesztettem, hogy meg vagyok elégedve. Én alapból nem értem az 1600-as őrületet, mert egy 17 collos monitoron marhára nem látni nagyon a különbséget 1280-hoz képest, így én 1024 és 1280-ban játszok. Élsimítás, meg ilyesmit pedig akkor teszek fel, ha viszi. Ha nem, akkor nem, nem halok bele
-
Én 21-ért kaptam GDDR4-es Sapphhire-t
Pont úgy muzsikál, ahogy kell neki és amire számítottam. Nem egy erőbajnok játékokban, de HD-ben nagyon oda teszi magát! Játékokban pedig kicsit szerényebb re állítok mindent és már jó is
Meg vagyok elégedve.7600-ról tértem vissza az ATI-hoz, mert annak a drivere és a tv out kezelése nagyon rossz, finoman szólva. Erre rádugom a tv-t és nézem, nem kell bajlódni vele
-
krapulax7
csendes tag
sziasztok!
Bocs,ha nem témába vág a kérdeésem, de tudtok abban segíteni,h hol lehet kapni most aránylag jó áron HD2600XT 256Mb PCI-E GDDR4-es kártyát?
néztem több helyen, de mindenhol a GDDR3-as van, sőt a nagykerben /ramir.s/ sincs GDDr4-es...előre is köszi a segítséget...
Krap.
-
athomi
veterán
válasz
barnam_ #3336 üzenetére
Sapphire-ben nem látok sehol 256-osat (pedig van), a többi márka meg drága. Bár a Sapphire-t sem veszi meg 15-17k-ból.
jasohn: Nézz szét használt cuccok között, hátha találsz vmi kedvedrevalót 15-17-ért. Mondjuk egy 7600GS GDDR3-at vagy egy 7300GT GDDR3-at (olyan 13-14-ért már lehet kapni).
-
jasohn
tag
Sziasztok!
Sztetek megéri megvennme egy 2600Pro 512est 25k-ért vagy nem?
Én sztem sok egy kicsit érte
De ha mondjuk le tudom az árat vinni 18k-ra akkor már megérné?
Vagy milyen karit vegyek akkor 15k-ért,csak Ati legyen ja és AGP!!
Köszi -
barnam_
nagyúr
válasz
Jon Mathias #3326 üzenetére
Lap tetején: "adataim"
-
barnam_
nagyúr
válasz
Create. #3322 üzenetére
A vinyód is új, vagy az még az előző konfigból maradt meg?
A PS akadozás ha jól emlékszem AGP-s vga-nal volt. Mégpedig azért, mert amikor elfogyott a vram, és a rendszermemóriához kell nyúlnia, belassul a chipset és az AGP sávszélessége miatt. A megoldás az AGP apertúra méretének legalacsonyabbra állítása. De PCI-E-nél nincs ilyen. Szóval én futtatnék egy töredezettségmentesítést.Egyébként nálam is csinál ilyen hibát, de csak egy játékban: Race07. És az a legfurcsább, hogy csak külső nézetből. Megy a játék, megakad egy pillanatra, és megy tovább. Ez ismétlődik. Közben a vinyó nem csinál semmit.
(#3323) MatyeeAM2: Van egy olyan érzésem, hogy nem tudlak lebeszélni a CF-ről, ezért meg sem próbálom
Régebben láttam egy CF tesztet, de az régi driverrel lehetett, mert sok esetben csak az X1950Pro-t érte utol, néha lassabb is volt nála. -
barnam_
nagyúr
válasz
Jon Mathias #3316 üzenetére
Én a helyedben eladnám a 2600XT, hozzátenném a másik 2600XT árát, és egy jobb vga-t vennék. Sokkal jobban járnál, mint a 2600XT CF-el.
-
Úgy todom a márka mind1 csak a típusa legyen az.
-
athomi
veterán
válasz
efegyke #3313 üzenetére
Legalább tedd off-ba.
Ráadásul mikor írtam hogyan kell feltenni a drivert, leírtam hogy nem biztos a hibátlan működés. Gondolom, ha véletlen nem működött volna rentgeteg idődet felemésztette volna a régi visszatétele. Ha folytatni akarod a gondolatmeneted akkor priviben tedd, ne szemeteljük szét a topikot! Egyébként senki nem kényszerített a 7.11-es feltételére. -
Tudna valaki segíteni abban hogy miért akadozik szinte minden játék? (nagyon apró akadások és rendszertelenül)? Nekem se dobott többet a 7.11 inkább pár ponttal alatta volt a 7.10nek.
-
master(én)
tag
háj
teszteltem 1 kicsit3Dmark05 , alapon minden .: 8386 pont
húzva: proci 2400mhz-en ramok 800-on osztva ,3D kari alapon : 9228 pont
húzva: proci 2500mhz ramok osztva 834mhz ,3D kari alapon: 9334pont
azért látszik h alapon a proci kevés alá.. de végre láthattam h mekkora különbség van alapon és húzva..
sztem holnap emelek egy kis órajelet a vidkarin is..hátha gyorsulni fog -
WD40
aktív tag
Nah, végre sikerült szereznem egy Sapphire 2600xt-t 256mega ddr3-mal. Röhej volt ez a hét. Mászkáltam vagy 6 boltba. Ebből kettőben biztosítottak róla, hogy ezt AGP-ben még nem gyártják, nem lehet kapni.
Jó. Persze. Viszlát.
A következő boltban mikor ugyanezt mondták, elmeséltem, hogy létezik ilyen, sőt, már láttam is. Nagyot nézett az eladó, hogy biztos 2600? Nem 1600? Mondom nem. HD2600. XT. És AGP-s.
Majd tegnap végre megvettem, és ha nem lennék lusta, elvinném, és a hitetlen eladó arcába nyomnám, hogy nem gyártják? Akkor ez mi? Prototípus? Akkor eladom magának 50eért. Nekem jó üzlet lenne.Namindegy. Ilyenek vannak. Hát...
9600Pro után valahogy nagyon más, furcsa 1680*1050-ben maxon HL2-zni akadásmentesenDe nem kaptam hozzá Black Boxot, pedig láttam képen olyan dobozt
Szerk: a "hitetlen" szót nehéz leírni : )
-
barnam_
nagyúr
válasz
Jon Mathias #3305 üzenetére
Két db ugyanolyan típus kell. De minek akarsz te CF-t?
-
Jon Mathias
senior tag
Szerintetek ha 2 2600xt cf ben akarok hajtani a márkának is 1eznie kell? vagy elég ha az órajelek 1eznek?
-
-
athomi
veterán
Ha vki dobta fel a 7.11-es CCC-t AGP-s kártyához, akkor az leírhatná működik e rendesen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest