Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stevve #11605 üzenetére
urak, urak, már megint az nVidia = Sátán szinten tartunk
legyetek már realisták: ha átnevezitek az .exe file-t, akkor a driver nem alkalmazza az alkalmazás-specifikus profilt, és akkor is lassabb lesz, ha csak teljesen legális optimalizációkat tartalmaz. ezt csak úgy lehet ellenőrizni, ha a képminőségben is mutatkozik különbség - a Crysis-ben a 8800GT megjelenésekor valóban volt ilyen, és én sem hiszek a driver bugos verzióban, de azért az .exe-átnevezés-lassulás esetek többségében nem ez a valóság (ill. az ATI kártyákkal is ugyanez a helyzet - csak próbáljátok ki a BioShock DX10-es változatával).
az meg, hogy az nVidia kártyák számára kihasználható optimalizációk vannak egyes engine-ekben, túlzottan nem meglepő - az nVidiás mérnökök nyilván nem azért ülnek a gyártóknál hónapokat, hogy az ATI kártyákon jobban menjen a játék. ezzel nincs semmi baj addig, amíg az optimalizációk hatására ATI-n nem megy lassabban - ilyen is van, sajnos, de itt sem ez a többség.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
stevve #11295 üzenetére
Kodekcsomagok és társaik elég gyorsan tele tudják szemetelni a gépet, mondjuk ebből.
Mintha azt nem írtad volna, hogy kicsit be is kéne állítani, ahelyett hogy "Next, Next... Finish" módszerrel telepíti...#11292 modern5: Azt elárulnád végre, hogy milyen gyártmány a kártya? ASUS, Sapphire, stb?
-
modern5
tag
válasz
stevve #11273 üzenetére
a baj csak az hogy az előző kártyámmal mentek a 720p-s filmek. Azonos codec, azonos lejátszó (media player classic, k-lite, quicktime alternate) A kártya egy nagyon gyenge geforce 7300 256 DDR volt
... ez idegesít nagyon... de megnézem amit likeltél hátha úgy csoda történik és köszi.
-
válasz
stevve #10966 üzenetére
2.5 GHz eddig
. Nagyon jó ez a ref. Sapphire hűtő is a 3850-en. 50%-os fordulaton tartva 46 fokos idle és 60 fokos terhelés alatt. Ezt nevezem. Kíváncsi leszek, ha "csilla" kezelésbe veszi, mennyiben változik. A CPU-t nem nagyon merem igazán megrángatni, mert Brisbane és a valós hőmérsékletéről nem tudok semmit, ráadásul gyári hűtő van rajta.
-
válasz
stevve #10835 üzenetére
Kicsit nagynak tűnik ez nekem...
Egy Asus M2N-E SLI alaplapon [link] a VGA-tól távolabbi PCI-E foglalatban van egy tvkártya, neh lehet, hogy zavarná az Accelero S1-et? Túl kevés hely maradna a hőnek távoznia, venti meg már végképp nem férne oda.Akkor ez felejtős, azt hiszem.
Nincs gond a gyári Sapphire hűtéssel, de kicsit zavar, hogy ez lett a ház leghangosabb hűtője.Esetleg egy GFX Chilla? Az vékonyabb. 138 x 215 x 33 mm helyett csak 115 x 161 x 20 mm venti nélkül. Persze drágább is kicsivel. Így lenne értelme passzívan használni, hogy ott egy másik kártya? Végülis a ház oldalán ott egy 9 centis venti és még van pár benne. Eh, nagy dilemma.
-
fatal`
titán
válasz
stevve #10709 üzenetére
Na felraktam az oldallapokat. Az eredmény: Az egész ház full forró lett még a táp is, meg a ventik is hangosabban pörögtek. Mindez kb 5 perc alatt, a VGA is felment alapon 61 fokra. Le is vettem azonnal, most egy szobaventivel keringetem a levegőt még egy fél óráig hogy visszaálljon
MÁS: Én egy 7600gsről váltottam ugye 2600xtre. Mielőtt beraktam a kártyát szépen eltávolítottam a forcewaret, drivercleaner miegymás. Beraktam a 2600XT-t felraktam a catalystot és LASSABBak voltak a játékok mint előtte. Friss winnel kb +30-40% teljesítményt hozott. Tehát bármilyen hardvercserénél(vga, proci, alaplap) érdemes a wint újrahúzni szerintem.
-
Zolee11
senior tag
válasz
stevve #10730 üzenetére
Én viszont láttam, egy gépben 2 kártyát is annó, és simánt ment mindkettő
Lehet, nem minden lap kezelte, ill. a PciE kora óta nem kelezeli a lap az ilyet.
De ezt elhiheted, enkem, hogy VGA kártya esetében sem kell leszedni, mert nem meghajtóroncs ahogyan te nevezted. Több nyomtatót is telepíthetsz, vagy egeret, vagy akármit. Igaz egyszerre csak 1 VGA-t használhatsz. De mind2 driver fennt maradhat.
Én a 6600Gt után simán beraktam és használtam a 2600XT-t, és az égvilágon semmi gond nem volt.
CPU csere esetében, 1000%, hogy nem kell reinstall, csak alaplap esetében kell újratelepíteni a wint.
-
Futto
csendes tag
válasz
stevve #10658 üzenetére
AGP-s
Igen, ismeretlen eszköz volt, illesztőprogram frissitéssel felnyomtam a drivert de nem volt hang! Ezért le tiltottam, de amúgy azt minek kell? Nem volt fenn semmi. mert nvidiás kártyát cseréltem benne, és természetesen mielőtt kivettem volna a gépből uninstall minden nvidia szoftver, meg a videokártyát is eltávolítottam az eszközkezelőből. A drivecleanert nem ismerem, egyszerű program? -
BabLeWeS
csendes tag
válasz
stevve #10602 üzenetére
tudom hogy nem szabad vagyis ajánlatos levenni én ezért nem is veszem igaz hogy kicsit hangos a gép a 7venti miatt de ez van ezt kell szertni
de a téli megoldás az jobb, csak beindítani nehéz -10C körűlde komolyan ha megy a gpu 60-80C-n akor ugyanabban a járékban átlag 80-120fps-t kapok ha meg előtte nagyobb game-val jáccok és feljebb megy a hőm. ( 108C a max
) és utánna kezdek jáccani a forró gpu-val akor átlag 100-150fps-t kapok
de nem 300C-re gondoltam de majd rakok fel képet ha lesz időm...
aS_rock: várd meg a szakikat én ehez még nem értek sajna...
-
cnckane
tag
válasz
stevve #10437 üzenetére
29 processz van, amit ki lehet lőnöm:
Catalyst-nak 2 proces, de ezt inkább hagytam, és Kasperskynél 2 processz.
Normál processzoros dekódolás működik, csak nem akarom, hogy kinozza a procit, hamár egyszer ilyen képességű VGA-m van.Szerk.: A játékproblémára nem tudtok valami lehetséges okot irni?
Valamint ennek a FastWrite-nak ki kell lenni kapcsolva? -
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
stevve #10017 üzenetére
Pont oda kell! Mármint az AGP-nek.
Az AGP-s karik döntő többségben natív PCI-E-k és egy átalakító chip segítségével illeszthetők az AGP-s buszra. A RAM és a VGA közötti kommunikáció így nagyon lelassul, ezért ha egy AGP-s VGA memóriája elfogy, sokkal többet veszít a sebességéből mint a PCI-E-s. Erre a gyártók rájöttek időközben, és ezért lehet, hogy az AGP-s kártyák 512MB-osak.Aggregátor: kormánnyal jobb a helyzet mint billentyűzettel, de a grafikától nem vagyok elájulva, még úgy sem, hogy mindent maxra tettem. A Codemasters nálam a Colin McRae 3-al kifújt, mint autós játék.
De 2008-as tesztnek jó!
-
Zolee11
senior tag
Megy is ha ráhúzom a tv ikont a monitor ikonra és SWAP-ot választom (mert más opció nem jelenik meg). De clone-ozni nem tudom ez a nagy problémám...
Ha a tv ikon fölé viszem az egeret akkor kiírja: To enable this display, click your right mouse button and the select the desired desktop mode from the poup menu... Hát nyomhatom agyvérzésig mert nincs felugró menü...
-
tothzoltan
tag
gondoltam egy egyhetes corel-túra után megfingatom egy kicsit az új hd2600xt-t egy Witcherrel. a game elindul kezdővideó meg a menü-beállítások stb betölt, tölt a csik, és amikor indulna az első valódi videó a játékban a monitor egyszerűen nem kap jelet, kikapcsol, töltés leáll (házon lévő ledből következteteve) és beáll az agyhalál a gépnél. csak újraindítással tudom életre kelteni (megjegyzem ez nálam nem megszokott dolog).
az első gondolatom hogy a 300W-os codegen táp kevés a kártyának és ezért áll le mert gondolom a nagyobb terheléssel arányosan nagyobb feszültséget venne fel, ... gondolom én. de szerintetek is ez lehet a gáz?
csak egy 80-as vinyó, az alaplap meg 3-4 usb-s eszköz van fenn a tápon (még optikai meghajtót sincs a gépben), létezik az hogy ilyen feltételek mellett kevés neki a 300W? -
barnam_
nagyúr
Pár hónap VF700 használat után már nem tartom olyan halknak a gyári hűtőt... főleg amikor 3D-ben felpörög.
Accelero-ból az S1 Rev.2, és S2 megy fel rá, az előbbi jobb, mert 2-vel több heatpipe-ja van.levill: Nem túl ésszerű CF-re beruházni, főleg úgy hogy még alaplapot is veszel hozzá. Eladod a 2600XT-t, és hozzáteszed amit a második 2600XT-re költenél, és vehetsz egy HD3850-et. Ráadásul 2db 2600XT-ben csak 240SP van, míg a HD3850-ben 320...
-
Alex123
senior tag
Menni megy vele de nem tudom, hogy milyen "finomhangolásokat" kell beállítani...
1. a ccc-ben a 3D-t "hight Quality"-re vettem....
2. a játékban is felhoz egy halom grafikai beállítást az elején és fogalmam sincs, hogy mivel hogyan tudnám a maximumot kiszedni belőle (full képi hatásokra gondolok, sebesség nem lényeges).
Ismered a gamét, mit kell beállítani neki? (mert ha mindent bekapcsolok, akkor a dokkban csak fekete képernyő fogad...)
(Driver Packaging Version 8.471-080225a1-059746C-ATI)
(Catalyst® Version 08.3)- Alex -
-
levill
tag
Thx. tényleg elég látványos gyorsulás még igy AA val is. úgy érzem befektetek egy CF lapba és egy új kariba
már használtan láttam DDR3 : 15k DDR4 : 18. újonan 19k.
Sapphire mellé csak Sapphire mehet? meg DDR3 mellé csak DDR3?
ja és jo hozzá a mezei 2600XT-m ? vagy CF-hez másfajta vid kari kell? -
wwenigma
Jómunkásember
-
cool
nagyon szűk az egész hűtő, vszleg azért kell viszonylag sűrűn rápislantani.
akkor már csak 1 dolog, azt nem hiszem, hogy a hátul VS oldal venti nagy különbség lenne, a lényeg az, hogy a VGA alatt legyen (nekem nem jutott volna eszembe a bővítőkártyák helyére ventit rakni).
-
mestery
csendes tag
-
két tipp:
- milyen a házad szellőzése? nekem a régi codegen házamban hasonló hőfokokat produkált a kártya (ugyan gDDR3-as, de alig hiszem, hogy ez számít) - nagyon meghálálja ez a hűtés, ha van egy exhaust venti a ház oldalán alatta.
- pár hete elkezdett melegedni, és egy itt kapott tipp alapján kitakarítottam egy kicsit a ventillátort meg a bordát - tele volt porral. azóta 45 fok körül idle, és max. 70 terhelve. -
-
Ja, kimaradt: AMint a GPU terhelése leesik, a hőmérséklet is szinte azonnal esni kezd. Kilépés után 1-2 perccel már 60 fok alatt van és rövid idő múlva visszaáll az alap 50 környékére.
Ezek szerint, ha durván meg van izzasztva, akkor a 90 fok sem elképzelhetetlen? Ez gáz. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Zolee11
senior tag
Kicsit tesztelgettem és arra jutottam, hogy 863 a vége a GPU-nak, ha 864-re rakom akkor behal a garfikus felület, és system restart... Riva Tuner-el is ugyanezt csinálja...
Am. még a gyári hűtő van rajta, csak kell vmi viszonyítási alap. 3D Mark alatt néha felugrott 63 fokra is, de az szerintem vmi mérési hiba lesz, met akkor ugrott 55-ről egyből 63-ra amikor a GPU terhelés 100-ról 0%-ra esett vissza (persze lehet, h nem tudott frissíteni), majd terhelés közben megint visszaesett 55-58 fokra, ez érdekes lenne, ha igaz lenne...
CoD4 alatt 40 percet játszva 54-56 fok között mozgott. És ez a gyári hűtés.
Holnap megnézem mit tud a VF900-as, de az is lehet, hogy visszarakom a gyárit, és a 900-ast eladom. Anno még a 6600GT-hez vettem (gyári hűtővel majdnem 100 fok volt terhelve), csak az gyári hűtéssel kelt el, a VF900-as meg megmaradt... -
Zolee11
senior tag
Megnéztem a Catalyst Centerben a tuningot. GPU 870-nél KO. Kép eltünik, hang beakad, majd megszünik a rángatódzó hang is, és pár mp múlva újraindul a gép... hát ez lol
ezek már így reagálnak tuningra? Vagy csak az ATI saját marhasága ? Új kártyákat még nem tuningoltam, de a régebbiek először csak szemetelni kezdtek, és csak utána jött a befagyás...
Na mind1 nem a tuning a lényeg, csak a hőmérséklet érdekel. Most nem futott 53 fok fölé.
De megnézem a Riva Tunerrel játék alatt mikor már izzad egy órácskát... -
barnam_
nagyúr
Pászor leírtam már, de mindegy:
idle: 38-43°C; load 55°C körül, szobahőmérséklettől függően. Mindezt úgy, hogy a vga szabályozza (16% és 29%-on megy; 42°C körül kezd forogni be a ventillátor).(#7067) AMD Power: Főleg DX10-es játékoknál látható nagy különbség, DX9-es játékok nem (vagy csak kicsivel) lassabbak mint XP-n.
-
stevve: nincsenek inkrementális buildek belőle? nálam az volt a probléma a Catalystnál, hogy a 7.5-ös mellé adott .NET x verziójú komponense helyett a 7.7 valami magasabbat szeretett volna...
ghud: garanciális csere, és mielőbb, nehogy kárt találjon tenni az alaplapodban...
nyikoláj: ha mindenképpen e kettő közül, akkor 27e-ért a GTS nem rossz vétel, viszont 2600XT-t meg már 21 körül kapsz. de én is azt javaslom, amit SzMhun - 3850.
VaniliásRönk:
&
hová kéred a szobrot?
amúgy csak azért nem omlott bennem össze egy világ, mert nem a MS által támogatott dologról van szó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest