- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
hasonlo gondom van nekem is. marmint a fekete kepernyos.
vga az nf7ben csont nelkul ment. eladtam a segge a lol a confot, kapott asrock am2nf3-vsta -t, mert ugye agps a kicsike. uj cpu is, de az most mind1.
xp reinstall, lapdriverek fel, restart, vga driver fel, restart, xp logo utan feketeseg, kakukk. csak csokkentett, es semmi.
jo van, nincs gond, virit a vista logo vgan, meg lapon is, hat nesze, vista ultimate 64.
catalyst install, felmegy sikerrel, restart, ez fogad:
Leírás:
A Windows ugyan sikeresen telepítette az eszköz illesztőprogramját, de az illesztőprogram betöltése során hiba lépett fel. A hibakód: 43.
koszi, felraktam megegyszer sapphire cd-s drivert, megint sikeres, restart, kovetkezo ablak: az ati nem mukodik megfeleloen. ok, leszedtem 7.9et, raknam fel, de az meg ilyet szol, nincs a gepemben ati kartya, nem megy fel. lol!
eszkozkezeloben meg ott van, hogy ati radeon hd2600xt agp, csak felkialtojeles. meg van egy az egyeb eszkozokben, mint ismeretlen eszkoz.
[OFF]problemamegjelenito es megoldasokban meg ez van:
Compatibility issue between NVIDIA nForce Audio Processing Unit and Windows VistaThis problem was caused by a compatibility issue between Windows Vista and NVIDIA nForce Audio Processing Unit.
NVIDIA nForce Audio Processing Unit was created by NVIDIA Corporation.
Recommendation
--------------------------------------------------------------------------------
To search for similar devices that are compatible with this version of Windows, visit the Windows Vista Hardware Compatibility List website online.[/OFF]
meg jo, hogy certified for vista.az a legjobb, hogy driver nelkul 3 masodpercenkent felporog fullra a vga ventije, mar iszonyat idegesito
help pls -
Bridgedale
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3496 üzenetére
Én már semmit sem értek
Felraktam 2 különböző XP-t. Az 1ikben nem volt SP2, azt utólag raktem fel és meghalt a gép a KB888111 patch telepítése közben.
A másik XP-t, amiben benne van az SP2, gond nélkül felraktam már többször is a régi videokártyámmal, de most ugyanannál a patch-nél akad meg.Nem értem
A dolog szépsége h KB888111 = High Definition Audio Driver Package...
-
Én próbálnék egy bios/chipset frissítést. Nekem is ilyen kari van de minden rendben van vele.
-
TasiA
senior tag
Ember!!! 2007-et írunk, de mindjárt 2008-at. Kit érdekel a 3DMark03????? Mondjuk, amúgy is egy baromság és kb. semmire nem jó. Miért nem játszol inkább?? Szerintem az sokkal jobban leköti az embert. Ha már 2003-as tesztprogi a farvorit, akkor valami COD UO, vagy Farcry, vagy a Pacman lesz a megfelelő game! Szerintem nem fogod észrevenni, ha a 7.10-hez képest a 7.11 100FPS helyett 99-et generál!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bridgedale #3494 üzenetére
Előbb próbáld meg feltenni a chipsetdrivert, aztán a VGA-t, más nem igazán jut eszembe.
Szerk.: Meg netről a legfrisebb ASUS drivert szedd le, hátha.
-
athomi
veterán
válasz
Bridgedale #3494 üzenetére
Ne a kapott CD-n lévő drivert rakd fel.
Próbáld meg ezzel: [link]Ilyen fekete képernyős dolog nálam a 7.11-es Crysis hotfix-el volt.
-
Bridgedale
csendes tag
Sziasztok!
Asus 2600XT - egyenlőre még nem boldog - tulajdonosa lettem.
Elfogyott a tudományom, jól jönne 1 kis segítség.
Beraktam a kártyát, XP felismerte h új hardver, EAH2600 Series, de amin felrakom a saját driverét (amit mellé adtak v a legújabbat a netről) és újraindítom a gépet, a fekete háttérten XP logó után (mikor beadná a kék háterret, bejelentkező ablakot...) akkor csak 1 fekete képernyőt kapok, és 1 egérkurzort, és innen se előre se hátra. A vinyó nem prög ezerrel.
Ezután csak csökkentett módban hajlandó indulni.Előző kártyám 1 ATI X600-as volt, arra gondoltam h talán fenn marad valami régi driver, amivel összeakad, de teljes XP újratelepítése után is ezt csinálja.
Visszavittem, kicserélték, semmi változás...
(
Már csak arra tudok gondolni h az alaplapom (2 éves ASUS P5GD1) nem szereti valamiért a kártyát. Lehetséges ez?
Minden 5letet szívesen fogadok!
Köszi,
L -
Bögre
aktív tag
válasz
=[DraNzeR]= #3491 üzenetére
Így van, ahogy a kolléga javasolja, várj még a vásárlással. Volt egy 7900GT-m amit vmodoltam és GTX órajelen járattam. Egy dx9 gamma sem okozott gondott neki. Kihúzod vele még egy ideig.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
=[DraNzeR]= #3491 üzenetére
8600GTS - drága, a topicja szerint sima GT-ket is fel lehet oda húzni, de felépítése nem a jövőben várható gaméknak kedvez.
7900GTX - szerintem kifejezetten bukás lenne rá pénzt adni, ugye csak dx9... (most lám ez van neked, akkor addig adnám el, amíg még van valami értéke)
2600XT - Itt elvannak vele, olcsó megoldás, de ahogy nézem többi karit, meg konfigod, a money nem probléma, azt mondom neked, hogy várd meg a következő szériás radeonokat, addig meg vígan el leszel a gtx-el... -
=[DraNzeR]=
csendes tag
Szeretném megtudni hogy melyik a jobb kártya játékokra a jelenre és a jövőre nézve. 2600XT, 8600GTS, 7900GTX. Szerintetek?
-
Atlantis
veterán
válasz
VaniliásRönk #3487 üzenetére
Tudom, de legalább szó nélkül törölhetem a topicjukat.
-
Atlantis
veterán
Mostantól a 3DMark problémával kapcsolatban is van segítség az 1.Hsz-ben.
-
RazoR_45
tag
Hát én is elkezdem tesztelni a 3dMark-al mert itt lehet vaami gubanc
-
WD40
aktív tag
Nekem végre megoldódott. A gyári cd-n lévő driver először is szar. Ezt gondoltam, de hogy a 7.10 és a 11 is szar azt már nem. Végül kiderült, hogy a 7.11-el működik (bár csak az eszközkezelőből lehet agp-re föltenni), kizárólag akkor, ha a .NET 3-at teszem fel a 2 helyett. Hurrá. Jah és külön tettem még fel a CCC-t a 7.11 mappájából. Lehet, hogy másnak is segít ez a módszer, próbáljátok ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A 3DMark egy hibás DLL miatt nem indul, azt kell törölni. (C:\WINDOWS\system32\Futuremark\MSC\Direcpll.dll)
google, és kereső is segít mindenkinek, használjátok bátran...
Buldex: nem csoda, mivel szinte csak javításokat tartalmaz, főleg vistás dolgokhoz, szóval nem további optimalizálási dolgokat...
-
rambom47
csendes tag
Sziasztok!Lenne 1 kérdésem!Miért nem lép tovább a 3dMark-ban üdvözlőképrnyőnél a gép??(ATI 2600XT)vel Régebbi drivert nem szeretnék mert akkor nem tudom klónozni a képernyőt TV-re!
-
CCC-ben AutoTune beállított 845/1165-öt, de a current még mindig az alap. Hogy tudom rávenni, hogy használja is, amit beállított?
-
djtrial
tag
üdv
holnap szeretnék vga-t venni
melyik legyen?
hd2600pro oc 256mb ddr3
vagy 4 ezerrel drágább
gigabyte 8600gt zalmannal 256mb ddr3
?
ebbe a konfigba lenne:
e2160
p35-ds3l
2x1gb ram
játékok menjenek rajta 1024x768-ban high-ba (élsimítás nem fontos). A crysis is elég ha megy mediumba. -
bach22
tag
sempron 3200+. az asszem A64-es.
-
bach22
tag
Hali! Legyszi mondjátok meg, hogy elég lesz-e 2300 Mzh a radeon hd 2600XT kihajtásához!
-
dobost
senior tag
válasz
FireKeeper #3453 üzenetére
Nekem már nincs kedvem barkácsolni.
Régen még megcsináltam volna simán, de már belefáradtam és most az a lényeg, hogy összerakom és menjen.
Mellesleg meg az a HL-2 kupon se jönne rosszul, vagyis akkor 25 körül lenne a Sapphire is a középső testvér.
Tudjátok, h BP-n hol lehet kapni Gecube-ot? Ha 28-29ért lenne, akkor meggondolnám a dolgot.
Végignéztem a legnagyobb nagykereket, de sehol semmi.#Update: Tudom, Gugli a barátom és mint mérnök informatikus tudom, hogy hol keressem.
De ennek ellenére nem igazán találtam gecube -ot árusító üzleteket.
Ha van valakinek tudomása, akkor szóljon. -
barnam_
nagyúr
válasz
FireKeeper #3455 üzenetére
A VF700-nál asszem 1mm kellene, hogy felmenjen.
Érdekes módon a VF900 meg felmegy... -
Matamata
aktív tag
Hát az említett kártyának tényleg jól néz ki a hűtője és valószínűleg elég hatásos is
HD2600XT x-turbo2 -
barnam_
nagyúr
válasz
FireKeeper #3453 üzenetére
vf700 felmegy rá, nem? Nem. De fel lehet barkácsolni
-
barnam_
nagyúr
Nem éri meg. Vegyél Sapphire 2600XT DDR3 Lite-ot 21-21k-ért. Ennek jó a hűtése, de ha nem lenne elég, vehetsz rá egy VF900-Cu-t. Ha nem akarsz hűtést cserélni (nem mintha a Zafíron kellene), akkor vegyél ddr3-as Asus-t, annak is jó hűtése van.
Egyébként a DDR3 és DDR4-es között alig van különbség, ezért nem éri meg. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri kiadni 32-t egy Gecube 2600Xt GDDR4 OC kártyáért?
Kicsit sokallom az árát, viszont mindenképpen jó hűtéssel rendelkező kártyát szeretnék.
A tesztek alapján elég jó teljesítménnyel bír a többi 2600XT-hez képest, de az a kérdés, hogy megéri-e kiadni +6000 Ft-ot, mert ahogy nézegettem 25-26 körül vannak a GDDR3as kártyák Miskolcon.Üdv.
-
bach22
tag
Hali!! van egy amd sempron 3200+ procim. alapból 1800 mhz-n volt, de én felhúztam 2300 mzh-ra. lehet hogy még lehet feljebb is. És szeretnk egy radeon hd 2600 xt-t! ez már elég lenne a kihajtásához?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Buldex: Egyszerű ragasztóval nem próbálkoztál? Olyanra gondolok, amit a ragasztópisztoly "takonypisztoly" olvaszt meg, az rögzít, és nyom nélkül leszedhető bármiről...
Aggregátor: kábelkötegelő? Szerintem egyszerűbb odakötözni valami erősebb cérnával, a karik úgy is tellevannak lukakkal, kiálló dolgokkal, amikhez lehet kötözni, nekem bevált...
-
barnam_
nagyúr
-
Buldex
csendes tag
válasz
barnam_ #3443 üzenetére
Értem. De valahogy csak rá lehetne szerkeszteni egy nagyobb ventillátort arra a bordára. Úgy tényleg lenne értelme burkolat nélkül.
Van egy másik gépünk itthon, abban egy Asus 7600GS dolgozik passzív hűtéssel. Én meg azon gondolkodtam, hogy rá kellene rakni egy ventit, mert rohadtul melegszik. Csak még garanciás. Nem akarom, hogy meglátszódjon rajta. Az is lehet, hogy elcserélem, ha sikerül beszámíttatni viszonylag elfogadható áron. Mert amúgy nem rossz kari, de szeretnék valami gyorsabbat abba a gépbe is. -
GRaul
őstag
válasz
VaniliásRönk #3441 üzenetére
Hát Nem tom.De sztem deer.De volt Nekem egy 2600 pro karim is.És azzal is ez volt a baj.Csak az az érdekes h mindig ugyan azon a pályán fagy ki
Néhányra alergiásUgyan ez van Nekem is amit már előzöleg leírtak egy picit feljebb:"Affene... Játszok a Stalkerrer pl., egyszer csak megáll a játék, monitor ki készenlétibe, keresi a jelet, a kártya ventije meg leáll."
-
-
GRaul
őstag
válasz
VaniliásRönk #3431 üzenetére
Szia!
Valamilyen 450W-os.De nem codegen
Egyébként csak ebbe a játékba csinálja.Jah és ugy fagy ki h mindig resetelgeti a vidkarit ha van ilyenMert a windowsba kiírja h VPU bla bla
És h küldök e a hibárol infót -
-
-
Buldex
csendes tag
Ha nem is az űrtechnológia, de hidd el, sokat kísérleteztek a gyártók is vele, mielőtt piacra dobták!
Persze attól még biztosan lehet tökéletesíteni rajta, de nem úgy, hogy "kiheréli" az ember. Vagyis egy alapvető alkatrészétől fosztja meg.Burkolat nélkül az a ventillátor szinte semmit nem szállít a bordákra.
Nálam a 7.11-es Catalist-tal produkál némi grafikai hibákat a Crysis. Mémely ládák villóznak, másokba meg bele lehet látni.
Ezt leszámítva nincs vele gondom. -
WD40
aktív tag
Affene... Játszok a Stalkerrer pl., egyszer csak megáll a játék, monitor ki készenlétibe, keresi a jelet, a kártya ventije meg leáll. Ez meg mia vasporos jóélet már megint? Help! Catalystet visszatettem a gyári CDről.
-
Buldex
csendes tag
Az a műanyag fedél nem véletlenül van ám rajta. ;) Így most szerinted merre fújja a levegőt a ventillátor? Csak ott pirickázik a borda mellett. Ez most olyan lett, mintha egy centrifugál szivattyúnak szétverted volna a házát. Mindenfelé csapná a vizet, csak arra nem menne, amerre kellene.
Ha ennek ellenére azt tapasztalod, hogy jobb lett a hűtés, akkor megvan a véleményem a gyártóról. ;) Úgy lenne tényleg hatásosabb, ha tennél a borda tetejére egy nagyobb axiál ventillátort. -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3421 üzenetére
A RivaTunerről volt szó és wwenigma idézte
-
Daneeka
senior tag
Nekem hibázott 2D-ben a kártya 7.10-el. (MSI 2600XT) Nincs húzva, ezt a csökkentett órajelein produkálta (2D-ben visszaveszi) Jelenség: Néha nagyobb téglalapok feketén maradtak az asztalon, vagy elfelejtette frissíteni egy darabját a képnek.
7.11-el elmúlt ez a hiba. -
t.tomi
tag
válasz
VaniliásRönk #3413 üzenetére
"AT meg ATT azóta sem frissült (utóbbi nem is fog 2600-hoz)"
Nem mondod!
Honnan az info? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #3418 üzenetére
Hát jah, kevés az info... Gondolom rivatunerrel nézegette. Csak bemásoltam érdekeség gyanánt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3417 üzenetére
Mivel mérte hogy mennyi VRAM volt használatban? Ill. azt honnan tudja, hogy ami a VRAM-ban volt, az mind kell, és nem csak elfelejt takaírtani maga utána a program? (ahogy a rendszermemóriát tekintve maga a Windows is elég trehány)
Ilyen kijelentést csak azután lehet tenni szerintem, hogy két VGA-val tesztel, amik teljesen egyformák, eltekintve a RAM-tól. (256-512) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van -e értelme az 512MB videoramnak? [link]
Tippem szerint 1950pro-n nézte a srác
-
WD40
aktív tag
Nah raktam szép új XP-t, meg athomi módszeréhez hasonlóan a 7.11-es catalyst-et. Nade, már bootoláskor is pörög a venti maxon, nem úgy, mint a 7.10-el... Most már xp-ben pörög-leáll-pörög-leáll logika szerint rövidíti a ventillátor élettartamát
Én egy hülye kártyát fogtam ki úgy látszik, vagy csak a driver efféle telepítése nem volt jó neki? -
VaniliásRönk
nagyúr
Egyre kevésbbé érdekes bemászni egy 30x50cm-es lyukba a gép mellett, kihúzogatni a kábeleket lámpával a számban...
Sajnos még mindig ez a helyzet, a PowerStrip lástólag módosítja az órajeleket, Everest is azt hiszi, de a teljesítmény nem változik, AT meg ATT azóta sem frissült (utóbbi nem is fog 2600-hoz), AMD GCT meg továbbra is állandóan reseteli a gépem...
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #3411 üzenetére
Köszönöm a pontosítást.
Nem mintha nem lennék elégedett a hangjával és a hűtési teljesítménnyel, de ha ezt még lehet fokozni ilyen egyszerű manőverrel, akkor valószínüleg én is megnézem majd mit tud. Van egy VF700-am tartalékba, de egy: ugyebár nem is megy rá, kettő: szvsz. még 5V-on sem halkabb mint a gyári (legalábbis 2D-ben).
Tudsz majd mondani hozzávetőleges hőmérsékletcsökkenéseket idle/terhelés alatt?VaniliásRönk: na igen, elkényelmesedtem, de erről részben a "hibamentes" működés tehet, egyszerűen nincs miért piszkálnom a gépet, korábban jóval többször túrkáltam benne könyékig.
Apropó: egy ideje nem figyeltem mi a helyzet a tuningprogramokkal, még mindig az AGT az egyetlen kvázi használható? -
barnam_
nagyúr
Nem jól fogalmaztam, bocs. Tehát a műanyag burkolatot szedtem le, ami a bordát és a ventit takarja
Könnyű leszedni, csak elég hegyes csavarhúzó kell hozzá (pici csavarok). Leszedtem a ventit is, de nem volt egyszerű visszarakni (még kisebb csavarok).
Igazából egy 8cm-s ventit akartam rátenni a hűtésre, de sehogy se akart összejönni, így inkább kipróbáltam milyen a borítás nélkül. -
modellmaker
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
TasiA
senior tag
válasz
wwenigma #3404 üzenetére
Én nem teljesen értek egyet! Se nekem, se cimbinek nem megy 900/1000-en. Nálam pl. 830/840 havernak pedig 835/850 a max, de már akkor hibázgat.
modellmaker:
Szerintem mindenképpen az XT-t vegyed, mert hiába LEHET, hogy megy a pro XT órajeleken, az nem BIZTOS. Az viszont biztos, hogy a XT is még hőúzható valamennyire.Én nem teljesen értek egyet! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
modellmaker #3402 üzenetére
Sapphire 2600XT-n jo eséllyel (100%) mennek a ramok 900-1000-et, mig a pro-n szerintem 1.2/1.4es ramok vannak aminek a vége 800-850 korul lesz.
-
éN79
addikt
válasz
modellmaker #3402 üzenetére
Ha egy árban vannak akkor az XT, de a PRO-k is mennek általában XT órajeleken.
-
modellmaker
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Sapphire HD 2600 PRO OC (700 MHz/700 MHz, 256 MB GDDR3)
vagy
Sapphire HD 2600 XT (800 MHz/700 MHz, 256 MB GDDR3)
durván egy árban vannak..
-
AMD Power
titán
Nekem eddig probléma mentes a 7.11.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest