- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pisti
őstag
válasz
Szpisti #5081 üzenetére
Vannak ám olyan hibrid lapok is amik bele lehet rakni AGP-s videókarit meg DDR1 ramot és modern proci foglalata van. Az Asrock háza táján nézz szét.
Ezek direkt átálláshoz készített alaplapok, nemtudom AMD-hez van-e olyasmi mint az enyém, de ebben megy DDR1 meg DDR2, AGP meg PCI-E és akár négymagos Core2-s procikat is fogad. -
AMD Power
titán
-
Tigi
őstag
Hali
Érdemes lecserélni a kislányom gépébe a 9800Pro-t AGP-s 2600XT-re.
Asrock K8Upgrade NF3
Sempron 2600+@2200Mhz
1GB DDR1A jelen állás szerint kb. 10 pénzt kéne ráfizessek.
-
válasz
Create. #5080 üzenetére
a monitorod crt amúgy? mert nekem a minap ment tönkre egy néha bekapcsolt néha nem. De az addot furcsa hangot is ki magából olyan cirippelőset, meg ahogy bekapcsoltam egyből le is kapcsolt aztán meg megint próbált volna bekapcsolni.
Jó témát dobtál fel érdekel a vége hogy mi lesz a hunyó
(gondolom te nem örülsz ennyire neki
-
Szpisti
addikt
Csak a DirectX10 miatt gondoltam... Köszi a megnyugtatást, én is úgy gondoltam maradok a jó öreg 7800GS+ -omnál...
Különben cserélnék szívesen lapot PCIExpress-esre, de az akkor már proci(939-ről AM2-re) és ram(DDR-ről DDR2-re) cserével is járna, az meg rengeteg pénz... Annyit még csak számtanpéldában láttam...
Köszi minsenkinek a segítséget azért...
Talán még megvárom az AGP-s Dx10-es Nvidia kínálatot... Ha lesz... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szpisti #5076 üzenetére
Szerintem az, de több problémám is van vele:
AGP - ez miatt drágább.
IceQ Turbo - ez ugyan jó hűtő, meg mintha gyári tuningot is jelentene, de felesleges, és csak drágább lesz tőle.
512MB ram - ahoz a felbontáshoz, ahova a 256MB kevés, oda már a GPU is, ergo feleslegesen drágít.Javaslatom:
Cserélj lapot PCIe-s re, és akkor vehetsz HD2600XT-t GDDR4-es rammal szerelve.
Vagy cserélj lapot PCIe-s re, és vegyél HD3850-et. -
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy melyik a leggyorsabb AGP-s videokari? A márkát is?
Directx10-es is legyen. Én a HIS HD 2600XT IceQ Turbo 512MB GDDR3 AGP néztem ki... Esetleg van ennél valami jobb? -
válasz
Create. #5072 üzenetére
minden új a gépedben? vagy valami már régebben is megvolt? Ja meg nem tudsz kérni mástól kölcsönbe egy monitort vagy tv-t rádugni hogy kiderüljön, de szerintem nem a monitor a hunyó. Amúgy gondolom garis a gép szünet után vidd vissza ha nem lesz jó, mondjuk a monitort azért nézd meg előtte nehogy véletlen mégis az legyen a hiba.
-
válasz
gyuri00 #5071 üzenetére
A monitor az tuti jó, a pro street a szar
Próbálkozz még azzal hogy kiveszed a kártyát meg a ramot és megtörlöd a csatlakozót rajta. Nekem volt emiatt olyan hogy nem jött kép, bár mondjuk ott hiába kapcsolgattam nem jött semmi. De egy próbát megér szerintem, meg legalább tisztább lesz
-
gyuri00
aktív tag
válasz
gyuri00 #4993 üzenetére
Még mindig csak sokszori bekapcsolásra működik a monitor
mindig csak villog
pedig már a internal Graphics Mode disablidre tettem
ötlet???
vagy szerintetek a monitor rosz mert már a pro street-nél is cisnált olyat hogy elindítom és elkezd villogni
de a crysisnél még sose volt semmi probléma
-
Ghosst
csendes tag
Hmm nem tom mitől mert a biost még nem frissitettem de Pl. az EvE-online most hibátlanúl működik ,de a graw2 viszont katasztrófa...:S
-
Ghosst
csendes tag
A biosom az elméletileg 2007/06/01 az sztm nem olyan régi hogy frissíteni kéne:S
-
Ghosst
csendes tag
oké de igazából nem látom az összefüggést a hiba és a bios közt..:s gimmi more information plz!
-
-AD4M-
tag
Hali!
Van a kártyához driver win200 alá?
tHnX!
Kellemes ünnepeket! -
Ghosst
csendes tag
na asszem bele írtam az adatlapomba a lényeges dolgokat. És itt 1 kép is:
kép[link] -
Ghosst
csendes tag
bahh le fogom lőni magam...-_- Toltam 1 full reinstal windostól kezdve... és még mindig ugyan az a hiba...
7.11 driverrel a szin helyre állt de még mindig nem futnak rendesen a játékok a grafika gyönyőrű lenne de teljesen eltorzulnak a dolgok bizonyos szögekből nézve és ááá...
-
r9550
senior tag
hali ma vettem egy sapphire hd2600xt 256mb pci-e-t a 7.12.es driver nem jó valamiért mer felrakom és csak 800X600 4bites színmélységet lehet használni mát választok ki akkor visszaugrik a fent említettre nemtom nem-e lehet az a baj hogy az alaplapom nem ismeri fel normálisan a kareszt és pci-e 8X-osra irja ki?
-
Ghosst
csendes tag
7.7-s van fent vmiért frissiteni nem tudom az elöbb említett hiba kód miatt...
a Szin helyre állt de még mindig öszeomlik a játékok grafikája:S
-
Ghosst
csendes tag
Leszedtem és nem tom újra rakni:S 0x800040707 hibát ír ki
-
Ghosst
csendes tag
Sziasztok!
Nem tom ez e a megfelelő hely de más topikot nem találtam. Van 1 Ati Radeon HD2600XT DDR3 512mb-os kártyám. És az a gondom vele hogy a böngészőben 1-2 szín nem olyan mint a régebbi kártyámmal. (ati radeon 9600se 256mb
) És ez alatt nem azt értem hogy szebb hanem hogy teljesen más színe van. És ha rákattintok vagy végig húzom rajta az egeret akkor vissza ugrik a régi rendes színére. Illetve ha vmi játékot futtatok PL.: WoW , EVE, Graw2, Stalker akkor a játékban a skinek nem igazán ott vannak ahol lenniük kéne..:S Szal így jobbra balra elhúznak és elég csúnya látvány..:S Mi lehet ennek az oka?
-
ronson
őstag
Nekem se Vista alatt, se xp alatt nem jelentkezett semmilyen driver probléma
-
q_ShaderWater = 0/1/2/3/3 nem tudja valaki hogy a crysis optimalizálásnál akkor ezt így kell beírni vagy az egyik közül választani kell?
-
AMD Power
titán
Crysis
4 db 250 minutes tesztet csinálta,
1024*678 AA nélkül minden Highon kivéve a az árnyékokat. AVG 40 lett.
-
samu74
addikt
Békés Karácsonyt mindenkinek!Kíváncsi vagyok a véleményetekre,mert nekem is vannak problémáim a játékok akadozásával...TDU-nél az fps 20-40-ig 1024x768-on megy,de még 30fps-nél is be-berángat...Új gyári Sapphire driver,új windows,tökmindegy!Nyugtasson meg valaki ,hogy a kártya nem ennyire szar,hanem a procim a gyenge láncszem
-
popey37
addikt
válasz
Create. #5013 üzenetére
nálam a crisys simán megy közepes beállitásokkal. a fraps 50-70 fps-t mutat játék közben
bár volt kis gondom a driverekkel. és a CCC még mindig csak hibát ir indulás helyett.
ettől függetlenül lehet, hogy elpasszolom a karimat és visszatérek az nvidiához. nem cserélnék, de a driver támogatás hiánya miatt lehet kénytelen leszek. jobb a kép az atis karival, jóval olcsóbb, de a driverek elég szarok.
még két azonos számú driver sem egyforma, legalábbis nálam egyik ment a másik meg nem. -
Dead_slow
tag
válasz
Dead_slow #5007 üzenetére
Megnéztem, bepakoltam a gef2-őm és amíg a Catalyst volt fent a Geforce mellet nem indult egy játék sem, de amint felraktam a forceware-t rögtön elindultak, sőt a 3dmark06 ami elvileg el sem indul gef2-vel, amíg a Catalystot használtam az Gef2vel elindult ugyanazzal a hibaüzivel mint a HD2600XT-nél, ezért én a Catalyst-ra gyanakszom.
Nincs vmi olyan progi amivel oprendszerből tudom húzni a procit, kipróbálnám azt is, hátha...
Boldog Karácsonyt!! -
efegyke
tag
Azért van 1,5 giga RAM a gépemben mert az alaplapomon 3 memóriafoglalat van.Dualt nem tud amikor vettem a lapot akkor ddr1es memóriákkal a dual channel max 5% többlettel járt még csak uh. nem azt választottam.Amúgy meg Vistám volt majdnem 1 évig(bétákat is beleértve)és visszatértem XPre videókártya okok miatt(amikor megvettem az előző 7300GTmet annak az Xps driverje nem hajtotta ki a kártyát csak kb 30%os teljesítménnyel a Vistással meg minden ok volt.2 hónapja meg úgy gondoltam kipróbálom mit feljődtek az XPs nvidia driverek minden jó volt uh. maradt az XP.2600XTvel meg még nem néztem a Vistát de majd talán...)Amúgy azért 2x512 Ram sztem nem gyorsabb duálban sem mint 3*512 nem duálban vagy tévednék kedves többiek?
-
eddie17
addikt
válasz
VaniliásRönk #5022 üzenetére
Értem, ez van
-
t1
veterán
Na srácok nem HD2600XT lett....8600GT sebaj
-
brumesz
aktív tag
újraraktam a 7.12-t,és most jó hőfok a karin
bár nem vágom eddig mér volt 70fok alaphelyzetben
ja és boldog karácsonyt!
-
Megy ez a vidkari 850/900MHz-n is (3dmark06-->5099pont)
Én nem bántam meg abszolult, hogy ismét radeont vettem. Crysis kivételével minden megy faszányosan még a pro street is bár nem hatott meg az a játék
-
xtmod
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5006 üzenetére
AGP aparture size 128 mb. a fastwrite után kell majd nézem. most nem otthon vagyok. a régi kártyáimhoz (9800pro, x800xt pe) alapból disabled-re állította az omega telepítő ott az volt az ajánlatos. most egy kézzel fölrakott ati 7,12-es van telepítve, ccc nélkül, mert sokat xarakodott a rendszer indulásnál. az ati tray toolsban meg tudom nézni, ha hazamegyek. persze, nem tom, hogy ennek a hd-s karinak jó e a fastwrites, avagy sem. az élsimítást amúgy is levettem, mert azt nem szeresse a lelkem.
serious sam 2-ben, majd' a felére esik vissza az fps, ha minimum aa be van kapcsolva.
amugy meg szuperül viszi nagy felbontásban hdr-el.
-
efegyke
tag
Gyorsít a plusz ram én a Most Wantednál éreztem meg lejobban mert nem akadt be a játék mikor átmentem egyik városrészből a másikba.A Pro Street nálam is nagyon gáz.végig 100%on van a proci játék közben éa kb 10fpsel megy.pedig egy 2700Mhz sempron nem igaz hogy nem elég neki.Majd kipróbálom Vista alatt is a játékot lehet hogy ott jó lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dead_slow #5005 üzenetére
3dmark probléma megoldása az 1. hsz-ben.
Procinak nem kell egy pici plusz fesz? Nincs a kéznél egy valami szutyok PCI-s vidkari, valami s3trio? Mert azt berakva kiderűlnének a dolgok. Egyébként meg utánna kellene kérdezni, mert valami gáz volt abitoknál a sima NF-7 S lapoknál, ami miatt jött ki később az NF-7 S2...
xtmod: ott beállítás problma lesz. Pl. voltam már úgy, hogy nem értettem miért megy 30-40 FPS-t a CoD2 azonos beállítások melett, mint előző nap 100-140 körül, erre rájöttem, hogy a CCC-ben 8xAA és 16xAnizo volt bekapcsolva...
Csak hogy mondjak egy másik példát, HL2 Episode one-t 1280*720 melett nem lehet úgy beállítani, hogy a kari ne vinné 30 FPS fölött. (értem itt pl. 4xAA-t)
AGP aparture size mire van állítva, és fastwrite enableden van? -
-
VW_Beetle
tag
Nekem az a bajom hogy amikor felhuzom a memoryt 900MHZ-ig aztán elinditoma tezstet a felnél kifagy de szerintem ez nem a max a cuccnak vagy igen??
-
ellington
tag
5000. franc. 5001.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest