- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
KOKO5
csendes tag
Atis vagyok már vagy 5 éve!
-
KOKO5
csendes tag
Hello!!
Vidikártya vásárlás elött állok és némi infó kellene!Elolvastam pár száz hozzászolást de még igy se vagyok képben a dolgokkal mert nem találtam nekem illőt!Tehát:ati 2600xt gddr4-re gondoltam elösszőr.A teszteket amiket találtam a forumokon mindenhol 1280x1024,1600x1200..... stb-ban találtam.Látva az eredményeket .......elgondolkodtató,hogy nem az Atit kellene választanom hanem valami mást.PL:Néztem egy Gainward 8600gts 725/2200-ast ami drágább 10000-rel.Oké.Tesztekben jól szerepeltek ezek a kártyák.....DE!Kérdésem ...ezek emelt orajelű cuccok?Birják a napi használatot?Persze ezt már húzni nem akarom!Van-e olyan teszt ami DX-10-es és 1024x768 ban van AA+AF-el vagy anékűl.Egy ATi 2600xt gddr4 800/2200 és egy ALAP!!! 8600 gts teszt kéne 1024x768-ban mert nekem bőven elég ez a felbontás.A vásárlást kb 40-50k körűl tervezem.....most az ár érték nem számit mert akkor Prót kéne vennem Atiból,inkább az ár/teljesitmény a fontos számomra...Vagy elég lenne egy sima GTS is,hogy játékoknál ne legyen gond?A másik gondom az az ,hogy nemsokára jön a 3850-es kártyák,ezzel az a gondom,hogy ezeknek a kártyáknak már pci-e 2 a csatolojuk.Ez kompatibilis lessz az 1-gyel?Nem tudok erről a témáról semmit!!!!!Menyibe fog kerülni?Mikor lehet megvásárolni?Más:Most raktam össze egy gépet cimborámnak sli vidikártyája van....egy kártya két maggal gigabyte 6600GT x2.Nos itt az a gond ,hogy a crysisben van bal oldalt egy sáv ami függőleges és egy sli felirat van felette,terhelésnél egy zöld csik mozog fel le.....ezt kéne eltüntetnem de sehogy se sikerűl!!Elörre is kössz a válaszokat!Hali! -
-
Ruban
tag
Mondjuk ez nekem sem tiszta.. meg...
-
Ruban
tag
Prima! Koszi sracok!
-
Ruban
tag
Tudna nekem esetleg valaki segiteni abban hol talalhato jelenleg elfogadhato aron 2600XT AGP csatoloval? Sajnos mindenhol csak PCI expresst talalok.. illetve megis milyen sebesegbeli kulonbseg van a fent emlitett kartya es egy x800xl kozott? Gondolom a 2600xt gyorsabb mivel mind orajelben mind memoria sebessegben tobbet tud illetve DX 10 tamogatas, HD video(amire nekem kellene) hardveres tamogatas,m etc .. csak jobb lehet?!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #3131 üzenetére
nem, kb. 270-es psb-t visza a gép, szal procival ittmaradok ahol van. Jelenleg sehogy sem tudom átlépni a 7500 pon tot 05-ben...
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Tnap lettem szerencsés tulajdonosa egy 2600 XT 256Mb ddr3 HIS videokarinak.
Egy problémám van vele
Tudom h a DOTNETFIX-et felkell raknom h induljon a CCC.De miután felraktam Nekem vmi MOM betöltést hiányol
Ha tudja vki h mi a fene van az légyszives irja meg
Köszi a segitségeteket előre is. -
athomi
veterán
"Gyakori kérdés, hogy mi a különbség a Sapphire HD2600XT Lite és Full verziói között. A Lite-hoz csak driver cd, DVI-D-Sub-, DVI-HDMI-, és S-Video-RCA adapter, HDTV (YPbPr) kábel, valamint egy kupon jár, ami segítségével a HL2 Deathmatch, és a HL2 Lost Coast letölthető a Steam-en keresztül. A Full verzióhoz jár ezeken kívül még a Valve Black Box, amely ugyancsak Steam-en keresztül tölthető le, és ezeket a játékokat tartalmazza: HL2 Episode Two, Portal, és Team Fortress 2."
[link] -
misix
csendes tag
válasz
cudar07 #3165 üzenetére
Még ezen is vacilálok.
vagy:sAM2 AMD A64 nF560 MSI K9N Neo-F V3
vagy sAM2 AMD A64 nF570 MSI K9N SLI-2F (bár ugy hallom hogy a biosa szar)
Mégegy "idiota" kérdés a fenni alalplapokba csak az nvida sli-karik mennek bele, vagy az ati crossfirs is? Vagy ahhoz megint más alaplap kell??
kösszi előre is.
-
barnam_
nagyúr
Sztem 2600XT-ből Lite-ot vegyél, az 22k körül van. A passzív hűtés nem túl jó, mert nagyon melegszik, ráadásul ahogy néztem nem nagyon lehet rá ventit rakni.
A 8600GE is jó választás, de hamarosan lehet kapni HD3850-et, ami 35-40k körül lesz, tuningolva kb. egy HD2900XT teljesítményét nyújtja.
Szóval én most a Sapphire 2600XT Lite-ot venném, vagy kicsit várnék, és HD3850-t. -
athomi
veterán
-
misix
csendes tag
Szia olvastam a teszted. Jó volt. meg még egy csomó mást is a 2600Xt ill 8600Gt-ról most ,- legalábbis itt nálunk egyárban van a két kari kb.
De még mindig nem took dönteni. Te melyik jevasolod?
CoD4, bioshock, MoHairb, nfs prostreet, rainbow wegas vajon mennyire fut el a 2600xt-n?Sapphire Ati Radeon HD 2600XT 256MB Ultimate 2 év gar! 25 600 Ft
Sapphire Ati Radeon HD 2600XT 256MB DDR4 2 év gar! 31 300 Ft
Asus nVidia GF 8600GT 256MB DDR3 Silent 3 év gar! 30 600 Ft
Galaxy nVidia GF 8600GE 256MB DDR3 1.0ns 2 év gar! 30 900 Ftte melyike választanád?
-
misix
csendes tag
Hali. Mi is a különbség a sima Xt és az Ultimate Xt között?
-
athomi
veterán
Sapphire 2600Pro LITE tartozékai: [link]
Remélem segítettem. -
misix
csendes tag
-
cudar07
senior tag
értem, napokon belül meglesz
köszönömde van még apróság feltettem a 4,2 Everestet
alaplap 41 PC prob szintén
HDD 39 Hitachi (nem sok kicsit?)
GPU dióda 43 ATI CCC 43 (legyen jó)
de az everest AUX 41
PCPROB CPU 45
ez valahogy nem akar stimmelni
AUX meg a GPU dióda??
másoknak mit mutat?vagy megint hülye vagyok
-
koncbacsi
csendes tag
Hali!
Beléptem a klubba és azonnal problémába ütköztem:
az alanti konfigon a Crysis bevezetője és a játék utáni kilépés irdatlan lassú kb 5-8 fps.
Maga a játék alacsony beállítások mellett 25fps-el játszható.
Ezen a hardweren nem lassú ez egy kicsit???
A videodriver a gyári cd-ről lett felrakva, a kártya a catalist alapbeállításaival működik.
Tudtok valami okos ötletet a belépés és kiszállás gyorsítására???
Esetleg drivercsere....... de mire?
Köszi
konc -
gyula821
csendes tag
Én most újitom fel a gépem ilyen lesz 4600x2 asus m2n am2 2g memo és,2600xt ellég lessz ez a konfi a vgahoz.
-
AMD Power
titán
Tolok ma szerintem a kis a HD2600XT mellé még 1GB Ramot. Szerintem jótékony hatása lesz majd a NFS Pro Street és a Crysis "mellé".
-
cudar07
senior tag
válasz
belaazallat #3143 üzenetére
szia
köszi, mégpróbálomköszönöm
-
belaazallat
addikt
-
cudar07
senior tag
még egy apróság
WIDE monitorom van (mennyire számít)
meg LE1100 sempron3DMARK03 13331 pöty
ez mennyire jó?
-
éN79
addikt
-
cudar07
senior tag
szia
most vettem egy ilyen gépet
M2R32 lap és egy ATI 2600 XT (Gigabytes)
de van egy kis problémám.feltelepítettem majdnem minden drívert,
hiánnyzik a VGA és valami Digitális hang cucc
(eszközkezelőben írja is mind a kettőt, (sárga kérdőjel)
de van hang!! ettől függetlenül !!
felteszem a 7,10 catalystot és a Control CENTER bejön, VGA rendben!
de telepít még valamit, ezt a hang cuccot is!
az eszközkezelő mindent rendben mutatt mégis elment a hang!!a végén már letiltottam ezt a digiztálsi cuccot és úgy telepíttem fel a Catalystot, akkor hang és a VGA is jólmuzsikál
Úgy is csináltam, hogy ezt a digitális cuccot letiltom és felteszem a Catalystot, VGA rendben és hang is van.
engedélyezem a digitális cuccot, berakom az alaplap CD-t és kerestetek rajta drivert és nem talál!!
viszont, ha a VGA CD-t rakom be akkor talál drivert eszközkezelő tiszta!! de nincs hang az alaplapi kimeneteken (mind a 6-ot próbáltam)
akkor ez most valami VGA digitális cucc?gondolok egyet eltávolítom oszt kész!!
előre is köszi
remélem érthetően fogalmaztam!! -
tata21
tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a köv. lenne:
Vásároltam 1 Sapphire 2600Xt-t minden nagyon jó, de a szokásos átalakítókon kívül és valami 20 centis kábelen kivül (három szinú dugók ) nincs benne semmi. Nem kellene benne lenni valami HD kábelnek is?
Nem Black Box csak sima.
Üdv -
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #3133 üzenetére
Kicsit megnyúztam.
Állandóan újraindult a gép, még az alapórajeleken is. Mintha teljesen instabil lett volna a gép. Ezután sikerült elérnem, hogy szépen betölt a Win, de sajnos az üdvözlőképernyő után nagyon lassan történik minden (mappák, programok megnyitása, stb.). Állandóan olyan érzésem van, mintha egy integrált VGA-val nyomnám. Majd holnap korán kelek és megoldom, ma már fáradt vagyok hozzá. Driver-ből meg egyúttal megnézem a 7.11-est.Aggregátor: Majd meglátjuk!
-
athomi
veterán
Na én addig tuningoltam a procit meg a memóriát, hogy behalt szerencsétlen gép...
-
efegyke
tag
válasz
VaniliásRönk #3118 üzenetére
próbáltam azt is de fel se települ mert nem ismeri fel a kártyámat...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
master(én) #3127 üzenetére
GDDR3-as PRO-m XT órajeleken 2340 MHz-es A64, és nem DC ramok melett csinált 7500 pont körűl 3dm05-ben...
06-ban meg éppen csak átlépem a 3k pontot, ami ultragáz. És nem is reális. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
master(én) #3127 üzenetére
05-ben nekem alapon (2700-on hajtott egymagos Athlonnal) 9000-et dobott.
Szerk.: [link]
-
master(én)
tag
válasz
VaniliásRönk #3124 üzenetére
azt tudom h 06-ben cpu-t is méri.. 05 inkább a vidkarit.. de tudod mit leszedek 1 05-ös markot és megnézem.. am kb mennyi a reális az xt-től alapon? 7e pont ?
-
tom-neo
csendes tag
gyorsan irtam és helytelenűl,ezért bocs
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
master(én) #3122 üzenetére
05-ről volt szó.
Csak CPU score-ból lenne több, az meg sehova sem számít.
tom-neo: Ezért van a (MOD) gomb.
Biztosan fel van tüntetve a doboz oldalán egy matricán a pontos tipus. -
tom-neo
csendes tag
Sziasztok
Hogyan lehet tudni hogy a HD 2600Pro ddr2 és a ddr3 Oc kőzőtt hol irja a kűlőmséget,dobozán , a kártyán neten nem találok semmit mindnehol ugyan az a DDr 2 kép van fent adobozáról.
Ha veszem a drágább ddr 3 -ast honnan tudom hogy azt kapom,
Remélem valaki tudja a választ
űdv -
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #3120 üzenetére
Majd megnézem mi változik, ha a proci órajelét feltolom 3200Mhz-re.
Sajnos a deszka nem szereti a tuningot, így emlékeim szerint 3.2Ghz lesz a max. amit stabilan elbír. -
athomi
veterán
Na nekikezdtem az HD2600pro tuningolásához.
Gyári órajel: 600/800Mhz
Tuningolt: 800/1000Mhz
Ez még nem a kártya vége, csak nem akartam egyelőre tovább nyúzni.
Konfig: p4 3.00Ghz, 2x512Mb 400Mhz, HD2600proAlapon a kártya 3DMark05-ben 5500pontot kapott.
A 200Mhz magórajel és 200Mhz memória órajel emelése után 5800pontot kapott a kártya.
Azt hiszem egy erősebb proci sokkal többet kihozott volna a kártyából tuning után!
Sztem a memória ennél többet már nemigen fog menni, de a GPU-ban még lehetnek tartalékok.megjegyzés: Az AMDGPUClockTool nekem nem fagyott ki a defaultra nyomást követően.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
efegyke #3116 üzenetére
Próbáld meg a "hivatalos" ATi-s 7.11 Hotfixet.
-
GeoPhoto
tag
Sziasztok!
Van valakinek kallódó DVI-HDMI adaptere, ami a 2600-as szériához jár? Ez olyan amin a HDMI hang is átmegy...
Pár százast megérne nekem, mert akkor a tv-mhez nem kellene két kábel csak 1.
Tudok cserébe adni DVI-D-Sub átalakítót akár kettőt is
Vagy pár apróságot (alaplapra csatlakozó INFRA adapter stb)
Előre is köszi,
Geo -
efegyke
tag
válasz
VaniliásRönk #3114 üzenetére
A sapphire féle november 4.ei AGP-hez kiadott nemtomhanyas driver.control Center nélkül mert úgy em kavarja be a crysist
-
WD40
aktív tag
Szerintem van AGP-s fullos csomag is, [katt]
Sőt már láttam egy üzletben, csak ott kifogytak belőle, megpróbálok szerezni a világ végéről is, kell az EP2 ...
-
efegyke
tag
Hello!
Már megint gondom van.Felraktam a Pro Streetet a gépemre és mikor indítanám lemegy a video és a főmenüből újraindul a gép(a demonál is ezt csinálta).Aztán ráöttem hogyha a biosban az "AGP Aperture Size"-t feljebb veszem 32MBról akkor nem lép ki és fut.A következő gondom akkor támadt mikor elindítottam eg versenyt.2-3másodpercenként akad a játék(a demo is akadt de az még jobban
)Namost ezen feldühödve elezdtem monitorozni a gépet kderült hogy a proci 100%on van.Aztán levettem 640be is ott is ugyanez volt.nem akarom elhinni hogy procilimites mert a procim megfelel egy felezett gyorsítótáras A64 3000+-nak,így húzva meg egy 3500+ szintjén van simán.haverom 3ghzes Northwoodjával 1 giga rammal egy X800GTOn gyönyörűen fut maxon,akkor nálam is mennie kéne.
Ugye igazam van és várjam az új Drivert nyugtassatok meg
-
Matamata
aktív tag
Hát tudjátok ez egy szombathelyi kis üzlet ahol vették
Itt még lehet hülyíteni a jónépet de rendesen -
athomi
veterán
válasz
Matamata #3109 üzenetére
7600GT-t GDDR2-es ramokkal?
gaborbol: Persze hogy azt mondta...nem ő gariztatja, hanem a nagyker ahova visszaküldi. Elvileg felületi sérülést szenvedett kártyát nem kötelesek gariztatni. Biztos van aki ezzel foglalkozik és biztos van olyan aki nem. Én nem kockáztatnám.
Egy autó fényezéséhez meg egyáltalán hogy lehet ezt hasonlítani? A kártya a gépházban csücsül, normál esetben max. a porszem hasítja végig a felületét, egy autót meg kint használod a forgalomban az időjárási viszonyoknak kitéve. -
master(én)
tag
én úgy oldottam meg h találtam itthon olyan vastag tollbetétel ami a borda közé és a venti csavarhelyébe nehezen belecsúszik.. és felnyomtam rá.. leolvadni nem fog
és tartja.. már kb 5napja van úgy feltéve.. először csavarral próbálkoztam de az tényleg szedi a festéket..ezért inkább elvetettem..
-
gaborbol
őstag
Nekem az eladó mondta,hogy, ha ők raknak össze koplett gépet akkor ők,felcsavarozzák rá. Ezt követően én is simán rácsavaroztam .Nem kötelező,akár 140-es gyorskötözővel is lehúzhatod a rácshoz.
(Ha szólank azért mert, egy darab vasról lejött a festék 1-2 miliméteren, és ezért nem garis,jól körberöhögöm őket.Kb olyan,veszek egy autót motorhibás lesz,de nem javítják mert karcos a motorgépháztető....
De menj bizosra,gyorskötöző
-
Matamata
aktív tag
A 3DMark06-ban alul és jobb oldalt sarkifényszerű csíkozás van oldalt egy kb egy centis sávban
Procitesztelő része meg 0 FPS-t ad -
athomi
veterán
Joggal mondhatják, hogy a kártyát nem küldik garira, mert felületi sérülések érték.
FreeZer25: Kiegészíteném előző mondókám azzal, hogy a 7600GT-t inkább hagyjad, mert elég drágán lehet hozzájutni az AGP-s verzióhoz, a 2600XT meg sokkal erősebb nála, de még a 2600pro is jobb választás.
-
Geza26
senior tag
Hello!
Ha passzív kártyára a bordák közé csavarral felfogatok egy házventit, garanciáztatás esetén mit szólnak a csavar hagyta nyomhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged