- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Dell asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
Vki egyszer Crysisra írta, hogy high-on nagyon brutálul megy. Mondtuk neki mérjen Fraps-al erre kiderült, hogy 12-14FPS volt.
Olyan amúgy nincs, hogy vki ne lássa a különbséget a 18 és 30FPS között (max. a vak). Én amikor a kinti jungelből bemegyek egy házba és 30-ról megemelkedik 60-ra már azt is simán érzem. 14-18 meg szerintem a borzalmas, játszhatatlan kategória. Atzt hiszem a főellenséget egyes részeknél ennyivel öltem és egy gyorsan pörgő diának éreztem...AMD Power: Eztet mondtam én is.
-
AMD Power
titán
Ez az új Catalyst kicsit megdobta a 3DMark pontokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyet már láttam, egyik haverom aktívan 15fps-sel tolta a cod1 cod2-őt, de ez nem zavarta... Mondjuk én meg nem tudtam célra se tartani a csúzlikat...
Más meg 15-20 fps-sel tolja a wowot, egy kissé azis olyan mint a diavetítő, de az illetékesnek ez sem tünt fel, vígan játszik vele így már rég óta... -
Whitee
csendes tag
válasz
AMD Power #3290 üzenetére
Ah...lehetetlen. Írtam, minden magas beállítás,2xAA-val 14-18. Majd csinálok képeket és hihető lesz....
"Az a vicc, hogy neked a 14-18 fps játszható/folyamatos...
Legalább 24 Fps kellene, de inkább átlag 30, hogy játszható legyen."Figy, nekem az. Most mondhatom, hogy 14 fps, mikor ugrál fel-le, de az a minimum fps. Nem szaggat be vagy ilyesmi, a kérdésedre válaszolva... De tudod mit? A kedvedért leveszem a beállítást, hogy gyorsabb legyen és élvezhető mert így szerinted képregény...
-
Whitee
csendes tag
Nem tudom ezen mi a nevetni való. :S Az előbb összetévesztettem egy másik játék beállításait és az fps-esét a crysiséval, majd azon javítottam, illetve helyesbítettem.
Az meg, hogy 20 fps-sel is élvezhető nem viccnek szántam, mivel valahogy marhára nem érdekel, hogy most 100-fpssel repeszt vagy csak így. Amúgy meg jópár évnyi p3-as után ez nekem nagyon jónak számít, játékok és konfig terén..... :-/
A tévedni pedig emberi dolgot, pedig az első mondatomban kifejtettem. -
Whitee
csendes tag
Nah meg is van... 14-18 fps. De hát tévedni emberi dolog nem?
Amúgy élvezhető így is. Szóval engem nem annyira érdekel, hogy most 100fps vagy csak ~20.Egy kérdés, hogy a videókártya órajelét hogy tudom felhúzni?(jelenleg 800/700-an fut) Mert a ccc-ben próbáltam, de az istennek sem akarja az igazat.
-
Whitee
csendes tag
-
Whitee
csendes tag
Felraktam a 7.11-es Catalystot én is, gondoltam kipróbálom vele a Crysis-t. Igaz bevallom, most tettem fel(mármint a játékot) szóval leendő ccc-hez nincs viszonyítási alapom. Ellenben a játék nagyon jól fut.
Magas értékekre van minden beállítva, 4x AA-val 1024*768-ban, és olyan 50-80 Fps-t produkál.Habár nem tudom, hogy most ez mennyire jó.
Jah, a konfigom:
2*1024MB DDR2 800Mhz KINGMAX
VGA Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR3/128b,DL-DVI,fan
A64 X2 4200+ SOCKET AM2
MB MSI K9N Neo-F V3, nForce560 -
AMD Power
titán
Silent Hunter 4-t tolta már valaki HD2600XT-el?
-
athomi
veterán
Játékok alatt még nem volt időm tesztelni a 7.11-es driverrel, de 3DMark05-ben 500pontal többet kapok! 5500--->6000
-
Silverr
aktív tag
Végre sikerült letesztelnem az új drivert
Azt hiszem kezdek elégedett lenni a kártyával,szinte minden alkalmazásban amit
próbáltam kb. 20-25% teljesitménynövekedést mértem
Kiváncsiságból tolok egy 3DMarkot -
athomi
veterán
válasz
Matamata #3271 üzenetére
Hehe, csak nem kíváncsi vagy?
Kezd el telepíteni a 7.11-et. A telepítés nem lesz befejezett, ki fogja dobni, hogy nincs kompatibilis hardvereszköz. Ne is foglalkozz vele, OK-zd le. Restartold a gépet. Ha resizted menj a vezérlőpultba majd nyomj rá a teljesítmény és karbantartásra. Itt menj a számítógéppel kapcsolatos alapvető adatokra, majd felül a füleknél a hardverra és itt nyomj az eszközkezelőre. Keresd ki a videókártyákat és nyomj rá a jobb klikkel, majd az illesztőprogram frissítésére. Ekkor előugrik egy varázsló.
A következő lépéseket képekben mutatom: [link][link][link][link][link]
Itt keresd ki ezt:
C:/ATI/Support/7-11_xp32_dd_ccc_wdm_enu.../Driver/Driver/XP_INF/CX_54435
Nyid meg, OK-zd le. Ekkor előugrik egy lista itt válaszd ki a kártyádat (2600Pro/2600XT), majd OK-zd le és ekkor elindul a telepítés. Befejezés után restartold a gépet!Játékok alatt még nem próbáltam, így a működőképességét nem garantálom.
-
Tomate
veterán
A végleges 7.11 mivel tud többet mint a 7.11 béta (vagy hótfix vagy micsoda)??
-
Nem tudja valaki hogy pl Carbonban miért akadozik (nagyon kicsit és az is elszórtan) illetve más játékban is tapasztaltam már(GTA SA). Választ előre is köszi
-
éN79
addikt
válasz
barnam_ #3265 üzenetére
Igazad lehet, én csak képeken néztem eddig, azokon is gyakorlatilag nem túl nagy alapossággal.
Viszont most feltoltam a 7.11-et. Eltávolítottam a 10-est, felraktam a 11-es vista alá és az első indítás után csúnya kép fogadott, egyáltalán nem volt szép a kép már az asztalon sem, és a képernyőbeállítás is kvázi inkatív volt, lévén a gpu-t se ismerte fel. Erre újra rátoltam mindenféle uninstall nélkül a 11-es, de mostmár futtatás rendszergazdaként opcióval és a következő újraindulás után már szép volt a kép és ismerte is a drivert a rendszer.
Hajlamos vagyok elfelejteni ezt a rendszergazdai mizériát... -
efegyke
tag
Hát srácok,ez a 7.11 nem megy fel az AGP-s 2066XTmre.Bek*phatják
-
Noh,megjött a kis drágám (His 2600xt).
így néz ki kb: [link] Ami viszont furcsa,hogy elég khm elégtelennek tűnik ez a venti részleg,és úgy 4-5 óra tlepítgetés után (renszercuccokat tettem vissza) elég meleg volt az elődhöz képest (mondjuk az egy tökig beburkolt 9550 gecube XT volt) De mindenesetre edig tetszik
-
athomi
veterán
Feltettem a 7.10-es omega helyett egy másik drivert. Mivel játékból kidobott az új driverrel, így visszatettem a régi 7.10-es omega-t. Sajna mikor betöltene a windows egyszerűen nincs kép.
DriverCleaner-ert is alkalmaztam. Sztetetek van vmi megoldás vagy itt már csak a formázás segít? -
szatyi85
csendes tag
Megjött az új Catalyst 7.11 !
-
nowucme
csendes tag
hali!
dx9-re melyik a jobb?
hd2600xt / x1950gta konfig:
e2180 2ghz
2x1gb kingmax 800a válaszokat kösz!
-
master(én)
tag
halee
nah.. meglestem 05-ben hogy megy a szerkezet.. kari alapon, proci 240fsb.. ramok osztva 667-re így pont 800-on járnak, így most 05-ben 9228pont -
Buldex
csendes tag
Pár napja vettem: HIS HD2600XT IceQ turbo 256MB GDDR3 ~30000HUF
Nekem is fejtörést okoztak pl. a 3D Mark lefagyások, de erre nem térnék ki, mert ki lett vesézve a téma és már csak ezért is érdemes volt végigolvasnom a topicot. Köszönet érte minden hozzászólónak!
A kártyát meg kellett rendelnem, és az üzlet tulaja ismerősöm, a megérkezéséig nagyvonalúan kölcsön adott egy noname (CAPTIVA) GF 8600GT 512 MB-os karit.
Ez kiváló lehetőség volt számomra, hogy objektíven összehasonlíthassam a mostanival.
Pár adat, benyomás a fent nevezett kártyáról, hátha valakinek tudok még újat mondani:
Kinézetre megnyerő, tekintélyt parancsoló és mit tagadjam, szép.
A hűtése kimondottan hatékony. A borda hatalmas, a ventillátornak gyakorlatilag nem hallható a hangja. A meleg levegőt a házon kívülre fújja, cserében elfoglal egy PCI bővítőhelyet, aminek nem örülök, mert már csak egy szabad helyem maradt az alaplapon.
GPU: 830MHz, Memória: 1920MHz. Arra számítottam, hogy gyárilag ki lett hegyezve, már nem tudok tuningolni, de tévedtem. A GPU órajelét mondjuk nem sokkal tudtam emelni, a PowerStrip-pel 864-ig sikerült. Feljebb nem engedi, pedig alig melegszik
és teljesen stabil. A memória órajelet 2200MHz fölé húztam és semmi rendellenességet nem vettem észre. Semmi gyanús melegedés, szemetelő kép, stb! Majd később kitapasztalom a határait, ezzel egyelőre maximálisan meg vagyok elégedve.Pár teszteredmény tájékoztató jelleggel, összehasonlítva a 8600GT-vel:
(AM2 4600+ proci, 2X1GB 800MHz-es DDR2 RAM, Catalist 7.10)3DMark 03 default: 8600GT: 13270 pötty. Némi tuning után: 14228
HD2600XT: 14613 / 14723
Úgy tűnik, az Ati eredményén nem dobott túl sokat a tuning.3DMark 06: 8600GT: 5030 Tuningolva: 5377
HD2600XT: 6005 / 61041024 x 768 felbontáson mértem alapbeállításokkal és AA nélkül, hogy tudjak viszonyítani. Amúgy is általában így szoktam játszani.
Összeségében úgy érzem, jobban jártam, mintha 8600GTS-t vettem volna, amit eredetileg akartam.
Meg kell jegyeznem, hogy a kölcsön kapott Captiva GF8600GT ár/érték viszonya még jobb, mivel 22800Ft-ért vesztegették... De nem bántam meg. Elégedett vagyok a kártya teljesítményével, tudásával. Remélem, az újabb driverek erre még rátesznek majd egy lapáttal.
Végül egy kérdés: Ki tudja, mit lehet állítani a jumperrel a kártya elejének felső részén?
-
ricsi983
csendes tag
akkor azt jobban megéri megvenni mint mongyuk egy sapphire at 2600 xt
-
cudar07
senior tag
[OFF]". Az az én helyzetem, hogy van egy 5.1es integrált hangom, és van hozzá 5.1 hangszórom is Csakha felrakom a driverét és 5.1 ben használom játékok alatt 50%-os sebességcsökkenés következik be Ennyire megeszi a processzort?? Úgyhogy most 5.1 helyett csak 2 hangszórom megy a dupla fps érdekében Valamit - valamiért "
ajánlok neked egy Creativ hangkarit ami leveszi a terhet a CPU ról!!!
CREATIVE Sound Blaster X-FI Xtreme Audio 17,000 FT
valami valamiért[/OFF]
szia
a sonic tudomásom szerint is tuningolt véltozat
[link]
sonic
800/800 (1600)
alap
600/700 (1400)
ha jól emlékszem -
ricsi983
csendes tag
a 2600 xt-n ugye van sm3.0
?
és az igaz hogy az xpertvisionos sonic verzió az gyárilag tuningolva van? -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3237 üzenetére
Crysis demót egyszer vittem végig, utána csak a grafikában gyönyörködtem, meg fátvágtam
Ugyanez volt a Far Cry-nál, ott is csak a grafika miatt játszottam vele.
Viszont a COD4 lefog kötni egy ideig -
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #3237 üzenetére
Hát igen. A Crysis már nagyon VGA igényes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #3233 üzenetére
igen.
AA/AF aplikáció vezérelt.
AMD Power: csak írd be a keresőbe, és látod a csodát. Bár enefesre többen mondták, hogy kalap sz. Akár csak a többi enefes...
-
AMD Power
titán
Ezeket tolta már valaki?
NFS Pro Street
Crysis -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Wow, 3dmark05 megint alkotott.
Monndom megnézem, mi van, ha a mipmap detailt átteszem a legjobb minőségről a leggyorsabbra, mondom tuti jó lesz, erre 400 pontal kevesebb lett a végeredmény... 7114 3dmarks... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mivel az alaplapi nyavaják ált. a procit használják, ezért okoznak csökkenést. Ma már nem kerül semmibbe egy SB Live! v. ami jobban szól, egy Audigy valamely típusa (nem a pár hsz-el lejebb mutatott LS, SE meg hasonló butított példányok), mert ezek maguk számolják a térhangzást, nem a proci.
Kicsit olyan ez, mintha a proci számolna mindent amit a vidkarinak kellene, az meg csak megmondaná a procinak, hogy mit kell kiszámolnia...
radírfej: az SE nem hardveres megoldás... Ergo nem lépne előre.
-
-
-
Bah,ott valami nagyon nem oké a driverekkel szerintem. Nekem már 5.1es hangrendszerem van évek óta,és néha fülest használok a környezetem egészsége miatt,de nem volt még ilyen gondom (igaz,nekem az 5.1 az SB live! digital,de holnaptól valszeg az új alaplapét fogom használni
)
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3220 üzenetére
Na az elég érdekes lett, sztem 7végén megismételem
pedig ugyanúgy mentem végig mint korábban.
(#3223) Tomate: FRAPS benchmark alapján annyit gyorsult.
Meglehet hogy olyan az integrált hangkártya, hogy sokat használja a procit, bár az 50% elég soknak tűnik.
(#3224) Májsztró: átlag fps, tuning nélkül: 30 -> 61 -
Tomate
veterán
válasz
barnam_ #3216 üzenetére
Hát talán valamicske gyorsulás van de 70 % tuti nincs . Az az én helyzetem, hogy van egy 5.1es integrált hangom, és van hozzá 5.1 hangszórom is
Csakha felrakom a driverét és 5.1 ben használom játékok alatt 50%-os sebességcsökkenés következik be
Ennyire megeszi a processzort?? Úgyhogy most 5.1 helyett csak 2 hangszórom megy a dupla fps érdekében
Valamit - valamiért
-
Whitee
csendes tag
Végre holnap én is kézbe vehetem majd a Sapphire HD2600Xt-met.
Haveromnak is ilyet vettem, és hát igen, elég szép teljesítményt nyújt 23.000Ft-ért.
Timeshift-tet raktam fel neki, és 1152*864-es felbontásban, minden maxon, 4X-es AA-val és 2XAF-fel(lehet keverem a kettőt, of course) kemény 50-60FPS-est adott. A következő videókártyám pedig , lehet egy fél év múlva(vagy méghamarabb) egy HD3870XT-s leszDe nem is ezért írok, hanem mert kíváncsi vagyok, hogy aki letesztelte a 7.11-es beta-t, mennyi teljesítménynövekedést ért el vele?
-
éN79
addikt
válasz
ricsi983 #3212 üzenetére
Szerintem az AMD-vel, de nézegesd meg a teszteket, olvasd ela topikokban a hsz-eket és vond le a konzekvenciát. Megváltást egyik kártyától sem érdemes várni, viszont lehet csodálkozni hogy azért ezek a "kis" kártyák is igen tisztességes (szerintem bámulatos) teljesítményt nyújtanak a pénzükért.
-
ricsi983
csendes tag
csak még most se tom nagyon hogy melyikkel járnék jobban
-
gyula821
csendes tag
Catalyst 7.11-est honnan lehet letölteni és a vga-hoz kapottat le kell e törölni vagy csak rátelepíteni kell.
-
ricsi983
csendes tag
valaki meg tugya mondani melyik a jobb?
XpertVision AMD HD 2600XT SONIC 256MB DDR3 128b T DualDVI
ez vagy egy gigabyte 8600 gt ddr3-as -
KOKO5
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3203 üzenetére
Ok!Kösz a választ még várok a vásárlással pár hetet,ha igaz a 40-50k akkor 3850,70 lessz a tuti.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Tagold a mondandódat, ezt elolvasni kegyetlen, jojózik a szemem.
Ha néztél teszteket, láthatod hogy max. 10% a 2600XT GDDR4 (30k) előnye a 2600XT GDDR3-hoz (22k) képest. Következtetés: Nem éri meg a GDDR4-esbe fektetni.
A 8600GTS gyorsabb, de drágább is, 33-40k, ennyiért lesz nemsokára (2 max. 3 hét) HD3850 is (kb. 40k), ahogy írtad, ami kb. kétszer gyorsabb a 8600GTS-nél.
Az AGP 1 és 2 is kompatibilis volt (később csak részben), meg a 2 és a 3 is, ez is az lesz.
Szerintem ez alapján nem nehéz dönteni, csak azt kéne kitalálnod mennyit szánsz rá.
Be van kapcsolva a ForceWare-ben hogy jelezze mit számol az egyik és a másik GPU, tedd fel a legfrissebb ForceWare-t, ha azzal is csinálja, akkor az SLI beállítások között kell keresni a megoldást. -
Daneeka
senior tag
A játék nem aktuális de azért leírom:
GTA San Andreas alatt rosszabb teljesítményt nyújt a kártya mint egy 7600GS. Cserébe még a képminőség is rosszabb. Ellenben a játék egy kövér nVidia felirattal indít. Tényleg ennyire nVidiára optimalizálták vagy a driver szarik a régebbi gémekre vagy szar a 2600XT?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest