- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2899 üzenetére
köszönöm
-
-
tom-neo
csendes tag
Sziasztok
Valakinek van HD2600 Pro ddr3 OC,ami ha jol tudom azt jelenti hogy gyárilag húzva
Érdemes ilyet venni vayg mi a jelentősége ennek az OC-nak?
űdv -
spyduck
nagyúr
Sziasztok! Notebook-os kérdésem lenne!
Van különbség az ATI X2600 és a HD2600 között? Mert azt írják, h az x2600 az directx9 a HD 2600 meg directx10! Ez létezik!?????!?
Melyik jobb az X2600 vagy 8600m-gs?Itt a bizonyíték:
[link]
Létezik, h el van írva? -
Daneeka
senior tag
Mivel érdemes monitoroznom a háőmérsékletét egy 2600XT-nek? Tudom, hogy a driver írja de nekem visszamnőleg kéne valamennyivel.
-
tom-neo
csendes tag
Sziasztok
egy ati HD2600 Pro 256 Mb,128bit DDR2-gondolkodok ,megéri megvenni 18600 ft-ért,mennek rajta amai játékok.Egy Gyga lappal,E2160 proci és 2 Gb rammal használnám
Válaszokat előre is kőszőnőm
űdv -
TasiA
senior tag
Szasztok!
Cimbi gépében is Sapphire 2600XT van, de nem megy a Catalystos overdrive. Nálam szépen lehet húzni , de nála hiába nyomok rá az "apply" gombra, visszaesik alap órajelekre. Drivert már újra raktam, de semmit nem ért. 7.10-ről van szó. Köszi a segítséget!
-
barnam_
nagyúr
Hát csodát nem kell várni. FEAR-ben és Race07-ben felfog jönni a 2600XT, mert azokban AA+AF-el ment. A többiben csak AF volt, de kiváncsi vagyok így mennyi különbség lesz.
Kijöhetne a 7.11-es Catalyst, mert szívesen összehasonlítanám a 7.10-essel.Kérdés: Driverből lelehet tiltani az AA, AF-et? Mert én a 7.10-es Catalyst-ban nem találtam ilyet. Esetleg Omega driver-ben:
-
-
bach22
tag
hali!! egy amd sempron 3200+ megtudná rendesen hajtani a hd 2600 xt-t?
-
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2870 üzenetére
A Z-Tweaked 158.19-re gondolsz? Ott nem az NV tehet róla, mert az egy moddolt driver.
#2872: A logoutos tesztemben szereplő játékok nagyrésze nV logóval indít... a COH-on viszont röhögtem, mert az Nv-s, de a 2600XT-n sokkal jobban megyHiába csinál az ATi újításokat, meg a jövőre tervez, ha minden játék nV logóval indul.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #2830 üzenetére
elvileg újra működik a letöltés. Megnézné vki a cuccot? köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2871 üzenetére
Na igen, valahogy feltünően veszít minden tesztben az AMD. Nem akarom elhinni, hogy minden újabb játék engine-jét nvidiára csinálják...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Matamata
aktív tag
Egyik AGP-s Sapphire HD2600XT-hez sem adtak HDMI átalakítót? Mert az enyém dobozában nem volt
Ha a jövőben szükségem lenne rá és a boltokban most kapható nem jó akkor honnan lehetne beszerezni?
-
Bernyó84
aktív tag
[link] Ezt nézzétek
-
B0gyee
tag
Találkozott már valaki ilyen hibajelenséggel?
-
-
Alex123
senior tag
Így marad...
Talán majd a Catalyst 7.11-es driver megoldást hoz...ha megjelenik már végre...
- Alex -
-
tildy
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2851 üzenetére
Készítettem képeket, sajna kicsit sötétebb , mint amilyen a valóságban volt.
Egyébként egész szépen fut rajta.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Alex123 #2855 üzenetére
Lehet csak drivert feltolni, de az újabb CCC-knek már nincs sok nyűgje, nem zabálnak sok RAM-ot (ki lett irtva belőlük a StarDock szemete), nem kell sokat várni hogy betöltsön. (gondolom szintén a hülye skin kiirtásának folyományaként)
Szóval nyugodtan feltolhatod, nincs belőle különösebb bonyoldaom. (leszámítva azt hogy billentyűzetről nem elérhető az Alt Gr + C, "&") -
Alex123
senior tag
Na mind1... [link]
Visszaállítottam a controll centerben mindent "default"-ra és így már nem "szellemképes" a Crysis, vannak textúrák...
Egy amatőr kérdés: akkor most kell a ccc vagy nem és símán elég csak a driver?
(vagy a 2-t nem lehet elválasztani)Tapasztalat?
- Alex -
-
Kroni1
veterán
#2820-ra valaki vmit? konkrétan a kérdés: a 2600XT-vel Catalystból meg lehet adni a megjelenítőnek egyéni felbontást vagy ez csak az nVidia driverében van benne?
-
Tomate
veterán
Talán ezen azért eldöcög majd maxon a Crysis
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem tetszik az uralkodó programozó morál, de azt várni, hogy 5 éves hardware-en fussanak a legújabb játékok...
Még egy konzol sem húzza tovább.
Egyéni probléma, 155-160-at viszont menne a proci, látványosan gyorsulna, volt ilyen konfigom.
Kevesebb szemetet kéne betölteni induláskor.
-
tildy
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2849 üzenetére
Majdnem mondtam valami cifrat.
De inkább azt mondom, csináljanak normális programokat a programozók. Kicsit el vannak szállva... Crysis még a mai csúcshardvereken sem fut highon úgy, ahogyan kéne, stb.Minden másra meg tökéletes ez a gép, hülye lennék lecserélni.
CPU-t meg nem huzunk! Ez nálam alap. (szinkron 200as fsbn ugyse tud futni . )
A ram pedig segTeni fog, ugyanis most nem a cpu miatt szaggat mikor szaggat, hanem mert folyamatosan szkreccsel a vinyó . -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha ilyen játékokkal akarsz játszani, az egész gépet cserélni kellett volna, a RAM nem fog segíteni, amint a CPU-nak megsokasodik a dolga szaggatni fognak, a 133-as FSB sem tesz jót még a K7-nek sem.
Elég jó alaplapban van a proci, fel kéne rántani 2300-2400MHz-re (ha nem adsz neki sok feszt (max. +0.05V), akkor nem kell jobb hűtés), a RAM-ot meg 1:1-ben alacsony késleltetéssel hajtani, kár pénzt ölni +1GB-ba. -
B0gyee
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy ma sikerült vennem egy Sapphire 2600XT kártyát, megy is jól illetve csak most, windows telepítés után lettem figyelmes, hogy csak pci express 1x módban megy a kártya!
Alaplapom egy Gigabyte P35-DS3 lap egy E2140 procival.
Találkozott már valaki ilyen problémával? -
tildy
nagyúr
válasz
Dead_slow #2845 üzenetére
Ha olcson jutsz (25E ft) xt-hez azert lehet erdemesebb inkabb azt venni. Mert a gpu nagyobb orajelen megy.
Bioshockot nem próbáltam, UT3 meg... Szerintem kevés a RAMom hozzá, pénteken veszek 2 gigát, majd inkább akkor mondom milyen.
Erre keszulj fel te is. Mert oke, hogy a játékok elmennek alatt grafikailag, de nagyon ramigényesek... -
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a Crysis-t és amikor elindul a játék olyan, mintha szellemképes lenne...?
Ez normális (át lehet látni a sziklákon, mintha hiányoznának a textúrák vagy mi...)7.10-es driver vann fenn, eddig nem volt problémám vele...
(A Bioshock hibátlanul fut...)- Alex -
-
Dead_slow
tag
válasz
VaniliásRönk #2842 üzenetére
Oks kösz szépen, kb egy árban van a 7600gs és a 2600pro szóvak sztem akkor maradok a pro-nál, köszönöm a helpet, most már csökkenteni fogom problémás gyerek órajeleimet
-
-
Geza26
senior tag
Már eldöntöttem, hogy 2600 XT-t veszek, de most ez a 8600 GE megtetszett! + 5 ezret megér a 8600 GE?
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2836 üzenetére
Idézek magamtól.
Fontos: Véletlenül a Forceware-ben letiltottam az élsimítást és az anisotropic szűrést, vagyis a 8600GE a tesztben végig AA+AF nélkül ment, míg a 2600XT végig alkalmazásvezérelten volt. Azért hogy objektív legyen a teszt, hétvégén újra megcsinálom a 2600XT teszteket, AA+AF nélkül. Addig nem tekinthetőek valósnak az eredmények. -
Dead_slow
tag
válasz
barnam_ #2834 üzenetére
2500+ Barcim van ami 3200+on tuti megy, de ez édes kevés ahogy hallottam ill itt mondták ezért gondoltam inkább a PRO-ra, jó lenne a full verzió mert nagyon szeretem a HL sorozatot.
Szal most akkor GALAXY 7600GS ZALMAN v. SAPPHIRE HD2600PRO/XT.
Van értelme vagy maradjak a 7600GS-né szerinted??
Megnéztem a LOGOUT-od, de én ott csak 8600GE-s összehasonlítást találtam v. te is erre gondoltál?? -
barnam_
nagyúr
válasz
Dead_slow #2832 üzenetére
Logout-on van egy írásom, nézd meg
csak arra figyelj, hogy a GF végig AA+AF nélkül ment, ezért majd megismétlem a teszteket az Ati-val.
2600Pro-t ne vegyél, mert agp-ben csak DDR2-es van.
Milyen procid van?VaniliásRönk: Elkövettem egy kis hibát, de a tesztben leírtam pontosan, hogy miért.
-
Dead_slow
tag
Hali!
Karácsony környékén szeretnék VGA-t venni.
Mivel a 2600Xt-hez kevés lenne a procim, ezért a PRO-ra gondoltam, AGP-s rendszerem van úgy hogy a márka SAPPHIRE.
Annyi lenne hogy ez a kártya az új driverekkel hogy teljesít dx9-ben a 7600gt-hez képest??
Azért kérdezlek titeket, mert csak régi driveres tesztet találtam. -
barnam_
nagyúr
válasz
belaazallat #2830 üzenetére
Ez a 7.11-es Catalyst beta verziója?
MOD: nem is lehet letölteni, azt írja: file not found
-
belaazallat
addikt
Hali!
új catalyst ezt próbálja már ki vki legyenszíves, én nem tudom, mert kezdődik az éjszakai műszak. Kösz! Üdv!
-
Hack3er
őstag
Mától én is beléptem a klubba egy Gigabyte 2600XT-vel.
-
wiggen123
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2827 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nálam sima A64 (2700MHz) meg X2 (2800MHz) között volt 5% 3DMarkban, pedig majdnem kétszer annyi CPU Score-t kapott, szóval az hogy C2D-sok 10k-t kapnak alapon 05-ben, az inkább arra vezethető vissza, hogy van egy ilyen sor a kódban:
"IF CPU_MANUFACTURER=INTEL THEN 3DMARKSCORE:=3DMARKSCORE*1.05"
-
BK87
senior tag
Helosztok! Tanácsot szeretnék kérni, abban, hogy egy leadtek 7600GT AGP-t meg-e érné lecserélni egy SAPPHIRE 2600xt AGP-re.Továbbá, hogy egy P4 630 3,45GHz-re húzva ki-e hajtaná?RAM-om 2GB van.Előre is kösz!
-
Kroni1
veterán
válasz
Komplikato #2822 üzenetére
Hát ez elég bonyolult. HD ready 1366x768, de mivel nem tudja az 1:1 pixel mappingot ezért PC-ről csak 1280x720at tud (720p) de az ilyen LCD TV-ken van némi overscan, igy az asztal széleiből lecsíp egy picit.. azonban ha 1172x658-at adsz neki akkor rendesel látszik az egész asztal. Powerstrippel meg lehet adni neki de mindig újra be kell állítani neki
Nvidianal pedig egyszer beállitod onnantól meg elmenti és ott is van a választható felbontások közt, ráadásul még olyan plusszprogi mint a powerstrip se kell, mindezt a forceware megoldja. Ezekszerint a 2600XT nem tud ilyen egyéni felbontást simán Catalyst-ból?
-
Kroni1
veterán
válasz
Komplikato #2821 üzenetére
Értem, máris sokkal okosabb lettem.
-
Komplikato
veterán
Jesszus. Milyen tévé? Nem tud natívban menni HDMI-ről?
Mostanság nem tudom miként van, de régen pl. sok felbontás tiltva volt a driverben és attól függően mire és hogy telepítetted (noti pl.) engedett például 1440x900 meg akkor még egzotikus felbontásokat. De volt program amivel az összes engedélyezhetővé vált. De ez még Catalyst elöttről.
PowerStrip-el nem lehetne létrehozni eme felbontást? -
Komplikato
veterán
Természetesen csak akkor működik a HDMI hang ha ...
1.) Fel van telepítve a "hangkártya" drivere jól. (MS patch és társai.)
2.) Ki van választva a lejátszó proginál és/vagy át van állítva a hangbeállításoknál
3.) ATI féle DVI/HDMI átalakítót használ a user (direkt HD kártyákhoz), mert ugye sima átalakítók NEM viszik ki a hangot.
4.) A HDMI kábelek azon fajtáját használják ami hangot is visz, mert néztem speckókban, hogy van olyan ami nem visz hangot! -
Kroni1
veterán
Most kötöttem össze a gépemet egy ATI X700 VGA segítségével DVI-HDMI kábelen az LCD TV-mel. A TV-nek egyéni felbontást kell adni a torzítatlan teljes képhez ~ 1172x658-t. Az X700 viszont csak 1152x648at tud közölni, ezzel szemben egy nV 7600GT-vel is megpróbáltam, az gond nélkül tud bármilyen felbontást... Az a kérdésem, hogy a 2600XT tud adni egyéni felbontást vagy ez csak az nVidia driverében van benne?
-
-
Kroni1
veterán
Hi!
Azt meg tudná mondani valaki h a 2600XT hogyan tud hangot is továbbitani a HDMI-kábelen? rá kell kötni valahogy a VGA-ra SPDIF hangkimenetet? Próbálta már valaki igy rákötni a PC-jét LCD TV-re hogy hangot is adjon?
-
ricsy888
senior tag
válasz
barnam_ #2794 üzenetére
Szóval nem éri meg a GDDR4., Akkor asszem a GDDR3-as lesz, és egy asus,
de még az is lehet hogy a Sapphire ,mert nagyon szeretm a Half-Life sorozatot és azt hiszem hogy ehez (a Full-os verzióhoz) adják a black boxot.
A Vmod meg,, hát majd meglátom. azért a kíváncsiság kedvéért biztosan megcsinálom.Aztán ha tényleg nem lesz sok különbség akkor visszarakom alapfeszre. Csak el ne füstöljem szegénykét.
-
barnam_
nagyúr
Oks, de csak akkor lehet összehasonlítani a többi eredménnyel, ha defaulton futtatod.
Egyébként már azt hittem lenyomtad a vmodos eredményemet -
tildy
nagyúr
-
Miti83
tag
bocs, le kellett futtanom mégegyszer mert a végén akartam a CPU-Z elinditani de attól kifagyott... ez már új beállitás
mod: a zsúfolt képért külön bocs, tegnap elfüstölt a monitorom, most 14"-on tolom
-
Miti83
tag
Nem vagyok a híve, de teszteltem egy 3dmark06!!!-ot
CPU: 2350
MEM: 785
GPU: 850
VGA MEM: 8463dmark06 score: 5847
SM2.0 Score: 2076
HDR/SM3.0 Score: 2875
CPU Score: 1782Szerintem nagyon jó. Nagyon-nagyon NEM bántam meg ezt a vételt.
MOD: szerintetek kihajtja az X2 2350Mhz-en a karit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest