- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
FreeZer25 #3082 üzenetére
Kicsit kevés a VGA-hoz a proci és ramod sincs sok. Talán +6k különbséget a te esetben nem ér meg az XT. Persze ha van rá pénzed megveheted. A pro-hoz képest azért vmennyit dobna az XT. Sztem vagy vegyél vmi 7600GT szintű kártyát (ha olcsón jutsz hozzá), vagy vedd meg a pro-t. 512Mb-os felesleges belőlük.
-
xtmod
senior tag
hali.
lehet, hogy nem idevaló kérdés, de föltenném. melyik a most kapható legerősebb agp-s radeon?
kösz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt a multis izét kipróbáltam, egybéknt távolról sem hasonlít cod2-re, de szerintem is vacak. Viszont a rendes HL2 játékok igen jók, és max beállításon viszi őket a kari. (1280...) Persze az is igaz, hogy illegális úton elérhető az összes game, amiért pluszpénzt fizet az ember, csak steamel kényelmesebb... Bár időnként vannak telepítési problémái, és nem támogat wifis routert...
-
Matamata
aktív tag
-
TasiA
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3085 üzenetére
Azé vettem Full-t mee csak ilyen volt az egész rohadt városban, pedig van vagy 15 PC-bolt, vagy várhattam volna 1 hetet, amit meg nem bírok ki gép nélkül.
Én nem mondtam, hogy "BB sz@r" egy szóval sem. Csak annyit, hogy nincs rá szükségem, ami nagyon nem ugyan az, SZERINTEM!
-
TasiA
senior tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
FreeZer25
csendes tag
Intel p4 3.2ghz, 1gb ram
Ehhez a géphez érdemes megvenni a 2600xt-t vagy elég egy 2600pro, mert úgyse tudja a gép egyátalán kihasználni az xt előnyeit. 2600 pro-val 6k-t spórólnék. HELP
Az xt semennyit nem dobna a teljesítményre? (agp-s karikról van szó) -
TasiA
senior tag
én is a Black Box-os kérdezést akartam leírni, csak nem ment el a HSZ. Amúgy nekem van Blac Box, amit rohadtul nem használok. Egyszerűen nem érdekel. Bár kíváncsiságból felbontottam, meg regisztráltam, meg letöltöttem valami gagyi játékot, ami valami CoD2-höz hasonlító multiplayeres izé, de mivel új WIN-t raktam, má nincs meg. Gondolod elbótolhatjuk, ha kőő. Nekem nagyon nem kő.
Tényleg, ilyenkor egyáltalán átadhatom valakinek?
-
athomi
veterán
Én AGP-ben még nem is láttam 2600XT FULL-t. Örülj, hogy egyáltalán 2600XT-t találsz benne.
Matamata: Ha ugyanannyiért kapod meg a 2600XT-t, mint a Pro-t (ráadásul ez csak DDR2-es!), akkor már miért ne azt vennéd amelyiknek nagyobb a teljesítménye? Eladásnál sem lesz mindegy!
Ja és az FSP-m kevésbé ontja magából a meleget, ráadásul halakabb is, mint az előző gagyiság.
-
athomi
veterán
csak nekem van dejavu érzésem?
Hendry: Nem hiszem el, hogy pesten nincs egy olyan bolt ahol kapni lehet.
-
Hendry
csendes tag
Gondban vagyok.
Legolcsóbban hd2600xt-t agp-be 24804ft-ért találtam, ami még nem is lenne baj, de nem tudm hogy full verziós e. Az árlistában így szerepel "AGP RX HD2600XT 256Mb Sapphire, DDR3, Dual DVI, TV out", de amikor felhívtam a hapsi azt sem tudta miről beszélek
Ha valaki ismer/talál olyan boltot, ahol lehet kapni ilyen kártyát (agp!) az írja le légyszi! -
athomi
veterán
válasz
Matamata #3063 üzenetére
Én annyira nem találtam hangosnak. Amúgy az AGP-s MSI 2600pro árban vhol a sapphire 2600XT környékén van, így ezt én nem ajánlanám.
Nekem volt olcsó 350W-os tápom, és elszenesítette a VGA tápcsatlakozóját.
Azóta 2 gépbe is 350W-os FSP tápot vettem. Olcsó és jó mindőségű. Sajnos sokan azt veszik, amelyiknek a dobozán több W van feltüntetve.
-
Matamata
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3064 üzenetére
Nálam mindkét gépben Codegány van
Lehet le kéne cserélni? -
Tomate
veterán
válasz
VaniliásRönk #3052 üzenetére
Okés lehet veszek egy újat, de nemhinném, hogy ez a baj..
-
Matamata
aktív tag
Nekem 2800+-os Sempron mellett van HD2600XT-m
A HD2400 nagyon gyenge szerintem.
Neked ezt ajánlom -
zetecR
addikt
Sziasztok!
Munkagépemből szép lassan kidőlt a régi, jól bevált 9500@9700Pro-m.
A helyére szeretnék egy VGA-t, főleg 2D munkára, filmnézésre és kevéske játékra.
A proci 2500+ Barton. Érdemes 2600XT tenni mellé, vagy elég a Pro is, netán még ezt sem tudja kihajta, maradjak egy jó kis passzív HD2400-nél?Előre is köszi.
-
ricsi983
csendes tag
melyiket érdemes jobban megvenni?
ASUS EAH2600XT HTDP 256M PCIe
Gigabyte NX86T256H 8600GT 256MB PCIe -
TasiA
senior tag
válasz
Alex123 #3053 üzenetére
Kérlek szépen, ezt neked kell eldönteni! Van gond? ha nincs, akkkkó jó. Én speciel a 3D beállításoknál vagy a "defaults" vagy a HIGH PERFORMANCE" beállítást használom. Ezeket a jobb alsó sarokban lévő kis ikonnál is megteheted, nem kell mindíg megnyitni a CENTERT. Az meg, hogy a monitorod 85 hertzen megy, az megint a TE dolgod! HA tud 100-at, akkkkó rakjad arra.
-
Alex123
senior tag
Aki használja a kártyához a Catalyst Controll Centert, légyszíves nézze már meg, hogy ezek a beállítások jók-e: [link] ?
Köszönöm!
- Alex -
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért ez meredek, szánj rá 5k-t, megéri.
FSP 300 PNF
-
Tomate
veterán
válasz
VaniliásRönk #3050 üzenetére
Proci volt, de aztis visszavettem alapra. A proci 400w-os Codegány
Meglehet kövezni
Tudom ,hogy ratyi dehát annakidején ilyenre futotta.
-
Tomate
veterán
válasz
VaniliásRönk #3041 üzenetére
Visszavettem alapra, úgy is ugyanaz. Nemhinném, hogy túlmelegszik.Jól szellőzik. 15 perc nem tehet neki keresztbe, ráadásul mindig töltésnél csinálja, más gamemel tökéletes. Gőzöm sincs mit baszakszik
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bernyó84 #3042 üzenetére
Igen úgy értettem. Az optimalizáció akkor kapcsolt be, amikor a tesztprogramot elindította az ember. Ha átnevezte a User az indítófájlt, akkor (mivel nem ismerte fel a driver a tesztprogit) jelentősen lassabb lett hirtelen a kártya. Ez több volt, mint furcsa. De ugye az ügy vége végülis hivatalosan az lett, hogy nem kevés pénzmagnak köszönhetően a tesztprogi készítői a kártyagyártó cég által a meghajtóprogramban eszközölt speciális módosításokat hivatalosan "optimalizáció"-nak minősítették. Amúgy nem csak a nem látható részek számításának kihagyása volt az egyetlen, amit anno beletettek a meghajtóba, hanem a képminőségen is rontottak. Na ezt kezdik újra elővenni, ahogy olvasom a mostani híreket.
Általános megoldással próbálkoznak szabvány szinten (van is már ilyen), mert hát csak véges a kártyák kapacitása, ami ugye sosem elég.
-
MZsoltee
veterán
válasz
VaniliásRönk #3041 üzenetére
Bocsi csak találgatok
Hátha bejön
-
Bernyó84
aktív tag
Így már érthető. Úgy érted, hogy valós alkalmazásokban nem volt gyorsabb az akkori NV kártya, csak a 3DMark-ban. Mert a többi alkalmazásban ugyanúgy ki kellett az NV kártyának is számolni a nem látható elemeket.
Igazad van. Már beugrott.
Bár én úgy értettem ezt az egészet, hogy akkor nem zavarna hogy nem számolja ki a nem látható elemeket, ha a valós alkalmazásokban is úgy dolgozott volna. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Bernyó84 #3035 üzenetére
"Bár az engem annyira nem zavar, ha a nem látható részeket nem látom és azt nem számolja ki a kártya."
Erre lett volna egy eset.
Lehet, hogy nem bánod, de a nem látható részt CSAK a kérdéses tesztprogramban nem számolja a kártya és így lesz valamivel gyorsabb vagy az akkori esetben közel ugyanolyan gyors, mint a rivális. Mindenhol máshol, pedig mivel ugyanazt kell számolnia, mint a riválisnak szépen befürdik, mivel lassabb.
Ha éppen ilyen kártyából vásárolnál be, nem hinném, hogy nem éreznéd úgy magad, hogy átvertek. -
Tomate
veterán
NFS Pro Street-tel játszok és és 1 óra játék után némely futam betöltésénél, elmegy a kép, és nem válaszol a gép. A monitor pedig keresi az Analog vagy Digitális jelet, de semmi. Ezt már eljátszotta vagy 3x nem ugyan ott. Csak a reset segít. Más játéknál nincs ilyen problémám. Mi lehet a gond?
Mosmár 1 óra se kell neki
2 futam és összeesik az egész. Visszavettem a processzort és a vga-t is alapra de semmi változás
-
Tomate
veterán
NFS Pro Street-tel játszok és és 1 óra játék után némely futam betöltésénél, elmegy a kép, és nem válaszol a gép. A monitor pedig keresi az Analog vagy Digitális jelet, de semmi. Ezt már eljátszotta vagy 3x nem ugyan ott. Csak a reset segít. Más játéknál nincs ilyen problémám. Mi lehet a gond?
Mosmár 1 óra se kell neki
2 futam és összeesik az egész. Visszavettem a processzort és a vga-t is alapra de semmi változás
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Bernyó84 #3029 üzenetére
Elég hiányosak az emlékeid. Gondolj csak bele, hogy naív vásárló lévén meglesed valahol, hogy a "mindenki" által istenített tesztprogramban hogyan szerepelnek a kitűzött árkategóriába eső rivális kártyák. Az eredmények láttán konstatálod, hogy az X kártya mennyire jól szerepel és szépen mégy veszel magadnak egyet. Aztán mivel nem a tesztprogrammal szeretnél játszani elő is veszel pár valós tesztprogramot (értsd: játékot) és csodálkozva tapasztalod, hogy bizony a vásárolt termék valamilyen furcsa oknál fogva lassabb eredményeket produkál, mint a szomszéd Pistike által vásárolt rivális kártya. Nekiállsz szétberhelni a gépet, mert tudod, hogy valami nem kóser, de akármit is csinálsz csak nem akar javulni a helyzet. Eltelik 1-2 hét és kiderül, hogy a vásárolt kártya meghajtóprogramjában olyan "optimalizációk" szerepeltek, amelyek jótékony hatásának a vásárlás előtt igen alaposan átvizslatott tesztprogramban jelentős sebességnövekedés volt köszönhető. A kulcsfontosságú momentum pedig az, hogy csak a tesztprogramban volt sebességnövekedés.
Az nv féle "optimalizáció"-ra hasonlat:
Egy stadionban rendezett futóversenyen 1000 méteres síkfutásban neked 2,5kört kell futnod, hogy beérj a célba, míg a vetélytársnak elég csak keresztben átsétálni a focipályán.Szerk.: OFF
-
tuctuc
aktív tag
Pénteken lecseréltem az Inno 8600gt-met egy GeCube 2600xt-re, welcome to the club. Annyi NVidia-m volt már az x800gto óta, kellett már újra egy ATi, na.
Szőrén cseréltem amúgy.
Első benyomások: szép doboz, no bundle, viszont elég atom hűtés. Tömör réz, fedi a gpu-t és a ramokat, kíváncsiságból leszedtem, megnézni mi van alatta, +kapott +Arctic alap pasztát. Jó ez a GeCube, régen is volt 9550xt-m, szerettem.
Ramok: 1.4ns-re szitált Hynix-ok. Felmentem a Hynix weboldalára, nézzétek meg ti is:
[Hynix]
Ha jól értelmezem, akkor kétféle chip-jük van GDDR3-ból, amit különböző feszültségekkel és szitázásokkal látnak el. Leírás: "dynamic random-access memory". Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a prociknál van egy stepping, azon belül minden proci megy egy értéket (pl. 2.8-2.9ghz, kb. ugyanannyi fesszel -1.35V-, tökmindegy, hogy x2 3600+ vagy x2 4400+ brisbane a neve, a példánál maradva). Tehát nem 1.4ns-es ramod van a vga-n, hanem olyan pl. 1.0-ás???, amit különböző értékekre lőnek be (fesz+gyári érték). Valószínű emiatt van, hogy az 1.4ns-nek szitázott (elméletileg 1000:1.4=714mhz=1428Mhz, tehát kb 2600xt gyári frekije) ramok gond nélkül mennek 1900-on nálam, és felette. És látom nem vagyok ezzel egyedül a topicban...Ha ki volt tárgyalva a ram-téma a topicban, akkor sorry, ha nem, akkor szerintetek jó nyomon járok a fenti elmélettel?
Amúgy 3DMark05-tel teszteltem (ez volt kéznél) 800/1400-on 16x-os aniso-val 7600 pont, 900/1900-on 16x-os anisoval 8400 pont. Legújabb crysis-fix (7.11) driver. Inkább a GPU tuning számított, pedig a képjavítók úgy tudom, a ramból szívnak kraftot. Tuning AGCT-val ment, szokásos fagyás 860-870 körül. Mással viszont nem lehet.
-
Bernyó84
aktív tag
-
Bernyó84
aktív tag
Én úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hogy ha az egyik kártya 1-2 FPS-sel kevesebbet ér el bizonyos dolgokban, csak legyen az ára fele annyi, mint a másiknak
Szóval, ha jóval olcsóbb a 3850/3870 mint a 8800GT, akkor valószínű, hogy azt fogok venni. Márha lesz rá zsetonom .... -
Gyurcsi
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy ilyen 2600 XT-t és olyan gondom van vele,hogy a 3dmark egyetlen verziója sem indul el vele,ugyanis kifagy a gép aztán 20mp múlva összetörik a kép és csak a reset segít rajta.
Esetleg járt már így valaki??? -
Tomate
veterán
-
Alex123
senior tag
Ezeket a beállításokat használom: [link]
(Belinea 17" CRT)
Valamin állítanom kellene vagy jó így a kártyához, stb...?
- Alex -
-
Alex123
senior tag
Feltettem a 7.11 (beta)-t és Crysis alatt megszűnt végre a rengeteg hiba...(szellemkép, stb...)
Sebességet néztem de nemigazán nőtt...
Mind1, legalább mostmár tudok vele nyomulni...
- Alex -
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk #3012 üzenetére
Panelbetyár vok
-
detroitrw
addikt
válasz
VaniliásRönk #3012 üzenetére
[OFF]na éppen azért linkelgettem a 3dmark teszteket
hogy cpu emelésnél nő a 2-3D részpontszám is ...szépen elbeszéltünk egymás mellett
[/OFF]
ui: hehe pikkel rám a ph motor
-
Mercutio_
félisten
Van egy picike logikai bukfenc a gondolatmenetedben: Átlag háztartásban télen 23-24 fok körül van a hőmérséklet, míg nyáron minima egy hónapig 30-35 körül van reggel 9 és éjjel 11 között
Tehát alapból ~10 fokkal magasabb a levegő az alkatrészek körül.
És mivel egy kis házról van szó (Antec nsk1300) így az ha bemelegszik nincs az az isten, hogy a hőmérsékletet le tudd vinni
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
detroitrw #3011 üzenetére
Neki meg aztán végkép mindegy, egy 3.2GHz-es Northwooddal úgyse tud mit kezdeni, azt már nem nagyon van hova tuningolni.
Mercutio_: Attól függ hol, pl. egy rendes családiház földszintjén bőven 30°C alatt marad a hőmérséklet, tetőtérben/panelben simán van 35°C, nekem mindkettő kijutott.
-
detroitrw
addikt
válasz
VaniliásRönk #3010 üzenetére
-
detroitrw
addikt
válasz
VaniliásRönk #3008 üzenetére
hogy a min. is nő
/bár mint írtam nem egyenesen arányosan/ -
detroitrw
addikt
válasz
VaniliásRönk #3000 üzenetére
-
Hendry
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #3003 üzenetére
Ezt már feltettem, nem tudom visszavonni
-
Hendry
csendes tag
Tudom hogy idióta kérdés én én is utálom ha valaki ilyen kérdéseket tesz fel, de akkor is:
SZeritntetek egy ilyen gépen jövő nyárig el fognak futni a játékok (tudom hogy nem komolyabb garfikán, minimumon is jó)?
Abit is7e2, p4 3.2ghz HT, 1gb ram, hd2600xt.ui: több hülye kérdést nem teszek fel
-
AMD Power
titán
Akkor mégis melyiket? Nem szívesen törnénk pálcát egyik felett sem, de véleményünk szerint tuning nélkül a 2600XT a jobb választás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- 24 Hours of Le Mans
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest