- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Hello! Melyik erősebb kártya a 2600XT vagy a 7900GS? mondjuk DX9 alkalmazások alatt?
-
h0o2a7j6
tag
ATI mostanában fog kiadni az (RV670 kapcsán) új kártyákat 2600 PRO/XT utódokként
-
Bikkrom
senior tag
válasz
barnam_ #2281 üzenetére
Soha többet nem jövök ebbe a topicba(csak poén). Komolyan bazz, most, hogy xt-re esett a választás a pro gyenge ramjai miatt, erre jössz egy teszttel és bizonyítod, hogy a ram tuning nem sokat ér viszont a gpu igen XD. Kész agyrém, hogy mit le kínlódok 2 e forint különbségen de ez a szegíííny ember vele járója...
-
barnam_
nagyúr
Csináltam Fraps-el benchmarkot NFS Pro Street-el:
Beállítások, CpuNevada Highway
CPU/MEM: 3Ghz/1110 Mhz
VGA: Alap (800/700)
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
4066, 145600, 22, 37, 27.926Nevada Highway
CPU/MEM: 3Ghz/1110 Mhz
VGA: 880/1000 Mhz
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
4129, 133314, 24, 42, 30.972További képek a játékból: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Konklúzió: szinte semmit nem számít a 42% ram tuning, az átlag fps %-ban csak kicsivel többet emelkedett, mint a GPU tuning %-os mértéke.
-
HERR Z
veterán
na beléptem a klubba egy manli 2600pro ddr2-vel
olcsó volt
tuningra...600/400 helyett 700/500 a maxx amit ki tud köhögni....
maga a kari ua mint a lenkebb linkelt cikkben lévő asus (2.5ns samu ramokkal)
igazából az a vicces hogy ez a kari 1:1-ben ua. tudja mint az x1650xt, csak míg azt használtan akarják 20k körül adni addig ez 16k...
szóval aki agp-ben gondolkozik akkor kb 7600gt/x1650xt szintet várjon a ddr2-es pro-tól -
-
meridaharcos
senior tag
Hello BenceShearer!
Erről a hardveres mkv lejátszásról tunál egy kicsit részletesebben írni, hogyan is próbáltad. Nekem is szükségem lenne rá. Köszi előre is !
-
athomi
veterán
Mennyi az órajele a 2600pro DDR2-nek és mennyi a DDR3-nak?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jon Mathias #2263 üzenetére
Jó lenne, ha a jelenlegi procod is kint lenne az adataidnál, tuti az okozza a kis pontot. Ami annyira nem is kicsi, én XT órajeleken csak 7,5k-t kaptam ott...
-
Jon Mathias
senior tag
Kösz a segítséget! az AtiTool tényleg xart sem ér. mutatja a hőfokot de tuning forget it. Amd gpu tuner tuningol valamit de nem nagy segítség. Ezt tudtam összehozni:[link] kipróbálom xp alatt is a hotfix-el.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Bikkrom #2260 üzenetére
A memók nem ugyanazok. Mindegyik másmilyen, de általában 1.4-esek. Sapphire 2600XT DDR3-on jó eséllyel van olyan ram, ami megy 900-1000 Mhz-et, míg 2600Pro-nál nem nagyon fordul elő. A mag meg attól függ milyen feszt kapnak gyárilag. De az XT órajeleit vinné a Pro, az szinte biztos. Szóval ha tuningolni is akarod (XT fölé), akkor XT-t vegyél, ha elég Pro@XT, akkor a Pro-t vedd.
-
Bikkrom
senior tag
Jajjjj Istenem!
Már megint elbizonytalanítottak, hogy a pro-k vége nem éri el az xt végét.
Sapphire 2600pro 256MB PCiE DDR3 Mag:700MHz Mem:1400MHz/128bit
VS
Sapphire 2600xt 256MB PCiE DDR3 Mag:800MHz Mem:1400MHz/128bitTUNING érdekel. Mennyi lehet a kettő vége közti különbség? Gondolom memók ugyanazok, tehát lényegében a mag a kérdéses. Csak azért mert ha tuningban csak 1-2% a különbség akkor inkább spórolok 3 e-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megnéztem, Xpertvision 2600Pro OC-men quimonda 1.4-es ramok vannak. 800 körül még stabilak, talán majd később vmod segít.
Dirtyz: rossz topic!
-
Dirtyz
őstag
Egy kis segítséget kérek...
Fejlesztésen esett át a gépem, egy 2900Pro + AMD+5200 került bele, a "régi" Thermaltake Purepower420-as táppal.
A VGA-nak adtam egy külön ágról a 6pines csatira feszt, bekapcsolásnál felpörög, megáll a ventije, de se kép se hang...., mi lehet a gond. Melyik kimenetre kell kötni a monitort... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Frenk
aktív tag
Csak érdeklődöm, hogy szerintetek az ati meghajó frissítésével,optimalizálással javulni fog a 2600xt teljesítménye dx9 és dx10 alatt?
-
BenceShearer
aktív tag
Kicsit próbálgattam a HD videó gyorsítást. A powerdvd h264 filetrével és a haali splitter segítségével sikerült az mkv x264 filmeket hardware-ből kódolni.
Csak az a baj, hogy néha beszaggat, kockásodik a film. Mintha nem szeretné a az x264 kodeket. Ha kikapcsolom a hardware-es gyorsítást, akkor minden megjavul. Ez mitől van? Az x264 és a h264 között mi a különbség? Az avivo nem támogtja ezt a fajta tömörítést?
Majd egy HTPC-n gondolkozom, és azért is lenne fontos, hogy ne kelljen izom proci hozzá!
-
Alex123
senior tag
válasz
Jon Mathias #2240 üzenetére
-
Matamata
aktív tag
válasz
meridaharcos #2220 üzenetére
Nekem is ez a kártya tetszett meg csak nincs AGP-s változata
( már mindegy lesz Sapphirem)
ASUS HD2600XT GDDR4
A GDDR4-es XT mért hosszabb ??? -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2246 üzenetére
A VF900-t néztem a Zalman oldalán, és tetszik amit írnak róla, nagyon hasonló a CNPS9500-amhoz: 0.2mm-es "vastagság", full réz, de mégis könnyű
Néztem az aprón, de nincs olyan, ami nem kelt el -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2245 üzenetére
Elfelejtettem hogy a VF700 nem a "belső" 4 lyukat használta, hanem a "külső" 2-t, és annál bejjebb ha jól emlékszem nem lehet rakni a rögzítőket, nem megy fel 2600-ra.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2243 üzenetére
Egyenlőre jó program és hűtés hiánya miatt leszedtem a vmodot, majd ha lesz jobb hűtés, akkor újra grafitozok
Tényleg, milyen hűtés lenne jó rá, úgy 5k-ig (használtan is oké), ami vmodra is megfelel? -
VaniliásRönk
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
Jon Mathias #2240 üzenetére
Olvass: [link]
Kb. 100x-or leírtuk azokat, amiket kérdeztél. -
Jon Mathias
senior tag
Valaki tud megoldást a 3dmark-ra xp alatt beirtam a keresőbe 500e találat volt hagy ne bogozzam ki.nem a mániám csak kiváncsi vagyok.2008 server alatt ezt kaptam:[link]
-
t.tomi
tag
Skacok!
Sapphire HD 2600XT DDR3 AGP kártyámat nem látja sem az ATI Tray Tool, sem a Rivatuner
legfrisebb verziója.Catalyst 7.8 van telepítve.Egyébként minden müködik...
Vki találkozott már hasonló problémával?Kösz
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2235 üzenetére
[link]
Más a nyák, de a lényeg, az ellenállások ugyanazok.
GPU: R1310
MEM: R710 -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Jon Mathias #2236 üzenetére
Már ki lett próbálva a 0.27B2 is, az sem működik sajnos.
-
Jon Mathias
senior tag
Visszaolvastam a fórumban és van atitool 0.27b2 kipróbálom és beszámolok róla. köszi a választ. szerintetek melyik most a legjobb driver? nekem 7.10 van fenn. xp alatt kissé beszaggat a TestDrive 2003 server alatt meg hibátlan.ua. driver van fent. a vistát meg hagyuk.
-
barnam_
nagyúr
Megcsináltam a pencil modot a Sapphire 2600XT DDR3-n
Ramoknak először 1.98V-t, majd 2.1V-t adtam, de úgy se ment 1100 Mhz-en, ezért inkább visszatettem alapra (1.81V). Gpu-nak 1.35V-t adtam, ami 3D alatt 1.37V. Azért csak ennyit, mert gyári hűtőm van. 945 MHz-ig tudtam húzni, itt a Race07 még ment, de a 3DM06 fagyott. Race07 alatt a venti 100%-on ment (én állítottam be), és 77 fokig ment fel a hőmérséklet.
Végül 938/1000 Mhz-en tudtam lefuttatni a 3DM06-t, 5744 pontot értem el.
Ha lenne egy jobb hűtőm, 1.4V-t adnék neki 24/7-ben. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2232 üzenetére
Neki nem agp-s a karija.
Nekem meg nfs demo fagyasztja csonta a gepetEvvel sem kell jatszanom ugylatom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valószínű a "régi" driver miatt.
Mixelj magadnak egy 7.10-eset.
-
Bögre
aktív tag
válasz
Jon Mathias #2230 üzenetére
GPU-Z -nek nem feltétlenül kell hinni.
Használd a progit amit az előttem szóló kollega ajánlott.VaniliásRönk: Crysis:ma feltettem a demot, hát nagy csalódás volt
a textúrák helyén káoszelmélet alapján rendeződő háromszögek, meg nagy szürkeség...
-
Jon Mathias
senior tag
Hali! Nekem is 2600xt-m van és az lenne a kérdés mivel lehet tuningolni? Atitool nem belefagy catalyst overdrive men nem csinál vele semmit beállítom neki pl 850/750 el is fogadja de ennyi. megnézem gpu-z vel minden alapon van a rivaturner-el ugyaneg a helyzet. amúgy jó kártya az enyém legalább is csendes.x1650 után meg főleg! nektek sem megy a 3dmark xp alatt? csak vistán hajlandó. ha nem tudom tuningolni továbbra sem akkor veszek még 1 öszze eresztem crossfire-ben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bikkrom #2228 üzenetére
Leszeded a boltban a hűtőt vagy hogyan?
Szerk.: Mediumon simán megy DX9-ben, DX10 alatt valszeg még a driverek nem az igaziak.
MatyeeAM2: Keresőbe beírod hogy 3DMark és megtudod mit kell tenned hogy fusson.
Tuning nem nagyon megy, egyedül AMD GPU Clock Tool tudja rendesen húzni, de az állandóan lefagyasztja a rendszert. -
Bikkrom
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2226 üzenetére
Ramoknak utánnanézek, hogy milyenek vannak rajta. De ott melyik a jobb? Milyen beállítoskat merjek ráengedni pl. crysysben a tuningolt configomra 2600 proval?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2226 üzenetére
Nem különösebben a hangerő zavaró, inkább a venti gyorsaságából adódó magas hang, ami a zavaró benne. Volt nekem pl. Gainward 6600GT-m, Galaxy 7300GT-m, azok hűtése hangosabb volt, mint az xperté, bár hasonló módon visítottak.
-
Bikkrom
senior tag
Tuning szempont nálam a legfontosabb. 22e +-2e Sapphire 2600Pro GDDR3 eddig. Mennyi ezeknek a vége? Melyik gyártótól vegyem? Milyen beállításokon merjem majd futtatni az új játékokat?(felbontás, AA stb.)
-
Mit tud a 2600xt(ddr3) a 7900gs-hez képest? (alap órajel mindkettőnél)
-
Matamata
aktív tag
A GDDR4-es XT-t húzta már valaki?
Annak vajon mennyi lehet a vége? -
barnam_
nagyúr
Leszedtem a hűtést, és megnéztem milyen ramok vannak rajta (Sapphire 2600XT DDR3):
Qimonda 1.4ns -
zyke
csendes tag
Van már valakinek tapasztalata az új Sapphire 2600 XT 256mb ddr3 Agp-s kártyáról? Igaz, hogy lassabb mint a PCI-E változata?
-
ellington
tag
a Pro Street demo is ad átlag 40 fps-t 1024ben minden maxon, AA nélkül.
-
Alex123
senior tag
válasz
szatek1987 #2200 üzenetére
Szia!
Ezt használd:
EVEREST Ultimate Edition Version 4.20.1170
Nekem se látták a "régi" Everestek a karit...
- Alex -
-
Hali!
Ti milyen videoplayert használtok a HD filek lejátszására? Azt nem tom, hogy bármelyik playert is használom a hardveres gyorsítást használja? Vagy csak az a player amibe van ilyen funkció?
Body
-
wwenigma
Jómunkásember
NFS-PS: alapórajel, játékban 1024x768, minden max - 32-40fps!
Driverben Mindent feltolva maxra (AF,AA,tAA,aAA meg minden rucskos bigyot) alaporajelen 17-23fps.
-
wiggen123
senior tag
válasz
asadasad22 #2145 üzenetére
Nem lehet, hogy a lejátszó program nem túl acélos? Próbád ki a magyar fejlesztésű Mplayert, sebességben az egyik legjobb.
-
Köszöntem mindenkinek
A 9550GE-mtől biztos jobb a 2600xt.asszem marad a sapphire 2600xt meg veszek még mellé 1Gb ramot, majd ha jön ki másik széria akkor meg leváltom. -
barnam_
nagyúr
válasz
szatek1987 #2200 üzenetére
Hanyas verzió van fenn? Asszem 4.10-től támogatja, de az a legegyszerűbb, ha felrakod a 4.20-ast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest