-
PROHARDVER!
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancethepant
újonc
válasz
SztiviVander #479 üzenetére
Érdekes, nem tudtam, hogy létezik ilyen projekt Plex futtatására OpenWrt-n.
Teszteltem egy kicsit a Tomato64-en a BPI-R3-amon, de ugyanez lenne a helyzet a GL-MT6000-en is, ugyanazzal a chippel. Valójában elég jól futott, sőt, még az 1080p kódolásokat is kezelte, amiket én csináltam. Egyszerűen letöltöttem a legújabb ARMv8 deb fájlt a weboldalról, és kicsomagoltam.
-
lancethepant
újonc
válasz
SztiviVander #468 üzenetére
Épp most küldtem el a következő commitot, ami elérhetővé teszi az uapsd opciót a Wifi felhasználói felületén. Még a hagyományos OpenWrt-ben sincs ilyen opció.
Mivel csak épphogy csak beküldtem, nem lesz elérhető, amíg a következő éjszakai build be nem fejeződik.
Ahogy találóan észrevetted, a Wifi felhasználói felület az OpenWrt felhasználói felületét mintázza, mivel a Wifi részeket tőlük kölcsönözzük. -
válasz
SztiviVander #479 üzenetére
Intruder utálni fog.
Én aztán nem! Aki rám hallgat, az azt csinál amit akar.
-
SztiviVander
addikt
Intruder utálni fog...
Lementettem a tomato-s konfigot és visszaraktam a gyári ow21-es alapú (5.5.246 kernel) fw-t, bekonfigurálom azt is mert kíváncsi vagyok azért hogy gyárilag mit tud. Lementem majd ennek is konfigját és utána kb 5 perc alatt lehet váltogatni a két rendszer között. Azért ez így zseniális. Meg igazából ki akarom majd próbálni hogy fel tudom-e erőszakolni rá a plex szervert és hogy mennyire gyors/lassú (már ha működik) ezen a soc-on.
-
SztiviVander
addikt
A régi tomatoban ac68u-n elég sok fölösleges vackot kikapcsoltam a wifi advanced-nél, de ennél szerintem nem fogok nagy erergiákat beletenni hogy a régi tomato konfig mentésból kimazsolázzam a wifi beállításokat, megkeressem mi az openwrt-s megfelelője és beleverjem a wireless konfba. Egyelőre hagyom így ahogy van.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
SztiviVander #468 üzenetére
Érdekes volt a beírásod, ez alapján több mindennek utánaolvastam. Használsz még valamilyen egyéb optimalizációt?
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #475 üzenetére
köszi, nem mertem átírni a 192.168.8.1-et....
a routerben 192.168.50.1-re átírva, jó lesz ez...
Köszi!!!!még van vmi bibi, de ezt már sztem megoldom remélem,
- kamerákat látom a hálózaton, be tudok lépni
- nvr-ben is átírtam a gw-t, az ip címet, online jelzi az eszközt magát, de még az app-ban homokórázik, ha vissza akarok nézni valamit, -
SztiviVander
addikt
No hát itt a gond, hogy a kameráknak tök más alhálózat (192.168.50.x) van kézzel beverve mint ami a flint-nek a default (192.168.8.x) meg az nvr -nek ami most be van állítva 192.168.8.121 szintén manuálisan.
Legegyszerűbb megoldás:
1. az nvr -ben írd át 192.168.50.121 -re az ip-t meg 192.168.50.1 -re a gw-t, elmented, elveszted a kapcsolatot, de no para.
2. flint-en a network-lan alatt a router ip-t átírod 192.168.50.1 -re (gondolom a kamerákban akkor az a default gw)
3. kérj új 192.168.50.x ip-t a gépednek (hálókábel kihúz-bedug, vagy wifi kikapcs/bekapcs, vagy cmd -ből ipconfig /release , utána ipconfig /renew, és újra látni fogod az nvr-t meg a kamerákat is és kívülről is fogod őket látni. Feltéve hogy a kameráknak a 192.168.50.1 van/volt beállítva gw-ként. Ha nem az akkor fentiek után már belső hálózaton el fogod érni őket és át tudod írni. -
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #471 üzenetére
Gyári fw, flint a dhcp. 192.168.8.100-192.168.8.249-ig oszt ki IP címet.
A router AP módba rakva, a fotók az NVR-ről vannak.
Az NVR-el vannak gondjaim, mert a kamerák ip-je fixált 192.168.50.2 – 192.168.50.20. Ezeket a kamerába belépve tudom átírni, de ezekbe most be se tudok lépni.Intruder2k5: igen, bocs, igazad van. Kb ettől féltem az elején, hogy itt lesz vmi bibi, amire tudásilag nem vagyok felkészülve.
De átmegyek a Hálózati /IP kamera topicba, hátha van ötletük. -
Balinov
titán
Srácok ,adblock q múlt hét óta hibátlanul dolgozik ,szóval lvl2 kérdés ,lehet valahogy a YouTube shortokat blokkolni ?családi yt prémium van
Egy reddit posztban olvastam valami olyasmit hogy youtube.com/shorts címre lehet valahogy blokkolni de hülye fejemmel nem mentettem el a postot és most sehogy sem találom
-
válasz
SztiviVander #471 üzenetére
Ráadásul a téma is egyre kevésbé tartozik már ebbe a topikba.
-
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #467 üzenetére
a flint lan ip-je elvileg a 192.168.8.1 ugye?
ezzel a beállítással nem megy
-
SztiviVander
addikt
btw kicsit hiányoznak azért a tomato wifi advanced opciói, de oké az openwrt alap miatt ez ilyen. csak fejből azért nem volt meg hogy a wmm apsd az nem option apsd '0' hanem uapsd '0'... jó rég volt hogy ilyen konfigot kellett túrnom
és igen, én kapásból tiltom mindig mert nem szeretem ha azért nem jön meg az értesítés időben mert a telefon épp úgy dönt hogy spórol nekem...
-
SztiviVander
addikt
Az nvr-nek az atjaroja nem jo akkor. A flint lan ip-je kell legyen minden eszkozben a gw. Ha onvif-es az nvr (felhos szerverre csatlakozik az nvr is meg a telefonon levo kliens is es a cloud koti ossze a kettot) akkor nem kell befele port forward. Mivel nem emlitettel ddns-t se igy azt gondolom nem direktben csatlakoztal eddig sem az nvr-hez.
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #462 üzenetére
nem kell, nem volt beállítva.
most megnéztem az AP-n az alapértelmezett átjáró 192.168.8.1, kipróbálom azt az nvr-en
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #447 üzenetére
Köszi!
Kicsit átszabtam magamnak [kép]
-
-
fila
senior tag
válasz
SztiviVander #460 üzenetére
G-flint->switch->router AP módban->NVR
Ez az NVR, mely látja a kamerákat, de kívülről nem érem el az NVR-t.
Hik App-on keresztül, azt írja offline. -
SztiviVander
addikt
-
fila
senior tag
pincében az Asus routert beállítottam ap-nak, csináltam lent egy 2.4-es Wifit, ez lehet nem kell majd.
Nvr megy, kamera képek rendben. Kívülről viszont nem érem el. Gondolom itt kellene átállítani az átjárót, de nem találtam mire. Vagy más a gond?
-
AcCEsS
senior tag
Köszönöm az infókat, 2,4GHz Vatican City nálam ugyanúgy 33dBm, mint PA.
iw phy phy0 info
Ez ám a teljes körű infó!
Sose gondoltam, volna, hogy frekvenciánként is eltér(het) a limit, de látom a listában!
-
SztiviVander
addikt
a driver default általában az adott csatornára megengedett maximumot jelenti. az aktuális teljesítményt le tudod kérdezni így:
iwinfo phy0 info
iwinfo phy1 info
vagy aziw phy phy0 info
(vagy phy1) megmutatja a frequencies résznél hogy adott csatornára mennyi a megengedett maximum az adott régióban. -
AcCEsS
senior tag
Valahogy le lehet kérni, hogy az aktuális country code beállítás mellett a driver default mekkora transmit powert jelent? Tehát pl. a Panama driver default beállítása hány mW?
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5 #451 üzenetére
Köszi,
letesztelem akkor először a jel erősséget, a régi routerre kötve!A pincében lévő router beállításakor mire kell figyelnem?
A fix IP címekkel nem lesz kavar? -
Üdv!
Először is rákötném a másik router egyik LAN portjára, azon a helyen ahol végelegesen is lenne, úgy már be tudod járni a területet amit le kéne fednie, és látod, hogy ki tudod-e váltani vele a másik kettőt. A webes felülete szerintem elég egyértelmű, bár a gyári szoftvert én nem sokáig láttam, hamar cseréltem Tomato64-re.
Azt nem tudom pontosan milyen javaslatot vársz, lényegében leírtad miket szeretnél beállítani, ezt megcsinálod és kész.
-
fila
senior tag
Elérkezett az idő, hogy leváltsam az Asus AX3000 v2-es Aimesh rendszert otthon. Túl sok problémám volt vele.
1 fő routerhez direktben vezetékkel kapcsolódott 2 másik router, így állt fel a rendszer.
(Fő router az emeleten, 1 a földszinten, 1 a pincébe.)
Most vettem egy Flint 2-t, amivel 2 routert szeretnék kiváltani, az emeletit, és a földszinten lévőt.
(a földszinten lenne elhelyezve, az emeleti szobákban, ahol alszunk szeretném csökkenteni a „sugárzást, remélem lesz jel fent mindenhol).
A Flint 2-től egy switch-en keresztül dobnám tovább a netet a pincébe. Direktbe nem tudom megoldani.
A pincébe lévő routerhez vannak kötve switchek segítségével Poe-s kamerák (12), és az nvr, emellett a wifit szórja lent szét, hogy a lent lévő wifis eszközökön legyen net. (2 amazon alexa van lent, páramentesítő + a mobilok ha lemegyünk)
192.168.50.1 – Ez a fő router IP címe, NVR-ben most be van állítva alapértelmezett átjáróként.
192.168.50.2 – 192.168.50.20 között vannak fixen beállítva a kamerák (nem a routeren), és 192.168.50.170-ig még fixen beállítva kb 10-15 eszköz, vegyesen a routerbe, és az eszközökbe.
A fő router DHCP-n most 192.168.180 –tól osztja ki az IP címeket. Mindennel együtt kb 40 eszköz van, ami csatlakozik a hálózathoz.
Van vendéghálózat is, ezt szoktam megadni a hozzánk érkező ismerősöknek, ezt szeretném ezután is megoldani.
Kérnék javaslatokat, hogy induljak neki holnap a router cserének. Mire figyeljek, hogy állítsam be a Flint-et, stb Gyári romot szeretnék használni, elég kicsi a tudásom, és a tapasztalatom, pls szájbarágósan.Köszi előre is
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #442 üzenetére
Igen a felületen találtam meg, de annyira pici az a "+" jel hogy egy ideig simán "-" -nak néztem így azzal nem is foglalkoztam. Aztán véletlen fölé vittem az egeret és a piros gombon már látszott rendesen a + jel.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #447 üzenetére
Nagyon pofás lett, köszi!
Igaz nem túl sűrűn lépek be ssh-n, de amikor igen akkor nézzen már ki azért valahogy
-
válasz
SztiviVander #441 üzenetére
Na ide feltettem a jffs.tar.gz file-t, amiben benne vannak a mymotd és a banner file-ok. Ezeket a benne lévő struktúrával ki kell csomagolni a /jffs mappába, és az...
Administration -> Scripts -> Init részbe betenni ezt,
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
illetve az Administration -> Admin Access oldalon az SSH Server részben engedélyezd az Extended MOTD-t. Ha ez megvan, akkor reboot után már mennie kell az új MOTD-nek, vagy a reboot ki is váltható azzal, ha a fentebbi másolási parancsot lefuttatod terminálban.
-
Igen, hasonlóba én is belefutottam múltkor, a 2nd routeren ugye ritkán használom a WiFi-t, amikor használom, akkor is csak ilyen 1 méter távolságon belül, és ezért gondoltam, le is veszem 50mW-ra a teljesítményét, de úgy nekem se akart menni, így aztán most 100mW-on van.
-
Buvana
aktív tag
Na, én is fehér ledes lettem. És nem tudom másnak betudni, csak az újabb kernelnek, vagy nem tudom még mit adott hozzá a 2025.3 sysupgrade.bin, hogy működik a web monitor. Előtte semmi nem volt azon a lapon, hiába volt engedélyezve. Persze a logban látszódott is, hogy baj van vele, ezért kikapcsoltam. De most jó!
Illetve van még egy olyan dolog, de ez szerintem nem kernel függő, hogy ma megpróbáltam lejjebb venni a wifit phy0, és phy1 en 501 mw ról 199 re. (PA)
Látszólag meg is volt, de a router újraindítása után nem indultak el az interfacek.
251 mw-on viszont eddig ok, újraindítás után is. Erre figyeljetek. -
Nem akarok más tollával ékeskedni, az igazság az, hogy az alapja ennek Tomato-ban már régen létezett [kép], már tizenévvel ezelőtt is így használtam ASUS routereken, talán csak a routernek megfelelő bannert adtam hozzá én, meg az utolsó sárga sort, illetve egy picit a formázáson igazítottam.
Aztán amikor váltottam Padavan-ra 2019-ben, akkor ott nem volt semmi ilyesmi, szóval meg kellett csinálni az egészet ott is.
[kép]
-
xabolcs
őstag
válasz
Jópofa, nem akarod közkinccsé tenni?
En obsy sysinfo-jat hasznalom.
BusyBox v1.36.1 (2024-10-26 14:21:03 UTC) built-in shell (ash)
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt SNAPSHOT, r27913-a2aabc9a7a
| Machine: GL.iNet GL-MT6000 |
| Uptime: 149d, 06:50:45 |
| Load: 0.00 0.00 0.00 |
| Flash: total: 7.2GB, free: 7.0GB, used: 3% |
| Memory: total: 986.3MB, free: 834.9MB, used: 15% |
| lan: static, 192.168.xxx.yyy |
| wan: pppoe, ? |
| wan6: dhcpv6, ? |
root@GL-MT6000-82C ~ #
Intruder2k5: ahogy neked, ugy masvalakinek is eszebejutott szebbe tenni a logint!
Es pont az ilyen aprosagok teszik jobba az ember eletet! -
válasz
Jaa, dehogynem, csak nem gondoltam, hogy érdekel valakit, de akkor majd később felteszem a két file-t valahova.
Nem írtad, így nem tudom végül mit találtál meg, az admin felületen lévő opciót vagy a konfigot, de előbbi itt van. [kép]
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #440 üzenetére
Jópofa, nem akarod közkinccsé tenni?
-
Jelentem reggel megjött úgyhogy csatlakoztam a flin(t)stone családhoz, remek ez a cucc tényleg. Nekem a gyári felülete is nagyon bejön, reszponzív, logikus, átlátható, nem zsúfolt, egyszóval modern. Nekem ez is egy fontos szempont volt hogy ha valami olyan kell amit (még) nem lehet tomato alatt megoldani akkor nem egy bebetonzott gyári fw-re lehet váltani hanem egy openwrt alapra. De most paradicsom lesz (van) rajta egyelőre, ilyen sima upgrade rég volt, 2025.3 sysupgrade bin pikkpakk felment rá, de előtte rátettem azért a gyári 4.8.2 frissítést.
-Azt jól sejtem hogy nincs új wifi adapter létrehozás opció? Guest wifi akkor kilőve? A wifi rész gyanúsan az openwrt-re hajaz, lehet hogy ez a rész még nincs teljesen kész?Vagy ssh-n megszerkesztve a wifi configot tudok hozzáadni csak a felületre nincs kivezetve? Na mindjárt meglesem.
MegtaláltamDe ez olyan se nem tomato se nem openwrt-s megoldás
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #438 üzenetére
Hoppá! Akkor le sem tagadhatom a kernel verziómat, ha kék a ledem.
Cfg save majd visszatölt oké lesz így, ha sysupgradelek én is? -
Ja igen, és most már a fő routeren is fehér a LED, akárcsak a másikon. lancethepant posztja után most már ez is értelmet nyert, mert nyilván a LED vezérlést is a kernel végzi, ezért volt korábban eltérő a két routeren a színük, miközben elvileg azonos volt a firmware verzió. Csak ugye a kernel volt más...
-
válasz
lancethepant #434 üzenetére
Ezt most már megoldottam a sysupgrade fw-vel, de köszi a hasznos infót! Mondjuk én régebben is mindig úgy csináltam, nem csak Tomato, hanem más firmware esetében is, hogy évente egyszer csináltam egy tiszta telepítést, amikor friss fw került a routerre, reset-eltem, és nem konfigurációs mentést töltöttem vissza, hanem mindent beállítottam újra manuálisan.
-
Igazából a 2nd routeren már fent volt és ment a megjelenése óta, szóval bízom benne, hogy nagy meglepetés nem fog érni, eddig is rendben működött. Csak délelőtt volt némi időm, meg a család se volt itthon, így nem okozott problémát 15 perc internet kimaradás, szóval gyorsban kicseréltem a fő routeren is, mert azon még a 2024-es volt frissítve 2025.3-ra.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
lancethepant #434 üzenetére
Köszönjük a részletes felvilágosítást!
-
lancethepant
újonc
A Tomato64 első kiadása a GL-MT6000-en (2024.4) nem támogatta teljes mértékben a felhasználói felületen keresztüli frissítést. A root fájlrendszert tudta frissíteni, de a kernel frissítésének támogatása csak a következő kiadásban jelent meg, azt hiszem. Tehát, ha telepítetted a legelső kiadást, majd frissítettél a felhasználói felületen keresztül, akkor kétszer kellett volna futtatnod a frissítést. Az első futtatáskor a kernel frissítésének támogatása települt, de a kernel valójában nem frissült. A frissítés második futtatásakor már támogatva lett a kernel frissítése, és a kernel frissült. Ez csak a legelső kiadásnál volt probléma, így most, ha friss kiadásod van, vagy éjszakai buildfrissítéssel rendelkezel, elegendő egyszer frissíteni.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #431 üzenetére
Merészkedünk, merészkedünk?
Én a késve megérkezett második routert pár nap járatás után tegnap este beállítottam fő routernek. Egyelőre minden ok, egy dolog tűnt fel, ami a működést nem befolyásolja, csak fura. A fő routeren fut a dnsmasq, amihez az általad mutatott péda segítségével adtam meg a host neveket. Léteznek dinamikusan kiosztott ip címek is, azoknál az elv ugyanaz, csak ip-cím nékül, pl. dhcp-host=00:22:33:44:55:66,kriszti-tablet Teljesen jól működik, a mac cím alapján beazonosított nevet írja ki a dhcp által kiosztott random ip-címek mellé. Viszont az ap módban (csak wireless, nincs wan + nincs dhcp) működő ethernettel bekötött második router ezeket a fő routeren beállított név bejegyzéseket nem látja teljes egészében, amit nem értek. A Device List menüben a mac címek mellett 4-5-6 bejegyzés mellől hiányzik az ip-cím és a név, pedig a fő routeren minden ok. Meg tudom pingelni a routerből az adott eszközt, de arp-ot lekérve sincs a név a listában, csak mac + ip, a név helyett ? van. Nem mindig ugyanazok a nevek hiányoznak, teljesen random a jelenség, illetve egy csomó más eszköz meg jól van listázva a Device menüben. Nem értem, furi.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #431 üzenetére
Majd írj tapasztalatokat
egyenlőre a 25/08 nightly megy nálam
-
-
aldebaran
addikt
Csak FYI, aki maradna gyárin és érdeklődik a router iránt:
Tegnapelőtt jött ki egy firmware update. Miután rákattintottam, update-elte az egész routert egy kattintásra.és minden beállításom megmaradt. (csak a custom skin állt vissza default-ra) Kb. 2-3 perc volt az egész. -
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #428 üzenetére
Igen, szerkesztettem a korábbi bejegyzésem, egyértelműen újabb az update kernelverziója! Tehát a .tzst-vel lett újabb a verzió!
-
Jó kérdés, nekem is eltér a két routeren a kernel verzió, de nekem az egyiken nightly build van, még a fő routeren ami élesben megy, a stabil 2025.3, én azt gondoltam, hogy ebből a különbség. Sőt, azt hiszem a fő routeren úgy van a 2025.3, hogy először az első 2024-es sysupgrade.bin került fel rá, és arra ment a 2025.3 .tzst file, frissítésként. Viszont nekem a másodlagos router sincs AP módban, az is simán routerként funkcionál, csak DHCP WAN módban kapcsolódik a fő router egyik LAN portjára. Erre azt hiszem már elsőként is a 2025.3 sysupgrade került fel, és erre mentek a nightly update-ek.
szerk.:
Igen, akkor ez lehet a megoldás. Viszont ha ez így van, akkor nem lesz elég mindig csak az upgrade file-t használni, hanem inkább tiszta telepítéssel feltenni a sysupgrade-t, mert úgy néz ki a .tzst file nem frissíti a kernelt. -
AcCEsS
senior tag
Közben lejárt a szerkesztési idő, de ha jól emléxem mégsem azonos volt az install! Az egyik telepítés 2024.4 sysupgrade utáni 2025.3 update volt, a másikra viszont egyből a 2025.3 sysupgrade került fel. Na, az lett a "régebbi" kernel, azaz a 6.6.63.
u.i. Igen, a 2025.3 sysupgrade-re most feltettem a 2025.3 update-t, és frissült a kernel. Nem hiszem, hogy nagy difi van, csak meglepődtem...
-
AcCEsS
senior tag
Hmmmm. Mindkét routerre a 2025.3 lett telepítve (ugyanazok a telepítőfájlok), a build commit azonos, de a kernel verziója nem. Ez hogy lehet? Eltérhet attól, hogy az egyik router, a másik meg ap módban megy?
-
válasz
lancethepant #385 üzenetére
A Xiaomi AX3200 és a Xiaomi AX3000T(RD23) is a Mediatek Filogic architektúrát használja, előbbi Filogic 800, utóbbi Filogic 820 SoC-t tartalmaz. A GL.inet Flint2 pedig Filogic 830-ra épül.
Mindegyik 64 bites ARM SoC.
Gondolom mivel az architektúra azonos és mindegyik említett routerre elérhető az openwrt, ezért a Tomato64 ezekre az olcsóbb Xiaomi routerekre is könnnyen portolható lenne szerintem. A két említett Xiaomi router magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható, így jóval többen rendelkeznek ezekkel itt, mint a GL.inet Flint2-vel.
Kérlek fontold meg a Tomato64 portolását ezekre a Xiaomi routerekre, legalább az egyikre.The Xiaomi AX3200 and Xiaomi AX3000T(RD23) both utilize the Mediatek Filogic architecture — the AX3200 is equipped with a Filogic 800 SoC, while the AX3000T features the Filogic 820. In comparison, the GL.iNet Flint2 is based on the Filogic 830.
All of these are 64-bit ARM SoCs.
Given that the underlying architecture is the same, and OpenWrt support is already available for all of the mentioned routers, I believe Tomato64 could be ported relatively easily to these more affordable Xiaomi models as well. Both of the Xiaomi devices are commercially available in Hungary, meaning they have a much larger user base here compared to the GL.iNet Flint2.
Please consider porting Tomato64 to these Xiaomi routers, at least to one of them. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #421 üzenetére
Jaa ,na ehhez én már láma vagyok ,mármint értelmezni
-
Csak halkan jegyzem meg, hogy a githubon sem talaltam meg a changelogot, de valszinuleg en vagyok a bena
Change log nincs, commitok vannak az activity menüben, ez tekinthető amolyan change log félének.
-
Balinov
titán
válasz
lancethepant #412 üzenetére
udv lancethepant
kicsit zizi volt a par nap, szoval szerintem a T64 AB-je egyenlore bevalik, https://big.oisd.nl/domainswild blocklistet hozzadva stabilan frissit, megy mar a harmadik napja, log alapjan minden OK, egyedul es a dnsmasq warning jon elo, de google talalatok szerint ez fals riasztas, ugyhogy nem aggodom
Szoval csak igy tovabb
Csak halkan jegyzem meg, hogy a githubon sem talaltam meg a changelogot, de valszinuleg en vagyok a bena
udv
Balinov -
válasz
lancethepant #385 üzenetére
Szia, el tudnád készíteni a Tomato64-et Xiaomi AX3000T(RD23) vagy Xiaomi AX3200 routerre ?
Ezek is mediatek CPU-val rendelkeznek, de az olcsóbb kategóriába tartoznak, sokkal több embernek elérhetőek mint a GL.iNet Flint 2.
Mindkettő xiaomi routerrel rendelkezem, ha valamelyiket meg tudod szerezni örülnék ha portolnád rá a Tomato64-et. Ha jól tudom a GL.iNet Flint 2 esetében openwrt alapokon portoltál, mindkét említett Xiaomi routerre elérhető az openwrt, ez remélem segít a portolásban.I translated the above text into English with the help of ChatGPT, I hope there won’t be any mistakes in it.
Hi, could you make Tomato64 available for the Xiaomi AX3000T (RD23) or Xiaomi AX3200 router?
These also use a Mediatek CPU, but they belong to a more affordable category, making them accessible to many more people than the GL.iNet Flint 2.
I own both of these Xiaomi routers, and if you could get one of them, I’d really appreciate it if you could port Tomato64 to it.
As far as I know, in the case of the GL.iNet Flint 2 you ported it based on OpenWrt, and since OpenWrt is available for both of the mentioned Xiaomi routers, I hope this helps with the porting. -
GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) IFPTM54C kuponnal 117.51 USD, vagyis 41448 HUF
-
AcCEsS
senior tag
Köszönöm! Igen, már kaptam választ, de te továbbbi információkkal bővítetted, így teljes körű lett a "tudásom". (Ezexerint te is váltottál erre a router típusra?) Időhiány miatt kicsit lassan haladok a régi router beállításainak az újra történő migrálásával. Úgy néztem, hogy a DHCP Reservation kézi beállítását ki lehet váltani a Dnsmasq Custom configuration részében az értékeket soronként megadásával, valahogy így: dhcp-host=11:22:33:44:55:66,kamera-bejarat,10.0.0.25 Jól gondolom, hogy ezt a hosts fájlok kezeléséhez hasonló módon fájlból (addn-hosts=/jffs/hosts) nem lehet megoldani?
-
attires
tag
Amennyiben csak pár kliensnek szeretnél kiosztani egyéni DNS címet, akkor a dnsmaq custom configuration (advanced,dhcp/dns/tftp) hoz írd be a következőt :
(aa:bb:cc:dd:ee:ff - a gép MAC címe aminek más DNS címet akarsz kiosztani, GEP1 - tetszőleges címke)dhcp-host=aa:bb:cc:dd:ee:ff,set:GEP1
dhcp-option=tag:GEP1,option:dns-server,dns1,dns2(reboot)
Remélem segít.
edit: most látom hogy már megvalaszolták. Valamiért roamingban nem frissült az oldal és nem láttam a válaszokat…
-
lancethepant
újonc
Örülök, hogy nagyjából jól sikerült a rendszered. Látom, hogy a Google fordítása nem mindig tökéletes, szóval remélem, hogy a mesterséges intelligencia segítségével jól értem.
Nem sokat foglalkoztam entware-rel, de a néhány dolog, amit telepítettem, működött. Úgy telepítetted, hogy az "entware-install.sh" parancs már jelen volt a routerben? A keresett csomag neve "Diversion" volt? Lehet, hogy eltévedek a fordításban. A kernel, a javításai és a konfigurációja az OpenWrt-ből származik. Egy dolgot vettem észre, hogy jelenleg a kernel csak az arm64-ben fordított bináris fájlokat futtatja. Jelenleg a régebbi arm32 (32 bites) fordított könyvtárak futtatásának támogatása nincs engedélyezve. A felhasználók még nem jelezték, de érdemes odafigyelni rá, ha véletlenül 32 bites bináris fájlokat próbálsz futtatni. Az "entware-install.sh" telepíti a szükséges 64 bites verziót.
Tudnál bővebben kifejteni az időzóna problémáról? Azt mondod, hogy amikor az időzónát az Alap -> Idő menüpontban állítod be, az nem a helyes órát/időt állítja be a routeren? Ha valaha is volt lehetőséged beleásni magad az időzónák minden apró részletébe, hát mennyire bonyolulttá válik. Úgy tűnik, hogy ahol élek, néha -6-ot kell beállítanom egyes eszközökön, és -7-et másokon. Úgy tűnik, hogy egész Magyarországnak egyetlen időzónán belül kellene lennie?
Nem, jelenleg nincs változásnaplóm az éjszakai buildekhez. Jelenleg a legjobb módja annak, hogy ezeket a változásokat a github-on lehet megtekinteni. Az időzónákról jut eszembe, a szerverem az én időm szerint éjfélkor indítja az éjszakai buildeket, így a korábbi commitok bekerülnek az éjszakaiba. Talán megpróbálom majd lekérni az összes új commit üzenetet, és automatizálni egy éjszakai build változásnapló létrehozását. Hamarosan megpróbálom ezt a megoldást is megvizsgálni.
-
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #409 üzenetére
Mondom én ,hülye a saját kárán ..
Time:nem hiszem ,bármilyen ip checker oldalon nézem ,mindig látom hogy ír ip és szolgáltató név
Activity menüt én megmondom őszintén nem látok a router guin
-
Valszeg nvram torlest nem kellett volna beX-elni
Nem, azt tényleg nem.sem a 2025.3, sem a nighlty nem erzekeli jol a TZ-t, GMT helyett GMT+1-et detektal
Na de ha manuálisan átállítod (Basic - Time - Time Zone), akkor már jó nem? Gondolom ez IP geolokáció alapján megy, az meg sajnos nem mindig pontos.Egy kerdes, nightly-khez tenyleg nincs changelog vagy csak en benazok es nem talalom se a githubon, se a dedikalt honlapon vagy a linksysinfo-n?
Bár kicsit nyers a formátuma, de esetleg az aktivitás menü? -
Balinov
titán
Na, tegnap este felettem az utolso rev nightly-t (AIO Nightly 09.08.25). Elotte beallitasokrol mentes, mert eloszor is kuzdottem a digiweb vlan10 beallitasaval, nem keveset.
Namost, ha Chrome/Brave/Edge alol mentenetek a beallitast, gyozodjetek meg, hogy a bongeszo le is tolti a cfg fajlt, mert alapertelmezettkent risk-nek talalja es meg kell erositeni, hogy igen, le akarod tolteni.
Namost en ezt nem neztem meg, es igy nyertem egy extra oras kort, mire magat a FTTH via PPPoE-t be allitottam hogy a magyar portulgrara legyen ujra net, 2.4/5ghz halo, hogy tudjuk kisfiammal nezni. Koszi ChatGPT
Valszeg nvram torlest nem kellett volna beX-elni, dehat a hulye az a sajat karan tanul, ugye
Na ilyen extra koroket senkinek nem kivanok.
(Gyorsan el is mentettem a megfelelo screenshotot a VLAN beallitasrol telora + Google Keep note-ba) Termeszetesen mielott barmit varia
Ellote megprobaltam entware alol felrakni a diversion-t, de valami miatt elhasalt.Lehet nem is jott rosszul egy full gyalu
Egy eszrevetel, erdekes, hogy sem a 2025.3, sem a nighlty nem erzekeli jol a TZ-t, GMT helyett GMT+1-et detektal
Utana nem hagyott az AB nyugodni, engedelyeztem ujbol. Log alapjan majdnem percre pontosan megy 24 oraja.
Miutan 10perc es meg mindig ment az AB service felbatorodtam, es hozzaadtam az OISD BIG listat. Mikor ezt irom, mar nem latszik, logbol lejon, hogy nem tudta letolteni az OISD big-et.
Telefonrol adtam hozza, igy valszeg beneztem es nem tunt fel, hogy nem a megfelelo listat adtam hozza, most ez alapjan megprobalom tesztuzemre. Meglatjuk, erre dob-e barmi errort, vagy akar auto-kikapcsolja a szolgaltatast
SztiviVander: koszi
, igazabol majd' 4 evig volt ax56u, de elos par probalkozasra hagytam, mert mar akkor sem ertettem ennyire a halozatokhoz.
lancethepant: #399-re. Bar szimpatikus az AG, ennyire nem erzem magam kiserletezo tipusnak, hogy ilyen experimental feature-t kiprobaljak. Volt PVE alatt LXC-ben futo PiHole, majd szinten LXC-be futo AdGuard, mindketto eleg jol tette a dolgat, de ha ezt a T64-ben eleve megtalalhato feature-t be tudnam rendesen allitani, akkor nem latom ertelmet egy 3rd party extra szolgaltatast futtatni
Remelhetoleg az OSID BIG-el kiegeszitve a csalad igenyeit ki fogja a Te megoldasod is elegiteni
Vegul, de nem utolso sorban: lancethepant ismet koszonom, koszonjuk azt a nem keves melot ami Te es a tobbiek a linksysinfo.org/-n beletettek.
Egy kerdes, nightly-khez tenyleg nincs changelog vagy csak en benazok es nem talalom se a githubon, se a dedikalt honlapon vagy a linksysinfo-n?
Kovetkezo a VPN teszt lesz, miutan visszakelhelem az Arr stackemet,jellyfin/seer-t. Van egy eves NameCheap fele VPN-em, vagy veszek 5€-ert egy havi MullVandot csak tesztelesre.
udv es koszi sracok minden segiseget
Bali
-
SztiviVander
addikt
Arra azért figyelj hogy ez az opció amit Intruder írt minden vlan-ra vonatkozik, azaz ha csinálsz egy vendég vlan-t az abban lévő kliensek is ezt fogják kapni és ha nincs beállítva hogy a vendég vlan-ból elérhető legyen a 10.0.0.150 akkor az ottani klienseknek nem lesz névfeloldása.
-
SztiviVander
addikt
Nem teljesen. Dnsmasq -ban is lehet ugyan taggelni a dhcp option-t és akár kliensenként megadni hogy kinek milyen dns szervert osszon ki, de ez kliens oldali konfig. A dns director funkció meg azon alapul hogy a kliens a router IP-jét kapja (vagy static esetén az van beállítva) mind dns és az upstream dns szerver változik arra ami be van állítva adott kliesnhez (és így mindegy is hogy dhcp-s a kliens vagy static). De szerintem az is a dnsmasq-al van megoldva csak nem dhcp option-al.
-
-
lancethepant
újonc
Nem vagyok biztos az AdGuardHome képességeiben, de csak a Tomato beépített hirdetésblokkolójának alternatívájaként hozom fel. Nem igazán vagyok jártas a DNS Directorban. A bejegyzésem bemutatja, hogyan kell beállítani a Dnsmasq-ot, hogy az AdGuardHome-ot használja upstream szolgáltatóként, de valószínűleg más módon is be lehet állítani.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #401 üzenetére
Ez olyan mint Merlin alatt az atmbol felrakott dns director ?
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #401 üzenetére
Köszönöm, tökéletes!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra Black Titanium 49 mm Black Milanese Loop 49 mm Ocean Band 49 mm M/L Trail Lo
- Eladó Gaming PC Ryzen 7 7800X3D, RX 9070XT, 32GB RAM
- Samsung Galaxy Watch6 LTE 44mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest