Hirdetés
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Üdv a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
the radish
üzenetére
Régebben még talán RT-N16 időkben volt olyan kiadás amit lehetett lokalizálni, de ha jól rémlik, abban az admin felületen adott volt a menü, ahol be lehetett tölteni a nyelvi file-t. Mondjuk nekem személy szerint nincs rá igényem, sőt mondhatni furcsa is lenne, ha nem angolul látnám a felületet. Ettől persze meg lehet kérdezni lancethepant-t.
-
válasz
the radish
üzenetére
Meg kellene kérdezni a fejlesztőt lancethepant -ot, hogy a "szöveggyűjteményt" ha kiadná nekünk lefordíthatnánk-e magyarra akár kalákában. ?????
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ahha, így már világos. kizárt, hogy az upgrade fülön telepítsek alkalmazást.
Azért gondoltam, hogy hamarosan jön az új, 4.8.4 az op24-ből, mert a korábbi verziók hasonló időközökkel jöttek.
De én ezt most csak így számoltam ki.
De tényleg megvárom az újat, ha már a jelenlegi op21-es a 4.8.3 ami fent van. -
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
a 4.8.4 snapshot az op21-es. az op24-ből csak gondolom hogy esetleg lesz valamikor újabb verzió, én azt tippeltem a 24.10.3 openwrt-ből azért nem csináltak saját verziót merthogy bugos volt és nem látták érdemesnek dolgozni vele. de hogy lesz-e és hogy pár nap vagy pár hét múlva lesz újabb op24-es azt ki tudja, erről nem adnak infót glinet fórumokon se pedig olvasgatom azokat is mikor van időm.
úgy értettem hogy ha felment az op24-es fw, akkor abban a luci felületen a system\software menüben lehet új csomagokat is telepíteni és az upgrade fülön lehet(ne) frissíteni is a már fent lévő csomagokat. erre írtam hogy ott ne frissítsd a fw-el együtt már feltelepült csomagokat és akkor nem lesz gond. op21-es fw alatt nincs ilyen probléma lehetőség mert annak a repojába már nem kerülnek új csomagok így frissíteni és elrontani se lehet

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok köszi, ránézek majd.
-
válasz
Flashcash
üzenetére
Akkor készlethiány van, reggel amikor írtam még simán meg tudtam volna venni, csak hát a fiaméval együtt nekünk már három van itthon belőle, szóval nem kapkodtam érte. Sajnos ez ilyen, eddig is így volt, egyszer megvehető, aztán két órával később már nem. Lehet holnap, vagy hétfőn újra elérhető lesz, ha venni akarsz, akkor naponta többször is rá kell nézni.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Magyarországra úgy tűnik nem szállítanak.
-
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Hát, most a 21-es ow van fent 4.8.3-as, a op24-ből a 4.8.2-es van még, snapshotból van a 4-es. Lehet, érdemesebb várni pár napot, hogy kijöjjön az újabb?
Hogy értetted, hogy a luci core app miatt megdöglik a flint-es felület?
Meg hogy ne upgrade-eljem a fw-el telepítetteket? ezt nem igazán értem. Van egy bin fájl, azt berakom a felületbe és kész. Nem? -
Laza...
addikt
Most német raktárból 45 ezer a router, amiből még lejön 4100huf a VIO12 kódot használva
-
fila
senior tag
visszatértem gyári fw-re, meglepett, hogy a magyar nyelv is letölthető
legutóbb ezt nem vettem észre
-
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
***Lejárt az előzőnél a szerk idő, ami abból lemaradt:
Ami kérdésről/témáról nincs 30-50% saját tudásod arról érdemes mindig visszakérdezni párszor, hogy "de ez teljesen biztos?" mert akkor tovább kutat és ha tévedett korrigálja is magát
Van amikor elég sokszor kell korrigálnia magát mire eljutunk egy közel 100%-os megoldáshoz. Mondjuk sok keresgélést és időt megspórol még így is.Most hogy elég gyorsan kijött a kissé bugos 24.10.3 után a javított 24.10.4-es openwrt release (amire már nincs annyi panasz mint a 3-asra), ebből talán majd már csinálnak glineték is egy 4.8.4-op24 verziót.
Sok különbség amúgy ránézésre nincs ám a stabil meg az op24-es között, mindkettő teljesen stabilan ment nekem. Ja és új csomagokat telepíthetsz nyugodtan luci alól (pl nlbwmon, irqbalance, no-ip ddns, stb), de a fw-el telepítetteket inkább ne upgradeld mert van amitől biztos (nginx) meg van amitől lehet (pl maga a luci core app) hogy megdöglik a flintes felület. Az nginx az pl tapasztalat
-
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Jajj, hát nem kell ám mindent elsőre elhinni az orákulumnak mert sokszor a legelső valami reddit fórumban talált választ beirja ami sokszor hülyeség is.
Amúgy simán upgradeltem a 4.8.2 stabilrol a 4.8.2 ow24-re és megmaradt minden beállitás. De a 4.8.3-ra is bátran ráengedném. Annyi hogy az ow24-esben már az opensource mtk sdk van (gyanitom a tomato64-ben is) és az a glinet szerint bugos, de én nem tapasztaltam semmi hibát azzal sem. Azt meg nem árulják el hogy pontosan miben rosszabb az opensource driver mint az ow21-ben lévő mediatekes.
-
-
Shummo
senior tag
5 nap alatt itt vol németből a kicsike. Tomato64 már fel is pattant rá. Holnap ha lesz időm elkezdem átpakolgatni a padavan beállítást erre, de egyelőre van bőven állíthatóság... azt se tudom hogy kezdjem majd

-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Látom, igen, de én anno valamiért 2,4GHZ-en a Vatican City mellett kötöttem ki.
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Nem mertem eddig a 24-et telepíteni, mert a copilot végig azt szajkózta, hogy nincs flint felület. Most, amikor miattad az arcába dörgöltem, hogy de igenis van, már azt mondja, hogy van flint felület.
Na, köszi a segítséget,
így már értem.
Holnap frissítem is a másikra.
-
Igen, 13 csatorna van [kép] , a teljesítmények pedig ahogy itt linkeltem.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mind a 13 csatorna megvan a így a 2,4Ghz-en?
-
Mindkét sávon Panama beállítás mellett is ugyanígy van ez. Bár személyes véleményem szerint 500mW fölé vinni már úgyse nagyon éri meg, mert sokra nem mész vele, legfeljebb 1 km-ről is látszik majd az SSID, de a kliens eszköz úgysem fog tudni visszakommunikálni a router felé, a maga "kis" teljesítményével.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
2,4GHz-en a VA-Vatican City és 5GHz-en a PA-Panama regió beállítás az igazi.
Ezen beállítások mellett beállítható bármelyik csatorna egészen 33 dBm-ig a 2,4GHz-en illetve 32dBm-ig az 5GHz-en.
... A router közben fél lábbal a Vaticanban és fél lábbal Panamában ... hehe. -
SztiviVander
addikt
Jogos
Pedig anno tényleg még láttam is amazonon csak akkor épp készleten se volt, de jóval drágább is volt mint alin. Ki is ment azóta teljesen a fejből hogy ott is kapni. Mondjuk én a magam részéről valószínűleg oda se küldeném vissza sokkal nyugodtabban mint a kínai eladó német/belga címére
És nem is arra céloztam hogy nem lehetséges, hanem hogy a megszokott magyar bolti viszonyokhoz képest külföldre sokkal macarásabb, drágább és kockázatosabb tud lenni. -
SztiviVander
addikt
-
Dr.NX
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Amazon.de-n is lehet kapni, most éppen 132 EUR, ott pedig garantált az elállásos visszaküldés.
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Annak nincs gyári felülete, csak a luci. Tudom, hogy a glinet felületről le lehet tölteni. De ok. Az is gyári.
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Igen, így van. De a gyári fw az a 21-es és arra írtam, hogy nem lehet. A többi már custom fw-nek minősül akár opwnwrt akár tomato.
-
Ahogy látom, tegnap volt néhány commit. Fel is tettem a nightly fw-t a 2nd routerre.
-
SztiviVander
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Dehogynem. A gyari Ow21-es alapu stable fw-nel csak a gyari feluleten lehet a wifi beallitasoknal, a high az a max 1000mW-ot jelenti. Luciban hiaba allitgatod az teny.
Az ow24-es alapu gyari fw-ben pedig mar lucibol is lehet a teljesitmenyt allitani csak elobb pa-ra kell allitani a regiot. A wireless confok sem teljesen azonosak a ketfele openwrt alatt, ujban at lettek nevezve a radio adapterek es a regiben ilyen 40 meg 70 a txpower erteke, ow24 alatt meg mar dbm-ben kell beirni (20, 23, 27). Mellesleg t64 alatt is panama regioval (meg talan meg taiwan, thaifold, fulopszigetek) van csak 100mW-nal nagyobbra allitasi lehetoseg, -
Mivel lancethepant korábban mintha azt írta volna, hogy a Tomato64 WiFi rész kompletten az OpenWrt-ből lett átemelve, így valószínűleg kell mennie OpenWrt és talán a gyári fw alatt is, csak persze mert nincs rá felület, így konfigfile mókolással kell megoldani.
De ez csak tipp...
-
Balinov
titán
válasz
SztiviVander
üzenetére
Szerintem csak t64 alól lehet teljesítményt állítani ..
-
aldebaran
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Gyári fw-el nem lehet túllépni a 100mW-ot. Próbáltam állítgatni a régiót meg mindent, de nem megy nagyobbra. Ahhoz tomato kell.
-
SztiviVander
addikt
szia. igen, a flint az eu-ban megengedett 100mW-nál gyárilag képes sokkal nagyobb (5-10x) teljesítménnyel sugározni ezáltal "erősebb" is a wifije. ilyenre az asus-ok nem képesek mivel azok eu piacon kaphatóak tehát azokon még nem gyári fw-el sem lehet túllépni a szabályozást. én komoly összeget tennék rá hogy a flint simán elszór oda ahová az asus nem, vagy alig. a gyári felülete pofonegyszerű, megkockáztatom sokkal logikusabb és átláthatóbb mint az asusok gyárija és nem mellesleg sokkal gyorsabb is. szóval egyáltalán nem kell más (pl tomato64 vagy rendes openwrt v24) fw-t pakolni rá ha erre nincs igényed, de a lehetőség megvan rá. sajnos a flintet nemigen tudod úgy megvenni hogy ha mégsem válik be akkor simán elállsz tőle és visszaküldöd (én legalábbis nem kokckáztatnám meg a se router se pénz dolgot), de szerintem ha mégsem felel meg akkor hw aprón simán el tudni adni. de eddig még senki se akarta eladni aki megvette, nem is igen találsz ilyet apróhirdetés oldalakon

-
Doom
aktív tag
Hello!
Asus AC-65P lecserélésén gondolkozom, mert a ház egyik szobájába már eléggé instabilan jut el a Wifi jel (a telefon hol felcsatlakozik, hol elveszti, ezt játssza egész nap). Ahogy olvasom, ennek a routernek erősebb a Wifije, lenne rá esély, hogy megúsznám a Mesh kiépítést? Családi házról van szó, viszonylag kevés a 2,4 GHz-es Wifi itt, és a mostani is egész jól elérhető az egész házban, csak egy sarokszobával van gond.
Ajánlható ez a router olyannak, aki nem mozog otthonosan a hálózatokban és a firmware cserében, vagy ez a router inkább azoknak jó, akik ezekhez mélyebben értenek?
Mivel a jelenlegi router nem tud Mesh-t, ezért ha Meshben gondolkozom, akkor is két routert kellene vennem, szóval örülnék, ha meg tudnám úszni eggyel.
Köszi a tanácsokat. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi az információkat. Lehet kipróbálom akkor ezt az új hardvert/sw.-t hamarosan.

-
válasz
Flashcash
üzenetére
Ilyen távlatokban még nem tudok nyilatkozni, mert az első ilyen routeremet is csak július végén kaptam kézhez, azóta használom, és hát azóta volt fw csere is, szóval a legnagyobb uptime nálam azt hiszem 42 nap volt. Azt el tudom mondani, hogy eddig sosem tapasztaltam stabilitás problémákat, nem volt sem lassulás, sem random újraindulás, sem más egyéb anomália, szóval én bátran ajánlom. Illetve kiegészítésként ott a TomatoAnon, abban van GL.iNet GL-MT6000 router, 135 nap uptime-al.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Netgear R7000 Freshtomato alatt használok egy 3,84TB SSD-t egy partícióval és problémamentesen működik évek óta.
Ez a Tomato64 + Flint2 router milyen szinten van stabilitás tekintetében? Érdemes rá kicserélni a régi jól bevált konfigurációt ami 100-200 napos uptime-ot visz problémamentesen (áramszünetek miatt szakad csak meg).
-
-
DX
kezdő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A sima gyarira is par perc, a stable-re, [link]
-
Ha Tomato64-et használsz, ott a firmware része a transmission, de persze feltehető rá utólag entware verzió is. OpenWrt esetében ugyanígy nem probléma, ez mindennel együtt pár perc.
-
DX
kezdő
Tett már fel valaki transmissiont, úgy hogy a Flint2 a rá dugott ssd-re torrentezzen és valamilyen gépről webes felülettel lehessen elküldeni neki a torrent file-t? (+aktív módban legyen)
-
lancethepant
lelkes újonc
Igen, egyetlen kábellel két hálózatot csatlakoztathatsz két eszközön VLAN címkézéssel.
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hamarosan kiderül. Úgy legyen, hogy nem kell bonyolítani
. -
-
Shummo
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
CSak 1 kábelt tudok behúzni a 2 router közé. Akkor ezt így felejtsem is el? Chatgpt vmi VLAN taggingot (802.1Q VLAN trunk) említ, és akkor azzal elvileg mehetne 1 kábelen is. Ilyet én még sose láttam, szóval remélem van ilyen tényleg.

-
SztiviVander
addikt
Padavant sose használtam, abban nem tudok nyilatkozni viszont Intruder nagy mester abban

Ha a korábbi routerre van openwrt abban biztos lehet két vlan-t csinálni, két wifivel amik az adott vlan-okra vannak bindelve. Csak kell majd két utp is a régi router meg a flint között (és a flinten akkor az iot vlan-hoz hozzá kell majd bindelni egy fizikai lan portot is) hogy mindkét vlan-t át tudd vinni a régire és az tudja szórni mindkettőt.
Csak AP-ként a két vlan szórást egyszerűbb az openwrt-n beállítani mint a teljes tűzfalazást, szóval én a flinten inkább tomatot tennék fel mert sok kézimunkát (és ezzel együtt sok elkonfigurálható dolgot) levesz a válladról. De kipróbálhatod persze a gyárival is ha van kedved meg időd. -
Shummo
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Szuper vagy köszönöm. Közben elkezdtem utána nézni a dolgoknak és egy olyan problémával szembesültem, hogy a korábbi routerem maradna APként a rendszerben. Jelenleg PADAVAN van rajta, ami nem kezel több VLANt, így valószínűleg Openwrt-t fogok rá rakni, és akkor mehet az IOT wifi+vlan combo is.
Kérdés hogy a Flint2 (tomato) + Xiaomi MI3G (Openwrt) együtt működhet e? vagy célszerűbb akkor már maradni a gyári openwrt- a Flinttel is? -
SztiviVander
addikt
Simán. Rárakod a tomato64-et, abban csinálsz egy külön vlan-t az iot eszközöknek, létrehozol egy külön wifit amit erre a vlan-ra bindelsz, illetve ezt a vlan-t csak az adott HA gép IP-jére engeded be. Tomato alatt ez gyerekjáték, de gyári fw-el is meg lehet oldani csak ott kicsit melósabb

Tomato alatt sorrendben: advanced/vlan (vlan létrehozás), utána basic/network (dhcp scope felvétel), basic/wireless (iot-knak külön wifi AP létrehozás), majd az advanced/lan access (mihez férjen hozzá helyi hálón az iot vlan) menüpontok kellenek majd neked. Nagyjából 10 perc. -
Shummo
senior tag
Sziasztok. Hamarosan én is csatlakozok a táborhoz .Intruder2k5 segítségével hétvégén én is tudtam jó áron egy routert. (Xiaomi MI 3G-t vált)
Addig tudtok segíteni egy olyan kérdésben, hogy hogy érdemes majd az IOT eszközöket (nyitás érzékelő/okos relé stb) beépítenem a rendszerbe?
Jelenleg egy subnetworkon van az összes eszközöm. ( static IPvel)
Szeretném valahogy megoldani, hogy külön legyenek az IOTok és csak azt lássák/azzal kommunikáljanak amivel kell. PL internet + a HA (home assistant) szerver.Erre van lehetőség, mert padavan alatt nem tudtam megcsinalni?! Illetve kérdés is lenne, hogy hogy célszerű ezeket egyáltalán intergralni a routerben.
Illetve melyik rendszer (gyári / tomato) az ajánlottabb figyelemmel a fenti problémára?
köszönöm

-
SztiviVander
addikt
Eddig nekem nem tűnt fel, lehet másnak se hogy az 5Ghz rádió mintha nem teljesen lenne hajlandó azon a csatornán üzemelni amire állítom. Beállítom 56-ra és valójában 52-n megy, ha 48-ra állítom akkor meg 44-en. Ha 52 -re vagy 64-re teszem akkor azokat elfogadja és azokon működik is. A wifi konfignál azt mutatja mindig amire állítottam, de telefonon a wifi overview és igazából a router status oldal is (csak azt nem is nézegttem eddig) mutatja a valós helyzetet. A 2.4Ghz rádiónál ezt még nem vettem észre, bár ott nem is nagyon állítgattam az jól elvan a 3-ason.

Ez most vajon valami bug vagy a panama régió és/vagy az egyedi adóteljesítmény (2,4G-20dBm, 5G-24dBm) miatt lehet? 2025.3 -on vettem észre, de most volt energiám és rátettem éjszaka a 2025.4-et de azzal is ez van. Azért is fura mert ugye a wifi rész az openwrt-ből jött, de a gyári ow24-es 4.8.2 alatt viszont bármely csatornát választottam ki azon is működött.
-
Erdekes, csak a kivetel listaba lehet eszkoz IP-t hozzadni, nem pedig azokat, amiket konkretan figyelne az ember.
Szerintem nem. Ha jól látom van fehér és feketelista is. Amit Te szeretnél az a fehérlista, azt így tudod beállítani.

Fontos, hogy az
Enable Auto-Discovery
mellől vedd ki a pipát, hogy ne vegye fel automatikusan az IP-ket, amin forgalmat észlel.És igen, mivel a filerendszer egy teljes értékű írható ext4 partíción van, így olyan mappát hozol létre, amit akarsz, és persze meg is oszthatod azt SMB-n vagy FTP-n. Annyi, bár gondolom ezt tudod, hogy a /tmp mappa az tmpfs, vagyis egy ramdrive, tehát ami ott van tartalom, az egy reboot során elvész.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszi Mester, kiprobalom. Erdekes, csak a kivetel listaba lehet eszkoz IP-t hozzadni, nem pedig azokat, amiket konkretan figyelne az ember. Ugyanaz a logika, mint a BW monitornal.
lancethepant: ez a logika direkt igy van? Nehany esetben nem lenne user szemszogbol egyszerubb, ha azokat az eszkoz IP-ket kellene megadni, amit monitorozna az ember? Lehetne ez akar egy feature request is.

Logolassal altalanos kerdes: ugye 8GB eMMC belso tarhely van, letre lehet-e hozni azon a tarhelyen valahogy egy pl. Logs mappat, amit admin feluletrol (vagy SMB/CIFS/NFS-en keresztul) egy masik eszkozrol el lehet erni?
udv es koszi
B
-
-
Balinov
titán
Uraim
van-e lehetoseg, hogy a Bandwidth monitoringot eszkoz szinten lehessen bekapcsolni?
Azt latom, Administration alatt be lehet kapcsolni, ha mondjuk egy pendrive-ot bedugnek es CIFS ON akkor arra is tudja menteni, meg be lehet allitani, hogy melyik interface-t ne logolja - itt gondolom, hogy ha csak az "Wireless phy1-ap0 / 5 GHz" erdekel, akkor a "Wireless phy0-ap0 / 2.4 GHz"-t kell megadni itt.
A kivalto ok, amiert kerdezem: par - nem minden - eszkozon szeretnem latni, ha a szukseg ugy kivanja, hogy milyen forgalmat general, foleg RX-re, de ha tudna a TX-et is es lehetne a logban szurni, az lenne a legjobb. IPTV stream bitra tesztelgetesre, figyelesre kellene foleg.
udv
B -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csinaltam egy backupot, majd csont nelkul felment a jo regi nightly-re a stabil 2025.4. MInden beallitas megmaradt, szoval nem csinaltam magamnak 2-3 oras plussz szombati troubleshoot karikat.
Erdekes egyebkent, mas ne szivjon vele
Win10/Brave alatt belepve barmit csinalok, a lementendo cfg falj security risk es a Brave nem hajlando lementeni a gepre. Chrome alatt meg siman. Mindkettobol a legfrisebb van fenn
B
-
Ki milyen, főleg az érdekelne, hogy mekkora kapacitású lemezzel használja a routert? Na és persze akkor már milyen firmware-el?
Egyelőre csak terv, de gondolkodom, hogy cserélném a jelenlegi 2TB-os WD RED-et. Mondjuk nem sürgős, mostanában úgy 60%-ig van telítve, de a jövőre nézve biztos jól jönne majd a nagyobb tárhely. Viszont rémlik, hogy régebben még ASUS-ok esetében volt valami relatíve alacsony kapacitáslimit, talán 4TB volt a maximum amit látott, felismert, de egy partíció nem lehetett nagyobb 2TB-nál. Gondolom ezen már túl vannak a szoftverek, csak nem szeretnék pofára esni, ha beleugrok a vásárlásba.
-
aldebaran
addikt
Egy kis élménybeszámoló a routerrel kapcsolatban. (Az official rendszert használom és azt frissítgetem)
A wireguard-ot használom a vpn-hez, hogy elérjem az itthoni rendszert. Ez a régi routere hagyatéka, mert ott egyszerűbb volt beállítani és a flint 2-n is egy-két kattintás.
Tegnap csináltam egy új profilt és egy 25H2-re frissített laptopon próbáltam beállítani, de az istennek se sikerült, míg telefonon simán ment. Elcsesztem vele egy egész napot. De a copilot írta, hogy ha minden megpróbáltam, akkor csak a 25H2 lehet a hibás, amiről vannak hibajelentések.Besokalltam, bekattintottam az OpenVPN-t. Két-három katt és ment minden; a local share-ek is egy kapcsoló és mennek. Na, jó, upt-t át kellett kattintani tcp-re, de egyébként a router minden tűzfalbeállítást és egyebet megcsinált. Nagyon király!

Így most egymás mellett lehet használni a wireguard-ot és az openvpn-t is.
Mikor a copilot ajánlotta ezt a routert megvétel előtt, még nem gondoltam volna, hogy ennyire elégedett leszek vele.
-
fila
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
én hamarabb raktam fel, mint ahogy írtad a javaslatot.
utána úgy voltam vele ha működik, akkor nem kínlódok sysupgrade-del
-
-
fila
senior tag
válasz
lancethepant
üzenetére
Sysupgrade kész,
most jónak tűnik, bár még csak negyed óra telt el.
#Intruder2k5: LCP Echo-kat beállítottam, WAN Reconnect szintén, köszi!
-
-
-
lancethepant
lelkes újonc
-
fila
senior tag
szombaton felraktam az új Tomatot
Ma reggelig jó volt minden.
Reggel 6-tól nem tud csatlakozni Pppoe-n a digihez.
már újra raktam nvram törléssel a firmware-t, de nem segít.
Digi modemhez direktben tudok csatlakozni pc-n.
Mi a gond?
-
Laza...
addikt
Csak nem hagyott a kíváncsiságom, és feltettem ezt a paradicsomot én is. A kérdésem hogy létezik valami skin, color scheme, vagy valami erre a romra? Mert így alapállapotában eléggé a 90's évek hangulatát idézi
-
mike6
csendes tag
Jogos, tomato64-re gondoltam...
bocsánat -
Laza...
addikt
Milyen romon? Gyárin Rendszer/ütemezésnél
-
mike6
csendes tag
A router tetején levő fehéren világító LEDet ki lehet kapcsolni valahogy?
-
Laza...
addikt
Aki eredeti romon van:
- V4.8.3
-This version mainly fixed some known bugs.
Optimized the firmware upgrade function, replacing Release Candidate with Gray Release.Fixed an issue where DNS packets failed to be blocked when toggling off the 'All Other Traffic' switch during a VPN connection failure, while AdGuard Home was enabled and the tunnel Killswitch was disabled.
Fixed an issue in OpenVPN Server mode where the client's IPv6 DNS was incorrectly pointed to Cloudflare (2606:4700:4700:1001) instead of the server's tunnel IP after connection.
Fixed the issue where the VPN dashboard page renders incompletely and causes content displa
-
lancethepant
lelkes újonc
A Tomato64 csak teljes OpenWrt támogatással rendelkező eszközökre lesz portolva. A Flint 3 Qualcomm lapkakészlettel érkezett, és jelenleg kérdéses, hogy mikor fogja támogatni az OpenWrt. Nekem is van egy ilyen eszközöm, bekerültem a gl.iNet béta tesztelési programjába, de jelenleg csak használatlanul áll a pincémben.
Van néhány eszköz, amire a jövőben a Wifi 7 támogatását tervezem. A következő hivatalos OpenWrt router, az "OpenWrt Two", amelyet a gl.iNet fog építeni, mindenképpen érdekel. A másik lehetséges eszköz, amit látok, a BPI-R4 Pro. A BPI-R4 Pro-val várok, amíg a BPI-BE 1900 wifi modul megjelenik és bebizonyítja, hogy működik. A BPI-BE 1400 wifi modul gyenge teljesítményűnek bizonyult. A BPI-R4 Pro akár elő is rendelhető már, de addig spórolok, amíg jókat nem hallok róla és a Wifi modulról. Mindkét megoldás szerintem egy kicsit drágább lesz. Mindkettő több mint 200 USD-ba kerül, azt hiszem.
Megpróbálok jobban utánajárni a 4g/5g modem drivereknek, ha lesz egy kis időm.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
&
Laza...
Sajnálattal hallom, hogy nem örökölte a jótulajdonságokat.
Az Asus RT-AC68U lassan dédnagypapa korú, és megjelent a családban az első WiFi7 eszköz: szóval lassan kellene egy kis fejlesztés az itthoni hálón, és gondoltam legyünk akkor jövőtállóak, rögtön rámegyek a WiFi7-re.
De ezek szerint nincs még jó és olcsó megoldás erre...Az aktív hűtést nem egy kikötéssel terveztem volna likvidálni. Kivágtam volna a házat és kapott volna egy bazi kilógó bordát. Valahogy így.
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most, mikor routert kerestem a régi Mi-3G helyett, pont ezen az úton indultam el, úgydöntöttem (főleg eszközök hiányában), hogy elég egyelőre nekem ez a Flint router, és nem bántam meg. Parádés a wifije, sok 2,4GHz eszközöm van (okos otthon - Home assistant), ezekhez inkább erős 2,4Ghz wifi kell (nekem) a sok eszköz miatt. Ott is van jel, ahová a kis xiaomi nem ért el (Padavan alatt pedig elég jól nyomta..). Én Tomato helyett valszeg szűz OpenWrt-t rakok majd fel, azt ismerem, a paradicsomot meg meghagyom levesnek

A Flint 3 meg nem sikerült ennyire jól, engem kifejezetten idegesítene a venti, nemcsak hangban. Vegyes tapasztalatokat olvastam vele kapcsolatban, és inkább visszalépésnek minősítik mindenhol a Flint 2-höz képest. Akinek nem kell a 6Ghz, (és a router mellé kockulás), az szerintem egyelőre nyugodtan skippelheti pár évre a wifi 7-et (szerintem).
-
válasz
Victorio
üzenetére
Nem tudok róla, hogy itt bárkinek is lenne, legalábbis nem volt említve. A ventilátoros hűtés ha van, akkor biztos nem véletlenül került bele, szóval lehet ha kikötöd, nem lesz hosszú élettartamú a router. A 6GHz-es rádiótól meg ha eltekintünk, amit nagy eséllyel jó darabig még alig tudsz használni, hisz csak elvétve támogatják a kliensek, 2.4 és 5GHz-en is gyengébb a Flint 3, és órajelben a SoC is lassabb benne, ami pl. a VPN képességén is jól tükröződik. De cserébe legalább 2,5x annyiba kerül.
-
Victorio
aktív tag
A nagytesóval (Flint 3 GL-BE9300) vannak már tapasztalatok? Ez is hasonlóan jó ár/teljesítmény arányú? Várható erre is a Tomato?
Ahogy néztem ez már WiFi7 és van 6 GHz rádiója is.
Mondjuk a ventilátoros hűtés kicsit elijeszt, de azt át lelet barkácsolni passzívra. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Hát elvileg igen, ezt ajánlja lancethepant. Bár mondjuk lehet a nightly-ban már benne voltak ezek a változtatások, szóval passz. Ártani biztos nem ártasz vele.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hétvégén meglesz a program ,asszem .beállítás backupot érdemes csinálni ?másfél hónapos nightlyrol frissitenek -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És kijött a tényleges 2025.4 is, ha valakit érdekel.
-
Feltettem a tesztvasra a 10-15-2025 nightly fw-t, és 2025.4 stabil lett belőle.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Igen, ezt a Hi-Link meg non-Hi-Link bohóckodást megtaláltam én is, de mélyebben nem is érdekel a téma mert nem vagyok érintett, meg aztán eszköz nélkül hiába akarok én bármit is.
más...
OFF: Szombat délelőtt lesz egy pár órás leállás, mert költözik a szerver.
Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem a ft -ban van a gond eleve (driver gondolom), en is probaltam meg regebben az ac68u-n szinten egy huawei e3... valami feher 4g telekomtol szarmazo sticket, de nem tudtam eletre lehelni. Aztan forumokon talaltam hogy at kene allitani olyan modba (az a valami hilink modem vagy mi) amikor csak a modem resze el es nincs az a beepitett cd imitalo funkcioja amin rajta van a telekomos app meg a win driverek, es bar elvileg az en verziomra valo volt a fw amit raeroszakoltam de sikeresen le is teglaztam vele a sticket ugyhogy az repult a kukaba es azota eszembe se jutott ilyennel probalkozni. Nagy kar nem volt erte, meg cegnel selejteztuk le mert eleve valami CATzero koruli tudasa volt es win alatt is (ott mukodott a fw buzeralas elott) lassu volt mint a toloszekes csiga, talan ilyen 1-1.5Mbit jott ki belole max.
-
-
Laza...
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is kipróbáltam a tartaléktelóval, a routeren eredeti fw. A teló egy Poco F3
Bekapcsoltam az usb megosztást, és pöcc röff ment
-
válasz
lancethepant
üzenetére
-
-
válasz
lancethepant
üzenetére
A Tomato topikban láttam olyan fórumtársat, aki régebben használt hasonló modemet FreshTomato-val, és már ilyen GL MT6000 routere van Tomato64-el. Csak persze még az is kérdés, hogy azóta megvan-e még neki a modem.
-
fila
senior tag
válasz
lancethepant
üzenetére
Van itthon egy Asus TUF-AX3000_V2, ha jól látom erre rá lehet rakni a FreshTomato-t.
Hétvégén fogom tudni kipróbálni vele a modemet.
-
lancethepant
lelkes újonc
Pár évvel ezelőtt sikerült USB-n keresztül csatlakoztatnom a telefonomat, hogy kipróbáljam a Tomato64 funkcióját. Voltak furcsaságok a telefonnal, hogy működjön, de ugyanez igaz volt a FreshTomato-ra is. Én magam még nem használtam 3g/4g/5g modemet. Azt hiszem, mindennek a helyén kellene lennie, de nem tudok senkiről, aki eddig megpróbálta volna használni ezt a funkciót. Van olyan eszközöd, amin működik a FreshTomato, vagy megpróbálhatnád megnézni, hogy ott működik-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Windows 11
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Milyen monitort vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával
- MacBook Air M4 13" 16/256GB 2028.07.24. iSTYLE jótállás 21 töltés
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De én ezt most csak így számoltam ki.
De tényleg megvárom az újat, ha már a jelenlegi op21-es a 4.8.3 ami fent van.

bocsánat