-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Klassz!
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Jól néz ki, gratu!
Mostanában nagyon jók a Watchdives-ok, jelenleg a kedvenc alis óramárkám.Az is tök jó, hogy ráfeküdtek a VH31-re. Bár vannak, akiknek nem tetszik, hogy darabosabb a járása, mint egy mechának, de még így is sokkal jobb, mint azon bosszankodni, hogy nem üt indexre, mint egy átlagos kvarc. Nekem bejön.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
A 2000-es években voltam középiskolás kollégista, szerintem ott elfogyott volna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkoriban még annyira sem értettem az órákhoz, mint most, ráadásul a heti zsebpénzemből kellett gazdálkodnom, amiből hétfőn általában (jó esetben) már csak a fele volt meg a vasárnapi bulik miatt, de bátorkodtam órát venni, és hordani is. Nagyrészt filléres, piacos vackok voltak, amikért a mai sznob fejemmel már nem adnék pénzt.

-
Freddy76
addikt
válasz
zoarden
üzenetére
Főiskolán volt a kollégiumban egy srác, akinek az apja borászkodott. Egyszer hozott mustot kétliteres műanyag palackokban, az egyik a szekrényben maradt, és erjedésnek indult. Nagy óvatosan sikerült úgy kinyitni, hogy nem spriccelt szanaszét. A szag gyilkos lett, de kitaláltunk, hogy akkor csináljunk bort, végül is a harmadik emeleti kolesz szoba erre kiválóan alkalmas. Szóval volt fejtés is, majd a téli vizsgaidőszak után csapra vertük az üveget. Elvileg vörösbor lett volna, de inkább olyan barna volt, és persze ihatatlan. Aki volt csóró kollégista a felsőoktatásban a '80-as, '90-es években, el tudja képzelni, milyen rossz lehetett, ha még mi sem ittuk meg...
-
zoarden
tag
válasz
zoarden
üzenetére
az előző írása közben nem jutottak konkrétan eszembe, de némi kis emlékezetkutatás végezve találtam aztán egy-kettő analógot ehhez.
Szóval ezek jól reprezentálják :
Retroshock 13 - Zöldtakony invázió
vagy
RetroShock 72 - A Quatermass Kísérlet
( mindkettő időzítve, de ínyencek előlről is kezdhetik) -
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Mivel az idő vasfoga elszállt felette ezért olajos, sűrű sosem látott színű és állagú folyadék lett.
A ZS kategóriás 50-60-70-es évekbeli scifikben a főgonosz kb. ilyen kotyvalékokkal kavarja a málnaszőrt a pozitív szereplők ellen titkos bázisán, hogy kitartson a feszültség a film végéig. Alkalmazásban hol ellenállhatatlan gyorsasággal -azaz 1mm/perc kúszik be a rokonszenves vagy szervetlen mellékszereplők szkafandere alá, hol intelligens idegen nyelvnek álcázott bugyborékossal emészt fel egész űrhajókat mit sem törődve a vákuummal és a gravitáció hiányával, vagy Einstein speciális relativitáselméletének az idő dinamikáját leíró egyenleteivel - hogy legyen egy kis ON is.
A tudományos érdeklődés felett győzött a létfenntartási ösztönünk, sőt az emberisíggel szemben érzett felelősségünk is. Így a lokálisan keletkező idődilatációt felhasználva megsemmisítettük, hogy ne kerülhessen a civliálódott világot fenyegető őrült diktátorok kezébe.
UI:
Szerintem Vanek úr simán megitta volna könnyed a rá jellemző ellen-gancvával minden következmény nélkül, az akvizíció után túlméretes nadrágjában továbbállva, miközben esernyőjével kedélylesen hadonászva jelzi hogy ilyen egzotikumok tulajdonképp szinte semmiségek a feldolgozóképességéhez mérten.
(esetleg Piszkos Fred is ha olyanja van). -
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
középiskolás koromban Balatoni Világossal végeztünk kísérletet olyan módon hogy 3 évre beraktuk egy áteresz/betongyűrű védett helyére ahol nem eshetett baja.
érdekesen nézett ki mikor elővettük.
Egyikünk se gondolt órával való kísérletezésre, bár a lengyel piacon volt sok egygombos viszonylag olcsó is ....
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Megvan az, jófajta
A főmérnöknek bevittem megmutatni, öreg, 80 felé közelítő szaki, hát kb. 20 percig ült felette és nézte meg forgatta
Alkalmi viselet lesz a Ciga, egyébként a csomagolásában könyvespolc lakó, nem kerül ki dobozba.
Megérte ennyiért. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Ez megvigasztalt, köszi. Azóta igen jó erőben lévő kollégának sem nyílt, műanyag pohár gyűrődött össze inkább, olvadós ragasztó kitartott. - Casio GA400 hátlap rozsdás volt belül, és némi kosz is átszökött a tömítésen, de sztem el fog indulni, holnap megyek elemért.
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Láttam olyan órát, amit az asztalhoz csavarozott profi toknyitóval is csak nekifeszülve tudtak kinyitni, pedig annak buszkormány méretű kereke volt, házi módszerekkel az is esélytelen lett volna roncsolás nélkül.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Casio F-14 kísérlet : 35 éves, működik, ma is hordanám, ha nem porlott volna el a gumi hátlap-szíj alkatrész nyomógombokkal együtt.
Faresz : A pillanatragasztós varit nem próbáltam. Komoly szervíz géppel tudná talán nyitni. De ha ez is pattintós? Pulsar csak nem csinál kamu hátlapot? Mindegy, feladtam. Ma G-Shock elemcsere, két SR927W elem kellene, de nincs itthon, azt hittem vmi CR lesz. És egy Hilti óra Ronda belsővel, 920as elemem volt, de az alsó negatív érintkező törött benne - kaland kaland hátán. -
driv4r
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Lehet, hogy 'semmi új, érdekes nem derült ki', de ezt akkor még nem tudhatta tíz éve, amikor felaggatta őket a fára. Nyilvánvalóan nem tudományos kísérlet, csak vicceltem ezzel, mert nem is volt bizonyítandó / cáfolandó hipotézis. A vízállóság mondjuk engem meglepett, nem tudom, mi ezeknél a hivatalos érték, de a tíz év azért hosszú idő, simán be is ázhattak volna.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Ha ottfelejtette volna valahol és most rábukkant, megérteném - de így, szándékosan? Semmi új, érdekes nem derült ki. Az időjárásállóság ismert, hiszen víz alatt is meglepően jól bírják, a hosszú elemélettartam szintén (pláne így, h nyilván nem is nyomogatták) hogy a szíjat kicsinálja évek alatt az UV szintén.
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
-
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Hát azt gondolom mindent megtettél. Próbálja meg más is. Ha nem sikerül senkinek, akkor dísznek jó lesz majd az óra
. -
raziel01
veterán
[link] 25500 Ftra hozza nálam kupon után. Nh35, zafír.
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Hátlap fejlemény. Ismételt WD-40, hátlap melegítés hatástalan. Meg sem moccant. Műanyag poharat ragasztottam a hátlapra, YT videóban működött. Első sikeres ragasztásom a melegragasztós pisztollyal, eddig semmit nem sikerült vele, de most! Eljött az igazság órája! Ragasztó kitart, hátlap nem mozdul. Megy vissza tulajnak, neki úgy 24-es csuklója van, hátha neki megindul.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Persze, azért írtam hogy nem az laza.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Igen, néztem azt a pici tárcsát, mert gyanús volt mintha moccanni próbálna - de aztán mindig ugyanabban a helyzetben marad, bármennyit forgott is a rotor.
A rotor csavarja a rotorral együtt forog, belül lehet rossz vmi áttétel. Na majd kiderül mit válaszolnak. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Eh, elkiabáltam, megszívtam a példányommal: a rotorja nem húzza föl...

(folyamatosan viselve, néha még direkt rázogatva is, de úgy tűnik egyszerűen nincs összeköttetésben a felhúzó mechanikával a rotorja, először el kezd késni, aztán megáll)Ami pozitív, h a koronával teljesen (kb. 40 tekeréssel) fölhúzva 3.5 nap után áll meg (de már a 3. nap vége felé el kezd erősen késni), szóval a 3 nap járástartalék valós specifikáció.
Írtam a Boderry support címére, meglátjuk mit válaszolnak ha egyáltalán...
-
raziel01
veterán
Appból kb egy ezres ingyen szállítással, coinnal.
38 mm, spiáter tok, ásványi üveg gondolom kínai kvarc.

-
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nem lehet, hogy beragasztották FBS-sel? Én találkoztam ilyennel, ahol a hátlapot nem tudták visszarakni úgy, hogy ki ne essen, megkenték alaposan a biztonság kedvéért.
Mondjuk a rozsdamentes is össze tud gyógyulni keményen.
-
ace22
tag
válasz
Churpik
üzenetére
Gyönyörű darab, lényegében kinézetében és funkcionalitásában is hozza a Daytona-t.
De lenne egy pici bökkenő:
Dulunwe - $37.07 (kupon, coin)
Sugess - US $479.09 (-$60 Ali kupon + tréfa + vámeljárási díj)
Roley Daytona stainless steel - kb. 13.000 CHF
Rolex „Paul Newman” Daytona ref. 6239 – 17.75 millió USD
Szóval még meggondolom...

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Az ismét nálam lévő Pulsar kifogna a sublereden. Nem adja meg magát, műanyag satu görbül, két- és háromkörmös nyitó emberfeletti erővel sem mozdítja meg, csavarhúzó és kalapács is hatástalan. Szerintem a pillanatragasztó sem tartja majd meg az anyát, amit a hátlapra teszek, ha a műanyagpoharas nyitás sem jön be. Arra tippelek, h ferdén csavarták be gyárilag a menetet, és megszakadt. 10 baros kronográf, nem hinném, h pattintós, de azért tettem egy próbát. Viszont Dzsi23 segített a Naviforce kinyitásában, tényleg egy könnyen nyíló pattintós hátlap tolt ki velem csütörtökön. Belül emeletes Epson panel, két elemmel, 626 és 2025 hajtja az órát. Viszonylag egyszerű volt a szerelés, hibátlanul működik. Ennél meg az bosszant, h egy tűrhető szerkezet szép számlappal és mutatókkal ócska öntött tokot kap, tudom, árazás miatt.
-
Churpik
aktív tag
Van ennél komolyabb is a Sugess-nek, rendes automata chrono, kínai szerkezettel.
(Peacock SL4801 - "The “SL” in the caliber number honors the company’s history and stands for Shoubiao Liaoning. Shou biao means watch in Mandarin; Liaoning is the province where Peacock Watch Group is located.)
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ezzel együtt is állítólag nagyon megbízható, robusztus órák voltak ezek, a régi Timex-nek volt még egy hasonló olcsó megoldása, a V-Conic, meg hasonló éthosza is, kb. a 'szuper olcsó karórát minden kézre' jelleggel. Ha túl sok időd van, keress rá mondjuk így: 'Timex torture test ads', rengeteg reklámot fog feldobni a YT, ötvenes évektől folyamatosan mentek, motorcsónak propellerre csatolták, jégkockába fagyasztották, turmixba tették stb stb.
-
driv4r
aktív tag
Hát ezt nem vártam, tényleg vége lassan az általunk ismert világnak. [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Én kérem sublerrel és egy kis erőszakkal bárhova bejutok. [link]
Menetes hátlap, tömítés nuku, de minek is, bőven kárpótolt a hiányáért a csodálatosan gagyi szerkezet látványa, a képeket inkább linkelem, korhatárosan hardcore. [kép] [kép]
Amúgy az ilyen pecekgátas, Roskopf-jellegű szerkezetek a maguk korában komoly gazdasági / életminőség javítási szerepet töltöttek be, milliós tömegek számára tették megfizethetővé a zsebóra, majd a karóra luxusát, gyakran nevezték a szegény ember vagy a proletariátus órájának is. [link]
-
ace22
tag
Ilyen állat van? Daytona homage ÉS mechanikus (még kép is van ám róla) és mindez US $43.07?
A PD 1644-esek voltak ilyenek, VK63 quartz óraművel...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Ugyanez a tok, és még meg is fordult bennem, h esetleg pattintós. Pulsar-nál nem gondolnám, h ilyen huncutság lenne. Talán a melegragasztós-műanyagpoharas trükköt még meg lehetne próbálni, de mivel a satuba fogás során sikerült a gumi dizájnelemeket elmorzsolni róla, ami gondolom nem beszerezhető utólag, így sok értelme nincs. Tokcső körül is volt, nélküle a kopasz tokcső eléggé zavaró optikailag. Hülye Pulsar, porladó gumielemeket tervez egy acél órára.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Köszi! Maga a szó jelentése persze csak "észak", de ha a 80-as évekbeli jugóban így hivatkoztak egy cégre, az a szabadkai villanymotor, elektromos radiátor és hasonló cuccokat gyártó volt. Szegeden felnőve, ottani rádiót akkoriban sokat hallgatva megmaradt a neve (megnézve igen, amit linkeltél az az)

-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
'Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen gyakran van menetes hátlap olyan tokon, ami nem acél, de szerintem ritkán.'
Szerintem is ritkán, de azért megnéztem, mi a helyzet egy nem reprezentatív mintán, elég meglepő eredményre jutottam.
Hirtelenjében ezeket a nem acél tokosokat találtam, lehet, hogy van még, de a lényeg, hogy a 10-ből 8 menetes, 1 technikailag menetes, 1 meg passz, lehet, hogy csak kamu menetes, majd ha kicsit frissebb leszek, megtámadom sublerrel, kalapáccsal, vésővel, dinamittal.
Inkább csak technikailag menetes szerintem az Almaz, első képen a legfelső, azt a gyűrűs leszorításos megoldást pont te mutattad itt valamikor a Vosztok kapcsán, a Buler meg minden vonásában annyira kamu, annyira többnek akar látszani, mint ami valójában, hogy simán lehet pattintós, csak rátettek egy domborításos stilizálást a hátlapra, képek:
-
Churpik
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
A Nothing féle Watch 3 Pro jó választás volt a 20 ezres kategóriában. IP68, kétsávos GPS, zajszűrés és heti egyszeri töltés még AoD mellett is. Tavaly karácsony előtt raktárhiány lett belőle, most megint lehet kapni mind a négy színben.
-
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én meg most futottam bele olyan órába, ami pattintós, de nincs rajta a kis fül.
Elemcseréhe: rongybacsavar, satu, kés + kalapács. Utólag sem találtam a hátlapon fület a nyitáshoz.
Viszont a felületkezelés szépen lejött, pár mm hosszon vörösrézzé vált a tok ahol a késsel feszegettem.(Disu "márkájú" női óra kínai kvarc SL68 béléssel, a tulaj mondta is, hogy mehet az egész a kukába úgy ahogy van).
-
dzsi23
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Simán előfordulhat, hogy a gyártó alacsonyabb vízállóságot ad meg, mint amit óra bírna, azért, hogy ezzel kicsit bebiztosítsa magát, és ne kelljen annyi panasszal foglalkoznia, illetve könnyebben lerázhassa a panaszkodókat.
Menetes hátlap is megérheti, ha azt valamilyen okból olcsóbban tudják legyártani/megrendelni, pl. olyan tokkal van tele a raktár, vagy olyan gépük van, ami ilyet gyárt, és nem akarnak az olcsóbb órákhoz másik gépet.
Ezek filléres órák, semmit sem szabad készpénznek venni (lásd pl. a menetesnek látszani akaró pattintós hátlapot).Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen gyakran van menetes hátlap olyan tokon, ami nem acél, de szerintem ritkán.
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
[link] Ez pont egy Naviforce.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ma belefutottam két kvarc kronográfba (Pulsar és Naviforce), aminek nem tudtam leszedni a hátlapját. Műanyag satumba nem tudtam rendesen befogni a stopper gombjai miatt, 3 körmös nyitó nem érte át (nagy méretű óra), és nagy valószínűleg berohadt mindkettőnél a menetes hátlap, mert meg sem moccant, amikor kétkörmös nyitóval próbálkoztam. Két óra után feladtam. Mit lehetett volna még megpróbálni? WD-40 nem segített, lehet, napokig kellene áztatni az egész órát. Még egy nagy anyacsavar felragasztása rémlett egy videóból, de elment a kedvem, visszaadtam a tulajnak őket. Szerencsére már nem használja egyiket sem. Bosszant, h nem sikerült a megmentési kísérlet.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
"gondolom 500 körül lehetett"
Jelenleg már inkább 650, trévával meg mindennel együtt. Szóval jah, igencsak alatta van a WD, és valóban csábító lehetne egyedibb dizájnnal."akinek meg az számít, remélhetőleg már túl van a copy-paste korszakon"
Hmmm, nem tudom... néha igen, néha nem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igazán betehették volna valami eredeti dizájnba, meh. Aki divatórát venne, azt valószínűleg kevéssé érdekli a HAQ, akinek meg az számít, remélhetőleg már túl van a copy-paste korszakon, pláne a ~300 ársávban. Nem tudom, mennyibe került az F06. Ascent, gondolom 500 körül lehetett, pont meg lehetne csípni az arról lecsúszó, vagy az annak az árát sokalló vásárlókat.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Jól néz ki, és VH31-es, jó választás.
A "Precision" feliratról jut eszembe, hogy a Watchdivesnak is van már HAQ szerkezetes (ETA F06.412) órája. El is gondolkodtam rajta, mert anno ez a Pagani nagyon bejött, a szíját leszámítva... ráadásul kvarc (a Paganival ellentétben), ami nálam előny mostanában, és mindössze 8.2mm vastag. De azért meg is kérik az árát...
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Nagyon jó kifogások, gratula;) Az órához is, mert tetszik;)
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Ezt jól megbeszélted, akkor már nem kell győzködnünk.

Nekem van annyi "előnyöm" e téren, hogy mióta órázom, hozzá vagyok szokva ahhoz is, hogy megválok tőlük, folyamatosan cserélődött a gyűjteményem; egyik jött, másik ment, néha megszaporodott a darabszám, máskor lecsökkent. Így nem okoz nagy dilemmát, hogy eladjak-e egy olyan órát, amit már nem nagyon akarok hordani. Persze, van 3-4 fix darab, amikhez ragaszkodom, de a többi nyugodtan cserélődhet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Halállista, Vol 1.
Még semmi sincsen eldöntve, semmi sincsen feljegyezve vagy elrendezve, csak hangosan gondolkozom, milyen érvek szólna pro és kontra a megtartás / elengedés mellett.

Ha az érzelmek számítanak, akkor egy maradós van, a slim turtle Seiko a felső sorban. Emlékszem a vaterás eladóra, olyan szomorkás mérnökforma ember volt, a rendőrpalota környékén találkoztunk a parkolóban, én ünnepélyesen átadtam neki a 12 ezer forintot, ő meg nekem a papírzsepibe bugyolált órát, aztán beszélgettünk egy jót, ennek is lassan húsz éve. Abban a sorban nincs is másik (érzelmileg) pótolhatatlan, ha bármelyiket el is adnám és esetleg hiányozna, vissza lehetne csinálni, bár a Parn* esetében ez a veszély nem igazán fenyeget.
Az alsó sorból pedig, ha csak egy maradhatna, akkor az a Dugena Watertrip (2) lenne, utána a prioritási sorrend (B-J): 4, 3, 5, 6, 1. De nem lenne nagy biznisz az eladásuk se, könnyen és gyorsan talán egy húszas körül lehetne elpattintani ezeket, annyiért meg porosodhatnák akár nálam is, én legalább értékelem ezeket a régi vackokat, ezért is költöttem tök feleslegesen egy csomó pénzt a szervizelésükre.
Na, akkor máris sikeresen lebeszéltem magam az első doboznak a felszámolásáról, fog ez menni.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem most 10 órám van, abból kettő "játék", szóval 8, gyakorlatilag. Hetek óta a legtöbb reggel a korábban olyannyira eladni akaródzott 41 milis Hydroconquestért nyúlok, amiben annyi mindent nem szerettem... Rajta kívül még a G-Shock és a Seiko Pogue kap saját jogán érdemi csuklóidőt, a többit csak azért veszem fel, hogy ne legyenek már elárvulva. Most már értem, miért csóválták oly sokan virtuálisan a fejüket a másik topikban, amikor hetente vettem az új órákat nagy lelkesen...
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Neeeeeee, Pindut neee!
nebancsa #51431:
40 ezer, miközben a mirigymentes verziót 20-24 ezerért árulják, alin meg 3-5 ezer... háááát, szerintem nem ebben fogok feszíteni a következő koncertjükön.
driv4r #51430:
Akkor a Thornról most nem kellene lemaradni.
driv4r #51429:
Én is képes vagyok néha ugyanazt az órát hordani hetekig, csak utána általában hónapokig nem veszem elő."Meg lehet szokni majd idővel az egy (két-három) órás műfajt"
Meg... annak, akinek 1 (2-3) órája van.
Eleve van 3-4 órám, amihez személyes kapcsolat köt (ajándék, örökség), az máris több. Bár ezeket nem szoktam beleszámolni a darabszámba, mert semmi értelme; ezekből annyi van, amennyi van, eladva úgysem lesznek soha. Mondjuk, nem is kapok gyakran órákat, az utóbbi 20 évben csak 2-t, szóval nem lenne nagy megerőltetés számontartani a változásokat.
Amiket viszont számolok, azok a saját vásárlások. Ezekből szerintem talán 4 (esetleg 3, de inkább 4) lenne az ideális, ami minden általam elképzelhető helyzetben elég lenne. Na de nekünk az nem feltétlenül elég, mert vannak stílusok, komplikációk, amiket szeretnénk a gyűjteményünkben tudni, és nem biztos, hogy bele tudjuk sűríteni 4 darabba, 6-7-be talán... akkor meg már mindegy, ha megtöltünk egy 10-es dobozt.
Persze, sokaknak elég 1 darab is, de szerintem erről mi már rég lemaradtunk.
-
Ra3
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Már néztem ezt, kicsit a dizájnon még variálhatnának, a Xeric-től lehetne lopni pár jó ötletet
Meg a nagy Pindu felirat még ami nem tetszik, talán lesz valami jobb modelljük a jövőben 
-
Faresz1976
senior tag
Pörgős Pindu

-
nebancsa
senior tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igen, ugyanerre jutottam én is, két clue is volt, először volt egy olyan beállítás, ahol lehetett látni, hogy háromszög alakú a logó és elég nagy, azt nem értettem, de aztán ránéztem a saját kezemre* és rájöttem, az Omega logó plusz a feliratok, aztán volt egy másik, ahol meg az volt sejthető, hogy a segédszámlapok eléggé ki vannak tolva a lünetta felé. Valószínűleg nagydarab srác, emberes méretű csuklóval, azért tűnt elsőre kicsinek az óra rajta.
* hat napja van rajtam a Speedy, nem rotálok egy ideje, kezdem szoktatni magam ahhoz a 'szép új világhoz', hogy csak pár óra marad meg a gyűjteményben:/ kb. napi 4-5 másodpercet siet, de nem méricskélem pontosan, naponta többször is felhúzom, esténként néha így teszem le, néha úgy. Meg lehet szokni majd idővel az egy (két-három) órás műfajt, de azért elég fura.
-
dzsi23
addikt
Újabb Frogmantle.

-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
4:46-nál tartok, és megőrülök ettől az ál-kedveskedő, ál-jófejkedő HÖK-ös hanghordozástól, a Deutsch Tompi pont így beszél, nyilván nem véletlenül volt anno a KISZ 'Francois Villon' alapszervezetének a titkára a gimiben. Nem egy évfolyam voltunk, szóval nem fogok most lebukni.
Az óra fura, elég kicsi, elég vékony, leginkább egy vintage svájci kézi húzósnak nézem egyelőre, esetleg modern, fél-modern (90-es évek) kvarc, de mégis inkább régi, nem tudom eldönteni, meg annyira nem is érdekel, inkább elkezdek nézni valami sorit.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nahát, mik vannak.
Mai watchspotting, félszemmel politikai tartalmat nézek most éppen, mert én egy hülye vagyok, ennél jobb dolgom is lenne, pl. dolgozni kellene, pénzért, aztán 1:00 környékén hirtelen megjelenik egy fekete számlapos kronó és gyanúsan jól néz ki.
Gyorsan rákerestem a faszi nevére + 'karóra', és lőn, nem volt véletlen, amit kiszúrtam. Majd áttekerem az órára fókuszálva, mert szeretném beazonosítani, max leveszem a hangot, mert eléggé irritál a srác artikulációja.

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Napi 3s sietés, végleg le kellene állnom ezekkel a bundle deals órákkal. Nem is mutat jól a kezemen, igen kicsi optikailag, a számokat sem látom a kijelzőn szemüveg nélkül. Ez volt a papírforma, de csak megpróbáltam ismét, és megint nem jött be.
-
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Ha a Reddit népe, azaz az ottani törzsek közül felfedeznék maguknak a Dougla Adams rajongók, még mémesedhetne is a dupla csavar felhájpolással a 84. De várhatóan a gyártási kihozatal olyan lehet, mint ahányszor az AI-al újrageneráltatják a képet, mindig egy picit máshol lenne a bibi. De legalább minden megrendelő egyedi órát kapna.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
'Este hatkor teker egy órányit a boldog tulajdonos a lünettán és még mindig 18 óra lesz, azaz visszaállíotta.'
Azaz csak tekerne, de fix a lünetta... nem baj, a '84' miatt mindent megbocsátok, szimpla Douglas Adams referencia, csak dupla szorzóval, olyan, mint egy átlagos közbeszerzés.
Fájó szívvel, de engedjük el ezt a márkát, a 'Macaron' felirat* még mérsékelten szórakoztató volt, a legjobbakkal is előfordul, de már eddig is túl sok szó esett róla.
Vagy vegye meg valaki, aki nálam bátorabb, aztán írja meg ide a rögvalóságot, mert addig csak ilyen béna fikciókról gondolkozunk itt hangosan.
* dzsi előzött:)
-
raziel01
veterán
válasz
Churpik
üzenetére
Megjött a Skmei PRX homage.
Lőttem egy gyors képet. Ez a 6k körüli ár amúgy nem is annyira gáz azt figyelembe véve, hogy tömör szemes szíj, japán szerkezet. Kár, hogy nincs zöld számlapos változat, nekem az valamiért jobban tetszik.
Szobában majdnem fekete számlapnak látszik amúgy. Picit talán lehetne világosabb árnyalat.
-
zoarden
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
én most akkor csak arra mentem mit látok a lünetta számain, mást nem is nézek:
most csak egy bug* vagy feature? *
úgy látom kacska GMT-ként is használható.
Este hatkor teker egy órányit a boldog tulajdonos a lünettán és még mindig 18 óra lesz, azaz visszaállíotta. Most március végén jól használható...
A 84 se kutya. olyan mint a 69?
#51416driv4r * Még annyi korty unicumot sem mernék inni, ahányat eddig láttam csak a lünettán
Azt hiszem tavaly szórakoztam órákkal és az akkori AI változatok nagyon nehezen birkóztak meg az analóg órák grafikájának "próblémájával" -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Aha. Ezt nem tudtam, de elhiszem neked, csak mi lenne vele a cél?
Bármelyik önként jelentkező topiktársunkat ezennel kihívom egy barátságos meccsre, igyon meg annyi felest, ahány hibát én találok az Alis képeken, kezdjük mondjuk ezzel, de remélem, a tébéje rendben van.
-
driv4r
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Itt vannak még, csak bedobozoltam őket. Mióta egymás mellett látom őket elrendezve, már nem áltathatom magam azzal a dumával, hogy nincs is olyan sok, ezért idén le is álltam az óravásárlással, inkább órás könyvekre meg hírlevelekre költök, vagyis az érdeklődésem nem szűnt meg teljesen, csak kicsit módosult, de már nem fogok hirtelen felindulásból össze-vissza vásárolgatni, 57 napja vagyok száraz.
-
Churpik
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
Igen, ez valami beetető ár lehet, 60 dolcsiért, túl sok mindent raktak bele. Anti-reflective bevonat, jó lume, a nagyító is rendben van, stb. A zafír+NH35 combo is ritka manapság ilyen olcsón. Én még nem találkoztam ezzel a branddel ezelőtt. Szerintem vagy eltűnik, vagy - ahogy írtad - hamarosan a duplájáért fog menni kb.
-
zoarden
tag
Kétségkívül gazdasági és geopolitikai szempont figyelembe vétele is szükséges ahhoz hogy a legkevésbé rossz/a lehetőségekhez mért legjobb döntés legyen abban hogy melyik időzóna lenne jó.
Mivel az év felében lassan mediterrán éghajlat érvényesül ezért az is egy fontos szempont. Mint ahogy az is hogy az ország lakossága milyen létszámú településen él és milyen életvitelt folytat (milyen munkája van). A biólógiai egészség szempontja számít a legkevésbé ilyen környezetben.
Az hogy az órákat át kell állítani, valójában ebben a környezetben tényleg semmit sem számít a többihez képest. -
prsq
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
A keletebbi időzóna is erősen geopolitikai lenne, nem?
Végül is csak Európától szakadunk el, helyette lesz Ukrajna, Bulgária, Románia...
De ha mi leszünk a nyugat-ukrajnai tartománya az orosz birodalomnak, akkor végül is kézenfekvő.Szerintem is túllihegjük az állítgatást, főképp hogy sokaknak már órája sincs, a telefonok meg a netre csatlakozó eszközök meg megoldják magától. Egy hétig furcsa, valóban.
-
prsq
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
A cikket nem olvastam.
Miért baj a nyáron korai világos? Amilyen hőhullámok vannak mostanság, az este kilences világosban simán van még 35 fok. Hajnali négykor meg csak 25 (na jó, legyen 28). Vagyis ha kaphatok egy világos órát, amikor tudok kint tenni-venni, a hajnalival jobban járok. Jobb, ha megszokjuk.... (Füvet nyírni mondjuk se hajnalban, sem este kilenckor nem fogok. Már ha lesz még mit nyírni.)
-
Degeczi
nagyúr
Pont annyira mesterségesen kreált, geopolitikai megfontolásokból született (az egykori monarchiában így volt praktikus) a közép-európai időzóna választása is. Ráadásul akkoriban még a Nappal együtt kelés-fekvés volt a tipikus, azóta a jellemző napirend jó pár órát hátrébb csúszott: már nem délben van a napi tevékenység közepe, ezért sokat alszunk reggel világosban, ill. vagyunk ébren az esti sötétben. Ezt minimalizálhatná keletebbi időzóna választása.
Amúgy ja, az oroszoknál valóban a téli reggeli sötétségből lett elegük, ami nem csak lehangoló, de balesetveszélyesebb is.
Szóval nem baj az állítgatás, egy óra igazán nem megterhelő viszont jól csökkenti a hátrányokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mini PC
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Spórolós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- MIUI / HyperOS topik
- Futás, futópályák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mostanában nagyon jók a Watchdives-ok, jelenleg a kedvenc alis óramárkám.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.