- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Androidos fejegységek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem szabad futtatni az új Red Magic csúcstelefonokon a 3DMarkot
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wollie
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ezek a Spinnakerek engem is megmozgattak, de sajnálok ennyit kiadni érte. Rendeltem egy Militado-t aliról és élőben már nem annyira megnyerő, mint a képeken. Félek tőle, hogy ezek is csak képeken ilyen csábítóak.
-
ace22
tag
PD DG5833GMT - karon hordva és felállítva asztalon - 15 mp siet nappal
"Hasra" fektetve ~ 15 mp siet éjjel.Van egy kvarc pontottságú mechanikus órám, ha időben lefektetem...
-
raziel01
veterán
AD2540 (nem saját kép de tök király)
-
raziel01
veterán
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nem a műszert mondom.
A műszer alá mér ennél nagyon. Állítás előtt napi 8 órát hordva rendre +30sec/nap volt. 2. nap már 1 perc, 3. nap már 1,5 perc. Így most kb +14sec valós használatban/nap.fagyalllo: jó hogy mondod, üveges hátlap van, gyorsan ránéztem, ez már a legújabb "C" változat.
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Seiko 7s26 szerkezet.
Igaz amit írnak, hogy ez egy egyszerűbb szerkezet, zavart, hogy gyárilag +30sec/nap fixen. Simán csak a szabályzó karral nem tudtam jól belőni. Vagy maradt ez a +30 vagy -10 sec lett. Több helyen írták, hogy ezen veszélyesebb állítani a beat errort még az AI is azt mondta, hogy inkább ne.
1 videót találtam ahol a srác ugyan úgy állított rajta, mint egy NH35-nél, semmi csavar nincs a történetben szóval nem is értem. Nem is extra érzékeny a kar, simán lehet szépen állítani rajta. 1.2 ms-ről lement 0.2ms-re a beat error. Így annyit sikerült elérni, hogy a szabályzó karhoz nem nyúlva beállt +17 sec/napra. Az már haladás.
Illetve éjszakára koronával lefele késik úgyhogy kb +14sec/nap tartható. Jó lett volna 10 alatt de ennél elengedem a dolgot. -
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Én ma reggel egy pisztáciás Lindor golyót találtam az egyik cipőmben. Egész biztos a macska volt, Tappancs addiktív módon lopja és dugja el a Lindor golyókat. Nem ismerem a macskáidat, de a kés esetében talán kisebb a valószínűsége, hogy ők voltak. Bár macskagazdaként teljesen kizárni sem merem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Megkerült a kis Pilar! : )))))))))
A téli - nyári cipődobozokat váltottam, az egyik tornacsukában volt, fogalmam sincs, hogy került oda, mindegy, nagyon boldog vagyok, bárcsak a Cinco is így lenne majd meg, valami teljesen váratlan helyről:)
Ma SM volt, este esküvő, még nem döntöttem el, valami low key lesz, pl. ez a Seiko vagy a kis fekete Marvin, szerencsére nem lesz puccparadé:)

-
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom
üzenetére
Március 5-én érkezett, 6-ától csak ezt az órát viseltem, és néha el is felejtem, hogy rajtam van, szóval elég kényelmes.
A belső élek is el vannak dolgozva (belül nem kaptak olyan szép tükörpolírt az élek, mint kívül, de nyilván felesleges is lenne):
Persze, aki keres, az talál; a szemek közötti, rövid (~2mm-es) élek élesek maradtak, ez érződik, ha végighúzom rajtuk az ujjam, de aki keresi, az meg is érdemli.
-
ace22
tag
A múló idő szolgálatában – 1936 óta működik a háromgenerációs Bihary Órás Szaküzlet
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Köszi!
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ütős az a számlap, nekem is bejönnek ezek a kagylók, de eddig csak egy ilyen járt a kezeim közt (a csuklómon nem, mert női óra).

-
pulutodurumo
őstag
Rohadt nehéz normális képet csinálni róla, kell a direkt fény. De azért megpróbáltam.
-
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Ja, igen, erről az óráról beszéltem múltkor, hogy mi a f@xért van ebben gyorskioldós stift...
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Szerintem is jó a kék is, de annyira szép ez a fekete, + minden egyes letörés a tokon, szíjon, a mutatókon, az indexgyűrűn, de még a hátlapon is... kár lenne, ha az a feltűnő számlap elvonná a figyelmem ezekről.

Watchdives Premier WD0016 Musou Black -
dzsi23
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Igen, van hasonlóság a PRX-szel, és megkockáztatom, hogy a PRX nélkül ez a WD Premier sem létezne, mert a PRX nagyban hozzájárult az integrált szíjas órák népszerűségéhez.
Volt PRX-em, nagyon bejött, de számomra ez a WD az, aminek a PRX-nek kellett volna lennie. Tökéletesek a méretei: kisebb átmérő, vékonyabb tok, vékonyabb és keskenyebb szíj. Na meg ugye VH31, nem üt az indexek mellé, mint a PRX, és még az élei is jobban el vannak dolgozva, alul-felül, mindenhol.
Amúgy az Atelier Wen Perceptionnel nagyobb a hasonlóság, a tokhoz és a szíjhoz egyértelműen az adta az ihletet, de az arányai szimpatikusabbak a WD-nek, nem annyira agresszívak az ívek, ezáltal a szíj sem annyira keskeny a tokhoz képest, + a szíj középső szemei szögletes helyett oválisak. A számlap, mutatók, indexek persze teljesen másak.
Nagyon tetszenek a letörések a mutatókon, az indexek pedig kivágások a fém indexgyűrűből, marhajó megoldás szerintem, élőben is nagyon bejön.
A számlap meg musou fekete... ahogy korábban írtam: nagyon fekete.
Matt számlapot nem láttam még ilyen sötétnek. Persze, nem teljesen "láthatatlan", mert ha nekiesek a zseblámpámmal, vagy közvetlen napfény felé tartom, akkor azért lehet rá árnyékot vetni.Az Atelier Wen-től való ihletvételt leszámítva ez számomra a tökéletes integrált szíjas óra.
Valószínűleg ezért van rajtam több mint egy hónapja folyamatosan.

Watchdives Premier WD0016 Musou Black
-
Churpik
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Ebből vettem 5-6 darabot két éve, különféle színekben. Agyonüthetetlen kis csótányok, bírják a tengervizet és a termálfürdőt, sőt a toronyugrást is. Nem kell félteni. Az áruk akkor is 2-3 ezer Ft volt. Még egyiket sem kellett szétszerelnem semmiért se.
A szíj kicsit keményke, a kidolgozás helyenként csálé, a kijelző oldalról nehezen leolvasható és a az üveg könnyen karcolódós resin, de eközben lerohadt a kezemről (szó szerint) egy Foxbox és egy Smael is. Ezek a gagyi Ohsen-ek meg csak mennek tovább.
-
dzsi23
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Kétségtelen, hogy jól hasznosítható egyéb célokra, csak órákhoz nem ideális. Legalább is engem a hideg rázott, amikor eladtam némelyik órámat, és a pelikánba kellett visszaszuszakolnom, főleg, ha fémszíjas volt.
pulutodurumo #51619:
Olyanban talán egy Militadom érkezett.
Faresz1976 #51620:
Igen, az is lehet, csak kérdés, hogy mit tekint drágának a Watchdives. Mindenesetre majd rakok be képet arról is, ami dobozban volt.
-
Sungoo
addikt
Melós kedvenc. Meglepő kidolgozás 3 ezer forintért…
-
nebancsa
senior tag
Ezen meglepődtem, bőrrel adnak egy műanyag órát...
-
Faresz1976
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Sajnos ilyen.... nekem beállítás után pár órával már el is mászott
. Sokat stresszeltem rajta akkor, de már elengedtem a dolgot. Kimagaslóan szívtam egy SM-al és egy WD tunával. A San Martin vége az lett, hogy küldtek egy új szerkezetet. A WD-t meg sikerült egy nyugalmasabb hétvégén beállítanom napi +10-re.dzsi:
Tartok tőle, hogy csak a drága modelljeihez adja
, az "alsó" kategória megmarad a pelikán-nál. -
dzsi23
addikt
Úgy látom, a Watchdives végre elhagyta (vagy kezdi elhagyni?) a fekete "túlélődobozt", amit annyira szeretnek az alis márkák.
-
Lev Abalkin
tag
Párhuzamos szabású, 20 mm-es fekete fkm szíjat keresgélek már egy ideje, lehetőleg minél vastagabbat (4-5 mm).
[Ezt] találtam eddig, de ennél még szoknom kell a létra-fazont...
Esetleg tipp? -
dzsi23
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
"Seiko 5 military gyári szíja volt ilyen"
Lehet, hogy tévedek, de képek alapján annak masszívabbnak, tartósabbnak, "műanyagosabbnak" tűnik a szíja a Bartonhoz képest. Utóbbihoz hasonló alis szíjam ez a piros volt. Illetve még meg is van valahol, nem sokszor volt rajtam.
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23
üzenetére
Seiko 5 military gyári szíja volt ilyen, az bírta azért pár éved, de valóban nem az az örök élet, mint amit az ember a műanyagról gondolna. A Militado gyári szíja felül szövet, alul bőr, az sem rossz kombó, de az is fogyóeszköz sajnos. Legalábbis bő egy év után a belső bőr kezdett el kirepedezni (bár még hordható azért, a szövetnek nincs baja).
NATO szíjat annyira nem szeretnék, mert sokat emel az órán, illetve szorosabbra is kell húzni, mert a finomabb anyagnak semmi tartása nincsen. A bőr NATO meg aztán végkép toronyórát csinálna belőle szerintem. Bár fene tudja, lehet, hogy ki kéne próbálni. -
dzsi23
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
Bartonnal nem volt dolgom, csak alist próbáltam ilyen canvasből, de közel sem annyira tartós, mint egy nato... kopik, foszlik, bomlik, a csat is nyomot hagy benne, mint egy bőrszíjon... de amúgy nem rossz, csak fogyóeszközként érdemes rá tekinteni. Lehet, hogy a Barton tartósabb anyagból van, egy próbát megérhet.
-
raziel01
veterán
Járt már valaki ugy, hogy újra kellett kalibrálni az órát?
NH35 addisdive willard. Kb fel eve volt bekalibrálva 0,3ms beat error meg +18 mp/nap számlap le, igy volt kézen hordva kb nullán. Mostaban volt is rajtam sokat nem is volt gond a pontossággal. Erre ma nézem, hogy +50 mp van a pontos időhöz képest.
Telefonnal rámerve beat error 1,2 ms és +45mp.
Valahogy nagyon elmozdult. Most beállítottam újra de érdekes azért. Nem volt odaverve sehova. -
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis
üzenetére
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23
üzenetére
Most, hogy ígí elgondolkodtam, ehhez a homokfúvott tokhoz lehet, hogy jól menne khaki. meg világosabb szürke szövet szíj is.
Szövet szíjra van olcsón jót megoldás? Bartont néztem, de az elég drága. Illetve ha tényleg olyan jó, akkor nem egy ökör ára az sem, csak nem tudom, hogy erre jön-e még egyéb költség.
-
raziel01
veterán
Ma én is újítottam.
Mármint olyan értelemben, hogy találtam a fiókban egy régi HMT pilot szíjat amit még anno ebay-ről rendeltem.
Ráraktam a Seiko SNK809-re, mert az meg fémszíjas volt de ritkán volt rajtam.
Egész jó, főleg a sárga cérna ad neki egy kis retro hatást. Nem érzem extrém picinek de 38 mm-ben jobb lenne az tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi hangfal építés
- Napelem
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Megint beigazolódott az elmélet: "akkor találod meg, ha nem keresed"... valószínűleg ott sosem kerested volna.

Kollégám levette a karomról, így muszáj voltam az eredetit megvenni, harmad áron az aprón. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)