- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- LG LCD és LED TV-k
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
20 perc utan lelottem. sztem megprobalom uj driverrel, csak az a gond, hogy giga honlapon nincs ujabb, mint 2007-08-08.
-
MMSZoli
tag
Lehet, hogy az nvidia direkt belenget az ATI kártyát vásárló szerencsétleneknek :-)
Egy rutin megnézi a registry-t a GPU-névre, ha nem nvidia, már jöhet is akék halál.ajaj,nekem is nforce3 250 van :-))
-
dobolan
senior tag
Szerintem nem a vga driver a hibás, mert pl. nekem minden gond nélkül felment. Visszaolvasva látom, hogy leginkább az nforce2-es alaplapi chipszettel szerelt lapoknál jöttek elő ilyen gondok.
Nem lehet, hogy inkább a chipszetdriver /GART például/ nem szereti ezt a vga karit. Vagy valami más hardveres összeférhetetlenség okozza ezt az nforce2 AGP vezérlőjével.
Csak találgatok. -
MMSZoli
tag
Valószínűleg LCD monitorod van, aminek nem ez a natív felbontása (gondolom 1280x1024, ha nem szélesvásznú). A problémád meg valszeg az 1024x768, gondolom.
Ha nem natív felbontásban használod a monitorod, akkor a monitor sajár "scaler" panelja fogja átméretezni, és a benne levő áramkörtől függően lesz jobb vagy rosszabb (olcsóbb gyártóké sz*rabb, egy P így is szép munkát végez) . Ezen a homályosság dolgon sokat szokot segíteni még az Auto gomb megnyomása, illetve a Phase opció állítgatása.
Érdemes mindig natívban használni az LCD monitort, akkor éles. Játéknál lényegtelen, de Word vgy Internet explorerrel való böngészést nagyon megkeserítik a homályos karakterek."XP alatt miért válik homályossá a képernyő 1024-es felbontásban? "
-
-
Sevin
csendes tag
Én is visszatettem volna a 7.11-et, de valami notify meg 3=! hibával kidob a setup program!
-
levill
tag
az miért van hogyha ruvatunerben húzom a VGA-t újrainditom a gépet és visszaáll?
3Dmark06 proci/VGA húzva kerek 5K pont3dmark06.
-
fagy53
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #5882 üzenetére
850/850 - 10224 pont, CPU - 9987
HD 2600 PRO DDR3
3DM05
E2160 - 1.8@3.2GHz -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5882 üzenetére
A 3dmarkokat inkább nem említem, a 05-ben asszem 7500 körül, a 06-ban meg éppen csak 3k fölött...
Ergo nem foglakozok azokkal a vackokkal.
A ventit meg simán ki lehet szedni, mert csak bele van csavarozva a bordába, ettől nem sérül a gari. Ellenben értelmes módon csak úgy lehet a hűtést megcsinálni, hogy szemből fújja egy venti. Nálam így van, meg rajta egy légcsatorna, amibe egy kinti venti tolja be a friss levegőt 6V-on, így 41fok alapon.
-
LALA_kiraly
őstag
-
Sevin
csendes tag
Megoldódott, bár nem tökéletes, de egy monitor automatikus beállítás gombnyomás után már egész tűrhető, legalábbis a progamban, amit csak 1024-esen tudok használni.
Érdemesebb akkor a régi drivert visszarakni? Kb mikor jöhet majd új, ami kijavítja pl ezt a színhibát?
-
fagy53
nagyúr
Sajnos nekem is csinálja, hogy AGCT húzás után ha 880-ról visszaállítom 700-ra a PRO-t, akkor elszáll az egész.
Legnagyobb baj, hogy ez a 2600-as széria nem tudja a 2D/3D felállást, és csak a gyári órajeleken működik megfelelően. 2D-ben hangtalan a venti és 43°C a GPU, 3D-ben megjön a hangja, de 65°C fölé nem megy.
Ezt a kártyát, ill a BIOS-t úgy csinálták meg, hogy lehetőleg menjen el a tulaj kedve a tuningtól és használja alapon, és ott jó is.
Mélyen együttérzek az AGP-s 2600-os kollégákkal, ha nekem is AGP-s lenne már rég a kertben vastagon állna rajta a hó. -
-
r9550
senior tag
sztem kevés neki a x2 4000+ meg az egy giga ram de lehet hogy csak a ram mind1 kicsit tuningoltam ntune-vel sajna biosba men lehet nekem tuningolni feldobtam 10,5*230-ra és kajak erőre kapott az egész gép pedig csak 300mhz-vel emelkedett a proci valós órajele de a ram még mindig nem megy így se 800-on mind1 jah és felraktam sima xp-t nem oldódott meg a gondom ugyan ugy pci-e 8X-osnak látja a gép a kareszt és a 7.12-es driver bugjai nekem is előjöttek
-
Sevin
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam én is egy ATI Radeon HD 2600XT (256MB GDDR3), és az lenne a kérdésem, hogy XP alatt miért válik homályossá a képernyő 1024-es felbontásban? Windowsban nem gond, de pl van olyan programom, amit nem tudok 1280-asban futtatni és ott eléggé zavaró a dolog.
Másik meg, hogy mióta felraktam az új, decemberi frissítést azóta néha érdekes színeket produkál a mozillám. Van, hogy az egyébként piros színű felirat, míg rá nem megyek, addig kék, van hogy a kettő átmenete, szóval ilyen furcsaságok, ami végülis nem zavaró annyira.
Inkább a 1024-es felbontással kapcsolatos probléma megoldására lennék kíváncsi, ha tud nekem valaki segíteni!
Köszönöm előre is. -
gyiku
nagyúr
giga 2600xt passziv, nincs huzva, x64 pista sp1rc1-el, gyari driverrel, eddig jol mukodott.
mostanaban olyat csinal, hogy ha inditok 1 jatekot (cod4, carbon, cnc3, dirt) atvarialja a felbontast, es a 19 wide monitor kb 3/4en lesz kep, az is 4:3ben, nem 16:9 kornyeken.
nyomok winrestartot, utana jo. xfire is fennvan, lehet az bazseval? bar eddig is fennvolt, nem tudom mitol kezdett most el hulyulni. ja, neha cod4-ben szemetel 2-3 pixelt, ez sem volt eddig. vkinek 5lete? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
LALA_kiraly #5863 üzenetére
Pont ugyanekkora értékeket tud az enyém is. Téged is a halálba idegesít a venti hangja? (én már kicsináltam a disznót!)
-
Tuja1
aktív tag
Tildy. Nekem asus 2600 prom van és a Shappire meghajtóját használom eddig gond nélkül.
ATI RADEON™ HD 2400Pro/2600Pro/2600XT(AGP Only!) Windows XP(32/64-bit)(multilanguage)
Nov 4th, 2007
XP_8.42-070914a-053413E-ATI
233 MB
http://www.sapphiretech.com/us/support/drivers.php
Hátha
-
barnam_
nagyúr
válasz
LALA_kiraly #5863 üzenetére
Igen az XT is akkora mint a 73/76GT, de a 2600Pro annál is kisebb
ahhoz képest van benn erő. Egyébként az Xpertvision/Palit saját nyákot használ, ezért is van méret beli eltérés.
Nem kellene minden nap éjjel 3-ig fent lennem, mert holnap 7-kor kell kelnem
-
LALA_kiraly
őstag
Na beszáltam én is egy Xpertvision 2600pro soniccal. Alap 600/700 simán megy XT 800/700at, de az xt sonic 800/800 órajeleit is viszi. A ram még elment 860-ig, de a mag csak 820ig. Gondolom nem véletlen kisebb, mint a rendes XT kártyák.
Az a bajom, h kiráz a hideg mikor belenézek a gépbe, és akkora mint egy hangkártya. Előtte x1800-am volt, ez fele akkora... -
-
fagy53
nagyúr
Az én Sapphire 2600 PRO OC-m ilyen szerencsétlen, hogy a Riva-ban húzva 850/850-nél 2D-ben 10°C-kal nő meg a hőmérséklete az alap 700/700-hoz képest?
Ilyenkor a venti is jól hallhatóan forog, tehát feltehetően tényleg jobban melegszik, de miért? A 10°C nagyon sok, ahhoz képest, hogy a GPU jóformán terheletlen. -
tildy
nagyúr
No 7.12es talán felment inf file buherával, nem tudom ebből mi látszik most:
Driver Packaging Version 8.401-070725a-050962E-ATI
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 6.14.10.6715
2D Driver File Path System/CurrentControlSet/Control/Video/{06CF9859-3942-470E-9EAD-962FDAAF2AF0}/0000
Direct3D Version 6.14.10.0517
OpenGL Version 6.14.10.6747
Catalyst® Control Center Version 2007.0725.2231.38391
AIW/VIVO WDM Driver Version 6.14.10.6238
AIW/VIVO WDM SP Driver Version 6.14.10.6238
Hm ez még a régi. -
tildy
nagyúr
-
grunge
addikt
válasz
barnam_ #5854 üzenetére
na meg is van, mindent ugy csináltam ahogy a linken volt, simán ment.
most ujra visszaáll 110/252-re ha nem játszom vele. köszi a segitséget! egyszerüen nem értem h ezt miért veték ki a frissebb biosbol...meg a lap boot logo-ján is volt pár 'pixelhiba', a gyárival viszont az is ok. msi live update=felejtős!
-
grunge
addikt
-
Reset Elek
aktív tag
Nem olvastam teljesen végig, de....
Nekem R9550-esem van, mikor megvettem fagyogatott.
Sok nyűglődés után BIOS-ban AGP-t levettem 4x-esre, azóta jo.
AGP apertura size-t viszont 256-ra állítottam, mivel Solidworks-ben nagyon szaggatott, ha csak 32 MB-ra állítottam.
A legújabb Omega driver van fönt (7.11), fast writes engedélyezve van. -
fagy53
nagyúr
Nesze semmi, fogd meg jól. Kb ezt lehet kiolvasni a hibaüzenetből és a megoldására tett két tanácsból.
Nálad szinte biztos, hogy az alaplapi chipset driver a hunyó, ha frissíteni nem tudod, akkor próbálj egy reinstall-t az alaplap telepítő CD-ről.
Az AGP APERTURA SIZE mérete a problémádba nem szól bele, de előnyös lesz, ha működik a VGA rendesen, minél kisebbre választani, hogy feleslegesen ne forduljon a rendszermemóriához a gép, amikor a vmem még szabad. -
MMSZoli
tag
Hello,
Hát ez tényleg elég egyértelműen a driverre keni a dolgot. Ismét egy hülye kérdés: a Catalyst centerben az ATI overdrive-hoz gondolom nem nyúltál? Én mondjuk kipróbáltam, feljebb is ment, de a hőmérséklet emelkedése miatt inkább visszavettem.
Nálam terhelés nélkül 46°C a hőmérséklet. Elképzelhető, hogy folyamatos működés közben nagyon felmegy valamelyik alkatrész hőmérséklete, és lekapcsol. GPU a legvalószínűbb, vagy memória.
Van olyan program, ami a háttérben tudná loggolni a GPU hőmérsékletét?Az első javaslatot már megpróbáltad.
A másodikra ötletem sincs, mert a gyári Catalyst Centerben lefelé nem lehet "lefelé tuningolni"Három lehetőség van:
1) Valóban rossz a driver. De ebben az esetben akkor mindenkinél rossz kellene hogy legyen. mondjuk többen panaszkodtak a NFS-szériára, lehet, hogy valamilyen nem teljesen támogatott funkciót használnak benne.
2) Valami nem passzol a videókártya és az alaplap között (a BIOS-t már hellyel-közzel kitárgyaltuk). Esetleg nézd meg a VGA tápcsatit és az Y-elosztót, nekem régebben voltak kontkthibáim. Hátha terhelés közben nem kapja meg az xtra tápfeszt.
3) Esetleg próbálj meg valami toolt, amivel lefeléudod (próbaképp) húzni a memóriák vagy a GPU MHz-et. Ha alacsonyabb órajelen stabilan megy, akkor esélyes, hogy kifogtál egy hibás alkatrészt, ami nem bírja a névlegest. Sajnos ebben egy Overclock-er profi kell, ehhez tényleg nem értek. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #5840 üzenetére
Ugyanazt, mint amikor alulfeszeled a GPU-t vagy a memóriát.
Valószínű lefagyna, és ha visszaveszel az órajelből újraindítás után menne rendesen. A kérdés csak az, hogy a GPU vagy a memória lesz az amelyik először kevésnek találja a felvehető áramot, mert a jelenség is annak megfelelően fog bekövetkezni. -
tildy
nagyúr
válasz
MMSZoli #5832 üzenetére
agp 8x-ra/512MB-val van állítva.
Eddig ezt találtam:
Error Message: STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER (Q293078)Follow these steps to solve the problem with a video device driver
You received this message because a device driver installed on your computer caused the Windows operating system to stop unexpectedly. This type of error is referred to as a "stop error." A stop error requires you to restart your computer.
Solution
There are two options you can use to try to fix the problem. If the first option doesn't work, then try the second.
Option 1: Install the most current device driver for your video card
Option 2: Manually decrease Hardware Acceleration for your video adapter -
ktg3
őstag
válasz
barnam_ #5835 üzenetére
jah nem ez érdekel mert az elég
hanem az h nem ütközöl e problémába tápellátás téren ha vmodolod a karit..
magyarul ha vmodolva semmegy 75W fölé a fogyasztás akkor faxa..
ha igen akkor az alaplap már nem tudja táplálni megfelelőenláttamolyat h vki egy 8600gtre forrasztott tápcsatit h legyen kraft..
mert úgya a helye ki van alakítva csak nincs ráforrasztva csati -
MMSZoli
tag
Ja-ja, csak maximum következtetni lehet rá...
Mindjuk itt-ott írnak olyanokat, hogy max fogyaszts 40W a HD2600Pro-ra.
[ASUS HD2600Pro]Bár hiszek a 65nm-ben, ha tényleg ennyi lenne a a max, akkor nem kellett volna rá külön tápcsati, mert az AGP elméletileg 45W-ot tud leadni. Bár lehet, hogy csak biztosra akartak menni.
60W-nál biztosan nem vesz fel többet, az tuti, mert akkor menne a venti mint a huzat -
MMSZoli
tag
Szerintem az Aperture Size ellenőrzése a BIOS-ban jó tipp. Ha játék közben csinálja a fagyást (máskor nem), az azt jelenti, hogy adatmozgatás közben veszíti el a VGA-val a kapcsolatot.
Mondjuk én még el tudnék képzelni egy kis sávszéleség gondot vagy ramhibát is... (bocs, nem pánikoltatni akarok). Milyen alaplapod van? (gondolom az AGP 8X-et biztosan támogatja, eleve bocs a mondatért).Nem tudom elképzelni, hogy a gyártó ne tesztelte volna széjjel a hozzáadott driver-t, MINDEN gyártó szeretne elégedett vevőket, neki sem jó, ha minden második vevő visszaviszi a cuccot, mert az hazavágja a profitot. Tudom, hogy nem vagy egyedül ezzel, de szerintem itt még valami más is befolyásolja a dolgot, és amit nem vettek figyelembe. (általában a sok-sok reklamáció után szoktak belerakni egy addendum sheet-et a dobozba). FAQ-t néztél a gyártó oldalán?
Csak azt nem tudom, én mekkorára állítsam a BIOS-t 512MB-os kártyával ? :-)
-
-
-
r9550
senior tag
válasz
cudar07 #5827 üzenetére
minek szórakozni a vga biosával semmi értelme nem lessz nagyobb a tuning a karinak na jó talán 2-3%-ot ad akkor sincs semmi értelme főleg akkor szopod be ha a gyártó gyárt ilyen karit másmilyen ramokkal (amit persze erősen kétlek) és azt a biost ráteszed akkor kampó
MOD: az enyém 08/01/07 -
cudar07
senior tag
sziasztok
gigabytes 2600 xt van!!
EVEREST azt írja
08/03/07 BIOS dátum
hát egy picit régi nem??
hogy kell egyszerüen BIOS-t cserélni??
nem teljesen egyértelmű a GIGás BIOS számozás F6 és legújabb dátum, de van ott F11 is régi dátummal??
nem értem -
tildy
nagyúr
Inkább tragikus.
Gondolj bele helyzetembe
-van a kartyahoz adott driver ami latszolag jo, de jatek kozben fagy tole a windows. (olyan hibat ad, mintha nem lenne vgacsatolo)Probalkozol azzal, amit az ati support ajanl:
-uninstallalod a drivert es minden ati cuccot
-program filesbol torolsz minden atis dolgot
-ati -cleanert is hasznalodMajd nekiallsz telepiteni 7.11es drivert.
Gondolod hu de jo lesz.
Majd a telepito kidobja, hogy nyista nincs megfelelo oprendszered vagy deviceod, igy nem telepul.Gondolkodsz, es a drivert megprobalod manualisan feltolni.
Ugy felmegy, de nem indulnak a jatekok. -
huhh,ha nekem is ennyi problémám lesz a 2600 vga-val
ugy kib@szom,hogy minden kondi megbánja hogy pont erre tették rá. -
-
tildy
nagyúr
válasz
MMSZoli #5804 üzenetére
Amit leirsz azon mar reg tul vagyok.
"Szerintem szedd le a teljes mostani driver cuccot, amit felraktál, tégy egy próbát a GYÁRI driverrel, automatikus módan.
Azzal mennie kell, nekem is megy, atomstabil"Leszedtem. Teljesen.
MEg ati clenert is hasznaltam.
Feltettem az ujat,amit az ati oldalarol szedtem le, vagyis csak tettem volna, de a telepites kozben azt irta, hogy nincs supported hardver. Nos???De ha gondolod idemasolom az ati supporttal folytatott teljes levelezesem.
Az uj driver nekem megy sehogy, mivel fel se telepul!!! -
t.tomi
tag
válasz
MMSZoli #5804 üzenetére
Itt 1 külföldi faszi,aki azt állítja, h nem is a driver a hibás hanem az alaplapgyártók AGP támogatása:
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=90982&enterthread=y
Most fogok átállni 1 Asrock 4coredual-sata2 lapra.
Ez támogatja a PCIe és AGP csatlakozókat.
Kíváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni benne az AGPs kártyám. -
MMSZoli
tag
Hello,
Egyet nem értek: én most vettem meg a Sapphire HD2600Pro-t, gyárilag 7.10-es catalystot adtak hozzá, és minden megy XP alatt, holott mindenki sír, hogy az nem támogatja az AGP-s kártyákat.Szerintem szedd le a teljes mostani driver cuccot, amit felraktál, tégy egy próbát a GYÁRI driverrel, automatikus módan.
Azzal mennie kell, nekem is megy, atomstabil. Hozzáteszem, én a DirectX-et nem tettem fel utána újra.
Van egy olyan érzésem, hogy nem is az ATi, hanem a DirectX cseszi el a dolgot, mert nem ismeri fel ezt a kártyát, és rossz meghajtót telepít fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest