- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matamata
aktív tag
Ha nincs terhelve és nem melegszik teljesen hangtalan, de ha elkezd felmelegedni porszívókat megszégyenítő hangon hűti le magát ami játék közben kissé zavaró . Sapphire hűtésével kapcsolatban ez az én tapasztalatom.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Régebben a Sapphire 1950Pro kártyákon a hűtés nem volt a leghalkabb.
Az érdekelne, hogy a Sapphire 2600XT AGP-s kártyán, a hűtés javult-e vagy nem? -
athomi
veterán
Mivel rég volt már a kezeim közt ati kártya, így holnap estétől lehet lesz egy-két kérdésem (tuningprogikról, driverekről, stb.).
Matamata: Jól tetted! Ha tehetném én is azt vennék.
Azzal még kiegészíeném, hogy debreceni vagyok és itt reménytelennek néz ki az XT beszerzése. Vidéki bolt meg nem szállítja le ingyen (tehát az még plusz költség lett volna).
-
csiky
tag
válasz
CPT.Pirk #2388 üzenetére
ja.. hülye vagyok, nem ccc-ben volt, hanem az asus által adott pc probe vagy vmi hasonló nevű progi, amivel OC-zni is lehet állítani, sry elírtam. elég csúnya volt a lelkem, de funkcionalitásában tökéletes
De azóta a kártyát is lecseréltem, most passzív gigabyte ddr3mas xt-m van szintén 2600
-
athomi
veterán
válasz
asadasad22 #2386 üzenetére
26 ezer forintért lehet kapni XT-t, 21-ért pedig 2600pro-t rendeltem. 5k különbség van, nyilván ennyivel jobb is. Ráadásul hiába veszek egy régi p4-es prescott és 1Gb ram mellé egy 2600XT-t.
Szóval nem vettem feleslegesen egy XT-t. Amúgy egy 7600-osnál még ez a DDR2-es 2600pro is jobb vétel tesztek alapján, a mag meg tuningolható rendesen! Amúgy még 5k és még 5k és a végén már a fellegekben jársz. Ennyi pénz volt, ezt tudtam venni. A kártya meg bratyó gépében lesz, az ő igényeit meg ez is kielégíti. A pro is rendelkezik HD támogatással.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Erről küldj egy képet, mert elég fúrcsa amit mondasz. No meg próbáltam refreshlock progit, de nem csinált semmit vista utlimate alatt. Szal nagyon kíváncsi vagyok, hol van neked ccc-ben ez az opció, mert nekem nincs. Meg másnak sem vista alatt.
Matamata: Esetleg ha beírnád a hibaüzit?
-
csiky
tag
srácok.. ccc-ben van olyan beállítás hogy lock 3d applications refresh rate vagy vmi ilyesmi. nálam úgy működött ez, meg minden más lock normálisan, h levettem 43hz (interlacedre) a frissítést, majd refreshlockal állítottam 100ra és onnantól ment tökéletesen. ez asus 2600pro-val, valamint vista ultimate-el.
-
r9550
senior tag
hali lehet hogy én is ilyen karit néztem ki magamnak mer sajna a mamár kicsit öreges 6600gt-m nem a megfelelő az elvárásaimnak azt szeretném kérdezni tőletek hogy érdemes gddr4-eset vennem vagy azt haggyam a francba meghogy érdemes-e az én gépembe venni ilyen karit(giga k8ne sempi 2800+(néha 8X245-ön) 2X256mb super talent (most lesz még a héten plusszba 1gb 400-as elixir)) ha nem érdemes ilyet vennem mer nem hajtaná ki a gépem akkor megirnátok lécci hogy milyet vegyek ami jobb a 6600gt-nél?thx
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Komplikato #2372 üzenetére
Engem mar le is b@sztak rivatuneresek azert, mert nyilvanossak ele tartam a hozzaallasukat a xarul mukodo ATi tuninghoz...
mod: ilyenkor örülök, hogy zacsi van a fejemen...
-
beneszilo
tag
válasz
VaniliásRönk #2377 üzenetére
köszi
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
beneszilo #2375 üzenetére
Accelero S2 + egy jó venti. (bár nem vagyok benne biztos hogy felmegy, nincs felsorolva a listában)
Szerk.: A 6600GT-vel pl., de annak voltak nagyobb távolságban is lyukak.
-
-
beneszilo
tag
Tudnátok nekem mondani 5k körül egy nagyon halk hűtűt a karira ami elviszi gond nélkül?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Én kipróbáltam XP-n, de ezzel se megy a tuning nálam (everestben az alapórajelet írja ki)
(#2371) VaniliásRönk: Sztem se egy nagy szám, de talán a végleges jobb lesz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Kereső!
-
Komplikato
veterán
Most nézem kínai oldalon, Riva Tuner 2.06 újdonságai között ...
RV610 (HD2400), RV630 (HD2600), RV670 (HD3850/3870!) támogatás.
Valaki nem próbálná ki, hogy megy e normálisen 2600-al?
(Persze van benne G84, G86 és G92 is, de az kit érint?)
-
barnam_
nagyúr
+10k-t megér, és a proci is elég lesz neki.
Crysis DX9-ben minden mediumon simán megy, de bírja a Shader High-t is. DX10-ben minden medium, kb. 20-24 fps-el megy. COD4 1024-ben high-on megy nálam, persze AA nélkül, NFS PS is megy 1024-ben maxon, AA nélkül. HL2-es játékok is simán mennek. A többit nem próbáltam még a 2600XT-vel. -
Mankó
veterán
Hali!
Kártya csere előtt állok:Köv a konfig: c2d 6300@ 2.8ghz, 2*1Gb kingmax DDR"-1066 1000-en megy. X800gto2@x850pro 256 bit / 256 mb DDR3 + Zalman vf700.
19es TFT-n. (Most egy 32es LCD-n mert a moncsi gariban)A kártyát cserélném Sapphire 2600xt-re DDR3asra. Kb. egy 10es ráfizetéssel jön ki. Szerintetek megéri lecserélnem? Ki hajtja a proci vagy húzzam még kicsit?
Milyen változásokra számíthatok? A Crysis így is elmegy játszható sebességgel minden mediumon.
HL2, Halo2, Colin Dirt, CoD4, Crysis, Hellgate, Jericho, Timeshift, Airborne, stb., egyszóval FSP + autós,meg hasonlókkal szeretnék majd játszani min 1024ben szűrők nélkül medium detail-ben, ahol lehet nagyobban. Ez így elképzelhető vagy egyenesen felejtsem el?
Előre is köszi a válaszokat!
üdv:
Mankó -
barnam_
nagyúr
XP-nél van olyan a CCC-ben hogy 3D frekvencia felülírása, vagy valami ilyesmi. Ha ott beállítasz 85HZ-et, akkor minden játék annyival fog menni. Ez egyszerűen nincs benne a Vista-s CCC-ben. A RefreshLock, és hasonló programok meg nem működnek Vista-n.
Nekem az az érzésem, hogy már nem törődnek azzal, hogy egyeseknek CRT-je van, hanem vegyen mindenki TFT-t -
twine
veterán
válasz
barnam_ #2364 üzenetére
Köszi a választ...
Tehát még nincs "épeszű" megoldás!?
Az azért durva, hogy "kihagyták a driverből...Segitenél jobban átlátni a dolgot?
Az ATI-nál hagyták ki a driverből, vagy hogyan értsem ezt? Már vagy a 4. catalyst-ot rakom fel várva a csodára,, de ennyire nem lehetnek hülyék hogy elfelejtik ezt a "kis apróságot"! Vagy a szokásos Microsoft "bug", és ők cseszték el a DX10-et?.....
Or what? -
barnam_
nagyúr
Sajnos kihagyták a driver-ből a képfrissités fixentartását. Ezért ha a játék nem támogatja a 85HZ-et, akkor nem is fog 85HZ-en menni Vista-n. Crysis nekem is 60Hz-en ment, de sikerült megoldanom: indítsd ablakban, majd nyomj egy-kétszer alt+entert, míg 85Hz-ben megy.
NFS Carbon-nál meg ha rárakom az AA-t, akkor 60Hz-el, ha kikapcsolom akkor 85Hz-el megy.
-
twine
veterán
Sziasztok!
Bár sokat olvastam a topicból, mégsem az egészet, és a kérdésemre nem találtam választ!
A kérdés: DX10 alatt(Bioshock, Crysys) miért rakja a monitorom(21"CRT) 60HZ-re?
Sok embernél olvastam ezt a "hibát", de a javitást, még sehol nem találtam meg!
Ha a játékot ablak módban indítom,megmarad az asztali képfrissítés,de ha full screen-ben, akkor jön a 60Hz, nekem meg az "uborkapakolás a szememre, mert olyan lesz mintha egész este heggesztettem volna"
Ja igen a lényeg: Vista, és Sapphire2600Xt...
A segítségeket előre is köszönöm...
Üdv
Twine -
efegyke
tag
Megvan a kártya!Már csak haza kell vinnem a gépbe.Jövő héten majd tesztelek én is.
-
athomi
veterán
Nagyon rossz a Crysis téli pálya...az sebességet már meg sem említem, vacak mod az egész...
-
VaniliásRönk
nagyúr
3DMark05:
Athlon 64@2700MHz (DDR2-900-CL4): 9000
Athlon 64 X2@2800MHz (DDR2-933-CL4): 9600
(VGA alapon, 800/700)
Ennyit a CPU limitről. -
wwenigma
Jómunkásember
Most b@szott le levélben a Rivatuner atyja, amiért kiadtam fórumban a "véleményét" az rv630 tuningról... azthiszem erősebb jelszavakat állítok be emailemen, windowsomon, meg a tuzfalat is szűkebb keresztmetszetűre konfigolom...ilyenkor örülök, hogy a szolgáltató végez bizonyos előszűrést...
-
detroitrw
addikt
válasz
wwenigma #2347 üzenetére
[OFF]mindenféleképpen úgy szoktam tesztelgetni hogy egyszerre csak 1-et húzok nem párhuzamosan
szal ... elméletileg a "max elérhető" core-t kaptammég azért bízok benne hátha egy rendes gpu clock progi még feljebb tudja rángatni a core-t
mert 858/980-on se volt semmilyen pixel vagy szín hiba /szal elméletileg még mehetne .../[/OFF] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
detroitrw #2346 üzenetére
Lehet Asus karikra más GPU került, vagy a tápellátása lightosabb. Nekem a határszámon 101% stabil (857,25/900) majd amikor nem 24/7-be kell jaratnom a gépet, kitesztelem a megfelelő GPU/RAM kombinációt. Mert nem mindegy milyen frekikre állítod, vannak összeférhetetlen értékek. Pl 904/900 stabil, 920/900 nemstabil, 920/940 stabil és így tovább.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bikkrom #2336 üzenetére
Azt minek? Eddig minden GDDR3-as 2600pro ami itt a fórumon járt, ment XT órajeleken, más eltérés meg nincs közöttük. De ha valamire feltétlen kívánci vagy, akkor csinálhatok tesztet a két órajelen. Vagy bármelyik XT tulajt megkéred, leveszi az órajeleket pro szintjére.
-
Bikkrom
senior tag
Valaki tud linkelni ddr3-as 2600pro és 2600xt összehasonlító tesztet? mert csak ddr2-es pro hasonlítókat lelek...
-
éN79
addikt
Én a bidpc-ben néztem, elvileg és gyakorlatilag is van, és ilyen áron:
[OFF]Videokártya AGP Sapphire Radeon HD2600Pro 256MB 21.900.-Videokártya AGP Sapphire Radeon HD2600XT 256MB DDR3 25.950.- [/OFF]
VaniliásRönk: hát igen, semmi sem lehet tökéletes, de legalább ők is a ritka kivételhez tartoznak, ahol még próbálnak ügyfélként bánni a userekkel amennyire tehetik... -
éN79
addikt
válasz
VaniliásRönk #2330 üzenetére
(ó, lejárt a mod időm, de nem, nem vagyok bird közeli, csak relative sűrűn járok oda, és mivel a világ kicsi, a PH! meg nagy, ezért "ismerem" az egyik korrekt úriembert, aki a birdben van és a ph!-n is megtalálható... )
A mustárt már nem ennyire szívesen javasolnám fórumtársaimnak.
-
Jon Mathias
senior tag
Valaki használ ilyet crossfire-ban?
-
athomi
veterán
Berendeltem egy 2600pro 512Mb AGP-s kártyát. 21 ezer forintomba fog kerülni, de sztem nem rossz vétel ez ahogy elnéztem a teszteket. Ahogy nézegettem különböző oldalakon a GPU megy 800Mhz-et, de a ramok nagyon gyéren tuningolhatóak (mivel AGP természetesen DDR2-es ramokról van szó), főleg mert az enyém 512Mb-os, így még kisebb az esélyem. Kár, hogy az AGP-s változatra csak DDR2-es ramot szerelnek.
A 2600XT-re nem akartam várni, mert nagyon kevés jön Magyarországra és egyszerűen nem tudni mikor lesz.
Szerdára meglesz a kártya. -
szatek1987
csendes tag
Hali
Shaphire HD 2600 XT VGA-m van a leg frisseb ATI driver van fent de a Counter-strike 1.6 ba (más játékok tökéletesen mennek), be vagyok gyorsulva és laggolok 95-100 között ugrál az fps em és a Pingem is jó és nem tudom miért.
Kérlek segítsetek -
Alex123
senior tag
válasz
Jon Mathias #2312 üzenetére
Szívesen...
-
Matamata
aktív tag
válasz
efegyke #2308 üzenetére
Még e-mailt is küldtek hogy feladták már futárszolgálattal.
Hát érdekes dolgok vannak. Hol van nekik hol nincs.
Azt hittem azért komolyabbak. De írtam is nekik a fórumukra hogy tök vicces amit csinálnak.iPON fórum -
brumesz
aktív tag
amd gpu clock tools-al probáltam húzni a karit...nos nekem 0.7es van,az jó?a gpu-tengedi húzni,bár nemtom meddig,de ha megprobálom a memoriát,akkor mindig monitor standby lesz az ajándék
-
detroitrw
addikt
asus 2600xt 3dmark 06 -ba
[link]elárulom a °C a lényeg benne
/és a vonalnál a maximális értéket mutatja!!!/
amúgy alapon 4270 pont jött ki -
wwenigma
Jómunkásember
Timeshift-et néztétek már? 1024x768, minden full vagy bekapcsolt, 2xAA, 25-40fps úgy, hogy a kari csak 857/1800-on megy...
smiley-link
Visszavettem a magórajelet, mostanaban a gép megy 24/7-be. Majd ráveszem magam egyszercsak és megkeresem a legmagasabb stabil GPU/RAM kombinációt (Procim pedig meg tudtam még jobban huzni (uj bios) most már 2400on stabil alapfeszen CnQ-val)
mod: több boltban is láttam AGP-s karit, többekközött itt a miskolci Chiplandben is, Gecube 2600Pro 512es, 24ért.
-
Jon Mathias
senior tag
Ja és alex123nak köszönöm a 3dm hotfix linket!
-
Jon Mathias
senior tag
Nekem soka tegített a 3dmark hotfix. végre lefutott xp alatt is. szerintem 1950pro szintjén van a kártya. + - A prostreet-et honnan szerezted? ugytudom csa xbox-on van és az is demo. nekem az is elég ha már van. Amúgy baro kártya javasolni tudom mindenkinek. Crossfire-ban kiváncsi lennék mit tud. Májsztro sztem kevés nézd vissza a hozzászólásomat. 3D06 ba még nem néztem
-
Májsztró
addikt
AMD A64 3500+@2530 mhz
1 gb ddr400 visszaosztva 166-ra @ 383mhz
Sapphire HD2600XT@850/15003Dmark 06 : 3946 pötty
3Dmark 05 : 8733 pöttyEzek milyen eredmények ?
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
Ennek fényében van esély rá, hogy még a karácsonyi áremelkedés előtt érezhetően esnek a 2600Pro/XT árak?
Bár úgy néz ki 2600Pro Sonic lesz az áldozat még ezen a héten, nincs türelmem tovább várni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest