Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
Szerintetek a sapphire 2600xt-ről nehéz leműteni a gyári hűtőt? vettem hozzá egy zalman VF900-cu-t, elvileg rá kell mennie.
-
nagresz
csendes tag
válasz
nagresz #5578 üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy mit érdemes állítani, hogy gyorsabb legyen, a mag vagy a memória MHz-et? Ki is próbáltam és lejjebb vittem a mag értéket 837-re és ram-ét feljebb 1224-re. Így jobb eredményt kaptam a 3dmark06-ban, mint a 857/1143 értékekkel. 857-nél már nem engedte feljebb a ram értékét, mindig azonnal kifagyott. 3dmark06: 5466.
Tud valaki segíteni abban, hogy milyen progival tesztelhetem a húzott kártya stabilitását? Köszi.
-
mestery
csendes tag
háj
nem tom agp msi hd2600 karim van. felraktam a crysist de még a logo az eleén is akad mér nem kéne gyorsabban menni szerintem driver gond,nektek megy?s hogy?
felraktam a cod 4 et.mindíg kilépett ha gondolt 1et s valami filra hivatkozott h. hibát csiná,töröltemmost megy
a crysisből mit töröljek? -
killer1203
senior tag
kiprobáltam holy leveszem a kártya hűtőlyéről azt a műanyag burkolatot de a +8cm es ventivel nemsokerült 60 fok alá vinni a hőmérsékletet alapjáraton ( kicsit sokallom ) terhelve rivatunerrel monitorozva 70 fok fölé nemnagyon megy ezek az értékek jók vagy tul meleg a kari?
-
Joci??
senior tag
2600XT ddr4-es en vannak valami kis lakatok amiket fellehet oldani gyorsítás érdekébe?
-
grunge
addikt
létezik valami univerzális vga bios flesselő progi?
-
fagy53
nagyúr
Az a DDR2 1000MHz valószínű effektívben értendő, de a DDR2-nek az már egy OC változata.
Szerintem is DDR3-at vegyél, és a Sapphire-nál nagy esélyed van a tuningmemóriára.
Aggregátor-nak XT-je van, nekem PRO-m és tökegyforma memóriák amelyek 1000MHz-g biztosan elmennek, neki alapon, én meg egy kicsit meglökdöstem őket. -
barnam_
nagyúr
válasz
HellGreg #5574 üzenetére
Nem nehéz leszedni, a Zalman hűtőket meg pofonegyszerű felszerelni.
(#5576) nesa: Alig drágább a DDR3-as, úgyhogy nem éri meg DDR2-est venni.
(#5577) nagresz: Elég hogy ha 10 Mhz-enként emeled az órajelet.
A gpu-t állítsd 880Mhz-re, 860Mhz-nél van egy bug, ezért megy standby-ba a monitor. -
pikámer
tag
PCIe Gigabyte GV-RX26T256H - 2600XT 18200ft vagy PCIe Inno3D 8600GT 256MB DDR3 17860ft (firstcomputer árak) mi a véleményetek?
-
nagresz
csendes tag
Na próbálgattam egy kicsit, meddig húzhatom a kártyát (HD 2600XT 256MB GDDR4).
A max beállítás amit elviselt: 857,25@1143 (gyári érték: 800@1100)
3x futtattam a 3dmark06-ot az alap beállításokkal, nem fagyott ki, és az AGCT loggolt hőmérséklet mérése szerint a legmagasabb érték 68 fok volt. A 3dmark06 eredmény 5326 pont volt.
Meddig kell futtatni a 3dmark06-ot, hogy azt mondhassam, ezzekkel az értékekkel stabilan működik?
Néhány 3dmark06 eredmény a próbálkozások során:
800@1100 ==> 5176
843,75@1125 ==> 5243
850@1134 ==> 5287
857,25@1143 ==> 5326 -
nagresz
csendes tag
válasz
barnam_ #5571 üzenetére
"Egyesével nem lehet emelni az órajelet, csak bizonyos lépésközönként."
Na, ez érdekelne, hogy mi ez a lépésköz. ;)
"Ha jól sejtem, akkor a ramon nem fogsz sokat húzni."
Igen, valószínű, mert mindig akkor akad ki, ha a ramot emelgetem, bár így is elég jó ez a lehetőségeimhez képest. Eredetileg nem is terveztem, hogy húzni fogom, csak gondoltam kipróbálom. Külön hűtőventillátort pedig nem fogok még + 8-9 ezerért rárakni, annyit nem ér nekem az a kis sebesség növekedés.
"Megkérdezhetem mennyibe került neked ez a 2600XT?"
25 nettó volt egy nagykerben, áfát visszakaptam a cégtől.
-
HellGreg
őstag
Cső,
tudna valaki ajánlani egy olyan hűtőt, ami rámegy egy sapphire hd2600xt-re?
a gyári játék közben 100 fokra engedi, pedig forog a venti.
sajnos nem láttam kompatibilis hűtőt erre. -
barnam_
nagyúr
-
nagresz
csendes tag
A húzhatósággal kapcsolatban, akkor mégegyszer nekifutok:
Próbáltam az AGCT-ben beírni azt az értéket amit a Catalyst kiadott Overdrive-nak 800/1100 --> 845/1165, és kaptam is akkora fekete képernyőt, mint a pinty.
Van valami szabálya az értékek emelgetésének?
850/1145 volt az utolsó érték amikor még nem kaptam képernyő kiakadást, de nem engedi pl. egyesével emelgetni, mindig vissazugrik az előző értékre. Legalább tízzel kell megemelnem, hogy elfogadjon egy közelítő értéket az AGCT-ben.
-
Joci??
senior tag
válasz
barnam_ #5565 üzenetére
wáwáwáá! inkább nem kéne buherálnia a karit még a végén valamit tönkrevág az illető!
amúgy itt mondja a kollega hogy neki is kéknyákos van csak úgyanaz akkor csak van! :S na megveszem hazahozom és eskű leszede róla már ezért is hogy kiderüljenek a dolgok! és megírom ide nektek! -
barnam_
nagyúr
sata??: Tényleg nem pontosan ugyanaz, de láttam már olyat, hogy egy idő után átvariálják a nyákot (pl. Galaxy szokta csinálni), de attól még ugyanaz a vga marad.
Szerintem csak úgy lehetne eldönteni, ha leszedi a hűtőt, és felírja mivan a ramokra írva... az alapján már kilehet deríteni hogy milyen.
#5564: az a ROP-ok száma, csak az Everest nem jól írja ki. Nézd meg az SP résznél mind a 120 ott van! -
Joci??
senior tag
válasz
nagresz #5563 üzenetére
pixel futószallag miért csak 4? ez most lehet hűlye kérdés volt töllem de télleg nem értem! elvileg nem 120-nak kell lennie vagy valaki magyarázza már el nekem hogy mi hogy ezen a téren mert a régi kariknál volt nyóc, 12, 16, 24 és az már faxa volt és akkor itt hogy is kellene néznem?
-
nagresz
csendes tag
Nekem a dobozon is DDR4 van írva és az Everest is azt mondja:
-
Joci??
senior tag
válasz
barnam_ #5560 üzenetére
néda meg nem úgyan az a kettő! ha szemből is nézed ott is látni hogy az elvileg ddr4-es nek van a jobb felső sarkában egy plussz tekercs ami a ddr3 masnak nincs és helyenként a hátúlról nézet sem eggyezik!! forrasztásokat nézd!
sőt még egy eltérés a szemből nézve az úgyanúgy a jobb felső sarokban a kodni máshol helyezkedik el! -
barnam_
nagyúr
Nézd meg ezt a két képet:
Az enyém, és a kék DDR4-es
A hátlapon és a matricán kívül tök ugyanaz a kettő. Meglehet hogy DDR4-es órajeleken megy, de lemerném fogadni hogy nem GDDR4 van rajta. Lekellene szedni a hűtőt, és megnézni milyen ram chipek vannak rajta. Amúgy simán meglehet, hogy a DDR3-as karit gyárilag DDR4-esnek adják el, mert az enyémen lévő ramok simán mennek 1Ghz-t (vmod nélkül), pedig csak 1.4ns-ek... -
nagresz
csendes tag
Az én GDDR4 256MB kártyám nyáklapja is kék, direkt megnéztem a kedvetekért, és én boltban vettem 3 év garival.
- - - --
Próbáltam az AGCT-ben beírni azt az értéket amit a Catalyst kiadott Overdrive-nak, és kaptam is akkora fekete képernyőt, mint a pinty.
Van valami szabálya az értékek emelgetésének?
-
barnam_
nagyúr
Érdekes... a matricán kívül minden arra utal hogy DDR3-as. Amúgy kizárt hogy DDR4-es legyen, mert ahhoz más feszültség stabilizáló cuccok kellenek, ezért más a DDR4-es nyákja.
Lehet hogy nem akar átverni, de én azt ajánlom, hogy messziről kerüld el azt, aki ezt árulja.Szerk.: annak a hátlapnak akkor lenne értelme, ha 512MB-s, de a címke szerint 256MB-s.
-
Joci??
senior tag
Most érkezett! küldött képeket és még everestet is most küld! ezek útán már télleg nem tok mit mondani!? most akkor mégis van ddr4 kéknyákon!
[link]
[link]
[link]
Hoppika most nézem a teszten még a hátuján a ddr3-nak nincs semmi csak a csavarok itt már viszont egy egész fémlap úralkodik! nézzétek meg! ezekszerint mégsem teljesen úgyanaz a két kéknyákos kari! -
barnam_
nagyúr
Láttam az írásodat amikor megjelent.
Ha vmodolni is akarod, akkor Sapphire-t (máshoz nem tudok vmodot), vagy Asus-t, annak jó a hűtése. Az X1950Pro is elég jó vétel, főleg ilyen áron... csak jó lenne tudni, hogy mire képesek a HD2600-ak normális DX10 játékban. Bár használtan egy kicsit kevesebbet ér szerintem az X1950Pro.
Szerk.: kép alapján nem valami nagy szám a Gecube hűtése
-
Joci??
senior tag
válasz
barnam_ #5547 üzenetére
nézd meg a logout-omat! szétnyirtam kissé Vmoddal
nagyon szakított! de dx9be akkor is gyenge volt sajna az a fránya ddr2 nem feküdt neki! na segits ez vagy ezt vegyem!
GECUBE RADEON HD2600 XT 256MB PCIE 21 000huf újjonnan
vagy 1950pro használtan 26-é?asus-ba is van 2600xt de melyik márkát ajánlod hütés miatt mert amúgy ref. kari!
-
barnam_
nagyúr
válasz
nagresz #5545 üzenetére
Hát jó ha 70°C környékén marad a hőmérséklete, felette már nem tesz jót.
3DM06-al, vagy játékkal tesztetlheted, ha hibázik, pár perc alatt előjön a hiba.sata??: De legalább a 7300GT-nél lehetett segíteni vmoddal hogy jól menjen, ezen meg vmoddal se lehet sokat gyorsítani.
-
nagresz
csendes tag
válasz
barnam_ #5544 üzenetére
Aha, már látom. Most így alapban 53 fokosnak írja. Ez jó érték? Mennyi lehet max. ha húzom? Nem akarom elfüstöltetni.
Most nézem, hogy adták a kártyához cd-n a 3dmark06-ot. Ezzel kell majd tesztelni, hogy stabilan viszi-e, ugye? Mennyi ideig kell futtatni? Elég egyszer vagy többször egymás után?
-
barnam_
nagyúr
-
nagresz
csendes tag
Köszi. Az AGCT-t leszedtem. Csak a Clock fülön lévő két értéket kell átírnom és elfogadtatni a Set Clocks gombbal, vagy a Thermal Sensors fülön is kell valamit csinálni?
A kártya hőmérsékletét mivel tudom megnézni, és mennyi az elfogadható érték?
-
grunge
addikt
csaknem birtam magammal felraktam az MSI honlapján találhato bios frirritést a karira. minden jol ment semmi gáz. csak! eddig tudott olyat alapból a kártya h ha nem 3d-s alkalmazás ment akkor drasztikusan visszavette orajeleket és idle-be 27-29 fok volt, most meg 800/700és 40fok körül idle (overdrive-ban néztem)...lehet ez driver gond is? ha nem az akkor megy vissza régi bios...
-
nagresz
csendes tag
Sziasztok. Van egy Saphire HD2600 XT 256MB GDDR4 ramos kártyám. Az lenne a kérdésem, hogy a Catalyst Control Center-ben (7.12) van az Ati Overdrive rész. Én ott felszabadítottam a lakatot, és az Auto-Tune... opcióval kitesztelte nekem a gép, hogy az alap 800/1100 MHz ről lehet használni 845/1165 MHz-en. Be is írja magát a fenti részbe, de az alsó, Current Clock Settings részben 800/1100 MHz-en van, újraindítás után is, magyarul nem veszi át ezeket az értékeket. Tapasztalt már valaki hasonlót, vagy nem ezzel kellene tuningolni? Ha van valakinek ötletet mi a megoldás szívesen venném. Köszi.
-
-
Joci??
senior tag
Sziasztok! a 2600XT DDR4!!!-es be van kéknyákos verzion? mert én úgy tom hogy az csak pirosba van és az jó hosszú nyák! márka: SAPPHIRE
létszíves valaki válaszoljon már a kérdésemre!!! -
barnam_
nagyúr
válasz
killer1203 #5517 üzenetére
-
barnam_
nagyúr
válasz
killer1203 #5515 üzenetére
Nem erre gondoltam. Pedig elvileg lehet állítani, amikor 7300GT-m volt, még lehetett. Megnézem melyik lehet az.
-
barnam_
nagyúr
válasz
killer1203 #5512 üzenetére
De, a Power User részen kell átírni. Olyat keress, hogy Disable Clock limit, vagy hasonló.
1-re kell átírni, és bepipálni. -
barnam_
nagyúr
válasz
killer1203 #5497 üzenetére
Én már leszedtem... képet is csináltam róla... vmod-os írásomban megtalálod.
Szerk.: Tévedtem, nem a logout-on van, hanem a topicba linkeltem a képeket, kb. 2 hónapja.
#5506: mármint hogy 857Mhz fölé tudd húzni? Azt csak AGCT-vel lehet.(#5504) nesa: Semmiképpen se vegyél DDR2-est! Nem sokkal drágább a 2600Pro DDR3, és még +2k az XT.
-
vth
tag
visszatérve a korábbi kérdésemre: érdemes lecserélni a 300W-os tápomat? vagy elég az is? mert feleslegesen azért nem akarom lecserélni
-
vth
tag
válasz
killer1203 #5503 üzenetére
Nem próbáltam még ... kicsit félek tőle
-
killer1203
senior tag
valaki nemtudja hogy rivatunerbe hogy lehet átirni a huzási limitet ?
-
nesa
veterán
Urak 2600probol erdemes venni DDR2 verziot?? mert ahol szoktam vasarolni szerintem csak az van 16,5k er
-
killer1203
senior tag
nemtudnál kicsit huzni a procin ? 2.6ghz elég kevés ehez a karihoz
-
kiscsáko
tag
válasz
killer1203 #5500 üzenetére
nah minnyá mérek én is
-
vth
tag
válasz
killer1203 #5500 üzenetére
Hát igen .... nálam mondjuk a processzor miatt is gyenge az eredmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest