Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezzel is beszívatott, mert mondta nézzünk bele, vágjuk el a pántot. Viszont ezek a nagy tv-k úgy működnek, hogy nem klasszik dobozban vannak, hanem bele vannak állítva egy aljzatba, és rá van húzva egy alul lyukas karton doboz, amit - dobpergés - a pánt tart össze. Tehát amikor a végleges helyére kellett vinnünk a tv-t, akkor előtte rá kellett játszani két spanifert, hogy ne essen szét, fel lehessen emelni. De nem szállítmányozók vagyunk, szóval csak bajosan találtunk otthon spanifert. Egyébként baja nem volt, de belül a hungarocel erősen törött, gyepált állapotban volt, nem tudom mit kaphatott szerencsétlen tv, nem is akarom tudni.
#39Lord Myn
Azt mondta, ha én rendelem meg, akkor 2 szállítási díj, ha ő akkor 1. Mivel makettezni legózni szeretek, nekem élmény az építés.Epilógus epilógusa: kollégám akar rendelni Ikeáról, és a rendelés véglegesítésénél a tovább gombra kattintva nem történik semmi. Nem vagyok programozó, de ránéztem a kódra, mi zajlik ilyenkor. Company name túl hosszú vagy valami hasonló üzenetet hoz az Ikea. A poén csak az, hogy ő hívja be adószámból.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
5 nagy PAX-ot paszíroztam be az autóba (Honda CR-v) és vittem haza Zalaegerszegre, akkor még nem volt átvételi pont
De korábban teljes konyhát is (igaz egy része családtagnál maradt, újabb körben vittük el) -
Lord Myn
senior tag
Felajánlotta, hogy megrendeli nekünk, mert a rendelést csak két áruházból lehet összeszedni...
Én már itt visszakoztam volna, egyébként is már csak olyan bútort rendelek, amit össze is raknak még ha feláras akkor is, eljött az a kor is, amikor már nem akarok ilyenekkel szenvedni, pedig egyessel kezdődik a személyim...
-
-
Nekem ilyenkor mindig bevillan egy filmbe illő jelenet:
Kétajtós szekrény méretű ügyfél naivan mondja, hogy Őt még nem hozta össze a sors Trógerekkel...

Eszébe sem jut, hogy csak nem mertek Vele packázni...
Persze nem tudom, hogy nem 160 centi - 40 kiló vagy-e, csak ez volt az első, ami eszembe jutott!

-
Tomasz72
aktív tag
-
A cikk epilógusa:
A HomeDeliveryTeam nevű hitvány társaságot is szeretném felvenni a listára, mert a minap hoztak ki nekünk egy 77"-os tv-t, egy srác volt egyedül az autón, úgyhogy feldobta a tv-t a vállára és úgy hozta be. "Nem szokott baj lenni" mikor rákérdeztem a doboz közepén keletkezett horpadásra. De önbizalmuk van a fiúknak, mert olyan értékelő levelet küldenek, amit rögtön kicsatornáznak a Google véleményekbe, így szépen gyűjtik az 1 csillagokkal.
-
Nincs színválaszték. Az egész IKEA engem egy orvosi rendelőre emlékeztet. A termékek 80%-ka fehér. A maradék fekete/szürke
Jelen pillanatban a Metod konyhaszekrény 22 színben elérhető az IKEÁNÁL.
Egyébként, ha megnézitek a fiókmechanika, az ajtó zsanérok, az anyagvastagság, az összeszerelés fényévekkel színvonalasabb, mint JYSK, Mömax, Möbelix, XXX akármi, ez nem kérdés. Azokban a cuccokban pont feleannyi anyag van, mint az Ikeában. Csak össze kell hasonlítani egy azonos méretű szekrény súlyát és látni fogod. Az asztalos sem fog jobb minőségű csapokat meg zsanérokat használni. Szóval ezt a sz@r az ikea dolgot nem értem soha... A tömörfa bútor lesz az, ami ezt übereli, de nem tudtok olyan lapraszerelt bútort mutatni, ami könnyebben összerakható/tartósabb, mint az Ikea. -
-
Vesa
veterán
Ja, nem, korábban -úgy 25éve-, mi is vettünk ott pár dolgot. Aztán rájöttem, hogy:
- Ami ott olcsó, az sz*r is (ebben mondjuk semmi meglepő, csodák nincsenek)
- Ami reális áron van, az meg nem éri meg, jobb minpőséget kapok máshol. Plusz, nem fogok még szerelgetni is. Akkor inkább megrendelem egy asztalostól, vagy olyan helyről, ahol helyszíni összeszerelést is adnak (vagy készen kihozzák).
- Nincs színválaszték. Az egész IKEA engem egy orvosi rendelőre emlékeztet. A termékek 80%-ka fehér. A maradék fekete/szürke. Régebben még volt valami antikolt sorozatuk, talán mintha tömör fából is lett volna, de ennek már 20éve és azt is kivezették, bár azóta nem követem. Már akkor sem érte meg ott beszerezni, megvettük asztalostól, sokkal jobb minőségű fából, és ma is olyan mindegyik mintha új lenne.De ha valaki olcsót keres, akkor is jobban jár máshol, ahol nem papírból van az asztal, a polc és az olcsóbb szekrények is.
-
GreatL
őstag
Borzasztó. Csak dobozos darabáru, ottani bevásárlással. Minden más csak porhintés.
-
-
Vesa
veterán
Az IKEA egy kalap sz*r. A termékei is, és a cég is. Soha nem rendelek onnan, és a feleségemnél is tiltólistás. Egyszer még régebben rendelt valamit onnan, ami szimplán csak soha nem érkezett meg.
-
-
-
-
válasz
szipipeti
üzenetére
Megfizethető? 2m szekrény, közte egy 30cm-es polc több, mint 600 eFt-ra jött ki. Szerintem ez nem a legolcsóbb dolog. Momax, Jysk stb. ipari hulladékhoz hasonlítva az ikea prémium minőséget képvisel. Az asztalosok elmérik, elhúzzák az időt, és nem használnak jobb anyagokat, jobb megoldásokat. Persze az átlagról beszélek, nem a felső kategóriáról.
-
joghurt
addikt
válasz
szipipeti
üzenetére
Különösen a járvány óta. Rengeteg bútorcsaládot megváltoztattak, és a korábbi pozdorja helyett farostlemez + papírcellás lett. Ami valóban sokkal könnyebb, de ez a bútorok eldobható fast fashion-je. Úgy környezetbarátabb (kevesebb fa), hogy nem tart ki 20-30 évig, hanem vehetsz helyette újat 5 éven belül.
Vagy rendes laminált felület helyett csak festett vagy fóliázott. Csak ránézel és megsérül. -
-
szipipeti
tag
Az én IKEA-s történetem. valamikor 2010 környékén egy kajálás az étteremben, 2018-ban vettem 2 matracot személyesen. 2023.ban 1x szintén egy étkezés. Ha lehet, kerülöm.
Asztalos szemmel gyatra a termékek nagy része. Bár sokaknak ez az egyetlen, nagyjából megfizethető alternatíva. -
-
Tomasz72
aktív tag
7végén foglalkozik valaki ezekkel a nyüves automatákkal?
Amazóniai rendelésemet belföldön a sameday hozta. Első SMS-ben volt egy link, kicsit fosva nyitottam meg, de sikerült benne átirányítani a közeli box-ba.
Aztán napokig csend. Tegnap délután jött egy újabb SMS, hogy holnap, azaz ma 8:30-ig át kéne vennem, mert oda lesz...
Este szaladok le, nem hogy kék halál, vagy kimeredt kijelző, de még villany se volt abba a dögbe!
Mellette még egy Ex1, az is setét! Még arrébb egy GLS, az meg mint a karácsonyfa...Nyilván, más megoldás nem volt, 1100 jmf-ért ki kellett tolnom az őrzési időt.
-
zoli03
őstag
Az IKEA házhoszszállításáról annyi rosszatt lehet olvasni, hogy én csak kis csomagot rendelek tőlük, azt nem a Gebrüder hozza.
Ha másik emberrel kell elintézni a dolgokat, az mindig probléma, én kerülöm is. Én otthon nyugalomban megterveztem a konyhámat, végignéztem milyen szekrény mit tartalmaz, milyen kiegészítők kellenek, megrendeltem a KIOSK-on, átvettem az áruátvevőben, hazahoztam kocsival, aztán kész. Persze ez sem egyszerű, de kevesebb szívással jár, mintha külső embert káne bevonni. Plusz az IKEA-nal normális csomagsúlyok vannak, amit elbír egy felnőtt férfi kényelmesen (volt már olyan lapraszerelt bútorom, ahol 45-50 kg volt átlgaban egy doboz, és valamelyik 100x220 volt, azon még fogást találni sem egyszerű). Egyre jobban úgy látom, hogy nem képesek elvégezni az emberek a saját munkájukat normálisan (itt nem arra gondolok, hogy valaki hibázik egyszer, hanem folyamatosan hibáznak).
Vagy megcsinálod magad, vagy fizetsz és megcsinálja más, de szarul (régen azért még többségében jól sikerült). -
-
Lenry
félisten
Meg a csomagautomata is működik
én már jártam úgy, hogy nem.
odamegyek, az automatát üzemeltető raspberryPi kernel pánikkal a monitoron áll, az előtte lévő IO hibák alapján megdöglött az SD kártya
"ha gond van az automatával, hívd ezt a számot"
felhívom
- jónapot, itt és itt vagyok, megförmedt az automata, ez a száma.
- lehet, hogy csak a kijelző fagyott le, akkor távolról ki tudom nyitni
- ne haragudjon, ehhez pont értek, ha Ön ezt távolról ki tudja nyitni, akkor van egy állásajánlatom a számára
nem tudta kinyitni
-
-
-
Én szoktam, általában működik + ha ebayről rendelek valamit, azt úgyis a Posta hozza ki.
Meg a csomagautomata is működik, abban nem sok emberi közreműködés van
"Volt olyan, hogy kaptam értesítőt, hogy nem vettem át,"
Pár éve nekem is jellemző volt, most már nem, mert úgysem vagyok otthon
-
MPL-lel nem rendelek, annyira lepukkant a gép és eszközpark, valamint emberállomány, hogy szó szerint a selejt. Volt olyan, hogy kaptam értesítőt, hogy nem vettem át, miközben meg sem próbálta kézbesíteni. Kérdeztem másnap miért nem hozta ki, közölte, hogy lemerült a terminál.
-
-
Az a legkevesebb, hogy nem pont akkor hozzák ki, mert ha épp nem Pesten vagyok akkor rugalmasan haza tudok szaladni és átveszem. Inkább az a gázos ahogy mindezt kezelték. Hogy nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal(f@sz), meg, hogy ismerik magukat milyen hitványok és mégis a vásárlót hülyézik le. Hogy mekkora káosz van az Ikeában, és, hogy az első ki nem szállított időpont után még 2 hetet kellett volna várnunk, ha nem megyünk 150km-t érte.
-
-
pooty
tag
De hogy 1 időablakot mondd az IKEA egy másikat meg a kiszállítást végző cég és az akinek kiszállítják semmit nem tud erről teljesen abszurd, és persze a vevő a hibás hogy sosincs otthon
.
Én eddig a maximum átvevő pontra rendeltem IKEA-ból, hasonló futárra várakozás elkerülése végett. -
Durva a felénél feladtam mert olvasni is rossz volt
Ezeket az időablakokat nem szabad komolyan venni talán ezzel lehetett volna némi idegeskedést spórolni. Egész napra szabi. -
-
joghurt
addikt
Ha egy értelmes, kulturált ember lenne, akkor nem csomagszállítóként dolgozna.
Plusz mivel teljesítménybérben vannak (vagy a "főnök" irracionális mennyiségű fuvart ír ki nekik), ezért rajtuk kívül mindenki dögöljön. Az is, aki a Kreszt betartva képzeli el a közlekedést. Az is, aki araszol a dugóban a sok "csak beadom a csomagot" út közepén leállított furgon miatt.
-
-
A GbW szállított az előző melóhelyre is, ott is voltak érdekes dolgok

De amúgy külső szállítócégre senkinek nincs nagyon ráhatása, a vevőnek a legkevésbé
Meg ilyet, hogy nem akkor jönnek, amikor ígérték, majdnem minden szállítócég csinált már
Legutóbbi kedvenc a teljesen rossz címmel érkező értesítő, sokadik alkalommal 
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI MPG Sekira 500X
- Dell Latitude 3500, 15,6" FHD, i3-8145U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Vostro 3581, 15,6" HD, i3-7020U CPU, 8GB DDR4, 240GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd
- Lenovo ThinkPad X280, 12,5" FHD IPS Érintőkijelző, , i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)