- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez a tiéd?
-
kolopele
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Coil Whine a legtöbb esetben olyan mint a rock zene, örök és elpusztíthatatlan
Lehet próbálkozni táp cserével, egyebekkel, de a legtöbbször az a vége hogy semmit vagy alig változik. Ami leginkább tudja csökkenteni az a 60 fps lock vagy az alulfesz, de látom te már azokkal is próbálkoztál. Ha semmi nem segít vagy megszokod, veszel egy hangszigetelt házat, fejhallgatózol, eladod. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Táp csere 1 napra, teszteld le másik táppal is.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Van olyan szaki aki foglalkozik coil whine megszüntetésével UV ragasztó/epoxy stb módszerrel?
Sajnos már minden mást kipróbáltam (uv, fps limit, underclock), picit jobb lett. -
válasz
Meggyi001
üzenetére
Ha valaki még nem tudná esetleg: Ezért is veszed drágábban a memóriát és ssd-t!😬DLSS 5
-
Csupingo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én hosszabb távon minimum 600W-ossal használnám, de talán ez is bírni fogja. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is, hogy mik a tapasztalatok.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor rendben lesz, ha csak nem a kora miatt túl gyenge már a táp.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Úgy érted egy kábelen van 1x6 + 1x6+2 pin, igaz?
Úgy elég lesz. Gondolom a kártyán is 2db csatlakozó van. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Miután lőttem apróról jó áron egy Ryzen5 3600-ot a gyerek gépébe az 1600AF helyett (B450 Tomahawk, 2x8 3600 cl19), ma sikerült egy 6700XT is olcsón (most GTX760 van épp, de volt már GTX970 és 1650S is, csak most így alakult). 8+6 pin van rajta.
Ehhez már cserélném a 450-es Corsair tápot, van egy CS550M itthon, de csak egy PCI-E kimenet van ezen a tápon. Rendes dupla fejes tápkábelem van ami hozzá való. Elegendő ez a kábel? Ha leveszem a 75 Wattot amit az alaplap szolgáltat, akkor elégnek kell lennie szerintem.
Leginkább olyan játékok lennének játszva ami vagy nincs PS5-re, vagy moddolás lenne, vagy rétegjátékok, duál monitor van, egy 1080p és egy 1440p, de mindkettő 60Hz-es.
Azért ennek már egy pár évre elegendő upgradenek kell lennie, mert amúgy igen szerények az igények. -
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
DLSS 5: Our Thoughts on Nvidia's Arrogance Hardware Unboxed
-
kolopele
nagyúr
-
jimpo
senior tag
-
-
Grave_444
nagyúr
Új DLSS, vagyis AI tartalom.
[link] -
F.B.I.
veterán
Elkezdtek végre realizálódni a használt árak, 5070Ti is van már végre 300K alatt. Lesz ez jobb is.
-
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz
Meggyi001
üzenetére
Nekem kettő "memóriám" van, neked meg csak egy!

ide jutunk?
Amíg megveszik...

Még jó hogy nem vagyok rászorulva....
-
Öcsém, mik vannak, ide jutunk?
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
I5 9500f/8400-500 a legolcsóbban, de amúgy Ryzen 5600 5700 x a kovi lépcső.
-
RX570-ről váltottam 9060XT-re. Hogy mennyire elavult az 580 (ugyanaz a architektúra, mint az 570)...mivel az Ray Tracinget hírből sem ismeri, pár játék el sem indul rajta, aminél ez követelmény (pl. az új Doom, és az Indiana Jones). Ráadásul 2k monitorod van. Felskálázás sem opció, mert ez még csak FSR1 képes, ami, hogy is mondjam. Nem szép, és az újabb játékokban rosszabbul teljesít néha, mint a natív felbontás.
Nem írtad, mennyi a keret a cserére (mert a 1150-es platformot kompletten kell cserélni, léteznek félmegoldások, én azt használom, de azok ára is elszállt már), de játékra szerintem a jelenlegi legjobb belépő a 16 gigás 9060XT.
-
jimpo
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lap, proci és GPU elad
Majd R5 5600 / 5700X
B450 lap legalább. Bár, ha van a jelenlegi laphoz előbb sorolt procikhoz való BIOS úgy is meg lehet próbálni....
Továbbá egy RX 9060 XT 16GB -
Mr.Csizmás
titán
tudom gépépítő topic, de egy sima 1660 mellé mit raknátok? régi ismerős (egységsugarú) fejlesztene:
2200G, A320, 2x8 3200 (ezen meglepődtem, marad), 1660.amit mondott, az 200-250 keret, de inkább 200-ért (plusz amit eladhat belőle)
-
xekta
csendes tag
Sziasztok,
Gondolkodom gépújításon (régi i5 4460-os config) de viszont a videókártyát megtartanám az újban is, ha még nem elavult. Egy SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 256bit-ről lenne szó, a kérdésem vele kapcsolatos: Mennyire "régi tech" már ez a kártya? Érdemes beújítani vagy kiszolgál még évekig?
Alapvetően ritkán játszom mostanában, talán a grafikailag legigényesebb játék utoljára a scum, cyberpunk volt, de persze ezek is közepes\alacsony beállításokon mentek a régi config miatt. A képernyő felbontásom 2560 x 1440. Köszi előre is
-
Bekakilok
[link] -
Használ valaki ilyen horizontális VGA tartót? Nem feltétlen a súly miatt, nekem inkább esztétika miatt jönne jól (a kártya alatt kettővel vam egy NVMe SSD adapterben). A hőfok kijelzés kellemes extra lenne.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
ez csak pánikvásárlás a zöldszemüvegesek részéről
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ps. ayymd-vel jó játszani, ugyanúgy szaggat az unity/ue engines fosprogramozás eredménye, mint nv-n

-
F-ECT$
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ezek után vicces lenne ha az Nvidia ráállna arra hogy csak adatcentrumokat szolgál ki és elengedi a b2c termékeket
-
Azt hinné az ember, hogy erősödött az AMD a jól sikerült 9060/9070 szériával…

-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jaja, olvastam, kíváncsi lennék rá
[link] -
-
mAtech
aktív tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Nincs pénz lóvéra. Akinek meg van, az már mindent megvett.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
Észre. A számítógép ajánló is belassult.
-
tranceplanet
addikt
Észrevettétek, hogy nincsen VGA kérdés? A vásárlósban! Recesszió szagot érzek, elég büdöset! Vagy csak hallucinálok, mint az AI?
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Pedig egyszerű. Mindenki sír, hogy a 8GB kevés. Kaptok 9et, az több, mint a 8 :D, na nem mintha egy 5050 mellett számítana bármit is. A 96 bites busz is érdekes lesz. Lassan visszajutunk a kettőezres évek elejére. Ahol figyelni kell, hogy a legolcsóbb kártyából a 64 bitest vagy a 128 bitest veszed (lásd: FX5200 például).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/ terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani! Tilos a Warez! Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Garis Új Samsung Galaxy A35 5G eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e 128GB White használt újszerű 100% akku 83 ciklus garanciás 2026.10.26-ig
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet próbálkozni táp cserével, egyebekkel, de a legtöbbször az a vége hogy semmit vagy alig változik. Ami leginkább tudja csökkenteni az a 60 fps lock vagy az alulfesz, de látom te már azokkal is próbálkoztál. Ha semmi nem segít vagy megszokod, veszel egy hangszigetelt házat, fejhallgatózol, eladod.