Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz
M@trixfan
üzenetére
Egyetértek ezzel. Nem azt mondom, hogy az OLED annyit fog bírni, mint a plazma, de az újabb panelek már nagyon jól terhelhetők minden szempontból, bár akkora méretben még nem a TandemRGB amit az LG Display gyárt, hanem sima EX, azaz a C széria panelje (a Samsungnak nincs ekkora méretű QD-OLED panelje, ami 77-nél nagyobb, az biztosan LG panel, még a 95-ös szériában is, alatta meg minden ami nem 55 vagy 65-ös)...
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
65vt60-am van és azt vettem észre, hogy a hangot egyre feljebb kell vennem, hogy ugyanolyan hangerőn halljam. Ez létező dolog vagy a fülem romlik ennyire
? Lehet állítani menüből a hangerőt valahogy? Köszi
-
Joco_77
senior tag
Egy kis érdekesség:
Valaki a Noble Emissions(The Plasma Group) facebook csoportban linkelte.
Ez egy 2025 októberi hozzászólás egyébként és egy TH-50PX75U ról van szó.
A srác kiszámolta, hogy mivel 2007 decemberében lett gyártva és akkoriban véve kb a 18 év alatt napi 10 órát mehetett
Ja másik érdekesség a 65535 óránál hogy itt "kiakadt" tehát nem számol tovább. Tehát elméletileg ez a "limit" je a számolónak, legalábbis a 2007es modelleknél.
Szeretnék majd látni egyéb mostani technológiájú tv-k közül egyet a jövőben ami ennyit megy hibátlanul. -
válasz
Joco_77
üzenetére
"Srácok az ST60 és a GT60 között mekkora a minőségi ugrás?"
Egy 55-65ST60 és egy 50GT60 között óriási... Az ST javára.
Értem ez alatt, hogy GT-ből a max méret 50", és a nagyobb méret sokkal nagyobb élményfaktor, mint az ST és GT közötti műszaki paraméter-különbség élményfaktora. 
-
Joco_77
senior tag
Srácok az ST60 és a GT60 között mekkora a minőségi ugrás?
Azért kérdezem ezt, mert ha egyszer szembejönne velem egy 55ST60 nem akkor akarok kapkodni utánanézni, hogy mennyivel rosszabb képminőségre, hangminőségre mint a jelenlegi 50GT60, közben meg majd elhappolja valaki amíg vacilálok
Tudja valaki? Nyilván elkezdhetem összeszedegetni is googlen az infókat, de hátha valakinek van tapasztalata az említett 2 kategóriával(ha nincs akkor utánanézek valamikor). -
KTTech
veterán
válasz
MagicT
üzenetére
Már írtam: minél nagyobb a fényerő, minél nagyobb a kijelző annál jobban látszik a szakadozás. Ehhez hozzájön az OLED (és LCD) sample and hold működése, ami rádob egy lapáttal még - nincs kivétel, soha nem is volt - az OLED annyiban "rosszabb" hogy nem mossa el a képváltást, mint az LCD (az OLED pixel response time töredéke az LCD-nek).
De mondhatnám azt is, hogy az első plazmák se voltak jobbak...
A Panasonicnál pl. a neoPDP panelek (G10 után) sub-field drive megoldása az, aminél a sorfelbontás jó lett, és ez az egyetlen dolog, amiben jobb, mint az OLED, semmi másban - legalábbis amíg nincs BFI. De annak az a hátránya, hogy kis frekvencián vibrál (mint a plazma), de a fényerő rendkívül visszaesik a használatával...De plazmánál pl. egy 55-ösön sokkal kevésbé látszik a 24p miatti szaggatás, mint egy 65-ösön azonos fényerő mellett... egyszerűen mert a két képkocka közt kisebb a horizontális elmozdulás az 55-ösön, mint a 65-ön.
-
MagicT
csendes tag
válasz
Joco_77
üzenetére
Nekem ez a Pana lcd volt , kövezzetek meg de a gyári True Cinema kép mode nekem nagyon adta.! Teljesen megfelelet filmnezesre. Semmi akadozas nem volt!
( videojátékoknál is ezt a kép mode ot használtam, imádtam, viszont azért volt érezhető input lag cserébe)

Szóval ha ennél az lcd nél nem volt akadozas.. gondolom van hasonló mai is a piacon .
----
Oled pásztázó akadozas brutal volt nekem..
Próbáltam a motion opció val játszani, de már minimális állításnál vagy a legenyhebb " movie motion " opció nal is elojott a műtermi hatás :/
A 14. Vissza küldési határidő vége felé már kezdtem kicsit megszokni.. lehet hosszabb távon nem zavart olyan már.. passz -
Joco_77
senior tag
válasz
MagicT
üzenetére
Válaszolva a kérdésedre: semmit. Ez itt a legnagyobb probléma.
Az LCD -t felejtsd el , tehát fel se merüljön benned, hogy plazma után lcdt veszel, édesanyámnak szüksége volt 1re mert kellettek neki az okos funkciók amik a pana plazmában nem voltak(nem kommentálom), hát sírni tudnék amikor náluk filmet nézünk.
Én nem tudok semmilyen olyan tvről (az LCD-t ne vegyünk már számba, eredetileg sem mozizásra készült, max áruházakba reklámokat megjeleníteni).
Amúgy tök érdekes, mert mi vagyunk a kisebbség, mármint akiket ez zavar. Legalábbis nagyon úgy tűnik, mert az OLED tv-k úgy fogynak mint a cukor (igaz ez igaz volt az LCD tvkre is annakidején, csakhát ugye egy 3-5x drágább tvről beszélünk most) -
MagicT
csendes tag
Ezt a 24p pásztázó akadozast magyarázza már el valaki...🙏
2009-es Samsung plazmám simán fut. ( ezt használom most )
2015-ben vásárolt 2025 ig használt Panasonic TX LCD fhd tv-én szintén nem volt ilyen gond, sima volt azon is a mozgás.Most a 2025 ös LG C5 oled en találkoztam vele először,
kiábrandító volt nagyon, vissza küldtem 14 napos elallasba.Szóval az érdekelne igazából, jelenleg milyen tv t lehet venni ahol nincs ez a 24p akadozas?
Lcd k ? Vagy azt kell figyelni h 120hz panel legyen ?Köszi 🙏
-
Joco_77
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
"Ezzel az a gond, hogy nagyobb méretű TV-t fogsz venni"
Valójában nekem az 50GT60 mellé jönne egy 55VT60 (2 méter- 2 méter 20centiről tvzek kb) már elégedett lennék. Szóval olyan nagy nem kell
Elég az nekem. Mindig az a félelmem, hogy egyszer betrafál az 50GT60(remélem még soká 8500 óra van benne "csak" ) és akkor mit fogok nézni (igaz most épp hirdetnek kettőt is mégse viszik nem is értem....referencia minőségű tvk soksok tesztben mégse kell senkinek).
Ha besikeredne egy 55VT60 használtan akkor már lenne egy "spare" tv is a másik szobában meghibásodás esetére
Majd egyszer.szerk: Amit a fényerő és a 24p viszonyáról írtál tök érdekes, sose gondoltam még erre, hogy minél világosabb a kép annál jobban kijön. Nekem mióta megvan 50% fényerőn megy az 50GT60 ami közel se fényes, talán ezért imádom annyira a mozizást rajta.
-
KTTech
veterán
válasz
Joco_77
üzenetére
Egyszer majdcsak lesz valami technológia amire érdemes lesz a plazmát cserélni úgy,hogy 24fpsnél is megmarad a vajsima mozgás... tudom álmodik a nyomor...de álmodozni jó.
Ezzel az a gond, hogy nagyobb méretű TV-t fogsz venni, aminek magasabb a fényereje. Ez a kettő együtt garantálja, hogy NE legyen sima a 24p, interpoláció nélkül - de akkor meg jön a szappanopera effekt. Azt mindenki elfelejti, hogy a mozik fényereje 48 cd/m2 volt (a Dolby az 100cd/m2, a DCI HDR az 300cd/m2), a plazmáké 100 cd/m2 körül, utóbbinál 65-ös méretben azért látszódott a 24p hiányossága (65VT65-ön).
Ettől függetlenül inkább nézem 77"-on a 24p-s anyagaimat, interpoláció nélkül, mint interpolációval... -
Joco_77
senior tag
https://index.hu/techtud/2026/01/06/ces-2026-samsung-micro-rgb-teve-freestyle-plus-projektor-odyssey-3d-gaming-monitor/
"Ez a következő generációs AI processzor valós időben finomítja a képkockánkénti élességet, miközben a 4K AI Felskálázás Pro és az AI Motion Enhancer Pro funkciók gondoskodnak a folyamatos mozgásról "
Kíváncsi leszek a micro-rgb mozgásmegjelenítésére a plazmához képest. Egyszer majdcsak lesz valami technológia amire érdemes lesz a plazmát cserélni úgy,hogy 24fpsnél is megmarad a vajsima mozgás... tudom álmodik a nyomor...de álmodozni jó.
Egy újabb halvány remény...bár nem olvastam végig a cikket, majd otthon egyelőre nincs annyi időm.szerk: ha ez a microrgb a cikkel ellentétben nem új technológia csak én vagyok lemaradva pár évvel akkor utólag is bocsánat

-
zacci
senior tag
En filmeket neztem rajta, ott tokeletes volt es a mai napig az.
Lehet kicsit megkinoztak szegenyt a botban.
Amikor anno bementem az MM-be korbeneztem es annyira durvan kiugrott a tobbi hulladek LCD TV-k sorabol, hogy jajj. Kerdeztem is, hogy ez a TV meg micsoda, hogy ennyire qrva jo kepe van !? Plazma. Na ekkor jott a masodik jajj. Ugyanis nagyon nem szerettem volna Plazmat. Volt dolgom veluk es mind hulladek volt. Loewe stb.
De ez a Pana nagyon durvan jo volt, igy dontottem es azota sem bantam meg.
Az OLED az mar mas kategoria. Valahogy ugy tudom rangsorolni, hogy LCD, plazma, OLED.
24p-ben egyertelmuen Plazma. -
zacci
senior tag
Mit kellene latnom ezen a videon ? Az en G20-as plazmammal nincs semmi gond. Anno beallitottam THX szintre a kepet oszt azot augy van. Ma napig tokeletesen uzemel, igz nagyon keveset megy. Eleinte ez az 1db TV volt a csaladban. Filmek mentek rola csak. Azota lett meg ket OLED

Szegeny plazmam evente ha megy kb. 5-10 orat akkor sokat mondok, de nincs szivem eladni. -
Márk
senior tag
Nálad van "Floating Black" jelenség a G20-on? [link]
Nekem is volt 42"-es G20-am, de én megmondom őszintén már az elejétől kezdve gyűlöltem emiatt a jelenség miatt.
Illetve annak ellenére, hogy egy LG 42LH4000 LCD tv-ről [link] (ez ugyanaz mint a 4000, csak 200Hz-es képfrissítést tud a 4000-res 100Hz-vel szemben) váltottam, a fekete mélységétől sem voltam elájulva, kicsivel volt jobb, mint az LG-é, de így szemre nem érte el az LG előtti képcsöves Panasonic TX-32PM11P tévéét.
Bár ez lehet annak is volt betudható, hogy az utolsó bemutató darab volt a kecskeméti Edigitalban jó nagy árengedménnyel, és ki tudja ott már mennyit ment milyen tartalommal.
Nagyjából 3 és fél évet használtam, utána sikerült lecsapni jó áron egy új Panasonic TX-P50UT50E-re, ez már nagy előrelépés volt, a "Floating Black" jelenség teljesen eltűnt, és a fekete mélysége is nagyot nőtt.
Így érkezett el 2017 májusa, amikor is ráakadtam a most is nagy megelégedéssel használt Pioneer 9G Kurora (2008 májusi gyártás 10200 üzemórával), amit janos666 fórumtársunkkal megvétel után kalibráltattam, és olyan képminőséget sikerült kihozni belőle, hogy az állam is leesett, én nem is gondoltam volna, hogy plazma tv-ből ki lehet hozni ilyen már-már OLED szintű mély feketét.
2024 szeptemberében volt egy újrakalibrálás szintén általa, mert a fekete fényerő az már minimálisan elkezdett emelkedni és ez zavart.
Maximálisan meg vagyok elégedve a tv-vel, nem is akarom lecserélni semmire.
-
zacci
senior tag
Eletem legjobb dontese volt egy 42"-os G20-as plazma beszerezese meg az uccso pillanatban.
Azt sajnalom, hogy nem a nagyobbat vettem meg akkor. Persze van mellette azota egy 83-as LG oled C4 is. Annak termeszetesen szebb a kepe, de a plazma a mai napig veri az LCDket. Szerintem. -
KTTech
veterán
-
Skyhunter
őstag
Üdv Urak!
Hirtelen felindulásból felfúrtam a hálóba egy konzolt, és beüzemeltem a 2 éve eldobozolt GT60-at. Csak Wifin tudom üzemeltetni, Ytube + Netflix. Ytube csak 720pben megy, Netlfix-re meg "error"-t dob folyamatason.
Mi a megoldás vagy csak valami külső eszközzel lehet felokosítani a TV-t? -
Márk
senior tag
Egyébként azt tudja valaki, hogy 5-6 éves OLED-eknél miért jön elő a "dead pixel" hiba?
HA-n több ilyen készülék is van.
PANASONIC TX-55FZ800E 4K OLED TV Thx 4k tanusitvány Studio Quality/ - HardverApró
Ez valami OLED működésbeli sajátosság lehet, hogy ennyi idő múlva előjön, vagy az adott készülék/széria nem sikerült jól?
-
arcitec
addikt
válasz
Joco_77
üzenetére
Elfogadom amit írsz, no meg miért is hurrognálak le. Igen olvastam, hogy miben jobb a plazma, de más véleményeket is. Nem tudom megerősíteni, sem cáfolni, ha lesz oled tv-m, majd akkor írok róla ...

U.I: Mint írtam is nem a pár 100eft-os tv-kre gondoltam, lcd-re meg pláne nem ...-![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja és amúgy tökéletesen meg vagyok elégedve a GT60-al jó forrásnál még mindig csodaszép képe van...
-
MagicT
csendes tag
Én évekig egy közép kategóriás pana lcd t hasznaltam, szép képe volt, semmi extra , a true cinema kép beállítás hozta ami elvarhato volt.
Év vége felé vásároltam egy lg c5 oled et ( közép kategória ) .. hát filmeknél ez az oldalra pasztazó dadogás.. azt se tudtam h létezik ilyen .. képtelen voltam megszokni.. végül 14 napos elallasba korrektül vissza vette az lg .
Szerencsére vidéken volt egy alig használt plazmám, azt hoztam fel magamhoz .. tökéletes mozis képe van számomra, sima mozgással.
( és szubjektíve jobban is szeretem az fhd t a 4k nal )
Remélem ez a 24p dadogást valahogy megoldjak a gyártók a jövőben.. zéró szappan opera effektel.
-
Joco_77
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Bár igazad lenne...és tudod mit? Valójában abban amit írsz igazad is van.
"mára már egy jobb fajta oled szebb-jobb képet ad egy plazmánál "Ez így ebben a formában igaz sokféle szempontból (bár nekem a plazmának "természetesebb" hatású a képe, de ettől még igazad van). Jobb és szebb.
Viszont van egy "apró" dolog ami úgy látszik nagyon sokakat nem zavar, mert rengeteg elégedett OLED tulajdonos van. Ez pedig a mozgásmegjelenítés...azon belül is a Szerintem(!) "leggyakoribb" 24FPS mozgásmegjelenítése. Engem még az IPS monitoron is rohadtul zavar ahogy kinéz, plazmán ez mesés, gyakorlatilag vajsima.
Valaki nagyon jól megfogalmazta ezt az OLED topicban, szóról szóra másolom:
"Ez nem teljesen így igaz. A plazma impulzus üzeme máshogy működik mint a “Black Frame Insertion”. A BFI az egész képernyőt szó szerint villogtatja nagyon kis frekvencián, ráadásul az OLED ultra gyors válaszidejével. Úgy “megcseszi” az agyadat nagyjából. A mai frissítési frekvenciák mellett ez még borzalmas. A plazma legalább 6-800 Hertzen (ez még nagyobb freki is lehet, most nem néztem utána pontosan típus függően) “lő be” részleteket a képből, de a legnagyobb különbség az, hogy a plazmacella gázkisülése a foszfort gerjeszti és annak van egy fizikai integráló hatása. Tehát nem villogtatja az egész képet alacsony frekvencián mint egy “szilárdtest” kijelző.
Ha valaki videofil módon állít be egy referencia plazmát és van ízlése akkor nagyon selymes és nyugodt képe van egy jó plazmának. Egyedüli technológia ma a CRT monitorok es CRT vetítők mellett ahol egyáltalán lehet normális mozgásmegjelenítésről beszélni interpoláció nélkül."Ja én nem vagyok szakértő, tehát nyugodtan le lehet hurrogni is, nem vitázni szeretnék,de remélem sokáig működni fog az 50GT60 és vadászom egy 65VT60ra is, de ha bedöglene a jövőben biztos, hogy elsőkörben plazmát fogok keresni helyette...
-
arcitec
addikt
válasz
M@trixfan
üzenetére
Még is mit mire alapozol ez tény leírása volt semmi több. Nekem is plazma van, de nyilván ha elromlik oled lesz helyette. És valóban nem hinném, hogy egy több mint 10 éves konstrukció jobb lenne mint egy mai csúcs oled, -még megfizethető és nyilván nem pár 100eft-os-. És amúgy amit írtam keresd vissza, egy valóban jó hozzáértő írta. (vagy nem a fene tudhatja).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Márk
senior tag
Egyébként azt tudja valaki, hogy DM-Fan hova tűnt?
Már régóta nem írt ebbe a topikba.
-
Márk
senior tag
válasz
sambenez
üzenetére
Á, dehogy.
Az eBay-en hirdet egy angol csávó Kuro alkatrészeket, a gyári új csomagolásban lévő panel az tőle jött, a többi panel meg a tápegység a szintén angol KuroKing-től, ők elvileg használt alkatrészeket újítanak fel és úgy adják el őket.
Ha csak az árat nézem kurvára nem érte meg, mert összességében ennyiért már vehettem volna egy használt OLED-et is.
De hát mit csináljak, amit használok és elégedett vagyok vele, azt szeretem minél tovább életben tartani.
-
MagicT
csendes tag
-
Márk
senior tag
Boldog Karácsonyt minden plazmásnak.
Nekem a Jézuska tartalék alkatrészeket hozott a tévémhez (Pioneer Kuro 9G PDP-LX5090).
-
MagicT
csendes tag

2009. Szeptemberben vásárolt, és csak 500 üzem órát ment
BP re költöztem ez meg vidéken maradt.. most újra ütembe helyezem 
-
bunddog
aktív tag
Hali!
ST30e lehet megadta magát, használatiban nem írja a piros led villogást hogy mi mit jelent, 7-et villan a standby led utána pici szünet és újra, örök vadászmező?
-
vJokka
aktív tag
válasz
HoryThePooh
üzenetére
Én annyira nem sajnálom, hogy megváltál tőle
Még mindig szeretem a képét. Egyedüli hibájának azt érzem, hogy a fehér NFL logóra kicsit érzékeny, ami a réges régi PV7-nek (25k plusz órával) meg se kottyan. -
Joco_77
senior tag
válasz
HoryThePooh
üzenetére
Ejj...ezekszerint nem hirdetted meg, mert lehet lecsaptam volna rá. Megkérdezhetem mennyiért adtad el? Persze ha rokonnak, barátnak és csak jelképes összegért akkor tárgytalan.
-
HoryThePooh
aktív tag
sziasztok
Én sajnos meg kellett válljak a 65VT60-tól, mert nem fért el sehol.
Kicsit sajnálom, mert tényleg mesteri képe volt.
De van élet a plazmán túl, ha van egy hasonló minőségű szintű OLED-ed.
Szerintem a 4K tartalom látható különbség, igaz én kb. 2.5m-ről nézem a tartalmakat. A fekete szint megdöbbentő pedig a VT se volt kutya.
SonyA95L 65"
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sweet.tv - internetes TV
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

- bár a korábbi paneleknél már 1-2 év után jelentkezett. A G3-nál még nem hallottam róla (azóta 3 generáció kijött), a TandemRGB (és a TandemRGB 2.0) túl új... igaz ez a prémium szegmens. A Samsung QD-OLED-eknél sem hallottam róla.
Valaki a Noble Emissions(The Plasma Group) facebook csoportban linkelte.
GT vagy VT.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak NFL-t nézek rajta...amúgy be sem kapcsolom
DM-Fan