- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
senior tag
válasz
oettinger01
üzenetére
Jaja, talán lehet mondani, hogy ez a klasszikus Stacker mai inkarnációja.

-
Gondolom az adott embereknek éppen az tetszett, hogy benga nagy és kényelmesen hozzáférnek mindenhez.
Ebben mondjuk teljesen egyetértek, egyedül amit sajnálok, hogy annyi üres hely van benne, ahová építeni lehetne benne, de tulajdonképpen mit? Nincs kihasználva szerintem a rendelkezésre álló tér.Demonstrációs/bemutató céllal épített gépekhez, akár többkártyás otthoni munkaállomásokhoz vagy moddereknek, épített vízhűtéssel szerelt gépekhez azért passzol, például ilyesmikhez.
Na igen, egy ilyen épített víz szép nagyon.
-
oettinger01
őstag
-
PTM
senior tag
Igen, a legtöbbször szerintem is túlzás, láttam olyan buildeket az elődjében, hogy a fele üres. Gondolom az adott embereknek éppen az tetszett, hogy benga nagy és kényelmesen hozzáférnek mindenhez.
Demonstrációs/bemutató céllal épített gépekhez, akár többkártyás otthoni munkaállomásokhoz vagy moddereknek, épített vízhűtéssel szerelt gépekhez azért passzol, például ilyesmikhez.
Egy extrém ház extrém célokra.

-
PTM
senior tag
Rendben. Ennek a háznak viszont nem merevlemezeket tesznek az elejébe, hanem akár 3x 140-es ventilátorokat.
A tárhelyet pedig megoldják M.2 SSD-vel, vagy vannak az említett külső opciók.
Nekem az látszik, hogy olyan dolgokat vártok ettől a háztól, ami teljesen idegen az egésznek a koncepciójától és a közönségétől.
-
Joshi
titán
Te miről beszélsz ember? Szerinted ez a Cooler Master Cosmos Alpha számítógépház a maga 200k árával az átlag Pistiknek szól? Én nem értem miért kell trollkodni egy olyan topikba, aminek a témája amúgy nem érdekel?
ui.: igen, akármilyen furcsa, de egy NAS sok funkciós eszköz, és nem kell minden funkcióját használni. Pont a HDD rack cipelése és dugdosása nem megszokott, de nagyon úgy látszik elment feletted az idő.
-
Joshi
titán
Te nagyon el vagy tévedve a NAS-t illetően. Egyrészt Raid-be kötve a biztonság az elsődleges cél, illetve a hálózati elérés (kintre is, de ez nem muszáj). Aztán aki torrentezik annak szinte kötelező, mert töredék fogyasztása van mint egy PC-nek. A zabálja az áramot az teljes terhelés mellet 2db HDD-vel ~12-15W, de ha éppen nincs forgalom, akkor ugyan úgy alvóba megy ami~1-2W. Ennyit a NAS-ról.
Amúgy csak mint alternatívát vezettem fel ricsip-nek, de ő mindenképpen kötekedni akar ahogy te is. Ez a ház elsősorban az épített vízhűtéseknek van, illetve csak mert valakinek ez kell és ez tetszik. Ha nektek ez nem megfelelő, akkor van helyette kismillió másik. Nem is értem miért pazaroljátok az időtöket, ha nektek ez a ház nem megfelelő.
-
Toby888
senior tag
tökéletes... csak a vertikális kártya elhelyezést nem támogatja
-
tibaimp
nagyúr
Valóban....
Közben megtaláltam Lian-Li PC-60 van nekem! Ez se mai csirke...
-
KAMELOT
titán
-
Több ismerős is szereti a saját felhőt. Normális konfigban simán kijön a matek és őszintén szólva más érvek is vannak mellette
akad pár saját hdd és a kontroll miatt magánszemélynek, kis és középvállalatoknak is érdemes a saját offline fiókba történő mentést alkalmazni. Néha. Az ssd és felhő is hordoz kockázatot -
Őszintén, ezeknek a gépházaknak már mi értelme? Raksz bele egy alaplapot, egy videókártyát, egy valamilyen hűtőt, plusz a tápegység. Háttértár már az emberek többségénél rajta van az alaplapon. Van benne egy köbméter pangó üresség.
-
-
Hulk24
senior tag
Maradi vagyok, de én még mindig imádom ezt a formát! [link] Azt hiszem a CM-nek is volt hasonló.
-
Johnny001
senior tag
Nekem még mindig HAF 932 van, nagyon szeretem!
-
ricsip
addikt
Miért? Bavallottan a leguniverzálisabban bővíthető ház címre pályáznak, de nincs rajta 1 darab 5,25"-ös hely sem?
Blu-ray playernek mondjuk?
SATA-n ilyen ssd árak mellett soha nem fog labdába rúgni egy jó nagy (mondjuk 20-30 TB-os) diszkekkel. Azokat meg dugdosgassa az ember rá USB-n mint az állatok? Mikor szervereknél a caddy-s diszkek a standard, csak azon a mobilrack-en dell meg hp logó van, akkor már egyből nem röhej? SATA csak kb. 20 éve hotplug-képes, ideje lenne már lassan akkor azt kihasználni.
Szóval de, teljesen komolyan kérdezem. -
ricsip
addikt
na de optikai meghajtót, hdd racket lehet az elejébe rakni?
-
oettinger01
őstag
Nekem még a Cosmos 1000 van, ami lassan 20 éves lesz és még mindig egy dísztárgy a szálcsiszolt alu oldalaival. Ha egyszer cserés lesz maradok a típusnál az fix, mert minden szempontból elégedett vagyok vele.
-
Joshi
titán
Nem kell rá kerék, elég ha egy kis kocsit csinálsz hozzá mint én.
Lassan elgondolkoztam egy modernebb házon, habár nem mintha a jelenlegivel bármi gondom lenne.
-
KAMELOT
titán
Ez már nem olyan szép!
-
Alaaf Pi
őstag
A front nem annyira tetszik, de kívánatos kuckó. Kerekek szerelhetök rá?
-
tibaimp
nagyúr
Nem rossz, de nekem a HAF 700 még mindig jobban bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master HAF XM 922 GAMER ház
- 9Corsair Obsidian 250D Mini-ITX ház + Chieftec 500W CTG-500-80P tápegység
- Phanteks Enthoo Luxe fehér PC ház
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hagyjuk már... Ez megint nem az átlagfelhasználó szintje, hogy már arra külön NAS-t kelljen üzemeltetni, hogy az összekalózkodott tartalmadat vissza tudd tölteni.
Ez csak kimagyarázás egy ekkora drabàlis házban, ami ráadásul egy komplett kisebb irodai gép teljes árát kiadja.