- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14234 üzenetére
Sajnos már nincs.
Egy ideje már nézegetem a hűtőket, de nem sokat találtam, ami viszonylag olcsó lenne, és jó lenne erre a kártyára.
Még decemberben ajánlotta valaki ezt, de nem találtam "sehol". Elvileg két vidéki üzletben kapható lenne, de a szállítási költséggel együtt már sok lenne, illetve van egy budaörsi üzlet is, de náluk nincs raktáron, és írták a honlapon, hogy ezeknél a termékeknél érdeklődjük. Érdeklődtem, de már egy hete nem képesek egy e-mailt megválaszolni, ami egy számítástechnikával foglalkozó cégnél szerintem elég gáz (előtte még az online ügyfélszolgálatuknál is hagytam üzenetet, de semmi). Akiktől a kábeleket vettem most, ők elég sok mindennel foglalkoznak, úgyhogy ha rákérdeznék, lehet, hogy tudnának szerezni, de egyre inkább ezzel szemezek. Ez több helyen is van (bár ahol olcsóbb, ott pont nincs raktáron, de majd rákérdezek), és legalább nincs benne venti, ami tönkremehet. -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14231 üzenetére
No, beszereztem a kábeleket. 5V-on el sem indul a venti (ha kézzel segítek egy picit, akkor néha megmozdult egy pillanatra), 12V-on meg ugyanaz van, mint eddig. Sőt, rosszabb, mert amíg a kártyáról kapta az áramot, akkor azért időnként folyamatosan is ment, most pedig csak szaggatva megy.
Marad a hűtéscsere. -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14226 üzenetére
Közben felraktam a WinFlash-t. Elvileg ez kell az RBE mellé, hogy a módosított Bios beállításokat a Biosba is bele lehessen írni. Pár hete egyszer már ki akartam próbálni, de akkor kék halállal kilépett, amikor elindítottam. Most felraktam újra. RBE-n keresztül elindult, egyből megtalálta a két chipet (Rialto, illetve RV630), aztán egyből lefagyott az egész gép. Egy ideig hagytam, hátha csak gondolkozik, de több, mint 10 perc után újra indítottam, mert továbbra sem történt semmi, és észrevettem, hogy nem csak az egér nem mozog, hanem az óra is megállt a sarokban. Szóval inkább nem kísérletezem vele, mert ha Bios flashelés közben is lefagy, akkor nem tudom, mit csinálok...
-
blac84
csendes tag
-
piadex2
senior tag
válasz
barnam_ #14226 üzenetére
Hello!
Kösz, ezt már megtaláltam, de nem használtam, mert csak hotfixxel - szerintem - nem megyek semmire, hiszen kell valami, amit fixál (tehát egy rendes driver).
De akkor szerinted csak fel kell nyomnom a h.fixet, s máris boldog lehetek?
Kösz:piadex2
mod: szerinted, ha zafírom van, akkor egy msi (2600pro/512/ddr2/agp) driver használható?
-
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14217 üzenetére
Köszi, lehetne, de nem hiszem. Nem lehalkul, hanem konkrétan megáll olyankor, amikor ezt csinálja. (Megnéztem.) És mivel így alig van hűtése, ezért melegszik fel gyorsan. Általában leveszem a gép oldalát, és rásegítek egy kis hősugárzóval is (persze hideg levegőt fújva
). Bár megfigyeltem, hogy ha nem hűtöm külsőleg, akkor sem megy 85-88 C° fölé a GPU hőmérséklet. (Még egy kis terhelés mellett sem (TV-tuner kártya --> 10-20% közötti terhelés)) Aztán gondol egyet, és megint megy folyamatosan a venti, és akkor szépen visszahűl. Nem tudom, miért lehet, de lehet, hogy kipróbálom az RBE-t.
-
Zselééé
csendes tag
válasz
barnam_ #14202 üzenetére
Mondjuk én a HD3650-nel nagyon meg voltam elégedve
Nagyon jó kis kártya csak hangos, mert úgy fújja a levegőt hogy hihetetlen
GTA sa nagyon futott rajta csak 1024*1280-ba fullon már akadozott de nekem 1 magos 1.2 GHz procim van és GDDR2 2x1 GB RAM
Szóval nem tudom, hogy fog majd menni
-
Taito
csendes tag
-
válasz
barnam_ #14127 üzenetére
sőt, emlékeim szerint anno a 3850-es esetében elég sokat győzködték a gyártók az AMD-t, hogy engedélyezze az AGP-s megoldásokat. ettől még nem tartom korrektnek a részükről, hogy nincs natív driver támogatás hozzá, de sajna ez van.
mondjuk lassan annyival drágábban lesznek ezek a változatok, hogy alaplap +PCIE kártya kijönne belőlük... -
Mikee868
tag
válasz
barnam_ #14019 üzenetére
OK ez így már tiszta. Mindegy most már nem akarok megint új kártya után nézni. Majd talánsikerül valami hűtőt szrezni rá de az is lehet hogy teljesen megfelelő lesz amúgy alapjáraton most egy 2600xt ddr2 powercolor van a gépbe és ez így 42 fok körül mozog. remélem a his is kb így fog működni csak jóval gyorsabban.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #13574 üzenetére
Még csak az. Szerintem tuningolva van a VGA, csak lehet hogy nem úgy tűnik gyiku-nak. Akkora GPU pontszám lehetetlen alapon. Ha igen, akkor kegyetlen lesz tuningolva.
Egyébként az én karimat meg már ati tray tools-al sem lehetett húzni a 8.6-os driver óta. Nem tudom mit fejlődött azóta. Nekem tuning-nál amikor 3D-be váltott, mindíg visszacsapta magát a memó alapra.
-
hfrankee
senior tag
válasz
barnam_ #13425 üzenetére
Te még nem láttál akkora rongy házat amiből én ezt kiszedtem!!!
Qrva sokszor cseréltem már mindenféle hardvert,de ettől megőrültem!Még a kezemet is szétvágta,bevolt az alaplap és a ház hátulja közé szorulva a vga!Szóval ha vmi szervizbe elviszem tudnak rá heggeszteni egy másikat?!
Kösz -
empir3
tag
válasz
barnam_ #13407 üzenetére
Egyesek szerint a procival megoldható a probléma és egy új driverrel. De én úgy gondoltam, hogy mikor az új proci belekerül akkor egyből egy winreinstall és a legujabb driver. De hogy érted, hogy milyen alaplapom van?
Márka? Mertha igen akkor nem tudom a választ.
Amúgy socket 478-as proci jár bele!
-
empir3
tag
válasz
barnam_ #13405 üzenetére
Szóval van nekem egy HIS Ati Radeon hd2600xt AGP-s kártyám 512mb GDD3-as és van egy celeron, 2.4-es procim. Olyan hibák vannak a játékokban, hogy pl carbonba vannak a kicsi nyilak, a loading jelek meg ilyesmik amelyeket zavarosan mutat. Az ilyen kicsi mozog dolgokat zavarosan mutat és pl az Alfa Romeonak a benzin tartáj is zavaros. Mint mikor elveszik az adást a tv-ből olyan zavaros. Állitolag egy eerosebb procival megoldható a probléma. Csak aza az hogy az előbb mlitett probléma lépett fel. Amúgy a BIOS frissitést mire értetted? Új BIOS-t kellene rakin vagy mi? Vm javaslat mindehez?
Már augusztus óta hogy ezzel a problémával küszködök és azóta nem isjátszottam semmit kivéve a szomszédba egy kicsit
-
grunge
addikt
válasz
barnam_ #13396 üzenetére
anniyt biztos. hmm nekem vmi piros nyákos kéne..folyton ezek a szinek
néztem asus-t, annak egész joa hütöje és még viszonylag olcso is. belemerülök majd néhány tesztbe és akkor gondolkodoba esem h mi legyen...amugy miylen felbontásokban használod ha szabad kérdeznem? én 1680*1050-re pályázom.
-
grunge
addikt
válasz
barnam_ #13387 üzenetére
naja, nézegettem én is. mennyivel megy jobban mint a 26xt? A nem ref. hűtövel szereltek viszont nemsokkal olcsobbak egy jo árú 3870-nél, ezért gondolkodtam el...igazából 4850-esre fáj a fogam, de abbol is a ami bejön (gainward gs) 42k körül mozog, az meg sok píz...lehet karácsony utánra kéne halasztani, talán akkor lemennek picit az árak..
-
-
Májsztró
addikt
válasz
barnam_ #13184 üzenetére
közben rájöttem ... de annyi minden van a RBE-be amit nem merek megbabrálni ... Nem szeretnéd leírni ,hogy konkrétan melyiket kell lentebb venni ,hogy 2d-be alacsonyabb órajeleken menjen a cucc , meg hogym égis kb miylen órajelet adjak meg neki ?
Meg milyen %-on pörögjön a venit , mert most egyszer hol hangosabb ,hol halkabb , össze vissza pörgeti magát
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #13163 üzenetére
Amiértr 4670-et szerettem volna: kis méret, kis fogyasztás, 512mb ram..sajna ennél az msi-nék egyik se teljesül, viszoont olcsóbb volt..alapból 2 slotos a hűtés, hackkel már 3 lenne
#13164 tzsolesz: Nem vagyok akkora lámer, hogy ne tudjam a teljesítményviszonyokat, csak a fentebb említett dolgok is fontos tényezők sajnos.
#13171 grunge : 5-6k lenne erre egy passzív hűtő, tekintettel a kari 16k-s árára hát nem adok egy hűtőért ennyit, majd a héten lesz időm és nekiveselkedek, hátha megyek vele valamire..ha annyira nem játszok úgyis kikapom, van igp is
-
radírfej
senior tag
válasz
barnam_ #13062 üzenetére
hol volt annyiért újonan.
égész durva ár. msi-t láttam 14 ért iponba, az oc verzió, gondolkodok is rajta. égész durva ár. msi-t láttam 14.
de hogy on is legyek, GEARS OF WAR 1280*1024, xp alatt dx9 max grafikán.
had2600xt-vel abszolute játszhaó min fps 25 átlagban 40-45.
szóval végül is ez is elég...
-
-
empir3
tag
válasz
barnam_ #13002 üzenetére
De, van pl a pro streetben is ezek a hibák lépnek fel, amúgy is a kaártyának a dobozán azt irja hogy amd vagy pentium proci kell. Ha ezzel se oldódik meg akkor vissszaküldöm gariba.S ha ujat küldnek és azzal is ez lesz a gond akkor nem a kártya a hibás. És akkor vissza arégi 9550-est
De én még küszködök a siker után.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12917 üzenetére
Gondoltam rá, csak a hecc kedvéért, mert semmi szükségem ekkora órajelekre.
1.35V-on szerintem menne 1GHz-en a GPU, a mem most is tudja az 1GHz-et.
Amit igazán szívesen csinálnék az az igazi Power Play, 1.05V feszültség 2D-ben és 300/500MHz órajelek.CPT.Pirk: leírtam korábban, nem állít a Power Play feszültséget és változatlanul hagyja a mem. órajelét is. Egyedül a GPU órajelét veszi le 725@300-ra, ennyit a gyári Power Play-ról. kamu.
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12866 üzenetére
Nekem az a szomorú az egészben, hogy a saját káromon tapasztaltam meg, hogy nincs termikus védelem a GPU-ban, pedig szenttül hittem benne!
Játék közben beindítja az órajelcsökkentést, és jelzi is, de OS nélkül 2D-ben egy ilyen malőr védhetetlen.
Bosszantó, hogy az új monitor szervízben van, a régi haldoklik, a telóm is a nyomdokaiba lépett és most ez is feldobta a talpát, mi jöhet még? -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #12862 üzenetére
Most ártatlan vagyok!!
Hozzá sem nyúltam, és passzívan nem vitte el, mert nincs oldalventi. A VF900 volt rajta, már gondosan elcsomagoltam, de azt a nyomorult csatit levágom róla és teszek rá egy újat, nehogy mégegyszer így járjak.
CPT.Pirk: kösz, de továbblépek, mivel játék alig lesz rajta 2D-ben meg lehet csendben spórolni, csak egy PowerPlay-s VGA jöhet szóba, ami a feszt is csökkenti.
Megrendeltem egy Sapphire 3650 GDDR3 256MB-ost 12.4k-ért, holnap el is megyek érte, mert a PCI S3 Virge 1MB csak telepítésre jó meg a netre, másra nem.
Kb 5 percig ment aztán fagy. -
empir3
tag
válasz
barnam_ #12857 üzenetére
Ok. Kösz. Amúgy a procit 478-as socketben keresem, mert nekem az talál és van egy hd2600xt-m celeron processzoron. És van néhány hiba játék közben pl a nyialk a carbonba kicsit zavarosak és a pro streetben is. Azt mondták hogy egy proci csere elméletileg megoldja a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged