- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArpiCBR
csendes tag
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre. Vettem egy Ati 2600xt kártyát, de vmi gáz lehet a driverrel. A játéknál jó, de filmnézésnél csupa zöldbe látok mindent. A márkája Asus. Az alaplap szintén, P5K.
A gyári cd-ről raktam fel a drivert de nem jó. Szedtem már le a netről is de az sem jó. Tudna vki mondani vmi tuti oldalt, ahonnan leszedhetném az IGAZI és MEGFELELŐ drivert hozzá??Előre is köszike.
-
fagy53
nagyúr
Lenne egy problémám, a videók miért csak 0.5 FPS-szel mennek?
Ez hiba, vagy van egy trükk amit nem ismerek.
Ez a VGA mindig tud meglepetést okozni! -
t1
veterán
DDR4-en a memókat meddig lehet húzni vmod nélkül illetve milyen hűtési alternatíva van rá?
-
Rudimax
csendes tag
Köszi nem ismerem csak a CPU változatát de megnézem!
-
Rudimax
csendes tag
Köszönöm szépen!
És ezt mivel tudom tesztelni tehát az órajeleket hogy normálisan megy? -
Rudimax
csendes tag
Sziasztok van egy Asus EAH2600 XT-m
Max hőfok 35-40 kihasználva nagyon jó a hűtése és halk
Tuningolni szeretném tudom is hogyan kell de nem sikerül vagy az Everest a szutyokRivatunerrel felhúzom de az Everest még mindig az eredetit írja ki ilyenkor mivan?
Segítsetek kérlek köszi! -
kovy79
őstag
válasz
CPT.Pirk #4847 üzenetére
Hát a Pro Sonic tényleg nem halk, de mindig van itthon pár hűtőm, tehát nálam nem gond.
Csak az kis keretből gazdálkodóknak ajánlott, de sztem nekik nagyon.
Én pl miatt még nem is néztem meg a végét, 840/840 körül meguntam, meg időm sem volt már rá.17K-ért ajándék, csak az a nyamvadt HDMI ne lenne rajta!
-
Dead_slow
tag
Hali!
Ma beszereztem egy AGP-s hd2600xt-t és athomi módszerével felraktam a 7.11-es drivert!
A CCC hogy tudom külön telepíteni??
Köszi -
nikus
csendes tag
Valaki tudna nekem segitenni a napokban vettem egy uj HD2600xt-ét de Vista allatt nem akkar müködni csak kék -zöld csikok jönnekbe és kék halálal kilép.Ha valaki tudna segiteni meg köszöném!!
-
t1
veterán
MSI-ről vélemények?
DDR4 mennyivel jobb? -
AMD Power
titán
ATi Catalyt nyugalmi állapotban is 44 fokot ír.
-
peterzonex
tag
válasz
peterzonex #4854 üzenetére
Senki se tudja?(#4854)
-
AMD Power
titán
72-75 fokra megy fől húzás nélkül a kari. 3DMark06 alatt. Ez sok vagy kevés?
-
Daneeka
senior tag
Megvédeni jöttem a passzív kártyákat
Passzív MSI 2600XT-m van. Jól szellőző házban, de nincs leszedve oldalfal meg venti betolva a passzív hűtés alá meg hasonlók. Közel másfél hónapja van nálam. Eddig a valaha általam látott legnagyobb hőfok 54°C volt de inkább 50 körül szokott lenni.
A mérési módszer: (lehet itt a hiba) Játék-->Windows gomb, CCC (7.11)-->Overdrive-->GPU Temperature megnéz.
-
peterzonex
tag
Helló.
Egy AGP-s 2600XT-t milyen proci hajt ki? Vagyis mekkora? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyuri00 #4850 üzenetére
Az is elég, ha elindítod és rátelepíted. Ha tisztítani is akarsz, akkor ott a CCC uninstallja a telepített programok listájában a vezérlőpulton.
Javarészt hibajavításokat tartalmaz az új catalyst, nem lesz tőle gyorsabb a kareszod. De ezeket a változás listákat elolvashatod, ide is belinkelték, és ottvan a PH hírei között is.
Tasia: de ott nem a catalyst volt a szemét...
-
gyuri00
aktív tag
látom kijött a 7.12 driver érdemes feltenni???
és az előző drivert mivel töröljem le??? vagy elég a programok hozzadása és eltávolítás ott letörölni????
nem igzán tudom mert régren nem foglakoztam ilyenekkel
-
-
grunge
addikt
nekem nem volt semmi gondom a 7.12es driverrel. xp feltelepit, alaplap driver, majd winfrissitések + net3, és simán felment.
-
-
gjoe
addikt
válasz
Menthirist #4844 üzenetére
Akkor azt viszont meg kell fizetni.
Ez is egy szempont. -
azért én jobb szeretem, amikor a cég ahol veszem ott van a városban... pláne, hogy nem rakom össze a gépet! mint említettem, egy félresikerült athlon (saját) szerelése óta nem rakok össze komplett gépeket, legalábbis az alaplap+proci+venti szakaszt...
majd egyszer talán, de nem most... jobb szeretem, ha egy szakember megcsinálja, nincs az, hogy ha valami baja van, akkor viszem vissza, erre persze az én hibám...
-
gjoe
addikt
válasz
VaniliásRönk #4827 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, egy hibás termék miatt egy céget nem lehet leírni.
-
ktg3
őstag
válasz
Menthirist #4837 üzenetére
akkor ugorj fel pestre ezekért
sztem még úgy is jobban jársz
ugyanannyit fizetnél de ez sokkal jobb cucc ám: ) -
hát azt itt drágábban lehet kapni, szintúgy mint a ramot...
kcsit belerészegedtem, hogy miket is vegyek, és elszállt a költségvetésem...
jelenleg ez az ötlet:
AMD Athlon64 X2 4000 2x512kb AM2 Box 1év 15 280 Ft
2 x 1GB/800MHz DDR-II PQI PC2-6400. 9 800 Ft
Spire SP3005B BlackFin V táp nélkül (már 3 generációt élt meg a házam, ideje szerintem cserélni 5 510 Ft
ASUS M2A-VM 15 170 Ft
és amivel elszálltam: gondolkodtam egy HD3850-en, de azzal már majd 100k-ra ugrott volna az összeg... gyorsan visszaszálltam a földre, és maradtam a HD2600XT-nél (vagy esetleg erre valakinek akkor PCI-E-s ötlete max 30k-ig?És lehet haver megveszi az alaplap+proci+2x512 DDR-t 20-ért, a videókarit meg még hirdetem 5-ért...
ez 70k, ebből -25k ha elmegy a cucc, akkor az 45k a fejlesztésre... ez 175-45 = 130k, ebből 105 a tandíj, ha lesz (mert még nem biztos, hogy szeptemberben kérnek, sőt 90% hogy nem, de anyámék elé nem állhatok úgy, hogy kéne 100k ...) -
ktg3
őstag
válasz
Menthirist #4835 üzenetére
ez az okfejtés tetszik
ebben az érben nem ajánlom az am2-es x2-eseket...
én 12ért vettem core duo e2140-est a vizes boltban bp-n
deszka 17 memo 9,2K a 2 giga!
sztem ebben érdemes gondolkodni..
nekem vígan elszaladgál 3 gigána proccos alapfeszen szal sztem bestbuy..
előtte 3700+ om volt szénnéhajtva
csak most az intelkicsi jobban megéri
sztem -
háhá...
rájöttem valamire... nem is mondassz hülyeséget, de nem azért, amiket mondtál, hanem
mert nem 125k-t kapok fizetésül, (amiből 105 menne tartalékra az esetleges tandíjra), hanem 175-öt! Nem 5 hónapi melóért kapok, hanem 7-ért! ez pedig azt jelenti, hogy ha megkapom az első 125k-t, meg tudom venni 63k-ért a konfigot, marad kb 60k-m, de számoljunk csak 50-nel, erre kapok még 50-et, és azalatt kamatozik a lóvé 5-öt
és lesz időm eladni a konfigot is -
Miskolci valóság:
az általam ismert egyik legolcsóbb helyen:
legolcsóbb Socket AM2-es processzor: 8600 Ft Sempron LE1100
a legolcsóbb, ami nem sempron: AMD Athlon64 X2 4000 15kalaplap: legolcsóbb ami kapható 13k (ASRock, MSI, ASUS)
2x 1 GB DDR2 10k
HD2600XT PCI-E DDR3 256 MB 25k DDR4 31k
Ez így 15+13+10+25=63k... Ebből 35-40-et elvileg elő tudnék keríteni de akkor kérdéses lenne, hogy hogy fizetek majd tandíjat... A 63k-s beruházás helyett pedig választom a 24k-sat... nem biztos, hogy annyira hülye vagyok, mint amennyire be akarsz állítani... A tandíjamat sem fogja senki kitermelni, te sem, más sem...
Jah és mindezt az eladást még egyszer úgy kellene megoldanom, hogy max 2 napig legyek gép nélkül, különben felmondanak a cégnél... fun -
HA el tudok mindent adni ilyen áron... Miskolcon nem lehet ám mindenre hipp-hopp vevőt találni, egyetemre meg határidős munkáimhoz meg kell a gép, szal nincs időm mindent részenként eladogatni, hogy addig ne legyen gépem... kb 2 napig tudom nélkülözni, ezalatt annyi meló tornyosul rám, hogy nem fogom beérni magam...
-
kovy79
őstag
válasz
Menthirist #4767 üzenetére
No lássuk, ha eladod a mostani konfigodat:
-3200+: 3-4K
-lap: 5K
-memó: 9K
-VGA: 6K
Ez kb 25KVegyél új am2-t:
-3200+ 7K
-lap: 14K
-2*1Gb memó: 13K
-HD2600XT PCI-e: 24K (Xpertvision HD2600Pro GDDR3 = 18-20K és megy XT órajelen!)
Ez kb 58K (és minden új!)Tehát 33K különbözet van, erre te veszel 25K-ért AGP-s kártyát.
Azaz nem +30K-ba kerülne a géped teljes felújítása, hanem csak +8K-ba (Xpertvision esetén 2-4K)!
Nem bántani akarlak, csak gondolkozz ésszel! -
válasz
DeadMeat #4829 üzenetére
de pl végigolvastam a 7.6-tól a 7.12-ig a release note-okat, és a 7.12-ben XP-re főként crossfire cuccokat javítottak ki, meg kb 5 %-t gyorsult 3D mark alatt, AA mellett jobban fut a Call of Juarez (AA-hoz nem lesz szerintem elég erős a gépem), Dirt megint crossfire és 2560x1600-as felbontás mellett javítás... Szóval ilyen javulásokért nekem nem érné meg spec a 7.12-őt feltenni...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Menthirist #4828 üzenetére
Az uj kartyakhoz az uj driver dukal
-
válasz
VaniliásRönk #4827 üzenetére
"X1900-akhoz pedig a régebbi driver is tökéletes, nem kell a 7.7 utániakkal szívni"
és a hd2600-hoz?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #4822 üzenetére
Az AGP-t már jóideje valószínűleg csak a gyártók erőltetik, nagyobb a haszon rajta, a kis darabszám is az ő saruk, tutira mennek nehogy a nyakukon maradjon a drága Rialto chip...
Ettől függetlenül ATi-nak illene rendes drivereket írnia (natív kártyákkal mondjuk nincs is baj), viszont aki még mindig ragaszkodik az AGP-hez azt sem tudom őszintén sajnálni. (X1900-akhoz pedig a régebbi driver is tökéletes, nem kell a 7.7 utániakkal szívni)DeadMeat, gjoe: Egyszerűen az nem tetszett amit DeadMeat is leírt, egy baki miatt nem írok le egy céget, ANUS sem egy melléfogás miatt került feketelistára nálam sem.
-
t.tomi
tag
válasz
Menthirist #4821 üzenetére
Jelen!
Az elején volt 1 kis szívás, de most OK minden, egyelőre.
Most készülök alaplapot cserélni...
Kíváncsi lennék:vki próbálta már AGPs karira a 7.12-őt? -
AMD Power
titán
válasz
Nekem nem AGP-s de nem bántam ,hogy megvettem.
-
Lacee83
tag
válasz
Az a kari PCI-E es az előző ATI-jaim AGP-sek voltak. Holnap kipróbálok egy másik PCI-E-s kártyát. AGPsekkel ilyen gondom nem volt. Ebben az alaplapban volt már Vanta, GF2Mx400, ATI 9200, 9600pro GF6600GT is simán feltelepültek és tökéletesen mentek velük azok a játékok amelyeknek menniük kellett. Egyébként a 7.12 es driverrel is jönnek a 3szög alakok a képen. Nem mondom h szart gyárt az ati mivel az elözö karijaim ATI-k voltak azért is vettem ilyet. De ez most ugy megszivatott hogy nem igazán van kedvem egy másikhoz. De azért még megnézem h hátha a PCI-E slot nál lesz a hiba (az alalplap miatt).
-
barnam_
nagyúr
válasz
NV-nél nincs gond, mert a legújabb agp-s kártyájuk a 7600GS/GT, az pedig már nem mai darab, így volt idejük a driveren tökéletesíteni.
Más tészta, hogy az ATi lexarja az AGP-s kártyákat, nem is értem miért csinálják, ha nem tudnak összehozni egy normális drivert hozzá. -
egy kérdés... hány embernek van itt AGP-s HD2600-asa?
És hány ember bánta meg, hogy ezt vette?
más agp-s videókarival is ugyanúgy gond lenne ugye? (nv-nél is) -
-
Lacee83
tag
válasz
Menthirist #4815 üzenetére
Elég sok videókarit "tapiztam" már szerintem a kártya gyárihibás. Mintha azt olvastam volna valahol egy hírben h nagyon sok gyárhibás került piacra ezekböl. Persze azt nem tudom h ezek a képhibák azért vannak e. Egyébként próbáltam .Net2 vel és 3.al is. A gyári cdvel is hibázott a kártya. A 7.11 el szintén. A 3DMark utolsó teszt részénél annyira széthullik a kép h azt sem látom minek kellene lenni ott (tényleg minek?). A TV out hazsnálatakor is kifagyott a kép.
-
-
válasz
Lacee83 #4814 üzenetére
nem azt mondtam, hogy feltétlen te rontottad el, de romlott már úgy el videókari a környezetemben, hogy rossz helyen tapizták le betételkor, és emiatt képhibás lett... sőt volt már gyári hibás videókarim is (az első AGP-s 3D "gyorsítóm", az S3 Savage 4 32MB
minden cég minden kategóriájában vannak hibás termékek, de ettől még nem feltétlen szar maga a cég (persze van eset
)
-
Lacee83
tag
válasz
Menthirist #4813 üzenetére
Újraraktam az XP-t ezzel nem lehet gond. Egyébként az előző két kártyám ATi volt.
-
válasz
Lacee83 #4812 üzenetére
hát én is idestova 12-13 éve bújom a gépeket (ált iskola 4. osztályától egy 8088-as XT-n kezdtem), és EL lehet rontani a videókari feltelepítést... kezdve onnan, hogy hogy fogod meg a kártyát... hogy teszed be... hogy feltelepített XP-re teszed fel, milyen biztonsági frissítések után... ezek mindmind befolyásolhatják a drivert, a programokat, a grafikát...
hejj, a hercules "videókarimhoz" képest hol tart már ma a tudomány -
Lacee83
tag
válasz
VaniliásRönk #4800 üzenetére
Nem tudom te hogy vagy vele de én több mint 10éve használok számítógépet tehát sok VGA-t telepitettem már fel kezdve az S3 1mb-s kártyájától. Nem hiszem h a "userrel" lehet a probléma. Elvileg ezen nem sok mindent lehet elba**ni. kártya berak driver feltesz és játszik. Mivel két hetet vártam a kártyára és most az év végi boltüresedések miatt legalább ennyit kellesz várnom egy ujra nincs kedvem még egy esélyt adni a terméknek. Azért még leszedem a 7.12-est.
-
eleve ezért (is) kerülöm a hibrid alaplapokat... egyszer volt egy nálam kölcsönben, illetve egy másik haveromnál, mindkettő annyiból volt hibrid, hogy egyik ramot sem használta (SD/DDR)
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4806 üzenetére
Hat nemtudom...
gjoe Nem kimondott ati fan,van nv-s cucca is,csak nemigazan bejovos a srac hozaalasa.Azert mert o kifogott egy hibas kartyat esetleg,(bar szvsz a hibrid lapjaval lesz ott a gond) attol nem a szeria szar.En sem mondanam anusra hogy szar egy rosz cucc utan.Tobb rosz cucc utan mondom h szar
-
gjoe
addikt
válasz
VaniliásRönk #4806 üzenetére
Látom nagy ati fan vagy.
Nemcsak kötöszködni kellene, hanem inkább segíteni a másiknak, ha már te nem átleg user vagy. -
gjoe
addikt
válasz
szerintem nem tetris kell.
Mindenki nem lehet programozó. Atiék el@@@@ák a drivert.
Eddig nvidiám volt és mindig ment a frissítés hiba nélkül. ezzel meg a mezei user csak szívott. -
feltettem a 7.10-et én is (persze r9600XT-re minek
)... hát... ugyanolyan, mint volt (viszont örülök, hogy ATT-t választottam a CCC helyett, ég és föld
)
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Attol meg lehet hogy szar a kartya,nembiztos hogy o bena
Amugy egy kep szetesos vgan mit tudsz beallitani? -
t1
veterán
válasz
egyetértek
nem soká nekem is meghozza a Jézuska a kártyát de várom már
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest