Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
ugyanez volt velem is. nf7-sl 2.0, 2500+ barton, fx5600xt. mondom akkor upgrade
vgat elajandekoztam aposnak, vettem agps 2600xt-t. ment mint allat, cod4 szakitott, fenyev volt fx5600hoz kepest, 1080as filmekkel viszont nem tudott mit kezdeni.
ok, kovetkezo project: eladom regi lapot, procit, ramot, veszek am2es agp-s lapot, 4400+, meg ramot. osszerakom, faxa, csak az asrock lap (mas nem volt agp-be am2es) nem szerette agp-s atit. (se xp, se vista) kiraly. eladtam 2600 agpt-, visszavetettem agps lapot, hogy xar, vettem pcie lapot integralt vga-val, amig el nem ment a vga, majd beujitottam pcie vgaba, szinten 2600xt.
20ert ment el regi lap+cpu+ram, 21ert agps 2600, amit meg rakoltottem az kb 80. viszont igy kimasztam az agp-s zsakutcabol, es van 1 normalis gepem, amit kesobb barmikor lehet upgradelni.ne azt nezd, hogy most csak 20. ez csak ideig, oraig megoldas. Szanj ra inkabb 40et, es meglatod megeri.
udv -
kovy79
őstag
Én inkább állnék az útra egy vak sofőr elé, mint egy 5 éves Mercury tápra bízzam a gépem!
Röhögni fogsz, de a használt és eladandó alkatrészeidet is számold már rá a 20K-ra!
Lap + proci + cd író...=7-8K (+AGP HD2600 ára=27-28K)
S939 lap + A64 3000+ PCI-e HD2600XT =31-32K
Tehát kemény 4K-t kellett volna rátolnod.
Ha szerencsés vagy, AM2 is kijön majdnem ennyiből a memó árak miatt! -
athomi
veterán
Csak kíváncsiságból kérdem mennyire tudod húzni a 2600Pro-t és milyen ramok vannak rajta?
Nálam 600/800Mhz--->800/1200Mhz. A GPU nem megy feljebb, 820Mhz-nél kifagy, a memória pedig 1224Mhz-nél elkezd szemetelni. Egyébként több pontot kapsz 05-ben, mint én.Melyik drivert használod?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
5 éves mercury?
Na igen, a remény hal meg utoljára. Előbb a gép. Régen volt mercury-m, az két hónap után beadta a kulcsot. Cégnél ahol dolgozok időnként, ott meg kupacban állnak a vacak mercury és társai tápok. (bár igaz hogy sohasem vettek minőségi tápokat)
20K-ból meg össze lehet hozni A64-es rendszert. Persze vidkarit nem számolva, de szerintem a váltás később megtérűl, mintsem hogy mindig vadászni az ált. drágább agp-s karikat.
Proci:
5k - 3000+ - 3500+
7K - 3700+
14K - 3800+ X2 - 4200+ X2Lap:
9K - Biostar GeForce 6100-M9
9K - Biostar NF4-A9A
használtan szerintem olcsóbban is van...Ram:
ez ugye adott az előző rendszerekből, ált. ddr400 -as ramjuk van a még régebbi konfigot hajtó embereknek, de ha nincs, akkor kezdésnek:
5K - 512Mb DDR400...Többi cucc jó az előző gépből, itt egyetlen nagyobb tétel az a VGA kari.
mod: megelőztek... SZEMETEK!!!
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Mercury tényleg veszélyes, FSP 300 PNF nem ártana. (vagy itt)
Szerk.: Csak egyszer kell eldurrannia egy ilyen táőszörnynek és azonnal meg fog változni az álláspontod. (amíg le nem égett nálam egy 300W-os Codegen én is hajlottam arra hogy nem olyan rosszak a gagyi tápok...)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi a probléma vele? Egyébként ez az AGP csak púp az ember hátán, megveszik drágán az agp-s karikat, holott nevetségesen olcsón össze lehet dobni egy játékra is alkalmas PCIe-s gépet, mondjuk egy 939-es A64-el...
Azt a mercury-t meg dobd el, 3-5k pénzért kapsz faja FSP-t... Olcsóbb mint füst nyomait vakarni a gépházból.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Első hsz-ed, grat.
(olyan érzésem van mint mikor a Tolvajtempó végén megszólalt a hullaházban dolgozó muki
)
ATi Toollal nézd meg mennyi a kártya vége (Find Max Core, Find Max Mem, két teszt között Default (aminek épp nem a végét nézed legyen alapon), a végeredmény alá 25-50MHz-cel belőheted a karit), figyelj a "szőrös kockára", mindig látni ha hibázik a kártya, de a program nem mindig veszi észre. (aminek fagyás lehet a vége) Ha a GPU bírja 850MHz-ig akkor állítsd le mielőtt eléri a 857-et, különben fagyás vagy reset lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest