Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
herrká
senior tag
válasz
Multibit #18741 üzenetére
Igen, azon a bizonyos pc-n van a plex. Szerver vagy sem, nem tudom. Az óra mellől inditom, és ott vannak a filmek, sorozatok.
Délután megnézem a linket, köszi!enginev3.0, igen, elinditom az óra mellől, ott van a villáskulcs, de nincs szerver beállítási lehetőség! Valamiért nem elérhető azt írja. Azok a menüpontok vannak, amiket írtam feljebb. Köszi
Mikor újra rakták a win10-et, Windows deffender van csak viruskeresonek. Sosem használtam. Nem is értem. Valószínűleg annak a beállításai kavarnak be mindenben... Pl a biztonsági kamerákat se tudom azóta a pc-n elérni, csak telón... Mindennel szenvedek, kinlodok... :-(
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #18746 üzenetére
Ha törölsz egy hitelesített eszközt, akkor bármikor újra csatlakozhatsz és megint megjelenik az eszközök listájában. Rendszeresen karbantartom a listát, mert nem szeretem, ha olyan eszközök is vannak, amiket már régóta nem használunk, mindig az aktuálisan regisztrált eszközök szerepelnek, ugyanúgy a Disney+, SkyShowtime, Max Apple TV+ esetében is.
-
Imi1981
veterán
válasz
burgatshow #18745 üzenetére
Na ez volt a megoldás a hitelesített eszközök közül eltávolítottam! Kösz
Ha ugyan ezen eszközön akarja használni a plex Windows kliens alkalmazást az menni fog? Vagy ezzel azt is letiltottam? -
Multibit
nagyúr
válasz
herrká #18740 üzenetére
Én csak használom, de, hogy mitől megy???
Mint Csodabogár, mikor Kelly kérdőre vonta...Szóval, Plex. Te csak Plexet emlegetsz, de tisztázzuk, hogy Plex szerver, vagy Plex kliens! Hol fut nálad a Plex szerver? Azon a bizonyos pc-n? Ha a web böngésző címsorába beírod a Plex szerver elérését, mit látsz? http://<local IP>:32400/web/index.html#!/
Van Plex fiókod? -
herrká
senior tag
válasz
Multibit #18739 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek! A pc-nek egy 55"-os LG tv a monitor. Erre is telepítve van a plex. A nappaliban pedig egy Samsung tv-n fut a plex. Töltök le valamit. A következő pc inditasnal sem jelenik meg egyik tv-n sem a plexben. A plex manuális konyvtarbeolvasasa után a "monitor" tv plexben már ott van. Viszont a nappaliban lévő tv-t ki/be kell kapcsolni, hogy ott is megjelenjen. Mielőtt újra rakták a gépet minden működött. Ugye a plex telepitesevel is sokat kinlodtam pár hete. Itt sírtam folyamatosan... Azóta működik ugyan, csak ez az automata frissítés nem. Multibit, nekem ilyen menü nem is jelenik meg sajnos. Szerintem ott írja azt a nem lehet biztonságosan csatlakoznit... Aztán ott csak a próbáld újra - hiába, és a szerver eltávolítása van. Nyilván valami beállítási probléma, de tök hülye vagyok a pc-hez... Én csak használom, de, hogy mitől megy??? :-)
-
Multibit
nagyúr
válasz
enginev3.0 #18738 üzenetére
Éppen ezért nem értettem a port nyitást. herrká kolléga nem említette, hogy kintről próbálkozna. Nálam mindig alapértelmezés a LAN-os elérés.Csak akkor nem, ha a segítséget kérő fórumtárs külső hozzáférési problémát jelez.
-
herrká
senior tag
válasz
enginev3.0 #18733 üzenetére
Az ott van igen, de nincs szerver...
Én - Fiók - Online média - Hitelesített eszközök - Megnézendők - Webkapcsolatok - Streaming szolgáltatások - Plex otthon - Könyvtár hozzáférés kezelése - Adatvédelem.
Plex web - Általános - Hibakeresés - Lejátszó.
Desktop-xxx... - nem sikerült biztonságosan csatlakozni. - Próbáld meg újra - További információ - Szerver eltávolítása.
Nekem így néz ki... -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ezt [kép] hogy tudom eltűntetni vagy tiltani ? Szerintem egyszer egyik haver böngészőben jelentkezett be és azért érzékeli azt is szervernek .
Amúgy nekem a havi előfizetésem összege maradt a régi ! Nem emelkedett az áremelés óta . -
enginev3.0
félisten
válasz
herrká #18732 üzenetére
Pedig https://app.plex.tv/desktop/#!/ oldalt megnyitva, jobb oldalt felül ott van a kis villáskulcs
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Állandóan kézzel kell frissítenem a könyvtár beolvasást! A pc egyik meghajtóján vannak a filmek. A Plex beállításokban nem találom sehol, hogy minden indulásnál automatikusan frissítsen. Olvasgatva a fórumot, nekem nincs is olyan, hogy beállítások és szerver - ahol elvileg be lehetne állítani... köszi
-
udna999
tag
Üdv, két gyors kérdés:
- hogyan tudok megtalálni egy filmet a Plex-en, ha az nem jelenik meg a listában? A film fel van másolva a nas-ra, a fájlkezelőben látszik. Próbáltam átnevezni, sehogy sem jelenik meg a Plex-en.
- miért nem jászik le a Plex egy mappát? A sorozatoknál van egy Hupikék törpikék mappa, benne 207 avi. Mutatja a borítót, ha belemegyek szól a zene, minsen stimmel, de ha rányomok egy részre, csak fekete képernyő a lejátszó menüjével. Se beletekerni, se továbblépni semmit nem lehet, csak a vissza gombbal kilépni.
Köszi -
blakey
titán
válasz
burgatshow #18728 üzenetére
Nem feltétlenül a találatokkal van gond, inkább a csoportosításokkal, rendszerezésekkel. A tvdb pontos, minden sorozat évad, epizód és speciális epizódok jó sorszámmal és adatokkal szerepelnek, tmdb-nél sok a tévedés, rossz a katalogizálás.
-
blakey
titán
Sorozatokhoz tvdb-t célszerű használni, tmdb nagyon rosszul csoportosít és sok helyen hibás.
-
Troy66
kezdő
válasz
stickermajom #18720 üzenetére
Plex & HDHomeRun on Synology NAS: Live OTA TV Streaming & DVR Setup! - YouTube
Ez alapján egész jól működik. Felvétel is indítható (ami a saját homerun szoftverben külön fizetős lenne).
Magyarországon kapni ilyent valahol? Vagy Csak Angliából szerezhető be?
Itt is csak a szervertulajnak kell legyen pass az elég? mint szervernél?
-
Troy66
kezdő
válasz
stickermajom #18720 üzenetére
Értem. Pedig, ha működne, ez gyakorlatilag a legegyszerűbb lenne
Ilyen kütyüt vagyon itthon kapni valahol vagy csak külföldről lehet rendelni? 14 nap elég lenne kipróbálni. (persze nem nyáron).
tobias40, az enigma ha linux szoftveres verzió, azzal elvileg lehet ilyent, lehet mokolni kell de van ismerős akinek, olyan boxa van, ami szerverként is működik, linux alapu.
-
ugyes
senior tag
-
Troy66
kezdő
válasz
stickermajom #18716 üzenetére
Kábeltv-n csak sd max hd csatornák vannak ilyen 4k max telekomiptv-nél van külön csomagba, de az meg saját boxhoz kötött.
A saját kábeltv előfizetést lenne jó használni mobilon vagy "bárhol", ha van rá lehetőség.
volt ismerőstől telekom iptv, az jól működött, csak váltottak.
felvétel funkció alapvetően nem érdekes.Amikor néztem, akkor írták, hogy dvb-c kábelesre is jó, ami nem kódolt.
-
stickermajom
addikt
válasz
Troy66 #18715 üzenetére
Azért mielőtt beruházol csinálj egy tesztet a Plex DVR funkciójával. Akár egy hónapra fizess elő valami IPTV szolgáltatónál. Nekem nem volt jó tapasztalatom vele, inkább Channels DVR-ért fizetek külön hogy menjen rendesen.
Állandó stream problémák, 4k60fps stream szaggatott, stb.
-
Troy66
kezdő
Tehát akkor működik, hogy "bárhonnan" nézhessem a tv csatornákat, pl ha nem vagyok otthon vagy akár külföldről is? (tudom plex pass kell).
A kábeltv-nél simán a coax kábelt kell csak csatlakoztatnom a tv-be. Persze van 1-2 kódolt csatorna, de a többség az nem az. Akkor azokat ezzel tökéletesen elérhetem?Mert akkor érdemes lenne elgondolkodni a beszerzésén.
Itthon is kapható? -
ugyes
senior tag
válasz
Troy66 #18713 üzenetére
Nem egészen: felteszed ezt a hálózatra és a Plex-en belül regisztrálod, mint DVR egység (egyszerű keresés a DVR menüpontban). Utána beolvassa a műsorújságot, majd te kiajánlod azokat a csatornákat, amelyeket szeretnél nézni Plexen keresztül. A folyamat végén a Plexen a DVR menüpontban láthatod majd az összes engedélyezett csatornát, bárhonnan is jelentkeztél be a Plexbe.
-
Troy66
kezdő
Tunert valaki probált már ki plexel?
[link]
SiliconDust HDHomeRun (all models) -ennél írják, hogy mindennel kompatibilis. Nas-al is.Ez úgy működne, hogy csatlakoztatom a netet, coaxot (free dvb-c) csatlakoztatom a plexhez valamilyen módon pl egy hálózaton van vele, otthon.
És akkor nézhetem bárhonnan? (otthoni hálózaton kívülről is?)
A Plex egy nason fut, arra nem lehet direktbe dvb-c usbt/szoftvert rakni. -
ludnik
tag
Sziasztok!
Új vagyok Plexben. Torrentből szeretnék letölteni ha rányomok a felületen, hogy érdekel a film, de nem kezdi el a letöltést. A radarr egy macen fut a plex egy synologyn, nem dockerben. Ha radarrból indítom manuálisan akkor szépen elkezdi a synology nasomon a letöltést. Mi lehet a probléma? Nincs valami jó leírás a plexről, kiegészítők beállításairól? Köszi!
-
udna999
tag
válasz
enginev3.0 #18703 üzenetére
Köszi szépen a tippet, ez bevált, így a legegyszerűbb. Köszi a többieknek is a segítséget.
-
ugyes
senior tag
válasz
burgatshow #18706 üzenetére
Magad írtad...
udna999 nem írta, hogy pontosan mi a könyvtár neve, automatikusan feltételezem, hogy benne van az év is. Ha ez sem segít, akkor az imdb, tvdb vagy tmdb azonosító megoldja (ki melyiket kedveli, stb.) az automatikus felismerést.
Ebből a szempontból jobb a Plex, mint a Jellyfin, ahol kötelező az angol elnevezés megléte a tvdb-n, és ha nincs, akkor hiába adod meg az imdb/tvdb/tmdb azonosítót, akkor sem ismeri fel. -
Multibit
nagyúr
válasz
Érdekes. A Kémeri nálam is megvan, IMDb azonosító nélkül.
-
blakey
titán
válasz
Soha nem használtam imdb vagy tvdb (sorozatok esetén ezt is nézi) azonosítókat, a három pötty, találatok pontosítása bőven elegendő volt. Kezdetek óta használok Plexet és Kodit, ezért nálam az elnevezések is pontosak.
#18701 udna999
Pl.:Magnum P.I. (1980)/Season01/magnum.p.i.1980.s01e01.mkv
Így a legnagyobb valószínűséggel megtalálja. -
ugyes
senior tag
válasz
burgatshow #18704 üzenetére
Volt már úgy, hogy nem elég.
-
udna999
tag
válasz
ColdMan #18700 üzenetére
Az mit jelent, hogy a forrás oldalon?
Konkrét példa: Magnum PI. Készült belőle ugye az eredeti sorozat 1980-ban (8évad), ezt sikerült megvennem. 2018-ban forgattak egy remake-et belőle (5 évad), ez nem érdekel, nincs is meg. Felmásoltam az 1980-as sorozatot, a Plex automatikusan beszkennelte, és minden epizódot kitöltött a 2018-as sorozat adataival. Ilyen van egy pár. Nem találtam olyan beállítási lehetőséget, hogy megmutassam a Plex-nek, hogy hahó, ez nem az a sorozat, hanem ez meg ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacSzerez.com - iPhone 13 Mini / 128GB / Kék / Új gyári Apple akkumulátor! / Garancia!
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MacSzerez.com - iPhone XR / Asztro / Kártyafüggetlen / 64GB / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 12 Pro Max / 128GB / Asztro / Új gyári akku! / Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged