Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple MacBook
-
20245 - 20101
20245 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
Igen ezért vagy előre kell gondolkodni
Vagy marad a magas ár
esetleg a havi fizetés - ami meg biztos nőni fog idővel.
Azért ha 5-10 éves díjat kell előre kifizetni... az nagyon bizonytalan, ha 1-2 éveset, az még belátható.Nem tudom mióta használód, de kb 1 éve jelentették be április körül az emelést, hogy lesz, most egy év elteltével cirka, megint rádupláznak + a többi.
végül is, ha belegondolunk ez a life time ez elégé diszkont áron volt, eddig. 1-2 év díjából kifizettél akár 10+ évet is. Aki meg még régebben csatlakozott még kevesebbet költött még több funkcióért.
Tehát üzletileg az a normális ha van havidíj vagy magas lifitime ár, az a kifizetődő.
Egyébként ha így haladunk lehet lesz majd aki azt mondja, hogy miért nem fizettem elő korábban, mert évente most is 50-60eurót ki lehet csengetni, ha emelik még több lesz.Legnagyobb kérdés, hogy használni fogod-e 5-10 év múlva?
- egy évvel ezelőtt azzal indokolták, hogy sokáig nem emeltek, nem korrigálták az árakat.
költségek meg komolyan megnövekedtek.Sokan fognak Jellyfinre és Embyre váltani szvsz.
Tudtommal az emby az is fizetős ott is tudnak emelni. Meg teljesen más a szisztéma, ott minden "saját" kézben van, jobban kell érteni hozzá konfigurálni stb. - ez előny is hátrány is lehet.jelly meg egy nyitott projekt, ingyenes annak előnyével hátrányával.
Ha jól tudom a plex a "legjobb" utána emby utána a Jellyfin.
Ez kicsit olyan, mint építhetsz saját nas-t is, meg meg veheted azt egy cégtől.
Valahol van igazság abban is amit írsz - cégek profit éhsége, de ha tényleg nem emeltek évekig, közben meg a költségeik nőttek, akkor van benne racionalitá is. Ha mindenki olcsón meg venné a life time-ot - ahogy ez tudtommal rég létezik, akkro a végén "senki sem fizetne" a költségek meg nőnének - ami bezáráshoz is vezetne vagy a lifetime fenntarthatatlanságához. Ilyen szempontból reális lehet, a változtatási kényszer.Egyetértek az írásoddal.
-
zsolt501
nagyúr
AI?
"
Igen, ez egy kifejezetten ismert és bosszantó jelenség, amivel sokan találkoznak Windows 11 alatt, különösen Plex (és böngészős) környezetben.
A probléma gyökere az, hogy míg az EAC3 (Dolby Digital Plus) egy többerősítős vagy eleve normalizált bitstream formátumként fut át a rendszeren (gyakran passthrough-val), addig a sztereó AAC hangot a Windows 11 hajlamos egy sima, kezeletlen sztereó sávként kezelni, és a beépített hangkezelő alrendszere (Audio Engine) drasztikusan visszaveszi a dinamikatartományát vagy a gain (erősítési) szintjét. Mivel a böngészőben is halk, ez egyértelműen OS-szintű vagy driver-szintű keverési hiba, nem pedig a Plex szerveré.
Íme a leggyakoribb és leghatékonyabb megoldások, amiket érdemes végigzongorázni az ismerősödnél a Win11-es gépen:
Ez a leggyakoribb életmentő funkció a halk AAC sávoknál. A Windows 11 hajlamos túl nagy dinamikatartományt hagyni a sztereó hangnak, ami miatt a beszédhangok (amik az AAC-nél nincsenek külön center csatornára téve) befulladnak.
Nyomja meg aWin + Rgombot, írja be:mmsys.cpl(ez megnyitja a régi, jól bevált Hangpanelt).
A Lejátszás (Playback) fülön kattintson jobb gombbal az aktív hangeszközre (pl. Hangszórók vagy Fejhallgató), és válassza a Tulajdonságok opciót.
Keresse meg a Javítások (Enhancements) fület.
Pipálja ki a Hangerő-kiegyenlítés (Loudness Equalization) opciót.
Alkalmaz és OK. (Egyes esetekben egy Plex/böngésző újraindítás szükséges).
A Windows 11 bevezetett egy újfajta hangfeldolgozást, ami sok driverrel (főleg Realtek) összeakad, és pont a sztereó PCM/AAC hangokat halkítja le a negyedére.
Nyissa meg a Windows 11 Gépházát (Win + I).
Navigáljon ide: Rendszer -> Hang -> Összes hangeszköz.
Kattintson a problémás lejátszó eszközre.
Az Audiofejlesztések (Audio enhancements) legördülő menüben próbálja meg Kikapcsolni (Off), vagy ha ki volt kapcsolva, állítsa az Eszköz alapértelmezett effektusaira. Sokan jelezték, hogy ennek a kikapcsolása azonnal helyrehozza a sztereó AAC hangerejét.
Ha be van kapcsolva a Windows Sonic, Dolby Atmos for Headphones vagy a DTS Sound Unbound, az a többcsatornás hangokat (mint az EAC3) gyönyörűen keveri, de a sima sztereó AAC hangot hajlamos „szétnyújtani” a virtuális térben, amitől a hangerő drasztikusan visszaesik.
A tálcán a hangerő ikonra jobb klikk -> Hangbeállítások -> kattintás az eszközre -> Térbeli hang (Spatial sound) -> Állítsa Kikapcsolva állapotra.
Mivel írtad, hogy a böngészőben is halk, ez megerősíti a Windows-szintű dekódolási hibát. A böngészők (Chrome, Edge) a Windows beépített audio session-jét használják, ami az AAC-t sokszor rosszul kezeli.
Erősen javasolt, hogy az ismerősöd NE böngészőből nézze a Plexet, hanem töltse le a hivatalos Plex for Windows alkalmazást.
A dedikált app saját dekódert (mpv alapú) használ, és sokkal jobban kezeli a hangsávokat, ráadásul ott a beállításokban (Hang/Audio rész alatt) be lehet kapcsolani a Exclusive Mode-ot vagy a Normalizálást, ami kikerüli a Windows 11 hibás keverőjét.
Ha laptopról vagy Realtek chippes alaplapról van szó, a Windows 11 frissítéseknél a háttérben feltelepülnek olyan gyártói szoftverek, mint a Realtek Audio Console vagy a Waves MaxxAudio. Ezekben gyakran van egy "Éjszakai mód" vagy automatikus profilválasztás, ami a sztereó tartalomnál (AAC) azt hiszi, hogy zenét hallgat a felhasználó, és visszaveszi a dinamikát. Érdemes ezekben a gyári appokban is szétnézni és kikapcsolni a hangzásjavítókat.
Összegzésként: Leggyakrabban a Hangerő-kiegyenlítés (Loudness Equalization) bekapcsolása vagy az Audiofejlesztések lekapcsolása oldja meg ezt a tipikus Win11-es anomáliát. Érdemes ezekkel kezdeni!
"Szia!
Kérdeztem AI-t én is, de valódi megoldást nem adott a problémára, a probléma 2023-óta létezik, és úgy néz ki hogy a Microsoft oldalán pattog a labda, böngészgettem fórumokat, és sokan panaszkodnak rá, és úgy néz ki hogy nem CSAK az AAC-t érinti a gond M4A-t is érinti a gond, az itt leírtakon már túlvagyunk, és sajnos eddig valódi és működő megoldást eddig nem találtunk, mára felhagytam a bűvészkedéssel abban maradtunk ismerőssel hogy amiből csak tudok (E)AC3-as hanganyagú videókat teszek be Plexbe, azokkal nincs gond a vicc hogy az Opus hanggal sincs gond, de azt meg sajnos most nem akarja AAC hangnál adni, mert úgy gondolja a plex, hogy nincs gond a lejátszással, hát sajnos van...
-
enginev3.0
félisten
Nekem olyan gondom van hogy
Film vagy sorozat közben elmegy a hang 1-2 másodpercre tök random, nem kell hozzá effekt elég a beszéd is
Xiaomi mi box 2gen
Z906 hangfal
Optikaval összekötve
1:1ben kapja meg a z906 a hangot audio passtroughtalYouTube és más esetén nincs gond
Plexen is csak pár hete ilyenHelyi direct lejátszás, kódolás nélkül, eac meg AC3 hang (csak a szokásos)
-
Trak
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan hang problémával, hogy a sztereo AAC hangú videók esetén WIN11 oprendszerrel a Plex alatt a hangerő borzalmasan alacsony, mintha meg lenne a hangerő negyedelve, most szólt ismerősöm, hogy nézne sorozatot, de AAC hangú sorozattal ez a probléma EAC3 esetén viszont tökéletes a hangerő.
Az érdekességhez még hozzátartozik, hogy a hiba böngészős lejátszásnál is ugyanígy megtörténik élvezhetetlenül halk a lejátszás, és nálam Win10 esetén ilyen gond nincs, tökéletes a hangerő AAC hangú videónál is, az az érzésem, hogy itt valami AAC hang kezelési probléma lesz WIN11 alatt, csak azt nem tudom mi és hogyan oldható meg.
Ha tudtok erre megoldást kérlek segítsetek megoldani.AI?
"
Igen, ez egy kifejezetten ismert és bosszantó jelenség, amivel sokan találkoznak Windows 11 alatt, különösen Plex (és böngészős) környezetben.
A probléma gyökere az, hogy míg az EAC3 (Dolby Digital Plus) egy többerősítős vagy eleve normalizált bitstream formátumként fut át a rendszeren (gyakran passthrough-val), addig a sztereó AAC hangot a Windows 11 hajlamos egy sima, kezeletlen sztereó sávként kezelni, és a beépített hangkezelő alrendszere (Audio Engine) drasztikusan visszaveszi a dinamikatartományát vagy a gain (erősítési) szintjét. Mivel a böngészőben is halk, ez egyértelműen OS-szintű vagy driver-szintű keverési hiba, nem pedig a Plex szerveré.
Íme a leggyakoribb és leghatékonyabb megoldások, amiket érdemes végigzongorázni az ismerősödnél a Win11-es gépen:
Ez a leggyakoribb életmentő funkció a halk AAC sávoknál. A Windows 11 hajlamos túl nagy dinamikatartományt hagyni a sztereó hangnak, ami miatt a beszédhangok (amik az AAC-nél nincsenek külön center csatornára téve) befulladnak.
Nyomja meg aWin + Rgombot, írja be:mmsys.cpl(ez megnyitja a régi, jól bevált Hangpanelt).
A Lejátszás (Playback) fülön kattintson jobb gombbal az aktív hangeszközre (pl. Hangszórók vagy Fejhallgató), és válassza a Tulajdonságok opciót.
Keresse meg a Javítások (Enhancements) fület.
Pipálja ki a Hangerő-kiegyenlítés (Loudness Equalization) opciót.
Alkalmaz és OK. (Egyes esetekben egy Plex/böngésző újraindítás szükséges).
A Windows 11 bevezetett egy újfajta hangfeldolgozást, ami sok driverrel (főleg Realtek) összeakad, és pont a sztereó PCM/AAC hangokat halkítja le a negyedére.
Nyissa meg a Windows 11 Gépházát (Win + I).
Navigáljon ide: Rendszer -> Hang -> Összes hangeszköz.
Kattintson a problémás lejátszó eszközre.
Az Audiofejlesztések (Audio enhancements) legördülő menüben próbálja meg Kikapcsolni (Off), vagy ha ki volt kapcsolva, állítsa az Eszköz alapértelmezett effektusaira. Sokan jelezték, hogy ennek a kikapcsolása azonnal helyrehozza a sztereó AAC hangerejét.
Ha be van kapcsolva a Windows Sonic, Dolby Atmos for Headphones vagy a DTS Sound Unbound, az a többcsatornás hangokat (mint az EAC3) gyönyörűen keveri, de a sima sztereó AAC hangot hajlamos „szétnyújtani” a virtuális térben, amitől a hangerő drasztikusan visszaesik.
A tálcán a hangerő ikonra jobb klikk -> Hangbeállítások -> kattintás az eszközre -> Térbeli hang (Spatial sound) -> Állítsa Kikapcsolva állapotra.
Mivel írtad, hogy a böngészőben is halk, ez megerősíti a Windows-szintű dekódolási hibát. A böngészők (Chrome, Edge) a Windows beépített audio session-jét használják, ami az AAC-t sokszor rosszul kezeli.
Erősen javasolt, hogy az ismerősöd NE böngészőből nézze a Plexet, hanem töltse le a hivatalos Plex for Windows alkalmazást.
A dedikált app saját dekódert (mpv alapú) használ, és sokkal jobban kezeli a hangsávokat, ráadásul ott a beállításokban (Hang/Audio rész alatt) be lehet kapcsolani a Exclusive Mode-ot vagy a Normalizálást, ami kikerüli a Windows 11 hibás keverőjét.
Ha laptopról vagy Realtek chippes alaplapról van szó, a Windows 11 frissítéseknél a háttérben feltelepülnek olyan gyártói szoftverek, mint a Realtek Audio Console vagy a Waves MaxxAudio. Ezekben gyakran van egy "Éjszakai mód" vagy automatikus profilválasztás, ami a sztereó tartalomnál (AAC) azt hiszi, hogy zenét hallgat a felhasználó, és visszaveszi a dinamikát. Érdemes ezekben a gyári appokban is szétnézni és kikapcsolni a hangzásjavítókat.
Összegzésként: Leggyakrabban a Hangerő-kiegyenlítés (Loudness Equalization) bekapcsolása vagy az Audiofejlesztések lekapcsolása oldja meg ezt a tipikus Win11-es anomáliát. Érdemes ezekkel kezdeni!
" -
zsolt501
nagyúr
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan hang problémával, hogy a sztereo AAC hangú videók esetén WIN11 oprendszerrel a Plex alatt a hangerő borzalmasan alacsony, mintha meg lenne a hangerő negyedelve, most szólt ismerősöm, hogy nézne sorozatot, de AAC hangú sorozattal ez a probléma EAC3 esetén viszont tökéletes a hangerő.
Az érdekességhez még hozzátartozik, hogy a hiba böngészős lejátszásnál is ugyanígy megtörténik élvezhetetlenül halk a lejátszás, és nálam Win10 esetén ilyen gond nincs, tökéletes a hangerő AAC hangú videónál is, az az érzésem, hogy itt valami AAC hang kezelési probléma lesz WIN11 alatt, csak azt nem tudom mi és hogyan oldható meg.
Ha tudtok erre megoldást kérlek segítsetek megoldani. -
markyskus
csendes tag
Azt hittem a sorozatok is megkapták ezt a funkciót
lehet de h nem ugyanott van akkor és nem találom az biztos
, mind1 közben láttam h más fórumokon is előjött ez a probléma és nicsn rá jó megoldás, mert ami az egyik embernél működik a másiknál nem -
enginev3.0
félisten
-
markyskus
csendes tag
Lehet szerkesztésnél verziót megadni
Van ilyen funkcióköszi, vagy én vagyok vak, vagy sorozatoknál nincs
-
MasterMark
titán
“Sokan fognak Jellyfinre és Embyre váltani szvsz.”
Ez elhangzott akkor is amikor bevezették a fizetős remote streaminget, aztán nem történt semmi. Itt is hőbörögtek páran, de azért látni tőlük hozzászólásokat.
Attol hogy felraktuk a Jellyfint is, meg inkabb hasznalunk sima smb share-t wireguardon, meg irhatok ide, nem?

Amugy a lejtmenet mar akkor elkezdodott amikor a 3rd party plugineket elkezdek kiszedni a plex-bol.
-
Biga123
addikt
Ez elhangzott akkor is amikor bevezették a fizetős remote streaminget, aztán nem történt semmi. Itt is hőbörögtek páran, de azért látni tőlük hozzászólásokat.
Lehet igazad van , csak mikor olyanokat olvasok , hogy az nvidia milyen évet, zárt és milyen (75% körüli) haszonkulcs mellett. Akkor egy picit felmegy a pumpa.
Mert kezdem azt érezni hogy a PLEX is kinövi magát garázscégből, és ezt a mintát kezdi követni. -
captainnemo
senior tag
Nekem amúgy tetszettek, igaz az emby fizetős. Nekem a legnagyobb bajom az volt, az android tv kliense nem tudta a feliratot a nem használt részre pozícionálni. webOS-en ezt nem nézegettem.
-
stickermajom
addikt
"De valahol érthető az emelés és havi fizetés felé terelés."
Az a baj hogy sok ember már természtesnek és "normálisnak" tekinti a céges lehúzásokat. Ekkora emelés szerintem nem tekinthető annak, de ha a cél a havi előfizetésre terelés akkor érthető, mert ennyit senki nem fog adni érte.
A vicc az benne leginkább , hogy tulképp egy warezre épített, streaming.
Mert ugye azt senki nem hiszi el , hogy valaki a saját videóit nézi plexen.
Szal kicsit visszás ez már így.
Sokan fognak Jellyfinre és Embyre váltani szvsz.“Sokan fognak Jellyfinre és Embyre váltani szvsz.”
-
Troy66
junior tag
Igen ezért vagy előre kell gondolkodni
Vagy marad a magas ár
esetleg a havi fizetés - ami meg biztos nőni fog idővel.
Azért ha 5-10 éves díjat kell előre kifizetni... az nagyon bizonytalan, ha 1-2 éveset, az még belátható.Nem tudom mióta használód, de kb 1 éve jelentették be április körül az emelést, hogy lesz, most egy év elteltével cirka, megint rádupláznak + a többi.
végül is, ha belegondolunk ez a life time ez elégé diszkont áron volt, eddig. 1-2 év díjából kifizettél akár 10+ évet is. Aki meg még régebben csatlakozott még kevesebbet költött még több funkcióért.
Tehát üzletileg az a normális ha van havidíj vagy magas lifitime ár, az a kifizetődő.
Egyébként ha így haladunk lehet lesz majd aki azt mondja, hogy miért nem fizettem elő korábban, mert évente most is 50-60eurót ki lehet csengetni, ha emelik még több lesz.Legnagyobb kérdés, hogy használni fogod-e 5-10 év múlva?
- egy évvel ezelőtt azzal indokolták, hogy sokáig nem emeltek, nem korrigálták az árakat.
költségek meg komolyan megnövekedtek.Sokan fognak Jellyfinre és Embyre váltani szvsz.
Tudtommal az emby az is fizetős ott is tudnak emelni. Meg teljesen más a szisztéma, ott minden "saját" kézben van, jobban kell érteni hozzá konfigurálni stb. - ez előny is hátrány is lehet.jelly meg egy nyitott projekt, ingyenes annak előnyével hátrányával.
Ha jól tudom a plex a "legjobb" utána emby utána a Jellyfin.
Ez kicsit olyan, mint építhetsz saját nas-t is, meg meg veheted azt egy cégtől.
Valahol van igazság abban is amit írsz - cégek profit éhsége, de ha tényleg nem emeltek évekig, közben meg a költségeik nőttek, akkor van benne racionalitá is. Ha mindenki olcsón meg venné a life time-ot - ahogy ez tudtommal rég létezik, akkro a végén "senki sem fizetne" a költségek meg nőnének - ami bezáráshoz is vezetne vagy a lifetime fenntarthatatlanságához. Ilyen szempontból reális lehet, a változtatási kényszer. -
enginev3.0
félisten
-
Biga123
addikt
Ha korábban rászánod magad és volt akkor csak 119 volt az előtt olvastam, hogy volt 89 körül is. ez kevesebb nem lesz, még akciókkal sem. Azért ez már lehet irreálisan sok 750 dollár, az már nem örökre, hanem 10 évre lőre vagy legalábbis jó sok évre előre addig bele is lehet unni, sok minden változhat. Az már elég távoli, hogy megtérüljön.
De valahol érthető az emelés és havi fizetés felé terelés.
"De valahol érthető az emelés és havi fizetés felé terelés."
Az a baj hogy sok ember már természtesnek és "normálisnak" tekinti a céges lehúzásokat. Ekkora emelés szerintem nem tekinthető annak, de ha a cél a havi előfizetésre terelés akkor érthető, mert ennyit senki nem fog adni érte.
A vicc az benne leginkább , hogy tulképp egy warezre épített, streaming.
Mert ugye azt senki nem hiszi el , hogy valaki a saját videóit nézi plexen.
Szal kicsit visszás ez már így.
Sokan fognak Jellyfinre és Embyre váltani szvsz. -
markyskus
csendes tag
srácok technikai kérdés, sorozatnál h kell a verziókat megoldani? spider-noir full Sue és authentic Black and white
-
oszy
veterán
Ha korábban rászánod magad és volt akkor csak 119 volt az előtt olvastam, hogy volt 89 körül is. ez kevesebb nem lesz, még akciókkal sem. Azért ez már lehet irreálisan sok 750 dollár, az már nem örökre, hanem 10 évre lőre vagy legalábbis jó sok évre előre addig bele is lehet unni, sok minden változhat. Az már elég távoli, hogy megtérüljön.
Megértem az emelést, de ez akkor is nagyon brutális!
Igen, de már nincs annyiért lehetőség.

-
Troy66
junior tag
-
oszy
veterán
Rászántam (volna) magam, hogy megvegyem örökre a PLEX-et. Mikor megláttam, hogy €229,99 kicsit sokalltam. Aztán megláttam, hogy mennyire ($749.99) fogják emelni.
Vicc részemről. -
zsolt501
nagyúr
Csekkoltam ma, elvileg az LXC konténer, ahol dockerben fut a Plex, látja az iGPU-t, át van adva. Compose file-ba be ios van téve:
devices:
- /dev/dri/card0:/dev/dri/card0
- /dev/dri/renderD128:/dev/dri/renderD128
group_add:
- "44"
- "992"Viszont, itthon azzal kezdtem, hogy azt a problémás Dutton Ranch videót, aminél az akadást, ugrást tapasztaltam, átmásoltam a PC-mre, és hihetetlen módon itt is akad ugyanúgy! De hogy ez mi miatt lehet? Eleve rosszul lett letöltve, vagy rossz a videó, vagy a fene tudja
Mondjuk emlékeim szerint másik videónál is tapasztaltam ugyanezt tegnapelőtt, amikor vidéken voltam. Azt sem értem, hogy ha minden OK a GPU passthrough-al, és remote access is működik, akkor transzkódolásnál miért nem látom a transcode (HW) üzit, ahogy zsolt501 mutatta , szimplán csak transcode üzi van.
Az biztos, hogy először is csinálok egy kis takarítást, és az OMV-t kiszedem a komplikált rendszerből, ami az NFS mountot csinálja.Ahogy írtam nálad valamiért nem megy a hardveres transzkódolás, csak a szoftveres kódolás fut (CPU) erőből és a VGA részt nem veszi igénybe.
Az hogy átadtad a kódolás lehetőségét még nem biztos hogy engedi is a rendszer, utána kéne olvasni OMV és Docker szinten, hogy mik lehetnek az okok, pl. javaslom AI segítség igénybevételét is, nem mondom hogy segít is de irányt mutathat. -
Gabesz87
veterán
Csekkoltam ma, elvileg az LXC konténer, ahol dockerben fut a Plex, látja az iGPU-t, át van adva. Compose file-ba be ios van téve:
devices:
- /dev/dri/card0:/dev/dri/card0
- /dev/dri/renderD128:/dev/dri/renderD128
group_add:
- "44"
- "992"Viszont, itthon azzal kezdtem, hogy azt a problémás Dutton Ranch videót, aminél az akadást, ugrást tapasztaltam, átmásoltam a PC-mre, és hihetetlen módon itt is akad ugyanúgy! De hogy ez mi miatt lehet? Eleve rosszul lett letöltve, vagy rossz a videó, vagy a fene tudja
Mondjuk emlékeim szerint másik videónál is tapasztaltam ugyanezt tegnapelőtt, amikor vidéken voltam. Azt sem értem, hogy ha minden OK a GPU passthrough-al, és remote access is működik, akkor transzkódolásnál miért nem látom a transcode (HW) üzit, ahogy zsolt501 mutatta , szimplán csak transcode üzi van.
Az biztos, hogy először is csinálok egy kis takarítást, és az OMV-t kiszedem a komplikált rendszerből, ami az NFS mountot csinálja. -
enginev3.0
félisten
Mindenhol be van állítva. Ár is ugorja mindenhol. Csak két különböző lehetőség van. És nem tudom miért.
akkor ja, sima elfordítás szerintem is
-
zsolt501
nagyúr
Mindenhol be van állítva. Ár is ugorja mindenhol. Csak két különböző lehetőség van. És nem tudom miért.
Mivel két különböző platformról van szó, így esélyes hogy más a fordítás, esélyes hogy a fordító sem ugyan az volt.
-
forintuser
őstag
Tvn nincs beállítva az automatikus atugras? Van ilyen opció
-
enginev3.0
félisten
Furcsa kérdés. Miért csinálja a Plex azt, hogy Samsung Tv-n az "Intró megtekintése" opciót adja elő. Lejár az a pár másodperc, átugorja az intrót. De a Shield lejátszón "Intró átugrása" lehetőséget adja be. Megnyomom a gombot, átugorja. Tudja valaki miért van ez a két opció?
Tvn nincs beállítva az automatikus atugras? Van ilyen opció
-
forintuser
őstag
Furcsa kérdés. Miért csinálja a Plex azt, hogy Samsung Tv-n az "Intró megtekintése" opciót adja elő. Lejár az a pár másodperc, átugorja az intrót. De a Shield lejátszón "Intró átugrása" lehetőséget adja be. Megnyomom a gombot, átugorja. Tudja valaki miért van ez a két opció?
-
Gabesz87
veterán
Hát, Proxmox-ot üzemeltetni csupán AI alapján azért az eléggé meredek, de te tudod.
Én pár éve üzemeltetek itthon egy Debian alapú Docker kiszolgálót és abban futnak a konténerek. Nulláról én magam építettem fel a rendszert, backupot, konténereket. Inkább utána olvastam mindennek és csak hibakereséshez 1-2 alkalommal nyúltam a Gemini-hez. Jobb ez így, legalább átlátom az egészet, bár igaz így mindennek utána kellett olvasni.Na hát ez az, hogy utána kell olvasni mindennek, kb. mindenhol mást írnak, mindenki máshogy csinálja. És mivel 0 tapasztalatom van / volt a Proxmox-al, így nem lett volna könnyű dolgom. Továbbá nem tudom, mi ezzel a gond, nem Geminit, és nem chatGPT-t használtam, hanem a Claude.ai fizetős verzióját, és szerintem messze jobb, okosabb! Konkrét parancsokkal végigvezetett mindenen, csak copy-paste-elnem kellett. Minden eddigi felmerülő problémát sikerült is orvosolni vele. Úgyhogy én nem látok ebben kivetnivalót.
-
Crvsh3R
senior tag
Hát, Proxmox-ot üzemeltetni csupán AI alapján azért az eléggé meredek, de te tudod.
Én pár éve üzemeltetek itthon egy Debian alapú Docker kiszolgálót és abban futnak a konténerek. Nulláról én magam építettem fel a rendszert, backupot, konténereket. Inkább utána olvastam mindennek és csak hibakereséshez 1-2 alkalommal nyúltam a Gemini-hez. Jobb ez így, legalább átlátom az egészet, bár igaz így mindennek utána kellett olvasni. -
WhiteWalker
nagyúr
Ezek szerint nem lehet
. tobias40: köszi
. Nekem OpenWrt (Luci) van a routeren , annyira nem merültem bele , hogy tud e ilyet egyáltalán , esetleg ha lesz időm vagy kedvem utána járok. Közben megcsináltam , csak piszkálta a csörömet.

-
Gabesz87
veterán
-
Crvsh3R
senior tag
Most sem jó sajnos. Pillanatra megáll a lejátszás és kb. 10 masodpercet ugrik. És ezt folyamatosan, nem csak egyszer. Egy ponton totál megallt, es az iPad totál kiakadt, lefagyott. Kiprobaltam nem Plex-en, hanem tailscale-el kapcsolódva, file explorerbol, SMB megosztásbol lejátszani, androidon, de ugyanúgy akad.
AI szerint:
70% storage/NFS latency
15% OMV VM IO probléma
10% LXC mount probléma
5% egyéb hálózati gond
Igy nez ki a rendszer: OMV VM -> NFS -> PVE host -> bind mount -> LXC
Otthon majd igyekszem analizalni a problémát jövő héten. De a tököm tele már, 2-3 hete van az új setup/server, de még csak folyamatos problémáim vannak. Régen, amíg nem volt a Proxmox, csak az OMV, es a docker konténerek, ilyen gondom nem volt.GPU-t átpasszoltad a Plex LXC konténernek, hogy tudja használni a transzkódoláshoz?
-
Gabesz87
veterán
Most sem jó sajnos. Pillanatra megáll a lejátszás és kb. 10 masodpercet ugrik. És ezt folyamatosan, nem csak egyszer. Egy ponton totál megallt, es az iPad totál kiakadt, lefagyott. Kiprobaltam nem Plex-en, hanem tailscale-el kapcsolódva, file explorerbol, SMB megosztásbol lejátszani, androidon, de ugyanúgy akad.
AI szerint:
70% storage/NFS latency
15% OMV VM IO probléma
10% LXC mount probléma
5% egyéb hálózati gond
Igy nez ki a rendszer: OMV VM -> NFS -> PVE host -> bind mount -> LXC
Otthon majd igyekszem analizalni a problémát jövő héten. De a tököm tele már, 2-3 hete van az új setup/server, de még csak folyamatos problémáim vannak. Régen, amíg nem volt a Proxmox, csak az OMV, es a docker konténerek, ilyen gondom nem volt. -
WhiteWalker
nagyúr
Már saját fiokrol sem lehet? Szomorú
Ezek szerint nem lehet
. tobias40: köszi
. Nekem OpenWrt (Luci) van a routeren , annyira nem merültem bele , hogy tud e ilyet egyáltalán , esetleg ha lesz időm vagy kedvem utána járok. -
tobias40
veterán
Nyilván csak annak adok hozzá aki megérdemli...
Gyerekeim,de alig használják,én csak az ötletet adtam egy ingyenes megoldáshoz,nem azt írtam hogy így kell csinálni!
Amlogic boxokkal CE alatt is működik,nem csak droid alatt...
-
stickermajom
addikt
Nem kell a teljes hálózathoz elérést adni. Csinálsz egy tűzfalszabályt, hogy x IP csak y IP-hez csatlakozhat z porton. Ugyanaz a vége, mintha kinyitnád a portot a net felé, de itt legalább te szabályozod kinek van “nyitva”.
Nekem van plexpassom, de inkább vpnezek ha távolról nézem, nincs kifelé nyitva semmi. -
ACE-
addikt
Mobilról nagy ritkán ha szükséges így használom, de pl. ez TV-n nem megy. Ha másnak adsz elérést a saját hálózatodhoz az meg szerintem elég gázos...
-
ugyes
senior tag
Remote access-el lehet gond? Mert azt irja a szerveren, hogy külső hálózatról bem elérhető. 32400 port forwarding be van allitva a routeren a Plex IP címére.
Olvastam a Plex support ide vágó oldalán, hogy manualisan kell ilyen hibanal megadni nyilvanos portot. De nost ide a 32400-at kéne ugyanúgy megadni, mint amire már van port forwarding?Igen. A Plex cég egy szerverén keresztül kapcsolódtál, áttételesen a saját szerveredhez. Ennek tudtommal max. 2 Mb/s az átviteli sebessége, és ahhoz igazítja a szerver a kimenő jelet, ami a te esetedben HD-ről SD-re átalakítás volt, amelyet a CPU csinált erőből. Plusz a hangformátumot is átalakította.
Ilyen esetben mindig nézd meg, hogy a szervered kívülről elérhető-e. Ha azt írja nem, akkor végig kell túrnod az okát. -
Gabesz87
veterán
Azt a portot kell megadni ott ami ki van nyitva...
Igy elvileg jó talán. Most indításnál nem is transzkodol, közvetlen lejátszás van. Volt ugyan egy kis akadás, állítottam a minőségén le majd vissza eredetire, néztem úgy 5 percig, de egyelőre jónak tűnik, nem akadt.
-
MasterMark
titán
Remote access-el lehet gond? Mert azt irja a szerveren, hogy külső hálózatról bem elérhető. 32400 port forwarding be van allitva a routeren a Plex IP címére.
Olvastam a Plex support ide vágó oldalán, hogy manualisan kell ilyen hibanal megadni nyilvanos portot. De nost ide a 32400-at kéne ugyanúgy megadni, mint amire már van port forwarding?Azt a portot kell megadni ott ami ki van nyitva...
-
Gabesz87
veterán
Olvastam a Plex support ide vágó oldalán, hogy manualisan kell ilyen hibanal megadni nyilvanos portot. De nost ide a 32400-at kéne ugyanúgy megadni, mint amire már van port forwarding? -
Gabesz87
veterán
A kép alapján még NEM BIZTOS hogy HW transzkódolás van, nincs ott a HW transzkód jelzés, a proci amúgy elég erős lehet DE és itt ezen van a hangsúly, hogy a CPU terhelés ilyenkor mennyire magas, illetve milyen magas a meghajtók terheltsége, mert ha fut a háttérben torrent az tud csodát tenni.
valahogy így kéne jeleznie.
Amúgy hibásan kódolt film is tud csodákat művelni.Hogyan tudom biztosra megállapítani, hogy HW transcode megy -e vagy sem? CPU használat amúgy nem magas. Induláskor felugrik olyan 50%-ra, de utana lejátszás során 20% alatt marad (többnyire inkább 10).
Igaz, hogy van vagy 25 torrent a kliensben, de le van korlátozva.
A sebesség 25000/80000 KiB/s up/down.
Meghajtók terheltseget miként tudom csekkolni?@ugyes:
Az mit jelent?
-
ugyes
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
A kép alapján még NEM BIZTOS hogy HW transzkódolás van, nincs ott a HW transzkód jelzés, a proci amúgy elég erős lehet DE és itt ezen van a hangsúly, hogy a CPU terhelés ilyenkor mennyire magas, illetve milyen magas a meghajtók terheltsége, mert ha fut a háttérben torrent az tud csodát tenni.
valahogy így kéne jeleznie.
Amúgy hibásan kódolt film is tud csodákat művelni. -
Gabesz87
veterán
Mit csinál a szerver miközben szaggat? Hw transzkód működik vagy cpu-ból próbálja átnyomni?
Transcode van:
Az a felkiáltójel nem tudom mi lehet az iOS logó sarkában
-
stickermajom
addikt
Következő a problémám. Szerveremet nemrég koltoztettem új HW-re, mondhatni teljesen új. Most egy i3-12100T, 2*16GB RAM konfigon fut Proxmox, LXC-ben a Plex szerver. Az a gondom, amit most tapasztalatok, hogy nem az otthoni hálózaton, másik wifin (ergo nem otthon) tableten játszanék le egy videót, de nezhetetlen. Megáll folyamatosan, szaggat. Dutton Ranch, 1080p, h264 videó. Próbáltam levenni a minőséget, de bem segít. Plex pass van. Kíváncsiságból elinditottam egy másik videót (Marshals) ami ugyanolyan minőség, bitráta, az megy simán. Mi a fenének akad ennyire akkor a Dutton ranch videó?
Mit csinál a szerver miközben szaggat? Hw transzkód működik vagy cpu-ból próbálja átnyomni?
-
Gabesz87
veterán
Következő a problémám. Szerveremet nemrég koltoztettem új HW-re, mondhatni teljesen új. Most egy i3-12100T, 2*16GB RAM konfigon fut Proxmox, LXC-ben a Plex szerver. Az a gondom, amit most tapasztalatok, hogy nem az otthoni hálózaton, másik wifin (ergo nem otthon) tableten játszanék le egy videót, de nezhetetlen. Megáll folyamatosan, szaggat. Dutton Ranch, 1080p, h264 videó. Próbáltam levenni a minőséget, de bem segít. Plex pass van. Kíváncsiságból elinditottam egy másik videót (Marshals) ami ugyanolyan minőség, bitráta, az megy simán. Mi a fenének akad ennyire akkor a Dutton ranch videó?
-
akosos
tag
En a tailscale-t próbálom synology-n, de nem megy.
Vagyis minden működik, az Android telefon látja az otthoni hálózatot, a DSM is a telefont, de a plex ugyanúgy megy mint normal esetben......valakinek működik ez a megoldás? -
tobias40
veterán
Végülis sikerült beállítani (nem volt nehéz)
Aztán mobilnetről próbáltam , nem otthoni wifi hálózaton , akkor írta ki hogy fizessek:tobias40: VPN-nel hogy??
Saját routereden ha tudja a vpn server funkciót akkor futtatsz egy servert(én wiregard server használok) és a távoli eszközön pedig a pl. wiregard kliens-el kapcsolódsz a hazai hálózatodhoz,mintha otthon lennél.
-
enginev3.0
félisten
Végülis sikerült beállítani (nem volt nehéz)
Aztán mobilnetről próbáltam , nem otthoni wifi hálózaton , akkor írta ki hogy fizessek:tobias40: VPN-nel hogy??
Már saját fiokrol sem lehet? Szomorú
-
WhiteWalker
nagyúr
1. plex.tv-ről tudod letölteni a szervert, a kliens meg az adott eszköz áruházából, már ha van hozzá
2. ingyenes amíg csak te használod, ha már más is akarja tőled nézni akkor előfizetés kell hozzá neki, vagy neked plex pass
3. kell regisztrálni
-
tobias40
veterán
1. plex.tv-ről tudod letölteni a szervert, a kliens meg az adott eszköz áruházából, már ha van hozzá
2. ingyenes amíg csak te használod, ha már más is akarja tőled nézni akkor előfizetés kell hozzá neki, vagy neked plex pass
3. kell regisztrálni
Vagy megoldják távolról vpn-el,nálam is így megy..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mármint ha vki távolról akarja használni,ingyenesen
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok.
Support kellene
, most ismerkedemna Plex-szel.
Szóval adott egy HTPC megosztott mappákkal , ezeket kellene streamelni Plexen keresztül.Kérdésem honnan lehet
1: letölteni
2: ingyenes e , vagy csak fizetős opció van
3: regisztráció kell e hozzá?Köszönöm

3. kell regisztrálni
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Support kellene
, most ismerkedemna Plex-szel.
Szóval adott egy HTPC megosztott mappákkal , ezeket kellene streamelni Plexen keresztül.Kérdésem honnan lehet
1: letölteni
2: ingyenes e , vagy csak fizetős opció van
3: regisztráció kell e hozzá?Köszönöm

-
zsolt501
nagyúr
-
Troy66
junior tag
-
spiderpig820
aktív tag
-
zsolt501
nagyúr
Remélhetőleg ilyen nem lesz. Mega.nz-nél pl akiknek 50 gb ingyenes tárhelye van azt nem vették el, de az újabb regisztrálok már csak 15-20 gb-ot kaptak. Valamint ott is volt lifetime plan az marad is, csak közben kivezették az újabb felhasználóknak. Egyébként nagyon korrektek, mert a előző emelés előtt is, sokan vettek szerintem. Megtehetnék, hogy nem szólnak, csak ez az új

enginev3.0 lényegében több évnyi havidíj volt akkor is. Az emelés után még több...Tehát, aki használja, annak megérte, de aki csak kipróbálja annak kevésbé.
Végülis érthető, mert kell a rendszeres bevétel. Aki meg meg venné ennyiért is, ő valószínűleg használná is, ha meg még sem az tiszta haszon nekik. Nekem kicsit több mint 1 éve van, tehát még nem dolgozta le a havidíjat kb

50GB tárhely plexen? Ez nekem új, vagy valamit félreértettem?

-
Troy66
junior tag
Kíváncsi vagyok a meglévők mikor vesztik érvényüket. Ilyet is láttunk már. "Jaj az csak az xy verzióra volt lifetime."
Remélhetőleg ilyen nem lesz. Mega.nz-nél pl akiknek 50 gb ingyenes tárhelye van azt nem vették el, de az újabb regisztrálok már csak 15-20 gb-ot kaptak. Valamint ott is volt lifetime plan az marad is, csak közben kivezették az újabb felhasználóknak. Egyébként nagyon korrektek, mert a előző emelés előtt is, sokan vettek szerintem. Megtehetnék, hogy nem szólnak, csak ez az új

enginev3.0 lényegében több évnyi havidíj volt akkor is. Az emelés után még több...Tehát, aki használja, annak megérte, de aki csak kipróbálja annak kevésbé.
Végülis érthető, mert kell a rendszeres bevétel. Aki meg meg venné ennyiért is, ő valószínűleg használná is, ha meg még sem az tiszta haszon nekik. Nekem kicsit több mint 1 éve van, tehát még nem dolgozta le a havidíjat kb

-
enginev3.0
félisten
Kíváncsi vagyok a meglévők mikor vesztik érvényüket. Ilyet is láttunk már. "Jaj az csak az xy verzióra volt lifetime."
Remélhetőleg pont ezt akarják megelőzni, hogy aki eddig megvette azoknál még lenyelik hogy csak egyszer fizettünk
Innentől meg mindenki fizessen inkább havonta, az hosszútávon jobb bevétel -
stickermajom
addikt
-
enginev3.0
félisten
-
Biga123
addikt
Július 1-től. Most 250USD/230EUR.
Más alkalmazások korábban meglépték ezt. A cél az egyszeri helyett a folyamatos bevétel, mert nagy valószínűséggel inkább havi díjas konstrukciót választja az érdeklődő: az 6EUR/hó (vagy 60EUR/év).
Ez 10-11 év előfizetéssel egyenértékű (pénznem és előfizetés típusa alapján változhat). Kicsit sok, másutt 5 év volt a megszokott.Értem én , más alkalmazásoknál sem tolerálom, meg ezt az egész giga drágulást ami megy, nem fogom fel.
Dec 18, 2019 SaleSubscription €89,99 EUR, én még ennyiért vettem.
-
ugyes
senior tag
Július 1-től. Most 250USD/230EUR.
Más alkalmazások korábban meglépték ezt. A cél az egyszeri helyett a folyamatos bevétel, mert nagy valószínűséggel inkább havi díjas konstrukciót választja az érdeklődő: az 6EUR/hó (vagy 60EUR/év).
Ez 10-11 év előfizetéssel egyenértékű (pénznem és előfizetés típusa alapján változhat). Kicsit sok, másutt 5 év volt a megszokott. -
Troy66
junior tag
Jobb döntés, mintha megszűnne ez az opció. Azért így elég komoly ára lesz, de aki hosszabban tervez vele, annak megérheti. Huh még jó időben vettem, akkor még 119 volt

-
Biga123
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
-
atomstefi
tag
-
Multibit
nagyúr
-
atomstefi
tag
-
DLDKox
aktív tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, távoli eléréssel kapcsolatban.
Plex Pass-om van. Eddig tökéletesen működött külföldről a PLEX telefonon és MAC-en is. Sajnos most egyik sem működik, azt írja, hogy a szerver offline, ami nem igaz, mert a NAS-ra be tudok lépni és az otthoniak nézik a helyi hálón. Még egy érdekesség, hogy a MAC-en amikor kiválasztom a felhasználót és be kellene írjam a pin kódot, akkor a "0'-át nem hajlandó bevenni
. A NAS-t már újra indítottam, de nem javult meg.
Nem csináltam semmit a NAS-al ami miatt nem működik. Van valakinek ötlete, hogyan kéne ezt javítani?
KöszönömNem kerültél CGNAT mögé véletlenül? Nézd meg milyen IP-t kap a routered.
-
atomstefi
tag
A lényeget elfelejtettem: Xpenology 7.2.2. fut a plex server
-
atomstefi
tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, távoli eléréssel kapcsolatban.
Plex Pass-om van. Eddig tökéletesen működött külföldről a PLEX telefonon és MAC-en is. Sajnos most egyik sem működik, azt írja, hogy a szerver offline, ami nem igaz, mert a NAS-ra be tudok lépni és az otthoniak nézik a helyi hálón. Még egy érdekesség, hogy a MAC-en amikor kiválasztom a felhasználót és be kellene írjam a pin kódot, akkor a "0'-át nem hajlandó bevenni
. A NAS-t már újra indítottam, de nem javult meg.
Nem csináltam semmit a NAS-al ami miatt nem működik. Van valakinek ötlete, hogyan kéne ezt javítani?
Köszönöm -
Elemental
addikt
-
ugyes
senior tag
A hírek szerint ez év június 1-től emelkedik a remote plex pass díj 50%-kal (1.99->2.99 usd/hó, vagy 19.99 ->29.99usd/év).
-
Crvsh3R
senior tag
Tegnap hozták meg az új Samsung 4k-s TV-met és feltelepítettem rá a Plex klienst. Ez mellett a Google TV Streamer 4k-n is fent van a kliens, elsősorban ezen nézném az anyagokat, mint eddig.
Olyan furcsaságot vettem észre, hogy van egy anyag, amit ha a TV kliensén játszom le akkor tökéletesen lejátssza, viszont a Streamer kliensén egy bizonyos ponton képhibát generál, mindig. Sőt, a TV kliensén hangosabb az anyag hangereje, nem kicsit. Mindkét kliensen közvetlen lejátszással játssza nem.
Valaki találkozott már hasonlóval? -
MasterMark
titán
A teljes elérési utat nem írom meg, mert egy seed szervert használok, amin van Plex is.
Amelyik jó:
***/files/Sorozatok/Barry.S01.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.DoVi.HDR.H.265.HuN-***/barry.s01e01.2160p.hmax.web-dl.ddp5.1.dovi.hdr.h.265.hun-***.mkvAmelyik nem jó:
***/files/Sorozatok/The.Copenhagen.Test.S01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD%2B5.1.H.265.HuN-***/The.Copenhagen.Test.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD%2B5.1.H.265.HuN-***.mkvDe nincs különbség az elérési útban, nem itt kell keresni a hibát. Nincs hiba, egyszerűen nem ismeri fel a scraper hogy miről van szó. Találatok pontosításánál meg is tudod nézni miért nem találta meg.
-
ColdMan
aktív tag
A teljes elérési utat nem írom meg, mert egy seed szervert használok, amin van Plex is.
Amelyik jó:
***/files/Sorozatok/Barry.S01.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.DoVi.HDR.H.265.HuN-***/barry.s01e01.2160p.hmax.web-dl.ddp5.1.dovi.hdr.h.265.hun-***.mkvAmelyik nem jó:
***/files/Sorozatok/The.Copenhagen.Test.S01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD%2B5.1.H.265.HuN-***/The.Copenhagen.Test.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD%2B5.1.H.265.HuN-***.mkvEz bőven elég.
Én a Sorozatok mappa alá csinálnék minden sorozatnak egy "fő" mappát, és azokba raknám az évad mappákat.***/files/Sorozatok/Barry/Barry.S01.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.DoVi.HDR.H.265.HuN-***/barry.s01e01.2160p.hmax.web-dl.ddp5.1.dovi.hdr.h.265.hun-***.mkv
-
gulyasa
őstag
Amelyik jó:
***/files/Sorozatok/The.Copenhagen.Test.S01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD%2B5.1.H.265.HuN-***/The.Copenhagen.Test.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD%2B5.1.H.265.HuN-***.mkv -
ColdMan
aktív tag
Érdekes probléma.
Találatok pontosítása sem segít?
Beírnád mindkét esetben a teljes elérési utat? -
gulyasa
őstag
Gondolom a tv sorozatok/filmek külön vannak választva mint forrás. A sorozatok esetében csak a sorozat címe legyen a fő mappa, ebben az esetben nekem mindig jól működik, alatta megtalálja az évadokat is stb..
Igen, külön vannak és a sorozat gyűjtemények (több évad) és egy mappában, azon belül évadonkénti mappákban.
Pl. a fent példaként hozott Barry első évadával semmi gondja nem volt, míg a többi három évadot borító, infók nélkül hozza...
X-akta... (átvitt értelemben persze...)
-
captainnemo
senior tag
Helló!
Kis segítségre lenne szükségem a Plex-el kapcsolatban.
Kis zavar van, hogy melyik a helyes út a mappaszerkezet és mappa/fájl elnevezési szabályokban.
Konkrét példákkal szemléltetve, meg tudnátok mondani, mi a hiba?
(A releaser-ek nevét kicsillagoztam)1. eset - nincs probléma, Plex felismeri az anyagot (sorozat évad), borító, infó, tartalom, stb. rendesen látszik:
- Mappa: ...\Barry.S01.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.DoVi.HDR.H.265.HuN-***\
- Fájlok: \barry.s01e01.2160p.hmax.web-dl.ddp5.1.dovi.hdr.h.265.hun-***.mkv2. eset - probléma, a Plex-ben csak az látszik, hogy egy mappa MKV fájlokkal. Nincs borító, semmi infó, tartalom, stb.:
- Mappa: ...\The.Copenhagen.Test.S01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD+5.1.H.265.HuN-***\
- Fájlok: \The.Copenhagen.Test.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD+5.1.H.265.HuN-***.mkvGondolom a tv sorozatok/filmek külön vannak választva mint forrás. A sorozatok esetében csak a sorozat címe legyen a fő mappa, ebben az esetben nekem mindig jól működik, alatta megtalálja az évadokat is stb..
-
MasterMark
titán
Helló!
Kis zavar van, hogy melyik a helyes út a mappaszerkezet és mappa/fájl elnevezési szabályokban.
(A releaser-ek nevét kicsillagoztam)1. eset - nincs probléma, Plex felismeri az anyagot (sorozat évad), borító, infó, tartalom, stb. rendesen látszik:
- Fájlok: \barry.s01e01.2160p.hmax.web-dl.ddp5.1.dovi.hdr.h.265.hun-***.mkv2. eset - probléma, a Plex-ben csak az látszik, hogy egy mappa MKV fájlokkal. Nincs borító, semmi infó, tartalom, stb.:
- Fájlok: \The.Copenhagen.Test.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD+5.1.H.265.HuN-***.mkvHa jól látom ugyanolyan a mappaszerkezet mindkét esetben. Akkor nincs hiba, van amikor nem ismeri fel, akkor kézzel kikeresed hogy melyik sorozat/film az.
-
gulyasa
őstag
Helló!
- Fájlok: \The.Copenhagen.Test.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DD+5.1.H.265.HuN-***.mkv -
akosos
tag
sziasztok!
kis segítséget kérnék, hogyan működne a plex mobilon tailscale-n keresztül otthoni syno nas-ról?
-
KonzolKartel
őstag
Olyan nekem is van, de azt el tudom fogadni, mert olyankor nyomok egy visszát, majd megint rányomok a filmre, és másodjára általában betölti. Itt viszont az van, hogy itt egyetlen almappát sem nyit meg. Az animáció megvan, hogy rányomok, de ennyi.
Közben találtam róla végre valami írást.
Plex finally fixed the Favorite Channels mess that's been breaking on Android and iPhoneA lényeg, hogy az új frissítésben majd javítani fogják. Csatlakoztam a béta programhoz, lejött az új frissítés, és már működik normálisan
-
norbert1998
nagyúr
"Ez a 10/100 RJ45 eléggé meglepő
"
Meglepődtem én is rendesen. Annyira, hogy elsőre meg voltam győződve, hogy rossz az Ethernet-portja (70-80 Mbps-t mértem, nálam 2 Gbps internet van, de ez gigabites szálon fut). A vicc az, hogy nálam a bázisállomásból (aminek 4 RJ45-ös aljzata van) egy 6-os switchen keresztül megy a tévébe, és ha valamiért a tévé indul el először, képes a bázisállomás adott portját lerántani 10/100-ra, aminek okán aztán a további 4 eszköz is, ami a 6-os switchre van kötve, max 10/100-as vonalra kerül
. Vettem basszus más switchet, mert azt hittem, a tplink switch gajdult meg... még akkor sem villant be, hogy a tévén ne gigabites lenne a port... és másik márkájú (D-Link) új switch-csel ugyanezt csinálta, akkor kezdtem el rákeresni, hogy milyen ethernet port van a C5-ben... elképzelheted, milyen érzés volt megtudni, hogy 10/100. Nyugodtan utánanézhetsz, sajnos nem változtat a tényen 
"15 méter gégecső álmenyóban
"
15 méter még nem is sok (nekem 28 méter van, 4 hangsugárzóhoz, és nem nagy a szoba) - de gipszkarton álmennyezetbe minek gégecső? Nekem a gipszkartont tartó rácson hővisszaverő féligáteresztő fólia, majd efölött egy réteg kőzetgyapot van, a kábelek csak rá vannak fektetve a kőzetgyapotra, a függőleges falon pedig széles kábelcsatornában jönnek le, könnyen át lehet őket így húzni... AudioQuest Type2-es kábelek, szintén AQ banándugókkal az álmennyezetbe épített hangszórók és az erősítő oldalán is.A 15 métert úgy értsd, hogy a dolgozóban a PC-től a TV-ig egyetlen szál cső, amiben csak az aktív USB hosszabbító és az optikai HDMI vannak.
Az oka, hogy a gk. szerkezet nem gyári, élben tompa profilokból van, hanem 0,5 vagy 0,75-os acéllemezből élhajlítón gyártva méretre. Így ngyé' volt
Na és itt a gégecsőben jobban bízom. Illetve van nem kevés olyan szakasza, ami vakolatban megy, meg falon keresztül. Nincs szigetelés, az álmenyó oka a rossz állapotú mennyezeti vakolat, meg hogy a gk egyszerűbb és olcsóbb, mint azt a repedező födémet úgy beglettelni, hogy jó legyen. Ebből kifolyólag épp csak 10 centire van a menyótól. Szigetelés sincs benne. Nem akartam, mert felettem nem a mennyezet van. Bár utólag már bánom, annyyit azért nem ér, hogy visszabontsam. -
Aszpirin
támogató
A recsegés valószínűleg a BT miatt van, még nem nyomoztam, melyik eszköz a ludas, de remélem, hogy nem a TV.
Ez a 10/100 RJ45 eléggé meglepő
Lefelé gigabites netem van, megnézem, mit tud. Lehet, hogy jobban járnék, ha megvan az AVR, ha az egész Plex dolgot hagynám, és simán a fő PC menne a film VLC-ben, mert úgyis az össze van kötve a TV-vel egy gigachad optikai alapú long-range HDMI-vel. Vagyis lesz, ha elkészül a dolgozó, remélhetőleg a következő napokban. Ezt amúgy az esetleges videójátékok miatt húztam be a falba. A gond, hogy cserélni hiba esetén szinte lehetetlen lesz. 15 méter gégecső álmenyóban
"Ez a 10/100 RJ45 eléggé meglepő
"
Meglepődtem én is rendesen. Annyira, hogy elsőre meg voltam győződve, hogy rossz az Ethernet-portja (70-80 Mbps-t mértem, nálam 2 Gbps internet van, de ez gigabites szálon fut). A vicc az, hogy nálam a bázisállomásból (aminek 4 RJ45-ös aljzata van) egy 6-os switchen keresztül megy a tévébe, és ha valamiért a tévé indul el először, képes a bázisállomás adott portját lerántani 10/100-ra, aminek okán aztán a további 4 eszköz is, ami a 6-os switchre van kötve, max 10/100-as vonalra kerül
. Vettem basszus más switchet, mert azt hittem, a tplink switch gajdult meg... még akkor sem villant be, hogy a tévén ne gigabites lenne a port... és másik márkájú (D-Link) új switch-csel ugyanezt csinálta, akkor kezdtem el rákeresni, hogy milyen ethernet port van a C5-ben... elképzelheted, milyen érzés volt megtudni, hogy 10/100. Nyugodtan utánanézhetsz, sajnos nem változtat a tényen 
"15 méter gégecső álmenyóban
"
15 méter még nem is sok (nekem 28 méter van, 4 hangsugárzóhoz, és nem nagy a szoba) - de gipszkarton álmennyezetbe minek gégecső? Nekem a gipszkartont tartó rácson hővisszaverő féligáteresztő fólia, majd efölött egy réteg kőzetgyapot van, a kábelek csak rá vannak fektetve a kőzetgyapotra, a függőleges falon pedig széles kábelcsatornában jönnek le, könnyen át lehet őket így húzni... AudioQuest Type2-es kábelek, szintén AQ banándugókkal az álmennyezetbe épített hangszórók és az erősítő oldalán is. -
norbert1998
nagyúr
A Plex szerveren lejátszás közben a jobb felső sarok közelében megjelenő bekarikázott "áram"-jel ikonra kattintva meg tudod nézni, hogy a lejátszásnál mi történik. Mi az eredeti formátum, van-e transzkódolás, és ha igen, mibe. Külön-külön képre és hangra.
Ami az LG C4-et illeti, ha azon futtatod a PLEX klienst: egyáltalán nem mindegy, hogy saját hangszóróin vagy külső hangforrásra játszik le, és ezzel a külső hangforrással hogy van összekapcsolva. Ha HDMI eARC-t-n, akkor egy sztereó külső hangforrás nagyfelbontású LPCM2.0 jelet tud fogadni, a PLEX ebbe kell kódolja. Ha optikai kábelen, akkor az optika nem fogja engedni a TrueHD által megkövetelt nagyfelbontású sztereó LPCM-et, de ettől még nem kell feltétlenül tömörített formátumban átküldje a PLEX. Használj inkábbdigitális Coax kábelt. Tényleg érdemes megnézned, hogy mi történik, kijelzi, amint fennebb írtam.
Mindentől függetlenül, ha recseg a hang, az nem formátum-kérdés, ahogy előttem írták, semmilyen formátum nem okoz recsegést önmagában, ez vaéahol a hardveres lejátszólánc valamelyik elemének hibája lesz (lehet ez akár egy rossz kábel is, sőt, az a legvalószínűbb, tehát nem kell egyből szívhez kapni).Ha tévére akarod telepíteni a PLEX klienst, és a HTPC-t/NAS-t csak szerverként használni, akkor a szűk keresztmetszet az adatátviteli sebesség lesz. Etherneten ne is próbáld, a C4-esnek, (és a legfrisebb C5-ösnek is) még mindig 10/100 Mbps-es Ethernet port van, ami ELVILEG elég kellene legyen, a gyakorlatban viszont inkább 70-80 Mbps (saját tapasztalat, LG C5-tel) lesz a csúcs, vagyis nagyon a határon leszel vele. A WiFi elviekben az LG C4 esetében sokkal jobb, de ott is számít, hogy milyen a rálátása a tévének a WiFi-routerre, a falak, főleg ha lapos szögben éllnak a rádiójel útjába, drasztikusan tudják csökkenteni az átviteli sebességet. Ha az interneted jelentősen gyorsabb, mint 70-80 Mbps (ami manapság igen valószínű), akkor javaslom, telepíts a tévére egy speedtest-et, amivel megméred a WiFi-d sebességét (ha lssabb az interneted, akkor nem releváns mérést kapsz, de ha gyors interneted van, akkor valóban a tévéd WiFi/Ethernet sebességét fogod látni. Megjegyzem, hogy egészen elképesztő, hogy az LG még a 2025-ben megjelent C5-ösökbe is (az én egymillió forintba került tévémbe is) 10/100-as Ethernet-portot tett, ezzel spórolnak baszki, húszéves hálózati technológiával...
Ha majd Atmos kiépítésed lesz, akkor ott úgyis lesz egy rendes AVR, amire a tévét eARC-n kötöd rá HDMI kábellel (figyelj majd arra, hogy egyrészt az AVR tudjon eARC-t, másrészt a HDMI kábel árán ne spórolj, vegyél egy jót, mert a legolcsóbb mediamarktos kábelekkel csak problémák halmazait veszed meg... A lejátszó pedig ne a tévé legyen, hanem HTPC vagy egyéb dedikált lejátszó-hardver, amire tudsz PLEX-klienst (is) telepíteni, és van rajta gigabit-ethernetes port illetve "rendes" WiFi (esetemben ez most egy AppleTV 4K, amin én Ifuse Pro-t használok Plex-kliensként - és ami már kb 10 éves vagy több, de még mindig jobban viszi a nagy bitrátájú stream-eket, mint a 2025-ös LG C5.).
A recsegés valószínűleg a BT miatt van, még nem nyomoztam, melyik eszköz a ludas, de remélem, hogy nem a TV.
Ez a 10/100 RJ45 eléggé meglepő
Lefelé gigabites netem van, megnézem, mit tud. Lehet, hogy jobban járnék, ha megvan az AVR, ha az egész Plex dolgot hagynám, és simán a fő PC menne a film VLC-ben, mert úgyis az össze van kötve a TV-vel egy gigachad optikai alapú long-range HDMI-vel. Vagyis lesz, ha elkészül a dolgozó, remélhetőleg a következő napokban. Ezt amúgy az esetleges videójátékok miatt húztam be a falba. A gond, hogy cserélni hiba esetén szinte lehetetlen lesz. 15 méter gégecső álmenyóban
-
Aszpirin
támogató
Szerintem akkor az lehetett az oka a sikertelenségnek. TrueHD hangot tartalmazhatott a film, és bár nem az a sáv ment volna, nem is engedte lejátszani. Míg, feltételezem, a Samsung csak kizárta a TrueHD hangot, de a többi sávot lejátszotta. Ez lehetett a háttérben? Bár szerintem az LG-nek is ezt kéne csinálnia.
Transzkódoláskor mit csinál a Plex a hanggal az esetemben? Lebutítja valamennyire?
A Plex szerveren lejátszás közben a jobb felső sarok közelében megjelenő bekarikázott "áram"-jel ikonra kattintva meg tudod nézni, hogy a lejátszásnál mi történik. Mi az eredeti formátum, van-e transzkódolás, és ha igen, mibe. Külön-külön képre és hangra.
Ami az LG C4-et illeti, ha azon futtatod a PLEX klienst: egyáltalán nem mindegy, hogy saját hangszóróin vagy külső hangforrásra játszik le, és ezzel a külső hangforrással hogy van összekapcsolva. Ha HDMI eARC-t-n, akkor egy sztereó külső hangforrás nagyfelbontású LPCM2.0 jelet tud fogadni, a PLEX ebbe kell kódolja. Ha optikai kábelen, akkor az optika nem fogja engedni a TrueHD által megkövetelt nagyfelbontású sztereó LPCM-et, de ettől még nem kell feltétlenül tömörített formátumban átküldje a PLEX. Használj inkábbdigitális Coax kábelt. Tényleg érdemes megnézned, hogy mi történik, kijelzi, amint fennebb írtam.
Mindentől függetlenül, ha recseg a hang, az nem formátum-kérdés, ahogy előttem írták, semmilyen formátum nem okoz recsegést önmagában, ez vaéahol a hardveres lejátszólánc valamelyik elemének hibája lesz (lehet ez akár egy rossz kábel is, sőt, az a legvalószínűbb, tehát nem kell egyből szívhez kapni).Ha tévére akarod telepíteni a PLEX klienst, és a HTPC-t/NAS-t csak szerverként használni, akkor a szűk keresztmetszet az adatátviteli sebesség lesz. Etherneten ne is próbáld, a C4-esnek, (és a legfrisebb C5-ösnek is) még mindig 10/100 Mbps-es Ethernet port van, ami ELVILEG elég kellene legyen, a gyakorlatban viszont inkább 70-80 Mbps (saját tapasztalat, LG C5-tel) lesz a csúcs, vagyis nagyon a határon leszel vele. A WiFi elviekben az LG C4 esetében sokkal jobb, de ott is számít, hogy milyen a rálátása a tévének a WiFi-routerre, a falak, főleg ha lapos szögben éllnak a rádiójel útjába, drasztikusan tudják csökkenteni az átviteli sebességet. Ha az interneted jelentősen gyorsabb, mint 70-80 Mbps (ami manapság igen valószínű), akkor javaslom, telepíts a tévére egy speedtest-et, amivel megméred a WiFi-d sebességét (ha lssabb az interneted, akkor nem releváns mérést kapsz, de ha gyors interneted van, akkor valóban a tévéd WiFi/Ethernet sebességét fogod látni. Megjegyzem, hogy egészen elképesztő, hogy az LG még a 2025-ben megjelent C5-ösökbe is (az én egymillió forintba került tévémbe is) 10/100-as Ethernet-portot tett, ezzel spórolnak baszki, húszéves hálózati technológiával...
Ha majd Atmos kiépítésed lesz, akkor ott úgyis lesz egy rendes AVR, amire a tévét eARC-n kötöd rá HDMI kábellel (figyelj majd arra, hogy egyrészt az AVR tudjon eARC-t, másrészt a HDMI kábel árán ne spórolj, vegyél egy jót, mert a legolcsóbb mediamarktos kábelekkel csak problémák halmazait veszed meg... A lejátszó pedig ne a tévé legyen, hanem HTPC vagy egyéb dedikált lejátszó-hardver, amire tudsz PLEX-klienst (is) telepíteni, és van rajta gigabit-ethernetes port illetve "rendes" WiFi (esetemben ez most egy AppleTV 4K, amin én Ifuse Pro-t használok Plex-kliensként - és ami már kb 10 éves vagy több, de még mindig jobban viszi a nagy bitrátájú stream-eket, mint a 2025-ös LG C5.).
-
KonzolKartel
őstag
Nekem van hogy rá nyomok egy filmre és betölt a semmi
Jobb esetben sok másodperc után betölt az adatlapOlyan nekem is van, de azt el tudom fogadni, mert olyankor nyomok egy visszát, majd megint rányomok a filmre, és másodjára általában betölti. Itt viszont az van, hogy itt egyetlen almappát sem nyit meg. Az animáció megvan, hogy rányomok, de ennyi.
-
enginev3.0
félisten
Hali,
esetleg valaki tapasztalt olyat mostanában, hogy bizonyos mappákat nem nyit meg telefonon? Nálunk ez leginkább az "animék" esetében van. Magába az Anime mappába pl. még be tudok lépni, de az ott lévő almappákba már nem. Rányomok, de semmi nem történik. iOS-en, és Android-on is ugyan ez. AndroidTV-n jól működik. A telefonokon töröltem az alkalmazást a hozzá tartozó chace-t.
Nekem van hogy rá nyomok egy filmre és betölt a semmi
Jobb esetben sok másodperc után betölt az adatlap -
KonzolKartel
őstag
Hali,
esetleg valaki tapasztalt olyat mostanában, hogy bizonyos mappákat nem nyit meg telefonon? Nálunk ez leginkább az "animék" esetében van. Magába az Anime mappába pl. még be tudok lépni, de az ott lévő almappákba már nem. Rányomok, de semmi nem történik. iOS-en, és Android-on is ugyan ez. AndroidTV-n jól működik. A telefonokon töröltem az alkalmazást a hozzá tartozó chace-t.
-
boborján2
őstag
Köszi az infókat. Mindenképp figyelembe veszem, amikor végre lecserélem a recsegő BT alapú setupot egy normális Atmos rendszerre. A vezetékelés megvan, mert azt be kellett már rakni a falba, plafonba, meg a subláda. Öhm, és kb ennyi
A C4 elmúlt egy éves, de a fólia még mindig rajta van, merthogy költözik a lakáson belül, ha kész az új szekrény, aztán költözés másik lakásba, ahol azon belül is még költözött pár hete. Mostmár elvileg a végleges helyén van talán
Egy LG CK43 a boldog párja. Tök jól működnek együtt, de a hangátvitel recseg kicsit, mintha <256 kbps mp3 lenne. (Ezért most speciel nem is zavar, hogy még nem megy a TrueHD. De kell majd mindenképp.)Ott valami más gond lesz ,mert egy 256 kbps mp3 az nagyon nem recseg.
-
norbert1998
nagyúr
Köszi az infókat. Mindenképp figyelembe veszem, amikor végre lecserélem a recsegő BT alapú setupot egy normális Atmos rendszerre. A vezetékelés megvan, mert azt be kellett már rakni a falba, plafonba, meg a subláda. Öhm, és kb ennyi
A C4 elmúlt egy éves, de a fólia még mindig rajta van, merthogy költözik a lakáson belül, ha kész az új szekrény, aztán költözés másik lakásba, ahol azon belül is még költözött pár hete. Mostmár elvileg a végleges helyén van talán
Egy LG CK43 a boldog párja. Tök jól működnek együtt, de a hangátvitel recseg kicsit, mintha <256 kbps mp3 lenne. (Ezért most speciel nem is zavar, hogy még nem megy a TrueHD. De kell majd mindenképp.) -
ugyes
senior tag
Szerintem akkor az lehetett az oka a sikertelenségnek. TrueHD hangot tartalmazhatott a film, és bár nem az a sáv ment volna, nem is engedte lejátszani. Míg, feltételezem, a Samsung csak kizárta a TrueHD hangot, de a többi sávot lejátszotta. Ez lehetett a háttérben? Bár szerintem az LG-nek is ezt kéne csinálnia.
Transzkódoláskor mit csinál a Plex a hanggal az esetemben? Lebutítja valamennyire?
Igen, átalakítja egy olyan formátummá, amelyet a lejátszó ismer (a lejátszó mit közöl, mit ismer). Ez általában sima Dolby vagy sztereó. A hang átalakítás, emlékeim szerint továbbra is processzor feladat.
-
enginev3.0
félisten
Tautullit felrakod, akkor látod hogy mi történik
-
norbert1998
nagyúr
N100/150/200/300 szerelt mini pc-k. Vagy ha nagy a gépben szeretnél nagy HDD-ket, akkor SFF gépek 11. generációs vagy frissebb I3-7 intel processzorokkal.
Plex nemcsak távoli eléréskor transzkódolhat, hanem akkor is, ha azt a kapja a lejátszótól, hogy nem képes kezelni az adott média hang és/vagy videó és/vagy felirat formátumát. A te esetedben (LG C4), ha TrueHD a hang, akkor automatikusan transzkódol helyi lejátszáskor is, mert az LG csak külső lejátszóknál képes kezelni a TrueHD kódolást. Azaz a legjobb eredményt akkor érheted el, ha nem a TV Plex lejátszóját használod, hanem egy külső lejátszót, amelyre fel lehet tenni a Plex-et.Szerintem akkor az lehetett az oka a sikertelenségnek. TrueHD hangot tartalmazhatott a film, és bár nem az a sáv ment volna, nem is engedte lejátszani. Míg, feltételezem, a Samsung csak kizárta a TrueHD hangot, de a többi sávot lejátszotta. Ez lehetett a háttérben? Bár szerintem az LG-nek is ezt kéne csinálnia.
-
ugyes
senior tag
Sziasztok!
Régebben volt dolgom még a Plex-szel, de nem volt túl rózsás. PC a lakás túlvégén, 30+ méternyi Cat5e-vel bekötve a TV-től 5 méterre lévő routerbe, amihez a TV 2.4G-s WLAN-nal kapcsolódott. Ez még egy 3D okostévé korszakból származó 3D Samsung tv volt. Fogalmam sincs, milyen kategóriának számított ez a megjelenéskor, de az összeszerelés minősége alapján elég ganaj volt. Bár lehet, hogy ez inkább a gyártó, mint a konkrét modell kategóriájának oka
Mindenesetre, nem volt jó az élmény. Lehetett a TV, az akkori PC, a hálózat, bármi. Ekkor 10-15 GB-os 1080p h264 mkv fájlokról volt leginkább szó. Maradt a pendrive-ra másolgatás, és a harc a minél gyorsabb, de nem méregdrága pendrive felhajtása után. Végül amúgy egy 256-os Blitzwolf lett, 400 MB/s olvasás, 180 MB/s írással.
Tegnap belefutottam egy érdekes, bosszantó jelenségbe. Nos, az a tényállás, hogy egyik rokonommal kb együtt vettünk OLED-et. Ő Samsungos, én Samsung hater, így nekem egy LG C4 jutott, neki pedig valami azzal egy árba kerülő Samsung. Általában az LG jobban pártolja a formátumokat, most máshogy volt. Eddig az volt a lényeg, hogy az mp4-ben letöltött filmeket nem ette meg a TV-nk, de az mkv-kat igen. Na most sikerült úgy összehozni, hogy a négyből kettő mkv-t se játszott le "nem támogatott formátum" miatt, míg neki hibátlanul ment. VLC Ctrl+J alapján a Codec-ek közt semmi furát nem láttam a működő és nem működő filmek között. Oh well. Tárhely nincs másik verziót szerezni, idő nincs Handbrake-et újra beszerezni, paraméterezni, nézzük a Plex-et.
Ezúttal is 20 méter környéki Cat5e-t az ezúttal modern PC és a WiFi6-os Sagemcom F@st szolgáltatói router között, illetve további 5 méter 5G-s WiFi a TV és a router között. A fájl tegnap estére egy 72 Mbps 4K HDR DoVi h265 forrású dolog volt kép oldalról, hang felől viszont csak az ~500 kbps magyar volt. Na ezt gond nélkül, akadozás, glitch és hibák nélkül vitte a tv. Konkrétan hibátlan volt.
Most azon agyalok (több okból is, pl. esetleg leendő Home Assistant, virágbóti kliens, és ezek alapján Plex szerver oldalról is), hogy kéne egy ilyen HTPC/NAS/miegymás. Bár nem tudom, hogy a 70-90 Mbps filmek hibátlan átjátszásához milyen gép kellene. Mi lehet itt a szűk keresztmetszet a jövőben majd vajon?
Lakásfelújítás van, de hosszú távon a PC és a TV is direct LAN kábellel, Cat5e-vel lesz összekötve a Routerrel, 10 és 20 méter környéki hosszon. A kábelek már a helyükön befűzve, de a PC még nincs a helyén, így a TV-hez szánt vezetékbe van dugva. Passmark score-t olvastam, mint "cél", azt a mostani rendszer elvileg 38 ezer pont körül hozza.Mondjuk távoli megnézéshez az internet upload speed-em a limit, mert 1000/40-es csomagom van, és a két szép szememért nem hozott létre újat, nagyobbat a One, szóval ez one... De egyelőre local megjelenítés a cél. Így nem kell pendrive-okkal szórakozni, mint eddig tettem.
N100/150/200/300 szerelt mini pc-k. Vagy ha nagy a gépben szeretnél nagy HDD-ket, akkor SFF gépek 11. generációs vagy frissebb I3-7 intel processzorokkal.
Plex nemcsak távoli eléréskor transzkódolhat, hanem akkor is, ha azt a kapja a lejátszótól, hogy nem képes kezelni az adott média hang és/vagy videó és/vagy felirat formátumát. A te esetedben (LG C4), ha TrueHD a hang, akkor automatikusan transzkódol helyi lejátszáskor is, mert az LG csak külső lejátszóknál képes kezelni a TrueHD kódolást. Azaz a legjobb eredményt akkor érheted el, ha nem a TV Plex lejátszóját használod, hanem egy külső lejátszót, amelyre fel lehet tenni a Plex-et. -
norbert1998
nagyúr
Sziasztok!
Régebben volt dolgom még a Plex-szel, de nem volt túl rózsás. PC a lakás túlvégén, 30+ méternyi Cat5e-vel bekötve a TV-től 5 méterre lévő routerbe, amihez a TV 2.4G-s WLAN-nal kapcsolódott. Ez még egy 3D okostévé korszakból származó 3D Samsung tv volt. Fogalmam sincs, milyen kategóriának számított ez a megjelenéskor, de az összeszerelés minősége alapján elég ganaj volt. Bár lehet, hogy ez inkább a gyártó, mint a konkrét modell kategóriájának oka
Mindenesetre, nem volt jó az élmény. Lehetett a TV, az akkori PC, a hálózat, bármi. Ekkor 10-15 GB-os 1080p h264 mkv fájlokról volt leginkább szó. Maradt a pendrive-ra másolgatás, és a harc a minél gyorsabb, de nem méregdrága pendrive felhajtása után. Végül amúgy egy 256-os Blitzwolf lett, 400 MB/s olvasás, 180 MB/s írással.
Tegnap belefutottam egy érdekes, bosszantó jelenségbe. Nos, az a tényállás, hogy egyik rokonommal kb együtt vettünk OLED-et. Ő Samsungos, én Samsung hater, így nekem egy LG C4 jutott, neki pedig valami azzal egy árba kerülő Samsung. Általában az LG jobban pártolja a formátumokat, most máshogy volt. Eddig az volt a lényeg, hogy az mp4-ben letöltött filmeket nem ette meg a TV-nk, de az mkv-kat igen. Na most sikerült úgy összehozni, hogy a négyből kettő mkv-t se játszott le "nem támogatott formátum" miatt, míg neki hibátlanul ment. VLC Ctrl+J alapján a Codec-ek közt semmi furát nem láttam a működő és nem működő filmek között. Oh well. Tárhely nincs másik verziót szerezni, idő nincs Handbrake-et újra beszerezni, paraméterezni, nézzük a Plex-et.
Ezúttal is 20 méter környéki Cat5e-t az ezúttal modern PC és a WiFi6-os Sagemcom F@st szolgáltatói router között, illetve további 5 méter 5G-s WiFi a TV és a router között. A fájl tegnap estére egy 72 Mbps 4K HDR DoVi h265 forrású dolog volt kép oldalról, hang felől viszont csak az ~500 kbps magyar volt. Na ezt gond nélkül, akadozás, glitch és hibák nélkül vitte a tv. Konkrétan hibátlan volt.
Most azon agyalok (több okból is, pl. esetleg leendő Home Assistant, virágbóti kliens, és ezek alapján Plex szerver oldalról is), hogy kéne egy ilyen HTPC/NAS/miegymás. Bár nem tudom, hogy a 70-90 Mbps filmek hibátlan átjátszásához milyen gép kellene. Mi lehet itt a szűk keresztmetszet a jövőben majd vajon?
Lakásfelújítás van, de hosszú távon a PC és a TV is direct LAN kábellel, Cat5e-vel lesz összekötve a Routerrel, 10 és 20 méter környéki hosszon. A kábelek már a helyükön befűzve, de a PC még nincs a helyén, így a TV-hez szánt vezetékbe van dugva. Passmark score-t olvastam, mint "cél", azt a mostani rendszer elvileg 38 ezer pont körül hozza.Mondjuk távoli megnézéshez az internet upload speed-em a limit, mert 1000/40-es csomagom van, és a két szép szememért nem hozott létre újat, nagyobbat a One, szóval ez one... De egyelőre local megjelenítés a cél. Így nem kell pendrive-okkal szórakozni, mint eddig tettem.
-
ugyes
senior tag
Szia!
Köszi!
Úgy gondolom, ha a mostani AMD PRO A10-8770 R7 elég, akkor elég lesz a 8. gen I5 is.
Bár már keresgéltem, érdeklődtem, a tobias40-nek küldött ajánlást én is megköszönném.#20135stickermajom
Így már leesett, teljesen igazad van.Csak a gondolkodás elindításához: HP EliteDesk G5/G6, HP ProDesk G5/G6, Dell Optiplex, mind SFF méretben és 8th gen I5-től.
Megnézed, hogy milyen kiépítésűek: 2 vagy 4 slot RAM, NVME és HDD helyek száma. Általában berakható egy LF videókártya (pl. Nvidia T1000/T600/T400), ha a HD630-as IGP nem elég (ez van a J4125-ben, ami DS220+, DS225+, stb.-ben van). Vagy 11th gen Ix-re váltasz, mert ott már HD7xx.
Plexnek elég a 16GB RAM. Ha több funkciót teszel rá, akkor lehet több kell.,
Ha a fentiek mini verzióját választod, akkor kisebb a fogyasztás (szerintem csak 5-10W/h-val), de a bővíthetőség is kisebb (az EliteDesk SFF-ben pl. 2 NVME és 2HDD is belefér, lehet nem kell majd külső HDD).
Egyébként, ha csak 1 készüléken nézed/nézitek a Plexet, akkor egy Nvidia Shield Pro és egy nagyobb WD Book is elég, még 4K-ra is.
-
Multibit
nagyúr
-
tobias40
veterán
Jelenleg még a 220+-al is elvagyok,de erre a felhasználásra érdemes fejlesztenem akkor elkezdem,de ez már itt tényleg nagyon off.
Hol van ennek a topic-ja?
-
Multibit
nagyúr
Most egy syno220+-om van és 99%-ban csak itthonról használjuk Plex servernek amlogic lejátszókkal Ce alatt Kodival.
Mivel nagyrészt plazma pana 65vt50-el és full hd-s projikkal használom így eddig elegendő volt a nas,igaz mindíg a legjobb minőséget töltöm le általában mkv-ban.
Ezért kérdeztem mi lenne a jó megoldás mert ha most vennék syno nas-t az a 225+ lenne de annak meg húzós az ára,ezért ha van lényegesen olcsóbb megoldás ami még esetleg erősebb is hardverben akkor lehet azt választanám.
Egyelőre még csak tájékozódom ,nem nézegettem mini pc-ket sem ,majd most az ünnepek alatt..
225+ lenne de annak meg húzós az ára
Főleg, ha azt is nézem, hogy egy relatíve régi CPU-val épült. Sajnos a Syno mindig fillérb...ó volt
-
tobias40
veterán
Fogalmazd meg magadnak, hogy miben kevés a DS425+ ! Mi az, ami miatt cserélni akarod? Amíg ezt nem tisztázod, nincs értelme kérdezni/keresgélni. Ha a DIY felé fordulsz, számits rá, hogy amit esetleg nyersz hw erőben, elveszted a szoftver kényelemben. Ha "ráfüggtél" a Syno DSM-re, hiányozni fog ez-az. Ne érts félre, nem akarlak lebeszélni, én magam is DIY NAS-t használok.
Most egy syno220+-om van és 99%-ban csak itthonról használjuk Plex servernek amlogic lejátszókkal Ce alatt Kodival.
Mivel nagyrészt plazma pana 65vt50-el és full hd-s projikkal használom így eddig elegendő volt a nas,igaz mindíg a legjobb minőséget töltöm le általában mkv-ban.
Ezért kérdeztem mi lenne a jó megoldás mert ha most vennék syno nas-t az a 225+ lenne de annak meg húzós az ára,ezért ha van lényegesen olcsóbb megoldás ami még esetleg erősebb is hardverben akkor lehet azt választanám.
Egyelőre még csak tájékozódom ,nem nézegettem mini pc-ket sem ,majd most az ünnepek alatt..
-
Multibit
nagyúr
Tudsz direkt linket adni amit ajánlanál és legalább annyi a hardvere mint pl. a synology 425+?(lehet megpróbálkoznék egy ilyen "saját építésű nas"-al,mini pc-vel,nem tudom mi a helyes neve.tudom nekem kell telepítgetnem de majd összeszedem az infókat a megfelelő topic-ból.
)
Hogy lássa az ember hogy mi is az annyi?
Ha nagyon off akkor jöhet PÜ-be is.
Fogalmazd meg magadnak, hogy miben kevés a DS425+ ! Mi az, ami miatt cserélni akarod? Amíg ezt nem tisztázod, nincs értelme kérdezni/keresgélni. Ha a DIY felé fordulsz, számits rá, hogy amit esetleg nyersz hw erőben, elveszted a szoftver kényelemben. Ha "ráfüggtél" a Syno DSM-re, hiányozni fog ez-az. Ne érts félre, nem akarlak lebeszélni, én magam is DIY NAS-t használok.
-
dm1970
aktív tag
Egy brand SFF gép: azokon van vagy 8 db USB, amelyek többsége ugyan 5 Gb/s, de az is elég. Ha kell az átalakítás, akkor 11th vagy felette Intel processzor. Ha nem vagy csak néha, akkor 8th–10th gen. Utóbbiak olyan 70-80eFt az apróban. Legfeljebb veszel bele még 8 GB memóriát a gyári 8 GB-os mellé, ha tutira akarsz menni.
A hétköznapi NAS-ok többsége max. Intel 10th gen Celeron, újonnan jelentősen drágább. A 4 meghajtós ARM-es NAS-ok (amelyek 4K, DV, TrueHD, stb. + felirat esetén elhasalnak transzkódban) is drágábbak. Fogyasztásban lesz több, kb. 5–10 W/h-val.Szia!
Köszi!
Úgy gondolom, ha a mostani AMD PRO A10-8770 R7 elég, akkor elég lesz a 8. gen I5 is.
Bár már keresgéltem, érdeklődtem, a tobias40-nek küldött ajánlást én is megköszönném.#20135stickermajom
Így már leesett, teljesen igazad van. -
ugyes
senior tag
Tudsz direkt linket adni amit ajánlanál és legalább annyi a hardvere mint pl. a synology 425+?(lehet megpróbálkoznék egy ilyen "saját építésű nas"-al,mini pc-vel,nem tudom mi a helyes neve.tudom nekem kell telepítgetnem de majd összeszedem az infókat a megfelelő topic-ból.
)
PÜ ment.
-
tobias40
veterán
Egy brand SFF gép: azokon van vagy 8 db USB, amelyek többsége ugyan 5 Gb/s, de az is elég. Ha kell az átalakítás, akkor 11th vagy felette Intel processzor. Ha nem vagy csak néha, akkor 8th–10th gen. Utóbbiak olyan 70-80eFt az apróban. Legfeljebb veszel bele még 8 GB memóriát a gyári 8 GB-os mellé, ha tutira akarsz menni.
A hétköznapi NAS-ok többsége max. Intel 10th gen Celeron, újonnan jelentősen drágább. A 4 meghajtós ARM-es NAS-ok (amelyek 4K, DV, TrueHD, stb. + felirat esetén elhasalnak transzkódban) is drágábbak. Fogyasztásban lesz több, kb. 5–10 W/h-val.Tudsz direkt linket adni amit ajánlanál és legalább annyi a hardvere mint pl. a synology 425+?(lehet megpróbálkoznék egy ilyen "saját építésű nas"-al,mini pc-vel,nem tudom mi a helyes neve.tudom nekem kell telepítgetnem de majd összeszedem az infókat a megfelelő topic-ból.
)
-
ugyes
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy HP mini amd apu-s gépet használok ppex szervernek. Nagy gondok nincsenek vele, de néha=néha már rakoncátlankodik. Gondolkodom a cseréjén. Ehhez keresek ajánlásokat. Az igények. Csendes, kis fogyasztás, A mostani gépben a rendszer SSD mellet egy 500-as winyón és 3 db külső winyón vannak a tartalmak. Tehát szükségem lenne egy újabb konfigra, ami tudja fogadni a winyókat. Használt vonal is érdekel, de az újtól sem zárkózom el. Jó lenne max 100e-ből megúszni.
Mit ajánlanátok.K dm
A hétköznapi NAS-ok többsége max. Intel 10th gen Celeron, újonnan jelentősen drágább. A 4 meghajtós ARM-es NAS-ok (amelyek 4K, DV, TrueHD, stb. + felirat esetén elhasalnak transzkódban) is drágábbak. Fogyasztásban lesz több, kb. 5–10 W/h-val. -
stickermajom
addikt
Hívhatod kiscicának is, attól még definíció szerint jelenleg is egy NAS-t használsz.
Hálózati adattárolást végzel vele. -
dm1970
aktív tag
Pedig jobb ha megszokod a kifejezést, mert mindenképpen NAS lesz, a kérdés csak hogy OEM vagy DYI.
N150 minipc fronton is nézz szét, bár a jelenlegi helyzetben olcsó az sem lesz.Mint írtam:
"Jelenleg egy HP mini amd apu-s gépet használok ppex szervernek. Nagy gondok nincsenek vele, de néha=néha már rakoncátlankodik."
Anno az amd platformot sem ajánlották, mégis több éve nyúzom gond nélkül.
Nem látom mit nyernék, ha NAS lenne. -
stickermajom
addikt
Pedig jobb ha megszokod a kifejezést, mert mindenképpen NAS lesz, a kérdés csak hogy OEM vagy DYI.
N150 minipc fronton is nézz szét, bár a jelenlegi helyzetben olcsó az sem lesz. -
Biga123
addikt
Nas nál sokszor korlátozott az USB-s lemez (sok a szívás vele).
-
Bence01
tag
Szia,
Inkább egy HP vagy Dell microPC-t javasolnék 8.gen i5-től felfelé, olcsóbb mint a NAS és marad a megszokott oprendszer. NAS-ban működne az usb-hub de a sebességet is eléggé korlátozza. -
dm1970
aktív tag
Szia!
A NAS-tól idegegenkedem. Ahogy írták árban sem biztos, hogy belefér, bár a használt piacon nem nézelődtem. Ha mégis NAS lenne, megoldást jelenthet a 3 db külső winyóra egy USB elosztó, mert nem találtam olyan NAS-t, amin lenne minimum 3 USB. -
boborján2
őstag
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy HP mini amd apu-s gépet használok ppex szervernek. Nagy gondok nincsenek vele, de néha=néha már rakoncátlankodik. Gondolkodom a cseréjén. Ehhez keresek ajánlásokat. Az igények. Csendes, kis fogyasztás, A mostani gépben a rendszer SSD mellet egy 500-as winyón és 3 db külső winyón vannak a tartalmak. Tehát szükségem lenne egy újabb konfigra, ami tudja fogadni a winyókat. Használt vonal is érdekel, de az újtól sem zárkózom el. Jó lenne max 100e-ből megúszni.
Mit ajánlanátok.K dm
NAS-t ajánlok. A következő kérdés, hogy DIY, vagy out-of-box?
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok.K dm
-
Patice
nagyúr
Üdv,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Windows 10 pc-n Plex média szerver fut, tartalom hozzáadva, látszanak a mappák, tartalommal.
A beállítások-plex otthon alatt készítettem felügyelt fiókokat a családtagok számára. A fiókok beállításánál a könyvtárak fül alatt mutatja, hogy az hozzáféréssel rendelkezik a movies, series mappákhoz. Mellette a média fül alatt viszont azt írja, hogy semmihez nem adtam hozzáférést.
A beállítások-könyvtár hozzáférés kezelése menüben azt írja, hogy nincsenek hozzáféréssel rendelkező ismerősök. A családtagok profiljait hozzá sem tudom adni, nem adja ki a kereső (a családtagok ugyanazzal az email címmel vannak bejelentkezve a plex alkalmazásba, mint én), így náluk semmi tartalom nem látszik a library fül alatt, bár a szerver és a mappák látszódnak.
Mi lehet a probléma?
KösziRestart?
-
udna999
tag
Üdv,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Windows 10 pc-n Plex média szerver fut, tartalom hozzáadva, látszanak a mappák, tartalommal.
A beállítások-plex otthon alatt készítettem felügyelt fiókokat a családtagok számára. A fiókok beállításánál a könyvtárak fül alatt mutatja, hogy az hozzáféréssel rendelkezik a movies, series mappákhoz. Mellette a média fül alatt viszont azt írja, hogy semmihez nem adtam hozzáférést.
A beállítások-könyvtár hozzáférés kezelése menüben azt írja, hogy nincsenek hozzáféréssel rendelkező ismerősök. A családtagok profiljait hozzá sem tudom adni, nem adja ki a kereső (a családtagok ugyanazzal az email címmel vannak bejelentkezve a plex alkalmazásba, mint én), így náluk semmi tartalom nem látszik a library fül alatt, bár a szerver és a mappák látszódnak.
Mi lehet a probléma?
Köszi -
Csari93
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni T9 Zeroten androidos mediabox és Plex app viszonyában.
Évek óta megvan az említett eszköz, boldogan használtuk a Plexet. Mindig is akart frissíteni, de valahogy sosem sikerült neki egész mostanáig, egy-két héttel ezelőttig. Lefrissült és azóta teljesen használhatatlan távirányítóval. A gombokkal nem lehet mindenét operálni valamiért, mintha sz*r lenne a skin, nem látszik mi van épp kijelölve, nem minden elérhető. Kurzor módban pedig nem lapozza az UI-t, meg lejátszás közben nem aktiválja az alsó sávot, így egy borzalmas gyötrelem a használata, össze-vissza kell váltogatni a módokat és talán eljutok oda ahova szeretnék, de inkább használhatatlan.
Más is találkozott ezzel? Egér rádugása megoldaná? Vissza lehet valahogy csinálni a kezelést?
Köszönöm! -
boborján2
őstag
Nekem pont a plex csitti fitti felülete jön be
Nekem meg nem, ez van nem vagyunk egyformák.
Illetve akár jó is lehetne, de nekem ez sok ami már lenni akar. Ami a legjobban zavaró , az a karakterek apró mérete.
-
Biga123
addikt
Csak az utolsóra reagálva...
Nagyon sokan használják csak a DLNA miatt vagy azért ,hogy kodival összefűzzék.
Nekem csak arra kell hogy a dlna streamben a megfelelő magyar cimeket adja át az eszközöknek, a többi része nem érdekel. Nekem pl. dlna+vimu player a favorit családnak meg jellyfin.
Hát nekem a Kodi felülete nem jön be , dlna ra meg plex után biztos nem mennék vissza.
Nekem pont a plex csitti fitti felülete jön be .
Imádom hogy, pl egyből meg tudom nézni ki volt a filmbe és miben játszott még, kapásból a TVn. De akkor hajrá.
-
boborján2
őstag
Csak az utolsóra reagálva...
Nagyon sokan használják csak a DLNA miatt vagy azért ,hogy kodival összefűzzék.
Nekem csak arra kell hogy a dlna streamben a megfelelő magyar cimeket adja át az eszközöknek, a többi része nem érdekel. Nekem pl. dlna+vimu player a favorit családnak meg jellyfin.
-
Biga123
addikt
Bocs a képminőségért !
[kép]A plexet nem , de a plex DLNA-t szinte naponta használom. Létezik olyan beállítás ami ezt az őrületes mennyiségű sallangot kiszedi belőle?
A cél az lenne ,hogy ha a plex DLNA-n kereszül felmeszem másik appban a filmek mappát akkor ezekből ne legyen egy sem , vagy nagyon max 1db ,ami jelen esetben az "All Filmek".
Plex DLNA t nem használok, de ha opció másik DLNA szerver , akkor ha felraksz egy Szerviio-t akkor abban gyönyörűen testre szabható.

Szvsz plexet amúgy sem a dlna miatt használunk
Nincs is benne túl sok beállítási lehetőség. -
boborján2
őstag
Bocs a képminőségért !
[kép]A plexet nem , de a plex DLNA-t szinte naponta használom. Létezik olyan beállítás ami ezt az őrületes mennyiségű sallangot kiszedi belőle?
A cél az lenne ,hogy ha a plex DLNA-n kereszül felmeszem másik appban a filmek mappát akkor ezekből ne legyen egy sem , vagy nagyon max 1db ,ami jelen esetben az "All Filmek".
-
blakey
titán
-
ugyes
senior tag
Nem tudom. Korábban csak 8 nyelv volt, a nagyok. Most van dán, cseh, stb. Lehet engem nem tartanak megbízhatónak.
Mindegy. Valaki más is kérhetné. Vagy az idő megoldja. -
Troy66
junior tag
Hm, nem tudom az elég furcsa. Mennyire jellemző ez, hogy nem szeretik a fordítást? vagy sok plusz gondjuk van vele? Vagy lehet a frissítés karbantartás a gond, hogy azt is "vállalni kellene"?
-
boborján2
őstag
Lehet küldeni kell nekik egy kis pénzecskét és akkor majd megengedik fordítani
Mostanában úgyis nagyon megszerették ha csipog a számla.
-
zsolt501
nagyúr
-
ugyes
senior tag
Megjött a válasz: Your request to add Hungarian to the project Plex Client Service was declined
Indoklás nincs mellékelve.
Ha valaki más is megpróbálná, nekem 2x nem jött össze. -
zsolt501
nagyúr
Ez jól hangzik, ahogy nézem Google TV aplikáció esetén már nincsennek annyira szó hosszára megkötések, mert tudja görgetni a szöveget ami jó dolog.
-
zsolt501
nagyúr
De, éppen ez van folyamatban. Az első kört elutasították, de azóta mégis lett cseh és svéd nyelv is, amely szintén sokat várakozott.
Ha elfogadják utána lehet (közösségi) fordítani, mint eddig. Azt gondolom sokan sok időt és energiát beletettek a fordításba, de új alkalmazás és a nyelvi részt is újrakezdték (a korábbi szövegfordításokat nem emelik át majd).
A fordítás(ok) itt ellenőrizhetők, módosíthatók.Épp néztem hogy a Google TV-re írt fordítást 100%-ra jelzi, hát ezt azért nem jelenteném ki hogy 100%-os a fordítás inkább olyan 95%-ra tenném, de már el lehet benne igazodni nagyjából, a szerver oldali fordítás esetén is inkább 90%-ra tenném a fordítást, pláne az újabb funkciók esetén hiányos ez.
-
blakey
titán
Több, mint 10 évig fordítottam a Plexet, több eszközre is, a PMS-t is, aztán valamit változtattak és leálltam vele. Majd újra belenézek, hogy mi a helyzet, mert előtte a jogosultságokat is tisztázzák, bárki nem fordíthat.
-
ugyes
senior tag
De, éppen ez van folyamatban. Az első kört elutasították, de azóta mégis lett cseh és svéd nyelv is, amely szintén sokat várakozott.
Ha elfogadják utána lehet (közösségi) fordítani, mint eddig. Azt gondolom sokan sok időt és energiát beletettek a fordításba, de új alkalmazás és a nyelvi részt is újrakezdték (a korábbi szövegfordításokat nem emelik át majd).
A fordítás(ok) itt ellenőrizhetők, módosíthatók. -
enginev3.0
félisten
Gemini fél perc alatt lefordítaná nekik, aztán meg csak át kéne nézni, de biztos vagyok benne hogy találnának olyan embert aki ingyen átnézi nekik, csak egy fórum bejegyzés kéne tőlük, az összes többi nyelv esetén ugyanez.
Szóval nem értem hogy 2026ban hogy lehet hogy valami nincs még a világ legtöbb nyelvén
-
Troy66
junior tag
Van 2+1 teóriám:
1.: Látják, hogy pici kis hazánkból hányan Plexelnek, és nem vagyunk benne az ingerküszöbben a többi nyelvhez képest
2.: A magyar szavak és mondatok túl hosszúak ahhoz, hossz szépen kiférjenek az adott helyen az alkalmazásban (mondjuk erre lehet megoldás).
+1.: Nem csípnek minket, és szívatásból betartanak (esetleg a korábbi app fordításával kapcsolatos rossz emlékek miatt).
Segíteni pedig úgy lehet, hogy elkezdjük ostromolni őket, hogy adjanak magyar nyelvet."Segíteni pedig úgy lehet, hogy elkezdjük ostromolni őket, hogy adjanak magyar nyelvet."
Vagy felajánljuk a segítséget a fordítás elkészítésében? Vagy ilyen nem merült fel?
-
zsolt501
nagyúr
Van 2+1 teóriám:
1.: Látják, hogy pici kis hazánkból hányan Plexelnek, és nem vagyunk benne az ingerküszöbben a többi nyelvhez képest
2.: A magyar szavak és mondatok túl hosszúak ahhoz, hossz szépen kiférjenek az adott helyen az alkalmazásban (mondjuk erre lehet megoldás).
+1.: Nem csípnek minket, és szívatásból betartanak (esetleg a korábbi app fordításával kapcsolatos rossz emlékek miatt).
Segíteni pedig úgy lehet, hogy elkezdjük ostromolni őket, hogy adjanak magyar nyelvet.Ilyenekre én is gondoltam, az hogy mi a valóság salynos eléggé homályos sajnos.
-
kis.zsolt
aktív tag
Van 2+1 teóriám:
Segíteni pedig úgy lehet, hogy elkezdjük ostromolni őket, hogy adjanak magyar nyelvet. -
zsolt501
nagyúr
-
ugyes
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
20245 - 20101
20245 - 20101 20100 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256-512SSD,Vil.bill, Új akku Új töltő,
- Fehér Gamer PC: i7-4790K / 32GB DDR3 / Dual RX 570 / Alpenföhn AIO / CM Elite 690 / 750W GLS mehet!
- Lenovo Ideapad Pro 5 16", AMD Ryzen 7 8845HS, 32GB RAM, 1TB SSD, 1 ev Lenovo Premium Care garancia
- Dell Vostro 3590 i5-10210U/16GB DDR4/ 2x240gb SSD /magyar bill/kiválló akku
- 65" LG OLED65C41 4K UHD 120Hz HDR10 OLED TV eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 1TB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5253, 97% AKKSI
- Dell 7430 2in1 360 áthajtós touchos! i7-1265U 16GB 512GB FHD IPS 1 év gar
- AKCIÓ! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Vagy marad a magas ár

Vicc részemről.
. Nekem OpenWrt (Luci) van a routeren , annyira nem merültem bele , hogy tud e ilyet egyáltalán , esetleg ha lesz időm vagy kedvem utána járok.

A sebesség 25000/80000 KiB/s up/down.
Az a felkiáltójel nem tudom mi lehet az iOS logó sarkában

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főleg, ha azt is nézem, hogy egy relatíve régi CPU-val épült. Sajnos a Syno mindig fillérb...ó volt