Új hozzászólás Aktív témák
-
NEISSE
tag
thx a választ
Annyi gondom hogy pl GPU 880mhz-en olyan mint egy riva tnt2 videokártya akko lehet nem is érdemes húzni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Whiskys #8093 üzenetére
Nem. Amire cserélném a helyedben, az HD3850. Driverek meg jók, vígan játszok a 2600pro-mmal már hónapok óta.
NEISSE: olyat nem igen fogsz találni, a tuning recept egyszerű, alkalmazd az amd gpu clock tool 0.7 -es progit, azzal tudod húzni. Ha kifogyott a szufla, megpróbálkozhatsz vmoddal. Ezek elött javaslom olvasd el az első hozzászólást.
-
mestery
csendes tag
valaki hasonló konfiggal mint ami nekem van elidula assassin creed?
mert nekem nem. felvillan egy felirat Download update information
ozt visszarak az asztalra
szerintem driver v. win.
haver szerint kevés a ram ez igaz de akkor is elidulna. -
NEISSE
tag
Sziasztok ha tudtok Asus EAH 2600XT DDR3 PCE 1.4ns Hynix -re vmi tuning biost akko küldjetek köszi....
Amúgy alapjáraton 25 Fok hajtáskor 40fok környékén megy. -
Whiskys
csendes tag
Helló!
Megéri lecserélni egy msi 8600gt-oc-t sapphire hd2600xt gddr4-esre?
Vannak már normális driverek az atihoz?A válaszokat előre is köszönöm!
üdv: Whiskys
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma #8085 üzenetére
Én kipróbálnám szívesen, potival tudom állítani a feszt és még jó a multim is, de hamarosan eladom szegényt és nem akarom tönkrevágni az utolsó pillanatban.
Látom az ATi és a Sapphire passzolgatják a labdát, de nem is csoda, hogy az ATi nem foglalkozik BIOS frissítéssel, mert az általuk alkotott ref BIOS-t a VGA gyártók a saját ízlésük szerint pofozgatják, abszolút kártyafüggők.
A Sapphire meg ebben a 2600 szériában látványosan nemtörődöm politikát folytat. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Májsztró #8083 üzenetére
Szeretném megvárni, amig megerősítenek abban hogy ez így frankó. Nekem működik.
Viszont ha nem olyan RAM van a karidon, mint nekem, akkor 3D alatt szénné fog fagyni a géped, amikor 904MHz-re rakja a frekit... Először nézd meg AGCT-vel, hogy bírja-e.
Ha igen, saját felelősségre odaadom a bios file-t. (flashelés xp alól winflash 2.0.0.2 vagy dos alól Atiflash)
mod: még most vacilálok, hogy 857 feletti magfrekit beleflasheljek-e, így is gyári hűtéssel qrva meleg lesz (eddig 69°C volt a max.... most csak a FUR render felkuldte 1 perc alatt 73-ra), illetve ha tényleg nem emelkedik a fesz és/vagy 857es limit igy is bejátszik, szét fog fagyni...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #8077 üzenetére
Sajna nem tudom megnezni (par honapja a kb. 20kV kinyírta a multim) de a homerseklet a karinak 39°C-ra esik vissza 2D-ben, origi biossal 42°C körül ment. Az MVKtechen a srác szintén fogyasztás-csökkenésről számol be, bár lehet a freki csokkentés elsősorban az oka. Mégegyszer nem nézed meg?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8075 üzenetére
A f@szt nem.
Ezt nézd.
PCIe Sapphire HD2600XT 256Mbyte gDDR3 (valszeg Qimonda)
bios-> 800/700/1,20v [link]
bios-> 857/904/1,25v [link]
Az eredeti biossal nem mértem, valószínűleg megegyezik az elsővel (3D ugyanaz) Az első a gyerek modositott biosa, amiben a powerplay dolgokat beleirta. A második, amiben én módosítottam a 3D órajeleket meg a feszt.... nos?
mod: a masodiknal elqrtam, nem neztem a max dolgokat, nos ott a hőm. max 73°C, a venti 55%.... gyári hűtés.
(flashelés xp alól volt, átírás után rabit-tal a checksumot helyrehoztam)
ATI VGA BIOS information
----------------------------------------------------------------
PowerPlay state 0: 600MHz/700MHz/1.20V/boot
Performance level 1
: 600MHz/700MHz/1.20V
Performance level 2
: 600MHz/700MHz/1.20V
PowerPlay state 1
: 110MHz/700MHz/1.05V/Overdrive
Performance level 1
: 300MHz/700MHz/1.20V
Performance level 2
: 857MHz/904MHz/1.25V
PowerPlay state 2
: 800MHz/700MHz/1.25V/UVD
Performance level 1
: 800MHz/700MHz/1.25V
Performance level 2
: 800MHz/700MHz/1.25V
Memory type
: DDR3
-
robag83
csendes tag
mi a tapasztalatotok hd2600pro karival abit nf7 alaplapban? tényleg ütköznek, nem megfelelően működik benne a vga?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #7704 üzenetére
Irtam megint az ATi-nak, hogy a Sapphire azt irta anno, hogy ha nekik elérhető BIOS frissites, akkor kiteszik az download szekcióba.
If there's an updated bios that fixes certain bugs, sapphire will put it on
their website for download.ATi válasza:
We do apologize but we have never supported video bios updates. If this is what Sapphire recommends then you will need to contact www.sapphiretech.com for further support.
Na MOST ezzel megyek Sapphire-hoz, hogy ne "füllentsenek"...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8070 üzenetére
Nem lehetne aztat bekapcsolni valahogy? Ti értetek a ruszki oldalk turkálásához...
Visszagondolva asszem úgy írtam át a biost, hogy a powerplay minden sorában (asszem 6 volt), együtt a feszkó értékekkel, meg elötte volt még egy sor feljebb az órajelekkel, de feszkó értékek nem voltak mögötte. Ezek után 800/800 -on járt a karim.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8068 üzenetére
Módosul az, minden értéket átírod, asszem 4-5 helyen szerepl a két órajel adat, akkor az lesz az órajel, de ettől független a progik látsztra régi orajelet írnak, holott teljesítmény megemelkedett. Mondjuk ezután kicsit instabil lett a kari, valamint a visszaflesseléskor egy ideig még ati ahrdvert sem látott a gépben egyik flesselő progi sem. Egyébként winflashel csináltam az első flashelést.
-
-
bodazo
tag
Sziasztok
Van egy Xpert Vision HD2600XT-ém 512mb memóriával, és az lenne a gondom hogy van benne hiper memoria ami kiterjeszti a memória menyiséget 1GB-re, de viszont erre nincs szükségem ki lehet ezt valahol kapcsolni. -
fagy53
nagyúr
Az új ATT szívat egy kicsit, ha 3D alkalmazást indítok " szabálytalan hozzáférés az ATT exe-hez egy bizonyos memória címen" hibaüzit nyom ki 0.5s-ként és lassan teleírja az asztalt, de az alkalmazás megy tovább rendesen.
Visszatettem az előzőt, azzal semmi baj.
Nekem nem jött be a béta! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
robag83 #8060 üzenetére
Ha már karit veszel, keress egy 2600Pro-t GDDR3 rammal, elég sokkal gyorsabb mindkét általad mutatott karinál. És árban kb. ugyanannyi, mint a ddr2-es verzió. (A pro-k ált. mennek XT órajelén) Ha tuning is érdekel, nézz 2600XT-t azok ára is már jól lecsúszott.
A procit meg megkéne húzni, hamár nf7 lapban van, mert már kevés lesz.
-
robag83
csendes tag
hello
azt szeretném tudni, hogy mit érdemesebb vennem.Sapphire Radeon HD 2600 Pro 512MB DDR2, 128bit vagy pedig egy Sapphire Radeon x1650pro 512mb ddr3 (ha igaz, lehet hogy ddr2es)? Főleg játékra kellene, amin az újabbak is elmennek valahogy. Barton 3000+ proci abit nf7 alaplap.
köszi -
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8055 üzenetére
Nem is rossz. Tényleg csak egy bizonyos tartomáynban fagy a kártya. Nálam 860-880-ig. Viszont 925-öt simány viszi.
Most szerintem lefuttatok egy 3dmarkot terhelésként. Remélem elbírja.
Így szerintem hagyon a vmodot egyenlőre, elég szpen tuningolható. Aztán lehet hogy majd még kereslek.
-
barnam_
nagyúr
904Mhz-ig megy vmod nélkül, felette már kell.
Nálam bios-ban 1.25V van, a valós az 1.27V, bár vmod után kicsit nőtt az alapfesz, most 1.3V körül van, hiába pucoltam le 96%-os alkohollal az ellenállást.
Tudok segíteni vmodban, kérdés hogy tudod-e melyiket kell grafitozni. Mert én nem tudomSzerk.: a bios-nak nincs köze hozzá, mennyi feszt kap a gpu, én átírtam a gpu feszt a biosban 1.35V-ra, de maradt 1.27V-on.
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8053 üzenetére
Érdekes. Akkor lehet hogy az volt a gond hogy lépésenként húztam...
Na majd teszünk egy próbát. Egyébként elméletben Sapphire bios nagyobb feszt ad (1,25 vs 1,2) szal lehet hogy majd próbálgatom azzal is. Amúgy vmoddoltál ezekhez az eredményekhez? Ha igen akkor segíthetnél nekem is egy kicsit.
Plíz!
-
Acta@
csendes tag
válasz
barnam_ #8050 üzenetére
Respect!
Szép eredmény! Nekem AGCT-vel húzva is behal amint 857 fölé akarom tenni (kivéve első alkalmat, nemtom mi volt akkor más... asszem olyan 900-is bírta). Fekete képernyő és csend...
szerk.:fura egyébként, de a legjobb BIOS-nak eddig a HIS 2600PRO bizonyult. Most is az van rajta. A te kártyád biosát próbáltam még, de azzal nem sikerült ilyen eredményeket kicsikarni belőle
-
Acta@
csendes tag
válasz
lacarally #8028 üzenetére
Először szerimtem próbáld meg az ATI Catalyst Control Centerben a Display Manager fülben érzékeltetni a kártyával a TV-t a Detect Displays gombbal. Ha így nem jó akkor lehet próbálkozni driver frissítéssel (erre találsz linket itt bőven). De lehet hogy a TV a ludas, azon kéne állítani valamit.
-
barnam_
nagyúr
Igen, hardveres ok miatt nem megy 857 MHz felett, pontosabban a vga bios-a tehet róla. Ezt át lehet hidalni, ha AMD Gpu Clock Tool 0.7-el tuningolsz.
Sajnos a mag továbbra is fagy 857 mhz felett.
Nem mintha láttam volna működő 2600-ost efelett
Pedig nálam 1Ghz-n ment a gpu -
Acta@
csendes tag
Hoppá!
Kicsit jól sikerült a BIOS tuningom. 1.4-es ramokkal 1692Mhz.
És stabil. Előtte 1602-nél volt a vége. Sajnos a mag továbbra is fagy 857 mhz felett.
Nem mintha láttam volna működő 2600-ost efelett. Szerintem hardveres korlátozása van.
Mindenesetre gyanús...
-
fagy53
nagyúr
-
Májsztró
addikt
válasz
bolcsodal #8043 üzenetére
hát elindul , igen , de sok hasznom nincsen belőle
Volt már olyan akinek a ramot sikerült 850 fölé tennie ? meg magot is sikerült normális tuningnak alávetni ? Vagy mi ez ,hogy 800-nál vége a memnek , meg a mag se megy olyan sokat
Vagy a gyári órajelek miatt lehetnek ezek ?
-
DRB
senior tag
válasz
barnam_ #8042 üzenetére
Nálam megy a tuning is, de csak a szokásos 857MHz-ig a GPU, ha tovább akarom húzni, szétesik a kép, de nem sötétül el vagy fagy le. A memóriát meg csak 800-ig engedi, ha fölé teszem visszaugrik 700-ra, vagy a már elöbb beállított 800 vagy az alatti alatti értékre.
kép
A GPU-Z mutatja pontosan, hogy ilyenkor mennyire állítja be(850/792). -
barnam_
nagyúr
lassan vált át 2D-ből 3D-be Ettől HD2600-nál nem kell tartani, mert ez nem kezel külön 2D és 3D módot
Képhibát se tapasztaltam, UT3 gyönyörűen megy 1024*768 maxon.(#8039) stevve: Nem a .NET a hiba, fenn van az 1.1 és a 2.0, SP nélkül. Az a vicc, hogy amíg nem töröltem le a drivert, gond nélkül ment a CCC a 8.3-al. Most hogy újraraktam, nem megy...
Amúgy van új ATT és úgy nézki a HD3800 mellett a HD2600-t is támogatni fogja.
-
jss
aktív tag
Körülbelül mennyivel jobb a 2600xt a gef 5700 ultra-nal?
Megy -e a 2600 xt-vel a Farcry 1680 * 1050 -en full beállításokkal? -
barnam_
nagyúr
válasz
BIZ0906 #8033 üzenetére
A CCC-t gond nélkül leszedte, de a driver uninstallnál én is hibaüzenetet kaptam.
-
Májsztró
addikt
melyik az eddigí legjobb driver ? Asszem nekem még a 7.x-ből van fent valami , hátha van jobb is
-
Atapi
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben lecseréltem az alaplapomat egy gigabyte ep35c-ds3r deszkára, egy intel 965ös laprol. A konfig többi része változatlan maradt: e6400 proc, 2*1GB geil ram, asus hd2600xt vga. A lapcserével egybekötve ujratelepitettem a rendszeremet is, és most csodálkozva tapasztalom, hogy ugyanazokkal a beállitásokkal cs 1.5 d3d-ben elég haloványan produkál. Ezalatt azt értem, hogy a megszokott konstans 100fps fogja magát, és le-le esik akár 50-60fpsre is, és nem értem ez mitől lehet. Opengl-ben megvan a 100fps fixen, régen d3d-ben is megvolt, még egy 945ös lap+630+x700+2*512ram konfiggal is, de szerintem még a régi 2.8as dcerkával is, egy 9600as radeonnal....
Valakinek van esetleg ötlete, hogy mi okozhatja a jelenséget? xp sp2 rendszerről lenne szó, driverfrissitésekkel már probálkoztam. Nem tudom mennyire ebbe a topicba tartozik a kérdés, de szerintem valami vga körüli dolog lehet elkenődve, csak nem tudom mi, persze lehet hogy tévedek...
Ötleteket, segítséget előre is köszönöm!üdv
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah. Szűnnap. Biztos mindenki szavaz. Vagy kiszavaz. De egymást.
8.3 tapasztalatok: golyós tesztem egy hangyányit gyorsabb, de codok továbbra is kifagynak a gépen. Majd írok atinak áemdének és a mikulásnak... (utóbbinak csak h. ha majd erretéved, tej helyett fröccs várja majd) - nem mintha eddig kapott volna bármit is-
Uff beszéltem, ritka informatív hozzászólást tettem.
-
sereeff
aktív tag
Hali! :-) Vasárnap szünnap?
-
BIZ0906
aktív tag
8.3-as drivert probáltátok már uninstallozni? Display Drivert nem szedi le nekem nálatok is ezt csinálja? egy hibá ír ki ha jol emléxem ezzel kapcsolatban de lehet, hogy tévedek jvtoolsal törőltem a drivert és utánna felraktam a 8.2-est az megy simán. Mi lehet a baj?ati2evxx.dll
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
norbi0401 #8020 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki másik AGP-s gépben, ha nincs vidd vissza, hogy nézzék meg. (esetleg BIOS-ban kikapcsolhatod az AGP Fast Writes-ot (ha engedélyezve van), ATi megoldások nem szokták szeretni)
Szerk.: Remélem a 8.1 megoldja a gondot, erre nem gondoltam.
Szerk. 2: Az nVidia hivatalosan nem támogatja az nForce 3-at Vista alatt, szedd le a 18-as nForce drivert, egyébként is egy beta szutyok.
-
finest
addikt
-
norbi0401
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy vista-n egyáltalán nem ismeri fel a videókártyát.
Ma raktam fel a vista-t, leszedtem a legújabb nvidia chipset drivert( nvidia nforce v18.07) és a 8.3 vista-s drivert.
Első lépésben felraktam a nvidia drivert és utána a vga drivert.
A vga-ra azt írja ki szabványos grafikus adapter, processzor típusa: Ati atombios, 8bit, az összes elérhető grafikus memória 16Mb.
Próbáltam a 7.1-es driverrel is de azzal sem müködik, manuális módon is próbáltam de úgysem müködik nem ismeri fel, hogy 2600XT.
Melyik driverrel próbáljam?
Ja és agp-és a videókártya.
Köszi szépen előre is minden segítséget. -
kavicssli
addikt
válasz
VaniliásRönk #8017 üzenetére
Tehát akkor a GDDR4es a hosszabb panel...na mindjárt utánna olvasok de nem nagyon találok róla infót
-
kavicssli
addikt
Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy...láttam olyan képeket amiken a 2600XT nek iszonyat hosszú panelen csücsül...de vannak olyanok is amik kcsin..ezeknek van valami szerepe hogy nagyobb illetve kisebb?
-
DRB
senior tag
A legújabb Media Player Classic - Homecinema. MPC HC v1.1.0.0
Ehez már van magyar nyelvi kiegészítés is. -
finest
addikt
8.1-es hotfix kell neked, ezt a drivert telepítsd!.
-
dreco1
csendes tag
Üdv !
Segítség kellene. vettem egy HD2600 Xt 256 Mb ddr3 (AGP) karit. Saját driverlemezzel telepítés után a gép újraindul, majd a teljes felállás után resetel. Manuálisan az innen kinézettek szerint telepítem a drivert, akkor nem kapcsol ki, de a catalystot telepítvén azt mondja nem talál ati eszközt és kilép. Valami ötlet ?
ASUS P4P800E-Deluxe, 3.0 GHz Intel proci, 1 gb. ram 400 W. táp.
köszi !
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #8007 üzenetére
Nálam a ciripelés kiment a hangkari analóg részén keresztűl az erősítőre is (és magából a tápból is kihalattszott), hacsak nem ment folyton a gépen a prime95... Cseréltem árában deltára (3K
), most semmi zaj nem megy ki a gépből.
Szal ilyen vidkarival rendelkező embernek jóformán mindegy milyen tápot vesz, csak legyen védelme.
mod: valszeg rossz szériát foghattam ki, aminek egyik trafóját nem megfelelően gyártották le...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azok az FSP tényleg tudnak annyit, de ez egy probléma is velük, többbel találkoztam, ami sípolt, ciripelt a terheléstől függően, mikor a gép nem csinált semmit. Tápot kelett cserélnem deltára, mert még külső ellenállással terhelve sem tudtam elég nagy terhelést jelenteni fsp számára, hiába kétmagos proc, stb. nem eszik 200W-ot sem a komplett gép.
-
Acta@
csendes tag
válasz
Gyuri27 #8000 üzenetére
Kösz a segítséget. Egyébként teszteket próbáltam minél többet olvasni, csak attól tartok hogy nem tükrözik 100%-ban a valóságot. De remélem igazuk van. A 8x-os pcie-től azért féltem, mert a cf és sli rendszereket mindig csúcskategóriás gépeken futtatták, nehogy bármi visszafogja, ott meg mindig 16-osat használtak. Mindenesetre
-
coderman
csendes tag
Sziasztok! Milyen tápegység kell egy 2600xt-nek? Egy 400 wattos codegen elviszi ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anime filmek és sorozatok
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Ingatlanos topic!
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest