Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mulika2 #14096 üzenetére
Hát... a Deer eléggé üldözött márka, bár ha új, akkor még jó eséllyel ennyit le kellene adnia. Nem lehet, hogy kevés Voltot ad le? Sajnos nekem ez az egy tippem volt, még talán a kártyán a memóriára gyanakodnék, de remélem, más is hozzászól és csak kiderül a hiba oka.
-
-
válasz
fagy53 #13977 üzenetére
Ez badarság... az AVIVO converter csak konvertál, az UVD segít...
ez az, ami átveszi a műveletek elvégzését a CPU-tól. Így pedig épp, hogy a VGA számít igazán, mert ha nem veszi át vagy csak kevésbé, akkor lőttek a támogatás elnyeinek is.
fzoli15: Benéztem, de az is simán vinni fogja, az UVD ugyanaz bennük.
Ettől függetlenül az a DDR2 elég csúnyán néz ki.
-
válasz
tzsolesz #11604 üzenetére
Sokszor ilyenek miatt lassabb az ATI. A forrásokban meg elrejtenek dolgokat, amikre az nV kártyák odafigyelnek és teljesen más úton is járhatnak, mint az ATI-s kártyák futás közben. Érdekes cikkek születtek erről, de sose fogják elismerni. Talán ezért van az, hogy a Crysis motorja olyan drasztikus változásokon megy át a kieg megjelenéséig, hogy szinte mindent átoptimalizálnak, hogy játszható is legyen végre. Gondolom, ez nV főnökeinek nem nagyon tetszik, de remélem, valóban élvezhetőbb lesz és talán akkor végig is tolom
-
válasz
modern5 #11391 üzenetére
Ezt szerettem én is a 2600XT-ben. FarCry fullon 1440-ben HDR-rel csak a kezdet volt, aztán jöttek a shader 3-mas játékok és mindent simán lehetett játszani. Assassin's Creed, UTIII, stb. Mindemellett jó a fogyasztása, melegedése sem halálos és HD-t is támogat hardveresen. 8600GT-ről ennyi szépet nem tudnék elmondani.
-
válasz
modern5 #11347 üzenetére
Buta hiba.
Az ember meg csak fogja a fejét utána, amikor kiderül. Viszont kis igazítás:
A letölthető AVIVO nem arra hivatott, amit írtál, hanem enkódolni lehet vele. elvileg a VGA-t használja, de gyakorlatilag a 3850-nl és a HD 2600XT-vel sem csinált semmit a GPU-val, viszont cserébe CPU-ról egy 4.5GB-os meg2-t negyed óra alatt 1GB-os Divx kompatibilis mpeg4-be tömörít.
Azért örülök, hogy már minden megy, maradjon is így! -
válasz
VaniliásRönk #11297 üzenetére
De azt sem írtam, hogy használom. annyit írtam, hogy az tartalmazza az ffdshow-t is.
A beállítás sem volt kérdés... na mindegy, ezen nem veszünk össze
-
válasz
VaniliásRönk #11276 üzenetére
Tévedsz.
(nem tudom, mi alapján szűrted le
)
Mivel nem szeretem a Windows install körüli hajcihőt, inkább rendben tartom és nem rakom újra havonta, ráadásul alapból szeretem optimalizálni, "tisztán" és rendezetten tartani a gépet, ami szintén a hosszú windows élet mellett szól. a K-lite nem csesz szét semmit. A packok közül még ez a legértelmesebb, csak jól kell telepíteni, konfigolni. (amúgy én nem használom, de kevébé hozzáértőknek ajánlani szoktam, mert ennél sokkal rosszabbak is vannak.). Ez olyan, mint a Windows. Értelmesen használva jó lehet. -
válasz
modern5 #11272 üzenetére
Attól még nem feltétlenül a kártya a hibás, hogy egy 720p-s filmnél a CPU használat 100%. Elég gáz, de nem a VGA hibája. Másrészt nem minden lejátszó és codec fogja alapból kihasználni a VGA hardveres HD támogatását.
Egy megoldás: [link]
Aggregátor: A K-Lite tartalmazza az ffdshow-t
Az biztosan nem lehet baj.
-
válasz
elfelejtette #11090 üzenetére
Érdekes, HerrZ-nek igaza van a blend-del kapcsolatban. Akkor viszont nem értem, hogy a PI mit művel, hogy elszáll :S
-
válasz
elfelejtette #11076 üzenetére
Az bizony baj...
-
válasz
VaniliásRönk #10976 üzenetére
bizony, én annak idején még 20 körül vettem a 2600-amat. Szörnyű.
-
válasz
TomBoy1986 #10969 üzenetére
Értem, akkor nézek egy jó hűtt a topikjában. Nagyon meg voltam elégedve a 2600XT-vel, de annyira jó vétel volt ez a 3850, hogy nem hagyhattam ott.
17K volt.
Kösz a tippeket -
válasz
stevve #10966 üzenetére
2.5 GHz eddig
. Nagyon jó ez a ref. Sapphire hűtő is a 3850-en. 50%-os fordulaton tartva 46 fokos idle és 60 fokos terhelés alatt. Ezt nevezem. Kíváncsi leszek, ha "csilla" kezelésbe veszi, mennyiben változik. A CPU-t nem nagyon merem igazán megrángatni, mert Brisbane és a valós hőmérsékletéről nem tudok semmit, ráadásul gyári hűtő van rajta.
-
válasz
VaniliásRönk #10965 üzenetére
Addig fel lehet tolni?
Akkor nekiis állok azonnal...
-
Annyira be gfxchilla-ztam tegnap, hogy egy Sapphire 3850 vásárlás is bejött a képbe, így a 2600XT-nek már nem mutattam be chilla--t
Elég látványos a különbség a 2 kártya között... csak egy gyors 3trémark06-ra futotta, de abban az eddigi négyezer valamennyiről majdnem nyolcezerre ugrott. Persze itt már a procilimit is kijött, így is, hogy a 4000+ -omat 2300-on járatom. Nem vagyok a tuningnak nagy híve, jó ez így nekem
Játékok alatt is egyértelműen jobb... nem kicsit, nagyn. -
Egy érdekes dolog:
XP alatt a 2600XT alaphőmérséklete 46 fok volt és terhelve 60-65. Vista alatt a sok grafikai cucc miatt már 50-54 az alap, viszont a max. is 65-70 fok lett! Ezt vajon minek köszönhetem?
Vista? Driver?Furcsa...
Mindenesetre ma kaptam egy GFXChilla-t és este ki is próbálom, mennyit jelent ennek a kártyának.
-
válasz
stevve #10835 üzenetére
Kicsit nagynak tűnik ez nekem...
Egy Asus M2N-E SLI alaplapon [link] a VGA-tól távolabbi PCI-E foglalatban van egy tvkártya, neh lehet, hogy zavarná az Accelero S1-et? Túl kevés hely maradna a hőnek távoznia, venti meg már végképp nem férne oda.Akkor ez felejtős, azt hiszem.
Nincs gond a gyári Sapphire hűtéssel, de kicsit zavar, hogy ez lett a ház leghangosabb hűtője.Esetleg egy GFX Chilla? Az vékonyabb. 138 x 215 x 33 mm helyett csak 115 x 161 x 20 mm venti nélkül. Persze drágább is kicsivel. Így lenne értelme passzívan használni, hogy ott egy másik kártya? Végülis a ház oldalán ott egy 9 centis venti és még van pár benne. Eh, nagy dilemma.
-
A Sapphire HD 2600XT hűtőmet lehet, hogy lecserélném egy Accelero S1 Rev. 2-re. Ezzel kapcsolatban érdekelne saját tapasztalat, aki már próbálta, használja, hogy mennyi a különbség fokban mérve a gyárihoz képest?
-
Nem próbáltam még azt, hogy nincs új win felrakás pl. CPU cserénél, de én bármilyen alapvető komponens cseréjénél hasznosnak tartanék egy reinstallt, VGA- esetében pedig ATI - nV váltás esetén mindenképp. A meghajtóroncsok csak lassítanak, rontanak az oprendszer állapotán.
Nyilván memóriabővítésre vinyócserére nem vonatkozik -
válasz
Zolee11 #10729 üzenetére
Szerintem nem így van, mert VGA-ból nem lehet egy ATI és egy nV is a gépben... legalábbis el nem tudom képzelni, hogyan lehetne lekezelni. Épp ezért akadnak össze a driver-eik is szerintem. A CPU csere után is kell egy reinstall. Max akkor él a dolog, ha ATI-ATI váltás történik, mert akkor a driver ugye ugyanaz. Nem tudom, jól gondolom-e, de ennyire nem egyszerű szerintem, hgy az nV driver-t fennhagyom. (olyat se hallottam még, hogy egy agp és egy pci kártya egyszerre lenne a gépben... teljesen más az egész, a BIOS-ban is csak annyit jelent, hogy melyiket használod)
-
válasz
tzsolesz #10710 üzenetére
ez csak példa volt, nem kell mindenhová, de sok olyan profi ház van, amiben hátul, oldalt és fent is van, sőt!, van, ahol több is van ezeken a helyeken. Nekem pl. van elől befelé, hátul, oldalt és fent is, de ezek együtt nem olyan hangosak, mint a CPU és VGA ventije és nyáron is csak kb. 23 fok van a házon belül. Engem a hang nem zavar, inkább a hőmérséklet leszorítására megyek.
Itt egy jó példa:
[link] -
válasz
fatal` #10706 üzenetére
Ha leveszed az oldalát, az csak ronthat rajta legtöbb esetben, mert akkor abszolút (Abszol út
) megszünik a levegő keringése. Max. akkor érheti meg levenni, ha egy szobaventit odateszel, hogy lefújja a hőt. Ráadásul így nagyon porosodik és ez nem feltétlenül csak esztétikai gond. Pormacskás lesz minden hűtő rövid idő után, ami pedig hatásfokcsökkenéshez vezet.
Ha hűteni akarsz, akkor a ház elejébe egy beszívó ventit, hátulra egy kifelé szívó ventit tegyél. Vannak nagyon halk és jól hűtő ventik, a hangosodás mininális lehet. Érdemes lehet moddolni kicsit az oldalán, tetején még plusz kifelé szívókkal.Viszont az a 45 fok tökéletes hőmérséklet alapon.
-
Sajnos a driverek uninstall-ja nem szed le mindent, ez okozhat később galibát, ezért ajánlott a Driver Cleaner. Nem nehéz a használata. Egy listából ki kell választanod az nVidia cuccokat (vagy egyben az egészet) és mehet a menet. Reboot után meg mehet fel az új driver.
gyiku:
A 2600-nál már 128 bites memóriavezérlő van, míg a 780IGP és a HD 2400 is csak a felével rendelkezik. Sokkal gyorsabb és nem tudnának együttműködni. Ezért van az, hogy a 2400, 3470, 3450 megy vele, a többi viszont nem. -
válasz
BabLeWeS #10601 üzenetére
A ház oldalát levenni egyenlő a hűtés végével. Ez az első, amit nem javasolnék senkinek. Inkább a házba pakolni ventiket. Jól kialakított keringéssel nem ér fel a szobaventi. Télen meg ablakba rakni...
Ráadásul ha leveszed a ház oldalát, akkor hetente takarítani kell, mert a por, kosz belep mindent és tovább ront a hűtésen.Arról meg még sose hallottam, hogy a hőmérséklet emelkedésével egy GPU jobban teljesítene... akkor nem is kellene hűteni, ha így lenne
-
válasz
cnckane #10440 üzenetére
Akkor sajnos nem tudom, mi lehet, nem találkoztam még a problémával személyesen...
A játékra: valószínűleg normális, de gondolom a 7600GT ( nem PCI-E? ) sem produkálhat túl sok FPS-t max-on.
A Fastwrite-nak elvileg be kellene lennie kapcsolva, főleg, ha a BIOS-ban be van, de az AGP-s karit nem ismerem, hogy a driver mit csinál vele.
-
-
-
válasz
downnola92 #10311 üzenetére
A többi hardvertől is függ, de bőven elég... 200-at sem éri el, ha nincs tele ventikkel, neonnal a ház.
-
-
válasz
Zolee11 #10055 üzenetére
Nekem is Sapphire van.
Ha rendesen ki van tisztítva, D3D9 alatt hamar felmegy a hőmérséklet 60 fokra, de egy óra után is annyi marad. Amikor pedig klépek, pár másodperc alatt gyorsan esik a hőmérséklet és kb. 10-15 s múlva már az alap 45-ön van. szerintem ez korrekt és annyira nem melegszik ahhoz képest, mikori kártya. -
válasz
Zolee11 #10015 üzenetére
Akkor marad a kánon!
Már megijedtem, hogy csak nálam nem megy akkora felbontásban semmi, amikor már a 256-ot túllépné. Persze ezt nem néztem vagy mértem ki, csak tapasztalás...Az tetszik a legjobban, hogy AGP-set szinte már nem is lehet kapni 512 alatt, pedig oda aztán plána nem kell
fagy53, akkor a RaceDriver GRiD nem képviselteti magát nálam egy ideig -
válasz
tzsolesz #10013 üzenetére
Hatalmas textúráknál és memóriaigényes dolgok felhúzúsa esetén nem árt az 512 MB, ez igaz. De megy annyira jól 2600 alatt a Cod4, hogy feltegye az ember 1600x1200 fölé? /Nem játszottam vele./
Nekem eddig elég volt a 256 MB, kb. 1440-ben játszok mindent.
Tényleg érdekes, mert eddig szinte kánonnak számított, hogy ebben a kategóriában, ahol a HD2600 van, még nem kell 512 MB, de ez mégis megdől?
-
válasz
Zolee11 #9995 üzenetére
Pedig ez tényleg egyszerű és ha a kábel, a tv is jó, akkor mennie kell a Catalyst-on belül. Ha rá van duga és látja a tv-t, akkor elvben kellene adnia a klón, kiterjesztett és egyéb módokat a felismert megjelenítőn jobb klikkre. Nincs eldugva sem.
Ezt az nVidia sokkal jobban megbonyolította, mint az ATI.A tv-t rendesen felismeri? driver-frissítés esetleg?
-
Crysis, NFS PS és társai eléggé el lettek baltázva, hogy mást ne mondjak. Inkább akkor ott a Hellgate, Assasin's Creed, jobb RTS-ek, tele effektekkel, stb. Azoknak is nagyon szép a grafikájuk, azok is igénylik az erőforrásokat, mégsem hal meg minden vas alattuk. Sajnos óvodás szintű lejáratás és így árbevétel növelés megy ma nV és AMD között. Főleg nV az, aki addig rontja a kódot, amíg az övén még szépen fut, az AMD-n meg már akad. Erre jön még a játékgyártók mai divatolása, hogy a konzolos játékokat minél kevesebb kódolással akarják átrakni PC-re, aminek nagy fokú optimalizálatlanság, bugok tömkelege lesz a vége.
Nem jó ez így a népnek... -
válasz
LALA_kiraly #8483 üzenetére
RivaTuner-ben lehet állítani a ventit is, monitorozásra is jó, nézd meg azzal.
mestery:
Ugye te sem hiszed komolyan, hogy a videokártya bekapcsolja a gépedet, amíg nem figyelsz? -
Nekem is a 8.3 telepítésével jöt elő a probléma.
Szerintem az a baja, hogy a .NET 2.0 első megjelenésekor rendelkezésre álló osztálykönyvtárakat használtak benne, amik közül lehet, hogy 1-2 felül lett ddefiniálva a javításokban, SP-bn. Ezek a .NET frissítések vagy a Win upate-tel vagy akár más programokkal is felkerülhetnek. Persze ez csak gyanú, lehet ezer más oka is. Fejleszt szemmel én hasonlóra fogadnék -
válasz
bolcsodal #8427 üzenetére
Én is inkább váltottam, mint tovább erőlködtem volna AGP-vel. Jobban jársz mindenképp! Persze anyagilag sem kell elszállni, mert alaplap, CPU, VGA, Mem (attól függ, kinek-milyen van) kijön már 60 körül és lesz egy olyan konfig az ember kezében, amivel már lehet kezdeni valamit és AGP-snél sokkal jobb.
-
Amikor tápot kerestem régebben, bementem egy boltba (nevét szándékosan nem amlítem, mert nem lejáratni akarom őket, de én oda többet nem megyek)és kérdeztem, hogy FSP van-e. Mondta a srác, hogy ők itt kipróbálták az FSP-t és inkább ne vegyem meg, mert a Codegen sokkal jobb és olcsóbb is
Na akkor hagytam ott őket végleg... gondolom ezért adnak el sokat Codegen-ből, simán rásózzák mindenkire.
-
válasz
tothzoltan #8375 üzenetére
Érdekes, mert a Sapphire elég halk pedig.
Aktív+passzív alatt mire gondoltál? Ilyet nem ismerek. Van egyébként pár, GFX Chilla, Zalman VF900-asa, Accelero Sx (nem tudom pontosan melyik megy rá, az S1 vagy S2).
-
válasz
Alex123 #8373 üzenetére
Nem ismerem a játékot, sajnos.
Az ilyeneket, mint Antialiasing, meg hasonló élményfokozók (AA, AF kifektetik) nem fognak segíteni, mert ez a kártya nem szereti ezeket. Leveheted minimumra vagy inkább kapcsold ki ezeket. Az árnyékok, víz (már ha egyáltalán ven benne iylen
), decals, meg legyen medium és próbálgsd ezeket variálni, hogy mindig csak egy értéket változtatsz meg. Ha megy és nem akad, akkor az marad, jöhet a következő paraméter. Így ugyan időigényesebb, de egyszer kell csak megtenni úgyis.
CCC-ben én az alkalmazásra szoktam mindent hagyni, a teljesítményt meg félúton használom. (bár nem tudom, esetedben ez számít-e valamit). -
AMD-ből X2 4000+, 4400+ már elég neki, Intelből meg kb. egy E4300 lehet, ami már kihajtja. A választás szerintem mindegy, hogy AMD vagy Intel. Persze, ATI-nál nem láttam még olyat, hogy CF-ready vagy nem valami.Én AMD mellett döntenék - főleg ára miatt, de ez szubjektív kicsit
-
-
Elég érdekes teszt éredekes eredményekkel... Meg kell jegyezni azonban, hogy AA és AF be volt kapcsolva a játékokban, ahogy a cikkben írják is. Az látszik, hogy ez a kártya nem szeretei ezeket, de nélkülüük elég látványos lehet a gyorsulás. Az azonban meglepő, hogy a 8800GTS 320MB-os verzióját megszorongatják, ha ketten összeállnak.
-
válasz
barnam_ #8358 üzenetére
A venti nem nyomja ki sajnos a port, hanem azt is rányomja a bordákra és mivel azok fedve vannak, szép porcicák gyűltek össze a venti és a borda között főleg, de eljebb, a borda lamellái között is találtam gócokat. Ha a műanyagot nem is veszi le az ember, a nagyobb bandát ki lehet szedni a venti és a borda közül.
-
A 2600 AGP-s vonala sajnos nem sikerült a legjobban szoftveres támogatás terén, de én, bár nem AGP-s az enyém, jobban meg vagyok elégedve, mint az előző 7600GT-mel. Persze kinek-kinek, most pl. kellemesen csalódtam, hogy az Assasins Creed bekonfolta magát 1440-re majdnem maxra (már amennyit lehet állítani a játékban) és gyönyörűen megy. Az Avivo pedig lenyűgöző
-
válasz
Devildriver #8161 üzenetére
Kompatibilitási problémák nem lesznk vele, nekem is ilyen alaplapban van. A kártya jó, a 350W pedig bőven elég, meg sem közelíti azt az összteljesítményt majd a gép, amit a tápod tud.
bolcsodal
Ja, akkor nem egy hotfixről beszélünk. Én eddig egyet használtam 7.11 idején, de az nem külön driver volt, "csak" hotfix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest