- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodman73
aktív tag
Van egy Bambu P1S-em és munka mellett szeretnék egy kis apró pénzt keresni vele, kis fizetés kiegészítés. Hol érdemes hirdetni a portékákat? Itt aprón majd meghirdetek pár dolgot, ezen kívül?
-
5leteseN
senior tag
Készítettem egy hatlapfejű csavar tekerő generátort. Paraméterezhető, minden mérete külön beállítható. https://makerworld.com/en/models/1104436
Ne nézzétek a kódot, nem vagyok programozó
KrAt
veterán :Szerintem kiszáradnak a "pókok" a filából!
Kíváncsi vagyok, +Szurkolok![ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz
Reggie0 #49798 üzenetére
Csináltam gyorsan egy PA tesztet, az szerintem nem néz ki rosszul:
Ellenben a retract teszt az elég ocsmány lett (végig pókhálós volt, csak amikor felszedtem, akkor szétszakadt, persze előtte nem fotóztam le
):
Első réteg viszont szerintem szép:
Most beraktam szárítóba a filamentet, szárad holnapig, aztán majd újrapróbálom
[ Szerkesztve ]
-
NF-
junior tag
Készítettem egy hatlapfejű csavar tekerő generátort. Paraméterezhető, minden mérete külön beállítható. https://makerworld.com/en/models/1104436
Ne nézzétek a kódot, nem vagyok programozó
Nintendo friend code: SW-6329-0332-2133
-
válasz
tepenzed #49804 üzenetére
Ez csak akkor veszélyes, ha valami extra fűtés is van a dobozban. Egyébként logikus, hogy önmagában az asztal hőmérséklete, ami az A1 mini esetén csak 80 fok, az nem fog tudni tartós 40 fok feletti hőmérsékletet elérni a belső térben. Az A1 már izgalmasabb, hiszen ott 100 fokig fűthető az asztal és az képes simán 40 fok fölé fűteni a belső teret. Saját tapasztalat.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
Nincs a dobozon belül. A fűtött téren kívül vagy hátra vagy alulra szokták tenni az elektronikát. Egyedül a motorok illetve a hotend elektronika az ami erősen kapja a hőt, de a motorok bőven bírják, a hotendnél pedig van annyi hűtés hogy ne menjenek tönkre.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
5leteseN
senior tag
A gyárilag zárt-dobozos nyomtatóknál("tippelve"
) az alkatrészeket úgy tervezték anyagválogatás szempontból, hogy ez ne okozzon problémát.
Drágább hőtűrő műanyagok, valószínűleg nehezebb, gondosabb gyártás, esetleg kiegészítő hűtés egyes kritikus elemeknek a kritikus nyomtatási szakaszban. -
doc
nagyúr
válasz
5leteseN #49799 üzenetére
de az amugy is zart nyomtatoknal is a dobozon belul van kb minden. Vagy ott mas anyagokat hasznalnak? :S
Amugy annyira meleg csak nem lehet, bar lehet megerne egy merest.
Mindenesetre most megrendeltem az A1 Minit, aztan ha megjon, akkor csinalok par tesztet sima zacskot rahuzva -
Reggie0
félisten
Az nem baj, akkor tudjuk, hogy a reteg kezdetenel es vegenel van csak a gond, tehat csak az erre kihato parameterekre kell fokuszalnod.
Kezdetnek figyeld meg a fej mozgasat es azt, hogy a kituremkedes a reteg kezdesenel vagy a befejezesenel keletkezik, hogy tudni lehessen mikor van anyag hiany es tobblet.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Seam legyen aligned, szerintem ezeket a hibakat a reteg kezdese as befejezese okozza. Ha megmaradnak a hiba, csak egy(vagy nehany) fuggoleges vonalban rendezodnek, akkor tuti, ezt csinalja az elobbi beallitas. Ha igazolt, akkor a retract beallitasok es pressure advance beallitasok amiket hangolni kell.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Sajnos nemrégiben elvesztek egy gépmegpusztulás miatt az Orca beállításaim és kalibrálásaim (CV extension-nel használt, Klipperes SV06 plus), azóta nem találom valahogy a jó megoldást
Így néz ki minden varratom (attól nem függ, hogy random, igazított, akármi, csak máshol van):
Szerintetek min kéne állítani? Azt nézem, van, ahol kifele áll, van, ahol "befele"..
Előre is köszi,
Attila -
doc
nagyúr
Wow, ezt tegnap talaltam, 3D nyomtato "sator": [link]
-
JulianSinulf
senior tag
válasz
siemensfun #49782 üzenetére
Köszi a felajánlást!
Nálam ez úgy van, hogy épp ami jön.
Van egy sonoff-os szétszedett konnektorkapcsolóm. Ennek kellene egy egyedi házat csinálni, de még nagyon nem volt kedvem leméretezni az eszközt. Itt ível, ott ível, a lyukakat is nehéz belőni, hogy akkor hova.
RPi4-hez készítettem házat. Itt is bevinni a Pi méreteit... Asszem egy neten talált modellt használtam, de nem lett az igazi.
A hétvégén kulcsos kapcsolót, relépanelt, csatlakozókat méreteztem dobozhoz. A relépanelnál valamit elnéztem, mert nem illeszkednek a felfogató helyek az egyik oldalon.
Szóval nagyon változó, épp mire van szükségem.Az általad használt szkenner nagyon komoly. Nem itthonra való
-
doc
nagyúr
Egy ujabb kerdes: lattam az osszefoglaloban a conductive PLA-t, gyorsan rakeresve latom hogy alapvetoen ez tenyleg egy letezo, kaphato dolog. Van ezzel esetleg tapasztalat, hogy kisebb, nagyon egyszeru aramkorok letrehozasahoz ez alkalmas? Az brutal nagy segitseg lenne a kis projectjeimhez, megsporolnam a kabelforrasztgatast a probapanelen, kulturaltabban nezne ki es meg valoszinuleg megbizhatobb is lenne
Van ennek szamottevo ellenallasa, vagy elhanyagolhato?[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
Flashback #49777 üzenetére
Erre gondoltal, ugye? [link]
Hat ez a lista nalam sajnos tobb szempontbol sem jatszik, egyreszt ezek a nyomtatok egyszeruen tul nagyok, fizikailag nem fernek el, masreszt az aruk nem kicsivel dragabb az amugy sem tul olcso Bambu A1 Minihez kepest, hanem tobb mint duplajanal indulnak...
De megprobalok korulnezni, talalok-e valami koltseghatekony zart nyomtatot, de ha nem, akkor szerintem maradok a Mininel, ugyis tenyleg csak idonkent kell, az alapos, huzatos szelloztetest meg mar megszoktam a lezervagonal is -
siemensfun
tag
válasz
JulianSinulf #49756 üzenetére
Milyen elektronika szkennelés érdekelne? Én napi szinten 3D szkennerrel dolgozom, tudok bármit megcsinálni.
Creaform metrascan-t használok: MetraSCAN 3D | Handheld [Optical CMM 3D Laser Scanner] by Creaform -
kokokka
őstag
-
Flashback
addikt
-
ptesza
senior tag
válasz
Petikeje #49772 üzenetére
Indulj ki abból, hogy levegőbe nem tud nyomtatni. Minél nagyobb a dőlésszög annál nagyobb részt kell a levegőbe leraknia. Szinte vízszintes részeket mindenképp alá kell támasztani.
Például ha van egy tárgy aminek az alján egy 45° letörés van. az már nem szokott olyan szépen sikerülni. Ha szigorúak akarunk lenni akkor ezt már kellene alátámasztani.
Van egy csomó videó ahol ezt magyarázzák. Pl: [link] -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
Sziasztok!
Van most valami "best buy" ajanlat kismeretu (kb 30x40cm befoglalo meretig) budget nyomtatora? Gondolkodom hogy beraknek egyet magam melle, idonkent kisebb ezt-azt nyomtatni. Bambulab A1 mini, Ender 3 SE, Sovol SV06 merult fel eddig.[ Szerkesztve ]
-
Petikeje
tag
válasz
ptesza #49762 üzenetére
Szia, köszönöm. Nekem mindenfelekepp hasznos amit írtál, de akkor továbbfűzöm a kérdést: ha a szeletelő jelzi ezzel a lilával, hogy oda kellene support, akkor kapcsoljam is be, mer szétesik a maciarc, vagy ha kitapasztalom, akkor vannak esetek, amikor elhagyható?
Másik: ha lekicsinyitem a modellt, és csak a kerdesest részt nyomtatóm ki, akkor így tudom tesztelni, hogy fog viselkedni a nagyobb modell, vagy pont a lényeget veszem el? (Így belegondolva valszeg nem működne a teszt kicsinyitessel) -
aDic
tag
Egy éve nem használtam a nyomtatómat, de most megint kellene.
A tárgyasztalt biztos, hogy javítanom kell, így egyből a tárgyasztallal kapcsolatban lenne is 2 kérdésem:
1. az asztalra kellene vennem PEI lapot. Most is azt használok, de az jóval kisebb, mint a tárgyasztal, így vennék egy méretben megfelelőt. Jelenleg irodai bindercsipeszt használok a PEI rögzítésére, ami nekem bevált. De érdemes megvenni a PEI alá a mágnese lapot? Nem veszíti el ez egy idő után a mágnesességét a magas hőmérséklettől? Ill. mennyire szigeteli, rontja le a tárgyasztal fűtését?
2. jelenleg a gyári texturált edzett üveg tárgyasztalom van. Ezt érdemes lecserélni 3-4mm-es alu lemezre? Az ALU hővezetési tényezője nagyságrendekkel jobb, mint az üvegé, ezért szerintem alu-nál nem fordulna elő (vagy kisebb mértékben) az, hogy a tárgyasztalom hőmérséklete ott jóval alacsonyabb, ahol nyomtatok, mert a tárgyhűtő lehűti mikor az még közel van az asztalhoz. Vagy mi az ajánlott tárgyasztal anyag manapság? Lehetőleg valami költséghatékony megoldás érdekelne, olyan nemigazán, ami megduplázza a nyomtató értékét.(26cm-es az asztal, ha 10e alatt megoldható egy normális asztal, az jó lenne)
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
cross56 #49758 üzenetére
Szia,
En ebbol mar a masodikat garanciaztatom. Egy ido utan nem reagal semmire, factory reset sem megy rajta. Csak a nyomtato volt rakotve, semmi mas, szoval nem hiszem, hogy tul lett volna terhelve. Illetve amit sehol sem reklamoztak mikor vettem, hogy az IFTTT plugin fizetos (marmint a normal IFTTT elofizetesen felul). -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Az A1 nyomtatóm jobb oldali (nem tudom melyik tipus) trapéz vagy golyós orsónál lévő trapéz vagy golyós anya (ami tartja az X tengelyt)"kotyog". Fel le irányba van kb 0.1-0.2 tized mozgása. A bal oldali stabil. Szerintetek ezzel mit lehet tenni?
Köszi -
JulianSinulf
senior tag
válasz
cross56 #49765 üzenetére
Igen, távolról is figyelhető, nem csak helyi hálózaton keresztül.
Az app nem rossz, egy csík reklám szokott néha megjelenni, de azt is el lehet tüntetni. Aztán van, amikor visszajön. De most már szerintem néhány hete nem láttam.
Home Assisstant-hoz is hozzáadható, bár az kicsit kaotikus elsőre. Jobban nem foglalkoztam vele. Egyelőre.
Webről is lehetne irányítani, ha az ember havidíjat fizet. Ez mondjuk egy sajnálatos dolog. Amúgy figyelni ingyen van. Illetve talán nem lövik le a szervert olyan hamar, ha van elég előfizető. Telós app-ból viszont minden elérhető, ami kellhet.
Ha jól emlékszem, akkor kihúzott/offline eszköz fogyasztási adatai is lekérhető. Találkoztam olyannal, amelyik csak akkor mutatta az adatot, ha online volt. Bár ott nem tudom, hogy hol tárolódott, lehet, hogy nem felhőben, hanem az egységben és azért.
A sonoff-nak van csak kapcsolós konnektora is. Ha nem akarsz fogyasztást mérni. Ezt is próbáltam, mert elsőre ezt rendeltem. Nem figyeltem, hogy nem mér. Kicsit talán olcsóbb. Viszont csak 2,4G wifi-hez lehet párosítani. Ha van 5G is, akkor azt a párosítás időtartamára le kell lőni. Utána visszakapcsolható, csatlakozni már tud a 2,4G részéhez.
Aztán lehet, hogy van már ebből újabb, ami nem problémázik az 5G miatt. -
cross56
senior tag
válasz
JulianSinulf #49761 üzenetére
Szia!
Jól hangzik, megrendelem akkor. Aztán bátrabban merek majd úgy is nyomtatni ha esetleg nem vagyok itthon.
Köszi, meg Imynek is. -
cross56
senior tag
válasz
Szikravadász #49751 üzenetére
Szia!
Én is Enderhez csak olyat használtam, nem volt vele gondom. Maradt még egy háromnegyed guriga, de már kb 2 éves. Szépen hajlik egyébként, jól volt tárolva, de még is félek, hogy beletörik az AMS-be
-
ptesza
senior tag
válasz
Petikeje #49753 üzenetére
Lépj vissza az előkészítés fülre és válaszd a támaszok festése eszközt. A túlnyúló területek kiemelése csúszkával állítsad kb. 35-45-re. Azok a részek lesznek kiszínezve mályva színnel amiket érdemes alátámasztani. Pipáljad ki a csak túlnyúlásokon négyzetet. A kitöltés eszközzel kattints a mályva színű felületekre. Ekkor lilás színre vált. A támasz fülön mindenképpen a fa(manuális) vagy a normál(manuális) módot állíts be. Ekkor el is készül a kívánt alátámasztás. Ez azért hasznos mert te határozod meg , hogy hol készüljön és hol ne.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz
cross56 #49758 üzenetére
Szia!
Sonoff S60-nal kapcsolgatom a nyomtatót telóról. Egyszerűbb, mint hátra nyúlni.
Egy csomó máshoz is használom. Most épp 12 van üzemben. Meg van egy sínre szerelhető 1 fázisú, 20A-es verzió a garázsban, ami a teleket is bírja. Két konnektorba dugható mérő (más márka) már kinyiffant ott. -
cross56
senior tag
Sziasztok.
A 3D nyomtatómhoz szeretnék okos konnektort vásárolni. Gondolom többen is használtok ilyet. Esetleg tudtok ajánlani valamilyet?
Én a sonoff s60-at néztem ki. Ez árban is elég baráti, van valamilyen szintű túlfesz védelme is, és jók a vélemények róla. -
Nunder
őstag
válasz
JulianSinulf #49756 üzenetére
Max egy RPi 4-et tudok, nem vagyok nagy műszerész
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
Tudom, hogy nem nyomtatás, de vettem egy Revopoint Metro X 3D scannert. Első kalibrálás megvolt, amint lesz időm próbálgatom majd, hogy mit tud.
Ha esetleg valakinek van hasonló (Creality CR-Scan Raptor etc.), vagy érdekli a vélemény, akkor majd szívesen megosztom. Ha jól látom nem igazán van 3D Scannelés topik, illetve ami volt/van is, az valami Logoutos, úgyhogy ha valakinek van tanácsa, észrevétele, ne tartsa magában.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Petikeje
tag
Sziasztok, honnan lehet tudni egy nyomtatásról, hogy kell hozzá support. Azt tudom, hogy levegőbe nem tud nyomtatni, de ez szerintem éppen határeset... A szeletelő nem ajánl supportot alapból, de ha bekapcsolom, akkor megcsinálja az alátámasztást.
Ez lenne a kérdéses rész:
THX!
-
Szikravadász
csendes tag
válasz
cross56 #49706 üzenetére
Szia!
Az Enderhez sokat vettem tőlük, most is van még 10-12 guriga PLA, különböző színek, normál, bio, silk. Nálam egyikkel sincs baja a P1S-nek, szépen nyomtatja, a barna is letapad rendesen, a pirosuk a legszebb, amivel találkoztam. Viszont céges vásárlóként olcsóbb a Bambu gyári, 4+ kiló bulk, ingyen szállítással. -
Flashback
addikt
Artillery M1 pro
[link]profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
azbest
félisten
más nyomtatóval, tegnap sokáig tököltem előmelegített nozzlevel és ezért picit megégett benne a pla. A nozzleürítő csíkomban is volt pár fekete szemcse, de később nyomtatás közben is egy helyen. Pont úgy nézett ki, mint neked, előbb kissé alulextrudált, aztán egy ponton túl és a váltásnál találtam egy fekete szemcsét a felszín alatt kilátszva
Persze más szennyeződés is lehetne. Vagy előtte, ha más fokon használt anyagfajta volt benne, és nem tisztilt ki rendesen váltáskor.Persze lehet más is.
[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
Ha dugulás lenne, nem kellene alul extrudált legyen mindenhol? Vagy legalábbis arra számítanék, hogy legalább 2-3 helyen jelentkezik ez a hiba.
Az extruder nekem is gyanús, illetve még azon gondolkodom, hogy lehet megakadt a filament.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy ezt mi okozhatja?
Ez két külön nyomtatás, csak egymás mellé tettem őket. Nem azonos magasságon van a hiba és csak SPEED profillal jelentkezett eddig. A jobb oldali objektumnál sokkal erőteljesebb és nem csak a külső, hanem a belső kerületeken is látható, bal oldalinál csak a külső kerületen.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
ParadoxH
tag
Továbbgondolva ez abban az összehasonlításban lett volna valid ahonnan én tévesen kiindultam a multizone heatbed témában. A Quidi Plus 4 ugyanebben az árkategóriában nyílvánvalóan egy nagyságrenddel jobb gép a legtöbb szempontból, de ez más lapra tartozik. A nyílvánosan elérhető tulajdonságaiból ítélve félkész érzete van az embernek. Most már megvárom a teszteket az ex katedra kijelentéseim előtt
Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
ParadoxH
tag
válasz
MrAlex #49738 üzenetére
Na hát ez egy nagyon jó kérdés
Ha valaki pisztolyt szegez a fejemhez és megkérdezi, hogy van e a quidi plus 4 nek ilyen fűtési rendszere, azt mondom hogy igen. Történt valahol nálam egy árukapcsolás és nem tudom rekonstruálni
Na hát ezért nem jó ha az ember fejében gyenge a hardware és ahhoz túlzott magabiztosság kapcsolódik
Szerénység elvtársak, amit szeretek magamban, az a szerénységui: JulianSinulf beszámolójával kevertem össze az egészet ahol a részleges fűtésről beszélt. Valószínűleg akkor nézhettem egy Quidi Plus 4 tesztet is
[ Szerkesztve ]
Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
ParadoxH
tag
válasz
JulianSinulf #49736 üzenetére
Nem az AC-vel van a probléma, egyértelmű, hogy ekkora lapnál az kell. Hanem azzal, hogy mikor hiányzik egy fontos feature akkor a marketingesek azt mindig a "számmisztikával" palástolják el. Első nekifutásra nem találtam sehol infót arról, hogy van e részleges headbed fűtése. Ha pedig van és kacsintgatnak a farmok irányába, akkor ez egy sokkal fontosabb infó. Azért egy farmnak elég nagy érvágás lenne ha jóformán az utcát fűtené amikor nem nagy dolgokat nyomtat ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
válasz
ParadoxH #49734 üzenetére
Vicces az összehasonlítás, hogy milyen gyors ez és milyen gyors az egyéb.
X1C is 1000W. De lehet, hogy 1100W. Egyszer lemértem, az biztos, hogy 1000W fölött volt.
A Prusa-n már van ilyen színes LED jelzős világítás. Sosem figyelem, mert a kijelző nem kapcsol ki. A nyomtató visít, ha gondja van és küldi a telóra is a jelzést. Egy farm esetén viszont tényleg nagyon hasznos lehet gyorsan megtalálni a nyomtatót.
Ügyesen összeszedik a hasznos dolgokat innen-onnan. -
ParadoxH
tag
Félig pedig komolyan véve a témát. El tudom képzelni, hogy egy nyomtatófarmon a led-nek van értelme. Én rosszhiszemű vagyok: mivel nem emelték ki hogy képes-e az ágy részleges fűtésére mint a Quidi Plus 4, feltételezem, hogy nem. Szóval itt akkor nagyon durván lekorlátozzák a nyomtatófarmot arra, hogy gazdaságosan csak nagy tárgyakat érdemes ezzel nyomtatni, mert ugye miért fűtenél fel másra egy ekkora asztalt. Megnéznék azért egy heightmap-ot ezzel a lappal. Mindezt úgy, hogy belőtték a quidi plus 4 ára mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Qidi plus 4 (nem sajät, sajnos)
Most kicsit bänom a Kobra S1 elörendelést
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
ParadoxH
tag
válasz
szabieable #49731 üzenetére
Maga a marketing ahogy ezt közölték. Írhattak volna annyit, hogy AC heatbed. Még szerencse, hogy nem joule-ban adták meg és = 3 600 000 J / h-t írtak. Vagy esetleg valami relevánsabb infót, hogy tud-e területenként fűteni.
-
ParadoxH
tag
poli - ideje kibővíteni az összefoglalót a nyomtató kategóriában:
Led-es nyomtató szeretnél vagy konzervatívat?Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
ParadoxH
tag
Bátraké a cseresznye
1000W-os a heatbed
A legjobbat a végére hagytam. Ha esetleg valamilyen fogyatékosságod van és nem tudnád megállapítani, hogy nyomtat-e a nyomtató, akkor jó hírem van: rád is gondoltak
-
katyilkadr
tag
válasz
kokokka #49712 üzenetére
Win11 pro-m van, első perctől működött az előnézet semmit nem telepítettem. Később a Microsoft 3D-Viewer-t a forgatás miatt raktam fel. Nekem ez természetesnek tűnt, de valszeg nem minden verzió tudja. Nekem ez van:
-
JulianSinulf
senior tag
válasz
DonElvis #49726 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy leírtad a tapasztalatod.
Közben sikerült megoldani a gondot, tovább tudtam haladni a tervezéssel és ki is lett nyomtatva.
A Shrinkage compensation működik, csak valamikor nem csak ezen múlik a dolog.
A teszt tárgyat kinyomtattam PETG-ből és PLA-ból is és azonos méreteket kaptam a beállításaimmal.
A PLA-CF esetén a szeletelő nem vette be az 5%-ot, így kétszer lett 1,75%-os kompenzációval nyomtatva. Ezt csak később vettem észre, mikor megint állítani akartam rajta, hogy nem stimmel.
Közben eszembe jutott, hogy van még egy tényező, ami befolyásolja a nyomtatást. Ez a nyomtatási sorrend. Alapértelmezés szerint belső fal/külső fal/kitöltés. Ezt megváltoztattam, hogy először nyomtassa a külső falat. Emellé kapott egy 1%-os kompenzációt is. Így pont olyan eredményt kaptam, mint PETG és PLA esetén. Ezzel már tudtam számolni.Az már más dolog, hogy az eredmény sok kívánnivalót hagy maga után. Amellett, hogy rendesen pókhálós, varratoknál elálló szálak is keletkeztek. Lesz vele dolgom még.
A másik dolog, hogy a Sunlu PLA-CF-re nem tapadt rá az Azurefilm PETG, így teljesen kimaradt a support interfész. Szerencsére nem volt gond így sem eltávolítani a support-ot és legalább nincs is látható helyen, de ezzel is bíbelődni kellett, hogy jó legyen. A másik szerencse, hogy tervezésnél eszembe jutott, hogy nem kell nekem mindent is egybe nyomtatnom, így a tetőre (egy "doboz" lenne a késztermék) áttettem azokat a részeket, amikhez support kellett volna, ha az alján marad. -
DonElvis
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49681 üzenetére
Szia,
Egyi deig én is probálkoztam Shrinkange compensation-al, de nem sikerűlt elérni a célomat. Azóta a furatokat, és minden belső méretet 0,2-vel nagyobbra veszem oldalanként tervezéskor ha pontos méretet akarok. Viszont ha pl. metet akarok majd fúrni, akkor a furat sugarát 0,2-vel csökkentem. Például ha tudom, hogy abba a lyukba kell majd egy hármas menet, akkor tervezéskor furatsugárnak 1,3-at adok.
Ami nem számít, az nem érdekel
-
ParadoxH
tag
Vajon hol gyártják a filamentjeiket, hogy ennyi szín és árnyalatuk van ilyen olcsón? (csak zöld színből van vagy 5-6 árnyalat) Hátha van házon belül egy minőségibb csomaguk is. Nekem annyit nem ér az egész, hogy szétszedjem a gépet ha nem jó a szál átmérő.
A román kollégák fb. on azt írták, hogy 10-ből 3 átlagban hibás és igásló nyomtatókba teszik. Az X1C-be viszont ez nem való
[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
"Ez hol? Én nem látok olcsóbbat mint 13€."
Ha 24kg felett veszek akkor jönnék ki pla és silk el kombinálva 11.5 euroért adóval együtt / kg (sőt 48kg nál még olcsóbb). Nekem még ez is drága ahhoz képest amennyiért venni szoktam. Jayot-t veszek ált ami 1.1 kg és olcsóbb mint a sunlu - minőségre megegyezik vele.
Most viszont kezdenek mindenhol kiürülni az európai raktárak a kínai holdújév miatt és készülnek a húsvéti felhalmozásra. Az egyik alis német forgalmazó pl betette kézbesítettnek a csomagomat és én kellett érdeklődjek, hogy ezt mégis hogy? Azt írták, hogy eltévesztették a címet és ha várok 1 hónapot akkor a következő rendelésre kapok 2 dollárt 100 dollár felett
Na itt már írtam is az alis ügyfélszolgálatnak és visszakértem a pénzemet.[ Szerkesztve ]
-
NF-
junior tag
válasz
ParadoxH #49719 üzenetére
Nincs velük tapasztalatom, én tőlük rendelek Filament by Spectrum márkájú PLA-t: [link]
Nem tudom, hogy Magyarországra mennyire jön ki szállítással, de Szlovákiába 11€-ért küldenek 1kg refillt ingyenes postával. Ez így olcsóbb mint amit linkeltél és a Spectrum jó anyagot gyárt.Szerk.:
Így is kijön a pla és a pla+ 10 euro alatt
Ez hol? Én nem látok olcsóbbat mint 13€.[ Szerkesztve ]
Nintendo friend code: SW-6329-0332-2133
-
ParadoxH
tag
up: közben tájékozódtam kicsit a román és angol kollégáktól. Itthagyom az utókornak:
20 rola felett ingyenes a szállítás, de még erre rákerül az adó. Így is kijön a pla és a pla+ 10 euro alatt, illettve a silk 11 körül, de több forrás is méretproblémákra panaszkodott:
Szóval hiába van a nagyon nagy és csábító színválaszték, bambusoknak elkerülni kötelező, a többieknek pedig ajánlott[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
Valakinek van tapasztalata a gst3d.eu oldallal? Szinte minden árnyalatban van filájuk elég alacsony áron.
-
fecke78
senior tag
Geeeetech oldalról rendeltem volna , de nem lehet , egész egyszerüen a paypalos fizetés http error 500.al nem tudja befejezni a vásárlást ....
próbáltam vagy 6x. tegnap , az oldaluk is lassú volt , így nem sok értelmét látom ... -
kokokka
őstag
válasz
katyilkadr #49701 üzenetére
Alapból nem tudja. Kell hozzá a 3D nézegető a Store-ból.
-
poli27
Topikgazda
2 In 1 Powerful Ultrasonic Cutter & Polisher for Handworker by Jakemy-ks — Kickstarter
Egy jópofa kiegészítő ha kiadják sztem
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Filanorás filamentet szokott még valaki vásárolni? Pár éve sokan dicsérték itt a fórumon, én is anno azt használtam, nem is volt vele gondom. De mostanság olvasgatva már nem szoktam látni, hogy ajánlanátok.
-
katyilkadr
tag
Csak erre reagáltam: "Az .stl-t akartam nézni, az nem ment alapból a W11-nek." Különben én is a Microsoft 3D-Viewer-használom, vagy csak simán az orca-t. Ha csak keresek valamit a "dzsumbulyban", a mappa előnézete is elég.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr #49701 üzenetére
Az egy előnézeti kép, ahhoz olyan programot rendelsz amilyet akarsz (nyilván amilyen meg tudja jeleníteni).
-
5leteseN
senior tag
válasz
JulianSinulf #49699 üzenetére
Én hol-mikor mondtam, hogy nyomtatni küldöm?
Meg akartam nézni csak, mielőtt bármit is teszek(a még a dobozban lévő nyomtatóval)!!!
"Tep' by tep'..." ahogy szejpítős angol(magyar is) mondja.
A Microsoft-é is jó ezek szerint, sőt valószínűleg jobban integrálják a saját programjukat(bár néha nem sikerül nekik jól).Egy még-"picibb"
, és még-szoftverebb, ami ráadásul nyílt-forrású is, és alig kér erőforrást, szimpi volt, be is vált! A "gyári" progit meg nem is ajánlotta az első oldalon Gugli Barátunk, pedig a Bill-el is nagy haverok, tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
5leteseN #49692 üzenetére
A Microsoft 3D-Viewer kell letölteni és megy neki az STL is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest