Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Itt pl gyanúsan olcsó a filament.
-
azbest
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
aliexpressen sunlu és kingroon filamentek 10 kilós kiszerelésben általában jó áron vannak, az éppen aktuális alis főoldalon lévő kuponokkal lehet kicsit még csökkenteni. Németektől szállítással. 3500 forint alatt kijön egy tekercs általában. JAYO is lehet hasonló (vásárlós képeken sunlu az is), abból 5 kilós pakk is látszik.
-
ptesza
senior tag
Letöltve.
De mondok valami faja dolgot. Mivel akksik is tárolhatóak benne ezért jó lenne ha lenne valami jelölő. Amikor fel vannak töltve akkor zöld. Ha lemerült akkor piros. Valami kis billenős valami. Millió fidget van amiböl lehet a designt tanulni. Szerintem menő lenne és akkor nehezebb összekeverni. -
Imy
veterán
Elkészült a legújabb elemtároló dobozom. ITT elérhető.
- Doboz két méretben
- 13 típusú elem/akkumulátort lehet beletenni
- A belső kialakítás moduláris, azaz szabadon konfigurálhatóKérem, aki teheti töltse és likeolja a modellt, nyomtassa ha tetszik neki, és ha rendelkezik boosttal küldjön rá.
Köszönöm!
-
soldi3r
veterán
Honnan érdemes PETG és PLA filamenteket rendelni? Melyik fajtákat?
-
kavalkád
senior tag
-
SirRoberto
újonc
Én mérnökként a CAD szoftverek logikáját ismerem, és sokszor rácsodálkozok az animációs 3D tervező rendszerek képességeire és megoldásaira

CAD rendszerekben pár formasajátosság (fícsör) kivételével mindennel lehet anyagot növeszteni/elvenni a meglévő testből. Az irányítottsággal lehet ezt állítani. Amivel csak elvenni/vágni lehet, azok tipikusan a lekerítés (Round) letörés (Chamfer) és a furatozás (Hole). Illetve a korábbi képen mutatott oldalferdeség fícsör is hasznos, ami főleg öntvények, műanyag alkatrészek tervezéséhez praktikus. -
kavalkád
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
köszi neked is!
PETG tapasztalatom: volt egy hulladék kerti slagom, az a zöld, hálós fajta ami megtörik észnélkül mindenhol és örökre úgy marad, na ehhez nyomtattam PETG-ből hengereket, ráhúztam ahol megtört, és akkor megint normálisan folyt rajta a víz. egyetlen hét alatt eldeformálódott a napon. jó lesz az ASA, már rendeltem is egy tekercset
-
Emunem
őstag
válasz
SirRoberto
üzenetére
az is müködik, de nem minden esetben, illetve van olyan, hogy szöget állítász utólag.

elnézést a német nyelvért.
-
Emunem
őstag
válasz
katyilkadr
üzenetére
az egyik oldalra csinálsz egy rajzot, mondjuk egy háromszögröl a megfelelö szögben, és extrudálod negatív modellként, ami kivágja neked a megfelelö szöget, oszt csá. *egyszerü, csak amíg rájössz, hogy, addig bonyolúlt.
-
Emunem
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
ASA (Magasabb höfok, nem UV érzékeny), PETG (Közepes höfok, nem UV érzékeny), ABS (magasabb höfok, UV érzékeny).
De van aki PLA+-ból csinált pumpa adaptereket, akasztókat, madáretetőt, és 4 éve bírják kint a strapát... Igazából egy sima PLA is ok, ha lefested, és nem éri 60°C-nál több... (Tudom helyeségnek hangzik, de van erröl egy érdekes kísérlet is, kb 7 vagy 9 éves PLA, PETG, ABS, ASA, Nylon, stb. anyagokkal, meglepö az eredmény.
Google a barátja mindenkinek, akit érdekel) -
-
Sketch001
tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Valóban nem túl intuitív elsőre hogy az extrudálás vág is, bár ha egyszer rájöttél teljesen triviális. Ugyanígy csodálkoztam rá annó, hogy ha az egyik testből ki akarom vágni a másik testet, akkor egyszerűbb a combine -al megtenni ezt, csak át kell lökni cut-ra join helyett
Millió ilyen apróság van ami ha egyszer rájössz teljesen frankó, csak nem biztos hogy az első gondolatod is az volt 
És egy jó tanács a jövőre tekintettel. Az első rajzolás előtt mindig minden esetben, akkor is amikor nem lesz rá szükséged, akkor is. Jobbklikk a projekt nevén ami neked most tolltartó v1 jobb oldalon, és add component... Legyen izommemóriában, mert később rengeteg problémát előz meg
Egyébként meg ha több test van a projektben már, akkor ugyanarra jobbklikkelve tudsz exportálni akár sokszáz testet egy mozdulattal... -
katyilkadr
tag
Sketch001, SirRoberto köszönöm! Mind a kettő működik! Hogy nem jöttem rá? Ezen a "környéken" karistoltam, de az a fránya freecad járt a fejemben.

-
soldi3r
veterán
válasz
katyilkadr
üzenetére
Néhány parancsot kell csak megjegyezned. Ez például a Fillet vagy a Chamfer, de az F betűre is elő kellene jönnie.
-
SirRoberto
újonc
válasz
katyilkadr
üzenetére
Szia!
Nagytesó szoftverben (Inventor) egyszerűen a legszélső élre kell tenni egy letörést, ami valahol a lekerekítés fícsör környékén kéne, hogy legyen:
-
Sketch001
tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Rajz - oldalára katt - húzol egy vonalat ahol vágni akarsz. Bezarod a rajzolást, extrude, és amit le akarsz vágni arra katt majd athuzod a testen. Profit.
-
katyilkadr
tag
Tanulom a fusion-t, mert ez tényleg nem panaszkodik, mint a freecad. Szinte mindenki azt írja, hogy a fusion pofonegyszerű! Nahát nekem olyan bonyolult, mint a párkapcsolati terápia ufó módra. Tanulásképpen fusionban terveztem egy tolltartót és le akarom ferdén vágni a tetejét. Freecad-ben pár katt. Már öt okt. videón vagyok túl, de még fogalmam sincs, hogy kell.

-
Petikeje
tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
1re inkább bsza a csörömet ez a projekt, hogy bele kellene vágni. Lehet összeraknék 1 árkalkulációt, hogy mire jönne ki a vége.
Az alu profilokra tudtok ajánlani forrást?
Alin találtam, nem tudom megéri-e máshol is keresgélni (jó lenne, ha a furatokat is 1ben megcsinálnák...)? -
Petikeje
tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
Na, sikerült összelőni, meg beállítani mindent. A legjobb ez az adaptive bed mash rapid scan-nel nyomtatás elején: kb 10 másodperc alatt végigpásztázza a model alatti felületet.
A first layerrel eddig se volt sok gondom, miután rájöttem hogy kell beállítani rendesen, sztem most kifejezetten jól sikerült a beállítás... -
-
Sketch001
tag
válasz
bitpork
üzenetére
Hali
Én szívesen segítek, anyag árban + foxpost ha nem jársz Pest közelében. Az atx alapvetően kevésbé szerencsés mert hamar tulszalad a méret a legtöbb nyomtató lapján... Nekem pl 340*320 és 340 magas amit tudok csinálni max, az atx lap maga meg 304*244 szabvány szerint. És ilyen mereteknel a merevites sem triviális. Egyébként én asa-bol csinálnám, az bírja az uvt is, a meleget is. Olyan mint az abs, csak jobb
De izgi projektnek tűnik, az ilyeneket szeretem, úgyhogy ha kell segíteni rajzolni vagy nyomtatni dobj pmet
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Stormrider
üzenetére
A sebességre ügyelni kell. De attól is függ milyen a modell, mennyire bonyolult, pl sok a támasz, vannak e vékony "nyúlványok, részek", stb. Mert pl egy 100x100x230 mm es négyzet ugye egyszerű. De nyomtattam már T800 as terminator "mellszobrot", na abban volt jó sok support, de lejött gond nélkül.
-
Röff!
Gondolkodtam hogy le kellene cserélnem a pc házat egy olyanra ami ATX fogadó, de a hordozhatósága okán rendelkezik fogóval. A piacon szétnézve ilyen nem létezik (vannak olyan megoldások aki okésak lennének ha nem lenne az üres ház súlya a mostani teljes gépem súlyának háromszorosa, vagy nem lenne neki üveg oldallapja - egy a lényeg nem találtam olyat ami nekem megfelelne).
Tudnátok léptéket mondani, hogy nyomtatva kb hogy jönne ki egy házikó? A tervezést szerintem én meg tudnám oldani ha megkapom a miben-iránymutatást, de különben nulla ismerettel rendelkezem a 3d nyomtatás terén, így erre segítséget kell majd igénybe vennem. Ebből következik, hogy az anyagokat sem ismerem. Ami fontos hogy erős legyen és ne legyen víz érzékeny.
Előre is köszönök minden segítséget, ötletet, javaslatot és információt!
-
Stormrider
tag
Ezeknél az "olcsó" nyomtatóknál nem szokott gond lenni ha a max. magaságba nyomtat az ember?Mivel itt a tálca is mozog.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
Stormrider
üzenetére
Valószinű mindenki azt fogja ajánlani ami neki van. De álltalában a Bambut javasolják. Nekem van A1 és egy mini is, lassan 2 éve. És Valószinü jön majd egy 3. is, de az már zárt lesz. Ediig soha semmi problémám nem volt egyik géppel sem, szépen teszi a dolgát, semmi szivás nem volt velük. Persze itt és más csoportokban is sokat tanulok , ha kell kérdezek. És ez igy is van jól. Talán annyi előnyöm van, hogy 20éve cnc-vagyok egy elektronikai cégnél.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Stormrider
üzenetére
az Elegoo-t húzd ki a listádról, ennek a nagytestvére volt nekem, jópofa dolog volt első nyomtatóként, de inkább csak szívtam vele mint élveztem. a másik kettő rendben van.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Olyan láma kérdéssel fordulnék a tapasztaltabbakhoz milyen FDM nyomtatót ajánlanátok egy kezdőnek?
Van resin nyomtatóm de nézegettem ezeket a nagyobb "építési terület" miatt.
[link]
[link]
[link]
Melyikkel lenne kevesebb szívás?
HA-n lévőket is nézegettem csak nemtudom az kezdőnek mennyire zsákbamacska?
/gari hiánya/esetleges rejtett hibák amit kezdő nem vesz észre és csak szívás lesz a vége/
Minden tanács jóljönne.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
ez is hasznos, ilyet is kerestem már, de most egy sík felületre kellene valami lerázó mechanizmus. perselyt tervezek, de amit terveztem nem túl optimális. nagyjából működik mondjuk, csak valahogy nem vagyok vele kibékülve, biztos vagyok benne, hogy ennél jobb/szebb megoldás is létezik, csak még nem találtam rá.
-
kavalkád
senior tag
ilyen elforgathatós fedél megoldást csinált már valaki?
lenne pár kérdésem...
-
Sketch001
tag
[link] cubic, csak más elosztassal, és benne van a leírásban a baj
This is an infill with paths that cross each other within one layer.
Retegen belül atmegy a fej már nyomtatott vonalakon, azért ér bele... Ahogy a legtöbb infill esetében is igaz ez...
Anyag függvénye hogy mit érdemes használni helyette. Rectilinear pl jó dolog de ha olyat nyomtatsz ami nem szereti a bridge - et, pl petg, az nem ideális... Lines dettó. Honeycomb, trihexagon nem keresztezi magát még, de nálam az univerzális megoldás ha nem plat nyomtatok akkor gyroid...
-
doc
nagyúr
Az mitől lehet hogy a fej beleer az infillbe? Amúgy gyönyörű a nyomtatás, minden fasza, szep az első reteg, stb, de a nagyon lightos (4-5 %) adaptive cubic/support cubic infillbe folyton beleer, elég hangosan kattog olyankor, van hogy meg is tépi. Marble PLA, mindegyik nyomtató nyomtatomon csinálja.
-
soldi3r
veterán
válasz
Emunem
üzenetére
Azt hiszem 0.7Nm-es motorok vannak rajta és a 2209-es driverek 2A-ig ki is tudják hajtani. Nekem mondjuk a sebesség az, amire nincs szükségem. Egy ilyesmi a cél.
De nem mondtam le teljesen az építésről a jövőben, viszont oda több tapasztalat kell. Van itthon egy szett 100W körüli DC szervóm amit nem használtam fel, ott a dinamikával nem lenne gond. -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Hirtelen felindulásból kérdezem, hogy ilyesmi kis pöcök [link] [link] nyersanyagban kb mennyibe kerül? (persze tudom, miből...)
(a lámpát épp nézegetem megvételre vs az eggyel kevesebb tudású, és persze hogy kontstrukciós/tervezési hibája van vs a másik, és csak full nullás nyomtatós utánajárással kérdem, hogy ez kb milyen tételnek számít "ha már nyomtatsz elfér pár a sarokban"-féle, vagy "külön ceremónia")
Technikailag hosszabbik tengelyén nyújtódik.... Milyen anyagból lenne jó egy ilyen, ilyen helyre?
-
Emunem
őstag
-
Petikeje
tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
Rendeltem eddy szenzort, megjött felszereltem az sv06-ra. A tartójának a megtervezése tartott 1 délutánt (egy printables modellt terveztem át - tinkcadben), akkor már úgy csináltam meg, hogy az adxl345-t is fel lehessen rá szerelni...
A bed mesh tényleg tök gyors lett: a 10x10-es kb 1 perc. Most még újrakalibrálom, mert széttekergettem közbe, de nagyon élvezetes volt a tervezés-szerelés-beállítás. -
Sketch001
tag
válasz
kavalkád
üzenetére
A fusion nem ördöngösség. Ha megtalalod a rajz eszközt és az extrudalast ezeket simán meg tudod csinálni, meg ennél többet is
ha van minimális műszaki érzéked, márpedig van a jelek szerint egy fél óránál többet nem kell előtte ülni videó nélkül se. A yt tele van minden tutoriallal is. Tudom, mert én is onnan indultam
-
Sketch001
tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Nem. Normal esetben semmit se csinál
-
Sketch001
tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Azt mondja meg mennyi a maximális anyag mennyiség amit adott idő alatt a rendszer ki tud magából tolni. Nem fogja mindig, csak ha tudja, de az a plafon. Van erre teszt, beteszed és le tudod mérni mi volt a max. Ha keveset teszel be lassú lesz indokolatlanul a nyomtatás. Ha túl sokat, akkor meg lyukas.
Az adaptiv tpunal játszik, speciális geometria mellett. Pl a nyomtatott cipők egy részénél van hogy a vonal vastagság változik dinamikusan. Bambu wikiben megtalalod ezt a leírást is
-
doc
nagyúr
válasz
katyilkadr
üzenetére
Gyakorlatilag azt jelenti hogy mennyire gyorsan nyomtathato az anyag. Ha nagyon magasra veszed, lehet hogy gyorsabban akarja majd nyomtatni mint amit bír a filament. Ha meg nagyon alacsonyra van állítva, akkor lassabb lesz mint amit egyébként meg tudna.
-
katyilkadr
tag
kérdeznék! Nekem nem igazán tiszta a max volumetrikus sebesség témakör. Meg tudnátok fogalmazni dióhéjban (vagy bővebben), hogy mi van ha keveset, vagy többet állítok be, valamint az adaptív volumetrikus sebesség bekapcsolása mennyire befolyásolja a beállított értéket! Bocs a sok kérdésért, de csak angol videókat találtam, abban meg nem vagyok elég jó.
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
csaj nem jól magyaráztam a problémát

ez egy példa volt, valóságban nem egy körről van szó, hanem egy komplexebb kontúrú alakzatról, sajna Fusion-t még mindig nem volt erőm elsajátítani, a SketchUp-ban meg macera ilyet csinálni. a matek megvan nekem is, meg is csinálja, csak lezárja a tetejét, holott az STL fájlban nincs lezárva a test.
jelenleg azt csináltam amit katyilkadr is írt, de az érdekelne, hogy van-e opció Orcában arra, hogy ilyenkor ne módosítsa a testet öntörvényűleg.
de mutatok másik példát is:

itt pedig le van zárva a kör alja, ennek ellenére úgy dönt, hogy oda nem kell réteg. -
soldi3r
veterán
válasz
Sketch001
üzenetére
A Sovol Zerón sokat gondolkodtam, az SV08 felépítése nem annyira tetszett. Utóbbi túl nagy, előbbi talán kicsi. Igazából nekem lehet elég lett volna, csak akkor szúrnám t@k@n magam, ha valami mégsem férne bele. Sok tervem nincs, egy szerszámos falat építek, de csak az akku tartókra olyan árat mondtak bérnyomtatva, hogy elgondolkodtam.
A ventilátor probléma gondolom többeknél előjött, mivel találni 1-2 módosított nyomtatófej burkolatot. -
katyilkadr
tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Én viszonylag sokszor csinálok ilyesmit, pohár, tolltartó stb. Nulla százalék kitöltés, nulla felső réteg, alsó réteg vastagsága az aktuális rétegvastagság két-három.......-szorosa, falak számának megadása és mehet a móka. itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=EyorUXLZfxk

-
Sketch001
tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Mi az hogy ami működik is? Tudod hogy milyen nozzle-t használsz, tudod hogy mi a layer width, annak a többszörösét használod és kész.
pl nálam .4-es nozzle mellett 0.42 a gyári vonal vastagság. Tehát azt kell felszorozni 4-el ha kint bent 2-2 falat akarok, minden más fölötte 2 fallal infill lesz a kettő között.
Ezt nem fogod tudni rendesen megcsinálni szeletelőben, bár eleve lehet azt csinálni ha akarod hogy adsz egy primitív hengert, annak megadod a méretét, majd a testhez adsz egy negatív tested a közepére és azt is bepozicionálod, de ahhoz meg nem kell ez a tervezős kör semmiben.
Minden más esetben fusionben kb 6 másodperc volt és 3 lépés.

Rajzoltam egy kört, extrudáltam fölfele, majd shell és megmondatam hogy milyen falvastagságot szeretnék. Ha mégse jó csak visszamegyek és a shellben adok neki másik méretet.
Egyébként nem tudom hogy ez eleve így akar e "működni" de nagyon alacsony felbontásúnak tűnik az exportált modell... Avagy elég nagy egyenes oldalai vannak így szemre szeletelés után ami nem tudom hogy így akar e lenni vagy probléma lesz e...
-
kavalkád
senior tag
rajzoltam egy pohárszerű tárgyat, csak palást és alja van, gondoltam a falvastagságot majd megadom slicerben, ami működik is, de lezárja a tetejét. van erre orcában valamilyen opció, hogy ne akarja bezárni a tetejét? jelenleg 0 vastagságot adtam meg a top surface-nek, de gondolom van erre dedikált beállítás is.
ha esetleg nem érthetően írtam le akkor itt látható a problémám:

-
kavalkád
senior tag
-
Sketch001
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ő... szóval... Minden amit írok nem bántásból és tényleg pusztán jó szándékkal született, kérlek kezeld úgy...
Nem az a baj hogy nagy fába vágtad a fejszédet, hanem az, hogy ez nem fa, és a kezedben sem fejsze van. Nincs gond azzal hogy az építés jobban mozgat mint a nyomtatás, ez egy teljesen valid dolog, vannak emberek akik kb kizárólag azzal játszanak hogy a nyomtatóval másik nyomtatót építenek. És ez baromi menő dolog. DE... Itt nem él a híres "ne félj nagyot ugrani ha az tűnik szükségesnek, két kis szökkenéssel nem jutsz át a szakadékon" mondás... Nagyon nem.
Ahhoz hogy építs valamit ami utána használható és nem egy pénznyelő, az első 5000 apró ugrás az az, hogy legalább az alapokkal tisztába kerülj. Mi van a piacon, mik a saját céljaid, merre mozog a piac, milyen projektek vannak, mi érkezik, etc...Amíg a klipperre rácsodálkozol addig lehet álmodni egy vzbotról awd-vel meg full vízzel, Kalico alapon, de sajnos kb esélytelen hogy bármi értelmeset ki tudj csiholni bármiből. Amíg nem érted hogy alap dolgok hogy működnek, addig nem fogod látni hogy ezek hogy épülnek egymásra és mi minek az oka. Persze meg lehet tanulni, de amikor egy sz@r benchy-t nézel és nem tudod hogy az miért rossz és az hw/fw/szeletelés vagy modell hiba addig a megoldás is fényévekre lesz, mert nem tudod hogy a mechanikában van a gond, a klipperben nem jó a beállítás, a szeletelőben kottáztad el, vagy az anyag profil, esetleg anyag minőség a gond.
Itt is sokkal tovább jutsz türelemmel, kitartó melóval, tanulással, és lépésről lépésre haladással.
Pl ha nekem most kéne a helyedben lenni, biztos hogy még egy pár napig túrom a netet, és hamarabb veszek egy sv08-at pl aminek nem csak a fw oldala os de a hw is, így elég sok projekt van hozzá és elég népszerű is a community-n belül. Pl majdnem biztos hogy a bondtech indx is rá lesz mókolva ahogy elérhető(bb) lesz a prusa kész csomagján kívül...
A másik dolog, hogy az építés másik nagy zsákutcája a szokásos, masszívan alulinformáltan beleugrunk valamibe kör után, az az, hogy az egyetlen használható nyomtatót kezdjük építgetni... Ha felkészült vagy és tudod mit csinálsz, mi a cél és oda hogy jutsz el akkor nyilván az se akkora gond, de valljuk be ez a veszély nem fenyeget jelenleg. Minden más esetben jellemzően értelmesebb megoldás, ha van egy megbízható géped amivel tudsz pla-petg-tpu szentháromságon túl is nyomtatni, pl abs vagy méginkább asa, pa és társai vonalon, és van egy másik, tetszőleges a projektnek amit csinálsz...
Az sk1 alapvetően egy jó ötlet volt a TT oldaláról, de ahogy a linkelt teszter is beszívta egy alap tárgyhűtő ventivel amit sikerült 5 hónap alatt kiküldenie a gyártónak és addig sem értették hogy mi baja, mit akar, valamint nincs kompatibilis más helyette... Ez alig vicces dolog... Projektnek se ezt vettem volna, nem hogy a projektnek nyomtató nyomtatónak...
De tanulni jó lehet, valszeg sokkal nagyobb lépésekkel kell majd belemászni a témába mint azt a legtöbb ember hosszú távon komfortosnak érezné, és ilyenkor szokott jönni a sarokban porosodik mert "mittoménmibaja és már kedvem sincs küzdeni vele" kör. A következőt majd másképp választod valszeg a felszedett tudásodra támaszkodva
-
soldi3r
veterán
válasz
kavalkád
üzenetére
Mechanikailag ez tetszett. Fém váz, lineáris sínek minden tengelyen, nyílt szoftver. Nem feltétlen akartam beállni a sorba egy next-next-finish típusú nyomtatóval. Az első időszak valószínüleg küzdelmes lesz, de lehet, hogy többet fogok tanulni belőle a nyomtatóról/nyomtatásról, mint pl egy Bambuval. Vele levelezek még egy-két dologról. Úgy tűnt a Klipper egy viszonylag népszerű, jól dokumentált rendszer.
#52827Joshi, Ott még kb fél órája született meg a döntés, hogy veszek egy nyomtatót és kb mindenhol ezeket a típusokat emlegették.
#52829Emunem, Igen, a tanulás is egy szempont. Az egyedi építés vagy összeépítős Voron tetszett volna igazán, de az minimum kétszer ennyi pénz és sokszor ennyi idő. Pontosan mik kerültek neki plusz költségbe?
-
Sketch001
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ja... Csak azokat? És nem írták le hogy miért? Az szomi dolog lenne...
Nem hiszem hogy egy jó döntés volt, erősen random qc, nagyjából nulla support, és aftermarket támogatás se sokkal több... Nem a jó, megbízható, időtálló gépekről híresek a srácok sajna, de... Ettől még lehet szerencsés lesz a tiéd
-
soldi3r
veterán
Mi az a pont, amikor azt mondja az ember, hogy a gyári extruder vagy hotend már nem elég? Hogyan is mire érdemes ésszerű keretek között upgradelni?
-
ParadoxH
aktív tag
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok,
Sajnos, nemigen van helyem a mini pc és a hozzá csatlakozó külső merevlemezt eltenni a lakásban. Valami 3D nyomtatott házra gondolnék, ami beleillene a lakás stílusába. Ilyen Zara Homme stílus van a lakásban. Fontos lenne, hogy 0-24 ben menne többnyire a média szerver. Tudnátok ötleteket adni a kinézetre?
-
Sketch001
tag
Ha a boltnak jelented be a hibát akkor ők intézik a levelezest és a szállítást, akkor persze hogy a bambu nem neked küldi. De ha nyitsz egy ticketet direktben, akkor meg neked. Nekem most jött h2s kijelzo pár hete pedig 3dee - ből vettem a nyomtatót. Nem igazán érdekelte bambuékat ki mikor mennyiért adta nekem, log, videó, pár soros leírás, válaszban címet kértek csak és fel is adták
-
NF-
tag
válasz
katyilkadr
üzenetére
Amikor endert vettem aliexpressről írtam a crealitynek és küldték az extruder kart. De ennek semmi köze ahhoz, hogy a bambu a viszonteladón keresztül rendezi dolgot.
-
kokokka
addikt
válasz
LouiS22
üzenetére
Nekem minden nyomtatóm Anycubic, az összeset a gyártótól vettem (mind a négyet). Pillanatok alatt válaszolnak, azonnal küldik a csere alkatrészt, ha kell (volt egy fej hibám és 2 ékszíj szakadásom még az elején). Nincs plusz kör, nincs plusz várakozás, mint egy közbe iktatott kereskedő esetén. Így van ez minden márkánál, szerintem jóval egyszerűbb ez az út.
-
Sketch001
tag
Nem, pont ugyanúgy nyitsz ticketet, és ugyanúgy random hogy mikor válaszolnak. Őket csak a szeriaszam érdekli. Max kérnek egy számlát hogy mikor vetted ha nagyon akarják, de az se jellemző. Garidon kívül is válaszolnak support kérdésre btw, ha nem te vetted eredetileg akkor is.
Az a 2-3 nap meg forgalom függő, simán van egy hét is ha úgy van sajnos az első levéllel. Utána gyorsabb ha már felvettek a ticketet.
-
ParadoxH
aktív tag
Köszi mindenkinek a letöltési segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Google a barátja mindenkinek, akit érdekel)

Nyitott vagyok működő megoldásra...

Másnak viszont igen, állítólag tudja a gép.

Mondjuk már itt is fura a kérdés, mert a P1S Combo kimondottan a többszínű nyomtatás szent grálja ha úgy vesszük. Na mind1.
poli27