Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
S1-hez használ valaki ilyet? tapasztalat érdekelne, hogy merült-e fel vele bármi gond.
unom már TPU nyomtatáskor ki/be varázsolni a csövet.
-
kavalkád
senior tag
én vagyok hülye vagy valami ellentmondás van a makeronline coin-okkal kapcsolatban?

-
doc
nagyúr
Csinaltam egy cuki sarkanyos perselyt, ha valaki szivesen latna a polcon, hajra

[link]
like, download, boost es tarsai mindig jol jonnek
-
Bubukain
senior tag
Kaptam ismerőstől egy noname filamentet, de nyomtatás után úgy beleragadt a textured PEI lapba hogy még pengés kaparóval sem tudom leszedni egyes részeit. Ha hőlégfúvóval melegíteném a rászáradt filamentet úgy könnyebb lehet eltávolítani, vagy van valami jobb ötletetek erre?
-
Petikeje
tag
Ja, akkor már 2t vegyél, és millió meg 1 DIY lack enclosure terv van a neten. (Elsonyomtatos projektnek se rosszak). De bolygókereket nem raknék rá.
Nekem sv06 van egy sokkal gagyibb ikeas gyerek asztalon. Saját magamnak nyomtatok, arra teljesen megfelel.
Korábban volt itt beszélgetés, hogy betonlapot vitték fel miatta a lakásba. Ha rövid időn belül üzletet szeretnél belőle csinálni, akkor biztos szükség lesz valamilyen profi megoldásra. -
oba
addikt
Olcsó és stabil asztalt/szekrényt/akármit keresnék amire egy Bambu A1-et tudnék rakni. Megrendeltem ma a nyomtatót de nincs helyem ahova tegyem. Gondolkodtam, hogy egy ilyen Ikeás kis asztal jó lehetne: [link] Esetleg egy ilyen vagy hasonló adapterrel kettőt is lehetne egymásra rakni (a kerekeket nem raknám rá) [link]
Vélemény?
Más egyéb ötletet, tippet szívesen fogadok. De nem akarok túl sok pénzt költeni rá és persze a földre sem akarom lerakni a nyomtatót. 
-
ptesza
senior tag
válasz
kokokka
üzenetére
A túlzott mvs emelés hatására elkezd csökkenni a rétegtapadás, ezért a hőmérsékleten is emelni kell picit. A másik gond, hogy a hotendbe beletolt 'hideg anyag mennyisége előbb vagy utóbb legyőzi az olvasztási képességet és cloggolni fog. A javasolt kis tárgyaknál nem tudja elérni a max sebességet azaz nem veszel észre semmit. Egy nagyobb dolog pl. valami doboz esetében már eléheti. Ezáltal ez lesz a legnagyobb fék a rendszerben és ez fogja meghatározni a nyomtatási sebességet és időt is.
-
kokokka
addikt
válasz
kavalkád
üzenetére
Én nem használom a tesztet. Mindig az adott filament szeletelő profiljából indulok ki, és annak MVS-ét állítom felfelé, mert az biztos, hogy a gyári beállítas mindig túl óvatos. Pl. a PETG 8 helyett simán tud 10-12-t is, HS PLA meg 18-20, de volt, hogy a 22-24-el is hibátlan nyomtatot adott. Esteleg egy kisebb tárgyon kell lepróbálni először. Nyomtattam már én is tesztet, de nem azt az eredmenyt adta, amivel valójában lehet nyomtatni, ráadásul lefelé, tehát emelhettem a kapott eredményen, és meg úgy is simán jó lett.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Sketch001
üzenetére
a matek része megvan, de a slicerben miután a flow tesztet előkészítette (12-24 között) megnéztem a speed szinezést, a legfelső rétegre is csak 129mm/s-t ír, ezt nem értem.
mutatom:
valami nem áll össze, ha a legfelső rétegek már 24mm3/s-el proóbálná nyomni akkor 0.2-es rétegne, 0.4-es fúvókával nem ennek a sebességnek kellene lennie ott, hanem 300 feletti értéknek. -
vzso
aktív tag
-
Sketch001
tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Print Speed (mm/s) = Volumetric Flow Rate (mm³/s) / (Layer Height (mm) × Line Width (mm))
benne van az orca docuban ez a képlet is. bár ez se lesz 300, de 214 jobban néz ki.
sebességnek megadhatsz bármit, max nem fogja elérni... Ha pl itt a max volumetric speed fölé akar menni, nem fog tudni.
-
kavalkád
senior tag
a "max volumetric speed"- megállapításához ki, milyen tesztet szokott csinálni?
Sunlu PETG-hez 12mm2/s van beállítva most (Kobra S1), de keveslem, át szoktam írni 18-ra, úgy is jó a nyomtatás, gondoltam lefuttatok pár tesztet mi lenne az az érték amit még bír a rendszer. -
Imy
veterán
-
kavalkád
senior tag
Makeronline jól működik másoknak? mintha nem írná jóvá a pontokat a feltöltésekhez.
-
haddent
addikt
Sziasztok!
Megjött a PET-GF15 és eddig minden várakozást még felül is múlt. P2S -ben kalibrált profillal lényegében pont úgy, sőt, talán könnyebben nyomódik, mint a PETG, eszméletlen tapadása és Z tengely tapadása van, merev, de nem túl törékeny, van pici flexibilitása, "kirugózza" a dolgokat, nem büdös, nem túl drága, tényleg tökéletes mindenes filament oda, ahova erő is kell.
Rengeteget olvasgattam az anyagok után, tesztek, videók, TDS -ek és lényegében azt kell mondjam, hogy szerintem mindenre is elég. Ha még erősebb kéne, akkor meg nagyon jól kell mérnökölni és Bambu PPA-CF aranyárban. De akkor ott nagyon figyelni kell, hogy X-Y jöjjön az erő. És nyűgösebb nyomtatni és kényesebb készen is, stb.. Még a PEEK lenne érdekes, de azt lehetetlen csilliós gép nélkül nyomni, na meg a filament is tényleg aranyárban van.
Na, szóval bátran és jó szívven ajánlom bárkinek aki 300C hotendet tud (lehetőleg - de nem elvártan - zárt nyomtatóval) a Fiberon PET-GF15 filamentjét
-
Sketch001
tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
az ilyen nagyon olcsó cuccoknál a szennyeződés, átmérőben (jelentős) inkonzisztencia, az teljesen általános dolog általában. Én is ezt meg hasonlóan olcsó cuccokat lövök amikor akciós az abs pl... Teszt darabokat csinálok ezekből jellemzően, és van hogy látszik hogy az 1.75mm az max távolról volt az hunyorogva... De ezeket általában .6-.8-al küldöm ki, azokkal szerencsére nem dugult semmi soha.
De az ilyen olcsó, kevés qc-t tartalmazó dolgok azok mindig ilyen választ szülnek, valakinél nem volt jó, másnak szerencséje volt és nem volt gond...
Szerintem itt mindig az a kérdés hogy mire jó... Funkcionális tárgyakra tökéletes szerintem is, tesztelni pláne. Ha szép is kéne legyen azért én rákölteném azt a minimál felárat amibe mondjuk amikor akciós egy legalább sunlu kerül.
-
ParadoxH
aktív tag
Nem mondanám, hogy megszívtam nagyon mert funkcionális tárgyak lettek - tehát felhasználtam őket. Matt fehérből vettem anno 10kg ot - az akkori piaci árakhoz képest féláron. A filamentbe voltak eltérések és 2 tekercsben volt szennyeződés.
Gondolom azoknak bosszantóbb akiknél van rá bekalibrált fila profiljuk és a köv. 2-3 ik rendelés a gyártótól teljesen más kalibrációt igényel.
-
Joshi
titán
+Guba4
+ParadoxH
Köszi. Azt gondoltam, hogy ennyiért nem kapok prémium filamentet. Nekem a TPU a lényeg, a matt kék csak megtetszett azt azért rendeltem.
ParadoxH: te konkrétan melyik filamenttel szívtad meg? -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Marcidy
üzenetére
Szia! A printables elég gyengén teljesít mindenkinek. Mi a makerworld, makeronline, nexprint és makeroad oldalakra tesszük fel elsősorban a modelljeinket. Érezni akkor fogod amikor már érdemben van fent legalább 25-50 modelled. Nagyon sokat számít ha reklámozod facebook csoportokban. Én pl a tegnap feltettem egyet, 25 csoportban megolsztottam és már lett 500 letöltésem meg kb 40-50 boostom - de ez szerencsén és a modellen is múlik. Ehhez viszont kell ismerned a fb algoritmusát, nem árt ha valaki támogatja és szivecskézi / kommenteli a posztjaidat, stb.
Van egy csoportunk facebookon. Írj rám ha gondolod és megmondom hol tudsz jelentkezni. -
Marcidy
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ti a modelljeiteket Printables-re vagy Makerworld-re szoktátok feltölteni? Én mindkettőre tettem már fel modelt, viszont makerworld-n 0 letöltés körül vannak azok a modeljeim is amelyek Printables-n 700+ nál jár. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel?
Printables fiókom vs Makerworld fiókom -
ParadoxH
aktív tag
-
ParadoxH
aktív tag
Én droppoltam egy ilyen csipeszt - a lehető legerősebbre megcsinálva. Akinek tetszik, töltse nyugodtan - már ha támogatásból is (remélem felfut
). Mások korábbi linkelt modelljei tölve!
-
Omegared
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsra lenne szükségem
Szeretnék venni egy 3D nyomtatót és sok olvasgatás, keresgélés után a Bambo P1S-t néztem ki magamnak.
3djake-nél elég jó áron van a combo szett AMS-el, viszont hasonló áron van a P2S (sima változat).Azt kérdezném érdemes e inkább beruházni a P2S-re (és később venni hozzá AMS-t ha szükségessé válna), tud e annyival többet a kettes?
-
-
Joshi
titán
Itt pl gyanúsan olcsó a filament.
-
azbest
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
aliexpressen sunlu és kingroon filamentek 10 kilós kiszerelésben általában jó áron vannak, az éppen aktuális alis főoldalon lévő kuponokkal lehet kicsit még csökkenteni. Németektől szállítással. 3500 forint alatt kijön egy tekercs általában. JAYO is lehet hasonló (vásárlós képeken sunlu az is), abból 5 kilós pakk is látszik.
-
ptesza
senior tag
Letöltve.
De mondok valami faja dolgot. Mivel akksik is tárolhatóak benne ezért jó lenne ha lenne valami jelölő. Amikor fel vannak töltve akkor zöld. Ha lemerült akkor piros. Valami kis billenős valami. Millió fidget van amiböl lehet a designt tanulni. Szerintem menő lenne és akkor nehezebb összekeverni. -
Imy
veterán
Elkészült a legújabb elemtároló dobozom. ITT elérhető.
- Doboz két méretben
- 13 típusú elem/akkumulátort lehet beletenni
- A belső kialakítás moduláris, azaz szabadon konfigurálhatóKérem, aki teheti töltse és likeolja a modellt, nyomtassa ha tetszik neki, és ha rendelkezik boosttal küldjön rá.
Köszönöm!
-
soldi3r
veterán
Honnan érdemes PETG és PLA filamenteket rendelni? Melyik fajtákat?
-
kavalkád
senior tag
-
SirRoberto
újonc
Én mérnökként a CAD szoftverek logikáját ismerem, és sokszor rácsodálkozok az animációs 3D tervező rendszerek képességeire és megoldásaira

CAD rendszerekben pár formasajátosság (fícsör) kivételével mindennel lehet anyagot növeszteni/elvenni a meglévő testből. Az irányítottsággal lehet ezt állítani. Amivel csak elvenni/vágni lehet, azok tipikusan a lekerítés (Round) letörés (Chamfer) és a furatozás (Hole). Illetve a korábbi képen mutatott oldalferdeség fícsör is hasznos, ami főleg öntvények, műanyag alkatrészek tervezéséhez praktikus. -
kavalkád
senior tag
válasz
Emunem
üzenetére
köszi neked is!
PETG tapasztalatom: volt egy hulladék kerti slagom, az a zöld, hálós fajta ami megtörik észnélkül mindenhol és örökre úgy marad, na ehhez nyomtattam PETG-ből hengereket, ráhúztam ahol megtört, és akkor megint normálisan folyt rajta a víz. egyetlen hét alatt eldeformálódott a napon. jó lesz az ASA, már rendeltem is egy tekercset
-
Emunem
őstag
válasz
SirRoberto
üzenetére
az is müködik, de nem minden esetben, illetve van olyan, hogy szöget állítász utólag.

elnézést a német nyelvért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T495s Ryzen 5 PRO 3500U !! 16GB !! RAM 256GB ssd FHD-TOUCH vill-bill, + laptop táska
- LG 34WR50QK-B Monitor
- LG Ultragear 24GS65F IPS Full HD Gaming Monitor 180Hz Halvány Pixel csík !!
- LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor 180 Hz 1Ms
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Mások korábbi linkelt modelljei tölve!

poli27