Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
próbált már valaki TPU-ból papucsot gyártani?
-
doc
nagyúr
Igor új videója a levegőminőséggel foglalkozik (pontosabban egy azt merő eszközzel), érdekes: [link]
-
kavalkád
senior tag
-
vzso
tag
válasz
milszab #50853 üzenetére
A szeletelőben katt a képen látható beállításra:
Majd a megnyíló ablakban a "Gép G-kód", majd a Gép kezdő G-kod alatt levő beállításra (mint a képen):
A megnyíló ablakban tudod beírni a megadott szöveget:
A végen OK gomb, illetve az előző ablakhoz való visszatérés (szerkesztő bezáródása) után katt. a MentesAs gomra a beállítások mentésére és egyedi néven mentésére. -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani bevált, (sötétebb) fa hatású PETG filamente(ke)t?
Előny, ha Budapesten meg lehet venni.
Ha az számít, Bambu P1S-el nyomtatok.
Előre is köszönöm! -
Emunem
őstag
is-is... amúgy a túl nagy szögben való nyomtatásra valóban sokszor a kisebb rétegvastagság ad megoldást, az tény. De itt sztem részben támaszhiány, másrészt amit írtam. Nem nyomtatott a levegőben ott, ahol elcsúnyult. (igen, rétegmagasság is lehet a kulcs, hiszen kisebb rétegmagasság=kevesebb súly, ami rakódik egységnyi idö alatt.)
Konklúzió, a nyomtatás nem türelmetleneknek való -
paler
aktív tag
-
azbest
félisten
ebből a szögből pont nem látszik, de szeletelt nézetben érdemes megnézni, hogy van-e alátámasztása és ha nincs, akkor legyen supportja. A programok sokszor még pirossal jelzik is, ha valaminek veszélyesen kevés alátámasztása van.
A nagyobb rétegvastagság is számíthat (ronthat), hiszen úgy valsz nem csak magasabban, de távolabb is kezdi a következő réteget és lehet kisebb az átfedés. [kép]
A lényeg, hogy levegőbe nem tud nyomtatni. Ha túl lapos szögben, vízszinteshez közeli a tárgy, akkor lekonyulhat. Ha olyan helyen kezd, ahol levegőben van és nincs még mással kapcsolata, akkor nem fog sikerülni. A kisebb rétegvastagság talán segít, ha éppen határeset, hogy mennyire lapos a szög. Ha rossz helyen kezedi, akkor elforgatás segíthet. De ha nagyon levegőben lenne, akkor support alátámasztás kellhet. A programban is lehet van lejátszás, ahol mutatja hogyan rajzolná ki a réteget a fej, azt nézve is segíthet megérteni az okát. Meg persze a valós nyomtatás közben is látható lehet a probléma.
Ha nem ilyen jellegű probléma, akkor még a hőmérséklet vagy a légáramlás (hiánya) is lehet probléma. Kisebb méretű részeknél, vékony részen kis hőmérséklet csökkentés vagy plusz hűtés is segíthet.
-
milszab
senior tag
Sziasztok. K1C tisztítási metódusát szeretném rárakni egy K1 max-ra. Ezt a leírást kaptam de ezt hova és miként kell pontosan beírni? Annyira nem vágom ezt a részét a dolgoknak.
-
paler
aktív tag
válasz
Emunem #50847 üzenetére
Én is gondoltam rajta, és a következő megállapításokra jutottam:
1. vagy az volt a gond hogy az asztal belső részére rendeztem a modelleket, és mivel 3 órás volt a nyomtatás, így a hő kicsit meghúzta a bal oldali rugós lábakat, mivel a hűtés jobb oldalon van.
2. ezért lehetséges hogy az asztal fűtést pár fokkal lejjebb kellett volna vennem
3. vagy támaszokat kellett volna alkamaznom
4. lehetséges hogy a modellbe volt a hiba, bár ezt tartom a legvalószínűtlenebnek. -
paler
aktív tag
Szerintettek mi okozhatta a képen látható hibát (békák bal első láb).
Az első nyomtatás tökéletes lett (világos színű béka). Ezt 0,2-es rétegvastagsággal nyomtattam, és a modell az asztal közepén helyezkedett el.A zöld békákat 0,28-as rétegvastagsággal nyomtattam, illetve ez másik modell volt, mint az előző.
-
bbmt
senior tag
Köszi minenkinek!
-
paler
aktív tag
Ha más gyártó oldaláról töltök le modell fájlt (.3mf), akkor ott kell valamit állítanom a saját nyomtatóm szeletelőjébe, vagy mehet a nyomtatóm alapértelmezett profiljával a nyomtatás?
Bocsi ha hülye a kérdés de 0 napos szűz vagyok a nyomtatásban. -
kavalkád
senior tag
-
doc
nagyúr
válasz
Astroboy #50834 üzenetére
Nem tudom, en nem talalkoztam ezzel az uj cuccal, azt tudom hogy amikor 10-15 eve neztem, akkor rengeteg volt a piacon, voltak koztuk kimondottan aprok is. A frekvenciatartomanyt nem tudom
Szerintem kb barmit le lehet vedetni mint talalmany, az nem feltetel hogy tudja is amit allitanak rola. -
-
bbmt
senior tag
Srácok, gondoltam nyomtatok magamnak egy vadriasztót amit az autó elejére szoktak rakni, de nem találok sehol hozzá stl-t. Esetleg valaki találkozott már vele és tud adni linket?
-
mumtaz
senior tag
válasz
kavalkád #50825 üzenetére
Szerintem az SE talán jó lehet, de a gyári hibák ott is meg lesznek, mint a többi K1-nél.
Poli27 elfogult a korábbi K1 tapasztalatai alapján, amit meg is értek.
Nekem a gyári dolgokon kívül a K1(nem C)-nél a gyári hibák javítása után mondhatom, hogy tökéletesen működik. Az egyik ilyen és leg fontosabb, hogy a három Z orsót kalibrálni kell kézzel, mert azt bizony nem állították be rendesen és emiatt az asztal ferde minden irányban. Még vannak dolgok, de azok inkább a K1-es zárt változatokra vonatkoznak.
Ezek után nekem a K1 tényleg csak nyomtat. Nem kellett semmit állítgatni azóta.A K1-SE valóban a zárt változatok butított változata.
Ha meg kibírta xanax nélkül 8-10 évig egy ős Ender 3-al, akkor nem lesz gond. -
Nunder
őstag
Végre eljutottam oda, hogy két modellemet feltegyem a sok közül.
1. A méltán népszerű Dry Pods-hoz való kis tölcsér, ami könnyíti a szilika cserét
2. Egy állvány a Spark 2 gyakorló erősítőhöz, hogy ne a lábadnak szóljon a csoda.Ha megnézed, akkor köszi, nem kell tölteni/nyomtatni, csak ha tényleg szükséged van rá.
-
izoli
csendes tag
válasz
fecke78 #50818 üzenetére
Visszaküldeni költség, újat megkapni költség, hacsak nem rendelek az ingyenes kiszállítást meghaladva. Más fajta nyomtatószálam van, a hétvégén szerettem volna vele nyomtatni mert a jövő héten érkezik csak meg az AliExpress-es rendelésem. Bosszant, hogy figyelmetlen voltam, úgy tűnik ez volt a tanuló pénz
.
-
izoli
csendes tag
Sziasztok!
Benéztem a 3djake-es rendelésem és a petg transparent filamentjükből 2.85 átmérőjüt kértem 1.75 helyett. Eltudom ezt adni Budapesten, vagy használjam el szegélynyíróhoz, vagy ruhaszárítóhoz?
-
kavalkád
senior tag
Creality K1 SE-t hajt valaki? barátom tervez venni egy ilyet, bármilyen vélemény jól jöhet.
-
-
Vesa
veterán
válasz
cipofuzo87 #50780 üzenetére
"Attól tartok, hogy valaki rámszáll, hogy egészségre káros gázokat eregetek a lakóközösségre."
Attól tarthatsz is, mert sajnos így van. A szúrós szag egy dolog, de az a géáz rendesen mérgező. Most amellett, hogy másokat sem illik ennek kitenni, a saját érdekedben is érdemes megoldani a szűrést, vagy olyan helyen történő használatot, ahol nincs ilyen gond. -
izoli
csendes tag
válasz
Emunem #50806 üzenetére
Megnéztem ezt is az Orca-ban, nekem is eltűnt a felírat színe:
De látszik, hogy ez egyetlen STL fájlban lett feltöltve, míg az előző hozzászólásomhoz csatolt képben a fájl objektumokra volt bontva. Ebben az esetben én a 11. réteg után színt cserélnék. (Nem próbáltam még, új vagyok a multi color nyomtatásban, Creality K1C után 10 napja használok Anycubic S1C-t)
-
Emunem
őstag
nekem nürburgring-es wallart volt olyan, hogy eltünt a színe a szövegnek.
-
poli27
Topikgazda
Ha valakinek kéne, találtam flexibilis pillanatragasztót aktivátorral : Pillanatragasztó MiterApel, Flex, Kétkomponensű, rugalmas, 100gr-400ml - eMAG.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest