- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
K5 V3-ra van másik FW:
Based on the latest armel F4HWN firmware version 5.2, this development adds a Motorola R7-like interface and is compatible with Quansheng UVK1, the new Quansheng UVK5, and the new Quansheng UVK6.
EthanYan6/BD1AHN-UVK1-UVK5K6-V3
Próbálta valaki? -
válasz
tevekex
üzenetére
Szia!
Én még nem találkoztam vele itt a topikban. Van konkrét oka, hogy ezzel szemezel? Hasonló árban mennek a Radtel RT-920-ak is, és az már bevált modell, kb. ugyanezzel a tudással.
-
tevekex
csendes tag
Sziasztok!
Használja valaki ezt a rádiót? Vélemény?
KSUN HF123D
https://www.aliexpress.com/item/1005009825473107.html -
Kicsirics77
Topikgazda
[link] ha esetleg érdekel valakit pws a hungaromettől.
-
cigam
titán
Mindig csodáltam a Morse kód ismerőit. Párszor én is megpróbáltam megtanulni (nem sikerült), de ma szembejött ez. Nem vitt közelebb, de érdekes.
-
w.miki
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Minél jobb adás, és vétel beállításához milyen opciókat ajánlott még bekapcsolnom F4HWN fwn?
-
Elméletileg igen, de azért csodát ne várj tőle. Így hirtelen nem vagyok biztos benne, hogy ez a Low és a High mit jelentenek számokban, de ha mondjuk 1 és 5W, akkor nagyjából dupla hatótávolsággal számolhatsz. Főleg, hogy az a névleges 5W inkább 3,5 - 4W szokott lenni a valóságban.
-
w.miki
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. Azt betöltöttem mint module-t.
Esetleg az lehet gond, hogy a csatorna mentés, még a régi, armel 2.8.1 fw-n volt, és csak most frissítettem 4.3-s FW-re, és azt szeretném átalakítani, és feltölteni, de nem engedi.
Read Only a hibaüzenet. Lehet ez zavarta össze a rendszert.Amúgy... a Power opció a kimenő adás teljesítményét módosítja.
Ha Low-ról átteszem High-ra, akkor jobban fognak hallani? -
Próbáltad az fw-hez mellékelt CHIRP "extenzsönnel"?
-
Kicsirics77
Topikgazda
Nem jobb annyival, ennyiért csinálok neked kábelt, ami uhh csatival van szerelve, és csak kuplung kell hozzá.
Alapvetően a gond itt a csatlakozókkal van meg a kuplungokkal, ezek mind veszteségként jelennek meg, én úgy veszek rádiót alapvetően, hogy milyen antenna csatlakozás van rajta, most itt mobil és asztali rádióra gondolok. -
cigam
titán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Most kipróbáltam 3m-es aliexpress kábellel. 2.2 ohmot mértem a melegpontok között. És ezt érezni is. Ugye közvetlenül a rádióba S7-et mutat az átjátszó, ezzel a kábellel S5-re csökken a jelerősség.

Anico-nál ~5k lenne.
+ a futár is legalább +1.5k.
Tényleg annyival jobb lenne? Esetleg máshol is van (olcsóbban)? -
válasz
doberman
üzenetére
Jaaa, nem ez a probléma... CHIRP-ben kijelölöm a repsáv csatornákat egyben, majd CTRL+X aztán az új programhelyen CTRL+V, így beilleszti onnan az egészet, nem kell átszámozgatni sem. Csak jelezni akartam, hogy összekeverték.
Amúgy persze, van több mentésem is, most is azzal kezdtem a tesztelgetést, hogy mentettem a jelenlegi állapotot, amit a végén vissza is töltöttem újra, a 0.15-ös fw-re.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
..ha van mentésed a csatorna beállításról az 0.15 fw alól akkor sztem 1xű az új fw-hez igazítani:
a csv sor első pozíciója a memoria szám, ha azt át írod az új bank kiosztása szerinti-re akkor "helyre áll" a megszokott rend - elméletileg...
a 0.17-ben jött az újítás:
2、Change the number of zones to 10 and the number of channels to 99
(Note: This may cause confusion in the existing zone layout. Please use the latest version of CPS to reconfigure the zones).tehát a 65- től át kell számozni mindet...

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Feltettem ezt a 0.18-as fw-t kipróbálni, de nekem ez is zűrös...
Ha jól láttam a bankokat átszabták (persze lehet nem ebben az fw-ben, de ugye én a korábbi kettőt sem használtam tartósan csak röviden teszteltem, így ebben a 0.15-höz tudok csak viszonyítani), mert most a 99-es programhelyig tart az első bank, így jelenlegi elrendezésben, ahol nálam már a 65-ös programhelytől repsáv csatornák voltak nekem mentve, összevissza keveredett minden. Ráadásul a CHIRP erről nem vesz tudomást, ha ott megnézem a bankok elosztását, még a 64 memóriahelyes rendszer látszik, de a rádióban léptetéskor, és scanneléskor keveredés van.
A 0.16-ban felbukkant megjelenítési hiba szerintem javítva lett, azzal nem találkoztam, illetve a 0.17-ben tapasztalt jelenséget sem láttam, miszerint az egyik VFO-t nem tudtam frekvencia módba állítani.
Aztán apróság, de engem zavar pl., hogy ha repsávon rányomok a TX-re, akkor a 0.15-ös fw-nél ilyen szaggatott hangot hallat, mint a telefon foglalt jelzése, itt meg átugrik a másik VFO-ra, és ott kezd el adni. De ha véletlenül ott is a repsávra van épp hangolva, akkor csak annyi látszik, hogy próbál átugrani oda egy villanás erejéig, aztán visszaugrik az eredetileg használt VFO-ra. Persze adásra nem kapcsolt továbbra sem, ami rendben is van, de ez az ide oda ugrálás szerintem hülye megoldás, sokkal kulturáltabb ahogy a 0.15-ben meg van ez valósítva.
Ami plusz funkciót adnak az újabb fw-k, talán csak a single mód, az engem egyáltalán nem érdekel, szóval továbbra is hiányérzet nélkül használom a 0.15-öst.

-
-
w.miki
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez a rádió tud gyári fw-vel Dual Watch-ot, Dual RX, Main TX módot, mind az UV K5 armel FW-vel?
-
-
Nekem jelenleg csak egy darab Radtel RT-920 van.

Ja igen, amúgy van új firmware az említett rádióhoz:
Radtel RT-920 Upgrading firmware V0.18 260310V.0.18:
1、Add 10 kHz and 100 kHz tuning steps to the AM mode of the radio.
2、Expand the spectrum points to 1280 points. -
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám!

Lehet ez egy égi jel, hogy ne vegyek több rádiót?!
-
Most épp 11662 HUF-ért lehetne venni, igaz ebből 687 HUF coin kedvezmény. [kép]
-
Hauptmann
veterán
Van valakinek friss chirpbe importálható 2 m/70 cm átjátszólistája?
-
cigam
titán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Azért ezek elég masszívak, belül egy fém öntvényre van felfogatva, nem a NYÁK-on a forrasztást feszíti. Van ablakhoz való lapos toldóm is, csak még a külső rögzítést nem találtam ki. Lehet felülről egy damilon fog függeni, csak akkor meg az ablakot karistolja majd az ellensúly vége, és a redőnyt se tudom le/fel húzni.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ez esetben valószínűleg még jobban is járna, ha megoldható lenne valami kis konzol felszerelése a külső falra, és csak a kábelt behozni a rádióhoz. Szerintem több lenne a nyereség a külső elhelyezés miatt, mint a veszteség a kábel okán. Persze, hogy ez megvalósítható-e azt csak cigam tudja.
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"Szerencsére" nincs engedélyem, így csak fülelek.
Kicsirics77
Igen, ezen én is gondolkodtam, hogy túl nagy antenna ennek a kis rádiónak. Majd megpróbálom egy "hosszabbítóval" az asztalon. Csak attól félek ezen a vékony kis kábelen többet vesztek, mint amennyit az antennával nyerek. -
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Meg ha hallasz valami érdekeset, és gyorsan válaszolnál rá, akkor könnyen kiszúrja a szemed az ellensúly.
-
Hauptmann
veterán
Rendeltem egy Quansheng UV-K1(8)-at. Van valakinek itt?
-
válasz
Tomasz72
üzenetére
nem baj, úgy is gyötör valami tifusz, láz, meg még kitudja milyen kór rágja a lelkem, szóval kedvem sem lett volna a felüljáróig elmeni, hiába az "utca végén" van

De majd össze hozzuk
Amúgy ezt én is szeretem, mikor van 24 féle minden irányba konvertáló csatlakozóm, csak az nincs ami éppen kellene

-
-
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Gyerekek miatt nekem szinte csak a hétköznap jó, iskola-óvoda vigyáz rájuk, csak így van szabadidő, menni lehetőség..
Na majd egyszer!Ohhh! Dezső!
HG7WEB halálakor tettem le a rádiót elég hosszú időre... -
Kicsirics77
Topikgazda
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ugghh! Én is reggel megyek haza, kis vízszintes 2 métetr, 11 körül indulni kéne.
Cél a MédiaMarkt, aztán, ha van erőm kimegyek a lányokkal a reptérre.
Vasárnap még pihi, hétfő kedd meló, így elkerüljük egymást...
-
Manka76
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De van mindegyikhez csak nem igazán lehet importálni, mert máshol vannak az adatok
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Igen!
Ha fw-t nem is állok neki cserélgetni, a chirp miatt biztos kelleni fog.
Hétvégén megpróbálok több időt foglalkozni vele.
Szombaton, ha sikerül kiviszem a lányokkal terepre, idén még nem volt szandai látogatás...
-
-
doberman
senior tag
válasz
Manka76
üzenetére
konkrétan az rt920 esetében a changelog-ban is írják, hogy átszevezték a bank-ot és a bankban lévő csatorna számokat.. ergo az 1.5-os fw csatorna beállításokat ha bele is tudod tölteni a bank kiosztások el fognak csúszni... ha egyáltalán megeszi..
(dmr-ben nem vagyok otthonos, a gd77-emet nem támogatja a chirp, ezek szerint magára a dmr rádióra nem fejlesztenek..)
-
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
...énsem használom már, a chirp mindent tud és magamnak mentem.. (áldassék a chirp fejlesztői..
) -
-
doberman
senior tag
válasz
Tomasz72
üzenetére
sok-sok kellemes órát vele.
arra lennék kíváncsi, hogy az applikációval mennyire működik együtt? -már ha próbálod-
nálam a legnagyobb szarvas hiba a frekvenciákat nem küldte át, és nem töltötte le az app-ba.. pl.. bár az írás-olvasás mintha megtörtént volna... (az 1.5-tel tökéletesen együtt működött az app, de sem az 1.6 sem az 1.7 nem volt képes a frekvenciák kezelésére. mondjuk nézve az fw fejlesztési ütemét lehet "csak" az app fejlesztése maradt le... majd csekkolom néha frissül-e a mostani 1.3.1 verzió..) -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na majd hétvégén több időm lesz, kipróbálom!
Kicsit béna még, hogy valamiért a nagy Z betű egy pixellel lejjebb van.
Szemüveggel se, nélküle meg pláne nem zavaró...
Meg a SHIFT beírásra kell figyelni.
600k shiftnél, a 6-ost a pont elé kell írni. De tényleg ennyi!
Zajzár ilyen, ettől függetlenül csupa csupa plussz!Köszönöm, hogy ajánlottátok!
-
válasz
Tomasz72
üzenetére
Szia!
Az FM interrupt tippem szerint az lesz, amikor FM műsorszóró sávot hallgatsz, és közben a háttérben az utoljára hallgatott frekvencián adás érkezik, akkor megszakítja a műsorszóró sávot, és átvált mondjuk a MÁV frekire. De ez tényleg csak tipp...
A zajzár "sajnos" ilyen, kilences állásban is, nálam is, meg doberman is írta múltkor, de együtt lehet vele élni. Én azért nem is említettem korábban, mert abszolút fel sem tűnt.
-
Sziasztok Srácok!
Megjött a gépállat, ugyanaz mint doberman-nak, 16-os fw-vel.
Ismerkedési fázis van. Hangja piszok jó, FT65 szintet simán hozza.Rájöttem a 16-osban miért nem lehet menteni, egyszerű bug.
Csináltam egy full resetet, nem segített, majd feltűnt, hogy a resettől függetlenül CH001 és CH960-ban van letárolva freki. DELCH-val töröltem, egyből jó lett.
A neten lévő manualhoz képest a végén több menü pont van. Van single mode, és fm interrupt. A sigle mód király, ha valakit összezavar az osztott képernyős dual, akkor jó lehet. Az fm interruptra még nem jöttem rá.Kicsit lassúnak tűnik a zajzár, SQL-t felvettem 1-ről 4-re de nem vettem észre érdemi változást.
Csak ismételni tudom magam, a nagyobb gyártók bekaphatják!Nem kell spéci szoftver, C-s töltővel tölt, szóval fasza!
-
kiki100
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem 12.371-re dobja. Fantasztik.
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, engem nem szeret, a linkeden nekem 16k, és kuponnal is majnden 15k.:

Lehet túl ritkán, túl keveset rendelek. -
Köszi!
Nézni kell gyakran, egy nap többször is változhat az ár.Most itt van 14670 forintért, VIOS04 kuponnal ez is csak 13320 forint.
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gratula! Jó fogás volt, de erről lecsúsztam.
-
Radtel RT-920 - az előbb ez még 14670 Ft volt, ebből kuponnal lejön 1350 Ft, ami két darab esetében azt hiszem 3500 Ft volt, de ezt a kupont már nem látom, lehet elfogyott. Ja, és volt még benne némi coin is, nem sok, talán úgy ~200 forintért, így lett a vége 25967 Ft.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
egy "diótörő nem diótörő.."egyébként ha ablakfüggő vagy akkor : c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts file szerkesztésével hamar elérheted. hogy egy másik oldal nyíljon meg ...
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hol? Én csak 16k-ért találtam.

-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nálam a hegesztési meg kamerás oldalakat kellene letiltani
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Igen, legyél szíves!
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szóljak a szolgáltatónak???
-
-
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
..bevallom annyira "elmerültem" a qso-ban meg a légi sávban (van bőven magyar forgalmazás..), hogy az rh próbát ki is hagytam..
, pedig érdekelt (van összehasonlítási alap -ats mini, ats 20, ats 25.. ) na mindegy majd valamelyik este ráakasztom az egyik rh antennát itthon). -
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
akkor egy rövid, szubjektív vélemény : Quansheng vs. Radtel rt920...
egyértelműen radtel..
mindkét rádiónál a gyárilag hozzáadott antennát használtam. mindkettőnél a zajzár minimumon (1). ugyan néha a quansheng hamarabb nyitott de csak éles sistergésre futotta, érthetetlen sistergés, fűalatti motyogás. a radtel ha már "nyitott" akkor már 2-3 as érthetőségű beszéd is volt. tehát 1:0 a radtel javára.
légi sáv: a nagyobb hangszóró teltebb hangzást is hoz és bizony a beszéd érthetőségben legalább 1 vagy 2 fokot is javít a véten. 2:0 radtel javára.
külső antenna... hmm (mondtam, hogy szubjektív leszek..)- sztem utángyártott kínai 2 sávos mágnestalpas, az swr jó a ham sávokban - a quanshengnél emelnem kellett a zajzáron mert folyamatosan nyitogatta a zajzárat. érdekes a radtelnél nem viszont ha volt vétel akkor volt teltség, hangszín is. 3:0...
és így tovább, a hasonlítgatások főképp légi sávon történtek, Martonvásár mellett egy dombtetőn... távvezeték sehol... a felprogramozott csatornákon nagy élet volt..Bp TWR, Bp APP, É-K info, Ny info, É-ny info, Tököl.. szinte alig volt szünet.. bevallom ezek után kikapcsoltam a kis Quansheng-et. Második vonalba került... még néhány qso is született az érdi 2méteres átjátszón vele - nem találtak kivetnivalót a "hangjában".
rt920, igaz kicsit "bumszli" - diótörőnek is elmenne de a kocsi elcipeli - marad...
(ja ha valaki talált már képeket/videót a belsejéről akkor szívesen fogadnám...)
-
Hauptmann
veterán
Srácok, aki otthon van DMR hotspot témában, van konkrét javaslat valami jó, bevált dual hotspotra?
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ja, hogy átjátszóztak is!?
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Eon, DRV, kábel, és telefon szolgáltatók, vasutasok még mindig sok helyen használnak sima rádiókat.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Allami szervek tetra edr rendszeren vannak pont ebből a megfontolásból, a többi állami cég meg dmr rendszert használ már.
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Zárójelbe tettem...
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
Milyen közszolgáltatóra gondolsz?
-
RoyalAirForc
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Én azon csodálkozom, hogy a (köz)szolgáltatók mind még nem POC-ot használnak. Nálunk már évek óta az van. Nincs emberi, technikai zavaró tényező, zárt, biztonságos, olcsó.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Franc! Nem jó hír!
Pedig tavaly novemberben voltunk a fényállatos kiállításon.
Onnan luxizva, taxival jöttünk haza, akkor még brekegett a rádió az autóba...Na mindegy, akkor marad ami van..
-
-
válasz
doberman
üzenetére
Hát kíváncsi leszek milyen fw-el jön.. (nem tudom mit szarakodnak már ott a kínai reptéren!
)FT70-et én is szerettem, kb vx8 időszak az is.
Narancs háttérvilágítás, külső táp, meg power gomb.
De mikor a használatiban megláttam ezt:
Lehet, hogy autista tünet, de ki bánat programoz így rádiót!?
Ha meg kábel kell, és kelleni fog, akkor megyek Marfűre...
-
doberman
senior tag
válasz
Tomasz72
üzenetére
igen a 15-ben benne van..
anno már a vx8 -am is tudta, de ott a "bank mátrixban" úgy x-eltem ahogy nekem tetszett
(arra nem emlékszem, hogy engedte-e azt, hogy egy mem freki többhöz tartozzon.. de majd feltöltöm és megnézem... a franc de jó kis rádió lenne az a vx8 ha nem "kétkezes" lenne meg a "mindengombhoz 4-5 funkció" kiborító... ezért sem nagyon használom..)
egyébként én is javaslom egy programozó kábel beszerzését, egy ezrest megér, hogy szabadon bármikor bütykölgesd... oszt majd megjön valamikor rizsföldről... vagy kinézel egy közeledben levő rádióamatőr találkozót és ott veszel egyet.( a 2 héttel ezelőtti csorvásin legalább 5 eladónál láttam..) -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor ez a bankolós dolog már benne van a 15-ben is, ha jól értelmezem...?
Kicsit fura lesz a kiosztás, mert az FT70-nél ha kedvem támadt a BANK1-be beraktam a 333-as memória tartalmát, viszont ha szétosztottam az amatőr, PMR, ipari frekiket külön bankba, az se volt tökéletes, mert vagy csak egy bankot szkenneltem, vagy az összes memóriahelyet.
Na mindegy majd kihámozom!
Már csak arra leszek kíváncsi, nekem milyen szoft-al jön..
Ha tényleg ennyire fos 16-17, akkor randevúzok Kicsirics77-el..
-
doberman
senior tag
a mobil app úgy nézem valami külső fejlesztés, többféle rádiót támogat, több gyártótól. sztem inkább nem követte le ennek a rádiónak az elmúlt fél év fw változásait.. persze egy update befigyelhet(ne)..
jobb kiadás? ááá hisz már itt a "nagytesó" 950pro... csak az meg már másik árkategória..
-
-
-
válasz
doberman
üzenetére
Hát igen, lehetne vele variálni. Amikor először megláttam, nekem se jött be ez a bankos megoldás, de aztán annyira megszoktam, hogy mire támogatott lett a kikapcsolása, már nem is akartam kikapcsolni. Mondjuk én átjátszókat nem használok, hallgatni sem szoktam azokat, szóval két bankot használok, az elsőben vannak a PMR csatik, fuvarozók, taxi-sok, HÉV, stb., a másik meg a repsávé. Így még menüben váltogatnom sem kell a bankok közt, simán csak az A/B gombbal elérem az összes csatornát, és ez a felosztás is bejön, szóval nem is akarom folytonossá tenné a memóriát.
A teszt eredményeket és véleményeket várom!
-
doberman
senior tag
válasz
Tomasz72
üzenetére
igen az a kiadási dátum.
bevallom a 16-17 -el szívtam... a 15-el semmi gondom..marad.
alin látni még vagy 5-6 eladót, lehet kifutó széria. napi árváltozást láttam néha 3-4 ezret is lehet spórolni...
custom fw sztem nincs.. nem nyitották meg a forráskódot...még.Intruder2k5: asszem kezdem kapisgálni ezt a Bank megoldást. persze bele telt nem kevés időbe, hogy rájöjjek, hogy egyes memória címek melyik bankhoz tartozik (1-64, 65-128,129-192... stb) persze , hogy miért nem lehet szabadon x-elgetni a bank "térképen" ? mert itt üt vissza az olcsósítás... na mindegy külön kezelem az átjátszókat, szimplex csatornákat, pmr-t... most jön a légi sáv megy a szonda frekik...
a méricsgélés még hátra van.. antenna, teljesítmény.. összehasonlítgatás... ezzel adós maradok ...még. összességben eddig teccik! -
válasz
doberman
üzenetére
Fw verzió mellet van egy 6 jegyű szám, gondolom a kiadási dátum.
Így akkor a 17-es az tavaly december 9.Az alis shopok, Radtel direct store, Radtel outlet store, között már alig látni 920-at.
Lehet elengedik lassan...
Azt nem néztem fejleszt-e valaki hozzá custom fw-t.Az ATS mini is megállt szeptember végén.
Amúgy meg az összes nagyobb gyártó kapja be!
Igaz, hogy stabil szoftverrel adják ki a rádiókat, de a "szar kínai" kifejezést lassan el lehet felejteni! -
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
végigpróbálgatva 1.6 - 1.7... 1.5
azt hiszem igazad van az 1.5-el kapcsolatban... a rádió érzékenysége sokkal jobb (fülre), a mobil app-ban "előkerültek" a frekvenciák... a chirp kommunikáció stabilabb lett (az 1.6 1.7-ben up/down újraindítás után többször adásra kapcsolt a rádió)
egyenlőre marad az 1.5.cigam: szinte biztos a dedikált hw és sw... gondolom nem csak jókedvében írja ki, hogy initializing... ha bekapcsolom az fm funkciót..
-
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
oks. elolvastam, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az ilyen bugokra...
.
azt hiszem downgrade lesz belőle... ugyan nálam nem megjelenítési gondok vannak hanem egyebek... bár akkor is para jelenségek... bár "előkerült" a műsorszóró sáv...
, meg végre vfo módban hg8rub átjátszó - de eléggé "fű" alatt...jééé ez angolul és на русском языке.... hééé és a kínai kislány merre maradt??
-
doberman
senior tag
na megérkezett a kis bumszli...
nézek rá mint Noé a 3. tevére... 0.16 os sw ver.. van már újabb, csak épp nincs nálam kábel, na majd este.
viszont ezzel a telefonos app-al nemigen vergődök zöldágra... bt connect van.. read/write is megy (valami.. mert a rádión látszik, újraindul..de teljesen más frekire áll int amit beállítottam.. a read-nél pedig az app nem írja ki a frekiket.. all reset már volt.. )
ja, pl műsorszóró helyi adóra állítva pedig rettentően torz, zajos valami szól...- kábel kell ide.. na majd este.
az akku feltöltve érkezett, a talpán lévő usb-c -n tölt. (5v/1000mA töltőfejet adnak mellé ami a bölcsőt látja el árammal.... halleluja.. telefontöltő is jó hozzá..)
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem régi a kábel, tavalyról maradt nálam és ezzel flash-eltem újra a döglött quanshenget.
-
Kb. ~1000 forintos tétel egy kábel. Nem tudom egyébként Radtel esetében, hogy van, de anno a Quansheng-nél a régi chipes kábelekkel nem lehetett firmware-t flashelni, az csak programozásra volt jó. Szóval nem biztos, hogy megéri sok-sok éves cuccokkal vacakolni, ami esetleg aztán még működni sem fog.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Úgy lesz! Köszönöm előre is a lehetőséget!
Elvileg ennyi lenne a különbség?
A TX-et átrakja a 3.5-re...
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ha előbb jönne, akkor névnapra kapnám...
#7415 FT65-höz építettem egy CP2102 USB-TTL illesztővel, meg egy diófával csatlakozó kábelt, de az csak a 2.5 jackre ment. Nem tudom át lehet-e faragni.
Ha nem boldogulok, akkor lebringázok hozzád...
-
-
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ahogy láttam a programozó kábel, a 2.5/3.5 jackes, van ahol Baofeng felirattal volt.
Börzén lehet utólag is beszerezni.
Kacsingattam még a 950 pro felé, de annál már a sok pines, talán motorola féle kábel van..
Meg nem hiszem, hogy kell nekem a 920-nál nagyobb dög... -
válasz
Tomasz72
üzenetére
A programozás ennél is, továbbra is, chirp-el a legkönnyebb, bár elvileg van hozzá mobil alkalmazás is, de én azt még nem próbáltam. Firmware-el nem kell variálni, legfeljebb a gyárit lefrissíted ha akarod. Mondjuk azért kerültek bele új funkciók, például a memória kezelésnél tudsz választani, hogy szeretnél-e bankokat használni, vagy inkább folytonos memóriát. Szóval van élet kábel nélkül is, de azért jobb ha van.
-
Segítsetek Srácok!
Úgy fest a rádiók számát sikerül kicsit optimalizálni.
FT 65/70 páros helyett itteni ajánlásra RT920 lenne a befutó.Mennyire kell nekem a PC kábel hozzá?
Az csak a firmware sütéshez kell?
És kell-e variálni a firmwarekkel?Az egyik ali shopban itt lenne március elejére, kábel nélkül.
Kábellel, másik shopból már tágabb a szállítási dátum.Nem mintha nem érnék rá, csak na...!
-
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bakker.... 20-án -péntek este megrendeltem, másnap feladták... ma kedden délután értesít a DPD, hogy holnap 25-én megkapom... 5 nap benne egy 7vége... és igen Shatian -ban feladva (Hongkong -tól balra)..hmm azt hiszem van hova fejlődni a magyar királyi logisztikának...
-
cigam
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
-
Már kerestem én is, ezt találtam:
Egyébként november 27. hajnal óta van az új freki, ezt is ott írták hsz.-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fejhallgatós találkozó
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Arc Raiders
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- XPEnology
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest