- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
A tegnapi nappal kiléptem a klubból, örülök, hogy sok jó embert ismertem meg itt is.
További jó tuningolgatást mindenkinek!
Ha valaki ugy gondolja, találkozunk a 4670 topikban.
-
wwenigma
Jómunkásember
Na srácok, napi gondolatok:
- Catalyst 8.6 BETA, még nem volt rohadás
- nem rohadt le a vista x64, hogy nem válaszolt az illesztőprogram
- Nem néztem háromdémárkot
- Valaki tesztelné? Vista 32/64b XP 32/64b -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gyula821 #9498 üzenetére
Azt próbáltad-e már, hogy qrva óvatosan lecsavarozgatod a hűtést, leszeded a műanyag takarólemezt és a lepihent porcicákat szélnek ereszted? Nagggyon sokat javithat a hűtés hatékonyságán, ha a ventillátor által szállított levegő a hűtőbordák lamelláival érintkezve átveszi a termelődött hőenergiát és távozik.....
Takarítsd ki.
-
wwenigma
Jómunkásember
A 2.09-es Rivatunerrel valaki próbálta a GPU húzást? Nekem bele van flashelve igy nem próbáloztam....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9418 üzenetére
Majd megnézem.
Ste: Hja, win reinstall.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9416 üzenetére
Under Vista x64?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9414 üzenetére
Én használgatom, tvout ki-bekapcs... ha fagyna ezekutan is, majd alternativ megoldast keresek.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
i are robot #9004 üzenetére
2600XT-hez van FireGL v5600 softmod, ha 3D-zni akarsz, olvass utana. [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem sok ido a posta hozza-viszi, addig meg a jo öreg S3 Virge szolgal.
Annyi a lényeg, külsérelmi nyom ne legyen, igy nem b@szol ki se magaddal, se a bolttal. A gyárban meg ugyis kap egy szep uj IC-t es megy uj ESD zacsiban a piacra vissza.
Akik furcsa dolgokkal kuzdenek 8.3-as Catalysttal, vagy a 8.2-est rakjak vissza , vagy a 8.4-et varjak meg, sajnos ez kicsit bugzik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #8452 üzenetére
Idézet az általad linkelt oldalról: ...(pl. ReBornban lévő 2.0-át nem komálja az ati CCC)... No akkor most mi a warez?
Es mi van ha en lecserelem a keyt a sajat legalisomra, mert az 5mp és nem kell 5 óráig frissítések telepítését néznem?
Es a elotelepitett progik nem warez Vagy Te is kulcsot cserelgetsz az elavultakban?A hibák 99%-a pont az ilyen elobutykolt (altalad is ajanlott) xp kiadasok miatt vannak, aztan megy a siras, szar az ati meg az xp meg minden.... már bocs. És attol hogy beleverem a törpeharcsám, nem hiszem hogy baj lenne...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #8348 üzenetére
857MHz GPU felé csak AGCT. (1. hsz) MEM freki nagyban függ az ic gyártójától, nekem 1.4-es Qimonda és 900at vígan megy, valahol feszemelés nélkül 940 környékén van a vége.
Kipucoltam a gépet, háááááááát.... amennyi mocskot összegyűjött a gyári hűtés... elképesztő. Majd megnézem mennyit jelent, hogy ki lett pucolva, de biztos hogy jópár fokot. Javaslom félévente mindenkinek, muszeresz csavarhuzoval nekiesni a cuccnak.
Ha csak nem laboratóriumban lakik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
max_damage #8343 üzenetére
A Crysis nézett ki így nekem némi játék után, amikor az idegen urhajoban lebegtem magamnak jobbra-balra.
Ha jol emlexem akkor a vidikari tuningbol vettem vissza.... vagy ki-belépés a játékból segített.
-
wwenigma
Jómunkásember
Akkor 400PNF
Viszont ár értékben a 350PNF a nyerő, és mostanság, ha csak nem akarsz extrém tuningot 6 3870X2-vel, teljességgel felesleges a nagy táp.
Pont azért, mert azoknak kell egy minimum terhelés, ahol optimális hatásfokkal mukodnek. Gyakorlatilag, a 600-as űberfrankó tápnak kell 200W terhelés vagy - több - hogy 85% hatásfok felé menjen... magyarul minikonfiggal energiapocsékolók. Persze azt hozzátenném, hogy ez a magánvéleményem, amiket csak a tápok datasheetjei támasztanak alá.Majd számolj be a fejleményekről, mindenekelott, hogy VPU recovery kikapcsolása segített-é...
-
wwenigma
Jómunkásember
3dmark 2006-ot rakj fel, es futtatsd le nehanyszor, ha elpusztul, vidd vissza a karit.
Táp, még ha nem is a legmegbízhatóbb, de elég kell hogy legyen, ez a konfig tényleg nem eszik sokat. (ennek ellenére nagyon baráti áron van az FSP 350PNF... 6e)
Szedd le a memtest86+ -ot, írd ki rw-re és bootolj le róla. De kizart, hogy a RAM hibazzon (szerintem), ha hibazik, adj neki +0,1V-ot.mod: és a legfontosabb. Mindezek elött Catalyst-ban kapcsold ki a VPU recovert, és egy kicsit hagyd, fagyogat-e még.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Májsztró #8083 üzenetére
Szeretném megvárni, amig megerősítenek abban hogy ez így frankó. Nekem működik.
Viszont ha nem olyan RAM van a karidon, mint nekem, akkor 3D alatt szénné fog fagyni a géped, amikor 904MHz-re rakja a frekit... Először nézd meg AGCT-vel, hogy bírja-e.
Ha igen, saját felelősségre odaadom a bios file-t. (flashelés xp alól winflash 2.0.0.2 vagy dos alól Atiflash)
mod: még most vacilálok, hogy 857 feletti magfrekit beleflasheljek-e, így is gyári hűtéssel qrva meleg lesz (eddig 69°C volt a max.... most csak a FUR render felkuldte 1 perc alatt 73-ra), illetve ha tényleg nem emelkedik a fesz és/vagy 857es limit igy is bejátszik, szét fog fagyni...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #8077 üzenetére
Sajna nem tudom megnezni (par honapja a kb. 20kV kinyírta a multim) de a homerseklet a karinak 39°C-ra esik vissza 2D-ben, origi biossal 42°C körül ment. Az MVKtechen a srác szintén fogyasztás-csökkenésről számol be, bár lehet a freki csokkentés elsősorban az oka. Mégegyszer nem nézed meg?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
barnam_ #8075 üzenetére
A f@szt nem.
Ezt nézd.
PCIe Sapphire HD2600XT 256Mbyte gDDR3 (valszeg Qimonda)
bios-> 800/700/1,20v [link]
bios-> 857/904/1,25v [link]
Az eredeti biossal nem mértem, valószínűleg megegyezik az elsővel (3D ugyanaz) Az első a gyerek modositott biosa, amiben a powerplay dolgokat beleirta. A második, amiben én módosítottam a 3D órajeleket meg a feszt.... nos?
mod: a masodiknal elqrtam, nem neztem a max dolgokat, nos ott a hőm. max 73°C, a venti 55%.... gyári hűtés.
(flashelés xp alól volt, átírás után rabit-tal a checksumot helyrehoztam)
ATI VGA BIOS information
----------------------------------------------------------------
PowerPlay state 0: 600MHz/700MHz/1.20V/boot
Performance level 1
: 600MHz/700MHz/1.20V
Performance level 2
: 600MHz/700MHz/1.20V
PowerPlay state 1
: 110MHz/700MHz/1.05V/Overdrive
Performance level 1
: 300MHz/700MHz/1.20V
Performance level 2
: 857MHz/904MHz/1.25V
PowerPlay state 2
: 800MHz/700MHz/1.25V/UVD
Performance level 1
: 800MHz/700MHz/1.25V
Performance level 2
: 800MHz/700MHz/1.25V
Memory type
: DDR3
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #7704 üzenetére
Irtam megint az ATi-nak, hogy a Sapphire azt irta anno, hogy ha nekik elérhető BIOS frissites, akkor kiteszik az download szekcióba.
If there's an updated bios that fixes certain bugs, sapphire will put it on
their website for download.ATi válasza:
We do apologize but we have never supported video bios updates. If this is what Sapphire recommends then you will need to contact www.sapphiretech.com for further support.
Na MOST ezzel megyek Sapphire-hoz, hogy ne "füllentsenek"...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
mcmester21 #7837 üzenetére
Nekem is van ilyen, amikor MPC-vel jatszatok le videot, utana szokott furizni. Elsosorban a nem teljesen Aero kompatibilis alkalmazasok futtatasa miatt van , nem ATI hiba, de remelem kijavitjak. Az Aero ki es visszakapcsolasa helyrehozza.
-
wwenigma
Jómunkásember
Válaszolt az ATi!
Azt irta, hogy a Sapphire-hoz forduljak bios-frissitesert.
Hujekocsog. Na mindegy, forwardolom a Sapphire-nak az ATi levelét, kíváncsi vagyok....
-
wwenigma
Jómunkásember
Irtam Sapphire-nak leb@szólevelet, ATi-nal felnyomólevelet, ha nem tortenik semmi, IJ, de legalabb megprobaltam megint.
Unwinder-t meg remelem elkaptak azota vmi ukran homokosok es jol megk....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Csokibácsi #6877 üzenetére
Na ami problemat okozhat:
2800+ sempron, hd 2600pro agp,1g ddr1 333mhz, abit nf7
Illetve 9800on valszeg nem ment 1-2 feature ami most megy, de majd jonnek az okosok, mert én eleg pongyolán fogalmazok.
Driverben (Catalyst) mindent kikapcsoltál?
mod: miert várja mindenki a megvaltast az AGP foglalatu legujabb kariktól?
-
wwenigma
Jómunkásember
Legújabb Catalyst (8.1), legujabb Rivatuner (2.06), legújabb probléma. 5let?
-
wwenigma
Jómunkásember
Uj Catalystnál nem vettétek észre, hogy szebbek a játékok? Ugyanazokkal a beallitasokkal jobban nez ki a COD4 peldaul. Fények, meg minden...
Sapphire még nem válaszolt.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
Nincsmit srácok.
Egyébként tudom miért borul a kari 857,25-nél. ez egészen pontosan 127*6.75MHz....
7 biten definiálják valószínűleg a szorzót, azzal pedig max 127-et lehet kifejezni... -
wwenigma
Jómunkásember
If there's an updated bios that fixes certain bugs, sapphire will put it on
their website for download. You may expect a new bios in near future released by sapphire.Kindest regards
Your technicianSapphire Technology
English Speaking European Technical SupportTel. +44 08701 288320
eutech at sapphiretech.com
www.sapphiretech.com-----Original Message-----
From: Mihók Sándor [mailto:wwenigma at hotmail.com]
Sent: 30 November 2007 13:09
To: eutech at sapphiretech.com
Subject: Fw: Support Ticket Request ResponseHello!
Some days ago, i opened a support ticket on Sapphire's support page (link
below). I got this email address for my question.I have a Sapphire HD2600XT PCI-e gDDR3 card. I know, if i overclock my card,i loose warranty. Everybody know, but everybody overclocking to get more fps in games, to get more visual elements. And if one brand is more
overclockable than other, the peoples buy it with pleasure...There is a bios bug on ATi HD2xxx and 3xxx series, over 857,25MHz the GPU
PLLVCO can not able to set higher frequency, overflowed. This is observable
with Rivatuner 2.06, if is set 864MHz, i got 6,75MHz GPU frequency.
According to the news, ATi some days ago released a new 3xxx BIOS, without
this bug. Maybe 2xxx series bios is correctable?And the other, new question. This card why not use DPM (lowered frequencies
in 2D)? The GPU is ready for this, but no bios entry, only 2 same frequency
profile available. Or in 2D, there are not so much active SP?Best Regards: Sandor.
Yeah.
Sikernek könyvelem, bár azt írják, lényegében ATi-tól függenek, de várható esetleg sapphire bios update...
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Nahh, nehogy félreinformáljunk.
AMDGCT:
Simán lehet vele 857MHz felé húzni a magfrekit is.Registryből indítva nincs probléma, így használom:
"C:\Program Files\AMDGPUClockTool\AMDGPUClockTool.exe" -eng=857.25 -mem=900 -3dclock -dpm=on -clklogÍgy a gép indulásától megvan a magasabb órajel. A 2600as szériában nincs DPM (ennek ellenére hátha van valami minimális így bekapcsoltatom), az aktív SP-k számát csökkenti állítólag a kártya. Egyedül ezzel a programmal lehet 857+ órajeleket beallitani jelenleg.
Rivatuner:
857,25MHz-ig állítólag működik(nekem nem ment, maradt a freki, másnak is...), felette viszont egy hibás BIOS kód miatt átbillen a PLLVCO vagy mi , ezért a következő órajel amit e felett beallit , 6,75MHz.... na ezért csak monitorozásra lehet használni... sőt így még dob a lightsmark eredményen is!!! A programozója mereven elutasítja, hogy időt és energiát fektessen a bios bug megkerülésébe, (ezért szívjon gázt) no comment. (csak bele kellene nezni az AMDGCT dll filejaiba, na de én nem értek ilyenhez....)
Más: mivel tegnap aludtam, elötte meg dolgoztam, igy csak ma megy a levél Sapphire-nak. Ez szerintetek jol hangzik?
I have a Sapphire HD2600XT PCI-e gDDR3 card. I know, if i overclock my card, i loose warranty. Everybody know, but everybody overclocking to get more fps in games, more visual elements. And if one brand is more overclockable than other, the peoples buy it with pleasure...
Van egy Sapphire HD2600XT PCI-e gDDR3-as kártyám. Tudom, hogyha túlhúzom, elvesztem a garanciát. Mindenki tudja, de mindenki túlhúzza hogy magasabb fps-t kapjon a játékokban, szebb legyen. És ha egy márka jobban huzható mint a másik, az emberek szívesebben vásárolják azt...
Csak hogy ertsek, hogy nekik is jó lenne ha... ezután irom a tuneteket...
-
wwenigma
Jómunkásember
Nahh.
Úgy döntöttem, utánajárok ennek a bios mizériának, ami az ati 2xxx és 3xxx szériáját lengi körül. Pár napja állítólag kijött ATi-tól egy javított bios a 38xx szériához, amiben megoldották a 857,25MHz fölött tapasztalható GPU órajel visszaesést. A mai napon küldtem a Sapphirenak egy levelet, tudva hogy ha elkezdem, egy életre buktam náluk a garanciát.
Tue, 27 Nov 2007 08:29:43 -0600
Hello! I have a Sapphire HD2600XT 256MB gDDR3. There is a bios bug with the GPU PLLVCO. This is an ATi bug, ATi some days ago corrected this with a new bios on HD38xx. Maybe this corrected on HD2600Pro/XT? Thank You!A válasz nem késlekedett.
Tue, 27 Nov 2007 08:59:08 -0600
please contact eutech@sapphiretech.com regarding this issueBár szeritem nem fogalmaztam tisztán, talán értették. Holnap összeszedem minden angoltudásom és meglátjuk mit hoz az élet, hátha megoldok egy problémát megint, ami sok embert érint...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
modellmaker #3402 üzenetére
Sapphire 2600XT-n jo eséllyel (100%) mennek a ramok 900-1000-et, mig a pro-n szerintem 1.2/1.4es ramok vannak aminek a vége 800-850 korul lesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
Isten hozott Tildy!
Sapphire oldalán van agp karikhoz uj driver, bár lehet ajánlották már.
Más. Nemsokára mondok GOW és Cry eredményeket. Kár, hogy ilyen hamar jott a masodik, mert ebbol csak az latszik , a pre-release beta demo az mar a veglegesbol volt kivéve, semmi fejlesztés nincs a végleges és a demo kozott... ez azert szemetseg a ceg reszerol... -
wwenigma
Jómunkásember
Szerinted ez rossz? [link]
Minden max vagy extra, full AF 2xAA...
-
wwenigma
Jómunkásember
No, valami eredményem már van. Beraktam rivába gpu usage monitorozast is, ezutan megugrott az eredmény..?! A legelső tesztnél láthatő kb. 85% GPU usage, 180 körül pörgött az fps szamlalo, utana viszont már látható, hogy szinte nem is megy a GPU! Semmi melegedés, venti is kussol rajta... Valami nem okés a progival, nyugodtan le kell oltani minden nV tulajt, ha erre probalja majd verni a mellét.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jon Mathias #2433 üzenetére
Elméletileg Samu ramok vannak rajta, talan azoknak is menni kellene 800-at alapon, de nem biztos. Ramsünik azért nem ártanának rájuk.
AGCT-vel kell pöcsölni, eleg sok restart volt itt sokmindenkinek, amig meglett a végső stabil beállítás... azert nezd meg egy 860-as (857,25-lesz) GPU sebesseget, viszi-e stabilan. Sakkozni kell vele, ez az ára, fentebb olvashattad, Rivatuner talan sohase fogja kezelni rendesen.
Vmod-ba csak akkor kezdj, ha van némi elektronikai érzéked, illetve multiméter, etc... logouton Aggregátor kollegának van leirasa hozza. Emelt feszekkel valószínűleg lehet még gyúrni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest